Puyenbroeck. zwembadcomplex. sportcentrum. in de kijker. provinciaal. Het. van het [ IN DE KIJKER ] 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Puyenbroeck. zwembadcomplex. sportcentrum. in de kijker. provinciaal. Het. van het [ IN DE KIJKER ] 5"

Transcriptie

1 [ IN DE KIJKER ] 5 van het provinciaal sportcentrum Het Puyenbroeck zwembadcomplex in de kijker Op 18 juni van dit jaar is het nieuwe zwembadcomplex met verblijfsaccommodatie van het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck officieel geopend. Het provinciebestuur Oost- Vlaanderen heeft met trots bij monde van de gouverneur, dhr. Herman Balthazar en, de gedeputeerde voor sport, dhr. Ivan Verleyen alle toekomstige gebruikers een prachtige zwemervaring toegewenst in dit unieke concept. Deze prachtige zwembadinfrastructuur is uiteraard niet zomaar op basis van eigen inspiratie opgetrokken. Veel energie werd dan ook geïnvesteerd in het voorbereidend onderzoek, marktstudies en het overleg met alle potentiële doelgroepen om duidelijk de behoeften te bepalen en uit te tekenen welke richting het provinciebestuur uitkon met dit project. Het resultaat is een combinatie van een topsportbad en een recreatiezone, waarbinnen hetzelfde gebouw ook nog de mogelijkheid tot verblijf wordt geboden. De conclusies van de voorbereidende onderzoeken omzetten in praktijk bleek geen eenvoudige opgave. Het was enerzijds snel duidelijk dat er grote behoefte was aan een echt 50m topsportbad in Oost- Vlaanderen (en ook daarbuiten), en dan nog liefst gecombineerd met verblijfsaccommodatie. Anderzijds diende een recreatief aanbod voorzien te worden zodat ook de domeinbezoeker aan zijn trekken zou komen. Daarenboven vond het provinciebestuur het ook belangrijk dat het schoolzwemmen en ook bijzondere doelgroepen, zoals mindervaliden en bejaarden, aan bod zouden komen. Het resultaat is een gebouw dat een volwaardig 50mcompetitiebad combineert met een doelgroepenbad gelinkt aan een recreatiezone. Deze twee delen (competitiebad en recreatiezone) kunnen fysiek van elkaar gescheiden worden door een afsluitbare glazen wand waarbij van in de inkomhal een gescheiden circulatie

2 [ IN DE KIJKER ] 7 van de twee types klanten, met name de recreant en de competitiezwemmer, kan opgezet worden. Dit zal de eerste maal worden toegepast bij de Belgische kampioenschappen korte baan, die op 20 en 21 november in het competitiebad zullen worden gehouden. In dat weekend zal de recreatiezone open blijven voor het publiek en blijft het zwembad dus ten dele toegankelijk. Tijdens de normale exploitatie staan de twee delen wel met elkaar in verbinding zodat de bezoeker zich zowel in het recreatiegedeelte als in het competitiebad kan begeven. COMPETITIEBAD MET BEWEEGBARE SCHEIDINGSMUUR Het 50m-competitiebad is een echt topsportbad, bedoeld om kampioenschappen te huisvesten tot op Europees niveau. Hiervoor is dan ook een tribune voorzien met een capaciteit van 350 zitplaatsen. Ook is er een apart balkon voorzien voor pers- en/of VIPtribune. Het competitiebad heeft over de eerste 33m een diepte van 2m en dit niveau stijgt de laatste 17m tot 1.35m in het meest ondiepe deel. Uniek aan dit competitiebad is evenwel niet de diepte, maar wel de ongewone lengte: de waterkuip is geen 50, maar wel 52 meter lang. Dit is uiteraard niet zomaar in het water, immers staat een beweegbare muur van net geen 2 meter breed die doorheen het water kan verplaatst worden, wat ons in staat stelt om het 50mbad op te delen in twee 25m-baden of er een officieel 30m-veld voor waterpolo in te construeren. Ook voor het clubzwemmen biedt dit vele mogelijkheden. Met name kunnen 16 banen van 25m lang worden aangeboden aan deze doelgroep en dus worden meer clubs gehuisvest. Uiteraard zijn deze clubs ook vragende partij om op 50m te kunnen trainen, voornamelijk met hun elitegroep, en deze mogelijkheid wordt hen geboden op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Om het plaatje voor de scholen te doen kloppen kunnen er ook nog 20 breedtebanen (20.5m) gelegd worden over de hele lengte van het zwembad.

3 De beweegbare wand is van Italiaanse makelij en kan manueel worden verplaatst doorheen het water en worden verankerd op 0m, 25m en 33m. Respectievelijk voor de constructie van een 50m-bad, twee 25m-baden en een officieel waterpoloveld. DOELGROEPENBAD Het doelgroepenbad ligt in het verlengde van de waterkreek en heeft een beweegbare bodem die kan evolueren tussen begane grondniveau en 3.13 m diepte. Hier kunnen aldus de allerkleinsten met ouders, zowel als doelgroepactiviteiten (zoals aquafitness, hydrobics, ) als de duikers in terecht. Het doelgroepenbad kan zowel zelfstandig als opvangbad voor de waterkreek fungeren aangezien een scheidingswand tussen beide kan geplaatst worden. Deze wordt uiteraard verwijderd op het moment dat het doelgroepenbad dienst doet als receptiebad voor de waterkreek, hetgeen echter enkel is toegelaten als beide bodems op gelijke diepte (1.30m) staan. Het EHBO/redderslokaal is centraal gelegen tussen het competitiebad en de recreatiezone, wat een gecombineerd gebruik voor deze beide badzones garandeert. RECREATIEZONE De recreatiezone is volledig gericht op de zachte familierecreatie, wat bewust een sportief verlengstuk is van de recreatiemogelijkheden in het provinciaal domein waarbinnen het sportcentrum zich situeert. Naast de waterkreek staan 4 whirlpools, 2 dubbele stoomcabines, een familieglijbaan, een peuterbad en een zwemmersbar garant voor een hoop waterplezier. Er is ook een binnenterras bij dit kinderparadijs, iets wat de ouders -figuurlijk als letterlijk- zeker blijken te smaken.

4 [ IN DE KIJKER ] 9 RECREATIEF AANBOD familie-glijbaan borrelbad borrelplaat massagedouche 4 whirlpools 4 stoomcabines doelgroepenbad met beweegbare bodem van 0 tot 3m13 zwemmersbar spuitelement in peuterbad PRINCIPE VAN FOCUSED FACTORY IN HET ZWEMBAD Zoals in operationeel managementkringen -waarin wordt gepleit voor een toewijzing van een specifiek produktie- of dienstenproces aan een specifieke plaats (focused factory)-, kan in dit zwembad hetzelfde worden toegepast. Het concept van dit gebouw biedt de mogelijkheid om de circulatiestromen van de verschillende types klanten (bv. publiek en clubs) te scheiden van aan het loket, door de omkleedcabines tot in het zwembad. Op deze manier wordt de sportdienst van de provincie in de mogelijkheid gesteld om tegelijkertijd clubs en individuele zwemmers in het zwembad te laten zonder dat deze elkaar kruisen en/of storen. Door dit principe kunnen we de individuele zwemmers -ondanks de massale reservaties door de clubs-, ook nog tot 21u toegang geven tot het zwembad. KLEEDCABINES EN VESTIAIREKASTJES 1. gelijkvloers 30 individuele cabines 4 baby-rooms 5 mindervalide cabines 8 groepscabines 550 vestiairekastjes 2. kelder 45 individuele cabines 4 grote groepscabines OPENINGSUREN EN TARIEVEN Op uitzondering van maandagvoormiddag, die wordt voorbehouden voor de wekelijkse grondige schoonmaak is het zwembad dagelijks in gebruik van 8u s ochtends tot 23u s avonds, waarbij de individuele zwemmer kan komen zwemmen tot 21u. Enkel de vrijdagavond wordt volledig gereserveerd voor de clubs en de zaterdagvoormiddag voor de activiteiten van onze provinciale zwemschool. De tarieven zijn op een eenduidige leest geschoeid, met name is er een "all-in" prijs ("TARIEF 1" wanneer zowel het competitiebad als de recreatiezone geopend zijn) als een daltarief ("TARIEF 2" wanneer enkel het competitiebad open is). De bedoeling van dit daltarief is om de baantjeszwemmers aan te zetten om op de minder drukke momenten te komen, meer bepaald s morgens vroeg, over de middag of s avonds laat.

5 [ IN DE KIJKER ] 11 Dit resulteert in een spreiding van baanzwemmers over de hele dag, wat een aangenamere zwembeurt in de hand werkt. Ook voor de meerbeurtenkaarten is bewust niet gekozen voor een quantumkortingsmodel, maar voor een vaste, weliswaar lagere, prijs per beurt ongeacht het aantal aangekochte beurten. Elke meerbeurtenkaart (10-, 50- of 100-beurten) geeft recht op 10% korting (zie onder). De filosofie hierachter is dat een beurtenzwemmer een dergelijke kaart eender koopt omwille van het feit dat hij niet telkens langs de kassa moet passeren, dan dat hij ze koopt voor de paar eurocenten korting per beurt. De gedisciplineerde baantjeszwemmer die enkel tijdens de dalmomenten het zwembad bezoekt kan er terecht voor 1,8/beurt. TECHNISCHE FICHE 1. WATERBEHANDELING a. 50-meterbad: wateroppervlakte: 1025 m 2 rondpomptijd: 3u30 3 circulatiepompen (200m 3 /u) 60 regelbare inspuitroosters in de bodem 4 filters met meerdere lagen (toplaag is een actieve koolstoflaag "Everziet") b. Doelgroepenbad, peuterbad en waterkreek: wateroppervlakte: 310 m 2 rondpomptijd: 2u30 2 circulatiepompen (150m 3 /u) 25 regelbare inspuitroosters in de bodem 2 filters met meerdere lagen (toplaag is een actieve koolstoflaag "Everziet") voor beide: de aanmaak van chloor gebeurt door middel van zoutelektrolyse er gebeurt een constante monitoring van het algemeen chloor-, vrije chloor- en PH-gehalte door middel van het depoloxsysteem 2. VERWARMING EN LUCHTBEHANDELING 2 stookketels op aardgas. Op 1 stookketel staat een totaleco gemonteerd (recuperatie van warmte van de uitlaatgassen) om het zwembadwater additioneel op te warmen. De lucht in het zwembad wordt ontvochtigd om de juiste luchtvochtigheid te bekomen. Hier wordt de warmte ook gerecupereerd om het zwembadwater verder op te warmen. Dit is een tweede stap in de verwarmingscascade. Als derde trap in de verwarmingscascade kan er bijkomend een warmtewisselaar in werking treden die via recuperatie van "terugkerende" warmte vanuit de centrale verwarming opgewarmd wordt. 3. SANITAIR De toiletten worden gespoeld met regenwater dat opgevangen wordt in 2 regenputten. Het douchewater wordt opgewarmd via een warmtewisselaar. HORECA Op de eerste verdieping van het complex is de cafetaria gesitueerd die uitzicht geeft op de recreatiezone, en vanop een passerelle over het doelgroepenbad kan door de niet-zwemmers rechtstreeks de zwembadsfeer worden geproefd, hetgeen vooral zeer wordt geapprecieerd door de ouders van kinderen die deelnemen aan de zwemlessen. De cafetaria heeft ook een buitenterras van ongeveer 80 plaatsen dat uitkijkt op het openluchtzwembad. VERBLIJFSACCOMMODATIE

6 [ IN DE KIJKER ] 13 Er wordt ondertussen ook volop verder gewerkt aan diverse plannen. Zo keurde de provincieraad recentelijk het bestek goed dat privé-investeerders de mogelijkheid moet bieden op de gronden van het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck het grootste tenniscentrum van het land uit te bouwen. Ook de aanleg van kunstgrasvoetbalterreinen wordt binnenkort aangevat en zal in een samenwerking met de K.B.V.B. zal Puyenbroeck de uitvalsbasis worden voor een provinciaal trainingscentrum. Ook de sporthal wordt verder uitgebouwd met een fitness/powerzaal en een permanente gevechtssportzaal. In de loop van 2005 en 2006 wordt tenslotte de facelift van het buitenzwembad, van alle buitensportterreinen en de uitbouw van de golfschool gepland. INFO Op de tweede verdieping is de provinciale sportdienst afdeling Puyenbroeck gehuisvest en op de verdiepingen 3, 4 en 5 zijn de kamers en ontspanningsruimte van het sporthotel gesitueerd. Er zijn 22 volledig uitgeruste kamers te huren met een totale verblijfscapaciteit van 56 bedden. Dit deel was reeds heel de zomer volgeboekt. Tot einde 2005 zijn de weekends en vakantieperiodes aan het opvullen en zelfs voor 2006 zijn er reeds reservaties ingeschreven. Provinciaal Sportcentrum Puyenbroeck Puyenbrug 1A Parking Wachtebeke 09/ sport.puyenbroeck@oost-vlaanderen.be / sport / infrastructuur Jo Haentjens beheerder sportcentrum Puyenbroeck Trefwoord(en): In de kijker, zwembaden, bouw, Oost-Vlaanderen De primaire doelgroep is de grote gemeenschap van de sportverenigingen (clubs, federaties) en tot op heden zijn er enkel uit deze kringen hotelreservaties genoteerd. Uiteraard is de democratische prijszetting hier dan ook op gericht. Een overnachting met ontbijt kan voor de prijs van per persoon en een "full-board"-arrangement kost per persoon. BUDGET EN TECHNISCHE PARTNERS Dit zwembadcomplex is van de hand van architectenbureau De Rijcke uit Ieper en is technisch begeleid door studiebureau SVK. De aannemer was de firma Cordeel uit Temse. Het totale kostenplaatje situeert zich rond de 15 miljoen. TOEKOMST PROVINCIAAL SPORTCENTRUM PUYENBROECK De opening van dit zwemparadijs is een hele belangrijke stap in de uitbouw van sportcentrum Puyenbroeck tot een sportief zenuwcentrum in de provincie Oost- Vlaanderen; waar topsport en breedtesport elkaar kunnen vinden.

Badhuis te Menen. gerenoveerd en uitgebouwd

Badhuis te Menen. gerenoveerd en uitgebouwd [ IN DE KIJKER ] 5 Het stedelijk zwembad t Zwembad Badhuis te Menen gerenoveerd en uitgebouwd Het stedelijk zwembad t Badhuis te Menen kreeg een grondige facelift teneinde aansluiting te krijgen bij de

Nadere informatie

Puyenbroeck te Wachtebeke

Puyenbroeck te Wachtebeke [ KRONIEK ] 17 Opening van de 26ste Vlaamse Zwemweek in het provinciaal sportcentrum Puyenbroeck te Wachtebeke TOESPRAAK DOOR DE HEER VERLEYEN, GEDEPUTEERDE VOOR SPORT VAN DE PROVINCIE OOST-VLAANDEREN

Nadere informatie

zwembad te Ieper VAN HET HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5

zwembad te Ieper VAN HET HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5 [ IN DE KIJKER ] 5 R E N O V A T I E VAN HET E N U I T B O U W zwembad te Ieper HISTORIEK Ieper beschikt sinds mensenheugenis over een 50- meter openluchtbad met een rijke geschiedenis. O.a. de Belgische

Nadere informatie

Kengetallen overheidszwembaden Workshop subsidieoproep zwembaden 2016

Kengetallen overheidszwembaden Workshop subsidieoproep zwembaden 2016 Workshop subsidieoproep zwembaden 2016 Leuven l Antwerpen Marjolein van Poppel stafmedewerker ISB Overheidszwembaden (= incl. PPS-zwembaden, Farys) ( schoolzwembaden, hotelzwembaden,...) Vlaanderen en

Nadere informatie

De lange afstanden 2019

De lange afstanden 2019 De lange afstanden 2019 PRAKTISCHE INFORMATIE AAN ALLE DEELNEMENDE CLUBS Wij verheugen ons om jullie te verwelkomen op onze wedstrijd te Hasselt en willen alvast alle deelnemende clubs bedanken voor hun

Nadere informatie

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam.

Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Zwem verder in Zwemcentrum Rotterdam. Geopend vanaf 22 januari. De laatste zwemdag in Zwembad Charlois is op 24 december. Alle actuele informatie vindt u op rotterdamzwemt.nl/charlois Het nieuwe Zwemcentrum

Nadere informatie

Over bezoekersaantallen, AGB s en zwemshorts

Over bezoekersaantallen, AGB s en zwemshorts 28 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2013 / N 237 Pellikaan Over bezoekersaantallen, AGB s en zwemshorts kengetallen overheidszwembaden 2009-2012 Marjolein van Poppel stafmedewerker ISB marjolein.vanpoppel@isbvzw.be

Nadere informatie

NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN. OLCO Mark Westra

NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN. OLCO Mark Westra NIEUWBOUW KOERBELT 2.0 RIJSSEN-HOLTEN OLCO Mark Westra Inhoud presentatie 1. Opgave & uitgangspunten 2. Visie op opgave 3. Toelichting zwembad 4. Toelichting sporthal 5. Technische uitgangspunten 6. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie INFOFOLDER VOORWOORD Op 7 september 2013 schrijven we in Zandhoven geschiedenis want na jaren van overleg, samenwerken en opbouwen konden we, met de nodige fierheid, ons gemeentelijk sportcomplex officieel

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015

Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 Gemeente Grimbergen Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Besluit van de gemeenteraad van 25 juni 2015 (22 e en 23 e zaak) Gemeentelijk retributiereglement op het ter beschikking stellen van sportinfrastructuur

Nadere informatie

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 )

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) ZWiM Nieuwsbrief 3 De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Beste Zwimmers Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden en ook een speciale gebeurtenis.

Nadere informatie

[ IN DE KIJKER ] 7. Het recreatiebad. de Alk. de nieuwe troefkaart voor Wingene. Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer 2000 nr. 156

[ IN DE KIJKER ] 7. Het recreatiebad. de Alk. de nieuwe troefkaart voor Wingene. Vlaams Tijdschrift voor Sportbeheer 2000 nr. 156 [ IN DE KIJKER ] 7 Het recreatiebad de Alk de nieuwe troefkaart voor Wingene [ IN DE KIJKER ] 8 1. DE GEMEENTE WINGENE De gemeente Wingene, een landelijke gemeente in West-Vlaanderen met 12 500 inwoners

Nadere informatie

Kengetallen overheidszwembaden Vlaanderen en Brussel gegevens 2014 & 2015

Kengetallen overheidszwembaden Vlaanderen en Brussel gegevens 2014 & 2015 Kengetallen overheidszwembaden Vlaanderen en Brussel gegevens 2014 & 2015 ISB verzamelt traditiegetrouw praktijkgericht onderzoeksmateriaal m.b.t. overheidszwembaden om zo de belangen van de sector te

Nadere informatie

S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren

S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren 6 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2015 / N 246 S&R Westerlo: eerste zwembad in DBFM-formule opent haar deuren Bernard Van Zeebroek commercieel directeur S&R Group nv bernard.vanzeebroek@sr-group.be

Nadere informatie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie

VOORWOORD. Schepen van sport Richard Bastanie INFOFOLDER VOORWOORD Op 7 september 2013 schrijven we in Zandhoven geschiedenis want na jaren van overleg, samenwerken en opbouwen konden we, met de nodige fierheid, ons gemeentelijk sportcomplex officieel

Nadere informatie

OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN

OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN openingsuren PUBLIEK ZWEMMEN TIJDENS HET SCHOOLJAAR maandag 07.00-09.00 uur 11.30-13.30 uur 15.30-20.30 uur dinsdag 07.00-09.00 uur 11.30-13.30

Nadere informatie

ALTERNATIEVE BEHEERSVORMEN. PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente

ALTERNATIEVE BEHEERSVORMEN. PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente PPS Avant la lettre Al bijna 30 jaar een succesvolle samenwerking tussen clubs en gemeente BORNEM - LIGGING Uithoek Provincie Antwerpen Oost-Vlaanderen - Vlaams Brabant Gouden driehoek 45 km 2 - mooiste

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 11e Directie Dienst 113 Sport Verslag aan de Provincieraad betreft PROV. DOMEIN DE BOEREKREEK - TARIEVEN 2002 Mevrouwen en mijne Heren, In het provincieraadsbesluit van 09-06-1999 werd goedkeuring verleend

Nadere informatie

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018 Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2018 3 SOME PEOPLE WANT IT TO HAPPEN, OTHERS MAKE IT HAPPEN - MICHAEL JORDAN - Sportcentrum De Wilgenring Een potje sport voor iedereen Sportcentrum

Nadere informatie

9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad

9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad 9. Vragenlijst tevredenheid gebruikers zwembad I. Identificatiegegevens Zwembad: Leeftijd: jaar Beroep: O Arbeider O Bediende O Zelfstandige O Werkloos O Gepensioneerde O Student O Anders, nl.: Geslacht:

Nadere informatie

S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge

S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge 6 // vlaams tijdschrift voor sportbeheer / 2015 / n 248 S&R Olympia, het nieuw olympisch zwembad in Brugge Bernard Van Zeebroek commercieel directeur S&R Group nv bernard.vanzeebroek@sr-group.be Op zaterdag

Nadere informatie

Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker

Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker 6 // vlaams tijdschrift voor sportbeheer / 2013-2014 / n 238 Provincie Antwerpen pakt uit met toonaangevend zwembad De Nekkerpool in domein De Nekker Nele Van Malderen verantwoordelijke communicatie De

Nadere informatie

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden.

De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden. ZWiM Nieuwsbrief 3 De naam voor de zwemvereninging in Molenheide ( jaargang 2008 ) Beste Zwimmers Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dit jaar zijn er enkele nieuwigheden. 1) Door de reorganisatie van

Nadere informatie

Treffer. Zwembad. Waregems zwembad. Kletsnatte pret. in het vernieuwde [ IN DE KIJKER ] 5 DE TREFFER VERWENT

Treffer. Zwembad. Waregems zwembad. Kletsnatte pret. in het vernieuwde [ IN DE KIJKER ] 5 DE TREFFER VERWENT [ IN DE KIJKER ] 5 Kletsnatte pret Zwembad in het vernieuwde Treffer Waregems zwembad De Treffer Het Waregems waterbakske heeft 25 jaar schitterende diensten bewezen. Dit uitte zich in een jaargemiddelde

Nadere informatie

inclusief bij uw verblijf

inclusief bij uw verblijf prijslijst 2014 inclusief bij uw verblijf uitgebreid ontbijt vers en gezond gratis parkeren op onze privé parking zwembad 07:30-20:00 uur zwemmen met uitzicht op zee kids area hier verveelt niemand zich

Nadere informatie

logies & ontbijt 2015

logies & ontbijt 2015 prijslijst 2015 logies & ontbijt 2015 Prijs per persoon op basis van 2 personen per kamer inclusief ontbijt Prijs per nacht incl. ontbijt vanaf 3e persoon op kamer Extra bed * Kinderbed in familiesuite

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft PROV. DOMEIN DE BOEREKREEK - TARIEVEN 2002 De Provincieraad, gelet op artikel 65 en 72 van de Provinciewet ; gelet op zijn besluit van 09-06-1999

Nadere informatie

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019

Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019 Sportcentrum De Wilgenring Openingstijden en tarieven 2019 2 Sportcentrum De Wilgenring Een potje sport voor iedereen Sportcentrum De Wilgenring biedt binnensport aan in de meest uiteenlopende vorm. Van

Nadere informatie

WANNEER GAAN WE ZWEMMEN?

WANNEER GAAN WE ZWEMMEN? Je wil met je collega gaan zwemmen in het zwembad van de universiteit. Je neemt je agenda en spreekt een dag af. Wat moet je doen? 1. Lees de vragen op blad 2. Zoek de antwoorden in de teksten op blad

Nadere informatie

Voorstelling Sportoase. Meer dan sport alleen!

Voorstelling Sportoase. Meer dan sport alleen! Voorstelling Sportoase Meer dan sport alleen! KERNWAARDEN Voorstelling Sportoase Sportoase heet u van harte W E L K O M in UW sportcentrum voor ieder wat Wils Eenvoudige all-in tariefformules Laagdrempelig

Nadere informatie

Doelstelling. Toekomstbestendig Ontwikkeling leeftijdsopbouw Duurzaam in energiegebruik. Binnen het maximum subsidiebedrag: 250.000 p.j.

Doelstelling. Toekomstbestendig Ontwikkeling leeftijdsopbouw Duurzaam in energiegebruik. Binnen het maximum subsidiebedrag: 250.000 p.j. Doelstelling Zwembad voor Alle doelgroepen peuters/kleuters, les, ouderen Alle zwemmers recreanten, banenzwemmen Alle verenigingen wedstrijd/polo, C.R.B., duiken, Vrijstad Toekomstbestendig Ontwikkeling

Nadere informatie

Publieke openingsuren 2015-2016

Publieke openingsuren 2015-2016 2015-2016 Publieke openingsuren 2015-2016 openingsuren zijn steeds vatbaar voor wijzigingen PUBLIEKE OPENINGSUREN SCHOOL PERIODE Is het zwembad voor publiek gesloten en zie je er toch licht of veel beweging?

Nadere informatie

Publieke openingsuren

Publieke openingsuren 2015-2016 Publieke openingsuren 2015-2016 openingsuren zijn steeds vatbaar voor wijzigingen PUBLIEKE OPENINGSUREN SCHOOL PERIODE Is het zwembad voor publiek gesloten en zie je er toch licht of veel beweging?

Nadere informatie

Wagnerplein. Nieuwbouw multifunctioneel sportcomplex Drieburcht. www tilburg nl

Wagnerplein. Nieuwbouw multifunctioneel sportcomplex Drieburcht. www tilburg nl Wagnerplein Nieuwbouw multifunctioneel sportcomplex Drieburcht 1 www tilburg nl In april 2012 opent het gloednieuwe Sportcomplex Drieburcht haar deuren aan het Wagnerplein. Hiermee krijgt Tilburg Noord

Nadere informatie

Zwemmeeting zomercriterium vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015

Zwemmeeting zomercriterium vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 Zwemmeeting zomercriterium vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2015 Programma 8 uur: inzwemmen - 9 uur tot 12.30 uur: wedstrijd 12.30 uur 13.00 uur: middagpauze 13.00 uur: inzwemmen - 14.15 uur tot

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6.

INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6. INTRODUCTIE INHOUDSOPGAVE 1. VISIE OP DE OPGAVE 2. HET GEBOUW IN ZIJN OMGEVING 3. ARCHITECTUUR 4. HET FUNCTIONEEL ONTWERP 5. DUURZAAMHEID EN TECHNIEK 6. ONDERHOUD 7. HET PROCES 8. VRAGEN 1. VISIE OP DE

Nadere informatie

Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken

Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken Hoofdlijnen Programma van eisen en wensen Renovatie/gedeeltelijke nieuwbouw Sportcomplex Het Baken Hoofdopzet te behoeve van de gemeenteraad; dit is geen gedetailleerd, technisch Programma van Eisen zoals

Nadere informatie

We versturen onze nieuwsbrief liefst digitaal, dat spaart tijd, geld én bomen.

We versturen onze nieuwsbrief liefst digitaal, dat spaart tijd, geld én bomen. Spaar bomen We versturen onze nieuwsbrief liefst digitaal, dat spaart tijd, geld én bomen. Ontvang je deze Vrije Slag per post, maar heb je wel een e-mailadres, geef het dan even door via info@vzsa.be

Nadere informatie

Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem.

Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem. Zwembaden & Aansprakelijkheid. 20 oktober 2011 Scherpenheuvel Zichem. Een veilig zwembad. Aansprakelijkheid geeft de veiligheidsgrenzen aan bij de uitbating van een zwembad. Vlarem II Veiligheid. Afdeling

Nadere informatie

Het stedelijk zwembadencomplex te Geel Een realisatie in samenwerking met Artabel

Het stedelijk zwembadencomplex te Geel Een realisatie in samenwerking met Artabel Het stedelijk zwembadencomplex te Geel Een realisatie in samenwerking met Artabel Vorig jaar opende op het binnengebied Pas te Geel het nieuwe stedelijke binnen- en buitenbad zijn deuren. Deze schitterende

Nadere informatie

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES: INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES: INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES: INKOM Neem steeds je iden teitskaart mee bij een bezoek aan het zwembad. Zo kan je genieten van de voordeeltarieven bij aankoop van een toegangs cket, een meerbeurtenkaart

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 OPENING VERGADERING Voorzitter Erwin Jönsson I. VERWELKOMING Schepen van Sport Koen Helsen II. OVERZICHT ADVIEZEN GEGEVEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

Welke keuzes je ook maakt, sluiting, renovatie, nieuwbouw niet iedereen is tevreden.

Welke keuzes je ook maakt, sluiting, renovatie, nieuwbouw niet iedereen is tevreden. Van: Openluchtzwembad Klarenbeek Jan van Olmen Deze tekst kan ik helaas niet presenteren tijdens de expertmeeting i.v.m. de drukte in het openluchtbad. Inleiding. In Arnhem hebben wij een vergelijkbare

Nadere informatie

Persmap 22/04/2014. Contact Gwendy Darras E g.darras@plopsa.be M +32 (0)490 64 64 38

Persmap 22/04/2014. Contact Gwendy Darras E g.darras@plopsa.be M +32 (0)490 64 64 38 Persmap 22/04/2014 Contact Gwendy Darras E g.darras@plopsa.be M +32 (0)490 64 64 38 In april 2015 opent een zwemcomplex van 4000 vierkante meter groot in Plopsaland De Panne. Naast een 25-meterbad met

Nadere informatie

Het nieuwe hoogtechnologisch olympisch trainingsbad van Wezenberg

Het nieuwe hoogtechnologisch olympisch trainingsbad van Wezenberg 8 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2016 / N 253 Het nieuwe hoogtechnologisch olympisch trainingsbad van Wezenberg Michaël Joris Vanhout nv mj@vanhout.be Foto s: Stefan Vleugels - Vanhout nv en

Nadere informatie

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING

TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING TARIEVEN SPORTDIENST VOOR SPORTPROMOTIE EN GEBRUIK VAN DE STEDELIJKE SPORTACCOMMODATIES. GOEDKEURING Artikel 1: Het gemeenteraadsbesluit van 14 december 2009 wordt opgeheven met ingang van 1 januari 2015.

Nadere informatie

TARIEVENTABEL behorende bij de Regeling tarieven sport en diversen 2017

TARIEVENTABEL behorende bij de Regeling tarieven sport en diversen 2017 TARIEVENTABEL behorende bij de Regeling tarieven sport en diversen 2017 Indeling tarieventabel: Begripsomschrijvingen Hoofdstuk 1: Sport A. Tarieven zwembad B. Tarieven sportaccommodaties Hoofdstuk 2 Diverse

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tarieven van het zwembad en de gemeentelijke sportinfrastructuur

Huishoudelijk reglement tarieven van het zwembad en de gemeentelijke sportinfrastructuur sector sport Reglement Huishoudelijk reglement tarieven van het zwembad en de gemeentelijke sportinfrastructuur Artikel 1 : Dit reglement is van toepassing op onderstaande accommodaties met uitzondering

Nadere informatie

Congrescentrum DE FINAL

Congrescentrum DE FINAL Congrescentrum DE FINAL e Congrescentrum De Finale - Beheerder: MAPIMO BVBA ruimteverhuur@mapimo.be T 03 286 07 55 - www.apbsport.be - Boomgaardstraat 22-2600 Antwerpen 1 2 Congrescentrum De Finale - Beheerder:

Nadere informatie

nr. 107 van BERT MOYAERS datum: 15 november 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Afslanking provincies - Bevoegdheid Sport

nr. 107 van BERT MOYAERS datum: 15 november 2017 aan PHILIPPE MUYTERS Afslanking provincies - Bevoegdheid Sport SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 107 van BERT MOYAERS datum: 15 november 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Afslanking provincies - Bevoegdheid Sport Na een jarenlange

Nadere informatie

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel

Doelgroepen. Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen Doelgroepen en de hierbij horende voorziening in Zwemwater en personeel Doelgroepen 1 Baby s en peuters Warm water (een kind koelt snel af door andere verhouding volume/huidoppervlak) Intieme,

Nadere informatie

8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal

8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal 8. Vragenlijst tevredenheid gebruikers sporthal I. Identificatiegegevens Sporthal: Leeftijd: jaar Beroep: O Arbeider O Bediende O Zelfstandige O Werkloos O Gepensioneerde O Student Geslacht: man/vrouw

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking Voorbeelden zwembaden

Intergemeentelijke samenwerking Voorbeelden zwembaden Workshop subsidieoproep zwembaden 2016 Leuven l Antwerpen Marjolein van Poppel stafmedewerker ISB 2 S&R Dommelslag Nieuwbouw Neerpelt 1970 250 m² wateroppervlakte 10 x 25 m bad 70.000 bezoekers/jaar vnl.

Nadere informatie

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier

PEILING. TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILING Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4922934 Aan : Gemeenteraad Datum : 10 maart 2015 Portefeuillehouder : Wethouder J.C. Buijtelaar TITEL Funglijbaan sportcomplex Hogekwartier PEILPUNT Wij

Nadere informatie

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken

UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken UZSC 2025 Ambities en hoe we die willen bereiken Aanleiding UZSC heeft heel wat bereikt: stevig aanwezig in de top van het Nederlandse waterpolo bij de mannen en de vrouwen, een bloeiende jeugdopleiding

Nadere informatie

Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen

Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen Resultaten van het haalbaarheidsonderzoek voor de bouw van een nieuwe zwemaccommodatie in Emmen Na 26 jaar, op fundamenten van 48 jaar oud, nadert Zwem- en golfslagbad Aquarena het einde van haar economische

Nadere informatie

opdrachtgever Stichting sportcentrum De Dinkel Twente

opdrachtgever Stichting sportcentrum De Dinkel Twente opdrachtgever Stichting sportcentrum De Dinkel Twente project Sportcentrum De Dinkel Twente fase voorlopig ontwerp datum 17.04.2012 projectnr. 2011.20 Colofon Voorliggend ontwerp is tot stand gekomen in

Nadere informatie

Sportieve activiteiten in de carnavalsvakantie. Van 5 t/m 13 maart Sportcentrum Reeshof Recreatiebad Stappegoor

Sportieve activiteiten in de carnavalsvakantie. Van 5 t/m 13 maart Sportcentrum Reeshof Recreatiebad Stappegoor Sportieve activiteiten in de carnavalsvakantie Van 5 t/m 13 maart 2011 Sportcentrum Reeshof Recreatiebad Stappegoor Let op: gewijzigde openingstijden! www sportintilburg nl In deze folder vindt u alle

Nadere informatie

Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vrije Universiteit Brussel betreffende het gebruik van sportinfrastructuur

Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vrije Universiteit Brussel betreffende het gebruik van sportinfrastructuur Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vrije Universiteit Brussel betreffende het gebruik van sportinfrastructuur TUSSEN Enerzijds de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), Sainctelettesquare

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever OLYMPISCHE SPELEN EN PARALYMPICS LONDEN 2012 Oost-Vlaanderen en Gent gaan voor goud mevrouw Hilde Bruggeman De

Nadere informatie

Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl BESLUITEN

Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Kredietaanvraag overkapping zwembad de Zijl In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten Directeuren Portefeuilleh. B&W Nr: Dienst : C&E C&E MSCG Agenda/ circulatie

Nadere informatie

WEEKENDJE WEG? WANNEER? SPECIFICATIES DIT MOET U WETEN!

WEEKENDJE WEG? WANNEER? SPECIFICATIES DIT MOET U WETEN! Met aandacht voor natuur, sfeer en creativiteit is De Boskabanne dé plaats voor ont-spanning met gezin, familie, vrienden of collega s. Deze oase aan rust en speelplezier biedt eveneens een uitstekend

Nadere informatie

GROENLINKSGOUDA peilt meningen: in een toekomstwerkplaats op 15 juni 2006. Goudse zwembaden. www.groenlinksgouda.nl

GROENLINKSGOUDA peilt meningen: in een toekomstwerkplaats op 15 juni 2006. Goudse zwembaden. www.groenlinksgouda.nl GROENLINKSGOUDA peilt meningen: in een toekomstwerkplaats op 15 juni 2006 Goudse zwembaden www.groenlinksgouda.nl Goudse zwembaden in een toekomstwerkplaats op 15 juni 2006 Binnenkort beslist de gemeenteraad

Nadere informatie

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017

NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 NOTITIE: Resultaten enquête 2 mei 2017 Geachte lezer, Om te zorgen voor voldoende participatie van de gebruikers, ook van de recreatieve zwemmers, is er onder de recreatieve zwemmers in Enschede een enquête

Nadere informatie

Vakantiewoningen tussen Florence, Siena en Arezzo. [127TOFB]

Vakantiewoningen tussen Florence, Siena en Arezzo. [127TOFB] Vakantiewoningen tussen Florence, Siena en Arezzo. [127TOFB] www.selecxyz.eu info@selecxyz.eu prijslijst 2010 Hoog Midden 03.04-10.04 Laag Apt Slaapkamers Personen Badkamers 03.07-28.08 24.04-03.07 28.08-25.09

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK UITVOERING RAADSOPDRACHT BEHOUD HET ZWEMBAD DE WIEMEL

PLAN VAN AANPAK UITVOERING RAADSOPDRACHT BEHOUD HET ZWEMBAD DE WIEMEL PLAN VAN AANPAK UITVOERING RAADSOPDRACHT BEHOUD HET ZWEMBAD DE WIEMEL Opdrachtgever Opdrachtnemer Bestuurlijk: Helm Verhees Ambtelijk: Nellie van Leeuwen Ambtelijk: Marie-Michèle Stokbroeks en Frank Verspa

Nadere informatie

Competitie Benjamins en ouder

Competitie Benjamins en ouder Competitie Benjamins en ouder Benjamins : 1 ste jaar ( 11 jaar ) Trainingsuren : maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18h00 20h00 ( van 18h00 tot 18h30 lichaamsscholing ) Minimum vereist

Nadere informatie

Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck: Reglement van inwendige orde

Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck: Reglement van inwendige orde Provinciaal sportcentrum Puyenbroeck: Reglement van inwendige orde A) Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Onderhavig reglement van inwendige

Nadere informatie

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project

toegankelijkheid Toegankelijkheidsadvies Toegankelijke fietsroute Wachtebeke project toegankelijkheid project Opdrachtgever Toegankelijke fietsroute Wachtebeke Provincie Oost-Vlaanderen Toegankelijkheidsadvies v.z.w. ato Driegaaienstraat 160 9100 Sint Niklaas Tel : 03 / 780.35.36 Fax :

Nadere informatie

OPEN MARKTBEVRAGING. Zwemwater voor de Mechelaars OPROEP BELANGSTELLENDE KANDIDATEN

OPEN MARKTBEVRAGING. Zwemwater voor de Mechelaars OPROEP BELANGSTELLENDE KANDIDATEN OPEN MARKTBEVRAGING Zwemwater voor de Mechelaars OPROEP BELANGSTELLENDE KANDIDATEN 1. Inleiding Op dit moment telt de stad Mechelen één stedelijk zwembad (zwembad Geerdegemvaart, gelegen in de Leliestraat)

Nadere informatie

Swimming Club Zaventem vzw!

Swimming Club Zaventem vzw! Welkom in de zwemschool van Swimming Club Zaventem vzw! INFORMATIEBROCHURE 03/12/2015 www.scz.be 0 Inhoud 1. Welkom! 2 2. Hoe inschrijven? 2 3. De zwemuren 3 4. Hoe verloopt de eerste les? 3 5. Het zwemseizoen

Nadere informatie

Evoluties in de lokale zwembadsector

Evoluties in de lokale zwembadsector 36 // VLAAMS TIJDSCHRIFT VOOR SPORTBEHEER / 2016 / N 254 Evoluties in de lokale zwembadsector Kengetallen overheidszwembaden 2013-2015 Marjolein van Poppel stafmedewerker ISB marjolein.vanpoppel@isbvzw.be

Nadere informatie

Leer zwemmen. met Fred Brevet. Sportdienst Kuurne

Leer zwemmen. met Fred Brevet. Sportdienst Kuurne Leer zwemmen met Fred Brevet Sportdienst Kuurne 2019-2020 Leren zwemmen met Fred Brevet De leerlijn zwemmen is een onderbouwde leidraad om zwemlessen in zwembaden te coördineren en stroomlijnen. De leerlijn

Nadere informatie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie

UZSC. Waterpoloschool. Samenspel Techniek Inzicht. Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes. Ontwikkeling Plezier Inspiratie Voor sporters 6 t/m 19 jaar UZSC Waterpoloschool Samenspel Techniek Inzicht Onder leiding van oud-bondscoach Johan Aantjes Ontwikkeling Plezier Inspiratie Opleiding voor jonge sporters UZSC speelt een

Nadere informatie

De Kleine Dender. Zwembad. gerenoveerd HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5

De Kleine Dender. Zwembad. gerenoveerd HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5 [ IN DE KIJKER ] 5 Zwembad De Kleine Dender gerenoveerd HISTORIEK Het oude stedelijk zwembad te Ninove werd medio jaren 90 geconfronteerd met tekortkomingen op het vlak van de Vlaremreglementering. Zoals

Nadere informatie

Op zoek naar een uitdagende en geschikte sport voor uw zoon of dochter? Dan is waterpolo misschien wel iets voor uw kind.

Op zoek naar een uitdagende en geschikte sport voor uw zoon of dochter? Dan is waterpolo misschien wel iets voor uw kind. BASISPRINCIPES VAN DE EEKLOSE JEUGDWERKING: Waterpolo in Eeklo: Een toffe sport in een familiale vereniging + SOLIDARITEIT: Iedereen traint met elkaar: jongens en meisjes, supertalent of recreant. + GEDIPLOMEERDE

Nadere informatie

Gebruiksvergoeding sport -en multifunctionele accommodaties van de gemeente Noordenveld.

Gebruiksvergoeding sport -en multifunctionele accommodaties van de gemeente Noordenveld. Gebruiksvergoeding sport -en multifunctionele accommodaties van de gemeente Noordenveld. Gebruiksvergoedingen sporthallen ingaande 1 augustus 2015 tot en met 31 juli 2016 de navolgende vergoedingen voor

Nadere informatie

Gaverbad. op het provinciaal domein De Gavers te Geraardsbergen 1. PROJECT [ IN DE KIJKER ] HISTORIEK

Gaverbad. op het provinciaal domein De Gavers te Geraardsbergen 1. PROJECT [ IN DE KIJKER ] HISTORIEK [ IN DE KIJKER ] 5 Gaverbad Het op het provinciaal domein De Gavers te Geraardsbergen 1. PROJECT 1.1 HISTORIEK Op 24 augustus 2000 keurde de Bestendige Deputatie het aanbestedingsdossier voor de bouw van

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Onderwerp: Regeling tarieven sport en diversen 2015. Het college van burgemeester en wethouders,

GEMEENTE HOOGEVEEN. Onderwerp: Regeling tarieven sport en diversen 2015. Het college van burgemeester en wethouders, GEMEENTE HOOGEVEEN Onderwerp: Regeling tarieven sport en diversen 205 Het college van burgemeester en wethouders, Vast te stellen de: B e s l u i t: Regeling van de tarieven voor verleende diensten en/of

Nadere informatie

TE KOOP. Burgemeester Rijpstrastr 7, 7021 CP Zelhem. Vraagprijs ,- k.k.

TE KOOP. Burgemeester Rijpstrastr 7, 7021 CP Zelhem. Vraagprijs ,- k.k. TE KOOP, 7021 CP Vraagprijs 397.500,- k.k. Omschrijving Zeer ruime, vrijstaande woning, op een royaal perceel aan de rand van het centrum van het dorp. Deze goed onderhouden en prima geproportioneerde

Nadere informatie

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD

WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM INSCHRIJVINGEN LESSENREEKSEN OPENING ZWEMBAD WELKOM! BELANGRIJKE WEETJES : INKOM Neem steeds je iden teitskaart mee bij een bezoek aan het zwembad zo kan je genieten van de voordeeltarieven bij aankoop van een toegangs cket, een meerbeurtenkaart

Nadere informatie

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen vzw 15/08/09 Betreft: Internationale Driekamp Zeeland - W. Vlaanderen - O-Vlaanderen. Beste bestuursleden, Hierbij bezorgen we u alle nodige gegevens voor de internationale driekamp. We hopen jullie massaal

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1602909 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Eeklo: Provinciaal Technisch Instituut renovatie verouderde sanitaire blokken: ontwerp

Nadere informatie

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE

Aan de bewoners van dit pand: STICHTING INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBADEN DE BREEDE Aan de bewoners van dit pand: STICHTING ZWEMBADEN EEMSMOND INFORMATIE 2015 ZWEMBAD DE DINGE ZWEMBAD DE BREEDE De winter is bijna ten einde en het zwemseizoen staat weer voor de deur. In de gemeente Eemsmond

Nadere informatie

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. maaltijden worden verzorgd door de JH

FACILITEITEN ACCOMMODATIE. maaltijden worden verzorgd door de JH JH Bokrijk Bokrijk ligt in het hartje van de provincie Limburg, tussen Hasselt en Genk. De Roerdomp" is een gezellige en moderne jeugdherberg die haar gasten een aangenaam verblijf biedt in volle natuur,

Nadere informatie

Reglement van inwendige orde Zwembad Eurohal te Zelzate, geëxploiteerd door FARYS TMVW

Reglement van inwendige orde Zwembad Eurohal te Zelzate, geëxploiteerd door FARYS TMVW Reglement van inwendige orde Zwembad Eurohal te Zelzate, geëxploiteerd door FARYS TMVW Artikel 1. Algemeen Het reglement van inwendige orde (hierna het reglement ) heeft tot doel de goede exploitatie (met

Nadere informatie

Op vakantie naar camping Duinhorst

Op vakantie naar camping Duinhorst Op vakantie naar camping Duinhorst In Wassenaar is camping Duinhorst gelegen naast renbaan Duindigt in een natuurrijke omgeving. Op nog geen 5 kilometer afstand van het strand van Scheveningen is deze

Nadere informatie

Startnotitie. 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad'

Startnotitie. 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad' Startnotitie 'Uitgangspunten onderzoek privatisering zwembad' Oktober 2015 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 Bloesemakkoord... 3 Sportaccommodatiebeleid... 3 Inhoud startnotitie... 3 Huidige zwembad...

Nadere informatie

Pagedal, samen beleven!

Pagedal, samen beleven! Pagedal, samen beleven! Bij Pagedal bent u als klant écht koning! Wij bieden u een compleet verzorgd arrangement, waarvan u de invulling zelf kunt bepalen. Pagedal, voor een evenement op maat! Zakelijke

Nadere informatie

Vergelijkingsoverzicht tarieven accommodaties 2018 vs Uitgangspunten:

Vergelijkingsoverzicht tarieven accommodaties 2018 vs Uitgangspunten: Vergelijkingsoverzicht tarieven accommodaties 2018 vs 2019 Uitgangspunten: Alle huurders (verenigingen, stichtingen en overige) behouden voor de accommodaties Objectieve vergelijking c.q. harmonisatie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK

GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK Artikel 1 Met ingang 01/01/2017 tot en met 31/12/2019, geldt onderstaand retributiereglement voor het gebruik van

Nadere informatie

SLIMME SPORTHALLEN MINDER PERSONEEL?

SLIMME SPORTHALLEN MINDER PERSONEEL? SLIMME SPORTHALLEN MINDER PERSONEEL? SPORTCENTRUM SCHOTTE SPORTCENTRUM SCHOTTE Sporthal (70 x 45,5 x 12,5) Danssportzaal (23 x 14 x 7) Vechtsportzaal(23 x1 4 x 5) Turnzaal (30 x 45 x 5) Vergaderzalen (200

Nadere informatie

Bijlage 3: Gemeenschappelijk zwembad

Bijlage 3: Gemeenschappelijk zwembad Bijlage 3: Gemeenschappelijk zwembad Inleiding en werkwijze In opdracht van een ambtelijke samenwerking tussen de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel is door Sportfondsen Nederland uitwerking gegeven aan

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 30 AUGUSTUS 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK

GEMEENTERAAD 30 AUGUSTUS 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK GEMEENTERAAD 30 AUGUSTUS 2016 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR GEBRUIK VAN DE ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK Artikel 1 Met ingang van 01/09/2016 en voor een periode eindigend op 31/12/2019, wordt het retributiereglement

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1205265 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK - Renovatie buitenbaden - technische installaties en bouwkundige

Nadere informatie

Sportcentrum Rozebroeken. Een Publiek-Private Samenwerkingsovereenkomst

Sportcentrum Rozebroeken. Een Publiek-Private Samenwerkingsovereenkomst Sportcentrum Rozebroeken Een Publiek-Private Samenwerkingsovereenkomst Noodzaak Sporthal Problemen met stabiliteit (verzakkingen) Plafond v/het laagbouwgedeelte opgebouwd met asbesthoudende tegels Aantal

Nadere informatie

De gemeenteraad keurt het gewijzigde retributiereglement voor gebruik van de zwembaden en recreatiedomein Netepark unaniem goed als volgt:

De gemeenteraad keurt het gewijzigde retributiereglement voor gebruik van de zwembaden en recreatiedomein Netepark unaniem goed als volgt: GEMEENTERAAD 15 DECEMBER 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT ZWEMBADEN EN RECREATIEDOMEIN NETEPARK De gemeenteraad keurt het gewijzigde retributiereglement voor gebruik van de zwembaden en recreatiedomein Netepark

Nadere informatie

CAMPING VILLAGE CONCA D ORO

CAMPING VILLAGE CONCA D ORO CAMPING VILLAGE CONCA D ORO MOBILE HOME CLASSIC Stacaravan Classic zijn voorzien van een overdekte veranda met tuinmeubilair, allen met schaduw en goed geventileerd. Er zijn twee slaapkamers, waarvan één

Nadere informatie

Bij het opstellen van de exploitatiedoorrekening zijn de onderstaande uitgangspunten gehanteerd.

Bij het opstellen van de exploitatiedoorrekening zijn de onderstaande uitgangspunten gehanteerd. Memo nummer 1 aan H. Nouwens Sportbedriijf Oosterhout van P. Zuurbier Oranjewoud datum 27 april 2011 project Exploitatie opzet zwembad Oosterhout projectnummer 238250 betreft Doorrekening exploitatie nieuw

Nadere informatie

Reglement van inwendige orde Zwembad Kuurne geëxploiteerd door FARYS TMVW

Reglement van inwendige orde Zwembad Kuurne geëxploiteerd door FARYS TMVW Reglement van inwendige orde Zwembad Kuurne geëxploiteerd door FARYS TMVW Artikel 1. Algemeen Het reglement van inwendige orde (hierna het reglement ) heeft tot doel de goede exploitatie (met name de veiligheid,

Nadere informatie