Adviesnota Bestuur datum: 31 oktober 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Adviesnota Bestuur datum: 31 oktober 2014"

Transcriptie

1 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 31 oktober 2014 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Reg.nr.: Onderwerp: Uitvoering geven aan de Wet Koopkrachttegemoetkoming Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen in maximaal 2 zinnen?) - Uitvoering geven aan de wettelijke taak om de koopkrachttegemoetkoming aan de doelgroep te verstrekken en hiervoor via een begrotingswijziging het budget beschikbaar te stellen.. - Vaststellen beleidsregels op de volgende zaken: 1. Ambtshalve en/of op aanvraag 2. Uiterste datum aanvraag 3. Uiterste datum uitbetaling 4. Voorlichting. 2. Nettokosten (wat mag/gaat het kosten?) (inclusief ca uitvoeringskosten) 3. Dekking (ten laste van welk budget?) Het kabinet heeft een bedrag van 70 miljoen beschikbaar gesteld voor de verstrekking van een eenmalige koopkrachttegemoetkoming voor de laagste inkomensgroepen in het jaar Binnen het beschikbare budget van 70 miljoen is 60 miljoen voorzien voor de uitkeringslasten en 10 miljoen voor de uitvoeringskosten. Voor de uitvoering van de koopkrachttegemoetkoming is een bedrag van 66 miljoen beschikbaar voor de gemeenten. Het betreft een (ongedeeld) bedrag voor zowel de te verstrekken koopkrachttegemoetkomingen als de uitvoeringskosten. Besluit Dagelijks Bestuur (ter voorbereiding op behandeling Algemeen Bestuur) Datum: Besluit: Paraaf secretaris: Besluit Algemeen Bestuur Datum: Besluit: Paraaf secretaris:

2 Besluit Dagelijks Bestuur Datum: Besluit: Paraaf secretaris: Paraaf Afdeling: Team: Administratie&Ondersteun. Hoofdredacteur: Sije Dijkstra Afdelingshoofd: Directeur: M. Jellema Portefeuillehouder: Nader advies ingewonnen bij: Naam: Datum: Paraaf: Planning & Control 27 oktober 2014 Behandeld in MT Ja Zo ja, wanneer: 21 oktober 2014 Afgestemd met Planning & Control Ja Zo ja, wanneer: 7 oktober 2014 Afgestemd met Applicatiebeheer Ja Zo ja, wanneer: 15 oktober 2014 Afgestemd met Communicatie Ja Zo ja, wanneer: 7 oktober 2014 Planning: Voorbereiding in DB Algemeen Bestuur: Dagelijks Bestuur: Ter inzage legging: a. Aanleiding en centrale vraag Op 18 oktober 2014 zijn de Wet koopkrachttegemoetkoming lage inkomens (Stb. 364, 2014) en het Besluit koopkrachttegemoetkoming lage inkomens (Stb. 365, 2014) in werking getreden. Op grond van de wet hebben personen met een inkomen van ten hoogste 110 procent van de van toepassing zijnde bijstandsnorm recht op een koopkrachttegemoetkoming in het jaar Het gaat daarbij om een bedrag van 100 euro voor gehuwden, 90 euro voor een alleenstaande ouder en 70 euro voor een alleenstaande. Gemeenten hebben de taak om de koopkrachttegemoetkoming in het jaar 2014 te verstrekken.

3 b. Afbakening, aansluiting bij eerder vastgesteld beleid N.v.t. c. Advies 1. De Wet Koopkrachttegemoetkoming door de Dienst laten uitvoeren en dus per saldo het budget hiervoor ter beschikking te stellen. 2. In te stemmen met de volgende vier gemaakte beleidskeuzes: 1. Verstrekken tegemoetkoming zowel ambtshalve (voor degene die op 1 september jl. recht hadden op een periodieke Wwb- of een IOAW-uitkering) als op aanvraag (overige minima). 2. Uiterste datum van ontvangst aanvraag bepalen op 31 december Uiterste datum van betaling regeling vaststellen op 5 januari 2015 (verantwoording onder boekjaar 2014). 4. Voorlichting Dienst via websites deelnemende gemeenten, huis-aan-huis-bladen deelnemende gemeenten en website Dienst. d. Argumenten Uitvoering van een wettelijke taak. NB. Vanaf 10 november 2014 wordt er door de Dienst reeds uitvoering gegeven aan deze Wet! e. Kanttekeningen en risico s e1. Bestuurlijk, financieel, juridisch of maatschappelijk risico: In beginsel is het aan de gemeente toegekende budget toereikend, waarbij ervan wordt uitgegaan dat circa 30% van de personen die de koopkrachttegemoetkoming moeten aanvragen, geen gebruik zal maken van de regeling. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat personen met een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering de koopkrachttegemoetkoming niet hoeven aan te vragen, maar ambtshalve krijgen uitgekeerd (0% niet-gebruik). e2. Maatregel om risico te minimaliseren: N.v.t. f. Financiële consequenties f1. Totale kosten van de investering of uitgaaf Hoeveel bedraagt het voor onze gemeente beschikbare budget? Totaal (inclusief uitvoeringskosten. Verdeling: Vlieland 8.294, Terschelling , Leeuwarderadeel , Ferwerderadiel , Menameradiel , Het Bildt , Franekeradeel , Harlingen f2. Bijdrage van derden N.v.t. f3. Incidentele of structurele kosten Incidentele. f4. Financiële consequentie is wel of niet binnen de begroting te verantwoorden

4 f5. Dekking vanuit budget Het voor gemeenten in 2014 beschikbare budget van totaal 323,476 wordt door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegen toegevoegd aan het gemeentefonds. g. Procedures, uitvoering en planning g1. Afstemming met eventuele leverancier g2. Automatisering g3. Administratie h. Communicatie h1. Voorlichting intern h2. Voorlichting extern i. Bijlagen Uitvoerige informatie over de Wet Koopkrachttegemoetkoming.

5 Invulinstructie voor nieuwe format a. Aanleiding en centrale vraag Beschrijf de relevante context: wat speelt er, zowel beleidsmatig als praktisch? Vermeld de concrete aanleiding: waarom nu dit voorstel? Vermeld op welke vraag het voorstel antwoord geeft: wat is het doel van het voorstel? Bijvoorbeeld: We leggen u de vier verordeningen voor. Of: We doen een voorstel hoe dit bedrag te besteden. Houd de inleiding kort. Vermeld lange achtergrondverhalen in een bijlage. b. Afbakening, aansluiting bij eerder vastgesteld beleid Vermeld wat de reikwijdte is van het advies. Vermeld puntsgewijs binnen welke bestuurlijke kaders dit voorstel valt en hoe de relatie daarmee is. Denk daarbij aan eerder vastgesteld beleid, collegeprogramma s, wet- en regelgeving, enzovoort. Vermeld waar deze stukken kunnen worden geraadpleegd: extranet, internet of ter inzage. c. Advies Nummer de verschillende onderdelen van het voorstel en zet ze onder elkaar. Gebruik als vorm het hele werkwoord. Noem eerst de inhoudelijke punten, dan de financiële, daarna de procedurele. Formuleer de onderdelen zo dat meteen duidelijk is wat het voorstel inhoudt (ook voor iemand die niet verder leest). d. Argumenten Vat de kern van elk argument samen in de vorm van een statement. Geef daaronder de toelichting. Nummer de argumenten en laat de nummering aansluiten op de nummering van de voorstellen (1.1, 2.1 enzovoort). Laat de argumenten logisch aansluiten op de voorstellen. Zorg dat je voorstel en argumenten kunt koppelen met want of omdat. Zorg voor een integraal advies door verschillende argumenten te geven. Bijvoorbeeld juridisch, financieel, bouwkundig, milieutechnisch, moreel, infrastructureel, veiligheid, maatschappelijk. Geef geen oneigenlijke of nietszeggende argumenten. e. Kanttekeningen en risico s Geef aan wat de ongewenste neveneffecten of risico s van het voorstel zijn. Denk aan bestuurlijke of financiële risico s, juridische procedures of maatschappelijke onrust. Het gaat om zaken die bekend moeten zijn om een complete afweging te kunnen maken. Vermeld de kanttekeningen als kop. Geef daaronder een toelichting. Laat de kanttekeningen logisch aansluiten op de voorstellen: We besluiten dit, maar Noem alleen die kanttekeningen (risico s) die daadwerkelijk met het voorgesteld besluit te maken hebben. Vermeld hoe je ervoor kunt zorgen dat de mogelijke schade als gevolg van de risico s beperkt blijft. Als de rubriek kanttekeningen langer wordt dan de rubriek argumenten, dan zou je het voorstel nog eens kritisch moeten bekijken. Bespreek dit in het ambtelijk vooroverleg.

6 f. Financiële consequenties Vermeld de totale kosten van de investering of uitgaaf. Vermeld de bijdrage van derden. Vermeld of de kosten incidenteel of structureel zijn. Vermeld of de financiële consequentie binnen de begroting zijn te verantwoorden. Vermeld vanuit welk budget het bedrag kan worden gedekt. Verwar de financiële toelichting niet met de financiële argumenten. Dit voorstel is goedkoper dan de alternatieven. g. Procedures, uitvoering en planning Vermeld de prestaties die geleverd moet worden om het voorstel te kunnen uitvoeren. Geef waar mogelijk SMART aan hoe je de prestaties kunt meten of controleren. Zet elke actie concreet uit in de tijd. Vermeld dus de datum waarop iets gerealiseerd moet zijn. Vermeld op welke momenten de voortgang wordt gerapporteerd. Vermeld via welk medium deze voortgang wordt gerapporteerd. h. Communicatie Vermeld of, en zo ja in welke vorm, er inspraak is geweest (denk aan de Cliëntenraad of Wmokoepel). Vermeld het resultaat van die inspraak. Geef aan hoe je het besluit achteraf communiceert. Overleg met de communicatieadviseur over je aanpak als het een uitgebreider communicatietraject gaat worden. Bijlagen Geef een genummerde opsomming van de bijgevoegde stukken (titel en datum document).

Adviesnota Bestuur datum:

Adviesnota Bestuur datum: Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 25-11-2014 Adviesnota voor: (kopieer en plak voor regel van toepassing) Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB)

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 26 oktober 2017

Adviesnota Bestuur Datum: 26 oktober 2017 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 26 oktober 2017 Adviesnota voor: AB Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: Actualisering zorgverzekering AV Frieso Advies: 1. Inhoud

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015

Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 15 juni 2015 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Plan van aanpak schuldpreventie Advies:

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015

Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Vaststellen plan van aanpak participatiewet

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 13 november 2018

Adviesnota Bestuur Datum: 13 november 2018 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 13 november 2018 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: AV Frieso 2019 Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 16 september 2015

Adviesnota Bestuur Datum: 16 september 2015 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 16 september 2015 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Advies mantelzorgondersteuning

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015

Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Ter kennisname aanpak mantelzorg

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur datum:

Adviesnota Bestuur datum: Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 19-10-2017 Reg.nr.: Algemeen Bestuur (AB) (op grond van art. 19 lid 1 GR) Onderwerp: Vaststelling cao gemeenten Advies:

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 11 september 2017

Adviesnota Bestuur Datum: 11 september 2017 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 11 september 2017 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: Verlengen raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo (Begeleiding)

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 18 september 2017

Adviesnota Bestuur Datum: 18 september 2017 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur 18 september 2017 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: Tarieven HH ZIN + eigen bijdrage AVHH Advies: 1. Inhoud

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur datum: 10 mei 2016

Adviesnota Bestuur datum: 10 mei 2016 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 10 mei 2016 Adviesnota voor: (kopieer en plak voor regel van toepassing) X Onderwerp: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks

Nadere informatie

Onderwerp: De eigen bijdrage voor de algemene voorziening Huishoudelijke Hulp (AV-HH) in 2019

Onderwerp: De eigen bijdrage voor de algemene voorziening Huishoudelijke Hulp (AV-HH) in 2019 Adviesnota Datum: 03-01-2019 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp: De eigen bijdrage voor de algemene voorziening Huishoudelijke Hulp (AV-HH) in 2019 Advies: 1. Inhoud Er zijn drie

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 28 april 2016

Adviesnota Bestuur Datum: 28 april 2016 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 28 april 2016 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Wijzigen verordening Adviesraad

Nadere informatie

Adviesnota aan B en W

Adviesnota aan B en W Onderwerp Eenmalige koopkrachttegemoetkoming 2014 Datum 4 november 2014 Naam steller Milou Jeurissen/Sanne Bloemen Kenmerk Afdelingsmanager Hans Killaars Afdeling Maatschappelijke Diensten Coördinator

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur datum: 28 augustus 2014

Adviesnota Bestuur datum: 28 augustus 2014 Bijlagenummer 01/10/14/06 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 28 augustus 2014 Adviesnota voor: (kopieer en plak voor regel van toepassing) X Onderwerp:

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 25 sept. 2015

Adviesnota Bestuur Datum: 25 sept. 2015 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 25 sept. 2015 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Compensatieregeling Huishoudelijke

Nadere informatie

Adviesnota. Datum: Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur. Onderwerp: Pgb-tarieven 2020

Adviesnota. Datum: Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur. Onderwerp: Pgb-tarieven 2020 Adviesnota Datum: 31-07-2019 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp: Pgb-tarieven 2020 Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen in maximaal 2 zinnen?) Het

Nadere informatie

Datum Burgemeester en Wethouders 16 maart 2007. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder

Datum Burgemeester en Wethouders 16 maart 2007. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Steller Registratienummer Afdeling N.E.G.L. Christiaens Veiligheid Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 5229440 Ja Nee M.C.M. Schouten Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Ja Nee Ja Nee

Nadere informatie

Aan burgemeester en wethouders ingekomen: J" IMi /U14 reg.nr.:

Aan burgemeester en wethouders ingekomen: J IMi /U14 reg.nr.: /3 GEMEENTE Briellv Aan burgemeester en wethouders ingekomen: J" IMi /U14 reg.nr.: /ffr.aj/fa?^^ zaaknr.: ^ ^ WO^ Datum: Sector/stafafdeling: ortefeuillehouder: Ontworpen door: 20 oktober 2014 SLZ/Beleid

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 14.0969 d.d. 28-10-2014 Onderwerp Beleidsregels koopkrachttegemoetkoming 2014 Besluiten: 1) De beleidsregels koopkrachttegemoetkoming lage inkomens 2014 vast te stellen en daarmee in te stemmen

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 10 mei 2017

Adviesnota Bestuur Datum: 10 mei 2017 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 10 mei 2017 Adviesnota voor: X Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Uitwerking advies 'in actie met

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur datum: 2 april 2015

Adviesnota Bestuur datum: 2 april 2015 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 2 april 2015 Adviesnota voor: (kopieer en plak voor regel van toepassing) Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB)

Nadere informatie

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering.

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Rapport aan B&W d.d. 2 december 2014 Secretaris Pauline van Gelder & Arnold den

Nadere informatie

Onderwerp: Tarieven eigen bijdrage algemene voorziening Huishoudelijke hulp en maatwerkvoorziening Huishoudelijke Hulp

Onderwerp: Tarieven eigen bijdrage algemene voorziening Huishoudelijke hulp en maatwerkvoorziening Huishoudelijke Hulp Adviesnota Datum: 28-06-2018 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp: Tarieven 2018 + eigen bijdrage algemene voorziening Huishoudelijke hulp en maatwerkvoorziening Huishoudelijke Hulp

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering 2014

Raadsvoorstel. Onderwerp: Tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering 2014 Raadsvoorstel Onderwerp: Tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering 2014 Datum raadsvergadering 20-11-2014 Portefeuillehouder(s) A. Verkaik R.G. te Beest Registratienummer Rs14.00608 Ambtenaar WIZ/ M.

Nadere informatie

Adviesnota. Datum: Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur. Onderwerp: Wijzigen Jeugdwet- en Wmo-verordening

Adviesnota. Datum: Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur. Onderwerp: Wijzigen Jeugdwet- en Wmo-verordening Adviesnota Datum: 31-7-2019 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp: Wijzigen Jeugdwet- en Wmo-verordening Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen in maximaal

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015

Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 15 juni 2015 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Vaststellen verordening Adviesraad

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 19 augustus 2016

Adviesnota Bestuur Datum: 19 augustus 2016 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 19 augustus 2016 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur (DB) Onderwerp: Aanpassing Huishoudelijke Hulp

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2014 365 Besluit van 10 oktober 2014 tot het stellen van nadere regels ten aanzien van de verstrekking van koopkrachttegemoetkomingen aan lage inkomens

Nadere informatie

Adviesnota. Datum: 27 september Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur

Adviesnota. Datum: 27 september Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Adviesnota Datum: 27 september 2018 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp Verlaging rentepercentage sociale leningen Kredietbank Advies 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat

Nadere informatie

Algemeen Bestuur (AB) (op grond van art. 19 lid 1 GR)

Algemeen Bestuur (AB) (op grond van art. 19 lid 1 GR) Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 2 oktober 2017 Reg.nr.: Algemeen Bestuur (AB) (op grond van art. 19 lid 1 GR) Onderwerp: Wijziging CAR-UWO i.v.m. technische

Nadere informatie

X Algemeen Bestuur (AB)

X Algemeen Bestuur (AB) Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 1 december 2016 Adviesnota voor: (kopieer en plak voor regel van toepassing) X Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks Bestuur

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur datum: 19 augustus 2015

Adviesnota Bestuur datum: 19 augustus 2015 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur datum: 19 augustus 2015 Adviesnota voor: (kopieer en plak voor regel van toepassing) X Onderwerp: Algemeen Bestuur (AB) Dagelijks

Nadere informatie

Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen in maximaal 2 zinnen?)

Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen in maximaal 2 zinnen?) Adviesnota Datum: 28-06-2018 Managementteam Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Onderwerp: Tarieven maatwerkvoorzieningen Wmo voor 2019 Advies: 1. Inhoud (wat willen wij bereiken en/of wat gaan wij doen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VASTGESTELDE BELEIDSREGELS

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VASTGESTELDE BELEIDSREGELS VASTGESTELDE BELEIDSREGELS Het college van burgemeester en wethouders heeft in de vergadering van 28 oktober de navolgende beleidsregels vastgesteld: Beleidsregels Eenmalige koopkrachttegemoetkoming Haarlemmerliede

Nadere informatie

Datum vergadering: Nota openbaar: Ja

Datum vergadering: Nota openbaar: Ja Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT01753 Datum vergadering: Nota openbaar: Ja 2? MEI 20Í4 Onderwerp: Planning aanpassing minimabeleid Advies:» Kennisnemen van deze nota» Instemmen met de

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Eenmalige uitkering sociale minima 2008 Oplegvel Collegebesluit Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. R. Kooijman Telefoon 5114042 E-mail: rkooijman@haarlem.nl SZW/BB Reg.nr. 2008/180630

Nadere informatie

*Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638

*Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638 *Z00B0BA87B4* documentnr.: INT/G/14/12752 zaaknr.: Z/G/14/13638 Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : 20 januari 2015 : Participatiewet: onderdeel Maatregelen WWB Portefeuillehouder Afdeling Commissie

Nadere informatie

K. Smid F. vd Meulen H. Voss B. Casparij. Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s:

K. Smid F. vd Meulen H. Voss B. Casparij. Aard voorstel: Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s: Onderwerp: Eenmalige uitkering van 50,- aan sociale minima. Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen met een eenmalige verstrekking van 50,- per huishouden aan minima in de gemeente Hoogeveen met een inkomen

Nadere informatie

Adviesnota Bestuur Datum: 17 mei 2018

Adviesnota Bestuur Datum: 17 mei 2018 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Adviesnota Bestuur Datum: 17 mei 2018 Adviesnota voor: Algemeen Bestuur (AB) Onderwerp: Beleid inkoop maatwerkvoorzieningen Wmo (begeleiding) 2019

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21 ufo gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenbeid Raadsbijlage nummer 213 Inboeknummer 99U003489 Beslisdatum B8cW 7 december 1999 Dossiernummer 949.501 Raadsbijlage Voorstel tot verlening

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 932 Wijziging van de Wet werk en bijstand en enige andere wetten in verband met het verstrekken van een koopkrachttegemoetkoming aan lage inkomens

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Recht op en hoogte van de koopkrachttegemoetkoming

Vragen en antwoorden. Recht op en hoogte van de koopkrachttegemoetkoming Vragen en antwoorden Recht op en hoogte van de koopkrachttegemoetkoming Wie heeft recht op een Recht op een koopkrachttegemoetkoming in 2014 hebben personen van 18 jaar of ouder met een inkomen van ten

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2014/573478 Besluitnummer: 2 9.1 Onderwerp: beleidsregels sociaal domein Advies: 1 Vast te stellen de volgende beleidsregels

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014

BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014 BELEIDSREGELS UITVOERING WET EENMALIGE KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING LAGE INKOMENS GEMEENTE HAARLEMMERMEER 2014 HOOFDSTUK 1: BEGRIPSBEPALINGEN REGELING Artikel 1. Begripsbepalingen 1. De begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. adj.secr. gem.secr. (paraaf adjunct-secretaris) Bijlagen

Besluitenlijst d.d. d.d. adj.secr. gem.secr. (paraaf adjunct-secretaris) Bijlagen Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team ST_PU_KZ Beleidsregels omtrent bijzondere bijstand voor tandartskosten 1- Notagegevens Notanummer 180336 Datum 26-5-2009 Programma: 09.

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 98220 Datum: 18 november 2014 Programma : Economie, werk en inkomen Blad: 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Beleidsregels Haarlempas Oplegvel Collegebesluit Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. F. Hermans Telefoon 5114046 E-mail: fhermans@haarlem.nl SZW/BB Reg.nr. 2009/23366 Te kopiëren: A B &

Nadere informatie

wethouder Koster Van: G. Kraaijkamp Tel.nr. : Datum: 26 augustus 2014 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.

wethouder Koster Van: G. Kraaijkamp Tel.nr. : Datum: 26 augustus 2014 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: G. Kraaijkamp Tel.nr. : Datum: 26 augustus 2014 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 2 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.): 0620094919 Team: Onderwijs, Welzijn &

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 18-10-2011. Bedrijfsvoering - team juridische zaken

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 18-10-2011. Bedrijfsvoering - team juridische zaken zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel BEDRIJFSVOERING Reg.nr. B&W d.d. 18-10-2011 Openbaar Programma Ja, nl. uitgesteld Dienstverlening DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten d.d. 18-10-2011

Nadere informatie

Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag

Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag Agendanr. : Doc.nr : B2003 14372 Afdeling: : Sociale Zaken en Werkgelegenheid B&W-VOORSTEL Onderwerp : Langdurigheidstoeslag 2003 Financiële regeling voor langdurige minima: langdurigheidstoeslag Algemeen:

Nadere informatie

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. aanpassing Geld-Terug-Regeling minimabeleid

DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. aanpassing Geld-Terug-Regeling minimabeleid zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel bericht_id zaak_zaaknummer Werk, Inkomen en Zorg Regnr B&W dd 19-11-2013 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Stad van actieve mensen DT dd OR dd B&W dd OR dd

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Besluitnummer: 37 7.1 Onderwerp: Startnotitie plan van aanpak beschermd wonen (BW) en maatschappelijk opvang (MO) Limburg- Noord Openbaarheid Alle stukken zijn openbaar.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Minimabeleidsplan Portefeuillehouder: H.G.Jumelet

Raadsvoorstel. Minimabeleidsplan Portefeuillehouder: H.G.Jumelet svoorstel Onderwerp: Minimabeleidsplan 2013-2014 Portefeuillehouder: H.G.Jumelet Participatie Kwaliteit Werk & Participatie A. Kiewiet, telefoon ((0591)68 56 21) Aan de gemeenteraad Voorgesteld besluit

Nadere informatie

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2014 bij te stellen.

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2014 bij te stellen. Raadsvoorstel Agenda nr.7 Onderwerp: Vaststellen wijziging begroting 2014 Soort: Besluitvormend Opsteller: J.H.M. Sonnemans Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2014/013591 Documentnummer:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer : 98220 Programma : Economie, werk en inkomen Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den Berg Informatie

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. nr.: CONCEPT-RAADSVOORSTEL

Raadsvergadering d.d. nr.: CONCEPT-RAADSVOORSTEL Raadsvergadering d.d. nr.: CONCEPT-RAADSVOORSTEL Reg.nr.: RV09.0023/HB Portefeuille: Inkomensvoorziening/Minimabeleid Brummen, 7 mei 2009 Onderwerp: Verordening Langdurigheidstoeslag 2009 Wij stellen voor:

Nadere informatie

Onttrekking middelen aan het gemeentefonds voor de organisatie van het referendum van 6 april 2016

Onttrekking middelen aan het gemeentefonds voor de organisatie van het referendum van 6 april 2016 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Onttrekking middelen aan het gemeentefonds voor de organisatie van het referendum van 6 april Programma Dienstverlening & Burgerzaken Portefeuillehouder H.M.F. Bruls

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassing Inspraakverordening in verband met elektronische bekendmakingen Nummer: Bestuursstukken\1495. AB: Ja 18-12-2013 4-12-2013

Onderwerp: Aanpassing Inspraakverordening in verband met elektronische bekendmakingen Nummer: Bestuursstukken\1495. AB: Ja 18-12-2013 4-12-2013 Onderwerp: Aanpassing Inspraakverordening in verband met elektronische bekendmakingen Nummer: Bestuursstukken\1495 Agendapunt: 4 DB: Ja 18-11-2013 BPP: Nee Workflow Opsteller: Ids Vlieg, 0598-693827 Financiële

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet 2015 Dienst SoZaWe Nw. Fryslân

Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet 2015 Dienst SoZaWe Nw. Fryslân Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en tweede lid, van de Participatiewet; overwegende dat het

Nadere informatie

ADVIESNOTA BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

ADVIESNOTA BURGEMEESTER EN WETHOUDERS ADVIESNOTA BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Verantwoordelijke portefeuillehouder(s) : Mr. A. Grootenboer - Dubbelman Team/ Opsteller : Team Advies (RMO) / J. Schoenmakers - Simons Mede-opsteller : M. van der

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 30 april Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 30 april Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 5I00048 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

1. Onderwerp Maatwerkvoorziening inkomensondersteuning

1. Onderwerp Maatwerkvoorziening inkomensondersteuning In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Nota no claimcompensatie en eenmalige tegemoetkoming in de schoolkosten van 12 tot en met 17-jarigen, Minimabeleid, gemeente Helmond, 2007

Nota no claimcompensatie en eenmalige tegemoetkoming in de schoolkosten van 12 tot en met 17-jarigen, Minimabeleid, gemeente Helmond, 2007 Nota no claimcompensatie en eenmalige tegemoetkoming in de schoolkosten van 12 tot en met 17-jarigen, Minimabeleid, gemeente Helmond, 2007 1. Inleiding..... 2 2. Aanleiding..... 2 3. De juridische basis...

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 18 september 2018 Zaaknummer: 501562 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten Team : Team Mens en Maatschappij

Nadere informatie

*Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635

*Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635 *Z00B09B3E4B* documentnr.: INT/C/14/12748 zaaknr.: Z/C/14/13635 Raadsvoorstel Onderwerp : Participatiewet: onderdeel Maatregelen WWB Datum college : 20 januari 2015 Portefeuillehouder : R.G. Poel Afdeling

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-007 Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR Aan de raad, Onderwerp Wijziging

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 148809 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Ontworpen door: M.D.M. van Bochove Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb Akkoordstukken. (paraaf adjunct-secretaris) Bijlagen

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedcb Akkoordstukken. (paraaf adjunct-secretaris) Bijlagen Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team ST/PZ/KZ Iinkomstenvrijlating langdurigheidstoeslag WWB 1- Notagegevens Notanummer 2007.00896 Datum 24-1-2007 Portefeuillehouder Weth.

Nadere informatie

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 17-04-2012

Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten 17-04-2012 zaak_id bericht_nummer Collegevoorstel ECONOMIE, CULTUUR EN ARBEID Reg.nr. B&W d.d. 17-04-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Innovatieve en excellente stad DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d.

Nadere informatie

Raadsvergadering : 9 juli 2012 Agendanr. 14

Raadsvergadering : 9 juli 2012 Agendanr. 14 Raadsvergadering : 9 juli 2012 Agendanr. 14 Voorstelnr. : R 6890 Onderwerp : Kwijtscheldingsbesluit Stadskanaal 2013 Stadskanaal, 22 juni 2012 Beslispunten A. het Kwijtscheldingsbesluit Stadskanaal 2013

Nadere informatie

Collegevoorstel. B W1 W2 W3 S besluit: volgens voorstel aangehouden. akkoord. volgens voorstel. redactionele samenvatting.

Collegevoorstel. B W1 W2 W3 S besluit: volgens voorstel aangehouden. akkoord. volgens voorstel. redactionele samenvatting. Collegevoorstel onderwerp: aanpassen beleid collectieve ziektekostenverzekering VGZ ongevraagd advies Adviesraad Werk Zorg en Inkomen samengevat voorstel: 1. Met ingang van 1 januari 2009 een bijdrage

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststellen Beleidsregels Huiswerkbegeleiding en Bijles Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. A.L. van der Kraan Telefoon 5114061 E-mail: alkraan@haarlem.nl SZW/WB

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 januari 2014 13-117 Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften gemeente Bunnik 2014 Aan de raad, Onderwerp Verordening Commissie voor de Bezwaarschriften

Nadere informatie

(In 2009 werd nog een subsidie van voor de OMFL enerzijds en anderzijds een subsidie van voor Toerisme Flevoland toegewezen).

(In 2009 werd nog een subsidie van voor de OMFL enerzijds en anderzijds een subsidie van voor Toerisme Flevoland toegewezen). P R O V I N C I E F L E V O L A N D Agenda Onderwerp Subsidie 2010 OMFL Beslispunten 1. Kennisname van het jaarplan en de begroting 2010; 2. Voor 2010 een subsidie van maximaal 1.060.000 euro aan de OMFL

Nadere informatie

Gescand archiot 17 AUG. 2009

Gescand archiot 17 AUG. 2009 Publiekszaken Werk, Inkomen en Zorg Gescand archiot Doorkiesnummers: Telefoon 2195323 Fax 2602061 17 AUG. 2009 Aan College van B&W Afschrift aan Nota Datum 23-04-2009 Ons kenmerk 973499 Opsteller Michel

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskeuzes kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2013

Onderwerp: Beleidskeuzes kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2013 GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 22 april 2013 Nummer: 201301937 Afdeling: EDV Veendam, 12 februari 2013 Onderwerp: Beleidskeuzes kwijtschelding gemeentelijke belastingen 2013 Voorstel 1. Overgaan tot het vaststellen

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Reg. nr.: 1410020 Afdeling: Concern en Dienstverlening

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Reg. nr.: 1410020 Afdeling: Concern en Dienstverlening Reg. nr.: 1410020 Onderwerp Archivering digitale agenda's portefeuillehouders Samenvatting In een brief van 19 augustus 2013 vraagt de provincie aandacht van uw college voor het adequaat archiveren van

Nadere informatie

III III! Ml III Ui I III II

III III! Ml III Ui I III II Advies B&W 1 2 FE& 2ÖÍJ gemeente orsele B&W 12 februari 2013 Beslissing Akkoord Bespreken Registratienummer Burgemeester Gelok (*7 ' ^ Raadsinformatiebijeenkomst n.v.t. Secretaris Van den Berge Gemeenteraadsbijeenkomst

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas 384122 Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Besluitnummer: 28 7.3 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Sociale Recherche Noord Limburg 2013-2017 Advies: 1. In te stemmen met voortzetting

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - Vaststelling Verordening langdurigheidstoeslag

Betreft : RAADSVOORSTEL - Vaststelling Verordening langdurigheidstoeslag Betreft : RAADSVOORSTEL - Vaststelling Verordening langdurigheidstoeslag gemeente Pekela. Datum voorstel : 14 november 2008 Raadsvergadering d.d. : 16 december 2008 Volgnummer : 2008R0071, agendanummer

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF10.20105 Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Portefeuillehouder: L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Wike Swart Onderwerp: Kostenbeheersing open einde regelingen

Nadere informatie

voorstel aan de gemeenteraad

voorstel aan de gemeenteraad voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente gouda dienst / proj. directie DAI afdeling Interne Ondersteuning steller R.G.H. Mensink onderwerp Verordening langdurigheidstoeslag 2009 telefoon

Nadere informatie

Nota. Nota openbaar: Ja. Nummer: 14INT04226. Invulling Wet chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en Compensatie Eigen Risico (CER) Onderwerp:

Nota. Nota openbaar: Ja. Nummer: 14INT04226. Invulling Wet chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en Compensatie Eigen Risico (CER) Onderwerp: Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT04226 II Onderwerp: II Datum vergadering^ Ö Nota openbaar: Ja Invulling Wet chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en Compensatie Eigen Risico (CER)

Nadere informatie

- 1 - Begrotingswijziging n.v.t. X Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren

- 1 - Begrotingswijziging n.v.t. X Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren - 1 - ALGEMENE GEGEVENS Agendapunt 9. Registratienummer 2014-000951/r Portefeuillehouder FK Griffier 0561-691201 BIJLAGEN (in te vullen door griffier) Voorstel X Raadsvoorstel Concept besluit X Begrotingswijziging

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 30 oktober 2014

Raadsbesluit Raadsvergadering: 30 oktober 2014 ONDERWERP Herijking en harmonisatie kwijtscheldingsbeleid gemeentelijke belastingen Heemstede 2015. SAMENVATTING Als een belastingplichtige niet in staat is een belastingaanslag te voldoen, kan hiervoor

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 932 Wijziging van de Wet werk en bijstand en enige andere wetten in verband met het verstrekken van een koopkrachttegemoetkoming aan lage inkomens

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Eenmalige koopkrachttegemoetkoming lage inkomens. Portefeuilehouder drs. Ap Reinders

Nota van B&W. onderwerp Eenmalige koopkrachttegemoetkoming lage inkomens. Portefeuilehouder drs. Ap Reinders gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Eenmalige koopkrachttegemoetkoming lage inkomens Portefeuilehouder drs. Ap Reinders Collegevergadering 28 Oktober 2014 inlichtingen drs. Robert Wesselink

Nadere informatie

Agendapunt. Weth. mw. Overduin-Biesma

Agendapunt. Weth. mw. Overduin-Biesma B&W voorstel Agendapunt Nummer Onderwerp Tussentijdse evaluatie Integraal beleidskader Activerend minimabeleid 2015-2018 Ambtenaar Afdeling Telefoonnummer F. Dieleman Economie en Werk (0318) 538690 Paraaf

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07 Ag nr. : 9 Onderwerp Aanpassing Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Voorstel 1. Artikel 16 van de Re-integratieverordening gemeente Boxtel, zoals vastgesteld op 15-12-2005 onder nummer 0510742

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000013405 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

Raadsvoorstel 26. Gemeenteraad. Vergadering 2 maart 2010

Raadsvoorstel 26. Gemeenteraad. Vergadering 2 maart 2010 Vergadering 2 maart 2010 Gemeenteraad Onderwerp : Nota Categoriale compensatieregeling eigen bijdrage voor chronisch zieken en gehandicapten met een laag inkomen B&W vergadering : 5 januari 2010 Dienst

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 1 14/134. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W RA B 1 14/134. Raad svoorstel Onderwerp: Consequenties uitspraak rechtbank Noord-Nederland 23 december 2013 Portefeuillehouder: H.G. Jumelet Dienst Publiek Maatschappelijke zaken en zorg Elizabeth Ellison, telefoon ((0591)68

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Datum raadsvergadering : 5 juni 2014. Punt : 07. : ICT gemeente Westergo (werknaam) Telefoon : (0518) 45 29 22

GEMEENTERAAD. Datum raadsvergadering : 5 juni 2014. Punt : 07. : ICT gemeente Westergo (werknaam) Telefoon : (0518) 45 29 22 GEMEENTERAAD Datum raadsvergadering : 5 juni 2014 Punt : 07 Onderwerp Portefeuillehouder Afdeling Vragen bij : ICT gemeente Westergo (werknaam) : T. van Mourik : Directie : Drs. J.K. IJkema Telefoon :

Nadere informatie

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet 2015. Dienst SoZaWe Nw. Fryslân

Verordening individuele studietoeslag Participatiewet 2015. Dienst SoZaWe Nw. Fryslân Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân; gelet op artikel 8, eerste lid, onderdeel c, en derde lid, van de Participatiewet; overwegende dat het van belang

Nadere informatie

AANVULLENDE (EXTRA) ZIEKTEKOSTENVERZEKERING AVX EN TAND-G-PAKKET

AANVULLENDE (EXTRA) ZIEKTEKOSTENVERZEKERING AVX EN TAND-G-PAKKET Afdeling Samenleving Richtlijn 560 AANVULLENDE (EXTRA) ZIEKTEKOSTENVERZEKERING AVX EN TAND-G-PAKKET Algemeen Met ingang van 1 januari 2006 is iedere Nederlander verplicht een zorgverzekering af te sluiten.

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 156201 Sector: Inwonerszaken Team : Openbare Orde, Welzijn & Onderwijs Onderwerp: Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2017 Besluit: 1. Kennis te nemen

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 5. Toelichting pag. 6

College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel. Ontwerpbesluit pag. 5. Toelichting pag. 6 2018BEM55 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 12 juni 2018 NUMMER PS AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Arjan Vermeeren DOORKIESNUMMER 3321 DOCUMENTUMNUMMER 81D3E4D8 PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Datum Forum vergadering : 26 oktober 2017 Zaaknummer : Datum Raadsvergadering : 6 november 2017

Datum Forum vergadering : 26 oktober 2017 Zaaknummer : Datum Raadsvergadering : 6 november 2017 ( ( vt RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 26 oktober 2017 Zaaknummer : 484233 Datum Raadsvergadering : 6 november 2017 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie