NIEUWSBRIEF INDEX CAPITAL IN DEZE UITGAVE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF INDEX CAPITAL IN DEZE UITGAVE"

Transcriptie

1 jaargang 2 tweede kwartaal 2013 NIEUWSBRIEF INDEX CAPITAL IN DEZE UITGAVE 1. BELEGGINGSFONDSEN: DRAMA S 2. RENDEMENTEN INDEX CAPITAL INDEX CAPITAL IN DE MEDIA 4. OP WEG NAAR VIJF STERREN! 5. MACRO-ECONOMISCHE VISIE 6. BELEGGINGSBELEID INDEX CAPITAL 7. UITGELICHT: ISHARES MSCI WORLD MINIMUM VOLATILITY 8. INDEX CAPITAL LEVERT NIEUWE VOORZITTER VEOV 9. SPREUK VAN DE MAAND 1. BELEGGINGSFONDSEN: DRAMA S Als u ons een heel klein beetje kent, dan weet u hoe wij denken over beleggingsfondsen: we vinden het bijna zonder uitzondering drama s. Beleggingsfondsen zijn de melkkoe van de financiële sector. Elke week screenen wij de beleggingsportefeuilles van prospects en elke keer is de conclusie: beleggers in beleggingsfondsen worden helaas geknipt en geschoren. In een recent artikel in The Economist werd nog eens duidelijk gemaakt wat de oorzaken hiervan zijn. Deze krant schrijft over een onderzoek in het Financial Analists Journal, waaruit blijkt dat fondsmanagers in de loop der jaren steeds meer zijn gaan handelen. Was in 1950 de gemiddelde omloopsnelheid van een beleggingsfonds nog 15%, in 2011 was deze opgelopen tot zo'n 100%. Dit betekent dat vandaag de dag elk jaar vaak de gehele (!) portefeuille wordt verkocht en opnieuw wordt ingericht. Dat dit met enorme transactiekosten gepaard gaat, is duidelijk. Echter transactiekosten worden niet meegenomen in de zichtbare kosten (vaak zo n 2%) die beleggingsfondsen moeten publiceren, maar ook de kosten van transacties gaan natuurlijk wel direct af van uw rendement.

2 Volgens het onderzoek zijn deze niet-zichtbare transactiekosten die binnen een fonds worden ingehouden zelfs gemiddeld hoger dan de zichtbare kosten en hebben ze een significant negatief effect op het rendement van een fonds. De gemiddelde transactiekosten van smallcapfondsen bedroegen zelfs 3,17% (!). Dus naast kosten voor het beheer van het fonds Nu zou het natuurlijk niet erg zijn als een fonds hogere transactiekosten heeft als dit het rendement ook een boost geeft. In de praktijk bleek dit echter (zoals ook uit veel ander onderzoek naar voren komt) niet het geval. De fondsen met de hoogste transactiekosten, waren ook de fondsen met de laagste rendementen. In het artikel wordt ons inziens terecht- gesuggereerd dat fondsmanagers gewoonweg niet genoeg op hun transactiekosten letten omdat ze toch niet tot uitdrukking komen in de zichtbare kosten. Want waarom zou je kostenmatigend handelen als de klant toch alle kosten betaalt? Index Capital screent vaak beleggingsportefeuilles met beleggingsfondsen. Deze second opinion bieden we ook u graag en vrijblijvend aan. En we beloven u: na onze screening weet ook u waarom banken u zo graag beleggingsfondsen verkopen 2. RENDEMENTEN INDEX CAPITAL 2013 Na een erg goed 2012 is ook 2013 als beleggingsjaar goed begonnen. Hoewel financiële markten nog niet stabiel zijn, lijken de beurzen zich daar niets van aan te trekken. Van januari t/m nu hebben wij de volgende rendementen voor onze cliënten weten te realiseren: NETTO RENDEMENT (NA KOSTEN) JAN t/m 28 MEI 2013 ZEER DEFENSIEF 1,7 % DEFENSIEF MATIG DEFENSIEF MATIG OFFENSIEF OFFENSIEF ZEER OFFENSIEF 3,6 % 5,2 % 5,7 % 6,1 % 7,4 % Ons inziens mooie rendementen, waarbij het natuurlijk altijd onzeker is of de markten het de rest van het jaar eveneens goed blijven doen. Eén ding is in ieder geval zeker: met indexbeleggen bent u altijd goed, gedegen en gespreid belegd tegen zeer lage kosten. En kosten en rendement hangen bij beleggen zeer nauw met elkaar samen.

3 3. INDEX CAPITAL IN DE MEDIA Index Capital is door het blad Brookz genoemd als één van de 30 belangrijkste advieskantoren op het gebied van vermogensbeheer in Nederland. Brookz is een magazine dat gericht is op het matchen van professionele ondernemers en investeerders bij o.a. bedrijfsovernames. Omdat we een relatief jonge beleggingsonderneming zijn, zijn we hier natuurlijk extra trots op! Daarnaast stond er vorige week een advertentie in het NRC ter grootte van een halve pagina. We hebben er veel reacties op gekregen! Heeft u de advertentie gemist? Geen punt. Als u klikt op de websitelink dan kunt u de advertentie rustig nalezen. 4. OP WEG NAAR 5 STERREN! Vermogensbeheer.nl is op dit moment de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor vermogensbeheerders in Nederland en vergelijkt 107 partijen in Nederland, van klein en plaatselijk tot de grootbanken. De bekende vergelijkingssite werkt met een kwalitatief beoordelingssysteem, dat verschillende aspecten van de dienstverlening toetst. Het gaat hier om zaken als de onafhankelijkheid van vermogensbeheerders: worden er vooral eigen beleggingsproducten verkocht en hoe zit het met distributievergoedingen? Maar ook transparantie over het rendement, de hoogte van de kosten en de kwaliteit van de organisatie komen aan bod. Hoe beter de beoordeling van een beheerder, hoe hoger deze in de lijst van resultaten staat. Index Capital is er trots op nu al 4 van de maximale 5 sterren te mogen voeren. Waarom geen 5 sterren? vraagt u zich wellicht af. Welnu, dat is simpel. Dat heeft te maken met het feit dat Index Capital een jong bedrijf is en vanzelfsprekend nog geen jarenlang track record kan overleggen. Maar omdat we op alle andere punten de maximale scores behalen, weten we dus ook zeker dat we vanaf 1 januari 2014 de maximale 5 sterren mogen voeren. We vragen u dus nog even geduld

4 5. MACRO-ECONOMISCHE VISIE Op het eerste gezicht lijkt de situatie voor de wereldeconomie en de financiële markten vrij duidelijk. In de VS trok de economie begin dit jaar redelijk aan, maar als gevolg van de fiscale verkrapping die op 1 januari is ingegaan, is de groei vanaf het begin van het tweede kwartaal weer teruggevallen naar circa 1,5%. Onze verwachting is dat de Fed voorlopig stevig haar voet op het monetaire gaspedaal zal houden en pas in de herfst zal gaan overwegen om de kwantitatieve verruiming af te gaan bouwen. De USD zal hierdoor in waarde gaan toenemen t.o.v. de EUR. De markten blijven voorlopig overspoeld worden met liquiditeiten. Kijken we naar Europa, dan zitten de EMU-landen bij elkaar genomen nog altijd in een recessie en zullen ze daar naar verwachting pas in de loop van het jaar langzaam uitkomen. De voornaamste redenen voor deze verwachting zijn dat de fiscale afremming langzaam minder wordt en de inflatie onder neerwaartse druk staat. Dit laatste vergroot de koopkracht van de consument. De ECB hoeft voorlopig haar voet nog niet van het monetaire gaspedaal af te halen. Wat meespeelt, is de te verwachten opstelling van de Duitsers. De Duitse export moet vaak concurreren met die uit Japan. Japan heeft echter door de scherpe daling van de koers van de yen plotseling een prijsvoordeel van 30% gekregen. Hierdoor begint de houding van Duitsland ten opzichte van de ECB wel iets te matigen en zal ook Duitsland veel voelen voor een beleid dat de koers van de euro wat naar beneden drukt. De ECB zal niet zo n ruim monetair beleid voeren als de FED, maar het draagt wel bij aan een vrij gunstig vooruitzicht voor de rente en aandelenmarkten. De euro zal daardoor verzwakken. Japan komt in een moeilijke situatie terecht omdat het stijgende rentes en een te zwakke yen moet voorkomen. Dit kan alleen maar door op de één of andere manier de uitstroom van kapitaal uit Japan te beperken. De rente op tienjarige Amerikaanse staatsobligaties (nu circa 2,0%) zien we eind dit jaar duidelijk stijgen. De rente op tienjarige Duitse staatsobligaties (nu circa 1,4%) zal echter naar verwachting slechts beperkt oplopen. De verhouding EUR/USD (nu 1,29) zien we de komende maanden tot kwartalen dalen, waarbij we wel rekening houden met een tussentijdse rally. De grote lijn zal echter zijn dat de euro zwakker wordt t.o.v. de dollar.

5 6. BELEGGINGSBELEID INDEX CAPITAL Index Capital heeft op basis van voorgaande macro-economische visie op dit moment de volgende verdeling in haar beleid: beleggingscategorieen was wordt/blijft aandelen -10,0% 10,0% obligaties -10,0% -10,0% vastgoed neutraal neutraal grondstoffen neutraal neutraal aandelen naar regio was wordt/blijft benchmark Europa 35,0% 35,0% 50,0% US 40,0% 55,0% 40,0% Verre Oosten 5,0% 5,0% 5,0% Opkomende markten 5,0% 5,0% 5,0% 7. UITGELICHT: ISHARES MSCI WORLD MINIMUM VOLATILITY Zoals eerder aangegeven hebben aandelen het de afgelopen periode goed gedaan. Dat is mooi, maar ook een beetje spannend: wat nu als de aandelenmarkten op enig moment gaan corrigeren? Index Capital kiest op dit moment bewust in een aantal modelportefeuilles voor aandelentrackers met een lage volatiliteit (beweeglijkheid). Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat aandelen met een lagere volatiliteit op de langere termijn een hoger rendement behalen. Volatiliteit is een maatstaf voor risico. Een lage volatiliteit geeft een lager risico weer. Die selectiemethode wordt toegepast in de door ons geselecteerde MSCI World Minimum Volatility Index. Als u in de afgelopen tien jaar in deze index had belegd, dan had u ten opzichte van de MSCI World Index een hoger rendement van circa 2 à 3% behaald. Dat geldt zowel voor de korte (1 jaar) als lange termijn (10 jaar). De werking van deze tracker is: in slechte beleggingsjaren wordt een beter rendement behaald en in goede beleggingsjaren is het rendement lager. De actieve selectie van deze tracker geeft nog eens aan dat in onze visie indexbeleggen een combinatie van actief en passief beleggen is. Actief om bijvoorbeeld de juiste trackers voor u te selecteren. Passief omdat de tracker gewoon moet doen wat ie zegt te doen: het één op één volgen van een financiële markt tegen lage kosten.

6 8. INDEX CAPITAL LEVERT NIEUWE VOORZITTER VAN DE VEOV De VEOV (Vereniging van Echt Onafhankelijke Vermogensadviseurs) is een landelijk initiatief van onafhankelijke vermogensadviseurs en vermogensbeheerders. De VEOV garandeert beleggers dat de bij haar aangesloten leden 100% onafhankelijk adviseren en dat zij een verdienmodel hebben dat (1) transparant is en (2) er door de vermogensbeheerder nooit zelf verdiend wordt door het doen van transacties. De leden hebben hiervoor het "Keurmerk Onafhankelijk Beleggen" verkregen. Als vereniging is de VEOV een gesprekspartner voor zowel de AFM als DNB als het gaat om integere advisering en zuivere verdienmodellen in de financiële sector. Hans Dubbeldam is sinds februari dit jaar voorzitter van de vereniging. 9. SPREUK VAN DE MAAND "Het is zeer moeilijk om op middellange en lange termijn als actief fonds persistente positieve buitengewone rendementen te behalen. In de praktijk is het bovendien moeilijk om geluk en vaardigheid van een fondsmanager te onderscheiden. Het vooraf selecteren van actieve fondsen die - na aftrek van kosten - positieve buitengewone rendementen zullen behalen is dan ook bijzonder moeilijk. Autoriteit Financiële Markten (AFM) in de literatuurstudie De wetenschap over de resultaten van actief en passief beleggen.

7 COLOFON Dit is een uitgave van Index Capital NV. Zonder probleem mag u informatie uit deze nieuwsbrief gebruiken, we stellen het juist op prijs als u de voordelen van indexbeleggen ook met anderen deelt. Wat kunnen we voor u en uw vermogen betekenen? Daarover gaan we graag met u in gesprek. Dat kan bij ons op kantoor in Breda, maar we komen ook met plezier naar u toe, wat u wilt. Op de webpagina kunt u kiezen voor 3 contact opties: Een afspraak maken Een portefeuille analyse aanvragen (een vrijblijvende analyse van uw huidige beleggingen op het gebied van kosten, rendement en risico s) U inschrijven voor een komend seminar. Maar natuurlijk kunt u ons ook direct even bellen of en. Ook s avonds, ook in het weekend staan wij graag voor u klaar: directie gsm Hans Dubbeldam Remco Mattijssen Rob Israël Rob Israël, Hans Dubbeldam en Remco Mattijssen

Uw vermogensopbouw. Waarom vermogensopbouw? Vormen en productoplossingen bij vermogensopbouw. Sparen of beleggen? Of, sparen én beleggen!

Uw vermogensopbouw. Waarom vermogensopbouw? Vormen en productoplossingen bij vermogensopbouw. Sparen of beleggen? Of, sparen én beleggen! Uw vermogensopbouw Waarom vermogensopbouw? Vormen en productoplossingen bij vermogensopbouw Sparen of beleggen? Of, sparen én beleggen! De risico s van beleggen. Hoe te beleggen? Uw beleggingsportefeuille?

Nadere informatie

Leidraad actief en passief beleggen in het belang van de klant

Leidraad actief en passief beleggen in het belang van de klant Leidraad actief en passief beleggen in het belang van de klant 1 Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder

Nadere informatie

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel Waarom zou u beleggen? Sparen is een veilige oplossing om geld weg te zetten voor later. Het is echter niet verstandig om uw hele vermogen op een spaarrekening

Nadere informatie

Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld

Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld Succesvol indexbeleggen in een dynamische wereld De meeste beleggers, zowel institutionele als particuliere, zullen ontdekken dat het volgen van de financiële markten met minimale kosten de beste manier

Nadere informatie

ING Maandbericht Beleggen April 2014

ING Maandbericht Beleggen April 2014 ING Investment Office Publicatiedatum: 23 april 2014 ING Maandbericht Beleggen April 2014 Maart April + Assetallocatie Aandelen Vastgoed Grondstoffen Alternatieve beleggingen Obligaties Regioallocatie

Nadere informatie

STROEVE & LEMBERGER. Stroeve Beheerd Beleggen oktober 2012. 1. Introductie Stroeve Beheerd Beleggen

STROEVE & LEMBERGER. Stroeve Beheerd Beleggen oktober 2012. 1. Introductie Stroeve Beheerd Beleggen STROEVE & LEMBERGER SINDS 1818 Stroeve Beheerd Beleggen oktober 2012 1. Introductie Stroeve Beheerd Beleggen 2. Kwartaalvisie, terugblik en te verwachten beleggingsbeleid 1 STROEVE & LEMBERGER SINDS 1818

Nadere informatie

Handleiding Vermogensbeheer

Handleiding Vermogensbeheer Handleiding Vermogensbeheer Inhoudsopgave 1. Wat is Knab Vermogensbeheer?... 4 2. Hoe werkt Knab Vermogensbeheer?... 4 2.1. Het beleggingsplan... 5 2.1.1. Je risicoprofiel... 5 2.1.2. Jouw beleggingsexpert...

Nadere informatie

Expect the unexpected

Expect the unexpected Kwartaal Focus 1 e kwartaal 2015 (januari) Expect the unexpected Het afgelopen kwartaal, Q4, stond in het teken van de nodige volatiliteit (beweeglijkheid) op de beurzen. In oktober daalde de AEX in 2

Nadere informatie

SynVest biedt perspectief voor vermogensgroei

SynVest biedt perspectief voor vermogensgroei INFORMATIEF MAGAZINE OVER BELEGGEN BIJ SYNVEST. Editie voorjaar 2015 SynVest biedt perspectief voor vermogensgroei In deze uitgave: Succesvolle start 2015 en verdere groei Wat is het verschil tussen actief

Nadere informatie

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.

Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby. 2015 Sparen levert niks meer op door extreem lage rente* Aantrekkelijke alternatieven voor uw spaargeld! Copyright: Q2 2015 OXBY www.oxby.nl info@oxby.nl 0 1. Sparen levert niks meer op door extreem lage

Nadere informatie

Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl is opgezet door Maurice Flinterman.

Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl is opgezet door Maurice Flinterman. Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Vergelijkuwvermogensbeheerder.nl kan echter niet verantwoordelijk en/of

Nadere informatie

Verantwoord beleggingsbeleid begint bij jezelf

Verantwoord beleggingsbeleid begint bij jezelf Wealth Management Partners (WMP) is opgericht in 200 en telt 18 medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in het op geheel onafhankelijke wijze beheren en regisseren van grote(re) vermogens van ondernemers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beleggen. In dit nummer. augustus 2015. Inleiding

Nieuwsbrief. Beleggen. In dit nummer. augustus 2015. Inleiding Nieuwsbrief augustus 2015 Beleggen Inleiding In de nieuwsbrief van juli 2015 over het nieuwe FTK en het toeslag-/premiebeleid kondigden we aan dat het Q8 Pensioenfonds u graag nader wil informeren over

Nadere informatie

Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties?

Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties? ING Investment Office Publicatiedatum: 13 maart 2014 Vraag en antwoord: waarom beleggen in staatsobligaties? In onze beleggingsvisie op 2014 ( Visie 2014: minder crisis, meer groei ) kunt u lezen dat we

Nadere informatie

Beleggen in leningen met meer risico

Beleggen in leningen met meer risico beleggingsfondsen Bed Tekst Koos Henning Voor high yield obligaties,ook wel junk bonds genoemd, zijn de mooiste jaren voorbij. Toch bieden deze obligaties flink hogere rente dan veilige staatsobligaties.

Nadere informatie

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Wat is indexbeleggen? Wat zijn Exchange Traded Funds (ETF s)? Wat zijn de voordelen van ETF s? BlackRock Funds of

Nadere informatie

trackers een nieuwe dimensie in beleggen Drs Rogier Rake RBA Drs Sander Heemskerk RBA

trackers een nieuwe dimensie in beleggen Drs Rogier Rake RBA Drs Sander Heemskerk RBA 4 trackers een nieuwe dimensie in beleggen Drs Rogier Rake RBA Drs Sander Heemskerk RBA Amsterdam 2007 5 trackers een nieuwe dimensie in beleggen ISBN 90-805886 - 3-6 1e druk 2006 2e herziene druk 2007

Nadere informatie

Beleggingen. Beleggen in België? Kwantitatief beheer of beleggen zonder emoties! Wat mag u nog verwachten van de aandelenmarkten?

Beleggingen. Beleggen in België? Kwantitatief beheer of beleggen zonder emoties! Wat mag u nog verwachten van de aandelenmarkten? Uw Beleggingen september oktober 2013 2014 FOCUS Kwantitatief beheer of beleggen zonder emoties! ACTUA Wat mag u nog verwachten van de aandelenmarkten? FOCUS Beleggen in België? EDITO Zit er nog toekomst

Nadere informatie

Spreiden, spreiden, spreiden Kosten

Spreiden, spreiden, spreiden Kosten Inhoudsopgave 1. Mooie verhalen Pagina 1 2. Onze missie Pagina 2 3. Beleggen volgens topcapital Pagina 3 4. Onze beleggingsfilosofie Pagina 4 t/m 6 5. De beleggingsportefeuille Pagina 7 6. De veiligheid

Nadere informatie

Onzekere tijden. 2 2011: een actief jaar voor. 3 Verwachtingen voor 2012. 4 Fidelity FAST Europe Fund. 6 Geen eenvoudige oplossing voor INHOUDSOPGAVE

Onzekere tijden. 2 2011: een actief jaar voor. 3 Verwachtingen voor 2012. 4 Fidelity FAST Europe Fund. 6 Geen eenvoudige oplossing voor INHOUDSOPGAVE Wealth Management Partners (WMP) is opgericht in 2004 en telt 19 medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in het op geheel onafhankelijke wijze beheren en regisseren van grote(re) vermogens van ondernemers,

Nadere informatie

SCHOLENSTRIJD.NL. Lesbrief Beleggen. Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4

SCHOLENSTRIJD.NL. Lesbrief Beleggen. Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4 SCHOLENSTRIJD.NL Lesbrief Beleggen Bewerkt voor Elde College augustus 2009 voor havo 4 Bewerkt van oorspronkelijke uitgave 2008 Stichting leerplanontwikkeling (), Enschede, IEX Mediagroep, Amsterdam Alle

Nadere informatie

Informatie Looptijd en verhandelbaarheid Rendement/risico Waardering onderliggende waarde Totaaloordeel

Informatie Looptijd en verhandelbaarheid Rendement/risico Waardering onderliggende waarde Totaaloordeel 34 BELEGGINGSPRODUCT De wekelijkse weging van een beleggingsproduct Soort: Vermogensbeheer Partij: Fundix Onderliggende waarde Beleggingsfondsen Kosten 18,50 per maand Minimum instapbedrag - VERMOGENSBEHEER

Nadere informatie

Mei 2010 KILL THE MONSTER WHILE IT IS LITTLE AANDACHT VOOR.

Mei 2010 KILL THE MONSTER WHILE IT IS LITTLE AANDACHT VOOR. Mei 2010 AANDACHT VOOR....De Hollandse Hedge Fund Tracker! Met gepaste trots hebben wij 3 mei jongstleden de Hollandse Hedge Fund Tracker gelanceerd. Het begon allemaal op 1 januari 2009. In samenwerking

Nadere informatie

Tussen hoop en vrees. Het lijkt erop dat de reële economie daadwerkelijk. het opkrabbelen is.

Tussen hoop en vrees. Het lijkt erop dat de reële economie daadwerkelijk. het opkrabbelen is. 1 e KWARTAAL 2014 SPECIAL EFFECTS Tussen hoop en vrees Is de economische crisis voorbij? Hebben we het ergste achter de rug? De meningen hierover zijn verdeeld. Er zijn voorspellers die de huidige opleving

Nadere informatie

HOF HOORNEMAN BANKIERS VERMOGENSBEHEERDER VOOR:

HOF HOORNEMAN BANKIERS VERMOGENSBEHEERDER VOOR: HOF HOORNEMAN BANKIERS VERMOGENSBEHEERDER VOOR: STICHTINGEN EN VERENIGINGEN KERKELIJKE EN CHARITATIEVE INSTELLINGEN UW VERMOGEN IS HET WAARD HOF HOORNEMAN BANKIERS vermogensbeheer - 2 - INTRODUCTIE Als

Nadere informatie

Slimme Belegger. Vijf noodzakelijke eigenschappen om een. te worden

Slimme Belegger. Vijf noodzakelijke eigenschappen om een. te worden Vijf noodzakelijke eigenschappen om een Slimme Belegger te worden 2014 Wij zijn ervan overtuigd dat Slimme Beleggers betere resultaten halen en meer vertrouwen hebben in het eindresultaat en in het proces.

Nadere informatie

Gabriël VermogensPlan

Gabriël VermogensPlan Gabriël VermogensPlan Gabriël heeft een aantal samenstellingen van beleggingen gemaakt die gebaseerd zijn op haar eigen beleggingsbeleid -en strategie. Hieronder geven wij een toelichting over het onderwerp

Nadere informatie

Leverage voegt geen enkele waarde toe aan investeringen in direct vastgoed. Door Hans Amesz RONDE TAFEL VASTGOED. Nummer 5 / 2011

Leverage voegt geen enkele waarde toe aan investeringen in direct vastgoed. Door Hans Amesz RONDE TAFEL VASTGOED. Nummer 5 / 2011 RONDE TAFEL VASTGOED Leverage voegt geen enkele waarde toe aan investeringen in direct vastgoed Door Hans Amesz 30 Foto s: Fotopersburo Dijkstra Welke vastgoedmanagers slagen erin betere resultaten te

Nadere informatie

Consumentenbrief inzake beleggingsbeleid. van. LG Partners BV. De vragen èn antwoorden op een rijtje

Consumentenbrief inzake beleggingsbeleid. van. LG Partners BV. De vragen èn antwoorden op een rijtje Consumentenbrief inzake beleggingsbeleid van LG Partners BV De vragen èn antwoorden op een rijtje April 2015 Introductie. In 2014 is een groot aantal brancheorganisaties het initiatief genomen om een Consumentenbrief

Nadere informatie

On the sunny side of the street.. (Louis Armstrong) April 2015

On the sunny side of the street.. (Louis Armstrong) April 2015 Kwartaalbericht On the sunny side of the street.. (Louis Armstrong) April 2015 Samenvatting In het eerste kwartaal 2015 was het enthousiasme op financiële markten nog altijd groot. Vrijwel alle beleggingscategorieën

Nadere informatie