Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal)"

Transcriptie

1 Informatiebrochure voor ouders/verzorgers KieKeBoe s Peuterklas (peuterspeelzaal)

2 Inhoudsopgave VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! PEUTERKLAS IN PLAATS VAN PEUTERSPEELZAAL 3 WAT IS DE PEUTERKLAS? 3 VOOR WIE IS DE PEUTERKLAS? 4 VVE UK & PUK (VOOR EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE) 4 THEMA S EN ACTIVITEITEN 5 INTAKEGESPREK 6 WENNEN 6 ACTIVITEITEN IN KIEKEBOE S PEUTERKLAS 7 DE DAGINDELING 8 LEIDSTERS (PM) 4 GGD-INSPECTIE. 9 TARIEVEN 9

3 Peuterklas in plaats van Peuterspeelzaal Als je groter wordt wil je graag nieuwe uitdagingen krijgen en ontdekkingen doen, samen met je leeftijdgenootjes. Voor peuters van 2 jaar en ouder heeft KieKeBoe een speciale peuterklas. Omdat de peuterspeelzaal officieel niet meer bestaat, hebben wij de peuterklas in het leven geroepen, zodat ook deze doelgroep met elkaar kan spelen, leren en ontdekken. Wat is de peuterklas? Peuterklas is de nieuwe vorm van peuterspeelzaal voor 2 tot 4 jarigen. KieKeBoe heeft, naast Kinderdagopvang en buitenschoolse opvang, nu ook de peuterklas. Tijdelijk gebruiken we hier de locatie voor aan de Meervalstraat 27a te Aalsmeer. Op het moment dat we de tweede groep gaan starten zal de peuterklas verplaatst worden naar de locatie aan de Dreef 7a, bij onze buitenschoolse opvang Kids & Go. De peuterklas is, zoals gezegd een alternatief voor de peuterspeelzaal. Heeft je peuter behoefte aan wat meer uitdaging? Of aan het leren en spelen samen met andere kinderen? Dan is het een goed idee om hem of haar aan te melden voor de peuterklas. Uw kind kan in de ochtend naar de peuterklas komen, minimaal 2 tot maximaal 5 ochtenden in de week, 40 weken per jaar (alleen tijdens schoolweken). We starten om en de ochtend duurt tot uur. Tijdens schoolvakantieweken en feestdagen is de peuterklas gesloten. Minimale plaatsing van 2 ochtenden: Stabiliteit betekent dat de situatie voor de kinderen in de peuterklas duidelijk, voorspelbaar en vertrouwd is. De kinderen zijn goed bekend en vertrouwd met de leidsters en andere kinderen in hun groep. Ze kunnen voorspellen wie ze zullen tegenkomen en kunnen zich daarop verheugen. Vertrouwde relaties ontstaan niet vanzelf. Om elkaar te leren kennen en vertrouwen is herhaald contact nodig. Jonge kinderen hebben stabiliteit nodig om zich veilig te voelen. En veiligheid is de basis voor ontwikkeling. Stabiliteit is niet alleen van belang voor de veiligheid van kinderen. Een stabiele groep en een stabiele omgeving geven kinderen kansen op betere (sociale) ontwikkeling. Vaste andere kinderen geven meer mogelijkheden voor intensieve sociale relaties en samenspel op hoger niveau. Een vaste groep zorgt ervoor

