R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R5.0. Bijlage II FTP. Handleiding. Clixmaster Studio. Gebruikershandleidingen"

Transcriptie

1 Bijlage II R5.0 FTP Gebruikershandleidingen Clixmaster Studio Handleiding

2 1/14 Bijlage II - FTP 2010 Clixmaster BV Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Clixmaster BV. Hoewel de grootst mogelijke zorgvuldigheid is betracht bij het samenstellen van deze handleiding, aanvaardt Clixmaster BV geen enkele aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die voortvloeit uit enige fout die zou kunnen voorkomen in deze uitgave. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

3 2/14 Overzicht gebruikershandleidingen Clixmaster Studio: Deel I Over Clixmaster Studio Deel II Werken met Clixmaster Studio Deel III Modules van Clixmaster Studio Deel IV A Werken met Epaper Deel IV B Werken met Vacatures Deel IV C Werken met Forum Deel IV D Werken met Blog Deel IV E Werken met Profielen Deel IV F Werken met Uitgebreide Enquête Deel IV G Werken met E-campagne Deel V Beheer in Clixmaster Studio Bijlage I Bijlage II Bijlage III Bijlage IV Wysiwyg editor FTP Variabelen in Clixmaster Studio Video Converter

4 3/14 Inhoudsopgave Hoe kan ik bestanden uploaden naar Clixmaster Studio?... 4 Direct in Clixmaster Studio... 4 Via een FTP-verbinding... 4 Hoe moet ik verbinding maken?... 4 Hoe moet ik inloggen?... 5 Hoe moet ik bestanden uploaden naar Clixmaster?... 5 Hoe kan ik de bestanden controleren?... 5 Hoe kan ik gebruikers importeren in Clixmaster Studio?... 6 Hoe ziet het importbestand er uit?... 6 Specificaties importbestand... 6 Beschikbare veldnamen importbestand... 6 Hoe moet ik verbinding maken?... 8 Hoe moet ik inloggen?... 8 Initialiseren gebruikersgroep... 8 Hoe moet ik een importbestand uploaden naar Clixmaster?... 9 Hoe kan ik gebruikers activeren of de-activeren? Hoe kan ik gebruikers blokkeren of de-blokkeren? Hoe kan ik de import controleren? Hoe kan ik een uitgave aanleveren in Clixmaster Epaper? Aanleveren als losse PDF-bestanden Aanleveren als een ZIP-bestand Hoe kan ik een uitgave verzenden naar Clixmaster? Hoe moet ik verbinding maken? Hoe moet ik inloggen? Hoe moet ik een uitgave uploaden naar Clixmaster? Uploaden van losse PDF-bestanden Uploaden van een ZIP-bestand Wanneer is de uitgave online? Hoe kan ik de upload controleren?... 14

5 4/14 Hoe kan ik bestanden uploaden naar Clixmaster Studio? Voor het uploaden van bestanden heeft u twee mogelijkheden: direct in Clixmaster Studio via een FTP-verbinding Direct in Clixmaster Studio In Clixmaster Studio, verder genoemd Clixmaster, kunt u onder het tabblad Inhoud bij het onderdeel Bestanden uw materiaal plaatsen op de server van Clixmaster. Via deze methode kunt u slechts één bestand tegelijk plaatsen met een maximale bestandsgrootte van 30 Mb. Via een FTP-verbinding Via een FTP verbinding heeft u de mogelijkheid om meerdere bestanden en mappen tegelijk te uploaden. Voor FTP heeft u in principe geen extra software nodig, maar wij raden u aan een apart FTP-programma te gebruiken. Tip: Wij adviseren u het gratis programma FileZilla hiervoor te gebruiken. (http://filezilla.sourceforge.net) Het principe is dat u via een speciale link contact maakt met uw website waarna u met uw Clixmaster Studiogebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgt tot de bestandenmappen. Het grote voordeel van deze methode is dat u in één keer een groot aantal bestanden kunt overzetten in de door u gewenste map. Hoe moet ik verbinding maken? Het adres van de FTP-server is gelijk aan het adres van uw website met het verschil dat u de tekst "http://" moet vervangen door "ftp://". Als het adres van uw website is: dan is het adres van de FTP-server: ftp://www.mijnwebsite.nl

6 5/14 Hoe moet ik inloggen? Nadat u het adres van de FTP-server correct hebt ingevuld, dient u een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Als gebruikersnaam (FTP-account) dient u het volledige adres van de FTP-server in te tikken gevolgd door een backslash ( \ ) met daarachter uw gebruikers-naam van Clixmaster. Bij het wachtwoord kunt u gewoon het wachtwoord intikken dat bij uw gebruikersnaam van Clixmaster hoort. FTP-account: van Clixmaster FTP-wachtwoord: wachtwoord van Clixmaster Hoe moet ik bestanden uploaden naar Clixmaster? Hier volgen de stappen voor het correct uploaden van bestanden: 1. Open de map FileStore op de FTP-server. Hier zult u de indeling herkennen, zoals u die vanuit Clixmaster kent. 2. Open op uw lokale systeem of op uw netwerk de map met de bestanden die u wilt uploaden. 3. Sleep de bestanden vanuit uw systeem of netwerk naar de geselecteerde map op de FTP-server in de FileStore. 4. Wacht tot de bestanden zijn geupload. 5. U kunt hierna uw FTP-programma sluiten; de bestanden zijn toegevoegd aan Clixmaster! Tip: Wij adviseren u een mappenstructuur aan te brengen om zo overzicht te verkrijgen/behouden op de beschikbare informatie op de website. Hoe kan ik de bestanden controleren? Wij adviseren u de bestanden in Clixmaster te controleren om er zeker van te zijn dat het importeren correct is verlopen. U kunt de bestanden terugvinden onder het tabblad Inhoud in het onderdeel Bestanden.

7 6/14 Hoe kan ik gebruikers importeren in Clixmaster Studio? Het importeren van gebruikers in Clixmaster Studio, verder genoemd Clixmaster, kunt u doen via een FTPverbinding. Voor een FTP-verbinding heeft u in principe geen extra software nodig, maar wij raden u aan een apart FTPprogramma te gebruiken. Tip! Wij adviseren u het gratis programma FileZilla hiervoor te gebruiken. (http://filezilla.sourceforge.net) Het principe is dat u via een speciale link contact maakt met uw website waarna u met uw Clixmastergebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgt tot de map waarin de gebruikers opgeslagen zijn. Door het uploaden van een importbestand kunt u gebruikers aanmaken, bewerken, activeren en de-activeren. Hoe ziet het importbestand er uit? Voor het importeren van gebruikers-informatie dient u te beschikken over een importbestand. Als basis van het importbestand wordt een Microsoft Excel Worksheet gebruikt. Specificaties importbestand Het importbestand dient te voldoen aan de volgende punten: Op de eerste regel staat per kolom een geldige veldnaam. Elke veldnaam mag maar een keer gebruikt worden. Op de tweede en volgende regels staan, onder elke veldnaam, de gegevens van een gebruiker. Alle cellen dienen opgemaakt te worden als Tekst. Het importbestand moet worden opgeslagen als Microsoft Excel bestand. (.xls). Een gebruikersaccount mag maar een keer in het bestand gebruikt worden. Abonnees.xls Beschikbare veldnamen importbestand Hier ziet u een overzicht van geldige veldnamen die in de eerste regel van het importbestand opgenomen kunnen worden. Login (gebruikersnaam; dit veld is verplicht!) address ( adres) Password (wachtwoord) LastName (achternaam) MiddleName (tussenvoegsel) FirstName (voornaam) InActive (gebruiker inactief maken) Bij het gebruik van deze veldnamen dient u de volgende zaken in acht te nemen: met uitzondering van Login zijn de velden optioneel. alle velden zijn hoofdlettergevoelig. Let dus goed op de spelling en spaties! Hier ziet u een voorbeeld van een importbestand. Opmerking: Met behulp van het importbestand bent u in staat gebruikers aan te maken, bewerken, activeren en deactiveren. Het is echter niet mogelijk gebruikers te verwijderen!

8 7/14 Opnemen van profielvelden Indien u beschikt over de Profielenmodule kunt u tevens gegevens importeren in deze profielvelden. Om de velden correct te laten vullen, dient u in acht te nemen de veldnamen in het importbestand exact over te nemen van het dialoogvenster van een gebruiker in Clixmaster Studio. Tip! Om er zeker van te zijn dat u geen schrijffout maakt in eventuele extra profielveldnamen, kunt u er aan denken om eerst een export te maken van de bewuste gebruikersgroep en de gegevens uit dit bestand te gebruiken als basis van het nieuwe importbestand.

9 8/14 Hoe moet ik verbinding maken? Het adres van de FTP-server is gelijk aan het adres van uw website met het verschil dat u de tekst "http://" moet vervangen door "ftp://". Als het adres van uw website is: dan is het adres van de FTP-server: ftp://www.mijnwebsite.nl Hoe moet ik inloggen? Nadat u het adres van de FTP-server correct hebt ingevuld, dient u een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Als gebruikersnaam (FTP-account) dient u het volledige adres van de FTP-server in te tikken gevolgd door een backslash ( \ ) met daarachter uw gebruikers-naam van Clixmaster. Bij het wachtwoord kunt u gewoon het wachtwoord intikken dat bij uw gebruikersnaam van Clixmaster hoort. FTP-account: van Clixmaster FTP-wachtwoord: wachtwoord van Clixmaster Initialiseren gebruikersgroep Clixmaster Studio biedt de optie een gebruikersgroep te initialiseren tijdens een FTP verbinding. Bij het initialiseren van een gebruikersgroep worden alle huidige gebruikers uit de geselecteerde gebruikersgroep verwijderd, terwijl de gebruikeraccount in Clixmaster Studio behouden blijft. Om een gebruikersgroep te initaliseren gaat u als volgt te werk: 1. Open de map Import op de FTP-server. 2. Open de map User import. Vervolgens ziet u een overzicht van de beschikbare gebruikersgroepen in de vorm van mappen. 3. Klik met de linker muistoets op de gebruikersgroep die u wenst te initaliseren. Druk vervolgens op uw toetsenbord op de knop Del. Afhankelijk van uw FTP-programma kan een verificatievenster verschijnen, waarin u gevraagd kan worden de geselecteerde actie te bevestigen. 4. De geselecteerde gebruikersgroep wordt geinitialiseerd. 5. U kunt vervolgens het importbestand uploaden.

10 9/14 Hoe moet ik een importbestand uploaden naar Clixmaster? Hier volgen de stappen voor het correct uploaden van een importbestand met gebruikersinformatie: 1. Open de map Import op de FTP-server. 2. Open de map User import. Vervolgens ziet u een overzicht van de beschikbare gebruikersgroepen in de vorm van mappen. 3. Open de map waarin u de nieuwe gebruikers wilt importeren. (Als u hier geen map selecteert, worden de gebruikers alleen aangemaakt) 4. Zoek op uw lokale systeem of netwerk de map met het importbestand die u wilt importeren. 5. Sleep het importbestand vanuit uw lokaal geselecteerde map of vanuit uw netwerk naar de geselecteerde doelmap op de FTP-server. 6. Wacht tot het bestand is ge-upload. 7. U kunt hierna uw FTP-programma sluiten; de informatie wordt verwerkt in Clixmaster!

11 10/14 Hoe kan ik gebruikers activeren of de-activeren? Clixmaster biedt u niet alleen de mogelijkheid gebruikers toe te voegen of te bewerken, maar tevens de mogelijkheid de status te bepalen. De status van een gebruiker betekent dat een gebruiker actief of inactief is of zelfs geblokkeerd is. Als de status van een gebruiker Actief is, kan deze gebruiker met succes inloggen via de diverse inlogcomponenten van Clixmaster. Als de status van de gebruiker niet actief is, wordt deze gebruiker de toegang tot het afgeschermde gedeelte ontzegd. Het is voor deze (inactieve) gebruiker onmogelijk toegang te verkrijgen, ondanks het ingeven van een juiste inlogcode en wachtwoord!! Om de status van een gebruiker in te geven, dient u een extra veld op te nemen in het importbestand: InActive Het veld InActive kan slechts 2 waardes bevatten: 0 (de gebruiker wordt actief gemaakt. Let op: waarde invullen als Tekst!) 1 (de gebruiker wordt inactief gemaakt. Let op: waarde invullen als Tekst!) Hier ziet u een voorbeeld waar gebruiker User1 inactief wordt gezet, gebruiker User2 actief wordt gezet en de status van gebruiker User3 ongemoeid blijft. Let op: Als het veld InActive geen waarde heeft, blijft de status van de bewuste gebruiker ongewijzigd! Opmerking: Indien u alleen een importbestand wilt uploaden met gebruikers die inactief gemaakt moeten worden, kunt u volstaan met een importbestand dat alleen de volgende veldnamen bevat: Login InActive

12 11/14 Hoe kan ik gebruikers blokkeren of de-blokkeren? Clixmaster biedt u niet alleen de mogelijkheid gebruikers toe te voegen of te bewerken, maar tevens de mogelijkheid de status te bepalen. De status van een gebruiker betekent dat een gebruiker actief of inactief is of zelfs geblokkeerd is. Als de status van een gebruiker Geblokkeerd is, kan deze gebruiker niet meer inloggen via de diverse inlogcomponenten van Clixmaster. Doorgaans wordt de status Geblokkeerd automatisch geactiveerd, wanneer bij een gebruikersaccount teveel foutieve inlogpogingen zijn ondernomen binnen een gestelde tijdsperiode. Het is voor deze (geblokkeerde) gebruiker onmogelijk toegang te verkrijgen, ondanks het ingeven van een juiste inlogcode en wachtwoord!! Om de status van een gebruiker in te geven, dient u een extra veld op te nemen in het importbestand: LockedOut Het veld LockedOut kan slechts 2 waardes bevatten: 0 (de blokkade bij de gebruiker wordt opgeheven. Let op: waarde invullen als Tekst!) 1 (de blokkade bij de gebruiker wordt geactiveerd. Let op: waarde invullen als Tekst!) Hier ziet u een voorbeeld waar gebruiker User1 inactief wordt gezet, gebruiker User2 actief wordt gezet en de status van gebruiker User3 ongemoeid blijft. Let op: Als het veld LockedOut geen waarde heeft, blijft de status Geblokkeerd van de bewuste gebruiker ongewijzigd! Opmerking: Indien u alleen een importbestand wilt uploaden met gebruikers die geblokkeerd moeten worden, kunt u volstaan met een importbestand dat alleen de volgende veldnamen bevat: Login LockedOut Hoe kan ik de import controleren? Het verwerken van de gebruikersinformatie kan, afhankelijk van de hoeveelheid informatie, enige tijd in beslag nemen. Wij adviseren u de gebruikers in Clixmaster te controleren om er zeker van te zijn dat het importeren correct is verlopen.

13 12/14 Hoe kan ik een uitgave aanleveren in Clixmaster Epaper? U kunt op twee manieren een uitgave aanleveren in Clixmaster Epaper, verder genoemd Clixmaster: aanleveren als losse PDF-bestanden aanleveren als een ZIP-bestand Aanleveren als losse PDF-bestanden Bij deze methode worden alle PDF-bestanden als losse bestanden aangeleverd in Clixmaster. Indien alle pagina s zijn samengevoegd in één PDF-bestand, hoeft alleen dit bestand te worden aangeboden. Aanleveren als een ZIP-bestand Alle PDF-bestanden kunnen samengevoegd worden in een ZIP-bestand. Indien alle pagina s zijn samengevoegd in één PDF-bestand hoeft alleen dit bestand te worden gezipt. Let op: De naam van het ZIP-bestand zal door Clixmaster als naam van de uitgave worden overgenomen. Het ZIP-bestand mag allleen PDF-bestanden bevatten (geen andere bestanden of mappen)! Hoe kan ik een uitgave verzenden naar Clixmaster? Het verzenden van een uitgave naar Clixmaster kan via de volgende twee computerplatformen: Microsoft Windows (Windows 2000, Windows XP, Windows Vista) Apple OS (OS9, OSX) De uitgave kan op 2 manieren in Clixmaster geupload worden: Uploaden in Clixmaster via de module Epaper in het tabblad Inhoud (zie deel III a Epaper module) Via een FTP verbinding Voor FTP heeft u in principe geen extra software nodig, maar wij raden u aan een apart FTP-programma te gebruiken. Tip: Wij adviseren u het gratis programma FileZilla hiervoor te gebruiken. (http://filezilla.sourceforge.net)

14 13/14 Hoe moet ik verbinding maken? Het adres van de FTP-server is gelijk aan het adres van uw website met het verschil dat u de tekst "http://" moet vervangen door "ftp://". Als het adres van uw website is: Dan is het adres van de FTP-server: ftp://www.mijnwebsite.nl Hoe moet ik inloggen? Nadat u het adres van de FTP-server correct hebt ingevuld, dient u een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Als gebruikersnaam (FTP-account) dient u het volledige adres van de FTP-server in te tikken gevolgd door een backslash ( \ ) met daarachter uw gebruikers-naam van Clixmaster. Bij het wachtwoord kunt u gewoon het wachtwoord intikken dat bij uw gebruikersnaam van Clixmaster hoort. FTP-account: van Clixmaster FTP-wachtwoord: wachtwoord van Clixmaster Hoe moet ik een uitgave uploaden naar Clixmaster? Nadat u bent toegelaten tot de FTP-server van Clixmaster kunt u de uitgave naar de server gaan uploaden. Uploaden van losse PDF-bestanden Hier volgen de stappen voor het correct uploaden van een uitgave die uit één of meerdere PDF-bestanden bestaat: 1. Open de map Import op de FTP-server. 2. Open de map republisher import. 3. Maak een nieuwe map en geef deze een naam. 4. Open de nieuwe map. 5. Kopieer de losse PDF-bestanden naar deze nieuwe map. 6. Hierna kunt u uw FTP-programma sluiten; uw uitgave is verzonden naar Clixmaster e-paper! Let op: De naam van deze map wordt overgenomen als de naam van de digitale uitgave. Uploaden van een ZIP-bestand Hier volgen de stappen voor het correct uploaden van een uitgave die bestaat uit een ZIP-bestand: 1. Open de map Import op de FTP-server. 2. Open de map e-paper import 3. Kopieer het ZIP-bestand direct in de map e-paper import 4. Hierna kunt u uw FTP-programma sluiten; uw uitgave is verzonden naar Clixmaster e-paper! Let op: De naam van het ZIP-bestand wordt overgenomen als de naam van de digitale uitgave.

15 14/14 Wanneer is de uitgave online? Nadat u de uitgave op de server heeft geplaatst dient Clixmaster deze te importeren. Indien de digitale uitgave is aangeleverd als één of meer PDF-bestanden importeert Clixmaster de bestanden in de loop van de nacht. Indien de digitale uitgave is aangeleverd als een ZIP-bestand pakt Clixmaster het bestand direct uit. U kunt de voortgang controleren door naar het tabblad Inhoud te gaan en linksonder de module Epaper te selecteren. Rechts in de lijst van alle geimporteerde epaper bestanden kunt u controleren wat de status is. Hoe kan ik de upload controleren? Wij adviseren u de digitale uitgave in Clixmaster te controleren om er zeker van te zijn dat het importeren correct is verlopen.

16 Clixmaster Empowering interaction Databankweg 12s AL Amersfoort - The Netherlands T +31(0) F +31(0) I

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

Nieuwe flexkantoor-omgeving

Nieuwe flexkantoor-omgeving Nieuwe flexkantoor-omgeving Inrichting lokale computers documentversie 1.20 Werken waar en wanneer je maar wilt! Copyright Copyright 2012 Dicon Automatisering BV. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Backup Zeker V1.3 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1.0 Backup Zeker - Installatie... 4 1.1 Systeemeisen... 4 1.2 Setup / Installatie... 4 1.3 Eerste start - Registratie

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software Factuur2King 2.0 Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software P a g i n a 2 INHOUDSOPGAVE Overzicht Factuur2King... 3 Functionaliteit:... 3 Systeemeisen:... 4 1. Factuur2King starten... 5

Nadere informatie

Handleiding. versie 20 24 april 2013

Handleiding. versie 20 24 april 2013 Handleiding versie 20 24 april 2013 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW WEBSHOP EN PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN... 5 1.2.1 Afbeeldingen toevoegen... 6 1.2.2 Gerelateerde producten...

Nadere informatie

Introductie Mamut Online Backup

Introductie Mamut Online Backup Mamut Active Services Introductie Mamut Online Backup Versie 4 MOB.BKL.INTRO.NL.040.01 1 Mamut Online Backup Inhoud Mamut Online Backup... 3 Nieuw in versie 4... 5 Introductie... 6 Aan de slag... 12 Zo

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

Handleiding Ruitenburg Online. Cliënt versie 3.5

Handleiding Ruitenburg Online. Cliënt versie 3.5 Handleiding Ruitenburg Online Cliënt versie 3.5 2005-2012 Pink Web Applications B.V. Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave is alleen bedoeld voor klanten van Pink Web Applications B.V. met een abonnement

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

Beheerdershandleiding

Beheerdershandleiding Beheerdershandleiding OpusFlowCRM binnen een NT Netwerk en/of Terminal Server DEZE HANDLEIDING IS NIET BEDOELD VOOR INSTALLATIE OP LATOPS/OFFLINE WERKSTATIONS! OpusFlowCRM is een product van: OpusFlow

Nadere informatie

Informatiegids. Edugrip 2.0 Informatiegids voor de Oriënterende gebruiker

Informatiegids. Edugrip 2.0 Informatiegids voor de Oriënterende gebruiker I Informatiegids Edugrip 2.0 Informatiegids voor de Oriënterende gebruiker titel Edugrip 2.0 Informatiegids voor de Oriënterende gebruiker versie februari 2013 auteur Unilogic redactie Interoffice & Management,

Nadere informatie

De boekhoudkoppeling tussen Rabo Internetbankieren Professional en UNIT4 Multivers Online De versies Small, Medium, Large en XtraLarge

De boekhoudkoppeling tussen Rabo Internetbankieren Professional en UNIT4 Multivers Online De versies Small, Medium, Large en XtraLarge De boekhoudkoppeling tussen Rabo Internetbankieren Professional en UNIT4 Multivers Online De versies Small, Medium, Large en XtraLarge De koppeling is verkrijgbaar in de volgende pakketversies: S(mall):

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV OpenIMS 4.2 Technisch en Functioneel Beheer handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 1.1 Cliënt specificaties... 5 2 INTRODUCTIE OPENIMS... 6 2.1 Inloggen... 7 3 GEBRUIKERS... 8 3.1

Nadere informatie

Skool Remote Backup. 2010 Skool BV Build 3.0.0

Skool Remote Backup. 2010 Skool BV Build 3.0.0 Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave mag voor eigen gebruik vermenigvuldigd worden in originele vorm. Het is niet toegestaan op eniger wijze wijzigingen aan te brengen in het document of layout zonder

Nadere informatie

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu

CENTIS BACKUP GEBRUIKERSHANDLEIDING. versie 1.2.1. http://www.centis-backup.eu CENTIS BACKUP http://www.centis-backup.eu GEBRUIKERSHANDLEIDING versie 1.2.1 Juli 2007 1 Copyright 2006-2007 CareWorks Centis Backup betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding internet

Gebruikershandleiding internet Gebruikershandleiding internet Persoonlijke informatie en systeemgegevens Hieronder vindt u gegevens die relevant zijn voor het maken van instellingen op uw computer. Vul de ontbrekende gegevens in op

Nadere informatie

Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen.

Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen. Koppeling met imuis Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen. Een koppeling tussen The Nanny en imuis kent

Nadere informatie

Module Budgetten. Twinfield v6.3. Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland

Module Budgetten. Twinfield v6.3. Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Module Budgetten Twinfield v6.3 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Belangrijk bericht Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Central Station. Handleiding voor applicatiebeheerders

Central Station. Handleiding voor applicatiebeheerders Central Station Handleiding voor applicatiebeheerders Versie 2, september 2011 Inhoudsopgave 1 Over deze handleiding... 4 1.1 Doel van deze handleiding...4 1.2 Conventies...4 1.3 Versie...4 1.4 Meer informatie...4

Nadere informatie

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket.

De ontwikkelaar heeft het recht om af te zien van verdere ontwikkeling en/of ondersteuning van dit pakket. 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft u het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Z wijsen S oftware Manager 1.1

Z wijsen S oftware Manager 1.1 zsm-handleiding-bw.qxd 07-06-2004 10:48 Pagina 1 Zwijsen Z wijsen S oftware Manager 1.1 Gebruikershandleiding en technische handleiding zsm-handleiding-bw.qxd 07-06-2004 10:48 Pagina 2 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief

Abonneren op de gratis Visual Steps Nieuwsbrief: www.visualsteps.nl/nieuwsbrief Dit boek is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2006 Visual Steps B.V. Omslagontwerp: Studio Willemien Haagsma bno Opmaak/redactie: Marleen Vermeij Eindredactie: Ria Beentjes Eerste druk: april

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail

Studio Visual Steps. Werken met Windows Live Mail Studio Visual Steps Werken met Windows Live Mail Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2013 Visual Steps B.V. Opmaak / bureauredactie: Rilana Groot Publicatiedatum: juli 2013 Alle

Nadere informatie

Handleiding Cliënt Online

Handleiding Cliënt Online Handleiding Cliënt Online Cliënt versie 3.5 Handleiding Cliënt Online // 1 2005-2012 Pink Web Applications B.V. Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave is alleen bedoeld voor klanten van Pink Web Applications

Nadere informatie

Handleiding. BaseNet Internet Projects

Handleiding. BaseNet Internet Projects Handleiding BaseNet Internet Projects Handleiding: BaseNet Internet Projects Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 1 2. Relatiebeheer... 2 1. Een particulier aanmaken... 2 2. Een bedrijf aanmaken... 2 3. Contactpersoon

Nadere informatie