2. Stichting Oudergelden De begroting is gebaseerd op 295 leerlingen, vorig jaar nog 325.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Stichting Oudergelden De begroting is gebaseerd op 295 leerlingen, vorig jaar nog 325."

Transcriptie

1 Medezeggenschapsraad Oeboentoe Agenda jaarvergadering MR Dinsdag: Aanwezig Oudergeleding: Rachel Akkers, Evelien Dirks, Faiza BensiAli Personeelsgeleding: Dorien Schipper, Kim Riepen, Eveline Schulte Stichting Oudergelden: Bart van Elden, penningmeester Genodigden: 16 personeelsleden en 2 ouders 1. Opening Cees, directeur van Oeboentoe, heet iedereen welkom op deze jaarvergadering van de MR en Stichting Oudergelden. Evelien, voorzitter MR, stelt de MR leden en penningmeester voor en neemt de agenda door. Zij geeft het woord aan Bart van Elden over de begroting van de Stichting Oudergelden. 2. Stichting Oudergelden De begroting is gebaseerd op 295 leerlingen, vorig jaar nog 325. Zoals vorig jaar is afgesproken, is de reservepost op de begroting vorig schooljaar afgebouwd. Er is een aantal ouders die het oudergeld niet betaald hebben. Dit is 19 % waarvan 2,5% met reden. Er ontstaat een discussie om actie te ondernemen naar deze ouders die zonder redenen of reactie niet betalen. Omdat de bijdrage vrijwillig is, is het lastig om maatregelen te nemen. Maar als het aantal niet-betalers zo blijft of meer wordt, wordt het steeds lastiger om de feesten, excursies en andere activiteiten te kunnen blijven bekostigen. De Sinterklaascadeautjes, de versnaperingen tijdens feesten, de huur of aanschaf om feesten aan te kleden, de excursies om het onderwijs niet alleen uit boeken te leren maar te ervaren in het echte leven, dit alles is onmogelijk zonder de ouderbijdrage. Het voelt bovendien voor de betalende ouders niet eerlijk dat zij dus ook betalen voor de kinderen waarvan de ouders niet betalen. Bij de aanwezigen

2 staat wel het solidariteitsgevoel boven water dat we met elkaar de kosten dragen voor de kinderen wiens ouders de bijdrage echt niet kunnen betalen. De schoolreisjes worden ook door de penningmeester van de Stichting Oudergelden geïnd, maar dit bedrag valt buiten de ouderbijdrage en is niet vrijwillig. Voor ouders die dit niet kunnen betalen is er een regeling, zodat de kinderen wel gewoon mee kunnen op schoolreis. Ouders kunnen dit dan aangeven bij de directeur. Van het bedrag voor de schoolreisjes of schoolkamp worden o.a. vervoer, entree, eventueel snoepje, drinken, eten, van de kinderen én begeleiding betaald. Voor het vaststellen van de begroting heeft het aanwezige personeel adviesrecht en hebben aanwezige ouders instemmingsrecht. Het personeel geeft een positief advies en de ouders stemmen in met de begroting zoals deze door de penningmeester is opgesteld. Evelien bedankt Bart voor z n vele werk. 3. Klimaatbeheersing Vanuit leerkrachten, leerlingen en ouders kwamen vorig jaar klachten over het klimaat in het Zambezi gebouw bij de MR. De MR heeft contact gezocht met de GGD en kreeg een aantal tips om mee aan de slag te gaan, waaronder het onderhoud. Bij navraag bleek dat er al zeer lange tijd geen onderhoud gepleegd was aan het mechanische systeem en de filters niet vervangen waren. Het was lange tijd onduidelijk wie er verantwoordelijk was voor het onderhoud aan het gebouw. Dit is nu uitgezocht en blijkt dat de beheerder, dit is de gemeente, verantwoordelijk is voor het bijhouden van het onderhoud. De storing is inmiddels verholpen, de filters worden binnenkort vervangen. 4. Toernooien Van een ouder heeft de MR een spel gekregen over gedrag van ouders langs de lijn. De kinderen uit groep 7/8 hebben stoplichtkaarten ingevuld. Rood wat ze niet graag zien, oranje liever niet maar kan nog, groen hoe ze het ouders liefste horen langs de lijn.

3 Dit spel is ter introductie voor een gesprek over de negatieve randverschijnselen rondom de school(voetbal)toernooien. De toernooien worden door ouders geregeld en vinden plaats na schooltijd. De school heeft hier in principe geen bemoeienis mee, behalve dat de kinderen onder naam van de school deelnemen aan het toernooi. Besproken is dat het grootste deel van de kinderen en ouders en andere bezoekers van de toernooien hier veel plezier aan beleven en het als een leuk evenement ervaren. Wat de MR anderzijds ook onder de aandacht van ouders wil brengen, zijn een paar mindere kanten bij deze toernooien. De organisatoren moeten helaas erg achter het geld aan dat nu eenmaal betaald moet worden om deel te nemen. Verder krijgen zij veel commentaar op de organisatie; samenstelling teams, trainingen etc.. De ouders zetten zich vrijwillig in om deelname mogelijk te maken en doen hun best dit zo goed mogelijk te regelen. Dat kan anders zijn dan de manier waarop je het zelf zou doen, maar waardering voor hun inzet en respect voor ieders aanpak staat voorop. Verder is er vorig jaar bij het toernooi van 7/8 bij Wherevogels een incident geweest dat uit de hand is gelopen door conflicten langs de lijn onder de ouders. Oeboentoe stond hierdoor ook op een negatieve manier in de pers. Laat vooral het plezier en de gezelligheid voorop staan bij deze toernooien, ook voor degenen die zich inzetten om dit mogelijk te maken. 5. Ouderparticipatie op school/commissies In eerste instantie was er niet veel respons, maar na een aparte brief, los van de nieuwsbrief, zijn alle commissies nu goed gevuld. Vanuit de aanwezige ouders kwam de tip om duidelijker aan te geven wat er bij bepaalde hulp gevraagd of verwacht wordt van de ouder. Ouders denken misschien dat zij een bepaalde taak niet kunnen of dat het meer tijd in beslag neemt dan daadwerkelijk het geval is. Dat is makkelijker te beoordelen voor de ouders als de taak duidelijker is.

4 6. Speerpunten MR Een van de speerpunten is de zichtbaarheid van de MR. Ook hiervoor kregen we een tip vanuit de aanwezige ouders. Het zomerfeest wordt meestal goed bezocht, de MR kan hier gebruik van maken door daar duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn en ouders aan te spreken. Verder zullen we de foto van de MR leden op de informatieborden plaatsen. 7. Rondvraag José: - geeft aan blij te zijn met het budget voor de Sint commissie Sander: - is heel positief over het gebruik van divices in de klas van zijn zoon. Hij hoopt dat dit ook in de andere klassen gebruikt wordt. Cees geeft hierop aan dat dit een pilot, NPDL, is binnen de school en dit uiteindelijk over een periode van 3 jaar in alle klassen ingezet gaat worden. NPDL heeft veel raakvlakken met het OGO onderwijs dat Oeboentoe al geeft. NPDL is er op gericht kinderen te ontwikkelen in vaardigheden zoals samenwerking, creativiteit, burgerschap, kritisch denken. De ICT is hierbij een hulpmiddel. Er heeft hier al eerder een stuk over in de nieuwsbrief gestaan en ouders zullen over de ontwikkelingen op de hoogte gehouden worden. - Kan er iets gedaan worden aan de wateroverlast op het schoolplein? Dit moet gemeld worden bij de conciërge en het is dan de gemeente die hier iets aan zou moeten doen. Esther: - Is er een methode op school voor sociale vaardigheden? Vanuit het OGO onderwijs komen de sociale vaardigheden altijd aan bod. Verder gebruikt Oeboentoe Vision als registratie. 8. Sluiting Om half 10 sluit de voorzitter de vergadering en bedankt de aanwezigen voor hun bijdrage deze avond.

5 Jaarverslag oudergelden schooljaar 2014 / 2015 Inkomsten Begroting 14/15 Werkelijk 14/15 Te verzenden facturen Ouderbijdrage , ,00 Te verzenden facturen Schoolreis (groep 1 t/m 6) 6.900, ,00 Te verzenden facturen Schoolkamp (groep 7 en 8) 7.320, ,00 Rente inkomsten 100,00 106,00 Afbouwen financiële reserve 2.155, ,00 Totaal inkomsten , ,00 Uitgaven Niet betaalde facturen Ouderbijdrage 2.600, ,00 Klasbudget (180 euro per klas) 1.980, ,00 Sinterklaas (6 euro per leerling) 2.000, ,00 Kerst (2 euro per leerling) 650,00 257,00 Pasen (2 euro per leerling) 650,00 691,00 Sociaal-Culturele projecten/excursies (12 euro per leerling) 3.900, ,00 Sport en Spel (3 euro per leerling) 975,00 659,00 Creatief 100,00 - Eindfeest + evt. afscheidscadeau groep , ,00 Representatiebudget MR 500,00 110,00 Inkoop kantoorartikelen 100,00 29,00 Overige administratiekosten 100,00 4,00 Kosten bankrekening(en) 200,00 155,00 Niet betaalde facturen Schoolreis 150,00 240,00 Kosten schoolreis 6.750, ,00 Niet betaalde facturen Schoolkamp 240,00 315,00 Kosten schoolkamp 7.080, ,00 Totaal uitgaven , ,00 Toelichting bij de inkomsten. Het vermogen van de stichting bedroeg bij de aanvang van dit schooljaar euro. In de MR is afgesproken om de reserves af te bouwen totdat een bedrag van 5000 euro is bereikt. Dit bedrag is nodig als basis om op ieder moment van het schooljaar voorschotten te kunnen betalen. Doelstelling voor dit schooljaar was om de reserves met 2155 euro af te bouwen. De werkelijke afbouw is uitgekomen op 2059 euro, dus vrijwel conform budget. De begroting is gebaseerd op een leerlingaantal van 325. In de loop van een schooljaar is er altijd sprake van een beperkt aantal fluctuaties. Uiteindelijk zijn er 321 facturen voor de vrijwillige ouderbijdrage verstuurd.

6 Dit schooljaar heeft 81 procent van de ouders de ouderbijdrage betaald. Dit is een lichte daling ten opzichte van het vorige schooljaar. Toen betaalde 84 procent van de ouders de ouderbijdrage. Facturen worden thuisbezorgd. Daarna volgen er 2 betalingsherinneringen. Voor 3 procent van de facturen gold dat ouders/verzorgers hebben aangegeven de kosten niet (volledig) te kunnen betalen. Voor de overige niet betaalde facturen gold dat er in het geheel niet is gereageerd op facturen en herinneringen. Toelichting bij de uitgaven In het schooljaar is het budget sociaal-culturele projecten/excursies niet volledig besteed. In de jaarvergadering van de MR aan de start van het schooljaar is afgesproken te intensiveren op deze budgetpost. Vanuit alle leerjaren zijn er meer verzoeken binnen gekomen om activiteiten te organiseren. Het budget is overschreden met bijna 1300 euro. De overschrijding is veroorzaakt door hogere uitgaven binnen alle leerjaren. Het budget creatief is niet gebruikt. Het representatiebudget van de MR is alleen gebruikt voor een sinterklaaspresentje voor de leerkrachten. De inkomsten en uitgaven voor zowel schoolkamp als schoolreis horen in balans te zijn. Afgesproken is dat er geen oudergelden worden besteed aan het dekken van tekorten in deze twee posten. De facturen en herinneringen voor de schoolreis en het schoolkamp worden apart van de ouderbijdrage verstuurd en lopen via de klas. Schoolkamp: Inkomsten: 7425 euro 315 euro = 7110 euro Kosten: 7129 euro Schoolreizen: Inkomsten: 7200 euro 240 euro = 6960 euro Kosten: 6628 euro Het overschot van schoolreizen (332 euro) is toegevoegd aan het budget sociaalculturele projecten/excursies. Het bedrag voor schoolreizen bedraagt standaard 30 euro. Een beperkt verschil tussen inkomsten en uitgaven is vrijwel onontkoombaar. De kosten voor het schoolkamp kunnen nauwkeuriger worden berekend en ook de bijdrage voor ouders kan enigszins fluctueren (80 euro in schooljaar , 82,50 euro in het schooljaar ) Mocht u aanvullende vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan even contact met mij op via oudergelden.oeboentoe@gmail.com. Met vriendelijke groeten, Bart van Elden Penningmeester Stichting Beheer Oudergelden Oeboentoe

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur UITNODIGING ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om 19.30 uur Alle ouders van kinderen op het Molenven zijn lid van de oudervereniging (OV). Het bestuur van de OV nodigt u daarom van harte uit voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013-2014

JAARVERSLAG 2013-2014 OPENBARE MONTESSORISCHOOL VOOR BASISONDERWIJS Joh.Bogaardstraat 16a 2151 CV Nieuw Vennep tel: 0252 675 655 fax: 0252 682 032 www.montboog.nl JAARVERSLAG 2013-2014 OUDERRAAD DE BOOG September 2014 Pagina

Nadere informatie

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop

Agenda. Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Jaarvergadering Medezeggenschapsraad OBS Klimop Agenda Opening & Voorstelronde MR Jaarverslag 2014-2015 Verkiezingen MR Jaarplan 2015-2016 Ouderraad Vragen & suggesties Sluiting 1 Oudergeleding Opening

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Dinsdag 19 september 2017 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012

STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012 STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012 Voorzitter: Tonnie Ligtermoet Penningmeester: Esther Roode-de Jong Datum: 5 oktober 2012 ALGEMEEN De Stichting OBS De Pionier Combi beheert

Nadere informatie

Met gebruik van de winst van voorgaand jaar is dit jaar positief afgesloten.

Met gebruik van de winst van voorgaand jaar is dit jaar positief afgesloten. 3. Jaar- en financieel verslag schooljaar 2016-2017 Het financieel jaarverslag wordt in vogelvlucht doorgenomen. Het is een mooi maar financieel zwaar jaar geweest met goede activiteiten. De schoolreisjes,

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015

Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015 Lisette van der Eerden-Mooij Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Realisatie schooljaar 2014-2015 4 2.1 Inkomsten 4 2.1.1 Ouderbijdrage 4 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel

Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel Algemeen Het schooljaar 2013-2014 is voor de oudervereniging financieel redelijk goed verlopen, ondanks een te zuinige berekening

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Feest : Vacature (al ruim één schooljaar) Sport : Vacature Decoratie & Creatief : Vacature (vervuld per )

Feest : Vacature (al ruim één schooljaar) Sport : Vacature Decoratie & Creatief : Vacature (vervuld per ) Oudervereniging Roald Dahl School Oudervereniging Roald Dahl School 11 september 2014 Opening, welkom door voorzitter De oudervereniging (ouderpanel) Wijzigingen afgelopen jaar Vacatures Wie zit er in

Nadere informatie

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner.

Op woensdag 19 december nodigen we u en de kinderen van harte uit om samen kerst te vieren op school. Dit willen wij doen met het kerstdiner. Beste ouders, verzorgers, Via deze weg wil ik allereerst alle collega s hartelijk bedanken voor hun extra inzet de afgelopen tijd. Meerdere collega s werken al weken extra dagen of vangen groepen leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Jaarvergadering 2016

Jaarvergadering 2016 Jaarvergadering 2016 Hierbij ontvangt u alle stukken van de MR jaarvergadering 2015. Wij hopen u te zien op de MR jaarvergadering van maandag 19 september 2016. De vergadering wordt gehouden in de centrale

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Inkomsten Uitgaven te kort/over ouderbijdrage 23.775,00 rente 195,35 andere inkomsten storting A4d 1.312,50 Joppedag 966,00 Joppedag 966,00 871,87 94,13 schoolreisje

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2015-2016 Augustus 2016 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Woensdag 30 september 2015 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken.

2. Vaststelling agenda. Punt GMR wordt in het eerste deel van de vergadering besproken. Notulen MR-vergadering 8 december 2014. Aanwezig: ouders en leerkrachten van de MR Afwezig: 2 ouders en 1 leerkracht Deel 1: met directie 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen

Nadere informatie

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette

Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Notulen vergadering ouderraad, 1 oktober 2014 Aanwezigen: Sandra de W, Sandra H, Margo, Merel, Joyce, Simone, Gwen, Conny, Suzanne, Sjef, Joost en Antoinette Namens de MR sloot Hadeline het eerste half

Nadere informatie

Jaarverslag OR 2013-2014

Jaarverslag OR 2013-2014 Jaarverslag OR 2013-2014 2014 Inhoud Highlights OR 2013-2014 Winst- en verliesrekening 2013-2014 Ouderbijdrage 2013-2014 Ouderbijdrage 2014-2015 Voorstel incasso Ouderbijdrage & Schoolreisgelden Voorstel

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd:

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd: JAARVERSLAG SCHOOLFONDS DE KLIPPER 2015-2016 Beste ouders, Het schooljaar 2015-2016 is goed afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 77,53. De totale kosten (uitgezonderd enkele reserveringen)

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014 FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014 Augustus 2014 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

Oecumenische basisschool

Oecumenische basisschool Jaarverslag 2014 / 2015 2015 / 2016 Ouderraad Oecumenische basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran / Rekening 2013-2014 2014-2015 Omschrijving 2014-2015 Rekening Werkelijk 2014-2015 Verschil begroting/

Nadere informatie

Geachte ouder(s), verzorger(s),

Geachte ouder(s), verzorger(s), 1 Datum : 1 september 2016 Betreft : Verantwoording kosten Oudercommissie schooljaar 2015-2016 Begroting schooljaar 2016-2017 Ouder & Kampbijdrage schooljaar 2016-2017 Geachte ouder(s), verzorger(s), Op

Nadere informatie

Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015

Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015 Naaldwijk, 24 januari 2016 In dit jaarverslag legt de penningmeester, namens het bestuur, verantwoording af voor het gevoerde beleid. Hij

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015. Inleiding. Samenstelling MR

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015. Inleiding. Samenstelling MR MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG 2014-2015 Openbare Ba sisscho o l De Kring o.b.s. De Kring Ka stee lpa d 4 3223 GE Hellevoetsluis Telefoon 0181 318759 Inleiding Bij de wet is geregeld dat ouders inspraak

Nadere informatie

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 17 oktober 2018

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 17 oktober 2018 ALV Ouderraad RKBS De Springschans 17 oktober 2018 Agenda: 1. Jaarverslag 2017/2018 2. Financieel overzicht schooljaar 2017/2018 a) Inkomsten en kosten b) Balans 3. Kascontrole 2017/2018 4. Decharche dagelijks

Nadere informatie

Montessorischool. Oudervereniging

Montessorischool. Oudervereniging Montessorischool Oudervereniging Wat doet de oudervereniging? Wie zijn wij? Ouderbijdrage ofwel VOB Overblijven op school TSO VOORZITTER EN TEVENS TSO COORDINATOR:MARCEL SCHUURKES PENNINGMEESTER: ANIETA

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Welkom in het nieuwe schooljaar. De Ouderraad zoekt nieuwe leden: volgende bladzijde. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Welkom in het nieuwe schooljaar. De Ouderraad zoekt nieuwe leden: volgende bladzijde. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 1, 2015-2016 Agenda 1 Denkt u aan onze adoptiekinderen van Happy and Joy in Uganda? Mededelingen 11

Nadere informatie

De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma

De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 8 december 2016 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders Na een heel mooi en gezellig Sinterklaasfeest gevierd te hebben,

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 5e nieuwsbrief, vrijdag 16 oktober 2015 Beste ouders, Terwijl u dit leest, is de herfstvakantie al begonnen, en hebben

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster

Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster Jaarverslag ouderraad CBS de Morgenster Schooljaar 2014 2015 Inclusief Financieel jaarverslag 2014-2015 begroting schooljaar 2015 2016 Inhoudsopgave Samenstelling ouderraad pagina 1 Algemene zaken ouderraad

Nadere informatie

5. Contacten met ouders

5. Contacten met ouders 5. Contacten met ouders 5.1 Hoe wordt u geïnformeerd over ons onderwijs Wij vinden het erg belangrijk om de ouders/verzorgers van de kinderen van onze school goed op de hoogte te houden over ons onderwijs.

Nadere informatie

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen,

Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, Amstelveen, oktober 2014 Beste ouders en/of verzorgers, Na een leuk schooljaar met veel activiteiten waaronder de geslaagde sportdagen, volg leerkrachten vroeg. De Oudercommissie heeft de leerkrachten

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. Woensdag 21 september :30-12:15 uur

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. Woensdag 21 september :30-12:15 uur Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade Woensdag 21 september 2016 11:30-12:15 uur Agenda Opening Jaarvergadering Ouderraad Jaarvergadering Medezeggenschapsraad Afsluiting Agenda OR

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast,

Lonneke heeft zich al een tijde geleden afgemeld als OV lid, blijkt dat de gegevens over de bestuursleden op de website PCS nog niet zijn aangepast, Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: 22 januari 2015 Aanwezig: (voorzitter), Archie (penningmeester), Frauke (secretaris), Susan, Yolanda, Melanie, Patricia, Christian, Nicole (bestuursleden),

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering ouderraad 15 oktober 2013

Verslag jaarvergadering ouderraad 15 oktober 2013 Verslag jaarvergadering ouderraad 15 oktober 2013 Aanwezig Afwezig : Joyce Brussee, Sabine Burggraaf, Nel Mesman, Christel van de Reijden, Dicky Vrugte : Afwezig met kennisgeving zijn; Francesca Boot,

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Maandag 17 oktober 2016 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Financieel verslag 2012/2013

Financieel verslag 2012/2013 Financieel verslag 2012/2013 Stichting OBS de Meander Combi Ariane Cruz Dit document geeft een overzicht van de inkomsten en uitgaven van de Stichting OBS de Meander Combi. De stichting beheert de niet-lesgerelateerde

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad CBS De Bron

Medezeggenschapsraad CBS De Bron Medezeggenschapsraad CBS De Bron Notulen 17-9 - 2012 Aanwezig: Aemile Roos, Linda den Hartog, Monique Meulenkamp, Marianne Bestebreur, Kirsten v.d.plas, Frank Hoebeek en Sjoerdje Korteweg - 1.Welkom. -

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 7 oktober 2016

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 7 oktober 2016 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2016-2017, vrijdag 7 oktober 2016 Kinderboekenweek Op 4 oktober heeft het team van De Octopus de aftrap gegeven voor de opening van de Kinderboekenweek. De meesters en juffen hebben

Nadere informatie

NOTITIE. Ouderbijdrage 10-6-2005 pag 1

NOTITIE. Ouderbijdrage 10-6-2005 pag 1 NOTITIE 1. De vrijwillige ouderbijdrage De ouderbijdrage, geïnd door school en/of ouderraad(vereniging) is vrijwillig. Scholen mogen een vrijwillige financiële bijdrage vragen voor extra voorzieningen

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur.

Op beide locaties zijn de schooltijden gelijk nl uur uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en op woensdag 8.30 uur uur. Nieuwsbrief 23 juni 2017 Goedemiddag In de vijf weken dat ik werkzaam ben voor De Kameleon heb ik ervaren dat er, naast het uitzien naar de nieuwe school en de start van De Kameleon, ook onrust is bij

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Verslag van het bestuur... 3 1.2 Kosten activiteiten OR... 3 1.3 Financiële ondersteuning school... 3 1.4 Overige

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan

Notulen Aanwezig: Annika, Caroline, David, Maike en Paul Afwezig: Jeske en Johan Notulen Aanwezig: Annika, Caroline,, Maike en Afwezig: Jeske en Johan MR datum: maandag 25-09-2017 aanvang: 20.00 uur Agendapun Inhoud Door wie Status t 1. Opening 2. Notulen MR 29-05-2017 Geen opmerkingen

Nadere informatie

Balans TOTAAL 10.901,26 9.302,72 TOTAAL 10.901,26 9.302,72

Balans TOTAAL 10.901,26 9.302,72 TOTAAL 10.901,26 9.302,72 Balans 1-8-2014 1-8-2013 1-8-2014 1-8-2013 Spaarrekening 9.500,00 7.500,00 Extra ouderbijdrage 2.148,00 1.973,50 Vorderingen 432,50 695,25 Vrije reserve 8.616,66 6.874,72 Betaalrekening 721,39 720,43 Crediteuren

Nadere informatie

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014 Geachte Ouders, Hierbij ontvangt u de uitnodiging en de stukken voor de Algemene Ledenvergadering van "Oudervereniging De Branding", welke zal plaatsvinden op woensdag 15 oktober om 20.00 uur, locatie

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2012/2013 1 7 De MR in het kort Een basisschool zonder een Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is nauwelijks voor te stellen. De gezamenlijke inbreng

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting Jaarverslag Ouderraad 2016-2017 Jaarrekening 2016-2017 Begroting 2017-2018 1 Inhoud Jaarverslag ouderraad 2016-2017... 3 Jaarrekening 1 september 2016 t/m 1 september 2017 2017... 5 Balans per 15 November

Nadere informatie

Verslag Algemene Openbare MR-vergadering Daltonschool Rijnsweerd

Verslag Algemene Openbare MR-vergadering Daltonschool Rijnsweerd Verslag Algemene Openbare MR-vergadering Daltonschool Rijnsweerd Utrecht, 8 oktober 2013 Inhoud verslag 1. Opening en vaststelling agenda 2. Mededelingen en ingekomen post 3. Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015

FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015 FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015 Boekjaar Dit verslag gaat over een boekjaar van 1 augustus 2014 t/m 31 augustus 2015. Er is een maand

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink

Ouderraad & Ouderbijdrage. Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Ouderraad & Ouderbijdrage Samengesteld door de Ouderraad van R.K.B.S. De Rietvink Schooljaar 2014-2015 2014-2015 De Ouderraad bestaat uit een groep van enthousiaste ouders c.q. verzorgers. Het is een zelfstandige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - juni 2018

Nieuwsbrief 10 - juni 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 10 - juni 2018 Beste ouders en verzorgers, De zomervakantie komt alweer aardig dichtbij en ook wij zijn langzaamaan bezig met de afsluiting

Nadere informatie

ALV OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS

ALV OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS ALV OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS 20 SEPTEMBER 2012 AGENDA 1. GASTSPREKER: BETER OMGAAN MET PUBERS 2. MR 3. OPENING EN MEDEDELINGEN 4. GOEDKEURING VERSLAG ALV 2010/2011 5. BESTUUR OUDERVERENIGING 2011/2012

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F OUDERRAAD

N I E U W S B R I E F OUDERRAAD N I E U W S B R I E F OUDERRAAD De ouderraad bestaat uit 12 ouders. Zij bespreekt en organiseert, in overleg met de leerkrachten, allerlei schoolactiviteiten. De ouderraad heeft de taken verdeeld. Zo is

Nadere informatie

In het contract kunt u aangeven of u via automatische incasso of op eigen initiatief wilt betalen:

In het contract kunt u aangeven of u via automatische incasso of op eigen initiatief wilt betalen: Heeswijk, juli 2015 Geachte ouders/verzorgers, Gymnasium Bernrode maakt, net als de andere scholen die onder het bestuur van de nderwijs Stichting Zelfstandige Gymnasia (SZG) vallen, gebruik van een rekening-courantsysteem

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. 17 september 2013

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. 17 september 2013 Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade 17 september 2013 Agenda Opening Jaarvergadering Ouderraad Jaarvergadering Medezeggenschapsraad Afsluiting Agenda OR -Algemeen/ bestuur -Activiteiten

Nadere informatie

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor?

MR De Vuurvogel. Waar staat de MR voor? Waar gaat de MR voor? MR De Vuurvogel Waar staat de MR voor? Onze missie is om een transparante en betrokken MR te zijn, die vanuit gelijkwaardigheid en respect voor verschillen op een positief kritische wijze de onderwijskwaliteit

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013-2014

Financieel jaarverslag 2013-2014 Financieel jaarverslag 2013-2014 Inleiding De oudervereniging van De Zandberg financiert en/of organiseert in samenwerking met de leerkrachten een groot aantal activiteiten voor alle leerlingen gedurende

Nadere informatie

Bovenstaande houdt in dat we per saldo een bedrag van ,38 tot onze beschikking hebben.

Bovenstaande houdt in dat we per saldo een bedrag van ,38 tot onze beschikking hebben. 1 Datum : 3 september 2015 Betreft : Verantwoording kosten Oudercommissie schooljaar 2014-2015 Begroting schooljaar 2015-2016 Ouder & Kampbijdrage schooljaar 2015-2016 Geachte ouder(s), verzorger(s), Op

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2017/2018

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2017/2018 Balans per 31 juli 2019 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2017 t/m 31 juli 2018 Toelichting op de balans per 31 juli 2018 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2017

Nadere informatie

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl

20-11-2014. Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl 20-11-2014 Sperwerhoek 6 2743 GC Waddinxveen telefoon: 0182 614406 www.dickbrunaschool.nl nieuwsbrief@dickbrunaschool.nl Belangrijke datums 5 december Sinterklaas. Continurooster tot 13.30u gr. 5 t/m 8

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBS De Boxem

Nieuwsbrief KBS De Boxem Nr. 4 Jaargang 3 november 2017 Agenda Nieuwsbrief KBS De Boxem 8 november Overleg feest- en decoratiecommissie 10 november Het Nationaal Schoolontbijt 17 november Versieren sinternklaas 22 november Oudercafé

Nadere informatie

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013 Willibrord Ouderraad Stichting Jaarverslag Ouderbijdrage Willibrord Schooljaar 2012-2013 Geschreven door: Penningmeester Willibrord Ouderraad Financieel verslag gecontroleerd door de Kascommissie 2012-2013:

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker. 21 oktober 2014

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker. 21 oktober 2014 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker 21 oktober 2014 Agenda Opening Bedanken bestuursleden Benoeming nieuwe bestuursleden Aankondiging nieuwe commissieleden Presentatie jaarverslag

Nadere informatie

Nieuwe School Algemene Ledenvergadering 13 juni 2013

Nieuwe School Algemene Ledenvergadering 13 juni 2013 Nieuwe School Besteding van de ouderbijdragen Werkelijk Begroot Werkelijk 2011 2011 2010 Kamp / Schoolreis 12.694 12.694 11.500 14.606 Feesten, Kerst, Sinterklaas 2.186 3.353 3.000 2.093 Zwemmen 4.817

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016

Jaarverslag Ouderraad. De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Jaarverslag Ouderraad De Sleutelbloem Schooljaar 2015/2016 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Ouderraad van Katholieke basisschool de Sleutelbloem. In dit verslag informeren wij u over de samenstelling

Nadere informatie

Nutsbasisschool De Zevensprong BEGROTING OUDERRAAD

Nutsbasisschool De Zevensprong BEGROTING OUDERRAAD Nutsbasisschool De Zevensprong BEGROTING OUDERRAAD 2012/2013 Inleiding In voorgaande jaren hebben we de begroting aan het begin van het schooljaar zowel in bedragen als inhoud concreet ingevuld. Een groot

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2016/2017

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2016/2017 Balans per 31 juli 2017 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2016 t/m 31 juli 2017 Toelichting op de balans per 31 juli 2017 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2016

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad schooljaar

Jaarvergadering Ouderraad schooljaar Jaarvergadering Ouderraad schooljaar 2016-2017 Agenda Even voorstellen: Ouderraad 2016-2017 De ouderraad bedankt en verwelkomt Waar staat de ouderraad voor Onze inkomsten De vrijwillige ouderbijdrage Oud

Nadere informatie

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014

Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide. December 2014 Vragen & Antwoorden Continurooster CBS Ackerweide December 2014 Inhoud Inleiding... 3 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen 1 t/m 4 eruit?... 4 Hoe ziet de invulling van de pauze van de groepen

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Begroting & financieel overzicht Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW)

Begroting & financieel overzicht Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) Begroting 2015 2016 & financieel overzicht 2014-2015 Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) Introductie Voor u ligt de begroting van de Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) voor het schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2016-2017 Medezeggenschap in Beleid Inleiding Het vormgeven aan en uitvoeren van beleid van een school is steeds meer een taak van ouders, leerkrachten, directie en bestuur samen. In het MR-jaarverslag

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015

Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015 Jaarverslag Ouderraad ONS schooljaar 2014-2015 Voorwoord De ouderraad van de ONS is in het schooljaar 2014-2015 ook weer zeer actief geweest in de ondersteuning van de school met diverse activiteiten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Ontwikkeling brede school. Sponsorloop

Nieuwsbrief 5. Ontwikkeling brede school. Sponsorloop Ontwikkeling brede school Nieuwsbrief 5 Het heeft lang op zich laten wachten maar er is eindelijk nieuws over de toekomst van onze scholendriehoek. Het is afgelopen week duidelijk geworden dat we een nieuw

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad schooljaar 2015-2016

Jaarvergadering Ouderraad schooljaar 2015-2016 Jaarvergadering Ouderraad schooljaar 2015-2016 Agenda Even voorstellen: Ouderraad 2015-2016 De ouderraad bedankt en verwelkomt Waar staat de ouderraad voor Onze inkomsten De vrijwillige ouderbijdrage Oud

Nadere informatie

Basisschool! De Zevensprong

Basisschool! De Zevensprong Basisschool De Zevensprong FINANCIEEL JAARVERSLAG OUDERRAAD 2014 / 2015 Financieel Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Toelichting op de inkomsten Ouderbijdrage De ouderbijdrage voor het schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht

Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Nieuwsbrief KBs St. Ludgerus Loenen a.d. Vecht Agenda 13 december luizencontrole 21 december kerstviering 22 december 12.00 uur Start kerstvakantie t/m 7 januari 2018 8 januari 2018 1 e schooldag Welkom

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 9 december 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran Jaarverslag 2008 / 2009 Begroting 2009/ 2010 Ouderraad Oecumenische Basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran Begroting / Rekening 2008-2009 Begroting 2009-2010 Omschrijving Begroting Rekening Verschil

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Ouderraad Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Jaarverslag 2014-2015 OR CBS de Brandaris blz. 2 Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Bijlagen: - Balans 1 - Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting Ouderraad Franciscus september 2018 Afsluiting schooljaar 2017 2018 Begroting 2018 2019 Inkomsten en uitgaven De inkomsten van het budget van de OR bestaat uit: Vrijwillige ouderbijdrage 10.795,50 in 2017-2018

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2013/2014

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2013/2014 Balans per 31 juli 2014 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2013 t/m 31 juli 2014 Toelichting op de balans per 31 juli 2014 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2013

Nadere informatie