4 dat er meer groepsgevoel en gezamenlijkheid in de groep kan ontstaan. Ook zijn er in een stabiele groep betere mogelijkheden voor programmatisch werken. De leidster kan in haar projecten alleen teruggrijpen op gisteren en vooruitkijken naar morgen, als zij op die dagen dezelfde kinderen aantreft. Voor de leidsters levert een stabiele groep ook voordelen op. Het is rustiger werken en de leidsters kunnen de individuele kinderen beter volgen en gerichte aandacht geven. Kortom: in een stabiele omgeving kun je beter werken aan de opvoedingsdoelen zoals die in de Wet Kinderopvang zijn vastgesteld (veiligheid, persoonlijke en sociale competenties en overdracht van normen en waarden) en voor de pedagogische kwaliteit voor kinderen van belang zijn. Stabiliteit is een belangrijke structurele voorwaarde voor kwalitatief hoogwaardige kinderopvang. Mocht uw kind reeds gebruik maken van onze dagopvang, dan zal uw kind twee ochtenden naar de peuterklas gaan en de resterende tijd naar de dagopvang. U dient hier een formulier ter akkoord voor te ondertekenen. Voor wie is de peuterklas? De peuterklas is voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar oud en is ideaal te combineren met bijvoorbeeld opvang via opa en oma. De peuterklas is ook af te nemen in combinatie met andere KieKeBoe pakketten. In de peuterklas krijgen de kinderen, net als op een peuterspeelzaal, samen met leeftijdgenootjes de uitdaging die ze nodig hebben in de tussenperiode naar de basisschool. Leidsters We werken met vaste leidsters. Afhankelijk van de groepsgrootte werken er 1 of 2 leidsters op de groep. De leidsters hebben een op het werk afgestemde opleiding en hebben een geldige verklaring omtrent gedrag.

5 VVE Uk & Puk (voor en vroegschoolse educatie) Binnen onze peuterklas werken wij met het VVE project Uk & Puk. Uk & Puk biedt kinderen tal van uitdagende activiteiten. De kinderen leren spelenderwijs en doen zelf ontdekkingen. Uk & Puk werkt met thema's die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. De speelse activiteiten lokken interactie uit, waardoor een rijk taalaanbod ontstaat. Zo kunnen wij gericht inspelen op de taalontwikkeling en werken wij met thema s. Uk & Puk kent geen vaste volgorde waarin de thema's aan bod moeten komen. Thema s en activiteiten Uk en Puk Uk & Puk bestaat uit tien thema s: 1. Welkom Puk! 2. Knuffels 3. Hatsjoe! 4. Hoera! 5. Wat heb jij aan vandaag? 6. Regen 7. Dit ben ik 8. Eet smakelijk! 9. Reuzen en kabouters 10. Oef, wat warm! Leidsters kunnen per thema diverse activiteiten uitvoeren, waarmee zij de totale ontwikkeling van kinderen stimuleren. De taal-, sociaal/emotionele- en motorische ontwikkeling komen in elk thema ruim aan bod. Per thema ondernemen wij activiteiten in een grotere of in de kleinere groep of met individuele kinderen. De activiteiten rondom Uk & Puk vinden vooral plaats binnen bestaande situaties zoals tijdens de verzorgings- en spelmomenten.

6 Intakegesprek Op de eerste dag dat uw kind naar de peuterklas gaat vindt er een intakegesprek plaats met de leidster. Tijdens dit gesprek wordt er uitleg gegeven over de dagelijkse gang van zaken. De leidster maakt tijdens dit gesprek gebruik van het intakeformulier. Ook wordt er gesproken over de huisregels en ziektebeleid. Deze formulieren zijn altijd op de locatie aanwezig, zodat de leidsters dit te allen tijde kunnen inzien. Leidsters zijn zich bewust van hun geheimhoudingsplicht en zullen daarom vertrouwelijk met deze gegevens omgaan. Wennen De leidsters zijn zich er van bewust dat het wennen voor kinderen een spannende periode is. Wij zullen er daarom extra zorg voor dragen dat uw kind zich veilig en geborgen voelt. De leidster zal met name in het begin extra de tijd nemen voor de overdracht en uw kind op zijn/haar gemak stellen. U mag met uw kind altijd een keertje komen kijken op de peuterklas voordat de eerste ochtend op de peuterklas aanbreekt. Zo kan uw kind alvast een beetje wennen. De behoefte van het kind staat bij ons altijd voorop. Op de eerste dag zal uw kind geïntroduceerd worden op de groep. Tijdens de kring wordt het kind door de leidster voorgesteld. Wij zullen uw kind helpen om aansluiting te vinden bij de andere kinderen op de groep. Hoe de wenperiode verloopt hangt af van verschillende factoren zoals onder andere de leeftijd en het karakter van uw kind, maar ook de thuissituatie kan invloed hebben. Kinderen kunnen troost vinden bij een knuffel met hun eigen geur. De leidsters zullen tijdens de wenperiode extra aandacht besteden aan de overdracht tijdens het brengen en halen en zij zullen uw kind regelmatig observeren. Wij willen ouders tijdens de wenperiode vragen om altijd telefonisch bereikbaar te zijn. Wanneer het wennen moeizaam verloopt en uw kind zich nog niet prettig op de groep voelt, zal de leidster contact opnemen om met de ouder te overleggen.

7 Activiteiten in de peuterklas In de peuterklas is van alles te beleven voor de kinderen op gebied van bewegen, (sport&spel) natuur en de wereld ontdekken. Voorbeelden hiervan zijn: Het leren van de namen en kleuren van fruit en daarna zelf fruit in de winkel kopen. Met z n allen op ontdekkingstocht gaan in de natuur, op zoek naar beestjes en planten. Peutergym Veel praten met elkaar Nog veel meer In de peuterklas doet een kind diverse vaardigheden op, zoals bijvoorbeeld samenwerken en rekening houden met andere kinderen, communiceren door middel van stemgebruik en spelen, op de beurt leren wachten en het delen van bijvoorbeeld speelgoed. Op deze manier leren de leidsters de kinderen omgaan met elkaar, maar ook met speelgoed en (knutsel)materialen. Taalstimulering maakt ook onderdeel uit van de peuterklas. De leidsters helpen de kinderen hun dagelijkse omgeving te ontdekken en verkennen en zij stimuleren zelfstandig gedrag. Dit geeft peuters zelfvertrouwen. Peuters doen hierdoor sociale en persoonlijke vaardigheden op. Kinderen leren van elkaar en van onze medewerkers en leren normen en waarden. Al deze vaardigheden zullen de overgang naar de basisschool vergemakkelijken.

8 De dagindeling VOEL OOK DE MAGIE VAN KINDEROPVANG EN NATUUR! uur Je brengt je kind. Er is tijd voor een kop koffie, thee en een gesprekje. Je vertelt de medewerker wat zij moet weten over je kind, bijvoorbeeld hoe het heeft geslapen, hoe hij of zij zich voelt etc. Dit noemen we de overdracht en die is zeer waardevol voor ons. Je kind heeft even de tijd om de overgang te maken naar de peuterklas. Het spelmateriaal staat klaar om je kind te inspireren en uit te dagen uur Als alle ouders vertrokken zijn, eten en drinken we gezamenlijk iets (fruit of crackers) en praten we met de kinderen in groepsverband. Dit moment stimuleert de interactie tussen de kinderen en met de leidsters uur Nu gaan we wat actiefs doen: je kind kiest uit ontwikkelingsgerichte activiteiten zoals knutselen, bouwen, puzzelen of spelen in de poppenhoek. Soms komt de dansjuf of maken we muziek. Elke dag is er ruimte om lekker te spelen, zowel binnen als buiten. Spelenderwijs leren is de ideale manier om je kind te laten ontplooien en te vormen, zowel persoonlijk als sociaal.

9 11.30 uur Vanaf dit tijdstip kun je je kind ophalen en vertellen onze leidsters je hoe de ochtend is verlopen. Je kind toont trots zijn of haar zelfgemaakte kunstwerken en de medewerkers maken bovendien regelmatig foto s van het proces: het bezig zijn is vaak nog leuker om te zien dan het eindresultaat! Je krijgt een goed beeld van wat je kind heeft beleefd. De peuterklas sluit om uur. GGD-inspectie Jaarlijks komt de GGD onze locaties bezoeken voor een inspectie. Iedere locatie wordt dan op tal van punten gecontroleerd. Hiervan wordt een inspectierapport opgesteld. U kunt dit rapport per locatie inzien op onze website en het rapport ligt ter inzage in de centrale hallen. Kinderopvangtoeslag Het verschil met de oude peuterspeelzalen is merkbaar in de manier waarop de opvang wordt bekostigd en hoe deze is georganiseerd. De peuterklas valt onder de wet Kinderopvang, werkt met een uurprijs en werkende ouders kunnen hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen. Indien u en uw partner beiden werkende ouders zijn, of wanneer u een werkende alleenstaande ouder bent, heeft u recht op kinderopvangtoeslag. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van uw gezamenlijk toetsingsinkomen. U dient via belastingdienst kinderopvangtoeslag aan te vragen. Tarieven Het tarief voor de Peuterklas voor 2016 is 7,50 per uur. Dit is inclusief fruit, drinken en verzorgingsartikelen, zoals luiers en crème. U dient minimaal 2 dagdelen af te nemen. Elke combinatie is mogelijk. De inschrijfkosten bedragen 15,-. Dit is alleen voor nieuwe klanten

10 en niet voor klanten die reeds gebruik maken van onze kinderopvang of gebruik hebben gemaakt van onze kinderopvang. Voorbeeldberekening: stel uw kind neemt 2 ochtenden peuteropvang af. Het bedrag per uur is 7,50 x 3 uur x 2 ochtenden = x 40 weken : 12 maanden = per maand. Hier krijgt u nog kinderopvang toeslag over terug. U ontvangt 12 keer per jaar een factuur. Het maandbedrag is een gemiddelde van het totaal aantal uur op jaarbasis Wij werken met het systeem van automatische incasso, u dient hiervoor een machtiging automatische incasso te ondertekenen. Deze ontvangt u met het plaatsingsaanbod. We gaan er vanuit dat uw kind een leuke tijd bij ons zult hebben, waarbij het veel zal leren. De overstap naar de buitenschoolse Opvang Kids & Go zal voor uw kind dan nog een kleine stap zijn en u krijgt voorrang op plaatsing op kinderen van buitenaf. Wilt u uw kind alvast aanmelden bij onze sport, spel en zwem BSO? Dat kan vanaf de leeftijd van 2,5 jaar. Doorstromen van kinderen van de peuterklas naar de BSO is gratis en ook halen we uw kind gratis op van school.

VVE programma Uk & Puk

VVE programma Uk & Puk VVE programma Uk & Puk Kinderdagverblijf het Helpernest werkt sinds 2013 met het VVE programma Uk en Puk. Wij vinden gerichte aandacht voor de begeleiding van baby s en peuters en het stimuleren van hun

Nadere informatie

Peuteropvang Uithuizen

Peuteropvang Uithuizen Peuteropvang Uithuizen Ontdek, leer, groei en geniet! SPELEN, ONTMOETEN EN BELEVEN! Goed voorbereid naar de basisschool Samen met andere kinderen ravotten, dansen, zingen, rennen, knutselen, puzzelen en

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015

Informatieboekje. Peuterstap 28-1-2015 2015 Peuterstap 28-1-2015 INHOUDSOPGAVE 1 Welkom... 3 2 Peuterspeelzaal Peuterstap... 4 2.1 Doelstelling... 4 2.2 Aanbod... 4 3 VVE (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie)... 5 3.1 Doel VVE... 5 4 Programma

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

Een vroege aanpak van achterstand in de (taal) ontwikkeling kan een slechte start op de basisschool voorkomen.

Een vroege aanpak van achterstand in de (taal) ontwikkeling kan een slechte start op de basisschool voorkomen. VVE, Voor- en Vroegschoolse Educatie Bij Kindcentrum Supertof wordt ontwikkelingsgericht gewerkt. Om er voor te zorgen dat ieder kind een goede start kan maken op de basisschool wordt gewerkt met de VVE-methode.

Nadere informatie

Samen op ontdekkingsreis

Samen op ontdekkingsreis Samen op ontdekkingsreis Dagopvang & Buitenschoolse opvang Ga je mee op REIS? Stichting Kids2b, de leukste kinderopvang in Noord-Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar ontwikkelen zich bij

Nadere informatie

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid

Kids2b. Een koffer vol bagage. Kleine kinderen worden groot. REIS vormt de kern van ons handelen; RES PEC VOOR. Het pedagogisch beleid Op REIS met Kids2b Kids2b Kids2b is zeer verheugd dat u uw kind aan ons toevertrouwd. Wij begrijpen dat het voor S I E R u als ouder een grote stap is om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind te

Nadere informatie

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar

Spelen en ontwikkelen. bij de peuteropvang in Alkmaar Spelen en ontwikkelen bij de peuteropvang in Alkmaar Is uw kind tussen de twee en vier jaar? Dan mag hij of zij naar de peuteropvang: Een leuke en leerzame plek waar uw kind onder deskundige begeleiding

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b Stichting Kids2b! Al 25 jaar een begrip in Noord Groningen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar krijgen bij ons alle gelegenheid om zich spelenderwijs te ontwikkelen.

Nadere informatie

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen.

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen. TARIEVENKRANT 2018 Kinderopvang in De Egmonden en Bergen Forte Kinderopvang biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. We willen een veilige basis bieden waarin uw kind wordt

Nadere informatie

Pardoes, een goede opvang

Pardoes, een goede opvang Pardoes, een goede opvang UW KND MAG GRATS EEN OCHTEND BJ ONS KOMEN KJKEN! Q opvoeden Samen Naar Pardoes! Alles kan en alles mag bij Kinderopvang Pardoes! Want ieder kind moet zich thuis voelen bij ons.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

KIJK peuterspeelzalen

KIJK peuterspeelzalen Goede start met VVE! KIJK peuterspeelzalen Spelenderwijs de wereld ontdekken Een goede start Met de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma s bereiden we kinderen tot 4 jaar op een speelse manier

Nadere informatie

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal

Een goede. keuze. Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Een goede keuze Welkom bij 2Samen Peuterspeelzaal Kinderopvang 2Samen: een goede keuze Thuis in kinderopvang Voor kinderen vanaf 2½ jaar, die niet naar het kinderdagverblijf gaan, is de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Kids2b

Hartelijk welkom bij Kids2b Hartelijk welkom bij Kids2b U heeft onze folder voor peuterspeelzaalwerk in handen. Hartelijk welkom in onze wereld. In deze folder leest u wat wij u en uw peuter te bieden hebben. Voor de beste indruk

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De VVE Peuterspeelzaal Pag.2 4. Observatie en Overdracht naar de basisschool Pag.3 4.1 Observatie 4.2 Overdracht naar de basisschool

Nadere informatie

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers

Welkom bij Op Stoom. Pedagogische visie. Lieve actieve medewerkers Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Peuter Vriendjes informatiefolder 2012/2013

Peuter Vriendjes informatiefolder 2012/2013 Organisatie Peuterspeelzaal "Peuter Vriendjes" is een stichting zonder winstoogmerk en maakt deel uit van Kinderkwartier IJsselstein. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers. Het bestuur wordt bijgestaan

Nadere informatie

Peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, bieden gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze brochure willen we u op

Nadere informatie

PEDAGOGISCHE WERKWIJZE BOFKONTJES pagina 1 van 5

PEDAGOGISCHE WERKWIJZE BOFKONTJES pagina 1 van 5 pagina 1 van 5 1 WAT IS KARAKTERISTIEK VOOR DE BOFKONTJES Kindercentrum de Bofkontjes is een spelenderwijs groep die halve dagopvang biedt. De Bofkontjes heeft haar groepsruimte in de Tarthorstschool direct

Nadere informatie

Informatiefolder Peuter Vriendjes

Informatiefolder Peuter Vriendjes Informatiefolder Peuter Vriendjes Organisatie Peuterspeelzaal Peuter Vriendjes is een stichting zonder winstoogmerk maakt deel uit van het samenwerkingsverband Kinderkwartier IJsselstein. Het bestuur bestaat

Nadere informatie

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Crèche Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Bij de allerjongste kinderen besteden we veel aandacht aan veiligheid, hygiëne en zorg. Alle baby s hebben bijvoorbeeld een eigen bedje en nemen zelf hun

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen!

Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Thema voeding Peuteropvang op de Woelwaters Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Voor u ligt de informatiebrochure over peuteropvang. Mocht u na het lezen van de brochure nog vragen hebben, neem dan gerust

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Maak gerust een afspraak en kom bij ons langs!

Maak gerust een afspraak en kom bij ons langs! Voorwoord 4 Onze kinderopvang Dagopvang 5 Peuterarrangement 6 Buitenschoolse opvang 6 Flexibele opvang 8 Incidentele opvang 8 Kwaliteit en professionaliteit Werkwijze 9 Oudercommissie 10 Leuk en leerzaam

Nadere informatie

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Akkoord leidsters april 2012 Vastgesteld door OWG juni 2012 Geëvalueerd juli 2014 Aangepast april 2015 Wenbeleid dagopvang en buitenschoolse opvang Het wenbeleid

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, juni 2012 Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Voor- en Vroegschoolse Educatie is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar. Sommige kinderen in die leeftijd

Nadere informatie

Pedagogisch Beleid. Inschrijving

Pedagogisch Beleid. Inschrijving Pedagogisch Beleid Inschrijving U vertrouwt ons uw kind toe en wij willen ook het allerbeste voor uw kind. In dit gesprek kunt u meer over uw kind vertellen.zijn er bijzonderheden waar wij rekening mee

Nadere informatie

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar.

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. Opvang én onderwijs Eén team, één leiding Opvang passend bij de

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, november 2012 Voorschoolse voorzieningen Ommen Peuterontwikkeling in Ommen; in het belang van peuters Uw kind gaat naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM DE VAART. kindcentrumdevaart.nl. Alles inclusief! Je groeit hier samen! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE VAART Je groeit hier samen! Bij De Vaart kunt u terecht voor onderwijs, opvang en naschoolse activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. We staan voor Verbinden, Vertrouwen,

Nadere informatie

Spelen en leren. Naar de Basischool

Spelen en leren. Naar de Basischool Onze prachtige locatie is het voormalig schoolgebouw de Brandaris gelegen aan de Oude Gest 3 in Bunschoten-Spakenburg. Daar beschikken wij over 2 ruime lokalen waar wij dagelijks opvang bieden aan peuters

Nadere informatie

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen.

we voor een veilige, tweetalige (=taalrijke), stimulerende en prikkelende omgeving voor de kinderen. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool.

INFORMATIEGIDS van de peutergroep. Ds. Pieter van Dijkeschool. INFORMATIEGIDS van de peutergroep Ds. Pieter van Dijkeschool. Schooljaar 2014 Inhoud VOORWOORD... 3 IDENTITEIT EN DOELSTELLING... 4 ALGEMENE INFORMATIE... 5 PERSONEEL... 5 AANMELDING VAN PEUTERS... 6 VOOR-

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum klik in de hoek van de pagina om door deze wegwijzer te bladeren Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Opijnen Informatieboekje van Peuterspeelschool Opijnen Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Opijnen. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u

Nadere informatie

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje

Méér dan Spelen. Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje Méér dan Spelen Hier houden wij ons aan bij Spring! Ouderinformatieboekje 2 Inhoudsopgave 1. De mentorleidster... 4 2. Spelenderwijs leren en ontwikkelen met Piramide... 4 2.1 Ouderbijeenkomst, spelinloop

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften

Informatieboekje van. Peuterspeelschool Haaften Informatieboekje van Peuterspeelschool Haaften - 2 Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelschool Haaften Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en

Nadere informatie

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje

Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje Informatieboekje van Peuterspeelzaal t Hummeltje - 1 Peuterspeelzaal t Hummeltje Rhenoyseweg 34a 4152 EL Rhenoy 0345-680805 ; hethummeltje@tele2.nl Peuterspeelzaal t Hummeltje Geachte ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm

INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE. PEUTERSPEELZAAL De Schalm INFORMATIEBROCHURE INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL De Schalm 1 Welkom! Wanneer u aan het werk bent of studeert, wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent

Nadere informatie

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar!

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! TARIEVENKRANT 2018 CAMPUS COLUMBUS Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! Op Campus Columbus komen kinderen samen om te groeien, te

Nadere informatie

TUSSENSCHOOLSE OPVANG

TUSSENSCHOOLSE OPVANG TUSSENSCHOOLSE OPVANG Stichting Spring Venlo Basisschool De Zuistroom Groeneveldschool EEN DAG BIJ DE TUSSENSCHOOLSE OPVANG Spring Venlo verzorgt op een aantal basisscholen in de regio de tussenschoolse

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over kinderdagverblijf Tierlantijn Bijlage Pedagogisch beleidsplan 0-4 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van kinderdagverblijf Tierlantijn

Nadere informatie

Peuteropvang. Ten Boer. Spelen, ontmoeten en ontwikkelen!

Peuteropvang. Ten Boer. Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Peuteropvang Ten Boer Spelen, ontmoeten en ontwikkelen! Geachte ouders en verzorgers, U heeft onze brochure voor peuteropvang in Ten Boer in handen. Hartelijk welkom in onze wereld. In deze brochure leest

Nadere informatie

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten

SKS Alles Kids. Ieder kind is uniek. Onze visie. De 5 speerpunten GEEF ZE DE VIJF! SKS Alles Kids De wereld om ons heen verandert. Ook in de kinderopvang zijn nieuwe ontwikkelingen aan de orde van de dag. SKS Alles Kids biedt al jaren kinderopvang en loopt voorop als

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief!

TARIEVENKRANT KINDCENTRUM ATALANTA. kinderopvang-heerhugowaard.nl. Alles inclusief! TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM ATALANTA Kindcentrum Atalanta is een tweetalig Kindcentrum voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We staan voor verbinden van opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning, gericht

Nadere informatie

Goede start met VVE!

Goede start met VVE! Goede start met VVE! Scan de QRcode voor een kort filmpje over VVE! Een goede start Met de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma s bereiden we kinderen tot 4 jaar op een speelse manier voor op

Nadere informatie

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.

1. Inleiding Pag.2. 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2. 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding Pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar Pag.2 3. De Peuterspeelzaal Pag.2 3.1 Overdracht van peuterspeelzaal naar basisschool Pag.2 4. Het Personeel Pag.3 4.1 Management Peuterspeelzaal

Nadere informatie

ELKE DAG EEN AVONTUUR

ELKE DAG EEN AVONTUUR ELKE DAG EEN AVONTUUR dagopvang peuterwerk buitenschoolse opvang warmemaaltijd-service en meer professionele pedagogisch medewerkers leuke activiteiten ontwikkelingsgericht altijd in de buurt Op zoek naar

Nadere informatie

Overeenkomst en afspraken

Overeenkomst en afspraken Overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen

Pedagogische visie. Welkom bij Op Stoom. Zin in taart? Altijd wat te doen Welkom bij Op Stoom Kwaliteit en service zijn belangrijke kenmerken van Op Stoom zodat ouders hun kinderen met een gerust hart achterlaten bij de medewerkers. We bieden liefdevolle zorg en inspiratie aan

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Nieuw in 2014: 48 weken contract BSO KDV opvang van 08:00-16:00 uur Strippenkaart BSO Vakantie ruilen: Wegens succes voortgezet Overheid draagt extra bij!

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal M!eters Informatieboekje van Peuterspeelzaal M!eters Welkom Voor u ligt het informatieboekje van peuterspeelzaal M!ETERS. Wij wensen u veel plezier met het doorlezen van dit boekje en hopen uw peuter en u een

Nadere informatie

Waarom VVE? Overleg tussen leiding en ouders. Het Peutervolgsysteem

Waarom VVE? Overleg tussen leiding en ouders. Het Peutervolgsysteem Waarom VVE? Omdat het goed is de kinderen in hun ontwikkeling te volgen, daar waar nodig te stimuleren en bij de oudste kinderen gericht met voorbereiding voor de basisschool aan de slag te gaan. Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE HELIX De Helix is gevestigd in een modern en duurzaam pand in nieuwbouwwijk De Draai. In deze brede school wordt het basisonderwijs gecombineerd met een peuteropvang,

Nadere informatie

- Kinderopvang Humanitas. - Kinderopvang Tierelier. - Kinderopvang de Vlinder. - Kinderdagverblijf Ons Eigenwijsje. - Kinderdagverblijf t Boemeltje

- Kinderopvang Humanitas. - Kinderopvang Tierelier. - Kinderopvang de Vlinder. - Kinderdagverblijf Ons Eigenwijsje. - Kinderdagverblijf t Boemeltje Kinderopvang Special Februari 2011 In de deze nieuwsbrief een overzichtspresentatie van alle kinderopvangorganisaties in Oisterwijk. De gemeente Oisterwijk kent grote diversiteit als het gaat om kinderdagopvang

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje

Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje Pedagogisch werkplan Peuteropvang t Wakertje JULI 2018 1 Inhoud 1. informatie over peuteropvang t Wakertje) p. 3 2. groepsomvang, leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen p. 4 4. dagindeling

Nadere informatie

Informatie overeenkomst en afspraken

Informatie overeenkomst en afspraken Informatie overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering

Nadere informatie

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015

Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Jaarplan van peuter- en ouderactiviteiten Peuteropvang Czaar Peutertje. Schooljaar 2014 / 2015 Peuteractiviteiten gedurende het hele schooljaar: Verjaardagen: Als uw peuter jarig is mag hij/zij dit vieren,

Nadere informatie

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP

PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE SCHALM VVE GROEP EN NULGROEP Welkom! Ieder kind heeft recht op goed onderwijs. Om een goede start te kunnen maken op de basisschool is het fijn als uw kind eerst een

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang KiWi

Stichting Kinderopvang KiWi Tarieven 2019 Stichting Kinderopvang KiWi Kinderopvang Buitenschoolse opvang Voorschoolse opvang Van 0 t/m 12 jaar Plezier, veiligheid, vertrouwen en ontwikkeling sinds 1988 Opvangsoort Uurprijs KiWi uurprijs

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort. Ineke Arts, sectormanager. Erik Stevens, financien

Welkom. Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort. Ineke Arts, sectormanager. Erik Stevens, financien Welkom Informatieavond Peuterspeelzalen Westervoort Ineke Arts, sectormanager Erik Stevens, financien Monique van Berkom, plaatsing en administratie Programma Inleiding Aanbod Peuteropvang Kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan Peuterspeelzaal De Torteltuin Mariaschool Paterswolde

Pedagogisch Beleidsplan Peuterspeelzaal De Torteltuin Mariaschool Paterswolde Pedagogisch Beleidsplan Peuterspeelzaal De Torteltuin Mariaschool Paterswolde Inhoud: 1. Inleiding 2. Dagindeling / werkwijze peuterspeelzaal 3. Emotionele veiligheid 4. Persoonlijke competentie 5. Sociale

Nadere informatie

Doel van deze ouderavond

Doel van deze ouderavond Doel van deze ouderavond Informatie geven over de komende veranderingen per 1 januari 2018. Wat verandert er en wat blijft gelijk voor ouders en kinderen Wat zijn de stappen tot 1 januari 2018 Gelegenheid

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli

Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli Veel gestelde vragen over peuterschool Multatuli Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5 tot

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven

PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven PRAKTISCHE INFORMATIE Peuteropvang Schoonhoven Stichting Peuterspeelzalen Schoonhoven Centraal Bureau Bezoekadres: Bergambachterstraat 11, 2871 JC Schoonhoven Postadres: Marconiplein 1, 2871 JG Schoonhoven

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje. Pedagogisch werkplan peuterspeelzaal Pippeloentje SPL / SJWB februari 2019 1 Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Februari 2019 2 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 5 3. kennismaking en wennen en mentorschap

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers,

Lorem Ipsum. NIEUWSBRIEF oktober 2015. Wist-u-dat. Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, Lorem Ipsum Beste ouders, en andere betrokkenen en geïnteresseerde lezers, In onze nieuwsbrief kunt u lezen over allerlei wetenswaardigheden en leuke gebeurtenissen, vanuit onze vestigingen. Zo proberen

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Inhoudsopgave 1. Hoera Nederweert... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Nederweert, locatie Budschop... 3 2.1. Peuterprogramma... 3 2.1.1 Peuterprogramma

Nadere informatie

Samen leren spelen is spelenderwijs leren!

Samen leren spelen is spelenderwijs leren! Samen leren spelen is spelenderwijs leren! 1 Welkom Uw peuter is 2,5 jaar oud en gaat voor het eerst naar de peuterspeelgroep. Dat is een heel belangrijke gebeurtenis, voor de peuter en voor u! Voor uw

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Nederweert. Locatie Budschop

Informatiebrochure Hoera Nederweert. Locatie Budschop Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Inhoudsopgave 1. Hoera Nederweert... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Nederweert, locatie Budschop... 3 2.1. Peuterprogramma... 3 2.1.1 Peuterprogramma

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Colofon

Inhoudsopgave. Colofon welkom bij Colofon Inhoudsopgave Tekst Vlietkinderen Vormgeving Dare to Design Kantoor Vlietkinderen, maatwerk in kinderopvang Bucaillestraat 6 2273 CA Voorburg Tel (070) 317 59 59 Fax (070) 327 53 69

Nadere informatie