Het lesprogramma van groep 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het lesprogramma van groep 4"

Transcriptie

1 Het lesprogramma van groep 4 Voor u is het belangrijk om te weten dat juf Petra er op alle ochtenden is om les te geven (een enkele vrijdagochtend zal er een invaller zijn). Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag wordt de groep begeleid door juf Wieke die ondersteund wordt door juf Hilde op maandag- en donderdagmiddag, en juf Susan op dinsdagmiddag. Juf Petra is voor u het aanspreekpunt als het gaat om vorderingen en belangrijke zaken omtrent uw kind. U kunt altijd een gesprek aanvragen na schooltijd. Voor schooltijd is niet handig in verband met de veiligheid van de kinderen in de klas. U kunt mondeling een afspraak maken, maar ook een sturen. Mijn persoonlijke adres is petra.sonke@pcpomiddenbrant.nl Op het moment dat de leerlingen s morgens binnenkomen kunnen zij op het white bord zien wat ze die dag gaan doen. Om de leerlingen meer zelfstandig te leren handelen maken we gebruik van stilteblokjes waarbij de leerling zelf kan aangeven of hij of zij wil doorwerken zonder gestoord te worden voor vragen, een ander hulp wil bieden of zelf een vraag heeft. Wanneer de vraag niet direct beantwoord wordt werkt de leerling tussentijds met andere lesstof door. Ook het werken met de wekelijkse taakkaart versterkt het zelfstandig werken. Verderop in deze informatiebrief vindt uitleg over de taakkaart. In de klas staat een instructietafel. De leerlingen die moeite hebben met bepaalde leerstof kunnen daar extra instructie en hulp krijgen van de leerkracht. Voor die leerlingen is er ook extra materiaal aanwezig, denk hierbij bijvoorbeeld aan een rekenrekje, MAB-materiaal (blokjes, staafjes van 10, honderdvelden), kralenkettingen, getallenlijnen, extra oefenbladen, taalspelletjes, etc. Leerlingen die al iets verder zijn met de leerstof en daarvoor extra werk krijgen komen ook minimaal 1 keer per week aan deze tafel bij de leerkracht. Het vieren van de verjaardagen doen we bij voorkeur s ochtends. Om start het feest met feliciteren en liedjes zingen. Daarna wordt de tractatie uitgedeeld. Heel graag zou ik willen dat u nadenkt over een zo gezond mogelijke traktatie, die toch leuk en lekker is. Dat lijkt een hele uitdaging, maar hoeft niet zo moeilijk en duur te zijn. Sommige ouders hechten veel waarde aan gezond eten en zo weinig mogelijk snoepen. De kinderen mogen tijdens de pauze ook nog langs de andere juffen en meesters om iets op de verjaardagskaart te laten schrijven en eventueel nog iets te trakteren.

2 Hieronder vindt u meer informatie over de vakken die in groep 4 aan de orde komen. U bent van harte uitgenodigd om op de informatieavond alle materialen behorende bij deze vakken te komen bekijken en eventueel vragen te stellen. Vakgebieden: Godsdienst (methode: kind op maandag) De leerlingen krijgen 2 of 3 keer per week een verhaal te horen uit de bijbel en dit wordt regelmatig beeldend of muzikaal verwerkt. Ook praten we samen over wat het voor ons nu nog betekent. Op maandag mogen de leerlingen geld meenemen voor ons goede doel: de peuterspeelzaal Bi Songo in Yorgo, Burkina Faso. Op de website van school vindt u hier over meer informatie. Zo leren we de leerlingen elke week te delen met kinderen die het minder goed hebben dan wij. Kinderen en hun Sociale Talenten Dit is een methode die werkt aan het aanleren en versterken van de sociale vaardigheden. Het gaat over het vermogen om op een gelijkwaardige manier sociaal en emotioneel te functioneren. Gelijkwaardig wil zeggen dat een leerling rekening houdt met zijn eigen belangen én met de belangen van een ander en dat hij rekening houdt met de waarden en normen die in de samenleving gelden. Elke maand komt Marina Verstraeten fysieke oefeningen doen, om de kinderen te laten ervaren hoe je bijvoorbeeld stevig staat en zelfverzekerd overkomt op anderen. Rekenen (methode: Pluspunt) Groep 4: de telrij t/m 100 is erg belangrijk. Binnen dit bereik worden sommen gemaakt en wordt er veel geteld met of zonder sprongen. Klokkijken wordt geoefend. Verder komen de eerste tafels aan bod, 1 t/m 5 en 10. Het goed kennen van de tafelsommen is erg belangrijk, ook voor de volgende leerjaren. Wilt u dit thuis regelmatig oefenen met uw kind? Er wordt aandacht besteed aan meten, ruimtelijke oriëntatie en verhoudingen. Onze methode maakt veel gebruik van rekenspelletjes om de kinderen ook (inter)actief met de rekenvaardigheden bezig te laten zijn. Taal (methode: Taal actief) De taalmethode biedt naast taal ook spelling. Er wordt 3 weken gewerkt binnen een thema. Gedurende die drie weken wordt de nodige taalkennis en taalvaardigheid verworven (o.a. lidwoorden, voorzetsels,

3 voegwoorden, alfabetkennis, stellen, spreekwoorden, vergrotende trappen). Er is voldoende ruimte in de lessen om te differentiëren (naar niveau en tempo). Ook na de oefenlessen en de toets wordt er aan de hand van de resultaten gedifferentieerd naar remediëring en verrijking met het taalboek extra. Spelling (methode: Taal actief) Het spellingsonderwijs gaat uit van hetzelfde themablok als dat van taal. Dit sluit op elkaar aan. (Gaat het in taal over de schoolkrant, dan gaat het bij spelling ook over de schoolkrant). Per blok komen een aantal spellingscategorieën en spellingsregels aan bod. Na een aantal lessen waarin het woordpakket wordt aangeboden volgt een signaaldictee. Daarna wordt er gedifferentieerd. Zwakke spellers krijgen extra hulp. Na 2 lessen volgt een controledictee. Kinderen die dan nog uitvallen krijgen extra remediering op de desbetreffende spellingscategorieën via de computer. Lezen Technisch lezen (methode: Timboektoe) Kinderen van deze leeftijd zijn erg gevoelig voor het leren lezen. Daarom is het belangrijk om vooral in de groepen 3, 4 en 5 veel te lezen, zowel op school als thuis, liefst iedere dag. In de klas wordt ook elke dag gelezen. Elke week staat er een leesstrategie centraal. Vooral leerlingen die moeite hebben met lezen oefenen deze leesstrategie regelmatig deze week, in de boeken, op leeskaarten en op de computer. Een veel voorkomende oefening is om de woorden eerst te horen terwijl ze worden voorgelezen, daarna worden ze gezamenlijk gelezen en vervolgens apart (ook wel het voor-koor-door-lezen genoemd). Leerlingen lezen met regelmaat zelfstandig uit zelfgekozen boeken, daarbij wisselen stripboeken, informatieve boeken en gewone leesboeken elkaar af. Er zijn grote niveauverschillen tussen de leerlingen. De leerlingen lezen daarom allemaal rond hun eigen leesniveau. Eén keer per week lezen we in groepjes waarbij het leesniveau dicht bij elkaar ligt. De leerlingen lezen samen (om de beurt), helpen elkaar en delen leeservaring. Over het algemeen vinden de leerlingen deze manier van lezen dan ook erg leuk. Begrijpend lezen (methode: Nieuwsbegrip) Bij begrijpend lezen gaat het om het begrijpen van de tekst.

4 Nieuwsbegrip Vanaf januari gaan we met groep 4 starten met de methode Nieuwsbegrip. Deze methode biedt elke week een actuele tekst aan die verkend gaat worden. Eerst komt er een inleidend filmpje op het digibord, daarna worden strategieen besproken. De leerkracht geeft instructie, maar de kinderen moeten actief meedenken. Daarna wordt er in tweetallen gewerkt aan vragen en opdrachten die samenhangen met de tekst. Het overleg is erg belangrijk. Uiteraard zijn dit niet de enige begrijpend-leesmomenten voor de leerlingen. We lezen de hele dag door rekensommen, taallessen, biologielessen, uitleg van het bord etc. Hieruit blijkt hoe belangrijk het is om goed te kunnen lezen en te begrijpen wàt ze lezen. Spreek- en boekenbeurten De leerlingen zullen dit jaar allemaal een spreekbeurt houden. Dit staat gepland voor het tweede deel van het schooljaar. Naast spreekbeurten zullen er ook boekbesprekingen zijn, waarbij de leerlingen elkaar enthousiast maken voor literatuur. Schrijven (methode: Zwart op Wit) In groep 4 ligt de nadruk op het leren schrijven van hoofdletters en het verbinden van de kleine letters. De kinderen leren met een vulpen te schrijven, die krijgen ze rond de herfstvakantie. Engels (methode: Groove me) Dit schooljaar wordt er voor het eerst al vanaf groep 1, regelmatig, engelse les gegeven. We hebben gekozen voor een methode die werkt vanuit (moderne) liedjes die rond een thema werken. In groep 4 wordt begonnen met het thema dieren en het lied dat daarbij het uitgangspunt is, is :Everything at once van Lenka. In groep 4 draait het vooral om luisteren, begrijpen en praten. Natuur en techniek (methode: NAUT) Groep 4 kijkt het schooltvprogramma huisje-boompje-beestje en behandelt daarnaast verschillende thema s in een doeboek van de methode NAUT.. De inhoud hiervan draait niet alleen om het kennisgebied natuur en techniek, maar daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan geschiedenis en aardrijkskunde. In dit doeboek is door de kinderen ook al gewerkt in groep 3. Aardrijkskunde (methode: Hier en Daar) Voor groep 4 is de aardrijkskundemethode beperkt tot 4 basisthema s. Er wordt veel nadruk gelegd op het oefenen met plattegronden. Dit als voorbereiding op de topografie die in groep 6 om de hoek komt kijken.

5 Geschiedenis In groep 4 zijn de lessen gericht op het ontwikkelen van tijdsbesef. Er zijn verschillende blokken waarin gewerkt wordt, steeds wordt er een vergelijking getrokken tussen vroeger en nu. Gym Twee keer per week krijgen de leerlingen gymnastiekles. Op dinsdagmiddag samen met groep 3, en op vrijdagochtend alleen met groep 4. Er wordt gegymd in de gymzaal van de Ganzerik. De gymlessen worden in principe gegeven door de eigen leerkracht, maar vaak is er ondersteuning van OSHB. Zij hebben gymleraren in dienst en leiden stagiaires van het CIOS op tot gymleraar. De groepsleerkracht is altijd aanwezig bij de lessen, en kan goed observeren hoe het met elk kind gaat en hoe samengewerkt wordt. De kinderen gymmen in een korte broek, een shirt met korte mouwen en op schoenen die alleen binnen worden gedragen. De gymtas mag op school, aan de kapstok blijven hangen, maar dat hoeft niet. Verkeer De leerlingen werken met een verkeerskrant van Veilig verkeer Nederland, waarin afwisselende verkeerssituaties, zoals die in de omgeving van de leerlingen kunnen voorkomen, worden besproken en waarbij de leerling leert om rekening te houden met anderen in het verkeer. Hierbij gaat het verkeerswerkblad steeds uit van het kind als deelnemer aan het verkeer (als bestuurder van een fiets of paard of als voetganger). Muziek Leerlingen zingen, maken kennis met verschillende muziekinstrumenten, luisteren, bespelen muziekinstrumenten, leren muzieknotaties en bewegen. Tekenen, handvaardigheid Kleuren, knippen, tekenen, vouwen, plakken, kleien Hierbij wordt ook vanuit een methode gewerkt. De methode biedt een opbouw door de hele basisschool en heeft mooie platen en foto s van kunstwerken waar leerlingen enthousiast mee aan de slag kunnen. Ook wordt soms gebruik gemaakt van actuele lessen die op het internet in overvloed te vinden zijn. De meeste vakken hebben extra leer- en oefenmateriaal op de computer. Voor elke leerbehoefte is er wel iets te bieden en de computers worden dan ook regelmatig ingezet.

6 Het digibord is een belangrijk onderdeel van elke les. Vaak zijn speciale digibordlessen bij een methode. Taakkaart Elke week wordt een aantal vakken en lessen in een taakkaart samengesteld. Daar kunnen de leerlingen zelfstandig mee aan de slag. In de taakkaart wordt ook gedifferentieerd op niveau en tempo. Het ene kind zal dus iets meer en moeilijkere opdrachten doen dan het andere. Het is de bedoeling dat de kinderen een 23-ringsmap mee naar school nemen om hun opdrachten in te bewaren. Veel kinderen hebben die map al meegenomen. Het is handig wanneer er in die map tabbladen zitten, zodat de bladen geordend kunnen worden. De kinderen hebben om de beurt een week klassendienst. De kinderen die aan de beurt zjn voor klassendienst, hebben bepaalde taakjes overdag zoals het uitdelen van boeken en schriften en het wegbrengen van de overblijfmap. s Middags wordt de klas geveegd en alles in de gang opgehangen. Op die dagen in de week dat ze aan de beurt zijn, zijn ze soms dus iets later uit school. De bedoeling is dat de klassendienst niet langer dan 5 minuten duurt.

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 4 schooljaar 2015-2016 Welkom in de groepen 4 Groep 4a Dimf van Balen dvbalen@bshofstee.nl Groep 4b Eveline Bindels ebindels@bshofstee.nl Vicky van Beckhoven vvbeckhoven@bshofstee.nl

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2015 informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Moet je doen! Eigen-wijs

Moet je doen! Eigen-wijs 1 Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 5/6. In dit boekje staat een korte omschrijving van groep 5/6. U vindt er informatie over de dagelijkse gang van zaken en andere

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016

Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016 Informatieboekje groep 5 schooljaar 2015-2016 Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen Mijn naam is Edwin Kraan. Ik werk sinds 1997 op de Hofstee en heb inmiddels al in een aantal verschillende groepen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012)

Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Informatie groep 5 (schooljaar 2011-2012) Zelfstandig werken in groep 5: Op het bord worden de verschillende activiteiten in volgorde genoteerd. In wit zijn de instructiemomenten aangegeven. Met een rode

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun

11 september 2014. Carin de Beijer Stieneke Bun 11 Carin de Beijer Stieneke Bun De juffen Juf Carin Maandag en dinsdag 16 woensdagen Juf Stieneke Donderdag en vrijdag 22 woensdagen 2 Weektaak Zelfstandig werken Verschillende vakken Eigen werk en tijd

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut

Informatieboekje groep 6 schooljaar Samenwerkingsschool De Lispeltuut Informatieboekje groep 6 schooljaar 2016-2017 Samenwerkingsschool De Lispeltuut Oostkapelle, september 2016 Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 6. Hierin staat informatie over de vakken

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken.

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Welkom op de infoavond van groep 6 Even voorstellen Meester Dennis en zijn werkdagen

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015

informatie groep 4 Beste ouders, 8 september 2015 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 8 september 2015 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 5-7 schooljaar 2013-2014 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Het informatieboekje voor groep 5/7. In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe en met welke methodes we werken

Nadere informatie

Algemene informatie. Diverse dingen:

Algemene informatie. Diverse dingen: Informatieboekje Groep 4/5 2011-2012 Algemene informatie Diverse dingen: Gedragsregels in en buiten de klas Samen met de juf hebben de kinderen klassenregels bedacht en ondertekend. Wij houden ons allemaal

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4

Klasseninformatie schooljaar 2015-2016. Informatie over groep 3 en 4 Informatie over groep 3 en 4 1. 1. De leerkracht en de groep 2. Dit jaar hebben de kinderen op maandag en dinsdag les van juf Hen van Gils. Op woensdag t/m vrijdag van juf Maike Romp. Wij zijn gestart

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolberg Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

Een nieuw schooljaar.

Een nieuw schooljaar. Een nieuw schooljaar. Na de grote vakantie heeft uw kind weer een grote stap gemaakt op onze school. Hij/zij is gestart in een nieuw leerjaar. Dat is altijd heel leuk en tegelijkertijd ook heel spannend.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg

Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Informatieavond groep 5a Renske Jansse en Joyce van Konijnenburg Voorstellen Renske Staat op woensdag, donderdag en vrijdag voor de groep. Vanaf januari 2015 gaat zij met zwangerschapsverlof. Er zal vanaf

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Informatieboekje Groep 4 Juliana van Voorwoord Hierbij het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje meer informatie over

Nadere informatie

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie.

Elke ochtend van uur starten we met lezen. De kinderen krijgen dan op hun eigen niveau een korte leesinstructie. Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4

Groep 3/4. Zo gaat dat bij ons in de groep. Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 Groep 3/4 Zo gaat dat bij ons in de groep Informatieboekje voor de ouders van groep 3/4 10 Algemene informatie Het binnen komen Om 8:20 uur gaat de deur open. De kinderen hangen hun jas aan de kapstok.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Algemene belangrijke zaken

Algemene belangrijke zaken Algemene belangrijke zaken Binnenkomst: de kinderen mogen vanaf 8.15 uur binnen komen om hun tas en hapje en drankje binnen neer te zetten/ op te hangen. Daarna gaan de kinderen naar het plein waar een

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4

INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Godsdienstige Vorming INFORMATIEBOEKJE GROEP 4 Elke dag starten wij in de groep met een Bijbelverhaal of we zingen mooie christelijke liederen. We gebruiken hierbij de methode KIND OP MAANDAG. Op vrijdag

Nadere informatie

Welkom bij de informatieavond van groep 7!

Welkom bij de informatieavond van groep 7! Welkom bij de informatieavond van groep 7! Dit zijn wij! Agenda O Even voorstellen O Toelichting op de vakken O Thematisch werken O Inloop O Leerlingenzorg O Thuis O Praktische zaken O Kirsten van Gerven

Nadere informatie

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015

Groep 4. Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Aan: ouders/verzorgers van groep 4 Datum: augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Onze opzet van de start van het schooljaar is gewijzigd. De informatieavond voor ouders is vervangen door een meer persoonlijke

Nadere informatie

Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016

Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016 Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016 De volgende juffen werken in de groepen 4: Groep 4a: juf Annemarie (ma di) en juf Esther (wo do vrij). Groep 4b: juf Linda (ma di wo) en juf Sandra (do vrij). Zwemtijden:

Nadere informatie

Mailadres Leerkrachten

Mailadres Leerkrachten Welkom in de groep Beste ouders, wij heten u van harte welkom in groep 4/5. Uiteraard bent u altijd welkom om in de klas te komen kijken. Dit kan bijvoorbeeld goed na schooltijd. Uw kind zal vast en zeker

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014 Informatieavond groep 6 Schooljaar 2013-2014 Programma Algemene informatie Vakspecifieke informatie Rondvraag Sluiting Even voorstellen Miranda Suijker Werkzaam Maandag Dinsdag Marja Vonk Werkzaam Woensdag

Nadere informatie

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009

Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Informatieavond / boekenmarkt 7 september 2009 Wat leert mijn kind allemaal in groep 5/6? Wanneer wordt er getoetst? Belangrijkste einddoelen per vak per groep Wat voor huiswerk wordt er meegegeven? Wat

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 6 schooljaar 2014-2015 Even voorstellen De kinderen van groep 6A komen bij mij, Miranda van Arendonk in de klas. Ik werk sinds 2003 op De Hofstee. Daarvoor heb ik heel even in Made

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4,5 en 6

Aan de ouders van groep 4,5 en 6 Aan de ouders van groep 4,5 en 6 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2018/ 2019 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

Informatiefolder groep 3

Informatiefolder groep 3 Informatiefolder groep 3 Door middel van deze informatiefolder hopen wij u een beeld te geven van wat uw kind leert in groep 3 en welke methodes wij daarvoor gebruiken. Heeft u na het lezen van deze folder

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

Hartelijk welkom in groep 6. Fijn dat u naar de informatieavond bent gekomen.

Hartelijk welkom in groep 6. Fijn dat u naar de informatieavond bent gekomen. Groep 6b Schooljaar 2012/2013 Hartelijk welkom in groep 6. Fijn dat u naar de informatieavond bent gekomen. Groep 6b krijgt momenteel les van één juf, Linda Velgersdijk. Meester Ed Meerburg en meester

Nadere informatie

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 4 schooljaar Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 4 schooljaar 2017-2018 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Oostkapelle, september 2017 Voorwoord Dit boekje is bedoeld om een beeld te krijgen van het reilen en zeilen in groep 4 en

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat

Groepsgids. Groep 2-3. de Letterflat Groepsgids Groep 2-3 de Letterflat Wie werk en er in de groepen 2/3: s.hogervorst@dezonnepoort.nl (Inge Neijenhuis ) afwezig i.clappers@dezonnepoort.nl vervanger: Yvonne te Vaanholt Verdeling van de dagen

Nadere informatie

Informatieavond groepen 7 Het Mozaïek

Informatieavond groepen 7 Het Mozaïek Informatieavond groepen 7 Het Mozaïek Samenwerking met parallelcollega s Er zal regelmatig overleg zijn met de collega s uit de andere groepen 7. Zodat alle groepen aan het einde van het jaar ongeveer

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2014-2015. Samenwerkingsschool de Lispeltuut

Informatieboekje groep 7 schooljaar 2014-2015. Samenwerkingsschool de Lispeltuut Informatieboekje groep 7 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Beste ouders, Voor u ligt het informatieboekje van groep 7. In groep 7 wordt er door drie leerkrachten lesgegeven. Hiervoor

Nadere informatie

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop

Welkom op onze pagina. Groep 4b en 5. Obs de aanloop Welkom op onze pagina Groep 4b en 5 Obs de aanloop Wat doen we in groep 4? Rekenen Taal Lezen Spelling Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen Schrijven Natuur verkeer Tekenen/handvaardigheid/muziek/gymnastiek

Nadere informatie

Groep /

Groep / Groep 4 2017/ 2018 1 Informatiebrief Groep 4 Algemeen: Regels in de klas: - hulpjes in de klas: elke week zijn er twee kinderen hulpje. Zij mogen direct na de bel naar binnen gaan om schriften uit te delen.

Nadere informatie

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1

ISE Huiswerk beleid. Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 ISE Huiswerk beleid Huiswerkbeleid ISE Dutch department april 2013 Pagina 1 Op de ISE Primary school sluit het huiswerk aan bij het werk dat de kinderen op school maken. Ouders worden gestimuleerd hun

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 Programma Weekindeling Weekplanning Directe instructiemodel Leer en onderwijsbehoeften Diverse vakken De groep Zelfstandigheid Vragen Weekindeling Gemma: Maandag, donderdag & vrijdag

Nadere informatie

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor

Klassenbrief. Groep 3, Groep 6, Algemene informatie. De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor Groep 6, 2016-2017 Groep 3, 2015-2016 Algemene informatie De leerkrachten: Groep 6a Meester Ronald Groep 6/7 juf Floor In de klas gelden verschillende afspraken: - De kinderen begroeten de leerkracht bij

Nadere informatie

Groepsgids Groep 7-8

Groepsgids Groep 7-8 Groepsgids 2017-2018 Groep 7-8 Wie werken er in de groepen 7/8: Monique van Gemert Simon van Nieuwland m.vangemert@dezonnepoort.nl s.vannieuwland@dezonnepoort.nl De Bruggenbouwers maandag dinsdag (gymdag)

Nadere informatie

Informatieavond groep 4. Schooljaar

Informatieavond groep 4. Schooljaar Informatieavond groep 4 Schooljaar 2016-2017 Inhoud Samenwerken Informatie per leervak Algemene informatie Activiteiten met ouders Samenwerken Wij vinden het belangrijk dat we dit schooljaar met u samenwerken.

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Informatieavond groep 5

Informatieavond groep 5 Informatieavond groep 5 1)Algemeen - De kinderen hebben de schoolkalender meegekregen. Hierop vindt u de activiteiten van dit schooljaar, de vakanties en de vrije dagen. De schoolgids staat niet meer op

Nadere informatie

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 5 en 6

Brochure. OBS Pieter van Thuyl. Groep 5 en 6 Brochure OBS Pieter van Thuyl Groep 5 en 6 Brochure In deze brochure kunt u lezen wat we allemaal doen in groep 5 en 6 op de Pieter van Thuylschool. Contact met ouders. U kunt ons altijd spreken na schooltijd.

Nadere informatie

Informatieavond schooljaar 2014-2015. Cluster 5

Informatieavond schooljaar 2014-2015. Cluster 5 Informatieavond schooljaar 2014-2015 Cluster 5 Zoek de fout Tess heeft vorig jaar een huis gekocht. Tess heeft overwogen om in het buitenland te gaan wonen. Ze heeft in de horeca gewerkt. Tess heeft psychologie

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4

Welkom in groep 3b/4 Bijbelse geschiedenis verhalen Lezen in groep 4 Taal in groep 4 Welkom in groep 3b/4 Wij, juf Arende Panhuis en juf Hermien van den Brink, zijn de twee juffen die dit jaar voor groep 4a staan. Middels deze brief willen we u informeren wat wij dit jaar hopen te leren

Nadere informatie

Informatieavond groep 3/4 september 2014

Informatieavond groep 3/4 september 2014 Informatieavond groep 3/4 september 2014 Welkom Voorstellen juf Marjolein meester Wim Doel van de avond Werkwijze in de klas Dagritme Zelfstandig werken Computer Hulp vragen Taakje in de klas Een aantal

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Oktober 2013 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is alweer vier weken bezig. We willen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toewensen, waarin we weer veel Nederlands zullen leren. Een speciaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Oktober 2014 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is alweer drie weken bezig. We willen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toewensen, waarin we weer veel Nederlands zullen leren. Een speciaal

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatie groep 5. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 5 uit.

Informatie groep 5. Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in het kort de werkwijze in onze groep 5 uit. RKBS Inghelosenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelosenberghe@ogperspecto.nl www.inghelosenberghe.nl Informatie groep 5 Beste ouders/verzorgers, Hierbij leggen we in

Nadere informatie

-INFO groep 5- Welkom

-INFO groep 5- Welkom Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie