GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2015"

Transcriptie

1 NORMAAL ALGEMEEN BELEID GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 APRIL 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Annabel Van Poucke, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters, schepenen Christophe Menu, Geraldine Van den Weghe, Hendrik De Waele, Henk Heyerick, Herman De Vos, Lieven Lippens, Luc Millecamps, Marc Devlieger, Monique De Smet, Philippe Van Steenberghe, Pieter Verhalle, Sally Cosijns, Sam De Waele, Stijn Van de Wiele, Tania Verpraet, Tony Boeckaert, Ugo Den Tandt, Ward Baeten, gemeenteraadsleden Linda Detailleur, OCMW-voorzitter Sylvie Bohez, secretaris OPENBAAR 1. GOEDKEUREN VAN NOTULEN VAN GEMEENTERAAD VAN 31 MAART 2015 Artikel 180 en 181 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, i.v.m. de opmaak en ondertekening van de notulen. Artikel 33 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen i.v.m. de opmaak en goedkeuring van de notulen. Feiten: Artikel 180 en 181 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, i.v.m. de opmaak en ondertekening van de notulen. Artikel 33 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen i.v.m. de opmaak en goedkeuring van de notulen. Artikel 36 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad, vastgesteld in de gemeenteraad van 29 januari 2013 waardoor de notulen van de vorige vergadering samen met de oproepingsbrief ter beschikking gesteld werden van de raadsleden via het extranet. De ontwerpnotulen werden op maandag 20 april 2015, samen met de agenda en ontwerpbesluiten van de gemeenteraad van 28 april 2015, via mail aan de raadsleden overgemaakt. Er werden geen opmerkingen noch bezwaren geformuleerd met betrekking tot de notulen.

2 RKFABRIEKEN POLITIE, BR ANDWEER EN VEILIGHEID Enig artikel: De notulen van de gemeenteraad van 31 maart 2015 worden goedgekeurd. 2. GOEDKEUREN VAN DE GEWIJZIGDE, GEMEENTELIJKE DOTATIES VOOR 2015 T.V.V. HULPVERLENINGSZONE CENTRUM Artikel 42 1 van het gemeentedecreet. De wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, inzonderheid artikel 67 en 68 en artikel 134. Feiten: De brandweerzone wordt onder meer door dotaties van de gemeenten van de zone gefinancierd. De dotaties van de gemeenten van de zone worden jaarlijks vastgelegd op basis van een akkoord, bereikt tussen de verschillende betrokken gemeenteraden. Bij gemeenteraadsbesluit van 26 november 2013 werd de financiële verdeelsleutel van de gemeentelijke dotatie voor hulpverleningszone Centrum vastgesteld. Bij gemeenteraadsbesluit van 16 december 2014 werden op basis van het prebudget 2015 volgende dotaties voor de gemeente Zulte voorzien : o dotatie voor exploitatie : ,72 euro o dotatie voor investering : 7.813,70 euro De dotaties werden dus vastgesteld op basis van een voorlopig budget, in afwachting van de goedkeuring van het definitieve budget door de zoneraad -die pas vanaf 1 januari 2015 beslissingen kan nemen-. De Hulpverleningszone Centrum heeft een definitieve begroting voor het dienstjaar 2015 opgemaakt. Deze definitieve begroting vervangt de eerder goedgekeurde prebegroting. Op basis van de definitieve begroting zijn nieuwe gemeentelijke dotaties berekend die door de resp. gemeenteraden dienen te worden goedgekeurd. M.b.t. de dotatie voor investeringen dient te worden opgemerkt dat in het definitieve budget een volledig investeringsprogramma werd voorzien, wat nog niet het geval was in de prebegroting. Financiële impact: Het vereiste budget is voorzien. Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt toe.

3 RUIMTELIJKE OR DEN ING EN ST EDENBOUW Artikel 1: De gemeentelijke dotaties, vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit van 16 december 2014 als volgt aan te passen : dotatie voor exploitatie : ,37 euro (i.p.v ,72 euro) dotatie voor investeringen : ,29 euro (i.p.v ,70 euro). Artikel 2: De gemeenteraadsbesluiten betreffende de bijdrage van de gemeenten aan de financiering van de zone en de erin aangebrachte wijzigingen worden, binnen de twintig dagen volgend op hun goedkeuring, ter goedkeuring naar de gouverneur verstuurd. Een afschrift ervan wordt gestuurd naar de minister, de financieel beheerder van de gemeente en de secretaris van brandweerzone Centrum. 3. DEFINITIEVE AANNEMING VAN HET RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (RUP 25) VIJVERMAN Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. De Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening d.d. 15 mei 2009, art Feiten: Op 22 november 2012 werd door de gemeenteraad een positief planologisch attest afgeleverd aan bvba Vijverman, waarbij tevens het principebesluit werd genomen tot opmaak van een RUP Vijverman. Op 17 december 2012 werd Veneco², Port Arthurlaan 11 te 9000 Gent door het college van burgemeester en schepenen aangesteld als studiebureau. Op 10 januari 2013 werd het positief planologisch attest van Vijverman hernomen door het college van burgemeester en schepenen. Op 23 september 2014 werd het RUP, opgesteld op basis van het planologisch attest, voorlopig aanvaard door de gemeenteraad. Het dossier werd daarop aan een openbaar onderzoek onderworpen en ter inzage gelegd van 28 november 2014 tot 26 januari Adviezen: Tijdens het openbaar onderzoek werden volgende adviezen verstrekt : Advies Deputatie Oost-Vlaanderen Opmerkingen op de stedenbouwkundige voorschriften: art.1 Het volume van de bedrijfswoning correct uit te drukken in m³ i.p.v. m². art.1 Oppervlakte van de toonzaal 400 m² uitgedrukt in grondoppervlakte i.p.v. vloeroppervlakte (planologisch attest) art.1 Het is onduidelijk waarom het toegelaten verhardingspercentage opgetrokken is tot 100 % i.p.v. de resultaten van de watertoets door te vertalen.

4 art.2 Percentage van beplanting aan te geven. Advies Ruimtelijke Ordening: gunstig. De adviezen (2) en bezwaren (nihil) werden - overeenkomstig art van de Vlaamse Codex binnen een termijn van 90 dagen na beëindiging van het openbaar onderzoek voorgelegd aan de Gecoro op 25 maart 2015 die volgend gemotiveerd advies RUP 25 Vijverman m.i.v. het integrale advies van de deputatie en de gewestelijk stedenbouwkundig ambtenaar, heeft verstrekt: "Gelet op o het voorontwerp opgemaakt door Veneco² in opdracht van het gemeentebestuur voor de omzetting van het planologisch attest Vijverman in een voorontwerp RUP, o het openbaar onderzoek tijdens hetwelke geen bezwaarschriften werden ingediend, o het voorgaande advies van de Gecoro d.d , Overwegende dat betreffend RUP niet specifiek voortvloeit uit het bindend gedeelte van het GRS, doch tegemoetkomt aan een positief planologisch attest, wordt het RUP 25 Vijverman unaniem gunstig geadviseerd, mits aanpassing van de voorschriften aan de bemerkingen van de adviserende instanties. Het bedrijf is volledig vergund. De schaal van het bedrijf en haar uitbreidingswensen staan in verhouding tot de nabijgelegen industriezone, omgevende bebouwing en worden ingebufferd t.o.v. het aanpalend open ruimtegebied. De uitbreiding leidt niet tot een ander mobiliteitsprofiel. De ontwikkelingsperspectieven in het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan inzake zonevreemde bedrijven wordt toegepast. Het voorlopig vastgesteld RUP werd conform het advies van de Gecoro, aan de opmerkingen van de adviesinstanties aangepast : o art.1 Het volume van de bedrijfswoning correct uit te drukken in m³ i.p.v. m². o art.1 Oppervlakte van de toonzaal 400 m² uitgedrukt in grondoppervlakte i.p.v. vloeroppervlakte (planologisch attest). o art.1 Verhardingspercentage beperkt tot 65% van het totale terrein. o art.2 Beplantingspercentage achteruitbouwzone verfijnd, min. 50%. Bij dit gemeenteraadsbesluit horen de voorgebrachte memorie van toelichting, de stedenbouwkundige voorschriften, het plan van de bestaande toestand, de juridische toestand, het bestemmingsplan en het register van bestemmingswijziging, opgemaakt door ruimtelijk planner Annelies Declercq, Veneco², Port Arthurlaan 11 te 9000 Gent. Schepen Olivier Peirs licht het agendapunt toe. Raadslid Henk Heyerick bevestigt de goedkeuring van de definitieve vaststelling van RUP 25 door de CD&V-fractie. Het dossier werd geïnitieerd door de CD&V-fractie. De fractie is tevreden dat het bedrijf de vereiste rechtszekerheid verkrijgt. Artikel 1 : Het ruimtelijk uitvoeringsplan, RUP 25 Vijverman, bestaande uit de memorie van toelichting, de stedenbouwkundige voorschriften, het plan van de bestaande toestand, de juridische toestand, het bestemmingsplan en het register van bestemmingswijziging wordt definitief aanvaard.

5 PATRIM ONIUM Artikel 2 : Het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Vijverman, samen met dit besluit en het volledige advies van de GECORO (m.i.v. de integrale adviezen van Deputatie en Minister) wordt conform artikel van het VCRO in functie van hun schorsingsbevoegdheid gedurende een termijn van 30 dagen na betekening van dit besluit, toegezonden aan de Deputatie van Provincie Oost-Vlaanderen en aan de Vlaamse Regering. Artikel 3 : De gemeenteraadsbeslissing tot definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan wordt, na het verlopen van de schorsingstermijn, bij uittreksel bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad. 4. GOEDKEUREN VAN HET ADDENDUM AAN DE TUSSEN AQUAFIN EN DE ONTWERPER GESLOTEN ERELOONOVEREENKOMST VAN 23 APRIL 1997 BETREFFENDE PROJECT " ZULTE: COLLECTOR ZAUBEEK" Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 38 die een gezamenlijke uitvoering van overheidsopdrachten voor rekening van verschillende aanbestedende overheden toelaat. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 105. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 2. De gemeenteraad keurde in zitting van 26 februari 2009 het principe goed voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Houtstraat, Kasteelstraat en Posthoornstraat. Bij collegebesluit van 28 december 2009 werd Grontmij Vlaanderen, Meersstraat 138a te 9000 Gent aangesteld als ontwerper voor het opstellen van een wegenis- en rioleringsontwerp in de Houtstraat, de Kasteelstraat en de Posthoornstraat. De gemeenteraad verbrak in zitting van 28 januari 2014 de gegunde opdracht voor het opstellen van een wegenis- en rioleringsontwerp in de Houtstraat en keurde de dading goed. Gezamenlijk aankopen kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen en administratieve vereenvoudiging. In de gemeenteraadszitting van 28 januari 2014 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Aquafin, TMVW en de gemeente Zulte betreffende de wegen- en

6 rioleringswerken in de Houtstraat goedgekeurd alsook het addendum bij de overeenkomst tussen Aquafin, TMVW, de gemeente en Antea Group. In dit addendum werden de prestaties van de ontwerper, voor het aandeel van de gemeente en TMVW vergoed volgens de bepalingen zoals beschreven in artikel 12.2 van de oorspronkelijke ereloonovereenkomst. In dit addendum was sprake van de toepassing van het KVIV-tarief met een kortingsfactor van 0,7. Bovendien werd er geen rekening gehouden met de bestaande opmetingen, uitgevoerd door Grontmij en waarvan de gemeente wilde dat deze overgenomen werden door Antea mits vergoeding. Het basiscontract van Antea met Aquafin voorziet in een samenvoeging van de loten gemeente/farys/aquafin vanaf aanbesteding ipv vanaf fase OF1. Hierdoor zou de kostprijs van de ereloonovereenkomst voor de gemeente toenemen, doch dit wordt gecompenseerd door een lager ereloonfactor op het KVIV-tarief vast te stellen over de gehele opdracht van 0,675 ipv 0,7. Het addendum aan de tussen Aquafin en de ontwerper gesloten ereloonovereenkomst van 23 april 1997 betreffende project Zulte: collector Zaubeek werd aangepast: o Het ereloon wordt berekend volgens de KVIV-formule barema I klasse 1 met een kortingsfactor f = 0,675 (formule geldig op 1 januari 2014). o Antea neemt de bestaande opmeting van het project TMVW/Zulte over voor de gedeeltes die niet door Antea opgemeten zijn en die nuttig zijn voor het project. De overgenomen meting wordt vergoed à rato van 2 euro/m. Er wordt een samenwerkingsakkoord voorgesteld tussen Aquafin, Farys, de gemeente Zulte en Antea Group. Financiële impact: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / /IE15 (ACT-54) en in het budget van de volgende jaren. Schepen Sophie Delaere licht het agendapunt toe. Artikel 1: Het addendum aan de tussen Aquafin en de ontwerper gesloten ereloonovereenkomst van 23 april 1997 betreffende project Zulte: collector Zaubeek wordt goedgekeurd. Artikel 2: Het addendum als bijlage maakt integraal deel uit van dit besluit. Artikel 3: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / /IE15 (ACT-54) en in het budget van de volgende jaren. Artikel 4: Het college van burgemeester en schepen wordt gelast met het vervullen van alle verdere administratieve formaliteiten. Artikel 5: Dit besluit zal ter kennis gebracht worden aan de gouverneur, door de lijst bedoeld in artikel van het gemeentedecreet van 15 juli 2005.

7 5. SANERING BEGRAAFPLAATSEN: ONTRUIMEN VAN NIET-GECONCEDEERDE GRAVEN EN NISSEN OP GEMEENTELIJKE BEGRAAFPLAATSEN. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 EUR excl. btw niet overschreden). De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 105. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 5, 2. Het decreet op de begraafplaatsen en de lijkbezorging van 16 januari 2004, meer bepaald artikels 18 en 26. Het besluit van de Vlaamse Regering tot organisatie, inrichting en beheer van de begraafplaatsen van 14 mei Bij gemeenteraadsbesluit van 25 februari 2014 werd het retributiereglement op de gemeentelijke begraafplaatsen goedgekeurd, meer bepaald artikel 3. Bij gemeenteraadsbesluit van 25 februari 2014 werd het politiereglement op de gemeentelijke begraafplaatsen goedgekeurd, meer bepaald artikel 23. Bij gemeenteraadsbesluit van 25 februari 2014 werd het concessiereglement op de gemeentelijke begraafplaatsen goedgekeurd, meer bepaald artikel 3. Bij collegebeslissing van 18 juli 2013 werd beslist over de ontruiming van de nietgeconcedeerde graven en nissen op de gemeentelijke begraafplaatsen. In het college van 27 maart 2014 werd beslist tot ontknekeling van de niet-verlengde grafconcessies in volle grond en voortijdig beëindigde grafconcessies in volle grond en tot verwijdering van de grafzerken en ontruiming van de graf-kelders van nietverlengde en voortijdig beëindigde grafconcessies. In het kader van de opdracht Sanering begraafplaatsen: ontruimen van nietgeconcedeerde graven en nissen op gemeentelijke begraafplaatsen werd een bestek met nr. 2015/034 opgesteld door de dienst patrimonium en wonen. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,00 EUR ,50 EUR (btw medecontractant) = ,50 EUR. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.

8 Financiële impact: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / /IE (actie GBB-B&W). Schepen Michaël Devriendt licht het agendapunt toe. In oktober 2013 werden alle betrokkenen verwittigd via aanplakking aan de inkom van de begraafplaats en via aanplakbordjes per betrokken graf. De ontruiming betreft 257 graven. Artikel 1: Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Artikel 2: Het bestek met nr. 2015/034 en de raming voor de opdracht Sanering begraafplaatsen: ontruimen van niet-geconcedeerde graven en nissen op gemeentelijke begraafplaatsen, opgesteld door de dienst patrimonium en wonen worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,00 EUR ,50 EUR (btw medecontractant) = ,50 EUR. Artikel 3: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2015, op budgetcode / /IE (actie GBB-B&W). Artikel 4: Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met het uitvoeren van dit besluit. Artikel 5: Dit besluit zal ter kennis gebracht worden aan de gouverneur, door de lijst bedoeld in artikel 252 van het gemeentedecreet van 15 juli GOEDKEUREN VAN HET PRINCIPE VAN DE AANLEG VAN MISSING LINK FIETSPAD BRANDSTRAAT EN KRUISHOUTEMSTRAAT Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht.

9 Feiten: De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 EUR excl. btw niet overschreden). De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 105. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen. In de gemeenteraad van 17 december 2013 werd de meerjarenplanning van de gemeente Zulte vastgesteld. In de meerjarenplanning werd beleidsdoelstelling BD-7 opgenomen: optimalisatie verkeersstromen én verkeersinfra-structuur binnen de gemeente, met aandacht voor de verkeersveiligheid van elke weggebruiker. Het actieplan dat hieraan gekoppeld is, is AP-16: (her)aanleg wegenisinfrastructuur met bijzondere aandacht voor zwakke weggebruiker: actie ACT-56: missing link fietspad Brandstraat en Kruishoutemstraat invullen. De Brandstraat is gelegen op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk waardoor we een beroep kunnen doen op subsidies van het Fietsfonds (40% Vlaams gewest en 40% provincie) op voorwaarde dat het fietspad aangelegd wordt volgens het Fietsvademecum. Als we beroep willen doen op deze subsidie dan moet er een startnota/projectnota en een unieke verantwoordingsnota opgemaakt worden. Deze moeten voorgelegd worden aan de gemeentelijke begeleidingscommissie (GBC) en goedgekeurd worden door de kwaliteitsadviseur. Het college stelt voor om dit project te laten uitwerken door een studiebureau. Naar aanleiding van de opgemaakte hydronautstudie werd opgemerkt dat er een knelpunt op de riolering is in de Brandstraat: pompstation Brandstraat (Z_4441) verpompt te veel. Het pompstation verpompt 20 l/s terwijl 6DWA-debiet zo'n 5 l/s is. Aquafin raadt aan dit knelpunt op te lossen binnen het dossier wegen- en rioleringswerken in de Bok-, Schrijvers- en Eikstraat omdat de gemeente dan een betere kans maakt op subsidies van de VMM. Projecten worden hoger gequoteerd als er samenwerkingsovereenkomsten zijn met andere besturen (bijv. met het Vlaams gewest of met het provinciebestuur) en/of als er knelpunten aangepakt worden. Het college heeft in zitting van 18 december 2014 de opdracht voor het opmaken van een wegen- en rioleringsontwerp in de Bok-, Schrijvers- en Eikstraat gegund aan Snoeck & Partners nv, Engelse Wandeling 70 te 8510 Kortrijk. Deze ontwerp-opdracht wordt geraamd op een ereloon van ,20 EUR inclusief btw. De aanleg van een gescheiden riolering in de Brandstraat (tussen Tichelbeek en Sparrenstraat) is noodzakelijk om het door Aquafin gemeld knelpunt op te lossen. Farys zal hiervoor een aangepaste fiche indienen bij de VMM. Bovendien zal melding gemaakt worden van het feit dat het hier om een fietspadenproject gaat, dus een samenwerking met het provinciebestuur en het Vlaams gewest. De werken in de Brandstraat zijn enerzijds door de aanpassing van de riolering en anderzijds door de aanleg van een volwaardig fietspad conform het Fietsvademecum te grootschalig om als uitbreiding van het dossier Bok-, Schrijvers- en Eikstraat toe te wijzen aan Snoeck & Partners. Het is dus noodzakelijk een nieuwe procedure op te starten voor het aanstellen van een ontwerper. In de gemeenteraad van 26 mei 2005 werd beslist toe te treden als Z-vennoot tot de zuiveringsactiviteit van TMVW vanaf 1 juli Hierdoor wordt het aandeel rioleringswerken ten laste genomen door Farys.

10 CULTUUR Financiële impact: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode / /IE10 (ACT-56) en in het budget van de volgende jaren. Schepen Sophie Delaere licht het agendapunt toe. Raadslid Henk Heyerick vraagt toelichting m.b.t. de concrete locatie van de uit te voeren werken. Raadslid Sophie Delaere licht verder toe. In de mate van het mogelijke dient bij de uitovering voldaan te worden aan het fietsvademecum. Dit houdt in dat waar mogelijk gescheiden fietspaden dienen te worden aangelegd. Raadslid Christophe Menu vraagt bijzondere aandacht voor de verbetering van de verkeersveiligheid van de stroken waar op vandaag kruisende wagens noodzakelijkerwijze deels het fietspad dienen in te nemen. Artikel 1: Principieel akkoord te gaan met het aanleggen van de missing link fietspad Brandstraat en Kruishoutemstraat inclusief de aanleg van een gescheiden riolering deel tussen de Tichelbeek en de Sparrenstraat. Artikel 2: Een ontwerp te laten opmaken voor het fietspadenproject in de Brandstraat en voor de aanleg van een gescheiden riolering in het deel tussen de Tichelbeek en de Sparrenstraat. Artikel 3: De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget van 2016, op budgetcode / /IE10 (ACT-56) en in het budget van de volgende jaren. Artikel 4: Het College van Burgemeester en Schepenen wordt belast met het uitvoeren van dit besluit. 7. VRIJSTELLING VAN RETRIBUTIE WEGENS MANIFESTATIE MET UITGESPROKEN LIEFDADIG OF SOCIAAL DOEL. GRATIS GEBRUIK VAN GASTON MARTENSZAAL OP 13 DECEMBER 2015 T.V.V. KOESTER. Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Het gemeenteraadsbesluit van 24 juni 2010 waarbij het gebruikersreglement van de gemeentelijke zalen goedgekeurd werd (meer bepaald artikel 3 waarbij bepaald werd dat alle niet-zultse verenigingen en niet-gesubsidieerde Zultse inrichtingen onderworpen zijn aan het betalen van een gebruikersvergoeding, volgens vastgelegd tariefreglement).

11 Feiten: Het gemeenteraadsbesluit van 24 juni 2010 waarbij het tariefreglement werd goedgekeurd dat een mogelijkheid tot afwijking of vrijstelling in de voorziene retributie voorziet voor manifestaties met een uitgesproken liefdadig of sociaal doel. De heer Martin Gilbert dient een aanvraag in om een wijnproeverij te organiseren, in de Gaston Martenszaal op 13 december 2015 en dit t.v.v. Koester, onderdeel van het Kinderkankerfonds. Hij verzoekt om het gratis gebruik van de accommodatie wegens het liefdadig en sociaal doel. Adviezen: Gunstig advies van het college van burgemeester en schepenen d.d. 26 maart 2015 om de heer Martin Gilbert vrij te stellen van de retributie voor deze wijnproeverij t.v.v. Koester. De heer Martin Gilbert voldoet aan de voorwaarden om gratis gebruik te maken van de gemeentelijke accommodatie voor een manifestatie met een uitgesproken liefdadig en sociaal doel. Schepen Michaël Vandemeulebroecke geeft toelichting ter zitting. Artikel 1: De goedkeuring wordt verleend aan de heer Martin Gilbert om gratis gebruik te maken van de Gaston Martenszaal, dit ter gelegenheid van het organiseren een wijnproeverij op 13 december 2015 ten voordele van Koester, onderdeel van het Kinderkankerfonds. Artikel 2: Dit besluit wordt ook ter kennis gebracht van de provinciegouverneur, door middel van de lijst bedoelt in artikel 252 van het gemeentedecreet. 8. ADVIES OVER DE REKENING DIENSTJAAR 2014 VAN DE KERKFABRIEK SINT MICHIEL, CORNELIUS EN GHISLENUS MACHELEN Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Decreet van 07 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, gewijzigd door het decreet van 6 juli 2012.

12 Feiten: Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 inzake het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erediensten, gewijzigd door het besluit van 14 december Ministerieel besluit d.d. 27 november 2006 waarbij de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst worden voorgesteld, gewijzigd door het Ministerieel besluit van 12 februari Omzendbrief van het Vlaams Ministerie van bestuurszaken Agentschap binnenlands bestuur d.d. 1 maart 2013 betreffende de boekhouding van de besturen van de eredienst. Gemeentedecreet d.d. 15 juli Afspraak met het Centraal kerkbestuur d.d. 9 maart 2015, waarbij gesteld werd dat de rekeningen van de diverse kerkfabrieken over het jaar 2014, zonder tussenkomst van het centraal kerkbestuur zullen worden behandeld, gezien het CKB niet over de nodige historische documenten beschikt om een advies over deze documenten uit te brengen. De kerkfabriek Sint Michiel, Cornelius en Ghislenus van Machelen bracht de rekening over het dienstjaar 2014 binnen op 11 maart Exploitatiebudget : afgesloten met een batig saldo van ,38 EUR. Er is geen gemeentetoelage voor de exploitatiekosten van de eredienst ingeschreven. Investeringsbudget : een negatief saldo van -862,00 EUR. In het budget 2014 werd een investeringstoelage vanwege de gemeente ingeschreven van 862 EUR, maar deze werd slechts uitbetaald 5 januari 2015, waardoor dit slechts zichtbaar zal zijn in de rekening De verklarende nota geeft de uitleg voor de verschillen tussen budget en rekening Ook werd toegevoegd aan het dossier : o de inventaris met de activa en de passiva, o een overzicht van de kastoestand op datum van 31/12/2014 o de investeringsfiches van 2014 = fiche van aankoop appartementen Mageleno + van de restauratie van de kunstvoorwerpen o een lijst van de pachters/huurders (MAR 130). Adviezen: Het advies van representatief erkend orgaan (het Bisdom) heeft ons nog niet bereikt. De verschillende cijfergegevens van de rekening werden correct toegelicht. De investeringsfiches over investeringsdossiers waarbij voor 2014 uitgaven en/of ontvangsten geregistreerd werden, zijn aanwezig en geven een duidelijk beeld van de vooruitgang van de dossiers. Het overzicht van de kastoestand geeft als te verantwoorden totaal de som van ,38, wat correct is en overeenkomt met de rekeninguitslag. Op de staat van het vermogen werden de sommen van de geldbeleggingen en liquiditeiten correct ingevuld en de nodige uittreksels van de rekeningen werden in kopie bij het overzicht toegevoegd. Schepen Olivier Peirs licht het agendapunt toe.

13 Artikel 1 : Gunstig advies wordt verleend over de rekening over het dienstjaar 2014 van de Kerkfabriek Sint Michiel, Cornelius en Ghislenus van Machelen. Artikel 2: Dit advies van de gemeenteraad wordt overgemaakt aan de provinciegouverneur voor goedkeuring, conform artikel 55 2 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten. 9. ADVIES OVER DE REKENING DIENSTJAAR 2014 VAN DE KERKFABRIEK SINT PIETER TE OLSENE Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Decreet van 07 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, gewijzigd door het decreet van 06 juli Besluit van de Vlaamse Regering van 13 oktober 2006 inzake het algemeen reglement op de boekhouding van de besturen van de erediensten, gewijzigd door het besluit van 14 december Ministerieel besluit d.d. 27 november 2006 waarbij de modellen van de boekhouding van de besturen van de eredienst worden voorgesteld, gewijzigd door het Ministerieel besluit van 12 februari Omzendbrief van het Vlaams Ministerie van bestuurszaken Agentschap binnenlands bestuur dd. 01 maart 2013 betreffende de boekhouding van de besturen van de eredienst. Gemeentedecreet d.d. 15 juli Feiten: De kerkfabriek Sint Pieter van Olsene bracht de rekening over het dienstjaar 2014 binnen op 24 februari Afspraak met het Centraal kerkbestuur d.d. 9 maart 2015, waarbij gesteld werd dat de rekeningen van de diverse kerkfabrieken over het jaar 2014, zonder tussenkomst van het centraal kerkbestuur zullen worden behandeld, gezien het CKB niet over de nodige historische documenten beschikt om een advies over deze documenten uit te brengen. Exploitatiebudget : afgesloten met een batig saldo van ,03 EUR. In de rekening werd een gemeentetoelage voor de exploitatiekosten van de eredienst ingeschreven van ,00, zoals voorzien in het budget Investeringsbudget : een positief saldo van 890,00 EUR. Gevraagde toelichting ontvangen via mail op 20 april Ook werd toegevoegd aan het dossier : o de inventaris met de activa en de passiva o een overzicht van de kastoestand op datum van 31/12/2014 o een overzicht van de verschillende investeringsprojecten o een overzicht van een interne kredietaanpassing o Openstaande schulden en vorderingen 2014 o Lijst van de pachters/huurders (MAR 130) Adviezen: Het advies van representatief erkend orgaan (het Bisdom) heeft ons nog niet bereikt.

14 INTERGEMEEN TELIJKE SAMENWERKINGSVERBAN DEN De verschillende cijfergegevens van de rekening werden toegelicht. Blijvend positief saldo van 890 in het investeringsbudget zou in software rechtgezet zijn. De investeringsfiches over investeringsdossiers waarbij voor 2014 uitgaven en/of ontvangsten geregistreerd werden, zijn aanwezig en geven een duidelijk beeld van de vooruitgang van de dossiers.(in 2014 geen bewegingen geregistreerd wel factuur binnen inzake herstel bliksemafleiding deze staat op lijst van openstaande schulden gemeentelijke investeringstoelage werd principieel toegekend, maar werd slecht uitbetaald in 2015 en zal dus ook slechts zichtbaar zijn in de rekening 2015) Het overzicht van de kastoestand geeft als te verantwoorden totaal de som van ,03 wat correct is en overeenkomt met de rekeninguitslag. Op de staat van het vermogen werden de sommen van de geldbeleggingen en liquiditeiten correct ingevuld en de nodige uittreksels van de rekeningen werden in kopie bij het overzicht toegevoegd. Schepen Olivier Peirs licht het agendapunt ter zitting toe. Artikel 1 : Gunstig advies wordt verleend over de rekening over het dienstjaar 2014 van de Kerkfabriek Sint Michiel, Cornelius en Ghislenus van Machelen. Artikel 2: Dit advies van de gemeenteraad wordt overgemaakt aan de provinciegouverneur voor goedkeuring, conform artikel 55 2 van het decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten. 10. KENNISNAME VAN DE AGENDA VAN DE ALGEMENE VERGADERING OP 2 JUNI 2015 VAN DE INTERCOMMUNALE WESTLEDE Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere verwijzingen, meer bepaald artikels 42 tot 43 en 248 tot 260 betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Feiten: Het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking, inzonderheid artikel 44. De omzendbrief d.d. 13 januari 2006 BA 2006/01 van de Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering Marino Keulen. De gemeente is aangesloten bij de Intercommunale Westlede (Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de Provincie Oost-Vlaanderen).

15 Met ingang van 1 mei 2013 moet de benoemingsprocedure van de vertegenwoordigers in de Algemene Vergadering niet langer herhaald worden voor elke Algemene Vergadering. De aanduiding van de vertegenwoordigers voor de Algemene Vergadering geldt voor de ganse legislatuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 mei 2013 waarbij schepen Michaël Vandemeulebroecke als effectief vertegenwoordiger en raadslid Tania Verpraet als plaatsvervangend vertegenwoordiger werden aangeduid. Verzoek van de Intercommunale Westlede houdende oproeping voor deelname aan de algemene vergadering die zal plaatshebben op dinsdag 2 juni 2015 met volgende agendapunten: o Goedkeuring verslag Algemene vergadering 2 december 2014 o Goedkeuring balans en resultatenrekening 2014 o Verslag commissaris-revisor o Kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor o Werkingsverslag 2014 o Ontslag leden van de Raad van Bestuur o Benoeming leden van de Raad van Bestuur De gemeenteraad dient kennis te nemen van de agenda. Burgemeester Simon Lagrange licht het agendapunt toe. Artikel 1: Akte te nemen van de agenda met bijhorende stukken waarover een beslissing moet genomen worden en die voorgelegd worden op de Algemene Vergadering van de Intercommunale Westleden op 2 juni Artikel 2: Het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van de hierbij genomen beslissing en er onder meer kennis van te geven aan de voorzitter van voormelde intercommunale. Artikel 3:Dit besluit wordt ook ter kennis gebracht van de provinciegouverneur, door middel van de lijst bedoeld in artikel 252 van het gemeentedecreet. Namens de gemeenteraad Sylvie Bohez secretaris Annabel Van Poucke voorzitter

Marc Devlieger, gemeenteraadslid TOEKENNEN VAN TOELAGEN VOOR SOCIALE TEGEMOETKOMING AAN GROTE GEZINNEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP

Marc Devlieger, gemeenteraadslid TOEKENNEN VAN TOELAGEN VOOR SOCIALE TEGEMOETKOMING AAN GROTE GEZINNEN EN PERSONEN MET EEN HANDICAP UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Philippe Van Steenberghe, gemeenteraadslid Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier

Nadere informatie

VASTSTELLEN VAN DE BIJDRAGE VOOR DEELNAME AAN CURSUS 'HOOGSENSITIEVE KINDEREN, ONTDEK HUN KRACHT!' IN DE BIBLIOTHEEK

VASTSTELLEN VAN DE BIJDRAGE VOOR DEELNAME AAN CURSUS 'HOOGSENSITIEVE KINDEREN, ONTDEK HUN KRACHT!' IN DE BIBLIOTHEEK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de omzendbrief van 10 juni 2011 BB2011/01 betreffende de coördinatie van de onderrichtingen over de gemeentefiscaliteit; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic

Nadere informatie

Agendapunt nr. 2: WIJZIGING VAN HET POLITIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET CONTAINERPARK EN DE AFVALOPHALINGEN DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr. 2: WIJZIGING VAN HET POLITIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT VOOR HET CONTAINERPARK EN DE AFVALOPHALINGEN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 MAART 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

Marc Devlieger, gemeenteraadslid

Marc Devlieger, gemeenteraadslid UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Philippe Van Steenberghe, gemeenteraadslid Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 MEI 2013 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015 NORMAAL ALGEMEEN BELEID GEMEENTERAAD ZITTING VAN 23 JUNI 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Annabel Van Poucke, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Agendapunt nr.6: GOEDKEUREN VAN HET GECOORDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr.6: GOEDKEUREN VAN HET GECOORDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE DE LEIHOEKSTRAAT DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016

VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 VERSLAG GEMEENTERAAD 29 SEPTEMBER 2016 Aanwezig: Igor Philtjens, voorzitter; Marc Penxten, burgemeester; Filip Vanvinckenroye, Ingrid Loix, André Vanhex, Cindy Vandormael, Anita Reekmans en Frank Vroonen,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE WAALSTRAAT

GOEDKEUREN GECOÖRDINEERD AANVULLEND VERKEERSREGLEMENT INZAKE WAALSTRAAT UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD MOBILITEIT EN VERKEERSVEILIGHEID ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD MOBILITEIT EN VERKEERSVEILIGHEID ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Schepen Frederic Hesters, raadsleden Luc Millecamps, Sally Cosijns en Lieven Lippens zijn afwezig

Schepen Frederic Hesters, raadsleden Luc Millecamps, Sally Cosijns en Lieven Lippens zijn afwezig GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 AUGUSTUS 2013 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters en Linda Detailleur, schepenen,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

zitting van 15 september 2014

zitting van 15 september 2014 zitting van 15 september 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen - Schilde - Budget 2015 Overeenkomstig de wettelijke bepalingen zendt de Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015

DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen DAGORDE VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 22 OKTOBER 2015 OPENBARE ZITTING... 4 1. GOEDKEUREN LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE - LEVEREN VAN HUISBRANDOLIE

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015

GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 GEMEENTERAAD VAN 29 OKTOBER 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Marc Devlieger, gemeenteraadslid RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET AANBRENGEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET CONTAINERPARK TIJDENS OPENINGSUREN VAN PARTICULIEREN

Marc Devlieger, gemeenteraadslid RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET AANBRENGEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET CONTAINERPARK TIJDENS OPENINGSUREN VAN PARTICULIEREN UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 20 DECEMBER 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Philippe Van Steenberghe, gemeenteraadslid Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier

Nadere informatie

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014 Zitting van 26 januari 2015 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Agendapunt nr.12: AANPASSING VAN HET GEBRUIKERSREGLEMENT VAN HUIS DE LEEUW DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr.12: AANPASSING VAN HET GEBRUIKERSREGLEMENT VAN HUIS DE LEEUW DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 JUNI 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Agendapunt nr.12: AANPASSING VAN HET GEBRUIKERSREGLEMENT VAN HUIS DE LEEUW DE GEMEENTERAAD

Agendapunt nr.12: AANPASSING VAN HET GEBRUIKERSREGLEMENT VAN HUIS DE LEEUW DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 24 JUNI 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

--------------------------------------- Agendapunt nr.1: GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2014.

--------------------------------------- Agendapunt nr.1: GOEDKEUREN NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2014. GEMEENTERAAD ZITTING VAN 25 MAART 2014 Aanwezig: Simon Lagrange, burgemeester, Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël Vandemeulebroecke, Michaël Devriendt, Frederic Hesters en Linda Detailleur, schepenen,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

Met eenparigheid van stemmen wordt de agenda als volgt gewijzigd: agendapunt 16 wordt verdaagd.

Met eenparigheid van stemmen wordt de agenda als volgt gewijzigd: agendapunt 16 wordt verdaagd. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 Aanwezig: MM. P. Reekmans, Burgemeester-Voorzitter; K. Vanwinkelen, M. Mertens, H. Holsbeeks,N. Ons, Schepenen; G. Holsbeek, M. Saelmaekers,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 FEBRUARI 2017 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie