De Loopbaanversneller

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Loopbaanversneller"

Transcriptie

1 hr De Loopbaanversneller

2 Duurzame inzetbaarheid is een thema in veel organisaties. Waarschijnlijk ook bij jou staat het op de agenda, of zal het binnenkort op de agenda gezet worden door medewerkers, ondernemingsraad, cao-partijen of de HR-afdeling. De verantwoordelijkheid voor de inzetbaarheid van medewerkers ligt niet meer bij werkgevers alleen. Werknemers zijn zich er steeds meer van bewust dat ook zij mede verantwoordelijk zijn voor hun eigen blijvende inzetbaarheid binnen of buiten de organisatie. Werkgever en werknemer zijn dan ook samen aan zet.

3 Samen werken aan duurzaam succesvolle medewerkers Als leidinggevende of HR-professional speel je een sleutelrol. Jij bepaalt, door de manier waarop je aandacht besteedt aan duurzame inzetbaarheid, de gesprekken die je over dit thema voert en de kwaliteit van de instrumenten die je inzet of de ambities van jouw organisatie worden gerealiseerd. Nationaal Inzetbaarheidsplan Het Nationaal Inzetbaarheidsplan, een initiatief van o.a. TNO, Werk van Nu en het werkgeversforum, faciliteert adviseurs, coaches en organisaties met gevalideerd instrumentarium, een interactief portaal en praktische hulpmiddelen om op zowel organisatie-, team- als medewerker niveau invulling te geven aan duurzame inzetbaarheid. Het instrumentarium is erop gericht om beleid en plannen om te zetten in concrete acties. Gerealiseerde resultaten worden inzichtelijk gemaakt om te kijken of zaken wellicht nog beter kunnen worden opgepakt in de organisatie. Het gaat om het realiseren van verandering en beweging. Een eerste stap daarbij is het voeren van een gesprek over duurzame inzetbaarheid. De digitale instrumenten zijn daarbij geen doel op zich, maar ondersteunen deze dialoog. Het portaal Met het werknemersportaal van het Nationaal Inzetbaarheidsplan geef je jouw medewerkers de best beschikbare hulpmiddelen om zelf vorm te geven aan hun duurzame inzetbaarheid. Zij krijgen de beschikking over verschillende door TNO (mede) ontwikkelde hulpmiddelen om hun inzetbaarheid te meten en acties op te pakken. Er wordt gekeken naar de gezondheid, kennis en vaardigheden, motivatie en werk-privébalans van de werknemer. En naar de huidige en toekomstige inzetbaarheid. Beveiliging en privacy Het portal van het Nationaal Inzetbaarheidsplan voldoet als een van de weinige beschikbare tools aan recente eisen m.b.t. beveiliging en privacy.

4 Kwaliteit die werkt Loopbaanadviseurs, coaches en HRM-ers reageren enthousiast op de nieuwste toevoegingen in het portal van het Nationaal Inzetbaarheidsplan. Dat is nou precies waar we in de praktijk behoefte aan hebben, is een veel gehoorde reactie. Kwaliteit Het Loopbaanportaal biedt toegang tot alle benodigde digitale tests en tools. TNO bewaakt de kwaliteit. Veiligheid. Het portaal voldoet, in tegenstelling tot andere portals in de markt, aan de hoogste eisen op het gebied van Privacy en Beveiliging. De persoonlijke gegevens van de mensen in jouw organisatie zijn daarmee uitstekend afgeschermd. Modern, goed werkgeverschap. Je geeft invulling aan de eigen verantwoordelijkheid van jouw leidinggevenden en medewerkers. Zij krijgen een praktische tool in handen om invulling te geven aan hun rollen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Optimale Monitoring. Management en HR krijgen informatie op organisatieniveau waarmee ze hun beleid of acties kunnen aanpassen als dat nodig is. Meerdere toepassingsmogelijkheden. Het portaal kan worden ingezet in het kader van een programma Duurzame Inzetbaarheid. HR-afdelingen of mobiliteitscentra zetten de tools in ter ondersteuning van loopbaan- of van-werk-naarwerktrajecten in. Of zetten het in bij werving- en selectieprocedures. E-coaching is een standaardmogelijkheid van de tool.

