Beoordelingscrit eria. Niveau

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beoordelingscrit eria. Niveau"

Transcriptie

1 AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 LEIDERSCHAP Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Leiderschap 1.1 De instellingsleiding is betrokken bij het bepalen of Voldaan Goud Nee actualiseren van de waarden van de organisatie. Leiderschap 1.2 De instellingsleiding draagt de waarden uit in de Nvt Platina Nee gehele organisatie. Leiderschap 1.3 De instellingsleiding ontwikkelt en implementeert Voldaan Goud Nee beleid met betrekking tot de rechten en verantwoordelijkheden van cliënten. Leiderschap 1.4 De instellingsleiding ontwikkelt en implementeert een ethisch kader waarbinnen de zorg vorm en inhoud krijgt. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Nee In het gesprek met de afvaardiging van de directie blijkt dat de instelling een aantal ethische thema's besproken heeft in 2012 en 13. Soms worden adviezen integraal overgenomen van Zorgnet Icuro. Doch de auditees geven aan dat kader nog niet voldoende is uitgewerkt en een bijkomende aanpassingsronde vraagt. De auditoren hebben op SAM geen omvattend kader terug gevonden. Leiderschap 1.5 Het ethisch kader definieert processen en Nvt Platina Nee instrumenten voor het managen van ethische vraagstukken, dilemma's en zorgen. Leiderschap 1.6 De instellingsleiding zorgt ervoor dat de Nvt Platina Nee verantwoordelijkheid voor het ethisch kader en de processen om ethische kwesties aan te pakken is belegd. Leiderschap 1.7 De instellingsleiding ontwikkelt het vermogen van de Nvt Platina Nee organisatie om het ethisch kader te gebruiken. Leiderschap 1.8 De instellingsleiding heeft een procedure voor het Nvt Diamant Nee verzamelen en beoordelen van informatie over trends in ethische kwesties, uitdagingen en situaties. Leiderschap 1.9 De instellingsleiding gebruikt informatie over trends Nvt Diamant Nee in ethische kwesties, uitdagingen en situaties om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

2 Leiderschap 1.10 Het ethisch kader omvat een proces voor het Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee beoordelen van de ethische implicaties van wetenschappelijk onderzoek. Leiderschap 1.11 De instelling heeft een beleid en procedure voor het Voldaan Goud Nee beoordelen van formele onderzoeksprojecten door een objectieve beoordelaar of instantie. Leiderschap 2.1 Voor de instellingsleiding is een gezonde en veilige Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee werkomgeving een strategische prioriteit. Leiderschap 2.2 De instellingsleiding ondersteunt activiteiten ter Voldaan Goud Nee verbetering van de werkomstandigheden en het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving. Leiderschap 2.3 De instellingsleiding is betrokken bij activiteiten ter Voldaan Goud Nee verbetering van de werkomstandigheden en het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving. Leiderschap 2.4 De instellingsleiding ontwikkelt beleid voor het Voldaan Platina Hoge prioriteit Nee creëren van een gezonde werkplek om zorgverleners en andere medewerkers te helpen gezond te blijven. Leiderschap 2.5 De instellingsleiding ondersteunt de Nvt Platina Nee leidinggevenden in de gehele organisatie om hun deskundigheden voor de bevordering van een veilige en gezonde werkomgeving te ontwikkelen. Leiderschap 2.6 De instellingsleiding ondersteunt permanente Nvt Platina Nee professionele ontwikkeling en opleiding in de gehele organisatie. Leiderschap 2.7 De instellingsleiding ontwikkelt, implementeert en Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee onderhoudt gezondheids- en veiligheidsbeleid op de werkplek conform de wet- en regelgeving. Leiderschap 2.8 De instellingsleiding ontwikkelt beleid en procedures Nvt Platina Nee voor het inenten van zorgverleners en andere medewerkers, inclusief aanbevelingen voor specifieke inentingen. Leiderschap 2.9 De instellingsleiding ziet toe op vermoeidheid en Nvt Platina Nee stress van zorgverleners en andere medewerkers om de veiligheidsrisico's die hiermee verband houden te verminderen. Leiderschap 2.10 De instelling heeft beleid betreffende de Voldaan Goud Nee arbeidsomstandigheden, inclusief werken in avond en weekend.

3 Leiderschap 2.11 De instellingsleiding ontwikkelt een procedure voor zorgverleners, andere medewerkers en vrijwilligers om klachten, zorgen en ontevredenheid vertrouwelijk te kunnen uiten. Voldaan Goud Nee Op SAM is de procedure vertrouwenspersoon terug te vinden. Deze procedure beschrijft via een flow chart de te ondernemen stappen. Een versiebeheer kan vanuit SAM niet direct aangetoond worden. Tevens staat er op SAM een nota rond wetswijziging omtrent vertrouwenspersoon gedateerd van Er is nood aan beheer van deze diverse documenten. Leiderschap 2.12 De instellingsleiding bepaalt en monitort proces- en Nvt Diamant Nee uitkomstindicatoren gerelateerd aan de arbeidsomstandigheden en werkomgeving. Leiderschap 3.1 Voor de instellingsleiding is kwaliteitsverbetering Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee een strategische prioriteit. Leiderschap 3.2 De instellingsleiding verstrekt 'middelen' voor Voldaan Goud Nee activiteiten gericht op kwaliteitsverbetering. Leiderschap 3.3 De instellingsleiding ondersteunt leidinggevenden in Nvt Platina Nee de gehele organisatie om kennis en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor voortdurende kwaliteitsverbetering. Leiderschap 3.4 De instellingsleiding biedt leidinggevenden in de Nvt Diamant Nee organisatie de mogelijkheid om deel te nemen aan gezamenlijke initiatieven voor kwaliteitsverbetering. Leiderschap 3.5 De instellingsleiding is betrokken bij het aansturen Voldaan Platina Hoge prioriteit Nee van initiatieven om de kwaliteit te verbeteren. Leiderschap 3.6 De instellingsleiding bevordert en ondersteunt de Voldaan Diamant Nee verspreiding van resultaten van kwaliteitsverbetering. Leiderschap 3.7 De instellingsleiding bevordert dat geleerd wordt Nvt Diamant Nee van de resultaten van kwaliteitsverbetering en dat beslissingen worden genomen op basis van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, ervaringen van patiënten en continue kwaliteitsverbetering. Leiderschap 3.8 De instellingsleiding stimuleert en ondersteunt het Nvt Platina Nee consistente gebruik van gestandaardiseerde processen, protocollen of best practices om daarmee eventuele onderlinge verschillen in zorgverlening te verminderen. Leiderschap 3.9 De leidinggevenden, zorgverleners en andere Nvt Platina Nee medewerkers, vrijwilligers en studenten van de organisatie krijgen erkenning voor het werk dat zij doen om de kwaliteit te verbeteren.

4 Leiderschap 4.1 De instelling heeft een geldige vergunning voor het Voldaan Goud Nee verlenen van zorg. Leiderschap 4.2 De instellingsleiding neemt deel aan de ontwikkeling Voldaan Goud Nee of actualisering van de missie en visie van de organisatie. Leiderschap 4.3 De instellingsleiding ontwikkelt een visie en strategie Voldaan Goud Nee samen met het toezichtorgaan. Leiderschap 4.4 De instellingsleiding betrekt de samenleving bij het Nvt Platina Nee plannen en ontwikkelen van de dienstverlening. Leiderschap 4.5 De instellingsleiding neemt bij het ontwikkelen van Nvt Diamant Nee de visie en strategie de behoeften van de samenleving en de prioriteiten van overheid en andere belanghebbenden mee. Leiderschap 4.6 Bij het ontwikkelen van de visie en strategie Voldaan Goud Nee beoordeelt de instellingsleiding de bedreigingen en kansen voor de instelling. Leiderschap 4.7 Het strategisch beleid bevat doelen die meetbaar Voldaan Goud Nee zijn en in lijn zijn met de missie en waarden. Leiderschap 4.8 De instellingsleiding scant samen met het Nvt Platina Nee toezichtorgaan voortdurend 'de omgeving' om te bezien of er zich veranderingen en nieuwe uitdagingen voordoen, en past indien nodig de strategie en de doelen aan. Leiderschap 4.9 De instellingsleiding deelt de missie, visie en Nvt Platina Nee waarden met zorgverleners en andere medewerkers, cliënten en hun familieleden en andere belanghebbenden. Leiderschap 4.10 De instellingsleiding communiceert de strategische Nvt Platina Nee doelen met leidinggevenden, zorgverleners en andere medewerkers, en ziet erop toe dat de doelen op team-, afdelings- of programmaniveau overeenstemmen met het strategisch beleid. Leiderschap 4.11 De instellingsleiding bericht interne en externe Voldaan Goud Nee belanghebbenden en, indien van toepassing, het toezichtorgaan over de voortgang bij het behalen van de strategische doelen. Leiderschap 4.12 Het instellingsbeleid en -procedures voor alle Voldaan Goud Nee kernfuncties, activiteiten en systemen in de organisatie zijn vastgelegd, geautoriseerd, geïmplementeerd en actueel.

5 Leiderschap 5.1 De instellingsleiding beschikt over demografische Voldaan Goud Nee en epidemiologische gegevens betreffende de gezondheidstoestand en zorgbehoeften van het verzorgingsgebied. Leiderschap 5.2 De instellingsleiding gebruikt de informatie over het Nvt Platina Hoge prioriteit Nee verzorgingsgebied bij het plannen van de reikwijdte van de zorgverlening (portfolio). Leiderschap 5.3 De informatie over het verzorgingsgebied is actueel Nvt Platina Nee en goed toegankelijk. Leiderschap 5.4 De instellingsleiding deelt de informatie over het Nvt Platina Nee verzorgingsgebied met het toezichtorgaan, de zorgverleners en andere medewerkers en met belanghebbenden, zoals andere instellingen, cliënten en hun familieleden. Leiderschap 6.1 De instellingsleiding definieert haar rol in het Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee strategisch planningsproces van de organisatie. Leiderschap 6.2 De instellingsleiding ontwikkelt jaarplannen op Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee operationeel niveau voor de realisatie van het strategisch plan en de doelen. De jaarplannen dienen voor de sturing van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten. Leiderschap 6.3 Bij het ontwikkelen van de plannen op operationeel Nvt Platina Nee niveau vraagt de instellingsleiding om input van zorgverleners en andere medewerkers, vrijwilligers en andere belanghebbenden, en ze communiceert de plannen met de gehele organisatie. Leiderschap 6.4 De plannen op operationeel niveau geven aan Voldaan Goud Nee welke middelen, systemen en infrastructuur nodig zijn om de zorg te verlenen en de strategische plannen en doelen te realiseren. Leiderschap 6.5 De organisatiestructuren en diensten of Voldaan Goud Nee programma's zijn ontworpen, geïmplementeerd en waar nodig aangepast om de zorgverlening en de realisatie van de plannen op operationeel niveau mogelijk te maken. Leiderschap 6.6 De instellingsleiding ontwikkelt en implementeert Nvt Diamant Nee een proces om veranderingen te managen. Leiderschap 6.7 De instellingsleiding selecteert managementsystemen en -instrumenten voor het monitoren van en rapporteren over de uitvoering van de plannen op operationeel niveau. Nvt Diamant Hoge prioriteit Nee

6 Leiderschap 7.1 De instellingsleiding bepaalt samen met het Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee toezichtorgaan met welke externe belanghebbenden wordt samengewerkt. Leiderschap 7.2 De instellingsleiding ontwikkelt de Nvt Platina Hoge prioriteit Nee samenwerkingsverbanden in het verzorgingsgebied voor het efficiënt en effectief verlenen en coördineren van diensten (zorg). Leiderschap 7.3 De instellingsleiding ondersteunt lopende Nvt Platina Nee initiatieven in de samenleving betreffende gezondheidsbevordering en ziektepreventie en participeert daarin. Leiderschap 7.4 De instellingsleiding ontwikkelt met het Voldaan Goud Nee toezichtorgaan een communicatieplan om informatie uit te wisselen met interne en externe belanghebbenden. Leiderschap 7.5 De instellingsleiding evalueert regelmatig met Nvt Diamant Nee belanghebbenden de effectiviteit van hun samenwerking. Leiderschap 8.1 De instellingsleiding maakt het toewijzen van Voldaan Goud Nee middelen onderdeel van de reguliere planning-encontrolcyclus, en doet dit waar nodig in samenwerking met het toezichtorgaan. Leiderschap 8.2 De instellingsleiding stelt jaarlijks exploitatie- en Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee kapitaalbegrotingen op volgens het financiële instellingsbeleid en -procedures. Leiderschap 8.3 De instellingsleiding biedt leidinggevenden in de Nvt Diamant Nee gehele organisatie de mogelijkheid opleidingen te volgen over het beheren en monitoren van budgetten. Leiderschap 8.4 De instellingsleiding verzamelt input van externe en Nvt Platina Nee interne belanghebbenden bij besluitvorming over het toewijzen van middelen. Leiderschap 8.5 De instellingsleiding volgt vaste criteria bij Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee besluitvorming over het toewijzen van middelen. Leiderschap 8.6 De criteria van de organisatie omvatten duidelijke Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee richtlijnen voor de aankoop van apparatuur en kapitaalinvesteringen. Leiderschap 8.7 Bij het nemen van besluiten over het toewijzen van Nvt Platina Hoge prioriteit Nee middelen, evalueert de instellingsleiding de kwaliteit en kosteneffectiviteit van alle geleverde diensten. Leiderschap 8.8 De instellingsleiding laat de jaarlijkse exploitatie- en Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee kapitaalbegrotingen goedkeuren door het toezichtorgaan. Leiderschap 8.9 De instellingsleiding kent bij het toewijzen van Nvt Platina Nee middelen een procedure om te schuiven naar die afdelingen of zorgprogramma's waar de middelen het meest nodig zijn.

7 Leiderschap 8.10 De instellingsleiding analyseert regelmatig de Nvt Diamant Hoge prioriteit Nee impact van besluiten over het toewijzen van middelen. Leiderschap 8.11 De instellingsleiding monitort de begroting aan de Nvt Platina Nee hand van periodieke financiële rapportages. Leiderschap 8.12 Financiële rapportages kennen een analyse van de Nvt Diamant Hoge prioriteit Nee benutting van middelen en schetsen mogelijkheden om het effectief en efficiënt gebruik van middelen te verbeteren. Leiderschap 8.13 De instellingsleiding controleert of de organisatie Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee voldoet aan de wettelijke eisen voor het beheer van en verslaglegging over de financiën, bijv. audits en het omgaan met tekorten. Leiderschap 9.1 De instellingsleiding zorgt ervoor dat de vigerende Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet beoordeeld tijdens deze proefaudit. wet- en regelgeving en codes van toepassing zijn op de gebouwen en terreinen. Leiderschap 9.2 De instellingsleiding zorgt, in het bijzonder tijdens bouw- of renovatiewerkzaamheden, voor de gezondheid en veiligheid van cliënten en medewerkers. Niet voldaan Goud Nee Tijdens het bezoek aan de verbouwing van vergaderzaal ter hoogte van radiologie kunnen de auditoren, na gesprek met de verpleegkundige-ziekenhuishygiënist, vaststellen dat het team ziekenhuishygiëne niet betrokken werd bij de risicoinschatting en de te nemen preventieve maatregelen. Bijvoorbeeld de niet-aanwezigheid van een 'stofwand'. Ambulante patiënten wachten in dezelfde gang waar de toegangsdeur (van de werkzone) rechtstreeks op uitkomt. Leiderschap 9.3 Alle uitgangen en nooduitgangen van de instelling Voldaan Goud Nee zijn duidelijk aangegeven. Leiderschap 9.4 Op de borden om uitgangen en nooduitgangen aan Voldaan Goud Nee te geven wordt gebruik gemaakt van universele symbolen of termen. Leiderschap 9.5 De instelling controleert regelmatig de kwaliteit van Voldaan Goud Nee de watervoorziening en legt de resultaten van de controle vast. Leiderschap 9.6 De instellingsleiding implementeert plannen, Nvt Platina Nee waaronder back-upsystemen, om bij uitval van nutsvoorzieningen de gevolgen voor de veiligheid en gezondheid van cliënten en medewerkers te beperken. Leiderschap 9.7 De instellingsleiding zorgt ervoor dat branddetectie- Niet voldaan en waarschuwingssystemen en blusinstallaties regelmatig worden geïnspecteerd, getest en onderhouden om het risico op brand te Goud Nee Tijdens de rondgang hebben de auditoren een steekproef van 15 blusmiddelen gecontroleerd. Van deze steekproef werd vastgesteld dat één blusmiddel niet tijdig geïnspecteerd was: een brandhaspel op de gang IZ. verminderen.

8 Leiderschap 9.8 De instelling houdt een lijst bij van alle aanwezige Voldaan Goud Nee ontvlambare, brandbare en gevaarlijke stoffen en chemicaliën. Leiderschap 9.9 De lijst met brandbare en gevaarlijke stoffen bevat tevens beleid en procedures voor de wijze waarop de stoffen moeten worden behandeld, opgeslagen en weggegooid, en hoe men zich kan beschermen met behulp van voorzorgsmaatregelen en Niet voldaan Goud Nee De auditoren hebben de lijst van veiligheidsinstructiekaarten samen met de preventieadviseur ingezien op het intranet. Bij bevraging van medewerkers op de dienst geriatrie 1 en dagziekenhuis stellen de auditoren vast dat deze medewerkers deze info niet kennen/gebruiken. persoonlijke beschermingsmiddelen. Leiderschap 9.10 De instelling heeft in een beleidsdocument vastgelegd dat roken beperkt is tot aangewezen ruimtes. Niet voldaan Goud Nee Een zorgmanager heeft aan de auditoren verklaart dat in het ziekenhuis een totaal rookverbod geldt. De auditoren hebben dit niet bevestigd gekregen in een beleidsdocument. Leiderschap 9.11 De instelling controleert de naleving van haar Nvt Platina Nee rookbeleid. Leiderschap 9.12 De instellingsleiding neemt met partners en de Nvt Platina Nee samenleving deel aan initiatieven om de impact van haar bedrijfsactiviteiten op het milieu te minimaliseren. Leiderschap 10.1 De instellingsleiding heeft een formeel en Voldaan Goud Nee transparant proces voor het selecteren en aanschaffen van medische instrumenten, materialen en apparatuur, en voor het selecteren van gekwalificeerde leveranciers. Leiderschap 10.2 De instellingsleiding leidt zorgverleners op in het Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee veilig gebruiken van medische instrumenten, materialen en apparatuur. Leiderschap 10.3 De instellingsleiding zorgt dat zorgverleners die Voldaan Goud Nee specifieke medische instrumenten, materialen en apparatuur gebruiken, daartoe bevoegd en opgeleid zijn. Leiderschap 10.4 De instellingsleiding ziet erop toe dat beleid of Nvt Platina Nee procedures voor het onderhouden, verbeteren en vervangen van medische instrumenten, materialen en apparatuur worden opgevolgd.

9 Leiderschap 10.5 De instellingsleiding zorgt voor een effectief preventief onderhoud van medische instrumenten, materialen, medische apparatuur en medische technologie. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Ja De auditoren hebben kunnen vaststellen dat bij een steekproef van medische toestellen op de dienst INZO en endoscopie het preventief onderhoud ontbrak; bijvoorbeeld: Olympus wasmachine , volumetrische pomp GPplus ; pomp decubitusmatras op INZO (3/404), voedingspomp op INZO (laatste onderhoud feb 2012) en 2 tilliften op geriatrie. Leiderschap Er is een programma voor preventief onderhoud Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja van alle medische instrumenten, materialen, medische apparatuur en medische technologie. Leiderschap Er zijn rapporten over preventief onderhoud. Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja Leiderschap De instellingsleiding heeft een proces om de Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Ja Niet beoordeeld tijdens de proefaudit. effectiviteit van het preventief onderhoud te evalueren. Leiderschap De follow-up van onderzoeken naar incidenten en Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja problemen met medische hulpmiddelen, apparatuur en technologie wordt vastgelegd. Leiderschap 10.6 De instellingsleiding hanteert beleid en procedures Nvt Platina Hoge prioriteit Nee voor het omgaan met ongewenste voorvallen en incidenten met medische instrumenten, materialen, apparatuur en technologie, met inbegrip van gevallen van foutief gebruik. Leiderschap 11.1 De instelling werft en selecteert medewerkers eerlijk Voldaan Goud Nee en op basis van individuele kwalificaties en de waarden en doelen van de organisatie. Leiderschap 11.2 De instellingsleiding kent zowel een werving- en Nvt Diamant Nee selectiebeleid als beleid voor behoud van leidinggevenden, zorgverleners en andere medewerkers en vrijwilligers. Leiderschap 11.3 De instellingsleiding kent een evidence-based Nvt Diamant Nee personeelsbeleid waarbij goed gebruikgemaakt wordt van de individuele vaardigheden, opleiding en kennis. Leiderschap 11.4 De instelling heeft beleid voor het ontwikkelen van Nvt Platina Nee leiderschapskwaliteiten in de gehele organisatie. Leiderschap 11.5 De instellingsleiding stelt vast hoe en aan wie door Voldaan Goud Nee zorgverleners en andere medewerkers en vrijwilligers wordt gerapporteerd.

10 Leiderschap 11.6 De instellingsleiding waarborgt dat voor elke functie Niet voldaan functieprofielen worden ontwikkeld die regelmatig worden geactualiseerd. Goud Nee De directeur verpleegkundig departement geeft aan dat de instelling een evaluatiesysteem heeft waarbij er op basis van competenties een beoordeling opgemaakt wordt. De instelling heeft geen functiekaarten voor het verpleegkundig departement waarbij er per functie een beschrijving is van de taken verantwoordelijkheden en bevoegdheden. De verantwoordelijke communicatie heeft een functieomschrijving, gezien door de auditor. De directeur technische dienst heeft een aantal taaktoewijzingen in functiekaarten van technische medewerkers laten zien. Een gestandaardiseerde aanpak werd door de auditor niet vastgesteld. Leiderschap 11.7 De instelling legt de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden voor de cliëntveiligheid vast. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Bij analyse van de beperkt beschikbare functiekaarten stelt de auditor vast dat informeel de verantwoordelijkheid wordt belegd bij de leidinggevenden met ondersteuning vanuit de staf. Formeel is er geen vastlegging van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden vastgesteld, mede door het ontbreken van functiekaarten. Leiderschap 11.8 De instelling verzorgt ten minste eenmaal per jaar trainingen en opleidingen cliëntveiligheid voor organisatiemanagers, zorgverleners en andere medewerkers en vrijwilligers. Het gaat hierbij onder meer om opleidingen gericht op specifieke aandachtsgebieden van cliëntveiligheid. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Ja De instelling organiseert nu diverse opleidingen naar aanleiding van nieuwe implementaties rond kwaliteit en patiëntveiligheid. De opleidingsagenda is ingezien door de auditor. De verantwoordelijke accreditatie en de stafmedewerker kwaliteit geven aan dat door de focus op deze nieuwe implementaties de instelling nog niet de tijd heeft gehad/genomen om het ingezette beleid te evalueren.. Leiderschap De instelling verzorgt jaarlijks training en opleiding Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja rond patiëntveiligheid. Leiderschap De training en opleiding zijn afgestemd op de Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja behoeften van de medewerkers en aandachtsgebieden van de instelling. Het curriculum besteedt in ieder geval aandacht aan de volgende vier competenties: - Het toepassen van essentiële kennis, vaardigheden en waarden betreffende patiëntveiligheid in het dagelijkse werk; - Samenwerken als team; - Effectief communiceren; - Herkennen van, reageren op, rapporteren over en melden van ongewenste voorvallen.

11 Leiderschap Het trainings- en opleidingscurriculum wordt regelmatig herzien om te voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Ja Het trainingsprogramma is recent ingevoerd. Vertrekkend vanuit het Qmentum normenkader worden er vormingen opgezet deels via Q&S symposia, deels via recent opgestarte thematische weken. De auditor heeft deze programma s ingezien. De verantwoordelijke accreditatie en de stafmedewerker kwaliteit geven aan dat er tot op heden enkel supplementaire initiatieven zijn geweest en volgens hen heeft er nog geen herziening plaatsgevonden. Leiderschap 11.9 De instellingsleiding evalueert regelmatig de Nvt Diamant Nee onderlinge rapportage en de 'span of control' van de leidinggevenden. Leiderschap De instellingsleiding hanteert beleid en procedures Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee om in overeenstemming met de missie, visie en waarden van de organisatie het functioneren van medewerkers te monitoren. Leiderschap Het beleid en de procedures voor het monitoren van Voldaan Goud Nee het functioneren tonen onder meer hoe op een objectieve en eerlijke manier wordt omgegaan met onderwerpen rondom het functioneren. Leiderschap De instellingsleiding houdt exitinterviews en gebruikt Nvt Platina Nee deze informatie om het functioneren, het personeelsbeleid en het beleid om medewerkers te behouden te verbeteren. Leiderschap De instellingsleiding beschermt de individuele Voldaan Goud Nee privacy bij het bijhouden en opslaan van personeelsdossiers van zorgverleners en andere medewerkers en vrijwilligers. Leiderschap 12.1 De instellingsleiding selecteert en implementeert Voldaan Goud Nee informatiemanagementsystemen die voldoen aan de huidige behoeften van de instelling en die anticiperen op toekomstige behoeften. Leiderschap 12.2 De instellingsleiding controleert of wordt voldaan Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee aan de vigerende wet- en regelgeving voor de bescherming van de privacy en vertrouwelijkheid van cliëntgegevens. Leiderschap 12.3 De instelling implementeert, beoordeelt en actualiseert het beleid en de procedures voor de toegang tot en het verzamelen, gebruiken, rapporteren en bewaren van informatie. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Nee De veiligheidsconsulent van de instelling duidt in een telefonisch gesprek het beleid rond de toegangsrechten van medewerkers en artsen. Volgens de auditee gebeurt een beoordeling van de toepassing op het (on)eigenlijk gebruik van de regels niet of niet systematisch. De veiligheidsconsulent bevestigt deze vaststelling en neemt het op in zijn verbeterplan.

12 Leiderschap 12.4 De instelling managet de toegang tot informatie en Nvt Diamant Nee ondersteunt en faciliteert de informatiestroom van klinische en administratieve gegevens door de organisatie, naar het toezichtorgaan, over locaties of regionale grenzen heen, en naar externe partners en de samenleving. Leiderschap 12.5 De instellingsleiding zorgt ervoor dat zorgverleners Nvt Diamant Hoge prioriteit Nee en andere medewerkers tijdig toegang hebben tot informatie over wetenschappelijk onderzoek, empirische gegevens, en best practices. Leiderschap 12.6 De instelling beoordeelt regelmatig de kwaliteit en Nvt Diamant Nee bruikbaarheid van data en informatie en verbetert de informatiesystemen. Leiderschap 13.1 De instellingsleiding ontwikkelt en implementeert Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee beleid ter voorkoming en beheersing van mogelijke rampen en noodsituaties. Leiderschap 13.2 De instellingsleiding ontwikkelt, implementeert en Nvt Platina Hoge prioriteit Nee evalueert een allesomvattend rampenbestrijdingsplan waarmee het risico op rampen en noodsituaties kan worden beheerst. Leiderschap 13.3 De instellingsleiding stemt het Nvt Platina Hoge prioriteit Nee rampenbestrijdingsplan af met samenwerkingspartners en lokale, regionale en nationale overheden. Leiderschap 13.4 De instellingsleiding zorgt voor opleiding en Nvt Platina Nee oefening ter ondersteuning van het rampenbestrijdingsplan. Leiderschap 13.5 De instelling oefent regelmatig de Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee rampenbestrijdingsplannen om de staat van paraatheid te beoordelen. Leiderschap 13.6 De instelling gebruikt de resultaten van de analyses Nvt Diamant Nee en nabespreking van de oefeningen om het rampenbestrijdingsplan en de daarbij behorende procedures te beoordelen en waar nodig te herzien. Leiderschap 13.7 De instelling ontwikkelt en implementeert een Nvt Platina Nee managementsysteem om tijdens en na rampen en noodsituaties hulpacties en -activiteiten te sturen en te coördineren. Leiderschap 13.8 De instelling ontwikkelt en implementeert een Nvt Platina Nee communicatieplan bij noodsituaties.

13 Leiderschap 13.9 De instelling ontwikkelt en implementeert een Voldaan Goud Nee continuïteitsplan om tijdens en na een ramp of noodsituatie continuïteit van zorg te kunnen garanderen. Leiderschap Het continuïteitsplan regelt back-ups voor Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee essentiële nutsvoorzieningen en systemen tijdens en na noodsituaties. Leiderschap Als rampen of noodsituaties zich voordoen, zorgt de Nvt Diamant Nee instellingsleiding voor hulp en de mogelijkheid van debriefing voor zorgverleners en andere medewerkers, vrijwilligers, cliënten en de samenleving. Leiderschap 14.1 De instellingsleiding signaleert en analyseert op Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee gestructureerde wijze actuele en potentiële risico's of problemen. Leiderschap 14.2 De instellingsleiding beschikt over een Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee geïntegreerde aanpak voor management en beheersing van risico's. Leiderschap 14.3 Als onderdeel van de geïntegreerde aanpak voor Voldaan Platina Hoge prioriteit Nee risicomanagement ontwikkelt de instelling noodprocedures. Leiderschap 14.4 De instellingsleiding verspreidt de noodprocedures Voldaan Platina Hoge prioriteit Nee en de aanpak van het risicomanagement in de gehele instelling. Leiderschap 14.5 De instelling evalueert de effectiviteit van de Nvt Diamant Nee integrale risicomanagement aanpak en voert waar nodig verbeteringen door. Leiderschap 14.6 Als onderdeel van het integrale risicomanagement volgt de instelling staand beleid en procedures voor het selecteren van en onderhandelen over gecontracteerde diensten. Niet voldaan Goud Nee Tijdens het gesprek met de technische directeur stelt de auditor vast dat de instelling alle contracten elektronisch archiveert op een centrale schijf. Er is een beleid rond de selectie en contractering van diensten en aankopen. Een systematische evaluatie van deze contracten wordt volgens de technisch directeur nog niet uitgevoerd. Leiderschap 14.7 Als onderdeel van het integrale risicomanagement Nvt Platina Nee beoordeelt de instellingsleiding de kwaliteit van de gecontracteerde diensten. Leiderschap 15.1 De instellingsleiding verzamelt en analyseert Voldaan Goud Nee informatie over cliëntenstromen om obstakels voor een optimale doorstroming op te sporen, de oorzaken te achterhalen, en te bepalen wat de consequenties voor cliëntbeleving en veiligheid zijn. Leiderschap 15.2 De instellingsleiding gebruikt deze informatie om Nvt Platina Nee een beleid te ontwikkelen waarmee de capaciteit van de instelling kan worden verhoogd om zo aan de vraag naar zorg te voldoen en de doorstroming van cliënten te verbeteren.

14 Leiderschap 15.3 De instellingsleiding werkt met andere zorgverleners Nvt Platina Nee en partners samen om de doorstroming van cliënten te optimaliseren. Leiderschap 15.4 De instelling evalueert de effectiviteit en gevolgen Nvt Diamant Nee van het beleid voor de doorstroming van cliënten. Leiderschap 16.1 De instelling benoemt cliëntveiligheid als een Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee strategische prioriteit of doelstelling. Leiderschap 16.2 De instelling ontwikkelt en implementeert een Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee cliëntveiligheidsplan, en voert waar nodig verbeteringen door in de cliëntveiligheid. Leiderschap 16.3 De instellingsleiding belegt de verantwoordelijkheid voor de uitvoering en monitoring van het cliëntveiligheidsplan en de belangrijkste verbeteracties voor cliëntveiligheid. Niet voldaan Goud Nee De instelling voert een cliëntveiligheidsplan uit en geeft verantwoordelijkheid aan medewerkers en leidinggevenden. De stafmedewerkers Q&S zijn belast met de ondersteuning van de afdelingen en het vorm geven van het beleid via het Q&S team. Bij navraag aan hoofdverpleegkundigen op de dienst spoedgevallen en verantwoordelijken personeelsadministratie kan men geen formele vastlegging van de toewijzing van de verantwoordelijkheid aan leidinggevenden aantonen. De afwezigheid van functiekaarten werkt niet faciliterend. Leiderschap 16.4 De instelling voert een meldsysteem en passende follow-up in voor bijwerkingen, incidenten en bijnaongevallen. Het rapportagesysteem voldoet aan de vigerende wet- en regelgeving, en valt binnen de door de wetgeving geboden bescherming. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Ja De instelling heeft een centrale VIM commissie die maandelijks samenkomt in een multidisciplinaire samenstelling. Prioriteiten worden bepaald op basis van de aard en de frequentie van de meldingen. De eyeopener van de maand wordt op de kwaliteitsborden aangebracht. Er worden hiermee verbeteringen doorgevoerd. Medewerkers op de werkvloer, oa. op spoedgevallen, krijgen geen directe terugkoppeling op hun meldingen en ervaren dit als een gebrek. Leiderschap Er bestaat een rapportagebeleid en -proces voor Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja het melden van bijwerkingen, incidenten en bijnaongevallen. Leiderschap Na onderzoek en follow-up worden verbeteringen doorgevoerd. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Ja Uit de gesprekken met de vertegenwoordigers van de medische raad en directie blijkt dat er op onderdelen verbeteringen worden doorgevoerd. Medewerkers van de dienst spoedgevallen krijgen niet steeds een terugkoppeling op hun melding en ervaren dit als een tekort. Leiderschap 16.5 De instellingsleiding beoordeelt de frequentie en de Voldaan Platina Hoge prioriteit Nee ernst van de gerapporteerde incidenten, bijwerkingen en bijna-ongevallen.

15 Leiderschap 16.6 De instellingsleiding stimuleert een verbetercultuur door zorgverleners en andere medewerkers de mogelijkheid bieden om te leren van incidenten, bijwerkingen en bijna-ongevallen. Niet voldaan Goud Nee Uit gesprekken met vertegenwoordigers van de medische raad en directie blijkt dat de verbetercultuur gestimuleerd wordt via de VIM commissie. Er wordt geleerd via het terugkoppelen van prioritaire maandthema's (eyeopener van de maand) die op de kwaliteitsborden worden aangebracht. Het ontbreken van een terugkoppeling naar de melder wordt oa. vanuit de dienst spoedgevallen ervaren als een gemiste leerkans. Leiderschap 16.7 De instelling kent een formeel en open beleid voor het melden van incidenten aan cliënten en hun familieleden. Niet voldaan Platina Hoge prioriteit Nee Incidenten die een patiënt overkomen zijn worden in geval van calamiteiten besproken met de patiënt. Bij patiënten die ten gevolge een valincident een verwonding hebben opgelopen wordt de familie verwittigd. Andere incidenten worden niet systematisch teruggekoppeld volgens een auditee op spoedgevallen en geriatrie. Leiderschap 16.8 Bij het melden van incidenten aan cliënten en hun Nvt Platina Hoge prioriteit Nee familieleden wordt ondersteuning aangeboden aan cliënten, familieleden, medewerkers en zorgverleners die bij de incidenten zijn betrokken. Leiderschap 16.9 De instelling verifieert de medicatie van de cliënt bij opname, of aan het begin van de zorgverlening. Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja De instelling heeft een procedure omtrent medicatieverificatie die door de auditor is ingezien. Bepalingen rond verantwoordelijkheid van de diverse spelers zijn benoemd evenals het tijdsvenster waarin er gehandeld moet worden. Leiderschap De medicatieverificatie wordt uitgevoerd bij opname. Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja Leiderschap Er is beleid voor het uitvoeren van Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja medicatieverificatie in de gehele instelling. Leiderschap Het beleid omvat locaties en tijdschema's voor het Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja uitvoeren van medicatieverificatie in de gehele instelling. Leiderschap De instelling voert jaarlijks ten minste één aan Nvt Diamant Hoge prioriteit Nee cliëntveiligheid gerelateerde prospectieve risicoinventarisatie uit en implementeert passende verbeteringen. Leiderschap De instelling monitort de mate waarin cliënten zich Voldaan None Nee veilig voelen in de instelling via de enquête naar patiëntveiligheid.

16 Leiderschap De instellingsleiding voorziet het toezichtorgaan van Niet voldaan kwartaalverslagen over de cliëntveiligheid, toont de aanbevelingen uit onderzoeken naar incidenten en toont de aangebrachte verbeteringen. Goud Hoge prioriteit Nee De algemeen directeur stelt dat op semestriële basis de, aan de auditoren gepresenteerde, boordtabel AZ Heilige Familie Rumst gepresenteerd wordt op de RVB. Deze boordtabel is ingedeeld in vier delen: patiënt en medewerkers, kwaliteit, financieel,proceseffectiviteit. Bij navraag op secretariaat algemene directie werd bevestigd dat er geen thematische besprekingen omtrent Q&S werden gehouden. Leiderschap 17.1 De instellingsleiding ontwikkelt en implementeert Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee een geïntegreerd plan voor kwaliteitsverbetering. Leiderschap 17.2 De instellingsleiding volgt een vastgestelde Voldaan Platina Hoge prioriteit Nee procedure voor het selecteren en controleren op systeemniveau van procesparameters en uitkomstmaten ter evaluatie van de strategische prestaties van de organisatie. Leiderschap 17.3 De instellingsleiding eist van zorgeenheden, Voldaan Platina Hoge prioriteit Nee afdelingen of programmagebieden dat de procesparameters en uitkomstmaatstaven die zij monitoren, aansluiten bij de bredere strategische doelen van de instelling. Leiderschap 17.4 De instellingsleiding signaleert mogelijkheden voor Nvt Platina Hoge prioriteit Nee kwaliteitsverbetering op basis van trends in incidenten, bijwerkingen, bijna-ongevallen, prestatiegegevens, patiëntervaringen en andere bronnen, en ontwikkelt een plan om deze mogelijkheden te prioriteren en te benutten. Leiderschap 17.5 De instellingsleiding ziet erop toe dat de plannen Nvt Diamant Hoge prioriteit Nee voor kwaliteitsverbetering worden doorgevoerd. Leiderschap 17.6 De instellingsleiding maakt regelmatig een verslag Nvt Platina Nee van de prestaties van de instelling en deelt deze informatie met het toezichtorgaan, indien afgesproken. Leiderschap 17.7 De instellingsleiding communiceert de resultaten Nvt Diamant Hoge prioriteit Nee van kwaliteitsverbetering breed in de organisatie.

Proefauditbezoek Heilige Familie Rumst

Proefauditbezoek Heilige Familie Rumst Proefauditbezoek Heilige Familie Rumst 15 en 16 februari 2017 Dank u Aan alle medewerkers, artsen en directie AZ Heilige Familie Rumst voor het warme, vriendelijke onthaal en de open antwoorden op alle

Nadere informatie

Proefauditbezoek september 2017

Proefauditbezoek september 2017 Proefauditbezoek 19 20 september 2017 Dank u Aan alle medewerkers, artsen en directie SJK ziekenhuis vzw voor het warme, vriendelijke onthaal en de open antwoorden op alle vragen Aan de cel kwaliteit en

Nadere informatie

eria Niveau Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet getoetst Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Nvt Platina Nee

eria Niveau Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet getoetst Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Nvt Platina Nee AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 SPOEDEISENDE HULP Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium De afdeling Spoedeisende Hulp 1.1 De instelling heeft een actuele vergunning voor het verlenen

Nadere informatie

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd >>> Overgang Maatstaf 2016 Onderstaand overzicht bevat de selectie van de geheel nieuwe eisen uit de Maatstaf 2016 en de eisen waarbij extra of andere accenten zijn gelegd, inclusief een korte toelichting.

Nadere informatie

Wat heeft Qmentum te vertellen over ziekenhuisbestuur? Zorgnet Studiedag ziekenhuisgovernance Woensdag 17 juni 2015 Jo Leysen

Wat heeft Qmentum te vertellen over ziekenhuisbestuur? Zorgnet Studiedag ziekenhuisgovernance Woensdag 17 juni 2015 Jo Leysen Wat heeft Qmentum te vertellen over ziekenhuisbestuur? Zorgnet Studiedag ziekenhuisgovernance Woensdag 17 juni 2015 Jo Leysen Nalevingstoezicht Accreditering Indicatoren Continue verbetering van kwaliteit,

Nadere informatie

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK Opzet De normen zijn afgeleid van de vastgestelde Kwaliteitswaarden van de branche Sociaal Werk. Ze zijn ingedeeld in drie hoofdgroepen, die de opzet van deze Branchecode

Nadere informatie

MEDISCHE ZORG. AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017. Aangemaakt: 2/28/2017. Beoordelingscrit eria. Criterium. Criterium #

MEDISCHE ZORG. AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017. Aangemaakt: 2/28/2017. Beoordelingscrit eria. Criterium. Criterium # AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 MEDISCHE ZORG Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Medische (niet-chirurgische) zorg

Nadere informatie

VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken

VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken Leiderschap 1. De directie heeft vastgelegd en is eindverantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk

Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk Zelfevaluatie Kwaliteitslabel Sociaal Werk Kerngegevens Gegevens organisatie Gegevens zelfevaluatie Naam en adres organisatie Zelfevaluatie ingevuld op [Datum] Scope [werkzaamheden, onderdelen en locaties

Nadere informatie

Integrated Audit in het Erasmus MC

Integrated Audit in het Erasmus MC Integrated Audit in het Erasmus MC NFU Symposium Mind the gap! Effectieve inzet van interne audits 29 mei 215 Freek Wegerif Sector Audit Succesfactoren Uitdagingen 2 Integrated audit - uitvoering EXPERTS

Nadere informatie

Documentenanalyse Veiligheidsvisitatiebezoek

Documentenanalyse Veiligheidsvisitatiebezoek Ingevuld door: Naam Instelling: Documentenanalyse Veiligheidsvisitatiebezoek In de documentenanalyse wordt gevraagd om verplichte documentatie en registraties vanuit de NTA 8009:2007 en HKZ certificatieschema

Nadere informatie

eria Niveau Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Klinisch leiderschap Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Klinisch leiderschap Nvt Platina Nee Klinisch leiderschap

eria Niveau Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Klinisch leiderschap Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Klinisch leiderschap Nvt Platina Nee Klinisch leiderschap AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 AMBULANTE ZORG Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Kritisch proces Kwaliteitsdimen sies Ambulante

Nadere informatie

Beoordelingscrit eria. Niveau

Beoordelingscrit eria. Niveau AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 ONCOLOGISCHE ZORG Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Oncologische zorg 1.1 De teamleiders

Nadere informatie

Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705

Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705 Functieprofiel: Arbo- en Milieucoördinator Functiecode: 0705 Doel Initiëren, coördineren, stimuleren en bewaken van Arbo- en Milieuwerkzaamheden binnen een, binnen de bevoegdheid van de leidinggevende,

Nadere informatie

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5

Functiebeschrijving CLUSTERVERANTWOORDELIJKE NIET-VERPLICHTE HULPVERLENING B4-B5 Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Checklist voor controle (audit) NEN 4000

Checklist voor controle (audit) NEN 4000 Rigaweg 26, 9723 TH Groningen T: (050) 54 45 112 // F: (050) 54 45 110 E: info@precare.nl // www.precare.nl Checklist voor controle (audit) NEN 4000 Nalooplijst hoofdstuk 4 Elementen in de beheersing van

Nadere informatie

http://www.health.fgov.be/pls/apex/f?p=225:1:1754521204855099.

http://www.health.fgov.be/pls/apex/f?p=225:1:1754521204855099. STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID Het contract coördinatie kwaliteit en patiëntveiligheid 2013 wordt stilzwijgend verlengd voor een periode van 12 maanden

Nadere informatie

Dashboard module Klachtenmanagement 2012

Dashboard module Klachtenmanagement 2012 Dashboard module Klachtenmanagement 0 Onderstaande beschrijving omvat een toelichting en de kenmerken die tot een hoge score leiden in de module Klachtenmanagement van het Klantbelang Dashboard. Dit is

Nadere informatie

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015

Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Walvis ConsultingGroep Brengt kwaliteit tot leven Voor kwaliteit van mens en organisatie Terug naar de bedoeling met ISO 9001:2015 Ronald Zwart Vennoot, senior consultant en auditor ronald.zwart@walviscg.nl

Nadere informatie

4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden. 4.3 Het toepassingsgebied van het milieumanagementsystee m vaststellen

4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden. 4.3 Het toepassingsgebied van het milieumanagementsystee m vaststellen 4 Context van de organisatie 4 Milieumanagementsysteemeisen 4.1 Inzicht in de organisatie en haar context 4.2 Inzichten in de behoeften en verwachtingen van de belanghebbenden 4.3 Het toepassingsgebied

Nadere informatie

Beoordelingscrit eria. Infectiepreventie en bestrijding 2.7 De instelling vraagt input van de IPC- Voldaan Platina Nee Infectiepreventie Effectiviteit

Beoordelingscrit eria. Infectiepreventie en bestrijding 2.7 De instelling vraagt input van de IPC- Voldaan Platina Nee Infectiepreventie Effectiviteit Sint-JozefkliniekStartdatum audit: 9/18/2017 Aangemaakt: 9/21/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Kritisch proces Kwaliteitsdimens ies Infectiepreventie

Nadere informatie

Arbo- en Milieudeskundige

Arbo- en Milieudeskundige Arbo- en Milieudeskundige Doel Ontwikkelen van beleid, adviseren, ondersteunen en begeleiden van management, medewerkers en studenten, alsmede bijdragen aan de handhaving van wet- en regelgeving, binnen

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Doel van de rol Iedere Compliance Officer heeft als doel het beheersen van de risico s die BKR loopt in haar strategische en operationele processen.

Doel van de rol Iedere Compliance Officer heeft als doel het beheersen van de risico s die BKR loopt in haar strategische en operationele processen. FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: BKR Compliance Officer Security & Risk BKR is een onafhankelijke stichting met een maatschappelijk doel. BKR streeft sinds 1965, zonder winstoogmerk, een financieel

Nadere informatie

II. VOORSTELLEN VOOR HERZIENING

II. VOORSTELLEN VOOR HERZIENING II. VOORSTELLEN VOOR HERZIENING 2. VERSTEVIGING VAN RISICOMANAGEMENT Van belang is een goed samenspel tussen het bestuur, de raad van commissarissen en de auditcommissie, evenals goede communicatie met

Nadere informatie

ISO 14001:2015 Readiness Review

ISO 14001:2015 Readiness Review ISO 14001:2015 Readiness Review Organisatie Adres Certificaat Nr. Contactpersoon Functie Telefoon Email BSI is vastbesloten ervoor te zorgen dat klanten die willen certificeren op ISO 14001:2015 een soepele

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137 Keuzedeel mbo Zorg en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0137 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid

Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid Toetsingskader 2019, pagina 1 Toetsingskader Wmo-toezicht Gelderland-Zuid De Wmo-toezichthouder ziet, in opdracht van de gemeenten in Gelderland-Zuid, toe op de kwaliteit van de maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3)

Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3) Integrale kwaliteitszorg zorgnetwerk (IKZ) (A1-3) Rapporteert aan Geeft leiding aan 1. Doel van de functie Directeur Zorg - De coördinator IKZ is verantwoordelijk voor de algemene coördinatie (met inbegrip

Nadere informatie

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V.

ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000. Een introductie. Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. ISO 9000:2000 en ISO 9001:2000 Een introductie Algemene informatie voor medewerkers van: SYSQA B.V. Organisatie SYSQA B.V. Pagina 2 van 11 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 1.1 ALGEMEEN... 3 1.2 VERSIEBEHEER...

Nadere informatie

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE CULTUURCENTRUM A1a2a3a

Functiebeschrijving TEAMVERANTWOORDELIJKE CULTUURCENTRUM A1a2a3a Beschrijving doel en visie Binnen de eengemaakte organisatie, stad en OCMW, staat de burger centraal. Om dit te realiseren zijn er 3 klantgerichte sectoren: dienstverlening, samenleving en stadsontwikkeling

Nadere informatie

Gewijzigde doelstellingen in de leidraad interne controle/ organisatiebeheersing VLAAMSE OVERHEID. (inwerkingtreding: 1 januari 2015)

Gewijzigde doelstellingen in de leidraad interne controle/ organisatiebeheersing VLAAMSE OVERHEID. (inwerkingtreding: 1 januari 2015) Gewijzigde doelstellingen in de leidraad interne controle/ organisatiebeheersing VLAAMSE OVERHEID (inwerkingtreding: 1 januari 2015) 2 1. Doelstellingen, proces- & risicomanagement Subthema kwaliteitsbeleid

Nadere informatie

Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie

Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie Functiebeschrijving Manager Personeel, Beleid en Communicatie Versie 0.10 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts

Nadere informatie

Reglement Raad van Bestuur. Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid

Reglement Raad van Bestuur. Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid Reglement Raad van Bestuur Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid De Raad van Bestuur van de Stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid heeft overeenkomstig de statuten, de Zorgbrede Governance Code 2010,

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS

FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS 1. ALGEMEEN Departement: Gedeelde diensten Dienst: Stafdienst GIS Naam van de functie: Stafmedewerker GIS Weddeschaal: B1B2B3 Datum: maart 2019 2. DOEL VAN DE FUNCTIE

Nadere informatie

Vragenlijst SAFE SURGERY voor het uitvoeren van een zelfevaluatie in contractjaar 2013

Vragenlijst SAFE SURGERY voor het uitvoeren van een zelfevaluatie in contractjaar 2013 Vragenlijst SAFE SURGERY voor het uitvoeren van een zelfevaluatie in contractjaar 2013 De vragen zijn opgedeeld in verschillende rubrieken en betreffen het thema safe surgery. Het is de bedoeling dat de

Nadere informatie

Assetmanagement. Resultaten maturityscan. 14 januari 2015

Assetmanagement. Resultaten maturityscan. 14 januari 2015 Assetmanagement Resultaten maturityscan 14 januari 2015 De 7 bouwstenen van Assetmanagement 2 22.Afwijkingen en herstelacties 23. Preventieve acties 24. Verbetermanagement 5.Leiderschap en betrokkenheid

Nadere informatie

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten

Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Overzicht kerntaken, werkprocessen, prestatie-indicatoren gekoppeld aan examenproducten Kerntaak 1 Organiseert het leerproces van de (lerende) medewerker in de praktijk Werkproces Prestatie-indicator Examenproduct

Nadere informatie

4.3 Het toepassingsgebied van het kwaliteitsmanagement systeem vaststellen. 4.4 Kwaliteitsmanagementsysteem en de processen ervan.

4.3 Het toepassingsgebied van het kwaliteitsmanagement systeem vaststellen. 4.4 Kwaliteitsmanagementsysteem en de processen ervan. ISO 9001:2015 ISO 9001:2008 Toelichting van de verschillen. 1 Scope 1 Scope 1.1 Algemeen 4 Context van de organisatie 4 Kwaliteitsmanagementsysteem 4.1 Inzicht in de organisatie en haar context. 4 Kwaliteitsmanagementsysteem

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR

Functiebeschrijving. Teammanager VGE. Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Functiebeschrijving Teammanager VGE Versie 0.9 LIMOR: Het copyright, kopijrecht en auteursrecht zij expliciet voorbehouden aan LIMOR Ter beschikking stellen aan derden kan slechts met goedkeuring van LIMOR

Nadere informatie

Normen Kwaliteitsvisitatie

Normen Kwaliteitsvisitatie Normen Kwaliteitsvisitatie Inhoudsopgave- Uitleg diverse normen... 2 1. Voorwaarden (V)... 2 2. Zwaarwegend adviezen (ZA)... 2 3. Aanbevelingen (A)... 2 4. Basisnorm (B)... 2 5. Streefnorm (S)... 2 Kwaliteitsdomein

Nadere informatie

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING VERSIE 3 APRIL 2017

Doel. Context VSNU UFO/INDELINGSINSTRUMENT FUNCTIEFAMILIE MANAGEMENT & BESTUURSONDERSTEUNING DIRECTEUR BEDRIJFSVOERING VERSIE 3 APRIL 2017 Directeur bedrijfsvoering Doel Zorgdragen voor de beleidsontwikkeling en, na vaststelling van het te voeren beleid door anderen, voor beleidsimplementatie en -evaluatie van (deel)processen in de bedrijfsvoering

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie

gedragscode voor leveranciers van Quintiles

gedragscode voor leveranciers van Quintiles gedragscode voor leveranciers van Quintiles 2 Quintiles maakt zich sterk voor duurzame zakelijke praktijken. Op basis van internationaal erkende normen, is deze gedragscode voor leveranciers ( Code ) gericht

Nadere informatie

INFECTIEBESTRIJDING EN BESTRIJDING

INFECTIEBESTRIJDING EN BESTRIJDING AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 INFECTIEBESTRIJDING EN BESTRIJDING Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Infectiepreventie

Nadere informatie

3. Betrokkenen: (specifieke) Verantwoordelijkheden / Bevoegdheden

3. Betrokkenen: (specifieke) Verantwoordelijkheden / Bevoegdheden Bestand: Document6 Goedgekeurd door: Revisie: Eigenaar: Datum goedkeuring: Versienummer: 1 Opgesteld door: Functie opsteller: Code: Pagina 1 van 10 1. Doel en Toepassingsgebied Deze procedure legt de afspraken

Nadere informatie

X.X Algemeen kader zelfevaluatie. Goedgekeurd door: Stuurgroep Kwaliteit

X.X Algemeen kader zelfevaluatie. Goedgekeurd door: Stuurgroep Kwaliteit KWALITEITSHANDBOEK OCMW BORNEM X. ZELFEVALUATIE X.X Algemeen kader zelfevaluatie Opgesteld door: Caroline Van Landeghem 1. Doel Goedgekeurd door: Stuurgroep Kwaliteit Datum goedkeuring: 21/10/2013 Datum

Nadere informatie

Kwaliteitslabel Sociaal Werk versus ISO 9001: 2015

Kwaliteitslabel Sociaal Werk versus ISO 9001: 2015 Kwaliteitslabel Sociaal Werk versus ISO 9001: 2015 Inleiding Dit overzicht is bedoeld voor leden van Sociaal Werk Nederland (en Certificatie Instellingen), die zich willen oriënteren op de verschillen

Nadere informatie

Copyright by Katoen Natie en by Dicky voor de illustraties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van

Copyright by Katoen Natie en by Dicky voor de illustraties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van The Safety Bible Copyright by Katoen Natie en by Dicky voor de illustraties. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016

Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016 Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016 Korte inleiding In 2014 heeft de Taskforce Voedselvertrouwen een set criteria opgesteld waaraan private

Nadere informatie

Afdeling : Planning & Control Organisatie : Thuisvester Functie : Medewerker Planning & Control Datum : augustus 2014

Afdeling : Planning & Control Organisatie : Thuisvester Functie : Medewerker Planning & Control Datum : augustus 2014 FUNCTIEDOCUMENT CONTEXT De afdeling Planning & Control richt zich op de effectieve en efficiënte uitvoering van planning & controlcyclus governance, financiering & treasury en risicomanagement. De medewerker

Nadere informatie

Generieke systeemeisen

Generieke systeemeisen Bijlage Generieke Systeem in kader van LAT-RB, versie 27 maart 2012 Generieke systeem NTA 8620 BRZO (VBS elementen) Arbowet Bevb / NTA 8000 OHSAS 18001 ISO 14001 Compliance competence checklist 1. Algemene

Nadere informatie

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg

Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Naam: Klas: praktijkbegeleider: Werkplek: Toelichting bij de Voortgangsrapportage Maatschappelijke Zorg Gedurende de opleiding werken de studenten in de praktijk aan praktijkopdrachten. Een schooljaar

Nadere informatie

FUNCTIEOMSCHRIJVING FINANCIAL CONTROLLER

FUNCTIEOMSCHRIJVING FINANCIAL CONTROLLER FUNCTIEOMSCHRIJVING FINANCIAL CONTROLLER 1. Functietitel Financial Controller 2. Doel van de functie Actief bijdragen aan de financieel-economische stuurbaarheid van het ziekenhuis door in te staan voor

Nadere informatie

2015; definitief Verslag van bevindingen

2015; definitief Verslag van bevindingen Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Gemeenteraad van Nederweert Postbus 2728 6030AA NEDERWEERT Programma 8 Postbus 90801 2509 LV

Nadere informatie

Vacature Hoofd Financiën

Vacature Hoofd Financiën Vacature Hoofd Financiën Gezocht: Krachtig Hoofd Financiële en Salarisadministratie Voelt u zich aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Voortgezet Onderwijs? Bent u de krachtige, financiële

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader

FUNCTIEFAMILIE 5.1 Lager kader Doel van de functiefamilie Leiden van een geheel van activiteiten en medewerkers en input geven naar het beleid teneinde een kwaliteitsvolle, klantgerichte dienstverlening te verzekeren en zodoende bij

Nadere informatie

EEN MEERJARIG BELEIDSPLAN MET SMART DOELSTELLINGEN

EEN MEERJARIG BELEIDSPLAN MET SMART DOELSTELLINGEN VOORBEELD VEILIGHEIDSPLAN EEN MEERJARIG BELEIDSPLAN MET SMART DOELSTELLINGEN Hieronder ziet u de hoofdstukken en paragrafen van het veiligheidsplan. Per paragraaf ziet u welke informatie u moet geven.

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 2 Kwaliteitsbeleid 2.2 Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen. Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf:

Kwaliteitshandboek 2 Kwaliteitsbeleid 2.2 Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen. Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: 1/7 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: 15.01.2010 De directie is ervan overtuigd dat deze Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen (SMK s) bijdragen tot een verantwoorde hulp- en dienstverlening.

Nadere informatie

Coördinator Bijna Thuis Huis Best e.o. (11 uur)

Coördinator Bijna Thuis Huis Best e.o. (11 uur) Niemand hoeft in eenzaamheid te sterven Stichting Bijna Thuis Huis Best e.o. opent 30 november a.s. haar deuren in Best. De voorziening is bedoeld voor mensen in de laatste fase van hun leven, die om uiteenlopende

Nadere informatie

Handboek EnergieManagementSysteem

Handboek EnergieManagementSysteem Handboek EnergieManagementSysteem Bedrijfsgegevens: Naam ALFEN bv Adres Hefbrugweg 28 Plaats 1332AP Almere Tel 036 549 3400 website www.alfen.com KvK nr. 3903 7364 Pagina 1 van 6 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...

Nadere informatie

Diensthoofd Brandpreventie (m/v)

Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Graad Diensthoofd (m/v) (A1 A3) Functie Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Plaats in het organogram Je wordt tewerkgesteld als leidinggevende van de Dienst Brandpreventie.

Nadere informatie

Integraal risicomanagement

Integraal risicomanagement Samenvatting Integraal risicomanagement in 40 Nederlandse ziekenhuizen Inhoud Inleiding 3 Onderzoeksvragen 3 Integraal risicomanagement onvoldoende beschreven 4 Aanbevelingen 5 Over VvAA 7 2 VvAA Risicomanagement

Nadere informatie

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR 2/6 FUNCTIEBESCHRIJVING: Adjunct - Directeur Datum opmaak: 22-01-2012 Door: Nancy Cantens (Mentor consult) Datum bijwerking: Door: Reden

Nadere informatie

Thema 2: aanschaf en gebruik van e-healthtoepassingen

Thema 2: aanschaf en gebruik van e-healthtoepassingen Checklist verantwoord e-health inzetten op basis van proefbezoeken Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd Auteurs: Maartje van Hees (ExceptionAll) en Foppe Rauwerda (Beeldzorgadvies) Versie 1.0, 3 juli 2018

Nadere informatie

Procedure 07 CO 2 -prestatieladder. 24 februari 2013 (FKO)

Procedure 07 CO 2 -prestatieladder. 24 februari 2013 (FKO) Procedure 07 CO 2 -prestatieladder 24 februari 2013 (FKO) Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Stuurcyclus Energiemanagement 4 2. Methodiek voor de emissie inventaris 6 Procedure 07 CO 2-prestatieladder 2 Inleiding

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid 2.1 KAM beleidsverklaring De directie van Axent Groen BV onderschrijft het volgende KAM-beleid: Het beleid is er op gericht te willen

Nadere informatie

De organisatie. hanteert geen methodieken noch instrumenten voor de kwaliteitszorg. kwaliteitszorg.

De organisatie. hanteert geen methodieken noch instrumenten voor de kwaliteitszorg. kwaliteitszorg. Bijlage. Schema als vermeld in artikel 26/4, eerste lid Groeiniveaus (0-5) Kwaliteitszorg: organisatie en visie Kwaliteitszorg: betrokkenheid Kwaliteitszorg: methodieken en instrumenten Kwaliteitszorg:

Nadere informatie

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang

Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Pagina 1 van 5 Taak- en functieomschrijving teamleider kinderopvang Doel Het vastleggen van taken, verantwoordelijkheden van een functionaris, met inbegrip van opleidingseisen en salarisindicatie. Van

Nadere informatie

Wij leggen rekenschap af over:

Wij leggen rekenschap af over: VRAGEN Het afleggen van rekenschap. ANTWOORDEN TOELICHTING / VOORBEELDEN VRAAG 1. Onze organisatie legt rekenschap af over onze effecten op de maatschappij, de economie en het milieu. Welke activiteiten

Nadere informatie

AUDITRAPPORT. Revalidatieziekenhuis RevArte. Edegem, België. Datum auditbezoek: 17 tot en met 19 oktober Versie normenset: KZi 3.

AUDITRAPPORT. Revalidatieziekenhuis RevArte. Edegem, België. Datum auditbezoek: 17 tot en met 19 oktober Versie normenset: KZi 3. AUDITRAPPORT Edegem, België Datum auditbezoek: 7 tot en met 9 oktober 7 Versie normenset: KZi 3. Accreditatieprocedure: 7 (Qmentum) Vastgesteld op: 3 november 7 3--7 Inhoud. Samenvatting... 4. Auditbezoek...

Nadere informatie

Informatiebeveiligingsbeleid

Informatiebeveiligingsbeleid Stichting Werken in Gelderland Versiebeheer Eigenaar: Review: Bestuur juni 2019 Versie Status Aangepast Datum Door 0.1 Concept Versiebeheer 31-5-2018 Privacyzaken, Michel Rijnders 1.0 Vastgesteld Vastgesteld

Nadere informatie

HANDBOEK ENERGIE- EN CO 2 - MANAGEMENTSYSTEEM EN16001 ISO 14064

HANDBOEK ENERGIE- EN CO 2 - MANAGEMENTSYSTEEM EN16001 ISO 14064 HANDBOEK ENERGIE- EN CO 2 - MANAGEMENTSYSTEEM EN16001 ISO 14064 VAN AANNEMINGSBEDRIJF GEBR. DE KONING B.V. Naam Functie Datum Paraaf Opstelling: A.P. Kleiberg KAM-coördinator 12-03-2010 Autorisatie: M.

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum

FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum FUNCTIEBESCHRIJVING Medior adviseur Expertisecentrum Algemene informatie Organisatie: MEE Gelderse Poort Afdeling: Primair Proces Functiebenaming: Medior Adviseur Expertisecentrum Datum: 17 juni 2016 Functiegroep:

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg

FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER. Algemeen. Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015. Organisatie: Stichting Magentazorg FUNCTIEBESCHRIJVING: LOCATIEMANAGER Algemeen Organisatie: Stichting Magentazorg Organisatorische eenheid: raad van bestuur Opsteller functiebeschrijving: adviseur P&O Datum voorlopige vaststelling: 29-04-2015

Nadere informatie

STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID

STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID STILZWIJGENDE VERLENGING VAN HET CONTRACT COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID Het contract coördinatie kwaliteit en patiëntveiligheid 2013 wordt stilzwijgend verlengd voor een periode van 12 maanden

Nadere informatie

Norm 1.3 Beveiligingsplan

Norm 1.3 Beveiligingsplan Beantwoording vragen zelftest Suwinet oktober 2014 Norm 1.3 Beveiligingsplan De Inspectie SZW beschrijft norm 1.3 als volgt: De gemeente heeft een formeel vastgesteld beveiligingsbeleid en -plan. Het Beveiligingsplan

Nadere informatie

CONTROLSTATUUT WOONSTICHTING SSW

CONTROLSTATUUT WOONSTICHTING SSW CONTROLSTATUUT WOONSTICHTING SSW Vastgesteld: 23 november 2016 1 Algemene bepalingen 1.1 SSW hanteert three lines of defense, te weten (1) de medewerker zelf, (2) de activiteit businesscontrol in de organisatie

Nadere informatie

MEDEWERKER ONDERSTEUNING

MEDEWERKER ONDERSTEUNING Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het bieden van ondersteuning aan een team op secretarieel, organisatorisch en administratief gebied om bij te dragen aan de teamdoelstellingen. Welke positie neem ik

Nadere informatie

Instaan voor een effectieve en efficiënte logistieke keten van het moment van bestelling tot het afleveren van de goederen bij de interne klanten.

Instaan voor een effectieve en efficiënte logistieke keten van het moment van bestelling tot het afleveren van de goederen bij de interne klanten. FUNCTIEOMSCHRIJVING Hoofd materiaalbeheer en logistieke stromen 1. Functietitel Hoofd materiaalbeheer en logistieke stromen 2. Doel van de functie Instaan voor een correct intern aankoopbeleid door het

Nadere informatie

Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg

Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg Versie 2012 Inleiding 201 Nederlands Normalisatie Instituut. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01

info@bronneberg.nl www.bronneberg.nl KvK Eindhoven: 17136847 BTW/VAT/MwSt: NL 810049429B01 Functieomschrijving office-coördinator Taken en Werkzaamheden Tot de aandachtsgebieden van office-coördinator behoren 'Beleid', Externe contacten, Communicatie en Relatiebeheer, Financiën, Advisering,

Nadere informatie

Checklist documenten

Checklist documenten Checklist documenten De checklist kan gebruikt worden als hulpmiddel bij de voorbereiding voor een -Keurmerk audit. Met de checklist krijgt u een indruk welke onderwerpen mogelijk nog aandacht nodig hebben

Nadere informatie

Beleid Informatiebeveiliging InfinitCare

Beleid Informatiebeveiliging InfinitCare Beleid Informatiebeveiliging InfinitCare Wijzigingshistorie Versie Wie Wanneer Wat 2019-V001 Han Laarhuis 2019-03-04 Aanpassen aan nieuwe ISMS 2019 V096 Han Laarhuis 2016-03-21 Toevoegen Wijzigingshistorie

Nadere informatie

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control

Unitmanager EAD. Resultaatgebieden: 1. Organisatie 2. Maatschappelijke omgeving 3. Bedrijfsvoering 4. Leiderschap 5. Planning en control Unitmanager EAD Organisatiecontext Het Baken wil een werkomgeving bieden die plezierig, inspirerend en lerend is. Wij zien onze medewerkers als mensen met talenten, competenties, passie en ambities, die

Nadere informatie

REGLEMENT RISK- EN AUDITCOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN

REGLEMENT RISK- EN AUDITCOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN REGLEMENT RISK- EN AUDITCOMMISSIE N.V. NEDERLANDSE SPOORWEGEN 24 november 2017 INHOUD HOOFDSTUK 1: Rol en status van het Reglement 1 HOOFDSTUK 2: Samenstelling RAC 1 HOOFDSTUK 3: Taken RAC 2 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Rol: clustermanager Inwoners

Rol: clustermanager Inwoners Datum opmaak: 2017-08-24 Goedgekeurd door secretaris op: Revisiedatum: Eigenaar: Koen De Feyter Doel van de functie Definiëren van de missie, visie en strategie van de cluster inwoners en plannen, organiseren,

Nadere informatie

DNB BEOORDELINGSKADER VOOR DE AUDITFUNCTIE BIJ TRUSTKANTOREN INGEVOLGE DE RIB WTT 2014

DNB BEOORDELINGSKADER VOOR DE AUDITFUNCTIE BIJ TRUSTKANTOREN INGEVOLGE DE RIB WTT 2014 DNB BEOORDELINGSKADER VOOR DE AUDITFUNCTIE BIJ TRUSTKANTOREN INGEVOLGE DE RIB WTT 2014 In het kader van de integere bedrijfsvoering is een trustkantoor met ingang van 1 januari 2015 verplicht om zorg te

Nadere informatie

Integraal Risicomanagement in ziekenhuis Rijnstate

Integraal Risicomanagement in ziekenhuis Rijnstate Integraal Risicomanagement in ziekenhuis Rijnstate 17 februari 2016 G. Gerritsen Seminar Crisisbeheersing Zorgsector SVDC Zeist IRM in Rijnstate Ervaringen in Rijnstate sinds 2007 met invoering integraal

Nadere informatie

Digitaal Veiligheidsplan

Digitaal Veiligheidsplan Digitaal Veiligheidsplan Overzicht aandachtspunten sociale veiligheid 2015-12-01 16:53 Een veilige school is een school waar leerlingen en personeel met plezier leren en werken en waar zij zich zo goed

Nadere informatie

i\ r:.. ING. 1 8 FEB 2016

i\ r:.. ING. 1 8 FEB 2016 Inspectie SZW Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 1111 III III III III * 6SC00-223* > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Langedijk

Nadere informatie

1.GEBRUIKERSGERICHT Rusthuizen, dagverzorging en kortverblijf Serviceflats en woningcomplexen met dienstverlening

1.GEBRUIKERSGERICHT Rusthuizen, dagverzorging en kortverblijf Serviceflats en woningcomplexen met dienstverlening Bijlage bij het Ministerieel besluit van 10 december 2001 inzake kwaliteitszorg in de rusthuizen, centra voor dagverzorging, centra voor kortverblijf, serviceflats en woningcomplexen met (B.S. 28.III.2002).

Nadere informatie

Vergelijking van de eisen in ISO 9001:2008 met die in ISO FDIS 9001:2015

Vergelijking van de eisen in ISO 9001:2008 met die in ISO FDIS 9001:2015 ISO Revisions Nieuw en herzien Vergelijking van de eisen in ISO 9001:2008 met die in ISO FDIS 9001:2015 Inleiding Dit document maakt een vergelijking tussen ISO 9001:2008 en de Final Draft International

Nadere informatie

10 jaar accreditatie ETZ. Josje van Inzen Senior adviseur kwaliteit ETZ

10 jaar accreditatie ETZ. Josje van Inzen Senior adviseur kwaliteit ETZ 10 jaar accreditatie ETZ Josje van Inzen Senior adviseur kwaliteit ETZ Buitengewone Kwaliteit & Veiligheid afgestemd op jou Passie Open Flexibel Presteren Raad van Toezicht Comissie kwaliteit en veiligheid

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF

FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF FUNCTIEPROFIEL: LOCATIEMANAGER STICHTING PETJE AF ALGEMENE KENMERKEN De locatiemanager heeft een leidinggevende functie waarbij de primaire taak bestaat uit het begeleiden van het operationele proces.

Nadere informatie

ZELFEVALUATIE VAN DE THEMA S HOOG RISICO MEDICATIE IDENTITOVIGILANTIE

ZELFEVALUATIE VAN DE THEMA S HOOG RISICO MEDICATIE IDENTITOVIGILANTIE COÖRDINATIE KWALITEIT EN PATIËNTVEILIGHEID TWEEDE MEERJARENPLAN 2013-2017 Contract 2013 ZELFEVALUATIE VAN DE THEMA S HOOG RISICO MEDICATIE IDENTITOVIGILANTIE Sp-ziekenhuizen 1 1. Inleiding Hierna volgt

Nadere informatie

P&O-adviseur. Context. Doel

P&O-adviseur. Context. Doel P&O-adviseur Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en/of de uitvoering van het personeel- en organisatiebeleid voor faculteit(en), dienst(en) of de instelling, binnen de kaders van, wettelijke bepalingen

Nadere informatie

Zie figuur verantwoordelijkheidsverdeling werkplekmanagement.

Zie figuur verantwoordelijkheidsverdeling werkplekmanagement. Verpleegkundig Hoofd Zorgeenheid / Manager 10 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Plaats in de organisatie/oriëntatie:

Nadere informatie

Functiebeschrijving: Directeur audit

Functiebeschrijving: Directeur audit Functiebeschrijving: Directeur audit Functiefamilie Controle en audit functies Voor akkoord Naam leidinggevende Datum + handtekening Naam functiehouder Datum + Handtekening 1. Context van de functie 1.1.

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Deskundige burgerzaken B1-B3 U verzorgt de permanentie aan het vreemdelingenloket en bent verantwoordelijk voor de behandeling van vreemdelingendossiers

Nadere informatie