Speerpunten ten behoeve van meerjarenbeleid (ter bespreking met leden) HCAS 2.0. recreatief organiseren & sportief investeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Speerpunten ten behoeve van meerjarenbeleid (ter bespreking met leden) HCAS 2.0. recreatief organiseren & sportief investeren"

Transcriptie

1 Speerpunten ten behoeve van meerjarenbeleid (ter bespreking met leden) HCAS 2.0 recreatief organiseren & sportief investeren

2 Achtergrond en aanleiding Vanuit het bestuur en de leden is de nadrukkelijke wens geuit om duidelijkheid te creëren over de richting waar HCAS zich de komende jaren naar toe wil ontwikkelen. In samenwerking met een denktank is door het bestuur een eerste concept opgesteld en vervolgens op diverse onderdelen besproken en getoetst met interne en externe deskundigen. Het voorliggende stuk is hiervan het resultaat en wordt op 15 april 2019 met de leden besproken, zoals reeds aangekondigd tijdens de ALV in Na vaststelling vormt dit de basis voor de werkzaamheden voor de komende jaren. Na de bespreking wordt een implementatieplan opgesteld. We benadrukken dat dit een gezamenlijke ambitie moet worden, een proces waarin HCAS zich naar de ambitie toe gaat ontwikkelen. Het is dus niet een beschrijving van de huidige situatie en we realiseren ons dat de ambitie nog niet op alle onderdelen gedetailleerd is uitgewerkt. Aan de andere kant is het ook niet zo dat we van scratch af aan moeten beginnen. Op veel onderdelen zijn al stappen gezet en/of concrete resultaten bereikt. Kortom, een mooie ambitie. Op naar HCAS 2.0, onder het motto: recreatief organiseren & sportief investeren

3 HCAS wat willen we graag zijn? HCAS is een professioneel georganiseerde vereniging voor de beoefening van de hockeysport waarin iedereen zijn/haar taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden kent en zo goed mogelijk uitvoert. De sociale component van het zijn van een vereniging vormt de basis. Plezier en gezelligheid staan voorop en mensen komen graag op de club. Het verenigingsgevoel uit zich in een cultuur van samen de schouders eronder en elkaar aanspreken op houding en gedrag. We motiveren en stimuleren elkaar, helpen elkaar beter te worden in wat we doen, voelen en nemen de gezamenlijke verantwoording voor alles binnen onze vereniging en leveren een passende prestatie voor wat er van ons wordt verwacht. HCAS is maatschappelijk betrokken binnen beide gemeenten en voor leden een mogelijkheid zich persoonlijk te ontwikkelen. Zowel intern als extern is onze communicatie passend en eigentijds. Onze accommodatie is hockeytechnisch bij de tijd, veilig voor bezoekers, milieuvriendelijk, een ontmoetingplaats voor jong en oud, spelend en niet spelend, en te gebruiken door diverse stakeholders.

4 HCAS wat willen we graag zijn (2)? HCAS is gastvrij voor al haar bezoekers. Op de club is het gezellig, er wordt met plezier gespeeld en er worden voor alle doelgroepen activiteiten georganiseerd. Om het verenigingsgevoel te stimuleren en betaalbaarheid mogelijk te maken, wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van de inzet van leden zelf. We zijn financieel gezond en financieren maximaal uit eigen middelen. De hoogte van de contributie is afgestemd op de ambities en de beschikbare financiële middelen. Iedereen krijgt training van passende, competente trainers. Om dit te realiseren investeren we op korte termijn extra in onze trainers. Dit geeft ons de mogelijkheid en tijd om eigen trainers op te leiden en te begeleiden. We trainen volgens een vast programma en maken daarbij gebruik van moderne technieken. De sportieve ambitie voor de dameslijn kenmerkt zich door ambitie in de top en ruimte voor recreatie in de breedte. Zowel dames 1 als de jeugd lijnteams spelen 1 e klasse. In de herenlijn investeren we in de aansluiting tussen jeugdteams en seniorenteams. Heren 1 speelt minimaal 1 e klasse zolang dat mogelijk is. Doel is om, gegeven de hoge ambitie, zoveel mogelijk eigen kweek in Heren 1 te hebben. Ons hockey- DNA is vastgelegd in het Technisch Beleid. Actief beleid en investeren in aanwas en behoud van leden heeft een zeer hoge prioriteit!

5 Organigram HCAS 2.0 Stichting HCAS Stichting Voorzitter Bestuur vereniging Algemene leiding, vertegenwoordiging Structuur, organisatie, taakverdeling, bemensing Ondersteuning Bestuursondersteuning Penningmeester Horeca en evenementen Technische commissie Accommodatie Kascommissie - ondersteuning bestuur - (meerjaren) begroting - ledenadministratie - financieel beheer - communicatie/website, - verantwoording - nieuwsbrief - scheidsrechters - Bar - Evenementen - Toernooien - technische beleid - structuur, organisatie, - taakverdeling, bemensing - uitvoering toetsen - Bewaken hockey-dna - Clubhuis - Velden - Terrein - Materialen, kleding - Techniek (infra) Vrijwilligerscoördinator Denktank

6 Communicatie Passende en eigentijdse communicatie: alle betrokkenen kunnen op het juiste moment over de benodigde informatie beschikken. Basis is het communicatieplan (in wording); Website en LISA app zijn centrale communicatiemiddel, aangevuld met afspraken over groepsapps etc. Actief gebruik van sociale media; Nieuwe website in Q (door LISA verzorgd). Eigen LISA beheerder; In LISA zijn afspraken, regels, handboek soldaat, structuur en procedures etc. vastgelegd; Smoelenscherm hangt in kantine; We werken aan een passende branding/imago van onze vereniging: maatschappelijke functie vormgeven zichtbaarheid/aanwezigheid binnen Asten /Someren (m.n. laatste) publiciteit prestaties/evenementen wedstrijdverslagen

7 Accommodatie Hockeytechnisch bij de tijd, veilig voor bezoekers, milieuvriendelijk, ontmoetingplaats voor jong en oud, gezond, sportief (recreaties en prestatief), gezeligheidsdeel op orde, te gebruiken door diverse stakeholders (multifunctioneel, bv sponsoren). Twee gelijkwaardige velden veld 2 in 2019 vervangen (semi-waterveld) capaciteit eerlijk verdelen over spelende en trainende leden Duurzaamheid LED verlichting (2020) draagt bij aan maatschappelijke én financiële doelstelling zonnepanelen op dak clubhuis afgestemd met gemeentelijk beleid Zichtbare sponsoren; P(m)ater Familias die zorgt dat huisregels worden nageleefd (monitoren)/centraal aanspreekpunt; Goede (ICT) infrastructuur (ten behoeve van beelden, sociale media gebruik).

8 Horeca & evenementen Gastvrijheid voor alle bezoekers, in voldoende mate activiteiten om bij te dragen aan gezelligheid en sociale binding. Verankerd in bestuursfunctie; Gastvrouw/-heer op zaterdagochtend in ere herstellen; Basis gevormd door jaarkalender met activiteiten voor leden en sponsoren op elkaar afgestemd; Barbezetting door betaalde krachten die: zorgen voor goede en gezonde kwaliteit van drank en eten zorgen voor een goede ontvangst van scheidsrechters en teams op orde houden van accommodatie (netheid, hygiëne, housekeeping) actief bijdragen aan financieel rendement Binding van jongs af aan opbouwen (evenementen voor jeugd); Aandacht voor gezond voedsel.

9 Scheidsrechters Tevreden spelers (eigen teams en bezoekende teams) door deskundig gefloten wedstrijden. Voldoende scheidsrechters van het juiste niveau minimaal 3 CS+ eind 2020 brede scheidsrechtercommissie (indelen, opleiding, begeleiding) juiste scheidsrechters op juiste team continue opleiding adequate begeleiding nieuwe en ervaren scheidsrechters Zie ook: Vereniging Arbitrage Plan (VAP)

10 Inzet leden Om verenigingsgevoel te stimuleren en betaalbaarheid mogelijk te maken, wordt zoveel mogelijk gebruikt gemaakt van de inzet van leden. Voor hen bieden wij de mogelijkheid te leren en te ontwikkelen. Speerpunt voor komende jaren, verankerd in coördinator (met commissie); Uitgangspunt: iets voor de club doen hoort erbij, is heel normaal én leuk! van jongs af aan wennen dat je bij een club hoort, over competenties beschikt en dus iets voor de club kan betekenen (informatie verstrekken bij begin lidmaatschap) ouders van jeugdleden geen andere verplichte taken dan rijden, wassen, fruit etc. We proberen wel hen zo vroeg mogelijk betrokken te krijgen bij het reilen en zeilen van HCAS Juiste man/vrouw op juiste plek (niet zo maar iemand ergens neerzetten). Beter iets niet doen dan niet goed doen; Inventarisatie gemaakt van taken/wat moet gebeuren; Aanbod en match via Benvido/LISA.

11 (ICT) ondersteuning Optimaal gebruik maken en inzetten van beschikbare middelen (maximaal ondersteunend) ten behoeve van de ondersteunende processen. Goede ICT infrastructuur ten behoeve van gebruik beelden en sociale media; Vrijwilligersadministratie (BENVIDO/LISA); LISA (organisatie, administratie, sportief); Boekhouding Voor vereniging en stichting (voor zover het hebben van een aparte stichting op termijn nog wenselijk is).

12 (ICT) ondersteuning - techniek Optimaal gebruik maken van camera s /beelden ten behoeve van het hockeyen. Analyse wedstrijden, specifieke elementen en spelers; Gebruik bij lering individuele elementen en spelers (speler volg systeem); Verbeteren en standaardiseren van trainingen, helpen en ontzorgen trainers, kwaliteit van trainers en trainingen verhogen; Samenvoegen diverse zaken als beelden, skillpark, smart goals; Fun door beelden te tonen van alle teams en spelers (zowel in het clubhuis als op sociale media).

13 Financieel Financieel gezond zijn (sluitende jaarrekening, in staat zijn te voldoen aan financiële verplichtingen op lange termijn), maximaal financieren uit eigen middelen. Minimaal 500 leden om continuïteit te borgen; Contributie is afgestemd op ambities en financiële middelen extra contributie voor eerste teams uitgaande van meer consumptie t.o.v. andere teams Transparantie in begroting; Sponsormogelijkheden optimaal benutten transparantie in afspraken met sponsoren actief relatiemanagement Actief doelen stellen en sturen vanuit financiën (bv sponsoring, horeca, evenementen) uitganspunt dat deze activiteiten geld opleveren bestuurslid toewijzen aan doelen, halfjaarlijkse verslaglegging, monitoring en bijsturing.

14 Technisch beleid Ontwikkelen, inzetten en bewaken van het HCAS hockey-dna. Van jongs af aan goede hockeyopleiding door competente trainers met inzet van moderne technieken. Update technische beleidsplan, aansluitend bij de standaard in hockeyend Nederland; Ieder team wordt getraind door (voor dat team) competente trainer HCAS leidt ieder trainer op gebruik maken van standaard beschikbaar oefenmateriaal, passend bij leerdoelen per categorie. Trainers hebben verplichting leerplan te volgen. inzet van moderne middelen (app s, skillpark, smartgoals, beeldmateriaal) afspraken met trainers worden vastgelegd. Trainers worden gemonitord en begeleid passend beloningsstructuur Aanwas, opleiding en behoud van keepers is speerpunt; Twee jaar uittrekken om ambitie te realiseren en borgen komende 2 jaar extra investeren in trainers met ambitie om maximaal te werken met eigen opgeleide trainers.

15 Sportief Dameslijn in de top, ruimte voor recreatie in de breedte. in de top: dames 1: stabiele eersteklasser stabiele en gedegen technische en tactische opbouw vanuit de lijn Jeugdelftallen (incl. JJ) lijnteams jeugd ook minimaal 1 e klasse faciliteiten en staf passend bij de doelstellingen differentiatie in contributie dames lijnteams met voorbeeldfunctie voor de rest van de club Grote en belangrijke recreatiepoot leden breedteteams erkennen als ruggengraat van de club op vele fronten (actief ledenbehoud cruciaal) zorgen voor goede inventarisatie van wensen, goed luisteren juist qua faciliteiten en randzaken voor deze teams extra goed regelen en ondersteunen a.g.v. gebrek aan kennis en ervaring (zowel bij speelsters als bij staf) sfeer is belangrijk (goed en gezellig clubhuis en assortiment, samen thuis hockeyen ed.).

16 Sportief Herenlijn Komende 3-5 jaar: in de top voor aanzuigende werking, met oog voor het verschil tussen spelers in hockeykwaliteit en ambitie. Terug naar meerdere senioren teams en een echt opleidingsteam achter H1 met meerjarenplan en kundige trainers, staf en innige samenwerking met JH1 en JA1. Zo hoog mogelijk, zo lang mogelijk als het kan. Heren 1: minimaal eersteklasser ambitie afstemmen op niveau wat intern mogelijk is, aangevuld met spelers van buitenaf minimaal de helft van de Heren 1 selectie dient te bestaan uit eigen/langdurige HCAS jongens aansluiting met de jeugdteams onderling en met niveau Heren 1 tot stand brengen/fors verbeteren (minimaal allemaal 2 e klasse spelen). stabiel groeiend ledenaantal aandacht voor aanwas en behoud van leden (focus op aanwas jongenslijn, groei seniorenteam). Speerpunt voor komende jaren heren lijnteams met voorbeeldfunctie voor de rest van de club

17 Bijlagen - organigrammen

18 Bestuursondersteuning en penningmeester - ondersteuning bestuur - ledenadministratie - communicatie/website, - nieuwsbrief Bestuursondersteuning Penningmeester - (meer-jaren) begroting - financieel beheer - verantwoording Wedstrijdsecretariaat LISA specialist Sponsorcommissie - afgelastingen - indelen oefenwedstrijden - reserveren velden - werven en behouden van sponsoren

19 Horeca & evenementen Horeca & evenementen BAR HAC t HAC je - inkoop kantinebenodigdheden - barbezetting - housekeeping - evenementen voor senior leden - evenementen specifiek voor junior leden

20 Technische commissie TC - Communicatie, coördinatie, ondersteuning - Contacten met KNHB - Financieel beheer Secretariaat - Indelen scheidsrechters (veld, zaal) - Coördinatie opleidingen Ondersteuning Teams Training Wedstrijd - Beheer, uitgifte, inname materialen Materialen Senioren Trainerscoördinator Scheidsrechters - Beheer, uitgifte, inname kleding - Beelden - Organiseren zaalhockey (ruimte, teams, indelingen Kleding Techniek Jeugd Jongste jeugd Zaalhockey Trainersbegeleider - Indelen/opgeven teams - Selecties organiseren - Aanspreekpunt teams - Oefenwedstrijden organiseren - Staf regelen - Indelen trainingsschema (veld, zaal) - Aanstellen, indelen trainers - Begeleiden, opleiden trainers - Ontwikkelen trainingsmateriaal

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar Missie en Visie VV Moordrecht 2017 2021 Met elkaar & Voor elkaar Onze missie Waar we voor gaan een dorpse vereniging laagdrempelig aanbieden van de voetbalsport een ontmoetingsplaats waar prestatie en

Nadere informatie

Penningmeester. THCC De Kromhouters

Penningmeester. THCC De Kromhouters Penningmeester Functie-inhoud: - Lid dagelijks bestuur met Voorzitter, Vice-voorzitter en Secretaris - Sparringpartner voor gehele Bestuur (verder bestaande uit Sponsoring, TC, Bar, Algemene Zaken) - Fiscale

Nadere informatie

Waar gaan we

Waar gaan we Waar gaan we voor? @MHCLeusden Wat willen we in 2022 met elkaar bereikt hebben? De onderwerpen met een hebben prioriteit Visie 2022 d.d. 10/05/2018 Identiteit (hoe zijn we?) en imago (hoe worden we gezien?)

Nadere informatie

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs

ALV. d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs ALV d.d. 15-06-2009 Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs 1. Opening Hartelijk welkom iedereen. 2. Vaststelling agenda De agenda voor deze vergadering is als volgt: 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3.

Nadere informatie

Welkom bij FusieClub Dinxperlo.

Welkom bij FusieClub Dinxperlo. Welkom bij FusieClub Dinxperlo.. Waarom fuseren? Krimp voorblijven Onderwijs schaalt ook op a.g.v. minder kinderen = minder jeugd bij de voetbal! Steeds meer moeite om de teamindelingen rond te krijgen

Nadere informatie

Sticks together II. Beleidsplan Mixed Hockeyclub Emmen

Sticks together II. Beleidsplan Mixed Hockeyclub Emmen Sticks together II Beleidsplan Mixed Hockeyclub Emmen 2018-2023 WAAR STAAT DE CLUB VOOR Laten groeien van de hockeysport in de regio zuidoost Drenthe en het laten groeien van de club. Waarbij we oog hebben

Nadere informatie

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen

Informatieavond nieuwe leden. Hockeyclub HTC Son d.d : Seizoen Informatieavond nieuwe leden Hockeyclub HTC Son d.d. 27-8-2018: Seizoen 2018-2019 Agenda Club & Organisatie : Hein-Jan Broens Technische Commissie : Hans Caris Communicatie binnen HTC : Theo Bastiaansen

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen

Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen Jeugdbeleidsplan Hockeyclub Amstelveen 2015-2018 14 maart 2015 1 Inleiding Voor u ligt het Jeugdbeleidsplan van MHC Amstelveen. Dit plan is gemaakt door de Technische Commissie (TC) in samenspraak met

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017

Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Jaarplan Bestuur Groningen Atletiek 2017 Inhoudsopgave Inleiding 2 Blz. 1. Verstevigen vereniging structuur 3 2. Werken aan de visie en missie 3. Versterken vereniging- ledengroei 4. Verbeteren kwaliteit

Nadere informatie

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera Versie 3.0 (definitief), 2 september 2012 Werkplan Volvera 2012-2013 1. Werkplan 2012-2013 1.1. Inleiding Voor u ligt het tweede werkplan met activiteiten voor het seizoen 2012-2013. Dit werkplan bevat

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

4. Selecties. Zo hoog mogelijk spelen met eigen kweek betekent ook dat we kritisch moeten kijken naar het huidige selectie proces.

4. Selecties. Zo hoog mogelijk spelen met eigen kweek betekent ook dat we kritisch moeten kijken naar het huidige selectie proces. HDS Strategie voor de komende vier jaar. 1. Algemeen. Uitgangspunt voor een vereniging met zo n 900 leden moet zijn dat we ambitie hebben. We willen met Dames, Heren en junioren zo hoog mogelijk spelen.

Nadere informatie

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen)

Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) VV Bergambacht Totaal 505 leden Groeiende Jeugdafdeling (250 junioren en pupillen) => We hebben de jeugd, dus we hebben de toekomst! 150 actieve vrijwilligers; bestuur, (diverse) commissieleden, leid(st)ers,

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex)

SAMEN SCOREN. Beleidsplan Fc. Grootegast 2015-2020. Fc. Grootegast Provincialeweg 139 9863 PE Doezum 0594 612608 (sportcomplex) SAMEN SCOREN Beleidsplan 2015-2020 is een grote, ambitieuze dorpsvereniging uit Grootegast/Doezum en telt in 2015 ongeveer 520 leden, 33 teams en ruim 100 vrijwilligers. De vereniging heeft een regionale

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VV GEMERT

BELEIDSPLAN VV GEMERT Visie BELEIDSPLAN VV GEMERT 2016 2020 Voor alle leden van VV Gemert, actief en passief, staat plezier en tevredenheid in alle geledingen voorop. Voor onze recreatieve teams is dat op een voor hen passend

Nadere informatie

Bij de senioren is de verdeling van Dames en Heren goed in evenwicht.

Bij de senioren is de verdeling van Dames en Heren goed in evenwicht. Visie op seniorenhockey 2011-2014 (vertrouwelijk&clubintern) MHC Forescate Pag. 1 van 8. Visie op seniorenhockey 2011-2014 1.A Ledenopbouw - huidige situatie Bij de senioren is de verdeling van Dames en

Nadere informatie

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012

INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 INFORMATIEBOEK SEIZOEN 2011 2012 Voorzitter: IJmert de Vries E-mail : ijmert@zod.nl Vice-voorzitter: Rob van Son E-mail : rob.son@planet.nl Secretariaat : Marianne Braakman-Kooiker E-mail : mhccsecretariaat@gmail.com

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID 2010-2015 Gepresenteerd in de ALV op 30 juni 2010

TECHNISCH BELEID 2010-2015 Gepresenteerd in de ALV op 30 juni 2010 TECHNISCH BELEID 2010-2015 Gepresenteerd in de ALV op 30 juni 2010 Technische Beleid 2010-2015 1. Inleiding 2. Ambitie en doelstellingen 3. Strategie 4. Waar staan we nu en waar willen we naar toe Hockeyopleiding

Nadere informatie

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020

Opbouw Presentatie. Missie. Kernwaarden. Do better. Did well. Bewust voortzetten. Projecten richting 2020 Opbouw Presentatie Missie Kernwaarden Norm Gedrag Did well Do better Bewust voortzetten Projecten richting 2020 Missie HV Abcoude is een familieclub waar sportiviteit, prestatie en plezier hand in hand

Nadere informatie

een bloeiende vereniging

een bloeiende vereniging een bloeiende vereniging Waarom dit jaarplan? Waar willen we ook alweer naartoe? Wat zijn resultaten 2013-2014? Wat zijn de plannen 2014-2015? Bijlage: resultaten 2013-2014 in detail Waarom dit jaarplan?

Nadere informatie

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft

Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Overzicht commissies en vrijwilligerstaken binnen Ring Pass Delft Ring Pass is een vereniging die bijna volledig draait op vrijwilligers. Het lukt elk jaar weer om 1300 leden 10 maanden lang elke week

Nadere informatie

Vacatures Vrijwilligers

Vacatures Vrijwilligers Vacatures Vrijwilligers V rijwilligers Xenios 1 juni 2015 V o l u me 1, Issu e 1 Zonder vrijwilligers geen hockey! Wij zijn ontzettend blij met alle vrijwilligers die het elke week weer mogelijk maken

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014

STRATEGISCH BELEIDSPLAN. UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 Opgesteld: Versie nr. 12 STRATEGISCH BELEIDSPLAN UDI 19 Beter Bed Seizoenen 2009 / 2014 STRATEGISCH PLAN UDI 19 Beter Bed INHOUDSOPGAVE: - INLEIDING - MISSIE - VISIE - DOELSTELLINGEN - TIJDSPAD / ACTIES

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2022 Samen groeien naar de top vanuit plezier, passie en ambitie: Door het beoefenen en faciliteren van de korfbalsport voor alle leden (en op alle korfbalniveau s); Rekening houdend met

Nadere informatie

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter.

Technische coördinator Senioren. Commercieel. Klankbord. Sponsor Commissie. Spelersraad Commissie. Leider & grensrechter. Bestuur VV SWEEL Voorzitter Wedstrijd Secretariaat Secretaris Financiën Faciliteiten Beheerder Commercieel Technische coördinator Senioren Voetbalzaken Jeugd Technisch coördinator Jeugd Missie Visie Wedstrijd

Nadere informatie

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017

Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Augustus 2014 Jeugdvoetbal beleidsplan Sport Combinatie Badhoevedorp 2014 2017 Sport Combinatie Badhoevedorp (SCB) heeft in de afgelopen jaren bij het voetbal bij de jeugd een enorme groei en ontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

ZCFC - het Zaans Oranje

ZCFC - het Zaans Oranje ZCFC - het Zaans Oranje Onze toekomstvisie Bouwen, Borgen en Betrokkenheid Algemene Ledenvergadering 1 oktober 2018 70 Stand van zaken Zaanse Voetbalclubs in aantallen teams 60 50 2018/2019 2017/2018 2016/2017

Nadere informatie

Bestuursplan v.v. O.F.B.

Bestuursplan v.v. O.F.B. AANLEIDING Om een vereniging te kunnen leiden is er een plan nodig. In dit bestuursplan leggen we vast welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden er horen bij de bestuursleden, commissies en overige

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Informatie Avond HCS

Informatie Avond HCS Klik om de modelstijlen te bewerken Informatie Avond HCS HCS teamindelingen Door werkgroep hockey Locatie: SH Spirit 14-12-2015 Voor dat we beginnen. 14-12-2015 www.hcschiedam.nl 2 Voor dat we beginnen.

Nadere informatie

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het Dames beleidsplan maakt onderdeel uit van het totale beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (Dames-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Organigram DEV-Arcen. Bestuur

Organigram DEV-Arcen. Bestuur Organigram DEV-Arcen Bestuur Vertrouwens- en klachtencommissie PR/Sponsor Technische Accommodatie Activiteiten Vrijwilligers Leden Financiën Veteranen Senioren Jeugd Organigram DEV-Arcen Bestuur Commissies

Nadere informatie

Arbitrage plan HC Berlicum

Arbitrage plan HC Berlicum ! Arbitrage plan HC Berlicum!1 Inleiding De KNHB adviseert om het fluiten van jongs af aan te integreren in de hockeyopleiding. Hierdoor is het fluiten van wedstrijden, net als trainen en het spelen van

Nadere informatie

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen

Voetbalbeleidsplan 2011-2015. Oog op de toekomst, actie voor morgen Oog op de toekomst, actie voor morgen Agenda 1. Opening/inleiding 2. Terugblik opbrengst beleidsavond februari 2010 3. Doelstellingen voetbal beleidsplan 2011 2015 4. Vragenronde 5. Afsluiting Overige

Nadere informatie

Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018

Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018 Voordaan Jeugdbeleid 2015 2018 Opgesteld door: DB-Jeugd 2 november 2015 Agenda 1. Welkom en kennismaking 2. Toelichting plan 3. Vragenronde 4. Vervolgstappen 5. Wie doet er mee Toelichting plan Introductie

Nadere informatie

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013

1. Opening/mededelingen. 2. Ingekomen stukken. 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 ALV 21 mei 2014 Agenda ALV 1. Opening/mededelingen 2. Ingekomen stukken 3. Notulen ALV d.d. 14 september 2013 4. Missie en visie, ambitie en technisch beleid 2014-2018 5. Financiële consequenties, incl.

Nadere informatie

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014

Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Seizoen 2013-2014 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015)

beleidsplan vv Musketiers (juli 2015) Elst, juli 2015 Voorwoord De voetbal vereniging Musketiers is opgericht in januari 1952. Wij mogen ons gelukkig prijzen met een goede ledenaanwas en zijn een financieel gezonde vereniging. Zoals bij veel

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Welkom op Roomburg! 4 september 2019

Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Welkom op Roomburg! 4 september 2019 Inhoud van deze kennismaking Wie zijn we Waar staan we voor Trainingen en wedstrijden De rol van ouders op Roomburg LHC Roomburg voor jullie Hockey door de jaren heen

Nadere informatie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie

Rob van Grootel Selectieprocedure Jeugd Goedgekeurd door: Laatste revisie door: Revisie datum Revisie Revisie geschiedenis Rev nr Datum Door Aanpassing in tekst B 05-09-2013 RN - Wouts Thema trainingen bij selectie JJ voor de D-elftallen. - Jaarlijks eigen bijdrage voor sponsorkleding. (pagina 4) - Team

Nadere informatie

Scheidsrechter beleidsplan Hockeyclub Eelde

Scheidsrechter beleidsplan Hockeyclub Eelde Scheidsrechter beleidsplan Hockeyclub Eelde Auteurs : V. Brouwer, A. de Jong en W. Stam Datum : 29 september 2017 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 RELATIE MET ANDERE

Nadere informatie

Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH. Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017

Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH. Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017 Beleidsplan Jongste Jeugd en Junioren HCH Hockey met plezier én uitdaging 2012-2017 Werkgroep Jeugdbeleid HCH april 2012 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en doelstellingen 4 2.1 Missie

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen technische zaken

Functie-omschrijvingen technische zaken Functie-omschrijvingen technische zaken AFDELING SENIOREN Functie 1.5.1 Bestuurslid Technische zaken senioren - Is lid van het hoofdbestuur. - Geeft sturing aan de afdeling senioren mannen/vrouwen. - Fungeert

Nadere informatie

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40

Wij willen je eerst enkele algemene vragen stellen! 2. Wat is je leeftijd? jaar jaar jaar jaar jaar ouder dan 40 Ledenenquete Let op! Ben je zelf géén lid van, maar heb je wel kind(eren) beneden de 15 jaar die lid zijn, vul dan s.v.p. namens ( en in overleg met) je kind(eren) deze vragenlijst in. Ben je zelf lid

Nadere informatie

Kick ff Seizoen

Kick ff Seizoen Kick ff Seizoen 2015-2016 Programma Kick Off 18.30-19.30 uur ontvangst en buffet 19.30-20.00 uur presentatie visie en voorstelronde 20.00-21.00 uur onderlinge afstemming 21.00-21.15 uur conclusies 21.15-22.00

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 1.3 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Clubvisie Beleidsplan RKVV Roosendaal

Clubvisie Beleidsplan RKVV Roosendaal Clubvisie 2020 Beleidsplan RKVV Roosendaal 2015-2020 Missie en visie RKVV Roosendaal RKVV Roosendaal is een voetbalvereniging die een platform biedt om mensen en organisaties te verenigen. Bij RKVV Roosendaal

Nadere informatie

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92

HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 HANDBALBELEIDSPLAN 2012-2016 KEUKENLAND/WIJHE 92 1.Voorwoord Het voor u liggend beleidsplan bevat de leidraad waarlangs de afdeling handbal van de omnisportvereniging Wijhe 92 de komende periode 2012-2016

Nadere informatie

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0

Taken en verantwoordelijkheden. Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Taken en verantwoordelijkheden Bestuur ETV de Helster Versie 3.0 Inleiding De taken van de bestuursleden zijn gebaseerd op de organisatiestructuur van de vereniging en de taak verdeling binnen het bestuur.

Nadere informatie

Sponsor Hockeyclub Berlicum!

Sponsor Hockeyclub Berlicum! Zakelijk en sportief scoren? Sponsor Hockeyclub Berlicum! Hockeyclub Berlicum, Sponsoring Mei 2011 Bezoekadres Hockeyclub Berlicum Sportpark De Brand Groenstraat Berlicum 073 503 3664 www.hcberlicum.nl

Nadere informatie

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ

Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Sponsorbrochure Hockeyclub AMVJ Clubgegevens Hockeyclub AMVJ Sportpark 'Het Loopveld' Aanloop 2 1183 SZ Amstelveen Sponsorcommissie Bas Arentsen Joey Neeteson E sponsoring@hcamvj.nl W www.hcamvj.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Voetbalverenigingen in de Zaanstreek

Voetbalverenigingen in de Zaanstreek Voetbalverenigingen in de Zaanstreek De toekomst van voetbalverenigingen in de Zaanstreek De komende jaren zal er hoogstwaarschijnlijk een consolidatieslag van het aantal voetbalverenigingen in de Zaanstreek

Nadere informatie

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS Beleidsplan 2017-2022 24-07-2017 HLB Van Daal/DS Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS wil een sportieve en gezellige volleybalvereniging zijn waar sport en sfeer samen komen en waarin

Nadere informatie

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016

Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Selectiebeleid HHC Quick Stick 2015-2016 Dit document bestaat uit 3 onderdelen: 1) Jeugd (A t/m D) 2) Jongste jeugd (E t/m F en Benjamins) 3) Senioren Jeugd Doelstelling van Quick Stick is dat elk lid

Nadere informatie

TBV Technische Commissie

TBV Technische Commissie TBV Technische Commissie Voor iedere commissie geldt: De commissie brengt verslag uit van haar vergadering en activiteiten aan het bestuur, dan wel het direct verantwoordelijke bestuurslid c.q. portefeuillehouder.

Nadere informatie

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde

Beleidsplan Senioren. v.v. Sportclub Eefde Beleidsplan Senioren 2017 2020 Eefde, mei 2017 v.v. Sportclub Eefde Algemeen Het voetbaltechnisch beleidsplan van v.v. Sportclub Eefde bestaat uit onderdelen en elementen welke op het technisch gebied

Nadere informatie

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid

Bijlage 1 Operationele Doelstellingen. Accommodatiebeleid Bezinnen Bijlage 1 Operationele Doelstellingen Doen Denken Beslissen 1. Accommodatiebeleid Accommodatiebeleid a. De vereniging AV Fortuna zal gedurende de beleidsperiode zorgen voor optimale trainings-

Nadere informatie

Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam

Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam Voorstel vanuit de werkgroep samenwerking Sint Joris/Zeddam Al enkele jaren spelen jeugdleden van Sint Joris en Zeddam samen in teams die bij de KNVB zijn aangemeld als SJT (samenwerkende jeugdteams).

Nadere informatie

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen!

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen! 1 Agenda Waarom Kalinko? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko? Kalinko! Wat we niet gaan doen! 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 10-09-2016

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan

Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld. Beleidsplan Meisjes- en vrouwenvoetbal SDV Barneveld Beleidsplan 2016 2019 Versie 2.0 17 november 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Voorwoord... 3 2. Beleid meisjes- en vrouwenvoetbal... 4 2.1 Doelstellingen...

Nadere informatie

Agenda. Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018. Focus 2018/2019. Reageren op dit document? Mail naar

Agenda. Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018. Focus 2018/2019. Reageren op dit document? Mail naar 1 Agenda Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018 Focus 2018/2019 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Kalinko Kalinko is de gezelligste volleybalvereniging van Den Haag en omstreken

Nadere informatie

Jaarplan Kalinko 2015-2016. Tijd om te oogsten!

Jaarplan Kalinko 2015-2016. Tijd om te oogsten! : Tijd om te oogsten! Waarom dit jaarplan? Waar willen we ook alweer naartoe? Wat zijn resultaten 2014-2015? Wat zijn de plannen 2015-2016? Bijlage: resultaten 2014-2015 in detail Waarom dit jaarplan?

Nadere informatie

De ledenvergadering heeft aangegeven een grote voorkeur te hebben voor een indeling van het GMHC-complex zoals hierboven weergegeven.

De ledenvergadering heeft aangegeven een grote voorkeur te hebben voor een indeling van het GMHC-complex zoals hierboven weergegeven. De ledenvergadering heeft aangegeven een grote voorkeur te hebben voor een indeling van het GMHC-complex zoals hierboven weergegeven. Het bestuur heeft mandaat om in deze zin met de gemeente te onderhandelen.

Nadere informatie

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty

Voorzitter. PR Technische zaken accommodatie. Samenstelling bestuur MHC Liberty Samenstelling bestuur MHC Liberty MHC Liberty is bezig met een transformatie proces. In 2012 is het plan Liberty 2020 opgesteld en in gang gezet. Een onderdeel daarvan is het herstructureren van de club

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Vacatures HCKZ Februari 2017

Vacatures HCKZ Februari 2017 Vacatures HCKZ Februari 2017 Hieronder de vacatures: 1) mini commissie 2) wedstrijdsecretariaat jeugd 3) senioren commissie 4) commissie Sportiviteit en Respect 5) technische commissie Jeugd 6) Communicatie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004

BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004 BELEIDSPLAN KC HARICH 2003-2004 INHOUDSOPGAVE 1. KC HARICH...3 2. ORGANISATIE KC HARICH...4 2.1. ORGANOGRAM...4 2.2. TAAKVERDELING BESTUUR...4 2.2.1. Voorzitter...4 2.2.2. Secretaris...5 2.2.3. Penningmeester...5

Nadere informatie

MHC Woerden. Jeugdopleidingsplan. 2012/2013 tot 2017/2018

MHC Woerden. Jeugdopleidingsplan. 2012/2013 tot 2017/2018 MHC Woerden Jeugdopleidingsplan 2012/2013 tot 2017/2018 Joost Bitterling 2013 Inhoudsopgave 1. Geschiedenis jeugdopleiding bij MHC Woerden 2. Huidige stand van zaken (2013-2014) 3. Prognose van het aantal

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017

JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 JEUGD Selectiebeleid 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Wat is selectie? 4 1.2 Waarom selecteren? 4 1.3 Selectie algemeen 4 1.4 Wat houdt selectie spelen in? 5 2.0 Doelstellingen 6 2.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Uitreiking JIC bokaal, SIC bokaal 4. Notulen van

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

Beleidsplan Fit For Future. Nootdorpse Tennis Club 14 februari 2016

Beleidsplan Fit For Future. Nootdorpse Tennis Club 14 februari 2016 Beleidsplan 2016-2019 Fit For Future Nootdorpse Tennis Club 14 februari 2016 Inleiding Voor het bepalen van een duidelijke visie voor de NTC 2016-2019 is een nieuw beleidsplan een logisch vervolg. Welke

Nadere informatie

Discussie 5 januari 2014

Discussie 5 januari 2014 Discussie 5 januari 2014 Strategie Structuur Cultuur Verloop ledenbestand Ledenbestand (spelend) Overzicht teams Categorie Subcategorie Niveau Plaats Competitie Gem. leeftijd Aantal spelers Trainings frequentie

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Korloo

Vrijwilligersbeleid Korloo Vrijwilligersbeleid Korloo 2011 2012 Bestuur Korloo Inhoudsopgave 1 Inleiding...1 1.1 Aanleiding...1 1.2 Doelstelling...1 2 Activiteiten en taken...2 2.1 Verplichte taken...2 2.2 Korfbaltechnische taken...3

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013

Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013 Herziene organisatiemodel MHC Forescate 2013 BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Commercie, marketing & communicatie Faciliteiten & beheer HTZ Kader HTZ Jeugd HTZ veteranen-, trimhockey en arbitrage

Nadere informatie

Ook iets doen voor VVO?

Ook iets doen voor VVO? Ook iets doen voor VVO? #meervrijwilligers Vrijwilligerswerk In Nederland doen heel veel mensen vrijwilligerswerk, maar steeds minder mensen zetten zich in voor de lokale voetbalclub. Dat heeft onder meer

Nadere informatie

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN

MHCW ZOEKT VRIJWILLIGERS M/V VOORZITTER MHC WOERDEN ENTHOUSIASTE, BETROKKEN EN AMBITIEUZE BESTUURDER VAN MHC WOERDEN VOORZITTER MHC WOERDEN Als voorzitter vervul je een spilfunctie binnen MHC Woerden. Je verenigt, verbindt en organiseert vanuit de betrokkenheid

Nadere informatie

Omschrijving commissies

Omschrijving commissies Omschrijving commissies In dit overzicht zijn alles commissies binnen HVM vermeld met daarbij de taken en verantwoordelijkheden. Arbitragecommissie Scheidsrechters zijn onmisbaar op het veld en in de zaal.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Beleidsplan TCA

Beleidsplan TCA Beleidsplan TCA 2014-2018 1. Voorwoord 2 2. TC Appelscha 3 3. Organisatiestructuur 4 4. Accommodatie 5. Sporttechnisch beleid 6. Ledenwerving- en behoud 7. Vrijwilligersbeleid 8. Communicatie 9. Financiën

Nadere informatie

ALV HC Nuenen. 22 Juni 2015

ALV HC Nuenen. 22 Juni 2015 ALV HC Nuenen 22 Juni 2015 Agenda Opening en vaststelling agenda Ingekomen stukken Notulen voorgaande ALV Terugblik op het afgelopen seizoen Vooruitblik naar komend seizoen Verkiezing nieuwe voorzitter

Nadere informatie

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016

Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen. Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum. April 2016 Reglement functieomschrijvingen van commissies en werkgroepen Korfbalvereniging De Granaet te Dokkum April 2016 SECTOR PRESTEREN De coördinator sector presteren is verantwoordelijk voor het op correcte

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Versie: _extract

BELEIDSPLAN Versie: _extract BELEIDSPLAN 2018-2020 Versie: 20180721_extract CONTEXT Behoefte aan een plan over de toekomst van de club Kinheim Doel is om als Kinheim weer (h)erkend worden als dé honk- en softbal vereniging van Haarlem.

Nadere informatie

Infoavond. Hockey. Welkom. bij SV Kampong Hockey

Infoavond. Hockey. Welkom. bij SV Kampong Hockey Infoavond Welkom bij SV Kampong Kampong omni-vereniging 3.300 hockeyleden 110 jeugdteams / 90 seniorenteams doelgroepen o.a. rolstoel- en G/LG-hockey 500 vrijwilligers Kampong zijn we samen! Aanleiding

Nadere informatie

K.V. Blauw Zwart Wierden

K.V. Blauw Zwart Wierden K.V. Blauw Zwart Wierden Beleidsplan 2012-2015 Blauw Zwart de vereniging Blauw Zwart is sinds 1933 een bloeiende korfbalvereniging met een geheel eigen identiteit en clubcultuur en de nodige mooie sportieve

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2019 Beleidsplan Het beleidsplan is een vastlegging hoe de vereniging zou moeten functioneren en wat de doelstellingen zijn op korte en langere termijn. Het bestuur evalueert de vastleggingen

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer

Sportclub Deventer. Organisatie Sportclub Deventer Organisatie Sportclub Deventer Doel: Invulling geven aan een nieuwe organisatie, met heldere verdeling van taken en verantwoordelijkheden, die past bij de fase waarin Sportclub Deventer zich bevindt en

Nadere informatie

Hurley Arbitrage Huis

Hurley Arbitrage Huis Hurley Arbitrage Huis I. Het belang van arbitrage 1. De KNHB definieert het belang van de arbitrage als volgt: Scheidsrechters zorgen ervoor dat wedstrijden op een sportieve manier en volgens de spelregels

Nadere informatie