5 Eigen uitstraling. Het loopbaanportaal bevat tests en tools waar jouw organisatie en medewerkers verder mee kunnen. We denken natuurlijk graag met je mee om eventuele andere modules toe te voegen wanneer dat de toepassing in jouw organisatie nog sterker maakt! Vanzelfsprekend kan de herkenbaarheid worden vergroot door de huisstijl van jouw organisatie toe te passen. Certificering De rapportages van de loopbaanversneller zijn duidelijk leesbaar met heldere presentaties van de uitkomsten en praktische tips. Medewerkers kunnen met de resultaten meteen aan de slag. De Loopbaanversneller is hoogwaardig hr-gereedschap met een lage kostprijs en geschikt voor alle organisaties die baat hebben bij duurzaam gemotiveerde en compentente werknemers Wij vinden het belangrijk dat organisaties het maximale rendement uit de loopbaantool halen. Daarom worden loopbaancoaches, HR-professionals of leidinggevenden die deelnemers gaan coachen door ons opgeleid om de testuitslagen goed te kunnen interpreteren, de uitkomsten met elkaar te verbinden én de link te leggen naar de grootste kansen in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. De certificeringsworkshop van twee dagdelen wordt verzorgd door een testpsycholoog en een ervaren loopbaanadviseur die de loopbaanversneller en de praktijk goed kennen. De certificering wordt afgegeven voor een periode van vier jaar. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om je te ontwikkelen tot expert-niveau in een vervolgworkshop. Als versneller-expert ben je in staat om nog diepere analyses te maken bij complexere uitkomstenprofielen en ben je nog beter in staat om op basis van de rapportages kandidaten in hun kracht te zetten.

6 De Loopbaanversneller een krachtig gereedschap bij dat doet wat werkt! Loopbaanversneller in vier versnellingen De loopbaanversneller is een interactief loopbaanportal. Jij stelt jouw medewerker in staat om de loopbaanversneller het beste uit zichzelf te halen met alle tools om duurzame inzetbaarheid, ontwikkeling en mobiliteit op een aansprekende manier op de agenda te krijgen. Doen wat werkt. Dat is het uitgangpunt voor de Loopbaanversneller.

7 Wie ben ik? Persoonlijkheid Omgaan met verandering Competenties Hoe beslist u? Hoe onderneemt u? Hie stuurt u? Hoe werkt u? Wat drijft u? Wie bent u? Wat kan ik? Hoe bereik ik dat? Arbeidsmarktcommunicatie Communicatiestijl Conficthantering Leerstijlen Solliciteren Beroepskeuze Drijfveren Employability Wat wil ik? Voor medewerkers is een set met maar liefst vijftien verschillende vragenlijsten beschikbaar die hun waarde bewezen hebben in de praktijk. De vragenlijsten zijn onderverdeeld in de thema s Wie ben ik, Wat kan ik, Wat wil ik en Hoe bereik ik dat. De tests zijn betrouwbaar en kunnen daarom worden ingezet bij alle organisaties en voor alle functieniveaus. Ook interne begeleiders en managers kunnen toegang krijgen tot de tools om zo medewerkers te kunnen begeleiden en coachen. De loopbaanversneller is gemaakt door en voor de dagelijkse praktijk. Uitgangspunt voor de samenstellers was een portal te bouwen dat gebruikers vriendelijk, tijdbesparend, objectief en betrouwbaar is. Het portal kan natuurlijk worden aangepast aan de specifieke wensen van jouw organisatie en medewerkers. Doordat het portaal werkt met de infrastructuur van het Nationaal Inzetbaarheidsplan kunnen koppelingen gelegd worden met andere HR-thema s zoals gezondheid (PMO s) en algemeen functioneren.

8 workshop PA R T N E R VA N : Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan hr Contact Neem voor meer informatie over de Loopbaanversneller of het programma van het Nationaal Inzetbaarheidsplan contact op met Gewoon-HR: Colinda van Dijk Bezoekadres Grebbeberglaan VX Utrecht Website