OFFLINE. ETALEREN en PRESENTEREN OFFLINE. ETALEREN en PRESENTEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OFFLINE. ETALEREN en PRESENTEREN OFFLINE. ETALEREN en PRESENTEREN"

Transcriptie

1 OFFLINE OFFLINE ETALEREN en PRESENTEREN ETALEREN en PRESENTEREN

2 PRODUCT een etalage schaal 1:10 binnen het concept voor de een etalage, schaal 1:10, binnen winkelformule OFFLINE voor het concept voor de winkelformule Offline voor Wehkamp. een De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: DeVoer Proevehet van Bekwaamheid niet beoordeeld ontwerp uitwordt in een etalage. als een van de onderstaande onderdelen

3 PROCES Leg een uitgebreid proces van je ontwerp voor een etalage vast in je dummy. 1. Tijdspad + naleving een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor 1:10, het concept voor de winkelformule Offline voor Wehkamp (zie briefing) en vo 2. binnen Productanalyse een 3. Brainstormproces De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: Ruwe De4. Proeve van schetsen Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen 5. Beeldmateriaal CRITERIA Er is een tijdspad opgesteld, de planning is gerealiseerd, uitgebreid schetsproces is opgenomen en sluit aan bij het concept van de winkelformule van OFFLINE voor Wehkamp, er is een product-analyse gemaakt, beeldmateriaal verzameld.

4 1. Tijdspad + naleving Geef hierin duidelijk aan hoe en wanneer je welke fase van de een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor opdracht afrondt. Doe dit eenvoor elk onderdeel Devan totalede Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: opdracht. DeDus: Proeveplanning van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen én naleving.

5 2. Productanalyse Kies het product dat je wilt presenteren en maak een productanalyse een kleur, etalage,formaat, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor (aantal, materiaal, een varianten). De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: DeOnderbouw Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen je keuzes! Je presenteert je beste producten uit je assortiment. Waarom deze producten in je etalage?

6 3. Brainstormen Kies een van de volgende manieren van conceptontwikkeling en maak foto s en schetsen: een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor Materiaal bewerking de huid van het materiaal): 1:10, binnen het concept(uitgaan voor devan winkelformule Offline voor Wehkamp (zie briefing) en vo Denk aan opdracht Dutch Design Week. een op zoek naar vormen door te experimenteren met DeGa totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: materiaalbewerkingen. De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen Abstraheren en combineren (van bestaande vormen een nieuwe vorm maken): Denk aan opdracht Hardware en abstracte decoratie. Ga in je moodboard op zoek naar nieuwe vormen a.d.h.v. een kijkkader en het verknippen en opnieuw samenstellen van vormen.

7 4. Schetsen (ideeschetsen / ruwe schetsen) Maak ruwe schetsen van vormen en een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor vorm-combinaties. Ga steeds een stapjeeen verder maar denk nog niet te De veel totale aan Proeve Bekwaamheid devan ruimte van debestaat uit de volgende onderdelen: De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen etalagekast. Compositie komt later in het proces!

8 5. Beeldmateriaal verzamelen Verzamel aan de hand van je brainstorm beeldmateriaal voor een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor ideevorming. een De Zoek totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: afbeeldingen van inspirerende De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen etalages en presentatie technieken.

9 ONTWERP 3 Kleurontwerpen 1 Definitief kleurontwerp met aantekeningen 1 Bovenaanzicht een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor een Het decor van je etalage moet gemakkelijk te monteren en demonteren zijn en stevig! De totale Proeve Bekwaamheid bestaat volgende onderdelen: Denk hierbij aanvan constructies waarbij delenuit in de elkaar schuiven, uitklappen etc. De wordt niet beoordeeld DeProeve keuze van voorbekwaamheid het formaat van de etalagekast is vrij.als een van de onderstaande onderdelen Zorg dat er een evenwichtige compositie ontstaat (ordening) Zorg ervoor dat alle elementen in het ontwerp vastgelegd zijn (producten, etalage- opbouwmateriaal, decoratieve elementen, kleur, maten, materiaal) CRITERIA Er is een goede compositie aangebracht, ontwerp is origineel, er is een goede techniek toegepast en de ontwerpen zijn netjes afgewerkt, er is gewerkt binnen de juiste schaal en maatvoering, kleur en materiaal is duidelijk en past bij het concept, tekening van bovenaanzicht is helder en compleet, het ontwerp is volledig.

10 3 Kleurontwerpen Maak aan de hand van je ruwe schetsen 3 kleurontwerpen voor een etalage van je winkelconcept, schaal 1:10. een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor Ga voor het decor/decoratie uit van het gekozen concept en je proces. een De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: Maak de kleurontwerpen op de ontwerpbladen, De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen handmatig of digitaal. De kleurontwerpen moeten bevatten: decoratie, opbouwelementen en producten.

11 1 Definitief kleurontwerp met aantekeningen Kies vervolgens in overleg met je docent 1 ontwerp uit en voeg aan dit definitieve ontwerp de volgende onderdelen toe: Decoratieve vorm gemaakt van 2 mm karton, beplakt met prints. Bevestigingsmateriaal: nylondraad 0,20 mm + twee S-haakjes een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor - materiaalgebruik 1:10, binnen het stalen, concept voor de winkelformule Offline voor Wehkamp (zie briefing) en vo - kleurgebruik: kleurnummers 2 mokken wit aardewerk, eenen opbouwmaterialen - decoratie bordje grijs aardewerk De- bevestigingsmateriaal totale Proeve van Bekwaamheid en techniekbestaat uit de volgende onderdelen: Fotolijst zwart, 20x10 cm met De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen fotoprint. 1 mok wit aardewerk, 1 kom wit aardwerk Opbouwelement zwart (staand) en wit (liggend) gelakt, mdf 20 mm. 30 cm breed, 15 cm hoog borden grijs aardewerk, 1 mok zwart aardewerk

12 1 Bovenaanzicht Maak een tekening van het bovenaanzicht van je etalage-ontwerp. Geef hierbij alle maten van alle onderdelen aan. een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor 1:10, binnen voor de winkelformule Bepaal ookhet deconcept afstanden vanaf de wanden Offline voor Wehkamp (zie briefing) en vo eenalle onderdelen. en tussen De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen

13 UITVOERING 1. Vervaardigen decoratie 2. Etaleren een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor 3. Fotograferen een een van de kleurontwerpen, schaal 1:10, in de etalage op ware grootte. DeVoer totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit deuit volgende onderdelen: De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen CRITERIA Er is een goede compositie aangebracht, er is gezorgd voor een nette afwerking, juiste technieken zijn toegepast bij de vervaardiging van decoratie, opbouwmaterialen en de algehele opbouw, de werkplek is netjes en verzorgd, verlichting is goed toegepast, producten zijn commercieel verantwoord gepresenteerd, er is gewerkt vanuit een verantwoordelijke werkhouding, er ontbreken geen onderdelen binnen de compositie

14 1. Vervaardigen decoratie Het vervaardigen en verzamelen van alle elementen die in de etalage verwerkt moeten worden (zie definitieve kleurontwerp). etalage,en schaal 1:10, opbouwelementen binnen het concepten voor winkelformule Offline voor Maak jeeen decoratie eventuele letde daarbij op de constructie. een Het moet stevig zijn en gemakkelijk te monteren en demonteren. De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: DeWees Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als decor een van de onderstaande onderdelen praktisch, werk efficiënt en zorg ervoor dat het gemakkelijk opgeslagen kan worden. Verzamel ook alle (bevestigings-) materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het etaleren.

15 2. Etaleren Het uitvoeren van de etalage, waarin alle elementen gepositioneerd worden. Let bij de uitvoering op: een etalage, schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor Wehkamp (zie briefing) en vo - compositie een - afwerking De- totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: techniek De- Proeve van werkplek Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen verzorging - verlichting

16 3. Fotograferen Het maken van scherpe foto s. Zorg voor tenminste 1 foto waarop de totale compositie zichtbaar is en een etalage, schaal binnen het concept en voor de winkelformule Offline voor maak daarnaast foto s van 1:10, verschillende aanzichten details. een Motiveer je keuzes bij de foto s. De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen TIP: Lens schoonmaken

17 MOTIVATIE Motivatie aan de hand van vaktermen uit begrippenlijst Schrijf een duidelijke motivatie voor de keuze van je ontwerp naar aanleiding van het schaal 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline voor concepteen vanetalage, je winkelformule OFFLINE. een gebruik van de vaktermen (zie begrippenlijst). Maak hierbij De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende onderdelen: DeZorg Proeve Bekwaamheid niet beoordeeld als een van de onderstaande onderdelen voorvan een complete en wordt overtuigende beargumentering. Wees helder en verwijs naar specifieke onderdelen in je ontwerp. CRITERIA De kandidaat kan een heldere en overtuigende motivatie geven van zijn ontwerp. Zijn ideeën worden beargumenteerd met relevante vaktermen uit de begrippenlijst.

18 Begrippenlijst Abstract : Zonder herkenbare voorstelling. GS-punt : Geometrisch snijpunt. Het punt waar de compositielijnen elkaar snijden. Dit is het aandachtspunt in je compositie Attentiewaarde : De mate waarin bijvoorbeeld een etalage er in slaagt om de aandacht van het publiek te trekken. Een hoge attentiewaarde betekent een hoge stopkracht voor het publiek. Originaliteit : Eigenschap die wordt toegeschreven aan een verfrissend/vernieuwend uiterlijk, ontwerp of stijl. Bewerking : Afwerking, behandeling, uitwerking, verandering. Overlapping : Het gedeeltelijk samenvallen of het gedeeltelijk voor elkaar plaatsen. etalage,vanschaal 1:10,totbinnen Compositieeen : Het samenvoegen losse elementen een geheel. het concept voor de winkelformule Offline voor Plasticiteit : De driedimensionale eigenschap van een vorm, de ronding, 1:10, binnen het concept voor de winkelformule Offline (zie briefing) en vo tastbaarheid,voor uiterlijkewehkamp hardheid of reliëf-kenmerken. Compositielijnen : Denkbeeldige lijnen die de meest opvallende beeldelementen eenmet elkaar verbinden. Proces : De manier waarop activiteiten verlopen en hoe ze zich stapsgewijs ontwikkelen. onderdelen: Commercieel : Op winst gericht. De meeste winkels zijn commercieel De totale Proeve van Bekwaamheid bestaat uit de volgende ingesteld ofwel verkoopgericht, omdat zij winst willen behalen. Drie dimensionaliteit. De Proeve van Bekwaamheid wordt niet beoordeeldruimtelijkheid als een :van de onderstaande onderdelen Concept : Plan voor hoe je iets gaat maken. Structuur : De manier waarop iets is opgebouwd. Constructie : De manier waarop iets in elkaar zit. Contrast : Tegenstelling. Textuur : De zichtbare en voelbare aard van het oppervlak of huid van een material. Elementen : Onderdelen. Techniek : De manier waarop je iets uitvoert. Esthetisch : Mooi, smaakvol. Stijl : Vormgeving met dezelfde kenmerken voor een bepaalde tijd, plaats of groep; bijvoorbeeld de manier van kleden, bouwen, schilderen of beeldhouwen. Experiment : Proef of uitprobeersel. Formaat : Afmeting.

PROEVE VAN BEKWAAMHEID Decor

PROEVE VAN BEKWAAMHEID Decor Kwalificatieprofiel: Vormgeving RPC Uitstroom: Medewerker Productpresentatie Naam: Crebocode: 91530 Klas: Leerweg / Niveau: BOL / niveau 2 Kerntaak: 2 en 3 Cohort: 2011-2013 Werkproces: Leerjaar: 2 Datum

Nadere informatie

INTEGRALE (1) OPDRACHT

INTEGRALE (1) OPDRACHT INTEGRALE (1) OPDRACHT cohort 2017-2021 verpakking Wat is een integrale opdracht? Is een opdracht die vakoverstijgend is. Praktijkvakken Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht Digilab Een integrale

Nadere informatie

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV

Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV Nu nog beter... Toegepaste kunst Kunst BV H4 ~ periode B Toegepaste vormgeving Autonome kunst Inleiding INLEIDING In de eerste periode ben je vooral bezig geweest met het onderzoeken van vormen, materialen

Nadere informatie

PROEVE VAN BEKWAAMHEID Etaleren / Presenteren

PROEVE VAN BEKWAAMHEID Etaleren / Presenteren Kwalificatieprofiel: Vormgeving RPC Uitstroom: Medewerker productpresentatie Naam: Crebocode: 91530 Klas: Leerweg / Niveau: BOL / niveau 2 Kerntaak: 2 en 3 Cohort: 2015-2017 Werkproces: Leerjaar: 2 Datum

Nadere informatie

INTEGRALE (2) OPDRACHT

INTEGRALE (2) OPDRACHT INTEGRALE (2) OPDRACHT cohort 2017-2021 dubbelfunctie DUBBELFUNCTIE Wat is een integrale opdracht? Een opdracht die vakoverstijgend is. Praktijkvakken Werkvoorbereiding Startend Ondernemen Vormgeven Integrale

Nadere informatie

INTEGRALE (1) OPDRACHT

INTEGRALE (1) OPDRACHT INTEGRALE (1) OPDRACHT cohort 2018-2022 verpakking Wat is een integrale opdracht? Is een opdracht die vakoverstijgend is. Praktijkvakken Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht Digilab Een integrale

Nadere informatie

Projectbundel. 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31. Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3.

Projectbundel. 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31. Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3. Projectbundel 2D ontwerpen en visualiseren 2D ontwerp B31/H31 oriëntatiefase beroepsfase afstudeerfase Bloem en vormgeving + In en outdoor design - niveau 3 auteur: Marij Verheugen eindredactie: versie:

Nadere informatie

kunstbv beeldende vorming Afsluiting kunstbv 5 Havo / 6VWO afsluiting Naam:... Klas...

kunstbv beeldende vorming Afsluiting kunstbv 5 Havo / 6VWO afsluiting Naam:... Klas... Naam:... Klas... Afsluiting 5 Havo / 6VWO In periode 2, 3 en 4 gaan jullie werken aan een eigen thema om het vak af te sluiten. De volgende onderdelen zullen aan bod komen: - eigen werk rond thema + logboek

Nadere informatie

DOWN TO EARTH LOGBOEK

DOWN TO EARTH LOGBOEK 1 DOWN TO EARTH LOGBOEK DOWN TO EARTH 2 OPDRACHT 1: plak hier de vier afbeeldingen die je verzameld hebt. Welke overeenkomsten zie je? Schrijf deze op. OPDRACHT 2: 3 vul het schema aan met 6 foto s. Bekijk

Nadere informatie

Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er?

Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er? Lesbrief: Zo verkoop je een boek Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wanneer jij iets wilt verkopen, moet je altijd rekening houden met je

Nadere informatie

beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving

beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Examen VMBO-GL en TL 2015 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen

Nadere informatie

productlijn Integrale (3) voor een product van hout Praktijkvakken Integrale opdracht

productlijn Integrale (3) voor een product van hout Praktijkvakken Integrale opdracht pagina opdracht periode 5 en 6 productlijn Integrale (3) voor een product van hout Praktijkvakken Productontwikkeling Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht CAD/Digilab pagina 2 Verdeling in

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-14-01 Voorkennis: Je kunt: Een eenvoudige PDF-opdracht uitvoeren Een PDF-printopdracht naar de digitale printer sturen Het juiste formaat

Nadere informatie

Feestelijk het jaar uit!

Feestelijk het jaar uit! 1. Leereenheid 1.3: Vieren! Opleiding: styling Design leerjaar 1 Startdatum/einddatum: 3 november 5 december 2014 2. Pitch: Van tafelstyling tot tableau vivant in kerstsfeer. Thema, vorm, materiaal, stijl,

Nadere informatie

vormaspect Integrale (4) voor een product van hout Praktijkvakken Integrale opdracht

vormaspect Integrale (4) voor een product van hout Praktijkvakken Integrale opdracht opdracht periode 6 en 7 vormaspect Integrale (4) voor een product van hout Praktijkvakken Productontwikkeling Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht CAD/Digilab Creatief Vakman cohort 2017-2021

Nadere informatie

pagina opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een object Naam: Klas: CV Integrale opdracht Verpakking periode 3

pagina opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een object Naam: Klas: CV Integrale opdracht Verpakking periode 3 pagina opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een object Naam: Klas: pagina 2 Inleiding De opleiding Creatief Vakman kenmerkt zich door het werken met integrale opdrachten. Alle schoolvakken

Nadere informatie

Deze Lijsten bieden u een ultieme presentatie mogelijkheid, waardoor uw product alle opvallendheid krijgt wat het verdient.

Deze Lijsten bieden u een ultieme presentatie mogelijkheid, waardoor uw product alle opvallendheid krijgt wat het verdient. COMBI LED ledframe het gebied van Reklame. Zo ook voor al uw presentatie uitingen, naast een uitgebreid assortiment van diversiteiten op het gebied van naamsbekendheid, bieden wij ook kliklijsten aan,

Nadere informatie

opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een product van hout en leer/textiel Praktijkvakken Integrale opdracht

opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een product van hout en leer/textiel Praktijkvakken Integrale opdracht pagina opdracht periode 3 verpakking Integrale (1) voor een product van hout en leer/textiel Praktijkvakken Productontwikkeling Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht CAD/Digilab pagina 2 Inleiding

Nadere informatie

vormaspect Integrale (3) voor een product leer-textiel Praktijkvakken Integrale opdracht

vormaspect Integrale (3) voor een product leer-textiel Praktijkvakken Integrale opdracht pagina opdracht periode 5 en 6 vormaspect Integrale (3) voor een product leer-textiel Praktijkvakken Productontwikkeling Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht CAD/Digilab pagina 2 Verdeling

Nadere informatie

profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE GL onderdeel C

profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE GL onderdeel C Examen VMBO-GL 2017 gedurende 250 minuten profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE GL onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en digitale bestanden. Dit onderdeel

Nadere informatie

Open je eigen winkel!

Open je eigen winkel! Open je eigen winkel! Naam: Klas: Naam winkel: Eindcijfer: De opdracht Je gaat met je groepje een winkel open. Wat voor een winkel dat is, bepaal je helemaal zelf. Je gaat ook een website openen waar je

Nadere informatie

Architectuur. Naam: Klas:

Architectuur. Naam: Klas: Naam: Klas: inhoud Inhoud Planning Blz. 1 Opdracht 1 - Een eigen huis Blz. 2 Opdracht 2 - Schetsen Blz. 3 Opdracht 3-3D ontwerpen Blz. 4 informatie - Aan de slag met Cura Blz. 5 Opdracht 4 - Dossier &

Nadere informatie

grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2014 gedurende 820 minuten grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 830 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 830 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2014 gedurende 830 minuten grafimedia CSPE BB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 97 punten te

Nadere informatie

De lamp. Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden.

De lamp. Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden. De lamp Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden. De lamp Met lampen is het als met schoenen; ze zijn vanzelfsprekend en je ziet ze overal. Pas als de stroom een keer uitvalt, merk

Nadere informatie

Postzegel. Digitaal (Ontwerpen en) Bewerken. De Rooi Pannen Vormgeving VRP/MRP/SIS/MSI

Postzegel. Digitaal (Ontwerpen en) Bewerken. De Rooi Pannen Vormgeving VRP/MRP/SIS/MSI Postzegel Digitaal (Ontwerpen en) Bewerken De Rooi Pannen Vormgeving VRP/MRP/SIS/MSI Postzegelserie / Reizen Maak een serie van drie postzegels in Illustrator. Het thema is: reizen. Tekenstijl / Stijl

Nadere informatie

LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING

LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING LEERDOELEN RUIMTELIJKE VORMGEVING Tijdens Tijdens elke elke BPV BPV periode periode werk werk je je aan aan 6 5.. 4 Minstens 3 kies je uit kies een je lijst uit met een bestaande lijst met bestaande doelen

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 755 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 755 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 755 minuten grafimedia CSPE BB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 12 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 103 punten te

Nadere informatie

Examen VMBO- GL versie blauw

Examen VMBO- GL versie blauw Examen VMBO- GL versie blauw 2018 gedurende 155 minuten profielvak BWI CSPE GL onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 4 opdrachten.

Nadere informatie

WELKOM BIJ ELDEE WORLDWIDE STAND & EVENT SERVICE.

WELKOM BIJ ELDEE WORLDWIDE STAND & EVENT SERVICE. WELKOM BIJ ELDEE WORLDWIDE STAND & EVENT SERVICE. RETAIL INTRODUCTIE Vanuit Geldermalsen verzorgt Eldee Expo Experts sinds 1976 jaarlijks honderden stands in binnenen buitenland. Eldee Expo Experts regelt

Nadere informatie

ETALEREN D&C. Etaleren. Opdracht 3: Etaleren in het restaurant of etalages lokaal 108

ETALEREN D&C. Etaleren. Opdracht 3: Etaleren in het restaurant of etalages lokaal 108 Etaleren Opdracht : Etaleren in het restaurant of etalages lokaal 0 Wat heb je nodig?. Opbouw en ander materiaal 2. Fototoestel of telefoon met camera Wat moet je doen?. Werk in tweetallen 2. Maak een

Nadere informatie

DRAAIBOEK A-LIJN. Dit boekje is van:

DRAAIBOEK A-LIJN. Dit boekje is van: DRAAIBOEK A-LIJN Dit boekje is van:. ROOSTER A-LIJN Van 11 tot 22 juni werken we aan het A-lijn project. We gaan de A-lijnjurkjes gaan maken die op donderdag 28 juni op de modeshow in de Suikerunie getoond

Nadere informatie

Mens in actie. Zo groot ben jij!

Mens in actie. Zo groot ben jij! Handvaardigheid klas 2H/V februari 2015 Mens in actie Op de foto hiernaast is een bronzen beeld van een schaatser te zien, aangebracht aan de muur van het stadhuis van Haastrecht. Het beeld is gemaakt

Nadere informatie

project Escher Je werkt tijdens dit project individueel en samen. Welke opdracht je alleen doet en welke samen wordt per opdracht beschreven.

project Escher Je werkt tijdens dit project individueel en samen. Welke opdracht je alleen doet en welke samen wordt per opdracht beschreven. instructie De komende vijf weken gaan we drie uur per week aan dit project werken. Binnen dit project zijn er vijf opdrachten die je moet doen. Je mag zelf weten wanneer je welke opdracht maakt, maar denk

Nadere informatie

Raamwerk Profiel Groen: Groene vormgeving en verkoop Producten promoten

Raamwerk Profiel Groen: Groene vormgeving en verkoop Producten promoten Raamwerk Profiel Groen: Groene vormgeving en verkoop Producten promoten Profielmodule: 1. Groene productie 2. Tussen productie en verkoop 3. Vergroening stedelijke omgeving 4. Groene vormgeving & verkoop

Nadere informatie

dubbelfunctie Integrale (2) voor een product van hout en/of leer-textiel Praktijkvakken Integrale opdracht Naam:

dubbelfunctie Integrale (2) voor een product van hout en/of leer-textiel Praktijkvakken Integrale opdracht Naam: pagina opdracht periode 4 dubbelfunctie Integrale (2) voor een product van hout en/of leer-textiel Praktijkvakken Productontwikkeling Startend Ondernemen Vormgeven Integrale opdracht CAD/Digilab Naam:

Nadere informatie

MKE B22 Schooljaar

MKE B22 Schooljaar MKE B22 Schooljaar 2016 2017 B2.2 Planning Materiaalkennis (MKE) Leerjaar 2016-2017 Docent Week Materiaalkennis (Ondergronden) 35 INTRODUCTIE 36 Ondergronden manden 37 Ondergronden manden 38 Muurkrant

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. grafimedia CSPE KB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. grafimedia CSPE KB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2012 gedurende 890 minuten grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving

beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Examen VMBO-GL en TL 2016 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen

Nadere informatie

Beoordelingsmodel Profielwerkstuk Lyceum Elst Deel 1: onderzoeksvoorstel (havo/vwo)

Beoordelingsmodel Profielwerkstuk Lyceum Elst Deel 1: onderzoeksvoorstel (havo/vwo) Beoordelingsmodel Profielwerkstuk Lyceum Elst 2016-2017. Deel 1: onderzoeksvoorstel (havo/vwo) Afspraken Om te worden beoordeeld, moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden: 1) Het onderzoeksvoorstel

Nadere informatie

P/BWI/1.3 Deeltaak: profielen en kozijnen waterpas en te lood stellen en het meterpeil aanbrengen aan de hand van werktekeningen.

P/BWI/1.3 Deeltaak: profielen en kozijnen waterpas en te lood stellen en het meterpeil aanbrengen aan de hand van werktekeningen. Profieldelen Profiel: Bouwen, wonen en interieur BB KB GL Bouwproces en bouwvoorbereiding Taak: een kleinschalig bouwproject voorbereiden en het bouwproces organiseren maatvoeren en uitzetten profielen

Nadere informatie

Etaleren 4 e klas Basis

Etaleren 4 e klas Basis Etaleren 4 e klas Basis Opdracht: Presenteren op de draadrekken in de kantoortuin. Wat heb je nodig? 1. Etaleerkoffer 2. Krat met materiaal 3. Draadrek 4. Opdracht 5. Fototoestel of telefoon met camera

Nadere informatie

Hand-out Methodiek Lookalike

Hand-out Methodiek Lookalike Hand-out Methodiek Lookalike Methodiek Lookalike www.lookalike-traject.nl Amsterdam 2011 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE LOOKALIKE... 3 FILOSOFIE EN WERKWIJZE... 3 INTRODUCTIE VOOR HET ONDERWIJS... 3 KUNSTZINNEGE

Nadere informatie

grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2014 gedurende 400 minuten grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Minidisco Thema: Wat is er?

Minidisco Thema: Wat is er? Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding De dwergen willen mee met de tijd. Feesten rond een vuur met een gitaar is niet meer interessant. Lichtslangen,

Nadere informatie

grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2015 gedurende 400 minuten grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Examen VMBO-GL. grafimedia CSPE GL. gedurende 400 minuten. Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-GL. grafimedia CSPE GL. gedurende 400 minuten. Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2012 gedurende 400 minuten grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 6 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2015 gedurende 660 minuten grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

CanDo Traprenovatie: je trap is weer als nieuw.

CanDo Traprenovatie: je trap is weer als nieuw. Traprenovatie CanDo Traprenovatie: je trap is weer als nieuw. Is je trap niet meer zoals hij geweest is? Of wil je je oude trap een compleet nieuwe uitstraling geven? Dit kan nu met het CanDo traprenovatie

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. grafimedia CSPE KB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. grafimedia CSPE KB. gedurende 890 minuten. Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2010 gedurende 890 minuten grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 80 punten

Nadere informatie

profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE KB onderdeel D

profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE KB onderdeel D Examen VMBO-KB 2017 profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE KB gedurende 550 minuten profielvak bouwen, wonen en interieur CSPE KB onderdeel D Naam kandidaat Kandidaatnuer Bij dit onderdeel hoort een

Nadere informatie

Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk

Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Lesbrief: Beroepenmagazine Thema: Mens & Dienstverlenen aan het werk Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding In de lesbrieven van het thema Aan het werk hebben jullie

Nadere informatie

Oriëntatie. Wat??? een zeepkist??? Oriëntatie. Welke. Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is.

Oriëntatie. Wat??? een zeepkist??? Oriëntatie. Welke. Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is. Oriëntatie Dit ga je doen Onderzoeken wat nu eigenlijk een zeepkist is. Welke Dit is een groepsopdracht. Dit doe je dus met je eigen groepje waar je de zeepkist mee gaat bouwen Aan deze vaardigheden ga

Nadere informatie

grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2013 gedurende 890 minuten grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen digitale bestanden en een uitwerkbijlage.

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen digitale bestanden en een uitwerkbijlage. Examen VMBO-BB 2011 gedurende 860 minuten grafimedia CSPE BB Bij dit examen horen digitale bestanden en een uitwerkbijlage. Dit examen bestaat uit 13 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 92 punten

Nadere informatie

VOEG WOORD BIJ BEELD. Een goed onderbouwd idee. opdracht! [nieuwe klant] De toe sch ouwer [klan t] blij

VOEG WOORD BIJ BEELD. Een goed onderbouwd idee. opdracht! [nieuwe klant] De toe sch ouwer [klan t] blij docent: sandra de groot 2015 VOEG WOORD BIJ BEELD De toe sch ouwer [klan t] blij maken met goed, bee ldmateriaal [m oodbo ard] is een kunst de klant overtuigen va n jouw idee concept [jou w wo orde n onde

Nadere informatie

huisstijlen Projectwijzer jaar 1 blok 4 DTP/Sign n2 cohort 2014 naam nummer

huisstijlen Projectwijzer jaar 1 blok 4 DTP/Sign n2 cohort 2014 naam nummer huisstijlen Projectwijzer jaar 1 blok 4 DTP/Sign n2 cohort 2014 naam nummer 1 De opdracht inleiding We gaan ons de komende periode richten op het onderwerp Huisstijlen. Als DTPer of Signmaker kun je gevraagd

Nadere informatie

Examen VMBO-KB. bouwtechniek-schilderen CSPE KB. gedurende 685 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-KB. bouwtechniek-schilderen CSPE KB. gedurende 685 minuten. Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2012 gedurende 685 minuten bouwtechniek-schilderen CSPE KB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit

Nadere informatie

Blok 1. Opdracht Ontwerpen Fietstunnel TOPTALENTKLAS

Blok 1. Opdracht Ontwerpen Fietstunnel TOPTALENTKLAS Blok 1 Opdracht Ontwerpen Fietstunnel TOPTALENTKLAS Opdracht: Maquette Fietstunnel Inleiding De N381 ligt in Zuidoost Fryslân, in het verlengde van de N31 (Wâldwei) en vormt een verbinding tussen de A7

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2010 gedurende 860 minuten grafimedia CSPE BB Bij dit examen horen digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 7 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 76 punten te behalen. Voor elk opdrachtnummer

Nadere informatie

Hoe stimuleer en beoordeel je creativiteit?

Hoe stimuleer en beoordeel je creativiteit? Hoe stimuleer en beoordeel je creativiteit? 2 Rekenen en wetenschap Detail Logica Praktisch Namen Feiten Begrijpen Weten Woorden en taal Herkennen Mogelijkheden zien Fantasie Impulsief Symbolen en plaatjes

Nadere informatie

Door: Arne Bernards Klas: MTD1a4

Door: Arne Bernards Klas: MTD1a4 Door: Arne Bernards Klas: MTD1a4 Inhoud Inleiding... 2 Planning... 3 Plan van aanpak (Pva)... 4 Interview met Frans Cox... 6 Concurrentie analyse... 7 Pakket van eisen en wensen... 9 Ideeschetsen...11

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL. beeldende vakken CPE GL en TL. gedurende 720 minuten. tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving

Examen VMBO-GL en TL. beeldende vakken CPE GL en TL. gedurende 720 minuten. tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Examen VMBO-GL en TL 2019 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Logboek. Leerlingen ... Begeleider:

Sectorwerkstuk. Logboek. Leerlingen ... Begeleider: 2016-2017 mavo 4 Leerlingen Namen:... Begeleider:... Sectorwerkstuk Logboek Inhoud 1. Spelregels 3 2. Afspraken 4 3. Tijdpad 5 4. Afsprakenlijst 6 5. Planning 7, 8, 9 6. Activiteitenweek 9 7. Het verslag

Nadere informatie

grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2018 gedurende 480 minuten grafimedia CSPE KB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. consumptief-bakken CSPE BB variant a. gedurende 610 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. consumptief-bakken CSPE BB variant a. gedurende 610 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 610 minuten consumptief-bakken CSPE BB variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 22 opdrachten.

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 860 minuten grafimedia CSPE BB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 101 punten te

Nadere informatie

beeldende vakken CPE GL en TL tekenen

beeldende vakken CPE GL en TL tekenen Examen VMBO-GL en TL 2013 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL tekenen Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen bestaat uit de onderdelen A, B, C, D, E en F. Je moet alle

Nadere informatie

Insecten, lijnenspel in zwart-wit

Insecten, lijnenspel in zwart-wit tekenen en schilderen AVO viltstift, Oost-Indische inkt onderbouw Henk Janssen Insecten, lijnenspel in zwart-wit In deze opdracht hebben leerlingen zich geconcentreerd op de lijnen en structuren die je

Nadere informatie

1. Leereenheid 1.1: My Paper dress. Verras jezelf! Opleiding: styling Design leerjaar 1. Startdatum/einddatum: 25 augustus 19 september 2014

1. Leereenheid 1.1: My Paper dress. Verras jezelf! Opleiding: styling Design leerjaar 1. Startdatum/einddatum: 25 augustus 19 september 2014 1. Leereenheid 1.1: My Paper dress Opleiding: styling Design leerjaar 1 Startdatum/einddatum: 25 augustus 19 september 2014 2. Pitch: Wat vind je mooi, wat vind je lelijk. Ga op onderzoek uit en experimenteer.

Nadere informatie

Persoonlijk Actieplan (PAP)

Persoonlijk Actieplan (PAP) B 1.4 Persoonlijk Actieplan (PAP) Stagiair(e) Opleiding Bedrijf Praktijkopleider Stagedocent Nick Albregtse Interactief Vormgeven (IV) Kees Internetbureau Michiel Snijder Jan Verduijn Datum 26 09 2013

Nadere informatie

Inhoud. 11 Verkoopondersteuning. Ontdek je huis. Licht+lampen. Meubels. Kleuren. Materialen. Bakstenen en dakpannen. Stoffering. website.

Inhoud. 11 Verkoopondersteuning. Ontdek je huis. Licht+lampen. Meubels. Kleuren. Materialen. Bakstenen en dakpannen. Stoffering. website. Inhoud Ontdek je huis 1 Kleuren 2 Materialen 3 Meubels 5 Stoffering 6 Licht+lampen 7 Bakstenen en dakpannen 11 Verkoopondersteuning 14 website presentatie brochures Ontdek je huis Online uw woning inrichten

Nadere informatie

Examen VMBO-KB versie rood

Examen VMBO-KB versie rood Examen VMBO-KB versie rood 2018 gedurende 180 minuten profielvak MVI CSPE KB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen digitale bestanden. Dit onderdeel bestaat uit 8 opdrachten.

Nadere informatie

De Kalender. Projectwijzer Periode 6. Medewerker DTP. Cohort naam. nummer

De Kalender. Projectwijzer Periode 6. Medewerker DTP. Cohort naam. nummer De Kalender Projectwijzer Periode 6 Medewerker DTP Cohort 2013 naam nummer 1 De Kalender INLEIDING Voor je ligt de laatste projectwijzer van deze opleiding. Voor de allerlaatste keer ga je bewijzen dat

Nadere informatie

landbouw en natuurlijke omgeving bloembinden en -schikken CSPE BB

landbouw en natuurlijke omgeving bloembinden en -schikken CSPE BB Examen VMBO-BB 2018 gedurende 200 minuten landbouw en natuurlijke omgeving bloembinden en -schikken CSPE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen hoort een digitaal bestand. Dit examen bestaat

Nadere informatie

Omschrijving van het vak

Omschrijving van het vak Omschrijving van het vak Doelen per leerjaar Bij het vak modevorming leer je alles over mode. Je leert inspiratie verzamelen, een concept schrijven, ontwerpschetsen maken. Je leert alles over beeldelementen

Nadere informatie

Trapleuningen en trapleuninghouders

Trapleuningen en trapleuninghouders Trapleuningen en trapleuninghouders Van alle tijden Door de jaren heen is de rol van trapleuningen en trapleuninghouders sterk veranderd. Was de trapleuning gisteren nog een puur functioneel houvast,

Nadere informatie

Eindopdracht CreatiefNivo mei 2010. Examen: projectarchitectuur

Eindopdracht CreatiefNivo mei 2010. Examen: projectarchitectuur Eindopdracht CreatiefNivo mei 2010 Examen: projectarchitectuur In dit document staat de opdracht voor het CreatiefNivo examen Projectarchitectuur. Je dient dit document te bestuderen en de opdrachten uit

Nadere informatie

profielvak economie en ondernemen CSPE GL onderdeel A

profielvak economie en ondernemen CSPE GL onderdeel A Examen VMBO-GL 2017 gedurende 215 90 minuten profielvak economie en ondernemen CSPE GL onderdeel A Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een bijlage en een digitaal bestand. Dit onderdeel

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL. beeldende vakken CPE GL en TL textiele werkvormen. gedurende 720 minuten

Examen VMBO-GL en TL. beeldende vakken CPE GL en TL textiele werkvormen. gedurende 720 minuten Examen VMBO-GL en TL 2012 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL textiele werkvormen Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen bestaat uit de onderdelen A, B, C, D, E en F. Je

Nadere informatie

Praktijkexamen KT1 opleiding Interieuradviseur Crebo 90940 Alfa-college Groningen PROJECTBESCHRIJVING INTERIEURADVISEUR.

Praktijkexamen KT1 opleiding Interieuradviseur Crebo 90940 Alfa-college Groningen PROJECTBESCHRIJVING INTERIEURADVISEUR. PROJECTBESCHRIJVING INTERIEURADVISEUR Crebo 90940 SCHOOLOPDRACHT/EXTERN PROJECT/ MEESTERPROEF Betreft: Kerntaak 1: adviseren, ontwerpen en verkopen Boekje 1 Naam kandidaat Klas Naam gever (klant) Adres

Nadere informatie

Klimaat is (g)een spel. De opdracht

Klimaat is (g)een spel. De opdracht Klimaat is (g)een spel Onze school is één van de zeventien scholen in de provincie Utrecht die meedoet aan Klimaat is (g)een spel. Dit is een scholencompetitie over klimaat en energie. Het is de bedoeling

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL. beeldende vakken CPE GL en TL. gedurende 720 minuten. tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving

Examen VMBO-GL en TL. beeldende vakken CPE GL en TL. gedurende 720 minuten. tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Examen VMBO-GL en TL 2017 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen

Nadere informatie

Kunst in mijn stad. projectdag 1. Wat is de bedoeling? Hoe pak je het aan?

Kunst in mijn stad. projectdag 1. Wat is de bedoeling? Hoe pak je het aan? Kunst in mijn stad projectdag 1 Wat is de bedoeling? Vandaag gaat jouw projectgroep zich verdiepen in de kunst die in jullie stad te vinden is. Een kunstenaar legt uit, op welke manier zo'n kunstwerk tot

Nadere informatie

Raamwerk leermiddelen: Groene vormgeving en verkoop Producten verkopen

Raamwerk leermiddelen: Groene vormgeving en verkoop Producten verkopen Raamwerk leermiddelen: Groene vormgeving en verkoop Producten verkopen Profielmodule: 1. Groene productie 2. Tussen productie en verkoop 3. Vergroening stedelijke omgeving 4. Groene vormgeving & verkoop

Nadere informatie

LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4

LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4 LEERDOELEN MEDIAVORMGEVER 4 Tijdens elke BPV periode werk je aan 5 leerdoelen. 3 leerdoelen kies je uit een lijst met bestaande doelen die in het onderstaande kwalificatiedossier van Mediavormgever staan.

Nadere informatie

PROJECT 1: FREECARD 1 t/m 5 november

PROJECT 1: FREECARD 1 t/m 5 november PROJECT 1: FREECARD 1 t/m 5 november PROJECT 1: FREECARD 1 t/m 5 november In deze projectweek ga je een persoonlijke freecard ontwerpen waarmee je laat zien wat voor type jij bent. Ben je stoer of lief,

Nadere informatie

beeldende vakken CPE GL en TL handenarbeid

beeldende vakken CPE GL en TL handenarbeid Examen VMBO-GL en TL 2014 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL handenarbeid Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen bestaat uit de onderdelen A, B, C, D, E en F. Je moet

Nadere informatie

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document

Grafische Instructie. Adobe Illustrator. Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Logo uitwerking Adobe Apple Illustrator Pentool selectie openen vector zoom selecteren document Illustraties maken menu palletten muis aanwijzer dtp kleuren Copyright juni 2013 Wytse Kloosterman Gewone

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 3. Fotografische vormgeving AV-01-03-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 3. Fotografische vormgeving AV-01-03-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond. OPDRACHTKAART AV-01-03-01 Fotografische vormgeving Voorkennis: Je hebt de opdracht De fotocamera afgerond. Intro: Er is een groot verschil tussen de manier waarop wij voorwerpen en mensen zien, en wat

Nadere informatie

VISUALS SCANDINAVIAN URBAN MODERN

VISUALS SCANDINAVIAN URBAN MODERN 1 VISUALS Visuals zijn betaalbare, artistieke, 3D interieur weergaven. Deze 'artist impression' beelden zijn niet alleen bijzonder fraai, daarnaast zijn ze amper van echt te onderscheiden. SCANDINAVIAN

Nadere informatie

Lesbrief 6 Productpresentatie

Lesbrief 6 Productpresentatie LESBRIEF 6 PRODUCT- PRESENTATIE Niveau II 1 Productpresentatie. Bij productpresentatie denken we aan de presentatie van alle productgroepen binnen en buiten de winkel. Hoe kunnen we de productgroepen zodanig

Nadere informatie

Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden

Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden Zelfsturing Zelfsturing - Onderbouw O: Ik houd mijn aandacht er goed bij als dat nodig is O: Ik werk zelfstandig als dat nodig is O: Ik zorg dat mijn werk er netjes

Nadere informatie

Maak een trendy Vintage Style Barber Logo in Illustrator Soms is het leuk om een logo-ontwerp voor een fictieve client te maken.

Maak een trendy Vintage Style Barber Logo in Illustrator Soms is het leuk om een logo-ontwerp voor een fictieve client te maken. Maak een trendy Vintage Style Barber Logo in Illustrator Soms is het leuk om een logo-ontwerp voor een fictieve client te maken. Kies gewoon een ontwerpstijl en speel rond met een concept van uw keuze

Nadere informatie

Examen VMBO-GL en TL. beeldende vakken CPE GL en TL. gedurende 720 minuten. tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving

Examen VMBO-GL en TL. beeldende vakken CPE GL en TL. gedurende 720 minuten. tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Examen VMBO-GL en TL 2018 gedurende 720 minuten beeldende vakken CPE GL en TL tekenen, handenarbeid, textiele werkvormen, audiovisuele vormgeving Naam kandidaat Kandidaatnummer Opgavenboekje Dit examen

Nadere informatie

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken.

Analytisch denken Het oplossen van problemen door vragen te ontleden in kleinere delen, verbanden leggen en logische conclusies trekken. Creatief denken Het flexibel kunnen inspelen op nieuwe omstandigheden. Associëren, brainstormen en het bedenken van nieuwe originele dingen en originele oplossingen voor problemen. Analytisch denken Het

Nadere informatie

s Oriënteren op ontwerpen voor projectmatig bloemwerk 4 s Ontwerpen, stap 5: presenteren 14

s Oriënteren op ontwerpen voor projectmatig bloemwerk 4 s Ontwerpen, stap 5: presenteren 14 Inhoudsopgave 2inhoudsopgave A B C G Oriëntatie s Oriënteren op ontwerpen voor projectmatig bloemwerk 4 Werkwijzer Ontwerpen, stap 1: het inventariseren 6 Ontwerpen, stap 2: brainstormen 8 Ontwerpen, stap

Nadere informatie

Werken als Interieuradviseur

Werken als Interieuradviseur 1 2 3 4 Werken als Interieuradviseur Interieuradviseur Wat laat je zien? Je durft, bent creatief en klantgericht Je adviseert de klant vakkundig en enthousiast Je blijft op de hoogte van ontwikkelingen,

Nadere informatie

Examen VMBO-GL. grafimedia CSPE GL. gedurende 400 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-GL. grafimedia CSPE GL. gedurende 400 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-GL 2016 gedurende 400 minuten grafimedia CSPE GL Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 88 punten te

Nadere informatie