Werk- en toeleidingsdocument SMW Rotterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werk- en toeleidingsdocument SMW Rotterdam"

Transcriptie

1 Werk- en toeleidingsdocument SMW Rotterdam

2 Colofon Dit werk- en toeleidingsdocument is een uitgave van de Rotterdamse schoolbesturen en de gemeente Rotterdam. De basis voor dit werk- en toeleidingsdocument SMW is het Triage-instrument wijkteams Jeugd en Gezin Rotterdam, ontwikkeld door het Nederlands Jeugdinstituut (K. Eijgenraam, C. Bartelink, versie juni 2014). Naast het triage instrument heeft de werkgroep gebruik gemaakt van het OKR addendum SMW Rotterdam (SMWregistratiesysteem Rotterdam, 2008). Door de Rotterdamse werkgroep 1 plan is op basis van bovenstaande documenten een standaard werk- en toeleidingsdocument ontwikkeld voor de Rotterdamse Schoolmaatschappelijk Werker, die de verbindende schakel vormt tussen de school en het wijkteam. De leden van de Rotterdamse werkgroep 1 plan zijn: Tekst: Renate de Wit (schoolbestuur CVO, trekker van de werkgroep) Mustapha Igozoul (Servicepunt SMW, lid van de werkgroep) Overige werkgroepleden: Corry Buijk (schoolbestuur LMC) Marianne van den Bos (schoolbestuur PCBO) Eus Hehanussa (Stichting SMW Rijnmond) Klaas Huls (gemeente Rotterdam) Merlijn Jacobs (samenwerkingsverband PPO) Marjonne Meijer (MEE Rotterdam Rijnmond) Ida Ouweneel (CJG Rijnmond) Cas Smulders (schoolbestuur BOOR) Annelies van Son (schoolbestuur PCBO) Mieke Willegers (Flexus Jeugdplein) Elly Winkelman (CJG Rijnmond) De Rotterdamse werkgroep 1 plan maakt onderdeel uit van het Rotterdamse platform aansluiting passend onderwijs Nieuw Rotterdams Jeugdstelsel. Het overnemen van de tekst van dit werk- en toeleidingsinstrument is uitsluitend toegestaan in overleg met de auteurs.

3 Werk- en toeleidingsinstrument SMW Rotterdam Algemene gegevens (Contact)gegevens School Naam School: Type onderwijs: 0 regulier 0 speciaal 0 basisonderwijs 0 voortgezet onderwijs Straat: Postcode: Plaats: Telefoonnummer: Contactgegevens SMW-er: Naam: Op school aanwezig op: Contactgegevens intern begeleider of zorgcoördinator: Naam: Gegevens jeugdige en gezin Voor het invullen van de gegevens over de leerling en zijn/haar gezin(nen) heb je de volgende opties: Optie 1: Maak vanuit het leerlingvolgsysteem van de school een scan van deze gegevens en voeg dit toe. [invoegen scan; controleer of de gegevens volledig zijn aan de hand van de items onder optie 2] Optie 2: Wanneer gegevens uit het leerlingvolgsysteem niet beschikbaar zijn: vul onderstaande gegevens in. Contactgegevens leerling: Naam: Geboortedatum en leeftijd: Geboorteland: Adres (straat, postcode en woonplaats): Telefoonnummer: 0 leerling: 0 ouder(s) / verzorger(s): adres: Naam huisarts: Telefoonnummer: 0 leerling: 0 ouder(s) / verzorger(s): Gegevens gezin: Huidige samenstelling 0 Twee biologische ouders 0 Een biologische ouder 0 Een biologische en een stiefouder 0 Pleeg/adoptief ouder(s) 0 Anders nl:

4 Aantal kinderen dat in het huis van de leerling woont: De leerling wordt opgevoed door: 0 biologische ouders 0 biologische ouder + stiefouders 0 adoptief/pleegouders 0 anders, nl.: De biologische ouder(s): 0 leven (on)gehuwd samen 0 zijn gescheiden 0 hebben een lat-relatie 0 vader/moeder is overleden 0 hebben afstand van het kind gedaan Het ouderlijk gezag rust bij: 0 (adoptief) ouders 0 gezinsvoogdij, nl.: 0 biologische / adoptief moeder 0 anders, nl.: 0 biologische / adoptief vader Persoonlijke gegevens gezinsleden: Relatie tot leerling Naam Geboortedatum Indien van toepassing: naam school overige kinderen in het gezin

5 Gegevens vanuit de aanmelding Aanmelding bij het SMW Haal onderstaande items uit de aanmelding naar SMW of zorgteam (het aanmeldingsformulier of het lvs) Datum aanmelding bij het SMW: Naam en adres aanmelder: Functie aanmelder: PO VO 0 leerkracht 0 intern begeleider 0 de leerling zelf 0 ouder(s) 0 anders, nl.: 0 vakdocent 0 mentor 0 leerjaarcoördinator 0 zorgcoördinator 0 de leerling zelf 0 ouder(s) 0 anders, nl.: Schoolloopbaan en leerprestaties Voor PO Groep: Is er sprake van doublure: 0 nee 0 ja, nl. in groep Resultaten/ leerprestaties Onderwijsniveau: Leerjaar: Sector / profiel: Is er sprake van doublure? Is er sprake van afop opstroom? Voor VO 0 nee 0 ja, nl. in klas/leerjaar: 0 nee 0 ja, nl. in leerjaar: Het instroomniveau was: Bijzonderheden: alleen invullen indien van toepassing en relevant (zie ook: cognitieve ontwikkeling in de analyse) Is er sprake van schoolverzuim? 0 nee 0 ja, geoorloofd 0 ja, ongeoorloofd 0 ja, kortdurend 0 ja, langdurend naam, adres en telefoonnummer van de betrokken leerplichtambtenaar: Testen / onderzoeken Intelligentieonderzoek: toets gegevens, niet ouder dan 2 jaar: (instrument, datum afname, naam onderzoeker, afzonderlijke scores) Dyslexieverklaring: 0 nee 0 ja Dyscalculie: 0 nee 0 ja Diagnose (DSM IV classificatie): 0 nee 0 ja, nl.: 0 datum onderzoek: TLV cluster 3, 4: 0 nee 0 ja, nl. cluster: Krijgt /kreeg de leerling een andere vorm van ondersteuning in/door de school? (denk aan RT, huiswerkbegeleiding, faalangst-, sociale vaardhigheids-, weerbaarheidstraining, etc.): 0 nee 0 ja, namelijk:

6 Wat is de vraag/het probleem? Reden van aanmelding bij het SMW Haal onderstaande items uit de aanmelding (het aanmeldingsformulier of het lvs) Beschrijf in een paar zinnen wat de reden is dat de leerling (of he tgezin) zich heeft/is aangemeld voor het SMW Wat ziet de aanmelder als sterke kanten (wat gaat goed op school)? Wat gaat minder goed? Waar zou dat volgens de aanmelder aan kunnen liggen? Geef in onderstaande driehoek aan (door te onderstrepen, gebruik te maken van steekwoorden) op welke gebied(en) de vraag betrekking heeft.

7 Beslismoment 1 Kan deze vraag behandeld worden door SMW? Heeft de problematiek betrekking op psychosociale en/of opvoedingsproblemen en/of op zaken die van invloed zijn op het welzijn van het gezin en de ontwikkeling van de jeugdige? 0 Nee rond het gesprek af indien nodig, verwijs of draag over naar een passende instantie of het netwerk 0 Ja maak aan de hand van de ETM een eerste afweging: Uitslag ETM gebied 1 en 2 Gebied 3 of 4 Gebied 5 Actie Biedt zelf hulp. Een uitgebreide analyse is niet noodzakelijk, een eenvoudig ondersteuningsplan is voldoende. Maak aan de hand van de volgende vragen een uitgebreidere analyse van sterke kanten en problemen. Deze analyse is tevens nodig in de toeleiding naar het wijkteam. Maak een inschatting van de veiligheid en psychische problemen en zet direct hulp van anderen in (zie ook hieronder) Afhankelijk van beslismoment 1: ETM gebied 1 en 2: zelf hulp bieden De SMW-er spreekt met: -.., datum -.., datum -.., datum [link naar werkaantekeningen afgeschermd en alleen toegankelijk voor de SMW-er] Ondersteuningsplan Stel een ondersteuningsplan op aan de hand van: - Een beknopte analyse van het probleem/risico s en sterkte (wat gaat goed?) - Ondersteuningsbehoefte van de leerling, ouder(s)/verzorger(s), mentor, leraren, school Neem in het plan op: - Doelen (SMART geformuleerd) en acties - Afspraken over evaluatie en terugkoppelingen naar de leraar, mentor, school [link naar het ondersteuningsplan] Terugkoppeling en handelingsadviezen Leraar: Mentor: School: ETM gebied 5: Inschatten veiligheid en psychische problemen Zijn er aanwijzingen voor een (crisis)situatie waarin direct handelen nodig is? Zo nee, maak een uitgebreide analyse van sterke kanten en problemen (zie de vragen in het volgende blok). Zo ja: Het is evident wat er aan de hand is:

8 - De veiligheid van de jeugdige is in gevaar Schakel direct Veilig Thuis (AMHK) in. - De jeugdige heeft ernstige psychische problemen Schakel direct specialist/crisisdienst in Er is nog twijfel: - Of de veiligheid van de jeugdige in gevaar is Vul de LIRIK (beoordeling veiligheid jeugdige) in. Je kunt de LIRIK alleen invullen als je al voldoende weet over het gezin. Ga anders eerst door met onderstaande vragen en vul daarna de LIRIK in. - Of de jeugdige ernstige psychische problemen heeft vraag diagnostisch advies bij het OAT, Koers loket of het CDT (met betrokkenheid van het wijkteam). Worden je vermoedens bevestigd, schakel dan de betreffende dienst in. Worden je vermoedens niet bevestigd, ga dan door met de volgende vragen. ETM gebied 3 of 4 (evt. 5): Analyse van sterke kanten en problemen Ga bij elk onderdeel na in hoeverre er sprake is van sterke kanten en zorgen/problemen. Houd hierbij rekening met de leeftijd van de jeugdige en de omstandigheden van het gezin. Het is niet nodig bij elk onderdeel een beschrijving te geven. - Zolang er niks wordt vermeld geldt: geen bijzonderheden (dit onderdeel betreft geen sterke kant maar er zijn ook geen zorgen over). - Als je het niet zeker weet, vermeld dit dan (bijv. onbekend ). Voor zover mogelijk: baseer je beschrijving op feiten, niet op je mening, en vermeld wat die feiten zijn. Als er meerdere personen deelnemen aan het gesprek en zij verschillen van mening, vermeld dit dan ook.

9 Analyse Ontwikkeling jeugdige Talenten Sterke kanten van de jeugdige (school-thuis-vrije tijd) Emoties en gedrag Omgaan met emoties en het laten zien van gevoelens Hechting Driftig of beheerst gedrag(spel)gedrag thuis, op school en in de omgeving (bijvoorbeeld sportclub) Sociaal gedrag (contact met leeftijdgenoten en volwassenen) Reactie op traumatische of stressvolle gebeurtenissen (bijvoorbeeld scheiding, ziekenhuisopname) Geestelijke gezondheid, (sociaal) emotioneel welbevinden, aanwezigheid indicatoren psychopathologie Aanwezigheid indicatoren criminaliteit (eerdere en huidige delicten,, ) Zelfbeeld De mate waarin de jeugdige zichzelf ziet als individu en als deel van het gezin Zelfinzicht, zelfbeeld en zelfvertrouwen Keuzes maken en initiatief nemen Gender en/of seksuele identiteit Leren en denken: cognitieve ontwikkeling en functioneren op school Intelligentie (harmonisch/disharmonisch profiel), aanwezigheid signalen (L)VB: zie gegevens aanmelding Resultaten/ leerprestaties: zie gegevens aanmelding Verzuim: zie gegevens aanmelding Plezier op school Werkhouding op school Relatie met medeleerlingen Relatie met leerkracht(en) Relatie ouder(s)/school Leerproblemen / leerachterstanden Taalontwikkeling en taalgebruik Bijzonderheden in de informatieverwerking Bijzonderheden aan de manier waarop de leerling denkt Werkhouding op school (concentratie, niveau) Succes- en faalervaringen

10 Zelfredzaamheid Praktische, emotionele en communicatieve vaardigheden die vereist zijn voor toenemende onafhankelijkheid Oplossingsvaardigheden Inschatten van eigen veiligheid en risico s Sociale relaties Relaties met gezinsleden (ouders, broers/zussen) Relaties met leeftijdgenoten (op school, in vrijetijdsdomein) Relaties met volwassenen (op school, in vrijetijdsdomein) Inlevingsvermogen Manier van contact leggen met professionals (bijvoorbeeld oogcontact maken, mate van openheid of afweer, mate van weerbaarheid of afhankelijkheid) Gezondheid en fysieke verschijning Algemene gezondheid, groei en ontwikkeling, lichamelijk welbevinden Verschijning en gedrag in sociale situaties: thuis, school, op straat () Lichamelijke klachten, pijnklachten en Speciale behoeften door bijvoorbeeld ziekte, beperking of aandoening (denk bijv. aan eten/drinken, lengte-gewicht, slapen, bewegen, lichaamsverzorging, vermoeid of uitgerust uiterlijk, passende kleding, passend gedrag, netheid en persoonlijke hygiëne pijnklachten, lichamelijke klachten, gebruik medicijnen, verwondingen, anatomische afwijkingen, etc.) Sociale presentatie Aanpassing aan en houding t.a.v. beperkingen en discriminatie door anderen Respect voor gezins-, culturele en religieuze waarden en verschillen tussen mensen Beschikbaarheid van advies van de ouders/verzorgers over presentatie in sociale situaties Rol van ouders / verzorgers Algemeen Kenmerken opvoedingsstijl (bijv. betrokkenheid, grenzen stellen, positieve aandacht en stimulatie (passend bij de ontwikkelingsbehoeften van het kind) Basale verzorging Voorzien in fysieke behoeften van de jeugdige (voeding, kleding, onderdak, hygiëne) Zorg dragen voor goede gezondheidszorg (bijv. bezoek aan huisarts en tandarts, specialistische hulp)

11 Ouder-kind relatie: Emotionele warmte en interactie Relatie en hechting ouder-kind Waardering en respect tonen voor kind Empathie en begrip tonen Sensitief en responsief reageren op de behoeften van de jeugdige Betrokkenheid, steun en participatie bij (activiteiten van) de jeugdige Stimuleren en ouder-kind activiteiten Bevorderen van cognitieve ontwikkeling door aanmoediging, communicatie en stimulatie Voorzien in leermogelijkheden en sociale participatie Zorgen voor ondersteunen van onderwijs en succeservaringen Ouders als rolmodel Toegang tot boeken, internet, mogelijkheden vaardigheden/interesses op te doen, mogelijkheden succes/prestaties te ervaren Toezicht en garanderen veiligheid Bieden van een veilige leefomgeving Bescherming bieden tegen mensen die mogelijk gevaar opleveren Voldoende toezicht van een volwassene Weerbaar maken: bespreken hoe om te gaan met risicovolle situaties Regels en grenzen Stellen van heldere, realistische grenzen, regels en verwachtingen, consequent opvoedgedrag Regulering van gedrag en emoties van de jeugdige (leren omgaan met frustraties) Omgaan met conflicten Passende verantwoordelijkheden geven Structuur en stabiliteit Structuur, stabiliteit en continuïteit in opvoeding en verzorging Voorspelbaarheid van reacties van de ouder voor de jeugdige Fysieke en psychische beschikbaarheid van minimaal een vaste opvoeder Indicatoren (L)VB, psychopathologie, psychische problemen, criminaliteit (bij ouders) Ouders beschikken over professionele competenties (indien ernstige problemen bij het kind)

12 Gezins- en omgevingsfactoren Ingrijpende gebeurtenissen, voorgeschiedenis en functioneren gezin Belangrijke gebeurtenissen in het gezin (bijv. scheiding, overlijden, verhuizing, mishandeling, uithuisplaatsing) Functioneren van het gezin (bijv. relatie met broers en zussen en de invloed op de jeugdige daarvan) Impact familie op de jeugdige en het gezin Sterke en minder sterke eigenschappen van de ouders, moeilijkheden die zij ervaren, ervaringen uit hun eigen kindertijd Relatie tussen (gescheiden) ouders Eerdere begeleidings-/behandelingstrajecten, juridische maatregel Steun vanuit de omgeving Mate waarin het gezin familie en/of vrienden heeft waarvan ze steun ondervinden Peer groepen, vriendschappen en sociale netwerk (jeugdige en ouders), nabijheid en kwaliteit ervan, mogelijkheid van rolmodellen Belang dat ouders en jeugdige er zelf aan hechten Faciliteiten en diensten in de buurt (bijv. primaire gezondheidszorg, transport, winkels, vrijetijdsactiviteiten en plekken voor religieuze samenkomsten. Het gaat om zowel de beschikbaarheid als het niveau van de voorzieningen en de invloed daarvan op het gezin) De mate waarin gezinsleden gebruik (willen) maken van die voorzieningen (in verleden en heden) Woning Aanwezigheid basisfaciliteiten en voorzieningen die passen bij de leeftijd en de ontwikkeling van de jeugdige en andere huisgenoten (interieur/ exterieur huis en directe omgeving, aanwezigheid van gas, water, elektra, kookfaciliteiten, slaapruimte, voorzieningen om te spelen en huiswerk te maken) Is het huis schoon en veilig? Indien relevant: is het huis toegankelijk en geschikt voor van gehandicapte gezinsleden Werk Wie werken in het gezin, regelmatig of wisselende diensten en zo ja, op welke dagen, effect daarvan op de jeugdige Belangrijke veranderingen (bijv. werkloosheid kostwinner) Inkomsten Het lukt de ouders om maandelijks rond te komen Het gezin krijgt toeslagen van de overheid ( bijv. zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangoteslag) Zijn er financiële problemen die van invloed zijn op (de opvoeding van) het kind?

13 Eerdere en huidige hulp Beschrijf hieronder welke (externe) hulp er al is geweest (of de jeugdige en/of het gezin nu nog steeds krijgt) voor de problemen die hiervoor zijn beschreven. Denk ook aan de hulp die de school of jij zelf in het verleden aan dit gezin hebt geboden Periode Zorgaanbieders (contactgegevens) Type hulp, gericht op welke problemen Resultaten (tot nu toe)

14 Inventariseer de belangrijkste factoren 1. Zet links de problemen, stress- en risicofactoren (draaglast) en rechts de sterke kanten en protectieve factoren (draagkracht). Zet de zwaarst-wegende bovenaan. 2. Kies alleen die factoren die in belangrijke mate bijdragen aan het probleem (bij draaglast) of in belangrijke mate (kunnen) bijdragen aan de oplossing/vermindering van het probleem (bij draagkracht). Problemen Draaglast De problemen, stress- en risicofactoren in jeugdige, opvoeding, gezin en wijdere omgeving. Sterke kanten Draagkracht De sterke kanten en beschermende factoren in jeugdige, opvoeding, gezin en wijdere omgeving.

15 Conclusie uit de analyse van sterke kanten en problemen Beschrijf de situatie van de jeugdige/het gezin in een paar kernachtige zinnen: - Wat zijn de belangrijkste problemen (in hoeverre hebben die met elkaar te maken, versterken ze elkaar)? - Wat zijn de belangrijkste sterke kanten (in hoeverre zijn die compenserend voor de problemen)? - Hoe staat het met de verhouding draagkracht en draaglast: is die niet, licht of ernstig uit evenwicht? Conclusie SMW-er: Conclusie leerling en/of ouder(s), verzorger(s): Wat is de vervolgstap? Bepaal aan de hand van de conclusies uit de analyse wat de vervolgstap moet zijn: Beslismoment 2 Is het beeld voldoende duidelijk? 0 ja, het is duidelijk dat het wijkteam ingeschakeld moet worden Neem contact op met het wijkteam en maak een afspraak voor een warme overdracht. (Volg hiertoe de stappen verderop in dit document) 0 nee Raadpleeg het wijkteam en /of vraag diagnostiek advies bij het OAT, Koers loket of het CDT (in overleg met het wijkteam). Komt hieruit voort dat diagnostiek onderzoek nodig is, dan moet worden gekeken welke diagnostiek route bewandeld moet worden (onderwijsroute of de jeugdhulproute) Indien van toepassing: Vragen aan het OAT / het Koers loket / het CDT: formuleer hieronder je vragen en verstrek alle relevante informatie aan het OAT of het CDT). Wacht eerst de uitkomsten van dit onderzoek en het advies van het OAT of CDT af, voordat je verder gaat met de volgende vragen Advies van het OAT of het CDT (d.d )

16 Bij inschakeling van het wijkteam: De SMW-er heeft tot nu toe gesproken met: De leerling is besproken in het (onderwijszorgoverleg) OZO of schoolondersteuningsteam: 0 nee 0 ja, datum: De ouders staan achter het betrekken van het wijkteam: 0 ja 0 nee, eventuele toelichting: Datum van het eerste contact over toeleiding naar het wijkteam: Contactpersoon en contactgegevens: Datum en locatie eerste gesprek met ouder/leerling en jeugd- en gezinscoach: Warme overdracht: Gemaakte afspraken tussen SMW, jeugd- en gezinscoach, jeugdige, gezin Doelen Wie Actie Wanneer Afgesproken momenten en manier van terugkoppeling/ uitwisseling wijkteam- SMW (school): Afgesproken datum voor evaluatie: Aanwezigen:

17 Uitkomst uit terugkoppeling of evaluatie Datum: Aanwezigen: Voortgang: Tips of handelingsadviezen voor de leraar, mentor, school, ondersteuningsteam: Afspraken over nazorg Bijlagen: - ETM - LIRIK

Werk- en toeleidingsdocument SMW Rotterdam

Werk- en toeleidingsdocument SMW Rotterdam Werk- en toeleidingsdocument SMW Rotterdam Een standaard werkwijze voor de Rotterdamse schoolmaatschappelijk werker Rotterdamse werkgroep 1 plan en registratie., maart 2016 Algemene gegevens (Contact)gegevens

Nadere informatie

De eerste stappen zijn gezet, nu de grote sprong. Tweede rapportage over de samenwerking tussen de Rotterdamse scholen/smw en de wijkteams

De eerste stappen zijn gezet, nu de grote sprong. Tweede rapportage over de samenwerking tussen de Rotterdamse scholen/smw en de wijkteams De eerste stappen zijn gezet, nu de grote sprong Tweede rapportage over de samenwerking tussen de Rotterdamse scholen/smw en de wijkteams December 2016 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Inleiding... 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen)

AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen) AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen) A. ALGEMENE GEGEVENS Gegevens leerling: Voornaam: Achternaam : Geboortedatum: BSN nummer Woonadres:

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier klas 1

Aanmeldingsformulier klas 1 ruimte voor foto Aanmeldingsformulier klas 1 Deel 1: Ouderformulier in te vullen door de ouder(s) / verzorger(s) Vertrouwelijk 1. Gegevens aangemelde leerling Achternaam (officiële) Te hanteren achternaam

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectief (OPP)

Ontwikkelingsperspectief (OPP) Ontwikkelingsperspectief (OPP) Algemene gegevens leerling m/v Wettelijk vertegenwoordiger Adres, Postcode en Woonplaats Geboortedatum BSN-nummer School Leerjaar + niveau Nationaliteit Socio-culturele achtergrond

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier klas 1

Aanmeldingsformulier klas 1 ruimte voor foto Aanmeldingsformulier klas 1 Deel 1: Ouderformulier in te vullen door de ouder(s) / verzorger(s) Vertrouwelijk Gegevens aangemelde leerling Achternaam (officiële) Te hanteren achternaam

Nadere informatie

Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO 2015-2016

Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO 2015-2016 Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO 2015-2016 Naam van de leerling : Onderwijskundig rapport opgemaakt door : Functie : Email adres : Aantal bijlagen : Datum : Rapport besproken op : Handtekening

Nadere informatie

TOELICHTING OP HET AANMELDINGSFORMULIER VOOR HET CASUS-OVERLEG

TOELICHTING OP HET AANMELDINGSFORMULIER VOOR HET CASUS-OVERLEG TOELICHTING OP HET AANMELDINGSFORMULIER VOOR HET CASUS-OVERLEG Een casus wordt ingebracht in het casus-overleg door middel van het formulier Schriftelijke aanmelding casus-overleg. Dit formulier wordt

Nadere informatie

Onderwijskundig rapport

Onderwijskundig rapport Onderwijskundig rapport 1. Personalia Leerlinggegevens Persoonsgebonden nummer(bsn): Voorna(a)m(en): Roepnaam: Tussenvoegsel(s): Achternaam: Geslacht: n n Casus Man Geboortedatum: 12-02-2004 Adressen geheim

Nadere informatie

Aanmeldformulier vrij toegankelijke jeugdzorg

Aanmeldformulier vrij toegankelijke jeugdzorg Toelichting Sinds januari 2011 bieden BJ Brabant en Combinatie Jeugdzorg vrij toegankelijke zorg. Dit betekent dat voor deze zorg geen indicatie van Bureau Jeugdzorg nodig is. De cliënt wordt aangemeld

Nadere informatie

Onderwijskundig Rapport

Onderwijskundig Rapport Onderwijskundig Rapport t.b.v. het schooladvies bij het verlaten van het primair onderwijs en het leerlingdossier t.b.v. de aanvraag leerwegondersteunend- en praktijkonderwijs Naam leerling: Naam school:

Nadere informatie

Werkinstructie. Samenwerking wijkteams, onderwijs en schoolmaatschappelijk werk. Versie: februari 2018

Werkinstructie. Samenwerking wijkteams, onderwijs en schoolmaatschappelijk werk. Versie: februari 2018 Werkinstructie Samenwerking wijkteams, onderwijs en schoolmaatschappelijk werk Versie: februari 018 Versie 01-01-018 1 Inleiding Deze werkinstructie beschrijft de samenwerkingsafspraken die zijn gemaakt

Nadere informatie

Schoolformulier Onderwijskundig zorgrapport voor leerlingen van groep 1 t/m 8

Schoolformulier Onderwijskundig zorgrapport voor leerlingen van groep 1 t/m 8 Schoolformulier Onderwijskundig zorgrapport voor leerlingen van groep 1 t/m 8 Adres: Bureau Instroom Openbaar onderwijs Brongras 7 3068 PA Rotterdam Betreffende Naam leerling: Naam school: Opgesteld door

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier klas 2 en hoger

Aanmeldingsformulier klas 2 en hoger ruimte voor foto Aanmeldingsformulier klas 2 en hoger Deel 1: Ouderformulier in te vullen door de ouder(s) / verzorger(s) Vertrouwelijk 1. Gegevens aangemelde leerling Achternaam (officiële) Volledige

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectiefplan

Ontwikkelingsperspectiefplan Ontwikkelingsperspectiefplan Blok 1 Algemene gegevens Gegevens leerling Naam leerling Geboortedatum BSN leerling Straat en huisnummer Postcode en woonplaats E-mailadres Gegevens ouders/verzorgers/voogd

Nadere informatie

Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming

Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming Informatie voor gezinnen over Jeugdbescherming Wat is Jeugdbescherming? Jeugdbescherming heette vroeger Bureau Jeugdzorg Agglomeratie Amsterdam. Wij dragen bij aan de bescherming van kinderen en daardoor

Nadere informatie

GROEIDOCUMENT

GROEIDOCUMENT GROEIDOCUMENT 20-2-2014 AANMELDING LEERLING VOOR BESPREKING IN ZORGTEAM (ZT) School en ouders: U wordt verzocht gegevens over de leerling en de vragen 1 t/m 6 te beantwoorden, zodat we vraaggericht kunnen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier klas 1

Aanmeldingsformulier klas 1 ruimte voor foto Aanmeldingsformulier klas 1 Deel 1: Ouderformulier in te vullen door de ouder(s) / verzorger(s) Vertrouwelijk Gegevens aangemelde leerling Achternaam (officiële) Volledige voornamen Roepnaam

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier / Onderwijskundig Rapport (OKR) Leerling

Aanmeldingsformulier / Onderwijskundig Rapport (OKR) Leerling Aanmeldingsformulier / Onderwijskundig Rapport (OKR) 2015-2016 [ IN TE VULLEN DOOR NIEUWE SCHOOL ] Ontvangstdatum aanmeldingsformulier Besluit toelatingscommissie [ IN TE VULLEN DOOR DE HUIDIGE SCHOOL

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Deventer

Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Deventer TLV-COMMISSIE Aanvraagformulier voor basisscholen die een leerling willen aanmelden voor bespreking in de TLV-commissie. Naam leerling Voornamen (voluit) BSN School Aangevraagd door Functie Procedure:

Nadere informatie

Aanmelding Structuurklas

Aanmelding Structuurklas Datum: Een intakegesprek bij het Erfgooiers College is voorwaardelijk voor deze aanmelding Datum Met Dit heeft plaatsgevonden op Namen 1. Leerling gegevens NAW leerling Voornaam Tussenvoegsel + achternaam

Nadere informatie

Procedure Aanvraag TLV

Procedure Aanvraag TLV Procedure plaatsing leerlingen Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) / Aanvraag Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) VSO Voor het afgeven van een TLV, zodat de leerling toelaatbaar is tot het VSO, kent het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Intakelijst 1.Gegevens kind. Geboortedatum: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: adres: 2. Gegevens moeder/verzorgers

Intakelijst 1.Gegevens kind. Geboortedatum: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer:  adres: 2. Gegevens moeder/verzorgers Intakelijst 1.Gegevens kind Roepnaam: Achternaam: Geboortedatum: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: Emailadres: 2. Gegevens moeder/verzorgers Roepnaam: Achternaam: Geboortedatum: Adres: Postcode

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier VSO Beukenrode-Onderwijs

Aanmeldingsformulier VSO Beukenrode-Onderwijs Aanmeldingsformulier VSO Beukenrode-Onderwijs Dit aanmeldingsformulier is bedoeld voor ouder(s)/verzorger(s) die hun kind willen aanmelden voor onderwijs op Beukenrode-Onderwijs (cluster 4 onderwijs).

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID

AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID A. ALGEMENE GEGEVENS Gegevens leerling: Voornaam: Achternaam : Geboortedatum: BSN nummer Woonadres: Postcode: Woonplaats: Deze aanvraag wordt ingediend door: Naam school:

Nadere informatie

Aanmeldformulier Experiment Jeugdzorg Dichtbij Versie 9 januari 2014

Aanmeldformulier Experiment Jeugdzorg Dichtbij Versie 9 januari 2014 Aanmeldformulier Experiment Jeugdzorg Dichtbij Versie 9 januari 2014 november 2013 Dit aanmeldformulier is onderdeel van de toeleidingsroutes naar ambulante jeugdzorg van Entréa. Het is de bedoeling dat

Nadere informatie

Zou u hier een pasfoto kunnen plakken? Naam :

Zou u hier een pasfoto kunnen plakken? Naam : AANMELDVRAGENLIJST VOLWASSENEN PERSOONSGEGEVENS Zou u hier een pasfoto kunnen plakken? Naam : Geboortedatum : Nationaliteit : Adres : Postcode en woonplaats : BSN : Telefoonnummer(s) : E-mailadres : Huidige

Nadere informatie

Darshana Ganatra Psycholoog MSc darshanaganatra@icloud.com ma,di,do,vr. 9-14uur - telefoon 06 36 55 79 55

Darshana Ganatra Psycholoog MSc darshanaganatra@icloud.com ma,di,do,vr. 9-14uur - telefoon 06 36 55 79 55 Intake vragenlijst voor ouders / verzorgers: Darshana Ganatra Psycholoog MSc darshanaganatra@icloud.com ma,di,do,vr. 9-14uur - telefoon 06 36 55 79 55 Gegevens betreffende het kind: Voornaam- namen geslacht:

Nadere informatie

Melding bij Veilig Thuis Twente (Advies en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling)

Melding bij Veilig Thuis Twente (Advies en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling) Melding bij Veilig Thuis Twente (Advies en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling) Voordat u over gaat tot het doen van een melding van vermoedens van kindermishandeling, wordt u geacht de stappen

Nadere informatie

Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO

Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO 2017-2018 Naam van de leerling : Onderwijskundig rapport opgemaakt door : Functie : Email adres : Aantal bijlagen : Datum : Rapport besproken op : Handtekening

Nadere informatie

Informatie voor gezinnen

Informatie voor gezinnen Informatie voor gezinnen Wat is Jeugdbescherming? Jeugdbescherming Regio Amsterdam draagt bij aan de bescherming van kinderen en daardoor aan een blijvend veilige ontwikkeling van kinderen. Kinderen hebben

Nadere informatie

Intakevragenlijst. Geef een korte beschrijving van een eventuele bezoek-/omgangsregeling en vermeld bijzonderheden (zoals bijv. co-ouderschap, gezag)

Intakevragenlijst. Geef een korte beschrijving van een eventuele bezoek-/omgangsregeling en vermeld bijzonderheden (zoals bijv. co-ouderschap, gezag) Intakevragenlijst Gegevens van uw kind: Voornamen: Roepnaam: Achternaam: Geboortedatum: Adres: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: E-mail: BSN-nummer: Verzekerd bij: Verzekerdennummer: (SVP KOPIE VERZEKERINGSPAS

Nadere informatie

Bijlage 9 Intakeverslag Integrale Vroeghulp

Bijlage 9 Intakeverslag Integrale Vroeghulp Bijlage 9 Intakeverslag Integrale Vroeghulp Verslag Integrale Vroeghulp Naam jeugdige: Geboortedatum: BSN nummer: Naam ouders/opvoeders: Adres: Telefoonnummer: Email: Naam trajectbegeleider: Cliëntnummer

Nadere informatie

Vragenlijst voor ouders / verzorgers:

Vragenlijst voor ouders / verzorgers: Galamagracht 48, 8651 EC, IJlst tel: (0515) -531586 e-mail : info@itkeatling.nl Rabo Bank : NL82 RABO 0141 5679 45 ING bank : NL21INGB000 3.09.64.64 Lies Meijer- Vonkeman, Integratief kindertherapeute,

Nadere informatie

Introductie Registratieformulieren SMW-MBO

Introductie Registratieformulieren SMW-MBO Introductie Registratieformulieren SMW-MBO Bij de registratieformulieren gaat het zowel om aanmelding als volgregistratie. We onderscheiden respectievelijk formulieren ten behoeve van: 1. Aanmelding en

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers

Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers Datum invullen Gegevens ouder/verzorger/voogd* Achternaam Voorletters Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Aanmelding voor leerjaar: 2 niveau: basis kader mavo havo atheneum stroom: theater sport artitec muziek. Is de leerling gebaat bij LWOO?

Aanmelding voor leerjaar: 2 niveau: basis kader mavo havo atheneum stroom: theater sport artitec muziek. Is de leerling gebaat bij LWOO? Aanmeldingsformulier / Onderwijskundig Rapport (OKR) 2016-2017 openbaar onderwijs zwolle en regio [ IN TE VULLEN DOOR NIEUWE SCHOOL ] Ontvangstdatum aanmeldingsformulier Besluit toelatingscommissie [ IN

Nadere informatie

Werkinstructie samenwerking scholen, SMW en wijkteams

Werkinstructie samenwerking scholen, SMW en wijkteams Werkinstructie samenwerking scholen, SMW en wijkteams N r. Activiteit Functionaris Toelichting op activiteit middelen 1 Bepalen van de ernst en zwaarte van de problematiek De maakt een inschatting van

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier schooljaar 2016-2017

Aanmeldingsformulier schooljaar 2016-2017 Aanmeldingsformulier schooljaar 2016-2017 (s.v.p. digitaal óf in blokletters invullen) Gegevens leerling Roepnaam: Achternaam: Officiële voornamen (voluit): Adres: Woonplaats: Telefoonnummer: Postcode:

Nadere informatie

Deel D Trajectgroepen

Deel D Trajectgroepen checklist voor aanmelding eel Trajectgroepen Benodigde gegevens Aanmeldformulier riestar College volledig ingevuld en ondertekend A anmeldformulier deel (voor aanmelding Trajectgroepen) volledig ingevuld

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier (locatie Aalderinkshoek, César Franckstraat 4, Almelo)

Aanmeldingsformulier (locatie Aalderinkshoek, César Franckstraat 4, Almelo) Aanmeldingsformulier (locatie Aalderinkshoek, César Franckstraat 4, Almelo) schooljaar 2018-2019 voor klas 2 en hoger Gegevens van de leerling. S.v.p. een uittreksel van het bevolkingsregister (GBA) bijvoegen.

Nadere informatie

Roepnaam kind:. Achternaam kind: Geboorte datum:. Nationaliteit: Woonadres + postcode: Achternaam:. Hoogst genoten opleiding: Telefoon vast/mobiel:..

Roepnaam kind:. Achternaam kind: Geboorte datum:. Nationaliteit: Woonadres + postcode: Achternaam:. Hoogst genoten opleiding: Telefoon vast/mobiel:.. Intakeformulier Voor ouder(s)/verzorger(s) Om het gesprek meer kans op succes te geven, is het handig om enig idee te hebben van waaruit de hulpvraag is ontstaan. Daarom zou het fijn zijn als u deze vragenlijst

Nadere informatie

Uw zoon/dochter wordt verwacht bij het intakegesprek (ook) aanwezig te zijn.

Uw zoon/dochter wordt verwacht bij het intakegesprek (ook) aanwezig te zijn. AANMELDVRAGENLIJST KINDEREN/JONGEREN GEDRAG PERSOONSGEGEVENS Naam : Geboortedatum : Adres : Postcode & woonplaats : Hier graag een pasfoto van uw zoon/dochter plakken. BSN : Identificatienummer ID of paspoort

Nadere informatie

Groeidocument Naam leerling: Nico van Soerland Geb.datum: School: IB`er: Gegevens school. (evt.) Gegevens vorige school.

Groeidocument Naam leerling: Nico van Soerland Geb.datum: School: IB`er: Gegevens school. (evt.) Gegevens vorige school. Groeidocument leerling: Nico van Soerland Geb.datum: 15-11- 1955 School: IB`er: AANMELDING LEERLING VOOR BESPREKING IN ONDERSTEUNINGSTEAM (OT) School en ouders: U wordt verzocht gegevens over de leerling

Nadere informatie

Protocol huiselijk geweld en kindermishandeling onderdeel van het Veiligheidsbeleid

Protocol huiselijk geweld en kindermishandeling onderdeel van het Veiligheidsbeleid Versie 1.0 10 februari 2019 Protocol huiselijk geweld en kindermishandeling onderdeel van het Veiligheidsbeleid COLOFON Aalberseplein 5 2805 EG Gouda T 0182-67 00 51 E secretariaat@degroeiling.nl W www.degroeiling.nl

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

Startblad voor: kies een item (opp2014)

Startblad voor: kies een item (opp2014) Startblad voor: kies een item (opp2014) 1. ALGEMEEN Achternaam Voornaam Geboortedatum jongen meisje BSN: nationaliteit: Ned. in Nederland sinds: ouderlijk gezag: beiden moeder vader anders: VO-school Leerweg

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectiefplan. 1. Voor welke leerlingen moet een VO-school een OPP opstellen?

Ontwikkelingsperspectiefplan. 1. Voor welke leerlingen moet een VO-school een OPP opstellen? Ontwikkelingsperspectiefplan Deze informatie is onder andere gebaseerd op een memo, die is opgesteld in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Inspectie van het Onderwijs

Nadere informatie

EFT-Nijmegen-Sanitas Emotional Freedom Techniques

EFT-Nijmegen-Sanitas Emotional Freedom Techniques Personalia Naam : Straat : Postcode : Woonplaats : Telefoon : Geb datum : E-mail : 1. Wat is je probleemstelling? Symptomen? Klachten? Plaats klachten in volgorde van belangrijkheid. Belangrijkste boven.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers

Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers Aanmeldingsformulier ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers NB: Graag digitaal invullen of met BLOKLETTERS NB: vergeet kopie ID-bewijs van kind niet! Datum

Nadere informatie

Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum: Nationaliteit:... Burger Service Nummer (BSN):... Huisarts:...

Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum: Nationaliteit:... Burger Service Nummer (BSN):... Huisarts:... 1 Aanmeldingsformulier algemeen voor ouders Algemene gegevens Naam:... Geslacht: O jongen O meisje Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum:.. Nationaliteit:... Burger Service Nummer (BSN):...

Nadere informatie

Basisschool De Schittering Burg. Godwaldstraat 2-4 4927 BB Hooge Zwaluwe Telefoon: 0168-482371 e-mail: info@bsdeschittering.nl

Basisschool De Schittering Burg. Godwaldstraat 2-4 4927 BB Hooge Zwaluwe Telefoon: 0168-482371 e-mail: info@bsdeschittering.nl Basisschool De Schittering Burg. Godwaldstraat 2-4 4927 BB Hooge Zwaluwe Telefoon: 0168-482371 e-mail: info@bsdeschittering.nl Aanmeldingsformulier (tevens wilsverklaring ouders/verzorgers) GEGEVENS VAN

Nadere informatie

Intakevragenlijst ouders Datum van invullen Ingevuld door

Intakevragenlijst ouders Datum van invullen Ingevuld door Intakevragenlijst ouders Datum van invullen Ingevuld door Uw kind komt in aanmerking voor onderzoek naar lees- en spellingsproblemen. Wij willen u vragen om ten behoeve van dit onderzoek onderstaande vragenlijst

Nadere informatie

O Gehuwd O Geregistreerd partnerschap O Gescheiden O Ongehuwd O Weduw(e)(naar)

O Gehuwd O Geregistreerd partnerschap O Gescheiden O Ongehuwd O Weduw(e)(naar) AANMELDFORMULIER JEUGD & GEZIN GEMEENTE HENGELO Afdeling Ondersteuning & Zorg Postbus 18, 7550 AA Hengelo Telefoon: (074) 245 91 31 E-mail: zorgloket@hengelo.nl In te vullen door medewerker Gemeente Hengelo

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Leerlingbegeleiding. GSR Rijswijk

GSR voor en door christenen. Leerlingbegeleiding. GSR Rijswijk GSR voor en door christenen Leerlingbegeleiding GSR Rijswijk Voorwoord Inhoud Voorwoord Op de GSR willen we bijdragen aan de ontwikkeling van uw kinderen tot zelfstandige jonge mensen die klaar zijn om

Nadere informatie

voortgezet onderwijs zwolle / voortgezet speciaal onderwijs

voortgezet onderwijs zwolle / voortgezet speciaal onderwijs Aanmeldingsformulier / Onderwijskundig Rapport (OKR) 2015-2016 voortgezet onderwijs zwolle / voortgezet speciaal onderwijs [ IN TE VULLEN DOOR NIEUWE SCHOOL ] Ontvangstdatum aanmeldingsformulier Besluit

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens van uw kind:

Persoonlijke gegevens van uw kind: Praktijk voor Integratieve Kinder- en Jeugdtherapie Mieke Elberts typischjij@gmail.com 06-15531012 Persoonlijke gegevens van uw kind: Achternaam van uw kind : Naam voluit: Roepnaam : Geboortedatum : Geslacht:

Nadere informatie

OPP Blok 1 Algemene gegevens. Algemene gegevens. Schooljaar. Naam leerling. Geboortedatum. Straatnaam + nummer. Postcode.

OPP Blok 1 Algemene gegevens. Algemene gegevens. Schooljaar. Naam leerling. Geboortedatum. Straatnaam + nummer. Postcode. OPP 2018-2019 Blok 1 Algemene gegevens Algemene gegevens Schooljaar Naam leerling Geboortedatum Straatnaam + nummer Postcode Woonplaats Naam ouder(s)/verzorger(s)/gezinsvoogd Telefoon ouder(s)/verzorger(s)/gezinsvoogd

Nadere informatie

Intake / inschrijfformulier

Intake / inschrijfformulier Gegevens leerling Achternaam Voornamen Roepnaam Geslacht BSNnummer * Intake / inschrijfformulier : M / V OBS De Pionier Kerkstraat 52 1521 JP Wormerveer 075 6283845 info@depionier.nl www.depionier.nl *Wilt

Nadere informatie

Aanmeldformulier VSO Beukenrode Onderwijs

Aanmeldformulier VSO Beukenrode Onderwijs Aanmeldformulier VSO Beukenrode Onderwijs Dit aanmeldingsformulier is bedoeld voor ouder(s)/verzorger(s) die hun kind willen aanmelden voor onderwijs op Beukenrode Onderwijs (cluster 4 onderwijs). Zo gauw

Nadere informatie

Cursusjaar: Gewenste locatie: Volledige voornamen Roepnaam

Cursusjaar: Gewenste locatie: Volledige voornamen Roepnaam AANMELDING voor (school): Cursusjaar: Gewenste locatie: OUDERFORMULIER (in te vullen door de ouder(s)/verzorger(s) 1. Gegevens aangemelde leerling Huidige school Achternamen (officiële) Te hanteren achternaam

Nadere informatie

Onderwijskundig Rapport Deel D

Onderwijskundig Rapport Deel D Onderwijskundig Rapport eel door ouders in te vullen als de leerling aangemeld wordt voor de Trajectgroep. (Er vindt altijd een gesprek plaats met ouder(s)/ verzorger(s).) 1. Aard en reden van de aanmelding

Nadere informatie

GROEIDOCUMENT Looptijd:

GROEIDOCUMENT Looptijd: GROEIDOCUMENT Looptijd: Gegevens jongere, ouders, school en jeugdzorg Naam jongere geboortedatum Adres jongere (straat-postcode-woonplaats) Ouders/verzorgers: Namen, telefoonnummers en emailadressen School(naam)

Nadere informatie

Aan. Het College van Bestuur van alle ROC's, AOC's en vakscholen. Alle leden van de kenniskringen MBO. Geachte heer/mevrouw

Aan. Het College van Bestuur van alle ROC's, AOC's en vakscholen. Alle leden van de kenniskringen MBO. Geachte heer/mevrouw Aan Het College van Bestuur van alle ROC's, AOC's en vakscholen Alle leden van de kenniskringen MBO toelichting op de aanvullende verslaglegging SMW in het MBO Projectnummer 117804 09/0634/sr 27 10 09

Nadere informatie

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2:

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2: AANVRAAGFORMULIER VERLENGING TLV (Aanvraag bij verlenging Toelaatbaarheidsverklaring van een leerling in het VSO) VOORBLAD Naam van de leerling Naam aanvragende school TLV Cluster 3 VSO TLV Cluster 4 VSO

Nadere informatie

Intakeformulier Kanjerkids Coaching

Intakeformulier Kanjerkids Coaching Intakeformulier Kanjerkids Coaching.nl Intakeformulier Kanjerkids Coaching Intakeformulier NuJij! Kindercoaching Voor ouders/verzorgenden, Om de gesprekken meer kans op succes te geven, is het handig om

Nadere informatie

Woonadres :. E-mail:.

Woonadres :. E-mail:. Gegevens van (aangemeld) kind en ouder(s)/verzorger(s) Naam kind :. Geslacht: M / V Geboortedatum: Woonadres :. Postcode :.. Woonplaats :.. Tel.nr(s).:...... E-mail:. Naam vader:. Naam moeder:. Geboortedatum:../../..

Nadere informatie

Intakeformulier Dyslexie (In te vullen door ouder(s) / verzorger(s))

Intakeformulier Dyslexie (In te vullen door ouder(s) / verzorger(s)) Intakeformulier Dyslexie (In te vullen door ouder(s) / verzorger(s)) 1. Persoonsgegevens kind en ouder(s) / verzorger(s) Voorletters en naam: Roepnaam: Geslacht: jongen meisje Geboortedatum: Geboorteplaats:

Nadere informatie

Praktijkinformatie. Ieder kind krijgt te maken met uitdagingen klein of groot! Praktijk voor. & Jeugd Psychologie Custers

Praktijkinformatie. Ieder kind krijgt te maken met uitdagingen klein of groot! Praktijk voor. & Jeugd Psychologie Custers Ieder kind krijgt te maken met uitdagingen klein of groot! Ik sta je graag bij om twijfels over de opvoeding of ontwikkeling van je kind weg te nemen. Jullie kind staat bij mij centraal, maar nooit op

Nadere informatie

Datum van invullen : Let op: alle vragenlijsten dienen uiterlijk één week voor het intakegesprek aanwezig te zijn op de praktijk!!!

Datum van invullen : Let op: alle vragenlijsten dienen uiterlijk één week voor het intakegesprek aanwezig te zijn op de praktijk!!! PERSOONSGEGEVENS Naam : Geboortedatum : Postcode & woonplaats : BSN : Hier graag een pasfoto van uw zoon/dochter plakken. Telefoonnummer : E-mailadres : Gezinssamenstelling : School : Groep/klas : Leerkracht/mentor

Nadere informatie

Adres/postcode. Lichamelijke toestand. Zijn er bepaalde handicaps? Broer/zus op school geweest? Afstand school huis (voor leerlingen buiten Meppel)..

Adres/postcode. Lichamelijke toestand. Zijn er bepaalde handicaps? Broer/zus op school geweest? Afstand school huis (voor leerlingen buiten Meppel).. OUDERFORMULIER in te vullen door de ouder(s)/verzorger(s) Gegevens aangemelde leerling Achternaam Roepnaam Volledige voornaam/-namen Geboortedatum Adres/postcode Woonplaats en -gemeente Telefoon Nationaliteit

Nadere informatie

AANMELDING CENTRALE TOEGANG NOORD-VELUWE

AANMELDING CENTRALE TOEGANG NOORD-VELUWE AANMELDING CENTRALE TOEGANG NOORD-VELUWE Postadres Centrale Toegang Noord-Veluwe: Postbus 3, 7200 AA Zutphen Waarvoor is dit formulier? Met dit formulier vraagt u bij de Centrale Toegang van de GGD Noord-

Nadere informatie

Deel D Trajectgroepen

Deel D Trajectgroepen checklist voor aanmelding eel Trajectgroepen Benodigde gegevens Aanmeldformulier riestar College volledig ingevuld en ondertekend Aanmeldformulier deel (voor aanmelding Trajectgroepen) volledig ingevuld

Nadere informatie

PROTOCOLLEN. Stappenplan t.a.v. doubleren Bij de besluitvorming over een doublure worden de volgende stappen genomen:

PROTOCOLLEN. Stappenplan t.a.v. doubleren Bij de besluitvorming over een doublure worden de volgende stappen genomen: Doel van dit protocol Kan een kind overgaan naar een volgende groep of blijft het zitten? Met dit protocol willen we ouders informeren hoe wij als school omgaan met de beslissing om een leerling al dan

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling april 2016 Inhoud Kindermishandeling...... 2 Definitie... 2 Vormen van kindermishandeling.... 2 Herkenning..... 2 Risicofactoren... 2 Aanwijzingen bij het

Nadere informatie

Ik heb een ziekte, maar ik ben die ziekte niet!

Ik heb een ziekte, maar ik ben die ziekte niet! Ik heb een ziekte, maar ik ben die ziekte niet! Langdurig Zieke Leerlingen in reguliere onderwijs Hélène Sieljes ambulant begeleider Partner Passend Onderwijs Tarweweg 3 6534 AM Nijmegen tel. 024-3602873

Nadere informatie

Vragenlijst voor ouders/verzorgers

Vragenlijst voor ouders/verzorgers Vragenlijst voor ouders/verzorgers Gegevens betreffende het kind Voornaam/namen: Roepnaam: Achternaam: Geboortedatum: Verzekeraar en verzekerdenummer: Burgerservicenummer kind: Postcode en woonplaats:

Nadere informatie

VEERKRACHT. Gegevens betreffende het kind: Roepnaam:... Voornamen:... Achternaam:... Geboortedatum:... jongen / meisje

VEERKRACHT. Gegevens betreffende het kind: Roepnaam:... Voornamen:... Achternaam:... Geboortedatum:... jongen / meisje VEERKRACHT Praktijk voor Integratieve Kindertherapie Gegevens betreffende het kind: Roepnaam: Voornamen: Achternaam: Geboortedatum:..... jongen / meisje Adres:..... Woonplaats (PC):..... Telefoon:.. /06

Nadere informatie

ALS ONDERWIJS MIJ NIET PAST MAG IK HET DAN RUILEN?

ALS ONDERWIJS MIJ NIET PAST MAG IK HET DAN RUILEN? ALS ONDERWIJS MIJ NIET PAST MAG IK HET DAN RUILEN? Omslag in denken en handelen: van deficit-denken naar handelen vanuit onderwijsbehoeften In plaats van: Deze leerling heeft ADHD,ODD, ASS, Dyslexie, Dyscalculie,

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor 18-

Aanmeldformulier voor 18- Aanmeldformulier voor 18- 1 Persoonlijke gegevens Dhr. Mevr. Voornamen Roepnaam Tussenvoegsel(s) Achternaam Geboortedatum Emailadres Naam zorgverzekering Polisnummer 2 Gegevens huisarts 3 4 Naam Is je

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl

OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl Aanmeldformulier Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u

Nadere informatie

Beschrijf de gezinssamenstelling en vermeld eventuele bijzonderheden zoals scheiding, combinatiegezin, adoptie, pleegkind enz.

Beschrijf de gezinssamenstelling en vermeld eventuele bijzonderheden zoals scheiding, combinatiegezin, adoptie, pleegkind enz. PRAKTIJK VOOR KINDERTHERAPIE, KIND OP KOERS Gegevens betreffende het kind Voornaam/namen: Roepnaam: Achternaam: Geboortedatum: Adres: Postcode en woonplaats: Emailadres: Gegevens betreffende het gezin

Nadere informatie

Formulier aanmelding leerling

Formulier aanmelding leerling 1. Algemene gegevens leerling Familienaam: (voorvoegsels voluit) Voornaam/voornamen: Roepnaam: Geslacht: O meisje O jongen Geboortedatum: Geboorteplaats: Geboorteland: Nationaliteit: 2. Gegevens gezin

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER DEELTIJD EN KLINIEK YULIUS AUTISME

AANMELDINGSFORMULIER DEELTIJD EN KLINIEK YULIUS AUTISME Autisme T 088 40 50 600 info@yulius.nl AANMELDINGSFORMULIER DEELTIJD EN KLINIEK YULIUS AUTISME HET AANMELDFORMULIER BESTAAT UIT DEEL A EN DEEL B. Na invulling deel A digitaal versturen naar aanmeldinginfo-kjpass@yulius.nl

Nadere informatie

AANMELDINGS-/INSCHRIJFFORMULIER Speciaal Onderwijs Keurhove versie 21

AANMELDINGS-/INSCHRIJFFORMULIER Speciaal Onderwijs Keurhove versie 21 AANMELDINGS-/INSCHRIJFFORMULIER Speciaal Onderwijs Keurhove versie 21 GEGEVENS LEERLING Svp in blokletters invullen. Achternaam leerling: Voornamen leerling: Roepnaam: Woonplaats: Postcode: Gemeente: Telefoonnummer(s):

Nadere informatie

Aanmeldpakket VSO De Korte Dreef

Aanmeldpakket VSO De Korte Dreef Aanmeldpakket VSO De Korte Dreef 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk dank voor uw vertrouwen in onze school. Om de inschrijving van uw kind compleet te maken willen wij u vragen om de bijgaande

Nadere informatie

Aanmeldformulier ouders/verzorgers

Aanmeldformulier ouders/verzorgers Aanmeldformulier ouders/verzorgers voor onderzoek van ernstige enkelvoudige dyslexie Wilt u de onderstaande vragen zo zorgvuldig mogelijk beantwoorden. Uiteraard zullen de door u verstrekte gegevens onder

Nadere informatie

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2:

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2: AANVRAAGFORMULIER TLV VOOR OVERGANG VAN SO NAAR VSO VOORBLAD Naam van de leerling Naam aanvragende school TLV Cluster 3 VSO TLV Cluster 4 VSO Anders: DOCUMENTEN: Document 1: Document 2: Document 3: Administratieve

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier / Onderwijskundig Rapport (OKR) voortgezet onderwijs zwolle / voortgezet speciaal onderwijs

Aanmeldingsformulier / Onderwijskundig Rapport (OKR) voortgezet onderwijs zwolle / voortgezet speciaal onderwijs Aanmeldingsformulier / Onderwijskundig Rapport (OKR) 2016-2017 voortgezet onderwijs zwolle / voortgezet speciaal onderwijs [ IN TE VULLEN DOOR DE NIEUWE SCHOOL ] Ontvangstdatum aanmeldingsformulier Besluit

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie

Aanmeldingsformulier Ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Aanmeldingsformulier Ouders Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor ouders/verzorgers Datum invullen Gegevens ouder/verzorger/voogd* Achternaam Voorletters Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Intakeformulier voor ouders

Intakeformulier voor ouders Intakeformulier voor ouders 1. Personalia Roepnaam en achternaam Jongen Meisje Geboortedatum Geboorteplaats Nationaliteit: Nederlands Anders namelijk: (dd-mm-jjjj) Spreekt thuis: Nederlands Anders, namelijk:

Nadere informatie

ALGEMENE GEGEVENS. Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met:

ALGEMENE GEGEVENS. Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met: VAN : DATUM: ALGEMENE GEGEVENS 1 Datum aanmelding: Dit gezinsplan is opgesteld samen met: 1. Samenstelling van mijn gezin (evt. genogram of sociogram invullen als bijlage) Naam Relatie tot het kind m/v

Nadere informatie

Ouder/verzorger 1 Ouder/verzorger 2

Ouder/verzorger 1 Ouder/verzorger 2 AANMELDFORMULIER BASISSCHOOL Let op: dit is een aanmelding, geen definitieve inschrijving Aanmelden kan vanaf driejarige leeftijd, tot minimaal 10 weken voor de eerste schooldag. Na ontvangst van het aanmeldingsformulier

Nadere informatie

Schoolondersteuning AB Het Spectrum

Schoolondersteuning AB Het Spectrum Per wanneer: Waar: Voor wie: Aanmelden: Start bij tenminste 10 aanmeldingen. Mogelijk van maandag tot en met vrijdag van 15.00-18.00 uur. AB Het Spectrum, Radonweg 24 te Amersfoort Leerlingen met een vorm

Nadere informatie

Groeidocument SWV Primair Onderwijs Midden Holland Herziening versie 101215. Groeidocument GROEIDOCUMENT. Naam leerling

Groeidocument SWV Primair Onderwijs Midden Holland Herziening versie 101215. Groeidocument GROEIDOCUMENT. Naam leerling Groeidocument GROEIDOCUMENT Dossiernummer (niet invullen door school) Toestemming van ouder(s)/verzorger(s)* Ouder(s)/verzorger(s)* hebben kennis genomen van de inhoud van dit Groeidocument. Ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

VWO (atheneum en gymnasium) HAVO Theoretische leerweg (MAVO) Basisberoepsgerichte leerweg

VWO (atheneum en gymnasium) HAVO Theoretische leerweg (MAVO) Basisberoepsgerichte leerweg Datum: 1. Leerling gegevens NAW leerling Voornaam J M Tussenvoegsel + achternaam Postcode/Woonplaats Telefoonnummer thuis mobiel Woont bij beide ouders vader moeder anders nl.: Contactpersoon Geboortedatum

Nadere informatie

Kinderen Ontwikkelen en Leren 201-2012. Bijeenkomst 11: ontwikkeling

Kinderen Ontwikkelen en Leren 201-2012. Bijeenkomst 11: ontwikkeling Kinderen Ontwikkelen en Leren 201-2012 Bijeenkomst 11: ontwikkeling Terugblik bijeenkomst 10 Presentatie ontwikkelingsgebieden Indeling ontwikkelingsgebieden Casus: stel je probleemverklaring op. Bijeenkomst

Nadere informatie

Vastgesteld op Ouderadviesraad Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2

Vastgesteld op Ouderadviesraad Looptijd Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Vastgesteld op 12-09-2017 Ouderadviesraad 03-10-2017 Looptijd 2017-2019 Schoolondersteuningsprofiel versie 1.2 Schoolondersteuningsprofiel Wat is een schoolondersteuningsprofiel? Een school is betrokken

Nadere informatie

INTAKEVRAGENLIJST VOLWASSENEN. U wordt vriendelijk verzocht deze vragenlijst uit te printen, in te vullen en mee te nemen naar het intakegesprek.

INTAKEVRAGENLIJST VOLWASSENEN. U wordt vriendelijk verzocht deze vragenlijst uit te printen, in te vullen en mee te nemen naar het intakegesprek. INTAKEVRAGENLIJST VLWASSENEN U wordt vriendelijk verzocht deze vragenlijst uit te printen, in te vullen en mee te nemen naar het intakegesprek. Toelichting: Het doel van deze vragenlijst is voorafgaand

Nadere informatie

Aanmeldformulier OBS de Rietgors

Aanmeldformulier OBS de Rietgors Aanmeldformulier OBS de Rietgors Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Teneinde het onderwijs en de begeleiding van

Nadere informatie