't Loperke F E B R U A R I // leren lopen in kortrijk // prijsuitreiking criterium // sfeerbeelden NUMMER 39

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "'t Loperke F E B R U A R I // leren lopen in kortrijk // prijsuitreiking criterium // sfeerbeelden NUMMER 39"

Transcriptie

1 NUMMER 39 't Loperke // leren lopen in kortrijk // prijsuitreiking criterium // sfeerbeelden F E B R U A R I A T L E T I E K B E W E G I N G M A R K E O L Y M P I A D E P L E I N M A R K E I N F A B M A R K E. B E

2 START TO RUN OOK DIT JAAR DOET ABM OPNIEUW MEE AAN HET PROGRAMMA 'LEREN LOPEN IN KORTRIJK' IN SAMENWERKING MET DE STAD KORTRIJK. Heb je ook de voorbije zomer je loopschoenen wat stof laten vergaren? Wil je de conditie weer op peil krijgen, maar vind je de moed niet om daar alleen aan te beginnen? Goed nieuws! Vanaf woensdag 8 maart nemen we samen met jou de draad weer op en helpen je om voorbij die moeizame 5 kilometer te geraken en, wie weet, een vlotte 10 kilometer-loper te worden! De trainingen gaan door elke woensdag- en vrijdagavond om 19 uur op het Olympiadeplein te Marke onder begeleiding van 2 monitoren. Locatie: SC Olympiadeplein Marke (parking kant Gymnasiastraat) Startdatum: woensdag 8 maart 2017 Einddatum: vrijdag 12 mei begeleide sessies: woensdag maart, april, 3-10 mei 2017 / vrijdag maart, april, 5-12 mei 2017 Inschrijven via of tel

3 OPRECHTE DANK AAN ONZE GOLD SPONSORS

4 29 JAN 2017 NIEUWJAARS- RECEPTIE

5 29 JAN 2017 WINNAARS CRITERIUM 2016 Op de collage vlnr, vbno: 1. Winnaars criterium volwassenen 2. Winnaars criterium jeugd 3. Verdienstelijke leden Filip Derynck (volwassenen) en Axelle Christiaens (jeugd) 4. Hulde aan trainers-sponsors en verdienstelijke mensen 5. De vijf provinciale kampioenen Proficiat aan iedereen (ook zij die het podium deze keer niet haalden) en doe zo voort!

6 DE BASISREGELS VAN EEN SUCCESVOLLE TRAINING Heel wat lopers beginnen als een kip zonder kop aan een schema, maar als je de basisregels van training kent, kan je veel verstandiger trainen. Paul Van Den Bosch van Energy Lab geeft de basisbeginselen van trainingsleer mee. Tip van de coach Twee dingen zijn essentieel bij training: efficiëntie en een goede afwisseling tussen inspanning en herstel. Dat geldt voor alle sporten, maar zéker voor lopen omdat het een van de meest belastende sporten is. Heel wat lopers hebben maar één ding voor ogen en dat is zo veel en zo hard mogelijk trainen. Als je echter te weinig tijd maakt voor herstel, blijft de beoogde progressie vaak uit. Voor sommigen is dat het sein om nóg harder te gaan trainen, met het tegenovergestelde effect: stagnatie of zelfs achteruitgang van het prestatievermogen en/of overbelastingsletsels. Je trainingen kunnen dus alleen een positief effect hebben als je voldoende gerust hebt. Dat mechanisme wordt het principe van supercompensatie genoemd en werkt zo... Na een training ben je vermoeid, en daalt je prestatieniveau. Terwijl je rust, begin je geleidelijk te herstellen, tot je gerecupereerd bent, en opnieuw op het niveau bent van voor je training. Maar daar stopt het niet, je lichaam pikt de trainingsprikkel op, en je prestatieniveau zal verder uitstijgen boven de beginsituatie. De top van de supercompensatie het ideale moment is om je volgende training in te lassen. Door op het goede moment een nieuwe trainingsprikkel te geven, bouw je de conditie steeds verder op. Maar ook al pas je het principe van de supercompensatie toe, ook dan zullen je prestaties op een bepaald ogenblik gaan stagneren. Dat noemen we dan weer de verminderde meeropbrengst. Als je pas begint te trainen, is het namelijk relatief eenvoudig om vooruitgang te boeken. Daarna gaat het steeds langer duren om eenzelfde progressie te maken.

7 DE BASISREGELS VAN EEN SUCCESVOLLE TRAINING Hoelang moet je rusten? Hoe weet je nu hoelang je moet rusten na een training? Dat hangt af van een aantal factoren. Naarmate de vorige inspanning zwaarder was, zal het langer duren om tot supercompensatie te komen. Zo gebeurt het herstel na een herstelloop bijna onmiddellijk. Na een extensieve training (snel genoeg voor transpiratie, traag genoeg voor conversatie) heb je 24 tot 48 uur rust nodig en na een heel intensieve training kan de volledige hersteltijd zelfs drie dagen in beslag nemen. Uit deze regels kan je ook meteen afleiden dat wekelijks twee zware trainingen het absolute maximum is, één per week is eigenlijk zelfs voldoende. Zondig je hiertegen, dan loop je het risico om helemaal niet te herstellen. Tip van de coach Een goed getrainde loper heeft minder hersteltijd nodig na een bepaalde training dan een minder geoefende collega. Ook je niet-sportieve leven speelt een rol. Als je een drukke of fysiek/mentaal belastende job hebt, moet je langer rusten en ook het aantal uren nachtrust en je alcoholgebruik spelen een rol. Ten slotte is ook de voeding, met de juiste opname van onder andere koolhydraten en vitaminen, essentieel voor een optimale herstelfase. Hoe herken je supercompensatie? Om in de praktijk te weten wanneer de top van de supercompensatie bereikt is, zijn er een aantal hulpmiddelen voorhanden. Het subjectieve gevoel is daarbij een erg belangrijke. Als je je nog moe voelt, is het meestal geen goed idee om al opnieuw intensief te gaan trainen. Wie geregeld zijn hartslag checkt, vindt daarin ook een betrouwbare parameter. Een verhoogde ochtendpols is zo meestal een teken dat je nog niet voldoende hersteld bent na de vorige training(en). Let op: een lage ochtendpols kan evenzeer een teken van oververmoeidheid zijn.

8 DE BASISREGELS VAN EEN SUCCESVOLLE TRAINING Ook een submaximale test, waarin je een vaste afstand gaat afleggen in een bepaalde hartslagzone, geeft een indicatie van je herstel. Ten slotte kan een bloedanalyse evenzeer helderheid brengen, maar dit is vrij duur en wordt meestal slechts enkele keren per jaar over een langere periode uitgevoerd. Tip van de coach Begin niet te vroeg/laat Timing is cruciaal om van de effecten van supercompensatie te profiteren, en je prestaties met andere woorden te verbeteren door training. Want supercompensatie is een tijdelijk fenomeen. Als er geen nieuwe prikkel volgt, keer je na verloop van tijd gewoon terug naar je beginniveau. Dat is het principe van de omkeerbaarheid. Iedereen kent dit fenomeen uit de praktijk: door één keer in de week te gaan lopen, zal je niet verbeteren. Ook de ene week trainen en de andere week niets doen, verbetert de prestaties niet. Als het te lang duurt voor je lichaam een nieuwe trainingsprikkel krijgt, zal je altijd terugvallen op hetzelfde beginniveau. Om conditie op te bouwen, heb je regelmaat nodig. De kunst is dus om op de top van de supercompensatie je volgende training in te lassen. Met genoeg rust om maximaal te profiteren van het stijgende prestatieniveau. Maar niet te veel rust, zodat je een nieuwe prikkel krijgt voor je terug afzakt naar je beginniveau. Niet te vroeg en niet te laat dus. Rusten is relatief Nu is het wel zo dat je je niet altijd exact aan de opeenvolging prestatie-rust moet houden. Twee dagen na elkaar gaan trainen kan, maar het is dan wel belangrijk om daarna een iets langere rustperiode in acht te nemen om dat te compenseren. Anderzijds is twee dagen na elkaar niét trainen helemaal niet erg. Vele lopers vrezen bijvoorbeeld dat door een ziekte hun conditie ineens helemaal weg is, maar het tegendeel is waar: het principe van de supercompensatie kan hier zorgen voor een gunstig effect op het prestatieniveau. Dat je moet rusten, wil ook niet zeggen dat je helemaal niks kan doen. In de herstelperiode kan je rustig trainen door een herstelloopje of een rustige duurloop in te lassen. Op tijd en stond is het wel aangeraden om je lichaam volledig te laten herstellen. Na twee weken trainen kan je bijvoorbeeld best eens drie dagen rusten om de batterijen volledig op te laden. Maar omgekeerd is het ook nefast om te vroeg een nieuwe training in te lassen, want zo ga je je nog vermoeide lichaam alweer belasten voordat de supercompensatie volledig is. Dit artikel verscheen in het verleden in running.be magazine.

9 29 JAN 2017 TOOST TOAST RUN BOEZINGE

10 ONZE ABM-JEUGD BLOEIT EN GROEIT Jeugdinfo? Voortaan brengen we telkens een rubriek met nieuws en/of aankondigingen vanuit onze jeugdwerking en dit op initiatief van jeugdcoach Othello Vansteenkiste. Krokusvakantie. De trainingen lopen gewoon door tijdens de krokusvakantie. Lidgeld! Gelieve het lidgeld in orde brengen aub mocht dit nog niet gebeurd zijn. jeugdinfo Wedstrijden. Voor de jeugd zijn vooral de crossen en pistemeetings belangrijk en hierop wordt sterk getraind. De 1ste cross van het seizoen vindt al plaats op 12 februari in Dadizele ingericht door V.A.D. en op 26 februari in Beveren-Leie door VACBL. Hierbij een zéér warme oproep tot deelname aan beide wedstrijden!

11 ONZE ABM-JEUGD BLOEIT EN GROEIT Wintertraining Enkele sfeerbeelden van een typische indoor wintertraining bij de jeugd. jeugdinfo

12 OPRECHTE DANK AAN ONZE SILVER SPONSORS Café 't Schuttershof

13 CRITERIUM STAND OP 30 JANUARI 2017 VOLWASSENEN 1. Peter Deleu - Mia Yserbyt (12 punten) 3. Isabel Vermeulen - Dominique Coulon - Filip De Rynck (6 punten) 6. Lut Vandenbussche - Bart Verbeke - Koen Van Hamme - Lore Coulon - Niels Declerck (3 punten) KALENDER FEBRUARI Zondag 12 februari Cross Dadizele om 14 uur (5 pt) Zondag 26 februari Cross Beveren-Leie (5 pt) MAART Zaterdag 4 maart Warden Omloop Beselare om uur (3 pt) Zondag 5 maart Veldloop Meulebeke om 14 uur (5 pt) Zondag 12 maart Veldloop Harelbeke om 14 uur (5 pt) Zaterdag 25 maart Brigandsloop Ingelmunster om uur (3 pt)

14 CRITERIUMREGLEMENT 2017 Art. 1: Men moet in orde zijn met alle clubverplichtingen. Art. 2: Men kan enkel punten verdienen op wedstrijden als men zijn clubtrui draagt. Hierbij rekenen wij op jullie fair-play, daar het bestuur niet bij alle wedstrijden kan aanwezig zijn. Art. 3: Toekenning der punten Bij deelname aan "aanbevolen wedstrijden": 3 punten Bij deelname aan "een organisatie van de W.VL.V.T.A.V.": 5 punten Bij deelname aan een "eigen organisatie" van A.B.M.: 10 punten Nieuw is dat bij het betwisten van een halve marathon 2 punten extra worden toegekend. Nieuw is dat bij het betwisten van een marathon 4 extra punten worden toegekend. Art. 4: Enkel als de atleten zelf of een derde persoon hun resultaat en deelname opsturen per mail naar Wilfried (wilfried.ossieur@telenet.be) krijgen ze hun punten toegekend. Controle gebeurt via wedstrijduitslagen: gelieve dus indien mogelijk altijd een uitslag af te geven. Art. 5: Het criterium begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Art. 6: Er worden 2 klassementen opgemaakt: groep 1: tot en met scholieren groep 2: vanaf juniores Art. 7: Bij gelijk aantal punten wordt eerst rekening gehouden met het aantal deelnames aan eigen organisaties, daarna aan deelnames aan de wedstrijden van de W.VL.V.T.A.V., gevolgd door aanbevolen wedstrijden en andere wedstrijden. Art. 8: Er worden waardevolle prijzen (waardebonnen) voorzien voor de eerste 10 in de uitslag en naturaprijzen van de 11de tot 15de. Deze prijzen worden uitgedeeld op de Nieuwjaarsreceptie (eind januari) waarop de winnaars aanwezig moeten zijn. Art. 9: Alle onvoorziene gevallen worden door het bestuur beslecht. Er is geen beroep mogelijk, maar er kan wel rekening gehouden worden met eventuele suggesties om het reglement te verbeteren voor volgend jaar.

15 CITAAT VAN DE MAAND YOU CAN T PUT A LIMIT ON ANYTHING. THE MORE YOU DREAM, THE FARTHER YOU GET. MICHAEL PHELPS

16 25 JAN 2017 TRAINING OP DE WEMBLEY

17 WINTER- SPELEN VAN 14 TOT 25 MAART VINDEN DE SPECIAL OLYMPICS WINTER GAMES PLAATS. ABM-ATLEET TJORVEN DELHAYE IS EEN VAN DE 26 BELGISCHE ATLETEN DIE PRESENT TEKENT IN OOSTENRIJK. HIJ IS ER NU OP STAGE TER VOORBEREIDING VAN DE DISCIPLINE ALPINESKIËN. TJORVEN ZAL EEN DAGBOEK BIJHOUDEN ZODAT JE HET RELAAS VAN ZIJN SPORTIEF AVONTUUR UITGEBREID IN HET 'T LOPERKE ZAL KUNNEN LEZEN. WORDT VERVOLGD!

18 ABM DANKT HAAR SPONSORS EN HAAR LEDEN Sportics Ergodôme Stad Kortrijk Garage Taveirne Wilko Services Alain Claus Argenta Marke Bakkerij Peter Brood en kaas Santy Brugge Marine Center Bruno Debeurme Café de Middenstand Café Sint-Jan Capet Christruffel De Slagers van Marke Decor Messiaen Decraemer Marnix DVV Bellegem Belfius Marke Taverne De Loco Sauna Construct Café 't Schuttershof Vastgoed Vandamme Verzekeringen Jan Verhoeve Westburo Electro Solidus Feestzaal Astoria Foto Verstraete ING Marke KBC Bank Optiek Canoo Optiek De Man Optiek Pieters Publi 4 U RD Immobiliën Robby's Naaishop Sanitair Blondeel Verzekeringen Tasura Werkgroep 11/11

't Loperke M A A R T // marathon amsterdam // abm jeugd in topvorm // sfeerbeelden NUMMER 40

't Loperke M A A R T // marathon amsterdam // abm jeugd in topvorm // sfeerbeelden NUMMER 40 NUMMER 40 't Loperke // marathon amsterdam // abm jeugd in topvorm // sfeerbeelden M A A R T 2 0 1 7 A T L E T I E K B E W E G I N G M A R K E O L Y M P I A D E P L E I N 1 8 5 1 0 M A R K E I N F O @

Nadere informatie

't Loperke S E P T E M B E R // abm verovert podia // succesvolle blommeghemloop // speel & win NUMMER 45

't Loperke S E P T E M B E R // abm verovert podia // succesvolle blommeghemloop // speel & win NUMMER 45 NUMMER 45 't Loperke // abm verovert podia // succesvolle blommeghemloop // speel & win S E P T E M B E R 2 0 1 7 A T L E T I E K B E W E G I N G M A R K E O L Y M P I A D E P L E I N 1 8 5 1 0 M A R K

Nadere informatie

't Loperke J U N I // tip van de coach // criterium // dwars door wervik NUMMER 43

't Loperke J U N I // tip van de coach // criterium // dwars door wervik NUMMER 43 NUMMER 43 't Loperke // tip van de coach // criterium // dwars door wervik J U N I 2 0 1 7 A T L E T I E K B E W E G I N G M A R K E O L Y M P I A D E P L E I N 1 8 5 1 0 M A R K E I N F O @ A B M A R

Nadere informatie

't Loperke J A N U A R I // nieuwe hoofdsponsors // wedstrijdverslag la rochelle // sfeerbeelden NUMMER 38

't Loperke J A N U A R I // nieuwe hoofdsponsors // wedstrijdverslag la rochelle // sfeerbeelden NUMMER 38 NUMMER 38 't Loperke // nieuwe hoofdsponsors // wedstrijdverslag la rochelle // sfeerbeelden J A N U A R I 2 0 1 7 A T L E T I E K B E W E G I N G M A R K E O L Y M P I A D E P L E I N 1 8 5 1 0 M A R

Nadere informatie

't Loperke J U L I - A U G U S T U S // tip van de coach // criterium en 3K-test // heel veel foto's PRETTIGE VAKANTIE!

't Loperke J U L I - A U G U S T U S // tip van de coach // criterium en 3K-test // heel veel foto's PRETTIGE VAKANTIE! NUMMER 44 PRETTIGE VAKANTIE! 't Loperke // tip van de coach // criterium en 3K-test // heel veel foto's J U L I - A U G U S T U S 2 0 1 7 A T L E T I E K B E W E G I N G M A R K E O L Y M P I A D E P L

Nadere informatie

't Loperke. Spaghetti- FESTIJN 9 juni M E I // jeugdinfo // sfeerbeelden // spaghettifestijn NUMMER 42

't Loperke. Spaghetti- FESTIJN 9 juni M E I // jeugdinfo // sfeerbeelden // spaghettifestijn NUMMER 42 NUMMER 42 Spaghetti- FESTIJN 9 juni 't Loperke // jeugdinfo // sfeerbeelden // spaghettifestijn M E I 2 0 1 7 A T L E T I E K B E W E G I N G M A R K E O L Y M P I A D E P L E I N 1 8 5 1 0 M A R K E I

Nadere informatie

Week 1. Dag Training Intensiteitsomschrijving

Week 1. Dag Training Intensiteitsomschrijving Week 1 Om in een periode van 12 weken het totale trainingsvolume te kunnen opbouwen naar ongeveer per week, moet je in staat zijn om tijdens de eerste trainingsweek ongeveer 7 te verwerken. Hoewel het

Nadere informatie

Training week 1. Week 1

Training week 1. Week 1 Week 1 Om met een goede kans op succes te beginnen aan een 12-wekenplan voor een marathon in minder dan 4 uur, moet je in staat zijn om tijdens de eerste week toch ongeveer 4 te lopen. Deze week loop je

Nadere informatie

Hardloopschema voor semi-gevorderden

Hardloopschema voor semi-gevorderden Hardloopschema voor semi-gevorderden Heb je je eerste tien trainingsweken erop zitten? Dan kun je de overstap maken naar het onderstaande schema voor semi-gevorderden. Dit hardloopschema is opgebouwd als

Nadere informatie

7 km Zevenheuvelenloop

7 km Zevenheuvelenloop 7 km Zevenheuvelenloop Uitleg trainingsschema Variatie is de basis voor succes! Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw einddoel, dan is het volgen van een trainingsschema een zeer goed plan.

Nadere informatie

15 km Zevenheuvelenloop

15 km Zevenheuvelenloop 15 km Zevenheuvelenloop Uitleg trainingsschema Variatie is de basis voor succes! Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw einddoel, dan is het volgen van een trainingsschema een zeer goed plan.

Nadere informatie

Allesoverwielrennen.nl. Het50dagen. trainingsprogramma. Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen

Allesoverwielrennen.nl. Het50dagen. trainingsprogramma. Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen Allesoverwielrennen.nl Het50dagen trainingsprogramma Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen Inleiding Wat goed dat je dit e-book hebt aangevraagd. Misschien kun je het je nog niet voorstellen, maar over nog

Nadere informatie

Trainingsschema voor gevorderden: Week 5

Trainingsschema voor gevorderden: Week 5 Trainingsschema voor gevorderden: Week 5 (60) = 60% maxhf) min rust = wandelen of rustig lopen Week 5 Do 31 maart: 5 x 7min (60,70,60,70,60) 1min rust Vrij 1 april: rustdag Za 2 april: 5 x 8min (60,70,60,70,60)

Nadere informatie

Trainen voor Alpe d HuZes. 12 maart 2011

Trainen voor Alpe d HuZes. 12 maart 2011 Trainen voor Alpe d HuZes 12 maart 2011 Martin Breedijk Afgestudeerd aan de ALO; nu docent (o.a. duursport) opleiding SM&O. Oud proftriatleet, 1996 2 e NK wintertriathlon en 1/1 triathlon Almere (8:14).

Nadere informatie

Wat na Start- to- Run? Voorkom overtraining!

Wat na Start- to- Run? Voorkom overtraining! Wat na Start- to- Run? Voorkom overtraining! Je bent net klaar met je sessies start- to- run te volgen en jogt dus vlot je 5km. Proficiat! Maar wat nu? Eerst en vooral is het belangrijk dat je het verschil

Nadere informatie

BUITEN BEWEGEN. Lopen in Kortrijk. verder ook Bootcamp outdoor Quickfit outdoor Actief stappen

BUITEN BEWEGEN. Lopen in Kortrijk. verder ook Bootcamp outdoor Quickfit outdoor Actief stappen BUITEN BEWEGEN Lopen in verder ook Bootcamp outdoor Quickfit outdoor Actief stappen LOPEN IN KORTRIJK Met plezier 5 km lopen Voor iedereen vanaf 2003 Uitdagingen Meedoen aan het regelmatigheidscriterium

Nadere informatie

meer aanraakt. Dat is zonde. Om je doel te halen moet je gericht

meer aanraakt. Dat is zonde. Om je doel te halen moet je gericht Trainen Je hebt je doel voor ogen, je hebt een goede fiets, je bent getest, je hebt de juiste kleding en helm, kortom; je bent klaar om op de fiets te springen. Wat ga je doen? Als een dolle rondcrossen

Nadere informatie

Overreaching en Overtraining: Deel 1

Overreaching en Overtraining: Deel 1 Overreaching en Overtraining: Deel 1 Al is het trainingsschema nog zo goed, soms kan het zo zijn dat de balans voor kortere of langere termijn verstoord wordt en het herstel slecht verloopt. De belasting

Nadere informatie

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede 2019 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van mijn schema al een basis hebt van 3 trainingen per week in de maand december. Beschik

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0)

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0) Toelichting TOELICHTING schema halve marathon 2018 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van dit schema al een basis hebt van 3 trainingen per week. Beschik je niet over deze basis, begin dan

Nadere informatie

Van bewegen naar trainen

Van bewegen naar trainen Van bewegen naar trainen Charles Heus Sportfysiotherapeut J&C Sportrevalidatie Geblesseerd Trainingsfit Wedstrijdfit Arts / Fysio??? Trainer Pat 0% Fysio 100% Pijn en of Functionele beperking 1e fase:

Nadere informatie

ONDERWERPEN. Voordelen Zoladztest

ONDERWERPEN. Voordelen Zoladztest DE ZOLADZTEST 1 ONDERWERPEN Welkom Basis begrippen Waarom harstlagmeting Wat is de Zoladztest Zone berekening Zone betekenis Hoe doe je de test Wat kan je met de test Praktijk Voorbeelden Invloeden op

Nadere informatie

Reglement Regelmatigheidscriterium

Reglement Regelmatigheidscriterium Reglement Regelmatigheidscriterium Versie Oktober 2011 Elk atletiekjaar organiseert Atletiekclub Grimbergen vzw een regelmatigheidscriterium voor de leden van de club. Elke atleet die deelneemt aan wedstrijden

Nadere informatie

t Volharderken Welkom Kalender januari Liefste Volharder,

t Volharderken Welkom Kalender januari Liefste Volharder, Inhoud: Welkom - Kalender januari - Weetjes en nieuwtjes - Indoortraining jeugd - Strookjes jeugdwedstrijden - Nieuwe items clubblad -Trainer in de kijker Smaakmakertjes Welkom Liefste Volharder, Bij het

Nadere informatie

Infovergadering omtrent training. Maandag 1 oktober 2007

Infovergadering omtrent training. Maandag 1 oktober 2007 Infovergadering omtrent training Maandag 1 oktober 2007 Wat is training? Training is een gestructureerd proces gericht op het verbeteren van de prestatie (op lange termijn). Structuur en prestatieverbetering

Nadere informatie

De opzet van het boek 9 De trainingsblokken 10 Complete schema s 11 Een rondleiding door het boek 11

De opzet van het boek 9 De trainingsblokken 10 Complete schema s 11 Een rondleiding door het boek 11 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 9 De opzet van het boek 9 De trainingsblokken 10 Complete schema s 11 Een rondleiding door het boek 11 2 3 4 5 Doelen stellen 15 Waarom wil ik hardlopen? 16 Wat wil ik bereiken?

Nadere informatie

AVT PREMIESYSTEEM seizoen

AVT PREMIESYSTEEM seizoen AVT PREMIESYSTEEM seizoen 2015-2016 Cadetten/scholieren/juniores/seniores 1. Modaliteiten. In het premiestelsel van AVT worden punten toegekend aan de prestaties die AVT-atleten, vanaf de categorie cadet,

Nadere informatie

REGLEMENT "OOSTENDS LOOPCRITERIUM 2016"

REGLEMENT OOSTENDS LOOPCRITERIUM 2016 REGLEMENT "OOSTENDS LOOPCRITERIUM 2016" 1. WEDSTRIJDEN Het OLC 2016 is een regelmatigheidscriterium voor lopers gebaseerd op de resultaten in de volgende 18 wedstrijden: Corrida van 't Sas Slijkens, Oostende-Brugge

Nadere informatie

Wat is training? Aitske Ruben Met dank aan Jeroen Rietveld

Wat is training? Aitske Ruben Met dank aan Jeroen Rietveld Wat is training? Aitske Ruben Met dank aan Jeroen Rietveld Trainingswetten: Individualiteit Overload Verminderde meeropbrengst Duurzaamheid Specificiteit Variatie Omvang? Intensiteit? Frequentie? Wat is

Nadere informatie

HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS

HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS Beginnen met hardlopen?...de tips en schema s vind je in dit boekje! Maar al te vaak zie je dat beginnende hardlopers door onvoldoende voorbereiding al weer snel afhaken.

Nadere informatie

AVT PREMIESYSTEEM seizoen

AVT PREMIESYSTEEM seizoen AVT PREMIESYSTEEM seizoen 2018-2019 Cadetten/scholieren/juniores/seniores 1. Modaliteiten. In het premiestelsel van AVT worden punten toegekend aan de prestaties die AVT-atleten, vanaf de categorie cadet,

Nadere informatie

PVP MASTERCLASS. Donderdag 13 april 2017

PVP MASTERCLASS. Donderdag 13 april 2017 PVP MASTERCLASS Donderdag 13 april 2017 Inhoud Wie zijn Yorick en Joost? Wat is de PVP? Wedstrijdonderdelen Trainingstechnieken Vragen Iedereen kan meedoen! Het is een gezellige wedstrijd met sportief

Nadere informatie

Tabel 2 Trainingsvorm Duur Intensiteit *)

Tabel 2 Trainingsvorm Duur Intensiteit *) Trainen voor De Zestig van Texel Hoe stel je zelf een trainingsschema op? Door Gerrit van Rotterdam (oud-bondscoach ultralange afstand) Deel 3 Trainingsmethoden Om de gewenste aanpassingen in het lichaam

Nadere informatie

t Volharderken Welkom Kalender november

t Volharderken Welkom Kalender november Inhoud: welkom kalender november weetjes en nieuwtjes indoortraining jeugd tweedehandsverkoop crosskalender winter kaartje cross invullen trainer in de kijker strookjes jeugdwedstrijden Welkom Nu buiten

Nadere informatie

Premiestelsel DCLA 2017

Premiestelsel DCLA 2017 Premiestelsel DCLA 2017 1. Algemene bepalingen In het premiestelsel van DCLA worden punten toegekend aan prestaties die DCLA-atleten 1, vanaf de juniorscategorie, leveren. Aan de hand van de behaalde punten

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij:

Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij: Trainingsprogramma 2016 Inlichtingen te bekomen bij: Hoofdcoördinator: Robby Stoffels 0495 24 64 50 Kidstenniscoördinator: Rudy Bruggen 0474 58 21 73 Start 2 Tennis coördinator: Christian Van Garsse 0475

Nadere informatie

Voorbeeld veldrijden Fietstest 2

Voorbeeld veldrijden Fietstest 2 Voorbeeld veldrijden Fietstest 2 TEST 1 TEST 2 TEST 3 TEST 4 4-01-02 11-12-02 vermogen vermogen tijd Hf lactaat tijd Hf lactaat tijd Hf lactaat tijd Hf watt watt/kg min-sec,,,/min mmol min-sec,,,/min mmol

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

WEDSTRIJDEN KAMPIOENSCHAPPEN

WEDSTRIJDEN KAMPIOENSCHAPPEN ALGEMEEN Atletiekclub Kortenberg is een officiële atletiekclub aangesloten bij de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Wij trainen alle disciplines van atletiek. Tijdens het winterseizoen vooral gericht op het

Nadere informatie

Inspanningstest Lopen

Inspanningstest Lopen Inspanningstest Lopen GHYS NAND 16/08/2012 www.energylab.be -1- Identificatie Naam: Voornaam: E-mail: Leeftijd: Geslacht: Gestalte: Gewicht: BMI: Rusthartslag: Sporttak: Afstand: Niveau: Personalia Ghys

Nadere informatie

Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014

Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014 Reglement prestatievergoeding ADD (Cadet tot Master) 2013 /2014 Gelieve een lijst met al je prestaties, degelijk ingevuld, af te geven bij uw herinschrijving en dit ten laatste op 30 oktober. Na deze datum

Nadere informatie

Een intensieve extensieve interval

Een intensieve extensieve interval Een intensieve extensieve interval Interval trainingen: Wat is het doel, hoe werkt het? Hoe pas je ze in je trainingsprogramma? 2 Wat gaan we doen? Energiesystemen: Welke kennen we? Wanneer gebruiken we

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-killer 320 Workout. Deze training,

Nadere informatie

Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training?

Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training? Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training? Looptraining is in de eerste plaats leren efficiënt met je energie omgaan. Dit betekent niet voor elke loper hetzelfde. Een sprinter zal zijn beschikbare

Nadere informatie

Premiestelsel DCLA 2019

Premiestelsel DCLA 2019 Premiestelsel DCLA 2019 1. Algemene bepalingen In het premiestelsel van DCLA worden punten toegekend aan prestaties die DCLA-atleten leveren bij cadetten/scholieren, junioren en alle categorieën en op

Nadere informatie

Trainen is het PLANMATIG toedienen van TRAININGSPRIKKELS, met als DOEL de sportprestaties te verbeteren

Trainen is het PLANMATIG toedienen van TRAININGSPRIKKELS, met als DOEL de sportprestaties te verbeteren Trainen is het PLANMATIG toedienen van TRAININGSPRIKKELS, met als DOEL de sportprestaties te verbeteren Progressiviteit en overload Principe van verminderde meeropbrengst Principe van de supercompensatie

Nadere informatie

Bereik je ideale gewicht

Bereik je ideale gewicht Robert van der Wulp Beste Lezer, Gewicht speelt een belangrijke rol bij het fietsen. Het is niet alleen maar een gezondheidsaspect. Sterker nog: veel fietsers willen graag richting ondergewicht. Alles

Nadere informatie

REGLEMENT "OOSTENDS LOOPCRITERIUM 2015"

REGLEMENT OOSTENDS LOOPCRITERIUM 2015 REGLEMENT "OOSTENDS LOOPCRITERIUM 2015" 1. WEDSTRIJDEN Het OLC 2015 is een regelmatigheidscriterium voor lopers gebaseerd op de resultaten in de volgende 17 wedstrijden: Corrida van 't Sas Slijkens, Oostende-Brugge

Nadere informatie

Alpe d Huzes 2016 Hoe bereid ik me voor? Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Alpe d Huzes 2016 Hoe bereid ik me voor? Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Alpe d Huzes 2016 Hoe bereid ik me voor? Medisch team 2010 2013 21 bochten Bevoorrading: Start Bocht 16 Bocht 7 Finish Alpe d Huez Aantal beklimmingen in 2010-2012 Acute hartdood In Nederland 150-200

Nadere informatie

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen

2015/08. Roland Outtier Gerard Vandoolaeghe Yves Lagage. voorzitter joggen voor Beginners logistiek evenementen Ieper 08/08/2015 Ook midden de zomervakantie stak het LOKO-team de koppen bij elkaar. Het najaar kondigt zich immers als zeer druk aan! In september bundelen we immers deelnames aan Dwars door Ieper, De

Nadere informatie

ATLA BONUSSYSTEEM Modaliteiten. 2.Voorwaarden, uitsluitingen en betwistingen.

ATLA BONUSSYSTEEM Modaliteiten. 2.Voorwaarden, uitsluitingen en betwistingen. ATLA BONUSSYSTEEM 2017-2018 1.Modaliteiten. In het premiestelsel van ATLA worden punten toegekend aan de prestaties die ATLA-atleten, vanaf de categorie cadet, leveren. Aan de hand van behaalde punten

Nadere informatie

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018

TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 TEPCI Nieuwsflits 4 sept 2018 Beste Tepci-leden, Apeldoornse Tennis Kampioenschappen 2018 Zaterdag en zondag de finales op TEPCI Sportief en sociaal het grootste tennistoernooi van Apeldoorn. Wie wil er

Nadere informatie

Wedstrijdschema halve marathon

Wedstrijdschema halve marathon Wedstrijdschema halve marathon Voor de meeste lopers is de halve marathon een aantrekkelijke afstand. Recreanten verkrijgen door de training en de wedstrijd de verlangde goede conditie, en ervaren lopers

Nadere informatie

Periodisering jaarplan 2013: Prestatiegroep 1

Periodisering jaarplan 2013: Prestatiegroep 1 Periodisering jaarplan 2013: Prestatiegroep 1 maand jan. feb. maart april mei juni juli aug. sept. okt. nov. dec. week 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Nadere informatie

KFC MARKE JEUGD PAASTORNOOI 2018 U10 U11 U15

KFC MARKE JEUGD PAASTORNOOI 2018 U10 U11 U15 KFC MARKE JEUGD PAASTORNOOI 2018 U10 U11 U15 30 & 31 maart 2018 2 april 2018 PROGRAMMABOEKJE Marke, maart 18. Beste sportvrienden, het jeugdbestuur van KFC Marke heet U van harte welkom op zijn jaarlijks

Nadere informatie

Berekening hartslagzones

Berekening hartslagzones Berekening hartslagzones 1. Formule via maximale hartslag Een eenvoudige en snelle berekening (maar minst betrouwbare). MAN VROUW 220 minus leeftijd 226 minus leeftijd 2. Formule van KARVONEN via het verschil

Nadere informatie

Alpe d Huzes 2015 Hoe bereid ik me voor? Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Alpe d Huzes 2015 Hoe bereid ik me voor? Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Alpe d Huzes 2015 Hoe bereid ik me voor? Wie zijn wij? Griet Vander Slagmolen Sportarts Prosano Terneuzen Karin van der Ende- Kastelijn Sportarts De Sportartsengroep Baarn Medisch team 2010 2013 Hulpverlening

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic TRAININGS COACH Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic De Kenya Classic voert over open savannegebied, steeds met uitzicht op steenslag, zand en stof: 350

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

Trainingsschema. PS: Volg het schema en laat me weten wat je resultaten zijn. Stuur me een berichtje naar

Trainingsschema. PS: Volg het schema en laat me weten wat je resultaten zijn. Stuur me een berichtje naar Beste Lezer, Jaar in jaar uit trainen is wat je beter kan maken. Ik zeg heel bewust kan, want er is meer. Je kunt namelijk nog zoveel trainen, maar als je niet de juiste voeding neemt, niet op tijd naar

Nadere informatie

2/05/2016 VOORSTELLING

2/05/2016 VOORSTELLING VOORSTELLING 1 INFO DCLA BESCHIKT OVER IETS MEER DAN 310 JEUGDATLETEN (KAN BEN PUP MIN) WAARVAN 250 TE LEUVEN EN 60 BIJ ONZE KERN HALEN OPSPLITSING VOOR LEUVEN: 6 KANGOEROES (ENKEL 2009 WORDEN TOEGELATEN

Nadere informatie

Kernblad Kern Waregem Inhoud : . Algemeen. Structuur & reeksindeling. Forfait vermijden. Loting Beker WK.

Kernblad Kern Waregem Inhoud : . Algemeen. Structuur & reeksindeling. Forfait vermijden. Loting Beker WK. Kernblad Kern Waregem 07. 07. 2019 Inhoud :. Algemeen. Structuur & reeksindeling. Forfait vermijden. Loting Beker WK. Loting Beker EK IEDEREEN VRIJBLIJVEND WELKOM OP DE LOTING BEKER WK & EK OP DINSDAG

Nadere informatie

Jaarplanning en topprestaties op wedstrijden. Honza Valenta en Tess Valenta

Jaarplanning en topprestaties op wedstrijden. Honza Valenta en Tess Valenta Jaarplanning en topprestaties op wedstrijden Honza Valenta en Tess Valenta Van optimaal trainen naar optimaal presteren Welkom allemaal op de workshop jaarplanning. Om snel van start te kunnen gaan vragen

Nadere informatie

Het bedrag dat in het premiestelsel wordt uitgekeerd, wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur van ATLA vastgelegd.

Het bedrag dat in het premiestelsel wordt uitgekeerd, wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur van ATLA vastgelegd. ATLA PREMIESTELSEL 2010-2011 1.Modaliteiten. In het premiestelsel van ATLA worden punten toegekend aan de prestaties die ATLA-atleten, vanaf de categorie cadet, leveren. Aan de hand van behaalde punten

Nadere informatie

trainingsadvies Fietsen beginners Voorbereidingsfase 1

trainingsadvies Fietsen beginners Voorbereidingsfase 1 trainingsadvies Fietsen beginners Voorbereidingsfase 1 Periode I 3 maanden Fietsen I nadruk op de ontwikkeling van het basisuithoudingsvermogen I eerst het aantal trainingen opvoeren, daarna de trainingsduur

Nadere informatie

Methoden voor training van het uithoudingsvermogen

Methoden voor training van het uithoudingsvermogen Methoden voor training van het uithoudingsvermogen Deel 1 Algemeen In dit stuk worden verschillende trainingsmethodieken besproken die het duur uithoudingsvermogen en snelheid uithoudingsvermogen verbeteren.

Nadere informatie

DOEL VAN LANGE DUURLOPEN Wat is het doel van lange duurlopen op weg naar je marathon?

DOEL VAN LANGE DUURLOPEN Wat is het doel van lange duurlopen op weg naar je marathon? TRAINEN VOOR DE KUSTMARATHON ZEELAND Dat lange rustige duurlopen de basis zijn voor een goede marathontraining, weet iedere hardloper. Maar velen weten niet, of willen niet weten, dat deze duurlopen heel

Nadere informatie

Iedere atleet betaalt 90 euro lidgeld per seizoen. Joggers betalen 60 euro per seizoen.

Iedere atleet betaalt 90 euro lidgeld per seizoen. Joggers betalen 60 euro per seizoen. PAGINA 1 ATAC Nieuwsflash nr. 36 Met het zonnige weer van de laatste dagen hebben we toch nog een beetje een zomergevoel maar de kalender liegt er niet om en meldt ons dat het atletiekseizoen 2016-2017

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

Week 1 50 min in D1 10 min in D2 Fartlek 45 min in D1 met 3 x 2 min versnellen naar/in D2 verspreid over de totale looptijd 45 min in D1 5 min in D2 10 min in D1 Week 2 50 min in D1 10 min in D2 Interval

Nadere informatie

Info Avond 27/09/2014

Info Avond 27/09/2014 Info Avond 27/09/2014 Welkom Voorzitter: Cindy De Visch Agenda - Terugblik op 2013 2014 - Vooruit kijken op seizoen 2014-2015 - Trainingen - Testen - Stages - Wedstrijden - Kledij - Kalender - Verzekering

Nadere informatie

VIP & TICKETS FLANDRIENCROSS

VIP & TICKETS FLANDRIENCROSS VIP & TICKETS FLANDRIENCROSS Hamme DE FLANDRIENCROSS Onderdeel van de DVV Verzekeringen Trofee en de IJsboerke Ladies Trophy Internationale veldrit met deelname van de complete Belgische en wereldtop Peterschap

Nadere informatie

AC Bree. Ledeninfomoment Seizoen

AC Bree. Ledeninfomoment Seizoen AC Bree Ledeninfomoment Seizoen 2018-2019 Agenda Wie is het bestuur Categorieën Trainingen Wedstrijden Zomer en wintercriterium Wat heb je nodig voor wedstrijden? Sportkledij Inschrijven voor het nieuwe

Nadere informatie

Trainingsschema voor de marathon in München 2013

Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Nr Datum MAAN- DAG 5 trainingen per week (kan ingekort worden tot 4 trainingen per week: dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) DINSDAG Variabele tempoloop

Nadere informatie

Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN

Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN Wedstrijdgroep ACRO INFOBROCHURE SEIZOEN 2017-2018 BELANGRIJKE DATA SEIZOEN 2017-2018 Try-out turnen en rope skipping: zaterdag 2 september 2017 inschrijvingen selectiegroepen: zaterdag 2 september 2017

Nadere informatie

CLUBHAPPENING CLUB ROESELARE

CLUBHAPPENING CLUB ROESELARE CLUBHAPPENING CLUB ROESELARE DONDERDAG 5 AUGUSTUS 09 U7 U8 U9 Contactpersonen Gerdi Degryse Jeugdsecretaris Gsm 097 / 766 degrysegerdi.clubjs@hotmail.com Stefaan Bogaerts Jeugdmanager Gsm 075 / 0506 stefaan.bogaerts@telenet.be

Nadere informatie

En dit alles met als hoofddoel: het verbeteren van de prestaties op het veld en een zo hoog mogelijke eindklassering op de ranglijst die seizoen!

En dit alles met als hoofddoel: het verbeteren van de prestaties op het veld en een zo hoog mogelijke eindklassering op de ranglijst die seizoen! Wat is TopFitTest? TopFitTest is een test- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in het afnemen van sportspecifieke testen. Aan de hand van de testen kan optimaal advies worden gegeven om jou door middel

Nadere informatie

ALGEMENE INFOBRIEF KVK TECHNIEKSCHOLEN & KVK KEEPERSSCHOOL

ALGEMENE INFOBRIEF KVK TECHNIEKSCHOLEN & KVK KEEPERSSCHOOL 1 ALGEMENE INFOBRIEF KVK TECHNIEKSCHOLEN & KVK KEEPERSSCHOOL INHOUDSTAFEL 1 Algemene uitleg... 2 2 Welke inschrijfopties zijn er?... 2 3 Wat zijn de tarieven?... 3 4 Waar en wanneer kan ik trainen?...

Nadere informatie

Inspanningstest Fietsen

Inspanningstest Fietsen Inspanningstest Fietsen Van Gysel Stefan 7/10/2013-1- www.energylab.be Identificatie Naam: Van Gysel Voornaam: Stefan E-mail: Leeftijd: 40,6 jaar Geslacht: Man Gestalte: 187,0 cm Gewicht: 91,8 kg BMI:

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-Killer 320 Workout. Dit is de

Nadere informatie

Wil je nog meer lezen over de hartslag? Dan verwijzen we je naar:

Wil je nog meer lezen over de hartslag? Dan verwijzen we je naar: Hartslag Onze hartslag, of ook wel polsslag genoemd, is één van de bruikbare indicaties voor diverse aspecten van onze gezondheid. Het is dan ook zeker interessant om iets meer te weten over onze rusthartslag

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de

Nadere informatie

Krachttraining. Nelis Koeken

Krachttraining. Nelis Koeken Krachttraining Nelis Koeken Uitwerking en aanbevelingen krachttraining NAC Jeugd (Bovenbouw) seizoen 2014-2015 Inleiding Voor je ligt de handleiding krachttraining bedoeld voor de A en B elftallen van

Nadere informatie

AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN

AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN AC BREE LEDENINFOMOMENT SEIZOEN 2016-2017 Agenda Structuur van de club Categorieën Trainingen Wat heb je nodig voor wedstrijden? Winterseizoen Zomerseizoen Zomer- en wintercriterium Jaaroverzicht 2016

Nadere informatie

De training kan en mag door de trainer aangepast worden i.v.m. bepaalde omstandigheden.

De training kan en mag door de trainer aangepast worden i.v.m. bepaalde omstandigheden. Vanaf 2 april trainen we weer op onze vaste locaties in het Gorechtpark en Meerwijck. In de oneven weken wordt er getraind in Meerwijck. Achter diverse data heb ik de training van Meerwijck aangegeven,

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 MASTERS OF FLANDERS 2017 Voor het 14 de jaar organiseert VSK vzw, in samenwerking met een vijftiental clubs en de

Nadere informatie

Trainingsplan. 1. Doelstelling

Trainingsplan. 1. Doelstelling Trainingsplan 1. Doelstelling Dit trainingsplan heeft tot doel een overzicht te genereren van de trainingsdoelstellingen op lange en korte termijn en zal als leidraad dienen voor invulling van de trainingsschema

Nadere informatie

zaterdag 27 mei 2017

zaterdag 27 mei 2017 TAFELTENNISCLUB TAMARA HOESELT www.ttchoeselt.be zaterdag 27 mei 2017 vanaf 19u00 in ons lokaal Programma: 19u00: Receptie aangeboden door de club 19u30: Voorstelling kampioenen 20u30: Demonstratiewedstrijd

Nadere informatie

11 e KTVV-TopTornooi Jeugd 2018

11 e KTVV-TopTornooi Jeugd 2018 11 e KTVV-TopTornooi Jeugd 2018 «Memorial Steve Seiffermann» georganiseerd door K.TERNESSE V.V. Op vrijdag 4 mei 2018 voor U15 Op zaterdag 5 mei 2018 voor U6 tem U9 Op zondag 6 mei 2018 voor U10 tem U13

Nadere informatie

BONUS- en PREMIESTELSEL VOORWAARDEN

BONUS- en PREMIESTELSEL VOORWAARDEN BONUS- en PREMIESTELSEL VOORWAARDEN 1. Bonussen (voor tijden, afstanden, hoogtes zie motivatietabellen) Cadetten, scholieren, junioren en alle categorieën (AC) A= 75 B= 50 C= 25 bij prestaties bij AC worden

Nadere informatie

GOED VOORBEREID OP WEG NAAR DE NN ZEVENHEUVELENLOOP

GOED VOORBEREID OP WEG NAAR DE NN ZEVENHEUVELENLOOP trainingsschema's voor beginners én gevorderden door Frank Heldoorn, trainer en oud-triatleet GOED VOORBEREID OP WEG NAAR DE NN ZEVENHEUVELENLOOP Trainingsschema NN Zevenheuvelenloop 2018 INLEIDING Voor

Nadere informatie

Het is de kracht die spieren ons geven om onze dagelijkse bezigheden te kunnen doen.

Het is de kracht die spieren ons geven om onze dagelijkse bezigheden te kunnen doen. Werk aan je spierkracht Wil je graag je lichaamshouding en fitheid optimaal houden of verbeteren? Wil je je spieren verstevigen? Dan oefen je best ook 2 tot 3 keer per week. Vlaams Instituut Gezond Leven

Nadere informatie

Infoavond Seizoen Jeugdbestuur Kantine Hoegaarden Woensdag 5 & donderdag 6 april 2017

Infoavond Seizoen Jeugdbestuur Kantine Hoegaarden Woensdag 5 & donderdag 6 april 2017 Infoavond Seizoen 2017-18 Jeugdbestuur Kantine Hoegaarden Woensdag 5 & donderdag 6 april 2017 Agenda Evaluatie 2016-17 Ploegen 2017-18 Trainingsschema 2017-18 Wedstrijdschema 2017-18 Nieuwigheden 2017-18

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN REGLEMENT

TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN REGLEMENT TORNOOIREGLEMENT & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN Wij wensen u hartelijk te danken voor uw inschrijving voor ons tornooi. Wij hopen dat wij, samen met u, erin slagen een voetbalfeest aan onze jonge spelertjes

Nadere informatie

algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF

algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF Schema voor gevorderden algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF Schema voor gevorderden Schema voor hardlopers(sters) die al een ½ uur aan een stuk kunnen hardlopen.

Nadere informatie

Trainen met een hartslagmeter

Trainen met een hartslagmeter Trainen met een hartslagmeter Giel Hermans 11-2008 Dit artikelt is gemaakt ten behoeve van PVB3.4 (kennis vergaren) van de ST3 cursus van de KNSB. Inleiding In iedere sportwinkel zie je ze liggen. Hartslagmeters.

Nadere informatie

@LA-TURBO-BONUS (SPREEK UIT ATLA-TURBO-BONUS)OMDAT DE ATLETEN HUN TURBO ZULLEN MOETEN GAAN OPZETTEN, BONUS OMDAT WE DIT BOVENOP IETS BESTAAND GEVEN.

@LA-TURBO-BONUS (SPREEK UIT ATLA-TURBO-BONUS)OMDAT DE ATLETEN HUN TURBO ZULLEN MOETEN GAAN OPZETTEN, BONUS OMDAT WE DIT BOVENOP IETS BESTAAND GEVEN. REGLEMENT IVM HET BELONINGSSYSTEEM NAAR DE TOPATLETEN VAN ATLA TOE, GENAAMD @LA-TURBO-BONUS 2018 @LA-TURBO-BONUS (SPREEK UIT ATLA-TURBO-BONUS)OMDAT DE ATLETEN HUN TURBO ZULLEN MOETEN GAAN OPZETTEN, BONUS

Nadere informatie