R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen"

Transcriptie

1 Deel IV D Werken met Blog R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding

2 1/32 Deel IV D - Werken met Blog 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Clixmaster BV. Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het samenstellen van deze handleiding, aanvaardt Clixmaster BV geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit enige fout die zou kunnen voorkomen in deze uitgave. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

3 2/32 Overzicht gebruikershandleidingen Clixmaster Studio: Deel I Over Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel IV A Werken met Epaper Deel IV B Werken met Vacatures Deel IV C Werken met Forum Deel IV D Werken met Blog Deel IV E Werken met Profielen Deel IV F Werken met Uitgebreide Enquête Deel IV G Werken met E-campagne Deel V Beheer in Clixmaster Studio Bijlage I Bijlage II Bijlage III Bijlage IV Wysiwyg editor FTP Variabelen in Clixmaster Studio Video Converter

4 3/32 Inhoudsopgave 1 Inleiding Wat is het verschil tussen een blog en een gewone website? Wat is het verschil tussen een blog en een forum? De blog module Inrichten van de blogmodule Aanmaken van een blogtemplate Configureren van de blogmodule Vertalen van de blogmodule Aanmaken van een blogpagina Rechten toekennen aan een blog Vanaf de website Mijn blog component Publiceren van een Mijn blog component Laatste reacties component Publiceren van een Laatste reacties component Bloglijst component Publiceren van een Bloglijst component Blog beheren via backend Voorbeeld Berichten Bewerken van een bericht Verwijderen van een bericht Bestanden Bewerken van een bestand Verwijderen van een bestand Blog beheren via frontend Berichten Opbouw berichten Een bericht maken Actie op meerdere berichten tegelijk Reacties Opbouw reacties Actie op meerdere reacties tegelijk Bestanden Opbouw bestanden Nieuw bestand uploaden Actie op meerdere bestanden tegelijk Links Opbouw links Een link toevoegen Opinies Opinies beheren Een opinie toevoegen Instellingen Gebruikers Gebruikers beheren Gebruiker toevoegen... 31

5 4/32 1 Inleiding Een blog (afkomstig van het woord weblog) is een online medium over interessante ontwikkelingen, actualiteiten, bedrijfsaangelegenheden, persoonlijke zaken, politiek of werk en thema (vakgebied). Iemand die een blog begint doet dat veelal met de intentie een online conversatie op te starten over het besproken onderwerp. Een blog vormt zo de brug tussen een traditionele, statische webpagina die alleen informatie verschaft en een internetforum, waarin wel meer interactie tussen de deelnemers mogelijk is. 1.1 Wat is het verschil tussen een blog en een gewone website? Het verschil met een gewone website is dat een blog een verzameling van veelvuldig bijgewerkte berichten bevat, die in chronologische volgorde worden gepresenteerd en voorzien zijn van hyperlinks naar andere bronnen. Tevens kan op uiterst gemakkelijke wijze een reactie op een bericht worden geplaatst. Er is daarmee sprake van echte interactiviteit tussen de blogschrijver en de bloglezer. 1.2 Wat is het verschil tussen een blog en een forum? Het essentiele verschil tussen een blog en een forum is dat een blog veel meer is gefocused op de mening van een of enkele individuen, terwijl bij forums de focus ligt bij een hele groep.

6 5/32 2 De blog module Het werken met de blog module bestaat uit 3 stappen: 1. Als eerste dient u de module in te richten. Bij het inrichten van de module moet u te denken aan: Aanmaken van een blog-template Configureren van de blogmodule Indien gewenst het vertalen van de blogmodule 2. Na het inrichten van de module kunt u blogpagina s aanmaken. Deze blogpagina s worden gemaakt in het tabblad structuur in de module Blog. De blogpagina s vormen gezamenlijk een aparte structuur. 3. Een relatie tussen de website structuur en de blogpagina s leggen door gebruik te maken van enkele blogcomponenten. Let op: Als u een blog aan uw gebruikers wilt aanbieden, houdt er dan rekening mee dat de blog en de componenten die erop geplaatst kunnen worden eenmalig gestyld moeten worden.

7 6/32 3 Inrichten van de blogmodule 3.1 Aanmaken van een blogtemplate Voor u een blog kunt starten dient u een template in te richten en de benodigde blogcomponenten erop te slepen. De volgende blogcomponenten staan tot uw beschikking: Blog filter Opinies Mijn Blog Blog archief Logo veld Blog veld Foto album Blogtaglijst Favorieten Laatste reacties Bloglijst Maakt het mogelijk alle blogberichten te filteren tussen twee datums ( Vanaf tot ) De blogger kan verschillende polls aanmaken. In dit component wordt de poll getoond die door de blogger op publiceer -status is gezet Als een gebruiker inlogt kan dit component een link tonen naar naar de blogpagina van de gebruiker of rechtstreeks naar de pagina toegaan. Dit component kan gebruikt worden op een template maar wordt meestal niet gebruikt op een blogtemplate. Toont alle blogberichten per maand gerangschikt, maximaal 12 maanden terug De blogger heeft de mogelijkheid om een logo te uploaden. Deze wordt in dit component getoond. Dit component biedt 2 functies: de eigenaar van de blog kan met dit component alles op zijn blog bewerken en een bezoeker ziet in dit component alle blogberichten. De blogger kan plaatjes uploaden die in dit component als dia-show gepresenteerd kunnen worden Is een filternavigatie op basis van tags/labels die aan de berichten zijn toegekend door de blogger In dit component worden de favoriete links van de blogger als hyperlink (tekst) of als plaatje getoond. Op elk blogbericht kan gereageerd worden op een manier zoals door de blogeigenaar is ingesteld: iedereen, niemand, Clixmaster Studio gebruikers, wel of niet via moderatie. Dit component toont de laatste reactie. Hier definieert u een naam voor de bloglijst en selecteert u tevens de gewenste presentatielayout. U kunt hier tevens aangeven hoeveel blogitems per pagina maximaal worden getoond Voor de meeste componenten is het voldoende om alleen de naam op te geven. Tip: Op de blog template kunt u ook gebruik maken van de reguliere componenten. Deze kan u gebruiken voor bijvoorbeeld marketinguitingen. Voor het maken en inrichten van een template verwijzen wij u naar de handleiding Deel V, Beheer in Clixmaster Studio.

8 7/ Configureren van de blogmodule Om de blogmodule te configureren, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Modules. 3. Klik in het overzicht Standaardmodules met de rechter muisknop op Blog. 4. Selecteer de actie Configureren. Het venster eigenschappen blog module verschijnt. 5. Vul de eigenschappen van de module in: Standaard template* Hier geeft u op welke template standaard genomen wordt als de blog eigenaar voor het eerst op zijn blog komt. Deze template is ingericht met specifieke blogcomponenten (ter herkenning verder genoemd blogtemplate ) Template map* Hier selecteert u een specifieke map waarin een of meerdere blogtemplates zijn opgeslagen. De blogger kan bij de instellingen kiezen voor een andere blogtemplate uit deze map. Tip: Met behulp van meerdere templates kunt u elk blog een eigen look-andfeel geven. Welkoms artikel* Reactie modereer artikel Tip een vriend artikel Afzend adres* Hier kunt u een artikel selecteren, waarin u de bezoeker van uw blog verwelkomt Hier kunt u een artikel selecteren waarin u wordt geinformeerd dat er een reactie op een blog is ingevoerd Hier kunt u een artikel selecteren waarin, volgens een gedefinieerde opmaak, een bezoeker aan uw website iemand kan attenderen op uw blog Hier geeft u het adres op dat als afzender wordt gebruikt in de communicatie met de website bezoeker Bestandenlimiet (Kb) 6. Klik op Volgende. Het venster eigenschappen blogmodule verschijnt. 7. Vul de eigenschappen van de module in: Max. Aantal berichten Hier kunt u een limiet stellen aan de grootte van bestanden die aan de blog gekoppeld kunnen worden. Standaard staat deze ingesteld op 4096 Kb Hier kunt u een maximum instellen voor het aantal te tonen berichten Sta meerdere pagina s toe Sta HTML toe Als deze optie aangevinkt is, dan kan de blogeigenaar zelf bepalen of er paginering mag zijn op de blog Door dit veld aan te vinken stelt u de blogger in staat HTML-codes te gebruiken in de Wysiwyg-editor van het blog Sta RSS-feeds toe 8. Klik op Voltooien om de instellingen op te slaan. Door dit veld aan te vinken stelt u bezoekers in staat zich te abonneren op het geselecteerde blog Let op: Op blogpagina niveau kunnen sommige instellingen aangepast worden maar de instellingen die u bij de configuratie instelt zijn leidend. Dit geldt voor de velden sta meerdere paginas toe, Sta HTML toe, Sta RSSfeeds toe en bestandenlimiet.

9 8/ Vertalen van de blogmodule Clixmaster Studio stelt u in staat de generieke termen in de blogmodule een andere omschrijving te geven (vertalen). Om termen van de blogmodule te vertalen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Modules. 3. Klik in het overzicht Standaardmodules met de rechter muisknop op Blog. 4. Selecteer de actie Vertalen. Het venster met generieke termen verschijnt. 5. Klik met de linker muisknop op een term die u wenst te vertalen. 6. Klik op de knop Bewerken. 7. Het venster vertaling bewerken verschijnt. 8. Vul de eigenschappen van het venster vertaling bewerken in: Oorspronkelijke tekst Hier wordt door Clixmaster Studio de oorspronkelijke omschrijving getoond Vertaling Hier kunt u de gewenste omschrijving ingeven Let op: Gebruikte codes in de oorspronkelijke omschrijving dienen exact overgenomen te worden: {0}, {1}, etc. 9. Klik op Voltooien om de vertaling te activeren. 10. Het venster eigenschappen vertaling bewerken verdwijnt en u keert terug in het venster met generieke termen. Herhaal de stappen vanaf punt 5 voor de termen die u wenst te vertalen. 11. Klik op Voltooien om de module Vertalen te verlaten. Let op: In de module vertalen bevindt zich een knop Leeg selectie. Als u na het selecteren van een term op deze knop klikt, wordt de ingevoerde vertaling verwijderd.

10 9/32 4 Aanmaken van een blogpagina Voor het aanmaken van een blogpagina, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Blog in de linker kolom. 3. Klik in de linker kolom met de rechter muisknop boven in het scherm op Blog. 4. Selecteer de actie Nieuw en klik vervolgens op Blog. Het venster met de eigenschappen van de blog verschijnt. 5. Vul de eigenschappen van de blog in: Naam* Vul een naam in voor de blog Template Eigenaar* Bestandenlimiet (Kb) Omschrijving Berichten per pagina Toon tip een vriend optie Is openbaar Toon aantal posts in archief Toon opinie resultaten als percentages Opnemen in lijsten Gebruik meerdere pagina s Hier kan een specifieke template voor deze specifieke blog gekozen worden Hier kiest u een gebruiker of gebruikersgroep die toegang hebben om op deze specifieke blog te mogen bloggen Hier kan een specifieke bestandslimiet voor deze specifieke blog gekozen worden. Het limiet mag wel kleiner maar niet groter zijn dan wat in de configuratie is aangegeven. Geef een logische omschrijving voor deze blog Hiervoor gelden dezelfde redenen als een normale webpagina Hier selecteert u het maxinaal aantal berichten dat per blogpagina mag worden getoond Met deze optie aangevinkt kan een bloglezer een vriend of bekende via een bericht attenderen op een specifiek blogbericht Met deze optie aangevinkt is de blog voor iedereen (inclusief anonieme bezoeker) te benaderen Met deze optie aangevinkt wordt achter de labels / maanden het aantal berichten per label/maand tussen haakjes getoond Met deze optie aangevinkt worden het aantal stemmen op de opinie weergegeven in een percentage Met deze optie aangevinkt wordt deze blog getoond in de Bloglijst component Met deze optie aangevinkt kan de blogeigenaar zelf bepalen of er paginering getoond mag worden op de blog. Alleen aanpasbaar als bij de configuratie deze optie is aangevinkt. Toon RSS link 6. Klik op Voltooien om de eigenschappen op te slaan. Met deze optie aangevinkt stelt u de bezoeker in staat zich te abonneren op de geselecteerde blog. Alleen aanpasbaar als bij de configuratie deze optie is aangevinkt.

11 10/ Rechten toekennen aan een blog Door middel van het instellen van rechten op de onderdelen van de blog, kunt u mensen meer of minder functionaliteiten bieden op uw blog. U kunt bijvoorbeeld een blog verbergen voor een onbekende bezoeker door de leesrechten in te trekken voor de gebruikersgroep onbekende gebruikers. De rechten op een blog regelt u in het tabblad Structuur bij de module Blog. Hier kunt u voor elk blog aangeven wie wel of geen recht tot de blog kan krijgen. Opmerking: Voor het toekennen van rechten verwijzen wij u graag naar de handleiding Deel V - Beheer in Clixmaster Studio. Om rechten tot uiting te laten komen, dient uw website tenminste een inlogcomponent te bevatten.

12 11/32 5 Vanaf de website De blogmodule biedt een structuur die los staat van de website structuur. Om toch vanuit de website structuur naar een blog te gaan biedt Clixmaster Studio diverse componenten: Mijn blog Laatste reacties Bloglijst 5.1 Mijn blog component Als een bezoeker inlogt op de website zal de bezoeker zijn blogpagina willen bewerken. Om op de eigen blogpagina te komen kan gebruik gemaakt worden van de Mijn blog component. Dit component kan een ingelogde bezoeker meteen doorsturen naar zijn of haar blogpagina of een linkje tonen waar de bezoeker op kan klikken om op zijn pagina te komen Publiceren van een Mijn blog component Om een Mijn blog component op de website te publiceren, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur. 3. Klik op de pagina waarop u de Mijn blog-component wilt publiceren. De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm. 4. Klik in de rechterkolom op de module Blog. De componenten van de module blog verschijnen. 5. Klik op de Mijn blog-component en houd de muisknop ingedrukt. 6. Sleep de Mijn blog-component naar het voorbeeldscherm. 7. Laat de muisknop los als de muis zich boven de gewenste componenthouder bevindt en er een plusje (+) bij uw cursor wordt getoond. Het venster met de eigenschappen van de component verschijnt. 8. Vul de eigenschappen van de Mijn blog-component in: Titel* Vul de titel in die u desgewenst als kop boven de component wilt tonen Automatisch doorverwijzen naar blog Aangevinkt Niet aangevinkt De bezoeker zal automatisch doorgestuurd worden naar zijn of haar blog De bezoeker zal een hyperlink te zien krijgen. Door op deze moeten klikken om doorgelinkt te worden naar de blog. De tekst van de hyperlink kunt u invullen bij het veld Link tekst in het dialoogvenster Selecteer de velden die u wilt tonen Componenttitel 9. Klik op Voltooien om de component te publiceren. Vink deze optie aan om de componenttitel zichtbaar te maken voor de sitebezoeker

13 12/ Laatste reacties component Deze component toont de laatste reacties van alle blogs die Opnemen in lijsten aangevinkt hebben Publiceren van een Laatste reacties component Om een Laatste reacties-component op de website te publiceren, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur. 3. Klik op de pagina waarop u de Laatste reacties-component wilt publiceren. De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm. (Zie hoofdstuk 3 van Deel IIA. Werken met Clixmaster Studio voor meer informatie over het maken en bewerken van webpagina s). 4. Klik in de rechterkolom op de module Blog. De componenten van de module blog verschijnen. 5. Klik op de Laatste reacties-component en houd de muisknop ingedrukt. 6. Sleep de Laatste reacties-component naar het voorbeeldscherm. 7. Laat de muisknop los als de muis zich boven de gewenste componenthouder bevindt en er een plusje (+) bij uw cursor wordt getoond. Het venster met de eigenschappen van de component verschijnt. 8. Vul de eigenschappen van de Laatste reacties-component in: Titel* Vul de titel in die u desgewenst als kop boven de component wilt tonen Aantal reacties* Vul hier het maximaal te tonen reacties op de blog in Selecteer de velden die u wilt tonen Componenttitel 9. Klik op Voltooien om de component te publiceren. Vink deze optie aan om de componenttitel zichtbaar te maken voor de sitebezoeker

14 13/ Bloglijst component Deze component toont een (doorklikbare) lijst met alle blogs of berichten die Opnemen in lijsten aangevinkt hebben Publiceren van een Bloglijst component Om een Bloglijst-component op de website te publiceren, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur. 3. Klik op de pagina waarop u de bloglijst-component wilt publiceren. De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm (Zie hoofdstuk 3 van Deel IIA. Werken met Clixmaster Studio voor meer informatie over het maken en bewerken van webpagina s). 4. Klik in de rechterkolom op de module Blog. De componenten van de module blog verschijnen. 5. Klik op de Bloglijst-component en houd de muisknop ingedrukt. 6. Sleep de Bloglijst-component naar het voorbeeldscherm. 7. Laat de muisknop los als de muis zich boven de gewenste componenthouder bevindt en er een plusje (+) bij uw cursor wordt getoond. Het venster met de eigenschappen van de component verschijnt. 8. Vul de eigenschappen van de Bloglijst-component in: Titel* Vul de titel in die u desgewenst als kop boven de component wilt tonen Lijstsoort Laatste berichten Toont een aantal laatste berichten van de blog Blogoverzicht Toont een aantal blogs per pagina in een overzicht Aantal per pagina Afhankelijk van de geselecteerde Lijstsoort kunt u hier het aantal te tonen items ingeven Selecteer de velden die u wilt tonen Componenttitel Feed-link Vink deze optie aan om de componenttitel zichtbaar te maken voor de sitebezoeker Vink deze optie aan om de sitebezoeker in staat te stellen zich te abonneren op de blog middels een RSS-feed Volgende/vorige 9. Klik op Voltooien om de component te publiceren. Door deze optie aan te vinken zullen onder aan de lijst de knoppen Volgende/vorige worden getoond

15 14/32 6 Blog beheren via backend In onderstaande afbeelding zijn al een aantal testberichten aangemaakt en zijn bestanden geupload (door blogeigenaar, frontend). In het voorbeeldscherm ziet u de volgende tabs: Voorbeeld Berichten Bestanden 6.1 Voorbeeld Als u in het voorbeeldscherm klikt op de tab Voorbeeld, zult u de geselecteerde blog zien zoals de blogeigenaar hem ook ziet als hij is ingelogd via de frontend van de website. Dit betekent dat u de blog kunt onderhouden met dezelfde rechten als de eigenaar van de blog!

16 15/ Berichten Als u in het voorbeeldscherm klikt op de tab Berichten, zult u een overzicht krijgen van alle gemaakte berichten voor deze blog. Het overzicht toont de volgende kolommen: Naam Toont de naam van het bericht. Status Toont of een bericht al dan niet op dit moment wordt gepubliceerd. Datum Toont op welk tijdstip het bericht is aangemaakt Bewerken van een bericht Om een bericht van een blog te bewerken, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Blog. 3. Selecteer de gewenste blog. 4. Klik in het voorbeeldscherm op de tab Berichten. 5. Klik met de rechter muisknop op het gewenste bericht en selecteer de actie Bewerken. Het venster met eigenschappen van het artikel verschijnt. 6. Bewerk de eigenschappen van het artikel. Naam* Vul hier de naam van het bericht in Auteur adres auteur Miniatuur afbeelding: Samenvatting Vul (eventueel) de naam van de auteur in (gegevens kunnen ook automatisch vanuit het profiel worden overgenomen) Vul (eventueel) het adres van de auteur in (gegevens kunnen ook automatisch vanuit het profiel worden overgenomen) Selecteer of verwijder hier een afbeelding die bij het bericht getoond kan worden. Geef hier desgewenst een samenvatting van het bericht. Publicatiedatum* 7. Klik op Volgende. De inhoud van het artikel verschijnt. 8. Bewerk met de editor de inhoud van het artikel. 9. Klik op Voltooien om de wijzigingen op te slaan. Automatisch staat hier de datum en tijd waarop het bericht is aangemaakt. Wilt u dat er een andere datum en tijdstip op de website verschijnt bij het artikel, selecteer dan de gewenste publicatiedatum en tijd met behulp van de kalender Verwijderen van een bericht Om een bericht van een blog te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Blog. 3. Selecteer de gewenste blog. 4. Klik in het voorbeeldscherm op de tab Berichten. 5. Klik met de rechter muisknop op het gewenste bericht en selecteer de actie Verwijderen. Er verschijnt een venster waarin wordt gevraagd uw opdracht te bevestigen. 6. Klik op OK om het bericht te verwijderen.

17 16/ Bestanden Als u in het voorbeeldscherm klikt op de tab Bestanden, zult u een overzicht krijgen van alle bestanden die gekoppeld zijn aan deze blog. Het overzicht toont de volgende kolommen: Naam Toont de naam van het bestand. Grootte Toont de bestandsgrootte dat het bestand in beslag neemt. Datum Toont op welke tijdstip het bestand is ge-upload Bewerken van een bestand Om een bericht van een blog te bewerken, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Blog. 3. Selecteer de gewenste blog. 4. Klik in het voorbeeldscherm op de tab Bestanden. 5. Klik met de rechter muisknop op het gewenste bestand en selecteer de actie Bewerken. Het venster met eigenschappen van het bestand verschijnt. 6. Bewerk de eigenschappen van het bestand. Naam* Vul hier de naam in van het bestand. We raden aan om de extentie van het bestand niet te veranderen. Selecteer bestand* Blader hier naar het bestand dat u wilt toevoegen aan Clixmaster Studio Omschrijving 7. Klik op Voltooien om de wijzigingen op te slaan. Omschrijving van het bestand welke gebruikt kan worden bij de fotoalbum component Verwijderen van een bestand Om een bericht van een blog te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Blog. 3. Selecteer de gewenste blog. 4. Klik in het voorbeeldscherm op de tab Bestanden. 5. Klik met de rechter muisknop op het gewenste bestand en selecteer de actie Verwijderen. Er verschijnt een venster waarin wordt gevraagd uw opdracht te bevestigen. 6. Klik op OK om het bestand te verwijderen.

18 17/32 7 Blog beheren via frontend Als de blogeigenaar is ingelogd ziet hij alle tabs die voor hem van belang zijn. Afhankelijk van de gekozen componenten op de template, worden er meer of minder tabs getoond. Als er bijvoorbeeld op de gekoppelde blog template geen Opinie-component is geplaatst dan zal het tabblad Opinies niet verschijnen. Alle mogelijke tabbladen zijn: Berichten Reacties Bestanden (altijd zichtbaar) Instellingen (altijd zichtbaar) Opinies Links Gebruikers Een voorbeeld van een volledige tab-structuur ziet u hier:

19 18/ Berichten Opbouw berichten In de tab Berichten wordt aan de blogeigenaar een overzicht van de beschikbare berichten getoond. De volgende onderdelen zijn te onderscheiden Knoppenbalk (boven en onder) Bericht maken Maak een nieuw bericht Actiebalk Selecteer Hier kunt u met één muisklik alle berichten selecteren of deselecteren. Alle Geen Vinkje voor elk bericht wordt aangevinkt Vinkje voor elk bericht wordt uitgevinkt Kies een bewerking Hier kunt u een actie selecteren voor alle gemarkeerde berichten Acties Geselecteerde items verwijderen Geselecteerde items publiceren Geselecteerde items de-publiceren Berichten groepen Hier kunt u een filter instellen op alle berichten Alle Concept Toon alle berichten Toon alleen concept berichten Gepubliceerd Toon alle gepubliceerde berichten Berichtenlijst (Checkbox) Bewerken (De-)publiceren Titel Tijdstip Auteur van bericht Door een vinkje te plaatsen in dit veld kunt u een actie uitvoeren voor meerdere berichten in één handeling Door te klikken op deze link kunt u het geselecteerde bericht bewerken Door te klikken op deze link wordt het bericht (niet) in de blog getoond Hier wordt een (gedeelte) van de titel van het bericht getoond Hier wordt het tijdstip (datum en tijd) getoond waarop het bericht is aangemaakt Hier wordt de auteur van het bericht getoond

20 19/32 Aantal reacties Verwijderen Hier wordt het aantal reacties op het geselecteerde bericht getoond Door te klikken op deze link wordt het geselecteerde bericht verwijderd Let op: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Wees voorzichtig in gebruik!

21 20/ Een bericht maken Om een nieuw blogbericht te maken, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op de knop Bericht maken. Een dialoogvenster met de eigenschappen van het blogbericht verschijnt. 2. Vul de eigenschappen van het bericht in Titel* Hier vult u de titel van het blogbericht in Bericht Dit is de editor waarmee u uw blogbericht kunt opmaken De editor bevat een uitgebreide set aan opmaakmogelijkheden om uw bericht zo aantrekkelijk mogelijk kunnen opmaken Voor meer informatie over de wysiwyg-editor verwijzen wij u naar Bijlage I Wysiwyg-editor Tags Samenvatting Hier kunt u trefwoorden toekennen aan het bericht om zo later op basis van gelijkgestemde trefwoorden te kunnen laten navigeren door de verschillende blogberichten. De tags kunt u scheiden door een komma of een spatie. Hier kunt u optioneel een samenvatting opgeven. Indien u deze invult, wordt op de blog alleen deze samenvattingstekst met een link naar het volledige bericht getoond. Vult u geen samenvatting in, dan wordt de gehele tekst in de blog getoond. 3. Druk op Opslaan om het bericht te bewaren. Het bericht wordt opgeslagen en in de blog getoond als de gebruiker op publiceren drukt.

22 21/ Actie op meerdere berichten tegelijk Het is mogelijk om de acties Verwijderen, Publiceren en De-publiceren op meerdere berichten tegelijk uit te voeren. U kunt dit doen door in de lijst de berichten te selecteren en vervolgens uit het selectieveld de actie te kiezen. U kunt alle berichten in 1 keer selecteren door op de link alle te drukken. Door op Geen te klikken worden alle berichten gedeselecteerd.

23 22/ Reacties Opbouw reacties Via de tab Reacties kunt u alle reacties op alle berichten beheren. De volgende onderdelen zijn te onderscheiden Actiebalk Selecteer Hier kunt u met één muisklik alle berichten selecteren of deselecteren. Alle Geen Vinkje voor elk bericht wordt aangevinkt Vinkje voor elk bericht wordt uitgevinkt Kies een bewerking Hier kunt u een actie selecteren voor alle gemarkeerde berichten Acties Geselecteerde items verwijderen Geselecteerde items publiceren Geselecteerde items de-publiceren Kies een recent bericht Hier kunt u een bericht selecteren waarvan de reacties worden getoond. Reacties-lijst (Checkbox) Bewerken (De-)publiceren Titel Auteur Tijdstip Verwijderen Door een vinkje te plaatsen in dit veld kunt u een actie uitvoeren voor meerdere reacties in één handeling Door te klikken op deze link kunt u de geselecteerde reactie bewerken Door te klikken op deze link wordt de reactie (niet) in de blog getoond Hier wordt een (gedeelte) van de titel van het bericht getoond Hier wordt de auteur van het bericht getoond Hier wordt het tijdstip (datum en tijd) getoond waarop de reactie is aangemaakt Door te klikken op deze link wordt de geselecteerde reactie verwijderd Let op: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Wees voorzicht in gebruik! Actie op meerdere reacties tegelijk Het is mogelijk om de acties Verwijderen, Publiceren en De-publiceren op meerdere reacties tegelijk uit te voeren. U kunt dit doen door in de lijst de reacties te selecteren en vervolgens uit het selectieveld de actie te kiezen. U kunt alle reacties in 1 keer selecteren door op de link alle te drukken. Door op Geen te klikken worden alle reacties gedeselecteerd.

24 23/ Bestanden Opbouw bestanden U kunt via het tabblad Bestanden zoveel bestanden uploaden als u wilt tot aan het maximum dat bij de blog is opgegeven. Deze bestanden kunnen worden gebruikt in artikelen, als logo voor de blog, voor favorieten links (als linkplaatje) en voor het fotoalbum. Knoppenbalk (boven en onder) Nieuw bestand Upload een nieuw bestand Actiebalk Selecteer Hier kunt u met één muisklik alle berichten selecteren of deselecteren. Alle Geen Vinkje voor elk bericht wordt aangevinkt Vinkje voor elk bericht wordt uitgevinkt Kies een bewerking Hier kunt u een actie selecteren voor alle gemarkeerde berichten Acties Geselecteerde items verwijderen Tonen in foto-album Verwijderen uit foto-album Bestanden-groepen Hier kunt u een filter instellen op alle berichten Alle In foto album Toon alle berichten Toon alleen bestanden die in het fotoalbum zitten Niet In foto album Toon alleen bestanden die niet in het foto-album zitten Bestandenlijst (Checkbox) Bewerken Titel Bestandsgrote In foto-album Door een vinkje te plaatsen in dit veld kunt u een actie uitvoeren voor meerdere bestanden in één handeling Door te klikken op deze link kunt u het geselecteerde bericht bewerken Hier wordt een (gedeelte) van de titel van het bericht getoond Grote van het bestand in kb. Geeft aan of het artikel in het foto-album is opgenomen

25 24/32 Verwijderen Door te klikken op deze link wordt het geselecteerde bestand verwijderd Let op: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Wees voorzicht in gebruik!

26 25/ Nieuw bestand uploaden Om een nieuw bestand te uploaden gaat u als volgt te werk: 1. Klik op de knop Nieuw Bestand Een dialoogvenster met de eigenschappen van het blogbericht verschijnt. 2. Vul de eigenschappen van het bestand in. Bestand Door op de knop Browse te klikken kunt u een bestand op uw locale computer of de server opzoeken. Titel* Tags Samenvatting Hier vult u de titel van het blogbericht in. Deze wordt automatisch ingevuld als een bestand is geselecteerd. Hier kunt u trefwoorden toekennen aan het bericht om zo later op basis van gelijkgestemde trefwoorden te kunnen laten navigeren door de verschillende blogberichten. De tags kunt u scheiden door een komma of een spatie. Hier kunt u optioneel een samenvatting opgeven. Indien u deze invult, wordt op de blog alleen deze samenvattingstekst met een link naar het volledige bericht getoond. Vult u geen samenvatting in, dan wordt de gehele tekst in de blog getoond. 3. Druk op Opslaan om het bericht te bewaren. Het bericht wordt opgeslagen en in de blog getoond als de gebruiker op publiceren drukt. 4. Bovenin wordt aangegeven hoeveel ruimte er nog beschikbaar is. Als met behulp van Browse een bestand geselecteert is wordt de bestandsnaam automatisch in het veld Titel geplaats. U kunt deze eventueel aanpassen. Ook geeft u per upload aan of het betreffende plaatje wel of niet opgenomen moet worden in het foto album Actie op meerdere bestanden tegelijk Het is mogelijk om de acties Verwijderen, Tonen in foto-album en Niet tonen in foto-album op meerdere bestanden tegelijk uit te voeren. U kunt dit doen door in de lijst de bestanden te selecteren en vervolgens uit het selectieveld de actie te kiezen. U kunt alle reacties in 1 keer selecteren door op de link alle te drukken. Door op Geen te klikken worden alle bestanden gedeselecteerd.

27 26/ Links Opbouw links Via de tab Links kunt u uw favoriete linken beheren. Onderstaande onderdelen zijn te onderscheiden: Knoppenbalk (boven en onder) Nieuwe favoriet Maak een nieuwe favoriete link Actiebalk Selecteer Hier kunt u met één muisklik alle berichten selecteren of deselecteren. Alle Geen Vinkje voor elk bericht wordt aangevinkt Vinkje voor elk bericht wordt uitgevinkt Kies een bewerking Hier kunt u een actie selecteren voor alle gemarkeerde berichten Acties Geselecteerde items verwijderen Favorietenlijst (Checkbox) Bewerken Titel Omlaag / Omhoog Verwijderen Door een vinkje te plaatsen in dit veld kunt u een actie uitvoeren voor meerdere favorieten in één handeling Door te klikken op deze link kunt u de geselecteerde favoriete link bewerken Hier wordt een (gedeelte) van de titel van de favoriete link getoond Pas de plaats in de lijst van de favoriet aan door op een van de links te klikken Door te klikken op deze link wordt de geselecteerde favoriete link verwijderd Let op: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Wees voorzicht in gebruik!

28 27/ Een link toevoegen Om een nieuwe link toe te voegen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op de knop Nieuwe link. Een dialoogvenster met de eigenschappen van de link verschijnt. 2. Vul de eigenschappen van het venster in: Sitenaam* Hier geeft u naam van de nieuwe link in. URL* Hier geeft u het volledige adres naar de webpagina in. Logo Hier kunt u een afbeelding selecteren die bij de link getoond kan worden. 3. Klik op Opslaan om de nieuwe link op te slaan

29 28/ Opinies Via de tab Opinies kunt u alle opinies beheren. Elke opinie kan via dit beheerpanel gepubliceerd, gedepubliceerd of verwijderd worden Opinies beheren Het werkt hetzelfde als bij tabblad Berichten Een opinie toevoegen Om een nieuwe opinie toe te voegen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op de knop Nieuwe opinie. Een dialoogvenster met de eigenschappen van de opinie verschijnt. 2. Vul de eigenschappen van het venster in: Stelling* Hier geeft u de omschrijving van de stelling in. 3. Klik op Toevoegen 4. Er verschijnt een invoerveld bij Antwoordopties 5. Vul in het veld Antwoordopties een antwoordoptie in en druk op de ENTER-toets om de antwoordoptie op te slaan 6. Herhaal stap 4 en 5 voor elke antwoordoptie die u wilt toevoegen 7. Klik op Opslaan om de opinie op te slaan

30 29/ Instellingen Via de tab Instellingen kunt u de look-&-feel van de geselecteerde blog beheren. Titel* Omschrijving Logo Datumnotatie berichten Hier geeft u de titel van de blog in Hier geeft u de omschrijving van de blog in Hier kunt u het logo van uw blog uploaden of aanpassen U kunt uit diverse datumnotaties selecteren hoe een datum en tijd binnen de blog getoond zullen worden. Denk hierbij aan de datum van publicaties of reacties Reacties Fotoalbum Hier kunt u voor de blog instellen of en hoe er gereageerd kan worden op een blogbericht. Hier kunt u een presentatiewijze selecteren voor de afbeeldingen van de fotoalbum Geen reacties toestaan Iedereen mag direct reageren Reageren via moderator Alleen geregistreerde gebruikers mogen reageren Kleine thumbnails Normale thumbnails Grote thumbnails

31 30/32 Taal Aantal berichten per blogpagina Gebruik meerdere pagina s Blog voor iedereen te lezen Opnemen in bloglijst Toon Tip een vriend optie Toon aantal posts in archief Template Hier kunt u een taal selecteren die voor de blog gehanteerd wordt (Nederlands of Engels) Hier kunt u het maximaal te tonen blogberichten ingeven. Indien de optie Gebruik meerdere pagina s is aangevinkt zal er automatisch een paginering verschijnen Als deze optie is aangezet, dan zal bij overschrijden van het opgegeven aantal berichten per blog pagina, automatisch paginering verschijnen. Deze optie is bij configuratie in beheer al ingesteld Als deze optie daar is disabled, dan is het hier niet zichtbaar. Als deze optie is aangezet, dan zal de blog voor iedereen te lezen zijn. Deze optie is bij configuratie in beheer al ingesteld Als deze optie daar is disabled, dan is het hier niet zichtbaar Als deze optie aangevinkt is, dan wordt deze blog beschikbaar voor de component Bloglijst. Deze optie is bij configuratie in beheer al ingesteld Als deze optie daar is disabled, dan is het hier niet zichtbaar Als deze optie aangezet is, dan kunnen bloglezers elk specifiek blogbericht doorsturen naar een vriend of een bekende. Deze optie is op admin niveau ook al ingesteld. Als deze optie daar is disabled, dan is het hier niet zichtbaar Als deze optie aangezet is, dan wordt achter de labels / maanden het aantal berichten per label/maand tussen haakjes getoond Deze optie is op admin niveau ook al ingesteld Als deze optie daar is disabled, dan is het hier niet zichtbaar Standaard zal blog de template gebruiken die via admin is ingesteld. Indien er meerdere blog-templates beschikbaar zijn, kunt u hier een andere template selecteren. Bij het selecteren van een template, zal een voorbeeld worden getoond van de blog met de indeling van de geselecteerde template.

32 31/ Gebruikers Via de tab Gebruikers kunt u alle gebruikers beheren. Elke gebruiker kan via dit beheerpanel geautoriseerd of verwijderd worden Gebruikers beheren Het werkt hetzelfde als bij tabblad Berichten Gebruiker toevoegen Om een nieuwe gebruiker toe te voegen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op de knop Nieuwe gebruiker. Een dialoogvenster met de eigenschappen van de gebruiker verschijnt. 2. Vul de eigenschappen van het venster in: Gebruikersnaam* Hier vult u de gebruikersnaam in waarmee de gebruiker kan inloggen. Let op: Deze gebruikersnaam dient uniek te zijn. Wachtwoord* Hier geeft u het wachtwoord voor de nieuwe gebruiker in.

33 32/32 Bevestig wachtwoord* Voornaam Tussenvoegsel Achternaam adres* Is beheerder Actief Hier geeft u nogmaals het wachtwoord voor de nieuwe gebruiker in. Deze extra invoer dient ter verificatie van uw eigen invoer. Hier geeft u eventueel de voornaam van de nieuwe gebruiker in Hier geeft u het eventuele tussenvoegsel in de naam van de nieuwe gebruiker in Hier geeft u eventueel de achternaam van de nieuwe gebruiker in Hier geeft u het adres van de nieuwe gebruiker in Hier kunt u aangeven of de nieuwe gebruiker de blog als beheerder mag gebruiken Hier kunt u aangeven of de nieuwe gebruiker wel of niet kan inloggen

34 Clixmaster Empowering interaction Databankweg 12s AL Amersfoort - The Netherlands T +31(0) F +31(0) I

Deel I Introductie Clixmaster Studio

Deel I Introductie Clixmaster Studio Deel I Introductie Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/12 Deel I - Introductie Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete

R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/19 Deel IV F - Werken met Uitgebreide Enquête 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Deel II Werken met Clixmaster Studio

Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/22 Deel II - Werken met Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0 Deel IV C Werken met Forum

R5.0 Deel IV C Werken met Forum R5.0 Deel IV C Werken met Forum Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV C - Werken met Forum 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage II R5.0 FTP Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/14 Bijlage II - FTP 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage IV R5.0 Video converter Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/7 Bijlage IV - Video Converter 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4 1/4 Clixmaster Studio R3.8 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten, wijzigingen en opgeloste issues in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Deel III Modules van Clixmaster Studio

Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/110 Deel III - Modules van Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

R5.0 Deel IV B Werken met Vacature

R5.0 Deel IV B Werken met Vacature R5.0 Deel IV B Werken met Vacature Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/26 Deel IV B - Werken met Vacatures 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage I R5.0 Wysiwyg editor Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/8 Bijlage I Wysiwyg editor 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

R5.0 Deel IV E Werken met Profielen

R5.0 Deel IV E Werken met Profielen R5.0 Deel IV E Werken met Profielen Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV E - Werken met Profielen 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen Handleiding Klasblog Scholengemeenschap InterEssen Wat is een klasblog? Een klasblog is een weblog of afgekort een blog. Je kan het best vergelijken met een digitaal dagboek of fotokrant van je klas. De

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Blog manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 11-9-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Handleiding website beheer

Handleiding website beheer Handleiding website beheer Inhoud: Als actief franchisenemer bij CIGO heeft u de mogelijkheid uw eigen website (http://naam.cigo.nl) te beheren. In deze handleiding leggen wij u uit hoe u de verschillende

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011)

Drupal. Handleiding voor medewerkers. Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) Drupal Handleiding voor medewerkers Wim Hambrouck V1.1 (januari 2011) * + INHOUDSTAFEL Inhoudstafel... 2 1. Inloggen... 3 2. Menu opties... 3 3. Inhoud aanmaken... 4 3.1 Algemene instellingen voor nieuwe

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3 1/3 Clixmaster Studio R3.7 Dit document beschrijft alle verbeteringen, wijzigingen en bekende verbeterpunten in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Gedetailleerde informatie kunt u

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

REDACTEUREN HANDLEIDING

REDACTEUREN HANDLEIDING V1.2 8/5/2009 Vertaling: John Sim 2 Inhoudsopgave De inhoud van een document bewerken... 11 Een nieuwe document aanmaken... 12 Het aanmaken van een nieuwe document gaat als volgt:... 12 Een pagina publiceren...

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip:

In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: FORMULIEREN In het CMS is het mogelijk om formulieren aan te maken. Voorafgaand een belangrijke tip: belangrijk Importeer formulierdata uit een CSV-bestand precies zoals verderop beschreven. 1. Gedrag

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Documenten

Handleiding Site to Edit Module Documenten THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Documenten

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Wikiwijs. Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum

Wikiwijs. Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum Wikiwijs Hoe metadateer je materiaal in Wikiwijs om hun plaats in een leerlijn vast te leggen? Ruud de Moor Centrum Inleiding De in 2006 ingevoerde eindtermen en kerndoelen voor het voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie