ACTIVITEITENVERSLAG 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ACTIVITEITENVERSLAG 2014"

Transcriptie

1 1 ACTIVITEITENVERSLAG 2014

2 2 Voorwoord Met veel plezier bieden wij u ons activiteitenverslag 2014 aan. In dit verslag leest u welke activiteiten er in 2014 binnen Okidoki hebben plaatsgevonden. Combineren van zorg en werk Op allerlei manieren wil Okidoki bijdragen aan het vereenvoudigen en combineren van zorg en werk voor ouders. Dit doet zij door allerlei vormen van opvang te bieden. De Dresdenweg biedt flexibele opvang tussen 7.00 en uur; fijn voor ouders met wisselende diensten. Het kind centraal Okidoki verzorgt met 112 medewerkers de dagelijkse opvang van ruim kinderen op 12 locaties in s-gravenzande en Heenweg. Ervoor zorgen dat kinderen met plezier naar onze opvang komen, is onze grootste drijfveer. Samen met de ouders van de kinderen die wij opvangen, delen wij één belang: zorgen voor optimale omstandigheden voor de ontwikkeling van elk kind. Door daar samen aan te werken, betekent dit gelijkwaardigheid, openheid in contacten en vertrouwen in elkaar. Ontdekkingsreis voor alle kinderen Kinderopvang speelt een belangrijke rol in het leven van ouders en kinderen. Hier ontdekken kinderen hun eigen karakter en laten zij een eerste glimp van hun talenten zien. Ze komen in contact met leeftijdgenootjes, waardoor ze leren omgaan met anderen. Onder begeleiding van pedagogisch medewerkers leren ze spelenderwijs communicatieve en sociale vaardigheden. Die ontdekmomenten willen we alle kinderen laten meemaken, van welke vorm van opvang ze ook gebruikmaken. Wij genieten het vertrouwen van ouders en daar zijn we trots op. Net als dat we trots zijn op onze deskundige medewerkers die door hun passie, betrokkenheid en toewijding de basis leggen voor een omgeving waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en hun talenten mogen ontdekken. Wij willen iedereen, medewerkers, oudercommissie en raad van commissarissen bedanken voor alle inzet. Wij wensen u veel plezier bij het lezen van dit jaarverslag. Margreet van der Poll

3 3 Klantevredenheid Okidoki kinderopvang wil op allerlei manieren bijdragen aan het vereenvoudigen en combineren van zorg en werk voor de ouders. Dit door het realiseren van dag-arrangementen voor kinderen tussen de 0 en 12 jaar, samenwerking aan te gaan met organisaties en verenigingen die in het belang staan van de ontwikkeling van de ons toevertrouwde kinderen. Ouders vullen bij overgang naar een andere groep of vertrek van de locatie in wat zij vonden van de geboden opvang. Het gaat om de waardering van de ouders over de dienstverlening van de organisatie. De gemiddelde scores zijn een 8,6 voor de dagopvang, een 8,5 voor de peuteropvang en een 8,4 voor de buitenschoolse opvang. Cijfers waar we erg trots op zijn. Naast een cijfer geven ouders advies en commentaar op de genoten opvang: leuke activiteiten goede en duidelijke structuur ik raad iedereen Okidoki aan mijn kind heeft van 3 maanden tot 11 jaar een geweldige tijd bij jullie gehad bij de Upst@irs altijd veel te doen en te kiezen mijn kind wilde wel elke dag naar Okidoki toe meedenkende, lieve en enthousiaste juffen peutercarrousel en zomerfeesten, eigenlijk elke dag een feestje DRESDENWEG: Flexibele opvang Bij de Dresdenweg kunnen ouders hun opvang flexibel inzetten tussen 7.00 en uur gedurende minimaal 30 uur per maand. Een opvang soort die aansluit bij ouders met wisselende diensten.

4 4 Algemeen welbevinden kinderen Vanuit de jaarlijkse oudergesprekken, het drie maanden gesprek, de observaties en de ingevulde vragenlijsten komt naar voren dat de kinderen het goed naar hun zin hebben binnen de opvang en met plezier komen. Ouders geven aan over het algemeen zeer tevreden te zijn over de aangeboden opvang en activiteiten. Kwaliteit toetsen In 2014 hebben interne en externe audits plaatsgevonden. De eerste uitgevoerd door interne auditoren; de externe audit uitgevoerd door het Keurmerk Instituut. Het HKZ certificaat is voor alle vijf dagopvanglocaties, zes Peuteropvang locaties en zeven buitenschoolse opvanglocaties opnieuw behaald. Keurmerk HKZ is weer toegekend Ook in 2014 is onze organisatie bezocht door een team van het Keurmerkinstituut. Alle afdelingen kwamen aan bod. Uit het onderzoek is duidelijk naar voren gekomen dat Okidoki werkt met bevlogen medewerkers, die hart hebben voor de kinderen en bij wie de kwaliteit hoog in het vaandel staat. Een compliment aan al onze medewerkers is hier op z n plaats want we zijn weer met vlag en wimpel geslaagd. Enkele punten uit het rapport: Vakbekwame medewerkers zijn goed op de hoogte van werkinstructies, afspraken en speerpunten. Het kwaliteitsbewustzijn is hoog. De organisatie cultuur is te beschrijven als kindgericht en open. Het kind staat centraal en dit is aantoonbaar in het pedagogisch handelen van de pedagogisch medewerkers. We zijn trots op ons hele team.

5 5 GGD inspecties 2014 In 2014 zijn alle kinderdagverblijven, BSO-locaties en locaties peuteropvang door de GGD bezocht. De reguliere inspecties hebben allemaal onaangekondigd plaatsgevonden (totaal 25 keer). De GGD spreekt van: Sfeer in groep rustig en ontspannen; Pedagogisch medewerker heeft een duidelijk begeleidende rol waar interesse en aandacht blijkt voor de kinderen; Er is veel interactie tussen beroepskracht en kind, deze zijn vriendelijk en hartelijk. De inspectierapporten 2014 zijn gepubliceerd op de website van het Landelijk Register Kinderopvang ( ). Op onze website vindt u een link naar het meest recente rapport. De inspectierapporten liggen ook ter inzage op de locatie De Opvang: Ontdek het talent dat je bent Een kind moet de ruimte krijgen de wereld te leren kennen en verkennen. Ontwikkelen is zelfstandig worden door ervaringen op te doen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar onze opvang komen, dat onze opvang een meerwaarde geeft ten aanzien van het ontwikkelen van talenten. Kinderopvang biedt deze meerwaarde aan kinderen door: de VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie) en de themaprogramma s, de activiteiten en spelmaterialen in de binnen- en de buitenruimte, het contact met de pedagogisch medewerkers maar vooral het contact en samenspel met andere kinderen in de groep. Ons motto binnen de opvang is dan ook Ontdek het talent dat je bent. Peutercarrousel Doel : kinderen van 2 4 jaar extra activiteiten te bieden in het kader van Ontdek het talent dat je bent, die niet in het pakket van pedagogisch medewerkers zitten. Er is een aantal activiteiten ontwikkeld. Deze rouleren telkens voor een periode van 5 weken langs de peutergroepen. Deze periode is gekozen omdat het belangrijk is voor peuters om eerst kennis te maken met de medewerker en met de activiteit en daarna de activiteit uit te bouwen, waardoor het kind nieuwe ervaringen opdoet. Onderstaande activiteiten in 2014 in beeld. Van Grut naar Groot Verpleeghuis De Kreek, kinderopvang Okidoki en de gemeente Westland werken samen aan het educatieve project 'Van Grut naar Groot'. Bij dit project spelen peuters van kinderopvang Okidoki wekelijks een spel met bewoners van verpleeghuis De Kreek op de kinderboerderij in

6 6 's-gravenzande. De peuters leren zo meer over de dieren en de Kreekbewoners genieten van de kinderen. Generatietuin In mei 2012 zijn Okidoki en De Kreek gestart met de generatietuin. Een moestuin bij de Kreek waar peuters, ouderen en vrijwilligers samenwerken. Dit initiatief heeft een prijs gewonnen in het kader van Groen dichterbij. De Minijutters De natuurmedewerker van de Strandjutters gaat met een groepje peuters en een vaste medewerker van de peutergroep een ochtend de natuur in. BSO De Strandjutters is meestal de uitvalsbasis. Vandaar uit gaan de kinderen mee naar het strand of de duinen, of ze struinen in de omgeving op het park. Ook het Staelduinse Bos wordt af en toe bezocht. Een fijne belevenis voor de kinderen, die zichtbaar genieten van het buiten zijn in de natuur.

7 7 Peuters en Kunst Een afgestudeerd kunstenaar komt langs met haar kunstkoffer. Elke workshop begint steeds met een prentenboek, activiteit, proefje of een combinatie hiervan. Peuters komen in aanraking met diverse soorten beeldende kunst. Ze werken met klei, gaan schilderen, gebruiken divers materiaal en gevonden voorwerpen om tot een kunstwerk te komen en gaan ook op ontdekkingstocht door de vormen en kleurenwereld. De kinderen krijgen de ruimte om te experimenteren en dingen te ontdekken. Het gaat er vooral om dat de kinderen plezier hebben, het zelf doen en op avontuur gaan! Yoga Bianca Ruigrok van Fun & Fit for kids yoga verzorgt yoga in de peutercarrousel. Zij omschrijft het als volgt: het plezier van bewegen en ontspanning staan voorop! De lessen staan in het teken van thema s, bv. bos, dieren, seizoenen. Yogaoefeningen geven peuters een balans tussen actief bezig zijn en ontspanning. De oefeningen zijn goed voor de motorische ontwikkeling, het concentratievermogen en de lichaamshouding.

8 8 BSO CARROUSEL BSO Carrousel is een vaste groep kinderen bij BSO Okidoki. Naast de vijf locaties BSO, waar we huiselijkheid en een veilige basis bieden, kent Okidoki een carrousellocatie waar we kinderen in aanraking willen brengen met nieuwe keuzemogelijkheden. De groep bestaat uit alle kinderen van groep 5 en 6 vanuit al onze vijf BSO locaties. Deze kinderen zijn nog te jong voor onze tieneropvang Upst@irs, maar willen graag meer uitdaging dan er te vinden is bij de BSO locaties die zich bevinden in de basisscholen. BSO Carrousel heeft haar eigen locatie aan de Julianaweg 59a. Daar is bijna alles onder een dak. Een gezellige chillruimte, een atelier en een techniek/kookruimte. Daarnaast wordt er ook nog steeds aandacht geschonken aan drama, sport en buiten zijn. En de buitenruimte is ruim en ideaal om te voetballen, te fietsen e.d.

9 9 BSO heel veel sport. BSO STRANDJUTTERS In 2014 is BSO De Strandjutters ingezet als vaste buitengroep op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, maar ook voor De Minijutters vanuit de peutercarrousel. Ouders kiezen bewust voor deze buitengroep. De kinderen komen van diverse scholen en worden met de Stint opgehaald. Ouders komen de kinderen bij de Strandjutters ophalen. Deze BSO ligt op het vakantiepark Vlugtenburg aan Zee, beschikt over een gezellige huiskamer, de Jutterslounge, een creatieve ruimte en een Juttersmuseum. Om de BSO is een tuin, die de kinderen helpen onderhouden en waarin ze naar hartenlust kunnen ravotten. De duinen en het strand zijn naast de deur. Dagelijks zijn de kinderen buiten, bij de Strandjutters, in de duinen of op het strand. Ook worden er wel uitstapjes gepland naar het Staelduinse Bos.

10 10 Het kind staat centraal en verdient de beste opvang Met het oog op de continuïteit van de pedagogische kwaliteit op de locaties schoolt Okidoki blijvend personeel in Ben ik in Beeld. De praktijkopleider en de interne opleidingscoördinator zijn opgeleid tot intern opleiders. Door de eigen interne opleiders kunnen ook nieuwe mensen geschoold worden waardoor de organisatie constant kan voldoen aan de wettelijke VVE eisen. Hierdoor is Okidoki Kinderdagopvang en Peuteropvang de enige organisatie in het Westland die met een ontwikkelingsprogramma werkt waar VVE een onderdeel is op alle peutergroepen. Puk en Ko als onderdeel van Ben ik in Beeld: Puk en Ko werkt met thema s die aansluiten bij de belevingswereld van peuters. In een activiteitenspin wordt van te voren vastgelegd welke activiteiten er aan bod komen en wat het doel daarvan is. In grote en kleine groepen worden vervolgens de activiteiten aangeboden. Kijk! als onderdeel van Ben ik in Beeld: KIJK! sluit aan bij onze visie Ontdek het talent dat je bent. Dit komt in beeld door aan te sluiten bij de spontane ontwikkelingsdrang van het kind, hierop afstemmen, toevoegen, verdiepen en verbreden. Kansen grijpen en creëren. KIJK is een kind-volgend observatie- en registratie programma. Ben ik in Beeld Ontwikkeling stimuleren Okidoki gebruikt het VVE programma Ben ik in Beeld. Dit is een erkend programma voor kinderen van 0 tot 4 jaar dat gebruikmaakt van elementen uit de methode Puk en Ko. Pedagogisch medewerkers versterken hiermee de brede (taal)ontwikkeling van jonge kinderen. De activiteiten binnen deze methode worden op een ontwikkelingsgerichte manier aangeboden. Dit betekent onder andere dat pedagogisch medewerkers altijd kijken naar wat de kinderen ondernemen en wat ze interessant vinden om zo bij hun belevingswereld aan te blijven sluiten. Okidoki heeft voor deze methode gekozen omdat hij heel goed en natuurlijk aansluit bij de filosofie en werkwijze van Okidoki: Ontdek het talent dat je bent! De belangrijkste kenmerken: Veel interactie. Het contact (ook wel de interactie genoemd) tussen kinderen en pedagogisch medewerkers vormt de kern van Ben ik in Beeld. De medewerkers laten hun gedrag aansluiten bij initiatieven en interesses van de kinderen. Dit is goed voor het welzijn van kinderen en bevordert de ontwikkeling. De medewerkers lokken bewust leerervaringen bij de kinderen uit. Een dagritme geeft rust. Terugkerende momenten zoals fruit eten, spelen en slapen zorgen voor een duidelijk dagschema. Kinderen hebben behoefte aan deze duidelijkheid. De pedagogisch medewerkers gebruiken deze momenten om met de kinderen te praten en hun taalvaardigheid te stimuleren. Thema s en themahoeken om te spelen. Om jonge kinderen uit te dagen tot interactie, taal en spel werkt Ben ik in Beeld met verschillende thema s. Gedurende zes weken vinden activiteiten plaats die passen bij het thema. De pedagogisch medewerkers richten de hoeken in en spelen op een bepaalde manier mee met de kinderen om zo het spel en de taal te verrijken.

11 11 Interactief voorlezen. Per thema staat een prentenboek centraal. Interactief voorlezen is een belangrijk aspect van Ben ik in Beeld. Interactief voorlezen wil zeggen dat het prentenboek meerdere keren en op verschillende manieren wordt voorgelezen. De kinderen doen hierbij actief mee. Activiteitenspin. In de Activiteitenspin worden alle activiteiten rond een thema in kaart gebracht. Van voorlezen tot buitenspelen en van liedjes en versjes tot rollenspel in de themahoek. De Activiteitenspin geeft ook ouders een goed beeld van de activiteiten die het kind aangeboden krijgt binnen een thema. NME activiteit met de wethouder Marga de Goeij bij de peuters. Ouderavonden In november 2014 is er op alle locaties een ouderavond verzorgd door de pedagogisch medewerkers. Tijdens deze avond hebben de medewerkers laten zien en verteld hoe er in de groep gewerkt wordt met het ontwikkelingsprogramma Ben ik in Beeld. Dit deden zij bv aan de hand van foto s of een filmpje. Ook waren er locaties waar elke medewerker over een onderdeel van Ben ik in Beeld vertelde en de ouders rouleerden. Uitgelegd werd wat de observatiemethode Kijk! inhoudt en hoe de thema s van Puk en Ko vormkrijgen. De themahoek/verteltafel kwam uitgebreid aan bod. Een zeer informatieve avond, waar positieve reacties op kwamen.

12 12 Steven Pont bij Okidoki In een overvolle zaal van Zalencentrum De Brug heeft ontwikkelingspsycholoog Steven Pont een inspirerende lezing gehouden over het zelfbeeld van een kind. Okidoki Kinderopvang organiseerde deze avond voor alle ouders en genodigden. Ook de ouders van Kwest uit Naaldwijk en Simba uit Monster waren welkom. De opkomst was overweldigend. Met 450 bezoekers was de zaal meer dan vol. Hoe ouders hun kinderen ook opvoeden, we willen dat ze gelukkig zijn. Dat is het grote doel. Het belangrijkste bestanddeel van dat geluk is natuurlijk hun zelfbeeld. Als dat goed zit, dan komt de rest meestal vanzelf. Maar hoe komen ze aan dat zelfbeeld? Wat blijkt, niet van zichzelf! Dat zelfbeeld wordt namelijk opgebouwd uit kleine stukjes informatie die je over jezelf vanuit de omgeving krijgt. Schijf van 5 en het Wetje van Pont Maar hoe werkt dat dan? Zoek als ouder de balans in de schijf van vijf in de opvoeding: biedt verzorging en bescherming, zorg voor plezier en positieve aandacht, stel regels en grenzen, biedt structuur en regelmaat en stimuleer de ontwikkeling. En een valkuil waar iedereen wel eens intrapt wees niet te voorzichtig of overbezorgd. Van een ervaring leert een kind zoveel meer dan van regels of waarschuwingen. Het Wetje van Pont is dan ook niet alleen gemakkelijk maar ook effectief: 2x Nee = Ja. Of te wel, heeft de omgeving er last van? Nee? Is het levensgevaarlijk voor het kind? Nee? Laat die ervaring dan maar gebeuren! Er volgden vele herkenbare en hilarische voorbeelden. Dus komt je kind thuis met een scheur in zijn/haar broek of natte kleren van het slootje springen? Geen punt: dat is gewoon het resultaat van het Wetje van Pont! Samenwerken rond het kind Wanneer er een zorg bestaat over het gedrag en/of de ontwikkeling van een kind of het functioneren van (een deel van) een groep binnen de organisatie, kan de leidinggevende de pedagoog bij dit proces betrekken. De pedagoog zorgt voor inhoudelijke ondersteuning in het signaleringsproces door middel van: - observeren - signaleren - adviseren - ondersteunen / begeleiden - (extern) overleg (met de ouders/verzorgers en eventueel met externe instellingen) - rapportage.

13 13 Okidoki workshop Ik tel tot 10 in de week van de opvoeding Van 6 12 oktober was het weer de week van de opvoeding. Het is inmiddels een goede gewoonte dat Okidoki in samenwerking met Gemeente Westland gratis workshops verzorgt. Ik tel tot 10, is een uitdrukking die aangeeft dat je geduld opraakt. Er zijn 3 workshops georganiseerd o.l.v. de pedagoog. Missie medewerkers Onze organisatie staat bekend als een professionele kinderopvangorganisatie. Die erkenning hebben we vooral te danken aan vakkundig en gemotiveerde medewerkers. Okidoki is gericht op kwaliteitsverbetering en vernieuwing. Dit vraagt om medewerkers die goed geschoold, gastvrij, klantgericht en flexibel zijn en zich willen blijven ontwikkelen. Wij zien ons dan ook als een lerende organisatie. Dit geldt voor zowel de pedagogische medewerkers als voor de staf, leidinggevenden en medewerkers op kantoor. Gezien de ontwikkelingen en de vragen die het beroep pedagogische medewerker vereist wil onze organisatie een mix hebben van medewerkers op verschillende niveaus (PW 3, PW 4, HBO). Opleidings- en bijscholingen beleid Het opleidingsbeleid ( ) is i.s.m. de OR vastgesteld. Doel van dit beleid is de kwaliteit van de opvang te verhogen. Gekeken is naar de gewenste competentie om het nieuwe beleid uit te kunnen dragen. Deze zijn naast de huidige aanwezige competentie gelegd en met deze uitkomsten is een organisatie brede opleidingsvraag neergelegd. Ben ik in Beeld In 2014 is Okidoki gecertificeerd voor Ben ik in Beeld.

14 14 VVE Modulen De interne opleiders bieden Westlands breed de VVE module taalontwikkeling en taalstimulering aan. Naast de 20 medewerkers van Okidoki hebben 56 medewerkers van andere Westlandse organisaties de modulen gevolgd. EHBO en BHV Alle medewerkers volgen een EHBO en/of BHV cursus. Zomerfeest

15 15 Armbandjes voor aan hetstrand met Vrijwillige Reddingsbrigade

16 16 Krokodillen wedstrijd i.s.m. de bibliotheek

17 17 Klachten en verbetersuggesties Het aantal klachten is in 2014 weer afgenomen. Bij BSO en KDV gaan klachten over wisselingen van personeel, opzegtermijn en het ruilbeleid. Alle klachten van 2014 zijn door de leidinggevende binnen 7 dagen behandeld en besproken. Er zijn in 2014 geen klachten (schriftelijk of mondeling) bij de interne of externe klachtencommissie ingediend. Naar aanleiding van de klachten hebben wij de volgende maatregelen genomen en/of verbeteracties ingezet: - In 2014 hebben we het ruilbeleid vereenvoudigd. In plaats van minder klachten heeft het ons meer klachten opgeleverd. Voor 2015 is het ruilbeleid i.s.m. de Oudercommissie weer aangepast. - Enkele procedures en beleid zijn inhoudelijk aangepast of duidelijker geformuleerd (traktatiebeleid, slapen). - De Stichting beheert ( ) Locatie Dagopvang Peuteropvang BSO Peuterspeelzaal 1 Dresdenweg x x 2 Kon. Julianaweg x 3 Wagenmakerstraat x x x 4 Van der Kest Wittensstraat x x 5 Heliotroop x 6 Upst@irs x 7 Eikenlaan x x 8 Spinel 6-8 x x 9 Boelhouwerstraat x x x 10 Bernhardstraat x x 11 Ebenhaezer x 12 BSO de Strandjutters x Uitbreiding locaties De Reformatorische Eben Haëzerschool krijgt in het voorjaar 2016 nieuwbouw op de huidige locatie. Okidoki krijgt ruimte voor dagopvang, peuteropvang (2 groepen) en BSO (in combinatie met school). In mei 2014 zijn school en opvang naar een tijdelijke locatie gegaan.

18 18 Raad van Commissarissen s-gravenzandse Kinderopvang bv Okidoki Kinderopvang bv TSO Broodje Westland bv Julia Kids bv Okidoki bv is een onderdeel van de s-gravenzandse Kinderopvang Stichting. Onder deze stichting vallen ook Julia Kids BV (Villa Okidoki Bakkershof en Leeuwerik) en TSO Broodje Westland (tussenschoolse opvang) De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het financiële en maatschappelijke toezicht op het bestuur en op de algemene zaken binnen onze organisatie. De Raad van Commissarissen bestaat uit vijf leden. De samenstelling: Leonard Bloem (voorzitter), Loek Versteeg (penningmeester) Claudia van der Meer en Leendert Schwagermann. Charlotte Kaman heeft haar functie (secretaris) neergelegd. Begin 2015 wordt een nieuwe commissaris benoemd. De Raad van Commissarissen is in 2014 vijfmaal bijeengeweest (27 januari, 13 maart, 12 juni, 24 september en 27 oktober). Vaste punten van de agenda waren de financiële managementrapporten per kwartaal en de stand van zaken rondom huisvesting. Daarnaast zijn de jaarrekeningen van 2013 voor de verschillende B.V. s en het Jaarverslag 2013 goedgekeurd en is de Begroting 2015 vastgesteld. (Volgens de statuten van de s-gravenzandse Kinderopvang Stichting art.4 wordt een bestuurder voor drie jaar benoemd en is daarna terstond herbenoembaar). Vanaf 16 november worden de bepalingen van het reglement van de Raad van Commissarissen gehanteerd, zie artikel 3 van het reglement (maximaal 2 x 4 jaar). De Raad van Commissarissen is lid van het NVTK (Nederlandse Vereniging van Toezichthouders Kinderopvang) en bezoekt regelmatig de vergaderingen en bijeenkomsten. Onze organisatie werkt volgens de Governance Code kinderopvang. 8. Medezeggenschap Ondernemingsraad OR Okidoki De samenstelling van de ondernemersraad 2014 is als volgt: Voorzitter: Monica v/d Ende Vice voorzitter: Elske Oosterman Penningmeester: Saskia v/d Enden Secretaris: José Persoon 2 e Secretaris: Jolanda v/d Berg Paula Broch heeft de OR verlaten, José komt haar vervangen. De OR heeft elke 6 weken overleg zowel met de directeur als onderling.

19 19 Centrale Oudercommissie OC leden 2014 Sander Arensman, Mariëlle Bakema, Patricia Bakker, Hilke Batist, Mendel v.d. Berg, Esther Boers, Mijke Bolsius, Judith van Buuren, Simone van Dijk, Gerlinde de Jong, Annette v.d. Kaaij, Claudia Koenekoop, Sander Koolwijk, Linda Lalleman, Stephanie Langenberg, Jacqueline v.d. Meer, Vivian van Nieuwkerk, Mylene Nieuwveld, Marieke Olthof, Tamara Ruinard, Tamara van Schie, Diane Sepers, Diane Smit, Leonie Smoor, Patricia Valentin en Allard Zomer. De oudercommissie is in 2014 vijfmaal bijeen geweest (11 februari, 26 maart, 22 juni, 6 oktober en 2 december). Onderwerpen van gesprek waren: - Reglementen overkoepelende OC en één voor een Oudercommissie voor elke locatie; - Inspectierapporten GGD - R&IE - Luizenzakken, - Advies Voedingscentrum, - (cadeau voor) Dag van de Leidster, - Ruilbeleid, - Evaluatie fotograaf, - Evaluatie zomerfeesten, - Advies over de tariefswijziging. - Pedagogisch beleid De oudercommissie heeft zich voortdurend ingespannen voor het werven van nieuwe OC-leden. DAG VAN DE LEIDSTER 2014

20 20 De voorlees fee.

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2015

Activiteitenverslag 2015 1 Activiteitenverslag 2015 2 Het kind centraal Okidoki en Villa Okidoki verzorgen met 160 medewerkers de dagelijkse opvang van ruim 1.400 kinderen op 15 locaties in s-gravenzande, Heenweg, Kwintsheul en

Nadere informatie

Smoelenboek Oudercommissie Okidoki

Smoelenboek Oudercommissie Okidoki Smoelenboek Oudercommissie Okidoki Sander Arensman Geboortedatum 01-09-1976 Kind(eren) Kaj (21-02-2009 ) en Axel (15-09-2010) Locatie Okidoki Kaj BSO/TSO Eikenlaan en Axel KDV Dresdenweg Leidinggevend

Nadere informatie

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2011 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek

Nadere informatie

Smoelenboek Oudercommissie Okidoki

Smoelenboek Oudercommissie Okidoki Smoelenboek Oudercommissie Okidoki Sander Arensman Geboortedatum 01-09-1976 Kind(eren) Kaj (21-02-2009 ) en Axel (15-09-2010) Kaj BSO/TSO Eikenlaan en Axel KDV Dresdenweg Leidinggevend inbedrijfsteller

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag Okidoki 2014 vastgesteld op 22 april 2015

JAARVERSLAG Jaarverslag Okidoki 2014 vastgesteld op 22 april 2015 1 JAARVERSLAG 2014 2 Voorwoord Het doet ons genoegen u het jaarverslag 2014 aan te kunnen bieden. In het verslag leest u welke activiteiten en ontwikkelingen er in 2014 binnen Okidoki hebben plaatsgevonden.

Nadere informatie

Inspectierapport Het Snuitje (KDV) Middegaal 26 5461XD VEGHEL Registratienummer 581676907

Inspectierapport Het Snuitje (KDV) Middegaal 26 5461XD VEGHEL Registratienummer 581676907 Inspectierapport Het Snuitje (KDV) Middegaal 26 5461XD VEGHEL Registratienummer 581676907 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: VEGHEL Datum inspectie: 19-05-2014 Type onderzoek

Nadere informatie

Taalstimulering en brede ontwikkeling voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Taalstimulering en brede ontwikkeling voor kinderen van 0 tot 4 jaar Taalstimulering en brede ontwikkeling voor kinderen van 0 tot 4 jaar op kinderdagverblijven Volg het kind, beleef de dag Hoe werkt Ben ik in Beeld? Ben ik in Beeld is speciaal ontwikkeld voor kinderdagverblijven.

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Verwonder, ontdek en ervaar!

Verwonder, ontdek en ervaar! PEDAGOGISCH BELEID Versie Januari 2015, versie 07 Verantwoordelijke Beleidsmedewerker Kwaliteit Aantal pagina s 6 Geldig tot 31 december 2016 Akkoord cliëntenraad Februari 2013 Verwonder, ontdek en ervaar!

Nadere informatie

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden

1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit. 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon. 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden Pagina 1 van 5 1. Kinderopvang Friesland: Visie en kwaliteit 2. Kinderopvang Friesland en Thomas Gordon 3. Kinderopvang Friesland en opvoeden 4. Kinderopvang Friesland en talenten 5. Kinderopvang Friesland

Nadere informatie

Samenvatting jaarrapportage kinderopvang 2015.

Samenvatting jaarrapportage kinderopvang 2015. Samenvatting jaarrapportage kinderopvang 2015. Dit is de samenvatting van de Jaarrapportage 2015 van AKROS Kinderopvang. In het jaarverslag presenteren wij u met trots de belangrijkste ontwikkelingen en

Nadere informatie

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal)

Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal) Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal) Inhoudsopgave VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! PEUTERKLAS IN PLAATS VAN PEUTERSPEELZAAL 3 WAT IS DE PEUTERKLAS?

Nadere informatie

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016. Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief SWW Peuteropvang Nr. 5, maart 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!!! Op de peuteropvang is de lente 1 van de favoriete thema s van de peuters en pedagogisch medewerkers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Okidoki. Ontdek het talent dat je bent! INHOUD: ACTUEEL 1 NIEUWS 3 AGENDA 4 UIT DE MEDIA 5 ACTUEEL

Nieuwsbrief Okidoki. Ontdek het talent dat je bent! INHOUD: ACTUEEL 1 NIEUWS 3 AGENDA 4 UIT DE MEDIA 5 ACTUEEL Nieuwsbrief Okidoki Ontdek het talent dat je bent! Nummer 2 juni 2015 Verschijnt 4x per jaar Okidoki Kinderopvang info@okidoki-kdv.nl ACTUEEL INHOUD: ACTUEEL 1 NIEUWS 3 AGENDA 4 UIT DE MEDIA 5 Ruilbeleid

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: Voorschool De Vijf Sterren opgemaakt d.d.: april 2014 door: Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de voorschool en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 64 kinderen per dag

Nadere informatie

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs

De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs De Maatjes Kinderopvang en basisschool De Kreek Spelenderwijs van kinderopvang naar onderwijs Samen op weg naar een IKC baby/dreumes, peuter, bso en basisschool onder één dak Ondertekening intentieverklaring

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

Inspectierapport BSO Basisschool De Vlieger (BSO) Buckhorstlaan 50 8043RL ZWOLLE Registratienummer 130154131

Inspectierapport BSO Basisschool De Vlieger (BSO) Buckhorstlaan 50 8043RL ZWOLLE Registratienummer 130154131 Inspectierapport BSO Basisschool De Vlieger (BSO) Buckhorstlaan 50 8043RL ZWOLLE Registratienummer 130154131 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 28-01-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315

Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315 Inspectierapport Kinderdagpaleis Eigenwijs (KDV) De Wendelstraat 55 6372VV LANDGRAAF Registratienummer 208714315 Toezichthouder: GGD Zuid Limburg In opdracht van gemeente: LANDGRAAF Datum inspectie: 10-03-2014

Nadere informatie

Inspectierapport De Kleine Prins (KDV) Nuenenseweg 6 5631KB EINDHOVEN Registratienummer 197804883

Inspectierapport De Kleine Prins (KDV) Nuenenseweg 6 5631KB EINDHOVEN Registratienummer 197804883 Inspectierapport De Kleine Prins (KDV) Nuenenseweg 6 5631KB EINDHOVEN Registratienummer 197804883 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente: EINDHOVEN Datum inspectie: 18-09-2014 Type

Nadere informatie

Middelpunt. In het. pedagogisch beleid. servicecentrum Postbus 7525 8903 JM Leeuwarden

Middelpunt. In het. pedagogisch beleid. servicecentrum Postbus 7525 8903 JM Leeuwarden In het Middelpunt pedagogisch beleid Sinne kinderopvang Goudsbloemstraat 2 8922 GW Leeuwarden servicecentrum Postbus 7525 8903 JM Leeuwarden T 058-267 28 50 E info@sinnekinderopvang.nl I www.sinnekinderopvang.nl

Nadere informatie

2 Algemene doelstelling en visie

2 Algemene doelstelling en visie 2 Algemene doelstelling en visie 2.1 Algemene doelstelling De groene kikker heeft als doel huiselijke en persoonlijke kinderopvang te bieden, die optimaal tegemoet komt aan de behoeften van de kinderen.

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal De Wigwam (PSZ) Maasdijk 10a 6624KN Heerewaarden

Inspectierapport Peuterspeelzaal De Wigwam (PSZ) Maasdijk 10a 6624KN Heerewaarden Inspectierapport Peuterspeelzaal De Wigwam (PSZ) Maasdijk 10a 6624KN Heerewaarden Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid In opdracht van gemeente: Maasdriel Datum inspectie: 07-09-2017 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Inspectierapport PSZ Pendula (PSZ) Sint Josephstraat GK TILBURG

Inspectierapport PSZ Pendula (PSZ) Sint Josephstraat GK TILBURG Inspectierapport PSZ Pendula (PSZ) Sint Josephstraat 102 5017GK TILBURG Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: TILBURG Datum inspectie: 28-08-2014 Type onderzoek : Regulier onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Schellerpark (KDV) Schellerpark NZ Zwolle Registratienummer

Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Schellerpark (KDV) Schellerpark NZ Zwolle Registratienummer Inspectierapport Doomijn peuterspeelzaal Schellerpark (KDV) Schellerpark 101 8017NZ Zwolle Registratienummer 421852409 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Zwolle Datum inspectie: 15-03-2018

Nadere informatie

Nieuwsbrief Okidoki. Ontdek het talent dat je bent! INHOUD: ACTUEEL 1 NIEUWS 4 AGENDA 5 UIT DE MEDIA 5

Nieuwsbrief Okidoki. Ontdek het talent dat je bent! INHOUD: ACTUEEL 1 NIEUWS 4 AGENDA 5 UIT DE MEDIA 5 Nieuwsbrief Okidoki Ontdek het talent dat je bent! Nummer 1 maart 2015 Verschijnt 4x per jaar Okidoki Kinderopvang info@okidoki-kdv.nl ACTUEEL INHOUD: ACTUEEL 1 NIEUWS 4 AGENDA 5 UIT DE MEDIA 5 Speelplein

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan. Fris! Kinderdagverblijven

Pedagogisch Beleidsplan. Fris! Kinderdagverblijven Pedagogisch Beleidsplan Fris! Kinderdagverblijven Januari 2018 Welkom bij Fris! Kinderdagverblijven Uw kind maakt gebruik van opvang bij Fris! Kinderdagverblijven en u verwacht van ons dat er op een verantwoorde

Nadere informatie

Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642

Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642 Inspectierapport Peuteropvang Acht (KDV) Maasstraat 105a 5626BB EINDHOVEN Registratienummer 156476642 Toezichthouder: GGD Brabant-Zuidoost In opdracht van gemeente: EINDHOVEN Datum inspectie: 02-07-2014

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. kinderdagverblijf

Pedagogisch beleid. kinderdagverblijf Pedagogisch beleid kinderdagverblijf maatwerk kinderopvang voor elk gezin Voorwoord Dit pedagogisch beleid is met het doel geschreven om duidelijkheid te geven aan de inhoud van een pedagogisch beleidsplan.

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970 Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: Texel Datum inspectie: 18

Nadere informatie

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Een goede keuze Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Kinderopvang 2Samen: een goede keuze Thuis in kinderopvang Voor kinderen vanaf 2½ jaar, die niet naar het kinderdagverblijf gaan, is de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Pedagogisch Beleid. Inschrijving

Pedagogisch Beleid. Inschrijving Pedagogisch Beleid Inschrijving U vertrouwt ons uw kind toe en wij willen ook het allerbeste voor uw kind. In dit gesprek kunt u meer over uw kind vertellen.zijn er bijzonderheden waar wij rekening mee

Nadere informatie

Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014

Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014 < Dit formulier bewerken 126 reacties Alle reacties weergeven Analyse publiceren Overzicht oudertevredenheidsonderzoek Stichting peuterspeelzalen Muzerij juni 2014 Peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Harlekijn

Nadere informatie

Inspectierapport Kindertuin (KDV) Zijpendaalstraat 3 6535PS NIJMEGEN Registratienummer 340351743

Inspectierapport Kindertuin (KDV) Zijpendaalstraat 3 6535PS NIJMEGEN Registratienummer 340351743 Inspectierapport Kindertuin (KDV) Zijpendaalstraat 3 6535PS NIJMEGEN Registratienummer 340351743 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Nijmegen In opdracht van gemeente: Nijmegen Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Aja Kabaja (KDV) Cordell Hullplaats 1 3068VA ROTTERDAM Registratienummer 231064676

Inspectierapport Aja Kabaja (KDV) Cordell Hullplaats 1 3068VA ROTTERDAM Registratienummer 231064676 Inspectierapport Aja Kabaja (KDV) Cordell Hullplaats 1 3068VA ROTTERDAM Registratienummer 231064676 Toezichthouder: GGD Rotterdam-Rijnmond In opdracht van gemeente: ROTTERDAM Datum inspectie: 07-02-2014

Nadere informatie

Wat is de doelstelling van Uk en Puk:

Wat is de doelstelling van Uk en Puk: Datum 18 mei 2016 Beste ouders en/of verzorgers, Op de groepen van de dagopvang en peuterspeelzaal werken we met thema s. Was er vroeger nog een groot verschil tussen het aanbod op de peuterspeelzaal en

Nadere informatie

Inspectierapport Burgt Actief Muhring (BSO) Vrieseweg NZ Dordrecht Registratienummer

Inspectierapport Burgt Actief Muhring (BSO) Vrieseweg NZ Dordrecht Registratienummer Inspectierapport Burgt Actief Muhring (BSO) Vrieseweg 92 3311NZ Dordrecht Registratienummer 882234481 Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: Dordrecht Datum inspectie: 12-09-2018

Nadere informatie

Locatie de Boomhut. Molenweg 4 6225 NC Maastricht tel: 043-3631793 info@bso-deboomhut.nl www.bso-deboomhut.nl. Locatie t Huis

Locatie de Boomhut. Molenweg 4 6225 NC Maastricht tel: 043-3631793 info@bso-deboomhut.nl www.bso-deboomhut.nl. Locatie t Huis Locatie de Boomhut Molenweg 4 6225 NC Maastricht tel: 043-3631793 Locatie t Huis Oranjeplein 96 6224 KV Maastricht tel: 043-7519717 1 Visie & opzet Ontdekken, beleven en grenzen verleggen, dàt is BSO DE

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleid buitenschoolse opvang maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleidsplan 1.1 Visie 1.2 Missie 1.3 Uitgangspunten 1.4 Pedagogische doelen 1.4.1. Emotionele en lichamelijke veiligheid

Nadere informatie

Inspectierapport Kindercentrum Wollewaps (KDV) Burgemeester Falkenaweg LD Heerenveen Registratienummer

Inspectierapport Kindercentrum Wollewaps (KDV) Burgemeester Falkenaweg LD Heerenveen Registratienummer Inspectierapport Kindercentrum Wollewaps (KDV) Burgemeester Falkenaweg 14 8442 LD Heerenveen Registratienummer 228309700 Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Heerenveen Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport Villa Okidoki Schaepmanstraat (KDV) Dr Schaepmanstraat 4 2291SZ Wateringen

Inspectierapport Villa Okidoki Schaepmanstraat (KDV) Dr Schaepmanstraat 4 2291SZ Wateringen Inspectierapport Villa Okidoki Schaepmanstraat (KDV) Dr Schaepmanstraat 4 2291SZ Wateringen Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Westland Datum inspectie: 15-10-2015 Type onderzoek:

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Beschrijving modules KINDwijzeracademie

Beschrijving modules KINDwijzeracademie Beschrijving modules KINDwijzeracademie 1. Pedagogische Doelen Deze module bestaat uit vier onderdelen; de vier pedagogische doelen uit de wet Kinderopvang. Bieden van emotionele veiligheid Deze module

Nadere informatie

Pedagogisch beleid 0 4 jaar. een samenvatting. Juni 2015

Pedagogisch beleid 0 4 jaar. een samenvatting. Juni 2015 Pedagogisch beleid 0 4 jaar een samenvatting Juni 2015 Waarom een pedagogisch beleid? Ons pedagogisch beleid geeft de visie van Kinderopvang Purmerend weer op het opvoeden van kinderen in een andere situatie

Nadere informatie

Inspectierapport Splash (KDV) Zaagmolenstraat 98a 2265 WV Leidschendam Registratienummer

Inspectierapport Splash (KDV) Zaagmolenstraat 98a 2265 WV Leidschendam Registratienummer Inspectierapport Splash (KDV) Zaagmolenstraat 98a 2265 WV Leidschendam Registratienummer 187305560 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Leidschendam-Voorburg Datum inspectie: 07-03-2019

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal Bornholm (PSZ) Skagerrak DX HOOFDDORP

Inspectierapport Peuterspeelzaal Bornholm (PSZ) Skagerrak DX HOOFDDORP Inspectierapport Peuterspeelzaal Bornholm (PSZ) Skagerrak 324 2133DX HOOFDDORP Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 23-03-2016 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin

Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin Ik ben pedagogisch medewerker op een VVE locatie van TintelTuin De pedagogisch medewerkers aan het woord over de pedagogische kwaliteit van TintelTuin 1 VEILIGHEID + UITDAGING = GROEI Waarom kiezen ouders

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze Voorschool De Vijf Sterren, april 2016 Ineke van der Haak, locatiemanager

Pedagogische werkwijze Voorschool De Vijf Sterren, april 2016 Ineke van der Haak, locatiemanager Omvang van de voorschool en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 64 kinderen per dag worden opgevangen op voorschool De Vijf Sterren. De samenstelling van de groepen Naam van de groep Paarse

Nadere informatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie Voorwoord Partou Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor een voorschool. In dit boekje vindt u alle informatie over

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderopvang Blije - Voetjes (KDV) (KDV) Schoolstraat PH Sibculo Registratienummer

Inspectierapport Kinderopvang Blije - Voetjes (KDV) (KDV) Schoolstraat PH Sibculo Registratienummer Inspectierapport Kinderopvang Blije - Voetjes (KDV) (KDV) Schoolstraat 4 7693PH Sibculo Registratienummer 203593455 Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Hardenberg Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport De Grutterij(PSZ) Wheeme 8 8325AE VOLLENHOVE

Inspectierapport De Grutterij(PSZ) Wheeme 8 8325AE VOLLENHOVE Inspectierapport De Grutterij(PSZ) Wheeme 8 8325AE VOLLENHOVE Toezichthouder: GGD IJsselland In opdracht van gemeente: Steenwijkerland Datum inspectie: 05-02-2015 Type onderzoek: Jaarlijks onderzoek Status:

Nadere informatie

Kwest - Okidoki - Simba. Zaterdag 21 september 2013 van 11.00-15.00 uur

Kwest - Okidoki - Simba. Zaterdag 21 september 2013 van 11.00-15.00 uur Kwest - Okidoki - Simba Zaterdag september 0 van.00 -.00 uur Onze locaties op de Atelierroute 's-gravenzande Monster S GRAVENZANDE - OKIDOKI O kidoki kinderdagopvang Dresdenweg Dresdenweg, T: 07 9 6 Tentoonstelling:

Nadere informatie

Inspectierapport Peuteropvang De Kinderkamer Vuren (KDV) Enk 20b 4214DD VUREN Registratienummer

Inspectierapport Peuteropvang De Kinderkamer Vuren (KDV) Enk 20b 4214DD VUREN Registratienummer Inspectierapport Peuteropvang De Kinderkamer Vuren (KDV) Enk 20b 4214DD VUREN Registratienummer 387858350 Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid In opdracht van gemeente: Lingewaal Datum inspectie: 31-10-2016

Nadere informatie

Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin

Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin Ik ben pedagogisch medewerker bij TintelTuin De pedagogisch medewerkers aan het woord over de pedagogische kwaliteit van TintelTuin 1 VEILIGHEID + UITDAGING = GROEI Waarom kiezen ouders kinderopvang van

Nadere informatie

Peuterspeelschool. Samen op reis worden we Wereldwijs. Respect

Peuterspeelschool. Samen op reis worden we Wereldwijs. Respect Pedagogisch plan van aanpak 2018 Peuterspeelschool Samen op reis worden we Wereldwijs Respect 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pedagogische kwaliteit SRK 3 Voor wie is het PPA? 3 PSS Wereldreizigers 3 Pedagogische

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Katrijn 1 De locatie van KDV Katrijn De locatie van KDV Katrijn straalt rust en sfeer uit en biedt vele mogelijkheden om

Nadere informatie

Harlekijn. Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek

Harlekijn. Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek Harlekijn Uitkomsten Tevredenheidsonderzoek december 2013 (Respons op basis van 60 vragenlijsten retour) De vragenlijst heeft betrekking op: KDV 71% BSO 29% Mijn kind(eren) maakt/ maken gebruik van de

Nadere informatie

Inspectierapport Doomijn Peuterspeelzaal De Meidoorn (KDV) De Meidoorn NB Koekange Registratienummer

Inspectierapport Doomijn Peuterspeelzaal De Meidoorn (KDV) De Meidoorn NB Koekange Registratienummer Inspectierapport Doomijn Peuterspeelzaal De Meidoorn (KDV) De Meidoorn 16 12 7958NB Koekange Registratienummer 814772523 Toezichthouder: GGD Drenthe In opdracht van gemeente: De Wolden Datum inspectie:

Nadere informatie

Inspectierapport KDV Borus (KDV) Deltaweg 115 2134XS HOOFDDORP Registratienummer 128462115

Inspectierapport KDV Borus (KDV) Deltaweg 115 2134XS HOOFDDORP Registratienummer 128462115 Inspectierapport KDV Borus (KDV) Deltaweg 115 2134XS HOOFDDORP Registratienummer 128462115 Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 12-01-2016 Type onderzoek:

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal Robbedoes (PSZ) Reggestraat 83a 7468EJ ENTER

Inspectierapport Peuterspeelzaal Robbedoes (PSZ) Reggestraat 83a 7468EJ ENTER Inspectierapport Peuterspeelzaal Robbedoes (PSZ) Reggestraat 83a 7468EJ ENTER Toezichthouder: GGD Twente In opdracht van gemeente: Wierden Datum inspectie: 07-09-2015 Type onderzoek: Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport De Ballon Villa Kakelbont (KDV) Willinklaan 8 2121CV BENNEBROEK Registratienummer 680428562

Inspectierapport De Ballon Villa Kakelbont (KDV) Willinklaan 8 2121CV BENNEBROEK Registratienummer 680428562 Inspectierapport De Ballon Villa Kakelbont (KDV) Willinklaan 8 2121CV BENNEBROEK Registratienummer 680428562 Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: BLOEMENDAAL Datum inspectie: 11-12-2014

Nadere informatie

Inspectierapport De Peuterpub (PSZ) Leeghwaterstraat SR HOOFDDORP

Inspectierapport De Peuterpub (PSZ) Leeghwaterstraat SR HOOFDDORP Inspectierapport De Peuterpub (PSZ) Leeghwaterstraat 99 2132SR HOOFDDORP Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 15-02-2016 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Welkom bij Vlietkinderen

Welkom bij Vlietkinderen Welkom bij Vlietkinderen 1 Colofon Redactie Robert Heusinkveld Yvonne Bood Vormgeving Dare to Design* Contact Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Klantenservice klantenservice@vlietkinderen.nl T 070 317

Nadere informatie

Peuters die spelen leren voor later. Stichting PAS. Peuteropvang: leuk en leerzaam!

Peuters die spelen leren voor later. Stichting PAS. Peuteropvang: leuk en leerzaam! Peuters die spelen leren voor later Stichting PAS Peuteropvang: leuk en leerzaam! Peuteropvang: leuk en leerzaam! Op het consultatiebureau is met u gesproken over spelen in een peutergroep. Dit is belangrijk

Nadere informatie

Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat MC HOOFDDORP

Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat MC HOOFDDORP Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat 20 2135MC HOOFDDORP Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 06-07-2016 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Inspectierapport De Zandloper (PSZ) Zandbos DD HOOFDDORP

Inspectierapport De Zandloper (PSZ) Zandbos DD HOOFDDORP Inspectierapport De Zandloper (PSZ) Zandbos 161 2134DD HOOFDDORP Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 11-07-2016 Type onderzoek : Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Woelwater (PSZ) d'yserinckweg 24a 2141AB VIJFHUIZEN

Inspectierapport Woelwater (PSZ) d'yserinckweg 24a 2141AB VIJFHUIZEN Inspectierapport Woelwater (PSZ) d'yserinckweg 24a 2141AB VIJFHUIZEN Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 27-09-2016 Type onderzoek : Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Peuterspeelschool. Samen op reis worden we Wereldwijs. Respect

Peuterspeelschool. Samen op reis worden we Wereldwijs. Respect Pedagogisch plan van aanpak 2018 Peuterspeelschool Samen op reis worden we Wereldwijs Respect 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pedagogische kwaliteit SRK 3 Voor wie is het PPA? 3 PSS Wereldreizigers 3 Pedagogische

Nadere informatie

OC NIEUWSBRIEF. Nieuwe opzet nieuwsbrief. Inhoud. Nummer 1 - februari 2014. Voor alle leden van de oudercommissies

OC NIEUWSBRIEF. Nieuwe opzet nieuwsbrief. Inhoud. Nummer 1 - februari 2014. Voor alle leden van de oudercommissies OC NIEUWSBRIEF Nieuwe opzet nieuwsbrief Voor alle leden van de oudercommissies Voor Kindercentrum WereldKids is 014 een bijzonder jaar; we bestaan 10 jaar. Wij zijn trots dat wij dit met elkaar hebben

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat KL RIJSENHOUT

Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat KL RIJSENHOUT Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat 17 1435KL RIJSENHOUT Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 19-05-2016 Type onderzoek : Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Villa Okidoki Drie Turven (BSO) Leeuwerik 9 2295PE Kwintsheul Registratienummer 684923671

Inspectierapport Villa Okidoki Drie Turven (BSO) Leeuwerik 9 2295PE Kwintsheul Registratienummer 684923671 Inspectierapport Villa Okidoki Drie Turven (BSO) Leeuwerik 9 2295PE Kwintsheul Registratienummer 684923671 Toezichthouder: GGD Haaglanden In opdracht van gemeente: Westland Datum inspectie: 23-04-2015

Nadere informatie

Inspectierapport Het Speelhuisje (PSZ) Hofstede 2A 1132AJ VOLENDAM

Inspectierapport Het Speelhuisje (PSZ) Hofstede 2A 1132AJ VOLENDAM Inspectierapport Het Speelhuisje (PSZ) Hofstede 2A 1132AJ VOLENDAM Toezichthouder: GGD Zaanstreek-Waterland In opdracht van gemeente: Edam-Volendam Datum inspectie: 17-06-2015 Type onderzoek: Jaarlijks

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

PEUTER EXTRA PROJECT 2014 KDV WERELDPLEK

PEUTER EXTRA PROJECT 2014 KDV WERELDPLEK PEUTER EXTRA PROJECT 2014 KDV WERELDPLEK Waarom een Peuter Extra Project? We kennen ze allemaal, onze oudste peutertjes die voorheen vol enthousiasme speelden op het kinderdagverblijf of thuis zichzelf

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes 1 De locatie van KDV Minoes Kinderdagverblijf Minoes is gehuisvest in een vrijstaande laagbouw locatie. Binnen heeft

Nadere informatie

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen

Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen Samenvatting klanttevredenheidsonderzoek bij Kinderopvang Achtkarspelen Ouders zeer tevreden over de dienstverlening F.A. van der Weg-Brugge, MSc Paterswolde, november 2012 onderzoek@vyvoj.nl www.vyvoj.nl

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kinderboerderij (KDV) Rector Hulshofstraat 22b 7135 JV HARREVELD Registratienummer 446863488

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kinderboerderij (KDV) Rector Hulshofstraat 22b 7135 JV HARREVELD Registratienummer 446863488 Inspectierapport Kinderdagverblijf De Kinderboerderij (KDV) Rector Hulshofstraat 22b 7135 JV HARREVELD Registratienummer 446863488 Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente:

Nadere informatie

Pedagogisch kader Kinderdagverblijf Filios

Pedagogisch kader Kinderdagverblijf Filios Pedagogisch kader Kinderdagverblijf Filios Onderdeel van: Pagina 1 van 5 Inleiding In het pedagogisch kader staan onze uitgangspunten en basisdoelen die ten grondslag liggen aan ons pedagogisch handelen.

Nadere informatie

Trainingen en workshops

Trainingen en workshops Trainingen en workshops 2014-2015 Voor professionals in de Kindcentra 0-13 in s-hertogenbosch (kinderopvang, peuterarrangement en basisonderwijs) Inhoud Algemene informatie Algemene informatie 2 Aanbod

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal De Speeltol (PSZ) Kersenbogerd GW Rossum

Inspectierapport Peuterspeelzaal De Speeltol (PSZ) Kersenbogerd GW Rossum Inspectierapport Peuterspeelzaal De Speeltol (PSZ) Kersenbogerd 4 5328GW Rossum Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid In opdracht van gemeente: Maasdriel Datum inspectie: 23-10-2017 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Pedagogisch beleid Flexkidz

Pedagogisch beleid Flexkidz Pedagogisch beleid Flexkidz Voor u ligt het verkorte pedagogisch beleidsplan van Flexkidz. Hier beschrijven we in het kort de pedagogische visie en uitgangspunten. In dit pedagogisch beleidsplan beschrijven

Nadere informatie

Piramide. Dé educatieve methode voor alle jonge kinderen

Piramide. Dé educatieve methode voor alle jonge kinderen Voor- en vroegschoolse educatie Piramide Piramide Dé educatieve methode voor alle jonge kinderen Geeft jonge kinderen de kans zich optimaal te ontwikkelen Biedt houvast en ruimte voor pedagogisch medewerkers

Nadere informatie

Activiteitenbeleid 2013

Activiteitenbeleid 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Pedagogisch beleid TintelTuin De 6 competenties Visie Activiteitenbeleid binnen het (dag)programma Laat zien

Nadere informatie

Inspectierapport MKC Mozaïek (KDV) Nassauweg 94 3314JR DORDRECHT Registratienummer 210173701

Inspectierapport MKC Mozaïek (KDV) Nassauweg 94 3314JR DORDRECHT Registratienummer 210173701 Inspectierapport MKC Mozaïek (KDV) Nassauweg 94 3314JR DORDRECHT Registratienummer 210173701 Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: Dordrecht Datum inspectie: 14-04-2015 Type

Nadere informatie

Nieuwsbrief Okidoki. Ontdek het talent dat je bent! Nummer 4 december 2016 Verschijnt 4x per jaar Okidoki Kinderopvang

Nieuwsbrief Okidoki. Ontdek het talent dat je bent! Nummer 4 december 2016 Verschijnt 4x per jaar Okidoki Kinderopvang Nieuwsbrief Okidoki Ontdek het talent dat je bent! Nummer 4 december 2016 Verschijnt 4x per jaar Okidoki Kinderopvang info@okidoki-kdv.nl ACTUEEL INHOUD: ACTUEEL 1 NIEUWS 3 AGENDA 5 UIT DE MEDIA 5 Okidoki

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Inspectierapport Kindertuin KDV (KDV) Zuideinde EJ WESTZAAN Registratienummer

Inspectierapport Kindertuin KDV (KDV) Zuideinde EJ WESTZAAN Registratienummer Inspectierapport Kindertuin KDV (KDV) Zuideinde 22 1551EJ WESTZAAN Registratienummer 413058025 Toezichthouder: GGD Zaanstreek-Waterland In opdracht van gemeente: Zaanstad Datum inspectie: 29-06-2015 Type

Nadere informatie