R5.0 Deel IV B Werken met Vacature

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R5.0 Deel IV B Werken met Vacature"

Transcriptie

1 R5.0 Deel IV B Werken met Vacature Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding

2 1/26 Deel IV B - Werken met Vacatures 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Clixmaster BV. Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het samenstellen van deze handleiding, aanvaardt Clixmaster BV geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit enige fout die zou kunnen voorkomen in deze uitgave. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

3 2/26 Overzicht gebruikershandleidingen Clixmaster Studio: Deel I Over Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel IV A Werken met Epaper Deel IV B Werken met Vacatures Deel IV C Werken met Forum Deel IV D Werken met Blog Deel IV E Werken met Profielen Deel IV F Werken met Uitgebreide Enquête Deel IV G Werken met E-campagne Deel V Beheer in Clixmaster Studio Bijlage I Bijlage II Bijlage III Bijlage IV Wysiwyg editor FTP Variabelen in Clixmaster Studio Video Converter

4 3/26 Inhoudsopgave 1 Inleiding Inrichten van de vacature module Inleiding Hoe kom ik bij de eigenschappen van de vacature module? Hoe voeg ik eigenschappen toe? Hoe bewerk ik eigenschappen? Hoe verwijder ik eigenschappen? Hoe registreer ik vacatures bij meerdere vestigingen? Hoe voeg ik een vestiging toe? Hoe bewerk ik een vestiging? Hoe verwijder ik een vestiging? Hoe bepaal ik welke bestandtypen zijn toegestaan als bijlage? Vacaturebeheer Inleiding Hoe voeg ik een vacature toe? Hoe bewerk ik een vacature? Hoe verwijder ik een vacature? Hoe dupliceer ik een vacature? Eigenschappen van de vacature Hoe vind ik snel de gewenste vacature? Hoe kan ik zien of er gesolliciteerd wordt naar een vacature? Hoe kan ik de sollicitaties exporteren? Publiceren van een vacature Inleiding Vacaturelijstcomponent Essentiële voorbereidingen Publiceren van de vacaturelijst component Vacature navigatiecomponent Essentiële voorbereidingen Publiceren van de vacature navigatiecomponent Sollicitatie component Essentiële voorbereidingen Publiceren van de sollicitatie component Vacature zoekcomponent Essentiële voorbereidingen Publiceren van de vacature zoekcomponent Hoe breng ik vacatures extra onder de aandacht? Vacature Business Connector... 26

5 4/26 1 Inleiding De vacature module is een aanvullende module binnen Clixmaster en is niet standaard beschikbaar. In dit deel van de handleiding leest u hoe u de vacature module kunt inrichten, vacatures kunt invoeren en publiceren. Daarnaast krijgt u uitleg over hoe u vacatures kunt beheren en hoe u de communicatie van en naar de sollicitant kunt aansturen. Opmerking: Ten behoeve van de leesbaarheid worden de volgende aanduidingen gehanteerd in het vervolg van de handleiding: Clixmaster Studio wordt kortweg aangeduid met Clixmaster.

6 5/26 2 Inrichten van de vacature module 2.1 Inleiding Alvorens u met de vacature module aan de slag kunt, dient u eerst de module in te richten. In dit hoofdstuk krijgt u onder meer antwoorden op de volgende vragen: Hoe kom ik bij de eigenschappen van de vacature module? Hoe voeg ik eigenschappen toe? Hoe bewerk ik een eigenschap? Hoe verwijder ik een eigenschap? Hoe registreer ik vacatures bij meerdere vestigingen? Hoe bepaal ik welke bestandtypen zijn toegestaan als bijlage? 2.2 Hoe kom ik bij de eigenschappen van de vacature module? De vacature module biedt de mogelijkheid diverse eigenschappen naar eigen wens in te richten. Om bij de eigenschappen van de vacature module in te komen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Beheer. 2. Klik op de module Modules. 3. Klik op Standaardmodules. Er verschijnt een overzicht van de beschikbare standaard modules. 4. Klik in dit overzicht met de rechter muisknop op de module Vacatures. 5. Selecteer de actie Configureren. Het dialoogvenster Eigenschappen vacature module verschijnt. 6. In dit dialoogvenster kunt u de eigenschappen van de vacature module inregelen: Categorie Bijvoorbeeld administratief/secretarieel, commercieel, etc. Functie Dienstverband Opleidingsniveau Studierichting Branche/sector Bijvoorbeeld consulent, assistent inkoper, etc. Bijvoorbeeld projectbasis, tijdelijk, vast, etc. Bijvoorbeeld havo, mavo, hbo, mbo, etc. Bijvoorbeeld administratief, bedrijfskundig, etc. Bijvoorbeeld dienstverlening, ict, onderwijs, overheid, etc. Regio Bijvoorbeeld Noord-Holland, Groningen, etc. 7. In de volgende paragrafen kunt u lezen hoe u eigenschappen kunt toevoegen, bewerken en verwijderen Hoe voeg ik eigenschappen toe? Bij de uitleg wordt er vanuit gegaan dat u zich bevindt in het configuratiescherm van de vacature module, zoals beschreven in 2.2. Om items toe te voegen aan een eigenschap van de vacature, gaat u als volgt te werk: 1. Klik met de linker muisknop op de eigenschap waaraan u items wilt toevoegen. 2. Clixmaster zal een overzicht tonen van de beschikbare items bij de geselecteerde eigenschap. 3. Klik met de linker muisknop in het invoerveld dat zich links van de knop Toevoegen bevindt, zodat de cursor in dit veld verschijnt. 4. Tik de gewenste omschrijving in. 5. Klik op de knop Toevoegen om de omschrijving toe te voegen. 6. Herhaal de stappen vanaf punt 3, totdat u alle gewenste omschrijvingen hebt ingevoerd.

7 6/ Hoe bewerk ik eigenschappen? Bij de uitleg wordt er vanuit gegaan dat u zich bevindt in het configuratiescherm van de vacature module, zoals beschreven in 2.2. Om items van een eigenschap te bewerken, gaat u als volgt te werk: 1. Klik met de linker muisknop op de eigenschap waarvan u items wilt bewerken. 2. Clixmaster zal een overzicht tonen van de beschikbare items bij de geselecteerde eigenschap. 3. Selecteer de omschrijving die u wenst te bewerken. 4. Klik op de knop Bewerken. 5. U kunt de omschrijving nu bewerken. 6. Druk op de toets Enter of Return om de bewerking op te slaan. 7. Herhaal de stappen vanaf punt 3, totdat u alle gewenste omschrijvingen hebt ingevoerd Hoe verwijder ik eigenschappen? Bij de uitleg wordt er vanuit gegaan dat u zich bevindt in het configuratiescherm van de vacature module, zoals beschreven in 2.2. Om items van een eigenschap te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik met de linker muisknop op de eigenschap waarvan u items wilt verwijderen. 2. Clixmaster zal een overzicht tonen van de beschikbare items bij de geselecteerde eigenschap. 3. Selecteer de omschrijving die u wenst te verwijderen. 4. Klik op de knop Verwijderen. 5. Herhaal de stappen vanaf punt 3, totdat u alle gewenste omschrijvingen hebt verwijderd. Let op: Verwijderen van een eigenschap is niet mogelijk zolang er vacatures in het systeem aanwezig zijn die zijn gekoppeld aan dit item.

8 7/ Hoe registreer ik vacatures bij meerdere vestigingen? De vacature module biedt u de mogelijkheid vacatures per vestiging te registeren. In dit hoofdstuk krijgt u onder meer antwoorden op de volgende vragen: Hoe voeg ik een vestiging toe? Hoe bewerk ik een vestiging? Hoe verwijder ik een vestiging? Bij de uitleg wordt er vanuit gegaan dat u zich bevindt in het configuratiescherm van de vacature module, zoals beschreven in 2.2. Om in het dialoogvenster van de vestigingen te komen, doet u het volgende: 1. Klik op de knop Volgende. 2. Het scherm wordt ververst en Clixmaster zal een overzicht tonen van de beschikbare vestigingen Hoe voeg ik een vestiging toe? Bij de uitleg wordt er vanuit gegaan dat u zich bevindt in het configuratiescherm van de vacature module, zoals beschreven in 2.3. Om een vestiging toe te voegen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op de knop Toevoegen. 2. Clixmaster zal een nieuwe regel onder aan de lijst toevoegen en de cursor in het eerste veld plaatsen. 3. U kunt de volgende velden ingeven: Naam Naam van de vestiging Centrale adres waarop berichten binnenkomen Postcode Postcode van de vestiging 4. Druk op de toets Enter of Return om de gegevens op te slaan. 5. Herhaal de stappen vanaf punt 1 om meerdere vestigingen in te voeren Hoe bewerk ik een vestiging? Bij de uitleg wordt er vanuit gegaan dat u zich bevindt in het configuratiescherm van de vacature module, zoals beschreven in 2.3. Om een vestiging te bewerken, gaat u als volgt te werk: 1. Klik met de linker muisknop op de naam van de vestiging die u wenst te bewerken. 2. Klik op de knop Bewerken. 3. Clixmaster zal de cursor plaatsen in het eerste veld op de regel, zodat u de gegevens kunt bewerken. 4. Druk op de toets Enter of Return om de gegevens op te slaan. 5. Herhaal de stappen vanaf punt 1 om meerdere vestigingen te bewerken Hoe verwijder ik een vestiging? Bij de uitleg wordt er vanuit gegaan dat u zich bevindt in het configuratiescherm van de vacature module, zoals beschreven in 2.3. Om een vestiging te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik met de linker muisknop op de naam van de vestiging die u wenst te bewerken. 2. Klik op de knop Verwijderen. 3. Clixmaster zal vragen of u de geselecteerde vestiging werkelijk wilt verwijderen. 4. Klik op OK om de vestiging te verwijderen. 5. Herhaal de stappen vanaf punt 1 om meerdere vestigingen te verwijderen. Let op: Bij het verwijderen van een vestiging wordt niet gecontroleerd of er nog vacatures zijn ingevoerd bij de geselecteerde vestiging. Eventuele vacatures bij deze vestiging blijven beschikbaar in het systeem.

9 8/ Hoe bepaal ik welke bestandtypen zijn toegestaan als bijlage? Bij de uitleg wordt er vanuit gegaan dat u zich bevindt in het configuratiescherm van de vacature module, zoals beschreven in 2.2. Om in het dialoogvenster van de vestigingen te komen, gaat u als volgt te werk : 1. Klik op de knop Volgende. 2. Het scherm wordt ververst en Clixmaster zal een overzicht tonen van de beschikbare vestigingen. 3. Klik op de knop Volgende. 4. Vervolgens verschijnt een dialoogvenster waar u de volgende eigenschappen kunt ingeven: Toegestane bestandsextensies 5. Klik op Voltooien om de instellingen op te slaan. Hier kunt u aangeven welke bestandstypen als bijlage aan een vacature geupload mogen worden, waarbij u een komma gebruikt om de verschillende extensies van elkaar te scheiden Voorbeelden: DOC, PDF, etc.

10 9/26 3 Vacaturebeheer 3.1 Inleiding Na het inrichten van de vacature module kunt u beginnen met het beheer van de vacatures. In dit hoofdstuk krijgt u onder meer antwoorden op de volgende vragen: Hoe voeg ik een vacature toe? Hoe bewerk ik een vacature? Hoe verwijder ik een vacature? 3.2 Hoe voeg ik een vacature toe? Om een vacature toe te voegen in het systeem, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Vacatures. 3. Klik in de linkerkolom met de rechter muisknop op Beschikbare vacatures. 4. Selecteer Nieuw en klik op Vacature. Het venster met de eigenschappen van de vacature verschijnt. 5. Vul de eigenschappen van de vacature in (zie paragraaf 3.6). 6. Klik op Voltooien om de vacature op te slaan. 3.3 Hoe bewerk ik een vacature? Om een bestaande vacature te bewerken, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Vacatures. 3. Klik in de linkerkolom met de rechter muisknop op de vacature die u wilt bewerken. 4. Klik op Bewerken. Het venster met de eigenschappen van de vacature verschijnt. 5. Bewerk de eigenschappen van de vacature (zie paragraaf 3.6). 6. Klik op Voltooien om de gewijzigde vacature op te slaan.

11 10/ Hoe verwijder ik een vacature? Om een bestaande vacature te verwijderen, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Vacatures. 3. Klik in de linkerkolom met de rechter muisknop op de vacature die u wilt verwijderen. 4. Klik op Verwijderen. Er verschijnt een venster waarin bevestiging van uw keuze wordt gevraagd. 5. Klik op OK. 6. De vacature wordt verwijderd. 3.5 Hoe dupliceer ik een vacature? Om een bestaande vacature te dupliceren, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Vacatures. 3. Klik in de linkerkolom met de rechter muisknop op de vacature die u wilt verwijderen. 4. Klik op Kopiëren. 5. Klik in de linkerkolom met de rechter muisknop op de module Vacatures 6. Klik op Plakken. 7. De vacature wordt gedupliceerd en is te herkennen aan de voorloop tekst Kopie van gevolgd door de naam van de vacature. 8. De vacature is gedupliceerd en kan worden bewerkt.

12 11/ Eigenschappen van de vacature De eigenschappen van de vacature kunt u als volgt bewerken: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Vacatures. 3. Klik in de linkerkolom met de rechter muisknop op de vacature die u wilt bewerken. 4. Klik op Bewerken. Het venster met de eigenschappen van de vacature verschijnt. Naam* Samenvatting Vacaturenummer Titel van de vacature. Beknopte samenvatting van vacature. Code waaronder deze vacature geregistreerd staat. Topvacature 5. Klik op Volgende. Een venster met eigenschappen verschijnt: Functienaam* Indien dit veld wordt aangevinkt zal deze vacature zoveel mogelijk bovenaan in de lijst van beschikbare vacatures worden getoond, ongeacht de sorteervolgorde. Hier selecteert u de functienaam uit de beschikbare lijst, zoals die bij de inrichting is ingegeven. Categorie* Hier selecteert u een of meerdere categorieën uit de beschikbare lijst, zoals die bij de inrichting is ingegeven. Let op: Door de CTRL-toets ingedrukt te houden, terwijl u met de linker muisknop een item aanklikt, kunt u meerdere items selecteren. Opleidingsniveau* Hier selecteert u een of meerdere opleidingsniveaus uit de beschikbare lijst, zoals die bij de inrichting is ingegeven. Let op: Door de CTRL-toets ingedrukt te houden, terwijl u met de linker muisknop een item aanklikt, kunt u meerdere items selecteren. Studierichting Hier selecteert u een of meerdere studierichtingen uit de beschikbare lijst, zoals die bij de inrichting is ingegeven. Let op: Door de CTRL-toets ingedrukt te houden, terwijl u met de linker muisknop een item aanklikt, kunt u meerdere items selecteren. Salaris Dienstverband* Contractduur Hier kunt u het eventuele minimum en maximum salaris ingeven. Hier selecteert u het type dienstverband van deze vacature uit de beschikbare lijst, zoals die bij de inrichting is ingegeven. Hier kunt u het aantal tijdseenheden aangeven waarvoor deze vacature vervult dient te worden.de tijdseenheid selecteert u uit de beschikbare lijst, zoals die bij de inrichting is ingegeven.

13 12/26 Fulltime/Parttime* Hier dient u aan te geven of het een full- of parttime vervulling betreft. Aantal uren per week* 6. Klik op Volgende. Een venster met eigenschappen verschijnt: Omschrijving organisatie Functie omschrijving 7. Klik op Volgende. Een venster met eigenschappen verschijnt: Functie eisen Aanbod 8. Klik op Volgende. Een venster met eigenschappen verschijnt: Bedrijfsnaam* Hier geeft u aan voor hoeveel uur per week de vacature ingevuld dient te worden. Hier kunt u een uitgebreide omschrijving ingeven van de organisatie die deze vacature vacant heeft. Hier kunt u een uitgebreide omschrijving ingeven van de functie. Hier kunt u een uitgebreide opsomming geven van punten waaraan voldaan dient te worden om in aanmerking te kunnen komen voor deze vacature. Hier kunt u een uitgebreide beschrijving geven van het aanbod van de organisatie waar deze vacature vacant is. Naam van de organisatie. Postcode Standplaats* Regio* Postcode van de vestigingsplaats van de organisatie waar de vacature vacant is. Vestigingsplaats van de organisatie waar de vacature vacant is. Hier dient u een of meerdere regio s te selecteren uit de beschikbare lijst, zoals die bij de inrichting is ingegeven. Branche/sector* 9. Klik op Volgende. Een venster met eigenschappen verschijnt: Consultant Let op: Door de CTRL-toets ingedrukt te houden, terwijl u met de linker muisknop een item aanklikt, kunt u meerdere items selecteren. Hier dient u een branche of sector te selecteren uit een lijst van beschikbare branches/sectoren, zoals die bij de inrichting zijn ingegeven. Hier kunt u de naam van consultant ingeven. Indien u hier een naam ingeeft, zal onder de vestiging een code aangemaakt worden met deze naam. U kunt dan eenvoudig zien welke vacatures een consultant onder zijn hoede heeft. Straat Huisnummer Vestiging* Plaats* * Telefoon* Hier kunt u de straatnaam van de vestiging ingeven. Hier kunt u het huisnummer van de vestiging ingeven. Hier selecteert u de vestiging uit de beschikbare lijst met vestigingen, zoals die bij de inrichting is ingegeven. Hier dient u de plaatsnaam van de vestiging in te geven. Hier dient u een adres in te geven. Indien een sollicitant reflecteert op deze vacature zal Clixmaster een informatiebericht versturen naar het opgegeven adres. Hier dient u een telefoonnummer in te geven.

14 13/26 Fax Website Hier kunt u een faxnummer ingeven. Hier kunt u het adres naar de website van de vestiging ingeven. Geslacht 10. Klik op Voltooien om de bewerkingen op te slaan. Hier dient u het geslacht aan te geven van de consultant.

15 14/ Hoe vind ik snel de gewenste vacature? Het aantal vacatures zal in korte tijd aanzienlijk groeien, waardoor het vinden van een vacature om te bewerken bemoeilijkt lijkt te worden. In deze paragraaf wordt u uitgelegd hoe u middels verschillende benaderingsmethodes bij de gewenste vacature komt. U kunt een vacature selecteren via de volgende benaderingsmethodes: Via alle vacatures (beschikbaar en niet-beschikbaar). Via de status van de vacature (beschikbaar/niet beschikbaar). Via de status en consultant. Via de status en vestiging. De status van een vacature is ten allen tijden herkennen aan de kleur van het bijgaande icoon van de vacature: Het icoon van een beschikbare vacature wordt in kleur weergegeven. Het icoon van een niet-beschikbare vacature wordt in grijstinten weergegeven. Om de gewenste vacature te kunnen selecteren, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Vacatures. 3. Selecteer via bovenstaand schema de benaderingsmethode die u (mogelijk) het snelst naar de gewenste vacature kan leiden (kies methode, of ). In de middelste kolom verschijnt een lijst met vacatures gebaseerd op de geselecteerde benaderingsmethode. 4. Om de lijst te verfijnen kunt u in het filtercomponent delen of gehele naam van de vacature intikken of zelfs zoeken op andere eigenschappen van de vacature. 5. Klik met de rechter muisknop op de gewenste vacature en kies de gewenste actie.

16 15/ Hoe kan ik zien of er gesolliciteerd wordt naar een vacature? Naar mate een vacature langer openstaat, is het interessant te weten of er naar een vacature gesolliciteerd wordt. Er wordt bij deze beschrijving vanuit gegaan dat u de gewenste vacature hebt gevonden via een van de benaderingsmethodes, zoals beschreven in paragraaf 3.7. Voor een overzicht van de sollicitaties naar een vacature, gaat u als volgt te werk: 1. Klik met de linker muisknop op de gewenste vacature. 2. In de rechter kolom verschijnt het voorbeeld van de vacature-omschrijving. 3. Klik met de linker muisknop in de rechter kolom op sollicitaties. 4. Vervolgens zal Clixmaster een overzicht tonen van de ingevulde sollicitaties. 3.9 Hoe kan ik de sollicitaties exporteren? Om de sollicitaties in een extern programma te kunnen bekijken en/of te bewerken, kunt de sollicitaties exporteren naar een bestand. Op dit moment ondersteunt Clixmaster Studio de export in XLS- en XML format. Om de sollicitaties te exporteren, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Inhoud. 2. Klik op de module Vacatures. 3. Klik met de rechter muisknop op Vacatures 4. Klik op Exporteer sollicitaties Het dialoogvenster voor exporteren van de gegevens verschijnt. 5. Vul de eigenschappen van het dialoogvenster: Begin datum Eind datum Hier kunt u een begindatum selecteren waarbinnen de sollicitaties zijn geregistreerd. Indien geen begindatum wordt geselecteerd, wordt de datum van de eerste sollicitatie gehanteerd. Hier kunt u een einddatum selecteren waarbinnen de sollicitaties zijn geregistreerd. Indien geen einddatum wordt geselecteerd, wordt de datum van de laatste sollicitatie gehanteerd. Bestandsformaat Hier kunt u bepalen in welk format de export aangeleverd dient te worden. 6. Klik op de knop Exporteren om de export te starten. 7. Herhaal de stappen vanaf punt 5 voor eventuele andere selecties. 8. Klik op Voltooien om het scherm te verlaten.

17 16/26 4 Publiceren van een vacature 4.1 Inleiding Clixmaster biedt diverse componenten om de vacature op de website te publiceren: Vacaturelijstcomponent Vacature navigatiecomponent Sollicitatie component Vacature zoekcomponent In de volgende paragrafen wordt per component hoe u deze kunt gebruiken. 4.2 Vacaturelijstcomponent Essentiële voorbereidingen Voordat u een vacaturelijst kunt publiceren, dient u een doelcomponent te plaatsen op de webpagina waarin u de volledige vacature uit de lijst wilt tonen. Voor meer informatie over de doelcomponent verwijzen wij u naar de handleiding Deel III, Modules in Clixmaster Studio. Kort samengevat gaat u als volgt te werk: 1. U publiceert een doelcomponent op de pagina waarop de volledige vacature dient te worden getoond. 2. Deze doelcomponent selecteert u in de eigenschappen van de vacaturelijst Publiceren van de vacaturelijst component Om een vacaturelijst op de website te publiceren, gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur, 2. Klik op de module Websitestructuur, 3. Klik op de pagina waarop u de vacaturelijst wilt publiceren, De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm, (Zie handleiding Deel II. Werken met Clixmaster Studio voor meer informatie over het maken en bewerken van webpagina s) 4. Klik in de rechterkolom op de module Vacatures, De componenten van de module vacature verschijnen. 5. Klik op de Vacaturelijstcomponent en houd de muisknop ingedrukt, 6. Sleep de Vacaturelijstcomponent naar het voorbeeldscherm, 7. Laat de muisknop los als de muis zich boven de gewenste componenthouder bevindt en er een plusje (+) bij uw cursor wordt getoond, 8. Het venster met de eigenschappen van de vacaturelijst verschijnt,

18 17/26 9. Vul de eigenschappen van de vacaturelijst in: Componenttitel* Vul de titel in die u desgewenst als kop boven de vacturelijst wilt tonen Sorteer op Richting U kunt de artikelen in de lijst sorteren op vacaturenaam, branche/sectore, functie, standplaats of datum Selecteer de sortering oplopend of aflopend Volledig vacature weergeven In huidige job op huidige pagina Toont de volledige vacature op dezelfde pagina en in hetzelfde kader als waar de Vacaturelijst staat In doelcomponent op geselecteerde pagina Toon op pagina* Doelcomponent Selecteer hier de pagina waarin u de volledige vacature wilt tonen Opmerking: Op de pagina die u selecteert, dient een doelcomponent aanwezig te zijn. Selecteer hier een doelcomponent Toon vacatures Alle vactures Toon alle beschikbare vacatures Gelimiteerd aantal vacatures Maximum aantal vacatures* Geef hier het aantal te tonen beschikbare vacatures in Selecteer de velden die u wilt tonen Componenttitel Branche/sector Functie Link naar de vacature Standplaats Datum Vink deze optie aan om de compo-nenttitel zichtbaar te maken voor de sitebezoeker Vink deze optie aan om de branche of sector van de vacature te tonen. Vink deze optie aan om de functie van de vacature te tonen. Voegt de link Lees meer aan de vacatureinformatie toe, waarmee de bezoeker de volledige vacature kan openen Vink deze optie aan om de standplaats van de vacature te tonen Vink deze optie aan om de datum van de vacature te tonen. 10. Klik op Voltooien om de vacaturelijst te publiceren. Opmerking: Hier wordt de mutatiedatum van de vacature gehanteerd

19 18/ Vacature navigatiecomponent Essentiële voorbereidingen Voordat u een vacaturelijst kunt publiceren, dient u een zoekresultatencomponent te plaatsen op de webpagina waarin u de volledige vacature uit de lijst wilt tonen. Voor meer informatie over de zoekresultatencomponent verwijzen wij u naar de handleiding Deel III, Modules in Clixmaster Studio. Kort samengevat gaat u als volgt te werk: 1. U publiceert een zoekresultatencomponent op de pagina waarop de volledige vacature dient te worden getoond. 2. Deze zoekresultatencomponent selecteert u in de eigenschappen van de vacaturelijst Publiceren van de vacature navigatiecomponent Om een vacature navigatie op de website te publiceren gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur. 3. Klik op de pagina waarop u de vacaturelijst wilt publiceren. De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm. (Zie handleiding Deel II. Werken met Clixmaster Studio voor meer informatie over het maken en bewerken van webpagina s). 4. Klik in de rechterkolom op de module Vacatures. De componenten van de module vacature verschijnen. 5. Klik op de Vacature navigatiecomponent en houd de muisknop ingedrukt. 6. Sleep de Vacaturenavigatiecomponent naar het voorbeeldscherm. 7. Laat de muisknop los als de muis zich boven de gewenste componenthouder bevindt en er een plusje (+) bij uw cursor wordt getoond. 8. Het venster met de eigenschappen van de navigatiecomponent verschijnt. Vul de eigenschappen van de navigatiecomponent in: Componenttitel* Vul de titel in die u desgewenst als kop boven de navigatie wilt tonen Aantal facetten per groep Sorteren Ordenen op Zoekresultatenpagina* Hier kunt u het aantal te tonen items per groep instellen. Als u dit niet invuld, worden alle gevonden items per groep getoond. Hier kunt u aangeven op welke eigenschap u wilt sorteren. U kunt sorteren op naam of op aantallen. Hier kunt u aangeven hoe u de geselecteerde sortering getoond wilt hebben. U kunt kiezen tussen oplopend of aflopend. Selecteer een webpagina waar de resultaten van de zoekopdracht getoond dienen te worden Let op: De geselecteerde pagina dient een zoekresultaten-component te bevatten. Toon aantal vacatures per facet Toon ook facetten zonder resultaat Toon facetnaam Vink dit veld aan om het aantal vacatures per facet te tonen Vink dit veld aan om het facet toch te tonen indien er geen vacatures beschikbaar zijn voor het facet Toon de naam van het facet

20 19/26 9. Klik op Volgende venster met de eigenschappen van de navigatiecomponent verschijnt. Vul de eigenschappen van de navigatiecomponent in: Selecteer de filter(s) die u wilt tonen Standplaats Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op standplaats Branche/sector Regio Categorie Dienstverband Functienaam Aantal uren per week Fulltime/Parttime Opleidingsniveau Studierichting Bedrijfsnaam Vacaturenummer Vestiging Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op branche/sector Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op regio Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op categorie Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op dienstverband Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op functienaam Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op uren per week Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op fulltime/parttime Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op opleidingsniveau Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op studierichting Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op bedrijfsnaam Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op vacaturenummer Vink dit veld aan om een filter te kunnen filteren op vestiging Selecteer de veld(en) die u wilt tonen Opmerking: Door met de linker muisknop op een filter te klikken en deze met ingedrukte muisknop te slepen naar een gewenste positie kunt u de volgorde van de filters rangschikken. Componenttitel 10. Klik op Voltooien om de vacature navigatiecomponent te publiceren. Vink deze optie aan om de componenttitel zichtbaar te maken voor de sitebezoeker

21 20/ Sollicitatie component Essentiële voorbereidingen Voordat u een sollicitatiecomponent kunt publiceren, dient u in het tabblad Inhoud een artikel te maken dat naar een sollicitant, vestiging en/of consultant zal worden g d. In dit artikel kunt u gebruik maken van variabelen, zodat u het artikel kunt personificeren en tevens kunt voorzien van diverse gegevensvelden. Voor meer informatie over de variabelen verwijzen wij u naar de handleiding Bijlage III, Variabelen in Clixmaster Studio. In dit artikel kunt u de ontvanger informeren over de verdere afhandeling van deze sollicitatie. Kort samengevat gaat u als volgt te werk: 1. U maakt een artikel dat na sollicitatie zal worden g d. 2. Dit artikel selecteert u in de eigenschappen van de sollicitatiecomponent. Tevens dient u een doelcomponent te plaatsen op de webpagina waarin u het sollicitatieformulier wilt tonen. Voor meer informatie over de doelcomponent verwijzen wij u naar de handleiding Deel III, Modules in Clixmaster Studio. Kort samengevat gaat u als volgt te werk: 1. U publiceert een doelcomponent op de pagina waarin het sollicitatieformulier dient te worden getoond. 2. Deze doelcomponent selecteert u in de eigenschappen van de sollicitatiecompo-nent Publiceren van de sollicitatie component Om een sollicitatiecomponent op de website te publiceren gaat u als volgt te werk: 1. Klik op het tabblad Structuur. 2. Klik op de module Websitestructuur. 3. Klik op de pagina waarop de doelcomponent met de vacaturedetailgegevens wordt gepubliceerd. (zie paragraaf voor meer informatie). De geselecteerde pagina verschijnt in het voorbeeldscherm. (Zie handleiding Deel II. Werken met Clixmaster Studio voor meer informatie over het maken en bewerken van webpagina s). 4. Klik in de rechterkolom op de module Vacatures. De componenten van de module vacature verschijnen. 5. Klik op de Sollicitatiecomponent en houd de muisknop ingedrukt. 6. Sleep de Sollicitatiecomponent naar het voorbeeldscherm. 7. Laat de muisknop los als de muis zich boven de gewenste componenthouder bevindt en er een plusje (+) bij uw cursor wordt getoond.

R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete

R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete R5.0 Deel IV F Werken met Uitgebreide enquete Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/19 Deel IV F - Werken met Uitgebreide Enquête 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Deel II Werken met Clixmaster Studio

Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/22 Deel II - Werken met Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0 Deel IV C Werken met Forum

R5.0 Deel IV C Werken met Forum R5.0 Deel IV C Werken met Forum Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV C - Werken met Forum 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Deel I Introductie Clixmaster Studio

Deel I Introductie Clixmaster Studio Deel I Introductie Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/12 Deel I - Introductie Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage II R5.0 FTP Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/14 Bijlage II - FTP 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Deel IV D Werken met Blog. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Deel IV D Werken met Blog R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/32 Deel IV D - Werken met Blog 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage IV. Video converter. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage IV R5.0 Video converter Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/7 Bijlage IV - Video Converter 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

R5.0 Deel IV E Werken met Profielen

R5.0 Deel IV E Werken met Profielen R5.0 Deel IV E Werken met Profielen Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/21 Deel IV E - Werken met Profielen 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Deel III Modules van Clixmaster Studio

Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/110 Deel III - Modules van Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3 1/3 Clixmaster Studio R3.7 Dit document beschrijft alle verbeteringen, wijzigingen en bekende verbeterpunten in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Gedetailleerde informatie kunt u

Nadere informatie

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Bijlage I. Wysiwyg editor. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Bijlage I R5.0 Wysiwyg editor Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/8 Bijlage I Wysiwyg editor 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5

Clixmaster Studio R4.0. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R4.0 1/5 1/5 Clixmaster Studio R4.0 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten en wijzigingen Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit exact werkt, kunt u

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4

Clixmaster Studio R3.8. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.8 1/4 1/4 Clixmaster Studio R3.8 Dit document beschrijft alle nieuwe functionaliteiten, wijzigingen en opgeloste issues in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Hoe de nieuwe functionaliteit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Release 1.3 Gebruikershandleiding Datum: oktober 2012 All rights reserved Alle rechten zijn voorbehouden. Deze documentatie blijft eigendom van Ternair Software Solutions b.v. en is uitsluitend bedoeld

Nadere informatie

BAN PD Personeelsdiensten Van der Feltszpark 3 9401 HM Assen +31 (0) 59 23 30 990 www.banpd.nl info@banpd.nl. Handleiding Vacatures

BAN PD Personeelsdiensten Van der Feltszpark 3 9401 HM Assen +31 (0) 59 23 30 990 www.banpd.nl info@banpd.nl. Handleiding Vacatures Handleiding Vacatures 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Vacature toevoegen...4 Mijn Content...6 2 Inleiding Deze handleiding is bestemd voor de gebruikers die vacatures toevoegen en bewerken

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham

!!!!!!!!!!!! Handleiding website! VV Den Ham Handleiding website VV Den Ham versie 1.1 1 van 26 " Stand Template Team foto s Template Team Template " Spelers Template Topscorers Template 9 van 26 6.5 Download template De download pagina bestaat uit

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

R5.0 Deel IV A Werken met Epaper

R5.0 Deel IV A Werken met Epaper R5.0 Deel IV A Werken met Epaper Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/30 Deel IV A - Werken met Epaper 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Handleiding Extractie patiëntenbestand

Handleiding Extractie patiëntenbestand Handleiding Extractie patiëntenbestand Auteurs Diverse medewerkers PharmaPartners B.V. Redactie PharmaPartners Redactie, onderdeel PharmaPartners College 28 augustus 2013 Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken

Modulehandleiding VivianCMS. Zoeken Modulehandleiding VivianCMS Zoeken Versie: 1.0 Startdatum: 22-05-2006 Datum laatste wijziging: 19-06-2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 1.1. Algemene

Nadere informatie

DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland

DinZ Web ZVW. Gebruikershandleiding. Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland DinZ Web ZVW Gebruikershandleiding Release 1.46 Copyright DinZ BV, Nederland Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 E-mail: abonnee@dedicon.nl 1 Inhoudsopgave 1.1 De-installatie...

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 1 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. De-installatie... 3 3. Starten

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2016 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Dymo. Handleiding Versie

Dymo. Handleiding Versie Dymo Handleiding Versie 1.2 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1 Inleiding 4 2 Exporteren 5 3 Importeren Dymo 8 4. Vragen? 12 Pagina 2 Handleiding:

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 12 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie... 3 Nieuwe locatie aanmaken/ huidige bewerken...

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Aanmaken bedrijfsverzamelgebouw... 3 5. Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24 Gebruiksaanwijzingen Inhoudsopgave gebruiksaanwijzingen Mennens Certificaten Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Mennens Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 3-1.2 Inloggen... 4 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl

Mapsource. handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Mapsource handleiding Mapsource vs. 6.16.3 2010 www.hansenwebsites.nl Inhoud deel 1 Schermindeling Menu s Werkbalken Statusbalk tabbladen Kaartmateriaal Kaartmateriaal selecteren Kaartmateriaal verwijderen

Nadere informatie

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?...

Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid. 1 Hoe zoek ik een gebruiker? Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... Handleiding nieuwe omgeving Gebruikersbeheer Vlaamse overheid Inhoud 1 Hoe zoek ik een gebruiker?...2 2 Hoe maak ik een nieuwe gebruiker aan?... 5 3 Hoe maak ik een werkrelatie aan?... 8 4 Hoe geef ik

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

R E L A T I E B E H E E R. Copyright 2001-2006 Beuvink Advies en Service

R E L A T I E B E H E E R. Copyright 2001-2006 Beuvink Advies en Service R E L A T I E B E H E E R Copyright 2001-2006 Beuvink Advies en Service Beuvink Advies en Service. Alles van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk,

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11

Handleiding. Online bestelsysteem. Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Handleiding Online bestelsysteem Horesca Horecavo Weversbaan 25 2352 BZ Leiderdorp 071 5 41 20 11 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Beginnen... 4 2.1. Inloggen... 5 2.2. Meerdere debiteuren onder één

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Handleiding People Inc. - ArboUnie link

Handleiding People Inc. - ArboUnie link Handleiding People Inc. - ArboUnie link I Installatie en Gebruik Arbo Unie link voor People Inc. Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 People Inc. - ArboUnie link 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Werking... van de link 2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

HANDLEIDING RAPPORTEN

HANDLEIDING RAPPORTEN HANDLEIDING RAPPORTEN Versie 2.0 dd 13/10/2014 Versie 2.1 dd 03/04/2015 Inhoudstabel VAN START MET DE RAPPORTEN... 2 1 EEN TOETS TOEVOEGEN... 3 MOGELIJKHEID 1: PROEVEN PER KLAS... 3 MOGELIJKHEID 2: INVOEREN

Nadere informatie

Deel V Beheer in Clixmaster Studio

Deel V Beheer in Clixmaster Studio Deel V Beheer in Clixmaster Studio R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/52 Deel V - Beheer in Clixmaster Studio 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1

Blog manager OTYS Recruiting Technology. Versie 2.1 Blog manager OTYS Recruiting Technology Versie 2.1 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 11-9-2013 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52 3905 PH VEENENDAAL U

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

R5.0. Deel IV G Werken met E-campagne. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

R5.0. Deel IV G Werken met E-campagne. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen Deel IV G Werken met E-campagne R5.0 Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding 1/43 Deel IV G - Werken met E-campagne 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007...

1. Exporteren... 2. 2. Verschil Xls en Csv... 2. 3. Het maken van een Csv bestand... 4. 4. Sorteren in Excel 2003... 9. 5. Sorteren in Excel 2007... ESIS en Excel 2003 en 2007 Inhoud 1. Exporteren... 2 2. Verschil Xls en Csv... 2 3. Het maken van een Csv bestand... 4 4. Sorteren in Excel 2003... 9 5. Sorteren in Excel 2007...10 6. Filteren in Excel

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Zoekfunctionaliteiten - NL

Zoekfunctionaliteiten - NL Handleiding PratoFlex Zoekfunctionaliteiten - NL Efficiency through innovation Inhoud 1 Voorwoord 2 Standaard zoekfunctionaliteiten 2.1 Snelle zoek 2.2 Reversed matching 2.3 Uitgebreide zoek 2.3.1 Personen

Nadere informatie

Handleiding voor relaties

Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties Handleiding voor relaties e-boekhouden.nl Inhoud 1. Relaties... 2 1.1 Relaties > Relaties > Zoeken... 2 1.2 Relaties > Relaties > Toevoegen... 8 1.3 Relaties > Relaties > Importeren...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03

Toegang deelnemers / Inloggen... 02. Account deelnemer... 03. Communicatiemateriaal.. 03. Bijbestellen communicatiemateriaal.. 03 Inhoudstafel Handleiding Online Tool Dag van de Zorg 2016 Toegang deelnemers / Inloggen... 02 Paswoord vergeten. 02 Account deelnemer... 03 Communicatiemateriaal.. 03 Bijbestellen communicatiemateriaal..

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Inloggen:

1. Inleiding. 2. Inloggen: 1. Inleiding Als handelaar heeft u toegang tot uw winkel op het Storesquare platform. In deze handleiding leggen we uit hoe u producten aan uw online shop kan toevoegen. U dient uw artikelen van een correcte

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Opdrachten vanuit Excel v2.1 Created on 1/21/2009 3:55:00 PM 1 1. Introductie Deze handleiding beschrijft de werkwijze voor het gebruik van de toepassing Domiciliëringen

Nadere informatie

Makkelijk Publiceren

Makkelijk Publiceren Met Makkelijk Publiceren is het mogelijk overzichten te maken van bijvoorbeeld de actuele uitgeleende materialen of het aantal uitleningen per leerling. Deze overzichten worden getoond in Microsoft Office

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 1. Raster en hulplijnen Klik met rechter muisknop in een lege dia Klik in het afrolmenu op Raster en hulplijnen en stel onderstaande eigenschappen in 2.

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie