Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar 2014-2015"

Transcriptie

1 Financieel jaarverslag Ouderraad Schooljaar Lisette van der Eerden-Mooij

2 Inhoudsopgave 1 Introductie 3 2 Realisatie schooljaar Inkomsten Ouderbijdrage Overige inkomsten Uitgaven Feesten Organisatiekosten Sport Klassenbijdrage Afscheid Reizen Overige uitgaven Onvoorziene uitgaven Voorzieningen Resultaat 6 3 Balans Rekeningen Debiteuren per Activa per Crediteuren per Papiercommissie Sponsorloop Reserveringen Eigen Vermogen per 23 juli Begroting schooljaar Inkomsten Uitgaven Resultaat 10 APPENDIX 1: Realisatie schooljaar APPENDIX 2: Balans en Eigen Vermogen per APPENDIX 3: Begroting schooljaar

3 1 Introductie Met dit financieel jaarverslag voor het schooljaar wil de Ouderraad u inzicht geven in de financiële details van de Ouderraad van het afgelopen schooljaar en de begroting voorstellen voor het komende schooljaar inclusief de bijbehorende ouderbijdrage. U, als ouder/verzorger van een leerling op de Meander, bent lid van de Ouderraad en beslist mee over de hoogte en de besteding van de ouderbijdrage. In de jaarvergadering heeft de kascommissie zijn bevindingen verslagen aan de ledenvergadering. De kascommissie heeft de financiële stukken goedgekeurd en heeft decharge verleend aan het bestuur voor het schooljaar Decharge wil zeggen dat de ledenvergadering akkoord gaat met het financiële beheer door het bestuur. Door decharge wordt de verantwoordelijkheid over het betreffende boekjaar bij het bestuur weggehaald. De verantwoordelijkheid komt dan bij de leden/vergadering te liggen.

4 2 Realisatie schooljaar APPENDIX 1: Realisatie schooljaar geeft het volledige overzicht van inkomsten en uitgaven in het schooljaar Hieronder volgt een nadere toelichting. 2.1 Inkomsten Ouderbijdrage Voor de begroting van het afgelopen schooljaar was er rekening gehouden met inkomsten volgens onderstaande tabel. Het aantal leerlingen dat is weergegeven, was het aantal leerlingen aan het begin van het schooljaar. Groepniveau Totaal Aantal kinderen Ouderbijdrage 52,00 52,00 52,00 52,00 52,00 52,00 65,00 87,50 Totaal bijdrage 1.248, , , , , , , , ,50 Door onderstaande redenen is dit bedrag lager uitgevallen: 117,50 aan dispensatie: 3 leerlingen 156,00 aan uitstromers/niet meer op school: 3 leerlingen 80,00 te weinig betaald: 6 leerlingen Er is totaal ,00 aan ouderbijdrage ontvangen voor bestaande leerlingen. Door de ouderbijdrage van instromende leerlingen (met name nieuwe leerlingen in groep 1) niet te begroten, werd er al rekening gehouden met verminderde inkomsten voor de bestaande leerlingen. Het aantal instromers van afgelopen schooljaar is weergegeven in onderstaande tabel. Groepniveau Totaal Aantal kinderen De hoogte van de ouderbijdrage voor instromers is afhankelijk van het moment van instromen. Er is totaal 626,00 aan ouderbijdrage ontvangen voor instromende leerlingen. De totale inkomsten aan ouderbijdrage voor het schooljaar is: ,75, oftewel 440,00 hoger dan begroot Overige inkomsten Er is 47,15 ontvangen aan rente. Rente inkomsten worden niet meegenomen in de begroting en zijn altijd een meevaller.

5 2.2 Uitgaven Feesten De commissies voor de diverse feestelijkheden als Sinterklaas, Kerst, Projectfeest en Pasen zijn allen volgens of binnen budget gebleven. Bij de kosten van het kerstfeest zijn ook de kosten van de nieuwjaarsborrel opgenomen. Dankzij de kosten van de drankjes en hapjes door de ouders tijdens de kerstborrel is de commissie binnen het budget gebleven. Het eindfeest was dit jaar een succes. Op dit moment zijn de kosten nog hoger dan de ontvangen en boven het budget, maar de buurtsubsidie van 250,00 van de gemeente moet nog overgemaakt worden. Als je dit meerekent zou de commissie binnen het budget gebleven. De subsidie zal zodra deze gestort wordt op de post onvoorzien worden opgenomen in de realisatie van het schooljaar Voor de koningsspelen is het budget overschreden. Dit komt omdat we het koningsonbijt betaald hebben van het geld van de OR, omdat door een communicatiefout het landelijk ontbijt niet geregeld was Organisatiekosten Kosten van de ING en SNS bank zijn wat meer dan begroot. De SNS rekeningen zijn dit jaar opgeheven. Waardoor volgend schooljaar de bankkosten aanzienlijk lager zullen zijn. Voor de administratie zijn tabbladen en een uittreksel van de Kamer van Koophandel gekocht. Deze laatste was nodig om de rekening bij de SNS-bank op te kunnen heffen Sport De post sport is binnen het budget gebleven. De kosten van de sportdag zijn een stuk lager geweest dan gebudgetteerd, o.a. door vaantjes te vervangen door een oorkonde. De kosten van de toernooien is hoger uitgevallen, dit omdat er meer leerlingen mee deden aan zowel het zaal- als het veldvoetbaltoernooi. Dit jaar heeft voor het eerste ook groep 4 meegelopen met de avondvierdaagse. Dit was zo n succes dat we volgend schooljaar zowel groep 4 als groep 3 mee willen laten lopen. Ondanks dat er een extra klas mee liep, is de commissie toch binnen budget gebleven Klassenbijdrage De klassenbijdrage is gesteld op maximaal 100,00 per klas. Voor dit bedrag mogen de leraren naar eigen inzicht extraatjes voor de klas regelen. Begin van het schooljaar zijn we gestart met 8 klassen, waardoor er 800,00 gebudgetteerd was. Begin maart is er een extra klas gestart, 1C. Juf Marloes heeft van ons een klassenbijdrage toezegging gehad 50,00. In het totaal mocht er dus voor 850,00 gedeclareerd worden. In werkelijkheid is er 445,05 gedeclareerd Afscheid Onder deze post zijn de kosten voor het afscheid van de schoolverlaters van groep 8 geboekt.

6 Alle groep 8 leerlingen die naar het voortgezet onderwijs zijn gegaan hebben een mok met foto gekregen als aandenken. Na de musical was er een versnapering. Alle kosten hiervan zijn binnen het budget gebleven Reizen Schoolreisjes en schoolkamp zijn samen met zo n 60% de grootste uitgaven posten van de OR. Net als vorig jaar zijn alle schoolreisjes en schoolkamp volgens budget geregeld Overige uitgaven Voor de posten onder Overige uitgaven is dit jaar niks uitgegeven. Voor volgend jaar is daarom ook besloten een groot deel van deze posten te schrappen Onvoorziene uitgaven Dit schooljaar zijn er verschillende posten op de post onvoorzien geboekt. Ten eerste is hier 216,58 op geboekt wat is binnen gekomen aan buurtsubsidie voor het eindfeest van schooljaar Helaas kwamen er ook 2 oude onbetaalde facturen naar voren van vorig schooljaar ( ), 1 voor een springkussen van de sportdag ( 124,99) en 1 voor het afscheidscadeau van groep 8 ( 249,50). Voor het afscheid van juf Lies is er een poppentheater geweest ( 275,00), dit was niet van te voren gebudgetteerd. En we hebben een megafoon ( 61,91) aangeschaft welke dit jaar al gebruikt is voor de sponsorloop en die we komende jaren ook nog kunnen gebruiken o.a. voor de sponsorloop en sportdag Voorzieningen Volgens plan is er 250, - gespaard voor het lustrumfeest volgend schooljaar ( ) 2.3 Resultaat Na het optellen van alle plussen en minnen blijft er een positief resultaat over van 1331,06.

7 3 Balans APPENDIX 2: Balans en Eigen Vermogen geeft het volledige overzicht van de debet- en creditzijde van de balans en het Eigen Vermogen. Hieronder volgt een nadere toelichting. De posten aan de debetzijde geven de bezittingen en vorderingen weer van de Ouderraad. Dit zijn de tegoeden op de (spaar)rekeningen, de debiteuren en de activa. De posten aan de creditzijde geven de schulden en verplichtingen weer van de Ouderraad. Dit zijn de crediteuren, voorzieningen (spaarpotjes) en het Eigen Vermogen (=schuld aan alle ouders). 3.1 Rekeningen De Ouderraad heeft een betaal- en een spaarrekening bij de ING bank. De rekening bij de SNS-bank is begin 2015 afgesloten 3.2 Debiteuren per De Ouderraad heeft per geen debiteuren. 3.3 Activa per De Ouderraad heeft per geen activa. 3.4 Crediteuren per De Ouderraad heeft per geen crediteuren. 3.5 Papiercommissie De papiercommissie heeft als doelstelling om 50% van de uitgaven te besteden aan een goed doel en 50% te besteden aan duurzame goederen t.b.v. school. Dit jaar is er niets hiervan uitgegeven aan een goed doel. Wel zijn er buitenspeeldingen voor op het plein aangeschaft ter waarde van 813,22. In het totaal is er dit jaar 247,19 aan papier ingezameld. De eindstand van de papiercontainer is 773,38. Komend schooljaar zullen we aan deel hiervan aan een goeddoel schenken. Omdat er dit schooljaar wat klachten van omwonenden buurtbewoners zijn gekomen m.b.t. het inzamelen van het papier. En omdat de opbrengst minimaal is hebben we besloten volgend jaar geen papiercontainer meer te plaatsen. 3.6 Sponsorloop De sponsorloop heeft dit jaar 5.633,40 opgebracht voor het Ronald Mc Donald kinderfonds. Dit bedrag is wat hoger dan vorig schooljaar. 3.7 Reserveringen De reservering voor het lustrumfeest is toegenomen met 250,-. Van de donatie aan school is slechts een klein bedrag besteed.

8 3.8 Eigen Vermogen per 23 juli 2015 Het Eigen Vermogen is het resultaat van de som van de debetzijde minus de som van de creditzijde. Zodoende moeten de bedragen onder de streep aan beide zijdes van de balans gelijk zijn. Het Eigen Vermogen per 23 juli 2015 is ,69.

9 4 Begroting schooljaar APPENDIX 3: Begroting schooljaar geeft de voorgestelde begroting. Hieronder volgt een nadere toelichting. 4.1 Inkomsten Het aantal leerlingen neemt ten opzichte van het vorig schooljaar af met 20 leerlingen, een reductie van circa 10%. Voor de begroting van het schooljaar is er rekening gehouden met inkomsten volgens onderstaande tabel. Het aantal leerlingen dat is weergegeven is het aantal leerlingen aan het begin van het schooljaar. Groepniveau Totaal Aantal kinderen Ouderbijdrage 52,00 52,00 52,00 52,00 52,00 52,00 65,00 87,50 Totaal bijdrage 936, , , , , , , , ,00 Door de ouderbijdrage van instromende leerlingen (nieuwe leerlingen in groep 1) niet te begroten, wordt er rekening gehouden met verminderde inkomsten door bijvoorbeeld dispensatie. Omdat de vaste kosten nu verdeeld moeten worden over minder leerlingen en omdat het verzoek is gekomen een musical voor groep 8 zelf aan te schaffen, heeft de Ouderraad besloten de ouderbijdrage te verhogen met 1,50 per leerling. In onderstaande tabel staan de ouderbijdrages voor het schooljaar Groepen 2014/ / ,00 53, ,00 66, ,50 89, Uitgaven De diverse commissies van de ouderraad zijn het afgelopen jaar er in geslaagd met minder geld alle activiteiten te organiseren zonder dat dit ten koste gegaan is van de kwaliteit. Dat heeft bijgedragen aan het positieve resultaat van het afgelopen jaar. De begrote uitgaven zijn tot stand gekomen op basis van de kosten van het afgelopen schooljaren, rekening houdend met de reductie van het aantal leerlingen. Omdat het eigen vermogen erg hoog is, hebben we besloten dit komende 3 jaar af te bouwen naar een bedrag van maximum 3000,00. We willen dit niet uitgeven aan de standaard activiteiten maar wel aan het jubileumfeest ( 1000,00) dit schooljaar en de aanschaf van spullen. Voor dit schooljaar hebben we geld begroot voor de aanschaf van kerstversiering, reflecterende hesjes voor o.a. de avondvierdaagse, voetbaldoeltjes en voor een extra activiteit (bijvoorbeeld extra geld uitleg over de moestuin). In totaal 2800,00. Tevens laten we de post onvoorzien, kaarten en lief en leed komend schooljaar ten laste vallen van het Eigen Vermogen.

10 4.3 Resultaat APPENDIX 1: Er is begroot op een neutraal resultaat (- 5,96).

11 Realisatie schooljaar Realisatie van 2014/ Ouderraad van OBS de Meander Inkomsten Werkelijk Budget Uitgaven Werkelijk Budget Ouderbijdrage , ,50 3 Feesten 1.580, , a Sint Nicolaas 810,72 837,00 3b Kerst 81,78 157,50 2 Overige inkomsten 47,15 0,00 3c Projectfeest 51,77 180,00 2a Rente 47,15 0,00 3d Pasen 74,13 145,00 2b Subsidie 0,00 0,00 3e Koningsspelen 123,93 100,00 3f Eindfeest 438,07 150,00 4 Organisatiekosten 209,27 330,00 4a Koffie/thee - 27,50 150,00 4b Bankkosten 164,77 150,00 4c Administratiekosten 17,00 30,00 5 Sport 735,05 900,00 5a Avondvierdaagse 94,63 150,00 5b Toernooien 204,32 150,00 5c Sportdag 436,10 600,00 6 Klassenbijdrage 445,05 800,00 7 Afscheid 300,92 397,50 7a Jaarafsluiting gr.8 66,27 150,00 7b Cadeau schoolverlaters 234,65 247,50 8 Reizen 7.518, ,00 8a Schoolreis 5.685, ,00 8b Schoolkamp 1.832, ,00 9 Overige uitgaven 0,00 385,50 9a Schmink 0,00 50,00 9b Verjaardagskaarten 0,00 115,50 9c Klusdag 0,00 50,00 9d Lief & leed 0,00 120,00 9e VOK 0,00 50,00 10 Onvoorzien 494,82 0,00 11 Voorzieningen 250,00 250,00 Lustrumfeest 250,00 250,00 RESULTAAT 1.331,06-43,00 Totaal , ,50 Totaal , ,50

12 APPENDIX 2: Balans en Eigen Vermogen per Balans per 23 juli 2015 Saldi Crediteuren 0,00 Saldo betaalrekening 0,00 SNS Saldo spaarrekening 0,00 Papiercommissie 773,38 SNS Saldo betaalrekening 854,98 ING Saldo spaarrekening ING ,15 Sponsorloop 0,05 Debiteuren 0,00 Reserveringen Lustrumfeest 1.000,00 Activa Donatie voor school 292,01 Eigen Vermogen 23 juli ,69 Totaal ,13 Totaal ,13

13 APPENDIX 3: Begroting schooljaar Begroting van 2015/ Ouderraad van OBS de Meander Inkomsten Werkelijk Budget Uitgaven Werkelijk Budget Ouderbijdrage 0, ,00 3 Feesten 0, , a Sint Nicolaas 0,00 998,50 3b Kerst 0,00 104,50 2 Overige inkomsten 0,00 0,00 3c Projectfeest 0,00 50,00 2 a Rente 0,00 0,00 3d Pasen 0,00 100,00 2 b Subsidie 0,00 0,00 3e Koningsspelen 0,00 125,00 3f Eindfeest 0,00 250,00 4 Organisatiekosten 0,00 260,00 4a Koffie/thee - 0,00 150,00 4b Bankkosten 0,00 80,00 4c Administratiekosten 0,00 30,00 5 Sport 0,00 524,04 5a Avondvierdaagse 0,00 149,04 5b Toernooien 0,00 150,00 5c Sportdag 0,00 225,00 6 Klassenbijdrage 0,00 800,00 7 Afscheid 0,00 469,00 7a Jaarafsluiting gr.8 0,00 121,00 7b Cadeau schoolverlaters 0,00 198,00 7c aanschaf musical 0,00 150,00 8 Reizen 0, ,00 8a Schoolreis 0, ,00 8b Schoolkamp 0, ,00 9 Overige uitgaven 0,00 320,00 9a Schmink 0,00 0,00 9b Verjaardagskaarten 0,00 100,00 9c Klusdag 0,00 0,00 9d Lief & leed 0,00 120,00 9e Commissies 0,00 100,00 10 Onvoorzien 0,00 300,00 11 Uitgaven tbv EV 0, ,00 11 a Aanschaf kerstversiering 0,00 400,00 11 b Aanschaf voetbaldoelen 0, ,00 11c Hesjes 0,00 500,00 11 d Klassenproject/activiteit 0,00 800,00

14 11 e aanschaf audioapparatuur 0,00 n.t.b 11 Voorzieningen 0, ,00 11 a Lustrum 0,00 250,00 11 b Lustrumfeest 0, ,00 RESULTAAT 0, ,04 Totaal 0, ,00 Totaal 0, ,00

Balans TOTAAL 10.901,26 9.302,72 TOTAAL 10.901,26 9.302,72

Balans TOTAAL 10.901,26 9.302,72 TOTAAL 10.901,26 9.302,72 Balans 1-8-2014 1-8-2013 1-8-2014 1-8-2013 Spaarrekening 9.500,00 7.500,00 Extra ouderbijdrage 2.148,00 1.973,50 Vorderingen 432,50 695,25 Vrije reserve 8.616,66 6.874,72 Betaalrekening 721,39 720,43 Crediteuren

Nadere informatie

Ouderraad "ICBS-Octant" Schooljaar 2014/2015

Ouderraad ICBS-Octant Schooljaar 2014/2015 Ouderraad "ICBSOctant" Schooljaar 2014/2015 Per 31 juli 2015 1. HIGHLIGHTS Financiële jaar Het financiële jaar loopt van 1 augustus 2014 tot en met 31 juli 2015 Ouderbijdrage 2014 / 2015 = Totaal ontvangen

Nadere informatie

Ouderraad "ICBS-Octant" Schooljaar 2015/2016

Ouderraad ICBS-Octant Schooljaar 2015/2016 Ouderraad "ICBSOctant" Schooljaar 2015/2016 Per 31 juli 2016 1. HIGHLIGHTS Financiële jaar Het financiële jaar loopt van 1 augustus 2015 tot en met 31 juli 2016 Ouderbijdrage 2015 / 2016 = Totaal ontvangen

Nadere informatie

Balans TOTAAL 6.518, ,08 TOTAAL 6.518, ,08

Balans TOTAAL 6.518, ,08 TOTAAL 6.518, ,08 Balans 15-9-2012 15-9-2011 15-9-2012 15-9-2011 Spaarrekening 6.000,00 11.500,00 Extra ouderbijdrage 1.763,50 1.608,50 Vorderingen 20,00 605,00 Vrije reserve 4.754,62 10.913,58 Betaalrekening 332,42 314,38

Nadere informatie

BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR

BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR BEGROTING OUDERRAAD VERENIGINGSJAAR 2018-2019 November 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 3: Begroting en realisatie verenigingsjaar 2017-2018 Pagina 3: Begroting verenigingsjaar 2018-2019 Pagina 4: Toelichting

Nadere informatie

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort Schooljaar 2011-2012 1 Balans 1 aug 2011 1 aug 2012 1 aug 2012 1 aug 2013 Bezittingen Kas Stam Giro Stam

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Maandag 17 oktober 2016 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Totaal winst/verlies excursie: -798,95

Totaal winst/verlies excursie: -798,95 Inkomsten Uitgaven Winst en verlies Oudervereniging BS Het Baken 2017-2018 Ouderbijdrage 18.928,00 Bnkkst bijdrages 97,50 Rentebaten 1,70 19.027,20 Muzische vorming -2.280,00 Sinterklaas -5.932,52 Kerstmis

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Woensdag 30 september 2015 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Met gebruik van de winst van voorgaand jaar is dit jaar positief afgesloten.

Met gebruik van de winst van voorgaand jaar is dit jaar positief afgesloten. 3. Jaar- en financieel verslag schooljaar 2016-2017 Het financieel jaarverslag wordt in vogelvlucht doorgenomen. Het is een mooi maar financieel zwaar jaar geweest met goede activiteiten. De schoolreisjes,

Nadere informatie

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort Schooljaar 2010-2011 1 Balans 1 aug 2010 1 aug 2011 1 aug 2011 1 aug 2012 Bezittingen Giro Stam 11.526

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2016-2017... 1 Budget 2016-2017... 2 Overzicht budget 2016-2017... 2 Opbouw budget 2016-2017...

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting

Jaarverslag Ouderraad Jaarrekening Begroting Jaarverslag Ouderraad 2016-2017 Jaarrekening 2016-2017 Begroting 2017-2018 1 Inhoud Jaarverslag ouderraad 2016-2017... 3 Jaarrekening 1 september 2016 t/m 1 september 2017 2017... 5 Balans per 15 November

Nadere informatie

Financieel verslag

Financieel verslag Financieel verslag 2016-2017 Voor u ligt het financieel jaarverslag 2016/2017 van de Ouderraad de Meander. De Ouderraad stelt zich ten doel het bevorderen van de samenwerking tussen ouders/verzorgers en

Nadere informatie

Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel

Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel Toelichting Jaarrekening 2013-2014 Oudervereniging R.K. Basisschool De Cirkel Algemeen Het schooljaar 2013-2014 is voor de oudervereniging financieel redelijk goed verlopen, ondanks een te zuinige berekening

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2017/2018

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2017/2018 Balans per 31 juli 2019 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2017 t/m 31 juli 2018 Toelichting op de balans per 31 juli 2018 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2017

Nadere informatie

Financieel jaarverslag ouderraad

Financieel jaarverslag ouderraad Financieel jaarverslag ouderraad Schooljaar 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Introductie 2. De ouderraad 3. Realisatie schooljaar 2016-2017 a. Inkomsten b. Uitgaven 4. Balans 5. Ouderbijdrage 2017-2018 Bijlage:

Nadere informatie

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad

Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Financieel overzicht 2014-2015 ouderraad Inkomsten Uitgaven te kort/over ouderbijdrage 23.775,00 rente 195,35 andere inkomsten storting A4d 1.312,50 Joppedag 966,00 Joppedag 966,00 871,87 94,13 schoolreisje

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2016/2017

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2016/2017 Balans per 31 juli 2017 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2016 t/m 31 juli 2017 Toelichting op de balans per 31 juli 2017 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2016

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2013/2014

Financieel verslag Stichting Vrienden van CDS de Borg Boekjaar 2013/2014 Balans per 31 juli 2014 Staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2013 t/m 31 juli 2014 Toelichting op de balans per 31 juli 2014 Toelichting op de staat van baten en lasten boekjaar 1 augustus 2013

Nadere informatie

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4.

Uitnodiging. Jaarvergadering Oudervereniging. Agenda. Locatie: OBS Jongleren. 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Uitnodiging Jaarvergadering Oudervereniging Dinsdag 19 september 2017 Agenda Start: 19.30 uur Locatie: OBS Jongleren 1. Welkom 2. Begroting van de OV 3. Rondvraag 4. Afsluiting Oudervereniging OBS jongleren,

Nadere informatie

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar

Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018 Inhoudsopgave Financiën Ouderraad Jaarverslag schooljaar 2017-2018... 1 Budget 2017-2018... 2 Overzicht budget 2017-2018... 2 Opbouw budget 2017-2018...

Nadere informatie

Oecumenische basisschool

Oecumenische basisschool Jaarverslag 2014 / 2015 2015 / 2016 Ouderraad Oecumenische basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran / Rekening 2013-2014 2014-2015 Omschrijving 2014-2015 Rekening Werkelijk 2014-2015 Verschil begroting/

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015

FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015 FINANCIEEL JAARVERSLAG VAN DE PENNINGMEESTER MEDEZEGGENSCHAPSRAAD DE GOLFBREKER SCHOOLJAAR 2014-2015 Boekjaar Dit verslag gaat over een boekjaar van 1 augustus 2014 t/m 31 augustus 2015. Er is een maand

Nadere informatie

Oudervereniging Stedelijk Gymnasium Schiedam

Oudervereniging Stedelijk Gymnasium Schiedam Algemene inleiding op de financiële verslaglegging van de Oudervereniging over het schooljaar 2012/2013 en het budget voor het schooljaar 2013/2014. Het schooljaar 2012-2013 is voor de Oudervereniging

Nadere informatie

Balans. Activa 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Passiva 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12

Balans. Activa 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Passiva 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Balans Activa 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Passiva 31-jul-14 31-jul-13 31-jul-12 Vorderingen Nog te ontvangen bedragen 0,00 0,00 772,26 Algemene reserve 4.508,71 3.301,49 3.570,48 Vooruitbetaalde kosten

Nadere informatie

BEGROTING OUDERRAAD I.C. BASISSCHOOL WERELDWIJZER VERENIGINGSJAAR 2015-2016

BEGROTING OUDERRAAD I.C. BASISSCHOOL WERELDWIJZER VERENIGINGSJAAR 2015-2016 BEGROTING OUDERRAAD I.C. BASISSCHOOL WERELDWIJZER VERENIGINGSJAAR 2015-2016 September 2015 INHOUD Begroting & realisatie verenigingsjaar 2014-2015 en begroting verenigingsjaar 2015-2016 3 Toelichting op

Nadere informatie

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran

Jaarverslag 2008 / Begroting 2009/ Ouderraad. Oecumenische. Basisschool. De Trimaran Jaarverslag 2008 / 2009 Begroting 2009/ 2010 Ouderraad Oecumenische Basisschool De Trimaran Ouderraad De Trimaran Begroting / Rekening 2008-2009 Begroting 2009-2010 Omschrijving Begroting Rekening Verschil

Nadere informatie

Ouderraad Jaarverslag Begroting

Ouderraad Jaarverslag Begroting Ouderraad Jaarverslag 2017 2018 Begroting 2018 2019 Inhoudsopgave Voorwoord voorzitter Werkgroep Festiviteiten Werkgroep Lezen is leuk! Werkgroep Verkeer Werkgroep Sport Jaarrekening 2017-2018 Begroting

Nadere informatie

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris

Ouderraad. Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Ouderraad Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Jaarverslag 2014-2015 OR CBS de Brandaris blz. 2 Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad CBS de Brandaris Bijlagen: - Balans 1 - Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

OUDERRAAD R.K. BASISSCHOOL PIUS X, BEMMEL JAARVERSLAG 2012/2013. vastgesteld in de vergadering van... 2013

OUDERRAAD R.K. BASISSCHOOL PIUS X, BEMMEL JAARVERSLAG 2012/2013. vastgesteld in de vergadering van... 2013 OUDERRAAD R.K. BASISSCHOOL PIUS X, BEMMEL JAARVERSLAG 2012/2013 vastgesteld in de vergadering van... 2013 INHOUDSOPGAVE Balans per 31 juli 2013 pagina 3 Resultatenrekening 2012/2013 pagina 4 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013

Willibrord Ouderraad Stichting. Jaarverslag. Ouderbijdrage Willibrord. Schooljaar 2012-2013 Willibrord Ouderraad Stichting Jaarverslag Ouderbijdrage Willibrord Schooljaar 2012-2013 Geschreven door: Penningmeester Willibrord Ouderraad Financieel verslag gecontroleerd door de Kascommissie 2012-2013:

Nadere informatie

20L4-20L5. OBS "De Lindelaar" Fina ncieel jaa rverslag ouderraad. Openbare basisschool "De Lindelaar'' Postbus 53 9430 AB Westerbork Tel:0593 331998

20L4-20L5. OBS De Lindelaar Fina ncieel jaa rverslag ouderraad. Openbare basisschool De Lindelaar'' Postbus 53 9430 AB Westerbork Tel:0593 331998 Openbare basisschool "De Lindelaar'' Postbus 53 9430 AB Westerbork Tel:0593 331998 Fax: 0593 331869 E-mail: or.delindelaar@obomd.nl www.delindelaar. nl Fina ncieel jaa rverslag ouderraad OBS "De Lindelaar"

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014

Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 Jaarverslag Ouderraad OBS Kolmenscate 2013-2014 De OuderRaad De ouderraad houdt zich bezig met die werkzaamheden, die ertoe bijdragen dat het onderwijs op de school optimaal kan functioneren. Dit doet

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG

Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG Stichting Vrienden van de Klimboom JAARVERSLAG 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 1. Verslag van het bestuur... 3 1.2 Kosten activiteiten OR... 3 1.3 Financiële ondersteuning school... 3 1.4 Overige

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2015-2016 Augustus 2016 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 11 oktober 2017

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 11 oktober 2017 ALV Ouderraad RKBS De Springschans 11 oktober 2017 Agenda: 1. Jaarverslag 2016/2017 2. Financieel overzicht schooljaar 2016/2017 a) Inkomsten en kosten b) Balans 3. Kascontrole 2016/2017 4. Decharche dagelijks

Nadere informatie

OuderRaad De Reuzepas. Financieel overzicht schooljaar 2012-2013

OuderRaad De Reuzepas. Financieel overzicht schooljaar 2012-2013 Financieel overzicht schooljaar 2012-2013 Ouderbijdrage 3.608,11 Sinterklaas 953,19 Huur muziekinstallatie 50,00 Kerst 284,88 Stichting Oeverwal - Bijdrage OR Carnaval 206,87 Stichting Oud Papier KBO Pasen

Nadere informatie

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten.

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 5 mei 2011 Betreft: Toelichting financiële stukken 2010 In bijlage ontvangt u: - Stufib Baten en Lasten 2010 - Stufib Balans

Nadere informatie

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. 17 september 2013

Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade. 17 september 2013 Jaarvergadering Ouderraad en Medezeggenschapsraad De Arcade 17 september 2013 Agenda Opening Jaarvergadering Ouderraad Jaarvergadering Medezeggenschapsraad Afsluiting Agenda OR -Algemeen/ bestuur -Activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave:

Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: Jaarverslag Oudervereniging O.B.S. t Want 2013/2014 Inhoudsopgave: 1) Inleiding 2) Structuur OV 2.1) Samenstelling OV 3) Activiteiten 3.1) Schoolfotograaf 3.2) Sinterklaas 3.3) Kerst 3.4) Projectweek rekenen

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar

Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar Jaarverslag Oudervereniging Schooljaar 2017 2018 Oudervereniging De Wentelwiek VOORWOORD De plannen van de Ouderraad (OR) voor het schooljaar 2018/2019 zijn inmiddels gemaakt en vastgelegd in het jaarplan.

Nadere informatie

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar

Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent. Jaarverslag. Schooljaar Ouderraad Christelijke Basisschool De Vliermeent Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Geschreven door: Penningmeester Ouderraad de Vliermeent Financieel verslag gecontroleerd door de Medezeggenschapsraad 2014-2015:

Nadere informatie

Dit document bevat de volgende hoofdstukken:

Dit document bevat de volgende hoofdstukken: Dit document bevat de volgende hoofdstukken: - Jaarverslag ouderraad 2016-2017 - Financieel jaarverslag ouderraad 2016-2017 - Begroting ouderraad 2017-2018 Jaarverslag ouderraad 2016-2017. We kunnen aan

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging Openbare Basisschool De Burght Amsterdam

Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging Openbare Basisschool De Burght Amsterdam Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging Openbare Basisschool De Burght Amsterdam 1 Inhoud Bestuursverslag 3 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Toelichting 6 Overige gegevens Verslag kascommissie 12 Rooster

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag 2014-2015 Ouderraad OBS Sprengenpark 1 INHOUDSOPGAVE De Ouderraad 2 Financieel verslag ouderraad 2014 / 2015 3 Balans Ouderraad 4 Resultaat schooljaar 2014/2015 5 1 DE OUDERRAAD

Nadere informatie

BEGROTING 2013-2014 ACTIVITEITENRAAD OBS DE BRUG

BEGROTING 2013-2014 ACTIVITEITENRAAD OBS DE BRUG BEGROTING 2013-2014 ACTIVITEITENRAAD OBS DE BRUG INKOMSTEN EN UITGAVEN ALGEMENE KOSTEN EN FESTIVITEITEN (in euro's) Inkomsten Begroot Uitgaven Begroot Ouderbijdragen 5.740,00 Adm.kosten 110,00 Ouderbijdragen

Nadere informatie

STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012

STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012 STICHTING OBS DE PIONIER COMBI FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011/2012 Voorzitter: Tonnie Ligtermoet Penningmeester: Esther Roode-de Jong Datum: 5 oktober 2012 ALGEMEEN De Stichting OBS De Pionier Combi beheert

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging De Gondelier. Verantwoording 2014/2015 & begroting 2015/ oktober 2015

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging De Gondelier. Verantwoording 2014/2015 & begroting 2015/ oktober 2015 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging De Gondelier Verantwoording 2014/2015 & begroting 2015/2016 28 oktober 2015 Welkom De overdragende penningmeester van de OV heet iedereen welkom op deze ALV. De

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Begroting & financieel overzicht Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW)

Begroting & financieel overzicht Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) Begroting 2015 2016 & financieel overzicht 2014-2015 Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) Introductie Voor u ligt de begroting van de Oudervereniging Kindcentrum Warande (OKW) voor het schooljaar

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 17 oktober 2018

ALV Ouderraad RKBS De Springschans. 17 oktober 2018 ALV Ouderraad RKBS De Springschans 17 oktober 2018 Agenda: 1. Jaarverslag 2017/2018 2. Financieel overzicht schooljaar 2017/2018 a) Inkomsten en kosten b) Balans 3. Kascontrole 2017/2018 4. Decharche dagelijks

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018 KNNV afdeling Den Haag

Financieel jaarverslag 2018 KNNV afdeling Den Haag Financieel jaarverslag KNNV afdeling Den Haag Financieel Jaaroverzicht en Inkomsten en uitgaven Resultaat 1. Contributie 6.790 6.400 6.600 2. Rente 42 42 42 3. Cursussen 59 0 0 4. Weekenden -104 0 0 5.

Nadere informatie

Financieel verslag 2012/2013

Financieel verslag 2012/2013 Financieel verslag 2012/2013 Stichting OBS de Meander Combi Ariane Cruz Dit document geeft een overzicht van de inkomsten en uitgaven van de Stichting OBS de Meander Combi. De stichting beheert de niet-lesgerelateerde

Nadere informatie

Jaarverslag OR 2013-2014

Jaarverslag OR 2013-2014 Jaarverslag OR 2013-2014 2014 Inhoud Highlights OR 2013-2014 Winst- en verliesrekening 2013-2014 Ouderbijdrage 2013-2014 Ouderbijdrage 2014-2015 Voorstel incasso Ouderbijdrage & Schoolreisgelden Voorstel

Nadere informatie

De kascontrole is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma.

De kascontrole is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma. Kascontrole De kascontrole 2015-2016 is op 20 september 2016 uitgevoerd door Yvonne Peeters en Martine Jansma. De kascommissie is akkoord met de gepresenteerde cijfers van schooljaar 2015-2016 en stelt

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2013-2014

Financieel jaarverslag 2013-2014 Financieel jaarverslag 2013-2014 Inleiding De oudervereniging van De Zandberg financiert en/of organiseert in samenwerking met de leerkrachten een groot aantal activiteiten voor alle leerlingen gedurende

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2012 2013 Geachte ouders, leerkrachten en schoolbestuur Dit is het jaarverslag van de ouderraad van de Kardinaal de Jong School. De ouderraad bestaat uit 12 leden. Alle leden zijn ouders van

Nadere informatie

Activiteiten De OR zorgde in het schooljaar 2013 2014 voor de ondersteuning bij verschillende schoolactiviteiten.

Activiteiten De OR zorgde in het schooljaar 2013 2014 voor de ondersteuning bij verschillende schoolactiviteiten. Jaarverslag Oud derraad Schooljaar 2013 3-2014 De ouderraad is geen wettelijk orgaan, toch hebben nagenoeg alle scholen een ouderraad in het leven geroepen. De ouderraad vertegenwoordigt de mening van

Nadere informatie

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd:

De afname van de vrije reserve in het afgelopen schooljaar is als volgt opgebouwd: JAARVERSLAG SCHOOLFONDS DE KLIPPER 2015-2016 Beste ouders, Het schooljaar 2015-2016 is goed afgesloten met een positief exploitatieresultaat van 77,53. De totale kosten (uitgezonderd enkele reserveringen)

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker. 21 oktober 2014

Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker. 21 oktober 2014 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging CBS de Wendakker 21 oktober 2014 Agenda Opening Bedanken bestuursleden Benoeming nieuwe bestuursleden Aankondiging nieuwe commissieleden Presentatie jaarverslag

Nadere informatie

A.C. Dekker Penningmeester 13 september 2015

A.C. Dekker Penningmeester 13 september 2015 Algemeen Bij de start van het schooljaar en overdracht naar nieuwe penningmeester is de fysiek aanwezige kas (na telling) gestort op de rekening van de OV. Daarna is gedurende het schooljaar geen kas meer

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN

JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN JAARVERSLAG 2014 STICHTING OUDERRAAD BASISSCHOOL DE DOBBELSTEEN Stichting ouderraad Basisschool de Dobbelsteen heeft als doel om samen met het team leerkrachten gedurende het hele jaar diverse activiteiten

Nadere informatie

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie.

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 24 april 2008 Betreft: Toelichting financiële stukken (aanpassing n.a.v. vaststelling jaarvergadering 24 april) In bijlage ontvangt

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2013 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2013 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. De kascommissie

Nadere informatie

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting Ouderraad Franciscus september 2018 Afsluiting schooljaar 2017 2018 Begroting 2018 2019 Inkomsten en uitgaven De inkomsten van het budget van de OR bestaat uit: Vrijwillige ouderbijdrage 10.795,50 in 2017-2018

Nadere informatie

Jaarverslag Ouderraad obs De Violier

Jaarverslag Ouderraad obs De Violier Jaarverslag 2017 2018 Ouderraad obs De Violier In dit jaarverslag komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Inleiding 2. Doel en taken van de Ouderraad van OBS De Violier 3. Activiteiten schooljaar

Nadere informatie

Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School. Inleiding

Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School. Inleiding Jaarverslag ouderraad van der Muelen Vastwijk School Inleiding Dit verslag beschrijft het schooljaar 2011-2012 en de rol van de Ouderraad hierin. Ook de financiële verantwoording is in dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013-2014

JAARVERSLAG 2013-2014 OPENBARE MONTESSORISCHOOL VOOR BASISONDERWIJS Joh.Bogaardstraat 16a 2151 CV Nieuw Vennep tel: 0252 675 655 fax: 0252 682 032 www.montboog.nl JAARVERSLAG 2013-2014 OUDERRAAD DE BOOG September 2014 Pagina

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2013 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Basisschool! De Zevensprong

Basisschool! De Zevensprong Basisschool De Zevensprong FINANCIEEL JAARVERSLAG OUDERRAAD 2014 / 2015 Financieel Jaarverslag Schooljaar 2014-2015 Toelichting op de inkomsten Ouderbijdrage De ouderbijdrage voor het schooljaar 2014-2015

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2016 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2016 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. We hebben

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging. BS De Piramide

Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging. BS De Piramide Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging BS De Piramide Datum: 22 september 2015 Tijd: 20.00 uur Locatie: Aula Afwezig: Gemma, Marscha, Fredy, Linda Agenda 1. Opening door voorzitter Marco Franken

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014.

Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014. Jaarverslag Stichting Paulusfonds 2013 2014. Fiscaal nummer/rsin 812405079 Contactgegevens Stichting Paulusfonds, Torenlaan 56 1391AN Abcoude 1. Doelstelling De Stichting Paulusfonds stelt zich ten doel

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015

Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015 Jaarverslag Oudervereniging t Schrijverke 2014 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding Bevoegdheden van de oudervereniging Reglementen Samenstelling Bestuur Personele bezetting 2014-2015 Doelstelling

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag Ouderraad RK De Marinx Schooljaar 20172018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het schooljaar 20172018 (182017 tot 182018). Hierin leggen wij (de ouderraad) verantwoording

Nadere informatie

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Jaarverslag Oudervereniging 2014/2015 & Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Beste Ouder/verzorger, Hierbij ontvangt u namens de gehele oudervereniging het jaarverslag en een uitnodiging voor de algemene

Nadere informatie

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014

FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014 FINANCIEEL OVERZICHT OUDERRAAD 2013-2014 Augustus 2014 Basisschool Vita Vera Bram Streeflandweg 107 6871 HV RENKUM 0317 313178 info@vitavera-skovv.nl www.vitavera-skovv.nl INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5

Nadere informatie

Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015

Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015 Oudervereniging De Regenboog Financieel Jaarverslag 2014 / 2015 Naaldwijk, 24 januari 2016 In dit jaarverslag legt de penningmeester, namens het bestuur, verantwoording af voor het gevoerde beleid. Hij

Nadere informatie

Geachte ouder(s), verzorger(s),

Geachte ouder(s), verzorger(s), 1 Datum : 1 september 2016 Betreft : Verantwoording kosten Oudercommissie schooljaar 2015-2016 Begroting schooljaar 2016-2017 Ouder & Kampbijdrage schooljaar 2016-2017 Geachte ouder(s), verzorger(s), Op

Nadere informatie

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS

JAARVERSLAG OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS JAARVERSLAG OUDERVERENIGING KBS DE CONTRABAS 2014-2015 INHOUD Voorwoord van de voorzitter... 2 1 Notulen ALV 30 september 2014... 3 2 Bestuur 2014/2015... 5 3 Terugblik op 2014/2015... 6 4 Jaarrekening

Nadere informatie

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015 JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM Financieel jaarverslag 2014/2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Balans per 01/09/2015 en toelichting Hoofdstuk 3: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang

Financieel jaarverslag Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Financieel jaarverslag 2013 Stichting Ouderbelangen o.b.s. De Vogelenzang Spijkenisse, 26 juni 2014 Algemeen De stichting werd op 11 oktober 2011 opgericht

Nadere informatie

Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016.

Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016. Jaarverslag Oudervereniging De Horizon 2015/2016 Beste leden, Voor u ligt het jaarverslag van de activiteiten van de oudercommissie van basisschool De Horizon in schooljaar 2015/2016. De oudercommissie

Nadere informatie

Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Definitief

Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Definitief Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Definitief Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar Bijgestelde begroting 2012/2013 en begroting 2013/2014 Inhoudsopgave Jaarstukken Jaarverslag

Nadere informatie

Oudervereniging r.k. basisschool. de Wingerd. Nijmegen

Oudervereniging r.k. basisschool. de Wingerd. Nijmegen Oudervereniging r.k. basisschool de Wingerd Nijmegen Jaarverslag 2013/2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van schooljaar 2013/2014 van de oudervereniging van r.k. basisschool de Wingerd te Nijmegen.

Nadere informatie

Jaarverslag 2012-2013 MR en OR Overzicht inkomsten en uitgaven ouderbijdrage 2012-2013

Jaarverslag 2012-2013 MR en OR Overzicht inkomsten en uitgaven ouderbijdrage 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 MR en OR Overzicht inkomsten en uitgaven ouderbijdrage 2012-2013 Besproken en uitgereikt aan belangstellende ouders d.d. 15 oktober 2013 Tevens te downloaden via de website van de

Nadere informatie

Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar 2008/2009. Bijgestelde begroting 2009/2010 en begroting 2010/2011

Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar 2008/2009. Bijgestelde begroting 2009/2010 en begroting 2010/2011 Oudervereniging van de r.k. basisschool De Fontein Concept Verantwoording van de ouderbijdrage over het schooljaar Bijgestelde begroting 2009/2010 en begroting 2010/2011 Inhoudsopgave Jaarstukken Jaarverslag

Nadere informatie

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014

Agenda Algemene ledenvergadering 15 oktober 2014 Geachte Ouders, Hierbij ontvangt u de uitnodiging en de stukken voor de Algemene Ledenvergadering van "Oudervereniging De Branding", welke zal plaatsvinden op woensdag 15 oktober om 20.00 uur, locatie

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag Ouderraad obs Rubenshof Begroting Vaststellen ouderbijdrage

Financieel Jaarverslag Ouderraad obs Rubenshof Begroting Vaststellen ouderbijdrage Financieel Jaarverslag Ouderraad obs Rubenshof 2016-2017 Begroting 2017-2018 Vaststellen ouderbijdrage 2017-2018 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2016-2017 en de begroting 2017-2018 van de ouderraad.

Nadere informatie

Jaarvergadering 2016

Jaarvergadering 2016 Jaarvergadering 2016 Hierbij ontvangt u alle stukken van de MR jaarvergadering 2015. Wij hopen u te zien op de MR jaarvergadering van maandag 19 september 2016. De vergadering wordt gehouden in de centrale

Nadere informatie

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018

Jaarverslag Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Jaarverslag 20176-2018 Dr. Landmanschool Verantwoording ouderbijdrage periode 1 oktober 2017 tot en met 30 september 2018 Algemeen Elk jaar wordt door de oudervereniging een financieel jaarverslag gepresenteerd.

Nadere informatie

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting

Ouderraad Franciscus september Afsluiting schooljaar Begroting Ouderraad Franciscus september 2017 Afsluiting schooljaar 2016 2017 Begroting 2017-2018 Inkomsten en uitgaven De inkomsten van het budget van de OR bestaat uit: Vrijwillige ouderbijdrage 11.775 in 2016-2017

Nadere informatie

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur

UITNODIGING. ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om uur UITNODIGING ALV Oudervereniging maandag 23 januari 2017 om 19.30 uur Alle ouders van kinderen op het Molenven zijn lid van de oudervereniging (OV). Het bestuur van de OV nodigt u daarom van harte uit voor

Nadere informatie

Oudervereniging Stedelijk Gymnasium Schiedam

Oudervereniging Stedelijk Gymnasium Schiedam Algemene inleiding op de financiële verslaglegging van de Oudervereniging over het schooljaar 2017/2018 en het budget voor het schooljaar 2018/2019. Het financiële jaar van de Oudervereniging loopt van

Nadere informatie

Balans 31 augustus * Voorraad luizencapes 1.141,50 * Eigen kapitaal 6.079,06 * Voorraad afscheidscadeau groep 8 179,24 * Reserveringen 4.

Balans 31 augustus * Voorraad luizencapes 1.141,50 * Eigen kapitaal 6.079,06 * Voorraad afscheidscadeau groep 8 179,24 * Reserveringen 4. Balans 31 augustus 2013 * Voorraad luizencapes 1.141,50 * Eigen kapitaal 6.079,06 * Voorraad afscheidscadeau groep 8 179,24 * Reserveringen 4.078,68 * Nog te ontvangen bedragen 0,00 * Crediteuren 8.758,12

Nadere informatie