27 februari Samen vooruit. Jaarverslag ondernemingsraad 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "27 februari Samen vooruit. Jaarverslag ondernemingsraad 2018"

Transcriptie

1 27 februari 2019 Samen vooruit Jaarverslag ondernemingsraad 2018

2 Voorwoord Het jaarverslag van de ondernemingsraad over het jaar Jacob van Putten voorzitter OR Een bewogen jaar waar bij de start van het nieuwe jaar slechts 6 van onze 13 zetels bezet waren. Een toenemende workflow in begin 2018 heeft het DB (Dagelijks Bestuur) er toe bewogen om actief naar nieuwe leden op zoek te gaan. En met succes! Al in april waren 12 van de 13 zetels bezet. Met elkaar heeft de OR de belangen van de medewerkers en/of de continuïteit van organisatie naar beste eer en geweten kunnen behartigen. 1.

3 Missie De afgeleide missie van de OR van Yarden is: het zijn van een betrouwbare, betrokken en transparante overlegpartner van de bestuurder waarbij voortdurend wordt gekeken naar de balans tussen het organisatieen (collectieve) medewerkersbelang. In de ideale situatie is de OR in staat om op het niveau van de bestuurder op een efficiënte en effectieve wijze positief-kritisch mee te denken en te werken aan de ontwikkeling en continuering van de organisatie waarbij de belangen van de medewerkers krachtig en met grote betrokkenheid worden vertegenwoordigd. 2.

4 De OR in het kort De OR behartigt de belangen van de medewerkers in een organisatie en praat mee over bedrijfseconomische beslissingen van de directie. De OR heeft adviesrecht op een aantal belangrijke wijzigingen in de organisatie. Denk aan het samenvoegen van afdelingen of het aanpassen van de managementstructuur. Instemmingsrecht heeft de OR op een aantal onderwerpen die het personeel aangaan zoals arbo, opleidingsbeleid en pensioenen. Minstens twee maal per jaar is er overleg met de bestuurder over welke besluiten er worden voorbereid en de rol van de OR daarbij. Voor de OR is het belangrijk zo vroeg mogelijk te worden betrokken om indien nodig zijn achterban of andere deskundigen te kunnen raadplegen. De OR kan daarnaast met de bestuurder een aantal aanvullende afspraken maken over extra bevoegdheden of voorzieningen. 3.

5 Successen Zorgvuldig adviestraject met betrekking tot reductie holding, waarbij de achterban actief betrokken is geweest. Veel van de adviezen van de OR zijn overgenomen door de bestuurder. Hoge betrokkenheid weten te realiseren binnen de goverancestructuur, waarbij de OR door de diverse partijen als serieuze gesprekspartner is gezien. De OR heeft zowel gevraagd als ongevraagd advies weten over te brengen. Enkele advies- of instemmingsaanvragen zijn op verzoek van de OR (alsnog) ingediend door de bestuurder. Bijvoorbeeld rondom de thema s PowerBI en Outlookagenda s. Training Wet op Ondernemingsraden (WOR) gevolgd en een training hoe beter het politieke c.q. informele spel met de bestuurder te spelen waarbij doelstellingen door de OR zelf zijn geformuleerd. De OR weer bijna volledig weten te bezetten met de toetreding van nieuwe leden. Een heuse verkiezing weten te realiseren! 4.

6 Samenstelling Uitvaartfaciliteiten Carla van Duijne Martin Vijverberg Peter Holtkamp Peter van Wees Uitvaartzorg André de Moed Dick Huizinga Jacob van Putten René Voorhuis, secretaris, DB, voorzitter, DB Verzekeringen Folko Kaarsmaker Freek van der Steen vacature Holding Lex Putter Edward Boon Ambtelijk secretariaat Annemarie Beeker, vicevoorzitter, DB De ondernemingsraad heeft zich dit jaar op diverse thema s laten ondersteunen door een extern adviseur en een jurist. Samenstellingen per

7 Commissies Commissie financieel Carla van Duijne Edward Boon Freek van der Steen Lex Putter Klaas de Boer Commissie P&O Edward Folko Freek van der Steen Peter Holtkamp Ton Broekhuis Jeannet Tjeerdsma, voorzitter vanuit organisatie, voorzitter vanuit organisatie vanuit organisatie Commissie VGW André de Moed, voorzitter Carla van Duijne Dick Huizinga Peter van Wees René Voorhuis Jana Kalenda reguliere gast Samenstellingen per

8 Alle commissies Commissie financieel: Deze commissie bespreekt met de directeur Financiën en Informatietechnologie de financiële voortgang van de organisatie. Commissie P&O: Deze commissie bespreekt zaken die het personeel aangaan en die voortvloeien uit (arbeids)wetgeving. Commissie VGW: De afkorting VGW staat voor Veiligheid, Gezondheid en Welzijn. De commissie bespreekt aan de hand van deze thema s alles wat van belang is voor het personeel Commissie PR / verkiezingscommissie: Deze commissie verzorgt de informatievoorziening over de OR aan de medewerkers, zoals in de nieuwsbrieven, en de gang van zaken rond de OR-verkiezingen. Commissie Pensioen: In 2018 is deze commissie actief geweest, onder meer vanwege de wijziging van pensioenuitvoerder. 7.

9 OR in cijfers 25 vergaderingen (OR en OV) 15 commissievergaderingen 14 adviesaanvragen, waarvan 12 deeladviesaanvragen 6 instemmingsaanvragen 1 verzoek tot standpunt 2 evaluaties met de Raad van Commissarissen 8.

10 Adviesaanvragen Onderwerp Inhuur procesoptimalisatie Uitvaartverzorging Reductie overhead Reductie: Marketingcommunicatie Advies De OR is van mening dat een uniforme manier van werken binnen alle zorggebieden duidelijkheid verschaft aan de medewerkers, en de beste waarborg is om controle op kosten te behouden. In dit verband adviseerde de OR positief over inhuur van advies hierover. De OR heeft bovenop de deeladviezen geadviseerd om met een plan te komen tot een reductie van overheid op (aansturend) management niveau c.q. het samenvoegen van afdelingen. Tevens adviseerde de OR om stappen te ondernemen tot kostenreductie, anders dan personeelskosten. De OR begrijpt de beweegreden van de bestuurder en heeft aanvullend geadviseerd om een gedegen Yarden-brede social media en online strategie te ontwikkelen die als doel heeft tot het samenbrengen van alle online activiteiten. 9.

11 Adviesaanvragen Onderwerp Reductie: Opleiding & Ontwikkeling (incl aanvullende AA) Reductie: Uitvaartzorg (centrale roosteraar) Reductie: Vastgoed & Facilitair management (incl aanvullende AA) Reductie: Personeel & Organisatie Advies De OR begrijpt de beweegreden van de bestuurder en heeft geadviseerd om het besluit uit te voeren. De OR heeft aangedrongen op het ontwikkelen van een visie voor het beleid van Yarden met betrekking tot opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden voor medewerkers in de toekomst. De OR begrijpt de beweegreden van de bestuurder en heeft geadviseerd om het besluit uit te voeren. De OR begrijpt de beweegreden van de bestuurder en heeft geadviseerd om het besluit verder uit te werken in samenwerking met de medewerkers van deze afdeling. De OR begrijpt de beweegreden van de bestuurder en heeft aanvullend geadviseerd om het besluit deels uit te voeren vanwege het belang van ondersteuning aan de veranderende organisatie en voorkoming van een hoger ziekteverzuim en lagere medewerkerstevredenheid. 10.

12 Adviesaanvragen Onderwerp Reductie: Informatietechnologie Reductie: Inkoop & Contractmanagement (incl aanvullende AA) Reductie: Finance & Risk Reductie: Verenigingszaken Advies De OR heeft geconcludeerd dat zij, gezien strategische ontwikkelingen, nu onvoldoende zorgvuldig tot advies kan komen. Daarom heeft zij geadviseerd definitieve besluitvorming uit te stellen. De OR begrijpt de beweegreden van de bestuurder, maar heeft aanvullend geadviseerd om spoedig onderzoek uit te voeren naar mogelijke rendementsvoordelen op gebied van striktere handhaving op contractregels en verder uitbreiding van inkoopvoordelen. De OR begrijpt de beweegreden van de bestuurder en heeft geadviseerd om te starten met een zorgvuldige pilot om een zorgvuldig proces van decentralisatie van de crediteurenadministratie te waarborgen. Inclusief interne audit, alvorens gefaseerd de decentralisatie uit te voeren. De OR begrijpt de beweegreden van de bestuurder en heeft geadviseerd om het besluit uit te voeren, waarbij aandacht voor zorgvuldige communicatie richting betrokken vrijwilligers van belang is. 11.

13 Instemmingsaanvragen Onderwerp Aanpassing regeling Rouw & Verlies Outlookagenda ten behoeve van planning Herziening verzuimprotocol Intern privacybeleid Voortzetting PFB-light Wijziging pensioenuitvoerder Reactie De OR heeft instemming verleend, met aanvullende suggestie voor het betrekken van de expertise van een rouwcoach of deskundige om herstel te bevorderen. De OR heeft instemming verleend onder voorbehoud van akkoord op de beschreven werkwijze door de Security Officer en Compliance Manager. De OR heeft instemming verleend met het verzuimprotocol dat voldoet aan huidige eisen privacy- en Arbowetgeving. De OR heeft instemming verleend met de kanttekeningen over onder andere prioriteitstelling, voortgangsrapportages en invulling van monitoring en handhaving. De OR heeft instemming verleend met aandringen op een tijdige afronding van het PFBherzienings-traject. De OR heeft instemming verleend. 12.

14 Verzoek tot standpunt Onderwerp Directievoering Yarden Uitvaartverzekeringen NV door Yarden Holding BV Standpunt De OR spreekt vertrouwen uit mbt deze wijziging en benadrukt het belang van een zorgvuldige balans tussen de benodigde aandacht voor operationele zaken en beschikbare werkbelasting van de directie van Yarden Holding BV. 13.

15 Tot slot Via diverse kanalen informeert de OR alle Yarden-medewerkers over de ontwikkelingen in het bedrijfsbeleid. Dit gebeurt onder andere via de nieuwsbrief maar ook via de werkoverleggen op de locaties. Tevens tref je informatie aan op ons eigen Intranet. Heb je vragen, suggesties en/of opmerkingen, laat het ons weten! Je kunt hiervoor een mailtje sturen naar 14.

OR in beeld. Jaarverslag 2016

OR in beeld. Jaarverslag 2016 OR in beeld Jaarverslag 2016 1 Missie &Visie Respect tonen voor elkaars mening, waarden en normen staan aan de basis van het welslagen van de organisatie en het welslagen van de medezeggenschap. In onze

Nadere informatie

ONDERNEMINGSRAAD HET JAARVERSLAG 2015

ONDERNEMINGSRAAD HET JAARVERSLAG 2015 ONDERNEMINGSRAAD HET JAARVERSLAG 2015 1 . ONDERNEMINGSRAAD MISSIE & VISIE Respect tonen voor elkaars mening, waarden en normen staan aan de basis voor het welslagen van de organisatie en het welslagen

Nadere informatie

Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen

Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen Ondernemingsraad Gouda 1 maart 2006 Adviseren en instemmen 1 maart 2006 Actieplan 2006 Ondernemingsraad Oasen 2 1 Adviseren De ondernemingsraad heeft in het kader

Nadere informatie

Actieplan 2008 Ondernemingsraad Oasen. Ondernemingsraad Gouda 7 januari 2008

Actieplan 2008 Ondernemingsraad Oasen. Ondernemingsraad Gouda 7 januari 2008 Actieplan 2008 Ondernemingsraad Oasen Ondernemingsraad Gouda 7 januari 2008 Adviseren en instemmen Bedrijfsregelingen FUWA en andere CAO afspraken HR- en Arbobeleid IMJP en Jaarplan Oasen Communicatie

Nadere informatie

Actieplan 2007 Ondernemingsraad Oasen. Ondernemingsraad Gouda 15 april 2007

Actieplan 2007 Ondernemingsraad Oasen. Ondernemingsraad Gouda 15 april 2007 Actieplan 2007 Ondernemingsraad Oasen Ondernemingsraad Gouda 15 april 2007 Adviseren en instemmen Bedrijfsregelingen FUWA en andere CAO afspraken HR- en Arbobeleid IMJP en Jaarplan Oasen Communicatie Ontwikkeling

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud ONDERNEMINGSRAAD. Jaarverslag 2017

Voorwoord. Inhoud ONDERNEMINGSRAAD. Jaarverslag 2017 Voorwoord In 2017 heeft de Ondernemingsraad van Ons Tweede Thuis zich ingezet om de belangen van alle medewerkers te behartigen bij het bestuur van de organisatie. Dit hebben wij via de officiële route

Nadere informatie

Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl

Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl Jaarverslag Ondernemingsraad 2011 Gemeente Bronckhorst www.orbronckhorst.nl Voor u ligt het 7 e jaarverslag van de Ondernemingsraad van de gemeente Bronckhorst over het jaar 2011. Dit verslag is om u op

Nadere informatie

Ondernemingsraad Westfriesgasthuis

Ondernemingsraad Westfriesgasthuis Ondernemingsraad Westfriesgasthuis 1 De OR van het Westfriesgasthuis De Ondernemingsraad (OR) van het Westfriesgasthuis bestaat uit 15 leden die door het personeel zijn gekozen. Deze leden behartigen de

Nadere informatie

Ondernemingsraad Cardia Jaarverslag 2016

Ondernemingsraad Cardia Jaarverslag 2016 Ondernemingsraad Cardia Jaarverslag 2016 VOORWOORD Beste collega s van Cardia, De OR heeft op zijn manier in 2016 inhoud gegeven aan de Cardia-waarden: deskundigheid, plezier en bezieling. Dit gebeurde

Nadere informatie

OR-secretatiaat:1 e verdieping, kamer M1.03 middengang vlakbij het restaurant Tel. 0115-688479. Beleidsplan zittingsperiode 2010-2014

OR-secretatiaat:1 e verdieping, kamer M1.03 middengang vlakbij het restaurant Tel. 0115-688479. Beleidsplan zittingsperiode 2010-2014 OR-secretatiaat:1 e verdieping, kamer M1.03 middengang vlakbij het restaurant Tel. 0115-688479 Beleidsplan zittingsperiode 2010-2014 Missie Wij zijn als afspiegeling van ZorgSaam een ondernemingsraad die

Nadere informatie

John Graafmans. John Graafmans Training & Advies

John Graafmans. John Graafmans Training & Advies John Graafmans John Graafmans Training & Advies 9/8/11 1 Inhoud Valkuilen Vormgeving Problemen bij het opstellen John Graafmans Training & Advies 9/8/11 2 Verplichting volgens de WOR artikel 14 met in

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. OR Aqualab Zuid

Jaarverslag 2011. OR Aqualab Zuid Jaarverslag 2011 OR Aqualab Zuid Aqualab Zuid B.V. Petrusplaat 1 4251 NN Werkendam Postbus 147 4250 DC Werkendam T F E I 0183 305 500 0183 305 599 info@aqualabzuid.nl www.aqualabzuid.nl Jaarverslag 2011

Nadere informatie

Ondernemingsraad AB Zuid-Holland

Ondernemingsraad AB Zuid-Holland Ondernemingsraad AB Zuid-Holland Jaarverslag 2016 Voorwoord Beste collega s, Voor u ligt het jaarverslag 2016 van de ondernemingsraad van AB Zuid-Holland. Het jaarverslag gaat over de periode november

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad 2015-2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1. Samenstelling MR... 3 1.2. Vergaderingen... 3 2. Taakverdeling... 3 3. Werkplan... 4 3.1. PR en communicatie...

Nadere informatie

Inleiding. Cliënten. Cliëntenraad Lievensberg ziekenhuis

Inleiding. Cliënten. Cliëntenraad Lievensberg ziekenhuis Cliëntenraad Inleiding Om de kwaliteit van zorg mede te bewaken is op 1 juni 1996 de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen in werking gesteld. Deze wet verplicht elke zorginstelling een Cliëntenraad

Nadere informatie

Kijk voor het complete aanbod in 2017 ook op

Kijk voor het complete aanbod in 2017 ook op Kijk voor het complete aanbod in 2017 ook op www.sbiformaat.nl NIEUW IN DE OR / WOR (W)OR voor beginnende OR-leden 11 april 10 oktober Utrecht 18 mei 7 november 20 juni 7 december 14 september Basiscursus

Nadere informatie

Ondernemingsraad Westfriesgasthuis

Ondernemingsraad Westfriesgasthuis Ondernemingsraad Westfriesgasthuis 1 De OR van het Westfriesgasthuis De Ondernemingsraad (OR) van het Westfriesgasthuis bestaat uit (maximaal) 15 leden die door het personeel zijn gekozen. Deze leden behartigen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Ondernemingsraad DSBV. Samen werkt beter!

Jaarverslag 2012 Ondernemingsraad DSBV. Samen werkt beter! Jaarverslag 2012 Ondernemingsraad DSBV Samen werkt beter! Voorwoord Voor je ligt het jaarverslag van de ondernemingsraad (OR) van Delfluent Services BV. In het jaarverslag vermeld de OR welke zaken het

Nadere informatie

MR Jaarplan

MR Jaarplan MR Jaarplan 2016-2017 versie 1.0 1Algemeen...3 2Doelstelling, werkwijze en uitgangspunten...4 2.1Doelstelling...4 2.2Werkwijze...4 2.3Uitgangspunten...4 3Regelingen en beleidsplannen...5 4Structurele onderwerpen...6

Nadere informatie

Jaarverslag OR tantelouise 2016

Jaarverslag OR tantelouise 2016 Jaarverslag OR tantelouise 2016 Inhoudsopgave 1. Voorwoord ondernemingsraad 2 2. Woord van de voorzitter 3 3. Speerpunten 2016 4 4. Samenstelling ondernemingsraad 6 5. Vooruitblik 2017 7 6. Filosofie en

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 ONDERNEMINGSRAAD

JAARVERSLAG 2014 ONDERNEMINGSRAAD JAARVERSLAG 2014 ONDERNEMINGSRAAD Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Ondernemingsraad van Yarden. Het afgelopen jaar heeft de OR niet stilgezeten. Er is afscheid genomen van OR-leden en de ambtelijk

Nadere informatie

Voorwoord. ontslagbescherming vanuit de wet? 5 Wie bepaalt het zetelaantal? 7 Welke zaken behoren wel en niet in een or-budget thuis?

Voorwoord. ontslagbescherming vanuit de wet? 5 Wie bepaalt het zetelaantal? 7 Welke zaken behoren wel en niet in een or-budget thuis? Inhoud Voorwoord Wet- en regelgeving 1 Vakbondsleden en kandidaatstelling. Hoe zit dat? 2 Kan een medewerker met een nulurencontract zich kandidaat stellen voor de or? 3 Onze or verwacht een ernstig probleem

Nadere informatie

Jaarverslag Ondernemingsraad Zuidwester 2017 (verslag t.b.v. directie verslag) Inleiding

Jaarverslag Ondernemingsraad Zuidwester 2017 (verslag t.b.v. directie verslag) Inleiding Jaarverslag Ondernemingsraad Zuidwester 2017 (verslag t.b.v. directie verslag) Inleiding Hieronder worden de werkzaamheden van de ondernemingsraad (OR) van Zuidwester in 2017 op hoofdlijn weergegeven.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. - Jim van Huut (Dagbehandeling Arnhem) Lid Financiële- en Beleidscommissie

Jaarverslag 2013. - Jim van Huut (Dagbehandeling Arnhem) Lid Financiële- en Beleidscommissie Jaarverslag 2013 1. Algemeen Met het huidige personeelsbestand heeft de OR recht op negen leden. In 2013 bestond de Raad uit zeven leden ondersteund door de ambtelijk secretaris. Een aantal medewerkers

Nadere informatie

Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen

Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen De VASMO (Vereniging voor Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen) heeft een 3 deling in de niveaus voor ambtelijk secretarissen

Nadere informatie

GMR Jaarverslag 2017

GMR Jaarverslag 2017 GMR Jaarverslag 2017 1 GMR Inhoudsopgave 1. Inleiding. 2. Voorwoord. 3. Onderwerpen die advies/instemming behoefden. 4. Overzicht van de behandelde stukken. 6. Samenstelling GMR op 31 december 2017. 7.

Nadere informatie

Ondernemingsraad Cardia Jaarverslag 2015

Ondernemingsraad Cardia Jaarverslag 2015 Ondernemingsraad Cardia Jaarverslag 2015 Inhoud Pagina Voorwoord... 3 Algemeen... 3 - Taken van de Ondernemingsraad... 3 - De bevoegdheden van de OR... 4 o Informatierecht... 4 o Adviesrecht... 4 o Instemmingsrecht...

Nadere informatie

ONDERNEMINGSRAAD VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND OR JAARVERSLAG 2017

ONDERNEMINGSRAAD VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND OR JAARVERSLAG 2017 ONDERNEMINGSRAAD VEILIGHEIDSREGIO KENNEMERLAND OR JAARVERSLAG 2017 1 Inhoud 1 VOORWOORD... 3 2 HET OR JAAR 2017... 4 3 COMMUNICATIE MET DE ACHTERBAN... 5 4 VOORUITBLIK 2018... 6 5 BIJLAGEN... 7 5.1 ORGANISATIE

Nadere informatie

Algemene informatie Studentenraad Algemene informatie Studentenraad

Algemene informatie Studentenraad Algemene informatie Studentenraad 2013 Summa College Inleiding Sinds maart 2011 is er een studentenraad binnen Summa College. De overheid heeft de mbo scholen (roc s) de opdracht gegeven om een studentenraad op te richten. De studenten

Nadere informatie

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar

Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar Montessorischool Landsmeer Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Schooljaar 2015-2016 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 De missie en visie van de MR... 2 3 Werkwijze MR... 3 4 Notulen... 3 5 Communicatie... 3

Nadere informatie

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01 Functieomschrijving office-coördinator Taken en Werkzaamheden Tot de aandachtsgebieden van office-coördinator behoren 'Beleid', Externe contacten, Communicatie en Relatiebeheer, Financiën, Advisering,

Nadere informatie

Bijlage bij persbericht 4 van de SBI Formaat MonitOR Thema: het advies- en instemmingsrecht

Bijlage bij persbericht 4 van de SBI Formaat MonitOR Thema: het advies- en instemmingsrecht Bijlage bij persbericht 4 van de SBI Formaat MonitOR 2015-2016 Thema: het advies- en instemmingsrecht Het adviesrecht en het instemmingsrecht worden ook wel de kernrechten van de Nederlandse ondernemingsraad

Nadere informatie

Openbare Basisschool De Flint

Openbare Basisschool De Flint Jaarplan Medezeggenschapsraad O.b.s De Flint schooljaar 2018-2019 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden. 5 4. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad (CCR)

Centrale Cliëntenraad (CCR) Jaarplan Centrale Cliëntenraad Charim 2018 1. Inleiding De Centrale Cliëntenraad van Zorggroep Charim heeft, volgens art. 17 van het Convenant tussen lokale cliëntenraden, centrale cliëntenraad en raad

Nadere informatie

C liëntenraad Waterlandziekenhuis

C liëntenraad Waterlandziekenhuis C liëntenraad Waterlandziekenhuis Jaarverslag 2013 lnhoud 1. Voon voord...,... 2. Samenstelling Cliëntenraad in 2013... 3. Visie Cliëntenraad... 4. Bevoegdheden van de Cliëntenraad... 5. Werkwijze van

Nadere informatie

Achterbancontact: Wat valt er te leren van het bedrijfsleven?

Achterbancontact: Wat valt er te leren van het bedrijfsleven? Achterbancontact: Wat valt er te leren van het bedrijfsleven? 00-00-2009 pagina 1/x Afdeling Communicatie Programma Kennismaken SER en Medezeggenschap Contact met achterban Horen Geheimhouding Afronding

Nadere informatie

CENTRALE OUDERCOMMISSIE

CENTRALE OUDERCOMMISSIE CENTRALE OUDERCOMMISSIE Jaarverslag 2012 JAARVERSLAG 2012 Partou BV Karspeldreef 8 1101 CJ Amsterdam coc@partououder.nl 2 JAARVERSLAG 2012 Inhoudsopgave Inleiding 4 1. Overleg met de directie en onderling

Nadere informatie

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011

Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 Directiereglement Voorgesteld door de directie op: 14 juni 2011 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 14 juni 2011 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit Reglement is opgesteld

Nadere informatie

De visie en doelen van de ondernemingsraad

De visie en doelen van de ondernemingsraad De visie en doelen van de ondernemingsraad 1 1. Inleiding Blz. 3 2. Visie van de ondernemingsraad. Blz. 3 3. Hoofddoelen Blz. 4 4. Visie op Medezeggenschap Blz. 4 5. Aandachtsgebieden & Speerpunten van

Nadere informatie

OR en interne werkverdeling

OR en interne werkverdeling 1 GITP OR en interne werkverdeling Nico Berghuis 11-10-2012 OR en interne werkverdeling Performa Workshop 11 oktober 2012 2 GITP OR en interne werkverdeling Nico Berghuis 11-10-2012 Even voorstellen >

Nadere informatie

Reglement Vrijwilligersraad

Reglement Vrijwilligersraad H1 1 Definities / Begripsbepaling 1.1 Vrijwilligers zijn mensen, die zich onbetaald inzetten voor en actief meewerken aan de realisatie van de doelstellingen van de stichting VluchtelingenWerk Noord-Nederland

Nadere informatie

REGLEMENT RISK- EN AUDITCOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN

REGLEMENT RISK- EN AUDITCOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN REGLEMENT RISK- EN AUDITCOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN 24 november 2017 INHOUD HOOFDSTUK 1: Rol en status van het Reglement 1 HOOFDSTUK 2: Samenstelling RAC 1 HOOFDSTUK 3: Taken RAC 2 HOOFDSTUK

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2015-2016 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Welke ondersteuning lever je als AS in een organische reorganisatie? 16 april 2019 JOhan Berends

Welke ondersteuning lever je als AS in een organische reorganisatie? 16 april 2019 JOhan Berends Welke ondersteuning lever je als AS in een organische reorganisatie? 16 april 2019 JOhan Berends JOhan Berends 55 Geboren in Onnen (Groningen) HBO Bedrijfseconomie (HEAO) Militaire dienst voor je nummer

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord door Sybille Sanne, de voorzitter van de OR. Inleiding

Inhoudsopgave. Voorwoord door Sybille Sanne, de voorzitter van de OR. Inleiding OR-Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord door Sybille Sanne blz. 2 Inleiding blz. 2 Samenstelling OR in 2014 blz. 3 Terugblik 2014 blz. 3 Advies- en instemmingsaanvragen blz. 4 De commissies blz. 5

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Model Samenwerkingsovereenkomst organisatie en de vrijwilligersraad!

Model Samenwerkingsovereenkomst organisatie en de vrijwilligersraad! organisatie en de vrijwilligersraad Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 De organisatie (Naam van de organisatie of instelling waarbinnen de vrijwilligersraad functioneert als zelfstandig orgaan). 1.2 De directie

Nadere informatie

Email: ondernemingsraad@liante.nl

Email: ondernemingsraad@liante.nl Namens ondernemingsraad Zorggroep Liante, José Dillerop, secretaris Email: ondernemingsraad@liante.nl Pagina 16 Pagina Met trots presenteren wij het Jaarverslag van de Ondernemingsraad van Zorggroep Liante.

Nadere informatie

Instruerend Bestuur Quickscan en checklist

Instruerend Bestuur Quickscan en checklist Instruerend Bestuur Quickscan en checklist Stade Advies BV Kwaliteit van samenleven Quickscan Instruerend Bestuur (0 = onbekend; 1 = slecht; 2 = onvoldoende; 3 = voldoende; 4 = goed; 5 = uitstekend) 1.

Nadere informatie

Reglement versie oktober 2016

Reglement versie oktober 2016 Reglement Cliëntenraad Lumens Artikel 1. Doel cliëntenraad De cliëntenraad behartigt de collectieve belangen van de klanten van Lumens en brengt - gevraagd en ongevraagd- advies uit over onderwerpen die

Nadere informatie

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen:

Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015. Datum: 11 september 2015. Schrijver: Caroline van Erp. Inleiding. Algemeen: Jaarverslag MR Basisschool St. Jan 2014 2015 Datum: 11 september 2015 Schrijver: Caroline van Erp Inleiding Algemeen: Op de school worden belangrijke beslissingen genomen. Beslissingen die direct te maken

Nadere informatie

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden

Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden Bijlage a Profielschets van de omvang en samenstelling van de Raad van Commissarissen en zijn leden De functie van de Raad van Commissarissen. In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina 3

Inhoudsopgave. Pagina 3 Pagina Met trots presenteren wij het Jaarverslag van de Ondernemingsraad van Zorggroep Liante. In het jaarverslag krijgt u in vogelvlucht een indruk waar de ondernemingsraad in 2014 tijd en energie in

Nadere informatie

OR op cursus. Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies. Mogelijke thema's voor een nieuwe OR

OR op cursus. Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies. Mogelijke thema's voor een nieuwe OR OR op cursus Wim Dolmans, Kenniscentrum SBI training & advies 1. Inleiding Uit diverse trendanalyses blijkt dat een meerderheid van zowel OR en als bestuurders vindt dat de OR veel invloed heeft op de

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 1 Inhoudsopgave 1. Missie en visie 3 2. Samenstelling en taakverdeling 3 3. Communicatie 4 4. Vergadermomenten en agendapunten schooljaar 2008-2009 5 5. Begroting

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING. Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING. Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB JAARVERSLAG 2013 DIVISIECLIËNTENRAAD ZORG, VERPLEGING & BEHANDELING Beweging 3.0 - jaarverslag DCRZVB INHOUDSOPGAVE BLZ. VOORWOORD 3 1. SAMENSTELLING DIVISIECLIÉNTENRAAD 4 2. VERGADERINGEN 4 3. ONDERWERPEN

Nadere informatie

Jaarplan MR Biekorf 2015/2016

Jaarplan MR Biekorf 2015/2016 Jaarplan MR Biekorf 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 3 4. Regelingen en beleidsplannen 4 5. Structurele onderwerpen

Nadere informatie

Communicatieplan MR Triangel

Communicatieplan MR Triangel Communicatieplan MR Triangel Voorwoord In de MR wordt gediscussieerd over onderwerpen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor leerlingen en ouders. Om adviezen te formuleren en instemming te verlenen,

Nadere informatie

Reglement Centrale ouderraad Kids2b

Reglement Centrale ouderraad Kids2b Reglement Centrale Ouderraad Pagina 1 van 5 Reglement Centrale ouderraad Kids2b Preambule Zowel ouders als ondernemers in de kinderopvang vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke

Nadere informatie

De WOR kent ook de bespreking algemene gang van zaken. Deze moet twee keer per jaar worden gehouden. Hierbij kijkt u terug op de resultaten van de

De WOR kent ook de bespreking algemene gang van zaken. Deze moet twee keer per jaar worden gehouden. Hierbij kijkt u terug op de resultaten van de BIJLAGE 1: DE ONDERNEMINGSRAAD De ondernemingsraad heeft een belangrijke rol bij het vormgeven van het arbeidsomstandighedenbeleid. Hun rechten (en plichten) staan beschreven in de wet op de ondernemingsraden

Nadere informatie

OR Jaarverslag 2013 Versie 01-03-2014 1

OR Jaarverslag 2013 Versie 01-03-2014 1 OR Jaarverslag 2013 Versie 01-03-2014 1 Ondernemingsraad Jaarverslag 2013 Inhoud: pagnr: 1. Voorwoord 3 2. Doelstelling en ambities 2013 4 3. Verkiezingen 5 4. Werkgroepen 5 5. Werkwijze 6 6. Vergaderingen

Nadere informatie

Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers

Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers Medezeggenschap cliënten en belangenbehartigers Stichting Philadelphia Zorg Afspraken voor locatiemanagers, regiodirecteuren en Raad van Bestuur rond medezeggenschap van cliëntenen belangenbehartigers

Nadere informatie

ZELFDIAGNOSE-INSTRUMENT

ZELFDIAGNOSE-INSTRUMENT Zelfdiagnose-instrument 1 voor ondernemingsraden ZELFDIAGNOSE-INSTRUMENT Voor wie bedoeld? Het zelfdiagnose-instrument dat voor u ligt is bedoeld voor ondernemingsraden die planmatig willen omgaan met

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan Medezeggenschapsraad 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1. Vergaderingen... 3 2. Taakverdeling... 3 3. Werkplan... 4 3.1. PR en communicatie... 4 3.2. Kwaliteit en

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

4. Beleid en Organisatie 4.4 Informatie en communicatie Datum 8 januari 2014 Versie 5 Blad 1 van 11

4. Beleid en Organisatie 4.4 Informatie en communicatie Datum 8 januari 2014 Versie 5 Blad 1 van 11 Blad 1 van 11 INTERNE COMMUNICATIE PWH Versie januari 2014 Blad 2 van 11 INHOUD 1. DE ORGANISATIE 3 2. PROBLEEMSTELLING 3 3. DOELSTELLINGEN 3 4. DOELGROEPEN 4 5. COMMUNICATIEMIDDELEN 4 6. DE KRACHT VAN

Nadere informatie

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus

Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus Jaarverslag Centrale Cliëntenraad Bartiméus 2017 Voorwoord Hierbij presenteer ik u het Jaarverslag 2017 van de Centrale Cliëntenraad (CCR) van Bartiméus. Bij Bartiméus staat de cliënt centraal. Door goed

Nadere informatie

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG. Beweging 3.0 jaarverslag DCRT

JAARVERSLAG DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG. Beweging 3.0 jaarverslag DCRT JAARVERSLAG 2013 DIVISIECLIËNTENRAAD THUISZORG Beweging 3.0 jaarverslag DCRT INHOUDSOPGAVE BLZ. 1.VOORWOORD 3 2. FUNCTIONEREN VAN DE CLIËNTENRAAD 4 2.1. Cliëntenraad 2.1.1. Samenstelling cliëntenraad 4

Nadere informatie

Sociale Dienst Oost Achterhoek

Sociale Dienst Oost Achterhoek Sociale Dienst Oost Achterhoek Groenlo, 14 februari 2019 Inleiding Het jaar 2018 was het vierde jaar waarin de Regionale Cliëntenraad Participatiewet Sociale Dienst Oost Achterhoek (CR) functioneerde.

Nadere informatie

Communicatieplan overdracht Veilig Thuis Midden Gelderland naar VGGM

Communicatieplan overdracht Veilig Thuis Midden Gelderland naar VGGM Communicatieplan overdracht Veilig Thuis Midden Gelderland naar VGGM Aan : Projectgroep Van :, adviseur VGGM Datum : September 2016 Kopie : - De 16 gemeenten van Gelderland-Midden maakten bekend dat zij

Nadere informatie

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013

Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Cliëntenraad Reinier de Graaf JAARVERSLAG 2013 Versie: 1 juli 2014 Inleiding Het jaarverslag van de Cliëntenraad van het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt hierbij voor de eerste keer als publicatie aan

Nadere informatie

De visie en doelen van de ondernemingsraad.

De visie en doelen van de ondernemingsraad. De visie en doelen van de ondernemingsraad. Juni 2013 1 1. Inleiding Blz. 3 2. Visie van de ondernemingsraad. Blz. 3 3. Hoofddoelen Blz. 4 4. Visie op Medezeggenschap Blz. 4 5. Aandachtsgebieden & Speerpunten

Nadere informatie

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009

Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009 Diana Breeman Ester van Duijn Esther de Jong Frank Blaauw Sandra de Leeuw Leonie van Loon Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Alphense Montessorischool 2008/2009 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten

Nadere informatie

Jaarplan 2016 ondernemingsraad

Jaarplan 2016 ondernemingsraad Jaarplan 2016 ondernemingsraad Jaarplan 2016 ondernemingsraad Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen Pagina 3 Hoofdstuk 2 Vergaderstructuur en data 2016 Pagina 4 Hoofdstuk 3 De ondernemingsraad Pagina 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

Vrijwilligerscentrum/ vrijwilligersbeleid/ MHO & CMO augustus 2011 1

Vrijwilligerscentrum/ vrijwilligersbeleid/ MHO & CMO augustus 2011 1 Reglement Vrijwilligersraad Welzijn Rijswijk Het belang van inspraak Betrokkenheid van medewerkers is belangrijk voor het goed functioneren van de organisatie. Dat geldt ook voor vrijwillige medewerkers.

Nadere informatie

Het praktische checklistboek voor de OR

Het praktische checklistboek voor de OR Het praktische checklistboek voor de OR Wanne van den Bijllaardt Marianne van der Pol Thema, uitgeverij van Schouten & Nelissen 1 Verkiezingen organiseren De hier gehanteerde termijnen zijn gebaseerd op

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017

ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017 ACTIVITEITENPLAN MR OBS WIS EN WIERIG SCHOOLJAAR 2016/2017 Watertapweg 1 7011 BP GAANDEREN (0315) 34 16 55 mr@wisenwierig.nl INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Missie en visie MR 3. Samenstelling en taakverdeling

Nadere informatie

TAKEN EN BEVOEGDHEDEN RAAD VAN BESTUUR

TAKEN EN BEVOEGDHEDEN RAAD VAN BESTUUR TAKEN EN BEVOEGDHEDEN RAAD VAN BESTUUR Taken en werkwijze van de Raad van Bestuur: De Raad van Bestuur is eindverantwoordelijk voor en belast met het besturen van de zorgorganisatie. Dit houdt onder meer

Nadere informatie

onderwerp Aanvullende vragen en antwoorden n.a.v. informatiebrief september 2016

onderwerp Aanvullende vragen en antwoorden n.a.v. informatiebrief september 2016 onderwerp Aanvullende vragen en antwoorden n.a.v. informatiebrief september 2016 Geachte heer / mevrouw, Naar aanleiding van de in september 2016 verzonden nieuwsbrief zijn er een aantal vragen binnengekomen.

Nadere informatie

De OR als strategische partner

De OR als strategische partner De OR als strategische partner De ambtelijk secretaris als strateeg (in wording) Raphaël Gallis, Sr. Adviseur/onderzoeker Safe & Healthy Business / lid OR TNO 2 Van FM-specialist tot strategisch business

Nadere informatie

INFORMATIERECHT. inleiding

INFORMATIERECHT. inleiding 1 INFORMATIERECHT inleiding VOLDOENDE GEÏNFORMEERD? 2 Stelling: Een OR die onvoldoende door de bestuurder wordt geïnformeerd is machteloos VOLDOENDE GEÏNFORMEERD? 3 Wie heeft het idee dat de bestuurder

Nadere informatie

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D Belangenbehartiging voor u C L I Ë NTE N R A A D Cliëntenraad Als u ouder wordt en u krijgt te maken met beperkingen, wilt u het liefste in uw eigen woning en omgeving blijven. Helaas is dat niet voor

Nadere informatie

OR15-042 OR Cardia Jaarverslag 2014. Ondernemingsraad Cardia

OR15-042 OR Cardia Jaarverslag 2014. Ondernemingsraad Cardia Ondernemingsraad Cardia Jaarverslag 2014 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Algemeen... 3 Wat doet de OR eigenlijk?... 3 - Taken van de Ondernemingsraad... 4 - De bevoegdheden van de OR... 4 o Informatierecht...

Nadere informatie

Reglement Auditcommissie Raad van Commissarissen MN

Reglement Auditcommissie Raad van Commissarissen MN Reglement Auditcommissie Raad van Commissarissen MN Dit reglement is op grond van artikel 8.3 het reglement van de Raad van Commissarissen vastgesteld door middel van een besluit van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

COR Centrale ondernemingsraad NWO. Jaaroverzicht 2017

COR Centrale ondernemingsraad NWO. Jaaroverzicht 2017 Centrale ondernemingsraad NWO Jaaroverzicht 2017 1 Centrale ondernemingsraad (COR) NWO Jaaroverzicht 2017 INHOUD Inleiding 3 A. Algemeen: 3 1. Waarom heeft NWO een centrale ondernemingsraad (COR)? 3 2.

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2016-2017 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

reglement voor de centrale oudercommissie van Kinderopvang Heyendael

reglement voor de centrale oudercommissie van Kinderopvang Heyendael Reglement van de centrale oudercommissie Preambule Februari 2007 (bijgesteld 24 maart 2010) Zowel ouders als Kinderopvang Heyendael vinden het belangrijk dat ouders kunnen adviseren bij belangrijke onderwerpen

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

Jaarverslag Ondernemingsraad 2018

Jaarverslag Ondernemingsraad 2018 Jaarverslag Ondernemingsraad 2018 1 Inleiding De kwaliteit van de bedrijfsvoering en de zorg- en dienstverlening wordt mede bepaald door de inbreng van medewerkers. De ondernemingsraad (OR) heeft een rol

Nadere informatie

Jaarverslag. MedezeggenschapsRaad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarverslag. MedezeggenschapsRaad. Montessori Onderwijs Purmerend Jaarverslag MedezeggenschapsRaad Montessori Onderwijs Purmerend 2014-2015 1. Samenstelling MR Oudergeleding Linda Kint- voorzitter Marleen Hooijer Monique van Wijk-Boer Yasmin Schuster (geen stemrecht)

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei

Jaarverslag Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Jaarverslag 2018 Cliëntenraad GGz Centraal Veluwe & Veluwe Vallei Vastgesteld April 2019 Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Veluwe & Veluwe Vallei 1. Inleiding Vanuit de WMCZ (Wet Medezeggenschap Cliënten Zorg)

Nadere informatie

OR-tuin Jaarverslag 2007 Ondernemingsraad

OR-tuin Jaarverslag 2007 Ondernemingsraad idee en tekst Netty Roersma OR-tuin Jaarverslag 2007 Ondernemingsraad Dwars door de tuin Met dit jaarverslag 2007 gaat de OR je niet om, maar juist dwars door de tuin leiden. We willen jullie laten zien

Nadere informatie

Ondernemingsraad AB Zuid-Holland

Ondernemingsraad AB Zuid-Holland Ondernemingsraad AB Zuid-Holland Jaarverslag 2015 Voorwoord Beste collega s voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de ondernemingsraad van AB Zuid- Holland. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het jaarverslag

Nadere informatie

Brochure. Training OR en financiën in 2 dagen. Wegwijs in het financiële doolhof

Brochure. Training OR en financiën in 2 dagen. Wegwijs in het financiële doolhof Brochure Training OR en financiën in 2 dagen Wegwijs in het financiële doolhof 1 Inhoudsopgave Over OR Academy 3 Training OR en financiën in 2 dagen 4 Algemene informatie over de training 6 Maatwerk 7

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

OBS t Schöppert. Daltonschool

OBS t Schöppert. Daltonschool OBS t Schöppert Daltonschool MR 2016-2017 Inhoud 1. Wie zijn we? 2. Missie & Visie 3. Werkwijze 4. Wettelijk kader 5. Vaste vergaderonderwerpen 6. Jaarlijks terugkerende onderwerpen 7. Wisselende onderwerpen,

Nadere informatie