Concept Jaarlijks Onderwijshuisvestingsplan, JOP Ter bespreking BOPOH, BOVOH A 16 november 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept Jaarlijks Onderwijshuisvestingsplan, JOP Ter bespreking BOPOH, BOVOH A 16 november 2015"

Transcriptie

1 Concept Jaarlijks Onderwijshuisvestingsplan, JOP 2016 Ter bespreking BOPOH, BOVOH 16 november 2015 IP Opgenomen / college nota mede begroting Verseonnr. Bestuur School Aangevraagde oorziening in SHO aanvraag besluit gebruik Opmerkingen / Stichting Vrije Scholen VO N_H Rudolf Steiner College Rudolf Steinerschool Uitbreiding van het schoolgebouw ja / Iris Eerste Christelijk Lyceum Renovatie ja / Sint Bavo De Schelp Permanente uitbreiding ja / Internationale Taalklas Verbouwing bestaand schoolgebouw nee - - Apart RVS, uit deze lijst verwijderd, / Spaarnesant Piramide Boerhaave Aanpassingen schoolgebouw ja / Piramide Europawijk Uitbreiding van het schoolgebouw ja / Ter Cleeff In gebruik nemen bestaand gebouw ja / Hannie Schaft uitbreiding school nee / Dunamare Het Schoter Tijdelijke Huisvesting nee betalen uit exploitatie / Ithaka Vrije School Kleverpark Tijdelijke Huisvesting nee betalen uit exploitatie / Spaarnesant Ter Cleeff Eerste inrichting OLP en meubiliar ja Peppelaer Eerste inrichting OLP en meubiliar ja Molenwiek Dalton Eerste inrichting OLP en meubiliar ja Zonnewijzer Eerste inrichting OLP en meubiliar ja / Stichting Vrije Scholen VO N_H Rudolf Steiner College Eerste inrichting OLP en meubiliar ja Salomo Bavinckschool Eerste inrichting OLP en meubiliar ja De Ark Eerste inrichting OLP en meubiliar ja Emmaschool Eerste inrichting OLP en meubiliar ja El Amal Al Ikhlaas Eerste inrichting OLP en meubiliar ja Sint Bavo Mgr. Huibersschool Eerste inrichting OLP en meubiliar ja Internationale taalklas Eerste inrichting OLP en meubiliar ja Concept Jaarlijks Overzicht 2016 Ter bespreking BOPOH, BOVOH A 16 november 2015 a Opgenomen Verseonnr. Bestuur School Aangevraagde oorziening n in SHO Opmerkingen / Spaarnesant Dolfijn Eerste inrichting OLP en meubiliar n ja Bekostiging heeft eerder plaatsgevonden.

2 Aanvraag nr. 1 Uitbreiding van het Rudolg Steiner College en Rudolf Steinerschool Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland namens Stichting Vrijescholen Ithaka Rudolf Steiner College en Rudolf Steinerschool Uitbreiding van een schoolgebouw. De uitbreiding van het Rudolf Steiner College en Rudolf Steinerschool maakt onderdeel uit van het SHO. In het SHO maakt de ontwikkeling deel uit van het thema 'Herbestemmen school naar school'. Een bestaand gebouw in gebruik geven aan een school. Daarnaast wordt in de uitbreiding voorzien door een gedeelte nieuwbouw. Uitbreiding van een schoolgebouw is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 2. Het in gebruik geven van een bestaand gebouw ten behoeve van een school is een voorziening waar de verordening in voorziet, art. 2 lid a onder 3. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk omdat beide scholen beschikken over 6120 m² bruto-vloeroppervlak en is er op grond van de leerlingengroei Ook de leerlingenprognoses geven aan dat de school voor minimaal 10 jaar behoefte heeft ,- en maken onderdeel uit van het IP jaarschijf wordt geplaatst op het JOP 2016.

3 Aanvraag nr. 2 Uitbreiding van het Eerste Christelijk Lyceum IRIS Eerste Christelijk Lyceum Renovatie van het bestaande gebouw aan de Leidsevaart 220. De uitbreiding van het Eerste Chirstelijk Lyceum maakt onderdeel uit van het SHO. In het SHO maakt de ontwikkeling deel uit van het thema 'Herbestemmen school naar school'. Een bestaand gebouw in gebruik geven aan een school. Uitbreiding van een schoolgebouw is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 2. Het in gebruik geven van een bestaand gebouw ten behoeve van een school is een voorziening waar de verordening in voorziet, art. 2 lid a onder 3. Renovatie is geen voorziening waar de verordening in voorziet. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk omdat de school beschikt over 7668 m² bruto-vloeroppervlak en is er op grond van de leerlingengroei Ook de leerlingenprognose geeft aan dat de school voor minimaal 10 jaar behoefte heeft ,- en maakt onderdeel uit van het IP jaarschijf wordt geplaatst op het JOP 2016.

4 Aanvraag nr. 3 Vervangen noodlokalen voor permanente lokalen en aanpassingen De Schelp Sint Bavo De Schelp Uitbreiding van het schoolgebouw door het vervangen van de noodlokalen voor permanente lokalen. Het vervangen van de noodlokalen en het aanpassen van de lokalen maakt onderdeel uit van het SHO. In het SHO maakt de ontwikkeling deel uit van het thema 'capaciteit vergroten'. Een bestaand gebouw uitbreiden. Uitbreiding van een schoolgebouw is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 2. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk omdat de school beschikt over 1650 m² bruto-vloeroppervlak en is er op grond van de leerlingengroei Ook de leerlingenprognose geeft aan dat de school voor minimaal 10 jaar behoefte heeft Daarnaast zijn de noodlokalen aan het eind van hun technische levensduur en moeten deze worden vervangen ,- en maakt onderdeel uit van het IP jaarschijf wordt geplaatst op het JOP 2016.

5 Aanvraag nr. 4 Deze aanvraag is vanwege spoed reeds aangeboden aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft op 11 feb 2016 besloten een krediet ter beschikking te stellen voor de uitbreiding van de school. In gebruik geven van een bestaand schoolgebouw tbv Internationale Taalklas Sint Bavo Internationale Taalklas Verbouwing bestaand schoolgebouw. Deze aanvraag maakt geen onderdeel uit van het SHO. Het in gebruik geven van een bestaand gebouw ten behoeve van een school is een voorziening waar de verordening in voorziet, art. 2 lid a onder 3. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk omdat de school beschikt over 530 m² bruto-vloeroppervlak en is er op grond van de leerlingengroei Uit cijfers omtrent de toestroom van asielzoekers is aangetoond dat voor langere tijd de voorziening noodzakelijk is ,- en maakt geen onderdeel uit van het IP jaarschijf is noodzakelijk en wordt geplaatst op het JOP 2016.

6 Aanvraag nr. 5 Gezamenlijk investeren in de kwaliteit van het schoolgebouw van Piramide Boerhaave Spaarnesant Piramide Boerhaave Aanpassing en grootschalig onderhoud van het schoolgebouw. Het aanpassen en grootschalig onderhouden van het schoolgebouw maakt onderdeel uit van het SHO. In het SHO maakt de ontwikkeling deel uit van het thema 'Gezamenlijk investeren in de kwaliteit van het schoolgebouw'. Een bestaand gebouw in gebruik geven aan een school. Dit thema is opgenomen in het SHO om schoolgebouwen die op de nominatie stonden om te worden gesloopt weer opnieuw in gebruik te kunnen nemen. Het college kan in het door het college te beoordelen uitzondelijke gevallen ten aanzien van de huisvestingsaangelegenheden ten gunste van de scholen afwijken van de bepalingen in deze verordening, na overeenstemming met de overige schoolbesturen en onder voorwaarde, dat de afwijking financieel past binnen het budget voor onderwijshuisvesting van de gemeente. Artikel 27. De school maakt al sinds de eerste SHO's er onderdeel van uit. De school kwam in aanmerking voor vervangende nieuwbouw. Doordat vervangende nieuwbouw finacieel niet haalbaar bleek, is het in stand houden van het schoolgebouw onderzocht. De school kan dmv grootschalig onderhoud en aanpassingen minimaal 20 jaar vooruit. De aanpassingen en onderhoud zijn noodzakelijk omdat het schoolgebouw anders moet worden gesloopt ,- en maakt onderdeel uit van het IP jaarschijf wordt geplaatst op het JOP 2016.

7 Aanvraag nr. 6 Uitbreiding van de Piramide Europawijk Spaarnesant Piramide Europawijk Uitbreiding van het schoolgebouw. Het van de school maakt onderdeel uit van het SHO In het SHO maakt de ontwikkeling deel uit van het thema 'capaciteit vergroten'. Een bestaand gebouw uitbreiden. Uitbreiding van een schoolgebouw is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 2. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk omdat de school beschikt over m² bruto-vloeroppervlak. Op grond van de leerlingengroei is aanvullende huisvestingsbehoefte noodzakelijk. Ook de leerlingenprognose geeft aan dat de school voor minimaal 10 jaar behoefte heeft Een peuterspeelzaal maakt onderdeel uit van de school en is in het schoolgebouw gehuisvest. Deze peuterspeelzaal is noodzakelijk voor de doorgaande leerlijn en kan op grond van de beleidsnotitie 'Schoolgebouwen medegebruik en verhuur' niet uit de school worden verwijderd. Uitbreiding van de school is daardoor noodzakelijk ,- en maakt onderdeel uit van het IP jaarschijf wordt geplaatst op het JOP 2016.

8 Aanvraag nr. 7 Uitbreiding van het Ter Cleeff Spaarnesant Ter Cleeff In gebruik nemen van een bestaand gebouw. De uitbreiding van het Ter Cleeff maakt onderdeel uit van het SHO. In het SHO maakt de ontwikkeling deel uit van het thema 'Herbestemmen school naar school'. Een bestaand gebouw in gebruik geven aan een school. Uitbreiding van een schoolgebouw is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 2. Het in gebruik geven van een bestaand gebouw ten behoeve van een school is een voorziening waar de verordening in voorziet, art. 2 lid a onder 3. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk de school beschikt over 2961 m² bruto-vloeroppervlak is er op grond van de leerlingengroei Ook de leerlingenprognose geeft aan dat de school voor minimaal 10 jaar behoefte heeft ,- en maakt onderdeel uit van het IP jaarschijf wordt geplaatst op het JOP 2016.

9 Aanvraag nr. 8 Uitbreiding van Hannie Schaft Spaarnesant Hannie Schaft Uitbreiding van het schoolgebouw. De uitbreiding van het Ter Cleeff maakt geen onderdeel uit van het SHO. Uitbreiding van een schoolgebouw is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 2. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk omdat de school beschikt over 986 m² bruto-vloeroppervlak en is er op grond van de leerlingengroei Ook de leerlingenprognose geeft aan dat de school voor minimaal 10 jaar behoefte heeft Een peuterspeelzaal en kinderopvang maken onderdeel uit van de school en zijn in het schoolgebouw gehuisvest. Deze voorzieningen zijn noodzakelijk voor de doorgaande leerlijn en kunnen op grond van de beleidsnotitie 'Schoolgebouwen medegebruik en verhuur' niet uit de school worden verwijderd. Uitbreiding van de school is daardoor noodzakelijk. Bekostiging via notitie schoolgebouwen medegebruik en verhuur en maakt geen onderdeel uit van het IP jaarschijf wordt geplaatst op het JOP 2016.

10 Aanvraag nr. 9 Tijdelijke uitbreiding van Het Schoter Dunamare Het Schoter Tijdelijke uitbreiding van het schoolgebouw door gebruik te maken van een leegstaande school. Tijdelijke uitbreiding van het Het Schoter is genoemd in bijlage 2 van het SHO. Tijdelijke uitbreiding van een schoolgebouw is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 2. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk omdat de school beschikt over 6500 m² bruto-vloeroppervlak en is er op grond van de leerlingengroei Ook de leerlingenprognose geeft aan dat de school voor minimaal 10 jaar behoefte heeft PM, de kosten zullen ten laste komen van de gemeente begroting wordt geplaatst op het JOP 2016.

11 Aanvraag nr. 10 Tijdelijke uitbreiding van de Vrije School Kleverpark Ithaka Vrije School Kleverpark Tijdelijke uitbreiding van het schoolgebouw door gebruik te maken van een leegstaande school. Tijdelijke uitbreiding van het Het Schoter is genoemd in bijlage 2 van het SHO. Tijdelijke uitbreiding van een schoolgebouw is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 2. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk omdat de school beschikt over 2452 m² bruto-vloeroppervlak en is er op grond van de leerlingengroei Ook de leerlingenprognose geeft aan dat de school voor minimaal 10 jaar behoefte heeft PM, de kosten zullen ten laste komen van de gemeente begroting wordt geplaatst op het JOP 2016.

12 Aanvraag nr. 11 Eerste inrichting diverse scholen Spaarnesant Spaarnesant Ter Cleeff, Peppelear, Molenwiek Dalton, Zonnewijzer, Dolfijn Eerste inrichting onderwijsleerpakket en meubilair. Eerste inrichting maakt onderdeel uit van het SHO. Eerste inrichting onderwijsleerpakket en meubilair is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 6. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk als de school is uitgebreid en de school nog niet eerder voor deze bekostiging in aanmerking is gekomen. Ter Cleeff, eerste inrichting tot en met de 28ste groep is noodzakelijk. Bekostiging heeft niet eerder plaastgevonden. Peppelaer, eerste inrichting voor de 15de groep is noodzakelijk. Bekostiging heeft niet eerder plaastgevonden. Molenwiek Dalton, eerste inrichting voor de 21ste groep is noodzakelijk. Bekostiging heeft niet eerder plaatsgevonden. Zonnewijzer, eerste inrichting voor de 21ste groep is noodzakelijk. Bekostiging heeft niet eerder plaastgevonden. Dolfijn, eerste inrichting voor de 13de groep is niet noodzakelijk. De school is eerder ingericht voor 27 groepen. Ter Cleeff, eerste inrichting voor de 27ste en 28ste groep ,24 Peppelaer, eerste inrichting voor de 15de groep ,90 Molenwiek Dalton, eerste inrichting voor de 20ste en 21ste groep ,24 Zonnewijzer, eerste inrichting voor de 21ste groep ,90 De scholen zijn reeds uitgebreid. De aanvraag wordt uitgevoerd in en ten behoeve van Ter Cleeff, Peppelaer, Molenwiek Dalton en Zonnenwijzer worden geplaatst op het JOP De aanvraag voor eerste inrichting onderwijsleerpakket en meubilair ten behoeve van basisschool De Dolfijn wordt op het overzicht geplaatst. In het verleden is deze school reeds voor 27 groepen ingericht. Bekosteging eerste inrichting is eerder aan de school uitgekeerd. Vervangen van het meubilair is de verantwoordelijkheid van het schoolbestuur. Zij

13 ontvangen de middelen van het Rijk voor het onderhouden en vervangen van het meubilair en onderwijsleerpakket.

14 Aanvraag nr. 12 Eerste inrichting Rudolf Steiner College Stichting Vrije Scholen VO N-H Rudolf Steiner College Eerste inrichting onderwijsleerpakket en meubilair. Eerste inrichting maakt onderdeel uit van het SHO. Eerste inrichting onderwijsleerpakket en meubilair is een voorziening waar de verordening in voorziet. De voorziening is conform artikel: artikel 2 lid a onder 6. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk als de school is uitgebreid en de school nog niet eerder voor deze bekostiging in aanmerking is gekomen. De school is voor m² ingericht. De school heeft een huisvestingsbehoefte van m². De school is niet eerder voor bekostiging van eerste inricht tot m² in aanmerking gekomen. De aangevraagde voorziening is noodzakelijk. Eerste inrichting van 575 m² ( ) is genormeerd op De school is reeds in tijdelijke vorm uitgebreid. De aanvraag is reeds gerealiseerd. wordt geplaatst op het JOP 2016.

15 Aanvraag nr. wordt geplaatst op het JOP 2016.

Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs

Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs 2015 Schoolgebouwen worden steeds duurzamer, zijn toekomstbestendig en hebben een toevoegde waarde voor de wijk en de buurt. 1 Inhoudsopgave Voorwoord Pag. 3 Leeswijzer

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststellen bekostiging verbouwing en/of uitbreidingen Eerste Christelijk Lyceum, Stedelijk Gymnasium en De Kring Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Dhr. M.Harteveld Telefoon

Nadere informatie

Strategisch huisvestingsplan onderwijs

Strategisch huisvestingsplan onderwijs Strategisch huisvestingsplan onderwijs 2019-2022 4 april 2019 Jeugd, onderwijs en sport Inhoudsopgave Inleiding 3 Samenvatting 4 Actualisatie 5 1.1 Onderwijshuisvesting primair onderwijs 5 1.2 Onderwijshuisvesting

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2

Raadsstuk. Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2 Raadsstuk Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2 Nummer 2017/585256 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006

Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006 RAADSVOORSTEL Nr :./MaZa. Datum : 31 oktober 2005 Onderwerp : Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2006 Aan de raad, Op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs van de Gemeente

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172

Raadsstuk. Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172 Raadsstuk Onderwerp: Krediet uitbreiding schoolgebouw Internationale Taalklas aan de Prinses Beatrixdreef 6 te Haarlem BBV nr: 2016/55172 1. Inleiding De Internationale Taalklas voor primair onderwijs

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip PU R M E R E'i U~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1455773 Datum: 23 november 2018 Domein/ Team: RUID/VSTG Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Nadere informatie

CONCEPT. Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs

CONCEPT. Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs CONCEPT Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2019 Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs Gemeente Tynaarlo Zaaknummer 454503 Maart 2019 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma huisvesting brede scholen Reusel- De Mierden

Uitvoeringsprogramma huisvesting brede scholen Reusel- De Mierden Uitvoeringsprogramma huisvesting brede scholen Reusel- De Mierden 2015-2016 1 Inleiding Onderwijshuisvesting is een gezamenlijke opdracht van gemeente en schoolbesturen. De gemeente Reusel-De Mierden heeft

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Heerde. Tekst van de verordening. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Heerde. Tekst van de verordening. Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Heerde Tekst van de verordening Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Begripsbepalingen Omschrijving

Nadere informatie

Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014.

Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014. 1 Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014. In verband met de wetgeving om per 1 januari 2015 de verantwoordelijkheid voor het buitenonderhoud van de schoolgebouwen voor primair onderwijs

Nadere informatie

INLEIDING Bij brief van 30 maart 2017 vragen de schoolbesturen voor primair onderwijs ons college om:

INLEIDING Bij brief van 30 maart 2017 vragen de schoolbesturen voor primair onderwijs ons college om: Gemeenteraad van Albrandswaard p/a de griffie Uw brief van: Ons kenmerk: 1241520 Uw kenmerk: Contact: F. de Pijper Bijlage(n): ja Doorkiesnummer: +31105061143 E-mailadres: f.d.pijper@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Vrijgeven voorlopig ontwerp Rudolf Steiner College en Rudolf Steinerschool

Collegebesluit. Onderwerp Vrijgeven voorlopig ontwerp Rudolf Steiner College en Rudolf Steinerschool Collegebesluit Onderwerp Vrijgeven voorlopig ontwerp Rudolf Steiner College en Rudolf Steinerschool Nummer 2017/606163 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke

Nadere informatie

Onderwijshuisvesting. Raadsinformatieavond 13 oktober Edgar Blokker Senior projectleider (maatschappelijk vastgoed) Samenleving & Stadsbeheer

Onderwijshuisvesting. Raadsinformatieavond 13 oktober Edgar Blokker Senior projectleider (maatschappelijk vastgoed) Samenleving & Stadsbeheer Onderwijshuisvesting Raadsinformatieavond 13 oktober 2015 Edgar Blokker Senior projectleider (maatschappelijk vastgoed) Samenleving & Stadsbeheer Onderwerpen Schets bestuurlijk kader Verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs Portefeuilehouder John Nederstigt

Nota van B&W. onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs Portefeuilehouder John Nederstigt Bemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2015 Portefeuilehouder John Nederstigt Collegevergadering 18 november 2014 inlichtingen Jannie Hiemstra-Boxman

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Informatienota. Onderwerp Vaststellen informatienota Uitwerking onderdelen Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs

Informatienota. Onderwerp Vaststellen informatienota Uitwerking onderdelen Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs Informatienota Onderwerp Vaststellen informatienota Uitwerking onderdelen Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs 2018-2022 Nummer 2018/41031 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 1.1 Onderwijs

Nadere informatie

Memo. Stand van zaken en vervolg Internationale School Haarlem

Memo. Stand van zaken en vervolg Internationale School Haarlem Memo Stand van zaken en vervolg Internationale School Haarlem Aan College van B&W Datum 11 februari 2019 Onderwerp Stand van zaken en vervolg Internationale School Haarlem Van Henk Lelieveld, afd. JOS

Nadere informatie

Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten

Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten College Onderwerp: V200900092 Verzoek van Scala om toegekende gelden voor basisschool Lambertus en basisschool de Bussel anders in te zetten Samenvatting: Inleiding: Op 6 juni 2008 heeft Stichting Scala

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs Portefeuilehouders John Nederstigt, dr. Derk Reneman

Nota van B&W. onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs Portefeuilehouders John Nederstigt, dr. Derk Reneman gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2017 Portefeuilehouders John Nederstigt, dr. Derk Reneman Collegevergadering 4 Oktober 201 6 inlichtingen Jannie

Nadere informatie

Algemeen Per voorziening onderwijshuisvesting zijn de criteria voor het vaststellen van de noodzaak van de aangevraagde voorziening beschreven.

Algemeen Per voorziening onderwijshuisvesting zijn de criteria voor het vaststellen van de noodzaak van de aangevraagde voorziening beschreven. 1 TOELICHTING BIJLAGE 1 In bijlage I zijn opgenomen de criteria die van belang zijn voor het vaststellen van de noodzaak van de aangevraagde voorziening. De bijlage is onderverdeeld in deel A Lesgebouwen

Nadere informatie

Verordening. voorzieningen. huisvesting. onderwijs

Verordening. voorzieningen. huisvesting. onderwijs Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs Vastgesteld in openbare vergadering van de gemeenteraad van Oldebroek op 30 juni 2009 INHOUDSOPGAVE Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs HOOFDSTUK

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 8 maart 2018

Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 30 januari 2018 Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Nummer raadsvoorstel 2018-513 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting),

Nadere informatie

Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen

Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Per onderwijssector en per voorziening worden hieronder opgesomd de nadere voorwaarden waaronder - behoudens de financiële toets - de

Nadere informatie

KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP: Jaarlijks wordt het programma en overzicht onderwijshuisvesting vastgesteld. Thans geldt dat voor het IHP 2012.

KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP: Jaarlijks wordt het programma en overzicht onderwijshuisvesting vastgesteld. Thans geldt dat voor het IHP 2012. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Conrad Oud Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 19-09-2011 NR. TITEL: Programma en overzicht onderwijshuisvesting (IHP) 2012 KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Formulier voor aanvragen van voorzieningen in de onderwijshuisvesting

Formulier voor aanvragen van voorzieningen in de onderwijshuisvesting Formulier voor aanvragen van voorzieningen in de onderwijshuisvesting Per type aanvraag (programma, spoedeisende aanvraag of bouwvoorbereiding) 1 formulier invullen 1. Bestuursgegevens van het bevoegd

Nadere informatie

Technische informatiesessie onderwijshuisvesting

Technische informatiesessie onderwijshuisvesting Technische informatiesessie onderwijshuisvesting Een inleidende presentatie 6 januari 2015 Programma 20.00-20.45 Inleidende presentatie: I. Primair Onderwijs Sophie Serrarens II. Voortgezet Onderwijs Martijn

Nadere informatie

Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen

Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Bijlage 1 Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen In deze bijlage worden per voorziening opgesomd de nadere voorwaarden, behoudens de financiële toets, die van belang zijn om vast te stellen

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011)

Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011) Onderwerp Vaststelling Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2011 (HVO 2011) Collegevoorstel Inleiding Het vaststellen van het Programma Huisvesting Onderwijs is een bevoegdheid van uw college en de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Tijdelijke huisvesting basisschool De Wegwijzer. Agendapunt Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen

Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Per onderwijssector en per voorziening worden hieronder opgesomd de nadere voorwaarden waaronder - behoudens de financiële toets - de

Nadere informatie

Raadsvergadering : 16 december 2002. Agendapunt : 12.

Raadsvergadering : 16 december 2002. Agendapunt : 12. Raadsvergadering : 16 december 2002 Agendapunt : 12. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Nummer : Onderwerp : Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs Bijlage(n) : 2

Nadere informatie

gemeente Hilvarenbeek Huisvestingsprogramma & Huisvestingsoverzicht 2003

gemeente Hilvarenbeek Huisvestingsprogramma & Huisvestingsoverzicht 2003 gemeente Hilvarenbeek Huisvestingsprogramma & Huisvestingsoverzicht 2003 Afdeling Welzijn & Onderwijs Najaar 2002 Inhoudsopgave 0. Samenvatting 2 1. Inleiding 3 2. Aanvragen huisvestingsprogramma 2003

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Financiële afwikkeling wetswijziging voortgezet onderwijs

Nota van B&W. Onderwerp Financiële afwikkeling wetswijziging voortgezet onderwijs Nota van B&W Onderwerp Financiële afwikkeling wetswijziging voortgezet onderwijs Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. S.K. Satter Telefoon 5115708 E-mail: ssatter@haarlem.nl MO/OWG Reg.nr. OWG/2006/729

Nadere informatie

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Haarlem 2015

Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Haarlem 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Haarlem. Nr. 16394 25 februari 2015 Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Haarlem 2015 HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen Het college van burgemeester

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen onderwijshuisvesting met

gemeente Eindhoven Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen onderwijshuisvesting met m)++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 03R.Z03.004 lnboeknummer o3voox683 Beslisdatum Baw S maart 2003 Dossiernummer 3xo.aS3 Raadsvoorstelinzake beslissing op aanvragen

Nadere informatie

Bijlage I Beoordelingscriteria noodzaak aangevraagde voorzieningen

Bijlage I Beoordelingscriteria noodzaak aangevraagde voorzieningen Bijlage I Beoordelingscriteria noodzaak aangevraagde voorzieningen (Bijlage bij Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Sittard-Geleen 2015) Deel A - Lesgebouwen De voorzieningen genoemd

Nadere informatie

Overzicht wijziging modelverordening voorzieningen huisvesting onderwijs

Overzicht wijziging modelverordening voorzieningen huisvesting onderwijs Overzicht wijziging modelverordening 090211 voorzieningen huisvesting onderwijs artikel modelverordening oude verordening nieuwe verordening 1.j 15 jaren 10 jaren 1.k 15 jaren 4 jaren tussen4 en 10 jaren

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 24 oktober 2006 Aanleiding

Nadere informatie

Datum raadsvergadering n.t.b.

Datum raadsvergadering n.t.b. Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 4 april 2017 Datum raadsvergadering n.t.b. Nummer raadsvoorstel 2017-405 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting), jeugdbeleid,

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststelling bekostiging R.K. basisschool Fransiscus Xaverius Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. Y.J.M. Remers Telefoon 5113559 E-mail: yremers@haarlem.nl STZ/JOS

Nadere informatie

Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen... 2 DEEL A ...

Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen... 2 DEEL A ... Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen... 2 DEEL A Lesgebouwen........... 2 1 School voor basisonderwijs...... 2 1.1 Nieuwbouw... 2 1.2 Vervangende bouw... 2 1.3 Uitbreiding... 3 1.4

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 02.003.oor Inboeknummer osvoossbs Beslisdatum B&W 22 maart 2002 Raadsvoorstel inzake de beslissing op aanvragen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Leeswijzer Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen.

Leeswijzer Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen. Leeswijzer Bijlage I Criteria voor beoordeling aangevraagde voorzieningen. Per onderwijssector en per voorziening worden hieronder opgesomd de nadere voorwaarden waaronder - behoudens de financiële toets

Nadere informatie

BIJLAGE I. Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen. DEEL A Lesgebouwen

BIJLAGE I. Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen. DEEL A Lesgebouwen BIJLAGE I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen DEEL A Lesgebouwen DEEL B Voorzieningen voor lichamelijke opvoeding DEEL A Lesgebouwen 1 BIJLAGE I Criteria voor beoordeling van aangevraagde

Nadere informatie

De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Raadsinformatiebrief programma onderwijshuisvesting Geachte raadsleden,

De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: Raadsinformatiebrief programma onderwijshuisvesting Geachte raadsleden, De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1094921 Uw kenmerk: Contact: L.D.M. van der Poel Bijlage(n): 3 Doorkiesnummer: E-mailadres: L.v.d.Poel@ridderkerk.nl Datum: Betreft: Raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Stand van zaken notitie Onderwijshuisvesting Lingewaard F.R. Koeman 14 december

Stand van zaken notitie Onderwijshuisvesting Lingewaard F.R. Koeman 14 december Stand van zaken notitie Onderwijshuisvesting Lingewaard 2017 F.R. Koeman 14 december 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Juridisch / Financieel kader 3 * gemeente * schoolbesturen * kinderopvang Uitgangssituatie

Nadere informatie

CRITERIA VOOR BEOORDELING VAN AANGEVRAAGDE VOORZIENINGEN

CRITERIA VOOR BEOORDELING VAN AANGEVRAAGDE VOORZIENINGEN Bijlage IB, behorende bij raadsbesluit nr. 17/27 van 2007. BIJLAGE I CRITERIA VOOR BEOORDELING VAN AANGEVRAAGDE VOORZIENINGEN Per onderwijssector en per voorziening worden hieronder opgesomd de nadere

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0135 Rv. nr.: 11.0135 B en W-besluit d.d.: 6-12-2011 B en W-besluit nr.: 11.1214 Naam programma: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de uitbreiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Griffiersnummer: B26. Onderwerp: Vervangende nieuwbouw basisschool 't Vossenhol Datum B&W-vergadering: 1 mei 2012 Datum raadsvergadering: 31 mei 2012 Datum carrousel: 31 mei 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Huisvestingsprogramma s en -overzichten 2017 en Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs

Huisvestingsprogramma s en -overzichten 2017 en Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs Huisvestingsprogramma s en -overzichten 2017 en 2018 Voorzieningen in de huisvesting voor primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs Gemeente Tynaarlo Zaaknummers 38563 (2017) 2407 (2018) April 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 376480 Datum : 8 november 2016 Programma : Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

VERORDENING HUISVESTINGSVOORZIENINGEN MENALDUMADEEL - B IJ L A G E I

VERORDENING HUISVESTINGSVOORZIENINGEN MENALDUMADEEL - B IJ L A G E I VERORDENING HUISVESTINGSVOORZIENINGEN MENALDUMADEEL - B IJ L A G E I 2.4.1 Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorziing Per onderwijssector per voorziing word hieronder opgesomd de nadere voorwaard

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Wijziging Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009 BBV nr: 2015/62189

Raadsstuk. Onderwerp: Wijziging Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009 BBV nr: 2015/62189 Raadsstuk Onderwerp: Wijziging Verordening Materiële en Financiële gelijkstelling gemeente Haarlem 2009 BBV nr: 2015/62189 1. Inleiding In de raadsvergadering van 23 april 2009 heeft de raad de Verordening

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente gouda Voorstel aan de gemeenteraad directie Directie RO en afdelingen (k000) afdeling telefoon raadsnummer 932510 Cultuur, vrije tijd en vastgoed steller P.C. Schraven onderwerp

Nadere informatie

De noodzaak van nieuwbouw blijkt uit: a. het feit dat de minister de desbetreffende school voor het eerst voor bekostiging in aanmerking brengt;

De noodzaak van nieuwbouw blijkt uit: a. het feit dat de minister de desbetreffende school voor het eerst voor bekostiging in aanmerking brengt; Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Per onderwijssector en per voorziening worden hieronder opgesomd de nadere voorwaarden waaronder behoudens de financiële toets de voorziening

Nadere informatie

gelet op artikel 2 lid c en artikel 30 van de Verordening onderwijshuisvesting gemeente Enschede;

gelet op artikel 2 lid c en artikel 30 van de Verordening onderwijshuisvesting gemeente Enschede; BELEIDSREGEL AANVRAGEN VERGOEDING SCHADES Het college van de gemeente Enschede; gelet op titel 4.3 Beleidsregels van de Algemene Wet Bestuursrecht; gelet op artikel 2 lid c en artikel 30 van de Verordening

Nadere informatie

Stand van zaken uitvoering Masterplan Onderwijshuisvesting

Stand van zaken uitvoering Masterplan Onderwijshuisvesting Stand van zaken uitvoering Masterplan Onderwijshuisvesting 2010 2017 Inleiding Eind 2009 heeft de gemeenteraad het Masterplan Onderwijshuisvesting 2010 2017 vastgesteld. Dit Masterplan geeft een overzicht

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d.: 26 maart 2012 Agenda nr: 9 Onderwerp: Vaststellen kaders herijking Huisvestingsplan basisonderwijs

Raadsvergadering d.d.: 26 maart 2012 Agenda nr: 9 Onderwerp: Vaststellen kaders herijking Huisvestingsplan basisonderwijs Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 26 maart 2012 Agenda nr: 9 Onderwerp: Vaststellen kaders herijking Huisvestingsplan basisonderwijs Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

MEMO. 1. Inleiding. 2. Ruimtelijke aspecten

MEMO. 1. Inleiding. 2. Ruimtelijke aspecten MEMO Van Ibrahim Kaya Aan College van Burgemeester en wethouders en de Raad Kenmerk Betreft Quickscan herhuisvesting Don Bosco school Bijlage(n) 1 Contactpersoon De heer I. Kaya T: 078 770 47 14 E: i.kaya@dordrecht.nl

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs Portefeuilehouder John Nederstigt

Nota van B&W. onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs Portefeuilehouder John Nederstigt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2018 Portefeuilehouder John Nederstigt Collegevergadering 5 december 2017 inlichtingen J.N. Hiemstra - Boxman

Nadere informatie

Bijlage III. Criteria voor oppervlakte en indeling

Bijlage III. Criteria voor oppervlakte en indeling Bijlage III. Criteria voor oppervlakte en indeling Artikel 1: Algemene bepaling Het college toetst aanvragen om voorzieningen genoemd in artikel 1.2 en artikel 1.3 van de verordening aan de criteria gesteld

Nadere informatie

Adviesnota aan Gemeenteraad

Adviesnota aan Gemeenteraad Onderwerp Voorziening verhuizing MOZON en huisvesting Klimboom Datum 17 mei 2016 Naam steller Ger Last Kenmerk Teammanager Ernst-Jan Meerbeek Team Maatschappelijke ontwikkeling Voorstel 1. Vaststellen

Nadere informatie

School voor basisonderwijs... 2 Capaciteit van de gebouwen... 2 Rangordebepaling... 3 Terrein... 3 Inventaris... 4 Gymnastiekruimten...

School voor basisonderwijs... 2 Capaciteit van de gebouwen... 2 Rangordebepaling... 3 Terrein... 3 Inventaris... 4 Gymnastiekruimten... Toelichting deel A De bepaling van de capaciteit... 2 School voor basisonderwijs... 2 Capaciteit van de gebouwen... 2 Rangordebepaling... 3 Terrein... 3 Inventaris... 4 Gymnastiekruimten... 4 Toelichting

Nadere informatie

VERORDENING VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2015 EN VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING ONDERWIJS 2015

VERORDENING VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2015 EN VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING ONDERWIJS 2015 BOB 14/021 VERORDENING VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2015 EN VERORDENING MATERIËLE FINANCIËLE GELIJKSTELLING ONDERWIJS 2015 Aan de raad, Voorgesteld besluit - vast te stellen de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010)

Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) College V200900870 Onderwerp: Programma en overzicht Huisvesting Voorzieningen Onderwijs 2010 (HVO 2010) Samenvatting: Inleiding: Jaarlijks dient uw college een voorstel betreffende het programma en overzicht

Nadere informatie

Oplegvel. Raadsstuk. Moties en amendementen in te vullen door griffie

Oplegvel. Raadsstuk. Moties en amendementen in te vullen door griffie Oplegvel Raadsstuk Onderwerp Vaststellen verordening voorzieningen onderwijshuisvesting gemeente Haarlem 2009 Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. S.K. Satter Telefoon 5113482 E-mail: ssatter@haarlem.nl

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor aanvragen van voorzieningen in de onderwijshuisvesting

Aanvraagformulier voor aanvragen van voorzieningen in de onderwijshuisvesting De gemeente Hof van Twente heeft onderstaande gegevens nodig om uw aanvraag van voorzieningen in de in behandeling te kunnen nemen. Per type aanvraag (programma, spoedeisende aanvraag of bouwvoorbereiding)

Nadere informatie

Memo. Geachte leden van de raad,

Memo. Geachte leden van de raad, Memo Aan : Gemeenteraad Van : Henk Veldhuizen Doorkiesnummer : (0343) 56 57 00 Datum : 23-10-2015 Afschriften : Beja Burema, Jan Pieters, Alies Oprel, Roel Rutten en Hans Zijp Betreft : Quick scan alternatief

Nadere informatie

Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2013.

Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2013. Huisvestingsprogramma en huisvestingsoverzicht 2013. Op grond van artikel 11 van de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs (hierna te noemen de verordening) dient jaarlijks, als onderdeel van

Nadere informatie

Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand ontwerpbesluit

Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand ontwerpbesluit Aan de gemeenteraad Agendapunt Roden, Onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 Voorstel Het programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2007 vast te stellen zoals beschreven in bijgaand

Nadere informatie

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR juni 2015

ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR juni 2015 ONTWERP-RAADSVOORSTEL VAN BenW AAN DE RAAD VOOR juni 2015 OPSTELLER VOORSTEL: S. Raap AFDELING: Ontwikkeling PORTEFEUILLEHOUDER: P. de Graaf Agendapunt: No. /2012 Dokkum, 17 mei 2015 ONDERWERP: Onderwijshuisvesting

Nadere informatie

Bijlage IV Normbedragen voor vergoeding en indexering onderwijshuisvesting (september 2014)

Bijlage IV Normbedragen voor vergoeding en indexering onderwijshuisvesting (september 2014) Bijlage IV Normbedragen voor vergoeding en indexering onderwijshuisvesting (september 204) Deel A Indexering De normbedragen in deel B worden jaarlijks aangepast in overeenstemming met de onderstaande

Nadere informatie

Bijlage IV Financiële normering

Bijlage IV Financiële normering Financiële normering In onderstaande normbedragen voor (vervangende) nieuwbouw en uitbreiding (paragrafen 1.1, 1.2, 2.1, 2.2 en 3.1) is tevens een vergoeding voor bouwvoorbereiding opgenomen. Deze vergoeding

Nadere informatie

gebruik bestemde voorziening de prognose, die voldoet aan de vereisten uit bijlage II, aantoont dat

gebruik bestemde voorziening de prognose, die voldoet aan de vereisten uit bijlage II, aantoont dat RIS.3500 Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen Behorende bij de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Emmen 2009 Per onderwijssector en per voorziening worden

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Integraal huisvestingsplan Registratienummer: 513472 Op voorstel van het college d.d.: 17 december 2013 Datum vergadering: 28 januari 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling 9-1-15 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: B&O Sociaal/Onderwijs B. Er is wel overeenstemming

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen... 3

INHOUDSOPGAVE. Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen... 3 INHOUDSOPGAVE Bijlage I Criteria voor beoordeling van aangevraagde voorzieningen... 3 DEEL A Lesgebouwen... 3 1 School voor basisonderwijs... 3 1.1 Nieuwbouw... 3 1.2 Vervangende bouw... 3 1.3 Uitbreiding...

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009

Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009 College V200901098 Onderwerp: Vaststelling verslag OOGO Onderwijshuisvesting 7 september 2009 Samenvatting: Inleiding: Op 1 september jl. heeft het college ingestemd met de voorgenomen inhoud van het programma

Nadere informatie

Voorstel aan burgemeester en wethouders Zaaknummer Onderwerp: Vaststelling Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2016

Voorstel aan burgemeester en wethouders Zaaknummer Onderwerp: Vaststelling Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2016 Voorstel aan burgemeester en wethouders Zaaknummer 39962 Onderwerp: Vaststelling Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2016 Samenvatting/korte toelichting: Op grond van de Verordening onderwijsvoorzieningen

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad Agendapunt nr. 8

Aan de Gemeenteraad Agendapunt nr. 8 Gemeentebestuur Aan de Gemeenteraad Agendapunt nr. 8 Nummer GB/2002/2991 Datum 4 november 2002 Bijl.nr. 206 Onderwerp onderwijshuisvestingsprogramma 2003 1. Inleiding Verplichtingen en procedures Sinds

Nadere informatie

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening

Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Raadsvergadering : 15 december 2003. Agendapunt : 14. Voorstel : Beschikbaarstelling van kredieten voor onderhoud van en uitbreiding aan scholen op basis van de verordening Voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Vaststellen proces en onderdelen Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs

Collegebesluit. Onderwerp Vaststellen proces en onderdelen Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs Collegebesluit Onderwerp Vaststellen proces en onderdelen Strategisch Huisvestingsplan Onderwijs 2018-2022 Nummer 2017/194801 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 1.1 Onderwijs en Sport Afdeling

Nadere informatie

Gemeente Ede PROGRAMMA VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2016. Overzicht en motivering

Gemeente Ede PROGRAMMA VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2016. Overzicht en motivering Gemeente Ede PROGRAMMA VOORZIENINGEN HUISVESTING ONDERWIJS 2016 Overzicht en motivering Programma en Overzicht 2016 Programma Overzicht 2016 2016 prijspeil 2015 incl. BTW BASISONDERWIJS 1 Stichting Christelijk

Nadere informatie

Betreft : Uitkomst overleg huisvesting basisscholen Driebergen d.d en

Betreft : Uitkomst overleg huisvesting basisscholen Driebergen d.d en Memo Aan : De heer K.J. De Zwart (Instituut Coolsma), de heren S. Krouwel en E. Saal (De Vuurvogel), Mevrouw M. Remmers (het Sticht), de heer H. Groeneveld (De Oorsprong) en de heer W. Wever (St. Lerend

Nadere informatie

Onderwerp: Artikel 37 vragen aangaande Willem de Zwijgerschool Willemstad.

Onderwerp: Artikel 37 vragen aangaande Willem de Zwijgerschool Willemstad. Burger Belangen Moerdijk (BBM) T.a.v mevrouw P. Joosten i.a.a. de overige leden van de gemeenteraad Ste. Catharinadal 4 4797 BT WILLEMSTAD (nb) gemeente IVIoerdijk Uw kenmerk Uw brief van Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Er zijn 4 Haarlemse korfbalverenigingen. Bel ze gerust voor meer informatie!!

Er zijn 4 Haarlemse korfbalverenigingen. Bel ze gerust voor meer informatie!! 44 e editie Er zijn 4 Haarlemse korfbalverenigingen. Bel ze gerust voor meer informatie!! H.K.C. Oosterkwartier Bernard Zweersstraat 2 2033 DE Haarlem E-mail: Oosterkwartier.haarlem@knkv.net Website: www.oosterkwartier.com

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0122 Rv. nr: 08.0122 B&W-besluit d.d.: 9-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1217 Naam programma +onderdeel: Programma 7. Jeugd en Onderwijs, beleidsterrein Onderwijshuisvesting. Onderwerp: Het

Nadere informatie

INTEGRAAL HUISVESTINGSPLAN 2017 GEMEENTE VALKENSWAARD

INTEGRAAL HUISVESTINGSPLAN 2017 GEMEENTE VALKENSWAARD INTEGRAAL HUISVESTINGSPLAN 2017 GEMEENTE VALKENSWAARD Opdrachtgever : Gemeente Valkenswaard Samenstelling : Keizers en Visser Overheidsconsultancy Datum : November 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 5 1.1.

Nadere informatie

Update strategisch huisvestingsplan onderwijs februari 2018 Jeugd, onderwijs en sport

Update strategisch huisvestingsplan onderwijs februari 2018 Jeugd, onderwijs en sport Update strategisch huisvestingsplan onderwijs 2018-2022 1 februari 2018 Jeugd, onderwijs en sport Inhoudsopgave Inleiding 3 Samenvatting 4 1. Huisvestingsscenario s primair onderwijs 7 1.1 Inleiding 7

Nadere informatie

derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. BESLUITEN

derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp voorzieningen onderwijs, ex artikel 20, derde lid, van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs. In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren

Nadere informatie

Vergoedingsbedragen eerste inrichting, nieuwbouw en berekening capaciteit Aangepast door Len van Rijn, mei 2010

Vergoedingsbedragen eerste inrichting, nieuwbouw en berekening capaciteit Aangepast door Len van Rijn, mei 2010 Vergoedingsbedragen eerste inrichting, nieuwbouw en berekening capaciteit Aangepast door Len van Rijn, mei 2010 Jaarlijks worden vergoedingsbedragen bijgesteld voor gymzalen en sportvelden. Hier worden

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Bijlage 3 Beoordelingscriteria capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte

Bijlage 3 Beoordelingscriteria capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte Bijlage 3 Beoordelingscriteria capaciteit, ruimtebehoefte en aanvullende ruimtebehoefte In bijlage III wordt evenals in bijlage I een onderverdeling per voorziening huisvesting onderwijs gehanteerd. Op

Nadere informatie

Programma Huisvesting Onderwijs 2009

Programma Huisvesting Onderwijs 2009 Programma Huisvesting Onderwijs 2009 Toelichting Op grond van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Heusden (verder aan te duiden als de Verordening) kunnen schoolbesturen aanvragen

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2016

Nota van B&W. Onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2016 Nota van B&W Onderwerp Programma voorzieningen huisvesting onderwijs 2016 Portefeuillehouder John Nederstigt Collegevergadering 24 november 2015 Inlichtingen Jannie Hiemstra - Boxman (+31235676678) Registratienummer

Nadere informatie

VASTSTELLING BEKOSTIGINGSPLAFOND, PROGRAMMA ONDERWIJSHUISHUISVESTING 2017, OVERZICHT 2017 EN PROGRAMMA BOUWVOORBEREIDING 2017

VASTSTELLING BEKOSTIGINGSPLAFOND, PROGRAMMA ONDERWIJSHUISHUISVESTING 2017, OVERZICHT 2017 EN PROGRAMMA BOUWVOORBEREIDING 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-gravenhage. Nr. 174222 12 december 2016 VASTSTELLING BEKOSTIGINGSPLAFOND, PROGRAMMA ONDERWIJSHUISHUISVESTING 2017, OVERZICHT 2017 EN PROGRAMMA BOUWVOORBEREIDING

Nadere informatie

1. Samenvatting lezen zijn. Een hulpmiddel kan zijn: wat zou je vertel

1. Samenvatting lezen zijn. Een hulpmiddel kan zijn: wat zou je vertel Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: 1. Vaststellen Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Someren 2015 onder gelijktijdige intrekking van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie