omm Jaargang 8.02 december 2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "omm Jaargang 8.02 december 2005"

Transcriptie

1 omm Jaargang 8.02 december 2005 Nieuwe computers... 1 Begroting... 2 Nieuwe beleidsplan... 2 QLICT... 2 Schoolservicedienst... 2 Bijeenkomst ICT-ers in Toldijk... 3 De klantenmiddag van QLICT... 3 Congres ictopschool in Utrecht Nieuwsbrieven,... 5 U leest de laatste komma van dit jaar. De laatste komma onder de vlag van de VPCPO. Volgend jaar gaan we natuurlijk gewoon verder. Bijdragen zijn altijd welkom. Kennis en informatie over ict verandert snel en uitwisseling van deze kennis is een belangrijk middel het gebruik van ict in het onderwijs te vergroten. Nieuwe computers Een aantal scholen heeft intussen zaken gedaan met Rex-rotary m.b.t. de aanschaf van computers. Rex-rotary heeft toegezegd dat ze een computer leveren met een image van Qlict. Dat zou in de fabriek gebeuren. Hoewel de fabriek uiteindelijk geen besturingssysteem kan plaatsen hebben we Rex-Rotary toch aan hun toezegging gehouden. De oplossing is als volgt: 1. De school bestelt computers bij Rex-Rotary 2. De computers worden door Rex-Rotary geleverd 3. Rex-Rotary schakelt Qlict in om het image te plaatsen en de computers klaar te maken voor gebruik 4. Rex-Rotary betaalt het plaatsen van de Image. Voor de duidelijkheid geven we nog eens aan dat elke school vrij is om te beslissen waar de computers gekocht worden. Kijk bij de aanschaf wel even naar de garantietermijnen. Het is wel van belang om bij een nieuwe computer minimaal een xp-home licentie te kopen. Aps levert alleen een upgrade naar xp- professionel.

2 Begroting De meeste scholen zijn druk aan bezig om een beeld te krijgen m.b.t. de afschrijvingen en de aanschaf van computers in de komende jaren. Bij het maken van zo n beeld is het van belang om een overzicht te hebben wanneer de hardware is gekocht. Een computer wordt in 5 jaar afgeschreven. Ook de licentiekosten van Windows moeten niet vergeten worden. Voor dit jaar is dat De licentiekosten voor Norton zijn 6.69 per computer en eenmalig 25,- In de bijeenkomst van 26 januari komen we hierop terug. Nieuwe beleidsplan Het bovenschoolse beleidsplan is in de fase van afronding. Als gevolg van voortschrijdend inzicht zijn er met name op het financiële vlak een aantal zaken gewijzigd. Het nieuwe plan wordt in de bijeenkomst van 26 januari besproken. QLICT De migratie naar een hybride netwerk is in de fase van afronding. Alle scholen zijn intussen gemigreerd. Voor het grootste deel is dat prima verlopen. Qlict heeft de organisatie van dit project op zich genomen en met name Hans ter Heijne heeft er voor gezorgd dat ons netwerk weer up-to-date functioneert. Nieuwe computers kunnen nu zonder problemen worden geplaatst. Mochten er toch nog problemen zijn dat wil de werkgroep dat graag weten. Een melding naar Qlict via Topdesk is natuurlijk de eerste reactie. Het contract met QLICT wordt verlengd. Vorig jaar hebben wij in het contract een optie laten opnemen waarmee we na een jaar het contract konden opzeggen. Omdat de tevredenheid groot is en QLICT zich in de meeste gevallen houdt aan de afspraken zoals die in het contract zijn opgesteld gaan we vanaf 1 januari gewoon verder. We blijven wel alert en we vragen iedereen om zo snel mogelijk te reageren als er iets niet volgens de afspraken verloopt. Schoolservicedienst In het contract met QLICT hebben we een aantal uren schoolservicedienst opgenomen. Voor 2006 willen we deze uren uitbreiden. Bij hardwareproblemen die niet onder de garantie vallen kan de hulp van de schoolservicedienst ingeschakeld worden. Ook softwareproblemen die niet op afstand kunnen worden opgelost

3 vallen binnen deze uren. Bij alle problemen die niet zelf opgelost kunnen worden geldt: o Melding maken via Topdesk of telefonisch bij QLICT o Qlict bepaalt welke actie er wordt ondernomen o Het probleem wordt op afstand opgelost o Lukt het op afstand oplossen niet dan zorgt QLICT dat er iemand van de schoolservicedienst langs komt. In de samenvatting van de SLA staat omschreven hoeveel tijd een incident mag kosten. Het proces kan via Topdesk gevolgd worden. Bijeenkomst ICT-ers in Toldijk Na de bijeenkomst in mei, waarin we een nieuwe start hebben gemaakt, zijn de ict-ers in twee groepen bij elkaar gekomen in Toldijk. Hoewel we de techniek de school uit willen blijkt er toch nog steeds behoefte aan een minimale technische vaardigheid. Qlict heeft tijdens deze avonden een gedifferentieerd techniek cursus gegeven. Een aantal basishandelingen zijn uitgebreid aan de orde geweest. Voor het beheer van het netwerk is het belangrijk om in ieder geval de inrichting van de server te kennen. Ook het gebruik van het Dashboard is hierbij heel belangrijk. Het belang van een image is nog eens door QLICT onderstreept. Door deze terug te zetten wordt de computer in het beginstadium teruggezet. Ook bij deze bijeenkomst kwam naar voren dat een telefoontje naar de infodesk een goed begin is om een probleem snel op te lossen. Tijdens de bijeenkomst is ook het nieuwe beleidsplan aan de orde gekomen. In het beleidsplan worden de competenties van leerlingen en de leerkrachten beschreven. Ook de uitgangspunten van de vereniging komen uitgebreid aan de orde. In de bijeenkomst van 26 januari wordt het beleidsplan uitgebreid besproken. De klantenmiddag van QLICT. Op de klantmiddag in Toldijk heeft Qlict hun klanten van belangrijke informatie voorzien. Karel Scheffer heeft voor de klanten in de Achterhoek en De Liemers een gevarieerd programma georganiseerd. Na een korte presentatie van QLICT, waarin de organisatie van QLICT aan de orde kwam zijn er op deze middag verschillende vernieuwende ontwikkelingen op ictgebied gepresenteerd. Ict op school presenteerde de Kennisrotonde In een vorige komma is daar aandacht aan besteed. ( Henk Kip heeft iets verteld over de het vernieuwen van onderwijs met behulp van ICT. Ook was er een aanbod van Eduniek: 3 keer klikken.

4 3 x klikken: digitale lessuggesties voor uw klas. Het zoeken op internet naar relevante sites om uw leerlingen mee te laten werken, kost vaak zo veel tijd. Het aanbod is inmiddels overweldigend. Wij nemen een deel van die lesvoorbereiding van u over en gaan voor u op zoek. Niet alleen dat: wij maken hier ook een klein eenvoudig lespakketje van, waar uw leerlingen zo mee aan de slag kunnen. Of zo u wilt, past u zelf dit pakketje eerst makkelijk aan. Om zo'n digitale lessuggestie te krijgen, die past bij uw les, hoeft u slechts drie keer te klikken: inhoud - onderwijskundige context -digitale toepassingen. Het is inspirerend om te zien welke mogelijkheden er zijn voor de computer in het onderwijs. Veel van deze mogelijkheden hebben een gezicht gekregen tijdens de workshops. Congres ictopschool in Utrecht. Een groot deel van de ict-ers heeft op 22 november het congres van ictopschool bezocht. Het thema van deze dag was: Leren vernieuwen met ict. Na een drukke reis met het openbaar vervoer hebben de ict-ers zich verrijkt met kennis en ervaringen van collega s en deskundigen. Vooral de workshops hebben weer heel wat ideeën opgeleverd. Met name de workshop van Heidi uit Toldijk was een groot succes. Heide heeft verteld hoe zij met de digikrant werkt in de klas. Via de website van de Rank in Toldijk kan iedereen een beeld krijgen van de digikrant. Intussen hebben een aantal scholen uit de vereniging ook dit product van Qlict besteld. ( zie verslag van deze dag) Vernieuwen en ict horen bij elkaar, maar welke kant gaat het op en hoe reageren de kinderen op deze vernieuwingen. In de forumdiscussie hebben we kennis kunnen maken met uiteenlopende meningen. De jeugd is erg gericht op de communicatie. Met name in de puberteit wordt er heel wat tijd besteed aan msn en andere chatprogramma s. Ook de games zijn voor kinderen belangrijk. Hoe kan het onderwijs hierop inspelen en wat is de positie van de uitgeverijen. Op dit moment zijn er allerlei initiatieven om de computer bij het leren te betrekken. Digitale portfolio s, website die gebruikt worden om het werk van kinderen te presenteren, de biologieles met behulp van de computer. Voor een volledig overzicht: Ict opschool De ict-ers zijn met een gevulde tas en een leuk spel, maar vooral met veel inspiratie naar huis gegaan.

5 Digikrant is een internettoepassing voor en door kinderen in de basisschool leeftijd. Met Digikrant kunnen leerlingen direct zelf artikelen schrijven en verbeteren voor een eigen digitale krant op Internet. Voor wie? Iedereen, dus ook bijvoorbeeld ouders en grootouders kunnen de digitale kranten via Internet bekijken en eventueel op artikelen reageren. Digikrant is in principe bedoeld voor groep 5-8 van het basisonderwijs. Er zijn scholen die Digikrant ook al in de onderbouw inzetten. Vaardigheden Door het werken met Digikrant kunnen leerlingen vaardigheden opdoen op vele gebieden: (interactief) taalonderwijs, wereldoriëntatie, samenwerking, communicatie (nationaal en internationaal) en ICT. De leerlingen werken veelal in groepjes van bijvoorbeeld twee. Door de eenvoudige en eenduidige opzet van Digikrant is het gemakkelijk voor zowel leerlingen als leerkrachten om met Digikrant te starten. Onafhankelijk van ICT-netwerk Digikrant is ontstaan vanuit de basisscholen in Enschede, aangesloten bij het samenwerkingsverband BOK (Basis Op Kop). Inmiddels is een groot aantal andere scholen waaronder De Rank in Toldijk met de Digikrant aan de slag. Digikrant kan gebruikt worden, onafhankelijk van het ICT-netwerk dat op scholen beschikbaar is. Slechts een PC met Internetaansluiting en een browser zijn voldoende om met Digikrant te werken. Nieuwsbrieven, Jeroen Rougoor heeft in de afgelopen periode weer heel wat nieuwsbrieven en de websites met bruikbare ict- en onderwijsnieuws gelezen en voor de ict-ers en bezoekers van de website van de VPCPO op een rijtje gezet. Op deze manier blijven we op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Jeroen bedankt voor dit monnikenwerk. ICT-Stuurgroep

6

ICT beleidsplan. Schooljaar 2015-2018. OBS de Pijlstaart

ICT beleidsplan. Schooljaar 2015-2018. OBS de Pijlstaart ICT beleidsplan OBS De Pijlstaart Schooljaar 2015-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Leerdoelen leerlingen blz. 4 en 5 3. Management en organisatie blz. 6 4. Deskundigheid en professionalisering

Nadere informatie

2008-2012. ICT - Beleidsplan. Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023

2008-2012. ICT - Beleidsplan. Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023 2008-2012 ICT - Beleidsplan Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Doelen 2 Vaststaand beleid 2 Basisbits 2 Inzetten software 3

Nadere informatie

Uitgewerkt projectplan: Een documentaire maken.

Uitgewerkt projectplan: Een documentaire maken. Uitgewerkt projectplan: Een documentaire maken. Inleiding De Piersonschool is een Jenaplanschool. In een jenaplanschool is wereldoriëntatie heel belangrijk en het hart van het onderwijs. We willen de wereld

Nadere informatie

4. Eerste hulp bij softwareproblemen

4. Eerste hulp bij softwareproblemen 109 4. Eerste hulp bij softwareproblemen De software bepaalt wat u met uw computer kunt doen en er zijn dan ook duizenden verschillende programma s. De meeste werken probleemloos, maar af en toe kunt u

Nadere informatie

Kinderen kunnen zelfstandig met de Skoolmate werken vanaf groep 4. Wel moeten zij eerst leren hoe ze met de laptop horen om te gaan.

Kinderen kunnen zelfstandig met de Skoolmate werken vanaf groep 4. Wel moeten zij eerst leren hoe ze met de laptop horen om te gaan. BESCHRIJVING SKOOLMATE Wat is het? De Skoolmate is een kleine laptop die speciaal is ontwikkeld voor kinderhandjes. Hij kan tegen een stootje en heeft een handvat. Daarnaast beschikt de laptop onder andere

Nadere informatie

Schoolportret. Lotte Oosterhof. HAVT3a

Schoolportret. Lotte Oosterhof. HAVT3a Schoolportret Lotte Oosterhof 48 73 52 HAVT3a 1 De beschikbare hardware en het gebruik De school beschikt over computers, digiborden en printers. Computers De computers bevinden zich in de klaslokalen

Nadere informatie

Individueel gebruik van ICT in het onderwijs belemmerd de ontwikkeling van sociale contacten tussen leerlingen:

Individueel gebruik van ICT in het onderwijs belemmerd de ontwikkeling van sociale contacten tussen leerlingen: Individueel gebruik van ICT in het onderwijs belemmerd de ontwikkeling van sociale contacten tussen leerlingen: 1. ICT is een middel en wordt steeds meer gebruikt in het onderwijs. Daarbij kijk je ook

Nadere informatie

REIS NAAR AMERIKA IN HET KADER VAN ICT-ONTWIKKELINGEN BINNEN SKOBOS.

REIS NAAR AMERIKA IN HET KADER VAN ICT-ONTWIKKELINGEN BINNEN SKOBOS. REIS NAAR AMERIKA IN HET KADER VAN ICT-ONTWIKKELINGEN BINNEN SKOBOS. SKOBOS heeft in haar strategische ontwikkelingen veel ruimte gemaakt voor ICT. In dat kader wordt op dit moment een digitale werkomgeving

Nadere informatie

De Brede School Academie Utrecht

De Brede School Academie Utrecht OOK IN uw wijk! De Brede School Academie Utrecht Er gebeurt iets nieuws in Utrecht. Iets bijzonders. Basisscholen uit de wijken Overvecht, Hoograven, Ondiep/Zuilen, Kanaleneiland en Lombok/Oog in Al werken

Nadere informatie

Sjabloon voor het opmaken van een beleidsplan ICT

Sjabloon voor het opmaken van een beleidsplan ICT Sjabloon voor het opmaken van een beleidsplan ICT Dit document is een sjabloon dat kan worden gebruikt bij het opmaken van een ICTbeleidsplan. De voornaamste rubrieken die nodig zijn in het beleidsplan

Nadere informatie

Producthandleiding. Aan de slag met de DigiKrant

Producthandleiding. Aan de slag met de DigiKrant Producthandleiding Aan de slag met de DigiKrant Producthandleiding (accountbeheerder en leraar) behorend bij DigiKrant v1.0 DigiKrant is een product van QLiCT Inhoud 1 Lees dit eerst... 1 2 Hoe log ik

Nadere informatie

utrecht Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal

utrecht Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal Kantoor gebruik Tablets en Smartphones Anton Doornenbal Agenda Introductie HCC regio Utrecht. E-mail- en agenda-beheer. Office toepassingen. Werken in de cloud. Internet browsen. Remote beheer (remote

Nadere informatie

Voordelen voor u: Functie Basis Plus Online Werken Leren QL-ICT Online of QL-ICT Online Plus Online Online

Voordelen voor u: Functie Basis Plus Online Werken Leren QL-ICT Online of QL-ICT Online Plus Online Online QL-ICT Online QL-ICT Online maakt leren flexibel toegankelijk en leuker tegelijk Ruben Biemans, De Triangel, Nijverdal Het onderwijs staat aan het begin van een nieuw tijdperk. QL-ICT speelt hierop in

Nadere informatie

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO

VMBO praktische leerweg VMBO theoretische leerweg HAVO VWO Page of 7 Enquête voortgezet onderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas

Nadere informatie

Installeren besturingssysteem

Installeren besturingssysteem Datum 15-10-2015 Naam HAN Versie 1.0. Status Definitief Inhoudsopgave 1. 8 Installeren besturingssysteem... 3 1.1. 1 Inlezen CMDB lijst in Topdesk... 5 1.2. 2 Inlezen CMDB lijst t.b.v. AD... 6 1.3. 3 Koppelen

Nadere informatie

ICT-plan 2015-2016. o.b.s de Wezeboom Oosteinde

ICT-plan 2015-2016. o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT-plan o.b.s de Wezeboom Oosteinde Inleiding ICT neemt een steeds belangrijkere plaats in de huidige samenleving in. Het onderwijs kan bij deze ontwikkeling niet achterblijven en dient in te spelen op

Nadere informatie

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING

HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING HANDLEIDING TOOLS4EVER ISUPPORT ONLINE WEBOMGEVING Inhoudsopgave 1. Belangrijkste spelregels... 3 2. Contact met tools4ever international support... 4 isupport webomgeving... 4 Eerste maal inloggen...

Nadere informatie

Enquête stichting Parentes Zoetermeer

Enquête stichting Parentes Zoetermeer Enquête stichting Parentes Zoetermeer In de afgelopen weken hebt u de mogelijkheid gehad om d.m.v. onze enquête uw stem te laten horen over diverse punten die spelen binnen onze stichting Parentes. In

Nadere informatie

Beleid Support. Versie 2.0 augustus 2017

Beleid Support. Versie 2.0 augustus 2017 Beleid Support Versie 2.0 augustus 2017 Inhoud Beleid support... 3 Voorwoord... 3 Contact opnemen met de afdeling Support... 4 Informeer ons volledig... 4 Proces... 5 Eerstelijns support... 5 Tweedelijns

Nadere informatie

Laat u inspireren door de Taalconsulent!

Laat u inspireren door de Taalconsulent! Laat u inspireren door de Taalconsulent! Een koffer vol inspiratie De deskundige Taalconsulent stelt uw wensen centraal. De Taalconsulent biedt u een unieke selectie uit het volledige aanbod van kennis

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Sine Limite, Panta rhei en het Kenniscentrum Dyslexie op weg naar Passend Onderwijs in de regio Deventer

Sine Limite, Panta rhei en het Kenniscentrum Dyslexie op weg naar Passend Onderwijs in de regio Deventer Sine Limite, Panta rhei en het Kenniscentrum Dyslexie op weg naar Passend Onderwijs in de regio Deventer Dikla de Munnik, coördinator Kenniscentrum Dyslexie d.demunnik@po-deventer.nl Wat is Sine Limite?

Nadere informatie

geheimen van online zelfverdediging

geheimen van online zelfverdediging geheimen van online zelfverdediging DR. Marc INHOUD Laat je niet belazeren! ➊ Houd uw beveiligingscodes geheim. ➋ Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt. ➌ Zorg voor een goede beveiliging

Nadere informatie

3. Videobellen met Windows Live Messenger

3. Videobellen met Windows Live Messenger 49 3. Videobellen met Windows Live Messenger Misschien heeft u het programma Windows Live Messenger wel eens gebruikt om te chatten met contactpersonen die op hetzelfde moment online zijn. Chatten is het

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

Stadstafel Onderwijs. 29 oktober 2014, Amadeus Lyceum

Stadstafel Onderwijs. 29 oktober 2014, Amadeus Lyceum Stadstafel Onderwijs 29 oktober 2014, Amadeus Lyceum In gesprek over toekomstbestendig onderwijs: Hoe kunnen we de jongere optimaal voorbereiden op zijn toekomst? In het coalitieakkoord Utrecht maken we

Nadere informatie

Oppenhuizen, 28-10-2015. Schoolbeleid cbs It Harspit voor tablets (Snappet)

Oppenhuizen, 28-10-2015. Schoolbeleid cbs It Harspit voor tablets (Snappet) Chr. Basisschool It Harspit waar T OP-timaal presteren EN T WELbevinden de aandacht krijgen die een kind verdient! P. Walmastrjitte 8 8625 HE Oppenhuizen Telefoon: (0515) 55 96 88 E-mail: ih@palludara.nl

Nadere informatie

Ik heb hulp en ondersteuning thuis. Wat verandert er in 2015?

Ik heb hulp en ondersteuning thuis. Wat verandert er in 2015? Ik heb hulp en ondersteuning thuis Wat verandert er in 2015? Meestal kunt u met hulp van familie of buren uw leven prima organiseren. Maar soms heeft u hulp nodig. Voor ondersteuning in de huishouding.

Nadere informatie

Open Source in het onderwijs Er valt nog veel meer te kiezen! Twan Vermunt

Open Source in het onderwijs Er valt nog veel meer te kiezen! Twan Vermunt Open Source in het onderwijs Er valt nog veel meer te kiezen! Open source volgens Wikipedia: Er valt nog veel meer te kiezen! Open source beschrijft de praktijk die in productie en ontwikkeling vrije toegang

Nadere informatie

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden

Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Berg en Dal, 23-10- 15 Betreft: nieuwsbrief 2 Bijlagen: 1) Vacature GMR 2) Verslag gezamenlijke bijeenkomst OR / MR / partnerschapscommissie 3) Activiteiten van derden Beste ouders, De herfstvakantie is

Nadere informatie

Infopunt 07 4 december 2013

Infopunt 07 4 december 2013 Infopunt 07 4 december 2013 Vol verwachting klopt ons hart! De school ziet er feestelijk uit met alle Sinterklaas versieringen en natuurlijk, onze grootste blikvanger, die prachtige boot. Bij en in de

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Van website naar e-zine Composer template

Van website naar e-zine Composer template Van website naar e-zine Composer template Inleiding In dit document wordt beschreven hoe u te werk zou kunnen gaan om van een bestaande website een template te maken voor een digitale nieuwsbrief. Bij

Nadere informatie

Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail. Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1

Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail. Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1 Mediaprotocol: Internet Mobiele telefoon Overige mobiele gadgets Sociale media E-mail Protocol mediagebruik Odaschool Weert november 2011 1 Inhoud: 1. Dit protocol 2. Afspraken voor alle kinderen 3. Praktisch

Nadere informatie

Praktijkinstructie Ondersteuning aanschaf en gebruik educatieve software 2 (CIN17.2/CREBO:53095)

Praktijkinstructie Ondersteuning aanschaf en gebruik educatieve software 2 (CIN17.2/CREBO:53095) instructie Ondersteuning aanschaf en gebruik educatieve software 2 (CIN17.2/CREBO:53095) pi.cin17.2.v1 ECABO, 1 juni 2000 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen,

Nadere informatie

2002 2007 eerste lustrum van Stichting Kumari

2002 2007 eerste lustrum van Stichting Kumari Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de vaste donateurs en belangstellenden van Stichting Kumari en verschijnt twee maal per jaar. Reacties kunt u sturen naar het correspondentieadres. nieuwsbrief 4e jaargang/2

Nadere informatie

SURFACE BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het? De Surface in het onderwijs

SURFACE BESCHRIJVING. Wat is het? Voor wie is het? Hoe werkt het? De Surface in het onderwijs BESCHRIJVING SURFACE Wat is het? De Surface is een liggend 30 inch beeldscherm op een tafel waaraan meerdere kinderen tegelijk kunnen werken. Zij bedienen de Surface met hun handen. Het apparaat kan 52

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Servicedesk

Dienstbeschrijving Servicedesk Monteba IT Solutions is een diensten bedrijf. We richten ons primair op het onderhoud en installatie van computers, internet en telefonie. Om de dienstverlening te stroomlijnen maakt onze Servicedesk gebruik

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Windows Live Family Safety

Windows Live Family Safety 1 Windows Live Family Safety Met Windows Live Family Safety kunt u toezicht houden op het internetgebruik van uw (klein)kinderen. U kunt specifieke websites blokkeren of toestaan, maar u kunt ook webinhoud

Nadere informatie

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E.

Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Page of 6 Enquête basisonderwijs Deze vragenlijst bestaat uit vijf delen, A t/m E. Er zijn in totaal 9 vragen. A. Over jezelf Dit onderdeel bestaat uit zeven vragen. Hoe oud ben je? In welke klas zit je?

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Kattenbroek Huisarts Schenkels Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Kattenbroek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Ontdekkend Leren en Werkend leren

Ontdekkend Leren en Werkend leren Ontdekkend Leren en Werkend leren Motivatie Even voorstellen * Andrea de Groot: teamleider bovenbouw daarvoor: (v)mbo * Ria van Tuinen: opleidingsdirecteur daarvoor: teamleider vso mlk * Kennemer Praktijkschool

Nadere informatie

QL-ICT denkt met u mee, adviseert en inspireert

QL-ICT denkt met u mee, adviseert en inspireert QL-ICT denkt met u mee, adviseert en inspireert Haalt u het maximale uit uw onderwijs? Voor QL-ICT is ICT een middel om uw onderwijs continu te verbeteren. Dat is hoe wij het zien. Daarom is QL-ICT uw

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Magister 6

Veel gestelde vragen Magister 6 Veel gestelde vragen Magister 6 De Magistersite draait extern, bij de leverancier Schoolmaster in Leeuwarden. De school kan hier geen invloed op uitoefenen. Bij en aantal ouders geeft Magister soms echter

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander Schooljaarplan -2016 Koning Willem-Alexander 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Onderwerp (S.M.A.) Datum agendapunt (R.T.) Klaar? (T) Borging VCPO-NG scholen

Nadere informatie

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met:

HCC! Midden Brabant. Een eerste kennismaking met: HCC! Midden Brabant Een eerste kennismaking met: Deze presentatie is gebaseerd op Windows 10 Technical Preview Build #9926. Een volgende versie zal de Windows 10 Consumer Preview zijn. Deze zal meer gericht

Nadere informatie

Er wordt een presentatie verzorgd de huidige stand van zaken van Ict in Onderwijs. Hierbij worden ook enkele vragen gesteld.

Er wordt een presentatie verzorgd de huidige stand van zaken van Ict in Onderwijs. Hierbij worden ook enkele vragen gesteld. VERSLAG REGIONALE CONSULTATIE OVER ICT EN ONDERWIJS MAROWIJNE DATUM: WOENSDAG 23 OKTOBER 2013 LOCATIE: RECREATIECENTRUM MARIJKEDORP Op woensdag 23 oktober werd in de recreatiezaal van Marijkedorp de regionale

Nadere informatie

Stap 1. Stichting Veilig Online

Stap 1. Stichting Veilig Online Ouderlijk toezicht is beschikbaar op Microsoft Windows Vista zorgt ervoor dat u controle heeft over het doen en laten van uw kinderen op de computer. Het is mogelijk om een tijdslimiet in te stellen, webfilters

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : van den Berg, de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Verslag schoolbezoek bestuur Kopie

Nadere informatie

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde. ICT plan obs de Wezeboom Versie:

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde. ICT plan obs de Wezeboom Versie: ICT-plan o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie: 10-10-2017 1 Inleiding ICT neemt een steeds belangrijkere plaats in de huidige samenleving in. Het onderwijs kan bij deze ontwikkeling

Nadere informatie

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Klik en er gaat iets moois gebeuren...

Klik en er gaat iets moois gebeuren... Dit document wordt stukje bij beetje voorzien van "Tips & Trucs" voor het gebruik van onze website. Hopelijk wordt hiermee voorzien in een behoefte van de bezoekers en gebruikers van onze website. Veel

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10

Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10 Windows 10 Windows 10 Workshop 1 Is uw computer klaar voor Windows 10 Gratis.......over naar Windows 10: Gratis upgrade van Windows 7 / 8.1 naar Windows 10; Gedurende 1 jaar (tot 30/7-2016); Na upgrade:

Nadere informatie

voor alle inwoners van Soest van 55 jaar en ouder COMPUTERSPECIAL augustus 2012 Werkgroep van Stichting Welzijn Ouderen Soest

voor alle inwoners van Soest van 55 jaar en ouder COMPUTERSPECIAL augustus 2012 Werkgroep van Stichting Welzijn Ouderen Soest voor alle inwoners van Soest van 55 jaar en ouder COMPUTERSPECIAL augustus 2012 Werkgroep van Stichting Welzijn Ouderen Soest De Klarinet is gecertificeerd leercentrum van Coördinatoren van de computergroep

Nadere informatie

Personalia. Geboortedatum: Inzetbaar als. Support engineer. Profiel

Personalia. Geboortedatum: Inzetbaar als. Support engineer. Profiel Personalia Naam: Vincent Geboortedatum: 28-03-1989 Woonplaats: Lelystad Nationaliteit: Nederlandse Rijbewijs: Ja + auto Inzetbaar als Support engineer Profiel Vincent is een medewerker die zich snel aanpast

Nadere informatie

CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551

CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551 info@merula.vcodekring.nl www.merula.nl CBS Merula is één van de scholen van www.vcodekring.nl ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school: Christelijke

Nadere informatie

Help, hij doet het niet

Help, hij doet het niet Help, hij doet het niet Studiewijzers en agenda-items zijn niet te plaatsen. Magister vraagt om inlognaam maar er gebeurt niets. Schoolmail van de leerlingen doet het niet. Je bent aangemeld en je komt

Nadere informatie

...over zicht op leren.

...over zicht op leren. ...over zicht op leren. a Wolters Kluwer business De Methode Monitor De Methode Monitor: inzicht door overzicht! De Methode Monitor is een computerprogramma, waarmee eindelijk een standaard voor het uitlezen

Nadere informatie

Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan

Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan Binnen de landelijke aanpak van de Bibliotheek Leerlingen met goede informatievaardigheden maken betere werkstukken en houden interessantere spreekbeurten.

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

Intro. Theo van Rijzewijk. WSNS Tilburg. Regio Passend onderwijs Midden-Brabant

Intro. Theo van Rijzewijk. WSNS Tilburg. Regio Passend onderwijs Midden-Brabant Intro Theo van Rijzewijk WSNS Tilburg Regio Passend onderwijs Midden-Brabant Aanleiding Aanleiding Uit de vele toelichtende opmerkingen die de respondenten hebben gegeven bij de antwoorden, vallen nog

Nadere informatie

Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013

Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013 Terugblik op het Schoolcafé Andere Schooltijden, 23 mei 2013 Op 23 mei woonden circa 30 ouders het 'Schoolcafe' over andere schooltijden bij. Net als veel andere scholen, oriënteert ook De Schelven zich

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009

Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009 Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009 1 Inleiding: In dit resumé geven wij u inzicht in de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek van 2009. Het gehele rapport omvat

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Adverteren op one2xs

Adverteren op one2xs Adverteren op one2xs GPT advertenties die wél rendabel zijn. Laat u overtuigen door de vele mogelijkheden die one2xs u biedt. www.one2xs.com 28-11-2008 Adverteren op one2xs. Waarom? Enorm brede doelgroep

Nadere informatie

Een kennismaking met Company Scan Module Contractbeheer

Een kennismaking met Company Scan Module Contractbeheer Een kennismaking met Company Scan Module Contractbeheer Inleiding U staat voor de afweging om binnen uw organisatie het beheer van uw contracten te centraliseren en te automatiseren, door middel van de

Nadere informatie

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen

School en computers. Paulusse BedrijfsOpleidingen School en computers School en computers Computers zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Kinderen van nu spelen vaak al computerspelletjes voor ze naar groep 1 gaan. Op school nemen computers een

Nadere informatie

Wat zijn de bankgegevens van Services for ICT?

Wat zijn de bankgegevens van Services for ICT? FAQ Veelgestelde vragen Onlangs zijn alle relaties van IMD, per brief, geïnformeerd over het afronden van de laatste fase van de migratie tussen IMD en HP CDS. Wij kunnen ons voorstellen dat deze migratie

Nadere informatie

Uw Bestuur Interactief. Mogelijke concrete toepassingen

Uw Bestuur Interactief. Mogelijke concrete toepassingen Uw Bestuur Interactief Mogelijke concrete toepassingen 2008 1 Mogelijke onderzoeken o Personeelstevredenheidsenquêtes o Klantentevredenheidsonderzoek o Website-evaluaties o Evaluatie gemeentelijk infoblad

Nadere informatie

Berg en Dal, 25-9- 15. Betreft: nieuwsbrief 1. Beste ouders, De eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar.

Berg en Dal, 25-9- 15. Betreft: nieuwsbrief 1. Beste ouders, De eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Berg en Dal, 25-9- 15 Betreft: nieuwsbrief 1 Beste ouders, De eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. De start van het nieuwe schooljaar: We hebben een goede start gemaakt. De leerkrachten geven

Nadere informatie

Cursus Coördinator Cultuureducatie Onderbouw V.O

Cursus Coördinator Cultuureducatie Onderbouw V.O Cursus Coördinator Cultuureducatie Onderbouw V.O. 2012-2013 CultuurlinC, marktplaats cultuureducatie Roosendaal biedt de cursus Coördinator Cultuureducatie Onderbouw Voortgezet Onderwijs aan. Aanleiding

Nadere informatie

Handleiding bij mogelijk voorkomende problemen met de GigaKids online typecursus

Handleiding bij mogelijk voorkomende problemen met de GigaKids online typecursus Handleiding bij mogelijk voorkomende problemen met de GigaKids online typecursus Concept versie! Copyright 2011 Avater Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Boutronic Dongle driver installeren

Boutronic Dongle driver installeren Boutronic Dongle driver installeren Wanneer u de Boutronic USB Dongle aansluit op uw computer, zal de computer proberen deze automatisch te herkennen. Wanneer uw computer de Boutronic USB Dongle herkent,

Nadere informatie

Rentepunten Zo werkt het

Rentepunten Zo werkt het Rentepunten Zo werkt het Rentepunten Bij veel spaarrekeningen van de ING ontvangt u naast rente ook Rentepunten. Met die gratis Rentepunten kunt u heel voordelig aan kopen doen in onze Rentepuntenwinkel.

Nadere informatie

tern Handboek Mañuel Handboek plan van aanpak v0.1 Een plan van aanpak v0.9 Tim Logemann, junior developer

tern Handboek Mañuel Handboek plan van aanpak v0.1 Een plan van aanpak v0.9 Tim Logemann, junior developer Mañuel Handboek tern Handboek Een plan van aanpak v0.9 plan van aanpak v0.1 Tim Logemann, junior developer gemann, tim@mass.im junior developer ass.im 68048, W4Ax, 68048@glr.nl 4Ax, 68048@glr.nl mass.im,

Nadere informatie

Product informatie. Pagina 1 van 5

Product informatie. Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Product informatie Pagina 2 van 5 SMARTBoards: Voor een leerkracht is het schoolbord een van zijn belangrijkste gereedschappen. Hoe vaak gebruik je niet even het bord om een aantekening

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Start 2e lesperiode winter 2015-2016. Verslag van de eerste periode. Digitale vaardigheden. November 2015.

Nieuwsbrief. Start 2e lesperiode winter 2015-2016. Verslag van de eerste periode. Digitale vaardigheden. November 2015. NR 8, NOV EMBER 2015 Nieuwsbrief November 2015 Start 2e lesperiode winter 2015-2016 In dit nummer 1 Start 2 e lesperiode winter 2015-2016 1 Verslag van de eerste periode 1 Digitale vaardigheden 2 LesOpMaat

Nadere informatie

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie:

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie: ICT-plan o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie: 06-10-2016 1 Inleiding ICT neemt een steeds belangrijkere plaats in de huidige samenleving in. Het onderwijs kan bij deze ontwikkeling

Nadere informatie

Windows XP Migratie Sessie, SLBdiensten en Microsoft.

Windows XP Migratie Sessie, SLBdiensten en Microsoft. Windows XP Migratie Sessie, 10 juni 2013 Windows XP Migratie Sessie, SLBdiensten en Microsoft. In de loop van 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows XP. Daarom organiseerde SLBdiensten op

Nadere informatie

Eindreflectie. Taakbekwaam bovenbouw. Anouk Bluemink Vr2B Datum: 21 mei 2014 SLB er: Agnes Hartman

Eindreflectie. Taakbekwaam bovenbouw. Anouk Bluemink Vr2B Datum: 21 mei 2014 SLB er: Agnes Hartman Eindreflectie Taakbekwaam bovenbouw Anouk Bluemink Vr2B Datum: 21 mei 2014 SLB er: Agnes Hartman OBS Jan Ligthart, Zelhem Mieke van den Berg Groep 8b Intern opleider: Marc Neerhof Stage: Het afgelopen

Nadere informatie

Invoering Digitaal Wedstrijd Formulier. binnen de vereniging

Invoering Digitaal Wedstrijd Formulier. binnen de vereniging Pioen Partners Invoering Digitaal Wedstrijd Formulier binnen de vereniging Pioen Partners Tel: 0546 456223 E-mail: info@digitaalwedstrijdformulier.nl 1 Wat komt er allemaal bij kijken? Het Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2008 3e jaargang nr. 8

Nieuwsbrief maart 2008 3e jaargang nr. 8 SeniorWeb Zuid Friesland Redactieadres: Eppie Delfsma Wilfred Berrystraat 20 8474 CT Oldeholtpade e-mail: webmasterzf@home.nl Internet: http://zuidfriesland.seniorweb.nl Nieuwsbrief maart 2008 3e jaargang

Nadere informatie

Jaarverslag Werkgroep Kosmisch onderwijs en opvoeding 2011-2012

Jaarverslag Werkgroep Kosmisch onderwijs en opvoeding 2011-2012 Jaarverslag Werkgroep Kosmisch onderwijs en opvoeding 2011-2012 Leden van de werkgroep: Annet Kooiman (montessori werkplaats), André Gilara ( montessori Anninkschool), Jos Werkhoven (uitgeverij de Arend),

Nadere informatie

Handleiding Beveiligen van Wordpress

Handleiding Beveiligen van Wordpress Handleiding Beveiligen van Wordpress Deze handleiding beschrijft de stappen die u dient te nemen om uw Wordpress website te beveiligen Versie 1.0 Kies een sterk wachtwoord Gebruik als wachtwoord een combinatie

Nadere informatie

AABOD VORMING

AABOD VORMING NIEUWE SESSIES muzische vorming frans zorg ict AABOD VORMING 2009-2010 NIEUW AANBOD BASISSCHOOL!! CREATIEVE MUZISCHE VORMING!!! WIJ SPREKEN FRANS!!!! WERKEN MET FRANSE VERTELBOEKEN!! CREATIVITEIT IN FORMEEL!

Nadere informatie

Lesfiche. Doel: Leerlingen laten nadenken over het bewerken en publiceren van foto s van anderen.

Lesfiche. Doel: Leerlingen laten nadenken over het bewerken en publiceren van foto s van anderen. Ooo.. mijn foto!!! Lesfiche Doel: Leerlingen laten nadenken over het bewerken en publiceren van foto s van anderen. Materiaal: Digitale portretfoto van iedere leerling 1PC per leerling, met internettoegang

Nadere informatie

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6

Samenvatting. Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6 Samenvatting Scores Interactie Informatiewaarde Werkrelevantie Totale waardering 8,6 8,7 8,7 8,6 Uit de opmerkingen van de deelnemers blijkt dat zij de training als leerzaam, interactief en praktijkgericht

Nadere informatie

Hoe bescherm je kinderen op internet?

Hoe bescherm je kinderen op internet? Hoe bescherm je kinderen op internet? Symantec, wereldwijd marktleider in Internetbeveiligingstechnologie, houdt zich intensief bezig met computers en beveiliging. Veel kinderen surfen tegenwoordig onbeperkt

Nadere informatie

Leerwerktaak Digibordgebruik en softwarepakket in wiskundelessen

Leerwerktaak Digibordgebruik en softwarepakket in wiskundelessen Leerwerktaak Digibordgebruik en softwarepakket in wiskundelessen Titel Onderwijstype Niveau Competenties(s) Beroepstaak Geschikt voor de volgende vakken Aansluitend bij de volgende onderwijseenheid Digibordgebruik

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 2008

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 28 Respons aantal verstuurd: 1498 aantal binnengekomen:811 respons: 54.13% 1. Bij de start van de dienstverlening kreeg u informatie over de werking van de dienst.

Nadere informatie

Internetbeveiliging. Dienstbeschrijving

Internetbeveiliging. Dienstbeschrijving Internetbeveiliging Dienstbeschrijving Per april 2014 Inhoudsopgave 1. Wat is Internetbeveiliging? 4 1.1 Waarom Internetbeveiliging? 4 1.2 Pakketten Internetbeveiliging 4 1.2.1 Anti-virus 5 1.2.2 Anti-spyware

Nadere informatie

1. Mijn school heeft een concreet ICT beleid, samengesteld en onderschreven door het ganse schoolteam.

1. Mijn school heeft een concreet ICT beleid, samengesteld en onderschreven door het ganse schoolteam. peggy.thienpont@gent.be 25 reacties Dit formulier bewerken Alle reacties weergeven Analyse publiceren Overzicht Deel 1: ICT beleid departement onderwijs/ IVA 1. Mijn school heeft een concreet ICT beleid,

Nadere informatie

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding

Xerox Device Agent, XDA-Lite. Beknopte installatiehandleiding Xerox Device Agent, XDA-Lite Beknopte installatiehandleiding XDA-Lite - introductie XDA-Lite is software ontwikkeld voor het verzamelen van gegevens van machines, met als voornaamste doel de automatische

Nadere informatie

ICT-beleidsplan 2010-2014

ICT-beleidsplan 2010-2014 ICT-beleidsplan 2010-2014 1. Inleiding In dit plan beschrijven wij hoe de Tweemaster in de komende jaren vorm wil geven aan de Informatie- en communicatietechnologie (ICT) op school. Het plan is opgesteld

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Servicedesk

Dienstbeschrijving Servicedesk Monteba IT Solutions is een diensten bedrijf. We richten ons primair op het onderhoud en installatie van computers, internet en telefonie. Om de dienstverlening te stroomlijnen maakt onze Servicedesk gebruik

Nadere informatie

Computer- en tabletcursussen

Computer- en tabletcursussen Computer- en tabletcursussen Aanbod winter 2016 / voorjaar 2017 Computercursussen en workshops Aanbod winter 2016/ voorjaar 2017 ZB helpt u graag om makkelijker en beter gebruik te maken van uw laptop,

Nadere informatie

Aan de slag met het. Leren Inhoud Geven

Aan de slag met het. Leren Inhoud Geven Aan de slag met het ontwikkelmodel Samen Leren Inhoud Geven Het ontwikkelmodel Samen Leren Inhoud Geven is een handvat om de dialoog te voeren over de ontwikkeling naar een lerende organisatie. Door hierover

Nadere informatie

Laatste update 20 mei Privacy Verklaring

Laatste update 20 mei Privacy Verklaring Laatste update 20 mei 2018. Privacy Verklaring De Succesvolle Introvert (verder: DSI), Marloes Bouwmeester, vindt jouw privacy net zo belangrijk als jij. Daarom doe ik er alles aan om jouw persoonlijke

Nadere informatie