Algemeen. Uitvoering bij voldoende middelen. Tarieven. Vraag en Antwoord bestek Persoonlijke inzetbaarheidsscan WAI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen. Uitvoering bij voldoende middelen. Tarieven. Vraag en Antwoord bestek Persoonlijke inzetbaarheidsscan WAI"

Transcriptie

1 en bestek Persoonlijke inzetbaarheidsscan WAI Publicatiedatum: 23 september 2014 Sluitingsdatum indienen vragen: 7 oktober 2014 Publicatie en : 10 oktober 2014 Sluitingsdatum offerte: 17 oktober, uur Algemeen Uitvoering bij voldoende middelen U geeft aan dat het project slechts wordt uitgevoerd indien alle betrokken partijen voldoende middelen ter beschikking stellen. Wie zijn deze betrokken partijen, welke middelen worden van hen verwacht en wanneer is bekend of toezeggingen en middelen bekend zijn? A+O Metalektro heeft in opdracht van sociale partners, vertegenwoordigd in de Raad van Overleg Metalektro, subsidie aangevraagd in het kader van Subsidieregeling Cofinanciering Sectorplannen. Het project Persoonlijke inzetbaarheidsscan - WAI is onderdeel van het sectorplan en wordt uitgevoerd door A+O Metalektro. Het ministerie heeft momenteel nog geen definitieve goedkeuring verleend. Tarieven In het bestek wordt een uurtarief van 125,- per uur genoemd. Betreft dit een maximaal of een gemiddeld tarief per adviseur? Dit betreft een maximaal uurtarief, exclusief btw. Paragraaf suggereert dat alle tarieven in prijs per uur worden uitgedrukt. Maar de licentiekosten van de WAI zijn bijvoorbeeld per deelnemer. Kosten per deelnemer en / of per analyse is een vaak gebruikte methode in medewerkersonderzoek. Is het de bedoeling dat ook deze kosten omgerekend worden naar een prijs per uur? Het is niet de bedoeling om de kosten voor de WAI licentie om te rekenen naar een prijs per uur. Het budget per pilot is opgebouwd uit twee componenten: 1. Het ter beschikking stellen van het WAI instrument (inclusief licenties en aanpassen voor de doelgroep). (prijs WAI instrument x medewerker) 2. Het begeleiden van het uitzetten van de tool, het analyseren van de resultaten en de vertaling daarvan in een plan van aanpak. (uren x tarief) Op deze manier wordt op een transparante wijze inzicht gegeven in de tariefstructuur.

2 Uitbrengen offerte Kan er een offerte ingediend worden voor één perceel? Een uitvoerder kan zich inschrijven voor één of meerdere percelen. In de aanvraag wordt een volgorde van activiteiten gehanteerd: 1. Pilots, 2. Onderzoek, 3. Trainingen en 4. Communicatieplan. Mogen we hiervan afwijken in onze aanbieding? Elke uitvoerder kan zich inschrijven op 1 of meerdere percelen. De uitvoerder kan adviseren op basis van expertise over de volgorde van de uit te voeren activiteiten. Is het toegestaan om met sub-aannemerschap en/of in combinaties in te schrijven? En zo ja, onder welke voorwaarden? Ja, dit is mogelijk. A+O gaat afspraken aan met de hoofdaannemer. Is het toegestaan in te schrijven voor de percelen 2,3 en 4 en vervolgens een korting te bieden als deze percelen aan een en dezelfde inschrijver gegund worden? Op deze wijze wordt gebruik gemaakt van twee prijsstellingen, nl: een prijs per perceel en een combi prijs voor 3 percelen. ja, dit is mogelijk. Periode van uitvoering Wat is de beoogde tijdsplanning per perceel? Uitvoering van de percelen vindt plaats in de periode: januari 2015-juli 2016 Selectie uitvoerder Welke kwaliteitscriteria en weging wordt gehanteerd m.b.t. de aangeboden diensten? De kwaliteitscriteria en weging zijn beschreven in hoofdstukken 3 en 4 van het bestek Persoonlijke inzetbaarheidsscan WAI. In paragraaf 3.3 wordt een selectiecriterium gesteld met een minimale solvabiliteit van minimaal 0,3. Is dit een knock-out eis? Zoals in bestek staat beschreven: Inschrijvers die niet voldoen aan de selectiecriteria (3.1, 3.2 en 3.3) of dit niet kunnen aantonen met de inschrijving worden niet verder in de beoordeling meegenomen.

3 Regeling Cofinanciering U vraagt instemming met de Regeling cofinanciering sectorplannen, wat verwacht u van de opdrachtnemer na instemming m.b.t. de Regeling cofinanciering sectorplannen? A+O heeft dit project ondergebracht onder de regeling cofinanciering sectorplannen en dient zich dan ook op de door deze regeling verwachte wijze te verantwoorden. A+O verwacht hierin de volledige medewerking van de uitvoerder (s). Is onze aanname juist dat de gestelde eisen m.b.t. de administratie voorschriften bij Stichting A+O Metalektro belegd zijn? A+O heeft dit project ondergebracht onder de regeling cofinanciering sectorplannen en dient zich dan ook op de door deze regeling verwachte wijze te verantwoorden. A+O verwacht hierin de volledige medewerking van de uitvoerder (s). Algemene Inkoopvoorwaarden A+O Artikel 11.2: Graag willen wij u de volgende tekstaanpassing voorstellen: Verkoper is aansprakelijk alle schade die door Koper en/of latere afnemers of gebruikers wordt geleden als gevolg van een tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen van Verkoper en/of als gevolg van het handelen of nalaten van Verkoper, dan wel zijn personeel of door hem ingeschakelde derden. De aansprakelijkheid van Verkoper heeft betrekking op de directe schade. Gaat u hiermee akkoord? Nee, A+O hanteert voor alle leveranciers dezelfde algemene inkoopvoorwaarden en wijkt hiervan niet af. Artikel 13.1: Graag willen wij u de volgende tekstaanpassing voorstellen: Verkoper verleent aan Koper een licentie voor niet-commercieel intern gebruik ten aanzien van mogelijke intellectuele eigendomsrechten te zake van door Verkoper geleverde zaken en/of diensten. Gaat u hiermee akkoord? Nee, A+O hanteert voor alle leveranciers dezelfde algemene inkoopvoorwaarden en wijkt hiervan niet af. Artikel 13.4: Graag willen wij u de volgende tekstaanpassing voorstellen: Indien Verkoper in het kader van de Overeenkomst zaken ontwikkelt voor Koper, verleent Verkoper aan Koper een licentie voor niet-commercieel intern gebruik Gaat u hiermee akkoord? Nee, A+O hanteert voor alle leveranciers dezelfde algemene inkoopvoorwaarden en wijkt hiervan niet af.

4 Perceel 1: Pilots WAI als instrument Waarom heeft de Stichting A+O Metalelektro ervoor gekozen om de WAI als instrument voor te schrijven? Er zijn ook andere kwalitatief hoogwaardige instrumenten beschikbaar in de markt die een gevalideerde uitspraak doen over de Persoonlijke Inzetbaarheid van medewerkers. Op basis van eerder gedaan onderzoek (2012/13): Inventarisatie Persoonlijke Inzetbaarheidsscans, is besloten een pilot uit te zetten in de branche met betrekking tot persoonlijke inzetbaarheidsscan, te weten WAI. WAI is wetenschappelijk getest en nut is ruimschoots bewezen, met mogelijkheden tot benchmark. Is er ruimte om (binnen budget) een ander aanvullend instrument in te zetten? Uitvoerder kan naast WAI aanvullend instrumentarium aanbieden. Staat de Stichting A+O Metalelektro open voor inschrijvingen met een andere instrument dan de WAI, zeker wanneer dit een betere prijs/kwaliteits-verhouding oplevert? A+O Metalektro wenst alleen inschrijvingen te ontvangen gebruikmakend van (minimaal) het instrument WAI. Effort uitvoerder, bedrijven en deelnemers Er wordt een effort gevraagd van de organisatie en/of uitvoerder in het zorgen voor terugkoppeling en het bespreken van de resultaten naar werknemers. Wie wordt precies bedoeld en hoever gaat deze effort? Van het deelnemende bedrijf wordt effort verwacht met betrekking tot de bespreking van de (individuele) resultaten en het inzetten van (mogelijke) interventies. Van de uitvoerder wordt effort verwacht met betrekking tot de terugkoppeling van individuele resultaten aan medewerkers. U geeft aan dat u een effort verwacht om de terugkoppeling van de individuele resultaten met de medewerker te bespreken. Betekent dat, dat u verwacht dat de medewerker eerst de persoonlijke resultaten teruggekoppeld krijgt waarna die eventueel besproken worden? Vereiste van gebruik van de WAI is dat de medewerker de resultaten teruggekoppeld krijgt. Commitment bedrijven In hoeverre is er commitment van bedrijven? Er is in het onderzoek (2012/13) interesse geconstateerd bij bedrijven met betrekking tot het gebruik maken van Persoonlijke Inzetbaarheidsscan. Er heeft nog geen werving plaatsgevonden voor deelname bedrijven aan de pilot.

5 Doelstelling & Resultaten Zijn er naast de doelstelling van het verbeteren van de employability en behoud van inzetbaarheid ook subdoelstellingen geformuleerd voor de pilots, bijvoorbeeld afname fysieke klachten? nee, deze zijn niet geformuleerd. De pilot dient om ervaring op te doen in de branche met het instrument. Is het de bedoeling dat alleen het werkvermogen wordt onderzocht en de WAI wordt afgenomen, of is het ook de bedoeling of mogelijk om een paar contextfactoren te onderzoeken die van invloed zijn op het werkvermogen, zoals arbeidsomstandigheden en leefstijl? A+O verwacht dat in ieder geval de WAI wordt gehanteerd. Uitvoerder kan een zo uitgebreid aanbod doen (binnen budget). Uitvoering pilots Is uw verwachting dat de WAI overal digitaal kan worden afgenomen, of zal er ook met papieren vragenlijsten gewerkt moeten worden? A+O verwacht dat niet alle medewerkers toegang hebben tot een pc. Wel het grootste deel. Mogen er aan de WAI-vragenlijsten, vragen worden toegevoegd om te komen tot een completer beeld omtrent de inzetbaarheid? Uitvoerder mag uitgebreid programma aanbieden. A+O verwacht dat in ieder geval de WAI wordt gehanteerd. Uitvoerder kan een zo uitgebreid aanbod doen (binnen budget). Waar wilt u dat het initiatief ligt voor de bespreking met de medewerker? Is het de bedoeling dat de medewerker n.a.v. de resultaten van de vragenlijst zelf actie onderneemt en contact opneemt voor een bespreking, of is het de bedoeling dat deskundigen contact opnemen met medewerkers op basis van de persoonlijke resultaten? Uitvoerder biedt een zo uitgebreid mogelijk programma aan op basis van budget. Is het mogelijk om de krachten te bundelen met een samenwerkingspartner voor de inschrijving op één van de percelen? Hetzij in een combinatie, hetzij als onderaannemer? Ja, dit is mogelijk. A+O gaat afspraken aan met de hoofdaannemer. Kunt u toelichten wat u verwacht qua gesprek met de medewerker over diens individuele resultaten? Een toelichting op de resultaten, of ook adviezen en eventuele doorverwijzing voor verbeteracties? Uitvoerder biedt een zo uitgebreid mogelijk programma aan op basis van budget. Is het de bedoeling om per deelnemer aan de pilot een aantal tijdsvakken in te plannen waarop medewerkers terecht kunnen voor een bespreking op locatie, of moet bijvoorbeeld iedere medewerker zelf een afspraak in kunnen plannen? Uitvoerder biedt een zo uitgebreid mogelijk programma aan op basis van budget.

6 Deelneming Hoeveel deelnemers verwacht A+O per bedrijf? A+O schat in dat er een deelname van minimaal 10 medewerkers per bedrijf zal zijn. Is het de bedoeling dat de resultaten met alle medewerkers besproken worden of enkel met de medewerkers die een risicoprofiel hebben? A+O verwacht dat minimaal met de medewerkers met een risicoprofiel wordt gesproken. Uitvoerder kan een zo'n uitgebreid aanbod doen. Zijn er selectiecriteria voor deelname aan de pilot, bijvoorbeeld een minimale omvang? Zo ja, welke? Nee er zijn geen selectiecriteria voor deelname. Klopt het dat er op 30 afdelingen (van 30 verschillende organisaties) een pilot uitgevoerd moet worden? Zo ja, wat is de ondergrens aan het aantal medewerkers per afdeling? Zo ja, wat is het gemiddelde aantal medewerkers per afdeling? A+O wenst pilot uit te zetten bij 30 verschillende bedrijven. Dit kunnen afdelingen zijn binnen het betreffende bedrijf. Het gemiddeld aantal medewerkers per afdeling is onbekend bij A+O Verdere uitrol/inbedding Is de pilot de basis voor een verdere uitrol in de achterban van A+O Metalektro? Op basis van de monitoring/onderzoek/evaluatie zal A+O een advies geven aan het bestuur van A+O over vervolg. Wat wordt er naast workshop/training gedaan om een goede voedingsbodem (tijd/middelen/visie & beleid) binnen de bedrijven te krijgen Het bestek beschrijft (minimale) activiteiten. Uitvoerder kan een uitgebreid programma aanbieden binnen gesteld budget. Kosten Zijn de communicatiekosten per pilot voor kosten van het bedrijf? Basis informatiemiddelen komen vanuit project. Overige communicatie is voor het betreffende bedrijf.

7 Werving Wie verzorgt de werving van de pilotorganisaties? A+O heeft regiomanagers in dienst die direct contacten hebben met de (aangesloten) bedrijven. Overig U geeft aan dat de WAI wordt afgenomen bij een externe partner (Bestek p1). Klopt het dat die externe partner de organisatie is aan welke Perceel 1 gegund wordt? Of is dit een andere partij? De externe partner is de organisatie aan wie perceel 1 wordt gegund.

8 Perceel 2: Onderzoek Effect en Doelstelling Perceel 2 betreft een onderzoek naar het effect van een persoonlijke inzetbaarheidsscan. Welk effect wenst A+O. Welk doel is hiervoor door A+O geformuleerd? Het project Pilot Persoonlijke Inzetbaarheidsscan dient het gebruik van persoonlijke Inzetbaarheidsscans, met als doel de awareness bij de sector over nut en noodzaak van het instrument persoonlijke inzetbaarheidsscans te verhogen. Voorgaande natuurlijk met als uiteindelijk doel de persoonlijke inzetbaarheid van de medewerkers in de Metalektro te verhogen. In praktijk ervaring opdoen met het nut en noodzaak van een persoonlijke inzetbaarheidsscan door middel van het uitvoeren van een pilot. De pilot wordt ingezet bij 30 bedrijven, medewerkers, om tot draagvlak voor het instrument te komen in de branche, een goede werkwijze te ontwikkelen en best practises te ontwikkelen Daarnaast vindt onderzoek (monitoring) plaats naar het effect van een persoonlijke inzetbaarheidsscan bij de verschillende doelgroepen: HR, leidinggevenden en medewerkers. Bij 30 bedrijven hebben medewerkers inzicht in het eigen werkvermogen (de mogelijke risico s ten aanzien van continuering van de huidige taken en functie) en hebben een gesprek gevoerd met de leidinggevende. Afhankelijk van de uitkomst hebben zij een actieplan ontwikkeld ten behoeve van de eigen inzetbaarheid. Leidinggevende/HR van 30 bedrijven hebben op totaalniveau inzicht in het huidige en toekomstige werkvermogen van de medewerkers en gebruiken deze informatie tijdens het gesprek met de medewerker om te komen tot een actieplan ter bevordering van de inzetbaarheid van de medewerker, ofwel een loopbaantraject op maat. Leidinggevenden en HR hebben inzicht in afdelingsgegevens en kunnen deze toepassen om verbetering aan te brengen in het functioneren van de afdeling. De WAI geeft 30 werkgevers inzicht in mogelijkheden voor het bevorderen van productiviteit, verzuimpreventie, ontslagpreventie, en het inzetten van opleidingen. De uitkomst van de WAI geeft een indicatie voor eventueel vervolgonderzoek naar de knelpunten in de inzetbaarheid van de medewerker/de afdeling. Over welk effect verwacht u een rapportage? Het effect van de inzetbaarheidsscan op het individu, zoals beoordeeld door de doelgroepen die u noemt? Of het effect op het individu, het effect op de organisatie als geheel, het effect op het HR-beleid etc.? Onderzoek (monitoring) vindt plaats naar het effect van het gebruik van een persoonlijke inzetbaarheidsscan (WAI), bij de medewerkers, bij de verschillende doelgroepen: HR, leidinggevenden en medewerkers. Gaat het bij effect om veranderingen in gedrag en / of prestaties door individuen en organisaties, of om beoordelingen door de doelgroepen van de inzetbaarheidsscan (dus aantal gebruikers dat tevreden over scan is, aantal mensen dat scan gebruikt heeft, de mate van verwerking in plannen van aanpak, etc.)? Onderzoek (monitoring) vindt plaats naar het effect van het gebruik van een persoonlijke inzetbaarheidsscan (WAI), bij de medewerkers, bij de verschillende doelgroepen: HR, leidinggevenden en medewerkers; Effectmeting na verloop van tijd. Op welk leerniveau moet het effect van de inzetbaarheidsscan aantoonbaar gemaakt worden? Inzicht, betekenis geven aan rapportage (cijfers), gesprek met medewerker kunnen houden naar aanleiding van gegevens (inclusief eventuele interventie).

9 Stelt u eisen aan de manier waarop effecten worden aangetoond? (d.m.v. kwantitatief onderzoek, kwalitatief onderzoek of een combinatie van beide) De uitvoerder doet op basis van zijn expertise een voorstel. Hebben jullie een voorkeur voor kwalitatief onderzoek, of kwantitatief onderzoek? De uitvoerder doet op basis van zijn expertise een voorstel. Uitvoering Betreft dit een onderzoek binnen dezelfde 30 afdelingen als in perceel 1: Pilots? Ja, dit betreft een onderzoek binnen dezelfde 30 bedrijven (eventueel afdelingen). Kan voor dit onderzoek gebruik worden gemaakt van de gegevens die zijn verzameld binnen perceel 1: Pilots? Het onderzoek richt zich op het effect (nut, noodzaak, inzicht) van het inzetten van de Persoonlijke Inzetbaarheidsscan. De individuele resultaten vanuit perceel 1: Pilots zijn niet beschikbaar (privacy). Wat verstaat u onder inzetbaarheid? Een inzetbaarheidsscan bestaat uit de volgende elementen: Inzicht in werkvermogen, inzicht in risico's op uitval, aanleiding voor interventie, perspectief op participatie en inzetbaarheid. Dient de inzetbaarheidsscan wetenschappelijk gevalideerd te zijn? WAI is wetenschappelijk getest en nut is ruimschoots bewezen, met mogelijkheden tot benchmark.

10 Perceel 3: Workshops HR/Leidinggevenden Uitvoering workshops Waarom wil A+O voor elk bedrijf apart een workshop/training laten verzorgen? Leidinggevende/HR van 30 bedrijven worden per bedrijf getraind, zodat bedrijfsgegevens gebruikt kunnen worden. Ze hebben nadien op totaalniveau inzicht in het huidige en toekomstige werkvermogen van de medewerkers en gebruiken deze informatie tijdens het gesprek met de medewerker om te komen tot een actieplan ter bevordering van de inzetbaarheid van de medewerker, ofwel een loopbaantraject op maat. Leidinggevenden en HR hebben inzicht in afdelingsgegevens en kunnen deze toepassen om verbetering aan te brengen in het functioneren van de afdeling. Hoeveel deelnemers verwachten jullie per trainingen/workshop? Moet er ook getraind worden in het voeren van gesprekken of alleen in leren "lezen" van resultaten? A+O verwacht 8 tot max 12 deelnemers per workshop. A+O wenst dat er minimaal getraind wordt in het leren "lezen" van resultaten. Uitvoerder kan uitgebreid programma aanbieden. Hoeveel contacturen heeft u in gedachten per workshop? Minimaal 1 dagdeel. Dienen de workshops plaats te vinden op locatie bij de desbetreffende bedrijven? Uitvoering vindt naar verwachting plaats bij bedrijf op locatie. Doelstelling & Resultaten Waar moet de workshop op gericht zijn? Op de inhoud en/of het ontwikkelen van vaardigheden? HR/leidinggevenden worden getraind om de afdelingsresultaten te gebruiken voor het verbeteren van het functioneren van de afdeling. Leidinggevende/HR van 30 bedrijven hebben op totaalniveau inzicht in het huidige en toekomstige werkvermogen van de medewerkers en gebruiken deze informatie tijdens het gesprek met de medewerker om te komen tot een actieplan ter bevordering van de inzetbaarheid van de medewerker, ofwel een loopbaantraject op maat. Leidinggevenden en HR hebben inzicht in afdelingsgegevens en kunnen deze toepassen om verbetering aan te brengen in het functioneren van de afdeling. De WAI geeft 30 werkgevers inzicht in mogelijkheden voor het bevorderen van productiviteit, verzuimpreventie, ontslagpreventie, en het inzetten van opleidingen. De uitkomst van de WAI geeft een indicatie voor eventueel vervolgonderzoek naar de knelpunten in de inzetbaarheid van de medewerker/de afdeling

11 Budget Is het budget bedoeld voor de urenbesteding van de trainers? Worden de kosten voor de locatie, catering, materialen anderszins bekostigd? Zo ja, hoe of door wie? Totaal budget inclusief uren trainer, ontwikkeling en voorbereiding. Uitvoering vindt naar verwachting plaats bij bedrijf op locatie. Werving Wie verzorgt de werving van de deelnemers aan de workshop en de communicatie hieromtrent? A+O heeft regiomanagers in dienst die direct contacten hebben met de aangesloten bedrijven.

12 Perceel 4: Communicatieplan Doelstelling & Resultaten Wat is het doel van het communicatieplan? Wat willen jullie er mee bereiken? Werving, Ondersteunende materialen, beschrijving van resultaten, best practices en deze verspreiden in de sector. De onderzoeksresultaten worden verspreid via een rapportage aan de diverse stakeholders, A+O Nieuws en tijdens regionale bijeenkomsten van A+O. Algemeen Welke interne stakeholders zijn er en wat zijn hiervan de kenmerken? (indien relevant leeftijd, opleidingsniveau & graag ook de omvang stakeholder groep in aantal medewerkers)? Het Communicatieplan richt zich op: Werving, Ondersteunende materialen, beschrijving van resultaten, best practices en deze verspreiden in de sector. De onderzoeksresultaten worden verspreid via een rapportage aan de diverse stakeholders (denk daarbij aan MT A+O, bestuur A+O, de branche (andere werkgevers), A+O Nieuws en tijdens regionale bijeenkomsten van A+O Beschikbare communicatiemiddelen Welke communicatiedragers heeft de klant tot haar beschikking, met welke eigenschappen en wie beheert deze namens A+O? (Bijv. eigen intranet, interne digitale nieuwsbrief A&O nieuws, posterframes op locatie, andere mogelijkheden?) A+O maakt gebruik van eigen regiomanagers, A+O Nieuwsbrief, ings en dergelijke. Zijn er communicatieprofessionals bij A+O Metalelektro beschikbaar, waarmee kan worden overlegd door ons communicatieteam? Zo ja, welke taken worden van ons verwacht en welke taken worden door eigen communicatieteam opgepakt? Zo niet, wie wordt ons aanspreekpunt bij A+O als er vragen zijn? A+O Metalektro heeft één senior communicatieadviseur in dienst. Eerste aanspreekpunt is de projectleider. Budget Is het budget van ,- volledig beschikbaar voor communicatie door de uitvoerder of worden uit dit budget nog andere posten betaald? Werving, Ondersteunende materialen, beschrijving van resultaten, best practices en deze verspreiden in de sector. De onderzoeksresultaten worden verspreid via een rapportage aan de diverse stakeholders, A+O Nieuws en tijdens regionale bijeenkomsten van A+O.

Als gevolg van uw wijzigingsverzoek is de beschikking subsidieverlening op de vetgedrukte onderdelen gewijzigd.

Als gevolg van uw wijzigingsverzoek is de beschikking subsidieverlening op de vetgedrukte onderdelen gewijzigd. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro (A+O) T.a.v... Postbus 77 2390AB HAZERSWOUDE-DORP 2390AB77 Afdeling Uitvoering Rijnstraat 50 2515 XP Den

Nadere informatie

Als gevolg van uw wijzigingsverzoek is de beschikking subsidieverlening op de vetgedrukte onderdelen gewijzigd.

Als gevolg van uw wijzigingsverzoek is de beschikking subsidieverlening op de vetgedrukte onderdelen gewijzigd. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro (A+O) Postbus 77 2390AB HAZERSWOUDE-DORP 2390AB77 Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag Postbus 93249 2509 AE

Nadere informatie

Doelstelling. Vraag en Antwoord bestek Analyse andere werkpatronen

Doelstelling. Vraag en Antwoord bestek Analyse andere werkpatronen en bestek Analyse andere werkpatronen Publicatiedatum: 21-07-2015 Sluitingsdatum indienen vragen:14-08-2015 Publicatie en : 21-08-2015 Sluitingsdatum offerte: 07-09-2015, 17.00 uur Doelstelling Klopt onze

Nadere informatie

Bijlage 4. OPDRACHTBESCHRIJVING Servicepunten Techniek via Sectorplan Metalektro. 1 Inleiding en opdracht

Bijlage 4. OPDRACHTBESCHRIJVING Servicepunten Techniek via Sectorplan Metalektro. 1 Inleiding en opdracht Bijlage 4. OPDRACHTBESCHRIJVING Servicepunten Techniek via Sectorplan Metalektro 1 Inleiding en opdracht 1.1 Omschrijving en aard van het project Stichting A+O Metalektro heeft tot doel de employability

Nadere informatie

Algemeen. Vraag en Antwoord bestek Servicepunten Techniek

Algemeen. Vraag en Antwoord bestek Servicepunten Techniek en bestek Servicepunten Techniek Publicatiedatum: 19 januari 2015 Sluitingsdatum indienen vragen: 28 januari 2015 Publicatie en : 30 januari 2015 Sluitingsdatum offerte: 6 februari 2015, 17.00 uur Algemeen

Nadere informatie

Welkom. Saskia Görtz, directeur A+O Metalektro. stroom genoeg. sterk samen. sterk samen. lang houdbaar. lang houdbaar.

Welkom. Saskia Görtz, directeur A+O Metalektro. stroom genoeg. sterk samen. sterk samen. lang houdbaar. lang houdbaar. aanbod sectorplan metalektro 2015-2016 exclusief voor a+o metalektro bedrijven Welkom Saskia Görtz, directeur A+O Metalektro stroom lang stroom lang aanbod sectorplan metalektro 2015-2016 exclusief voor

Nadere informatie

Op hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen subsidie aangevraagd voor het project: Sectorplan Metalektro.

Op hebt u in het kader van de Regeling cofinanciering sectorplannen subsidie aangevraagd voor het project: Sectorplan Metalektro. > Retouradres Postbus 93249 2509 AE Den Haag Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de Metalektro (A+O) Postbus 77 2390AB HAZERSWOUDE-DORP 2390AB77 Anna van Hannoverstraat 4 2595 BJ te Den Haag Postbus

Nadere informatie

STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN

STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN arbeidsmarkt- en opleidingsfonds hbo STIMULERINGSREGELING VERNIEUWENDE HR-PROJECTEN Zestor is opgericht door sociale partners in het hbo: Het is toegestaan om (delen van) de informatie uit dit rapport

Nadere informatie

Limaweg 51a 2743 CC Waddinxveen 0182 62 31 00 info@fondsarm.nl www.fondsarm.nl. PMO Duurzame inzetbaarheid 2010

Limaweg 51a 2743 CC Waddinxveen 0182 62 31 00 info@fondsarm.nl www.fondsarm.nl. PMO Duurzame inzetbaarheid 2010 Limaweg 51a 2743 CC Waddinxveen 0182 62 31 00 info@fondsarm.nl www.fondsarm.nl PMO Duurzame inzetbaarheid 2010 1. Inleiding Het O&O fonds ARM heeft een instrument ontwikkeld om de duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

Vraag en Antwoord bestek Bijscholing gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Vraag en Antwoord bestek Bijscholing gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers en bestek Bijscholing gericht op duurzame inzetbaarheid van medewerkers Publicatiedatum: 13 oktober 2014 Sluitingsdatum indienen vragen: 21 oktober 2014 Publicatie en : 24 oktober 2014 Sluitingsdatum offerte:

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland Conform 3.C.2 23 juni 2015 Voorbij Prefab Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie...

Nadere informatie

Datum: 23 oktober 2014 Versie: 1.0 Definitief. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie: van 9

Datum: 23 oktober 2014 Versie: 1.0 Definitief. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie: van 9 2 de Nota van Inlichtingen van de Europese Aanbesteding volgens de openbare procedure voor het Klantenpanel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Publicatiedatum Bestek: 10 september 2014 Referentie:

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT

DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT DIENSTVERLENINGS- DOCUMENT Op alle diensten die door PSI Pensioenbeheer worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri)

Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri) Regeling Masterclass Mobiliteit en brede inzetbaarheid (Mobri) Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

Vragen naar aanleiding van de instructie Werkscan 2.0

Vragen naar aanleiding van de instructie Werkscan 2.0 1. Wat is de doorlooptijd voor het doorgeven van de leads? De leads worden doorgezet naar de Werkscandeskundige. Deze krijgt 5 werkdagen de tijd om een offerte op stellen. Na deze periode worden er geen

Nadere informatie

Evaluatie. SECTORPLAN MEUBEL Duurzame inzetbaarheid op de kaart

Evaluatie. SECTORPLAN MEUBEL Duurzame inzetbaarheid op de kaart Evaluatie SECTORPLAN MEUBEL 2014-2016 Duurzame inzetbaarheid op de kaart Inhoud Inhoudsopgave Duurzame inzetbaarheid op de kaart...... 3 Relevante instrumenten aanbieden...... 4 Grafiek resultaten......

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT Op alle diensten die door Sevenhuysen Pensioen Consultancy worden geleverd zijn Algemene Leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van

Nadere informatie

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015 Conform 3.C.2 05 Mei 2015 Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie... 4 2 DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Baas in eigen loopbaan

Baas in eigen loopbaan maart 2014 Training zet medewerkers in beweging Baas in eigen loopbaan 1. Inleiding Is de loopbaanontwikkeling en mobiliteit van de medewerkers een belangrijk thema in uw organisatie of samenwerkingsverband?

Nadere informatie

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat 2013 Re. Entry is samenwerkingspartner binnen FIT Return (zie www.fit-return.nl) 1 Arbeid en Belastbaarheid Intake Fysiek (Arbeids- Bedrijfsfysiotherapeut) De

Nadere informatie

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid?

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid? EmployabilityDriver Waarom een strategische discussie over employability beleid? We weten al een tijd dat door vergrijzing en ontgroening de druk op de arbeidsmarkt toeneemt. Het wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling. Maatregel 7. Sectorplan Procesindustrie

Uitvoeringsregeling. Maatregel 7. Sectorplan Procesindustrie Uitvoeringsregeling Maatregel 7 Loopbaancheck Sectorplan Procesindustrie Uitvoeringsregeling Sectorplan Procesindustrie maatregel 7 vs 2 12-6-14 1/6 Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Doel Uitvoeringsregeling...

Nadere informatie

Kosten en uren Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG)

Kosten en uren Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) Naam : Gewichtige Gezinnen voor jongeren Naam - eigenaar: Domien Theuvenet, Avant sanare Doelgroep: 12-18 jarigen Leeswijzer In onderstaand kosten en uren overzicht wordt de volgende termen gehanteerd:

Nadere informatie

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel Het meten van het effect van leren en ontwikkelen is een belangrijk thema bij onze klanten. Organisaties willen de toegevoegde waarde van leren weten en verwachten een professionele aanpak van de afdeling

Nadere informatie

Bestek offerteprocedure inzake ondersteuning bij de uitvoering van het Sectorplan Metaalbewerking:

Bestek offerteprocedure inzake ondersteuning bij de uitvoering van het Sectorplan Metaalbewerking: Bestek offerteprocedure inzake ondersteuning bij de uitvoering van het Sectorplan Metaalbewerking: Impuls voor een structurele versterking van de arbeidsmarkt in de metaalbewerking Betreft Maatregel 5:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon

Klanttevredenheidsonderzoek. Compagnon Klanttevredenheidsonderzoek Compagnon 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Compagnon 2 A. Cedeo-erkenning 1. Achtergrond Er zijn

Nadere informatie

Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid

Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid Bedrijfsscan Duurzame Inzetbaarheid Monitor 1 Bedrijf: Adviseur: Datum: Foto bedrijf 1 Registratie Bedrijfsgegevens KVK nummer: Adres: Postcode: Plaats: Website: Ondernemer: Contactpersoon DI: Telefoon:

Nadere informatie

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF 1 VERBETER HET WERKVERMOGEN HUIS VAN WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN WAT IS WERKVERMOGEN? Werkvermogen is de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C juli BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan. Conform 3.C juli BR Holding BV. Waaronder de werkmaatschappijen; Conform 3.C.2 14 juli 2017 BR Holding BV Waaronder de werkmaatschappijen; BRControls Products BRControls Projects Telfordstraat 47 Bezoekadres: Paxtonstraat 17 8013 RL Zwolle 8013 RP Zwolle Hambakenwetering

Nadere informatie

1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. IT-dienstverlening. Quadraam, Gelderse scholengroep

1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding. IT-dienstverlening. Quadraam, Gelderse scholengroep 1 e Nota van Inlichtingen voor Europese aanbesteding IT-dienstverlening Quadraam, Gelderse scholengroep Colofon In opdracht van : Quadraam, Gelderse Scholengroep Contactpersoon : P. van Buuren, lid College

Nadere informatie

Communicatieplan Valmont Nederland B.V.

Communicatieplan Valmont Nederland B.V. VEMS 1-03 Communicatieplan 31-10-13 Vervangt 13-09-13 Communicatieplan Valmont Nederland B.V. CO 2 Prestatieladder 2.1 Valmont Nederland B.V. Den Engelsman 3 6026 RB Maarheeze Postbus 2632 6026 ZG Maarheeze

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

Het Functioneringsgesprek

Het Functioneringsgesprek Het Functioneringsgesprek Augustus 2010 Het Functioneringsgesprek Inleiding Een functioneringsgesprek heeft tot doel de kwaliteit van het werk te verhogen en daarnaast zorgt het voor een verhoging van

Nadere informatie

Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst

Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst behorende bij de Europese aanbesteding inhuur uitzendkrachten Versie 1.0 Definitief 09 maart 2017 1 1. Algemeen Onderstaande vijf (5) gunningscriteria

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V.

Klanttevredenheidsonderzoek. Right Management Nederland B.V. Klanttevredenheidsonderzoek Right Management Nederland B.V. 1-4-2016 Inhoudsopgave A. Cedeo-erkenning B. Klanttevredenheidsonderzoek Opdrachtgevers C. Conclusie Cedeo 2016 Right Management Nederland B.V.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument versie 2011

Dienstverleningsdocument versie 2011 INDFIA Financieel Adviesbureau Vest 195 3311 TV Dordrecht T. 0180 625857 F. 0800 7528834 E. info@indfia.nl AFM 12016014 K.v.K. 243.378.18 ING bank 67.40.19.105 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wie zijn wij?

Nadere informatie

Regeling Kwalificerende opleidingen

Regeling Kwalificerende opleidingen Regeling Kwalificerende opleidingen Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

Work Ability Index Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers

Work Ability Index Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers Work Ability Index Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers JA-Groep Arbo Verzuimmanagement Licentiehouder Blikopwerk.nl Het Ravelijn 1 (gebouw Kamer van Koophandel) 8233 BR Lelystad T 0320 286724 info@jonkmanassurantiegroep.nl

Nadere informatie

De Loopbaanversneller

De Loopbaanversneller hr De Loopbaanversneller Duurzame inzetbaarheid is een thema in veel organisaties. Waarschijnlijk ook bij jou staat het op de agenda, of zal het binnenkort op de agenda gezet worden door medewerkers, ondernemingsraad,

Nadere informatie

Sponsorbeleid van de Kober groep

Sponsorbeleid van de Kober groep Sponsorbeleid van de Kober groep Beleid De Kober groep krijgt regelmatig sponsorverzoeken binnen. Om willekeur van sponsortoezeggingen te vermijden en eenduidig sponsorverzoeken te beoordelen is dit sponsorbeleid

Nadere informatie

Lerend Netwerk Employability. Tinka van Vuuren

Lerend Netwerk Employability. Tinka van Vuuren Duurzame inzetbaarheid nu en in de toekomst Tinka van Vuuren 5 februari 2015 ONBEPERKT HOUDBAAR! Samen werken aan inzetbaarheid SoFoKleS Inhoud presentatie Wat is duurzame inzetbaarheid? Hoe duurzame inzetbaarheid

Nadere informatie

MVO- MVO-communicatieplan internet 2015. Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN

MVO- MVO-communicatieplan internet 2015. Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. INTERNE COMMUNICATIE... 3 2.1. Doelstellingen en doelgroepen... 3 Doel:... 3 Doelstelling:... 3 Interne doelgroepen:...

Nadere informatie

A L G E M E N E V O O R W A A R D E N

A L G E M E N E V O O R W A A R D E N 1. Algemeen 1.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op diensten en producten die R-Impuls levert. 1.2 Alle opdrachten aan R-Impuls worden slechts op de navolgende condities uitgevoerd, tenzij

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V.

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V. Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Henzen Wegenbouw B.V. Auteur(s): Dhr. P. Henzen, (Directie) Mevr. H. Nawijn (CO 2-functionaris)

Nadere informatie

Checklist analysefase

Checklist analysefase Totale Checklist analysefase Checklist analysefase I Interne analyse Huidige situatie 1. Omschrijf het huidige inkoop / aanbestedingsbeleid (doelstelling, missie) etc; -inkoopnota 2. Wat is het huidig

Nadere informatie

EN WERK & INKOMEN. 2 e leer en kennisbijeenkomst 24 mei 2018

EN WERK & INKOMEN. 2 e leer en kennisbijeenkomst 24 mei 2018 SAMENWERKING GGZ EN WERK & INKOMEN EN HOE STAAT HET MET HET ONDERZOEK? IN GESPREK OVER DE EERSTE RESULTATEN 2 e leer en kennisbijeenkomst 24 mei 2018 . WIE ZIJN WIJ? WIE BENT U? INTRODUCTIE ONDERZOEK Voorbeeldonderzoek

Nadere informatie

Uitslag MoDI. Individuele resultaten. Onderzoeksdatum Persoon Test (2) Naam organisatie XX Naam onderzoeker XX

Uitslag MoDI. Individuele resultaten. Onderzoeksdatum Persoon Test (2) Naam organisatie XX Naam onderzoeker XX Uitslag MoDI Individuele resultaten Onderzoeksdatum 8-3-2013 Persoon 39190 Test 37398 (2) Naam organisatie XX Naam onderzoeker XX 1 Adres: Welnalaan 5, 7523 NG, Enschede Telefoon: 053-4776646 Website:

Nadere informatie

Is zelfstandigheid in het werk onmisbaar voor bevlogen ziekenhuismedewerkers?

Is zelfstandigheid in het werk onmisbaar voor bevlogen ziekenhuismedewerkers? Is zelfstandigheid in het werk onmisbaar voor bevlogen ziekenhuismedewerkers? Workshop HRM in de Zorg 2015 Astrid Ridderbos, senior adviseur Arbeid & Organisatie SKB Nienke Huitema, P&O-adviseur Deventer

Nadere informatie

Baas in eigen loopbaan Training

Baas in eigen loopbaan Training Vergroot loopbaanzelfregie bij medewerkers Baas in eigen loopbaan Training INFORMATIE VOOR HR EN LEIDINGGEVENDEN Inleiding Is loopbaanontwikkeling en arbeidsmobiliteit een belangrijk thema in uw organisatie

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan CO2 communicatieplan Opgesteld d.d.: 24-01-2018 Akkoord bevonden door Rein Tempel (directeur) Versie: 1 Inhoudsopgave Opgesteld door: Marijke Schat () 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW

Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Regeling Toekomstgerichte Scholing FLOW Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie bij woningcorporaties, heeft het FLOW-bestuur in afstemming met sociale partners besloten dat zij meer wil doen om werkgevers

Nadere informatie

Het indienen van een nieuwe subsidie aanvraag bestaat uit 8 stappen. In stap 1 legt u alle projectgegevens vast. Projectnaam:

Het indienen van een nieuwe subsidie aanvraag bestaat uit 8 stappen. In stap 1 legt u alle projectgegevens vast. Projectnaam: DIT VOORBEELD GEEFT INZICHT IN DE VRAGEN DIE WORDEN OPGENOMEN IN HET AANVRAAGFORMULIER. HET AANVRAAGFORMULIER IS BESCHIKBAAR VAN 15 OKTOBER 9.00 UUR TOT 7 NOVEMBER 17.00 UUR. LET OP: NIET ALLE ONDERSTAANDE

Nadere informatie

Managementsimulatie UTOPIA

Managementsimulatie UTOPIA Managementsimulatie UTOPIA Algemeen Managers en leidinggevend personeel worden steeds vaker tijdens hun werk geconfronteerd met problematische situaties van een complexe en dynamische aard. Beslissingen

Nadere informatie

Productblad. Vitaliteit. in beeld

Productblad. Vitaliteit. in beeld Productblad Vitaliteit in beeld onze expertise uw winst Waarom Bent u in gesprek met uw medewerkers over duurzame vitaliteit en inzetbaarheid? En wordt de eigen verantwoordelijkheid hierin benoemd en

Nadere informatie

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn 01. Communicatiemiddelen en wanneer en / of waarom. Communicatiemiddel Mondeling Bijeenkomst Wmo-raad Circa een keer per zes weken regulier overleg over zaken aangaande

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG Samen met collega- zorgorganisaties aan de slag met duurzame inzetbaarheid! Aanleiding voor een ACTIEF Netwerk De gezondheidszorg

Nadere informatie

Sectorplan VVT, GHZ en GGZ

Sectorplan VVT, GHZ en GGZ Sectorplan VVT, GHZ en GGZ Mobiliteitstrajecten Van-Werk-Naar-Werk-Trajecten Juli 2014 PUBLIEKE ZAAK inleiding In dit document lichten sociale partners verenigd in het Samenwerkings - verband VVT-GHZ-GGZ

Nadere informatie

Trainingsopzet Ondersteuning HARRIE

Trainingsopzet Ondersteuning HARRIE Trainingsopzet Ondersteuning HARRIE Stappenplan HARRIE training 1 Inleiding Deze trainingsopzet voor de ondersteuning van HARRIE maakt onderdeel uit van de toolbox Autiproof werkt!. Het is opgesteld om

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; Conform 3.C.2 2012 Juli 2013 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg 20 Professor Zernikestraat 18 3899 XS ZEEWOLDE 8606

Nadere informatie

Kosten en uren Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG)

Kosten en uren Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) Naam interventie: RealFit Naam interventie- eigenaar: Huis voor de Sport Limburg Doelgroep: 12-18 jarigen Leeswijzer In onderstaand kosten en uren overzicht wordt de volgende termen gehanteerd: Structurele

Nadere informatie

1a. Is de centrale doelstelling van het hele programma zorgacademie voor u duidelijk? Wat zijn volgens u de voornaamste doelstellingen?

1a. Is de centrale doelstelling van het hele programma zorgacademie voor u duidelijk? Wat zijn volgens u de voornaamste doelstellingen? Appendix 1 chapter 4 Interview schema Zorgacademie Voorafgaand aan het interview graag achterhalen of de geïnterviewde toestemming geeft voor het opnemen van het gesprek. Kort uitleggen dat het interview

Nadere informatie

Via de gele knoppen kunt u doorlinken in het handboek De grijze vlakken verwijzen naar het onderdeel waar u bent.

Via de gele knoppen kunt u doorlinken in het handboek De grijze vlakken verwijzen naar het onderdeel waar u bent. Via de gele knoppen kunt u doorlinken in het handboek De grijze vlakken verwijzen naar het onderdeel waar u bent. Dit is een voorbeeld hoe uw handboek eruit kan zien. Organisatie Primair Ondersteunend

Nadere informatie

Menukaart ondernemer

Menukaart ondernemer Menukaart ondernemer Introductie U heeft aangegeven interesse te hebben in één van de oplossingen die Life Benefits u kan bieden op het gebied van uw (persoonlijke) financiële planning. Wij bieden u graag

Nadere informatie

Selectie van Meer met Minder -proefprojecten

Selectie van Meer met Minder -proefprojecten Selectie van Meer met Minder -proefprojecten Versie 10 maart 2008 Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Wat is een Meer met Minder-proefproject? 4 2.1 MmM-uitgangspunten 4 2.2 MmM-aanpak 5 2.2.1 Verleiden 5 2.2.2

Nadere informatie

Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement?

Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement? Vraag 1: Is een intekenlijst afdoende bewijs bij de organisatie van een evenement? Antwoord: Een getekende presentielijst is een beter bewijs. Overigens is dit wel afhankelijk van het soort evenement.

Nadere informatie

Bijlage kosten Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG)

Bijlage kosten Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) Naam interventie: Cool 2B Fit Naam interventie- eigenaar: Stichting Cool 2B Fit Doelgroep: 4-12 jarigen A) Kosten en uren Geef hieronder inzicht in de kosten en uren die nodig zijn om met de interventie

Nadere informatie

Rapport. CO2-prestatieladder communicatieplan 2014. projectnaam Communicatieplan 2014 referentie AKA/003

Rapport. CO2-prestatieladder communicatieplan 2014. projectnaam Communicatieplan 2014 referentie AKA/003 Rapport Aveco de Bondt CO2-prestatieladder communicatieplan 2014 bezoekadres postbus postcode telefoon telefax e-mail internet Reggesingel 2 202 7460 AE Rijssen (0)548 51 52 00 (0)548 51 85 65 rijssen@avecodebondt.nl

Nadere informatie

Beginpagina INSTRUCTIES VOOR HET INVULLEN

Beginpagina INSTRUCTIES VOOR HET INVULLEN Beginpagina INSTRUCTIES VOOR HET INVULLEN De vragen in deze Landelijke VVE monitor hebben betrekking op de situatie in het schooljaar 2009 2010. Ideaal gesproken gaat u uit van één teldatum, het liefst

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame Inzetbaarheid Duurzame Inzetbaarheid Het vermogen van werknemers om gezond, plezierig en productief te werken, gedurende hun hele arbeidsleven. Het gaat met andere woorden om gezondheid, vakmanschap, motivatie, werk-privé

Nadere informatie

EigenaarschapScan De sleutel tot succes bínnen organisaties

EigenaarschapScan De sleutel tot succes bínnen organisaties EigenaarschapScan De sleutel tot succes bínnen organisaties 19-4-2016 Achtergrond De EigenaarschapScan is ontwikkeld op basis van deskresearch en kwantitatief onderzoek naar het begrip eigenaarschap dat

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Hoe gaan uw HR-collega s om met Medewerkersonderzoek? De resultaten van onderzoek onder HR-managers naar hun ervaringen met Medewerkersonderzoek.

Hoe gaan uw HR-collega s om met Medewerkersonderzoek? De resultaten van onderzoek onder HR-managers naar hun ervaringen met Medewerkersonderzoek. Hoe gaan uw HR-collega s om met Medewerkersonderzoek? De resultaten van onderzoek onder HR-managers naar hun ervaringen met Medewerkersonderzoek. 1 Achtergrond Veel organisaties verrichten met enige regelmaat

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers

Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers 1 Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Zeist, 10 februari 2010

Zeist, 10 februari 2010 Loyalis Seminar Rien Fait, SOML Zeist, 10 februari 2010 Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) 4 brede scholengemeenschappen ruim 1.000 medewerkers tot 2001 structureel hoog ziekteverzuim: > 11% 2001:

Nadere informatie

Online scan om inzicht te krijgen in je duurzame inzetbaarheid en zelf actie te ondernemen!

Online scan om inzicht te krijgen in je duurzame inzetbaarheid en zelf actie te ondernemen! Online scan om inzicht te krijgen in je duurzame inzetbaarheid en zelf actie te ondernemen! Welkom! Vandaag 1. Wat vooraf ging! 2. Toelichting scan 3. (S)ken jezelf! 4. Eerste ervaringen pilots interview

Nadere informatie

Collegevoorstel. Collegevoorstel. Maatschappelijke Ontwikkeling. zaak_zaaknummer. Ja, zonder beperkingen Zorg en Welzijn

Collegevoorstel. Collegevoorstel. Maatschappelijke Ontwikkeling. zaak_zaaknummer. Ja, zonder beperkingen Zorg en Welzijn zaak_id bericht_nummer bericht_id Collegevoorstel zaak_zaaknummer Maatschappelijke Ontwikkeling Regnr B&W dd 28-04-2015 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Zorg en Welzijn DT dd OR dd B&W dd OR dd

Nadere informatie

Via de gele knoppen kunt u doorlinken in het handboek De grijze vlakken verwijzen naar het onderdeel waar u bent.

Via de gele knoppen kunt u doorlinken in het handboek De grijze vlakken verwijzen naar het onderdeel waar u bent. Via de gele knoppen kunt u doorlinken in het handboek De grijze vlakken verwijzen naar het onderdeel waar u bent. Dit is een voorbeeld hoe uw handboek eruit kan zien. Organisatie Primair Ondersteunend

Nadere informatie

Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor

Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor Detacheren in de Participatiewet Door Maarten Adelmeijer en Johannes ten Hoor 19 december 2017 Inhoud 1 2 3 4 Inleiding: te maken keuzes bij detacheren voor de doelgroep Praktijkervaring Soweco / Extend

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT OVEREENKOMST VAN OPDRACHT De Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Voortgezet Onderwijs, Voion, hierna ook te noemen Opdrachtgever, statutair gevestigd te Utrecht, voor het ondertekenen van deze overeenkomst

Nadere informatie

Workshop opleiding op leeftijd. Margreet Verbeek

Workshop opleiding op leeftijd. Margreet Verbeek Workshop opleiding op leeftijd Margreet Verbeek Workshop opleiding op leeftijd Werken aan een gezonde toekomst Kom in beweging! 2 Wat gaan we doen? Kennismaking: Wie zijn wij? Actieve kennismaking Ik ga

Nadere informatie

Kenmerken BedrijfsMaatschappelijk Werk:

Kenmerken BedrijfsMaatschappelijk Werk: De bedrijfsmaatschappelijk werker helpt bij het tot stand laten komen van gezondere arbeidsverhoudingen en meer welzijn binnen het bedrijf of de instelling. Op die manier ontstaat bij werknemers een grotere

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo & Jeugd 2016

Cliëntervaringsonderzoek Wmo & Jeugd 2016 Cliëntervaringsonderzoek Wmo & Jeugd 2016 Inleiding Zowel in de Wmo als in de Jeugdwet is opgenomen dat gemeenten jaarlijks de ervaringen van cliënten moeten onderzoeken. Daarbij wordt vanaf 2016 voor

Nadere informatie

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het FCB-bestuur in afstemming met

Nadere informatie

Wat is de WAI: E.On Benelux afdeling AMM Kerntaken Ontwikkelen centrales Beheren centrales Onderhouden centrales ASSET & MAINTENANCE MANAGEMENT

Wat is de WAI: E.On Benelux afdeling AMM Kerntaken Ontwikkelen centrales Beheren centrales Onderhouden centrales ASSET & MAINTENANCE MANAGEMENT ASSET & MAINTENANCE MANAGEMENT E.On Benelux afdeling AMM Kerntaken Ontwikkelen centrales Beheren centrales Onderhouden centrales Doelen Voldoen aan veiligheid, milieu, kwaliteitseisen Optimaliseren kosten

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000

Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000 Prioriteringsmatrix Zelfverklaring NEN-ISO 26000 Bijlage C Vaststellen van relevantie, significantie en prioriteit van MVO-onderwerpen NPR 9026 Versie: december 2011 Auteurs Rob Boers Erwin Vos CSU CSU

Nadere informatie

Bijlage kosten Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG)

Bijlage kosten Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) Naam interventie: Cool 2B Fit Naam interventie- eigenaar: Stichting Cool 2B Fit Doelgroep: 4-12 jarigen / 12-18 jarigen (Cool 2B Fit is tot en met de leeftijd van 13 jaar) A) Kosten en uren Geef hieronder

Nadere informatie

De DI-code voor sociale partners

De DI-code voor sociale partners De DI-code voor sociale partners Waarom deze code? De DI-code biedt sociale partners een kapstok om aan de slag te kunnen met duurzame inzetbaarheid. Het is een doel dat zij gezamenlijk onderschrijven

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda. 10-8-2010 Vertrouwelijk

Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda. 10-8-2010 Vertrouwelijk Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_GB aanbesteding Oostelijke Ontsluiting 1- Notagegevens Notanummer 392437 Datum 28-6-2010 Programma: 08. Economie en Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

Groen-Punt Groep B.V.

Groen-Punt Groep B.V. Conform 3.C.2 Oktober 2014 Groen-Punt Groep B.V. Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. Chroomstraat 1d 3067 GN Rotterdam INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne

Nadere informatie

Opleidingen voor P&O-ers in de zorg: Serious Game Training duurzame inzetbaarheid Leergang duurzame inzetbaarheid

Opleidingen voor P&O-ers in de zorg: Serious Game Training duurzame inzetbaarheid Leergang duurzame inzetbaarheid Opleidingen voor P&O-ers in de zorg: Serious Game Training duurzame inzetbaarheid Leergang duurzame inzetbaarheid 1 Adres: Welnalaan 5, 7523 NG, Enschede Telefoon: 053-4776614 Website: www.fitform.nl Opleidingsaanbod;

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling: Regionale Initiatieven Van-Werk-Naar-Werk

Uitvoeringsregeling: Regionale Initiatieven Van-Werk-Naar-Werk Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingen in de Metalektro Sectorplan Metalektro Regeling: Cofinanciering Sectorplannen Looptijd Sectorplan Metalektro: 1 september 2014 31 augustus 2016 Uitvoeringsregeling:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB

Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB Algemene Voorwaarden Sectorplan FCB I II III IV V VI Algemeen Te vergoeden kosten en hoogte van de vergoeding Indiening van de aanvraag Behandeling van de aanvraag Afhandeling van de vergoeding Slotbepalingen

Nadere informatie

Actieplan Duurzame Inzetbaarheid

Actieplan Duurzame Inzetbaarheid plan Duurzame Inzetbaarheid Stappenplan en format Dit actieplan Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. Introductie Voor je ligt

Nadere informatie

Aan de slag met werkvermogen in de Nederlandse praktijk. Dinsdag 29 januari 2013 Drs. Sietske van Rossum Brussel

Aan de slag met werkvermogen in de Nederlandse praktijk. Dinsdag 29 januari 2013 Drs. Sietske van Rossum Brussel Aan de slag met werkvermogen in de Nederlandse praktijk Dinsdag 29 januari 2013 Drs. Sietske van Rossum Brussel Onderwerpen Opzet WAI-netwerk Nederland Waarom WAI in Nederland? Nederlands onderzoek met

Nadere informatie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie

Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Nota van Inlichtingen_1 Betreft Nota van Inlichtingen Datum 31 maart 2014 Van Veiligheidsregio Haaglanden Perceel 2 Project Europese aanbesteding Diensten en Producten Mobiele Telefonie Deze Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse 4 3.2 Doelgroepen intern 4 3.3 Doelgroepen

Nadere informatie