Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: info@presentede.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014. Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 info@presentede."

Transcriptie

1

2 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: info@presentede.nl Website: Bank: NL51RABO KVK: RSIN /Fiscaal nummer:

3 1.1 Algemene doelstelling Speerpunten 2015: Present zijn in Ede Operationeel Team en bestuur Comité van Aanbeveling Samenwerking met partners Duurzame financiële situatie Doelstelling inkomsten Begroting

4 Als vrijwilligersmakelaar biedt Present Ede groepen burgers de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door zich in te zetten tijdens klusprojecten of sociale activiteiten. De vrijwilligers bepalen zelf wat ze willen geven aan tijd en talent, Present Ede zorgt voor een geschikte hulpvraag in samenwerking met maatschappelijke organisaties. Present Ede begeleidt de groepen vrijwilligers in de voorbereiding, uitvoering en afronding van de projecten. Hierdoor is het project voor de betreffende groep een positieve ervaring en is de eenmalige inzet echt ondersteunend aan bestaande hulpverleningstrajecten. Present Ede doet dit vanuit een Christelijke visie, veel van de vrijwilligers delen deze visie. Present wil zodoende een brug bouwen tussen groepen mensen die bereid zijn hun tijd en talenten in te zetten voor een ander en mensen die bij deze hulp gebaat zijn. Op deze brug vinden prachtige projecten en ontmoetingen plaats. We hopen zo te bouwen aan een samenleving waarin het vanzelfsprekend is dat mensen naar elkaar omzien. In 2015 werkt Present Ede aan een maatschappelijke beweging van naar elkaar omzien door het werven, inzetten en begeleiden van 50 groepen 1 vrijwilligers. Present Ede beoogt met een zorgvuldige, professionele begeleiding van de groepen continuïteit en kwaliteit te waarborgen in de projecten en de daaruit voortvloeiende ontmoetingen. De herkomst van de groepen in 2015 is als volgt: Kerken Flexers 16 Jongeren Gezinnen Bedrijven Teams non-profit 1 Een groep bestaat uit gemiddeld 7 personen in alle leeftijdscategorieën, die zich samen inzetten tijdens een project.

5 In 2015 wil Present Ede present zijn in Ede. Dat lijkt voor zich te spreken, maar in het verleden is gebleken dat een sterke focus op het uitvoeren van de projecten, soms ten koste ging van de verbindingen met partners en de zichtbaarheid in Ede. In 2015 wil Present Ede er dan ook zijn. Dat wil zeggen, zichtbaar zijn voor maatschappelijke organisaties en hun cliënten, handen en voeten bieden aan de wens van kerken om diaconaal betrokken te zijn, mogelijkheden bieden aan bedrijven om maatschappelijk te ondernemen, aantrekkelijk zijn voor Edenaren om hun tijd en talent beschikbaar te stellen voor die ander. Dat brengt met zich mee dat we een sterk operationeel team en bestuur willen ontwikkelen en dat we verder werken aan een gezonde financiële situatie. We beogen eind 2015 een stevige stichting neergezet te hebben, met vaste vrijwilligers, goede contacten met partners en nieuwe inkomstbronnen. Een stichting die present is in Ede. Het Operationeel Team van Present Ede bestaat uit een algemeen coördinator, een vrijwilliger administratieve ondersteuning en 4 vrijwillige groepenbegeleiders. Het team wordt begin 2015 uitgebreid met een projectcoördinator. Het bestuur bestaat uit 6 leden en is nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Een belangrijke taak van het bestuur in 2015 is het aanschrijven van fondsen en subsidies en het aangaan van relaties met de gemeente, bedrijven en samenwerkingspartners. Present Ede wil de vrijwillige inzet in de eigen organisatie versterken. We willen de kansen om vaste vrijwilligers te betrekken bij de eigen organisatie beter benutten waardoor we meer projecten organiseren, breder maatschappelijk draagvlak creëren zonder stijging van de loonkosten. Graag willen we ons operationeel team uitbreiden met een aantal vrijwilligers, zodat we de kwaliteit in het begeleiden van het toenemend aantal groepen kunnen blijven waarborgen en de kosten per project kunnen verlagen. We hopen in 2015 te groeien met een aantal gekwalificeerde groepenbegeleiders, vrijwilligers voor PR en communicatie en ambassadeurs binnen kerken. Op deze manier willen we inzetten op het versterken van Present als vrijwilligersorganisatie en een vergroting van de capaciteit zonder het aantal betaalde fte uit te breiden. We willen gericht gekwalificeerde vrijwilligers gaan werven die we voor deze posities kunnen inzetten. Werving vindt plaats via de vacaturebank van De Medewerker (vrijwilligerscentrale), via ons eigen netwerk, kerken, maatschappelijke organisaties en social media. Na sollicitatieprocedure geven we een training en vindt selectie van de vrijwilligers plaats. De nieuwe vrijwilligers krijgen een vrijwilligerscontract met proeftijd en opzegtermijn.

6 Pilot: PresentWERKT! In 2014 is gestart met de pilot PresentWERKT! Binnen de uitbreiding van ons Operationeel Team zien we mogelijkheden voor de doelgroep hoger opgeleide werkzoekenden. Deze doelgroep is in staat vrijwilligerswerk te verrichten binnen onze stichting wanneer de werkzaamheden binnen het vakgebied van hun opleiding past. Present kan deze doelgroep een werkervaringsplaats binnen de projectbegeleiding bieden, waardoor een passende aansluiting wordt geboden binnen hun vakgebied (voorkoming van gat op het CV) en bovendien een werkethos en dagritme gecreëerd wordt. In de gemeente Ede bevindt zich ook de CHE (Christelijke Hogeschool Ede). Steeds meer starters op de arbeidsmarkt, afkomstig van de CHE ervaren problemen met het vinden van werk. Present Ede zou de starters die bekend zijn bij UWV en Gemeente Ede een werkervaringsplaats kunnen bieden. Daarbij denken we in eerste instantie aan de vakgebieden Journalistiek, Communicatie, Maatschappelijk Werk & Dienstverlening (MWD), Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Bedrijfskunde MER en Human Resources Management (HRM). Present zet mensen in naar talent. Dat willen we ook beogen met PresentWERKT!. De werkzoekenden krijgen de mogelijkheid om binnen hun vakgebied werkervaring op te doen bij onze stichting, om zodoende de doorstroom naar een betaalde baan te vergemakkelijken. Participatiewet: Krachtpatsers In 2013 is begonnen met de verkenning van de pilot Krachtpatsers. Inmiddels zijn de krachtpatsers (mensen met kwaliteiten maar zonder uitzicht op de arbeidsmarkt) volop actief binnen Present. Ook in 2015 willen we deze mensen een plek binnen Present en binnen de samenleving bieden. Voor de krachtpatsers geeft het een dagbesteding en een gevoel van ertoe doen, nuttig zijn. In 2015 zal dit actueler zijn dan voorheen vanwege de ingang van de Participatiewet. Op verzoek van en in overleg met maatschappelijke partners bekijken we of hun cliënten deel kunnen nemen aan de Present projecten. In 2015 wil Present Ede een Comité van Aanbeveling oprichten. Deze zal bestaan uit vooraanstaande personen uit de politiek, onderwijs, zorg, entertainment en het bedrijfsleven die met hun inzet en betrokkenheid de bekendheid, uitstraling en slagvaardigheid van de stichting kunnen vergroten.

7 Present Ede heeft goede contacten met de Gemeente Ede en Woonstede. Deze relatie willen we koesteren in Present kan binnen de transitieperiode omtrent de zorg een belangrijke positie innemen. Present Ede wil de toegevoegde waarde, impact en opbrengst laten zien binnen de context van de drie grote decentralisaties. De samenwerking met kerken en maatschappelijke organisaties kan verbeterd worden. Kerken We gaan in 2015 duidelijker naar kerken communiceren en daarbij de kerken wijzen op de mogelijkheid van Present om vorm te geven aan een lokaal samenlevingsdiaconaat, gericht op naastenliefde en waardevolle ontmoetingen. We willen bestaande contacten met kerken versterken en contacten leggen met kerken die nog niet met Present bekend zijn. We hopen op groepen vrijwilligers uit kerken die nog geen projecten hebben uitgevoerd. Daarnaast hopen we op een aantal Present ambassadeurs bij kerken die voor de werving van groepen uit hun gemeente kunnen zorgdragen. Verder willen we verschillende concepten zoals Tijd & Talent, en de PresentEstafette uitvoeren. Bij de Tijd & Talent collecte krijgt ieder gemeentelid een kaartje en een pen waarop kan worden ingevuld op welke dag en type klus gewenst wordt. De diaconie heeft vooraf een aantal data geprikt waaruit mensen kunnen kiezen. Present en/of de diaconie maken van deze aanmeldingen groepen per datum en type klus. Deze wordt per bevestigd naar de deelnemers. Bij de PresentEstafette circuleert er gedurende het kerkelijk jaar een boekje door de gemeente. Elke groep die zich via Present inzet voor de medemens vult 2 pagina s van het estafetteboekje in met hun verhaal over hun Presentproject. Dit groepje geeft het boekje na hun project door aan een volgende groep uit de gemeente. Door de impact van Present duidelijk te maken en een betere communicatie verwachten we meer groepen, en een hogere opbrengst uit collectes en giften.

8 Maatschappelijke organisaties Present Ede wil in 2015 de samenwerking met de betrokken hulpverleners van de maatschappelijke organisatie versterken. Daarbij ligt de focus op communicatie en uitwisseling van ervaringen: Criteria voor hulpvragen zijn helder voor hulpverleners. Hulpverleners geven aan hoe we in onze samenwerking nog beter ondersteunend kunnen zijn aan bestaande hulpverleningstrajecten. Hulpverleners gaan meer beseffen dat vrijwilligers in de komende jaren onmisbaar zijn binnen het netwerk van de hulpontvanger. We zijn hiertoe aanwezig bij netwerkbijeenkomsten en leggen proactief contacten met maatschappelijke organisaties voor mogelijke samenwerkingen. We willen gesprekken aangaan met de maatschappelijke organisaties met wie Present Ede het meeste werkt. We willen laten zien dat de projecten ondersteuning bieden aan het hulpverleningstraject en positieve sociale interventies bewerkstelligen. In het kader van de kanteling en het nieuwe WMO beleid, en de koppeling van formele en informele zorg kan Present een serieuze gespreks- en samenwerkingspartner zijn. Dit geldt ook voor de gevolgen van de decentralisatie van de AWBZ en jeugdzorg. Present kan ondersteuning bieden bij de beleidsontwikkeling. Nu de maatschappelijke organisaties druk bezig zijn met partnerships in het kader van de WMO is dit het juiste moment voor Present Ede om bij deze gesprekken aan te haken. Present Ede kan mede aangeven waar de grenzen van de vrijwillige zorg liggen. Wat kan praktisch of ethisch wel of niet. Present kan kritisch volgen waar het recht op zorg geborgd wordt. In 2015 zorgt Present ook voor een betere zichtbaarheid samen met de andere christelijke vrijwilligersorganisaties Dien je Stad, en Hulp in de Praktijk. In samenwerking met het Diaconaal Platform Ede wordt een gezamenlijke folder voor kerken ontwikkeld, waaruit naast de nauwe samenwerking ook een duidelijke afstemming blijkt. Present in de regio Present Ede werkt in de Gelderse Vallei regio nauw samen met collega stichtingen, te weten Present Wageningen en Present Veenendaal. Door regelmatig overleg en afstemming, en ons, indien mogelijk, gezamenlijk te presenteren hopen we onze krachten te bundelen en elkaar te versterken. Zie tevens Bedrijven: Present.

9 Momenteel is Present Ede voornamelijk afhankelijk van de inkomstenbronnen Gemeente Ede, Woonstede en diverse regionale en landelijke fondsen. De financiële bijdrage van de gemeente is tussen de 30% en 40% van de begroting van Present Ede. Hoewel de Gemeente Ede zeer positief is over Present Ede wordt de toekenning elk jaar opnieuw vastgesteld en is de hoogte hiervan onzeker. Structurele erkenning en structurele bijdrage van de Gemeente Ede geeft voor Present Ede meer vertrouwen. Hierdoor kunnen wij een betere continuïteit realiseren en nog beter aansluiten bij de gemeentelijke doelstellingen. We willen in 2015 nieuwe inkomstenbronnen genereren uit contacten met bedrijven. Daarnaast willen we onze communicatie en zichtbaarheid naar kerken en particuliere donateurs verbeteren, waardoor we hopen ook op deze manier meer inkomsten uit collectes en giften te kunnen genereren. Bedrijven: Present Present Ede, Present Wageningen en Present Veenendaal willen hun relaties met bedrijven versterken en meer bedrijven aan zich verbinden. Deze regio leent zich goed om dit gezamenlijk aan te pakken. Dat kan ook meerwaarde bieden aan die bedrijven. Present is een landelijk werkende organisatie en kan daardoor bedrijven uit meerdere plaatsen verbinden en hen daarin met elkaar in contact laten komen. In 2014 is een extern persoon aangenomen om hier vorm aan te geven. Begin 2015 worden de eerste gesprekken met bedrijven gevoerd en wordt hun de mogelijkheid geboden om via Present vorm te geven aan hun beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Bedrijven kunnen hun personeel inzetten voor de maatschappij, bijvoorbeeld in het kader van een personeelsuitje of teambuilding. Voor de begeleiding van de projecten vragen we een vergoeding. Bedrijven kunnen op deze manier hun maatschappelijke betrokkenheid laten zien en hun bedrage leveren aan de lokale samenleving. Medewerkers zullen deelname aan de projecten waarderen en de samenwerking met collegae zal het teamgevoel binnen het bedrijf versterken. Daarnaast willen we financiële partnerships aangaan waarbij bedrijven zich kunnen profileren als maatschappelijk betrokken bedrijf door te investeren in het werk van Present.

10 In 2015 streeft Present Ede ernaar om ,- aan inkomsten te verkrijgen, zodat de doelstellingen genoemd in dit jaarplan worden behaald. In 2016 wil Present Ede in sterk verminderde mate afhankelijk zijn van (landelijke) fondsen. Dit betekent voor 2015 dat de volgende verdeling wordt nagestreefd: 13% 9% 31% 21% 26% Overheid Partners Corporaties Fondsen Donateurs //////// OVERZICHT INKOMSTENBRONNEN PRESENT EDE Inkomsten Zekere inkomsten Geschatte inkomsten Gemeente Ede Fonds Sluyterman van Loo Woonstede Woonstede Partners (bedrijven, kerken en MO s) Donateurs (particulieren) TOTAAL TOTAAL

11 Uitgaven 2015 Personeelskosten Lonen en salarissen Sociale lasten 3,792 Pensioenlasten 2,298 Overige personeelskosten Totaal personeelskosten Kantoorkosten Huur kantoor 0 Gas, water, licht etc. 0 Kantoorbenodigdheden 420 Telefoonkosten 400 Overige kantoorkosten 500 Totaal kantoorkosten Projectkosten Fondswerving Algemene kosten Bijdrage Present Nederland Verzekeringen 0 Accountantskosten 500 Overige algemene kosten 275 Totaal algemene kosten TOTAAL UITGAVEN

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag):

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag): Jaarplan 2018 Moniek Kars - Algemeen Coördinator december 2017 Postadres: Bezoekadres (donderdag): Postbus 8095 Harnjesweg 84 (Ons Huis) 6710 AB Ede Wageningen Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015 Jaarplan 2016 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl Website:

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl Website: www.presentwageningen.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2017 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator september Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:

Moniek Kars - Algemeen Coördinator september Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: Moniek Kars - Algemeen Coördinator september 2018 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag):

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag): Moniek Kars - Algemeen Coördinator december 2018 Postadres: Bezoekadres (donderdag): Postbus 8095 Harnjesweg 84 (Ons Huis) 6710 AB Ede Wageningen Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Stichting Present de Bevelanden

Stichting Present de Bevelanden Jaarplan 2017 Stichting Present de Bevelanden MISSIE Stichting Present de Bevelanden wil de makelaar zijn die groepen mensen die best eens een keer wat voor een ander willen doen, verbindt aan hen die

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Vertrouwen in de toekomst? Vertrouwen op elklaar! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 2. Doelstelling 2018..4 2.1. Regulier werk...4 2.2. Present en Asielzoekers/AZC......4

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Present Ede

JAARVERSLAG Stichting Present Ede JAARVERSLAG 2013 JAARVERSLAG 2013 Stichting Present Ede ///////////////////////////////// STICHTING PRESENT EDE: BRUGGEN BOUWEN BRUGGEN TUSSEN GELOVEN BRUGGEN TUSSEN CULTUREN BRUGGEN TUSSEN FORMELE EN

Nadere informatie

Van betekenis...in Zeewolde

Van betekenis...in Zeewolde Van betekenis......in Zeewolde Postbus161 161 Postbus 3890AD ADZeewolde Zeewolde 3890 0626 2601 0180 8007 07 06 KvK-nummer54810043 54810043 KvK-nummer: Regiobank 85.00.30.528 IBAN: NL54 RBRB 0850 0305

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Voor wie helpen wil! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen... 3 2. Doelstelling 2019.... 3 2.1. Praktische- en Sociale Projecten..... 3 2.2. Activiteiten t.b.v. Asielzoekers/AZC........

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE

1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE JAAR PLAN 2015 1 INHOUDSOPGAVEN 1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE 5. DOELSTELLINGEN 6. GEMEENTE 7. BEGROTING 2015

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Opsterland

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Opsterland Jaarverslag 2012 1 Inleiding Het eerste volle jaar voor Stichting Present Opsterland is achter de rug. Er zijn veel contacten gelegd en 52 projecten uitgevoerd. Al is het wat minder dan gepland, toch een

Nadere informatie

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014 Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016 Versie 1.1 April 2014 Een duidelijk verhaal Maatschappelijke trends Het antwoord van Present; onze missie en visie Onze unieke werkwijze Bewezen toegevoegde

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf:

Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf: Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf: 1 Inleiding Een jaar waarin weer veel is veranderd en aangepakt. Sinds 25 mei 2013 is de naam van de stichting gewijzigd in Stichting Present Zuidoost Friesland. Reden

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. PRESENT HAARLEM 2018

Stichting Present Haarlem.   PRESENT HAARLEM 2018 Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl PRESENT HAARLEM 2018 VOORWOORD In 2015 heeft stichting Present Haarlem een succesvolle herstart gemaakt. Een groep enthousiaste mensen

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 O n d e rt i t e l O n m i sb a a r, ma a r o n b et a a lb a a r?!

JAARPLAN 2013 O n d e rt i t e l O n m i sb a a r, ma a r o n b et a a lb a a r?! Jaarplan 2013 JAARPLAN 2013 Ondertitel Onmisbaar, maar onbetaalbaar?! ///////////////////////////////// CITAAT AUTEUR Inhoud 1 VOORWOORD 2 2 FORMULE STICHTING PRESENT 3 2.1 MISSIE 3 2.2 DE IMPACT VAN

Nadere informatie

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk 1. Inleiding Stichting Present Harderwijk is onderdeel van een landelijke netwerk (Stichting Present Nederland) dat inmiddels ongeveer 80 lokale stichtingen

Nadere informatie

Stichting Present Woerden

Stichting Present Woerden Stichting Present Woerden Strategisch Meerjaren Beleidsplan 2015 2017 Present Woerden slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Inhoud 1. Voorwoord

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2013 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Projectplan Stichting Present Maassluis

Projectplan Stichting Present Maassluis Projectplan 2015-2017 Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

Jongeren melden zich aan bij ons netwerk en hebben de mogelijkheid om zelf te reageren op een hulpvraag die bij hen past.

Jongeren melden zich aan bij ons netwerk en hebben de mogelijkheid om zelf te reageren op een hulpvraag die bij hen past. Projectplan 2014/2015 0 Samenvatting Stichting HART VOOR ZWOLLE wil Zwolse jongeren inspireren om zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbare medebewoners van Zwolle. Jongeren melden zich aan bij ons netwerk

Nadere informatie

Stichting Present Maassluis

Stichting Present Maassluis Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke organisaties

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2011 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

ONTMOETING JAARVERSLAG 2012

ONTMOETING JAARVERSLAG 2012 ONTMOETING JAARVERSLAG 2012 JAARVERSLAG 2012 Stichting Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT = ONTMOETING VRIJWILLIGER ONTMOET HULPONTVANGER VRIJWILLIGER ONTMOET VRIJWILLIGER FORMELE ZORG

Nadere informatie

JAARVERSLAG Present Wageningen

JAARVERSLAG Present Wageningen JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 Present Wageningen ///////////////////////////////// PRESENT WAGENINGEN: BRUGGEN BOUWEN BRUGGEN TUSSEN CULTUREN BRUGGEN TUSSEN GELOVEN BRUGGEN TUSSEN FORMELE EN INFORMELE

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland Jaarverslag 2016 1 Inleiding. De impact van Present op de omgeving. Er zijn mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Dat is een vast gegeven. De uitdaging voor Stichting Present ZO Friesland

Nadere informatie

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Mei 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1 Achtergrond 2.2 Onderbouwing 3. Identiteit 6 3.1 Missie & visie 3.2 Doelstelling 3.3 Strategie 4. Organisatie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. Strategisch Plan PRESENT HAARLEM

Stichting Present Haarlem.   Strategisch Plan PRESENT HAARLEM Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl Strategisch Plan PRESENT HAARLEM 2018-2020 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 1. DOELSTELLINGEN 2018-2020... 4 1.1 AANBOD VAN VRIJWILLIGERS...

Nadere informatie

Stichting Present Ede/Wageningen gevestigd te Ede Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Present Ede/Wageningen gevestigd te Ede Rapport inzake de Jaarrekening 2017 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Alfa Accountants en Adviseurs B.V. Postbus 73 6720 AB Bennekom Telefoon: 088 2531650 E-mail: bennekom@alfa.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9.

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Dit is een woonvorm waarbij de cliënten veel verzorging nodig hebben. De meeste cliënten zijn afhankelijk van de rolstoel.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015

Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015 Jaarverslag Stichting Present Fryslân 2014-2015 Jaarverslag 2014. Inhoud: 1. Inleiding 2. Doelstelling Verduurzaming. 3. Actieplan 2014 4. Bijstelling Plannen 2014/ 2015,Speerpunten 5. Projecten Present

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2016 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ViiA

Beleidsplan Stichting ViiA Beleidsplan Stichting ViiA 20182020 Inleiding 2 Missie, visie en strategie 3 Formele, statutaire doelstellingen ViiA 4 Strategische doelstellingen 20182020 4 Andere activiteiten van de organisatie 6 Analyse

Nadere informatie

Beoogde groei bereik doelgroep Activeit Kerkvieringen JCZ bibliotheek 0 50 Kleding uitgifte Vader-kind dag 0 60

Beoogde groei bereik doelgroep Activeit Kerkvieringen JCZ bibliotheek 0 50 Kleding uitgifte Vader-kind dag 0 60 JAARPLAN 2017 Met tevredenheid kijken wij terug op 2016 en vol verwachting zien wij uit naar 2017. We zien diverse kansen voor De Sluis: manieren waarop wij onze doelgroep beter kunnen ondersteunen. De

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS

BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS BELEIDSPLAN STICHTING HOOGVLIEGERS (Update 2017-2012) ONZE KERNWAARDEN, MISSIE EN AMBITIE Inleiding Het is ongelofelijk wat vrijwilligers van Stichting Hoogvliegers voor elkaar krijgen. We vliegen met

Nadere informatie

Stichting Present Winterswijk

Stichting Present Winterswijk College van B&W / WMO-raad t.a.v. mevr. G. Rauwerdink Postbus 101 7100 AC Winterswijk stichting present winterswijk Betreft: Aanvraag subsidie Innovatiefonds gemeente Winterswijk 1. Gegevens aanvrager

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Present Meppel

Jaarrekening Stichting Present Meppel Jaarrekening 2016 Stichting Present Meppel 7-3-2017 Stichting Present Meppel Postbus 433 7940 AK Meppel E-mail: info@presentmeppel.nl www.stichtingpresent.nl/meppel KvK 59301821 RSIN 853411955 Bankgegevens:

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Present Ede

JAARVERSLAG 2014. Present Ede JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT EDE AANWEZIG ALS CADEAU HIER EN NU VOOR DE ANDER Inhoudsopgave VOORWOORD 7 1 PRESENT EDE 9 1.1 NAAM, RECHTSVORM

Nadere informatie

Beleidsplan WADT

Beleidsplan WADT Beleidsplan WADT 2016 2017 Utrecht, 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Aanleiding... 3 Wat biedt WADT?... 3 Missie... 4 Doelstellingen... 4 Kernactiviteiten... 4 Projecten starten...

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Barneveld

Jaarverslag Stichting Present Barneveld Jaarverslag Stichting Present Barneveld 2013 Stichting Present Barneveld is opgericht op 7 mei 2013 De akte van oprichting is verleden door notaris mr. G.A. van den Bos De statutaire vestigingsplaats is

Nadere informatie

Beleidsplan. Unie Van Vrijwilligers Afdeling Leeuwarden Onze missie:

Beleidsplan. Unie Van Vrijwilligers Afdeling Leeuwarden Onze missie: Beleidsplan Unie Van Vrijwilligers Afdeling Leeuwarden 2012-2017 Onze missie: Het veraangenamen van het leven van kwetsbare mensen door middel van intramurale en extramurale activiteiten met flexibiliteit,

Nadere informatie

aantallen vrijwilligers en uren

aantallen vrijwilligers en uren JAAR VERSLAG 2013 1 Doelstelling en realisatie Voor 2013 was het doel van Present Houten: 70 groepen vrijwilligers inzetten in en 10 in Nieuwegein. Het werden 60 groepen bestaande uit 248 vrijwilligers.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan 21-04-2017 Grip op de Knip Heerde Beleidsplan 2017-2019 Bestuur STICHTING GRIP OP DE KNIP HEERDE 1. Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Stichting Grip Op De Knip Heerde... 4 2.1 Ontstaan... 4 2.2 Doel en

Nadere informatie

Verslaglegging bestuur

Verslaglegging bestuur Verslaglegging bestuur Als bestuur van het Stichting Present Putten (Present Putten) kijken we met een tevreden blik terug op het jaar 2014. Present Putten heeft veel betekenisvolle projecten mogelijk

Nadere informatie

DEEL I: MAATSCHAPPELIJK MEEDOEN KADERS VOOR VRIJWILLIGE INZET & MANTELZORGONDERSTEUNING

DEEL I: MAATSCHAPPELIJK MEEDOEN KADERS VOOR VRIJWILLIGE INZET & MANTELZORGONDERSTEUNING DEEL I: MAATSCHAPPELIJK MEEDOEN KADERS VOOR VRIJWILLIGE INZET & MANTELZORGONDERSTEUNING 2015-2018 INLEIDING Dit document geeft kaders bij de actieplannen vrijwillige inzet en mantelzorgondersteuning. Het

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010. Stichting Present Ede

JAARVERSLAG 2010. Stichting Present Ede JAARVERSLAG 2010 JAARVERSLAG 2010 Stichting Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT BAKKEN VOL GEREEDSCHAP GROEPEN VOL TALENT CADEAUS VOOR DE SAMENLEVING Inhoud CADEAU VOOR DE SAMENLEVING

Nadere informatie

Voorwoord. Wij blijven Present in deze mooie stad Rotterdam, bouwt ook u dit jaar weer mee?

Voorwoord. Wij blijven Present in deze mooie stad Rotterdam, bouwt ook u dit jaar weer mee? 1 JAARPLAN 2017 Voorwoord Nadenkend over de toekomst, kijken we ook altijd even terug. Jaren van Present zijn in Rotterdam laten haar sporen na. We worden goed gevonden door vrijwilligers, hulpverleners

Nadere informatie

Jaarplan 2014 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER

Jaarplan 2014 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER Jaarplan 2014 Jaarplan 2014 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER ///////////////////////////////// VRIJWILLIGER: IK VOND HET BIJZONDER OM IEMAND WEER RUIMTE TE KUNNEN GEVEN OM TE LEVEN. LETTERLIJK EN FIGUURLIJK.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Zoetermeer T Projectcoördinator: Mirjam Konijn

Jaarverslag Stichting Present Zoetermeer T Projectcoördinator: Mirjam Konijn T 06 38 01 79 11 Projectcoördinator: Mirjam Konijn info@stichtingpresent-zoetermeer.nl www.stichtingpresent.nl/zoetermeer Twitter: @presentzmeer Rabobank: 0388 1444 32 KK: 555 29 046 oorwoord oor u ligt

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2012 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Vrijwilligerscollege Roosendaal

Vrijwilligerscollege Roosendaal Vrijwilligerscollege Roosendaal Wie zijn wij? Wat doen wij? Wat kunnen wij voor jou betekenen? Wat is het vrijwilligerscollege? Onze missie en visie Het motto is leren van elkaar. Het vrijwilligerscollege

Nadere informatie

Prestatieplan 2017 STG

Prestatieplan 2017 STG Prestatieplan 2017 STG Midden en Zuid-Kennemerland Jan Stuytstraat 44 2014 XK Haarlem Telefoon: 023-5516368 Mobiel: 06-22707400 stg@thuiszorg-gehandicapten.nl www.thuiszorg-gehandicapten.nl Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2017-2020 Strategisch plan Stichting Present Noordoostpolder 2017-2020 Voor u ligt het strategisch document van de Stichting Present Noordoostpolder. Dit document omschrijft de plannen

Nadere informatie

=PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ

=PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ http://www.youtube.com/watch?v=6imhyppcmdo&list =PLNk_H44EXxX-IVhVcFdC5pPMgaIex4FZQ UITKOMST ENQUETE Najaar 2013: circa 140 vrijwilligersorganisaties aangeschreven Respons: 46% (65 vragenlijsten) Bij welke

Nadere informatie

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg

Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Steunpunten vrijwilligers en mantelzorg Welkom De steunpunten algemeen Stand van zaken steunpunt vrijwilligers Stand van zaken steunpunt mantelzorg Vragen Contactgegevens De steunpunten Startbijeenkomst

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2015 Present Steenwijkerland 31-03-2016-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf Werken leer je door te werken De aanpak van Inclusief Groep werkt! Als toeleider van de arbeidsmarkt hebben we veel aandacht voor onze kandidaten. Door af te stemmen met werkgevers verlagen we drempels

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2015 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

JAARVERSLAG Present Ede

JAARVERSLAG Present Ede JAARVERSLAG 2015 JAARVERSLAG 2015 Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT EDE AANWEZIG ALS CADEAU HIER EN NU VOOR DE ANDER Inhoudsopgave VOORWOORD 7 1 PRESENT EDE 9 1.1 NAAM, RECHTSVORM

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING 2016-2018 STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG 1 Doel en resultaat Het doel is om vrijwilligers (schuldhulpmaatjes) te koppelen aan hulpvragers en te coachen in hun rol als

Nadere informatie

Jaarplan stichting Anders 2014

Jaarplan stichting Anders 2014 Jaarplan stichting Anders 2014 Datum: 1 februari 2014 1 Gegevens organisatie Naam stichting Anders RSIN Nummer 802149169 KvK Nummer 41081953 Internetadres www.stichtinganders.nu Postadres Postbus 308,

Nadere informatie

Inkomsten 2012 2013 2013. Inkomsten totaal 43.413,40 38.007,00 62.379,09. Uitgaven 2012 2013 2013. Uitgaven totaal 78.446,36 38.000,00 37.

Inkomsten 2012 2013 2013. Inkomsten totaal 43.413,40 38.007,00 62.379,09. Uitgaven 2012 2013 2013. Uitgaven totaal 78.446,36 38.000,00 37. Financieel Jaarrekening 2013 Stichting hulp na seksueel misbruik Groenestraat 294 B2.8 6531 JC Nijmegen 024-3603258 @ info@hulpnaseksueelmisbruik.nl www.hulpnaseksueelmisbruik.nl NL84 INGB 0008036025 Financieel

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hulpdienst In-Zicht

Beleidsplan Stichting Hulpdienst In-Zicht Beleidsplan 2018-2020 Stichting Hulpdienst In-Zicht Veenendaal - 1 april 2018 Stichting Hulpdienst In-Zicht Markt 10-3901 DN Veenendaal (06) 38255710 - www.hulpdienstinzicht.nl - info@hulpdienstinzicht.nl

Nadere informatie

Iedere werknemer is er één, met of zonder beperking! Beleidsplan

Iedere werknemer is er één, met of zonder beperking! Beleidsplan Iedere werknemer is er één, met of zonder beperking! Beleidsplan Sept 2017 - Sept 2019 BELEIDSPLAN STICHTING NATIONALE TALENTENBANK!1 Inleiding In Nederland zitten ruim 200.000 mensen met een geestelijke

Nadere informatie

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING Ontwikkelingen die ons bezighouden Het Oranje Fonds verbindt Er zijn in ons land te veel mensen die zich buitengesloten voelen. Mensen

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2014 Stichting Present Zuidoost Friesland

Jaarverslag Jaarverslag 2014 Stichting Present Zuidoost Friesland Jaarverslag 2014 1 Inleiding Het jaar 2014 mag voor Stichting Present Zuidoost Friesland een productief jaar genoemd worden. Ten opzichte van 2013 is de toename van het aantal projecten (30) naar 105 in

Nadere informatie

Jaarverslag 2009. Stichting Present Ede. aanwezig in het hier-en-nu als cadeau voor die ander

Jaarverslag 2009. Stichting Present Ede. aanwezig in het hier-en-nu als cadeau voor die ander Jaarverslag 2009 Stichting Present Ede aanwezig in het hier-en-nu als cadeau voor die ander Stichting Present Ede is opgericht op 22 juni 2009. De akte van oprichting is verleden door notaris mr. P.T.A.

Nadere informatie

Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière

Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière Eigen Kracht 2013 2014 van barrière naar carrière Projectplan Eigen Kracht - Van barrière naar carrière LEVgroep Penningstraat 55 5701 MZ Helmond Projectperiode 2013 2014 1 1 Inleiding Eigen Kracht is

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan 15-10-2016 Grip op de Knip Heerde Beleidsplan 2016-2019 Bestuur STICHTING GRIP OP DE KNIP HEERDE 1. Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Stichting Grip Op De Knip Heerde... 4 2.1 Ontstaan... 4 2.2 Doel en

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst

Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Samenvatting Notitie Vrijwillige Inzet met Toekomst Werkgroep Vrijwilige Inzet met Toekomst, 28 september 2015 Aanleiding In Nieuwegein zetten vele inwoners zich vrijwillig in. Dit is goud waard! Het eigen

Nadere informatie

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag.

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag. ANBI BELEIDSPLAN 2014-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 3. Beleid... 2 3.1 Werkzaamheden... 2 3.2 Werving en beheer van gelden... 3 3.3 Vermogen... 3 3.4 Bestedingsbeleid en activiteiten...

Nadere informatie

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk

Hoofdlijnen Beleidsplan Hoofdlijnen Beleidsplan Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk Stichting Youth for Christ Gorinchem The Mall Jongerenwerk 1 Doelgroep: Jongeren in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar, woonachtig in de Gemeente Gorinchem. De focus ligt op groei op verschillende leefgebieden,

Nadere informatie

Geldwerving voor Present. 10 november 2018

Geldwerving voor Present. 10 november 2018 Geldwerving voor Present 10 november 2018 Route 1. Waar vind je informatie? 2. Succesfactoren 3. Schuivende panelen 4. Kort: gemeente, corporaties 5. Bedrijven, een vak apart 5. Particulieren, onbenutte

Nadere informatie

Beleidsplan SHME

Beleidsplan SHME Inleiding In het voorjaar van 2011 is door 11 Ermelose kerk(geloofs)genootschappen het diaconaal samenwerkingsverband Diaconaal Platform Ermelo opgericht. Vanuit dit platform is op 28 juni 2013 de Stichting

Nadere informatie

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft

Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Plek Empathie Rust Ruimte Ontmoeting Niets hoeft Missie en visie In ons dorp Voorthuizen, waar we inlevend omgaan met mensen, nemen we onze plek in. We zijn graag een plek van rust, waar we aan iedereen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Hulpdienst In-Zicht

Beleidsplan Stichting Hulpdienst In-Zicht Beleidsplan 2014-2017 Stichting Hulpdienst In-Zicht Veenendaal - 9 mei 2014 Stichting Hulpdienst In-Zicht Markt 10-3901 DN Veenendaal (06) 38255710 - www.hulpdienstinzicht.nl - info@hulpdienstinzicht.nl

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318

STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 PUBLICATIE BETREFFENDE KALENDERJAAR 2012 STICHTING HOVERAID NEDERLAND Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24398318 Contactgegevens STICHTING HOVERAID NEDERLAND Website: www.hoveraid.nl

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant en Tholen STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN

Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant en Tholen STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN STICHTING VRIJWILLIGERS PALLIATIEVE TERMINALE ZORG WEST-BRABANT & THOLEN Pagina 1 BALANS 2014 Bedragen in euro's 2 AKTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Saldo Bank 1.034 7.012 Spaarrekening 126.138 130.964 Kasgeld

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2014

Beleidsplan 2012-2014 Inleiding De is in februari 2012 opgericht om een formeel kader te vormen voor 1. de activiteiten voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (zoals onder meer - zwerfjongeren, dak- en thuislozen)

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Stichting Nitzana Dordrecht

Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Stichting Nitzana Dordrecht Inhoudelijk en financieel jaarverslag 2017 Dordrecht Woord vooraf Voor u ligt het jaarverslag van Vrouwenopvang. We zijn heel dankbaar dat we in 2017 daadwerkelijk van start mochten gaan en met een enthousiast

Nadere informatie

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 3 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2017 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2017

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie