Moniek Kars - Algemeen Coördinator september Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Moniek Kars - Algemeen Coördinator september Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:"

Transcriptie

1

2 Moniek Kars - Algemeen Coördinator september 2018 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: info@presentede.nl Website: Bank: NL51RABO KVK: RSIN /Fiscaal nummer:

3 1.1 Algemene doelstelling Speerpunten Operationeel Team en bestuur Comité van Aanbeveling Samenwerking met partners Doelstelling inkomsten Geschatte uitgaven

4 Als vrijwilligersmakelaar biedt Present Ede groepen mensen de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door zich in te zetten tijdens klusprojecten of sociale activiteiten. De vrijwilligers bepalen zelf wat ze willen geven aan tijd en talent, Present Ede zorgt voor een geschikte hulpvraag in samenwerking met maatschappelijke organisaties. Present Ede begeleidt de groepen vrijwilligers in de voorbereiding, uitvoering en afronding van de projecten. Hierdoor is het project voor de betreffende groep een positieve ervaring en is de eenmalige inzet echt ondersteunend aan bestaande hulpverleningstrajecten. Present wil zodoende een brug bouwen tussen groepen mensen die bereid zijn hun tijd en talenten in te zetten voor een ander en mensen die bij deze hulp gebaat zijn. Op deze brug vinden prachtige projecten en ontmoetingen plaats. We hopen zo te bouwen aan een samenleving waarin het vanzelfsprekend is dat mensen naar elkaar omzien. In 2019 werkt Present Ede aan een maatschappelijke beweging van naar elkaar omzien door het werven, inzetten en begeleiden van 130 groepen 1 vrijwilligers. Present Ede beoogt met een zorgvuldige, professionele begeleiding van de groepen continuïteit en kwaliteit te waarborgen in de projecten en de daaruit voortvloeiende ontmoetingen. De verwachte herkomst van de groepen in 2019 is als volgt: Kerken Flexers Jongeren Bedrijven 40 Teams non-profit Gezinnen 1 Een groep bestaat uit minimaal 2 personen en heeft geen maximum, en bestaat uit mensen in alle leeftijdscategorieën, die zich samen inzetten tijdens een project.

5 Elk project wordt administratief in ons CRM systeem verwerkt waarbij gegevens worden genoteerd zoals de herkomst van de groep, aantal vrijwilligers, aantal uren, de doelgroep (hulpontvanger), de maatschappelijke organisatie, de wijk (volgens de gebiedsagenda van de gemeente Ede) waar het project plaatsvindt etc. Elk project wordt aan twee kanten geëvalueerd: de vrijwilligers geven hun feedback en duiden hun tevredenheid in een cijfer en ook de hulpverlener bespreekt het project met de cliënt en geeft een cijfer. Beide partijen geven aan hoe ze de ontmoeting hebben ervaren, of het project impact heeft gehad op de cliënt/hulpontvanger. Vrijwilligers worden gevraagd of het project hen heeft gestimuleerd om vaker vrijwilligerswerk te doen. Ook wordt gevraagd of ze vaker iets willen doen en of ze vaste vrijwilliger bij Present willen worden of contactpersoon voor Present bij hun kerk/organisatie. Vrijwilligers krijgen na afloop van hun Present project een kaart welke ze als bedankje kunnen sturen naar de persoon bij wie ze thuis zijn geweest ( Bedankt dat we in jouw huis mochten zijn ). Tevens vragen we de vrijwilligers of ze misschien nog een keer op bezoek willen gaan bij iemand. Zo willen we de eenzaamheid achter de voordeuren in Ede terugdringen. Beoogd resultaat: gemiddeld waarderen de vrijwilligers de projecten met Present met een 8. Aan hulpverleners vragen we hoe onze werkwijze en samenwerking vooraf, tijdens en na het project is ervaren. En we dagen hen uit om met hun cliënt in gesprek te gaan hoe hij/zij vorm kan geven aan het naar elkaar omzien: Present wil een maatschappelijke beweging op gang brengen van naar elkaar omzien. Iedereen kan daar zijn steentje aan bijdragen. Ook uw cliënt mag er zijn, heeft talenten waar een ander mee geholpen kan worden. Samen met organisaties gaan we in gesprek op welke manier dat vorm kan krijgen. Op deze manier willen we vorm geven aan de inclusieve samenleving en wederkerigheid. Beoogd resultaat: de hulpverleners en cliënten geven de projecten van Present en de inzet van de vrijwilligers het gemiddelde cijfer 8.

6 2018 was een stabiel jaar voor Present Ede. Deze stabiliteit willen we koesteren. In 2019 verwachten we een lichte groei in het aantal groepen vrijwilligers: meer betrokken inwoners van Ede die samenredzaam zijn. Bieden ondersteuning aan de mensen die mee willen doen en dragen zodoende bij aan een inclusieve samenleving. We willen de groei in projecten en vrijwilligers voornamelijk opvangen met meer vaste vrijwilligers te betrekken bij de organisatie in plaats van meer betaalde uren. Dat betekent dat we de schil van betrokkenen bij Present Ede willen vergroten. Dat doen we door ons (nog) beter te profileren, te werken aan de naamsbekendheid van Present Ede, en het onderhouden en betrekken van onze relaties. Bovendien is 2019 een bijzonder jaar voor Present Ede, aangezien we het 10-jarig jubileum van de stichting hopen te vieren. Het gehele jaar door besteden we hier op verschillende manieren aandacht aan. We beogen eind 2019 een bloeiende stichting in Ede te hebben, waarbij vaste vrijwilligers zich gewaardeerd voelen, een ieder die dat wil vrijwilliger kan worden en hulpontvangers geholpen worden. Present: aanwezig, hier en nu, als cadeau voor de ander. Het Operationeel Team van Present Ede bestaat uit een algemeen coördinator, twee projectcoördinatoren, een vrijwilliger administratieve ondersteuning, een magazijnbeheerder en een aantal vrijwillige groepenbegeleiders. De algemeen coördinator houdt zich bezig met de aansturing ven het team, het beleid, netwerkopbouw en fondswerving. De projectcoördinatoren zijn verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de groepen en projecten, inclusief de begeleiding van de vaste vrijwilligers en het motiveren van groepen om na hun klus verder betrokken te raken of te blijven bij hun medemens. Het bestuur bestaat uit 4 leden en is nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Een belangrijke taak van het bestuur in 2019 is het aanschrijven van fondsen, het aanvragen van subsidies en het aangaan of versterken van relaties met de gemeente, kerken, bedrijven en samenwerkingspartners. Hoewel Present Ede 2019 start met een goed team is het belangrijk vaste vrijwilligers te blijven werven, zodat we de kwaliteit in het begeleiden van het toenemend aantal groepen kunnen blijven waarborgen en de kosten per project kunnen verlagen. Onze wens blijft om een vrijwilliger aan te trekken op het gebied van PR en communicatie en in de projectondersteuning. Vaste vrijwilligers ontvangen een maandelijkse vrijwilligersgoeding. Daarnaast willen we ons flexteam uitbreiden met mensen die op regelmatige basis zich willen inzetten. We denken hierbij ook aan vrijwilligers voor specifieke projecten, bijvoorbeeld verhuisklussen of langer lopende opruimklussen.

7 Vrijwilligersbegeleiding Het Operationeel Team van Present Ede bestaat voor een deel uit vaste vrijwilligers die betrokken zijn bij de voorbereiding en begeleiding van projecten. Daarnaast hebben we een actieve groep vrijwilligers die zich inzet voor extra klussen (de flexers). We zijn heel dankbaar voor deze vaste vrijwilligers. Het is belangrijk dat de betaalde krachten oog hebben voor de begeleiding van de individuele vrijwilligers. We willen ons in 2019 inzetten op individuele terugkoppeling zodat we gerichter kunnen kijken waar er behoefte aan is. Hierdoor voelen vrijwilligers zich gezien en voelen zij zich op hun plek binnen de organisatie. We willen de instructiemiddelen voor vrijwilligers verder uitwerken en daarnaast vrijwilligers de mogelijkheid bieden tot het volgen van cursussen zoals aangeboden door bijvoorbeeld Malkander. Maatschappelijke DienstTijd (MDT): Jong Present Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is de kans voor jongeren om hun horizon te verbreden en hun CV te verrijken. Present is een van de officiële MDT partners die vanaf eind 2018 deze unieke ervaring mogelijk maakt. Jong Present, de Maatschappelijke Diensttijd van Present, biedt jongeren een unieke mogelijkheid om je horizon te verbreden en jezelf uit te dagen op het gebied van armoedebestrijding en maatschappelijke hulpverlening. In een speciaal op maat gemaakt traineeship bouwen jongeren in korte tijd aan een waardevolle werkervaring die niet misstaat op de CV. Ook wordt gebouwd aan het professionele netwerk met veel waardevolle contacten. Present Ede beidt in 2019 plek aan één trainee die op zijn/haar beurt minimaal 10 andere jongeren (of groepen jongeren) weet te mobiliseren om zich in te zetten voor mensen in Ede.

8 In 2015 is het Comité van Aanbeveling van Present Ede opgericht. Het Comité bestaat uit: Dhr. René Verhulst Burgemeester Ede Dhr. Harmen van Wijnen - Voorzitter College van Bestuur CHE Dhr. Marco Vermin - Lid Raad van Bestuur Alfa Accountants en Adviseurs Dhr. Richard Saly Predikant Nieuwe Kerk Ede In 2019 betrekken we ons Comité bij de activiteiten, ontwikkelingen en het 10-jarig jubileum van Present Ede. Hierdoor willen we mede door hun betrokkenheid en hun netwerk, de bekendheid, uitstraling en slagvaardigheid van de stichting vergroten. Het bestuur van Present Ede onderhoudt de contacten met het Comité van Aanbeveling. Present Ede heeft goede contacten met de Gemeente Ede en Woonstede. Deze relatie willen we koesteren in We willen de betrokken beleidsmedewerkers en de partners bij Woonstede uitnodigen om bij een project van Present te kijken. Ook de relatie met maatschappelijke organisaties is van groot belang. Kerken We willen in 2019 het contact met kerken meer aandacht geven. Er vinden al geregeld acties plaats, zoals stukjes in het kerkblad, contact opnemen voor een diaconale dag in samenwerking met Present, verzoek voor een collecte of een oproep plaatsen specifiek voor kringen of bijbelstudiegroepen. We merken dat dit vandaag de dag niet voldoende is. We willen insteken op een warm contact met kerken en het werven via sociale media. We hopen in een aantal kerken een contactpersoon te vinden die het werk van Present geregeld en persoonlijk onder de aandacht kan brengen. Present heeft de kerken iets waardevols te bieden. Veel kerken willen graag maatschappelijk betrokken zijn en dienstbaar zijn aan mensen in nood. We kunnen kerken helpen om vorm te geven aan een lokaal samenlevingsdiaconaat, gericht op naastenliefde en waardevolle ontmoetingen. We willen ook nieuwe concepten onder de aandacht brengen, zoals Gezinnen Present en Present in de Buurt. Bij dit laatste kan een gezin of andere groep als tijdelijk netwerk fungeren van iemand die eenzaam is. Kerken die graag een langere tijd bezig willen zijn met diaconaal bewustzijn wijzen we op het programma Umoja, dat is een traject van Tear in samenwerking met Present.

9 Een groot deel van de groepen die een Presentproject doen is afkomstig uit kerken. We besteden aandacht aan de terugkoppeling na een project door mensen te enthousiasmeren verder vorm te geven aan het omzien naar elkaar in de samenleving. Ten slotte wordt steeds meer merkbaar dat kerken in hun eigen buurt iets willen betekenen voor de ander. Een aantal kerken pakt al specifiek hulpvragen op uit hun eigen buurt. We gaan dit verder uitbouwen. Maatschappelijke organisaties Present Ede wil in 2019 de samenwerking met de betrokken hulpverleners van de maatschappelijke organisaties versterken. Daarbij ligt de focus op communicatie en uitwisseling van ervaringen: Criteria voor hulpvragen zijn helder voor hulpverleners. Hulpverleners geven aan hoe we in onze samenwerking nog beter ondersteunend kunnen zijn aan bestaande hulpverleningstrajecten. Hulpverleners gaan meer beseffen dat vrijwilligers in de komende jaren onmisbaar zijn binnen het netwerk van de hulpontvanger. We zijn aanwezig bij netwerkbijeenkomsten (o.a. van het Maatschappelijk Netwerk Ede) en leggen proactief contacten met maatschappelijke organisaties voor mogelijke samenwerkingen. In 2018 organiseerden we een symposium over wederkerigheid. Dit is door hulpverleners erg gewaardeerd. Daarom willen we graag in 2019 opnieuw een symposium organiseren. Dit keer over de nieuwe vrijwilliger. In 2019 willen we vaste afspraken maken met woon- en zorginstellingen waar we door het jaar heen meerdere sociale activiteiten organiseren. We kijken waar behoefte aan is en maken duidelijk wat wij kunnen bieden. We willen gesprekken aangaan met de maatschappelijke organisaties met wie Present Ede het meeste werkt. We willen laten zien dat de projecten ondersteuning bieden aan het hulpverleningstraject en positieve sociale interventies bewerkstelligen. Netwerk Dien je Stad Een belangrijke en waardevolle partner op het gebied van vrijwillige inzet in Ede is Netwerk Dien je Stad, met wie we onze visie delen. Samenwerking met hen is al langere tijd aan de orde. Ook Netwerk Dien je Stad viert haar 10-jarig jubileum. We willen hier gezamenlijk aandacht aangeven en onze samenwerking een officieel tintje geven.

10 Bedrijven: Present Present Ede biedt bedrijven de mogelijkheid vorm te geven aan hun beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Bedrijven kunnen hun personeel inzetten voor de maatschappij, bijvoorbeeld in het kader van een personeelsuitje of teambuilding. Voor de begeleiding van de projecten vragen we een vergoeding. Bedrijven kunnen op deze manier hun maatschappelijke betrokkenheid laten zien en hun bedrage leveren aan de lokale samenleving. Medewerkers zullen deelname aan de projecten waarderen en de samenwerking met collegae zal het teamgevoel binnen het bedrijf versterken. Daarnaast willen we samenwerking aan gaan met bedrijven die in natura wat kunnen en willen betekenen voor kwetsbare mensen in Ede. We bieden bedrijven de mogelijkheid dit lokaal vorm te geven. Specifiek zijn we op zoek naar hoveniers, verfwinkels en afvaldepots, omdat zij vanwege hun expertise in natura kunnen bijdragen door arbeid of middelen. Ten slotte willen we financiële partnerships aangaan waarbij bedrijven zich kunnen profileren als maatschappelijk betrokken bedrijf door te investeren in het werk van Present.

11 In 2019 streeft Present Ede ernaar om ,- aan inkomsten te verkrijgen, zodat de doelstellingen genoemd in dit jaarplan worden behaald. In 2019 wil Present Ede in sterk verminderde mate afhankelijk zijn van (landelijke) fondsen en meer inkomsten genereren vanuit onze partners (kerken en bedrijfsleven). Dit betekent dat de volgende verdeling wordt nagestreefd: 3% 5% 8% 84% Overheid Partners Corporaties Donateurs //////// OVERZICHT INKOMSTENBRONNEN PRESENT EDE Inkomsten 2019 Zekere inkomsten Geschatte inkomsten Gemeente Ede Partners (bedrijven en kerken) Woonstede Donateurs (particulieren) Ministerie VWS Maatschappelijke Diensttijd TOTAAL TOTAAL 7.500

12 Uitgaven 2019 Personeelskosten Lonen en salarissen Sociale lasten Pensioenlasten Overige personeelskosten Totaal personeelskosten Kantoorkosten Huur kantoor 0 Gas, water, licht etc. 0 Kantoorbenodigdheden 750 Telefoonkosten 750 Overige kantoorkosten 225 Totaal kantoorkosten Autokosten Projectkosten Samenwerkingsverbanden Algemene kosten Bijdrage Present Nederland Verzekeringen 375 Accountantskosten Overige algemene kosten 300 Totaal algemene kosten TOTAAL UITGAVEN

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2017 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag):

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag): Jaarplan 2018 Moniek Kars - Algemeen Coördinator december 2017 Postadres: Bezoekadres (donderdag): Postbus 8095 Harnjesweg 84 (Ons Huis) 6710 AB Ede Wageningen Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014. Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 info@presentede.

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014. Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 info@presentede. Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015 Jaarplan 2016 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl Website:

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon:

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December Postbus 8095 Stationsweg AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2015 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentede.nl Website: www.presentede.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014

Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Moniek Kars - Algemeen Coördinator December 2014 Postadres: Bezoekadres: Postbus 8095 Stationsweg 109 6710 AB Ede 6711 PN Ede Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl Website: www.presentwageningen.nl

Nadere informatie

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag):

Moniek Kars - Algemeen Coördinator december Bezoekadres (donderdag): Moniek Kars - Algemeen Coördinator december 2018 Postadres: Bezoekadres (donderdag): Postbus 8095 Harnjesweg 84 (Ons Huis) 6710 AB Ede Wageningen Telefoon: 06-45450377 E-mail: info@presentwageningen.nl

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Assen 2015

Jaarplan Stichting Present Assen 2015 Jaarplan Stichting Present Assen 2015 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Algemene doelstelling 2015.3 1.2 Speerpunten 2015 3 1.2.1 Operationeel Team en Bestuur..4 1.2.2 Samenwerking met Partners

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen

Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Jaarplan 2017 Stichting Present Assen Kun je in één dag veranderen wat in een jaar is misgegaan? Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 1.1 Doelstelling 2017..3 1.2

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen

Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Jaarplan 2016 Stichting Present Assen Als je hulp van een ander accepteert Betekent dat niet dat je hebt gefaald. Het betekent dat je er niet alleen voor staat. 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3

Nadere informatie

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR

DE BASIS EN SPEERPUNTEN VOOR 1 JAARPLAN 2015 Voorwoord Het jaar 2014 is bijzonder succesvol geweest voor Present Rotterdam. Met succes zijn we op weg naar een stabiele organisatie met vaste partners, hebben we veel groepen vrijwilligers

Nadere informatie

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013

Stichting Present Walcheren. Jaarplan 2013 walcheren Stichting Present Walcheren Jaarplan 2013 2012-12-10 Inhoudsopgave Stichting Present Walcheren... 1 Jaarplan 2013... 1 1. Inleiding... 2 2. Algemene beschrijving Present... 2 3. Beschrijving

Nadere informatie

Stichting Present de Bevelanden

Stichting Present de Bevelanden Jaarplan 2017 Stichting Present de Bevelanden MISSIE Stichting Present de Bevelanden wil de makelaar zijn die groepen mensen die best eens een keer wat voor een ander willen doen, verbindt aan hen die

Nadere informatie

Van betekenis...in Zeewolde

Van betekenis...in Zeewolde Van betekenis......in Zeewolde Postbus161 161 Postbus 3890AD ADZeewolde Zeewolde 3890 0626 2601 0180 8007 07 06 KvK-nummer54810043 54810043 KvK-nummer: Regiobank 85.00.30.528 IBAN: NL54 RBRB 0850 0305

Nadere informatie

Netwerkplan Jongeren zetten zich in voor de Edese samenleving door hulp en netwerk te bieden aan hun kwetsbare stadsgenoten.

Netwerkplan Jongeren zetten zich in voor de Edese samenleving door hulp en netwerk te bieden aan hun kwetsbare stadsgenoten. Netwerkplan 2019 Jongeren zetten zich in voor de Edese samenleving door hulp en netwerk te bieden aan hun kwetsbare stadsgenoten. Inhoud 1. Algemene doelstellingen 3 Inleiding 3 Pijlers 3 Gegevens 5 2.

Nadere informatie

Algemene doelstelling: Realisatie: 130 projecten

Algemene doelstelling: Realisatie: 130 projecten Algemene doelstelling: In 2017 werkt Present Ede aan een maatschappelijke beweging van naar elkaar omzien door het werven, inzetten en begeleiden van 100 groepen 1 vrijwilligers. Realisatie: In 2017 zijn

Nadere informatie

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk

Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk Uitwerking meerjarenplan Stichting Present Harderwijk 1. Inleiding Stichting Present Harderwijk is onderdeel van een landelijke netwerk (Stichting Present Nederland) dat inmiddels ongeveer 80 lokale stichtingen

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen

Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Jaarplan 2018 Stichting Present Assen Vertrouwen in de toekomst? Vertrouwen op elklaar! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen...3 2. Doelstelling 2018..4 2.1. Regulier werk...4 2.2. Present en Asielzoekers/AZC......4

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering

Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Jaarplan 2017 Verduurzamen door lokale verankering Inleiding Present Harderwijk heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij

Nadere informatie

Projectplan Stichting Present Maassluis

Projectplan Stichting Present Maassluis Projectplan 2015-2017 Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Present Ede

JAARVERSLAG Stichting Present Ede JAARVERSLAG 2013 JAARVERSLAG 2013 Stichting Present Ede ///////////////////////////////// STICHTING PRESENT EDE: BRUGGEN BOUWEN BRUGGEN TUSSEN GELOVEN BRUGGEN TUSSEN CULTUREN BRUGGEN TUSSEN FORMELE EN

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen

Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Jaarplan 2019 Stichting Present Assen Voor wie helpen wil! 1 Inhoud 1. Stichting Present Assen... 3 2. Doelstelling 2019.... 3 2.1. Praktische- en Sociale Projecten..... 3 2.2. Activiteiten t.b.v. Asielzoekers/AZC........

Nadere informatie

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook?

Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Als problemen zich opstapelen kun jij van betekenis zijn. Wij zijn Present. Jij ook? Achter elke voordeur gaat weleens iets mis Hulpverleners kunnen niet alles alleen oplossen. Achter elke voordeur gaat

Nadere informatie

Jongeren melden zich aan bij ons netwerk en hebben de mogelijkheid om zelf te reageren op een hulpvraag die bij hen past.

Jongeren melden zich aan bij ons netwerk en hebben de mogelijkheid om zelf te reageren op een hulpvraag die bij hen past. Projectplan 2014/2015 0 Samenvatting Stichting HART VOOR ZWOLLE wil Zwolse jongeren inspireren om zich vrijwillig in te zetten voor kwetsbare medebewoners van Zwolle. Jongeren melden zich aan bij ons netwerk

Nadere informatie

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014

Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016. Versie 1.1 April 2014 Stichting Present Arnhem Strategisch Plan 2014-2016 Versie 1.1 April 2014 Een duidelijk verhaal Maatschappelijke trends Het antwoord van Present; onze missie en visie Onze unieke werkwijze Bewezen toegevoegde

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2013 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2016 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2098 4454 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

JAARVERSLAG Present Ede

JAARVERSLAG Present Ede JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT EDE AANWEZIG ALS CADEAU HIER EN NU VOOR DE ANDER Inhoudsopgave VOORWOORD 7 1 PRESENT EDE 9 1.1 NAAM, RECHTSVORM

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 O n d e rt i t e l O n m i sb a a r, ma a r o n b et a a lb a a r?!

JAARPLAN 2013 O n d e rt i t e l O n m i sb a a r, ma a r o n b et a a lb a a r?! Jaarplan 2013 JAARPLAN 2013 Ondertitel Onmisbaar, maar onbetaalbaar?! ///////////////////////////////// CITAAT AUTEUR Inhoud 1 VOORWOORD 2 2 FORMULE STICHTING PRESENT 3 2.1 MISSIE 3 2.2 DE IMPACT VAN

Nadere informatie

Voorwoord. Wij blijven Present in deze mooie stad Rotterdam, bouwt ook u dit jaar weer mee?

Voorwoord. Wij blijven Present in deze mooie stad Rotterdam, bouwt ook u dit jaar weer mee? 1 JAARPLAN 2017 Voorwoord Nadenkend over de toekomst, kijken we ook altijd even terug. Jaren van Present zijn in Rotterdam laten haar sporen na. We worden goed gevonden door vrijwilligers, hulpverleners

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. PRESENT HAARLEM 2018

Stichting Present Haarlem.   PRESENT HAARLEM 2018 Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl PRESENT HAARLEM 2018 VOORWOORD In 2015 heeft stichting Present Haarlem een succesvolle herstart gemaakt. Een groep enthousiaste mensen

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuidoost Groningen 2017 Stichting Present Zuidoost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker!

Jaarverslag 2014 Als elke vrijwilliger een ster is, wordt het nooit meer donker! 1 Jaarverslag 2014 Geachte lezer, Een goede gewoonte die we in onze contacten met u er op nahouden is u te informeren door middel van een jaarverslag. Zo houden we u op de hoogte van het wel en wee van

Nadere informatie

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245.

Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245. Stichting Present Sneek 06-49 63 20 59 info@stichtingpresent-sneek.nl www.stichtingpresent.nl/sneek Rabobank 15.02.60.245 Jaarplan 2014 INHOUD 1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT 2 ALGEMENE DOELSTELLING 2 2

Nadere informatie

Stichting Present Woerden

Stichting Present Woerden Stichting Present Woerden Strategisch Meerjaren Beleidsplan 2015 2017 Present Woerden slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Inhoud 1. Voorwoord

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2018 NETWERK NIEUW ROTTERDAM 1 INLEIDING Dit beleidsplan is op 23-11-2017 vastgesteld door het bestuur van stichting Netwerk Nieuw Rotterdam. 1.1 Bestuursleden Voorzitter: Piet Boekhoud

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT

INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1.1 KORTE BESCHRIJVING PRESENT HOUTEN 1.2 KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 2. TERUGBLIK OP HET JAAR 2014 2.1 INTERNE BESTUURLIJKE ORGANISATIE 2.1.1 BESTUUR 2.1.2 COORDINATIE 2.2

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2011 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Stichting Present Ede/Wageningen gevestigd te Ede Rapport inzake de Jaarrekening 2017

Stichting Present Ede/Wageningen gevestigd te Ede Rapport inzake de Jaarrekening 2017 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 2017 Alfa Accountants en Adviseurs B.V. Postbus 73 6720 AB Bennekom Telefoon: 088 2531650 E-mail: bennekom@alfa.nl Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

Stichting Present Maassluis

Stichting Present Maassluis Stichting Present Maassluis Inhoudsopgave Blz. Missie Stichting Present Maassluis 2 Visie Stichting Present Maassluis 2 Interne organisatie 3 Operationeel team 3 Groepen 4 Maatschappelijke organisaties

Nadere informatie

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016

Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Wij slaan graag een brug tussen mensen die willen helpen en zij die dat nodig zijn Jaarverslag Stichting Present Zuid-Oost Groningen 2016 Stichting Present Zuid-Oost Groningen Postbus 12 9665 ZG Oude Pekela

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2017 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Nijverheidsstraat 97 7575 BH Oldenzaal Tel: 06 52 86 25

Nadere informatie

Stichting Present Haarlem. Strategisch Plan PRESENT HAARLEM

Stichting Present Haarlem.   Strategisch Plan PRESENT HAARLEM Stichting Present Haarlem info@presenthaarlem.nl www.presenthaarlem.nl Strategisch Plan PRESENT HAARLEM 2018-2020 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 1. DOELSTELLINGEN 2018-2020... 4 1.1 AANBOD VAN VRIJWILLIGERS...

Nadere informatie

JAARVERSLAG , jongeren, studenten. bijbelstudiegroepen, Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien

JAARVERSLAG , jongeren, studenten. bijbelstudiegroepen, Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien JAARVERSLAG 2017 Ik wist niet dat er nog mensen bestaan die naar anderen omzien 41 projecten Samen Kerst, verwenactiviteiten,, opruimen, verhuizen, sausen, behangen, 46 groepen 247 vrijwilligers uit schoonmaken,,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2014 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2021 7375 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Present Meppel

Jaarrekening Stichting Present Meppel Jaarrekening 2016 Stichting Present Meppel 7-3-2017 Stichting Present Meppel Postbus 433 7940 AK Meppel E-mail: info@presentmeppel.nl www.stichtingpresent.nl/meppel KvK 59301821 RSIN 853411955 Bankgegevens:

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Present Noordwest Friesland. Zuiderhaven HE Harlingen

Jaarplan Stichting Present Noordwest Friesland. Zuiderhaven HE Harlingen Jaarplan 2017 Stichting Present Noordwest Friesland Zuiderhaven 75 8861 HE Harlingen We willen een voorbeeld zijn in Noordwest Friesland en daarbuiten, en een maatschappelijke beweging op gang brengen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Present Wageningen

JAARVERSLAG Present Wageningen JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 Present Wageningen ///////////////////////////////// PRESENT WAGENINGEN: BRUGGEN BOUWEN BRUGGEN TUSSEN CULTUREN BRUGGEN TUSSEN GELOVEN BRUGGEN TUSSEN FORMELE EN INFORMELE

Nadere informatie

ONTMOETING JAARVERSLAG 2012

ONTMOETING JAARVERSLAG 2012 ONTMOETING JAARVERSLAG 2012 JAARVERSLAG 2012 Stichting Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT = ONTMOETING VRIJWILLIGER ONTMOET HULPONTVANGER VRIJWILLIGER ONTMOET VRIJWILLIGER FORMELE ZORG

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Opsterland

Jaarverslag Jaarverslag 2012 Stichting Present Opsterland Jaarverslag 2012 1 Inleiding Het eerste volle jaar voor Stichting Present Opsterland is achter de rug. Er zijn veel contacten gelegd en 52 projecten uitgevoerd. Al is het wat minder dan gepland, toch een

Nadere informatie

Present Utrecht in 2017

Present Utrecht in 2017 stichting utrecht Present Utrecht in 2017 1.907 vrijwilligers SAMEN 6.314 uur 164 sociaal een gezellige ontmoeting voor ruim 2.300 Utrechters! 292 MEER DAN 250 Utrechters kregen een fijner thuis én een

Nadere informatie

Formule onder de loep

Formule onder de loep Formule onder de loep Uitgangspunten en grenzen verkennen Marleen de Vries, Present NL Gezamenlijk beeld Doel van focussessie Helderheid over uitgangspunten Gesprek over formule en uniciteit Zicht op vraagstukken

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

JAARVERSLAG Present Ede

JAARVERSLAG Present Ede JAARVERSLAG 2015 JAARVERSLAG 2015 Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT EDE AANWEZIG ALS CADEAU HIER EN NU VOOR DE ANDER Inhoudsopgave VOORWOORD 7 1 PRESENT EDE 9 1.1 NAAM, RECHTSVORM

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf:

Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf: Jaarverslag 2013 Winnaar Gouden Turf: 1 Inleiding Een jaar waarin weer veel is veranderd en aangepakt. Sinds 25 mei 2013 is de naam van de stichting gewijzigd in Stichting Present Zuidoost Friesland. Reden

Nadere informatie

1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE

1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE JAAR PLAN 2015 1 INHOUDSOPGAVEN 1. KORTE BESCHRIJVING PRESENT ALGEMENE DOELSTELLING 2. KADER WAARBINNEN PRESENT WERKT 3. ORGANISATIE 4. HUIDIGE SITUATIE 5. DOELSTELLINGEN 6. GEMEENTE 7. BEGROTING 2015

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Present Barneveld

Jaarverslag Stichting Present Barneveld Jaarverslag 2017 Stichting Present Barneveld Stichting Present Barneveld is opgericht op 7 mei 2013 De akte van oprichting is verleden door notaris mr. G.A. van den Bos. De statutaire vestigingsplaats

Nadere informatie

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Present Alkmaar

JAARVERSLAG Jaarverslag 2017 Present Alkmaar JAARVERSLAG 2017 Voorwoord In tegenstelling tot de jaren daarvoor was 2017 voor Present Alkmaar een lastig jaar. Dat heeft enerzijds te maken met verloop in het operationele team, waardoor er voor de coördinator

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2012 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.stichtingpresent-rotterdam.nl E

Nadere informatie

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Jaarplan 2016 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2016 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

Verslaglegging bestuur

Verslaglegging bestuur Verslaglegging bestuur Als bestuur van het Stichting Present Putten (Present Putten) kijken we met een tevreden blik terug op het jaar 2014. Present Putten heeft veel betekenisvolle projecten mogelijk

Nadere informatie

Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019

Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019 Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019 Kinderen doe mee, meedoen is meetellen Stichting Leergeld Lochem Beleidsplan 2015-2019 Inleiding. Op dit moment leven in Nederland in gezinnen met lage inkomens bijna

Nadere informatie

Jaarrekening Present Steenwijkerland

Jaarrekening Present Steenwijkerland Jaarrekening 2015 Present Steenwijkerland 31-03-2016-1- STICHTING PRESENT STEENWIJKERLAND Postbus 303 8330 AH Steenwijk E-mail: info@presentsteenwijkerland.nl www.presentsteenwijkerland.nl KvK 08210076

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Present Ede

JAARVERSLAG 2014. Present Ede JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT EDE AANWEZIG ALS CADEAU HIER EN NU VOOR DE ANDER Inhoudsopgave VOORWOORD 7 1 PRESENT EDE 9 1.1 NAAM, RECHTSVORM

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL

JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL JAARVERSLAG 2015 STICHTING PRESENT OLDENZAAL Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden Tulpstraat 155 7571 AB Oldenzaal Tel: 06 2021 7375 info@presentoldenzaal.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Beste lezer, Missie en visie. Kernactiviteiten. Groepen en projecten

Jaarverslag Beste lezer, Missie en visie. Kernactiviteiten. Groepen en projecten Jaarverslag 2014 Beste lezer, Voor je ligt het Jaarverslag van het jaar 2014. Hierin wordt een indruk gegeven hoe Present Almelo zich het afgelopen jaar verder heeft ontwikkeld als partner op de Sociale

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave:

Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Jaarplan 2015 Inhoudsopgave: Missie en kerndoel Subdoelen om kerndoel te bereiken Doelen en acties 2015 naar aanleiding van de subdoelen Begroting Missie en kerndoel Heerenveen brengt een beweging op gang

Nadere informatie

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING

ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING ORANJE FONDS EN BEDRIJVEN SAMENWERKEN AAN EEN VERBONDEN SAMENLEVING Ontwikkelingen die ons bezighouden Het Oranje Fonds verbindt Er zijn in ons land te veel mensen die zich buitengesloten voelen. Mensen

Nadere informatie

Jaarplan en begroting 2017

Jaarplan en begroting 2017 Jaarplan en begroting 2017 In het beleidsplan 2016-2018 zijn de doelen van het Gilde Haaksbergen vastgelegd. Dit jaarplan en begroting geeft de doelen voor het jaar 2017 afgeleid van dat plan aan. Onze

Nadere informatie

Jaarplan 2016 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER

Jaarplan 2016 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER Jaarplan 2016 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER 1 Inhoud 1. Formule Present Noordoostpolder blz. 3 2. Sterkte/zwakte analyse blz. 6 3. Doelstellingen 2016 blz. 7 4. Begroting blz. 9 2 1 Formule Present Noordoostpolder

Nadere informatie

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar

Missie Present. Mensen in beweging brengen voor elkaar JAARVERSLAG 2018 Jaarverslag 2018 Deze presentatie is een verslag van de activiteiten van Stichting Present Zoetermeer in 2018 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Nadere informatie

Stichting Present Rotterdam

Stichting Present Rotterdam Stichting Present Rotterdam Sociaal Jaarverslag 2014 Present Rotterdam slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden W www.presentrotterdam.nl E info@presentrotterdam.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht

Jaarverslag Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht Jaarverslag Stichting Present Dordrecht-Papendrecht 2015 1 Inhoudsopgave Inleiding: Zoeken... 3 1. Missie, visie en werkwijze... 4 Werkwijze... 4 2. Aanbod, inzet en begeleiding van vrijwilligers... 5

Nadere informatie

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG

Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Beleidsnotitie 2018-2022 Stichting Vrienden van PARK VOSSENBERG Opgesteld door het bestuur van Stichting Vrienden van Park Vossenberg Kaatsheuvel, 29 maart 2018 Inleiding Stichting Maasduinen vervult een

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Stichting Present Winterswijk

Stichting Present Winterswijk College van B&W / WMO-raad t.a.v. mevr. G. Rauwerdink Postbus 101 7100 AC Winterswijk stichting present winterswijk Betreft: Aanvraag subsidie Innovatiefonds gemeente Winterswijk 1. Gegevens aanvrager

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9.

Jaarverslag 2015 Stichting Present Zuidoost Friesland. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Op zaterdag 3 september worden de vrijwilligers om half 2 verwacht op Ieleane 9. Dit is een woonvorm waarbij de cliënten veel verzorging nodig hebben. De meeste cliënten zijn afhankelijk van de rolstoel.

Nadere informatie

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland

Jaarverslag Jaarverslag 2016 Stichting Present Zuidoost Friesland Jaarverslag 2016 1 Inleiding. De impact van Present op de omgeving. Er zijn mensen die willen helpen en mensen die hulp nodig hebben. Dat is een vast gegeven. De uitdaging voor Stichting Present ZO Friesland

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ANDERS

Beleidsplan Stichting ANDERS Beleidsplan Stichting ANDERS 2018-2020 Statutaire naam: Stichting ANDERS NL Werknaam: Stichting ANDERS Ridderpoort 11 2984BG, Ridderkerk www.stichtinganders.nl KvK: 64366081 RSIN: 855635885 Bank: NL38

Nadere informatie

Beleidsplan SHME

Beleidsplan SHME Inleiding In het voorjaar van 2011 is door 11 Ermelose kerk(geloofs)genootschappen het diaconaal samenwerkingsverband Diaconaal Platform Ermelo opgericht. Vanuit dit platform is op 28 juni 2013 de Stichting

Nadere informatie

Missie Naam en logo Werkwijze

Missie Naam en logo Werkwijze Missie Een brug slaan tussen mensen die iets willen doen en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. We zien dat mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de ander in de samenleving. De afstand tussen

Nadere informatie

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017

Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? Beleidsplan 2017 Stichting Mag ik meedoen? KvK nummer 66828090 info@magikmeedoen.org IBAN NL72RABO 0375 229 000 1 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Werkzaamheden...

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren

Jaarverslag. Stichting Present Walcheren Jaarverslag Stichting Present Walcheren 2014 Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen worden 1 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Voorwoord... 3 3. Comité

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2013-2014 Stichting Vrienden van de Jessehof (opgericht 13 maart 2013) Delft, Oorspronkelijke draft versie: Mei 2013 Bijgestelde versie: Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Begrippen...

Nadere informatie

Presentproject als coproductie. Annet Perdijk (Present Gouda) Marleen de Vries (Present Nederland)

Presentproject als coproductie. Annet Perdijk (Present Gouda) Marleen de Vries (Present Nederland) Presentproject als coproductie Annet Perdijk (Present Gouda) Marleen de Vries (Present Nederland) Coproductie is meer dan ieder zijn eigen ding naast elkaar echt samenwerken gelijkwaardige partners elkaars

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Droomdag

Beleidsplan Stichting Droomdag Beleidsplan Stichting Droomdag Inhoud Inleiding Visie Missie Doelstellingen De organisatie De realisatie Vrijwilligersbeleid Organisatiestructuur MVO beleid Beleid t.a.v. klachten en voorkomen verstrengeling

Nadere informatie

Jaarplan 2014 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER

Jaarplan 2014 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER Jaarplan 2014 Jaarplan 2014 PRESENT IN DE NOORDOOSTPOLDER ///////////////////////////////// VRIJWILLIGER: IK VOND HET BIJZONDER OM IEMAND WEER RUIMTE TE KUNNEN GEVEN OM TE LEVEN. LETTERLIJK EN FIGUURLIJK.

Nadere informatie

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017

Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Alle kinderen kunnen Roefelen Stichting Roefelen zoekt partners 2013-2017 Het is belangrijk dat kinderen al jong kennis maken met bedrijven en beroepen. Roefelen maakt dat mogelijk. De in 2011 opgerichte

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2014

Beleidsplan 2012-2014 Inleiding De is in februari 2012 opgericht om een formeel kader te vormen voor 1. de activiteiten voor jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (zoals onder meer - zwerfjongeren, dak- en thuislozen)

Nadere informatie

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5

Inleiding Missie/visie Stichting Rally for Kids Doelstelling Strategie Huidige situatie... 5 BELEIDSPLAN 2018 2020 Stichting Rally for Kids Secretariaat/Penningmeester Dhr Ron Koetsier Energieweg 30, 3771NA Barneveld Ron@rallyforkids.nl Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie Stichting Rally for

Nadere informatie

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017

JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 JAARPLAN 2017 Versie: 1.0 Datum: April 2017 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. JAARPLAN 2016... 3 3. BEGROTING 2016... 3 4. ORGANISATIE... 4 Bijlagen I Begroting 2017 Stichting Huize Lydia Jaarplan 2017

Nadere informatie

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag.

De Stichting LUSTHOFxl is opgericht en notarieel geregistreerd op 29 november 2013 en gevestigd in Den Haag. ANBI BELEIDSPLAN 2014-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Strategie... 2 3. Beleid... 2 3.1 Werkzaamheden... 2 3.2 Werving en beheer van gelden... 3 3.3 Vermogen... 3 3.4 Bestedingsbeleid en activiteiten...

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2020

Beleidsplan 2015-2020 Beleidsplan 2015-2020 Versie 1.1 beleidsplan 2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Adopteer een gezin... 3 Schuldhulpverlening... 3 Studiebeurs... 4 Woonopvang... 4 Fondswerving... 5 Kleinschaligheid... 5 Onderzoek...

Nadere informatie

In een dag verlichten wat al maandenlang donker is

In een dag verlichten wat al maandenlang donker is In een dag verlichten wat al maandenlang donker is stichting enschede Informatie voor bedrijven Een praktische én leuke manier van maatschappelijk verantwoord ondernemen Bedrijven willen meer dan winst

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010. Stichting Present Ede

JAARVERSLAG 2010. Stichting Present Ede JAARVERSLAG 2010 JAARVERSLAG 2010 Stichting Present Ede ///////////////////////////////// PRESENT BAKKEN VOL GEREEDSCHAP GROEPEN VOL TALENT CADEAUS VOOR DE SAMENLEVING Inhoud CADEAU VOOR DE SAMENLEVING

Nadere informatie

Stand van zaken Organisaties Ontwerpfactoren MDT Uitvoering Impact en vervolg. *respons: 100% van de 41 proeftuinen

Stand van zaken Organisaties Ontwerpfactoren MDT Uitvoering Impact en vervolg. *respons: 100% van de 41 proeftuinen Facts & Figures 2.0: Eerste beelden van MDT-proeftuinen Uitkomsten van een enquête* die Rebel in oktober 2018 heeft gehouden onder de projectleiders van de proeftuinen. 1. 2. 3. 4. 5. Stand van zaken Organisaties

Nadere informatie

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan

Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Stichting Jong & Zwanger Beleidsplan Mei 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Algemeen 4 2.1 Achtergrond 2.2 Onderbouwing 3. Identiteit 6 3.1 Missie & visie 3.2 Doelstelling 3.3 Strategie 4. Organisatie

Nadere informatie

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG

STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG BELEIDSPLAN EN BEGROTING 2016-2018 STICHTING SCHULDHULP UTRECHTSE HEUVELRUG 1 Doel en resultaat Het doel is om vrijwilligers (schuldhulpmaatjes) te koppelen aan hulpvragers en te coachen in hun rol als

Nadere informatie

Welkom bij Present! Start. Informatie voor groepenbegeleiders

Welkom bij Present! Start. Informatie voor groepenbegeleiders Welkom bij Present! Informatie voor groepenbegeleiders Start Leer het werk van Stichting Present verder kennen en ontdek wat de rol van de groepenbegeleider inhoudt. Januari 2019 Present Nederland Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan Tellus Film Fundering

Beleidsplan Tellus Film Fundering Beleidsplan 2018-2022 Tellus Film Fundering Indeling: 1. Samenvatting 2. Inleiding 3. Missie en visie 4. Wat biedt de stichting? 5. Speerpunten voor de komende jaren 6. Professionalisering van de organisatie

Nadere informatie