CBS Merula Bloemendaele XA Heenvliet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CBS Merula Bloemendaele 4 3218XA Heenvliet 0181-662551"

Transcriptie

1 CBS Merula Bloemendaele XA Heenvliet info@merula.vcodekring.nl CBS Merula is één van de scholen van

2 ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school: Christelijke basisschool Merula Richting: Protestants-Christelijk Adres: Bloemendaele 4 Telefoon: Postcode en plaatsnaam: 3218 XA Heenvliet Bevoegd gezag Naam: Vereniging Christelijk Onderwijs VCO De Kring Adres: Krammer 8 te Brielle Telefoon: ICT coördinator Naam ict-coördinator: Directie Naam directeur school: Mevr. C. van Heek Mevr. P.C. Beukelman Vaststelling Directie: Mevr. P.C. Beukelman Handtekening: Vastgesteld te: Datum: Medezeggenschapsraad: Handtekening Vastgesteld te: Datum:

3 1. Inleiding Voor u ligt het ict beleidsplan van CBS Merula. Dit plan sluit aan op het onderwijs dat onze school biedt en is een gevolg van de meerjarenplanning, zoals beschreven in het schoolplan Het plan is opgesteld door de ict-coördinator en de directie. Het conceptplan is bekeken en goedgekeurd door het team en de MR.

4 2. Doelstelling van het ict-gebruik binnen de school 2.1 Algemene ICT doelen - Het gebruik van ict is een geïntegreerd onderdeel van de streefbeelden en de verbeterplannen zoals beschreven in ons schoolplan Alle leerkrachten beheersen de ict-basisvaardigheden - Ict is een geïntegreerd onderdeel van het schoolbeleid - Het streven is om een verhouding van 1 computer per 4 leerlingen beschikbaar te hebben. - Ten aanzien van een nieuwe lesmethode zal er bij een definitieve keuze gekeken worden of er passende software bijgeleverd wordt. - De school heeft een ict-coördinator die op de hoogte blijft van de actuele ontwikkelingen op ict gebied en informeert en ondersteunt het team. - De school heeft de beschikking over een netwerk 2.2. Algemene schoolspecifieke doelen - De leerling leert, mede door het gebruik van de computer en internet zoveel mogelijk kennis te verwerven en vaardigheden op te bouwen. - De leerling leert op een veilige manier om te gaan met het internet - De inzet van ict is in de dagelijkse schoolpraktijk leidt tot kwaliteitsverhoging van het onderwijs op school - De inzet van ict draagt bij aan onderwijs op maat voor alle leerlingen - De leerlingen worden gedurende hun gehele schoolloopbaan getraind in algemene computervaardigheden, die noodzakelijk zijn voor het kind om zich verder te kunnen ontwikkelen binnen de diverse vakgebieden. Hierbij is het uitgangspunt dat ict een ondersteuning vormt bij de ontwikkeling en geen doel op zich is. 2.3 Schoolspecifieke doelen ten aanzien van educatief computergebruik Onderbouw (groep 1 t/m 4) - De leerlingen leren omgaan met de muis en het toetsenbord - De leerlingen zijn in staat de computer op te starten en af te sluiten - De leerlingen zijn in staat programma s op te starten en te werken met programma s die passen bij hun leeftijd en niveau - De leerlingen leren omgaan met diverse software behorende bij methodes - De computer staat op het takenbord als één van de te kiezen hoeken in groep 1,2 en 3 - De computers speelt een rol met betrekking tot ontluikende geletterdheid en gecijferdheid - De leerlingen in groep 3 en 4 zijn in staat om eenvoudige stelopdrachten met een tekstverwerker te maken Bovenbouw (groep 5 t/m 8) - Er wordt een vervolg gegeven aan de beschreven doelen voor de onderbouw - De leerlingen zijn in staat informatie op het internet te vinden en te gebruiken voor o.a. werkstukken, spreekbeurten en boekbeurten - De kinderen werken aan hun vaardigheid in het werken met Officeprogramma s. In groep 5 en 6 werken zij respectievelijk de boekjes PowerPoint en Word door van het programma Schoolbits. In groep kiezen de kinderen nog een boekje en werken dat door.

5 - (De kinderen leren zinvol en veilig het internet gebruiken. In groep 7 halen zij het diploma Veilig Internet - Jaarlijks ondertekenen de kinderen en ouders vanaf groep 5 het Internetprotocol van de school. In het protocol staan duidelijke afspraken over het omgaan met het internet op school. (zie bijlage) 2.4. Doelen ten aanzien van de leerkrachten - Er zijn leerkrachten op school die de kinderen begeleiden bij het werken op de computer. - De leerkrachten van onze school kunnen omgaan met de computer en de noodzakelijke software voor het leerjaar waaraan zij lesgeven - De leerkrachten zijn in staat de tekstverwerker zinvol te gebruiken - De leerkrachten zijn in staat educatieve informatie van het internet te halen en elektronische post te verzenden en te ontvangen - De leerkrachten hebben de mogelijkheid om thuis te werken met , SCOL, ESIS. 2.5 Doelen ten aanzien van de organisatie - Er zijn voldoende computers op school om een geïntegreerd middel in de les te kunnen zijn. - De groepen 3 t/m 8 gebruiken dagelijks het digitale schoolbord. In groep 1 en 2 waar mogelijk en zinvol. - De interne informatieverstrekking verloopt deels via het interne netwerk; ieder personeelslid heeft zijn eigen adres. 2.6 Doelen ten aanzien van het beheer - Het beheer is zo geregeld dat alle computers gebruiksklaar zijn. Hiervoor is een contract afgesloten met Qlict voor onbepaalde tijd. - Het dagelijks onderhoud ligt in handen van de ict-coördinator - Groot onderhoud wordt verzorgd door de systeembeheerder waarmee een contract is afgesloten.

6 3. Opzet en ondersteuning 3.1. Huidige situatie Op de Merula zijn alle leerkrachten in staat om met de computer te werken. Iedere leerkracht beheerst de vaardigheid om met Word, internet en te werken, educatieve software en het digitale schoolbord te werken. Er zijn aanzienlijke niveauverschillen tussen leerkrachten in ict vaardigheden, daarom wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van collegiale ondersteuning. De taken worden onderling zo verdeeld dat alle kinderen onderwezen worden in het gebruik van ict Scholingsplan De directie schept de voorwaarden om ict-beleid een plaats te geven binnen de organisatie. De ict-coördinator woont de bijeenkomsten van de ict-werkgroep van VCO De Kring bij en blijft zo op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van ict. De ict-coördinator en de directie informeren over de actuluele ontwikkeling en begeleiden het team bij het werken met het digibord, educatieve software en administratieprogramma s ESIS en SCOL.

7 4. Organisatorische structuur 4.1. Taakverdeling De directie - is verantwoordelijk voor ict op de school conform het ict-beleidsplan - schat de veranderingscapaciteit van de school in en bewaakt de planning - stelt samen met de ict-coördinator een meerjarenbegroting op (zie bijlage) - is verantwoordelijk voor de aanschaf van hardware en software na overleg met ictcoördinator. - Rapporteert naar MR en bestuur De ict-coördinator - werkt in opdracht van de directie het ict-beleidsplan uit - assisteert en informeert collega s - doet voorstellen voor aanschaf en invoeringsstrategieën van software - doet voorstellen voor aanschaf van ict-hulpmiddelen - draagt zorg voor een regelmatige evaluatie - verhelpt eenvoudige storingen - onderhoudt contact met extern systeembeheerder - verdiept in ontwikkelingen educatieve software Systeembeheerder extern - installeren van hardware inzake het netwerk - installeren van programma s inzake het netwerk - adviseert directie inzake de aanschaf van hardware - ontwerpt en bewaakt een goed beveiligingssysteem - vervult een helpdeskfunctie - stemt af met ict-coördinator en directie 4.2. Personeelsinzet De ict- coördinator krijgt 60 uur op jaarbasis in de normjaartaak. Voor het beheren van de website wordt 20 uur in het taakbeleid opgenomen.

8 5. Planning Afspraken over het gebruik van de computer en digitaal schoolbord Digitaal Schoolbord Oefen software Digitaal Schoolbord Oefen software Digitaal Schoolbord Groep 1 en 2 Trefwoord Wekelijks Wekelijks Wekelijks Oefen software Ambrasoft Dagelijks Dagelijks Dagelijks Educatieve Dagelijks Dagelijks software* Groep 3 t/m 8 Trefwoord Dagelijks Dagelijks Dagelijks Wereld in getallen Dagelijks Wekelijks Dagelijks Wekelijks Dagelijks Wekelijks Estafette/ VLL Iedere les Wekelijks Dagelijks Wekelijks Dagelijks Wekelijks Taal Dagelijks* Dagelijks Spelling Dagelijks* Dagelijks Engels Wekelijks - Wekelijks - Wekelijks - Wereldoriëntatie Wekelijks Wekelijks Wekelijks Opmerkingen* Groep 1 en 2 beschikt nog niet over de juiste ondersteunende educatieve programma s. De ictcoördinator zal in het schooljaar met de collega s van de onderbouw zoeken naar het juiste aanbod en een voorstel doen voor het aanschaffen van geschikte software. Voor taal en spelling wordt in het schooljaar waarschijnlijk een nieuwe methode ingevoerd. Bij het kiezen van een methode wordt ook gekeken naar de beschikbare software. Lessen ter ondersteuning van de computervaardigheid van de kinderen Groep 5: Schoolbits, module PowerPoint Groep 6: Schoolbits, module Word Groep 7: Diploma Veilig Internet Groep 8: Schoolbits, Keuze Module

CBS Anker. ICT plan 2011 2015. CBS Anker/ CBS Geuzenschip

CBS Anker. ICT plan 2011 2015. CBS Anker/ CBS Geuzenschip CBS Anker ICT plan 2011 2015 CBS Anker/ CBS Geuzenschip CBS Geuzenschip 1 Inleiding In het plan dat voor u ligt willen wij beschrijven hoe CBS Anker en CBS Geuzenschip in de komende jaren vorm willen geven

Nadere informatie

ICT beleidsplan. Schooljaar 2015-2018. OBS de Pijlstaart

ICT beleidsplan. Schooljaar 2015-2018. OBS de Pijlstaart ICT beleidsplan OBS De Pijlstaart Schooljaar 2015-2018 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 3 2. Leerdoelen leerlingen blz. 4 en 5 3. Management en organisatie blz. 6 4. Deskundigheid en professionalisering

Nadere informatie

ICT-beleidsplan 2010-2014

ICT-beleidsplan 2010-2014 ICT-beleidsplan 2010-2014 1. Inleiding In dit plan beschrijven wij hoe de Tweemaster in de komende jaren vorm wil geven aan de Informatie- en communicatietechnologie (ICT) op school. Het plan is opgesteld

Nadere informatie

2008-2012. ICT - Beleidsplan. Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023

2008-2012. ICT - Beleidsplan. Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023 2008-2012 ICT - Beleidsplan Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Doelen 2 Vaststaand beleid 2 Basisbits 2 Inzetten software 3

Nadere informatie

ICT-plan De Bouwsteen

ICT-plan De Bouwsteen ICT-plan De Bouwsteen 2017-2018 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan 2017-2018 op ICT-gebied voor De Bouwsteen in s-gravendeel. Door middel van dit plan willen we ons ICT onderwijs verbeteren. In december

Nadere informatie

Bevoegd gezag Vereniging Christelijk Onderwijs VCO De Kring Gemeenlandsedijk Noord 26b 3216AG Abbenbroek Telefoon: Vastgesteld te: Datum:

Bevoegd gezag Vereniging Christelijk Onderwijs VCO De Kring Gemeenlandsedijk Noord 26b 3216AG Abbenbroek Telefoon: Vastgesteld te: Datum: ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school: Christelijke basisschool Regenboog Richting: Protestants-Christelijk Adres: Perengaarde 1 Nachtegaallaan 25 Postcode en plaatsnaam: 3181PV Rozenburg 3181SL

Nadere informatie

ICT Beleidsplan Ibs Ababil

ICT Beleidsplan Ibs Ababil ICT Beleidsplan Ibs Ababil Onze visie op ICT De visie van IBS Ababil is om ICT als een middel in te zetten om de schooldoelen te bereiken. Wij streven naar het bevorderen van het gebruik van ICT als integraal

Nadere informatie

ICT-beleidsplan CBS de Brug

ICT-beleidsplan CBS de Brug ICT-beleidsplan CBS de Brug 2011-2015 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 3 DOELSTELLING VAN HET ICT-BELEIDSPLAN 3 INHOUD VAN HET ICT-BELEIDSPLAN 3 RELATIE SCHOOLPLAN MET HET ICT-BELEIDSPLAN 4 ZAKELIJKE

Nadere informatie

NIEUWE MEDIA BELEIDSPLAN OBS T JOK INHOUD: Hoofdstuk 1, inleiding. Hoofdstuk 2, gebruik van nieuwe media, de huidige situatie

NIEUWE MEDIA BELEIDSPLAN OBS T JOK INHOUD: Hoofdstuk 1, inleiding. Hoofdstuk 2, gebruik van nieuwe media, de huidige situatie NIEUWE MEDIA BELEIDSPLAN OBS T JOK INHOUD: Hoofdstuk 1, inleiding Hoofdstuk 2, gebruik van nieuwe media, de huidige situatie Hoofdstuk 3, taken van de nieuwe media coördinator Hoofdstuk 4, regels en afspraken

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. E. Gerssen 1

BELEIDSPLAN. E. Gerssen 1 BELEIDSPLAN ICT MEERWERF BASISSCHOOL DE KLUFT 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA VISIE OP LEREN 2 VISIE OP DE INZET VAN ICT 4 LANGE TERMIJNDOELEN 5 KORTE TERMIJNDOELEN 6 LEERLIJN BASISVAARDIGHEDEN ICT 8 TAAKOMSCHRIJVING

Nadere informatie

Algemeen Uitwerking Schoolplan ICT 2011-2015

Algemeen Uitwerking Schoolplan ICT 2011-2015 Algemeen Mei 2014 Evaluatie t/m 2010 De afgelopen jaren heeft de nadruk gelegen op het invoeren van diverse softwarepakketten in de groepen en op het uitvoeren van hetgeen in de ICT leerlijn wordt vermeld.

Nadere informatie

Sjabloon voor het opmaken van een beleidsplan ICT

Sjabloon voor het opmaken van een beleidsplan ICT Sjabloon voor het opmaken van een beleidsplan ICT Dit document is een sjabloon dat kan worden gebruikt bij het opmaken van een ICTbeleidsplan. De voornaamste rubrieken die nodig zijn in het beleidsplan

Nadere informatie

Schoolportret. Lotte Oosterhof. HAVT3a

Schoolportret. Lotte Oosterhof. HAVT3a Schoolportret Lotte Oosterhof 48 73 52 HAVT3a 1 De beschikbare hardware en het gebruik De school beschikt over computers, digiborden en printers. Computers De computers bevinden zich in de klaslokalen

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres FJJ Dreweslaan 1 Postcode 9686 NG Beerta Telefoon 0597-331651 Brinnummer 09DO E-mail obsbeerta@gmail.com Website www.obsbeerta.nl Directeur S.J. Huinink

Nadere informatie

Obs De Bouwsteen juli 2012. ICT plan OBS DE BOUWSTEEN. ICT plan 2012-2014 Pagina 1

Obs De Bouwsteen juli 2012. ICT plan OBS DE BOUWSTEEN. ICT plan 2012-2014 Pagina 1 ICT plan OBS DE BOUWSTEEN ICT plan 2012-2014 Pagina 1 Inleiding Na een periode van hard werken om van een zwakke school naar een groene school te groeien, is het voor de Bouwsteen nu tijd geworden om ICT

Nadere informatie

VOORWOORD INLEIDING SCHOOL

VOORWOORD INLEIDING SCHOOL 2011 2015 Basisschool Bleijerheide November 2010 INHOUD: 3. Voorwoord. 3. Inleiding school 4. Deskundigheidsbevordering 4. Plannen voor de toekomst 5. Missie en Visie. 5. Strategische doelen 5. Concrete

Nadere informatie

Beleidsmatige invoering van ICT op de

Beleidsmatige invoering van ICT op de Beleidsmatige invoering van ICT op de Door Jonatan Bruggeman Januari 2013- Juli 2015 1. Uitgangspunten 1.1 Doelstelling van het ICT-beleidsplan De doelstelling van dit ICT-beleidsplan is vaste grond onder

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 2 VOORWOORD EN INLEIDI

Nadere informatie

PCBS Regenboog. Activiteitenplan Schooljaar 2015 2016

PCBS Regenboog. Activiteitenplan Schooljaar 2015 2016 PCBS Regenboog Activiteitenplan Schooljaar 2015 2016 ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school: PCBS De Regenboog Richting: Protestants-Christelijk Adres: Perengaarde 1 Telefoon: 0181-212485 Postcode

Nadere informatie

Beleidsplan ICT 2012-2015

Beleidsplan ICT 2012-2015 Beleidsplan ICT 2012-2015 1. Wat hebben we tot nu toe bereikt? Bereikte doelen en vaardigheden leerlingen (onze huidige doorgaande lijn): Groep 1/2: - De leerlingen kunnen de computer aanzetten - De leerlingen

Nadere informatie

Jaarplan

Jaarplan 1 Inleiding In het schoolplan 2017 2021 hebben we aangegeven in welke richting de school zich in de komende vier jaar wil ontwikkelen: we willen ons onderwijs meer laten aansluiten bij de verschillende

Nadere informatie

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal 16 17 Jaarplan Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen Locatie Fontein Locatie Transvaal Naam school: Brinnummer: Koningin Wilhelminaschool 15QK Adres: Fonteinstraat 16 / Transvaalstraat

Nadere informatie

Zowel leerkrachten als leerlingen gaan vanaf de meivakantie met Office365 werken.

Zowel leerkrachten als leerlingen gaan vanaf de meivakantie met Office365 werken. Voorwoord: In deze nieuwsbrief komt u meer informatie tegen over de aanpassingen c.q. vernieuwingen binnen het ICT gebeuren op De Driesprong. Daar wij als een van de eerste scholen zijn gaan werken met

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren)

Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren) toelichting SMART: Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren) SPECIFIEK Activiteiten (concreet formuleren) en tijdsplanning SPECIFIEK / TIJD Wie (wie voert uit, wie organiseert en wie controleert)

Nadere informatie

ICT Plan. Openbare basisscholen Gemeente Wijk bij Duurstede 2010-2015. Piet de Springer

ICT Plan. Openbare basisscholen Gemeente Wijk bij Duurstede 2010-2015. Piet de Springer ICT Plan Openbare basisscholen Gemeente Wijk bij Duurstede 2010-2015 Piet de Springer Pagina 1 ICT plan 2010-2014 Piet de Springer April 2010 Inhoud 1. Inleiding 2. Zakelijke gegevens 3. Beginsituatie

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN SCHOOLJAAR 2015 2016

ACTIVITEITENPLAN SCHOOLJAAR 2015 2016 PCBS De Rank Jan van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg ACTIVITEITENPLAN SCHOOLJAAR 2015 2016 Samenstelling: directie ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school Richting PCBS De Rank Protestants Christelijk

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2016

Jaarplan - jaarverslag 2016 Jaarplan - jaarverslag 2016 Gerardus Majella School Nieuw Schoonebeek Datum: 30 november 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016 JAARVERSLAG 2016 Schoolnaam Gerardus Majella School Schoolnaam Gerardus

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2016-2017 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde. ICT plan obs de Wezeboom Versie:

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde. ICT plan obs de Wezeboom Versie: ICT-plan o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie: 10-10-2017 1 Inleiding ICT neemt een steeds belangrijkere plaats in de huidige samenleving in. Het onderwijs kan bij deze ontwikkeling

Nadere informatie

Formatieplan Schooljaar Samenstelling: directie

Formatieplan Schooljaar Samenstelling: directie Formatieplan Schooljaar 2016 2017 Samenstelling: directie ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school Richting PCBS De Rank Protestants Christelijk Adres Jan van Goyenstraat 4 Telefoon 088-1454500 Postcode

Nadere informatie

Uitwerking en advisering Workshop Visie en Doelen.

Uitwerking en advisering Workshop Visie en Doelen. Uitwerking en advisering Workshop Visie en Doelen. Uitwerking Groepsresultaten Groep 1: V4: Met ICT kun je leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben, heel goed laten oefenen met bepaalde leerstof.

Nadere informatie

Protocol doubleren en versnellen

Protocol doubleren en versnellen CBS Merula email: info@merula.nl, website: www.merula.nl Bloemendaele 4, 3218 XA Heenvliet tel.: 0181-662551 fax.: 0181-665617 Protocol doubleren en versnellen CBS Merula is één van de scholen van www.vcodekring.nl

Nadere informatie

ICT-plan 2015-2016. o.b.s de Wezeboom Oosteinde

ICT-plan 2015-2016. o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT-plan o.b.s de Wezeboom Oosteinde Inleiding ICT neemt een steeds belangrijkere plaats in de huidige samenleving in. Het onderwijs kan bij deze ontwikkeling niet achterblijven en dient in te spelen op

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2017-2018 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Informatiefolder ICBS OCTANT Schooljaar 2012-2013

Informatiefolder ICBS OCTANT Schooljaar 2012-2013 Adres: I.c.b.s. Octant Blauwe Ring 90A 1566 MZ Assendelft tel: 075-6573770 dependance: Blauwe Ring 89 1566 MX Assendelft tel: 075-6226716 Email: info@icb-octant.nl Website: www.icb-octant.nl Informatiefolder

Nadere informatie

Uitgewerkt projectplan: Een documentaire maken.

Uitgewerkt projectplan: Een documentaire maken. Uitgewerkt projectplan: Een documentaire maken. Inleiding De Piersonschool is een Jenaplanschool. In een jenaplanschool is wereldoriëntatie heel belangrijk en het hart van het onderwijs. We willen de wereld

Nadere informatie

Uitwerking Leerlijn ICT Ogtb Titus Brandsma

Uitwerking Leerlijn ICT Ogtb Titus Brandsma Algemeen Uitwerking Leerlijn ICT Ogtb Titus Brandsma Maart 2015 o Groep 0/instroom: Afhankelijk van de ontwikkeling van het kind kunnen de muisvaardigheden geoefend worden door het programma Spelen met

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres Hardenberg 8 Postcode 9684 AM Telefoon 0597-331570 Brinnummer 18 HQ E-mail info@bouwsteen-finsterwolde.nl Website www.bouwsteen-finsterwolde.nl Directeur

Nadere informatie

De Voorwegschool is de oudste basisschool van Nederland, die ondanks haar hoge leeftijd met de tijd meegaat.

De Voorwegschool is de oudste basisschool van Nederland, die ondanks haar hoge leeftijd met de tijd meegaat. ICT-beleidsplan Voorwegschool Heemstede 1. Uitgangspunten 1.1 Doel van het beleidsplan In dit document is beschreven hoe op de Voorwegschool te Heemstede in de komende 4 jaren concreet vorm gegeven wordt

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016

Jaarplan obs De Daverhof. Schooljaar 2015-2016 Jaarplan obs De Daverhof Schooljaar 2015-2016 Verbeterpunten Onderwerp Inhoud Afronding Kwaliteitszorg Borging van bestaande kwaliteitskaarten Opstellen kwaliteitskaart groepsplannen Invoering kind gesprekken

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie:

ICT-plan. o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie: ICT-plan o.b.s de Wezeboom Oosteinde ICT plan obs de Wezeboom Versie: 06-10-2016 1 Inleiding ICT neemt een steeds belangrijkere plaats in de huidige samenleving in. Het onderwijs kan bij deze ontwikkeling

Nadere informatie

i-coaching De volgende stap in onderwijsondersteuning

i-coaching De volgende stap in onderwijsondersteuning i-coaching De volgende stap in onderwijsondersteuning ICT wordt kinderspel De volgende stap in onderwijsondersteuning i i-coaching Met Heutink ICT haalt u eruit wat erin zit Een verantwoord automatiseringtraject

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren.

1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren. Stellingen doelen 1. Een ELO of dagplan gebruiken om de planning met de leerlingen te delen. 2. Een ELO, e-mail of chat gebruiken om met de leerlingen te communiceren. 3. Instructielessen maken voor het

Nadere informatie

Onderwijs met ict Tabellen ict-management

Onderwijs met ict Tabellen ict-management Onderwijs met ict 2007 Tabellen ict-management 1 Achtergrondkenmerken 1 2 Ict en didactisch handelen 2 3 Beleid en implementatie 4 4 Behoefte aan ondersteuning 7 5 Typologie en verschillen tussen scholen

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk

Beleid huiswerk/hulpwerk Beleid huiswerk/ Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 31-05-2015 17-06-2015 22-06-2015 3.13 Taakbeleid Personeel/Taakbeleid Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Taakomvangsbeleid 4 3. De taak van de

Nadere informatie

Activiteitenplan school Bleyburgh

Activiteitenplan school Bleyburgh Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze 3. Regelingen en beleidsplannen 4. Bezetting en verkiesbaarheid MR-leden 5. Vergaderdata en structurele onderwerpen mr 6. Taakverdeling en

Nadere informatie

2015-2016. Jaarplan MR

2015-2016. Jaarplan MR 2015-2016 Jaarplan MR MR Griendencollege 2015-2016 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 4 4. Structurele onderwerpen... 6 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Minimumstandaard ICT, ten aanzien van. - voorzieningen binnen de school. - de medewerkers

Minimumstandaard ICT, ten aanzien van. - voorzieningen binnen de school. - de medewerkers Minimumstandaard ICT, ten aanzien van - voorzieningen binnen de school - de medewerkers DDS, januari 2011 Inleiding In dit document wordt de minimum standaard voor ICT beschreven. Alle DDS scholen streven

Nadere informatie

Beleid huiswerk/hulpwerk t Speel-Kwartier

Beleid huiswerk/hulpwerk t Speel-Kwartier Beleid huiswerk/ t Speel-Kwartier 2015-2016 Dit beleid is geschreven vanuit de visie van t Speel-Kwartier. Dit beleid ondersteunt ons bij het bereiken van ons onderwijskundig doel; Kinderen begeleiden

Nadere informatie

JAARPLAN Op volle kracht vooruit

JAARPLAN Op volle kracht vooruit JAARPLAN 2017-2018 Op volle kracht vooruit Basisschool de Sterrenboog Mariaplein 8 7156 MG Beltrum 0544-481543 directie@desterrenboog.nl www.desterrenboog.nl Brinnummer: 07WG Voorwoord Het onderwijs op

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009

Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009 Onderzoeksresultaten en interpretatie klanttevredenheidsonderzoek 2009 1 Inleiding: In dit resumé geven wij u inzicht in de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek van 2009. Het gehele rapport omvat

Nadere informatie

Fases van vernieuwing. Beschikbare hardware/software

Fases van vernieuwing. Beschikbare hardware/software Het schoolportret Een portret brengt in beeld hoe iemand eruit ziet door het oog van degene die het portret maakt. Zo is dat ook bij het maken van een schoolportret. Ik heb de school waar ik stage loop,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Het Schoolportret: Onderzoek van de ICT-omgeving en context in de school

Het Schoolportret: Onderzoek van de ICT-omgeving en context in de school Hogeschool InHolland Haarlem Het Schoolportret: Onderzoek van de ICT-omgeving en context in de school Minor ICT 1 Avelyn Vink 501052 Sacha van de Griendt Minor ICT 1 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Methodes

Nadere informatie

Het schoolportret De Bareel, Heemskerk. Door: Daniëlle Beukman 488097 Klas: Havt3b Minor: ICT1 Leerkracht: Sacha van de Griendt

Het schoolportret De Bareel, Heemskerk. Door: Daniëlle Beukman 488097 Klas: Havt3b Minor: ICT1 Leerkracht: Sacha van de Griendt (?, Basisschool de Bareel) (?, Uitbreidingsplan basisschool Bareel Heemskerk kan de prullenbak in) Het schoolportret De Bareel, Heemskerk Door: Daniëlle Beukman 488097 Klas: Havt3b Minor: ICT1 Leerkracht:

Nadere informatie

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016

Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 Jaarplan Sint Jozefschool Moordrecht 2015-2016 1 Voorwoord In dit Jaarplan wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte

Nadere informatie

Pestprotocol PCBS Regenboog

Pestprotocol PCBS Regenboog PCBS Regenboog Pestprotocol PCBS Regenboog PCBS Regenboog is één van de scholen van www.vcodekring.nl ALGEMENE GEGEVENS School Naam van de school: Richting: Adres: Telefoon: Postcode en plaatsnaam: Christelijke

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Pijler Maasdam Datum: 19 mei 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Pijler Schoolnaam OBS de Pijler Datum 31-03-2016

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009

Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Onderwijskundig jaarverslag 2008-2009 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 3 3. Evaluatie schooljaar 2008-2009 4 3.1 Vervanging methode aanvankelijk lezen. 4 3.2 Coöperatief Leren 4 3.3 Verbetering

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde

JAARPLAN Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat AH Hengevelde JAARPLAN 2017-2018 Samen werken aan de toekomst! Bekkampstraat 49 7496 AH Hengevelde 0547-333420 www.petrushv.nl 1 Voorwoord Het onderwijs op de Petrusschool is continu in ontwikkeling. Wij streven naar

Nadere informatie

Piramidepost 21 oktober 2014

Piramidepost 21 oktober 2014 Piramidepost 21 oktober 2014 Data Activiteit Bestemd voor Woensdag Start schoolreisje naar Texel Groepen 8 22 oktober Vrijdag Kledingbeurs (14.00 15.15) Alle ouders / verzorgers 24 oktober Laatste dag

Nadere informatie

JANUARI 2008 SEPTEMBER 2008 SEPTEMBER 2009 SEPTEMBER 2010

JANUARI 2008 SEPTEMBER 2008 SEPTEMBER 2009 SEPTEMBER 2010 ICT- BELEIDSPLAN 1. Historiek: beschrijving op een tijdspad hoe het begon; aankopen, aantal pc's, software. 2. Huidige situatie: hard- en software, netwerk, kennisniveau leerkrachten (groepen maken) 3.

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016 In het jaarplan worden de doelstellingen en activiteiten beschreven waar wij het komend aandacht aan gaan besteden. De onderwerpen komen uit het schoolplan, de evaluatie van het huidige jaarplan en onderwerpen

Nadere informatie

Obs De Bouwsteen maart 2014. Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN

Obs De Bouwsteen maart 2014. Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN Notitie huiswerkbeleid OBS DE BOUWSTEEN Huiswerkbeleid OBS de Bouwsteen Waarom geven we huiswerk? Welk huiswerk geven we? Welke rol hebben ouders? Welke rol heeft school? Inleiding Na een discussie in

Nadere informatie

Schooljaarplan Hendrik Wester

Schooljaarplan Hendrik Wester Jaarplan: Visieontwikkeling Gekoppeld aan: eigentijdsonderwijs, sociaal- emotionele ontwikkeling, burgerschap en levensbeschouwing, profilering Startdatum: 01-08-2018 Einddatum: 31-08-2019 Betrokkenen:

Nadere informatie

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan.

De MR is ook een klankbord namens de ouders. Zo wordt zij door de directie en het team gehoord bij onderwerpen die ouders direct aangaan. Jaarverslag PCBS t Noorderlicht Goes 2015-2016 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de medezeggenschapsraad (MR) van protestants-christelijke basisschool t Noorderlicht te Goes voor het schooljaar

Nadere informatie

Onderwijskundig ICT plan op schoolniveau

Onderwijskundig ICT plan op schoolniveau Onderwijskundig ICT plan op schoolniveau Gerardusschool Oude Wetering Hoofdstuk 1 1. Visie Uitgangspunt van het ICT onderwijs op onze school is de onderwijskundige visie welke werd geformuleerd door het

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan de Klepper Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check

Evaluatie Jaarplan de Klepper Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check Evaluatie Jaarplan de Klepper 2017-2018 Onderwerp en toelichting Concrete opbrengst Werkwijze Wie, wanneer en check Implementatie Schatkist In het schooljaar 2017-2018 gaan we in groep 1-2 de nieuwe methode

Nadere informatie

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs

De Vogelveste. speciale school voor basisonderwijs De Vogelveste speciale school voor basisonderwijs Onderwijskundig Jaarplan 2010-2011 Onderwijskundig jaarplan Jaar 2010 2011 School SBO De Vogelveste Schoolleider Annette Pool a.i. Datum 20 08 2010 Inleiding

Nadere informatie

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG

BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG BAS DOCUMENTKWALITEITSZORG Ontwikkelingslijn: Teamleren Ontwikkelingsveld: Vormen van samenwerking Basisschool St. Oda Versie: 01 Datum: 07-01-2011 Doel Wij proberen onze overlegstructuur zo in te richten

Nadere informatie

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015

WERKPLAN. Medezeggenschapsraad. CBS t Loo 2014-2015 WERKPLAN Medezeggenschapsraad CBS t Loo 2014-2015 Zelhem, september 2014. Pagina 1 van 7 1 Inleiding Doelstelling Dit document legt de plannen van de MR vast voor het schooljaar 2014 2015. Citaat uit de

Nadere informatie

ICT-beleidsplan 2015-2019

ICT-beleidsplan 2015-2019 ICT-beleidsplan 2015-2019 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 TOELICHTING BIJ DE OPZET VAN HET BELEIDSPLAN.... 3 PERIODE... 3 DOELEN INFORMATIE EN COMMUNICATIE TECHNOLOGIE (ICT).. 3 2. DOELSTELLINGEN (ONDERWIJSKUNDIG)...

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2015-2016

Schooljaarplan (SJP) 2015-2016 Schooljaarplan (SJP) 2015-2016 Naam school Sint Gerardusschool Adres Splitting 145 Postcode 7826 CT Emmen Telefoon 0591-622465 Brinnummer E-mail Website Directeur Bevoegd gezag 03RY gerardusschool@skod.nl

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

ICT BELEIDSPLAN PCBS MATZER WIJHE

ICT BELEIDSPLAN PCBS MATZER WIJHE ICT BELEIDSPLAN 2017 2020 PCBS MATZER WIJHE Inleiding Voor u ligt het ICT beleidsplan 2017 2020 van PCBS Matzer. In dit plan willen wij beschrijven hoe PCBS Matzer de komende jaren vorm wil geven aan de

Nadere informatie

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief

Jaarverslag. C.B.S. De Wegwijzer C.B.S. De Wegwijzer. De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief Jaarverslag C.B.S. De Wegwijzer 2015-2016 De Wegwijzer: Persoonlijk, Betrokken, Positief C.B.S. De Wegwijzer Tel 0341-416780 Kennedylaan 1-3 3844 BA Harderwijk info@cbsdewegwijzerhw.nl www.cbsdewegwijzerhw.nl

Nadere informatie

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school.

Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Voorwoord Basisschool De Poolster straalt, vanuit deze gedachte werkt het team samen met de kinderen en ouders aan kwalitatief goed onderwijs op onze school. Onze visie op eigentijds, boeiend onderwijs

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal

Jaarplan. Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen. Locatie Fontein. Locatie Transvaal 17 18 Jaarplan Het is onze ambitie om het beste uit uw kind te halen Locatie Fontein Locatie Transvaal Naam school: Brinnummer: Koningin Wilhelminaschool 15QK Adres: Fonteinstraat 16 / Transvaalstraat

Nadere informatie

Basisschool De Sprankel

Basisschool De Sprankel Activiteitenplan Medezeggenschapsraad Basisschool De Sprankel Activiteitenplan MR 2017/2018 1 / 6 Inhoudsopgave 1. Visie en uitgangspunten van de MR 2. Kern issues MR 3. MR-activiteiten 4. Planning MR

Nadere informatie

Jaarverslag 2012-2013. Gbs De Springplank

Jaarverslag 2012-2013. Gbs De Springplank Jaarverslag 2012-2013 Gbs De Springplank Gbs De Springplank Oldenoert 55 9351 KV Leek T 0594-512720 E springplank@noorderbasis.nl dir. mevr. L. de Calonne Inhoud Jaarverslag Voorwoord... 3 1. Kengetallen

Nadere informatie

Basisschool Extralent, jaarplan 2015-2016 1. Jaarplan 2015-2016

Basisschool Extralent, jaarplan 2015-2016 1. Jaarplan 2015-2016 Basisschool Extralent, jaarplan 2015-2016 1 Jaarplan 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarplan 2015-2016 van basisschool Extralent, een basisschool voor voltijd onderwijs aan hoogbegaafde kinderen (voorheen

Nadere informatie

Beoordelingsformulier Verkeersveiligheidslabel Groningen. Verankering in het schoolbeleid / in de schoolorganisatie. Naam school: Plaats: Datum:

Beoordelingsformulier Verkeersveiligheidslabel Groningen. Verankering in het schoolbeleid / in de schoolorganisatie. Naam school: Plaats: Datum: Verkeersveiligheidslabel Naam school: Beoordelingsformulier Verkeersveiligheidslabel Groningen Plaats: Datum: Verankering in het schoolbeleid / in de schoolorganisatie. De school heeft VVL in het schoolplan

Nadere informatie

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud

Jaarplan MR OBS Gieten Inhoud Jaarplan MR OBS Gieten 2014-2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Visie... 2 3. Missie... 2 4. Verkiezingen... 4 5. Overleg... 4 6. Taakverdeling... 5 7. Communicatie... 5 8. Activiteitenplanning 2014-2015...

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. KBS het Galjoen Wierden

Jaarplan 2015-2016. KBS het Galjoen Wierden Jaarplan 2015-2016 KBS het Galjoen Wierden 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Inleiding... 3 3. Schoolplan en jaarplan... 4 4. Planning... 4 5. Missie, visie en kernwaarden... 4 6. Ordening...

Nadere informatie

SCHOOLJAARPLAN (SJP)

SCHOOLJAARPLAN (SJP) 1 SCHOOLJAARPLAN (SJP) 2015 2016 Naam school RKB de Schelp Adres Hoofdstraat West 91 Postcode 9981AB Plaats Uithuizen Telefoon 0595 433036 Brinnummer 05DQ E-mail m.deboer@45000.nl Website www.rkbdeschelp.nl

Nadere informatie

Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan

Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan Informatievaardighedenplan als onderdeelvan het Leesplan Binnen de landelijke aanpak van de Bibliotheek Leerlingen met goede informatievaardigheden maken betere werkstukken en houden interessantere spreekbeurten.

Nadere informatie

Internet-protocolversie 1201

Internet-protocolversie 1201 Internet-protocolversie 1201 R.K. Basisschool De Lusthof. Lusthofstraat 11 2271 XV Voorburg telefoon: 070 3860872 fax: 070 3860873 email: algemeen@lusthofschool.nl internet: www.lusthofschool.nl De Lusthof

Nadere informatie

ICT-beleidsplan 2015-2016. Basisschool de Ruyter Ruyterstraat 1 6551 CH Weurt 03VT

ICT-beleidsplan 2015-2016. Basisschool de Ruyter Ruyterstraat 1 6551 CH Weurt 03VT ICT-beleidsplan 2015-2016 Basisschool de Ruyter Ruyterstraat 1 6551 CH Weurt 03VT ICT-beleidsplan concept Versie 2.0 Datum samenstelling: november 2015 Versie maart 2016 1 1. Inleiding Dit school specifieke

Nadere informatie

Uitwerking Leerlijn ICT Ogtb Titus Brandsma

Uitwerking Leerlijn ICT Ogtb Titus Brandsma Algemeen Uitwerking Leerlijn ICT Ogtb Titus Brandsma Mei 2014 o Groep 0/instroom: Afhankelijk van de ontwikkeling van het kind kunnen de muisvaardigheden geoefend worden door het programma Spelen met de

Nadere informatie

De Schakel in het kort.

De Schakel in het kort. CBS De Schakel De Schakel in het kort. Wij zijn een Christelijke school! Tien groepen; groep 1 t/m 8 en groep 1 t/m 5 Twee locaties: Hoofdgebouw Dependance Botter 40-77 Kennemerland 17 Uitgangspunten:

Nadere informatie

Algemeen Schoolplan ICT 2011-2015

Algemeen Schoolplan ICT 2011-2015 Algemeen Mei 2014 Onderwerp Onderwijskundig (methodische software) Het gebruik van deze software is in principe voor alle leerlingen en komt structureel aan bod in het lesprogramma. Veilig Leren Veilig

Nadere informatie