Alle leden van de MR hebben het onderwijskundig jaarplan ontvangen. Ine geeft toelichting op het gemaakte plan.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alle leden van de MR hebben het onderwijskundig jaarplan ontvangen. Ine geeft toelichting op het gemaakte plan."

Transcriptie

1 Notulen MR-vergadering Datum: Donderdag 7 september 2017 Tijd: uur Aanwezig:,, Babs, Patrick, Jasper, Tess, Marijke, Ilse en Sylvia Aanwezig namens de directie: Ine Afwezig: Kim 1. Opening Welkom aan iedereen. Fijn om weer even bij elkaar te zijn na de zomervakantie. heeft een mail gehad van Jasper over zijn aanwezigheid. Nog niet duidelijk is of hij zal komen. 2. Vaststelling agenda neemt de agenda even kort door en vraagt of er nog zaken ontbreken. Er worden geen extra punten toegevoegd. De data voor de volgende vergaderingen worden pas na de jaarvergadering vastgesteld als er ook met de 2 nieuwe kandidaten kan worden overlegd. In verband met de verkiezingen voor de MR wordt gesproken over het bestaande reglement inzake 2 vacatures en slecht 2 aanmeldingen. Jasper was helaas iets verlaat en neemt toch nog plaats bij de vergadering. 3. Vanuit de directie: A. Onderwijskundig jaarplan Alle leden van de MR hebben het onderwijskundig jaarplan ontvangen. Ine geeft toelichting op het gemaakte plan. Als bepaalde methoden goed uitpakken zoals bijvoorbeeld het werken met sociale talenten dan blijven ze uiteraard voortbestaan. Mochten sommige methoden niet zo goed aanslaan dan mogen ze pas na 8 jaar gewijzigd worden. Ine geeft aan hoe ze met de verbeterpunten van de onderwijsinspectie aan de slag zijn gegaan. Een voorbeeld hiervan is het structureren van zicht op ontwikkeling. Hoe zou je eenduidiger kunnen bijhouden welke leerling extra hulp nodig heeft bij een bepaald onderdeel. Stel een leerling heeft wat meer uitleg en/of oefening nodig bij het klokkijken. Tot nu toe houdt de leerkracht in zijn/haar geheugen bij welke leerlingen dat zijn. In het team wordt nu besproken hoe je dit soort gegevens ook schriftelijk kan vastleggen zodat het ook voor bijvoorbeeld andere (inval-) leerkrachten genoteerd staat.

2 Juf Tess geeft nog extra toelichting over variatie in je instructie. Momenteel is het zo dat er een driedeling is in de groepen; basis groep, verdiepte groep en een intensieve groep. Bijvoorbeeld bij rekenen worden de kinderen in die groepen ingedeeld. Echter, het klokkijken valt onder rekenen en het kan zomaar zijn dat een leerling uit de intensieve groep toch moeite heeft met klokkijken. Het team zou bijvoorbeeld het komende schooljaar formulieren kunnen ontwikkelen om deze gegevens te registreren. Bij elke les zou de docent dan wellicht beter kunnen kijken naar het doel van die specifieke les en een beter beeld kunnen krijgen wie daarin extra aandacht nodig heeft. Een ander duidelijk voorbeeld om tot verbetering te komen zijn klassenconsultaties. Hoe kunnen de leerkrachten van de Torenuil meer en beter van elkaar leren. Door een klassenconsultatie kan een leerkracht duidelijk zien wat de goede punten zijn van een andere docent alsook constateren wat mogelijk verbeterpunten zouden kunnen zijn. Tevens wordt er nog gesproken over de WMK-PO enquête van maart Het is aan te bevelen dat de MR de vragenlijsten nakijkt en/of eventueel helpt opstellen. Als de MR dit op tijd wil uitvoeren zal het medio januari 2018 moeten plaatsvinden. Mochten de leden van de MR nog vragen hebben over of aanvullingen hebben op het onderwijskundig jaarplan dan verzoekt hen dit voor de volgende vergadering te mailen. Op de jaarvergadering zal Ine een korte samenvatting geven op het plan. B. Verkeersveiligheid fietspad WOC Naar aanleiding van de mail van Jenneke de Winter met de aangegeven kritieke punten in de verkeerssituatie rondom de school heeft Ine contact gehad met de gemeente IJsselstein. De gemeente is geweest om rondom de school de verkeerssituatie te bekijken. Helaas heeft de gemeente hierna niets meer van zich laten horen. Patrick oppert dat het wellicht handig is nog vaker te bellen om iets gedaan te krijgen. Besloten wordt dat dit een punt van aandacht zou kunnen zijn voor het komende schooljaar en dat het wellicht bij de samenstelling van het portfolio van de MR taken met de nieuwe leden bekeken kan worden wie dit punt wil oppakken. 4. Binnengekomen stukken Er ligt nog post in het bakje die nog niet gelezen is. De post zal niet digitaal worden gemaakt (ingescand worden). Het blijft de taak van elk MR lid de post zelf te lezen in de lerarenkamer. Misschien is het een idee om een MR lid verantwoordelijk te maken voor het lezen van de post.

3 5. Mededelingen A. Algemeen: schoolwebsite en wijzigingen schoolgids controleren Over de website wordt vermeld dat de festivals er nog niet op staan. Tevens staat er nog een oude team-foto op. En na het samenstellen van de nieuwe MR zal er een nieuwe foto gemaakt en geplaatst moeten worden. Patrick heeft de schoolgids nagelopen en geeft aan geen punten te hebben gezien die gewijzigd dienen te worden. Voor het nakijken en wijzigen van de website bieden Patrick en zich aan om deze taak op zich te nemen. B. Vanuit het team / secretariaat (Tess e.a.): afscheid Leo, feestweek Het afscheid van meester Leo heeft plaatsgevonden. Namens de MR zou het leuk zijn een kaartje en een bosje bloemen te geven. Jasper zal deze taak op zich nemen en na de verhuizing en vakantie van meester Leo iets laten bezorgen. Er wordt nog gesproken over het geven van attenties bij afscheid. Afgesproken is dat er bij vaste leerkrachten altijd iets zal worden gedaan. Patrick geeft aan dat het wellicht handig is dit door de volgende beheerder(-ster) van het lief en leed potje kort uit te werken. Bij wie doen we wat en welk bedrag geven we er ongeveer aan uit. De feestweek was een enorm succes! Er staat een uitgebreide nieuwsrapportage in de schoolkrant. Het bezoek aan de Efteling is door iedereen als een super leuke dag ervaren. Alle leerkrachten en vrijwilligers waren enorm enthousiast en hebben zich met alle liefde ingezet. Er is geen onvertogen woord gevallen. Ook het slaapfeest op school is heel rustig verlopen en als een ontzettend mooie gebeurtenis beleefd. Ook is het Algemeen Dagblad en de Zenderstreek Nieuws op bezoek geweest tijdens de feestweek. Zowel online als in het nieuwsblad zelf is er vermelding gemaakt van het 20-jarig bestaan en de speciaal daarvoor georganiseerde activiteiten. Babs oppert nog of het een idee is om een melding te maken op de site van de Torenuil van deze nieuwsberichten en eventueel een link te maken. Ine zal hier naar kijken. Voorts wordt door het team nog gemeld dat er op 5 oktober 2017 een staking plaats zal vinden. Op maandag 11 september gaat er een mail uit naar alle ouders over deze dag. Het bestuur van Robijn heeft aangegeven dat de leerkrachten een dag onbetaald verlof kunnen opnemen. Een ander alternatief is dat zij of op school aanwezig zijn die dag of dat ze naar de stakingsplek gaan.

4 6. Notulen MR-vergadering d.d. 22 juni 2017 Het enige inhoudelijke punt voor verbetering vatbaar is op pagina 2 de opmerking over de zin Deze is nog niet verder uitgewerkt. Het protocol staat nog niet beschreven. Ine geeft aan een A4-tje met zo werken wij op te stellen. Besloten wordt de zin Het protocol staat nog niet beschreven. weg te laten uit de notulen. zal dit in de notulen aanpassen. Een actiepunt voor wat hier uit volgt is met Ine door te nemen hoe het staat met de uitwerking van het model zo werken wij. Bij het doornemen van het actiepunt MR-postvoorstel van Patrick meldt hij dat hij zichzelf heeft aangemeld voor het twitteraccount van de AOB. Andere leden kunnen voor zichzelf bepalen of ze hier behoefte aan hebben. Voor wat betreft het digitaal ontvangen van het blad van VOO zijn de kosten 53 euro per jaar. Dit wordt niet als een nuttige investering gezien. De MR leden kunnen het blad in de docentenkamer lezen en zichzelf kosteloos aanmelden voor de nieuwsbrief van VOO. Voor wat betreft het actiepunt over vandalisme van juf Tess en juf Sylvia kan gemeld worden dat ze helaas nog geen tijd hebben gehad dit op te pakken. De belofte is dit voor de eerstvolgende vergadering te doen. Aangaande het actiepunt een sjabloon te gebruiken om het Huishoudelijk Reglement aan te passen, een actiepunt van, kan vermeld worden dat deze tevens doorschuift als onderwerp voor de volgende vergadering in november. Het actiepunt betreffende het afstemmen van de komende vergaderdata in combinatie met de GMR vergaderdata alsook met de nieuwe MR leden wordt door opgepakt. De notulen van 29 mei zijn door Patrick gemaakt. Gevraagd wordt aan de MR leden om deze notulen thuis even door te nemen en eventuele reacties naar Patrick te mailen (met een cc naar Ine). zal de afgelopen notulen op de website plaatsen. Juf Tess maakt nog even een extra punt als aanvulling op de mededelingen bij punt 5. Het team is erg blij met de invulling van het nieuwe IB team op de Torenuil. Juf Joyce heeft groep 3/4/5 onder haar hoede en juf Gerry groep 6/7/8.

5 Ook de nieuwe collega Monique S. hebben ze tijdens de feestweek leren kennen als een fijne nieuwe collega voor het team. Op 14 oktober gaat juf Iris trouwen. Besloten wordt dat juf Tess een presentje namens de MR zal verzorgen voor haar, gezien de goede band die zij hebben. Zij ontlast hiermee Jasper van zijn taak voor het lief en leed potje. 7. Workshop dag: oprichting werkgroep Er is in de Oehoe een oproep gedaan om vrijwilligers te vragen deel te nemen in een werkgroep voor het organiseren van een workshop dag. Tot op het moment van vergadering zijn er nog geen aanmeldingen geweest. Wellicht is het een idee dat Patrick samen met Ine de tekst voor de oproep nogmaals doorneemt. Besproken wordt dat de oproep misschien niet een duidelijk beeld heeft gegeven van de verwachting van deze dag en/of de gevraagde hulp. De vraag is ook of het nog nuttig is een werkgroep op te richten voor deze dag om te brainstormen over de invulling of dat het wellicht net zo makkelijk is dat Patrick samen met juf Ilse en Ine een datum bespreekt (18 mei tijdens de creadag) en een raamwerk/kader bepaalt van wat er op die dag gevraagd wordt van vrijwilligers met een duidelijk aantal voorbeelden. Opdat het meer tot de verbeelding spreekt. Dan zou er nogmaals een oproep kunnen worden gedaan voor concrete invulling van de activiteiten. 8. Nieuws uit de GMR Er is geen nieuws te vermelden vanuit de GMR. Op 18 september zal de eerstvolgende vergadering plaatsvinden. Voorlopig (komende schooljaar) gaat er toch een tweekoppig bestuur plaatsvinden. Vanuit elke school zijn er dus 2 afgevaardigden die deelnemen in de GMR. Voor de Torenuil is dat juf Kim en namens de ouders Jasper van Schijndel. 9. Jaarvergadering en MR-verkiezingen Er zijn 2 vacatures voor de MR op de Torenuil. Er is een oproep gedaan voor werving van nieuwe ouders en tot op moment van vergadering zijn er 2 kandidaten die zich bij juf Tess hebben gemeld. De deadline voor inschrijving is 23 september Het is nog even afwachten of er nog meer mogelijke kandidaten van zich laten horen.

6 Gesproken wordt over de datum dat de stukken voor de jaarvergadering klaar moeten zijn. Formeel is het zo dat de stukken uiterlijk twee weken voor de jaarvergadering op de site moeten staan. Het aanleveren van het materiaal zal dus eind september dienen te gebeuren. De begroting hoeft niet noodzakelijkerwijs van te voren bekend te worden gemaakt. Zolang het maar wel geagendeerd wordt voor de jaarvergadering. Besloten wordt dat het financieel jaarverslag pas op de jaarvergadering hoeft te overhandigen. Het plaatsnemen in een lokaal voor de jaarvergadering is vorig jaar goed bevallen. Dit zal voor 2017 ook de opzet zijn. De leden worden om uur verwacht en juf Tess zal voor wat lekkers zorgen. Om begint de vergadering. Juf Tess en Marijke zullen ervoor zorgdragen dat de benodigde stukken op de site komen te staan op maandag 2 oktober en dat de papieren versies vanaf 9 oktober ook in de school aanwezig zijn (en eventueel stembussen als er nog kandidaten bijkomen. belooft op 21 september haar verslag te zullen mailen en op 28 september zal Ine haar verslag klaar hebben. Tevens zal juf Marijke er voor zorgen dat er in de volgende Oehoe (of een aparte mail) vermeldt zal worden per welke datum de stukken ten behoeve van de jaarvergadering op de site staan. Alle stukken bij elkaar gaat het om; het verslag van de jaarvergadering van vorig jaar, het jaarverslag van de MR van, het jaarverslag van Ine, het financieel verslag van en de agenda voor de komende jaarvergadering. 10. Verkeerssituatie rondom school Sinds het nieuwe schooljaar zit er op de Praagsingel ook een nieuw kinderdagverblijf. Dit zorgt voor extra veel verkeersdrukte in deze toch al drukke straat. Patrick meldt dat hij al meerdere malen heeft gezien dat dit ongewenste verkeersdrukte geeft. Besloten wordt dat hij een mail zal sturen aan Ine om dit aan te kaarten. 11. Rondvraag Er is niemand die iets te vragen heeft.

7 Actiepunten Maken notulen vergadering Opgestelde vragenlijsten WMK-PO nakijken en/of aanpassen voor volgende enquête medio januari 2018 Nakijken of alles up-to-date is op website Torenuil Attentie regelen meester Leo Attentie regelen huwelijk juf Iris Nieuwsvermeldingen Feestweek op de site van de Torenuil plaatsen of een koppeling maken (PR) Aanpassen van de notulen van Model zo werken wij met Ine bespreken/nakijken Bekijken/maken protocol vandalisme Sjabloon Huishoudelijk Reglement Voorstel maken vergaderdata MR Alle laatste notulen op de site plaatsen Bespreken en uitwerken voortgang workshop dag met Ine Jaarverslag MR Jaarverslag Torenuil Financieel Jaarverslag Agenda jaarvergadering Plaatsen alle stukken jaarvergadering online Klaarleggen printversies alle stukken jaarvergadering Mail aan Ine sturen over toegenomen verkeersdrukte Betreffende persoon Babs Alle MR-leden Patrick en Jasper Tess Ine Tess en Sylvia Patrick en Ilse Ine Marijke en Tess Marijke en Tess Patrick

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole.

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole. Notulen MR vergadering 30 oktober 2017 Aanwezig: Barbara, Silvia, Nicole, Marc, Sylvia, Marijke, Ilse Afwezig: Kim, Patrick, Tess Aanwezig vanuit Directie: Ine Aanwezig vanuit GMR: niemand 1. Opening:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 maart 2018

Notulen MR vergadering 13 maart 2018 Notulen MR vergadering 13 maart 2018 Aanwezig: Patrick, Marc, Silvia B., Nicole, Ilse, Tess, Marijke Afwezig: Barbara, Sylvia, Kim, Jasper Aanwezig vanuit Directie: Ine en Bea Aanwezig vanuit GMR: niemand

Nadere informatie

3. Vanuit de directie:

3. Vanuit de directie: Notulen MR- vergadering Datum: Dinsdag 12 januari 2016 Tijd: 19.30 21.45 uur Aanwezig: Barbara, Marc, Babs, Marijke, Ilse en Tess Aanwezig namens de directie: Ine en Bea Afwezig: Paul, Mar- Claire, Kim

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda Tijdsbewaking: Kim Volgorde aangepast: Formatie, Schoolplan, Begroting eerst Extra agendapunt: cursus

2. Vaststelling agenda Tijdsbewaking: Kim Volgorde aangepast: Formatie, Schoolplan, Begroting eerst Extra agendapunt: cursus Notulen MR vergadering donderdag 27 november 2012 Locatie: WOC Tijd: 19:30 tot 21:30 uur Aanwezig: Ine, Ed, Kim, Tess, Alma, Roland, Barbara, Paul Merks, José en Ellen Afwezig: Cindy, Marc en Marijke 1.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie

Medezeggenschapsraad. Algemene informatie Datum: 09-10-2018 Start: 19.00 uur Einde: 21.30 uur Algemene informatie Locatie: Personeelskamer Voorzitter: Lieke van Wijk Notulist: de Jong Deelnemers Deelnemer: Aanwezig: Afwezig: Angelique Keetbaas

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris

Graag notulen en beleidstukken minstens een week voor de vergadering aanleveren> secretaris Notulen Mr vergadering maandag 12 juni 2017 Aanwezig: Marleen Goumans (vz), Daphne Sprenkling (dir.), Elles Scholtes (MT lid), Angelica van Winden (secr.), Diane van Deutekom, Mascha van der Wilk, Cindy

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op

Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op Nieuwsbrief d.d. 10-01-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl GMR Deze week namen we informeel afscheid

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2017-2018 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Notulen ouderraad BS Neel dd

Notulen ouderraad BS Neel dd Notulen ouderraad BS Neel dd 09-11-2017 Aanwezig; Nicola, Meinke, Eva, Vivian, Natasja, Kirsten, Sanne Verhaegh, Eefje Eilers, Helma (team), Nicole Afwezig; Iris, Cindy, Ilse (team) 1. Opening Welkom iedereen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 6 maart 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

VERSLAG MR VERGADERING

VERSLAG MR VERGADERING VERSLAG MR VERGADERING Datum: 22 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Verslag: (P) Annemieke, Annick, Astrid, Saskia (O) Edwin, Lizzy, Michel, Harm, Gabor. (D) Adriana, Madelon. Ellen (met kennisgeving) Edwin

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

Openbaar Onderwijs Muiden - Muiderberg

Openbaar Onderwijs Muiden - Muiderberg Aan: Leden van de MR Ouderraden Vinkenbaan en PC Hooft Directie, Remko van der Heijden Medezeggenschapsraad Notulen MR-vergadering Datum: woensdag 20 september 2017 Tijd: 19.30 22.00 start met eigen vergadering

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 oktober 2014

Notulen MR vergadering 29 oktober 2014 Notulen MR vergadering 29 oktober 2014 Aanwezig: Jenny, Glenda, Mieke, Petra, Thea, Marcel, Marion, Gabriëlla en Karin. Afwezig: Fidel en Esmeralde MR notulen Blz 2. Brief schoolgeld bevatte andere informatie

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad (MR) van OBS de Driesprong 2013-2014 Algemeen - De MR van de Driesprong bestaat uit ouders en leerkrachten. Zij vertegenwoordigen de ouders en leerkrachten

Nadere informatie

MR NOTULEN 20 juni 2017

MR NOTULEN 20 juni 2017 MR NOTULEN 20 juni 2017 Aanwezig : Arthur, Bouwine, Jeannette, Madeleine, Monique Afwezig : Joyce, Nynke Gast : Gejo, Rosan Notulen : Jeannette Tijdstip : 20.00-22.30 uur Plaats : Verlengde Fortlaan, Bussum

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1

Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not Vergaderdatum Bladzijde 1 Notulen Vergadering Medezeggenschapraad/OR BS De Veste Nummer Not301018 Bladzijde 1 Vergaderlocatie Aanwezig: BS De Veste Janneke Kemmeren Gerry Biemans Simone de Vos Jadine Spierings Ellen Boonman Eric

Nadere informatie

D E P A L S T E R 2012-2013

D E P A L S T E R 2012-2013 D E P A L S T E R 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding:,: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting :Edwin de Vries: arbo

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER

NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER NOTULEN MR VERGADERING 3 maart 2011 DALTONSCHOOL DE MEER Aanwezig: Afwezig: Agenda: Sandra Obbink, Annemiek Orthel, Oudejans (voorzitter), Evelien Prot, Bas Bronneberg Saskia Lekkerkerker, Moerkamp, Aafke

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Vlindertuin. schooljaar

Jaarplan Medezeggenschapsraad. basisschool de Vlindertuin. schooljaar Jaarplan Medezeggenschapsraad basisschool de Vlindertuin schooljaar 2013-2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en Visie 3. Wie heeft er zitting in de MR 4. Vergaderdata MR 2013-2014 5. Onderwerpen

Nadere informatie

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino Notulen Medezeggenschapsraad Auteur Liesbet Veenstra Betreft Verslag bijeenkomst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Actiepuntenlijst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Datum 20 augustus 2013 Aanwezig

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do 19-05-2016 Aanwezig: Martin, Natasja, Rebekka, Sharon, Robert, Linda, Saskia, Kim, Josephine, Natascha Afwezig: Gast: Marjon AGENDAPUNT Resultaat Actie 1. Opening De voorzitter

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart?

Vergader- en agendaplanning MR de Voorde 2014-2015. Terugkoppeling eerste overleg SC/MR/Dir. Wel/niet en zo ja, wanneer? Aanluiten bij 3 maart? Vergadering 1 Onderwerp Bijzonderheden/opmerkingen Datum: Vasstellen Jaarplan MR Vaststellen rollen/taken MR bestuur woe 3 september 2014 Vaststellen doelstellingen/focus lopend jaar Punten vanuit MR Instellen/verdeling

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 16 oktober 2014, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Audrey Dankers (LL) Helga Spelt (VZ, OL) Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL) Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL)

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust (directeur), Perre van Beek, Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn (notulist),

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele

Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele Jaarplan Medezeggenschapsraad Basisschool Ten Darperschoele schooljaar 2017-2018 + Jaarverslag MR 2016-2017 Inhoudsopgave Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 3. Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF petraschool

NIEUWSBRIEF petraschool NIEUWSBRIEF petraschool 9 FEBRUARI 2018 Belangrijke data: Voorjaarsvakantie : maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari 2018 Continurooster : vrijdag 30 maart is de school om 13.00 uur uit Paasvakantie

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017 NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 13 APRIL 2017 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust, Igor Martin, Marijke Janssen (Voorzitter) Ester den Otter, Martin Romeijn, Kees Verspaandonk, Hannie Roosen (Notulist), Marie-Thérèse

Nadere informatie

Jacqueline opent haar eerste vergadering als voorzitter en heet iedereen welkom. Ook Karen start vandaag officieel in de raad!

Jacqueline opent haar eerste vergadering als voorzitter en heet iedereen welkom. Ook Karen start vandaag officieel in de raad! Notulen MR vergadering maandag 26-09-2016: 19.00 uur Aanwezig: Pascal Schuck, Maartje Holt, Karen de Jong, Tamara van den Breemen, Jacqueline Bavinck Aanwezig tot en met agendapunt 5: Anje Bechtel 1. Opening

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 januari 2015

Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Notulen MR vergadering 13 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: Leon Dijkstra, Mariska Enneking (verslag), Marc Menon (GMRO), Erik Rammeloo (voorzitter), Sylvia Reinold (directie a.i.),, Aafke Straat, Astrid

Nadere informatie

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid.

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid. MR vergadering dinsdag 29 november 2016. Locatie: Miriam Notulen: Miriam Aanwezig: Margreet, Martijn, Sandra, Cindy, Wanda en Miriam. Jan is helaas afwezig door ziekte. Agenda: 1. Opening van de vergadering

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie Notulen OR vergadering 22 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:40.

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. Vergadering M.R. 11-09-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud. Peter, Wim, Steffi, Koen en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Peter opent de vergadering. Steffie stelt zich kort voor

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 08 januari 2015, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Helga Spelt (VZ, OL), Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL), Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL) + 6 kandidaten voor

Nadere informatie

voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018

voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018 voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018 Aanwezig: Sanders, Jurgen van der Kruijssen, Anke Swierstra, (team) Afwezig: Berkers, Wendy Oolbekkink, Saskia Garcia, Angelique van Balen

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage.

MR reglement bekijken Marie-Louise KPOA site verzuimbeleid verzamelen. Dit mailen als bijlage. Medezeggenschapsraad Tafelronde Aanwezig Ingrid, Janneke, Marieke, Agnes, Marie-Louise,, Hans Afwezig Datum 30-03-2017 Waar Tafelronde locatie Koning Karelpad 19.30-21.30 Datum Actiepunt uit notulen d.d.

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering De Torenuil

Notulen MR-vergadering De Torenuil Notulen MR-vergadering De Torenuil Datum : donderdag 25 oktober 2012, 20.00 uur 22.30 uur Aanwezig : José,, Alma, Barbara, Kim,, Marc Aanwezig namens directie : Ine Aanwezig : Paul (geen MR-lid) Afwezig

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 29 januari 2018

Notulen MR De Caegh 29 januari 2018 Notulen MR De Caegh 29 januari 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Rina, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet een ieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W.

Notulen Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W. Notulen 25-09-2017 Aanwezig: J. Gelsing, J. Venne, A. Kertzman,, B.v. Vugt, J.Claassens, L.v.d.Wegen, D.d. Vlaming, R.v.Dijk, W. Steenkist Afwezig met kennisgeving: J.v.Dijk Aanwezig namens directie: K.v.Giessel,

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad

Jaarverslag medezeggenschapsraad Jaarverslag Medezeggenschapsraad Basisschool Willibrordus 2016-2017 1 1. Inleiding Zoals vastgesteld in artikel 19 van het MR-reglement, maakt de MR jaarlijks een verslag van de werkzaamheden. Het verslag

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 15 mei 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Afwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Stephanie Bol, Saskia de Vos (vanaf agendapunt 4) Thea Zuiderduin AGENDA 1. Opening

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad van

Medezeggenschapsraad van Medezeggenschapsraad van Notulen MR vergadering maandag 15 september 2014 Aanwezig: Magda Kusters(voorzitster), Henri van der Velden, Odette Neggers, Mariëlle van Oorschot, Paul Snels, Lisette van Beurden,

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken.

Sabine opent eerste vergadering van schooljaar 2014-2015 om 19:37 uur. De financiële verantwoording wordt in de volgende vergadering besproken. MEDEZEGGENSCHAPSRAAD p/a Kerkstraat 112, 5126 GD Gilze Notulen MR 15-09-2014 Aanwezigen: Sabine Swaans (voorzitter), Cor Diepstraten, Michelle e-mail: mr@debolstergilze.nl Willemse, Jacco Graumans, Daniëlle

Nadere informatie

Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en welkom Vergadering wordt om geopend. Welkom terug aan Ursula en Ilse.

Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en welkom Vergadering wordt om geopend. Welkom terug aan Ursula en Ilse. Datum: 1-2-2016 Aanvang: 19.30 21.30 Onderwerp: MR vergadering Notulant: L. Vlekken Aanwezig: Ilse, Ursula, Imme, Gerrit-Jan en Afwezig: - Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D

D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D D E M E A N D E R - M E D E Z E G G E N S C H A P S R A A D N o t u l e n A A N Leden MR C C Parnassys V A N Remco Tonkes D A T U M 14-2-2008 A A N T A L P A G I N A ' S ( I N C L. V O O R B L A D ) 5

Nadere informatie

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig:

Notulen (P/MR) Notulen Aanwezig: Notulen (P/MR) Notulen 14-06-2017 Aanwezig: Ernie Delleman Dorolien Regelink Wilma Schrijver Karen Tempels Agnes Tuinte Lars Krabben borg Hans Reede Leonie Salemink Afwezig: Wilfried Schoof Sifra Hoof

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 20 juni nr. 20 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Notulen Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.00 21.00 uur, na afloop sluiten we af in de Lantaern Datum: dinsdag 1-7-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Marleen, Peter (afgemeld) en Cas (geen afmelding, schuift

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016

Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Jaarplan Medezeggenschapsraad OBS de Weide 2015 / 2016 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Bezetting en verkiesbaarheid MR leden 4. Structurele onderwerpen 5. Vergaderdata

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017 NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 16 MAART 2017 Aanwezig: Afwezig: Judith Aust, Igor Martin (notulist), Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Kees Verspaandonk (tot 20.30), Perre van Beek, Hannie

Nadere informatie

Notulen MR Dinsdag 19 september uur ANJELIERSSTRAAT

Notulen MR Dinsdag 19 september uur ANJELIERSSTRAAT Notulen MR Dinsdag 19 september 2017 19.30 uur ANJELIERSSTRAAT Aanwezig: Mark (voorzitter), Simone, Chris, Karin, Mirjam, Gijs en Barbara Afwezig (met bericht): Jan-Willem, Chantal en Francesca. 1. Opening

Nadere informatie

Notulen SR-vergadering 7 januari 2013

Notulen SR-vergadering 7 januari 2013 Notulen SR-vergadering 7 januari 2013 Aanwezig: Alice, Anita, Brenda, Chantal, Claudia, Eke, Lia, Maja, Marleen, Monique, Nancy, Pietronella, Raymond, Sandra, Tamara Afwezig: geen --------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter MR VERGADERING JOZEFSCHOOL Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: Elles (mt), Angelica (secr.), Jaco, Mascha, Marleen(vz), Cindy, Jane (notulist). Afwezig met bericht: Richard en Diane sluit zich na de pauze

Nadere informatie

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith)

2. Bijgekomen agendapunten - De gang van zaken mbt groepsindeling doornemen. (te bespreken met Edith) MR notulen Datum: dinsdag 19 januari Locatie: Gevers Deynoot Notulist: Ronald Voorzitter: Ine Aanwezig: Ine Koevoet, Henri Koopman, Nellie Ligthart, Margreet van Ommen, Ronald de Lange, Arnaud Ouwehand

Nadere informatie

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen.

Nelly Bergers zal ook deze vergadering, namens het directieteam, als adviseur deelnemen. Notulen vergadering van maandag 9 april 2018 20.00 (locatie Swentibold) Aanwezig advies: N. Bergers Aanwezig MR: J. Brull, T. Van Sloun, M.Gruisen, H. Bijsmans (voorzitter) 1. Welkom Hans opent de vergadering

Nadere informatie

Communicatieplan. MR-0001 Status : versie 1.1 Blad 1 van 10. MR De Neerakker. Communicatieplan MR

Communicatieplan. MR-0001 Status : versie 1.1 Blad 1 van 10. MR De Neerakker. Communicatieplan MR Blad 1 van 10 Communicatieplan MR Titel document: Communicatieplan Auteur: C. Corbey Opgemaakt: 02-11-2011 Blad 2 van 10 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 COMMUNICATIEDOELSTELLING... 4 3 AANPAK... 5 4 DOELGROEP

Nadere informatie

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld.

*Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. Notulen MR vergadering 15-12-2014 *Welkom door de voorzitter; In het bijzonder Paul Drost die voor de eerste keer aanwezig is. Manon, Miranda, Marja en John hebben zich afgemeld. *Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO : 010-4205314, via De Piloot Beste ouders en verzorgers, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

notulen 5e MR vergadering schooljaar

notulen 5e MR vergadering schooljaar : 17-04-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 5e MR vergadering schooljaar 2017 2018 aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt (pg), René Zevenbergen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 27 september 17

Notulen MR vergadering 27 september 17 Notulen MR vergadering 27 september 17 Aanwezig: Lisette, Istvan, Sebile, Mathijs,, Jacob, Marieke, Janine, Lilian, Désiré Afwezig: - Opening: Istvan opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Maandag 21 november 2017 2e MR Vergadering Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Paul Witteman, Clemy Bosselaar-Engeringh, Stephanie Bol, Saskia de Vos (afwezig: Niels Boersma)

Nadere informatie

Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp.

Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp. Notulen MR-vergadering CBS de Ark 2 oktober 2018 Aanwezig: Sanne Clarissa Mariette Aad Ay-Ming Marijn Afwezig: Michiel Mandy 1. Opening Iedereen stelt zich voor aan de hand van een meegenomen voorwerp.

Nadere informatie

Notulen MR 5 d.d. dinsdag 9 mei 2017

Notulen MR 5 d.d. dinsdag 9 mei 2017 Notulen MR 5 d.d. dinsdag 9 mei 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Irene, Maarten (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Annemiek -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs

Jaarplan 2015-2016. Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad OBS De Wildert Dubbelwijs 0 Algemeen pagina 2 Visie, uitgangspunten en werkwijze pagina 3 Regelingen en beleidsplannen pagina 3 Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Notulen

Medezeggenschapsraad Notulen Medezeggenschapsraad Notulen Notulen MR-vergadering dd: 21 juni 2012 Notulen MR-vergadering Aanwezig: Edwin Drosten, Bianca Lammers, Mark Damming, Kees Pels, Marije Bruning Paschal Vliegen, Tatjana Kiezebrink,

Nadere informatie

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief

Jaarverslag MR Guido de Brès Status september 2016: definitief Jaarverslag MR Guido de Brès 2015-2016 Status september 2016: definitief Inhoudsopgave Inhoud Voorwoord... 3 1. Algemeen... 4 1.1. Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 4 1.2. Taakverdeling...

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam

Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015. Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam Jaarverslag Medezeggenschapsraad KBS Het Bovenland 2014-2015 Akersluis 1A 1066 ER Amsterdam 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Inleiding 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze (2014-2015) 4 4. Bezetting

Nadere informatie

Notulen OPR PassendWijs

Notulen OPR PassendWijs regio Personeelsgeleding Oudergeleding Overbetuwe / Lingewaard Tamara Bulters (voorzitter / PR / nieuwsbrief) Valentien Milder Astrid Peters (penningmeester) vacant Renkum Bianca Thomassen (secretaris

Nadere informatie

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website)

notulen 3e MR vergadering schooljaar (definitief; website) datum: 11-01-2018 tijd: 19.30 uur plaats: CBS De Vrijenburg notulen 3e MR vergadering schooljaar 2017 2018 (definitief; website) aanwezig: afwezig: notulist: Leonie Kasten (secretaris, pg), Margreeth Barendregt

Nadere informatie