Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen."

Transcriptie

1 Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

2 Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de Allianz Hypotheekrekening Wilt u een huis kopen? Of wilt u uw bestaande lening voor uw woning oversluiten? Dan kunt u daarvoor een lening aanvragen. Om uw lening terug te betalen, kunt u sparen of beleggen. Met de Allianz Hypotheekrekening kunt u beleggen in één van onze vijf goed renderende modelportefeuilles. Met de opbrengst van uw beleggingen kunt u later uw lening helemaal of voor een deel terugbetalen. Dit is een verplichte mededeling. De risico indeling is bepaald op basis van de meest risicovolle modelportefeuille. In deze brochure vindt u een antwoord op de volgende vragen: 1. Hoe werkt de Allianz Hypotheekrekening? 2. Hoe kunt u beleggen bij de Allianz Hypotheekrekening? 3. Wat zijn de wettelijke regels? 4. Welke kosten betaalt u? 5. Hoe opent u een Allianz Hypotheekrekening? Beleggen voor uw woning: kansen en risico s Als u kiest om te beleggen om uw hypotheek terug te betalen, heeft u niet alleen de kans dat u uw lening kunt terugbetalen. U heeft ook de kans dat uw beleggingen zoveel waard zijn geworden, dat u geld overhoudt. Bedenk wel dat beleggen niet alleen kansen biedt, maar ook risico s met zich meebrengt. U loopt namelijk het risico dat uw beleggingen niet genoeg waard zijn om uw gehele lening terug te betalen. Over het geld dat u belegt, betaalt u geen belasting. Normaal moet u belasting betalen, maar omdat u belegt voor het terugbetalen van de lening voor uw huis hoeft dat niet. Hoe werkt de Allianz Hypotheekrekening? Let op: onderstaande aflosvorm is sinds 1 januari 2013 niet meer nieuw te sluiten. Wel is het mogelijk om een bestaande polis of rekening van voor 1 januari 2013 met een SEW/ KEW/BEW clausule over te sluiten. Hiervoor gelden wel een aantal specifieke regels. Vraag uw financieel adviseur naar de mogelijkheden. Met de Allianz Hypotheekrekening kunt u eenvoudig beleggen om uw hypotheek mee af te lossen. U kunt kiezen uit vijf verschillende Allianz Modelportefeuilles, die zijn opgebouwd uit een aantal van de best presterende beleggingsfondsen van Allianz. De modelportefeuilles sluiten aan op de beleggingsprofielen. Op basis van de wettelijk verplichte profieltest stelt u vast wat uw beleggingsprofiel is en welke modelportefeuille daarbij past. Stort u geld in een Allianz Modelportefeuille? Dan beleggen we dit automatisch in een mix van Allianz fondsen die past bij uw profiel. En als extra service zorgen we er ieder jaar voor dat de verdeling van de fondsen in uw portefeuille weer gelijk wordt. Dit omdat de waarde van de verschillende fondsen immers dagelijks verandert. Zo blijft uw modelportefeuille passen bij uw profiel en belegt u dus op een manier die bij u past. Voor deze services betaalt u geen kosten! Meer informatie over de Allianz Modelportefeuilles vindt u op onze website

3 tip: Beleg op een manier die je past. Want het is jouw geld en jouw huis.

4 Onze modelportefeuilles leveren goede prestaties Allianz is één van de grootste vermogensbeheerders van de wereld. Dat is niet voor niets. Want wij hebben zeer goede kennis en ervaring als het gaat om beleggen. Wij hebben al meer dan 50 jaar een uitstekende reputatie en die zijn we ook in de afgelopen moeilijke jaren niet kwijtgeraakt. De resultaten van onze beleggingsfondsen zijn al jarenlang uitstekend. Van Morningstar krijgen onze fondsen gemiddeld vier van de maximaal vijf sterren. Overtuig uzelf en vergelijk objectief de resultaten van onze fondsen en die van andere aanbieders. Dan is de kans groot dat u over wilt stappen naar onze beleggingsfondsen en gebruik wilt maken van de Allianz Hypotheekrekening. Een volledig overzicht van de rendementen van onze Allianz fondsen en Allianz Modelportefeuilles vindt u op onze website Morningstar sterren Morningstar is een toonaangevende leverancier van onafhankelijk beleggingsonderzoek. Morningstar geeft beleggingsfondsen sterren. De beste fondsen -op basis van risico en rendement- binnen een categorie krijgen vijf sterren, de minst presterende fondsen krijgen één ster. Beleggers kunnen zo in één oogopslag een objectief beeld vormen over de prestaties van een beleggingsfonds. Naam fonds Allianz Selectie Fonds Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds Allianz Europa Aandelen Fonds Allianz Europa Obligatie Fonds Allianz Geldmarkt Fonds* Aantal Moringstar sterren n.v.t. * Het Allianz Geldmarkt Fonds bestaat korter dan 3 jaar en kan hierdoor nog niet worden beoordeeld door Morningstar Peildatum 16 februari 2015 Allianz Modelportefeuillles Hieronder vindt u een overzicht van onze modelportefeuilles met de verdeling van de Allianz fondsen per modelportefeuille. Allianz Zeer Defensieve Portefeuille 90% Obligaties Allianz Europa Obligatie Fonds 5% Allianz Selectie Fonds 5% Allianz Geldmarkt Fonds 80% 10% Aandelen Allianz Selectie Fonds 5% Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds 5% Allianz Defensieve Portefeuille 75% Obligaties Allianz Europa Obligatie Fonds 25% Allianz Geldmarkt Fonds 40% 25% Aandelen Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds 10% Allianz Europa Aandelen Fonds 5% Allianz Neutrale Portefeuille 50% Obligaties Allianz Europa Obligatie Fonds 30% Allianz Geldmarkt Fonds 10% 50% Aandelen Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds 15% Allianz Europa Aandelen Fonds 25% Allianz Offensieve Portefeuille 25% Obligaties Allianz Europa Obligatie Fonds 10% Allianz Selectie Fonds 15% 75% Aandelen Allianz Selectie Fonds 15% Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds 25% Allianz Europa Aandelen Fonds 35% Allianz Zeer Offensieve Portefeuille 10% Obligatie 90% Aandelen Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds 10% Allianz Europa Aandelen Fonds 70% * Het Allianz Selectie Fonds is een mixfonds dat als benchmarkverdeling voor 50% in aandelen belegt en voor 50% in obligaties.

5 Wat zijn de wettelijke regels? Om op deze manier te kunnen beleggen zonder belasting te betalen, moeten u en wij ons houden aan een aantal wettelijke regels: 1. U heeft een lening voor uw eigen huis die reeds in 2012 bestond. 2. U heeft een levensverzekering of rekening met een BEW, KEW of SEW clausule die voor 1 april 2013 is aangevraagd. 3. Met het geld op uw Allianz Hypotheekrekening betaalt u uw lening terug. 4. Het geld staat op een beleggersrekening waar u tussentijds geen geld vanaf kunt halen. 5. U belegt minimaal 15 jaar. En u belegt maximaal 30 jaar. De periode dat u vorige polis of rekening al heeft gelopen kunt u er van aftrekken. 6. U zorgt er voor dat de waarde van uw oude polis of rekening binnen 3 maanden door ons ontvangen is. 7. U hoeft niet elk jaar evenveel geld te beleggen. U mag bijvoorbeeld extra geld beleggen, als u dat wilt. Maar hiervoor gelden wel de zogenaamde fiscale bandbreedte regels. Deze regels zorgen ervoor dat u het belastingvoordeel blijft houden. In ons reglement vindt u onze bandbreedte regels. 8. U hoeft geen belasting te betalen over het geld op de Allianz Hypotheekrekening. Hiervoor gelden wel een aantal wettelijke regels. Bespreek dit met uw financieel adviseur. U kunt ook meer informatie vinden op de website van de belastingdienst. Bellen met de Belastingtelefoon kan natuurlijk ook. Welke kosten betaalt u? Voor de Allianz Hypotheekrekening betaalt u geen aankoop-, verkoop- en switchkosten, de zogenaamde transactiekosten. Ook het openen van de rekening is gratis. Wel zijn er kosten van de Allianz fondsen waarin u met de Allianz Modelportefeuille belegt. Deze totale kosten, de zogenaamde Total Expense Ratio (TER), worden u niet direct in rekening gebracht, maar gaan ten koste van het rendement van het fonds. De TER wordt per fonds bepaald. Naast het vergelijken van fondsrendementen is de TER een goede maatstaf voor het vergelijken van fondsen. De TER van onze Allianz Modelportefeuilles ligt tussen de 0,47% en 1,11%. Ieder jaar wordt de TER opnieuw berekend op basis van de totale kosten van het fonds. De TER van onze fondsen en modelportefeuilles vindt u op bij fondsen en koersen. Wat zijn de voordelen van de Allianz Hypotheekrekening? De Allianz Hypotheekrekening heeft veel voordelen: 1. Over het geld dat u belegt, betaalt u geen belasting. Normaal moet u belasting betalen, maar omdat u belegt voor het terugbetalen van de lening voor uw huis hoeft dat niet. 2. De resultaten van onze modelportefeuilles zijn al jarenlang uitstekend. En die reputatie zijn we ook in de afgelopen moeilijke jaren niet kwijtgeraakt. 3. Ieder jaar zorgen we ervoor dat de verdeling van de fondsen in uw modelportefeuille gelijk blijft. Zo blijft uw modelportefeuille passen bij uw beleggingsprofiel. 4. Via internet kunt u 24 uur per dag kijken hoe het met uw beleggingen gaat. 5. U belegt tegen lage, duidelijke kosten. 6. De rekening kan bij veel banken verpand worden.

6 Heeft u ergens anders nog geld om uw lening terug te betalen? Heeft u bij een andere bank of verzekeringsmaatschappij ook geld belegd of gespaard om de lening voor uw huis mee terug te betalen dat u graag op de Allianz Hypotheekrekening zet? Dan kan dat. Dan profiteert ook dat vermogen van de uitstekende rendementen en lage kosten van onze Allianz Modelportefeuilles. Uw adviseur kan u hier meer over vertellen. Hoe opent u een Allianz Hypotheekrekening? Wilt u gaan beleggen voor de aflossing van uw hypotheek met de Allianz Hypotheekrekening? Dat kan. Maak dan een afspraak met een onafhankelijk financieel adviseur. Op vindt u een financieel adviseur bij u in de buurt. Hij kan u adviseren over uw vermogenswensen, onze Allianz Hypotheekrekening en de Allianz Modelportefeuilles. Ook kan hij de Allianz Hypotheekrekening direct voor u openen. Dit advies kan kosten met zich meebrengen. Meer informatie? Meer informatie over de Allianz Hypotheekrekening vindt u in het Reglement Allianz Hypotheekrekening en op onze website Wat gebeurt er met uw beleggingen als wij failliet gaan? Voor het geld dat u bij ons heeft belegd, gelden wettelijke beschermingen. Deze regels moeten ervoor zorgen, dat als wij failliet gaan, uw beleggingen zijn afgescheiden van ons vermogen. Voor situaties waarin er onvoldoende bescherming dreigt te zijn, is er het beleggerscompensatiestelsel. Het beleggerscompensatiestelsel geldt voor particulieren en voor kleine ondernemingen. Dit stelsel garandeert een vergoeding tot een maximum van ,- per persoon per bank. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van De Nederlandsche Bank N.V. (www.dnb.nl). en Allianz fondsen en Allianz Modelportefeuilles Naam Fonds Bruto Historisch Total Expense Netto Historisch EBI (BHR) Rario (TER) (NHR) 1 jaar 3 jaar 5 jaar Allianz Europa Aandelen Fonds 8,25% 1,11% 7,14% 3,32% 12,47% 7,59% 6 Allianz Europa Obligatie Fonds 6,71% 0,75% 5,96% 14,61% 9,14% 6,79% 3 Allianz Selectie Fonds 9,56% 1,11% 8,45% 8,05% 13,80% 7,31% 4 Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds 8,02% 1,15% 6,87% 14,88% 17,40% 12,54% 5 Allianz Geldmarkt Fonds* 3,70% 0,33% 3,37% 0,21% 0,45% 0,51% 1 Allianz Modelportefeuilles Bruto Historisch (BHR) Total Expense Rario (TER) Netto Historisch (NHR) 1 jaar 3 jaar 5 jaar Allianz Zeer Defensieve Modelportefeuille 4,65% 0,47% 4,18% 2,38% 2,98% 2,11% 2 Allianz Defensieve Modelportefeuille 6,28% 0,71% 5,57% 6,88% 7,50% 5,05% 3 Allianz Neutrale Modelportefeuille 7,56% 0,93% 6,63% 9,02% 11,29% 7,46% 4 Allianz Offensieve Modelportefeuille 8,43% 1,08% 7,35% 8,70% 13,81% 8,75% 5 Allianz Zeer Offensieve Modelportefeuille 8,49% 1,11% 7,38% 5,38% 13,25% 8,06% 5 Peildatum ultimo 31 december 2014 Toelichting rendementen Het Bruto Historisch (BHR) wordt bepaald door de behaalde rendementen van de afgelopen twintig jaar. De zogenaamde Total Expense Ratio (TER), wordt u niet direct in rekening gebracht, maar gaat ten koste van het rendement van het fonds. De TER wordt per fonds bepaald. Naast het vergelijken van fondsrendementen is de TER een goede maatstaf voor het vergelijken van fondsen. Het BHR -/- TER is het Netto Historisch (NHR). EBI * De 1-, 3-, en 5-jaarsrendementen van het Allianz Geldmarktfonds zijn gebaseerd op de rendementen van een vergelijkbaar fonds dat eerder is opgericht, de Allianz Stallingsrekening.

7 Wie is Allianz? Allianz Nederland Asset Management is al vele jaren succesvol in vermogensbeheer met diverse beleggingsfondsen die over de hele linie uitstekende prestaties laten zien. Allianz werkt samen met een geselecteerd aantal onafhankelijke financieel adviseurs. De adviseur helpt u graag passende oplossingen te vinden voor uw totale financiële planning. Allianz Nederland Asset Management is onderdeel van Allianz Group, één van de grootste financiële instellingen ter wereld met ruim zestig miljoen klanten in meer dan zeventig landen. Allianz is een bedrijf met een krachtig imago, een internationale strategie en een stevige vermogenspositie. Allianz vindt het belangrijk dat u een goede beslissing neemt! Allianz vindt het belangrijk dat u een goede beslissing neemt. En dat u uw geld belegt op een manier die bij u past. Wees er zeker van dat u alles goed begrijpt, voordat u een beslissing neemt. Overleg daarom altijd eerst met uw financieel adviseur. Verplichte juridische informatie Bedenk daarbij dat de waarde van uw beleggingen altijd kan veranderen. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Voor dit product is een Financiële Bijsluiter opgesteld met informatie over het product, de kosten en de risico s. Vraag er om en lees hem voordat u het product koopt. Ook is van ieder beleggingsfonds een Essentiële Beleggersinformatie beschikbaar. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie. In het reglement Allianz Hypotheekrekening staan al uw rechten en plichten die horen bij de Allianz Hypotheekrekening. Onze dienstverlening is execution only. Dit betekent dat wij geen beleggingsadvies geven en dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw beleggingsopdrachten.wij controleren niet of uw beleggingsopdrachten passen bij uw beleggingsprofiel. En wij waarschuwen u ook niet voor de risico s van uw beleggingsopdrachten. Allianz Modelportefeuillles Hieronder vindt u een overzicht van onze modelportefeuilles met de verdeling van de Allianz fondsen per modelportefeuille. Allianz Geldmarkt Fonds Allianz Zeer Defensieve Modelportefeuille Allianz Europa Obligatie Fonds Allianz Defensieve Modelportefeuille Allianz Selectie Fonds Allianz Neutrale Modelportefeuille Allianz Duurzaam Wereld Aandelen Fonds Allianz Zeer Offensieve Modelportefeuille Allianz Offensieve Modelportefeuille In onze dienstverlening stellen wij uw belang voorop. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over onze service. Heeft u een klacht over onze producten of diensten, dan vragen wij u deze eerst aan ons voor te leggen. Ga naar onze website voor meer informatie. Deze folder geeft u geen rechten. Allianz Europa Aandelen Fonds Allianz Pacific Aandelen Fonds Allianz Amerika Aandelen Fonds * peildatum ultimo 19 februari 2015

8 Allianz Nederland Asset Management B.V. Coolsingel 139 Postbus AT Rotterdam Tel Fax AFM nummer Inschrijfnummer KvK H

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Reglement Allianz Hypotheekrekening

Reglement Allianz Hypotheekrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Hypotheekrekening Versie 1.2 December 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Hypotheekrekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

Reglement Allianz Lijfrenterekening

Reglement Allianz Lijfrenterekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Lijfrenterekening Versie 1.2 December 2014 1 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Lijfrenterekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Rekening. Ruimte voor rendement

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Rekening. Ruimte voor rendement Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Rekening Ruimte voor rendement Wereldspeler met Hollandse mentaliteit Allianz Nederland Asset Management, waarvan het eerste fonds al in 1959 werd opgericht,

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement. Allianz Rekening

Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement. Allianz Rekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Ruimte voor rendement Allianz Rekening De Allianz Rekening biedt maximale ruimte voor sparen en beleggen Wereldspeler met Hollandse mentaliteit Allianz Nederland

Nadere informatie

Reglement Allianz Beleggersrekening

Reglement Allianz Beleggersrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Beleggersrekening Versie 1.2 December 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Beleggersrekening? 4 Hoe werkt

Nadere informatie

Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening

Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Reglement Allianz Bankspaarhypotheekrekening Versie 1.1 Augustus 2014 Inhoudsopgave Waarvoor dit reglement? 4 Wat is het doel van de Allianz Bankspaarhypotheekrekening?

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Rekening. Handleiding

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Rekening. Handleiding Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Rekening Handleiding Inhoudsopgave 3 Wie is Allianz Nederland Asset Management B.V.? 4 Modelportefeuilles 4 Aankopen en sparen 4 Verkopen en geld opnemen

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Handleiding. Allianz Pro Rekening

Allianz Nederland Asset Management B.V. Handleiding. Allianz Pro Rekening Allianz Nederland Asset Management B.V. Handleiding Allianz Pro Rekening Inhoudsopgave Wie is Allianz? 3 Modelportefeuilles 4 Aankopen en sparen 4 Verkopen en geld opnemen 4 Switchen 4 Aan- en verkoop

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Een goede balans tussen rendement en risico Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken

Nadere informatie

Straks ruimte voor uw toekomstplannen

Straks ruimte voor uw toekomstplannen AEGON Lijfrenterekening Straks ruimte voor uw toekomstplannen Nu geld opzij zetten voor later Wat u straks ook wilt, u kunt nu geld opzij zetten voor later. Zodat u dan kunt doen wat u echt wilt. In alle

Nadere informatie

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen

Beleggen. Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen Beleggen Omdat u op tijd de juiste zet wilt doen 225517_1213.indd 1 29-10-13 11:21 Bankier op uw manier Gemak en deskundigheid vormen samen de kern van onze dienstverlening. U beslist hoe en wanneer u

Nadere informatie

Welke soorten beleggingen zijn er?

Welke soorten beleggingen zijn er? Welke soorten beleggingen zijn er? Je kunt op verschillende manieren je geld beleggen. Hier lees je welke manieren consumenten het meest gebruiken. Ook vertellen we wat de belangrijkste eigenschappen van

Nadere informatie

Beleggen op uw manier

Beleggen op uw manier Beleggen op uw manier 2 Professioneel beleggen U wilt uw vermogen snel laten groeien; sneller dan op een spaarrekening. U durft daarbij risico te lopen, maar u houdt wel graag zelf de controle over uw

Nadere informatie

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Opstap Hypotheek 2 Hypotheken 2 Naam product Opstap Hypotheek 3 Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Een huis kopen. Een spannend avontuur. Daarbij gaat u niet over één nacht ijs. Bij

Nadere informatie

Beleggen voor een goed pensioen. Maak kennis met onze mogelijkheden

Beleggen voor een goed pensioen. Maak kennis met onze mogelijkheden Beleggen voor een goed pensioen Maak kennis met onze mogelijkheden Beleggen voor een goed pensioen Maak kennis met onze mogelijkheden Deze brochure gaat over het beleggen van de pensioenpremie. Met als

Nadere informatie

Handleiding Vermogensbeheer

Handleiding Vermogensbeheer Handleiding Vermogensbeheer Inhoudsopgave 1. Wat is Knab Vermogensbeheer?... 4 2. Hoe werkt Knab Vermogensbeheer?... 4 2.1. Het beleggingsplan... 5 2.1.1. Je risicoprofiel... 5 2.1.2. Jouw beleggingsexpert...

Nadere informatie

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen

Productwijzer. I. Wat kunt u doen met uw ontslagvergoeding? Vermogen opbouwen met de Gouden Handdruk Opbouwrekening Sparen & Beleggen Productwijzer Vermogen opbouwen met de Sparen & Beleggen Wat kunt u lezen in deze productwijzer? Bent u of wordt u ontslagen? Dan kan het zijn dat uw werkgever u een vergoeding geeft, omdat u door het

Nadere informatie

Het Garantiepensioen met collectief beleggen en kasstroommatch

Het Garantiepensioen met collectief beleggen en kasstroommatch Het Garantiepensioen met collectief beleggen en kasstroommatch Het Garantiepensioen met collectief beleggen en kasstroommatch Pag. /8 Delta Lloyd garandeert de opgebouwde aanspraken en tarieven. Het Garantiepensioen

Nadere informatie

Handleiding Gemaksbeleggen

Handleiding Gemaksbeleggen Handleiding Gemaksbeleggen Inhoud Gemaksbeleggen... 1 1. Wat is Knab Gemaksbeleggen?... 1 2. Hoe open je een gemaksbeleggenrekening?... 2 3. Instellen van je periodieke inleg... 2 3.1 Stap 1: Het inlegbedrag...

Nadere informatie

Een hypotheek die past bij uw leven

Een hypotheek die past bij uw leven AEGON Hypotheken Een hypotheek die past bij uw leven Een hypotheek die past bij uw leven Een eigen huis is een veilige basis. Een thuis waar je droomt en plannen maakt. Waar wordt gehuild en gelachen.

Nadere informatie

Een hypotheek die past bij uw leven

Een hypotheek die past bij uw leven AEGON Hypotheken Een hypotheek die past bij uw leven Inhoudsopgave Een eigen huis, een eigen hypotheek 4 AEGON Bankspaarhypotheek 7 AEGON SpaarHypotheek 8 AEGON LevenHypotheek 10 AEGON Levensloop Hypotheek

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Actieve Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek

Bijlage: Toelichtingen en tips. 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek Bijlage: Toelichtingen en tips Toelichting Tip 1 - Verloop en tijdsduur 1a - Heeft de adviseur u van tevoren uitgelegd welke stappen u allemaal moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Het afsluiten

Nadere informatie

Profielfonds Beleggen voor wie beleggen eenvoudig wil houden

Profielfonds Beleggen voor wie beleggen eenvoudig wil houden Profielfonds Beleggen voor wie beleggen eenvoudig wil houden Op eenvoudige wijze beleggen Altijd volgens uw risicoprofiel Actief beheer door experts Mei 2015 Ik wil profiteren van de mogelijkheden van

Nadere informatie

Waar moet u op letten bij de levensloopregeling?

Waar moet u op letten bij de levensloopregeling? Waar moet u op letten bij de levensloopregeling? Onafhankelijke informatie voor consumenten Waar gaat deze folder over? Deze folder gaat over de levensloopregeling. Waarom een levensloopregeling? Veel

Nadere informatie

De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea

De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea De hypotheek die bij u past. De Hypotheek van Centraal Beheer Achmea Inhoud Uw droomhuis kunnen kopen... 3 Even uw voordelen op een rij! 4 Kies uit verschillende hypotheekvormen. 6 Hoeveel kunt u maximaal

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie