STADSBESTUUR, 8930 MENEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STADSBESTUUR, 8930 MENEN"

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 MEI 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE J., WERBROUCK M., VANDENBULCKE H., ALLIJNS J, DUMONT A., NUYTTEN R., LECOINTRE C., DUJARDIN K., DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., VANHAUWAERT J., VAN DE WIELE F., BONTE-VANRAES C., DEBOEL O., COPPENS L., COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., STAELENS J., HAMERS D., PORTE T., GARREYN C., LIETAER D., DEVESTELE-DUCASTEL V., CLAEYS C. raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van het College van Burgemeester en Schepenen en gedagtekend 15 mei 2009 vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. Elisabeth Vanhoutte leerlinge zang aan de SAMW bij Melanu Debleeckere brengt : Amarilli, mia bella van Giullo Caccini. Il mio bel foco van Benedetto Marcello Eia Mater fons amoris van Giovanni Battista Pergolesi. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open te uur. De raadsleden Vandenbulcke en Deboel zijn verontschuldigd. OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en

2 worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 27 APRIL 2009 DAGORDEPUNT 2. STADSKAS. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT PER 31 MAART AKTENAME. Door de stadsontvanger van de Stad Menen, de heer Peter Pille, wordt volgend Proces-verbaal van Kasnazicht van de Stadskas, met toestand op 31 maart 2009, voorgelegd : Synthesebalans van de algemene rekeningen : Het totaal van de balansrekeningen vertoont op de actiefzijde een totaal van ,07 euro en op de passiefzijde een totaal van ,48 euro. Het totaal van de resultatenrekeningen vertoont aan de kostenzijde een totaal van ,96 euro en aan de opbrengstenzijde een totaal van ,55 euro. Detail van de rekeningen van de klasse 5 : Het globaal positief saldo van de financiële rekeningen bedraagt ,28 euro waarvan ,16 euro in kas van de ontvanger. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te willen nemen. Besluit : Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 3. REGIE VEEMARKT. PROCES-VERBAAL VAN KASONDERZOEK 1 STE KWARTAAL AKTENAME. Door de bedrijfsontvanger van de Regie Veemarkt van de Stad Menen wordt volgend Proces-Verbaal van Kasonderzoek voorgelegd : Geldspeciën in Kas : 371,84 Postrekening : 82,82 Rekening-courant Dexia : 5.414,99 Beleggingsrekening Dexia : ,00 Rekening Toel. en Leningen Dexia : 1.271, Totaal verantwoord vermogen : ,67 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen. Besluit : Akte wordt genomen.

3 DAGORDEPUNT 4. STADSKAS. JAARREKENING DIENSTJAAR 2008 AANNEMING VAN DE BEGROTINGSREKENING, DE BALANS, DE RESULTATENREKENING EN DE TOELICHTING + HET VERSLAG IN DE RAND VAN DE REKENING INGEVOLGE ARTIKEL 165 VAN HET GEMEENTEDECREET. De algemene samenvatting van de begrotingsrekening van de Stad Menen over het dienstjaar 2008, zoals opgemaakt door de heer stadsontvanger/financieel beheerder Peter Pille, sluit met een positief begrotingsresultaat van ,03 euro in de gewone dienst en een negatief begrotingsresultaat van ,63 euro in de buitengewone dienst. In deze rekening is eveneens een opgave vervat van de onverhaalbare posten en oninvorderbare ontvangsten voor een totaal bedrag van ,95 euro, enkel in de gewone dienst. De balans per 31 december 2008 is sluitend met een totaal van ,96 euro zowel in actief als in passief. De resultatenrekening per 31 december 2008 sluit met een totaal aan opbrengsten van ,00 euro en een totaal aan kosten van ,00 euro, zijnde een batig resultaat van ,00 euro voor het boekjaar Ingevolge artikel 165 van het gemeentedecreet is eveneens een verslag in de rand van de begrotingsrekening 2008 toegevoegd (zie blz. 274 t/m 295). In toepassing van de artikels 73 en 74 van het Koninklijk Besluit van 2 augustus 1990, houdende het algemeen reglement op de gemeentelijke comptabiliteit, is het Formulier-T opgesteld voor de naar het volgend dienstjaar over te dragen begrotingskredieten en vastleggingen. In de gewone dienst worden voor ,88 euro vastleggingen overgedragen en in de buitengewone dienst voor ,40 euro. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de jaarrekening (begrotingsrekening-balansresultatenrekening-toelichting-verslag) over het dienstjaar 2008 aan te nemen en de opgave van de onverhaalbare posten en oninvorderbare ontvangsten goed te keuren. Besluit : De jaarrekening dienstjaar 2008 wordt aangenomen met 19 JA-stemmen (BOSSUYT, voorzitter, FOURNIER, PAELINCK, NUYTTEN-GHESQUIERE, DEBUCK, BOGAERT, DEPOORTERE, VANDAMME, Schepenen; WERBROUCK, ALLIJNS, NUYTTEN, DUJARDIN, DECLERCQ- SWERTVAEGHER, VAN DE WIELE, BONTE-VANRAES, COPPENS, HAMERS, GARREYN., LIETAER, raadsleden) 4 NEEN-stemmen (de raadsleden DEJONGHE, DUMONT, VANHAUWAERT en DUCASTEL) en 6 onthoudingen (de raadsleden LECOINTRE, EERTMANS, MISTIAEN, STAELENS, PORTE en CLAEYS). De opgave van de onverhaalbare posten en oninvorderbare ontvangsten wordt goedgekeurd met 19 JA-stemmen (BOSSUYT, voorzitter, FOURNIER, PAELINCK, NUYTTEN- GHESQUIERE, DEBUCK, BOGAERT, DEPOORTERE, VANDAMME, Schepenen; WERBROUCK, ALLIJNS, NUYTTEN, DUJARDIN, DECLERCQ-SWERTVAEGHER, VAN DE WIELE, BONTE-VANRAES, COPPENS, HAMERS, GARREYN., LIETAER, raadsleden) 4 NEEN-stemmen (de raadsleden DEJONGHE, DUMONT, VANHAUWAERT en DUCASTEL) en 6 onthoudingen (de raadsleden LECOINTRE, EERTMANS, MISTIAEN, STAELENS, PORTE en CLAEYS).

4 DAGORDEPUNT 5. VZW CULTUURCENTRUM DE STEIGER. RESULTATENREKENING 2008 EN BALANS PER 31 DECEMBER GOEDKEURING. In haar vergadering van 26 maart 2009 heeft de algemene vergadering van VZW Cultuurcentrum De Steiger haar balans per 31 december 2008 en resultatenrekening 2008 goedgekeurd. De resultatenrekening vertoont een negatief resultaat van ,28 euro door de boeking van ,14 euro aan opbrengsten ( ,80 euro aan bedrijfsopbrengsten en 1.927,34 euro financiële opbrengsten) en ,42 euro aan kosten ( ,00 euro bedrijfskosten en 30,42 euro financiële kosten). Dit negatief resultaat is hoofdzakelijk te verklaren door stijgende kosten en dalende ontvangsten ten opzichte van vorig jaar. Aan de hand van het budget 2008 werd de stadstoelage met ,00 euro verminderd. Toch waren de kosten voor eigen programmering ,30 euro hoger dan verwacht terwijl de corresponderende ontvangsten ,15 euro lager uitvielen. De subsidies uit het sociaal fonds waren dan weer hoger en de personeelskosten lager dan voorspeld. In vergelijking met de vorige rekening zijn de personeelskosten gestegen en de toelagen gedaald maar dit was reeds meegerekend in het budget De balans is in evenwicht met ,89 euro aan eindcijfers in passief en actief. Het overgedragen resultaat bedraagt ,67 euro, zijnde het positief resultaat van de vorige boekjaren van ,95 euro en het negatief resultaat van 2008 van ,28 euro. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze balans en resultatenrekening goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen) DAGORDEPUNT 6. PATRIMONIUM. COMITÉ TOT AANKOOP. VERWERVING VAN PERCELEN GROND GELEGEN BETLEHEM IN MENEN, VOOR OPNAME IN OPENBAAR DOMEIN (WEGENIS & GROENZONE) (VK BETLEHEM). GOEDKEURING AKTE TOT OVERDRACHT. Het Comité tot Aankoop heeft voor de stad Menen de onderhandelingen afgerond met NV AMSTO, de eigenaar, omtrent de overdracht van diverse stukken grond, gelegen te Menen, Betlehem, nl. - 90a 66ca 49 dm² wegenis, gelegen Betlehem, te nemen uit percelen gekadastreerd sectie F nrs. 524 L2 en 532 Z - 8a 75ca 27 dm² groenzone, gelegen Betlehem, te nemen uit percelen gekadastreerd sectie F nr. 539 V2 De verwerving van deze stukken stuk grond gebeurt om reden van openbaar nut en meer bepaald voor opname in het openbaar domein als wegenis en groenzone binnen verkaveling Betlehem. De overdracht gebeurt kosteloos. De akte tot overdracht werd opgemaakt door het Aankoopcomité Kortrijk op 23 maart Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de akte dd tot overdracht van de percelen grond gelegen te Betlehem (wegenis en groenzone) goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen)

5 DAGORDEPUNT 7. PATRIMONIUM. AANKOOP GROND EN GARAGE VAUBANSTRAAT 68+. GOEDKEURING ONTWERPAKTE DEFINITIEVE AANKOOP. Bij gemeenteraadsbeslissing van werd door de stad Menen een stuk grond aangekocht palende aan de gebouwen van de stad Menen (OCMW, Brandweer), gelegen Vaubanstraat te Menen. De garage en bijhorende naastgelegen grond, Vaubanstraat 68+, Menen, 1 ste Afdeling, sectie E, nummer 1007Z31, werd ook te koop gesteld (voor een totale oppervlakte van 73 m²). In het kader van de herhuisvesting van de stedelijke hulpdiensten is het wenselijk om ook dit kleine stukje grond en garage aan te kopen. Hierdoor zal kostenbesparend en efficiënter kunnen gebouwd worden. Na onderhandelingen werd een verkoopsbelofte zonder verplichting tot aankoop voor de stad Menen opgemaakt voor de prijs van (alles inbegrepen). In tussentijd werd door het Comité tot Aankoop Kortrijk een schattingsverslag opgemaakt. De overeengekomen prijs valt binnen de marges van dit schattingsverslag, zodat kan overgegaan worden tot de aankoop van deze garage en bijhorende grond. De aankoop gebeurt om redenen van openbaar nut, voor opname in het stedelijk patrimonium, ter uitbreiding van de stedelijke diensten. De ontwerpakte tot aankoop werd opgemaakt door het Comité tot Aankoop. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de ontwerpakte voor aankoop van garage en grond gelegen Vaubanstraat 68+ goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met 27 JA-stemmen en 2 onthoudingen (de raadsleden DEJONGHE en DUMONT). DAGORDEPUNT 8. PATRIMONIUM. VERKOOP GRONDAANDEEL GELEGEN KORTESTRAAT 5. GOEDKEURING ONTWERPAKTE VERKOOP. Bij beslissing van de gemeenteraad van 23 februari 2006 werd recht van opstal verleend aan firma YMAPE tot bouwen van een woning gelegen Kortestraat 5 te Menen in PPS-verband met de stad Menen. De nieuw gebouwde woning gelegen Kortestraat 5 is reeds enige tijd voltooid en kan verkocht worden onder het sociaal koopstelsel. De woning dient verkocht te worden onder het sociaal koopstelsel, gezien aankoop door voorkooprecht. Overeenkomstig de akte tot opstal is het aangewezen om hiertoe het grondaandeel over te dragen aan het OCMW van Menen. Het OCMW is bovendien gerechtigd om sociaal te verkopen onder het gelijkwaardige BTW-stelsel van 6%. De verkoop van de grond gebeurt tegen de prijs van 7.185,35 aan de stad Menen, binnen de grenzen van het schattingsverslag De ontwerpakte tot verkoop werd opgemaakt door het Comité tot Aankoop Kortrijk. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de ontwerpakte tot verkoop van het grondaandeel gelegen Kortestraat 5 aan het OCMW Menen goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen) DAGORDEPUNT 9. PATRIMONIUM. GOEDKEURING ONTWERP AANKOOPBELOFTE TOT AANKOOP VAN GRONDEN EN GEBOUW VOOR SPORTACTIVITEITEN TE LAUWE, DRONCKAERTSTRAAT.

6 Door NV Immo Vandemoortele wordt aan de stad Menen voorgesteld om de sportterreinen/gebouw gelegen aan de Dronckaertstraat te Lauwe (voetbalterreinen van Racing Lauwe en aanhorigheden) aan te kopen. De totale oppervlakte bedraagt: 1 ha 97a 71 ca. Het terrein en gebouw (kleedkamers, vergaderzaal, cafétaria, tribune) is ruimtelijk ingedeeld als sportterrein en deels als woongebied. Een schattingsverslag werd aangevraagd bij de registratie der domeinen van Menen en ontvangen op De prijs werd hierbij bepaald op 53 /m². Intussen zal NV Immo Vandemoortele een bouwaanvraag indienen (en uitvoeren) voor de bouw van een sportgebouw waar kleinere zaalsporten (tafeltennis, turnen, aerobic, enz.) kunnen doorgaan en waarbij eveneens bijkomende kleedruimte wordt voorzien voor de voetbalclub. Er wordt voorgesteld aan de stad om ook dit gebouw aan te kopen Een ontwerp van aankoopbelofte door de stad Menen werd opgemaakt in samenwerking met Aankoopcomité Kortrijk, waarin voorgesteld wordt om het bedrag voorgesteld in het schattingsverslag ( ,00) voor het bestaande goed te vergoeden uiterlijk tegen 31 maart De prijs voor het nog op te richten gebouw zal na onderhandelingen bepaald worden, waarvan de waarde niet hoger zal zijn dan schattingsverslag op te maken na voltooiing van deze bouwwerken. Het nodige budget hiertoe dient te worden voorzien. De aankoopbelofte geldt tot 31 maart 2011, waarbij de verkoop rechtsgeldig ontstaat vanaf betekening door de verkoper aan de stad Menen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om deze aankoopbelofte mbt bestaande goed en nog op te richten goed, goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met 25 JA-stemmen en 4 onthoudingen (de raadsleden DEJONGHE, DUMONT, VANHAUWAERT en DUCASTEL). Raadslid Ducastel verlaat de zittingzaal. DAGORDEPUNT 10. MIROM. GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 4 JUNI GOEDKEURING AGENDA EN MANDATEREN VAN DE VERTEGENWOORDIGER. Agenda: 1. Verslag van de raad van bestuur aan de algemene vergadering (voor goedkeuring) 2. Verslag van de commissaris (voor kennisname) 3. Jaarrekening per (voor goedkeuring) 4. Kwijting van de bestuurders en commissaris (voor goedkeuring) 5. Aanpassing kapitaal (art.8 van de statuten) (voor kennisname) 6. Ontslag en aanstelling bestuurder 7. Varia Ingevolge art. 65 van het DIS van dient het mandaat van onze afgevaardigde bepaald te worden t.o.v. agendapunten 1 tot en met 6 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) de voorgelegde agenda voor de alg. verg. dd van MIROM te bespreken en goed te keuren; b) de in geheime zitting aan te duiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen).

7 DAGORDEPUNT 11. GASELWEST. ALGEMENE VERGADERING DD BESPREKEN EN GOEDKEUREN AGENDA + MANDATEREN VERTEGENWOORDIGER. De vertegenwoordiger (en/of zijn plaatsvervanger) die aangeduid werd ter gelegenheid van de installatie van de gemeenteraad na de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006, is aangeduid is voor de ganse legislatuur In GR dd werd Dhr. R. Vandamme aangeduid als vertegenwoordiger en Mevr. Bogaert Bérenice als plaatsvervanger. Agenda: 1) Verslagen van de raad van bestuur, het college van commissarissen en van de commissaris over het boekjaar ) Goedkeuring van de jaarrekening afgesloten op 31 december 2008 (balans, resultatenrekening, winstverdeling, boekhoudkundige besluiten en waarderingsregels) 3) Kwijting te geven afzonderlijk aan de bestuurders, de commissarissen en aan de commissaris met betrekking tot het boekjaar ) Overeenkomst Gaselwest met Telenet houdende een regeling synergie-afspraken met betrekking tot werken aan ICS-netten spanningsnetten Bekrachtiging 5) Statutaire benoemingen 6) Statutaire mededelingen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : De voorgelegde agenda te bespreken en goed te keuren en onze vertegenwoordiger als dusdanig te mandateren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 12. FIGGA. ALGEMENE VERGADERING DD BESPREKEN EN GOEDKEUREN AGENDA + MANDATEREN VAN DE VERTEGENWOORDIGER. Gelet op het schrijven van Figga met uitnodiging tot de jaarvergadering dd en met alle bijhorende stukken en met volgende agenda: 1. Afsluiting boekjaar 2008 Verslag van de Raad van Bestuur Goedkeuring jaarrekening, balans per 31/12/2008 en winstverdeling Verslag van de commissaris Kwijting van de bestuurders Kwijting van de commissaris 2. Verslaggeving mbt Ge FIN 1. het gecoördineerd beheer van de ECS en EGPF participatie, 2. vereffening van Gefin, 3. Verslaggeving VID 4. Nieuwe strategische participatie groene stroomproductie 5. Statutaire benoemingen

8 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) de voorgelegde agenda voor de alg. verg. dd van FIGGA te bespreken en goed te keuren; b) de in geheime zitting aan te duiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 13. PSILON. ALGEMENE VERGADERING DD BESPREKEN EN GOEDKEUREN AGENDA + MANDATEREN VAN DE VERTEGENWOORDIGER. Gezien Stad Menen aangesloten is bij PSILON - Intergemeentelijke Vereniging voor crematoriumbeheer in Zuid- West-Vlaanderen en opgeroepen werd tot de alg. vergadering dd met aangetekend schrijven dd , dient de meegestuurde agenda door de gemeenteraad besproken en goedgekeurd te worden. Agenda: 1. Verslag over de activiteiten in 2008 Verslag van de raad van bestuur Verslag van de commissaris-revisor 2. Goedkeuring van de jaarrekening per 31/12/ Kwijting van bestuurders en commissaris-revisor 4. Kennisname voordracht bestuurders met raadgevende stem (namens gemeenten Kuurne, Langemark-Poelkapelle en Lendelede) Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) de voorgelegde agenda voor de alg. verg. dd van PSILON Intergem. Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen te bespreken en goed te keuren; b) de in geheime zitting aan te duiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 14. DEFINITIEVE BESLISSING IVM HET VASTSTELLEN VAN DE NAAM VAN OPENBARE WEGEN IN DE ENTITEIT MENEN. Bij gemeenteraadsbeslissing dd. 30 maart 2009 werd een princiepsbeslissing genomen ivm het vaststellen van de naam van openbare wegen in de entiteit Menen. Hierbij onderwerp en voorstel van deze princiepsbeslissing : Bepaling van straatna(a)am(en) in de nieuwe verkaveling, gelegen aan de Moorselestraat te Menen.(Bijlage plan). De straatnaam Klimopwindestraat wordt goedgekeurd voor alle straten van deze verkaveling. De procedure inzake straatnaamgeving (bekendmaking, openbaar onderzoek...) werd uitgevoerd. Bij schrijven van de Culturele Raad dd 20 april 2009 werd gunstig advies gegeven. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om een definitieve beslissing te nemen, en dus de naam Klimopwindestraat, te geven aan de desbetreffende nieuwe straten.

9 Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). Raadslid Ducastel komt de zittingzaal binnen en raadslid Allijns verlaat de zittingzaal DAGORDEPUNT 15. CONCESSIE VAN OPENBARE DIENST INZAKE HET BEHEER VAN STEDELIJKE RIOOLINFRASTRUCTUUR EN DE RUIMERE INFRASTRUCTUUR VOOR AFVALWATERBEHEER MET INBEGRIP VAN DE GRACHTEN EN BEKEN. GOEDKEURING. Het beheer van het stedelijk rioleringsnetwerk is een dagelijkse zorg voor het stadsbestuur. De jongste decennia werd dit beheer steeds belangrijker, mede ingevolge de toenemende aandacht voor de zuivering van het afvalwater en de opbouw van een gescheiden rioleringsstelsel dat aansluit op het collectorsysteem van Aquafin. Door de nationale overheden en vooral onder impuls van de Europese instellingen wordt gestreefd naar een zo hoog mogelijke zuiveringsgraad (EU Richtlijn stedelijk afvalwater 1992 : 80% - EU Kaderrichtlijn Water 2000 : 98%). Het oppervlaktewater dient tegen 2015 van een goede kwaliteit te zijn. Het beheer van de stedelijke riolering dient dan ook steeds meer binnen de context van een ruimer afvalwaterzuiveringsbeleid te worden geplaatst. Zowel voor concrete investeringen tot verbetering van het stelsel als naar het dagelijks garanderen van een optimaal beheer heeft dit zijn gevolgen. Niet enkel financieel, maar ook naar technische benadering en complexiteit als naar het voorzien van de juiste zorgmechanismen. Het stadbestuur dient zich voor de toekomst te verzekeren van een gedegen aanpak ook op dit terrein. Zonder afbreuk te doen aan de eigen opvolgingscapaciteit dient te worden uitgekeken naar een verzamelde know how. Het College ziet hiertoe mogelijkheid bij middel van het uitbesteden van deze beheersopdracht aan een concessionaris van openbare dienst. Dit kan gebeuren op basis van het afsluiten van een concessie-overeenkomst afsluitbaar voor een aantal jaren waarbinnen een duidelijke opdracht wordt omschreven en waarvan de prestatie wordt betaald op basis van de inkomsten die voor de gemeente voortvloeien uit de gemeentelijke saneringsbijdrage (een heffing die bij uitvoering van decretale maatregel door de watermaatschappij (VMW) wordt gelegd bij de consument). Het rioolbeheer in engere zin beslaat echter maar één, zij het het grootste deel, van het afvalwater-en zuiveringsbeleid. In ruimere zin wordt dit beleid bepaald door de gemeentelijke zonering en daarop afgaande de afstemming van waterzuiveringsmaatregelen naargelang de zone waarin een gebiedsomschrijving zich bevindt. Het past evenzeer om de maatregelen die binnen die context moeten worden voorbereid en uitgevoerd, op te nemen in een dergelijke concessie-overeenkomst. Ten slotte is ook het beheer van de gemeentelijke beken en grachten (waterlopen) niet los te zien van het streven naar zuiver oppervlaktewater. De beoogde concessie dient dan ook te kunnen verruimd worden tot een opdracht van beheer van het stedelijk rioleringsnetwerk alsook van de ruimere infrastructuur voor afvalwaterbeheer met inbegrip van de grachten en de beken. In onderhavig dossier wordt een ontwerp gepresenteerd van een mogelijk concessie-contract. In eerste instantie wenst het College bij middel van dit ontwerpcontract geïnteresseerde partners te ontmoeten onder wie na verdere aanbieding van prestatievoorwaarden een keuze kan worden gemaakt voor de toekenning van de concessie. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorwaarden van deze ontwerpconcessie-overeenkomst voor marktbevraging goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met 25 JA-stemmen en 3 onthoudingen (de raadsleden DEJONGHE, DUMONT en LECOINTRE).

10 DAGORDEPUNT 16. AANKOOP VAN EEN GESLOTEN BESTELWAGEN (MET VERHOOGD DAK) VOOR BRANDWEER MENEN. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGVOORWAARDEN. Via de commandant van de brandweer kregen wij de vraag om over te gaan tot de aankoop van een gesloten bestelwagen met verhoogd dak voor het technisch personeel, als vervanging voor Dodge B300 van het jaar 1977 met de nummerplaat CRD462. Wij stellen voor om de oude gesloten bestelwagen in overname in het bestek te plaatsen en te vermelden dat het Stadsbestuur vrij staat deze al dan niet over te laten. Kostenraming: +/ ,00 BTW incl. Begroting: in de begroting van 2009 is er in buitengewone dienst 351/ een krediet voorzien van ,00 voor de aankoop van een wagen voor Brandweer Menen. Procedure: onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : 1. Goedkeuring bestek 2009/001-NH 2. Goedkeuren wijze van gunnen: onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). Raadslid Allijns komt de zittingzaal binnen. DAGORDEPUNT 17. AANKOOP VAN EEN STRAATVEEGMACHINE VOOR DE REINIGINGSDIENST VAN DE STAD. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGVOORWAARDEN. De reinigingdienst beschikt momenteel over 2 straatveegmachines. De Ravo veegmachine is echter 16 jaar oud en heeft momenteel draaiuren. De kosten dringen zich op. Het Schepencollege van 11 mei 2009 stelt voor om over te gaan tot de aankoop van een nieuwe straatveegmachine. Er wordt geopteerd voor een veegmachine voorzien van 3 e borstel en vuilnisinhoud van 4 m³. Voor de huidige veegmachine zal er in het bestek een overnamebod gevraagd worden. Voor de aankoop kunnen wij 50% subsidie bekomen via Ovam. De kostenraming in hoofding vermeld bedraagt +/ ,00 BTW incl. In de begroting van het dienstjaar 2009 is er onder artikel 875/ van de buitengewone dienst een krediet voorzien van ,00 voor de aankoop van een straatveegmachine Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van algemene offerteaanvraag. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 18. AANKOOP VAN ZONNEWERING VOOR GBS LAUWE. VASTSTELLING WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGVOORWAARDEN.

11 In de kleuterklassen van de eerste verdieping in de GBS Lauwe loopt de temperatuur bij zonnige dagen tamelijk hoog op. Tevens is de binnenzonnewering van de bewegingszaal dringend aan vervanging toe. Het schepencollege stelt daarom aan de gemeenteraad voor om over te gaan tot aankoop van buitenzonnewering voor de kleuterklassen op de verdieping en het vervangen van de binnenzonnewering in de bewegingszaal. De kostenraming voor aankoop in hoofding vermeld, bedraagt ; BTW incl. In de begroting van het dienstjaar 2009 is er onder artikel 72201/ van de buitengewone dienst een krediet voorzien van voor onderhoud gebouw gbs Lauwe, (o.a schilderwerken en aankoop zonnewering). Het Schepencollege stelt voor om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure. Aan de Gemeenteraad wordt de goedkeuring gevraagd van deze aankoop. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 19. OPMAAK VAN HET GEMEENTELIJKE EROSIEBESTRIJDINGPLAN (GEBP). AANSTELLING VAN ONTWERPER. VASTSTELLING WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGVOORWAARDEN. Ten einde de toenemende erosie van de bodem tegen te gaan wordt aan de gemeenten gevraagd een gemeentelijk plan tot bestrijding van de bodemerosie op te maken en uit te voeren (Erosiebesluit Vlaamse Regering). De opmaak van dit plan maakt de subsidiëring mogelijk van de later te ondernemen werken tot beloop van 90% van de investering (75% Vlaamse Overheid 15% Provinciebestuur). Reeds werd een aanvraag tot principiële opneming in het basisprogramma voor de subsidiëring van initiatieven op dit vlak ingediend. Een besluit tot opneming van de stad Menen ter zake werd ontvangen vanwege de bevoegde Vlaams Minister voor Openbare Werken, Leefmilieu en Natuur. De gemeente kan zich dus verzekeren van de nodige financiële capaciteit tot het uitverken van maatregelen en overgaan tot de opmaak van het G.E.B.P. Deze opmaak dient te gebeuren overeenkomstig een Code van Goede praktijk voor het opmaken van een Gemeentelijk Erosiebestrijdingsplan, ter beschikking gesteld door de Vlaamse Overheid. Ten einde hiertoe te kunnen overgaan dient een ontwerper aangesteld. Eens de ontwerper bekend kan de definitieve aanvraag voor plansubsidie worden ingediend. De ontwerper dient over een termijn van anderhalf jaar een erosiebestrijdingsplan op te maken en dit in samenspraak met diverse actoren gaande van de stad, adviesraden, afvaardigingen land -en tuinbouw en burgers. Bijgaand worden 1-ontwerp van samenwerkingsovereenkomst stad en provinciebestuur tot ondernemen van gezamenlijke opdracht tot aanpak erosiebestrijdingsplan en 2-ontwerp van erelooncontract houdende de gunningsvoorwaarden, voorgelegd. De opdracht wordt geraamd op een bedrag van ca ,00 inclusief BTW met een te verwachten plansubsidie van ,50. Deze opdracht van diensten mag worden toegewezen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. In deze zal de provincie optreden als aanbestedende overheid namens de beide belanghebbende overheden (art. 19 Overheidsopdrachtenwet 1993). De concrete leiding van de operaties, gaande van opmaak plan tot latere uitvoering van noodzakelijke investeringen zal in handen zijn van de Provincie vertegenwoordigd door de Provinciaal Erosieambtenaar en van de afdeling Land- en Bodembescherming, Ondergrond en Natuurlijke

12 Rijkdommen van het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. De middelen voor de financiering van de studie worden voorgesteld te worden voorzien bij de eerstkomende wijziging van het Gemeentebudget dienstjaar 2009 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorliggende samenwerkingsovereenkomst alsmede de voorwaarden van het bijgevoegd erelooncontract en de voorgestelde gunningswijze te willen vaststellen. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 20. STEDELIJKE ACADEMIE VOOR BEELDENDE KUNSTEN (S.A.B.K). BOUW ATELIER. LOTEN ELEKTRICITEIT, VERWARMING EN SANITAIR. VASTSTELLING WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGVOORWAARDEN. Momenteel zijn de werken aan gang voor de oprichting van een bijkomend atelier voor de stedelijke academie voor beelden kunsten. De werken ruwbouw en afwerking winddicht daartoe werden gegund begin dit jaar. Met het oog op de voltooiing en de ingebruikstelling dienen nog voorzieningen aangebracht inzake elektriciteit, verwarming en sanitair. Bijgaand wordt bestek ter zake voorgelegd. De kostprijs voor deze kleinere loten wordt geraamd respectievelijk op : Lot 1 elektrische installatie : indicatieve raming exclusief BTW : 8.750,00 Lot 2 sanitaire installatie : indicatieve raming exclusief BTW : 3.150,00 Lot 3 verwarmingsinstallatie : indicatieve raming exclusief BTW : 9.850,00 De loten mogen worden toegewezen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking vooraf (art a Overheidsopdrachtenwet 1993). In het Gemeentebudget dienstjaar 2009 werd een krediet opgenomen onder artikel 73401/ met bedrag ,00. Vermits dit budget grotendeels bestemd werd voor de gunning lot ruwbouw en afwerking winddicht dienen bij de eerstkomende budgetwijziging aanvullende middelen te worden voorzien Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorliggende bestekken houdende de gunningsvoorwaarden alsook de voorgestelde gunningswijze te willen vaststellen. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 21. STEDELIJKE LOKALENINFRASTRUCTUUR ZUIDSTRAAT TE MENEN. VERVANGING VERWARMINGSINSTALLATIE. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGVOORWAARDEN. In de stedelijke lokaleninfrastructuur langs de Zuidstraat te Menen huizen diverse initiatieven binnen het socioculturele en maatschappelijke werkveld. Zo vindt er gedurende schoolvakanties de stedelijke speelpleinwerking plaats. Ook krijgen sommige jeugdverenigingen er een onderkomen. En tevens benut de stedelijke academie voor muziek en woord, afdeling woord er sommige lokalen als lesruimte. Sporadisch worden deze lokalen ook gebruikt voor diverse vergaderingen hetzij organisatiemomenten van ruimer maatschappelijk belang zoals bijv. de verkiezingen. Deze lokalen zijn sedert enkele jaren stadseigendom. Heden blijkt dat de centrale verwarming van het hoofdgebouw een grote technische slijtage vertoont en aan vervanging toe is. Er dient dringend in de vervanging

13 daarvan te worden voorzien zodat de gebruikers vanaf het komende winterseizoen terug op een regelmatig en voldoende werkend verwarmingssysteem kunnen rekenen. Nadere studie leert dat er 2 mogelijke systemen ter vervanging kunnen aangewezen zijn, met name 1- ofwel vervanging van de bestaande installatie centrale verwarming door een nieuwe moderne en energieverantwoorde versie. Indicatief gemiddeld geraamde kostprijs : budgettair bedrag inclusief BTW: ,40 2- ofwel vervanging van de bestaande installatie centrale verwarming door een systeem van individuele gasconvectoren per lokaal Indicatief gemiddeld geraamde kostprijs : budgettair bedrag inclusief BTW: Er wordt voorgesteld prijsoffertes te vragen voor de beide mogelijkheden en pas bij de toewijzing de keuze voor het ene of andere systeem te bepalen. Bijgevoegd zijn een ontwerp van bestek houdende de gunningsvoorwaarden. Als gunningswijze mag de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking (artikel a OOW 1993) worden weerhouden. De middelen ter financiering dienen te worden voorzien bij de eerstkomende budgetwijziging dj Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het voorliggende bestek houdende de gunningsvoorwaarden alsook de voorgestelde gunningswijze te willen vaststellen. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 22. CULTUURCENTRUM DE STEIGER. VERVANGING BEGLAZING DOOR HOOGRENDEMENTSGLAS. AANSTELLING ONTWERPER. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGVOORWAARDEN. Bij het streven naar een zo energiezuinig mogelijk beheer van de openbare gebouwen wordt gedacht aan de vervanging van de huidige beglazing van het gebouw van het Cultuurcentrum de Steiger langs de Waalvest te Menen. Dit gebouw bestrijkt een aanzienlijke oppervlakte aan wandglas dat destijds bij zijn oprichting ( ) werd voorzien in de vorm van een enkele beglazing. Dit enkel glas vervangen door dubbel glas met hoog rendement kan op jaarbasis een ruime energiebesparing opleveren. De opmaak van een concreet bestek voor de te ondernemen werken vereist een voorafgaande studie. De voorwaarden waaronder een hiertoe geschikt ontwerpbureau kan worden aangesteld worden in bijgaand bestek gepresenteerd. De kostprijs van de studieopdracht mag indicatief worden geraamd op ,00 budgettair (BTW 21% inclusief). Deze ontwerpopdracht mag worden gegund na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking vooraf (art a Overheidsopdrachtenwet 1993). In het Gemeentebudget werd onder artikel 762/ een krediet voorzien van ,00 dat ondermeer wordt bestemd voor de financiering van de nieuwe beglazing. Deze ingreep is tevens te kaderen binnen de Samenwerkingsovereenkomst Duurzaam Milieubeleid die reeds werd afgesloten tussen de Stad en de Vlaamse Overheid en waarbinnen op jaarbasis milieumaatregelen subsidieerbaar zijn bij jaarlijkse enveloppe van ca ,00. De beoogde investering wordt dus ten dele bij deze subsidie meegefinancierd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorwaarden van het bijgevoegde erelooncontract alsook de voorgestelde gunningswijze te willen vaststellen.

14 Besluit : Vastgesteld met 26 JA-stemmen en 3 onthoudingen (de raadsleden DEJONGHE, DUMONT en LECOINTRE). DAGORDEPUNT 23. OPRICHTING GEMEENSCHAPPELIJKE INTERNE DIENST VOOR PREVENTIE, BESCHERMING EN WELZIJN OP HET WERK BIJ KONINKLIJK BESLUIT VAN AKTENAME. Alle overheidsdiensten zijn verplicht een IDPB op te richten rekening houdende met de regels vermeld in artikel 36, 1, van de Welzijnswet : één hoog overlegcomité met één overheidsdienst één IDPB Het gemeentelijk onderwijs en het autonoom woonbedrijf hebben geen afzonderlijke interne dienst voor preventie en bescherming op het werk. Daar in de bestaande situatie de IDPB van de Stad al de welzijnsmaterie van de scholen en het autonoom woonbedrijf behartigde, ging het eigenlijk om een formalisering van de huidige situatie opdat alles in een wettelijk kader geregeld zou zijn. Bijgevolg keurde de gemeenteraad in zitting van de aanvraag tot oprichting gemeenschappelijke IDPB goed. De aanvraag tot oprichting gemeenschappelijke IDPB werd op 16 december 2008 per koninklijk besluit goedgekeurd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van het koninklijk besluit van 16 december 2008 waarbij goedgekeurd wordt een gemeenschappelijke dienst voor preventie en bescherming op het werk voor het stadspersoneel, onderwijzend personeel en personeel van het woonbedrijf. Besluit : Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 24. LOKAAL SOCIAAL BELEID. CONCEPT SOCIAAL HUIS. GOEDKEURING SYNTHESENOTA EN VRAGENLIJST. GOEDKEURING VAN EEN PROJECT VOOR DE PRIJS SAMENWERKING IN HET KADER VAN HET SOCIAAL HUIS IN Het decreet lokaal sociaal beleid van 12 mei 2004 wenst de samenwerking en de afstemming van het lokaal sociaal beleid tussen de gemeente en het OCMW te bevorderen. Op 27 december 2007 werd het Lokaal Sociaal Beleidsplan goedgekeurd. Een van de actiepunten daarin is de uitbouw van een Sociaal Huis. Het concept van het Sociaal Huis werd uitgewerkt door de stuurgroep en de werkgroepen Lokaal Sociaal Beleid. Het Sociaal Huis Menen wordt een geheel van geïntegreerde loketten, zowel centraal als in antennepunten, waarbij wordt geïnvesteerd in een sterke samenwerking tussen de diensten en de uitbouw van een sterk kwalitatief onthaal. Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de synthesenota die het concept van het Sociaal Huis uitwerkt en de vragenlijst bestemd voor het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin goed te keuren. Daarenboven wordt gevraagd om ook nog de fiche tot deelname aan de prijs samenwerking in het kader van het sociaal huis in 2009 goed te keuren. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het bovenvermelde goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met 23 JA-stemmen en 6 NEEN-stemmen (de raadsleden DEJONGHE, ALLIJNS, DUMONT, LECOINTRE, VANHAUWAERT, DUCASTEL).

15 DAGORDEPUNT 25. RUP HAGEWINDE. EINDE OPDRACHT. GOEDKEURING. Gelet op beslissing van het College van Burgemeester en Schepenen dd en waarbij beslist werd tot beëindiging van het RUP Hagewinde omwille van de onhaalbaarheid inzake mobiliteit binnen de voorliggende ontwerpen ; Overwegende dat de ruimtelijke ordening gericht is op een duurzame ruimtelijke ontwikkeling waarin de ruimtelijke behoeften dienen afgetoetst aan de ruimtelijke behoeften van de verschillende maatschappelijke activiteiten; Overwegende dat ondanks meerdere voorontwerpen het mobiliteitsaspect en de ontsluiting van dit gebied een blijvend knelpunt vormen; dat een nieuwe afbakeninglijn geen evenwaardig alternatief is; Gelet op de besprekingen met de hogere overheid,afdeling wegen en verkeer,en het aangeduide studiebureau; Gelet op het erelooncontract inzonderheid art. 9.2,waarbij het de beslissing is van de gemeenteraad om een einde te stellen aan de opdracht mits daartoe geldige reden van algemeen belang of gemeentelijk belang bestaat; Gezien de mobiliteit een heel belangrijk aspect is van algemeen belang en dit een belangrijk onderdeel vormt binnen de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan en de leefbaarheid van de omgeving, is het niet aangewezen om het gebied tussen de Kotrijkstraat en de Mooselestraat op heden in te richten in een volledig nieuwe woonwijk, wat het voorwerp was van dit RUP; Overwegende dat alle geleverde prestaties en gedane kosten reeds werden vergoed; Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de opdracht t.a.v. het studiebureau m.b.t. RUP Hagewinde te beëidingen. Besluit : Goedgekeurd met 24 JA-stemmen en 5 onthoudingen (de raadsleden EERTMANS, Raadslid Lietaer verlaat de zittingzaal. DAGORDEPUNT 26. RUP GRENSCORRECTIE MENEN-OOST. VOORLOPIGE VASTSTELLING. Gelet op het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening, en latere wijzigingen, inzonderheid de artikelen 48 t.e.m. 53; Gelet op het decreet betreffende de ruimtelijke ordening gecoördineerd op 22 oktober 1996 en latere wijzigingen, Gelet op het bundel (28 april 2009) in bijlage opgemaakt door de intercommunale WVI, Gelet op de adviezen van volgende instanties: Bestendige Deputatie West-Vl., Dienst ruimtelijke Planning en Mobiliteit Brugge, Agentschap Ruimtelijke ordening Vlaanderen RO Brugge, Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen,Technische Dienst Wegen district zuid, Departement Leefmilieu, Natuur en energie -Brussel, Departement Leefmilieu natuur en energie veiligheidsrapportering Brussel, Vlaamse overheid agentschap Natuur en Bos West-Vl., Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn; Gelet op het gunstig advies betreffende het voorontwerp door de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Menen in haar vergadering van ; Gelet op het verslag en opmerkingen van de plenaire vergadering op ; Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om het voorontwerp RUP Grenscorrectie Menen-Oost voorlopig vast te stellen.

16 Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). Raadslid Lietaer komt de zittingzaal binnen. DAGORDEPUNT 27. VRIJWILLIGE BRANDWEER MENEN. VACANTVERKLARING VAN ÉÉN BETREKKING : BEVORDERING TOT ONDERLUITENANT VRIJWILLIGER HOOFDPOST MENEN. Voor de hoofdpost Menen is het kader van officieren niet volledig ingevuld. De commandant stelt voor om de betrekking van onderluitenant bij bevordering te begeven. Alle kandidaten die voldoen aan de voorwaarden worden op de hoogte gebracht. De examencommissie wordt voorgezeten door de officier dienstchef en bestaat voor tenminste voor de helft uit deskundigen die niet tot de gemeentediensten behoren. Voorstel samenstelling: Luitenant Ludwig Deleu, dienstchef brandweer Wevelgem Luitenant Paul Tyvaert, dienstchef brandweer Ledegem Onderluitenant Jean Pierre Demeestere, brandweer Wevelgem Commandant Chris Deryckere van de brandweer Menen. Gelet op het KB van 19/04/1999: tot vaststelling van de geschiktheids- en bekwaamheidscriteria alsmede van de benoembaarheids- en bevorderingsvoorwaarden voor de officieren van de openbare brandweerdiensten. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de betrekking van onderluitenant bij de vrijwillige brandweer Menen vacant te verklaren, de betrekking te begeven bij wijze van bevordering en de samenstelling van de examencommissie goed te keuren. Besluit : De betrekking van onderluitenant bij de vrijwillige brandweer Menen wordt vacant verklaard met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 28. SABK EN SAMW. VASTSTELLEN ARBEIDSREGLEMENTEN EN SCHOOLREGLEMENTEN. In de ABOC / AHOC vergadering van 23/04/09 werd het voorgesteld arbeidsreglement en schoolreglement besproken en goedgekeurd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de arbeidsreglementen en schoolreglementen van de SABK en de SAMW goed te keuren. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen). Na afhandeling van de mondelinge vragen verzoekt de Heer Voorzitter het publiek de zittingszaal te verlaten. Nadat dit is geschied, worden dagordepunten nrs 29 tot en met 31 in geheime zitting afgehandeld. GEHEIME ZITTING DAGORDEPUNT 29. MIROM. GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 4 JUNI AANDUIDEN VAN DE VERTEGENWOORDIGER EN DE PLAATSVERVANGER.

17 Ingevolge artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking dient de vertegenwoordiger van de Stad op de algemene vergadering van de intercommunales waarbij de Stad aangesloten is, TELKENS aangeduid te worden door de gemeenteraad. Deze aanstellingsprocedure wordt herhaald voor elke gewone en buitengewone algemene vergadering. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) bij geheime stemming, een gevolmachtigde als vertegenwoordiger van de stad op de algemene vergadering aan te duiden. b) bij geheime stemming een plaatsvervanger als vertegenwoordiger van de stad op de alg. vergadering aan te duiden. Besluit : Bij geheime stemming en met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen) wordt Schepen Vandamme aangeduid als effectief vertegenwoordiger voor de Stad Menen in de algemene vergadering van MIROM op 4 juni Bij geheime stemming en met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen) wordt Schepen Depoortere aangeduid als plaatsvervanger-vertegenwoordiger voor de Stad Menen in de algemene vergadering van MIROM op 4 juni DAGORDEPUNT 30. FIGGA. GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 26 JUNI AANDUIDEN VAN DE VERTEGENWOORDIGER EN DE PLAATSVERVANGER. Ingevolge artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking dient de vertegenwoordiger van de Stad op de algemene vergadering van de intercommunales waarbij de Stad aangesloten is, telkens aangeduid te worden door de gemeenteraad. Deze aanstellingsprocedure wordt herhaald voor elke gewone en buitengewone algemene vergadering. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) in geheime zitting, een gevolmachtigde als vertegenwoordiger van de stad op de algemene vergaderingen van FIGGA dd aan te duiden. b) in geheime zitting een plaatsvervanger als vertegenwoordiger van de stad op de algemene vergadering van FIGGA dd aan te duiden. Besluit : Bij geheime stemming en met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen) wordt Schepen Vandamme aangeduid als effectief vertegenwoordiger voor de Stad Menen in de algemene vergadering van FIGGA op 26 juni Bij geheime stemming en met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen) wordt Schepen Bogaert aangeduid als plaatsvervanger-vertegenwoordiger voor de Stad Menen in de algemene vergadering van FIGGA op 26 juni DAGORDEPUNT 31. PSILON. GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 23 JUNI AANDUIDEN VAN DE VERTEGENWOORDIGER EN DE PLAATSVERVANGER. Overeenkomstig artikels 33 en 34 van de statuten van de Intergemeentelijke Vereniging voor Crematoriumbeheer in Zuid-West-Vlaanderen en ingevolge artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking dient de vertegenwoordiger van de Stad op de algemene vergadering van de intercommunales waarbij de Stad aangesloten is, TELKENS aangeduid te worden door de gemeenteraad. Deze aanstellingsprocedure wordt herhaald voor elke gewone en buitengewone algemene vergadering.

18 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) In geheime zitting een gevolmachtigde als vertegenwoordiger van de stad op de algemene vergadering dd aan te duiden. b) In geheime zitting gevolmachtigde als plaatsvervanger-vertegenwoordiger van de stad op de algemene vergadering dd aan te duiden. Besluit : Bij geheime stemming en met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen) wordt Schepen Bogaert aangeduid als effectief vertegenwoordiger voor de Stad Menen in de algemene vergadering van PSILON op 23 juni Bij geheime stemming en met eenparigheid van stemmen (29/29 JA-stemmen) wordt Schepen Vandamme aangeduid als plaatsvervanger-vertegenwoordiger voor de Stad Menen in de algemene vergadering van PSILON op 23 juni Na afhandeling van dagordepunt nr 31 wordt de zitting door de Voorzitter opnieuw openbaar verklaard en wordt de mogelijkheid geboden dat het publiek de zittingszaal opnieuw binnentreedt. OPENBARE ZITTING Raadslid Dejonghe verlaat de zittingzaal DAGORDEPUNT 32. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Besluit : Het verslag van 27 april 2009 wordt goedgekeurd met 24 JA-stemmen, 3 NEEN-stemmen (de raadsleden DUMONT, VANHAUWAERT en DUCASTEL) en 1 onthouding (raadslid ALLIJNS). De Voorzitter verklaart de zitting van de Raad gesloten om uur. NAMENS DE GEMEENTERAAD : de stadssecretaris de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET G. BOSSUYT

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 25 MEI 2009

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 25 MEI 2009 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 25 MEI 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009

STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011.

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 SEPTEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay.

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 11 JUNI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd.

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd.

DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 APRIL 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 27 mei 2013 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de vergadering van 29 april 2013 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

Gemeenteraad - toelichtende nota

Gemeenteraad - toelichtende nota Gemeenteraad - toelichtende nota Punt 2 Openbare werken riolerings- en wegeniswerken Sint Germanusstraat project W214055 goedkeuring voorontwerpdossier Bijlage(n) neen Het project W214055 heeft als doel

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 23 april 2018. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

Volgende tekst werd aan alle gemeenteraadsleden meegestuurd met de uitnodiging voor deze gemeenteraadszitting:

Volgende tekst werd aan alle gemeenteraadsleden meegestuurd met de uitnodiging voor deze gemeenteraadszitting: VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 DECEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEJONGHE

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD Conform art. 28 van het decreet van betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 28.05.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

J. Allijns, raadslid, is afwezig. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur

J. Allijns, raadslid, is afwezig. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 28 NOVEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Katrijn Claeys speelt fluit en Jon Depraetere gitaar, ze brengen het nummer Entr acte van Jacques Ibert.

Muzikaal intermezzo : Katrijn Claeys speelt fluit en Jon Depraetere gitaar, ze brengen het nummer Entr acte van Jacques Ibert. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo: Siel Devos speelt fagot en wordt begeleid door Geert Valcke op de piano.

Muzikaal intermezzo: Siel Devos speelt fagot en wordt begeleid door Geert Valcke op de piano. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN M. FOURNIER, L. COPPENS,, B. BOGAERT, P. MINGELS, G. BLANCKE, K. VANDECASTEELE, D. Verontschuldigd: C. BONTE-VANRAES De zitting wordt geopend om 20.56 uur. OPENBARE ZITTING Dossierverantwoordelijke: GC

Nadere informatie

Tine Breyne, leerlinge aan de SAMW uit de klas samenspel van Rita Maes speelt accordeon en brengt een Zweeds en een Georgisch lied

Tine Breyne, leerlinge aan de SAMW uit de klas samenspel van Rita Maes speelt accordeon en brengt een Zweeds en een Georgisch lied VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD OP 30 NOVEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 APRIL 2010

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 APRIL 2010 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 APRIL 2010 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur FME/edw a 04 85 02 20170523 P.V. 23 mei 2017 Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om 17.00 uur Ten jare tweeduizend en zeventien, op dinsdag 23 mei te

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 MEI 2013 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het belastingsreglement op de afgifte van een rijbewijs in bankkaartmodel.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEJONGHE

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., BONTE-VANRAES C., raadsleden zijn verontschuldigd.

DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., BONTE-VANRAES C., raadsleden zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019 enlijst van de Gemeenteraad van donderdag 23 mei 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019)

TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) TOELICHTINGSNOTA (gemeenteraad, zitting van maandag 25 februari 2019) Openbare zitting 1. Notulen en zittingsverslag vorige zitting - Goedkeuring notulen en zittingsverslag vorige zitting d.d. 28 januari

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

ALLIJNS J., DUMONT A., COIGNE-EERTMANS C., STAELENS J., raadsleden zijn verontschuldigd.

ALLIJNS J., DUMONT A., COIGNE-EERTMANS C., STAELENS J., raadsleden zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 APRIL 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie