DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd."

Transcriptie

1 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 APRIL 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE J., WERBROUCK M., VANDENBULCKE H., DUMONT A., NUYTTEN R., LECOINTRE C., DUJARDIN K., DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., VAN DE WIELE F., BONTE-VANRAES C., DEBOEL O., COPPENS L., COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., STAELENS J.(vanaf de mondelinge vragen), PORTE T., GARREYN C., LIETAER D., DEVESTELE-DUCASTEL V., D HONDT I., GHESQUIERE JM.., VANDENABEEL- DE WIEST D., DE BRABANDERE B., (vanaf 1b)., raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van het College van Burgemeester en Schepenen en gedagtekend 20 april 2012 vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd. Muzikaal intermezzo : Romy en Igor Bekaert, kinderen van Marino Punk, spelen op accordeon Caroussel en Camping Eiland van Philippe Thuriot en Blauwe Donau en Salut Junior. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur Ingevolge art. 29 van het gemeentedecreet wordt aan de gemeenteraad gevraagd om over te gaan tot de spoedbehandeling van onderstaand punt : OPENBARE ZITTING Dagordepunt nr. 1a. Ontslag als gemeenteraadslid. Akteneming. (PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID) Dagordepunt nr 1b. Aanstelling en eedaflegging van een opvolgend raadslid. (PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID) Dagordepunt nr. 1c. Opmaken van een rangordelijst van de raadsleden. (PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID) TENMINSTE TWEE DERDEN MOET BESLISSEN OM TOT SPOEDBEHANDELING TE KUNNEN OVERGAAN.

2 Overwegende dat tot spoedbehandeling werd beslist met eenparigheid van stemmen (25/25 JA-stemmen) en dit door tenminste twee derden van de aanwezige leden, namelijk de mevrouwen en heren : BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE J., WERBROUCK M., VANDENBULCKE H., DUMONT A., NUYTTEN R., LECOINTRE C., DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., VAN DE WIELE F., BONTE-VANRAES C., DEBOEL O., COPPENS L., COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., GARREYN C., LIETAER D., D HONDT I., GHESQUIERE JM.., raadsleden, bij aanvang van de zitting. OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1A. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. (PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID) Dhr. Allijns Joseph, gemeenteraadslid, heeft met zijn schrijven dd. 17 april 2012 zijn ontslag ingediend als gemeenteraadslid van de stad Menen. Ingevolge artikel 15 van het gemeentedecreet wordt het ontslag definitief na de ontvangst van de kennisgeving door de voorzitter van de gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van dit ontslag. Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag als gemeenteraadslid van dhr. Allijns Joseph. DAGORDEPUNT1B. AANSTELLING EN EEDAFLEGGING VAN EEN OPVOLGEND RAADSLID.(PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID) Op 17 april 2012 diende dhr. Allijns Joseph, gemeenteraadslid, zijn ontslag in als gemeenteraadslid. In de gemeenteraad van heden werd akte genomen van dit ontslag. Ter voleindiging van dit opengevallen mandaat, dient in de vervanging te worden voorzien. Volgens de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober 2006, bij besluit van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen van 8 december 2006 juist bevonden, waarvan het proces-verbaal hier ter inzage ligt, is de eerste opvolgster Mevr. Syssauw Mieke, die als werkend raadslid Allijns Joseph dient op te volgen. Gezien het schrijven dd. 16 april 2012 waarbij Mevr. Syssauw Mieke, eerste opvolger verzaakt aan het mandaat van een werkend raadslid, is het vervolgens de volgende opvolger, namelijk dhr. De Brabandere Bernard, die als werkend raadslid dhr. Allijns Joseph dient op te volgen. Daar dhr. De Brabandere Bernard de nodige voorwaarden blijft vervullen om in de gemeenteraad te zetelen, stel ik voor hem tot het afleggen van de wettelijke eed toe te laten. ( Tekst : " Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen "). Ik verklaar dhr. De Brabandere Bernard als gemeenteraadslid aangesteld en nodig hem uit te zetelen aan de tafel van de Raad. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van de aanstelling en eedaflegging. Besluit: akte wordt genomen van de verzaking van mevr. Mieke Syssauw als gemeenteraadslid. Akte wordt genomen van de aanstelling en de eedaflegging van dhr. De Brabandere Bernard als gemeenteraadslid.

3 DAGORDEPUNT 1C. OPMAKEN VAN EEN RANGORDELIJST VAN DE RAADSLEDEN. (PUNT BIJ HOOGDRINGENDHEID) Ingevolge art 8 paragraaf 2 tweede lid ( en art 50 par 2) van het gemeentedecreet dient de gemeenteraad een rangordelijst van de raadsleden op te maken. Bij de installatie van het nieuwe raadslid in huidige gemeenteraadszitting dient de rangordelijst gewijzigd te worden. Besluit : Onderstaande rangordelijst wordt goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (26/26 JA-stemmen). NAAM EN VOORNAAM ANCIENNITEIT (onderbroken) AANTAL NAAMSTEMMEN PER BOSSUYT GILBERT 36 JAAR DEJONGHE JACQUES 29 JAAR 4 MAANDEN WERBROUCK MICHEL 24 JAAR VANDENBULCKE HERWYN 18 JAAR 8 MAANDEN VANDAMME RUDI 17 JAAR 4 MAANDEN DEBUCK KARL 12 JAAR DUMONT ALAIN 7 JAAR 9 MAANDEN PAELINCK MARC 6 JAAR DEPOORTERE CHRISTINE 6 JAAR NUYTTEN-GHESQUIERE LUT 6 JAAR NUYTTEN RUDY 6 JAAR LECOINTRE CLAUDE 6 JAAR DUJARDIN KAMIEL 6 JAAR DECLERCQ SWERTVAEGHER KATHY 6 JAAR VAN DE WIELE FRANK 4 JAAR 9 MAANDEN FOURNIER MARTINE GEEN BOGAERT BERENICE GEEN BONTE VANRAES CAROLINE GEEN DEBOEL OLIVIER GEEN COPPENS LAURENT GEEN COIGNE EERTMANS CHRISTINE GEEN MISTIAEN KATHY GEEN STAELENS JOOST GEEN PORTE TOMMY GEEN GARREYN CAROLINE GEEN LIETAER DOMINIQUE GEEN DEVESTELE DUCASTEL VERONIQUE GEEN D HONDT ISABELLE 4 MAANDEN Opvolger per GHESQUIERE JEAN MARIE opvolger per VANDENABEEL-DE WIEST DORIANNE opvolger per

4 31. DE BRABANDERE BERNARD opvolger per Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze rangordelijst vast te stellen. DAGORDEPUNT 1.BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d ; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 26 maart DAGORDEPUNT 2. LEIEDAL. ALGEMENE VERGADERING DD BESPREKING EN GOEDKEURING AGENDA EN MANDATEREN VERTEGENWOORDIGER(S). Gezien Stad Menen aangesloten is bij Intercommunale Leiedal en opgeroepen werd tot de alg. vergadering dd met aangetekend schrijven dd , dient de agenda door de gemeenteraad besproken en goedgekeurd te worden Agenda: 1. Verslag van de activiteiten in Verslag van de raad van bestuur 1.2 Verslag van de commissaris-revisor 2. Goedkeuring van de jaarrekening per 3I/72/ Kwijting van bestuurders en commissaris-revisor 4. Toetreding tot vzw Microsoft Innovation Center 5. Kennisname bijkomende exclusiviteit door het stadsbestuur van Wervik Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) de voorgelegde agenda voor de alg. verg. dd van Leiedal te bespreken en goed te keuren b) de in geheime zitting aan te duiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (26/26 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 3. WVI. ALGEMENE VERGADERING DD BESPREKING EN GOEDKEURING AGENDA EN MANDATEREN VERTEGENWOORDIGER(S).

5 Gezien Stad Menen aangesloten is bij Intercommunale WVI en opgeroepen werd tot de alg. vergadering dd met aangetekend schrijven dd , dient de agenda door de gemeenteraad besproken en goedgekeurd te worden Agenda: 1 Goedkeuring verslag van de buitengewone algemene vergadering dd Verslag van de raad van bestuur 3 Verslag van de commissaris-revisor 4 Jaarrekeningen Kwijting aan de bestuurders en de commissaris-revisor 6 Benoeming 3 nieuwe vertegenwoordigers in de regíonale comités: de heer Jan Defreyne, aandelen A, in het regionaal comité Roeselare-Tielt, de heer Peter Defreyne, aandelen B, in het regionaal comité Roeselare-Tielt, en de heer André Ramoudt, aandelen B, in het regionaal comité Westhoek 7 Mededelingen Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd : a) de voorgelegde agenda voor de alg. vergadering dd van WVI te bespreken en goed te keuren; b) de in geheime zitting aan te duiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (26/26 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 4. INTERNATIONALE LUCHTHAVEN KORTRIJK-WEVELGEM. ALGEMENE VERGADERING DD BESPREKING EN GOEDKEURING AGENDA EN MANDATEREN VERTEGENWOORDIGER(S). Gezien Stad Menen aangesloten is bij de West-Vlaamse Intercommunale Internationale Luchthaven Kortrijk- Wevelgem en opgeroepen werd tot de alg. vergadering dd met aangetekend schrijven dd , dient de agenda door de gemeenteraad besproken en goedgekeurd te worden Agenda: 1. Verslaggeving van de raad van bestuur aan de algemene vergadering over het dienstjaar Bespreking en goedkeuring van de jaarrekening per 31 december Verslag van de commissaris aan de algemene vergadering. 4. Kwijting van de bestuurders en van de commissaris. 5. Varia. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd a) de voorgelegde agenda voor de alg. verg. dd van Airport Kortrijk te bespreken en goed te keuren met dien verstande dat de Stad bij zijn standpunt blijft dat de exploitatie van een vliegveld niet tot de kerntaken van de gemeenten behoort. b) de in geheime zitting aan te duiden vertegenwoordiger en plaatsvervanger op te dragen hun stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen door de gemeenteraad. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (26/26 JA-stemmen) met dien verstande dat de Stad Menen bij zijn standpunt blijft dat de exploitatie van een vliegveld niet tot de kerntaken van de gemeenten behoort.

6 DAGORDEPUNT 5. PROTESTANTSE KERK. BUDGET AKTENAME. Op 23 februari 2012 diende de protestantse kerk het budget 2012 in. Hieronder vindt u de samenvattende cijfers. Exploitatietoelage volgens MJP Exploitatietoelage 2012 Exploitatietoelage 2011 Investeringstoelage 2012 Doorgeeflening 2012 Totaal Protestantse kerk , , , Aandeel Menen (87%) , , , Gezien de gemeentelijke bijdragen binnen de grenzen blijven van de in de meerjarenplannen opgenomen bedragen, moet de gemeenteraad enkel akte nemen van het budget. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van het budget 2012 van de protestantse kerk. Besluit : Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 6. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 31 DECEMBER AKTENAME. Door de stadsontvanger van de Stad Menen, de heer Peter Pille, wordt volgend Proces-Verbaal van Kasnazicht van de Stadskas, met toestand op 31 december 2011, voorgelegd : Synthesebalans van de algemene rekeningen : Het totaal van de balansrekeningen vertoont op de actiefzijde en op de passiefzijde een totaal van ,41 euro en is bijgevolg in evenwicht na boeking van het resultaat van het dienstjaar Detail van de rekeningen van de klasse 5 : Het globaal positief saldo van de financiële rekeningen bedraagt ,90 euro. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te willen nemen. Besluit : Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 7. REGIE VEEMARKT. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN HET 4DE KWARTAAL AKTENAME. Door de bedrijfsontvanger van de Regie Veemarkt van de Stad Menen wordt volgend Proces-Verbaal van Kasonderzoek voorgelegd : Rekening-courant Dexia : 1.686,72

7 Beleggingsrekening Dexia : ,00 Rekening Toel. en Leningen Dexia : 1.271, Totaal verantwoord vermogen : ,74 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te willen nemen. Besluit : Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 8. ALGEMENE POLITIEVERORDENING. TERRASREGLEMENT MENEN. HERZIENING. GOEDKEURING. Bij gemeenteraadsbeslissing dd werd het bestaande terrasreglement goedgekeurd Door de invoering van het algemeen rookverbod in horeca-inrichtingen, waardoor het roken zich naar de stoep voor het café of restaurant verlegde, werd het terrasreglement aangevuld met de specifieke reglementering voor rokersvoorzieningen. De aanvulling bij het terrasreglement werd goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing dd Gelet op de volledige herziening van het algemeen politiereglement, in het kader van de invoering van gemeentelijke administratieve sancties, en met het oog op administratieve vereenvoudiging, en een zonale afstemming van de diverse reglementen, werd ook het terrasreglement herwerkt. In overleg met de diverse diensten, alsook met de politie, werd het huidige terrasreglement daterend uit 2003 herzien. Voornaamste nieuwe elementen zijn : Vergunning is geldig voor 3 jaar, mits dezelfde terrasconstructie, en zelfde uitbater (= administratieve vereenvoudiging) Formele reglementaire mogelijkheid tot inname van parkeervakken in handelsas Menen (Bruggestraat- Kortrijkstraat- Rijselstraat tot Waalvest) Altijd verplichte vrije doorgang van 1,5 meter na te leven Mogelijkheid tot permanent terras voor Grote Markt in eerste zone Dienst Ruimtelijke ordening kan opmerkingen geven m.b.t. de goede ruimtelijke ordening Terrasmeubilair moet voldoende stevig zijn en van kwalitatief design Geen verplichte bloembakken meer in open terras-zone op de Grote Markt Invoeging van reglementering rokersvoorzieningen (zie GR december 2011) Het eindtekstvoorstel werd voorgelegd aan het Schepencollege dd , teneinde het reglement te kunnen verwijzen naar de eerstvolgende gemeenteraad ter goedkeuring (GR 30 april 2012) Ook de Toegankelijkheidsraad werd om advies verzocht. Belangrijk blijft dat steeds een doorgang van 1,5 m dient gevrijwaard te zijn. Zolang nog geen gemeentelijke administratieve sancties zijn ingevoerd, gebeurt de handhaving via politiestraffen. Dit reglement zou onmiddellijk van kracht worden per 1 mei 2012, gezien het terrasseizoen immers nu reeds lopende is. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om het voorstel van herziening van terrasreglement goed te keuren. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (26/26 JA-stemmen).

8 Raadslid Nuytten verlaat de zittingzaal. DAGORDEPUNT 9. WIJZIGING RECHTSPOSITIEREGELING GEMEENTEPERSONEEL. GOEDKEURING. De OCMW-raad heeft op 6 maart 2012 wijzigingen aangebracht aan de rechtspositieregeling A van het OCMW-personeel. Het betreft in hoofdzaak kleine errata die ook van toepassing zijn voor het gemeentepersoneel. Aangezien eenvormigheid wordt nagestreefd tussen de rechtspositieregeling van het stadsbestuur en het OCMW, is het aangewezen dat de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel analoog wordt gewijzigd. Een lijst van de voorgestelde wijzigingen bevindt zich in het dossier. Omtrent deze wijzigingen, zowel bij het OCMW als bij de Stad, gaf het syndicaal Bijzonder Onderhandelingscomité haar akkoord op 2 februari Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te geven voor wijziging van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel. Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (25/25 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 10. AANKOOP VAN PODIUMELEMENTEN MET TOEBEHOREN VOOR DIENST FEESTELIJKHEDEN STAD MENEN. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Momenteel beschikt de dienst over 280 m², zijde 140 stuks practical podiumelementen. Om de inzet van podiumelementen te blijven verzekeren voor diverse festiviteiten is het aangewezen om nog podiumelementen bij te kopen voor de dienst feestelijkheden. Het Schepencollege van 26/03/12 stelt voor om over te gaan tot de aankoop van 36 nieuwe podiumelementen (72 m²) met toebehoren (trap, leuningen, podiumrok) voor de dienst feestelijkheden. De kostenraming bedraagt +/ ,00 BTW incl. In de begroting van het dienstjaar 2012 is er een krediet voorzien onder artikel 763/ van ,00 van de buitengewone dienst. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Besluit : Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (25/25 JA-stemmen). Raadslid Nuytten komt de zittingzaal binnen. DAGORDEPUNT 11. AANKOOP VAN CHASSIS DUBBELE CABINE MET OPEN LAADBAK KIPPER VOOR PLANTSOENDIENST STAD MENEN. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. De plantsoendienst vraagt om over te gaan tot de aankoop van een nieuwe chassis dubbele cabine kipper. Voor de huidige kipper Ford Transit, met nummerplaat KBC158 (bouwjaar 1998) zal een overnamebod gevraagd worden.

9 Het Schepencollege van 02/04/12 stelt voor om over te gaan tot de aankoop van een nieuwe chassis dubbele cabine met achterwaartse kipper voor de plantsoendienst, bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De kostenraming in hoofding vermeld, bedraagt +/ ,00 BTW incl. In de begroting van dienstjaar 2012 is er een krediet voorzien van ,00 onder artikel 766/ van de buitengewone dienst voor deze aankoop. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. DAGORDEPUNT 12. LEVEREN EN PLAATSEN CONTAINERUNITS JEUGDSITE REKKEM. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Binnen het budget 2012 is er voorzien op 761/ voor de aankoop van containerunits voor Chiro Rekkem. De huidige containerunits waarin Chiro Rekkem momenteel gehuisvest is, zijn dringend aan vervanging toe. Raming van de opdracht: Voorstel om 7 leveranciers aan te schrijven voor deze opdracht. Vanuit het economaat en de jeugddienst wordt voorgesteld om de inschrijvers als basisofferte nieuwe containers te laten aanbieden en als facultatieve variante tweedehandse containerunits. Zo kan er bij het vergelijken van de offertes nog steeds de keuze gemaakt worden tussen nieuwe of tweedehandse containers. Tijdens het schepencollege d.d. 10 april 2012 werden de lijst van te raadplegen leveranciers en het bijzonder bestek voorgelegd. Het vaststellen van de gunningswijze en de gunningvoorwaarden werden doorverwezen naar de eerstvolgende gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. DAGORDEPUNT 13. AANKOOP 6 INTERACTIEVE SCHOOLBORDEN VOOR GBS LAUWE EN GBS REKKEM. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Binnen het budget 2012 is er voorzien op 72201/ en op 72202/ voor de aankoop van interactieve schoolborden voor GBS Lauwe en GBS Rekkem. Op vraag van de directies van de gemeentelijke basisscholen wil het Economaat overgaan tot de aankoop van 6 interactieve schoolborden, als aanvulling op de borden die in 2011 werden aangekocht : 4 voor GBS Lauwe en 2 voor GBS Rekkem. Raming van de opdracht: schoolborden GBS Lauwe, schoolborden GBS Rekkem. Tijdens het schepencollege d.d. 19 maart 2012 werden de lijst van te raadplegen leveranciers en het bijzonder bestek voorgelegd. De gunningswijze en het vaststellen van de gunningsvoorwaarden werden doorverwezen naar de eerstvolgende gemeenteraad

10 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de hierbijgaande wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden goed te keuren en de voormelde opdracht te gunnen bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. DAGORDEPUNT 14. GBS REKKEM. LEVERING EN PLAATSEN VAN ZONNEWERINGEN. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN DE GUNNINGSVOORWAARDEN. Voor het plaatsen van zonneweringen ten behoeve van de klaslokalen van de GBS Rekkem werd in het Gemeentebudget dj 2012 onder artikel 72202/ een budget opgenomen voor bedrag ,00. Bijgaand wordt bestek gepresenteerd. De kostprijs wordt geraamd op ,00 exclusief BTW 21% hetzij ,00 budgettair. De opdracht mag worden toegewezen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking vooraf Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het bestekdossier met bijhorende wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden te willen vaststellen. DAGORDEPUNT 15. OPMAAK RUP WERVIKSTRAAT. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. In zitting dd. 9 januari 2012 B 1 besloot het CBS over te gaan tot de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (R.U.P.) voor de site BPA Wervikstraat MB (gelegen langs de Wervikstraat tov kruispunt met de Lageweg tussen Wervikstraat en Leie). Hiertoe is de aanstelling van een studiebureau aangewezen. Bijgaand wordt daartoe een bestek met kostprijsraming voorgelegd.(3p-document). Het bedrag wordt indicatief geraamd op ,00 exclusief BTW 21 % hetzij budgettair op ,00. Overeenkomstig artikel a van de Overheidsopdrachtenwet 1993 en bijhorend uitvoeringsbesluit K.B. 8 januari 1996 in samenhang tot artikel 3 3 van het uitvoeringsbesluit K.B. 26 september 1996 houdende de algemene uitvoeringsregels, mag deze opdracht worden toegewezen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking bij bestekvoorwaarden. Bij toepassing van artikel Gemeentedecreet zoals nader verfijnd bij gemeenteraadsbesluit van 24 september 2007 punt 5 artikel 1-4 houdende de vaststelling van het Dagelijks Bestuur, dient de beslissing omtrent de wijze van gunnen en de gunningsvoorwaarden door de Gemeenteraad te worden genomen. In het Gemeentebudget dj 2012 werd onder het artikel 930/ een budget van ,00 voor de bekostiging van stedenbouw ereloon plannen aanleg urbanisatie ingeschreven. Bij toepassing van artikel Gemeentedecreet kan het CBS na het nemen van de betreffende gemeenteraadsbeslissing de procedure voeren tot gunning en aanstelling van een studiebureau. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het ontwerpdossier met bijhorende wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden te willen vaststellen. Besluit : bekomt 7 JA-stemmen en 19 NEEN-stemmen en wordt niet goedgekeurd

11 Besluit : bekomt 7 JA-stemmen (BOSSUYT G. voorzitter; PAELINCK M., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEBOEL O., GARREYN C., D HONDT I.,raadsleden) en 19 NEEN-stemmen (FOURNIER M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., Schepenen ; DEJONGHE J., WERBROUCK M., VANDENBULCKE H., DUMONT A., NUYTTEN R., LECOINTRE C., DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., VAN DE WIELE F., BONTE-VANRAES C., COPPENS L., COIGNE- EERTMANS C., MISTIAEN K., LIETAER D., GHESQUIERE JM., DE BRABANDERE B., raadsleden;) en wordt niet goedgekeurd. DAGORDEPUNT 16. OPMAAK RUP KRUISHOEK. VASTSTELLEN VAN DE WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. In zitting dd. 17 oktober 2011 B 48 besloot het CBS over te gaan tot de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (R.U.P.) voor de site Kruishoek te Menen. Hiertoe is de aanstelling van een studiebureau aangewezen. Bijgaand wordt daartoe een bestek met kostprijsraming voorgelegd. Het bedrag wordt indicatief geraamd op ,00 exclusief BTW 21 % hetzij budgettair op ,00. Overeenkomstig artikel a van de Overheidsopdrachtenwet 1993 en bijhorend uitvoeringsbesluit K.B. 8 januari 1996 in samenhang tot artikel 3 3 van het uitvoeringsbesluit K.B. 26 september 1996 houdende de algemene uitvoeringsregels, mag deze opdracht worden toegewezen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking bij bestekvoorwaarden. Bij toepassing van artikel Gemeentedecreet zoals nader verfijnd bij gemeenteraadsbesluit van 24 september 2007 punt 5 artikel 1-4 houdende de vaststelling van het Dagelijks Bestuur, dient de beslissing omtrent de wijze van gunnen en de gunningsvoorwaarden door de Gemeenteraad te worden genomen. In het Gemeentebudget dj 2012 werd onder het artikel 930/ een budget van ,00 voor de bekostiging van stedenbouw ereloon plannen aanleg urbanisatie ingeschreven. Bij toepassing van artikel Gemeentedecreet kan het CBS na het nemen van de betreffende gemeenteraadsbeslissing de procedure voeren tot gunning en aanstelling van een studiebureau. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het ontwerpdossier met bijhorende gunningswijze en - voorwaarden te willen vaststellen. DAGORDEPUNT 17. WIJZIGING POLITIEVERORDENING VAN 30 JANUARI 2012 PLAATSEN VOORBEHOUDEN PARKEERPLAATSEN OP DE OPENBARE WEG VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP. De bewoners van de woningen gelegen Ieperstraat Bruggestraat Bruggestraat 223/B000 - Poststraat 18/ Menenstraat 11/0201 vragen een voorbehouden parkeerplaats voor personen met een handicap aan. De aanvragen voldoen aan de voorwaarden gesteld in het stedelijk reglement. De lokale politie adviseert gunstig. De bewoonster van de Geluwestraat 49 is overleden. De voorbehouden parkeerplaats gelegen Geluwestraat 49 dient bijgevolg verwijderd te worden. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze wijziging van politieverordening goed te keuren.

12 Besluit : Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen (26/26 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 18.MOBILITEITSPLAN VERBREDEN EN VERDIEPEN. ONTWERP BELEIDSPLAN. VOORLOPIGE VASTSTELLING. In het kader van het verbreden en verdiepen van het mobiliteitsplan werd op 28/02/2012 een participatie gehouden. In deze participatie werden de GECORO, de milieuraad en de verkeerscommissie om advies gevraagd over het ontwerp-beleidsplan van het mobiliteitsplan. Aan de hand van de opmerkingen die door de verschillende raden werden geformuleerd werd het ontwerp beleidsplan nog aangepast. Dit ontwerp-beleidsplan dient nu verder voorlopig vastgesteld worden door de Gemeenteraad, daarna conform verklaard te worden door de PAC om daarna definitief vastgesteld te worden door de Gemeenteraad Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het voorgelegde ontwerp-beleidsplan voorlopig vast te stellen. Besluit : Voorlopig vastgesteld met eenparigheid van stemmen (26/26 JA-stemmen), mits opname van de opmerkingen geformuleerd door raadslid Deboel. Dit betreft 1) de invoering van een snelheidsbeperking tot 50 km/uur in de ganse Larstraat, 2) behoud van de snelheidsbeperking van 50 km/uur in de L. Sabbestraat (ipv. 70 km/uur) 3) niet ingaan op de verandering van snelheid in de Neerstraat (wellicht Neerweg) 4) aanpak van 3 onveilige kruispunten a) Lauwbergstraat- Spoorwegstraat b) Lauwbergstraat-Prins Regentstraat c) Hospitaalstraat-Larstraat 5) aanpak van de Wahisstraat en de Ieperstraat tussen de Grote Markt en het station ter verbetering van de veiligheid van de fietsers (opmerking gemaakt in de milieuraad). DAGORDEPUNT 19. TORENUURWERK STEDELIJK BELFORT. HERSTEL WIJZERPLATEN. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Er werd vastgesteld dat de wijzerplaten van het uurwerk van het stedelijk belfort op heel korte tijd zijn beginnen afbladeren, derwijze dat ze nauwelijks nog leesbaar zijn. Daardoor wordt het aflezen van het uur zeer bemoeilijkt. Bovendien oogt dit uit esthetisch standpunt zeer lelijk. Er werd een advies ingewonnen bij de aannemer op wie de stad in het verleden vaak al een beroep deed i.v.m. beheer, onderhoud, instandhouding beiaard en torenuurwerk. Blijkens dit advies is er sprake van serieuze slijtage van de platen op verschillende onderdelen. Deze platen zijn reeds 35 jaar minstens in dienst en fel aangetast. Het wijzerverdeelwerk en het centraal drijfwerk daarentegen werden enkele jaren geleden vernieuwd. De plotse verslechtering van de wijzerplaten is naar zijn advies/vaststelling te wijten aan verbranding ingevolge blikseminslag. Er werd inmiddels ook contact genomen met de verzekeringsmaatschappij tot opmeting van de schade. De schade zou ten belope van 70% van de herstelkosten vergoedbaar zijn. Een begroting van de te verrichten herstellingen werd opgemaakt. De kostprijs wordt geraamd op een bedrag van ,00 exclusief BTW.. De herstelling van beiaard, torenuurwerk, wijzerplaten en bijhorende mag worden beschouwd als een werk met hoge technische specifiteit waartoe het vinden van een gespecialiseerd aannemer niet evident is. Anderzijds vertoont de opdracht een dringend karakter gezien 1-het gevaar op termijn van het door slijtage loskomen van onderdelen en naar beneden vallen

13 2-de dringende noodzakelijkheid om het esthetisch lelijk uitzicht op een hoge en centrale plaats in de stad zichtbaar voor tal van passanten elke dag, weg te werken. Als gunningswijze wordt daarom door de dienst de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking voorgesteld bij toepassing van de kwalificaties onder artikel c(dringend) en f(technische specificiteit). In het Gemeentebudget dj 2012 is onder artikel 773/ een budget van ,00 voorzien ter beschikking van aanpassing gebouwen Belfort (o.a. erelonen of andere). De herstelling van de wijzerplaten is een opdracht met restauratief karakter. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de wijze van gunnen en de gunningsvoorwaarden vast te stellen. DAGORDEPUNT 20. RENOVATIE SANITAIR EN CENTRALE VERWARMING JEUGDLOKALEN ZUIDSTRAAT. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Het sanitair blok van de jeugdlokalen in de Zuidstraat is aan vernieuwing toe. Ook dient de leiding van de centrale verwarming in het Sproetelblok te worden hernieuwd ingevolge meerdere vastgestelde defecten. De behoorlijke instandhouding van de jeugdinfrastructuur is een permanent aandachtspunt binnen het tweejaarlijkse gemeentelijk Jeugdbeleidsplan i.c In het Gemeentebudget dj 2012 werd onder artikel 761/ aanpassen gebouwen jeugdzorg een krediet voorzien van ,00. Bijgaand wordt bestekdossier voorgelegd tot stand gekomen bij overleg met de Jeugddienst. De investering wordt geraamd op een bedrag van ,00 exclusief BTW 21%. De opdracht mag worden toegewezen na onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking vooraf (art a OOW 1993 en bijhorende KB s) De wijze van gunnen en gunningsvoorwaarden dienen vooraf door de Gemeenteraad te worden vastgesteld (artikel GD + GR 24 september 2007 punt 5B-artikel 1-4 ). Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het bestekdossier met bijhorende gunningswijze en - voorwaarden te willen vaststellen. DAGORDEPUNT 21. RENOVATIE BELFORT, VOORGEVEL STADHUIS EN SCHUILKELDER. VASTSTELLEN WIJZE VAN GUNNEN EN GUNNINGSVOORWAARDEN. Destijds bij de keuze voor het renoveren van het stadhuisgebouw werd ook de optie genomen naderhand de belfortsite te renoveren in een latere fase. Daarop aansluitend is er ook het systeem van ondergrondse schuilkelder daterend van wereldoorlog II. De voorgevel ten slotte vormt met het belfort één artistiek en architecturaal historisch waardevol geheel. Daarom wordt geopteerd voor de renovatie van deze verschillende elementen binnen één en dezelfde operatie. Ontwerper Noa legt ontwerpdossier voor met bestek, plannen en V1G-plan VCO. Raming der werken : ,71 exclusief BTW hetzij ,73 budgettair (rekening houdend met herzieningen). De werken zijn te prefinancieren door de stad. Ingevolge betoelaging onroerend erfgoed en provinciebestuur wordt het eigen aandeel van de stad bepaald op 20% - budgettair : ca ,32. Als gunningswijze wordt de openbare aanbesteding voorgesteld.

14 In het Gemeentebudget dj 2012 staat momenteel enkel een bedrag voor de studie ingeschreven ter waarde van ,00. Naderhand wanneer vanwege Onroerend Erfgoed inzake de subsidiëring het licht definitief op groen wordt gezet kan de gunningsprocedure effectief worden gevoerd bij voorziening noodzakelijke middelen in het Gemeentebudget. Op te merken valt dat de uitvoering inzake concrete timing nog nadere overweging zal vergen gezien de plaats en het centraal openbaar gebruikskarakter van het marktplein voor de gevel van het stadhuis. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het voorliggend ontwerpdossier met bijhorende gunningswijze en -voorwaarden te willen vaststellen. DAGORDEPUNT 22. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING Zijn er opmerkingen te maken over de processen-verbaal van de vorige zitting van 26 maart 2012? Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt : Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Besluit : Het verslag van 26 maart 2012 wordt met 25 JA-stemmen en 1 onthouding (Raadslid B. De Brabandere goedgekeurd. Mondelinge vragen worden afgehandeld. Tijdens de mondelinge vragen komt raadslid Staelens J. de zittingzaal binnen. Na afhandeling van de mondelinge vragen verzoekt de Heer Voorzitter het publiek de zittingszaal te verlaten. GEHEIME ZITTING De Voorzitter verklaart de zitting van de Raad gesloten om uur. NAMENS DE GEMEENTERAAD : de stadssecretaris de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET G. BOSSUYT

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011.

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 SEPTEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay.

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 11 JUNI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009

STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo: Siel Devos speelt fagot en wordt begeleid door Geert Valcke op de piano.

Muzikaal intermezzo: Siel Devos speelt fagot en wordt begeleid door Geert Valcke op de piano. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

ALLIJNS J., DUMONT A., COIGNE-EERTMANS C., STAELENS J., raadsleden zijn verontschuldigd.

ALLIJNS J., DUMONT A., COIGNE-EERTMANS C., STAELENS J., raadsleden zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 APRIL 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 APRIL 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 APRIL 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN DINSDAG 26 APRIL 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. A. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. B. AANSTELLING EN EEDAFLEGGING VAN EEN OPVOLGEND RAADSLID.

Nadere informatie

J. Allijns, raadslid, is afwezig. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur

J. Allijns, raadslid, is afwezig. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 28 NOVEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

Volgende tekst werd aan alle gemeenteraadsleden meegestuurd met de uitnodiging voor deze gemeenteraadszitting:

Volgende tekst werd aan alle gemeenteraadsleden meegestuurd met de uitnodiging voor deze gemeenteraadszitting: VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 DECEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEJONGHE

Nadere informatie

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd.

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 MEI 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR. 13 GEMEENTELIJK RETRIBUTIEREGLEMENT OP BLAUWE ZONE De Gemeenteraad van de Stad Menen, vergaderd volgens de wet en in openbare zitting;

AGENDAPUNT NR. 13 GEMEENTELIJK RETRIBUTIEREGLEMENT OP BLAUWE ZONE De Gemeenteraad van de Stad Menen, vergaderd volgens de wet en in openbare zitting; Financiën Gemeentebelastingen behandeld door Ann Breughe DOSSIER NR. 13 GEMEENTERAAD zitting van donderdag 27 december 2007 aanwezig M.M. G. BOSSUYT, burgemeester - voorzitter M. FOURNIER, M. PAELINCK,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Katrijn Claeys speelt fluit en Jon Depraetere gitaar, ze brengen het nummer Entr acte van Jacques Ibert.

Muzikaal intermezzo : Katrijn Claeys speelt fluit en Jon Depraetere gitaar, ze brengen het nummer Entr acte van Jacques Ibert. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

J. Allijns, raadslid is afwezig.

J. Allijns, raadslid is afwezig. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 MAART 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEJONGHE

Nadere informatie

DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., BONTE-VANRAES C., raadsleden zijn verontschuldigd.

DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., BONTE-VANRAES C., raadsleden zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. Op 2 januari

Nadere informatie

Tine Breyne, leerlinge aan de SAMW uit de klas samenspel van Rita Maes speelt accordeon en brengt een Zweeds en een Georgisch lied

Tine Breyne, leerlinge aan de SAMW uit de klas samenspel van Rita Maes speelt accordeon en brengt een Zweeds en een Georgisch lied VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD OP 30 NOVEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet en het gemeentedecreet;

Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet en het gemeentedecreet; FINANCIËN - gemeentebelastingen DOOR Ann Breughe DOSSIER NR. 11 LL GEMEENTERAAD zitting van maandag 17 december 2012 aanwezig M.M. G. BOSSUYT, burgemeester - voorzitter M. FOURNIER, M. PAELINCK, L. NUYTTEN-GHESQUIERE,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Benjamin Verstraete brengt een drumsolo Man in Black van Roy Leytham.

Muzikaal intermezzo : Benjamin Verstraete brengt een drumsolo Man in Black van Roy Leytham. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 31 OKTOBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid.

Besluit : Akte wordt genomen van het ontslag van dhr. Deboel Olivier als gemeenteraadslid. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 JANUARI 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 APRIL 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 NOVEMBER 2010

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 NOVEMBER 2010 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 NOVEMBER 2010 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. AKTENAME VAN HET OVERLIJDEN VAN DE HEER CLAUDE VANCOILLIE - GEWEZEN OCMW RAADSLID - EN GOEDKEURING

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 APRIL 2010

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 APRIL 2010 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 APRIL 2010 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u.

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u. BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN zitting van woensdag 9 januari 2019 om 09:30 u. AANWEZIG Eddy Lust, Burgemeester - voorzitter Renaat Vandenbulcke, Patrick Roose, Mieke Syssauw,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING

STATUTEN EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WERELDRAAD/STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING -GOEDKEURING HERNIEUWING GEMEENTERAAD zitting van 30/03/20 IS BESLISSING AGENDAPUNT NR. 14 aanwezig M.M. STADMENEN GR(N~VtRLEGGENO C. BONTE-VANRAES, raadslid- voorzitter M. FOURNIER- burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM,

Nadere informatie

Pieterjan Debbaut, leerling woord aan de SAMW bij mevr. Kristien Vandendriessche, brengt het werk Arie van Paul van Vliet

Pieterjan Debbaut, leerling woord aan de SAMW bij mevr. Kristien Vandendriessche, brengt het werk Arie van Paul van Vliet STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 JUNI 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 APRIL 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2011

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2011 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 AUGUSTUS 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur

Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om uur FME/edw a 04 85 02 20170523 P.V. 23 mei 2017 Proces-verbaal van de algemene vergadering, gehouden te Waregem op dinsdag 23 mei 2017 om 17.00 uur Ten jare tweeduizend en zeventien, op dinsdag 23 mei te

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MAART 2010

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MAART 2010 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MAART 2010 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt: Behalve

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Olivier Deboel, heeft bij schrijven van 06 januari

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 APRIL 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Zitting van 26 april 2010

Zitting van 26 april 2010 Zitting van 26 april 2010 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Bourgeois A., Lepla M., en Buyck V.; Schepenen; Mevr. en de Heren Deman P., Vanacker L.,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 26 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 MEI 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd.

B. BOGAERT, Schepen, R. NUYTTEN, E. BAEKELANDT, raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 25 AUGUSTUS 2014 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 OKTOBER 2015 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 31 MEI 2010

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 31 MEI 2010 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 31 MEI 2010 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt: Behalve

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in het stadhuis. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE Blankenberge, 14 maart 2016 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 22 maart 2016 om 20:00 uur in

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 27 JANUARI 2014 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONTSLAG ALS GEMEENTERAADSLID. AKTENEMING. De heer Olivier Deboel, heeft bij schrijven van 06 januari

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 17 december 2015 01 OCMW-Zutendaal: Kennisname van het ontslag van Martin van der Sman uit OCMW-raad Kennisname van verzaken aan opvolging door Peter Louwies Aanstelling

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181;

Gelet op het Gemeentedecreet, meer bepaald de artikels 180 en 181; Gemeenteraad Zitting van 17 april 2018 Notule Aanwezig: Dirk Debaere: voorzitter; Kurt Windels: burgemeester; Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Rob Kindt: schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 APRIL 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 FEBRUARI 2017

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 FEBRUARI 2017 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 FEBRUARI 2017 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie