Nieuwsbrief Sallands Mooiste

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Sallands Mooiste"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Sallands Mooiste Juni 2013 Beste lezer, Het is bijna zover: Achter de schermen is er afgelopen maanden hard gewerkt om ook de tweede editie tot een succes te maken voor onze deelnemers. Alle feedback van onze deelnemers hebben we verwerkt; er is dan ook veel nieuws onder de zon. De NTFU heeft ons vermeld in hun kalender en heeft ons twee sterren toegekend voor hèt fietsevenement van Salland. De derde ster is al aangevraagd, dus wellicht horen wij in 2014 tot de klassiekers van Nederland. Door de aansluiting bij de NTFU kunnen de deelnemers dit jaar ook gebruik maken van Scan & Go, zodat NTFU-leden niet hoeven te wachten voor het inschrijven. De routes hebben we dit jaar geperfectioneerd. De ATB-routes staan dit jaar garant voor nog meer spektakel en de afstanden zijn aangepast. Zo kun je nu kiezen uit routes van 25 km, 40 km, of de marathon van 65 kilometers. Alle routes brengen je op plaatsen waar je buiten het evenement niet met de fiets mag komen en ze beschikken over een aantal speciale stunts. Ook de wielerroutes zijn aangepast. Je kunt kiezen uit routes van 75 km, 100 km, of 140 km. Er zijn mooie nieuwe stukken in de routes verwerkt, dus ook de wielrenners kunnen hun wielerhart ophalen bij Sallands Mooiste. Naast de familie en E-bike-route, hebben we dit jaar ook een speciale route voor de kids. Tijdens deze route van 10 km is er voor de kinderen genoeg te beleven en tijdens de pauze krijgen ze een lekker ijsje van ijssalon de Drietip. Bij terugkomst staat er een springkussen voor de kids en zal Clown Knapie rond half één voor het nodige vertier zorgen. De routes vertrekken net als vorig jaar bij Sportorant Sprengendal. Hier kun je na afloop lekker eten en drinken op een (hopelijk) zonovergoten terras, waar DJ LeFèvre vanaf elf uur de sfeer zal verzorgen. Op deze locatie zal er dit jaar ook een mini fiets- en sportbeurs plaatsvinden. De plaatselijke fietsenwinkels zullen hier klaarstaan met informatie, mooie aanbiedingen en testritjes op de nieuwste (elektrische) fietsen. Ook andere sponsoren staan hier voor je klaar met interessante informatie over lifestyle, sportvoeding en verzorging. We hopen je voldoende op de hoogte te hebben gebracht van de ontwikkelingen omtrent Sallands Mooiste. We zien je graag terug op 30 juni!

2

3 Fietsen is gezond!! Zorgboerderij de Schurinkshoeve kreeg onlangs een duofiets aangeboden van Els Willems waardoor de deelnemers de mogelijkheid hebben om ook te fietsen. St. Vrienden van de Schurinkshoeve ondersteund deze aktie door de kosten van renovatie en onderhoud voor dit hulpmiddel te bekostigen. Door Uw deelname aan Sallands Mooiste kunt U ook bijdragen aan deze aktie. Steun ons waardoor ook de minder mobiele medemens de mogelijkheid heeft te kunnen fietsen. Samen met SALLANDS MOOISTE meer mensen op de fiets!! Duofiets heft beperkingen op. De Stichting Vrienden van de Schurinkshoeve zoekt middelen voor financiering en onderhoud van een duofiets. De fiets is bestemd voor mensen met een beperking die bij Zorgboerderij De Schurinkshoeve een dagbesteding krijgen. Om er fietsend op uit te trekken door het Sallandse is voor deze mensen begeleiding nodig. Een duofiets is de oplossing! Sallands Mooiste wil deze actie ondersteunen door een bedrag uit de opbrengsten van het fietsevenement van 30 juni beschikbaar te stellen, zodat er voor deze mensen geen beperkingen zijn om net als alle deelnemers van Sallands Mooiste bewegend te genieten van onze prachtige omgeving. Er van uitgaande dat de financiering rond komt, kon de fiets al in gebruik genomen worden genomen.

4 2013 KTM STRADA 4000

5 SportvoedingWebshop.com partner van Sallands Mooiste: Gratis sportdrank! SportvoedingWebshop.com is sponsor van Sallands Mooiste. De specialist in sportvoeding verbind zich als sponsor en sportvoedingsadviseur aan het evenement. SportvoedingWebshop.com voorziet alle deelnemers van gratis sportdrank bij de pauze. Als organisatie zijn we bewust dat goede (sport)voeding van belang is voor het leveren van een zware inspanning. We zochten de samenwerking met de grootste online webwinkel van de Benelux die vanuit Geesteren zowel online als offline via een grote showroom de sporters van adviezen voorziet. Sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis zal via onderstaand artikel de sporters voorzien van een sportvoedingsadvies, zodat de tocht optimaal verreden kan worden. Tevens biedt Sportvoeding- Webshop.com via de site een voordelig sportvoedingspakket voor slechts 5 euro. Sallands mooiste fietsen vraagt het nodige van je lichaam. Natuurlijk kan je een dergelijke tocht op water en brood fietsen. Sportvoeding kan bijdragen aan een verantwoorde prestatie. Je vraagt veel van je lichaam. Geef je lichaam dan ook de gewenste energie waar het om vraagt. De vraag is; Welke sportvoeding is geschikt voor Sallands mooiste en op welk moment neem je de juiste hoeveelheid voeding? Sallands Mooiste biedt de keuze uit diverse afstanden. Een afstand waarbij gebruik van sportvoeding zeker kan bijdragen aan een goede en vooral verantwoorde prestatie. Veel sporters zijn nog onbekend met sportvoeding. Vooral de vraag: wát gebruik ik en op welk moment? Onderstaand een advies over juist gebruik van sportvoeding bij Sallandc s Mooiste. Zelf zal ik de tocht ook rijden. Door gebruik te maken van sportvoeding gaat het je veel makkelijker af. Onderstaand uitleg over een speciaal Sallands Mooiste sportvoeding pakket dat in mijn ogen geschikt is voor alle afstanden, maar met name voor de 2 langste afstanden. We bieden een interessant pakket met korting. Sallands Mooiste sportvoeding pakket van 7,50 voor 5,- euro! Een van de meest gemaakte fouten is dat je bij de Sallands Mooiste te weinig eet of drinkt. Je lichaam continue blijven voorzien van voeding is van groot belang. Uitgangspunt is dat je ieder uur iets eet. Daarnaast is het verstandig om 500ml sportdrank per uur te drinken. Bij warme omstandigheden kan dit zelfs oplopen naar 750ml per uur. Vaak krijg ik vragen over waarom zou ik geen water drinken?. Water is geen slechte keuze, maar zeker ook niet de beste keuze. Het nadeel van water is dat het je dorstgevoel onderdrukt. Hierdoor ga je nog minder drinken. Vaak zonder dat je het door hebt. Een goede vochthuishouding is van groot belang. Gebruik dan ook een sportdrank. Eventueel half om half. Dat betekent; een bidon met water en de andere bidon met sportdrank. Dat maakt het makkelijker dat je voldoende zal drinken. Het pakket bevat geen sportdrank, maar je kan heel eenvoudig 2 losse handige meeneem sachets erbij bestellen.

6 Vul je bidon met water, voeg de inhoud van het sachet toe en klaar is je sportdrank. Is de bidon leeg? Vul dan aan bij de pauzeposten die ruim voorzien zijn bij deze tocht. Naast het leveren van extra energie zorgt 3Action Sports Drink voor een snelle aanlevering van de nodige mineralen en zouten die je verliest tijdens de prestatie. Verder bevat deze dorstlesser de speciale 3Action Antikramp-formule om verzuring en spiervermoeidheid te voorkomen. In het begin van de tocht is verstandig om te kiezen voor vaste voeding. Het pakket 3 producten in vaste vorm. Neem deze repen in de eerste helft van de tocht. Je lichaam is in het begin nog in staat om vaste voeding om te zetten naar energie. Na enkele uren wordt dat moeilijker. Het is dan verstandig om over te stappen op vloeibare voeding. Je start met de Energy Xtra bar. Een lekkere energiereep. Vervolgens gebruik je de Carbo fruit en daarna het Nougat Block. En dan naar de finale. Voor het laatste stuk van Sallands Mooiste gebruik je de 3Action Guarana. Op het moment dat je 75-80% van de tocht hebt afgelegd is het lichaam het meest vermoeid. Het heeft dan weinig zin om te kiezen voor normale basisvoeding. Voordat dit omgezet is tot energie heb je waarschijnlijk de finish al gepasseerd. Je hebt iets nodig dat sterker is. De Guarana is hiervoor het ultieme product!! Wij noemen dit klepperbuisje. Op z n Twents. Je drinkt dit buisje leeg en je krijgt een boost aan energie. Geheel verantwoord en veel gebruikt in het wielerpeloton. Kortom; echt een product voor de finale. Na Sallands Mooiste is het zaak om zo snel mogelijk te herstellen. Zorgen dat je lichaam weer optimaal fit wordt na een zware inspanning. Dat kan op een hele makkelijke manier. Sporters die nog geen ervaring hebben met herstelvoeding, zullen merken dat je door dit product vele malen sneller zal herstellen. Het product heet Muscle Constructor. Je kan dit apart bij bestellen. Je bereidt dat als volgt: voeg 300ml water (of nog beter: magere melk!) toe in een shakebeker, voeg de poeder toe, schudden en klaar is je shake. Drink dit op binnen 30 minuten na het bereiken van de finish. Je zal merken dat je lichaam veel sneller zal herstellen. Neem hier 10 minuten de tijd voor. Rustig opdrinken dus. Tip: neem van huis een pakje melk mee. Dit kan je dan gebruiken voor de shake. De handige shakebeker is zeer sterk en kan je altijd blijven gebruiken. Zeer sterke beker. Kortom; alles wat je nodig hebt voor een succesvolle Sallands Mooiste zit wat mij betreft in dit pakket. Je kan naast het pakket nog twee zaken er los bij bestellen: een herstelshake zakje Muscle Constructor en 2-3 losse sachets sportdrank. Meer weten over juist gebruik van sportvoeding? Stuur dan je adviesvraag naar info@sportvoedingwebshop.com t.a.v. Henk-Jan Koershuis. Alle overige organisatorische vragen over Sallands Mooiste, kan je stellen aan de organisatie.

7 Het Sallands Mooiste voordeelpakket voor slechts 5,- euro bevat: 1 x Energy bar: Heerlijke energie reep voor tijdens de inspanning. Een korte inspanning? Neem dan de reep voorafgaand aan je sport. Meer uitleg? Check de uitgebreide productomschrijving. 1 x Nougat block: Eens wat anders proberen dan de traditionele sportvoedingsproducten? Dat kan met de nougat block van 3Action. Geeft je lichaam snel energie. 1 x guarana: Het product dat je een absolute boost geeft tijdens de finale. Het product werkt nog sterker dan een energy gel. Een absolute aanrader. Aan te bevelen om los bij te bestellen: 1 x Muscle constructor sachet: Herstel is een van de belangrijkste aspecten voor fanatieke atle ten. Je bent zo goed als je laatste herstel, aldus sportvoedingsdeskundige Henk-Jan Koershuis. Bereid je herstelshake met deze handige meeneem sachet 1 x hoogste kwaliteit shakebeker: voor het snel bereiden van je herstelshake muscle constructor 2-3 sachets 3Action sportvoeding Sports Drink: is de ideale, isotone dorstlesser (in poedervorm) voor sporters die zoeken naar een complete sportdrank. Naast het leveren van extra energie zorgt 3Action Sports Drink voor een snelle aanlevering van de nodige mineralen en zouten die u verliest tijdens de prestatie. Verder bevat deze dorstlesser de speciale 3Action Antikramp-for mule om verzuring en spiervermoeidheid te voorkomen. Aanbieding Lifestyle Centre! Een leuke zomeractie bij Lifestyle Centre! 3 Maanden onbeperkt sporten All-in voor 120,- Geinteresseerd? Voor meer informatie of de voorwaarden neem even contact op met Lifestyle Centre!

Maxim Sportvoedingsschema 80 km

Maxim Sportvoedingsschema 80 km Maxim Sportvoedingsschema 80 km Tijd Product -/- 02.00 Ontbijt -/- 00:30 1 Maxim Energy bar + 500ml Maxim Sportsdrink Start: 00:00 finish: 120 ml Maxim Sportsdrink (per 10 minuten) 25 km 1 Maxim Energybar

Nadere informatie

SPORTVOEDING. voor wedstrijd- of ook voor toerrijders? ledenvergadering TCN 21 november 2011 1

SPORTVOEDING. voor wedstrijd- of ook voor toerrijders? ledenvergadering TCN 21 november 2011 1 SPORTVOEDING voor wedstrijd- of ook voor toerrijders? ledenvergadering TCN 21 november 2011 1 MOTIVATIE OM TE FIETSEN steeds beter worden door training en voeding of fit zijn door voldoende te bewegen

Nadere informatie

Lekker energiek! Kant-en-klare sportmaaltijden voor topprestaties

Lekker energiek! Kant-en-klare sportmaaltijden voor topprestaties Lekker energiek! Kant-en-klare sportmaaltijden voor topprestaties Lekker energiek! Kant-en-klare sportmaaltijden voor topprestaties Sporten gééft energie. Maar sporten vráágt ook energie. Extra energie,

Nadere informatie

Een gezonde voeding vormt de basis voor een goede conditie. Probeer volgend advies te volgen:

Een gezonde voeding vormt de basis voor een goede conditie. Probeer volgend advies te volgen: SCHEMA OP MAAT KWART TRIATLON De basis begint bij dagelijkse gezonde voeding! Onze voeding levert ons de nodige brandstoffen en bouwstoffen voor het sporten. Koolhydraten, eiwitten en vetten vormen de

Nadere informatie

Artikel Sport en voeding Alpe-d Huzes + 1

Artikel Sport en voeding Alpe-d Huzes + 1 Artikel Sport en voeding Alpe-d Huzes + 1 Energie-systemen Het belangrijkste doel van een goede voeding bij sporters is om het risico van uitputting door een brandstoftekort ( hongerklop ) voor te blijven.

Nadere informatie

DE BESTE VOOR BEREIDING OP JE

DE BESTE VOOR BEREIDING OP JE HERSTEL? DE BESTE VOOR BEREIDING OP JE VOLGENDE TRAINING OF WEDSTRIJD! ZORG ERVOOR DAT JE NA IEDERE INSPANNING GOED EET! Vragen? Neem dan contact op met Anne-Marijke Ambergen, sportdiëtist. Tel. 035 577

Nadere informatie

Voeding voor, tijdens en na het wielrennen

Voeding voor, tijdens en na het wielrennen Voeding voor, tijdens en na het wielrennen Opzet presentatie: wielrennen energie wat doet voeding gezonde voeding/sportvoeding (sport)voeding voor, tijdens, na vragen Goede voeding zorgt voor Prestatieverbetering

Nadere informatie

Sportcafé. (Sport)voeding in functie van prestatie en herstel

Sportcafé. (Sport)voeding in functie van prestatie en herstel Sportcafé (Sport)voeding in functie van prestatie en herstel Opzet Voeding Vocht Koolhydraten Eiwitten Eten en drinken rondom inspanning Vragen Belang sportvoeding Gezondheid / energie Optimale prestatie

Nadere informatie

Sportvoeding, Een wereld te winnen

Sportvoeding, Een wereld te winnen NutriSense Benelux Sportvoeding, van Theorie naar Praktijk Een wereld te winnen NutriSense Benelux NutriSense is een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche en richt zich op de verkoop en marketing

Nadere informatie

Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning. Trainer u16, KSV Roeselare

Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning. Trainer u16, KSV Roeselare Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning Renzy Callewaert Trainer u16, KSV Roeselare renzy.callewaert@hotmail.com Index Voeding Koolhydraten Vetten Eiwitten Drinken Wat drinken? Hoeveel

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI

DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI DRAAIBOEK EHBO EVENT 5E EDITIE HAREN-HAREN 2 JULI 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. planning... 3 Zondag 2 juli... 3 3. Calamiteiten... 4 Ongeval/blessure... 4 1. Niet levensbedreigende situaties...

Nadere informatie

(Sport)voeding voor hardlopers! Jolanda Donk, Sportdiëtist

(Sport)voeding voor hardlopers! Jolanda Donk, Sportdiëtist (Sport)voeding voor hardlopers! Jolanda Donk, Sportdiëtist Opzet van de presentatie Brandstofgebruik bij langdurige inspanning Vochtbehoefte Voeding VOOR inspanning Voeding TIJDENS inspanning Voeding NA

Nadere informatie

ETEN OM TE HERSTELLEN

ETEN OM TE HERSTELLEN ETEN OM TE HERSTELLEN 1 Herstel? De beste voorbereiding op je volgende training/wedstrijd! Waarom herstellen? Om een volgende inspanning goed te kunnen doen, is herstellen van je energievoorraad en je

Nadere informatie

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN

OPROEPEN EN MEDEDELINGEN Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk dan de webversie. Wilt u geen e-mails meer ontvangen? Klik hier om u direct uit te schrijven. Beste Bar End(st)ers, Alweer is er een maand voorbij, maar een maand

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Programma s Herbalife afvallen

Programma s Herbalife afvallen 1 Programma s Herbalife afvallen Er zijn twee simpele redenen waarom de Herbalife gewichtmanagements-producten zichzelf zo goed verkopen u behaalt er FANTASTISCHE RESULTATEN MEE en ze zijn zo MAKKELIJK

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance

Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Miracle Performance Workshop Korfbal & Voeding: maximaal effect door minimale aanpassingen. Bob ter Haak Miracle Performance Bob ter Haak Eigenaar Miracle Performance Sportdiëtist Bewegingsdeskundige Docent Sport Fietsen

Nadere informatie

Sportvoeding. Antwoord op veel gestelde vragen over voeding. Sadia Rodjan Danique Stoop

Sportvoeding. Antwoord op veel gestelde vragen over voeding. Sadia Rodjan Danique Stoop Sportvoeding Antwoord op veel gestelde vragen over voeding Sadia Rodjan Danique Stoop Alles over eten Wanneer eet ik gezond? Gezond eten wordt vaak gezien als het eten van voldoende groente en fruit. Maar

Nadere informatie

Gezonde Sportvoeding. als basis voor optimale sportieve prestaties

Gezonde Sportvoeding. als basis voor optimale sportieve prestaties Gezonde Sportvoeding als basis voor optimale sportieve prestaties Een gezonde voeding is levensbelangrijk. Niet enkel om sportieve prestaties te leveren is een uitgebalanceerde voeding een vereiste, maar

Nadere informatie

Teamarrangementen 2010

Teamarrangementen 2010 Teamarrangementen 2010 Limburg Mooiste 2010 Teamarragementen 2 Organisatie Stichting Grand Ballon Valkenburgerweg 26 6411 BN Heerlen www.limburgsmooiste.nl info@limburgsmooiste.nl t 0031-45-5410106 f 0031-45-5718698

Nadere informatie

Opbouwfase Begin met hardlopen volgens de eerste richtsnelheid. Als je je goed voelt, verhoog dan je tempo en houd

Opbouwfase Begin met hardlopen volgens de eerste richtsnelheid. Als je je goed voelt, verhoog dan je tempo en houd Marathon 2/04/2017 Wedstrijddatum 3:31:51 Voorspelde tijd 25 weken Looptijd plannen 100 afstanden Totaal aantal loopsessies 1014,5 kilometer Totale afstand Zwaar Intensiteit Fases Trainingssessies Voorbereidende

Nadere informatie

De Kracht van Voeding Sociaal Fonds Taxi, Papendal 16 december 2015

De Kracht van Voeding Sociaal Fonds Taxi, Papendal 16 december 2015 De Kracht van Voeding Sociaal Fonds Taxi, Papendal 16 december 2015 Geel e PALEO TOP 5 MEEST POPULAIRE DIËTEN 2015 CAMBRIDGE MLM DIEET e Koolhydraat beperkt Top 4 meest populaire hypes 2015 Glutenvrij

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Voeding en turnen: van essentieel belang!

Voeding en turnen: van essentieel belang! Voeding en turnen: van essentieel belang! Shiannah Danen, Sportdiëtist December 2013 Even voorstellen Voormalig topturnster Sportdiëtist Post-HBO eetstoornissen Master Nutrition and Health (sinds september)

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

Handleiding/stroomschema gebruik TLV applicatie SWV Passend onderwijs PO Eindhoven

Handleiding/stroomschema gebruik TLV applicatie SWV Passend onderwijs PO Eindhoven Handleiding/stroomschema gebruik TLV applicatie SWV Passend onderwijs PO Eindhoven Ga naar tlv.po-eindhoven.nl Bij bestaande account: Inloggen met: e-mailadres wachtwoord Bij nieuwe account: 1. Klik op

Nadere informatie

Wedstrijdvoeding bij triathlon

Wedstrijdvoeding bij triathlon Wedstrijdvoeding bij triathlon Nicolas Paraskevopulos MSc, Diëtist & Sport nutritionist Contact: nicolas.paraskevopulos@faber.kuleuven.be @BakalaAc_eng @BakalaAc_nl @eat2succeed Advies afhankelijk van

Nadere informatie

Gezonde voeding voor teamsporters

Gezonde voeding voor teamsporters Gezonde voeding voor teamsporters Inleiding Door: Esther Verhoef en Puck Reckers Doel: Kennis vergroten goede voeding rondom trainingen/wedstrijden. Inhoud Presentatie Wat is voeding - Koolhydraten - Vetten

Nadere informatie

Sportvoeding, met de juiste ingrediënten op weg naar de topprestaties en een fitte leefstijl!

Sportvoeding, met de juiste ingrediënten op weg naar de topprestaties en een fitte leefstijl! Sportvoeding, met de juiste ingrediënten op weg naar de topprestaties en een fitte leefstijl! Inhoud Even voorstellen Introductie presentatie Sportvoeding Timing van voeding Sportdranken Afronding Even

Nadere informatie

(Sport)voeding bij roeien

(Sport)voeding bij roeien (Sport)voeding bij roeien Anne-Marijke Ambergen Sportdiëtist 1 Fit Consulting A.C. Ambergen-Sportdiëtist VSN Fit Consulting, A.C. Ambergen-Sportdiëtist VSN 2 Talent Training Coaching Etc. Sportvoeding

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Dieet Vertrouwd Dichtbij

Dieet Vertrouwd Dichtbij Gezond eten en leven Dieet Vertrouwd Dichtbij Ik eet bewuster en beweeg meer. Maar wel op een manier die bij mij past. Weer lekker in je vel Verantwoord en lekker eten gaan heel goed samen. Dat is het

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Uitgebreide versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Het Pluryn Plein Ben je clint van Pluryn? Dan is het belangrijk dat je alle informatie

Nadere informatie

SPORTVOEDING Annet Brons Sportdiëtist Hardlooptrainer & Personal Trainer

SPORTVOEDING Annet Brons Sportdiëtist Hardlooptrainer & Personal Trainer SPORTVOEDING Annet Brons Sportdiëtist Hardlooptrainer & Personal Trainer Voeding The Beginning! Goede basisvoeding! Wat is een goede basisvoeding? Voldoende koolhydraten, eiwitten en vetten! Voldoende

Nadere informatie

Sportvoeding Hoe eet en drink ik me naar de top? (vergeet ook niet te trainen! )

Sportvoeding Hoe eet en drink ik me naar de top? (vergeet ook niet te trainen! ) Sportvoeding Hoe eet en drink ik me naar de top? (vergeet ook niet te trainen! ) Voeding & Sport Input - Output Voeding Lichaam Prestatie - Sport Raf Van Dyck - Vlaamse Schermbond 27 december 2009 Levensstijl

Nadere informatie

René Smaal update mei 2016:

René Smaal update mei 2016: René Smaal update mei 2016: Bekijk nu de planning tot aan de zomer op www.renesmaal.nl/nieuws. Tijdens het Europees kampioenschap in Montpellier (Frankrijk) heeft Sensei René in zijn klasse tot 75Kg brons

Nadere informatie

Het is maar 28 dagen. Je zult blijer en fitter voelen en absoluut stralen!

Het is maar 28 dagen. Je zult blijer en fitter voelen en absoluut stralen! #Kan iedereen detoxen? Voor iedereen die goed voor zich zelf wil zorgen, een gezonde boost wil geven en voor iedereen die zich 28 dagen durft te committeren aan dit programma. Dus ook in de weekenden.

Nadere informatie

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan!

Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Lekker fit! is goed voor het hele gezin. Jong geleerd is oud gedaan! Ontbijt broodnodig! Veel kinderen slaan s ochtends het ontbijt over. Terwijl het ontbijt juist voor hen misschien wel de belangrijkste

Nadere informatie

OncoMove: bewegen tijdens de behandeling van kanker

OncoMove: bewegen tijdens de behandeling van kanker Supplement informatiewijzer oncologie OncoMove: bewegen tijdens de behandeling van kanker Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Bewegen tijdens de behandeling van kanker 2.1 Instructie 2.2 Doel 2.3 Bespreking

Nadere informatie

BOOOM! HIGH QUALITY SPORTS NUTRITION

BOOOM! HIGH QUALITY SPORTS NUTRITION Let s BOOOM! HIGH QUALITY SPORTS NUTRITION BOOOM - Woord vooraf Verzorgers en trainers streven ernaar om het beste uit hun atleten te halen. De juiste keuze van een betrouwbare en gezonde sportvoeding

Nadere informatie

Voeding voor optimale atletiekprestaties

Voeding voor optimale atletiekprestaties Voeding voor optimale atletiekprestaties Sportdiëtist Katrien Blaauw Sportvoedingsadvies t Groene Hart Inhoud Voorstellen Verschillende voedingsstoffen Koolhydraten/ Eiwitten/ Vetten/ Vocht Verschil sprint/

Nadere informatie

Golf vergt vaardigheid, concentratie en behendigheid Golf vergt zowel tactische en technische vaardigheden als balans en behendigheid.

Golf vergt vaardigheid, concentratie en behendigheid Golf vergt zowel tactische en technische vaardigheden als balans en behendigheid. Sportvoeding: Golf vergt vaardigheid, concentratie en behendigheid Golf vergt zowel tactische en technische vaardigheden als balans en behendigheid. Ik ben een vent van 80 kg en mijn vetpercentage is uitstekend

Nadere informatie

Wie ben ik? 22 jaar wedstrijdzwemmen. 5 jaar professioneel EK Rijeka, EK Istanbul, WK Rome, houder NL record 200schoolslag

Wie ben ik? 22 jaar wedstrijdzwemmen. 5 jaar professioneel EK Rijeka, EK Istanbul, WK Rome, houder NL record 200schoolslag (sport)voeding Wie ben ik? 22 jaar wedstrijdzwemmen 5 jaar professioneel EK Rijeka, EK Istanbul, WK Rome, houder NL record 200schoolslag Voeding & Diëtetiek, afgestudeerd 2013 HVA Bezig trainingscursus

Nadere informatie

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC

Een gezond ontbijt. Waarom is ontbijten zo belangrijk? Ontbijt tips. Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Een gezond ontbijt Lekkere recepten voor een gezonde start van de dag! Receptenboekje. Diëtistenpraktijk HRC Ontbijt tips Heb je soms niet genoeg 1 tijd om te ontbijten? Zet je wekker dan een kwartiertje

Nadere informatie

Welke brandstof en wanneer?

Welke brandstof en wanneer? Welke brandstof en wanneer? Na trainingen sneller en beter herstellen, tijdens inspanningen de hongerklop voorkomen of gewoon het maximale uit jezelf halen. Daarvoor heb je de juiste brandstof, de juiste

Nadere informatie

SAHARA EXPERIENCE meets FYSIOMED!!

SAHARA EXPERIENCE meets FYSIOMED!! SAHARA EXPERIENCE meets FYSIOMED!! Zoals je wellicht weet, wordt de fysiotherapeutische begeleiding tijdens de Sahara Experience verzorgd door Fysiomed Sportmedisch Centrum in Amsterdam. Los van de mogelijkheid

Nadere informatie

Voedingsschema lange afstandslopen

Voedingsschema lange afstandslopen Voedingsschema lange afstandslopen INLEIDING Onder de term lange afstandslopen vallen een verscheidenheid van wedstijdlengtes. De meest voorkomende afstanden zijn de 10km, 15km, de halve marathon (21,1km)

Nadere informatie

Enquête. 262 teruggekregen. Het koekjesabonnement (kleuter)

Enquête. 262 teruggekregen. Het koekjesabonnement (kleuter) Enquête 262 teruggekregen Het koekjesabonnement (kleuter) a Ik mijn kind niet wil benadelen omdat andere kinderen het wel hebben 66 b Ik er niet altijd zou aan denken om een koek mee te geven 46 c Ik de

Nadere informatie

Smoesjes. TipsforTrouble HOME TROUBLE MEER WETEN < > EXTRA PITTIG

Smoesjes. TipsforTrouble HOME TROUBLE MEER WETEN < > EXTRA PITTIG geef haar gelijk dat zij het zwaar heeft en dat de crechemedewerkers zodat ze alles op tijd af kan krijgen. Collega zal in de slachtofferrol terecht komen en wellicht in tranen uitbarsten. voel dat ik

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DOK TOER Oktober 2013

NIEUWSBRIEF DOK TOER Oktober 2013 Inleiding In ons wegprogramma hebben wij nog twee tochten staan voor de maand oktober. De Sluitingstocht is in hetzelfde weekeinde als de eerste ATB-tocht van de gezamenlijke verenigingen in de Kop van

Nadere informatie

Bewegen en Gezondheid

Bewegen en Gezondheid Bewegen en Gezondheid Fit zijn en fit blijven Iedereen wil gezond en fit zijn. Om fit te blijven kun je bijvoorbeeld sporten, niet roken, voldoende rust nemen en gezond eten. Al die zaken horen bij een

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016 Gezondheidsbeleid Ingaand per: 31 oktober 2016 Introductie Dit gezondheidsbeleid is in samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Breedeweg opgesteld. Op onze school dragen we samen

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Marjolein van Dop Lijfstijl diëtisten Sportdiëtist Eigen hobby s: wielrennen, hardlopen, tennis

EVEN VOORSTELLEN. Marjolein van Dop Lijfstijl diëtisten Sportdiëtist Eigen hobby s: wielrennen, hardlopen, tennis EVEN VOORSTELLEN Marjlein van Dp Lijfstijl diëtisten Sprtdiëtist Eigen hbby s: wielrennen, hardlpen, tennis MET WELKE VRAGEN KAN JE BIJ EEN SPORTDIËTIST TERECHT? Krijg(t) ik f mijn kind vldende vitamines

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE

IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE IN 7 DAGEN JE VOCHT BALANS OP ORDE Stap voor stap voldoende drinken. Dat je voldoende moet drinken weet je wel, maar doe je het ook? Vocht zorgt ervoor dat je lichaam optimaal functioneert. Drink je te

Nadere informatie

Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken

Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken Naam: VOEDINGSSTOFFEN Gezond eten en drinken Wat zijn voedingsstoffen Voedingsstoffen zijn stoffen die je nodig hebt om te lopen, te denken enz. Er zijn 6 soorten voedingsstoffen. 1. eiwitten (vlees, peulvruchten.

Nadere informatie

Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine

Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine Instructies bij de voor- en nameting van de gezonde sportkantine Beste combinatiefunctionaris/buurtsportcoach, Je bent waarschijnlijk actief binnen een sportvereniging. Door te sporten werken we aan onze

Nadere informatie

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens

het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens het einde van onbekende wensen Monuta uitvaartwens Het leven is een verzameling van keuzes. Je kiest waar je woont, hoe je je kleedt, welk werk je doet en met wie je samenleeft. Die keuzes bepalen in grote

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA. 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9.

Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA. 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9. Schooljaar 2014-2015 / Nummer 8 Datum: 19 maart 2015 AGENDA 3 en 6 april Vrij i.v.m. Pasen 17 april Vernekijker nummer 9 Van de directie Heeft u al gekeken? Er gebeurt heel veel in en om onze school! Deze

Nadere informatie

Het installatieproject

Het installatieproject JCI - ZuidLimburg JCI Zuid-Limburg is op dit moment de jongste kamer (i.o.) binnen JCI Nederland. JCI (Junior Chamber International) ook wel bekend als de Junior Kamer, een wereldwijd netwerk van jonge

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Voorbereiding voor een coloscopie

Voorbereiding voor een coloscopie Infobrochure Voorbereiding voor een coloscopie Uw onderzoek Datum:... /... / 20... Uur:... uur Wij verwachten u op het daghospitaal om uur. Gelieve u voor het onderzoek in te schrijven aan de inschrijfbalie.

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be rodeneuzendag.be

TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be rodeneuzendag.be TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be IN 2018 ALLE NEUZEN RICHTING SCHOOL VTM, Qmusic en Belfius slaan opnieuw de handen in elkaar om jongeren die het mentaal moeilijk hebben te steunen. Nog altijd heeft 1

Nadere informatie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie

wedding marriage marleen sahetapy fotografie wedding marriage marleen sahetapy fotografie + Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen! Allereerst, bedankt voor de interesse in mijn werk en het downloaden/opvragen van deze informatieve pdf. Niets is leuker

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Diabetes, sport en voeding

Diabetes, sport en voeding Diabetes, sport en voeding Als u diabetes mellitus heeft, dan kan er veel verbeteren door u lichamelijk in te spannen. Hierdoor verbeteren bijvoorbeeld: uw insulinegevoeligheid en daardoor uw glucosewaarden;

Nadere informatie

Maximale inspanningstest

Maximale inspanningstest Maximale inspanningstest Je komt bij ons in het ziekenhuis voor een test. Die test heet maximale inspanningstest. Het is een onderzoek waarbij de dokter onderzoekt: Hoe jouw conditie is. Hoe je longen,

Nadere informatie

Bewuster eten om beter te presteren!!

Bewuster eten om beter te presteren!! Bewuster eten om beter te presteren!! 100km-run tegen kanker 30-40 km Linda Bartholomeeussen Diëtiste S.P.O.R.T.S. MSc Sports Nutrition TRAINING - Vermoeidheid - Spierstijfheid + Uithouding + Techniek

Nadere informatie

IRun2BFit. Mijn lijfstijl, mijn keuze.

IRun2BFit. Mijn lijfstijl, mijn keuze. IRun2BFit Informatie bijeenkomst ouders 27 november 2013 Presentatie IRun2BFit Praktische gang van zaken op school Vragen en discussie IRun2BFit Actief sinds 2006, idee Gerard Nijboer 2012/2013: deelname

Nadere informatie

GRATIS VOORPUBLICATIE. ETEN is maar ETEN Een dagboek voor eetregistraties SCELTA

GRATIS VOORPUBLICATIE. ETEN is maar ETEN Een dagboek voor eetregistraties SCELTA GRATIS VOORPUBLICATIE ETEN is maar ETEN Een dagboek voor eetregistraties SCELTA ETEN is maar ETEN Een dagboek voor eetregistraties ETEN is maar ETEN is een uitgave van Scelta Publishing, Amsterdam Copyright

Nadere informatie

Winnen door Voeding Woensdag 2 april 2014

Winnen door Voeding Woensdag 2 april 2014 Winnen door Voeding Woensdag 2 april 2014 CVO t Gooi Wat zie je? Spier: Huid: Bot: Bloed: Vet: Pezen: vocht, eiwit, koolhydraten, mineralen, vitamines vocht, eiwit mineralen vocht, eiwitten, vitamines

Nadere informatie

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De kinderen kunnen reflecteren over hun eigen eetgewoonten.

De actieve voedingsdriehoek. Doelstellingen. De kinderen kunnen reflecteren over hun eigen eetgewoonten. Infofiche 1 Doelstellingen De leerlingen kennen de basisprincipes van een gezonde voeding en zien het belang in van een evenwichtige en gevarieerde voeding. De leerlingen weten aan welke voedselgroepen

Nadere informatie

Wie ben ik? Naam: Maud van der Meer. Plaats: Eindhoven. Sport: wedstrijdzwemmen ( EK, WK en OS) Studie: (sport) voedingsdeskundige

Wie ben ik? Naam: Maud van der Meer. Plaats: Eindhoven. Sport: wedstrijdzwemmen ( EK, WK en OS) Studie: (sport) voedingsdeskundige Wie ben ik? Naam: Maud van der Meer Plaats: Eindhoven Sport: wedstrijdzwemmen ( EK, WK en OS) Studie: (sport) voedingsdeskundige Workshop voeding Doel Basisvoeding Van theorie naar praktijk Sportspecifieke

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Drinkwaters. De les ná G-kracht. In deze les gaat het over:

Drinkwaters. De les ná G-kracht. In deze les gaat het over: De les ná G-kracht Drinkwaters In deze les gaat het over: Welke rol water speelt voor onze gezondheid Welke soorten drinkwater er zijn Hoe je water het best kunt drinken en serveren Opdracht 1: Ben jij

Nadere informatie

{Bruiloft & Foto s} Foto s zijn herinneringen die blijven

{Bruiloft & Foto s} Foto s zijn herinneringen die blijven {Bruiloft & Foto s} Foto s zijn herinneringen die blijven 1 2 Je Bruiloft Vandaag begint de rest van ons leven Al maanden draait alles om je trouwkaart, speeches, van je vader of goede vrienden. De Jurk,

Nadere informatie

Superfoods voor meer energie

Superfoods voor meer energie Superfoods voor meer energie Je bent nu al lekker op weg om een gezonde levensstijl te creëren. Je voelt al meer energie nu je aan het afvallen bent. We zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om continue

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool

informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool informatiepakketje voor leerlingen van de basisschool Spreekbeurt voor een huis Leuk dat je dit pakketje van onze website hebt gedownload! Ga je een spreekbeurt houden over het werk van Wereldfoundation?

Nadere informatie

Voeding en hardlopen

Voeding en hardlopen Voeding en hardlopen Sandra van der Westen- van Veltom, diëtiste Dieetvoorlichting de Grens www.dieetvoorlichting.nl Waar gaan we het vandaag over hebben? Voorstellen Gezonde voeding Voeding bij sport

Nadere informatie

! " # **$,-./012"3$ 4'120,50/6.7. 8"' 9. Handleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid basisscholen september 2012

!  # **$,-./0123$ 4'120,50/6.7. 8' 9. Handleiding traktatie- en tussendoortjesbeleid basisscholen september 2012 ! " #!$ %& ' ()( *+ **$-./012"3$ 4'12050/6.7. 8"' 9 -' -' :' 1 !" #$#... 1!"... 2 %"... 3 &'!("# #)#*!"... 4 &'& "... 5 &'+ " "... 9 +' #!-!" "#.""%" $ (%...11 +'& %"... 11 2.2 STAPPENPLAN TRAKTATIES-

Nadere informatie

AVOND-FIETS-VIERDAAGSE FYTRISLOOP

AVOND-FIETS-VIERDAAGSE FYTRISLOOP Opgericht 31 oktober 1978 Gevestigd te Burgum Aangesloten bij de NTFU. PRINCENHOF-TOERTOCHT AVOND-FIETS-VIERDAAGSE FYTRISLOOP Op de adressticker staat het aantal keren vermeld dat u heeft meegedaan aan

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen)

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen) Beste CDD dansers & ouders/verzorgers IN DEZE NIEUWSBRIEF: Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Uiterste inschrijfdatum Doorloop Theatershows bij CDD Generale Repetitie in Theater

Nadere informatie

Voeding en sport. Verantwoord eten en drinken

Voeding en sport. Verantwoord eten en drinken Voeding en sport Verantwoord eten en drinken Je bent wat je eet Inhoud van de Presentatie Voeding algemeen Voeding en sport Drinken en sport Eten en drinken rond wedstrijden Eten en drinken rond trainingen

Nadere informatie

Dear Good Morning presenteert

Dear Good Morning presenteert Dear Good Morning presenteert Kerst*Fit Het vijfdaagse workout-plan om 2014 tot een fit eind te brengen Hi sportieveling, Wat leuk dat je mee wilt doen aan het KERST*FIT workout-plan van Dear Good Morning.

Nadere informatie

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs!

Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen. Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Sneller, Leuker en Makkelijker : Plannen Pauline Jonker Maak Mij Wat Wijs! Welkom! Allereerst bedankt voor het downloaden van deze planner! Deze planner gaat jou helpen om SLiM te plannen. Je gaat leren

Nadere informatie

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content

print Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! websites games marketing e-newsletters social media content Ontdek de sportviscommunity met meer dan 8 miljoen contactmomenten! Maak kennis met de Vipmedia sportviscommunity. Via dit mediaplatform kunt u uw doelgroep gepassioneerde sport- en wedstrijdvissers direct

Nadere informatie

Input - output. Voeding & Triatlon Eten om beter te presteren. Sportvoeding Thema s. Sportvoeding Waarop letten als triatleet?

Input - output. Voeding & Triatlon Eten om beter te presteren. Sportvoeding Thema s. Sportvoeding Waarop letten als triatleet? Voeding & Triatlon Eten om beter te presteren Input - output Training - Sport Raf Van Dyck 28 maart 2009 Levensstijl - Verzorging Sportvoeding Waarop letten als triatleet? Sportvoeding Thema s Drinken

Nadere informatie

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips!

Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Hoe zet je jouw crowd duurzaam in? Voordekunst geeft tips! Het doel van crowdfunding is het bereiken van een crowd, de financiering het middel waarmee de donateurs laten zien dat zij jouw project ondersteunen.

Nadere informatie

Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging te nemen om te sponsoren en/of deel te nemen.

Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging te nemen om te sponsoren en/of deel te nemen. Sponsormap 2012 Algemeen Lions Tour Rally, 9 en 10 juni 2012 Geachte ondernemer / Geachte sponsor, Voor u ligt de sponsormap van de LIONS tourrally. Fijn dat u de moeite neemt te lezen en in overweging

Nadere informatie

Theoretische berekening van gewichtsverlies met Modifast Intensive.

Theoretische berekening van gewichtsverlies met Modifast Intensive. MODIFAST: Hoeveel kunt u afvallen? Theoretische berekening van gewichtsverlies met Modifast Intensive. Dagelijks heeft een volwassene - afhankelijk van de lichaamsbeweging en het geslacht - ongeveer 2.000

Nadere informatie