VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010"

Transcriptie

1 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE J., WERBROUCK M., VANDENBULCKE H., ALLIJNS J, DUMONT A., NUYTTEN R., LECOINTRE C., DUJARDIN K., DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., VANHAUWAERT J., VAN DE WIELE F., BONTE-VANRAES C., DEBOEL O., COPPENS L., COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., STAELENS J. PORTE T., GARREYN C., LIETAER D., DEVESTELE-DUCASTEL V., CLAEYS C. D HONDT I., raadsleden; ALGOET E., stadssecretaris Ingaande op de uitnodiging met dagorde, uitgaande van het College van Burgemeester en Schepenen en gedagtekend 10 december 2010 vergadert de Gemeenteraad op bovenvermelde dag en uur. Muzikaal intermezzo: Peter Renier speelt klarinet en José Feys speelt op de Fagot. Samen brengen ze 3 korte stukjes namelijk: - Air van Jean Baptiste Lully ( ) - Les Fifres van Jean François Dandrieu ( ) - Hornpipe van James Hook ( ) De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur ALLIJNS J., DUMONT A., DUJARDIN K., raadsleden zijn verontschuldigd. OPENBARE ZITTING Raadslid Porte komt de zittingzaal binnen. DAGORDEPUNT 1.BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING. Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt: Behalve in spoedeisende gevallen, worden de notulen van de vorige vergadering ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering ter beschikking gesteld van de gemeenteraadsleden. Het huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de notulen ter beschikking worden gesteld. Elk gemeenteraadslid heeft het recht tijdens de vergadering opmerkingen te maken over de redactie van de notulen van de vorige vergadering. Als die opmerkingen door de gemeenteraad worden aangenomen, worden de notulen in die zin aangepast. Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Voor wie een adres heeft werden deze reeds doorg d; voor wie geen adres bezit, worden deze ontwerp-notulen schriftelijk meegestuurd met de dagorde. Elk lid van de Raad heeft dus het recht hetzij voor, hetzij tijdens de vergadering, bezwaren tegen de redactie in te brengen. Het betreft hier de notulen van de gemeenteraadszitting van 29 november Raadslid Staelens komt de zittingzaal binnen.

2 DAGORDEPUNT 2. POLITIEDOTATIE 2011 AAN DE POLITIEZONE GRENSLEIE. GOEDKEURING. Ingevolge artikel 250bis van de Wet op de Geïntegreerde politie dd. 7 december 1998, dient elke gemeenteraad van een meergemeentezone apart zijn dotatie goed te keuren. De Politieraad van de PZ Grensleie wordt gevraagd om de politiebegroting 2011 goed te keuren in zitting van 16 december Voor de stad Menen is dit een bedrag van ,00. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om de politiedotatie 2011 goed te keuren. Besluit: Goedgekeurd met 14 JA-stemmen (BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; WERBROUCK M., VANHAUWAERT J., BONTE-VANRAES C., DEBOEL O., GARREYN C., DEVESTELE-DUCASTEL V., D HONDT I., raadsleden) en 5 NEEN-stemmen (DEBUCK K,, schepen; NUYTTEN R., DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., VAN DE WIELE F., LIETAER D., raadsleden) en 9 onthoudingen (DEJONGHE J., VANDENBULCKE H., LECOINTRE C., COPPENS L., COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., STAELENS J. PORTE T., CLAEYS C., raadsleden). DAGORDEPUNT 3. AANVRAAG VAN DRIE VOORLOPIGE TWAALFDEN VAN HET GOEDGEKEURDE STADSBUDGET 2010 IN AFWACHTING VAN DE VASTSTELLING VAN HET STADSBUDGET VASTSTELLING. Er wordt aan de gemeenteraad voorgesteld om voorlopige kredieten vast te stellen ten bedrage van drie twaalfden van de goedgekeurde kredieten op het budget 2010, aan te rekenen op het gemeentelijke budget over het burgerlijk jaar De vaststelling van de voorlopige kredieten laat het College van Burgemeester en Schepenen en de Stadsontvanger toe, de strikt verplichte en onontbeerlijke uitgaven aan te wenden en te vereffenen, binnen de perken bepaald bij artikel 14 van het Koninklijk Besluit van , houdende het Algemeen Reglement op de Gemeentelijk Comptabiliteit. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze aanvraag van voorlopige kredieten vast te stellen. Besluit: Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). Schepen Debuck verlaat de zittingzaal. DAGORDEPUNT 4. STADSKAS. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT 3 DE KWARTAAL AKTENAME. Door de stadsontvanger van de Stad Menen, de heer Peter Pille, wordt volgend Proces-Verbaal van Kasnazicht van de Stadskas, met toestand op 30 september 2010, voorgelegd: Synthesebalans van de algemene rekeningen: Het totaal van de balansrekeningen vertoont op de actiefzijde een totaal van ,56 en op de passiefzijde een totaal van ,03. Het totaal van de resultatenrekeningen vertoont aan de kostenzijde een totaal van ,08 en aan de opbrengstenzijde een totaal van ,61.

3 Detail van de rekeningen van de klasse 5: Het globaal positief saldo van de financiële rekeningen bedraagt ,86. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen. Besluit: Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 5. REGIE VEEMARKT. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT 3 DE KWARTAAL AKTENAME. Door de bedrijfsontvanger van de Regie Veemarkt van de Stad Menen wordt volgend Proces-Verbaal van Kasonderzoek voorgelegd: Geldspeciën in Kas 121,84 Postrekening 82,82 Rekening-courant Dexia ,74 Beleggingsrekening Dexia ,64 Rekening Toel. en Leningen Dexia 1.271, Totaal verantwoord vermogen ,06 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te willen nemen. Besluit: Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 6. GEMEENTEOPCENTIMES OP DE ONROERENDE VOORHEFFING VOOR HET AANSLAGJAAR VASTSTELLING. Het Schepencollege stelt voor de opcentimes op de onroerende voorheffing voor het aanslagjaar 2011 vast te stellen op Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om hierover te willen stemmen. Besluit: Vastgesteld met 22 JA-stemmen en 5 onthoudingen (COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., STAELENS J. PORTE T., CLAEYS C., raadsleden). DAGORDEPUNT 7. AANVULLENDE DIRECTE GEMEENTEBELASTING OP DE PERSONENBELASTING VOOR HET AANSLAGJAAR VASTSTELLING. Het Schepencollege stelt voor de aanvullende directe gemeentebelasting op de personenbelasting voor het aanslagjaar 2011 vast te stellen op 8 %. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om hierover te willen stemmen. Besluit: Vastgesteld met 22 JA-stemmen en 5 onthoudingen (COIGNE-EERTMANS C., MISTIAEN K., STAELENS J. PORTE T., CLAEYS C., raadsleden).

4 Schepen Debuck komt de zittingzaal binnen. DAGORDEPUNT 8. PROTESTANTSE KERK. BUDGET AKTENAME. Op 16 november 2010 diende de protestantse kerk het budget 2011 in met onderstaande cijfers. Op 1 december 2010 ontvingen we het gunstig advies van het erkend representatief orgaan. Exploitatietoelage volgens MJP Exploitatietoelage 2011 Exploitatietoelage 2010 Investeringstoelage 2011 Doorgeeflening 2011 Protestantse kerk , , ,93 0,00 0,00 Totaal , , ,52 0,00 Enkel aandeel 0,00 Menen Gezien de gemeentelijke bijdragen binnen de grenzen blijven van de in de meerjarenplannen opgenomen bedragen, moet de gemeenteraad enkel akte nemen van de budgetten. De gemeenteraad moet akte nemen binnen de 50 dagen na het inkomen van de budgetten. Deze termijn verstrijkt op 5 januari Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd akte te nemen van het budget 2011 van de protestantse kerk. Besluit: Akte wordt genomen. DAGORDEPUNT 9. OVEREENKOMST TUSSEN STAD MENEN EN AGB WOONBEDRIJF MENEN VOOR HET TOEKENNEN VAN EEN JAARLIJKSE PRIJSSUBSIDIE. WIJZIGING. Bij beslissing van de gemeenteraad van 15 juli 2004 werd aan het AGB woonbedrijf een jaarlijkse prijssubsidie toegekend van 43%, berekend op de opbrengsten uit de ticketverkoop voor toegang tot het zwembad. Het is vanwege het stadsbestuur steeds een bewuste keuze geweest om de toegangsprijzen democratisch en betaalbaar te houden, zodat zwemmen voor iedereen mogelijk wordt gemaakt, waardoor een prijssubsidie noodzakelijk is om de kosten te kunnen dragen. Voor de exploitatie van de sporthal Badhuis Menen - waarbij dezelfde democratische principes worden gehanteerd wordt een vaste jaarlijkse prijssubsidie toegekend (GR ) Sedert 1 juli 2008 onderging de structuur van AGB Woonbedrijf met betrekking tot het zwembad een grondige wijziging. Bij gemeenteraadsbeslissing van 26 mei 2008 werd alle personeel (18 medewerkers en jobstudenten ) overgenomen van de stad door AGB Woonbedrijf Menen sinds 1juli De loonkost hiervan zorgde voor een aanzienlijke stijging van de exploitatiekosten. Het budget 2010 heeft voorzien (artikel 93001/221-01) om deze exploitatiekosten te financieren. In uitvoering hiervan dient de overeenkomst tot toekenning van de jaarlijkse prijssubsidie aangepast te worden, met een tussenkomst van 103%, berekend op de opbrengsten uit de ticketverkoop voor toegang tot het zwembad. De aanpassing van deze overeenkomst inzake het toekennen van de jaarlijkse prijssubsidie is naar analogie met de bestaande prijssubsidie nodig om de democratische en betaalbare werking van het zwembad te verzekeren. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de wijziging in de overeenkomst houdende toekennen jaarlijkse prijssubsidie goed te keuren. Besluit: Wijziging met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) goedgekeurd.

5 DAGORDEPUNT 10. MILIEUBELEIDSPLAN GOEDKEURING. In het College van Burgemeester en Schepenen dd. 9 november 2009 werd beslist om het nieuwe milieubeleidsplan in eigen regie uit te voeren. Dit werd eveneens bekrachtigd in de Gemeenteraadszitting dd. 30 november Inmiddels is de ontwerptekst van het Milieubeleidsplan door de Milieudienst opgemaakt en werd de tekst vastgesteld in het College dd Er werd een openbaar onderzoek georganiseerd. Het openbaar onderzoek duurde 60 dagen en heeft gelopen van 20 september tot en met 18 november Adviezen werden gevraagd aan de instanties vermeld in DABM art Conform het Decreet Algemene Bepalingen Milieubeleid (DABM, bijgevoegd) worden de ingediende adviezen en opmerkingen onderzocht en wordt het plan vastgesteld door de gemeenteraad bij een met redenen omkleed besluit waarbij in het algemeen wordt vermeld wat omtrent de ingediende opmerkingen en verstrekte adviezen werd overwogen. Hierna wordt het plan ter kennis gebracht aan de instanties bedoeld in DABM artikel De bestendige deputatie kan binnen een termijn van drie maanden na kennisgeving de bepalingen van het plan die in strijd zijn met de bindende bepalingen van het gewestelijk en provinciaal milieubeleidsplan met een redenen omkleed besluit vernietigen. Om in orde te zijn met de samenwerkingsovereenkomst is het belangrijk dat het milieubeleidsplan vastgesteld is in december door de gemeenteraad. Bijgevoegd het document Milieubeleidsplan met vermelding van timing en afhankelijke subsidies. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om het voorliggende milieubeleidsplan goed te keuren en vast te stellen cfr. Decreet Algemene Bepalingen Milieubeleid art DAGORDEPUNT 11. VERBOUWING KAZERNEGEBOUW. UITVOERING FASE 1. WIJZIGING. BEKRACHTIGING. Bij de uitvoering der werken onder fase 1 werden naar aanleiding van afbraak van een gebouwendeel kant Vaubanstraat een reeks kazematten blootgelegd. Vermits dergelijke bouwsels historisch erfgoed uitmaken diende de dienst Ruimte en Erfgoed hierover te worden verwittigd. Op dit onderdeel van de site zou normaal een kelderverdieping worden gebouwd. Naar aanleiding daarvan stellen zich bijzondere problemen: 1- de aannemer meent voor de beschoeiing een verrekening te kunnen voorzien, wat volgens ontwerper en de dienst niet kan daar hiervoor in bestek en meetstaat wel een post was voorzien doch waarvoor hij geen prijs aanbood. 2- de aannemer voorziet eveneens bij verrekeningsvoorstel een wachttijdvergoeding van 400,00 excl. BTW per uur dat hij de werken op dit onderdeel dient te onderbreken in functie van mogelijke opgravingwerken m.b.t. de ontdekte kazematten. De aanwezigheid van deze kazematten vertraagt de voortzetting enerzijds van het lot ruwbouw en afwerking binnen de 1 ste fase van de verbouwing. Anderzijds kan ze ook een aanzienlijke meerprijs voortbrengen. De ontwerper stelt voor over te gaan tot een aanpassing van het ontwerp door de in fase 1 geplande kelderverdieping te schrappen en bij alternatief te verwijzen naar het ontwerp van fase 2 middels een aanpassing binnen de gelijkvloerse verdieping in deze fase. Als overgang daarbij een voorziening te treffen in fase 1 bij gebruik van de kelderverdieping onder de vroegere OCMW-vleugel.

6 Het komt er dus op neer: 1- dat de geplande kelderverdieping fase 1 wordt geschrapt; daardoor vervallen de problemen naar realisatie en dito mogelijke verrekeningen in meer. 2- een deel van de functie aldaar gepland (magazijn en kleedkamer) voorlopig (= beheersmaatregel) onder te brengen in de kelderruimte onder de vroegere OCMW-vleugel. 3- in de opbouw ontwerp fase 2 een alternatieve ruimte op gelijkvloers voor deze functies op te nemen. Het ontwerp van fase 2 dient nog te worden opgenomen in een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning en vervolgens nog door de gemeenteraad te worden goedgekeurd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde aanpassing binnen de fase 1 lot ruwbouw en afwerking, met name het schrappen van de kelderverdieping te willen bekrachtigen. Besluit: Bekrachtigd met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). DAGORDEPUNT 12. BOUW ATELIER SABK MENEN. LOT ELEKTRICITEIT. VERREKENING NR. 1. GOEDKEURING. Begin 2010 werd het nieuwe atelier voor de beeldhouwafdeling van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten (S.A.B.K.) te Menen afgewerkt en in gebruik genomen. In de uitvoering van het lot elektriciteit is de noodzaak gebleken van enkele bijkomende voorzieningen die niet in het oorspronkelijk ontwerp waren opgenomen. Motivering vanwege de ontwerper voor de bijkomende werken werd bijgevoegd in het dossier. Totaal bedrag: 4.741,41 excl. BTW hetzij 5.786,20 budgettair zijnde 69% van de oorspronkelijke gunningwaarde 8.317,51 budgettair. Overeenkomstig artikel 1-4 GR-besluit 24 september B houdende vaststelling van het Dagelijks Bestuur dient deze verrekening door de Gemeenteraad te worden goedgekeurd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze verrekening te willen goedkeuren voor het voorgestelde bedrag. DAGORDEPUNT 13. VERBOUWING KANTOORRUIMTES BIBLIOTHEEK EN ARCHIEF. PERCEEL RUWBOUW EN AFWERKING. VERREKENING NR. 2 GOEDKEURING. Gedurende de voorbije zomermaanden werden in het gebouw van Cultuurcentrum de Steiger verbouwingen uitgevoerd aan de kantoorruimtes van de bibliotheek en het stedelijk archief. Bij het perceel nr.1 ruwbouw en afwerking waren enkele verrekeningen noodzakelijk. Reeds keurde de Gemeenteraad in zitting dd. 30 augustus 2010 punt 12 een verrekening nr.1( ,73 budgettair) goed in verband met de vernieuwing van de ramen voor dit gebouwgedeelte van het CC de Steiger. Aansluitend op deze verrekening nr.1 dienden ook naast aanpassing naar werkelijke hoeveelheden ook enkele meer- en minwerken genoteerd binnen de eigenlijke opdracht voor dit perceel. Dit voor het totaal bedrag van ,62 budgettair. Samen met verrekening nr.1 brengt dit het totaal der verrekeningen op ,32 budgettair wat 25,47% uitmaakt van de oorspronkelijk gegunde waarde. Opsomming werd bijgevoegd in het dossier, bij gunstig visum van de ontwerper. Overeenkomstig artikel 1-4 GR-besluit 24 september B houdende vaststelling van het Dagelijks Bestuur dient deze verrekening door de Gemeenteraad te worden goedgekeurd.

7 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze verrekening nr.2 voor het vastgestelde bedrag te willen goedkeuren. DAGORDEPUNT 14. ALGEMENE POLITIEVERORDENING. REGLEMENT BETREFFENDE NACHTWINKELS EN PRIVATE BUREAUS VOOR TELECOMMUNICATIE. GOEDKEURING. De wet op de openingsuren van 10 maart 2006 geeft aan de steden en gemeenten de mogelijkheid om afwijkende openingsuren vast te stellen en laat toe dat men zowel nachtwinkels als private bureaus voor telecommunicatie aan een voorafgaande vergunning kan onderwerpen; De voorafgaande vergunning, te verlenen door het College van Burgemeester en Schepenen, moet evenwel gebaseerd zijn op basis van objectieve criteria, zoals de ruimtelijke ligging van de vestigingseenheid, en de handhaving van de openbare orde, veiligheid en rust, die in een gemeentelijk reglement moeten worden verduidelijkt; Overwegende dat in het kader van een goede ruimtelijke ordening de vestiging en uitbating van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie dienen beperkt te worden tot een gedeelte van het grondgebied van Menen; De inplanting van dergelijke handelszaken is immers, om reden van diverse overlast, inherent aan dergelijke activiteiten, onverenigbaar geworden met het algemene woonkarakter in vele wijken, verkavelingen, woonerven, en in bepaalde delen van het stadscentrum; Het stadsbestuur ziet in dat nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie voorzien in een socioeconomische behoefte van de consument en erkent het belang hiervan. Rekening houdend echter met de hoge bevolkingsdichtheid te Menen is het nodig de vestiging van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie aan duidelijke regels af te toetsen, om de concentratie van dit type handelsactiviteiten te vermijden, zodat bijkomende overlast wordt vermeden; Gelet op het overleg hieromtrent met de politiediensten; Gelet op het voorstel van tekst, ter bespreking en goedkeuring aan de gemeenteraad in huidige zitting voorgelegd. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het voorstel van tekst ter reglementering van nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie goed te keuren en het reglement vast te stellen. DAGORDEPUNT 15. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET VZW DE SOM. GOEDKEURING. De Stad Menen wenst een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met de vzw de SOM uit Roeselare om een interculturaliseringstraject met een uitgewerkt stappenplan uit te werken (naar analogie van steden Waregem en Oostende). Vzw de SOM is specialist inzake diversiteit om als ondersteunende partner de verschillende factoren te analyseren en in kaart te brengen door het uitwerken van een omgevingsanalyse. De samenwerking kadert in het convenant tussen de Vlaamse overheid en de SOM en daardoor zijn er voor de stad geen kosten aan verbonden. Via een doorlichting wil het beleid niet enkel een beter beeld krijgen van wat en wie er bij ons leeft en welke de risicogroepen zijn maar wil zij vooral een inzicht krijgen in diversiteit en zo verdere beleidsacties afstemmen op de noden die zich laten aflezen uit de omgevingsanalyse (o.a. in belangrijke beleidsdomeinen zoals onderwijs wonen en werken, ).

8 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het samenwerkingsvoorstel van de stad met de vzw De SOM goed te keuren. Besluit: Goedgekeurd met 24 JA-stemmen en 4 NEEN-stemmen (VANDENBULCKE H., VANHAUWAERT J., LECOINTRE C., DEVESTELE-DUCASTEL V., raadsleden). DAGORDEPUNT 16.VERLENGING VAN DE GEMEENTELIJKE HUISVESTINGSPREMIES EN PREMIES TER BEVORDERING VAN DE HANDEL EN STADSRENOVATIE. GOEDKEURING. 1) VERBETERING- EN AANPASSINGSPREMIE VERLENGING 2) PREMIE VOOR HET TIJDELIJK WEGNEMEN VAN EEN OV LICHTPUNT: VERLENGING 3) PREMIE VOOR GEVELRENOVATIE: VERLENGING 4) PREMIE BIJ AANKOOP VAN EEN BESTAANDE WONING OF 2 AANEENPALENDE WONINGEN WAARBIJ 2 WONINGEN TOT 1 GEHEEL WORDEN GEMAAKT: VERLENGING 5) VERLENGING VAN DE GEMEENTELIJKE PREMIES TER BEVORDERING VAN DE HANDEL EN DE STADSRENOVATIE. GOEDKEURING In de gemeenteraadszitting van 30 januari 1998 werden de gemeentelijke huisvestingspremies goedgekeurd voor een termijn van 1 jaar. De gemeentelijke premie voor het tijdelijk wegnemen van een OV lichtpunt werd goedgekeurd in de gemeenteraad van De verlenging met 1 jaar van de gemeentelijke huisvestingspremies moet door de gemeenteraad opnieuw goedgekeurd worden. a) Gemeentelijke verbetering- en aanpassingspremies. Verlenging. b) de gemeentelijke premie voor het tijdelijk wegnemen van een OV lichtpunt. Verlenging. c) gemeentelijke premie voor gevelrenovatie. Verlenging. d) gemeentelijke premie voor de aankoop van een aanpalende woning of 2 aaneenpalende woningen waarbij 2 woningen tot 1 geheel worden gemaakt. Verlenging. In de gemeenteraadszitting van 30 januari 1998 werden 2 gemeentelijke reglementen ter bevordering van de handel en de stadsrenovatie goedgekeurd. Deze premiereglementen zijn telkens geldig voor 1 jaar. e) Verlenging van de gemeentelijke premies ter bevordering van de handel en de stadsrenovatie. Goedkeuring. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd deze premiereglementen te verlengen en goed te keuren. Besluit: 1) Goedkeuring verlenging met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). 2) Goedkeuring verlenging met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). 3) Goedkeuring verlenging met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). 4) Goedkeuring verlenging met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen). 5) Goedkeuring verlenging met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen).

9 DAGORDEPUNT 17. SUBSIDIEREGLEMENT HOUDENDE TOEKENNING VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE TER BEVORDERING VAN HET GEBRUIK VAN ZONNE-ENERGIE. VERLENGING. GOEDKEURING. Het huidige subsidiereglement voor zonne-energie-installaties loopt ten einde op De premie is bestemd ter subsidiëring van het plaatsen van thermische en/of fotovoltaïsche zonne-energieinstallaties, die gebruik maken van de natuurlijke zonne-energie om warm water en/of elektriciteit te maken. De aanvragen voor subsidies waren een groot succes in het afgelopen jaren. In 2011 wordt een even groot succes verwacht. Daarbij komt dat de stad een actieve rol dient te spelen in de stimulering van lokale toepassing van hernieuwbare energie, zodat dit kan leiden tot een duurzaam energiegebruik. In het huidige reglement bedraagt de premie 15% van de totale kostprijs van de installatie met een maximum van 500,00. De premie kan per gebouw eenmaal aangevraagd worden voor het plaatsen van een thermische zonne-energie-installatie en eenmaal voor het plaatsen van een fotovoltaïsche zonne-energie-installatie. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de goedkeuring te geven om het huidige subsidiereglement ongewijzigd te verlengen voor een periode van 1 jaar met inwerkingtreding vanaf en eindigen op DAGORDEPUNT 18. INRICHTINGSPLAN VOOR LANDSCHAPSPARK MEENSE GROENVALLEI. GOEDKEURING. De doelstelling van het inrichtingsplan was de visies van alle verschillende beheerders van het openbaar domein op elkaar afstemmen en verfijnen. In het plan wordt gestreefd naar een evenwicht tussen ecologische doelstellingen en de toegankelijkheid voor recreanten en natuurontdekkers. De visie achter het inrichtingsplan is gebaseerd op enkele pijlers: - invulling geven aan het spanningsveld in de omgeving van de brug van de Rijselstraat - de gradiënt van west naar oost benutten - de oude leiemeanders als een zachte blauw-groene-rode draad ontwikkelen welke het landschap aaneenrijgt - de landschappelijk dominerende verkeersader N32 ontkrachten - de doorsnijding van Menen door de functionele rechtlijnige Leie verzachten - de bijzondere plek die op het snijpunt van de Leie met de oude leiemeanders en de N32 ontstaat versterken - accenten op het snijpunt van de Leie met de oude leiemeanders leggen - de beken die uitmonden in de Leie als groen blauwe haarvaten inrichten In de actietabel worden alle acties opgesomd die nodig zijn voor de realisatie van het inrichtingsplan. Ze werden geordend onder algemene acties en acties per deelgebied. Op elke actie werd telkens een termijn gekleefd: korte termijn (0-3 jaar), middellange termijn (3-6 jaar), lange termijn (6-9 jaar). Voor elke actie zijn de betrokken actoren aangeduid, met de trekker in het vet gemarkeerd. Bij de inrichtingsmaatregelen en beheerkosten werd een kostenraming voor de uitvoering toegevoegd. De totale uitvoering van Park de Oude Leie wordt geraamd op (incl. 20% marge voor onvoorziene kosten en incl. btw). De totale uitvoering van Meense Leievallei West wordt geraamd op (incl. 20% marge voor onvoorziene kosten en incl. btw). Voor beide gebieden samen komt dit op (incl. 20% marge voor onvoorziene kosten en incl. btw).

10 De uitvoering van Meense Leievallei Oost omvat vooral agrarisch gebied dat nog actief wordt uitgebaat. De acties in dit gebied omvatten ook hoofdzakelijk het aanleggen van kleine landschapselementen en uitvoeren van landschapsbedrijfsplannen. De landschapsbedrijfsplannen zijn reeds voorzien in samenwerking met de provincie (goedgekeurd door college op ). Voor de uitvoering van het inrichtingsplan voorzien zowel de Milieudienst als de dienst Ruimtelijke Ordening budget in het stedelijke budget voor de komende jaren. Voor 2011 heeft de milieudienst een budget van voorgesteld voor eventuele aankoop van grond en uitvoering van beplanting of kleine, mogelijk snel te realiseren acties. Voor 2011 heeft de dienst Ruimtelijke Ordening voorgesteld voor bijkomende studieopdrachten (opmaak detailbeheerplan voor specifieke kleinere deelgebieden, opmetingsplan door landmeter voor hoogteliggingen, ). In het kader van de informatievergadering voor de inwoners van Menen op 10 november 2010 werden opmerkingen ingediend door Cappelle nv, Natuurpunt en natuurgroep De Leiemeersen. Er wordt voorgesteld om deze opmerkingen zeker mee te nemen in de verdere uitwerking van het inrichtingsplan (zie bijlage). Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het inrichtingsplan voor het landschapspark Meense groenvallei, samen met de opmerkingen goed te keuren. Raadslid Garreyn verlaat de zittingzaal. DAGORDEPUNT 19. SECTORAAL RUP ZONEVREEMDE BEDRIJVEN I WARLOP HORECA. DEFINIEVE VASTSTELLING. Gelet op de gemeenteraad van waarbij het SRUP zonevreemde bedrijven I Warlop Horeca 2.14_201_1 voorlopig werd vastgesteld; Gelet op het openbaar onderzoek van t.e.m ; Het proces-verbaal van sluiting van het openbaar onderzoek van waarbij geen opmerkingen en bezwaren werden ingediend; Uit het proces-verbaal van bekendmaking blijkt dat het openbaar onderzoek op de vereiste manier aan het publiek en aan de belanghebbenden bekend gemaakt werd; De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) heeft, in haar vergadering van 14 oktober 2010, advies uitgebracht en waarbij de adviezen van de hogere overheden integraal deel uitmaken van het verslag; Gelet op de aanpassingen van het ontwerp ( versie ) volgens de behandeling van de adviezen en opmerkingen en bezwaren in de GECORO van ; Het College van Burgemeester en Schepenen heeft in zitting van 25 oktober 2010 het advies van de GECORO gevolgd; Gelet op het Gemeentedecreet en de Vlaamse Codex inzonderheid art , 6 en art Na de definitieve aanvaarding door de bestendige deputatie wordt subsidie aangevraagd volgens het uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 20 oktober 2000 (wijz. Bvr bs en latere wijzigingen) tot bepaling van de voorwaarden voor de toekenning van subsidies aan gemeenten voor de opmaak van gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen. Na de definitieve vaststelling wordt het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan samen met het besluit van de gemeenteraad en het volledig advies van de GECORO onmiddellijk ter goedkeuring doorgestuurd aan de deputatie, de bevoegde planologische ambtenaar en aan het agentschap.

11 Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het SRUP Warlop Horeca 2.14_201_1 definitief vast te stellen en om het dossier aan de Bestendige Deputatie, bevoegde planologische ambtenaar en het agentschap te mogen overmaken voor de eindprocedure. Besluit: Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (27/27 JA-stemmen). Raadslid Garreyn komt de zittingzaal binnen. DAGORDEPUNT 20. RUP. STATIONSOMGEVING MENEN MET ONTEIGENINGSPLAN. VOORLOPIGE VASTSTELLING ONTWERP. Gelet op het de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, inzonderheid afdeling 4 art De gemeenteraad is het orgaan dat het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voorlopig vaststelt. Dit RUP is verder gebaseerd op de conceptstudie opgemaakt in samenwerking met leiedal en Sint-Lucas Gent. Het RUP heeft als doel een aantal deelgebieden in de omgeving van het station te verdichten en te voorzien in een gedifferentieerde woonomgeving. Hierin staat functieverweving voorop. Met dit RUP worden volgende stedenbouwkundige voorschriften opgeheven voor het plangebied: het gewestplan Ieper-Poperinge (KB en latere wijzigingen) met bestemmingen gemeenschapsvoorzieningen,omgezet in zones voor wonen of aanverwante bestemmingen. BPA Noorderlaan dd M.B : voorschriften op te heffen binnen de contouren van deelplan 3 (zone 2, 4,7,11) Volgende verkaveling wordt afgeschaft: verkaveling /3 dd , (RWO ). Gelet op de plan-merscreening waarbij het departement Leefmilieu, Natuur en Energie concludeert dat het voorgenomen plan geen aanleiding geeft tot aanzienlijke milieugevolgen en dat derhalve de opmaak van een plan- MER niet nodig is ). Dit dossier is onder het nummer OHPL0553 bij de administratie LNE behandeld; Gelet op de adviezen van volgende instanties: Gecoro, Wonen Vlaanderen, Departement Leefmilieu, Natuur en Energie, LNE Departement leefmilieu, Natuur en energie veiligheidsrapportering, Deputatie West-Vl. - dienst ruimtelijke Planning Brugge, Vlaamse Milieumaatschappij Brussel, Afdeling RO West-Vlaanderen agentschap RO Vlaanderen Brugge, Advies agentschap onroerend erfgoed, Infrabel, NMBS-HoldingGent, departement Mobiliteit en Openbare Werken; Gelet op het bundel ) en bundel Plan_merscreening ( ) in bijlage opgemaakt door de intercommunale WVI; Gelet op het gunstig advies betreffende het voorontwerp door de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Menen in haar vergadering van ; Gelet op het verslag en opmerkingen van de plenaire vergadering op en opmerking op het verslag van de provincie Ruimtelijke Planning; Gelet op de schepencollegepunten , , , ; Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd om het RUP Stationsomgeving 2.14_100_1 met onteigeningsplan 2.52_100_1 voorlopig vast te stellen. Besluit: Voorlopig vastgesteld met 26 JA-stemmen en 2 onthoudingen (de raadsleden VANHAUWAERT J. en DEVESTELE-DUCASTEL V.,).

12 DAGORDEPUNT 21. VERKAVELING STEENLAND REKKEM /01. TRACÉ DER WEGEN. GOEDKEURING. Op l0 werd een verkavelingsaanvraag ingediend door Matexi NV tot het verkavelen van een stukgrond in 3 loten, gelegen te Menen-Rekkem, Steenland l6+, 5de afd. sie. A nrs. 77M3 en deel nrs. 74P en 75C. De voorziene aanleg van de 3 loten vereist dat de reeds bij vorige verkaveling aldaar aangelegde wegenis over zekere afstand wordt verlengd. De aanvraag situeert zich administratief binnen het RUP Rekkem Centrum ( ). Bijgevolg moet over de aanvraag geen openbaar onderzoek worden gehouden. De geplande verkaveling situeert zich ruimtelijk op het einde van de huidig reeds gerealiseerde verkaveling Steenland zijnde een zijstraat van de Elf Novemberlaan. Alvorens te beslissen over de toekenning van de verkavelingvergunning en vermits deze verkaveling voorziet in een aanpassing van het wegennet ter plaatse, dient het College van Burgemeester en Schepenen overeenkomstig artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, de Gemeenteraad te verzoeken een beslissing te nemen over het tracé van de wegen. In bijgaand dossier werd door de verkavelaar ontwerp en bestek van de uit te voeren werken gevoegd. De aanleg der wegenis naderhand dient voor rekening van de verkavelaar te gebeuren, voor hetwelk hij na de aflevering van de vergunning ook zal worden uitgenodigd tot het sluiten van een verkavelingovereenkomst waarin de vereiste borgstellingen zullen zijn opgenomen. Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd het volgens plan voorgesteld tracé der wegen neerkomend op de verlenging van bestaande weg, te willen goedkeuren. DAGORDEPUNT 22. VERLENGINGSPROCEDURE VOOR GUNNING STRUCTUREEL ONDERHOUD OPENBARE WEGEN IN EIGENDOM VAN DE GEMEENTE DIENSTJAAR VASTSTELLING GUNNINGSWIJZE EN VOORWAARDEN. Elk jaar worden noodzakelijkerwijs met het oog op instandhouding, beheer en veiligheid werken m.b.t. het structureel onderhoud van de wegen in opdracht gegeven. Deze werden oorspronkelijk door het College van Burgemeester en Schepenen gegund na openbare aanbesteding in maart 2009 bij voorziening in het bestek om de opdracht voor soortgelijke werken te kunnen verlengen o.b.v. artikel b van de Overheidsopdrachtenwet Met het oog op de verdere toewijzing van deze opdracht voor het dienstjaar 2010 wordt voorgesteld voor deze respectievelijke werken de procedure tot verlenging zoals bekend onder het genaamd wetsartikel, te willen vaststellen. Deze verlenging beoogt de opdracht ter zake te verlenging tegen de oorspronkelijke bestekvoorwaarden. Bij gemeenteraadsbesluit van 25 oktober 2010 werd daartoe in het Gemeentebudget het onder artikel 482/ voorzien budget van verhoogd tot ,00. Het betreft de 2 e verlenging voor het dienstjaar Aan de Gemeenteraad wordt gevraagd de voorgestelde gunningswijze en bijhorende gunningvoorwaarden te willen vaststellen. Besluit: Vastgesteld met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen).

13 MONDELINGE VRAGEN DAGORDEPUNT 23. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE ZITTING Zijn er opmerkingen te maken over de processen-verbaal van de vorige zitting van 29 november 2010? Artikel 33, laatste alinea van het Gemeentedecreet luidt als volgt: Als er geen opmerkingen worden gemaakt, worden de notulen als goedgekeurd beschouwd en worden ze door de voorzitter van de gemeenteraad en de gemeentesecretaris ondertekend. Besluit: Het verslag van 29 november 2010 met eenparigheid van stemmen (28/28 JA-stemmen) goedgekeurd. De Voorzitter verklaart de zitting van de Raad gesloten om 22u. NAMENS DE GEMEENTERAAD: de stadssecretaris de voorzitter van de gemeenteraad E. ALGOET G. BOSSUYT

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 DECEMBER 2010

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 DECEMBER 2010 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 20 DECEMBER 2010 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011.

DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 SEPTEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME.

DAGORDEPUNT 2. PROCES-VERBAAL VAN KASNAZICHT VAN DE STADSKAS PER 30 JUNI 2009. AKTENAME. TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 SEPTEMBER 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt:

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009

STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009 STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 MAART 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Katrijn Claeys speelt fluit en Jon Depraetere gitaar, ze brengen het nummer Entr acte van Jacques Ibert.

Muzikaal intermezzo : Katrijn Claeys speelt fluit en Jon Depraetere gitaar, ze brengen het nummer Entr acte van Jacques Ibert. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MAART 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay.

Muzikaal intermezzo : Raynaud Vanwolleghem speelt gitaar en brengt Mazurka, Pulling Blues, Vivaldi. Hij is leerling van Alexander Makay. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 11 JUNI 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

STADSBESTUUR, 8930 MENEN

STADSBESTUUR, 8930 MENEN STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

AGENDAPUNT NR. 13 GEMEENTELIJK RETRIBUTIEREGLEMENT OP BLAUWE ZONE De Gemeenteraad van de Stad Menen, vergaderd volgens de wet en in openbare zitting;

AGENDAPUNT NR. 13 GEMEENTELIJK RETRIBUTIEREGLEMENT OP BLAUWE ZONE De Gemeenteraad van de Stad Menen, vergaderd volgens de wet en in openbare zitting; Financiën Gemeentebelastingen behandeld door Ann Breughe DOSSIER NR. 13 GEMEENTERAAD zitting van donderdag 27 december 2007 aanwezig M.M. G. BOSSUYT, burgemeester - voorzitter M. FOURNIER, M. PAELINCK,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 30 MAART 2009 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

Volgende tekst werd aan alle gemeenteraadsleden meegestuurd met de uitnodiging voor deze gemeenteraadszitting:

Volgende tekst werd aan alle gemeenteraadsleden meegestuurd met de uitnodiging voor deze gemeenteraadszitting: VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD OP 31 DECEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEJONGHE

Nadere informatie

Muzikaal intermezzo: Siel Devos speelt fagot en wordt begeleid door Geert Valcke op de piano.

Muzikaal intermezzo: Siel Devos speelt fagot en wordt begeleid door Geert Valcke op de piano. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JUNI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING MAANDAG 26 SEPTEMBER 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTINGEN DD. 27 JUNI 2011 EN 29 AUGUSTUS 2011. Art. 33, par. 2 van

Nadere informatie

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur

C. GARREYN, raadslid is verontschuldigd. De gemeenteraad-voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 26 AUGUSTUS 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW,

Nadere informatie

J. Allijns, raadslid, is afwezig. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur

J. Allijns, raadslid, is afwezig. De Burgemeester-Voorzitter verklaart de zitting open om uur STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 28 NOVEMBER 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C.,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID.

DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28 JANUARI 2013 Aanwezig M.M.: C BONTE-VANRAES, gemeenteraad voorzitter M. FOURNIER, burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT, D; VANHOLME,

Nadere informatie

DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd.

DUJARDIN K., PORTE T., DEVESTELE-DUCASTEL V., VANDENABEEL- DE WIEST D., raadsleden zijn verontschuldigd. STADSBESTUUR, 8930 MENEN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 30 APRIL 2012 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015

GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2015 Aanwezig: Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos, OCMW-voorzitter / schepen; Georges Lambrecht, Hilde Debommarez,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00013 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de verlichting van het gebouw Kunstencentrum

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018

DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Normaal DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 18 OKTOBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester Ward Gillis,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 MAART 2011 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt. Behalve

Nadere informatie

PITTEM RUP DE POSTERIJ

PITTEM RUP DE POSTERIJ 06008 PITTEM RUP DE POSTERIJ DECEMBER 2018 procesnota plan.id. RUP_37011_2.14_00010_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E info@wvi.be datum aanpassing fase algemeen

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 AUGUSTUS 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen; DEJONGHE

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet en het gemeentedecreet;

Gelet op de bepalingen van de nieuwe gemeentewet en het gemeentedecreet; FINANCIËN - gemeentebelastingen DOOR Ann Breughe DOSSIER NR. 11 LL GEMEENTERAAD zitting van maandag 17 december 2012 aanwezig M.M. G. BOSSUYT, burgemeester - voorzitter M. FOURNIER, M. PAELINCK, L. NUYTTEN-GHESQUIERE,

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 mei 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00389 Onderwerp: Verkavelingswijziging 2017 GE 125-04 Sassevaartstraat - zaak van de wegen - Goedkeuring Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet * * * OPENBARE ZITTING * * * O.P.1. Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

RUISELEDE RUP ZORGDORP

RUISELEDE RUP ZORGDORP 06492 RUISELEDE RUP ZORGDORP JUNI 2018 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37012_214_00005_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be datum aanpassing fase

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem

Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem 06426 Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem mei 2019 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37011_214_00009_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00576 Onderwerp: Addenda bij subsidieovereenkomsten tussen de Stad Gent en het SVK OCMW Gent als gevolg van enerzijds

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen.

Nu de nodige aanpassingen werden doorgevoerd, kan de gemeenteraad een voorlopig besluit nemen. Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2012 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Voorlopige vaststelling van het RUP zonevreemde bedrijven Ref. : RO/ec Voorafgaande besluiten

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter. Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 124 GEMEENTERAADSZITTING 5 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Verslag GECORO 12/01/2016

Verslag GECORO 12/01/2016 Verslag GECORO 12/01/2016 Aanwezig: M. Boddez, deskundige-voorzitter; W. Desender, D. Baeteman, R. Van Troostenberghe, deskundigen-effectief; N. Verplancke, X. Vercaemst, werknemersverenigingen-effectief;

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

2 planningsproces. ting van: DD-MM-JJJJ

2 planningsproces. ting van: DD-MM-JJJJ PROCESNOTA 1 inleiding 2 planningsproces geïntegreerd planningsproces maand De Vlaamse Regering bekrachtigde op 1 juli 2016 het decreet waardoor de planmilieueffectrapportage en andere effectbeoordelingen

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00029 Onderwerp: Definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan RUP nr. 164 Wonen

Nadere informatie

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe.

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe. RAAD VAN 26 FEBRUARI 2014 Aanwezig: Dhr. G. Van Damme, Waarnemend Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. J.M. Hubert, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en Mevr. I. De Maegd,

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017

Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Agenda en beknopte toelichting zitting gemeenteraad op 12/10/2017 Aanwezig: M. Landuyt, voorzitter; J. Rommel-Opstaele, burgemeester; L. Pylyser-Dewulf, J. Devey, B. Vandekerckhove, F. Ampe-Duron, schepenen;

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 28 JANUARI 2013 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. ONDERZOEK VAN DE GELOOFSBRIEVEN, INSTALLATIE EN EEDAFLEGGING VAN EEN GEMEENTERAADSLID. Op 2 januari

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Opdracht van diensten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., BONTE-VANRAES C., raadsleden zijn verontschuldigd.

DECLERCQ-SWERTVAEGHER K., BONTE-VANRAES C., raadsleden zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2011 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen

Nadere informatie

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MAART 2010

TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MAART 2010 TOELICHTINGNOTA BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN MAANDAG 29 MAART 2010 OPENBARE ZITTING DAGORDEPUNT 1. BESLISSINGEN VAN DE VOORGAANDE ZITTING Art. 33, par. 2 van het Gemeentedecreet luidt als volgt: Behalve

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor het Erasmus+ project "GOAL" - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor het Erasmus+ project GOAL - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00572 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst voor het Erasmus+ project "GOAL" - Goedkeuring Beknopte samenvatting: Aan

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00025 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning - nummer 2015/01150 - Bijzondere Procedure - nieuwe

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

RUP Sint-Pietersmolenwijk

RUP Sint-Pietersmolenwijk RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR NOORD RUP Sint-Pietersmolenwijk BEREK 19/06/2017 ifv definitieve vaststelling door GR Situering en bedoeling RUP 1 situering huidige bestemming Gewestplan Verfijnd / gewijzigd

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 59.744/1/V van 10 augustus 2016 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/02/2007 STEDENBOUWKUNDIGE VERORDENING MET BETREKKING TOT HET OVERWELVEN VAN BAANGRACHTEN Toelichting In de huidige gemeentelijke stedenbouwkundige

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00305 Onderwerp: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019 - Wijziging Beknopte

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd.

De raadsleden M. Werbrouck, H. Vandenbulcke, J. Staelens en T. Porte zijn verontschuldigd. VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 31 MEI 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen;

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister datum 31 januari 2017 uw kenmerk JBesage33B ons kenmerk bijlage(n) / contactpersoon Christel Belpaeme infonot@oostende.be Uittreksel uit het vergunningenregister Voor zover ons bekend, is er 1 dossier

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing:

1. Goedkeuring van de budgetwijziging 2014/1 van de gemeente. Met 10 ja-stemmen en 6 onthoudingen neemt de Raad navolgende beslissing: Zitting Gemeenteraad van 16.10.2014. --------------------------------------------------------- Aanwezig : De Roo Greet : Burgemeester-Voorzitter ; De Muynck Marc, Gyselbrecht Hannes, Dewinter Chris, Debouck

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011

1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1.Vaststelling van de wijzigingen nr 1 (gewone dienst) en 2 (buitengewone dienst) van het budget

Nadere informatie

Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO

Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO Door de invoering van het decreet ruimtelijke ordening moeten alle gemeenten een adviescommissie voor ruimtelijke ordening oprichten.

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011

gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_GR_01011 Onderwerp: Aanvraag om stedenbouwkundige vergunning nr. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai zn, 9042 Gent -

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota Stad harelbeke RUP eiland maart 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - fax

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

Tine Breyne, leerlinge aan de SAMW uit de klas samenspel van Rita Maes speelt accordeon en brengt een Zweeds en een Georgisch lied

Tine Breyne, leerlinge aan de SAMW uit de klas samenspel van Rita Maes speelt accordeon en brengt een Zweeds en een Georgisch lied VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD OP 30 NOVEMBER 2009 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R., Schepenen ; DEJONGHE

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2010 Aanwezig M.M.: BOSSUYT G. voorzitter; FOURNIER M., PAELINCK M., NUYTTEN-GHESQUIERE L., DEBUCK K., BOGAERT B., DEPOORTERE C., VANDAMME R.,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP eiland november 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. juni 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. juni 2018, procesnota, fase scopingnota Stad WAREGEM RUP WINDHOEK juni 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie Directie Leefmilieu dienst Milieu- en natuurvergunningen aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie