eria Niveau Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet getoetst Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Nvt Platina Nee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "eria Niveau Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet getoetst Voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Nvt Platina Nee"

Transcriptie

1 AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 SPOEDEISENDE HULP Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium De afdeling Spoedeisende Hulp 1.1 De instelling heeft een actuele vergunning voor het verlenen van spoedeisende hulp diensten. Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing De afdeling Spoedeisende Hulp 1.2 De instelling heeft een actuele vergunning voor het verlenen van spoedeisende hulp diensten. Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet getoetst De afdeling Spoedeisende Hulp 1.3 Het instellingsbeleid en -procedures voor het verlenen van spoedeisende hulp diensten voldoen aan de vigerende wet- en regelgeving. De afdeling Spoedeisende Hulp 1.4 De teamleiders verzamelen informatie over de behoeften aan spoedeisende hulp diensten van hun cliënten. De afdeling Spoedeisende Hulp 1.5 De teamleiders verzamelen informatie over de verwijzende instellingen en verwijzende zorgverleners. De afdeling Spoedeisende Hulp 1.6 Het team gebruikt de over cliënten en verwijzende instellingen en zorgverleners verzamelde informatie om te bepalen welke spoedeisende hulp diensten het zal verlenen. De afdeling Spoedeisende Hulp 1.7 Het team brengt belemmeringen in kaart die de toegang tot spoedeisende hulp diensten bemoeilijken voor cliënten, hun familieleden, zorgverleners en verwijzende instellingen. De afdeling Spoedeisende Hulp 1.8 Het team werkt samen met zijn partners om toegang te verlenen tot het volledige spectrum aan spoedeisende hulp diensten. De afdeling Spoedeisende Hulp 1.9 Het team werkt samen met zijn partners om de gemeenschap, cliënten, hun familieleden, zorgverleners en verwijzende instellingen te informeren over de toegang tot spoedeisende hulp diensten, met inbegrip van de afdeling spoedeisende hulp. De afdeling Spoedeisende Hulp 1.10 De teamleiders werken samen met andere teams, zorgverleners en instellingen om aan de behoeften van hun cliënten te voldoen.

2 De afdeling Spoedeisende Hulp 1.11 De teamleiders evalueren hun diensten regelmatig om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de behoeften van hun cliënten en brengen waar nodig wijzigingen aan. De afdeling Spoedeisende Hulp 2.1 De teamleiders brengen de 'middelen' in kaart die nodig zijn om spoedeisende hulp diensten van goede kwaliteit te verlenen. De afdeling Spoedeisende Hulp 2.2 Het team bestaat uit voldoende medewerkers en is van de juiste samenstelling om 24 uur per dag diensten van goede kwaliteit te verlenen. De afdeling Spoedeisende Hulp 2.3 Het team heeft de werkruimte die nodig is om effectief te werken in de afdeling spoedeisende hulp. De afdeling Spoedeisende Hulp 2.4 Het team heeft een actuele lijst van apparatuur die wordt gebruikt voor het verlenen van spoedeisende hulp diensten, waarin is vermeld waar de apparatuur wordt bewaard, hoe die moet worden gebruikt en of die regelmatig preventief onderhoud behoeft. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Tijdens het gesprek met de hoofdverpleegkundige van de spoedeisende hulp is aangegeven dat het team niet beschikt over een actuele lijst van apparatuur die op de dienst wordt gebruikt. De hoofdverpleegkundige gaf aan dat de technische dienst deze gegevens beschikbaar heeft. De afdeling Spoedeisende Hulp 2.5 Het team beschikt over adequate persoonlijke beschermingsmiddelen die deugdelijk zijn onderhouden. De afdeling Spoedeisende Hulp 2.6 Het team beschikt over spoedeisende hulp apparatuur die functioneel en up to date is en die regelmatig wordt getest. De afdeling Spoedeisende Hulp 2.7 Het team bespreekt met de teamleiders welke aanvullende 'middelen' nodig zijn om spoedeisende hulp diensten van goede kwaliteit te verlenen. De afdeling Spoedeisende Hulp 2.8 De teamleiders pleiten namens het team bij de hoger leidinggevende voor de middelen die nodig zijn om spoedeisende hulp diensten van goede kwaliteit te verlenen. De afdeling Spoedeisende Hulp 3.1 Het team werkt met zijn leidinggevenden en andere teams in de instelling samen aan het plannen van capaciteit bij grote toestroom of piekmomenten in de afdeling spoedeisende hulp. De afdeling Spoedeisende Hulp 3.2 De maatregelen van het team om een grote toestroom aan cliënten te verwerken, bevatten onder meer plannen voor de situatie dat er geen klinische bedden meer beschikbaar zijn. De afdeling Spoedeisende Hulp 3.3 Het team beschikt over een afdelingsplan voor noodsituaties en rampen waarin de rol van de afdeling spoedeisende hulp en de beschikbare hulpmiddelen zijn beschreven.

3 De afdeling Spoedeisende Hulp 3.4 Het team wordt opgeleid, getraind en uitgerust voor noodsituaties en rampen. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Het team op spoedgevallen heeft geen recente training gevolgd voor noodsituaties. Er zijn wel diverse oefeningen geweest. De hoofdverpleegkundige spoedgevallen geeft aan dat een training opgenomen is voor Q2 of 3 en wordt opgesteld op basis van de Maxi MIP en PIT criteria. De afdeling Spoedeisende Hulp 3.5 Het team neemt regelmatig deel aan oefeningen voor rampenopvang. De afdeling Spoedeisende Hulp 4.1 Het team wordt geleid door artsen die geregistreerd zijn. De afdeling Spoedeisende Hulp 4.2 De teamleiders zetten een multidisciplinair team op voor het verlenen van spoedeisende hulp diensten. Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet getoetst De afdeling Spoedeisende Hulp 4.3 Het multidisciplinaire team bevat medisch specialisten en verwijzende instellingen, die samenwerken met zorgverleners en andere medewerkers in de afdeling spoedeisende hulp om de hulpverlening aan en overplaatsing van cliënten te coördineren. Nvt Goud Nee Niet getoetst De afdeling Spoedeisende Hulp 4.4 De teamleden hebben functieprofielen waarin de kwalificaties, taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn vastgelegd. De afdeling Spoedeisende Hulp 4.5 De teamleden benutten hun volledige handelingsbevoegdheid bij het verlenen van spoedeisende hulp diensten. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Nee In gesprek met de directeur verpleegkundige zorg is aangegeven dat functieprofielen waarin kwalificaties, taken, verantwoordelijkheden niet eenduidig en volledig worden vastgelegd. De afdeling Spoedeisende Hulp 4.6 De teamleden volgen trainingen onder meer op het gebied van communicatie, conflictoplossing en leiderschap, ter bevordering van het werken in een team en samenwerken van disciplines. De afdeling Spoedeisende Hulp 4.7 De teamleden overleggen regelmatig om diensten, taken en verantwoordelijkheden op elkaar af te stemmen. De afdeling Spoedeisende Hulp 4.8 Het multidisciplinaire team evalueert zijn functioneren regelmatig en brengt waar nodig verbeteringen aan. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.1 De teamleiders hebben een plan om het werken in de afdeling spoedeisende hulp te promoten bij nieuwe en bestaande teamleden. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.2 De teamleiders hanteren criteria omtrent kwalificaties, ervaring, en de mate waarin zij in het team passen bij de werving en selectie van teamleden. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.3 De teamleiders controleren jaarlijks of elk teamlid over de benodigde kwalificaties beschikt en beoordelen daarbij of certificaten en registraties actueel zijn. Niet voldaan Goud Nee In het gesprek met de hoofdverpleegkundige van de spoedeisende hulp werd aangegeven dat er niet jaarlijks gecontroleerd wordt of elk teamlid over de benodigde kwalificaties beschikt.

4 De afdeling Spoedeisende Hulp 5.4 Nieuwe teamleden krijgen een introductie die ingaat op de organisatie, het team en hun taken en verantwoordelijkheden. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.5 Nieuwe teamleden krijgen een introductie over de specifiek aspecten van het werken op de afdeling spoedeisende hulp. Nvt Goud Nee Niet getoetst De afdeling Spoedeisende Hulp 5.6 Nieuwe teamleden worden getraind in het veilig gebruik van apparatuur, instrumenten en benodigdheden die worden gebruikt in de afdeling spoedeisende hulp. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.7 De zorgverleners ontvangen continue training voor het veilig gebruik van alle (binnen de spoedeisende hulp gehanteerde types) infuuspompen. De afdeling Spoedeisende Hulp Continue training met betrekking tot het veilig gebruik van infuuspompen wordt geregistreerd. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.8 Nieuwe teamleden volgen een specifieke opleiding en training voor het werken op een afdeling spoedeisende hulp. Voldaan Platina Hoge prioriteit Ja De auditor heeft op basis van het gesprek op spoed en het werkplekbezoek op spoed bevestigd gezien dat wel voldaan is aan de Vereiste Instellings Richtlijn training van infuuspompen. Tijdens het gesprek met de verpleegkundige op spoed is dit bevestigd gezien Voldaan Platina Hoge prioriteit Ja In gesprek met de verpleegkundige op de spoed werd aangegeven dat ze training kreeg voor het veilig gebruik van infuuspompen. De registratie is niet getoetst. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.9 Nieuwe teamleden volgen een training over agressie en geweld op de werkplek, om zorgverleners en andere medewerkers te beschermen tegen geweld of agressief gedrag. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.10 Nieuwe teamleden krijgen een training in transculturele zorgverlening voor een effectieve zorgverlening aan alle cliënten. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.11 Nieuwe teamleden worden opgeleid in het hanteren van de instellingsprocedure(s) rond ethische kwesties. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.12 Voor elk teamlid bestaat een actueel personeelsdossier met informatie over de selectieprocedure, de arbeidsovereenkomst, de controle op kwalificaties, certificaten en registraties (indien van toepassing), en de gevolgde opleidingen en trainingen. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.13 Elk teamlid heeft een persoonlijk ontwikkelingsplan. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.14 De teamleiders evalueren regelmatig de prestaties van elk teamlid op een objectieve, interactieve en positieve manier, en nemen deze evaluatie-informatie in het personeelsdossier op. De afdeling Spoedeisende Hulp 5.15 Van elk teamlid is het persoonlijk ontwikkelingsplan opgenomen in zijn personeelsdossier.

5 De afdeling Spoedeisende Hulp 5.16 De teamleiders monitoren en voorzien in de behoeften van elk teamlid aan permanente opleiding, training en professionele ontwikkeling en nemen deze informatie op in het personeelsdossier. De afdeling Spoedeisende Hulp 6.1 De teamleiders hanteren de instellingsafspraken voor het op een eerlijke en rechtvaardige manier toewijzen van cliënten aan teamleden en voor andere verantwoordelijkheden. De afdeling Spoedeisende Hulp 6.2 Het team hanteert een beleid inzake verwachte werktijden, met inbegrip van het maximaal aantal uren per dienst en per week, en eventuele werkomstandigheden die van invloed kunnen zijn op de gezondheid en het welzijn van het team. De afdeling Spoedeisende Hulp 6.3 Het team hanteert een proces van inschatting van de werklast en zo nodig herverdeling over de teamleden bij drukke periodes en pieken binnen de afdeling spoedeisende hulp. De afdeling Spoedeisende Hulp 6.4 De teamleden hebben inspraak in de uitoefening van het werk met inbegrip van het definiëren van rollen en verantwoordelijkheden en het toewijzen van patiënten, voor zover van toepassing. De afdeling Spoedeisende Hulp 6.5 De teamleiders zien toe op vermoeidheid en stress van de teamleden om factoren die hieraan bijdragen te onderkennen en zo nodig te beïnvloeden. De afdeling Spoedeisende Hulp 6.6 Teamleden kunnen gebruik maken van beleid op de werkplek dat erop gericht is hun gezondheid en welzijn te verbeteren. De afdeling Spoedeisende Hulp 6.7 Voor de teamleden is psychische begeleiding beschikbaar, vooral na een schokkende gebeurtenis. De afdeling Spoedeisende Hulp 6.8 Het team beschikt over een eerlijk en objectief proces om bijdragen van teamleden op waarde te schatten. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.1 De afdeling spoedeisende hulp is door een juiste signalering gemakkelijk te vinden. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.2 Het team zorgt dat de afdeling spoedeisende hulp 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is voor cliënten en familieleden. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.3 Een verpleegkundige of arts neemt cliënten over van medische noodhulpdiensten en verricht tijdig een eerste beoordeling.

6 De afdeling Spoedeisende Hulp 7.4 Het team beschikt over een procedure om alle cliënten die zich bij de afdeling spoedeisende hulp melden te beoordelen. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.5 Het team merkt een te grote toestroom naar de afdeling spoedeisende hulp snel op en volgt de protocollen om cliënten elders binnen de instelling onder te brengen. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.6 Het team hanteert eerst de eigen protocollen voor het opvangen van pieken of een te grote toestroom, voordat het bij andere zorginstellingen om hulp vraagt of ambulances ergens anders heen stuurt. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.7 Het team meet de snelheid waarmee medewerkers van de afdeling spoedeisende hulp cliënten van ambulances overnemen en stelt en behaalt doelen voor de aanrijtijd naar de afdeling spoedeisende hulp. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.8 Het team monitort de snelheid waarmee cliënten uit ambulances worden overgenomen en gebruikt die informatie om zijn diensten te verbeteren. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.9 Het team neemt de cliëntinformatie van de medische noodhulpdiensten op in het cliëntdossier. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.10 Het team deelt relevante informatie over de cliënt met de medische noodhulpdiensten. De afdeling Spoedeisende Hulp 7.11 Het team zorgt voor het vaststellen, bijhouden en benchmarken van gegevens over wachttijden voor diensten en informatie, en de verblijfsduur in de afdeling spoedeisende hulp. De afdeling Spoedeisende Hulp 8.1 Het team gebruikt een standaardprocedure voor het verrichten van een triage. De afdeling Spoedeisende Hulp 8.2 Het team verricht tijdig een triage voor elke cliënt. De afdeling Spoedeisende Hulp 8.3 Met toestemming van de cliënt verzamelt het team informatie over de gezondheidsgeschiedenis van de cliënt om de zorgbehoefte vast te stellen. De afdeling Spoedeisende Hulp 8.4 Het team volgt vaste criteria en verzamelt input van de andere zorgverleners van de cliënt om onmiddellijke en dringende zorgbehoeften in kaart te brengen en zorgprioriteiten vast te stellen. De afdeling Spoedeisende Hulp 8.5 Het team informeert cliënten in de wachtruimte over wachttijden voor onderzoek en behandeling. Nvt Goud Nee Niet getoetst

7 De afdeling Spoedeisende Hulp 8.6 Na de eerste triage adviseert het team de cliënten die Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet getoetst op zorg wachten zich opnieuw te melden als hun toestand verandert. De afdeling Spoedeisende Hulp 8.7 Het team houdt in de gaten of er mogelijke ziekteprogressie is van cliënten die in de afdeling spoedeisende hulp wachten. De afdeling Spoedeisende Hulp 8.8 Het team beschikt over beleid en procedures die verzekeren dat de triage van cliënten opnieuw plaatsvindt bij ziekteprogressie. De afdeling Spoedeisende Hulp 8.9 Het team noteert de eerste triage en alle herbeoordelingen in het cliëntdossier. De afdeling Spoedeisende Hulp 9.1 Na de triage verricht het team een tijdige beoordeling van elke cliënt. De afdeling Spoedeisende Hulp 9.2 Het team beoordeelt de fysieke gezondheid van de cliënt. De afdeling Spoedeisende Hulp 9.3 Het team beoordeelt de psychosociale gezondheid van de cliënt. De afdeling Spoedeisende Hulp 9.4 Het team verifieert na de triage de medicatie samen met de cliënt. Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja De auditor heeft op basis van de gesprekken en werkplekbezoeken op spoed bevestigd gezien dat er voldaan is aan de Vereiste Instellings- Richtlijn medicatieverificatie. De spoedarts toont aan de hand van 2 patiëntendossiers hoe de medicatieverificatie gebeurt. De auditor heeft ook kunnen objectiveren bij een binnenkomende patiënt dat de verificatie daadwerkelijk gebeurt. De instelling beschikt over een protocol na triage. Daarin staat dat de instelling een lijst met actuele medicatie moet hebben en er een vergelijking van deze medicatielijst voor triage met de nieuwe voorgeschreven medicatie dient te gebeuren. Het protocol documenteert dat de twee lijsten met elkaar vergeleken worden en dat verschillen worden opgelost. Het protocol stelt dat medicatie verificatie een gedeelde verantwoordelijkheid is van cliënt en zorgverleners. De afdeling Spoedeisende Hulp De instelling beschikt over een protocol voor medicatieverificatie van cliënten na triage. Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja De afdeling Spoedeisende Hulp Het protocol omvat een lijst van de meest actuele medicatie die de cliënt gebruikt (de best mogelijke medicatiegeschiedenis). De afdeling Spoedeisende Hulp Het protocol omvat een vergelijking van deze medicatielijst vóór opname met de nieuwe door de organisatie voorgeschreven medicatie. Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja De afdeling Spoedeisende Hulp Het protocol vereist documentatie waaruit blijkt dat de Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja twee lijsten met elkaar vergeleken zijn; dat verschillen getraceerd, besproken en opgelost zijn; en dat eventuele noodzakelijke wijzigingen in de nieuwe medicatie doorgevoerd zijn.

8 De afdeling Spoedeisende Hulp Het protocol stelt duidelijk dat medicatieverificatie een Voldaan Diamant Hoge prioriteit Ja gedeelde verantwoordelijkheid is van de cliënt en de zorgverleners. De afdeling Spoedeisende Hulp 9.5 Medicatieverificatie bij opname Nvt None Nee De afdeling Spoedeisende Hulp 9.6 Het team heeft 24 uur per dag toegang tot radiologisch en laboratoriumonderzoek en -uitslagen. De afdeling Spoedeisende Hulp 9.7 Voor cliënten in een levensbedreigende of urgente situatie heeft het team voorrang bij radiologisch en laboratoriumonderzoek, uitslagen en het overleg met en advies van deskundigen. De afdeling Spoedeisende Hulp 9.8 Het team hanteert een procedure om diagnoses van cliënten zorgvuldig met zorgverleners en andere medewerkers te communiceren bij afwijking van de aanvankelijke diagnose met de uitslagen van radiologisch en laboratoriumonderzoek. De afdeling Spoedeisende Hulp 9.9 Het team beoordeelt de cliënt regelmatig en past de behandeling aan bij substantiële wijziging van de gezondheidstoestand van de cliënt. De afdeling Spoedeisende Hulp 10.1 Het team hanteert een beleid met betrekking tot informed consent dat voldoet aan vigerende wet- en regelgeving. De afdeling Spoedeisende Hulp 10.2 Het team hanteert een procedure voor cliënten die tegen medisch advies in het ziekenhuis verlaten. De afdeling Spoedeisende Hulp 10.3 Tijdens de inschrijving van de cliënt legt een teamlid aan de cliënt en eventuele familieleden uit wat de gang van zaken is, en waar en door wie de diensten verleend zullen worden. De afdeling Spoedeisende Hulp 10.4 Het team verkrijgt informed consent van de cliënt vóór het verlenen van behandeling of onderzoek. De afdeling Spoedeisende Hulp 10.5 Het team hanteert een specifieke procedure wanneer cliënten niet in staat zijn om informed consent te geven. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Nee In gesprek met de spoedarts wodt aangegeven dat een patiënt voor een chirurgische ingreep door de chirurg op de hoogte wordt gebracht wat de behandeling en het onderzoek zal inhouden. Dit wordt volgens de spoedarts zeker en vast niet altijd vastgelegd in het medisch dossier De afdeling Spoedeisende Hulp 10.6 Het team hanteert een cliëntidentificatieprotocol bij alle diensten en procedures. Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja De auditor heeft tijdens het bezoek aan de afdeling spoed en in gesprek met verpleegkundigen bevestigd gezien dat wel is voldaan aan de Vereiste Instellings- Richtlijn cliëntidentificatie. De instelling beschikt over een gedocumenteerde methode en gebruikt minimaal 2 methodes om een cliënt te identificeren.

9 De afdeling Spoedeisende Hulp De instelling beschikt over een gedocumenteerde Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja methode van cliëntidentificatie (bijv. polsbandjes, fotoidentificatie) die standaard is in de hele instelling. De afdeling Spoedeisende Hulp Het team gebruikt minimaal twee methodes (bijv. naam en geboortedatum) om een cliënt te identificeren voordat een dienst wordt verleend of procedure wordt toegepast. Het kamernummer van de cliënt kan niet worden gebruikt om de cliënt te identificeren. De afdeling Spoedeisende Hulp 10.7 Het team gebruikt gestandaardiseerde klinische meetmethodes om de pijn van de cliënt te beoordelen en te behandelen. Voldaan Goud Hoge prioriteit Ja De afdeling Spoedeisende Hulp 10.8 Vóór de uitgifte van medicatie beoordeelt een gekwalificeerd teamlid elke medicatieopdracht op volledigheid en nauwkeurigheid. De afdeling Spoedeisende Hulp 10.9 Het team houdt zich aan toegewezen taken en verantwoordelijkheden bij het reanimeren van cliënten. De afdeling Spoedeisende Hulp Het team onderkent medisch-juridische kwesties in de afdeling spoedeisende hulp en gaat daar zorgvuldig mee om. De afdeling Spoedeisende Hulp 11.1 Het team hanteert schriftelijke criteria voor de overdracht van cliënten. De afdeling Spoedeisende Hulp 11.2 Het team bereidt cliënten en familieleden voor op wat zij bij de overdracht of het ontslag kunnen verwachten en geeft instructies voor nazorg. De afdeling Spoedeisende Hulp 11.3 Het team past criteria voor zorgoverdracht toe om te beoordelen en vast te leggen of een cliënt kan worden overgedragen. In gesprek met de spoedarts wodt aangegeven dat onder andere in het triagescherm zichtbaar is of de patiënt klaar is om overgeplaatst te worden. De afdeling Spoedeisende Hulp 11.4 Het team beoordeelt de behoefte van de cliënt aan ondersteuning en/of voortgezette medische zorg tijdens overdracht of bij ontslag. De afdeling Spoedeisende Hulp 11.5 Het team stemt de te verlenen zorg aan de cliënt af met andere afdelingen binnen de instelling of met zorgverleners buiten de instelling. De afdeling Spoedeisende Hulp 11.6 Het team hanteert standaardprocessen en - procedures om overdrachten van cliënten naar andere zorginstellingen en naar andere afdelingen binnen de instelling tijdig af te stemmen. De afdeling Spoedeisende Hulp 11.7 Het team werkt samen met een 'ontslagplanner' of 'beddenmanager' bij de beoordeling van cliënten voor verwijzing naar andere zorginstellingen en zorgprogramma's, wanneer er geen klinisch bed beschikbaar is.

10 De afdeling Spoedeisende Hulp 11.8 Het team verifieert bij verwijzing of overdracht aan een andere afdeling of zorgverlener binnen of buiten de instelling samen met de cliënt de medicatie en verstrekt hierover informatie aan de volgende zorgverlener. De afdeling Spoedeisende Hulp 11.9 Het team draagt tijdens overdrachten informatie op een effectieve manier over aan andere zorgverleners. Niet voldaan Platina Hoge prioriteit Ja De auditor heeft op basis van de gesprekken en werkplekbezoeken op de spoedeisende dienst bevestigd gezien dat er niet voldaan is aan de Vereiste Instellings Richtlijn informatie overdracht. Het instellingsprotocol overdracht cliëntinformatie is niet volledig. Er is geen beleid vastgelegd dat de overdracht gestandaardiseerd is bij overdracht van MUG, PIT en ambulanciers. Bij ontslag van de patiënten wordt er een checklist gebruikt. De afdeling Spoedeisende Hulp De instelling beschikt tijdens overdrachten over een in de instelling gestandaardiseerd protocol voor de overdracht van cliëntinformatie (bijv. met de readbacktechniek, de SBAR-techniek of met elektronische medische bestanden). Niet voldaan Platina Hoge prioriteit Ja In gesprek met de spoedarts werd aangegeven dat de overdracht van patiënt naar een interne afdelingen niet volgens een gestandaardiseerd protocol gaat. Bij analyse van SAM is vastgesteld dat er geen gestandaardiseerd protocol is geformuleerd voor de overdrachten tussen artsen onderling en tussen verschillende soorten specialisten/vakgroepen. Er is geen protocol geformuleerd hoe overdracht vanuit MUG, PIT en ambulanciers dient plaats te vinden. De afdeling Spoedeisende Hulp Het team gebruikt tijdens overdrachten hulpmiddelen (bijv. overdrachtsformulieren, checklists) voor de tijdige overdracht van cliëntinformatie. Niet voldaan Platina Hoge prioriteit Ja In gesprek met de spoed arts, spoedverpleegkundige en door middel van analyse van een verpleegkundig dossier werd gezien dat er gebruik gemaakt wordt van een checklist voor overdracht aan de volgende verpleegkundige indien de patiënt wordt opgenomen in het ziekenhuis. Er wordt niet gebruik gemaakt van een overdracht hulpmiddel als over de patiënt telefonisch wordt gecommuniceerd door de MUG, PIT of ambulanciers. De auditor stel vast dat er geen eenduidig en congruente vastlegging gebeurt bij overdrachten vanuit MUG, PIT of ambulanciers. De afdeling Spoedeisende Hulp Het team neemt een volledig verslag van het ontslag of de overdracht op in het cliëntdossier, inclusief een samenvatting van de verleende diensten. De afdeling Spoedeisende Hulp Het team draagt de informatie van medische noodhulpdiensten, triage, evaluatie en opnames over aan zorgverleners die de zorg overnemen van de spoedeisende hulp. De afdeling Spoedeisende Hulp 12.1 Het team houdt een volledig en actueel dossier bij voor elke cliënt. De afdeling Spoedeisende Hulp 12.2 Het team gebruikt een uniek cliëntidentificatiemiddel voor koppeling van het dossier aan de cliënt. De afdeling Spoedeisende Hulp 12.3 Het team beschikt over een standaardprocedure om in het dossier van de cliënt op te nemen alle diagnostiek, behandeling en medicatie, alsmede een lijst van teamleden die betrokken zijn bij de zorg voor de cliënt.

11 De afdeling Spoedeisende Hulp 12.4 Het team bergt dossiers van cliënten zodanig op dat de privacy en vertrouwelijkheid van cliëntinformatie beschermd wordt. Het elektronische patiëntendossier wordt beveiligd met behulp van een eigen inlog van de arts, vastgesteld door de auditor tijdens het interview met de spoedarts. De beveiliging van het verpleegkundig dossier is door de NIAZ auditor niet beoordeeld. De afdeling Spoedeisende Hulp 12.5 Zorgverleners en andere medewerkers hebben tijdig toegang tot het cliëntdossier. De afdeling Spoedeisende Hulp 12.6 Het team verricht een interne audit bij cliëntdossiers om na te gaan of zij nauwkeurig en actueel zijn en voldoen aan het instellingsbeleid en -procedures met betrekking tot informatiebeheer. De afdeling Spoedeisende Hulp 12.7 Het team gebruikt de resultaten van interne audits voor verbeteringen in zijn cliëntdossiers, indien van toepassing. De afdeling Spoedeisende Hulp 13.1 Het team gebruikt evidence-based richtlijnen voor spoedeisende hulp diensten. De afdeling Spoedeisende Hulp 13.2 Het team volgt een standaardprocedure om evidencebased richtlijnen voor spoedeisende hulp diensten te selecteren. De afdeling Spoedeisende Hulp 13.3 Het team beschikt over een procedure om te kiezen tussen tegenstrijdige evidence-based richtlijnen, diverse aanbevelingen of de toepassing van meer dan één richtlijn voor cliënten met comorbiditeit. De afdeling Spoedeisende Hulp 13.4 De procedure van beoordelen van cliënten is gebaseerd op evidence-based richtlijnen. De afdeling Spoedeisende Hulp 13.5 Het team heeft zorgpaden voor veel voorkomende aandoeningen. De afdeling Spoedeisende Hulp 13.6 Het team heeft op de 'werkvloer' toegang tot richtlijnen. De afdeling Spoedeisende Hulp 13.7 Het team beoordeelt zijn richtlijnen regelmatig om te controleren of die actueel zijn en de huidige stand van onderzoek en best practices weerspiegelen. De afdeling Spoedeisende Hulp 13.8 Het team deelt met vergelijkbare instellingen onderzoeken, richtlijnen en benchmarkinformatie. De afdeling Spoedeisende Hulp 14.1 Het team identificeert reduceert en managet de risico's voor de veiligheid van cliënt en medewerkers in de afdeling spoedeisende hulp. Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Niet getoetst De afdeling Spoedeisende Hulp 14.2 Het team identificeert, isoleert en behandelt cliënten met bekende of vermoede infectieziekten. Nvt Goud Hoge prioriteit Nee De afdeling Spoedeisende Hulp 14.3 Elk teamlid wordt regelmatig gescreend en zo nodig ingeënt tegen veel voorkomende besmettelijke ziekten.

12 De afdeling Spoedeisende Hulp 14.4 Zorgverleners en andere medewerkers wisselen regelmatig informatie over veiligheidsrisico's uit om het risico op fouten te verminderen en de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren. De afdeling Spoedeisende Hulp 14.5 Het team volgt het beleid van de instelling om over ongewenste gebeurtenissen met cliënten en familieleden te communiceren. De afdeling Spoedeisende Hulp 14.6 Het team registreert alle incidenten, bijna-ongevallen en ongewenste gebeurtenissen en vermeldt, indien van toepassing, deze in het dossier van de cliënt. De afdeling Spoedeisende Hulp 14.7 Het team is op de hoogte van de frequentie waarmee incidenten, bijna-ongevallen en ongewenste gebeurtenissen voorkomen, monitort en analyseert deze. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.1 Het team heeft een kwaliteits- en veiligheidsplan dat verbeterpunten en actieplannen in kaart brengt. Niet voldaan Goud Hoge prioriteit Nee Tijdens het gesprek met de verpleegkundige, spoed arts en hoofdverpleegkundige op de spoedeisende hulp werd aangegeven dat er meer geregistreerd wordt dan voorheen. Exacte cijfers konden niet gegeven worden aan de auditor. Geauditeerde verpleegkundigen op spoed geven aan niet op de hoogte te zijn wat er allemaal geregistreerd wordt en hoe dit geanalyseerd wordt. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.2 De teamleden nemen actief deel aan initiatieven voor kwaliteitsverbetering. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.3 Het team houdt diagnosespecifieke uitkomstmetingen bij. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.4 De instelling monitort procesmetingen voor de beoordeling van spoedeisende hulp dienstverlening. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.5 De instelling monitort meningen van cliënten over de kwaliteit van haar spoedeisende hulp dienstverlening. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.6 Het team combineert zijn activiteiten ter verbetering van kwaliteit en veiligheid om de inzet van middelen en medewerkers te monitoren en te verbeteren. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.7 Het team identificeert en bewaakt indicatoren van cliëntveiligheid als onderdeel van zijn integrale kwaliteit en veiligheid. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.8 Het team vergelijkt zijn resultaten met die van vergelijkbare teams, diensten of instellingen. De afdeling Spoedeisende Hulp 15.9 Het team bespreekt de resultaten van evaluaties en verbeteringen met medewerkers, cliënten en familieleden.

MEDISCHE ZORG. AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017. Aangemaakt: 2/28/2017. Beoordelingscrit eria. Criterium. Criterium #

MEDISCHE ZORG. AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017. Aangemaakt: 2/28/2017. Beoordelingscrit eria. Criterium. Criterium # AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 MEDISCHE ZORG Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Medische (niet-chirurgische) zorg

Nadere informatie

eria Niveau Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Klinisch leiderschap Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Klinisch leiderschap Nvt Platina Nee Klinisch leiderschap

eria Niveau Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Klinisch leiderschap Nvt Goud Hoge prioriteit Nee Klinisch leiderschap Nvt Platina Nee Klinisch leiderschap AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 AMBULANTE ZORG Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Kritisch proces Kwaliteitsdimen sies Ambulante

Nadere informatie

Beoordelingscrit eria. Niveau

Beoordelingscrit eria. Niveau AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 ONCOLOGISCHE ZORG Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Oncologische zorg 1.1 De teamleiders

Nadere informatie

NIAZ Qmentum International. De afdeling Spoedeisende Hulp. Normen. Normen

NIAZ Qmentum International. De afdeling Spoedeisende Hulp. Normen. Normen NIAZ Qmentum International De afdeling Spoedeisende Hulp Normen Normen De normen voor spoedeisende hulp afdelingen zijn bedoeld voor instellingen die eerste hulp verlenen aan cliënten met een breed spectrum

Nadere informatie

Proefauditbezoek september 2017

Proefauditbezoek september 2017 Proefauditbezoek 19 20 september 2017 Dank u Aan alle medewerkers, artsen en directie SJK ziekenhuis vzw voor het warme, vriendelijke onthaal en de open antwoorden op alle vragen Aan de cel kwaliteit en

Nadere informatie

Proefauditbezoek Heilige Familie Rumst

Proefauditbezoek Heilige Familie Rumst Proefauditbezoek Heilige Familie Rumst 15 en 16 februari 2017 Dank u Aan alle medewerkers, artsen en directie AZ Heilige Familie Rumst voor het warme, vriendelijke onthaal en de open antwoorden op alle

Nadere informatie

OPERATIEKAMERS EN OPERATIEKWARTIER

OPERATIEKAMERS EN OPERATIEKWARTIER AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 OPERATIEKAMERS EN OPERATIEKWARTIER Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Operatiekamers

Nadere informatie

Beoordelingscrit eria. Infectiepreventie en bestrijding 2.7 De instelling vraagt input van de IPC- Voldaan Platina Nee Infectiepreventie Effectiviteit

Beoordelingscrit eria. Infectiepreventie en bestrijding 2.7 De instelling vraagt input van de IPC- Voldaan Platina Nee Infectiepreventie Effectiviteit Sint-JozefkliniekStartdatum audit: 9/18/2017 Aangemaakt: 9/21/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Kritisch proces Kwaliteitsdimens ies Infectiepreventie

Nadere informatie

Zorg op gebied van middelenmisbruik en verslaving

Zorg op gebied van middelenmisbruik en verslaving NIAZ Qmentum International Zorg op gebied van middelenmisbruik en verslaving Normen Normen Middelen die misbruikt kunnen worden, zijn onder meer drugs, alcohol en op recept of vrij verkrijgbare geneesmiddelen.

Nadere informatie

Functieprofiel doktersassistent(e)

Functieprofiel doktersassistent(e) Functieprofiel doktersassistent(e) Algemene uitgangspunten Respectvol omgaan met patiënten en collega s. Je bent allround doktersassistent(e) in een team die samen verantwoordelijk is voor alle doktersassistent(e)

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137

Keuzedeel mbo. Zorg en technologie. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0137 Keuzedeel mbo Zorg en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0137 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis

Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis Q&A De veranderde werkwijze Veilig Thuis Informatie voor professionals die werken volgens de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 1. In welke stap van de meldcode neem ik contact op met Veilig

Nadere informatie

NIAZ Qmentum International. Revalidatiezorg. Normen. Normen

NIAZ Qmentum International. Revalidatiezorg. Normen. Normen NIAZ Qmentum International Revalidatiezorg Normen Normen Revalidatie wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gedefinieerd als een proces dat mensen met een handicap als gevolg van letsel (bijv.

Nadere informatie

Trajectlijn keuzedeel Zorg en Technologie Code K SBU - niveau 3 Gekoppeld aan Verzorgende- IG (3) en Maatschappelijke Zorg (3)

Trajectlijn keuzedeel Zorg en Technologie Code K SBU - niveau 3 Gekoppeld aan Verzorgende- IG (3) en Maatschappelijke Zorg (3) Trajectlijn keuzedeel Zorg en Technologie Code K0137 480 SBU - niveau 3 Gekoppeld aan Verzorgende- IG (3) en Maatschappelijke Zorg (3) D1 Voorlichting en advies geven aan cliënten over technologische hulpmiddelen

Nadere informatie

Bedrijfsmaatschappelijk werker

Bedrijfsmaatschappelijk werker Bedrijfsmaatschappelijk werker Doel Verlenen van hulp aan werknemers met (dreigende) (psycho)sociale moeilijkheden, alsmede adviseren van leidinggevenden over (psycho)sociale vraagstukken, binnen het sociaal

Nadere informatie

1.4. De kinderverpleegkundige organiseert en coördineert de verpleegkundige zorg rond het zieke kind.

1.4. De kinderverpleegkundige organiseert en coördineert de verpleegkundige zorg rond het zieke kind. De opleiding tot kinderverpleegkundige Eindtermen van de opleiding tot kinderverpleegkundige 1. Vakinhoudelijk handelen Verzamelen en interpreteren van gegevens 1.1. De kinderverpleegkundige verzamelt

Nadere informatie

In de bijlage treft u het definitieve rapport aan, uw reactie op het concept rapport is hierin verwerkt.

In de bijlage treft u het definitieve rapport aan, uw reactie op het concept rapport is hierin verwerkt. > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen LangeLand Ziekenhuis Raad van bestuur T.a.v. Postbus 3015 2700 KJ ZOETERMEER Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401 DA Heerlen T 088 120 50 00 F 088

Nadere informatie

Toetsingscriteria ZKN-Keurmerk

Toetsingscriteria ZKN-Keurmerk Toetsingscriteria ZKN-Keurmerk Toelichting opzet van het toetsingsmodel. Indien wordt verwezen naar het aanwezig zijn van een procedure, dan wordt deze geacht te zijn opgesteld, ingevoerd en intern getoetst.

Nadere informatie

NIAZ Qmentum International. Langdurige zorg en dagopvang. Normen. Normen

NIAZ Qmentum International. Langdurige zorg en dagopvang. Normen. Normen NIAZ Qmentum International Langdurige zorg en dagopvang Normen Normen Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) groeit het aandeel 60 plussers wereldwijd sterker dan elke andere leeftijdsgroep, doordat

Nadere informatie

NIAZ Qmentum International. Eerstelijnsgezondheidszorg. Normen. Normen

NIAZ Qmentum International. Eerstelijnsgezondheidszorg. Normen. Normen NIAZ Qmentum International Eerstelijnsgezondheidszorg Normen Normen De eerstelijnsgezondheidszorg is de zorg die wordt verleend door de zorginstelling die het eerste aanspreekpunt is voor de cliënt. Gewoonlijk

Nadere informatie

Zorginnovaties en technologie

Zorginnovaties en technologie Keuzedeel mbo Zorginnovaties en technologie gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0138 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport

Nadere informatie

Privacyverklaring Karin van der Donk Z.O.M. Zorg op Maat

Privacyverklaring Karin van der Donk Z.O.M. Zorg op Maat Privacyverklaring Karin van der Donk Z.O.M. Zorg op Maat Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft u het recht om te weten wat Karin van der Donk Z.O.M. met uw gegevens doet. Dit wordt

Nadere informatie

Beoordelingscrit eria. Niveau

Beoordelingscrit eria. Niveau AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 LEIDERSCHAP Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Leiderschap 1.1 De instellingsleiding

Nadere informatie

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd

Concretere eisen om te (kunnen) voldoen aan relevante wet- en regelgeving zijn specifiek benoemd >>> Overgang Maatstaf 2016 Onderstaand overzicht bevat de selectie van de geheel nieuwe eisen uit de Maatstaf 2016 en de eisen waarbij extra of andere accenten zijn gelegd, inclusief een korte toelichting.

Nadere informatie

Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR)

Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) Privacyverklaring Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) In deze privacyverklaring informeert SZR u over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de wijze waarop SZR met uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Set generieke kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief

Set generieke kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief Set generieke kwaliteitscriteria vanuit patiëntenperspectief De hierna genoemde generieke kwaliteitscriteria zijn geldend voor iedere chronische patiënt en geformuleerd vanuit het perspectief van patiënten

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE SPOED

ONTHAALBROCHURE SPOED ONTHAALBROCHURE SPOED Sint-Dimpna Ziekenhuis J.-B. Stessensstraat 2 2440 Geel T 014 57 70 00 www.ziekenhuisgeel.be INSCHRIJVING Bij aanmelding op onze spoedafdeling passeert u eerst het onthaal waar u

Nadere informatie

In de bijlage treft u het definitieve rapport aan, uw reactie op het concept rapport is hierin verwerkt.

In de bijlage treft u het definitieve rapport aan, uw reactie op het concept rapport is hierin verwerkt. > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen RadboudUMC Raad van bestuur T.a.v.... Postbus 9101 6500 HB NIJMEGEN Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401 DA Heerlen T 088 120 50 00 F 088 120 50 01

Nadere informatie

Trajectlijn keuzedeel Zorginnovaties en technologie Code K SBU - niveau 4 Gekoppeld aan MBO - Verpleegkundige (4) en Maatschappelijke Zorg (4)

Trajectlijn keuzedeel Zorginnovaties en technologie Code K SBU - niveau 4 Gekoppeld aan MBO - Verpleegkundige (4) en Maatschappelijke Zorg (4) Trajectlijn keuzedeel Zorginnovaties en technologie Code K0138 480 SBU - niveau 4 Gekoppeld aan MBO - Verpleegkundige (4) en Maatschappelijke Zorg (4) D1 K1 Multidisciplinair samenwerken m.b.t. de inzet

Nadere informatie

Wat mag u als patiënt van uw huisarts verwachten

Wat mag u als patiënt van uw huisarts verwachten Wat mag u als patiënt van uw huisarts verwachten 1 Vertrouwen in zorg Wat mag u als patiënt van uw huisarts verwachten? Een huisarts met het keurmerk voldoet aan kwaliteitsnormen. Deze normen zijn gebaseerd

Nadere informatie

INFECTIEBESTRIJDING EN BESTRIJDING

INFECTIEBESTRIJDING EN BESTRIJDING AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 INFECTIEBESTRIJDING EN BESTRIJDING Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing Infectiepreventie

Nadere informatie

Bezoekersinformatie. Intensive Care. Algemene informatie

Bezoekersinformatie. Intensive Care. Algemene informatie Intensive Care Bezoekersinformatie Algemene informatie Inleiding Uw familielid of naaste is zojuist opgenomen op de afdeling Intensive Care ook wel afgekort als IC. Letterlijk betekent Intensive Care intensieve

Nadere informatie

NIAZ Qmentum International. Verloskundige zorg. Normen. Normen

NIAZ Qmentum International. Verloskundige zorg. Normen. Normen NIAZ Qmentum International Verloskundige zorg Normen Normen Verloskundige zorg wordt gedefinieerd als de zorg die vrouwen tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraambed (postnatale zorg) ontvangen. Postnatale

Nadere informatie

CHECKLIST ZORGBELEIDSPLAN IC-AFDELINGEN IN NEDERLAND. Nederlandse Vereniging voor Intensive Care

CHECKLIST ZORGBELEIDSPLAN IC-AFDELINGEN IN NEDERLAND. Nederlandse Vereniging voor Intensive Care CHECKLIST ZORGBELEIDSPLAN IC-AFDELINGEN IN NEDERLAND Nederlandse Vereniging voor Intensive Care 1 Inhoudsopgave Blauwdruk Zorgbeleidsplan... 3 De IC- patiënt... 4 Hoe werken de professionals op de IC?...

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk

VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk VOORTGANGSRAPPORTAGE Pedagogisch Werk Jeugdzorg BOL Leerjaar 2 Praktijk 2010-2013 volgens het kwalificatiedossier Jeugdzorg 2011. 1=startniveau, 2= aardig eindje op weg 3= beginnend beroepsbeoefenaar Kerntaak

Nadere informatie

Contactnummer: Francis Vermote hoofdverpleegkundige. dr. Peter Casteleyn verantwoordelijke arts spoedgevallendienst

Contactnummer: Francis Vermote hoofdverpleegkundige. dr. Peter Casteleyn verantwoordelijke arts spoedgevallendienst spoedgevallendienst Op de spoedgevallendienst kunt u terecht voor alle dringende medische problemen. We beschikken over de nodige faciliteiten om patiënten in de meest kritische toestand op te vangen.

Nadere informatie

Bijlage behorend bij hoofdstuk van het jaarverslag 2004 HDT-Oost

Bijlage behorend bij hoofdstuk van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 7.8.3 van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 7.8.3 van het jaarverslag 2004 HDT-Oost Bijlage behorend bij hoofdstuk 6.1 van het jaarverslag 2004

Nadere informatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie pagina 1 4 Profiel praktijkopleider Norm Een praktijkopleider speelt in het leerbedrijf een cruciale rol in het succesvol opleiden van onderwijsdeelnemers tot goed geschoolde vakmensen. Het is daarom dat

Nadere informatie

Keuzedeel mbo. Triage. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0289

Keuzedeel mbo. Triage. gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo. Code K0289 Keuzedeel mbo Triage gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0289 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2016 2 van

Nadere informatie

AUDITRAPPORT. AZ Turnhout. Turnhout, België. Datum auditbezoek: 23 t/m 27 januari Versie normenset: NIAZ Qmentum 3.0

AUDITRAPPORT. AZ Turnhout. Turnhout, België. Datum auditbezoek: 23 t/m 27 januari Versie normenset: NIAZ Qmentum 3.0 AUDITRAPPORT Turnhout, België Datum auditbezoek: t/m 7 januari 7 Versie normenset: NIAZ Qmentum. Accreditatieprocedure: 7 (Qmentum) Vastgesteld op: Inhoud Inleiding.... Samenvatting... 4. Auditinformatie...

Nadere informatie

Ontslag uit het Erasmus MC

Ontslag uit het Erasmus MC Ontslag uit het Erasmus MC Wanneer u in het Erasmus MC bent of wordt opgenomen, komt er een moment waarop u weer naar huis mag of wordt overgeplaatst naar een andere zorginstelling. Voordat u het ziekenhuis

Nadere informatie

Implementatie Zorgstandaard Integrale Geboortezorg

Implementatie Zorgstandaard Integrale Geboortezorg Implementatie Zorgstandaard Integrale Geboortezorg Uitwerking cruciale elementen Zorgstandaard Fase Wat Wanneer Fase 0 Face 0 Plan van aanpak 1-7-2017 HD Fase 0 Gezamenlijke besluitvorming, bejegening

Nadere informatie

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK

NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK NORMEN KWALITEITSLABEL SOCIAAL WERK Opzet De normen zijn afgeleid van de vastgestelde Kwaliteitswaarden van de branche Sociaal Werk. Ze zijn ingedeeld in drie hoofdgroepen, die de opzet van deze Branchecode

Nadere informatie

Therapeutic Drug Monitoring bij gebruik van Aminoglycosiden. Ommelander Ziekenhuis locatie Winschoten 10 januari 2018

Therapeutic Drug Monitoring bij gebruik van Aminoglycosiden. Ommelander Ziekenhuis locatie Winschoten 10 januari 2018 Therapeutic Drug Monitoring bij gebruik van Aminoglycosiden Ommelander Ziekenhuis locatie Winschoten 10 januari 2018 V2003271 Utrecht, september 2018 1. Inleiding Het inspectieonderzoek TDM Aminoglycosiden

Nadere informatie

Geneesmiddelenkennis

Geneesmiddelenkennis Keuzedeel mbo Geneesmiddelenkennis gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0043 Penvoerder: Sectorkamer zorg, welzijn en sport Gevalideerd door: Sectorkamer Zorg, welzijn en sport Op: 26-11-2015

Nadere informatie

Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid)

Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid) Functieprofiel Ambulanceverpleegkundige (uitgebreid) Doelstelling van de functie: Verleent ambulancezorg aan patiënten, stelt een werkdiagnose en voert op basis daarvan conform protocol de noodzakelijke

Nadere informatie

Intensivecareverpleegkundigen werken op de afdeling Intensive Care, intensivecarekinderverpleegkundigen

Intensivecareverpleegkundigen werken op de afdeling Intensive Care, intensivecarekinderverpleegkundigen De opleiding tot intensivecareverpleegkundige In dit deskundigheidsgebied wordt de specifieke intensive care zorg van de intensivecareverpleegkundige, de intensivecare-kinderverpleegkundige en de intensivecareneonatologieverpleegkundige

Nadere informatie

Elkerliek Ziekenhuis T.a.v. mevrouw prof. dr. E. de Bont, voorzitter raad van bestuur Postbus AB HELMOND

Elkerliek Ziekenhuis T.a.v. mevrouw prof. dr. E. de Bont, voorzitter raad van bestuur Postbus AB HELMOND > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Elkerliek Ziekenhuis T.a.v. mevrouw prof. dr. E. de Bont, voorzitter raad van bestuur Postbus 98 5700 AB HELMOND Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401

Nadere informatie

Medisch dossier. 2.2.2 Sociografisch gedeelte, identiteitsblad 20 2.2.3 Statisch medisch gedeelte 21 2.2.4 Behandelingsverslag of ziekteverloop 21

Medisch dossier. 2.2.2 Sociografisch gedeelte, identiteitsblad 20 2.2.3 Statisch medisch gedeelte 21 2.2.4 Behandelingsverslag of ziekteverloop 21 19 Medisch dossier.1 Inleiding 0. Status 0..1 Coderingsrand 0.. Sociografisch gedeelte, identiteitsblad 0..3 Statisch medisch gedeelte 1..4 Behandelingsverslag of ziekteverloop 1.3 Dossiervorming 1.3.1

Nadere informatie

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405

Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Functieprofiel: Ondersteuner ICT Functiecode: 0405 Doel Registreren en (laten) oplossen van vragen en storingen van ICT-gebruikers binnen de richtlijnen van de afdeling, teneinde bij te dragen aan efficiënt

Nadere informatie

Vervolg Op 15 januari 2018 is telefonisch doorgegeven dat u geen opmerkingen heeft op het concept verslag. Hiermee is dit verslag vastgesteld.

Vervolg Op 15 januari 2018 is telefonisch doorgegeven dat u geen opmerkingen heeft op het concept verslag. Hiermee is dit verslag vastgesteld. > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Alrijne Zorggroep Raad van bestuur T.a.v. de heer R. Treffers Postbus 4220 2350 CC LEIDERDORP Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401 DA Heerlen T 088

Nadere informatie

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Per jaar melden zich 28.000 mensen op de SEH voor een medische behandeling,

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS)

INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS) INFORMATIEBLAD VOOR PROEFPERSONEN ONDERZOEK VAN TRANSTHYRETINE-GEASSOCICIEERDE AMYLOÏDOSEN (THAOS) Protocoltitel: Protocolnummer: Naam opdrachtgever: Naam van THAOS-arts, contactgegevens en telefoonnummer:

Nadere informatie

VISITATIEREGLEMENT Commissie Nationale Kwaliteitsvisitatie Intensive Care (NKIC)

VISITATIEREGLEMENT Commissie Nationale Kwaliteitsvisitatie Intensive Care (NKIC) VISITATIEREGLEMENT Commissie Nationale Kwaliteitsvisitatie Intensive Care (NKIC) A Inleiding Artikel 1 Onder visitatie van IC-afdelingen verstaat de Commissie Nationale Kwaliteitsvisitatie Intensive Care

Nadere informatie

Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST

Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST Welkom Welkom Pijn? Welkom op de spoedgevallendienst van het AZ Sint-Lucas. We streven ernaar om u zo snel mogelijk de meest kwaliteitsvolle zorgen aan te bieden. Wachten:

Nadere informatie

Privacyverklaring Cliënten

Privacyverklaring Cliënten Privacyverklaring Cliënten Persoonsgegevens bij Avondrust B.V. Uw privacy is voor Avondrust B.V. van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, waarin is geregeld

Nadere informatie

Leren van onverwacht ernstige gebeurtenissen in de zorg

Leren van onverwacht ernstige gebeurtenissen in de zorg Leren van onverwacht ernstige gebeurtenissen in de zorg Openbaar maken van (mogelijke) calamiteiten in de patiëntenzorg Alle zorgverleners van het Jeroen Bosch Ziekenhuis doen hun uiterste best om er voor

Nadere informatie

Draaiboek transmurale overdracht voor patiënten met medicatie intraveneus als behandeling in thuissituatie

Draaiboek transmurale overdracht voor patiënten met medicatie intraveneus als behandeling in thuissituatie Draaiboek transmurale overdracht voor patiënten met medicatie intraveneus als behandeling in thuissituatie Onderstaande beschrijving geeft weer op welke wijze patiënten die zijn opgenomen in het ziekenhuis,

Nadere informatie

PORTFOLIO Savaneta 25 Aruba / /

PORTFOLIO Savaneta 25 Aruba / / PORTFOLIO Savaneta 25 Aruba / ippa.aruba@gmail.com / 002975940896 Constant verbonden zijn Care 4Care levert digitale communicatie voor de ketenpartners en mogelijkheden om experimenteel zorgprocessen en

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria Rotterdam Stroke Service April 2011

Kwaliteitscriteria Rotterdam Stroke Service April 2011 Kwaliteitscriteria Rotterdam Stroke Service April 2011 Inleiding De missie van de RSS is Het realiseren van de best mogelijke kwaliteit van leven voor iedere CVA-patiënt binnen de regio Rotterdam, uitgaande

Nadere informatie

Hij draagt in deze hoedanigheid zorg voor:

Hij draagt in deze hoedanigheid zorg voor: Inleiding Patiënten worden in het ziekenhuis regelmatig door meerdere medisch specialisten tegelijk behandeld. In het verleden is verschillende malen geconstateerd dat de onderlinge verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Documentenanalyse Veiligheidsvisitatiebezoek

Documentenanalyse Veiligheidsvisitatiebezoek Ingevuld door: Naam Instelling: Documentenanalyse Veiligheidsvisitatiebezoek In de documentenanalyse wordt gevraagd om verplichte documentatie en registraties vanuit de NTA 8009:2007 en HKZ certificatieschema

Nadere informatie

Signalering in de palliatieve fase

Signalering in de palliatieve fase Signalering in de palliatieve fase JEANET VAN NOORD VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST PAT LUMC CONSULENT EN COÖRDINATOR CTPZ HM Rol van verzorgende Opmerken van verandering bij de zorgvrager In kaart brengen

Nadere informatie

BESCHRIJVING ZORGPROCES

BESCHRIJVING ZORGPROCES BESCHRIJVING ZORGPROCES Transmurale Zorgbrug Vechtdal (TZB) van order naar tot en met de nazorg na ontslag door thuiszorg Versie 12-09-2017 V0.2 Inleiding Door de transmurale zorg brug Vechtdal het zorgproces

Nadere informatie

Checklist documenten

Checklist documenten Checklist documenten De checklist kan gebruikt worden als hulpmiddel bij de voorbereiding voor een -Keurmerk audit. Met de checklist krijgt u een indruk welke onderwerpen mogelijk nog aandacht nodig hebben

Nadere informatie

HKZ-norm voor ketens en netwerken in de zorg en het sociale domein versie 2015

HKZ-norm voor ketens en netwerken in de zorg en het sociale domein versie 2015 HKZ-norm voor ketens en netwerken in de zorg en het sociale domein versie 2015 Versiebeheer Datum Activiteit Versie 27 februari Niveau 1 losgekoppeld van overige niveaus 0.1 5 maart 2015 Input projectoverleg

Nadere informatie

Privacy Verklaring versie 01-10-2015

Privacy Verklaring versie 01-10-2015 Privacy Verklaring versie 01-10-2015 1. Algemene bepalingen inzake gegevensverwerking 1.1. Met gegevensverwerking wordt het verzamelen, vastleggen, arrangeren, bewaren, wijzigen, openbaar maken, overleggen,

Nadere informatie

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker

Competentieprofiel. Maatschappelijk werker Competentieprofiel maatschappelijk werker OCMW 1. Functie Functienaam Afdeling Dienst Functionele loopbaan Maatschappelijk werker Sociale zaken Sociale dienst B1-B3 2. Context Het OCMW garandeert aan elke

Nadere informatie

Privacy Verklaring Definities Toegang tot Innerview

Privacy Verklaring Definities Toegang tot Innerview Privacy Verklaring Dit is de Privacy Verklaring van Pearson Assessment and Information B.V. (hierna te noemen: Pearson of wij ) te Amsterdam (Postbus 78, 1000 AB). In deze verklaring wordt uiteengezet

Nadere informatie

Assisteren bij medische ingrepen

Assisteren bij medische ingrepen 1 1 1 1 0 1 0 1 0 1 Opdrachtformulier Assisteren bij medische ingrepen Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie

PATIËNTEN INFORMATIE. Geriatrie PATIËNTEN INFORMATIE Geriatrie 2 Mevrouw, mijnheer Welkom op de afdeling acute geriatrie. De dienst acute geriatrie van het Algemeen Ziekenhuis Lokeren beschikt over 26 bedden en biedt multidisciplinaire

Nadere informatie

Biedt persoonlijke verzorging en observeert gezondheid en welbevinden

Biedt persoonlijke verzorging en observeert gezondheid en welbevinden Examen 1, deel 1. Verlenen van basiszorg, verzorgende IG niveau 3 Handleiding werkproces 1.2 Biedt persoonlijke verzorging en observeert gezondheid en welbevinden Bewijsstuk: Beoordeling van de ondersteuning

Nadere informatie

PATIËNTENDOSSIER DIGITAAL

PATIËNTENDOSSIER DIGITAAL Uitwisseling van uw medische en medicatiegegevens bij spoedeisende zorg buiten praktijkuren, tussen huisartsen, huisartsenpost, apotheek en ziekenhuis WAAROM UITWISSELING VAN MEDISCHE GEGEVENS? Uw huisarts

Nadere informatie

Welkom op de dienst spoedgevallen

Welkom op de dienst spoedgevallen Welkom op de dienst spoedgevallen Beste patiënt U komt naar de dienst spoedgevallen voor een dringende behandeling of opname. Een team van erkende urgentieartsen en gespecialiseerde verpleegkundigen staan

Nadere informatie

RESULTATEN VIP² GGZ CGG PRISMA VZW -

RESULTATEN VIP² GGZ CGG PRISMA VZW - RESULTATEN VIP² GGZ 2017 - CGG PRISMA VZW - VISIE & AANPAK KWALITEIT TE MONITOREN EN TE VERBETEREN Kwaliteitszorg is een belangrijk thema binnen de werking van ons centrum. Het verbeteren van de kwaliteit

Nadere informatie

JCI-norm Hoofdstuk Thema Beschrijving JCI-norm Meetelement Score Bevinding JCI-surveyors

JCI-norm Hoofdstuk Thema Beschrijving JCI-norm Meetelement Score Bevinding JCI-surveyors APR.1 Vereisten voor deelname aan accreditatie APR.1 Het ziekenhuis voldoet aan alle vereisten voor het tijdig overdragen van gegevens en informatie aan Joint Commission International (JCI). APR.2 Vereisten

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Welkom op de Spoed Eisende Hulp (SEH)

Welkom op de Spoed Eisende Hulp (SEH) Welkom op de Spoed Eisende Hulp (SEH) Welkom op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het St. Anna Ziekenhuis. Op deze afdeling zien we dagelijks dertig tot veertig patiënten. Een deel van deze patiënten

Nadere informatie

Privacyverklaring zorgvrager

Privacyverklaring zorgvrager Privacyverklaring zorgvrager (03-2019) Persoonsgegevens bij Standby Zorg B.V. Uw privacy is voor Standby Zorg van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming, waarin

Nadere informatie

CHECKLIST ZORGBELEIDSPLAN IC-AFDELINGEN IN NEDERLAND

CHECKLIST ZORGBELEIDSPLAN IC-AFDELINGEN IN NEDERLAND CHECKLIST ZORGBELEIDSPLAN IC-AFDELINGEN IN NEDERLAND Nederlandse Vereniging voor Intensive Care 1 Inhoudsopgave Blauwdruk Zorgbeleidsplan... 3 De IC-patiënt... 4 Hoe werken de professionals op de IC?...

Nadere informatie

ISA 610, GEBRUIKMAKEN VAN DE WERKZAAMHEDEN VAN INTERNE AUDITORS

ISA 610, GEBRUIKMAKEN VAN DE WERKZAAMHEDEN VAN INTERNE AUDITORS INTERNATIONAL STANDARD ON AUDITING (ISA) ISA 610, GEBRUIKMAKEN VAN DE WERKZAAMHEDEN VAN INTERNE AUDITORS Deze Internationale controlestandaard (ISA) werd in 2009 in de Engelse taal gepubliceerd door de

Nadere informatie

Elektronisch patiëntendossier Zoetermeer - Benthuizen

Elektronisch patiëntendossier Zoetermeer - Benthuizen Elektronisch patiëntendossier Zoetermeer - Benthuizen Informatiefolder voor patiënten Uitgave: Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer Versie: oktober 2012 Deze folder wordt u ter beschikking

Nadere informatie

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening.

Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Privacyverklaring Vitaalpunt Binnen onze specialistische hulp, met onze professionele begeleiding verwerkt Vitaalpunt je gegevens ten behoeve goede zorg en hulpverlening. Vitaalpunt vindt het van het uiterste

Nadere informatie

Onthaalbrochure Spoedgevallen. Welkom. bij het H. Hartziekenhuis mol

Onthaalbrochure Spoedgevallen. Welkom. bij het H. Hartziekenhuis mol Onthaalbrochure Spoedgevallen Welkom bij het H. Hartziekenhuis mol 1 Contact 2 Spoedgevallendienst: T 014 71 23 92 T 014 71 23 96 F 014 31 88 33 E-mail: spoed@azmol.be spoedgevallen Inhoud De werking van

Nadere informatie

Klachtenreglement 2015

Klachtenreglement 2015 Klachtenreglement 2015 1.0 Doel & toepassingsgebied Doel Toepassingsgebied Datum opstellen Januari 2015 Frequentie evaluatie Dit reglement beschrijft de wijze waarop de organisatie en zorgverleners omgaan

Nadere informatie

Privacy Reglement CCN

Privacy Reglement CCN Privacy Reglement CCN Inhoud Castle Craig en uw privacy... 2 Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Reikwijdte... 3 Artikel 3. Doel... 3 Artikel 4. Grondslag van de verwerking... 4 Artikel 5.

Nadere informatie

Grip op agressief en lastig gedrag

Grip op agressief en lastig gedrag Grip op agressief en lastig gedrag AgressieWerk.nl Brochure Agressietraining voor de Zorg Omgaan met lastig en agressief gedrag AgressieWerk.nl 06-42170546 info@agressiewerk.nl Brochure Agressietraining

Nadere informatie

Artemis Groep B.V., locatie Het Witte Huis B.V. Aan de raad van bestuur N.N. Stationsstraat AW Zetten

Artemis Groep B.V., locatie Het Witte Huis B.V. Aan de raad van bestuur N.N. Stationsstraat AW Zetten > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen Artemis Groep B.V., locatie Het Witte Huis B.V. Aan de raad van bestuur N.N. Stationsstraat 27 6671 AW Zetten Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401

Nadere informatie

AUDITRAPPORT. AZ Heilige Familie. Rumst, België. Datum auditbezoek: 12 t/m 15 december Versie normenset: KZi 3.0

AUDITRAPPORT. AZ Heilige Familie. Rumst, België. Datum auditbezoek: 12 t/m 15 december Versie normenset: KZi 3.0 AUDITRAPPORT AZ Heilige Familie Rumst, België Datum auditbezoek: t/m 5 december 7 Versie normenset: KZi. Accreditatieprocedure: 7 (Qmentum) Vastgesteld op: 4 januari 8 4 januari 8 Inhoud. Samenvatting...

Nadere informatie

3. Gebruik van cookies en bezoekersregistratie Beveiliging Informatie, wijziging en bezwaar 6

3. Gebruik van cookies en bezoekersregistratie Beveiliging Informatie, wijziging en bezwaar 6 PRIVACYVERKLARING Dit is de privacyverklaring van WereldKids Amsterdam BV (hierna: Kindercentrum WereldKids). Deze privacyverklaring beschrijft welke persoonsgegevens wij verwerken wanneer u onder andere

Nadere informatie

Privacyverklaring Cliënten Stichting Alertzorg en welzijn

Privacyverklaring Cliënten Stichting Alertzorg en welzijn Cliënten Stichting Alertzorg en welzijn Pagina 1 van 5 Bestandsnaam Persoonsgegevens bij Stichting Alertzorg en Welzijn (hierna Alertzorg) 22-5-2018 Uw privacy is voor Alertzorg van groot belang. Wij houden

Nadere informatie

Beoordelingscrit eria. Niveau. Nvt Goud Nee informatie over de omvang en kenmerken van het gebruik van medische instrumenten en materialen.

Beoordelingscrit eria. Niveau. Nvt Goud Nee informatie over de omvang en kenmerken van het gebruik van medische instrumenten en materialen. AZ H. FamilieStartdatum audit: 2/14/2017 Aangemaakt: 2/28/2017 Normen Criterium # Criterium Beoordelingscrit eria Criterium Niveau Severity VIR Onderbouwing 1.1 De instelling verzamelt ten minste eenmaal

Nadere informatie

Verzamelen en interpreteren van gegevens

Verzamelen en interpreteren van gegevens De opleiding tot obstetrieverpleegkundige Eindtermen van de opleiding tot obstetrieverpleegkundige 1. Vakinhoudelijk handelen Verzamelen en interpreteren van gegevens 1.1. De obstetrieverpleegkundige verzamelt

Nadere informatie

Hoofdstuk 5:... 50 Het patientendossier als referentiedocument... 50 1. Inleiding... 51 2. Inhoud van het patientendossier... 52

Hoofdstuk 5:... 50 Het patientendossier als referentiedocument... 50 1. Inleiding... 51 2. Inhoud van het patientendossier... 52 Hoofdstuk 5:... 50 Het patientendossier als referentiedocument... 50 1. Inleiding... 51 2. Inhoud van het patientendossier... 52 Officiële versie 2015 - Hoofdstuk 5 49 Hoofdstuk 5: Het patientendossier

Nadere informatie

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0

Visie Preall Auteur: Kerngroep/MR januari 2016 Definitief 1.0 Visie op integrale geboortezorg in Almere Aanleiding Met het verschijnen van het Stuurgroep rapport Een goed begin is de organisatie van de verloskundige zorg in Nederland in de aandacht komen te staan.

Nadere informatie

Gedragsindicatoren HBOV cohort

Gedragsindicatoren HBOV cohort Competentie 1 (HBOV cohort 2010-2014 leerjaar 2) Om de last van ziekte, handicap of sterven te verlichten, verleent de hbo-verpleegkundige op een professioneel verantwoorde wijze verpleegkundige zorg op

Nadere informatie

ZORGWEIGERING. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Procedure, code REG 001 Reikwijdte: Zorggroep. Manager V&V, B. Wieferink.

ZORGWEIGERING. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Procedure, code REG 001 Reikwijdte: Zorggroep. Manager V&V, B. Wieferink. Zorggroep Oude en Nieuwe Land Handboek Procedure, code REG 001 Reikwijdte: Zorggroep ZORGWEIGERING Beheer inhoud: Manager V&V, B. Wieferink Verantwoordelijk: Managementteam Opgeslagen in pc: g:\kwaliteit\vastgestelde

Nadere informatie

Communiceren met de doelgroep voor OA en PW Kinderopvang

Communiceren met de doelgroep voor OA en PW Kinderopvang Specificaties Onderwijsassistent Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Communiceren met de doelgroep voor OA en PW Kinderopvang Training Kinderdagverblijf, BSO of basisschool Demonstratie Niveau: 4

Nadere informatie

VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken

VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken VMS veiligheidseisen voor het ZKN-Keurmerk Een vertaling van de NTA8009:2011 naar de situatie van de zelfstandige klinieken Leiderschap 1. De directie heeft vastgelegd en is eindverantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Privacyreglement De Stal Onderdeel van Stichting Het Spookbos

Privacyreglement De Stal Onderdeel van Stichting Het Spookbos Privacyreglement De Stal Onderdeel van Stichting Het Spookbos Privacyprotocol jan 2012 Inleiding: Medewerkers van De Stal zijn zich ervan bewust, dat zij bij de uitvoering van het werk in aanraking komen

Nadere informatie