Allesoverwielrennen.nl. Het50dagen. trainingsprogramma. Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allesoverwielrennen.nl. Het50dagen. trainingsprogramma. Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen"

Transcriptie

1 Allesoverwielrennen.nl Het50dagen trainingsprogramma Van 0 naar 60 kilometer in 50 dagen

2 Inleiding Wat goed dat je dit e-book hebt aangevraagd. Misschien kun je het je nog niet voorstellen, maar over nog geen twee maanden kan jij 60 kilometer fietsen! Voor de beeldvorming: dat is hemelsbreed de afstand van Amsterdam naar Rotterdam. Misschien is het jaren geleden dat je hebt gesport of heb je een blessure opgelopen bij het voetballen en ben je overgestapt op het wielrennen. (In het laatste geval ben je overigens niet de eerste en enige). Het is dan zaak om geleidelijk en verantwoord conditie op te bouwen en je lichaam te laten wennen aan de (andere) spierbelasting. De tips in dit e-book gaan jou de komende 50 dagen helpen conditie op te bouwen. Je zult verbaasd staan voor je eigen kunnen. Maar ook over hoe je je voelt. Veel mensen die beginnen met sporten, pakken het verkeerd aan. Ze doen meer dan ze aankunnen, voelen zich rot en geven binnen de kortste keren op. Sporten maakt je in eerste instantie moe, maar als je het goed opbouwt blijf je er lol in houden en geeft het voldoening. Je merkt vooruitgang en je gaat je fitter voelen. Het programma aan het einde van dit e-book helpt jou in 50 dagen het optimale uit je zelf te halen. Let op: er staat niet het uiterste uit je zelf te halen. Dat is niet ons doel. Ons doel is om op een verantwoorde wijze te werken naar een fietsrit van 60 kilometer. Succes!

3 Supercompensatie Voordat je op de fiets stapt, kijken we eerst naar de theorie. Dat is nodig om te weten wat je gaat doen en vooral waaróm je dat gaat doen. Door te trainen beschadig je je spieren. Je lichaam reageert door de spieren te herstellen en omdat je lichaam voorbereid wilt zijn op weer zo n beschadiging van de spieren, herstelt het je spieren boven het niveau van voor de beschadiging door de trainingsprikkel. Trainen doe je dus om het lichaam te prikkelen en zich te herstellen boven het punt waar je was voor de training. Dit principe wordt supercompensatie wordt. Grafisch zit dit er zo uit: Om een volgende supercompensatie te krijgen, moet de volgende trainingsprikkel weer groter (en / of anders) zijn de vorige. Gebeurt dat niet, dan zak je weer naar het oorspronkelijke niveau. Herstellen Niet alleen de training, maar ook het herstel zorgt ervoor dat je spieren en conditie beter wordt. Daarom is de herstelfase net zo belangrijk als de training zelf. Te lang herstel zorgt er voor dat het door de trainingsprikkel en de supercompensatie opgewaardeerde prestatieniveau weer terugzakt naar het basisniveau. Bij te kort herstel daarentegen bestaat de kans op overtraining.

4 Dit trainingsprogramma is zo opgebouwd dat de trainingen zwaar genoeg zijn om je spieren te beschadigen en tegelijkertijd voldoende rust krijgen om te herstellen. Ook zit er een opbouw in het programma. Het programma wordt langzaam maar zeker steeds een beetje intensiever. Maar ieder lichaam is anders en reageert op zijn eigen manier op de trainingsprikkels. Voor topsporters wordt er exact uitgerekend hoe lang hun herstel moet duren. Voor ons gewone mensen gaan we uit van een gemiddelde en wordt een beroep gedaan op het gezonde verstand. Luister naar je lichaam. Ben je te moe om te trainen, neem dan extra rust of doe een hersteltraining (meer daarover in het volgende hoofdstuk). Maar geef ook weer niet te snel toe aan je vermoeidheid. Om je doelen te bereiken, is ook doorzettingsvermogen nodig. Om je doelen te bereiken, is doorzettingsvermogen nodig

5 Trainen op hartslag Dit 50 dagen trainingsprogramma is gebaseerd op het trainen op basis van harstslag. Profrenners trainen vaak (ook) op basis van vermogen. Vermogensmeters zijn (nog) duur en dus niet voor iedereen weggelegd. Hartslagmeters daarentegen zijn stukken goedkoper en meer dan geschikt om je trainingen op te baseren. Tot een paar jaar geleden, toen de profs nog geen vermogensmeter hadden, deden ze dat ook. Wanneer je traint gaat je hartslag omhoog om je spieren te kunnen voorzien van energie. Bij elke hartslagfrequentie worden andere systemen in je lichaam in werking gezet. Al die systemen ga je de komende 50 dagen trainen. Voor het trainen van die verschillende systemen moet je een andere hartslag aanhouden: de zogenaamde trainingszones. Als je weet wat je maximale hartslag (MHR: Maximum Heart Rate) is, kun je jouw trainingszones berekenen. Hoe je jouw maximale hartslag kunt berekenen of bepalen, lees je op

6 Trainingszones Er zijn 5 verschillende trainingszones. Deze kom je tegen in het trainingsprogramma en daarom lichten we ze kort toe. Trainingszones met hun bijbehorende hartslag: 1. Herstel (60-65% MHR) 2. D1 (65-70% MHR) 3. D2 (70-80% MHR) 4. D3 (80-85% MHR) 5. Weerstand (>85% MHR) Als we ter voorbeeld uitgaan van iemand die een maximale hartslag heeft van 190, zijn dit zijn trainingszones: 1. Herstel ( ) 2. D1 ( ) 3. D2 ( ) 4. D3 ( ) 5. Weerstand (>162) Hersteltraining Hersteltraining doen we de dag na een intensieve training waarbij je je lichaam flink hebt geprikkeld. Door de hersteltraining zal het opgehoopte melkzuur in je spieren versneld worden verwijderd en zul je dus sneller herstellen. Een hersteltraining is een korte training waarbij je heel rustig fietst, met een licht verzet en een zeer lage hartslag. D1 en D2 Duurtraining in D1 en D2 is de basis van je fietstraining. Je traint je lichaam bepaalde energiesystemen te gebruiken waardoor je het fietsen langer vol kunt houden. Bij deze trainingszones is D2 uiteraard intensiever dan D1 en het effect is ook iets groter. Maar verwaarloos je D1 trainingen niet. Deze zijn zeer belangrijk.

7 Bij D1 en D2 training rijd je in een rustig tempo en trap je niet te zwaar, zo n ontwentelingen per minuut. Een keer een sprintje waardoor je hartslag boven de 80% van je MHR komt, is geen ramp. Doe dit niet te veel, 95% van deze training moet je binnen je zone blijven. D3 D3 trainingen zijn intensief. Bij D3 training kan je lichaam nog net alle afvalstoffen (melkzuur) in je spieren afvoeren zonder te verzuren. Doel van deze training is om je lichaam te leren te presteren op het hoogste niveau dat langdurig vol gehouden kan worden. Je traint dus tegen de verzuring aan. D3 training is een intervaltraining. Je traint dus in blokken. In dit trainingsprogramma doen we korte blokken (1 3 minuten). Tussen de blokken fiets je heel rustig om weer op adem te komen en te herstellen. Maar je herstelt niet volledig en je hartslag zal waarschijnlijk ook niet naar D1 zakken. Als er in het trainingsprogramma 5x2 min. D3 staat, bedoelen we dat je 5 blokken van 2 minuten in D3 doet en daartussen telkens 2 minuten herstel.

8 Trainingsprogramma Iedere week fiets je 3 of 4 keer. De dagen dat er niks staat ingevuld train je dus niet en rust je uit. De trainingen vinden vooral plaats in trainingszones D1 en D2. Dit is om een goede basis te leggen. Je zult tijdens zo n training wel eens denken dat je meer en harder kan, maar blijf dan toch binnen de aangegeven trainingszones. In de weekenden doe je vaak D3 trainingen. De aangegeven D3-blokken kun je natuurlijk op de vlakke weg doen, maar ook tegen een viaduct of brug. Ga in de eerste drie weken niet op de pedalen staan bij het omhoog rijden, maar blijf op je zadel zitten en hou je bovenlichaam zo stil mogelijk. Haal alle kracht uit je benen. Hier worden je benen extra sterk van. Weekindeling Het programma is zo ingedeeld dat je in het weekend de langste en zwaarste trainingen doet. We beginnen op zondag en eindigen 50 dagen later ook op zondag. Uiteraard ben je vrij om met de dagen te schuiven om het beter passend te maken in je agenda. We begrijpen dat het niet altijd uitkomt om op een geplande dag te trainen, maar we roepen je op om zo min mogelijk te schuiven, concessies te doen en trainingen over te slaan. Hou focus op jouw doel! Terugval na 20 dagen De meeste mensen hebben na ongeveer 20 dagen een terugval. Waar ze zich de eerste weken steeds fitter beginnen te voelen en merken dat de conditie toeneemt, wordt dat daarna bij de meesten minder. De benen voelen zwaar tijdens het fietsen en het lichaam voelt wat vermoeid. Een logische gevolg, want ondanks dat de conditie rustig wordt opgebouwd en er genoeg ruimte is voor herstel, wordt er opeens veel van het lichaam gevraagd. Daarom staat dag 23 tot 29 in het teken van herstel en supercompensatie. Na deze rustige week kan het lichaam de trainingsprikkels weer beter verwerken en wordt de intensiviteit weer verhoogd. Dit alles voor dat ene doel: op de 50e dag 60 kilometer kunnen fietsen.

9 Dag 01 zondag 30 min. D1 Dag 02 maandag Dag 03 dinsdag 30 min. D min. D2 Dag 04 woensdag Dag 05 donderdag 30 min. D min. D2 Dag 06 vrijdag Dag 07 zaterdag Dag 08 zondag 60 min. D2 Dag 09 maandag 30 min. hersteltraining Dag 10 dinsdag Dag 11 woensdag 30 min. D min. D2 Dag 12 donderdag Dag 13 vrijdag 30 min. D min. D2 Dag 14 zaterdag Dag 15 zondag 60 min. D2 + in het midden 3x2 min. D3 Dag 16 maandag 30 min. hersteltraining Dag 17 dinsdag Dag 18 woensdag 30 min. D min. D2 Dag 19 donderdag Dag 20 vrijdag 60 min. afwisselend D1 en D2 Dag 21 zaterdag Dag 22 zondag 60 min. D2 + in het midden 5x2 min. D3 Dag 23 maandag 30 min. hersteltraining Dag 24 dinsdag Dag 25 woensdag 30 min. hersteltraining Dag 26 donderdag Gefeliciteerd! Je bent al op de helft Dag 27 vrijdag 30 min. D1 + in het midden 2x1 min. D3 Dag 28 zaterdag Dag 29 zondag 60 min. D2 + in het midden 4x1 min. D3 Dag 30 maandag 30 min. hersteltraining Dag 31 dinsdag Dag 32 woensdag 30 min. D min. D2 Dag 33 donderdag Dag 34 vrijdag 75 min. afwisselend D1 en D2 Dag 35 zaterdag Dag 36 zondag 90 min. D2 + in het midden 6x3 min. D3 Dag 37 maandag I.v.m. zware training van gisteren: 45 min. hersteltraining Dag 38 dinsdag Dag 39 woensdag 40 min. D min. D2 Dag 40 donderdag Dag 41 vrijdag 90 min. afwisselend D1 en D2 Dag 42 zaterdag Dag 43 zondag 90 min. D2 + in het midden 5x2 min. D3 Dag 44 maandag 30 min. hersteltraining Dag 45 dinsdag Dag 46 woensdag 45 min. D min. D2 Dag 47 donderdag Dag 48 vrijdag 30 min. hersteltraining Dag 49 zaterdag Dag 50 zondag D-Day: 60 kilometer fietsen!

10 Tenslotte nog even dit Ben je enthousiast geworden? Heb je de 60 kilometer gehaald? We zijn heel benieuwd naar jouw ervaringen met het 50 dagen trainingsprogramma. Schroom niet om deze met ons te delen. Dat vinden we leuk. Je kunt je ervaringen met ons delen via onze Facebook-pagina. Het mooie daarvan is dat andere mensen het dan ook zien. Dat is natuurlijk mooie reclame voor onze website, maar we hopen ook dat het anderen zal inspireren en ze jouw voorbeeld zullen volgen. Bedankt alvast! Allesoverwielrennen.nl Alles voor de recreatieve racefietsers

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 300 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit kun je berekenen

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor beginnende fietsers die binnen vijf maanden 100 tot 300 kilometer willen fietsen. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale

Nadere informatie

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0)

Toelichting. TOELICHTING schema halve marathon De Heurne GW Enschede +31(0) Toelichting TOELICHTING schema halve marathon 2018 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van dit schema al een basis hebt van 3 trainingen per week. Beschik je niet over deze basis, begin dan

Nadere informatie

Hardloopschema voor semi-gevorderden

Hardloopschema voor semi-gevorderden Hardloopschema voor semi-gevorderden Heb je je eerste tien trainingsweken erop zitten? Dan kun je de overstap maken naar het onderstaande schema voor semi-gevorderden. Dit hardloopschema is opgebouwd als

Nadere informatie

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede

TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede TOELICHTING schema voor een snellere halve marathon Enschede 2019 @looppatroon Uitgangspunt is dat je bij aanvang van mijn schema al een basis hebt van 3 trainingen per week in de maand december. Beschik

Nadere informatie

Een persoonlijk trainingsschema maken

Een persoonlijk trainingsschema maken Een persoonlijk trainingsschema maken Wie In de les werken we in tweetallen Iedereen maakt een eigen trainingsschema Wat Maximale hartslag berekenen Hartslag in rust opmeten Hartslagbereik bepalen De aerobe

Nadere informatie

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut)

Dit trainingsschema is ontwikkeld i.s.m. Michael Zijlaard (o.a. ploegleider en coach van team AA Drink/Leontien.nl) en Dick Siliakus (fysiotherapeut) Inleiding trainingsschema Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is

Nadere informatie

BEWEGEN BIJ KANKER 17041

BEWEGEN BIJ KANKER 17041 BEWEGEN BIJ KANKER 17041 Inleiding De ziekte kanker, maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie, bestraling en hormonale therapie, kunnen aanleiding geven tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

BEWEGEN BIJ PROSTAATKANKER

BEWEGEN BIJ PROSTAATKANKER BEWEGEN BIJ PROSTAATKANKER 1014 Inleiding De ziekte prostaatkanker, maar ook de behandeling, zoals een operatie, bestraling, hormonale therapie en chemotherapie, kunnen aanleiding geven tot langdurige

Nadere informatie

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER

TRAININGSSCHEMA 500 KILOMETER Onderstaand trainingsschema is geschikt voor gevorderde fietsers die al 100 km kunnen fietsen en willen trainen voor 200 tot 500 km. Het schema is gebaseerd op je Hmax, dit is je maximale hartslag. Dit

Nadere informatie

Training Trainingsintensiteit:

Training Trainingsintensiteit: Training Niet de kwantiteit maar wel de kwaliteit van de trainingen zorgen voor resultaat. Iedere sporter heeft individuele eigenschappen qua aanpassingsvermogen en genetische kenmerken. Training is daarom

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php

Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Vet-killer 320 Workout Introductie (eerste deel) Door: Jesse van der Velde http://vetkillerworkout.nl/index2.php Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde http://jessevandervelde.com Copyright 2011 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-Killer 320 Workout. Dit is de

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-killer 320 Workout. Deze training,

Nadere informatie

OPBOUW 125 KM VLAK. Intensief Interval Kort (IIK)

OPBOUW 125 KM VLAK. Intensief Interval Kort (IIK) OPBOUW 125 KM VLAK In de schema's wordt gebruik gemaakt van trainingszones. De uitleg van de zones kan u hieronder terugvinden. Iedere trainingszone heeft specifieke In doelstellingen, de schema's het

Nadere informatie

meer aanraakt. Dat is zonde. Om je doel te halen moet je gericht

meer aanraakt. Dat is zonde. Om je doel te halen moet je gericht Trainen Je hebt je doel voor ogen, je hebt een goede fiets, je bent getest, je hebt de juiste kleding en helm, kortom; je bent klaar om op de fiets te springen. Wat ga je doen? Als een dolle rondcrossen

Nadere informatie

Wil je nog meer lezen over de hartslag? Dan verwijzen we je naar:

Wil je nog meer lezen over de hartslag? Dan verwijzen we je naar: Hartslag Onze hartslag, of ook wel polsslag genoemd, is één van de bruikbare indicaties voor diverse aspecten van onze gezondheid. Het is dan ook zeker interessant om iets meer te weten over onze rusthartslag

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Bereik je ideale gewicht

Bereik je ideale gewicht Robert van der Wulp Beste Lezer, Gewicht speelt een belangrijke rol bij het fietsen. Het is niet alleen maar een gezondheidsaspect. Sterker nog: veel fietsers willen graag richting ondergewicht. Alles

Nadere informatie

Heuvel klassieker. op Souplesse. Afstand: Training: 4 dagen pw km

Heuvel klassieker. op Souplesse. Afstand: Training: 4 dagen pw km Heuvel klassieker op Souplesse : 3 maanden Afstand: 100-200 km Training: 4 dagen pw 2015 op Souplesse: A Passion for Progress. Inhouds opgave 1.Trainingsplan Totaal overzicht...p. 4 overzicht... p. 6 2.Trainingsvormen

Nadere informatie

Trainingsschema. PS: Volg het schema en laat me weten wat je resultaten zijn. Stuur me een berichtje naar

Trainingsschema. PS: Volg het schema en laat me weten wat je resultaten zijn. Stuur me een berichtje naar Beste Lezer, Jaar in jaar uit trainen is wat je beter kan maken. Ik zeg heel bewust kan, want er is meer. Je kunt namelijk nog zoveel trainen, maar als je niet de juiste voeding neemt, niet op tijd naar

Nadere informatie

TOOLKIT TRAINING Veel succes met trainen! Contact ivdvlist@altiuszeewolde.nl info@duchenneheroes.nl

TOOLKIT TRAINING Veel succes met trainen! Contact ivdvlist@altiuszeewolde.nl info@duchenneheroes.nl TOOLKIT TRAINING Veel succes met trainen! Duchenne Heroes is de ultieme MTB-challenge. Je legt dagelijks zo n honderd kilometer af over ruige, modderige tracks. Dat vereist doorzettingsvermogen en een

Nadere informatie

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic

Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic TRAININGS COACH Great adventure, magic moments: starting now! Fietscoach special edition Kenya Classic De Kenya Classic voert over open savannegebied, steeds met uitzicht op steenslag, zand en stof: 350

Nadere informatie

TOOLKIT GRAN FONDO NEW YORK 2015 TRAINING: HANDREIKING EN SCHEMA S (10 EN 24 WEKEN)

TOOLKIT GRAN FONDO NEW YORK 2015 TRAINING: HANDREIKING EN SCHEMA S (10 EN 24 WEKEN) TOOLKIT GRAN FONDO NEW YORK 2015 TRAINING: HANDREIKING EN SCHEMA S (10 EN 24 WEKEN) Hierbij een handreiking voor deelnemers aan de Gran Fondo New York. De schema s en informatie die je hier vindt, zijn

Nadere informatie

Week 1 50 min in D1 10 min in D2 Fartlek 45 min in D1 met 3 x 2 min versnellen naar/in D2 verspreid over de totale looptijd 45 min in D1 5 min in D2 10 min in D1 Week 2 50 min in D1 10 min in D2 Interval

Nadere informatie

Week 1. Dag Training Intensiteitsomschrijving

Week 1. Dag Training Intensiteitsomschrijving Week 1 Om in een periode van 12 weken het totale trainingsvolume te kunnen opbouwen naar ongeveer per week, moet je in staat zijn om tijdens de eerste trainingsweek ongeveer 7 te verwerken. Hoewel het

Nadere informatie

Trainingsplan. 1. Doelstelling

Trainingsplan. 1. Doelstelling Trainingsplan 1. Doelstelling Dit trainingsplan heeft tot doel een overzicht te genereren van de trainingsdoelstellingen op lange en korte termijn en zal als leidraad dienen voor invulling van de trainingsschema

Nadere informatie

BSM. Climaxloop Climaxloop en het opstellen van een individueel inspanningstraject. 1. Uitvoering van de climaxloop

BSM. Climaxloop Climaxloop en het opstellen van een individueel inspanningstraject. 1. Uitvoering van de climaxloop BSM Climaxloop Climaxloop en het opstellen van een individueel inspanningstraject De opdracht om een persoonlijk inspanningstraject te maken bestaat uit een aantal stappen. De komende les(sen) ga je een

Nadere informatie

Voorbeeld veldrijden Fietstest 2

Voorbeeld veldrijden Fietstest 2 Voorbeeld veldrijden Fietstest 2 TEST 1 TEST 2 TEST 3 TEST 4 4-01-02 11-12-02 vermogen vermogen tijd Hf lactaat tijd Hf lactaat tijd Hf lactaat tijd Hf watt watt/kg min-sec,,,/min mmol min-sec,,,/min mmol

Nadere informatie

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC

TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC TRAININGSCOACH AFRICA CLASSIC Hard work, magic moments: starting now! Africa Classic voert over glooiende paden van steenslag, zand en stof. In zes dagen leg je in de hitte veel kilometers en hoogtemeters

Nadere informatie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie

Onco-Move. Bewegen tijdens chemotherapie Onco-Move Bewegen tijdens chemotherapie Introductie De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic

TrainingsCoach. Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic TrainingsCoach Hard work, magic moments: starting now! TrainingsCoach Kenya Classic De Kenya Classic voert door open savannegebied en dichte bergketens, steeds met uitzicht op paden van steenslag, zand

Nadere informatie

Energie systemen v/h lichaam. Door: Theo Baks, Hennie Lensink

Energie systemen v/h lichaam. Door: Theo Baks, Hennie Lensink Energie systemen v/h lichaam Door: Theo Baks, Hennie Lensink DATUM: 21-2-2014 Inleiding De bloedglucose van een gezond lichaam zit tussen 4/9 mmol/l lactaat. Net als vuur voor verbranding zuurstof nodig

Nadere informatie

event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Gevorderd 3-5 x /week Ja

event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Gevorderd 3-5 x /week Ja berg1 event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio 1 berg5 cal1 cup1 freq1 huis1 Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Gevorderd 3-5 x /week Ja 4 cal5 key1 lamp1 drie1 Dit schema bereidt jou

Nadere informatie

FIETSTRAINING. Luister naar je lichaam. Je leert je lichaam beter kennen als je met een hartslagmeter traint.

FIETSTRAINING. Luister naar je lichaam. Je leert je lichaam beter kennen als je met een hartslagmeter traint. FIETSTRAINING Het is al weer 40 jaar geleden dat ik mijn eerste col beklom, ik ben ik er meteen aan verslaafd geraakt. Voor veel leden van de club is het maar af en toe dat ze naar de cols gaan. Ik heb

Nadere informatie

Bewegen tijdens de behandeling van kanker

Bewegen tijdens de behandeling van kanker 1/7 Oncologie / Fysiotherapie Bewegen tijdens de behandeling van kanker Inleiding Veel patiënten met kanker die behandeld worden, hebben last van vermoeidheid en conditieverlies. Patiënten hebben vaak

Nadere informatie

Onco-move. Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker. Waarom bewegen tijdens chemotherapie?

Onco-move. Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker. Waarom bewegen tijdens chemotherapie? Onco-move Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor Voor introverte mensen zijn energie en balans belangrijke begrippen. Vaak is het ook iets waar we mee worstelen. De balans tussen activiteiten die energie vreten en activiteiten die energie opleveren,

Nadere informatie

event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Beginner 1-3 x /week Nee

event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Beginner 1-3 x /week Nee berg1 event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio 1 berg5 cal1 cup1 freq1 huis1 Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Beginner 1-3 x /week Nee 4 cal5 key1 lamp1 drie1 Dit schema bereidt jou

Nadere informatie

Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER

Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER Als gevolg van de medische behandeling van kanker (operatie, chemotherapie of/en radiotherapie) kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Beginner 1-3 x /week

event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Beginner 1-3 x /week berg1 event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio 1 berg5 cal1 cup1 freq1 huis1 Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 12 Beginner 1-3 x /week Ja 4 cal5 key1 lamp1 drie1 Dit schema bereidt jou

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding VO2max verhogen, meer zuurstof en daardoor beter hardlopen Afgelopen zondag heb ik een training gedaan in de Drunense Duinen. Dat is een duingebied hier in de buurt met pittige heuvels en vooral veel zand.

Nadere informatie

PVP MASTERCLASS. Donderdag 13 april 2017

PVP MASTERCLASS. Donderdag 13 april 2017 PVP MASTERCLASS Donderdag 13 april 2017 Inhoud Wie zijn Yorick en Joost? Wat is de PVP? Wedstrijdonderdelen Trainingstechnieken Vragen Iedereen kan meedoen! Het is een gezellige wedstrijd met sportief

Nadere informatie

Training week 1. Week 1

Training week 1. Week 1 Week 1 Om met een goede kans op succes te beginnen aan een 12-wekenplan voor een marathon in minder dan 4 uur, moet je in staat zijn om tijdens de eerste week toch ongeveer 4 te lopen. Deze week loop je

Nadere informatie

Berekening hartslagzones

Berekening hartslagzones Berekening hartslagzones 1. Formule via maximale hartslag Een eenvoudige en snelle berekening (maar minst betrouwbare). MAN VROUW 220 minus leeftijd 226 minus leeftijd 2. Formule van KARVONEN via het verschil

Nadere informatie

10-wekenplan Kom op Tegen Kanker

10-wekenplan Kom op Tegen Kanker Scherm 1 10-wekenplan Kom op Tegen Kanker Voorwaarden De trainingszones Week 1 Week 2 Week 3 Week 4 Week 5 Week 6 Week 7 Week 8 Week 9 Week 10 Richtlijnen bij de fietstraining Bij klik op voorwaarden :

Nadere informatie

Een intensieve extensieve interval

Een intensieve extensieve interval Een intensieve extensieve interval Interval trainingen: Wat is het doel, hoe werkt het? Hoe pas je ze in je trainingsprogramma? 2 Wat gaan we doen? Energiesystemen: Welke kennen we? Wanneer gebruiken we

Nadere informatie

Trainingsschema voor de marathon in München 2013

Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Trainingsschema voor de marathon in München 2013 Nr Datum MAAN- DAG 5 trainingen per week (kan ingekort worden tot 4 trainingen per week: dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag) DINSDAG Variabele tempoloop

Nadere informatie

Trainen met een hartslagmeter

Trainen met een hartslagmeter Trainen met een hartslagmeter Giel Hermans 11-2008 Dit artikelt is gemaakt ten behoeve van PVB3.4 (kennis vergaren) van de ST3 cursus van de KNSB. Inleiding In iedere sportwinkel zie je ze liggen. Hartslagmeters.

Nadere informatie

Wat geweldig dat je gaat deelnemen aan de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF).

Wat geweldig dat je gaat deelnemen aan de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Betreft: Trainingsschema NDC Beste organisatoren en deelnemer, Wat geweldig dat je gaat deelnemen aan de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation (BvdGF). Om je te helpen bij de opzet

Nadere informatie

HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS

HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS HARDLOOPSCHEMA'S VOOR BEGINNERS Beginnen met hardlopen?...de tips en schema s vind je in dit boekje! Maar al te vaak zie je dat beginnende hardlopers door onvoldoende voorbereiding al weer snel afhaken.

Nadere informatie

Trainingsprogramma scheidsrechters ter voorbereiding op de FIFA conditietest en het nieuwe voetbalseizoen

Trainingsprogramma scheidsrechters ter voorbereiding op de FIFA conditietest en het nieuwe voetbalseizoen Trainingsprogramma scheidsrechters ter voorbereiding op de FIFA conditietest en het nieuwe voetbalseizoen Om je optimaal voor te bereiden op de FIFA conditietest en het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017

Nadere informatie

Bewegen tijdens chemotherapie

Bewegen tijdens chemotherapie Bewegen tijdens chemotherapie (Onco-move) mca.nl Inhoudsopgave Voordelen van bewegen Welke vorm van beweging? Opbouw lichamelijke activiteit Intensiteit van bewegen Borgschaal Dagboekje Adviezen: starten

Nadere informatie

Wij hebben er voor gekozen om oefeningen te gebruiken die we ook tijdens de les uitvoeren. Zo kan je snel aan de slag.

Wij hebben er voor gekozen om oefeningen te gebruiken die we ook tijdens de les uitvoeren. Zo kan je snel aan de slag. 2 Hey! Goed dat je dit ebook hebt gedownload! Je kan zo nog meer resultaat boeken. Wij hebben namelijk drie korte workouts bedacht die je altijd en overal kan uitvoeren. Één workout duurt zo n 30 minuten.

Nadere informatie

1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015

1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015 NIEUWSBRIEF 1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015 MAG JE TRAINEN ALS JE NOG SPIERPIJN HEBT VAN DE VORIGE KEER? Er zijn verschillende soorten spierpijn. Je kunt spierpijn hebben van zowel een cardio workout

Nadere informatie

Anaëroob a-lactisch Anaëroob lactisch Aërobe systeem

Anaëroob a-lactisch Anaëroob lactisch Aërobe systeem Anaëroob a-lactisch Afbraak ATP (voedsel van de spier) en creatinefosfaat. Waarbij geen zuurstof nodig is. Geen vorming van lactaat/melkzuur Maximale inspanning 20 seconde Ontwikkelen van veel snelheid

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

D.IJ.C. Bertus 1. Doelstelling loopgroepen D.IJ.C. Bertus 1. Intensiteit van de trainingszones 3. Warming-up 4. Veiligheid 5.

D.IJ.C. Bertus 1. Doelstelling loopgroepen D.IJ.C. Bertus 1. Intensiteit van de trainingszones 3. Warming-up 4. Veiligheid 5. c. D.IJ.C. - Bertus D.IJ.C. Bertus 1 Doelstelling loopgroepen D.IJ.C. Bertus 1 Intensiteit van de trainingszones 3 Warming-up 4 Veiligheid 5 Schema 6 DIJC Bertus is ontstaan uit een fusie van de Delftse

Nadere informatie

BEWEGEN BIJ KANKER VOOR PATIËNTEN DIE BEHANDELD WORDEN MET CHEMOTHERAPIE

BEWEGEN BIJ KANKER VOOR PATIËNTEN DIE BEHANDELD WORDEN MET CHEMOTHERAPIE BEWEGEN BIJ KANKER VOOR PATIËNTEN DIE BEHANDELD WORDEN MET CHEMOTHERAPIE Inleiding De behandeling van kanker, in het bijzonder chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid

Nadere informatie

Hart als Snelheidsmeter

Hart als Snelheidsmeter Informatie en opdrachten Week 1 Vandaag maak jij een begin met de training voor de Rietplasloop 2016. Jij gaat deelnemen aan de 5 kilometer. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, daar moet je voor trainen.

Nadere informatie

Trainingsschema Alpe d HuZes 4 x per week

Trainingsschema Alpe d HuZes 4 x per week Week 1 75 2 Interval 75 min. D1 met 6 x 3 min. D2, P 3 min. 60 3 Tempoduur 60 min. D1-D2 training met 20 min. D2 75 4 Duurtraining 75 min. 270 Week 2 75 2 Interval 75 min. D1 met 5 x 4 min. D2, P 2 min.

Nadere informatie

Prestatietraining Tempo Soest Seizoen Auteurs: Rob Prinzen Erik Tolboom Paul van de Weerd Datum: 28 februari 2019 Versie: 1.

Prestatietraining Tempo Soest Seizoen Auteurs: Rob Prinzen Erik Tolboom Paul van de Weerd Datum: 28 februari 2019 Versie: 1. Prestatietraining Tempo Soest Seizoen 2019 Auteurs: Rob Prinzen Erik Tolboom Paul van de Weerd Datum: 28 februari 2019 Versie: 1.0, definitief Inhoudsopgave Inleiding...3 1 Wat is de prestatietraining?...3

Nadere informatie

trainingsadvies Fietsen beginners Voorbereidingsfase 1

trainingsadvies Fietsen beginners Voorbereidingsfase 1 trainingsadvies Fietsen beginners Voorbereidingsfase 1 Periode I 3 maanden Fietsen I nadruk op de ontwikkeling van het basisuithoudingsvermogen I eerst het aantal trainingen opvoeren, daarna de trainingsduur

Nadere informatie

TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN

TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN TRAINING DESLY HILL : VOORBEREIDING OP HET NIEUWE SEIZOEN Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar wat is nou een goede voorbereiding op een nieuw skeelerseizoen? Op www.skatepodium.com geeft

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

30 DAGEN OM FIT TE WORDEN

30 DAGEN OM FIT TE WORDEN 30 DAGEN OM FIT TE WORDEN HOE VOLG IK MIJN TRAINING? Start met My Walking Challenge en word weer fit in 4 weken met powerwalking. Deze eenvoudige en doeltreffende sport biedt je tal van voordelen. ONTDEK

Nadere informatie

NA JE TRAINING. Met deze 6-daagse challenge haal je alles uit je training!

NA JE TRAINING. Met deze 6-daagse challenge haal je alles uit je training! Optimaal herstellen NA JE TRAINING Met deze -daagse challenge haal je alles uit je training! Je bent net klaar met sporten en je voelt je geweldig! Niet vergeten: het geheim van een goede workout zit hem

Nadere informatie

TRAINEN MET HARTSLAGMETERS

TRAINEN MET HARTSLAGMETERS TRAINEN MET HARTSLAGMETERS Door Mette van der Ven In dit stuk worden redenen beschreven om te gaan sporten/trainen met een hartslagmeter. Verder wordt informatie gegeven over het hart, de sterkste spier

Nadere informatie

Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen.

Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen. Trainen voor meerdaagse wandeltochten en trekkings Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee gaat maken waarin een trektocht is opgenomen. Deze gids is voor iedereen die een reis met Sawadee

Nadere informatie

Om het geheel een beetje inzichtelijk te krijgen, kun je een tijdsbalk maken, bijvoorbeeld:

Om het geheel een beetje inzichtelijk te krijgen, kun je een tijdsbalk maken, bijvoorbeeld: 1 Bepalen van je doelen en de tijd die je hebt om die te bereiken Een belangrijk trainingsaspect is: Doel = Training. Dat betekent dus ook dat de eerste stap is het bepalen van je einddoel(en). In het

Nadere informatie

YOUR ROAD TO 10KM HARDLOOPSCHEMA BEGINNER

YOUR ROAD TO 10KM HARDLOOPSCHEMA BEGINNER YOUR ROAD TO 10KM HARDLOOPSCHEMA BEGINNER Beste Sportcenter Balance bestormer, Dit schema bouwt in 13 weken op naar 10 KM hardlopen. Duur schema = 13 weken x 3 trainingen per week. Enkele tips en uitleg

Nadere informatie

Trainingsvormen. Opbouw

Trainingsvormen. Opbouw Run2Day http://www.run2day.nl/hardloopschema-marathon Met dit schema train je voor je eerste marathon. Als je lange afstanden loopt is het extra belangrijk dat je goed eet en drinkt. Een gezond en gevarieerd

Nadere informatie

15 km Zevenheuvelenloop

15 km Zevenheuvelenloop 15 km Zevenheuvelenloop Uitleg trainingsschema Variatie is de basis voor succes! Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw einddoel, dan is het volgen van een trainingsschema een zeer goed plan.

Nadere informatie

Fysiotherapie vóór uw hartoperatie

Fysiotherapie vóór uw hartoperatie Fysiotherapie vóór uw hartoperatie Binnenkort ondergaat u een hartoperatie. Na deze operatie is er kans op een longcomplicatie (bijvoorbeeld een longontsteking) door de beademing en wondpijn. Om u zo

Nadere informatie

JAARPLANNING TRAININGEN Wedstrijd en Masterszwemmen

JAARPLANNING TRAININGEN Wedstrijd en Masterszwemmen DE TRAININGSZONES: (gemaakt nav diverse artikelen op internet en de KNZB trainingszones) Hersteltraining of net na een ziekte/blessure Zwemsnelheid 60% - 65% Ontspannen. Aëroob 0 (actief herstel) Afvoer

Nadere informatie

7 km Zevenheuvelenloop

7 km Zevenheuvelenloop 7 km Zevenheuvelenloop Uitleg trainingsschema Variatie is de basis voor succes! Wil je goed voorbereid aan de start staan van jouw einddoel, dan is het volgen van een trainingsschema een zeer goed plan.

Nadere informatie

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Info@piresearch.nl www.piresearch.nl Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Een beloningskaart helpt ouders gericht aandacht te besteden aan gewenst gedrag van hun

Nadere informatie

Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training?

Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training? Hoe gebruik je een hartslagmeter bij je training? Looptraining is in de eerste plaats leren efficiënt met je energie omgaan. Dit betekent niet voor elke loper hetzelfde. Een sprinter zal zijn beschikbare

Nadere informatie

Vetverbranding Gevorderden

Vetverbranding Gevorderden Vetverbranding Gevorderden Vetverbranding is voor veel mensen de belangrijkste reden om zich in te schrijven bij een sportcentrum. In de eerste instantie zijn cardio-trainingen hiervoor het effectiefst.

Nadere informatie

event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 8 Expert 3-5 x /week Nee

event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 8 Expert 3-5 x /week Nee berg1 event1 1 Trainingsschema Passo Dello Stelvio 1 berg5 cal1 cup1 freq1 huis1 Aantal weken Niveau Frequentie Rollentraining? 8 Expert 3-5 x /week Nee 4 cal5 key1 lamp1 drie1 Dit schema bereidt jou voor

Nadere informatie

Aandachtspunten bij het schema: Mogelijke trainingsvormen:

Aandachtspunten bij het schema: Mogelijke trainingsvormen: Aandachtspunten bij het schema: 1. Het trainingsschema werd opgesteld op basis van de informatie die u ons hebt doorgegeven. Indien u frequenter of langer wenst te trainen dan kan dit uiteraard, doch wij

Nadere informatie

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen

3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen 3 Oefeningen Voor Strakke Benen & Billen Vooraf 1. Lees eerst de algemene trainingsinstructies, deze vind je als bijlage bij dit schema. 2. Doe altijd een warming up van 10 minuten voordat je gaat trainen.

Nadere informatie

Alles weten over Bewegen en Afvallen Bekijk

Alles weten over Bewegen en Afvallen Bekijk Is dit fitness schema geschikt voor jou? Om er zeker van te zijn dat dit een juist fitness schema voor jou is, vragen we je de BMI meter in te vullen. Deze vind je op de homepage van www.lijflijn.nl. De

Nadere informatie

Bewegen... gewoon doen!

Bewegen... gewoon doen! Openingstijden Prijslijst 2019/2020 Maandag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Dinsdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Woensdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Donderdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Vrijdag 8.00-12.00

Nadere informatie

Ademspiertraining. Fysiotherapie / Cardiologie. Vóór uw hartoperatie. Inhoudsopgave. Inleiding. Waarom is deze training nodig?

Ademspiertraining. Fysiotherapie / Cardiologie. Vóór uw hartoperatie. Inhoudsopgave. Inleiding. Waarom is deze training nodig? Fysiotherapie / Cardiologie Ademspiertraining Vóór uw hartoperatie Inhoudsopgave Inleiding Waarom is deze training nodig? Het ademspierapparaat (de Threshold) Schoonmaken van het apparaat Hoe moet u trainen?

Nadere informatie

Trainingstips voor afstanden langer dan 50 km.

Trainingstips voor afstanden langer dan 50 km. Trainingstips voor afstanden langer dan 50 km. Sommige deelnemers aan wandeltochten vinden training overbodig. Veelal zijn dit personen die regelmatig wandeltochten lopen edoch slechts afstanden van 10

Nadere informatie

Nieuwsbrief Trainingen bij Fietsclub Voordewind Zuidhorn

Nieuwsbrief Trainingen bij Fietsclub Voordewind Zuidhorn Nieuwsbrief Trainingen bij Fietsclub Voordewind Zuidhorn Waarom deze Nieuwsbrief? Vorig seizoen zijn we begonnen met het geven van specifieke trainingen bij onze fietsclub. Uit de grote opkomst, de positieve

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF

algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF Schema voor gevorderden algemene tips schema voor beginners schema voor gevorderden schema opslaan als PDF Schema voor gevorderden Schema voor hardlopers(sters) die al een ½ uur aan een stuk kunnen hardlopen.

Nadere informatie

met wekelijkse Week Training door de week* Afstand in weekend**

met wekelijkse Week Training door de week* Afstand in weekend** meerdaagse 20 kilometer met wekelijkse 1 1 x per week 1 uur 5 km 2 1 x per week 1 uur 5 km 3 1 x per week 1 uur 7,5 km 4 1 x per week 1 uur 7,5 km 5 2 x per week 1 uur 10 km 6 2 x per week 1 uur 10 km

Nadere informatie

Bewegen tijdens de behandeling van kanker

Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bewegen tijdens de behandeling van kanker Bij de behandeling van kanker kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies. Dit wordt vaak erger tijdens de behandelperiode. Ook na de behandeling kunt

Nadere informatie

Run2Day Training - Dam tot Damloop

Run2Day Training - Dam tot Damloop wk Training 1 Training 2 Training 3 maan dag Kort Interval Lang 14 30-3 25' 5 x 3' 30' + 10' 6.30/km Rust: steeds 1min. Wandelen 6.30/km + 6.00/km 15 6-4 25' 5 x 2' + 1 x 10' 30' + 10' 6.30/km Rust: steeds

Nadere informatie

Hallo beste sportklasleerling,

Hallo beste sportklasleerling, , Vandaag maak jij een begin met de training voor de Rietplasloop 2013. Jij gaat deelnemen aan de 5 kilometer. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, daar moet je voor trainen. Aan de hand van dit schema wordt

Nadere informatie

Inspanningstest Fietsen

Inspanningstest Fietsen Inspanningstest Fietsen Van Gysel Stefan 7/10/2013-1- www.energylab.be Identificatie Naam: Van Gysel Voornaam: Stefan E-mail: Leeftijd: 40,6 jaar Geslacht: Man Gestalte: 187,0 cm Gewicht: 91,8 kg BMI:

Nadere informatie

Opbouwfase Begin met hardlopen volgens de eerste richtsnelheid. Als je je goed voelt, verhoog dan je tempo en houd

Opbouwfase Begin met hardlopen volgens de eerste richtsnelheid. Als je je goed voelt, verhoog dan je tempo en houd Marathon 2/04/2017 Wedstrijddatum 3:31:51 Voorspelde tijd 25 weken Looptijd plannen 100 afstanden Totaal aantal loopsessies 1014,5 kilometer Totale afstand Zwaar Intensiteit Fases Trainingssessies Voorbereidende

Nadere informatie

Maximale inspanningstest

Maximale inspanningstest Maximale inspanningstest Je komt bij ons in het ziekenhuis voor een test. Die test heet maximale inspanningstest. Het is een onderzoek waarbij de dokter onderzoekt: Hoe jouw conditie is. Hoe je longen,

Nadere informatie

Inhome Trainingsprogramma

Inhome Trainingsprogramma EGDS Inhome Trainingsprogramma S peciaal voor diegene die niet in staat zijn om naar een sportcentrum te gaan of voor als je op vakantie gaat maar wel lekker actief wilt blijven, heb ik het EGDS Inhome

Nadere informatie

Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal augustus 2018

Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal augustus 2018 Trainingsschema scheidsrechters amateur voetbal augustus 2018 Om voetbalwedstrijden goed te kunnen leiden, dien je het spel goed te kunnen volgen en hiervoor heb je een optimale conditie nodig. Om dit

Nadere informatie

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard:

TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: www.dressagepro.com TRAININGSPLAN Behaal je doelen en geniet van de weg ernaar toe Naam: Naam paard: Als je geen plan maakt en geen doelen stelt, is de kans kleiner dat je daadwerkelijk bereikt wat je

Nadere informatie