Jaarvergadering OCGL 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarvergadering OCGL 2013"

Transcriptie

1 Jaarvergadering OCGL 2013 Algemene ledenvergadering Datum: donderdag 18 april 2013 Tijd: uur Plaats: Verenigingscentrum: An de Voeëgelsjtang 12 HEEMKUNDE LANDGRAAF (OCGL) Oudheidkundig Cultuurhistorisch Genootschap Landgraaf Secretariaat: J. Baur Bezoekadres: An de Voeëgelsjtang BJ Landgraaf Telefoon: Openingstijden: Woensdag en zaterdag van 13 tot 17 uur Website:

2 Pagina 2 Inhoudsopgave: Bladzijde Agenda Concept Verslag Algemene Ledenvergadering 3 4 Secretarieel Jaarverslag 2012 Overzicht van de activiteiten in Uitnodiging ledenvergadering 2013 Hierbij nodigen wij onze leden uit voor de Algemene Ledenvergadering Datum: donderdag 18 april 2013 Tijd: uur Plaats: Verenigingscentrum An de Voeëgelsjtang 12. De op de vergadering betrekking hebbende stukken zijn vanaf 1 april 2012 verkrijgbaar aan de balie van ons studiecentrum en als pdf te downloaden van de website. Bij binnenkomst van de zaal s.v.p. de presentielijst invullen en ondertekenen.

3 Pagina 3 Agenda 1. Welkom door de voorzitter 2. Een moment van stilte voor onze overleden leden 3. Opening en vaststellen van de agenda 4. Vaststellen van het verslag van de vergadering van april Eventuele mededelingen van het bestuur 6. Vaststellen van het jaarverslag over 2012 met toelichting van de secretaris 7. Rekening en verantwoording over de inkomsten en uitgaven door de penningmeesters 8. Verslag van de kascommissie met voorstel tot het verlenen van decharge aan het bestuur 9. Toelichting op de begroting 2013 en het meerjarenperspectief door de penningmeesters 10. Benoeming van een nieuw lid van de kascommissie 11. Korte toelichting op de activiteiten Bestuursverkiezing. Aftredend zijn Jo Schiffelers, Jo Erkens en Mathieu Offermans. Jo Erkens en Mathieu Offermans zijn niet meer herkiesbaar. Nieuwe bestuursleden: Toetredende leden zijn: Jo Kobben en Kees Hessels 13. Rondvraag 14. Sluiting om uur en daarna nakeuvelen onder het genot van koffie en iets lekkers. Het bestuur.

4 Pagina 4 Concept Verslag Algemene Ledenvergadering 19 april Aanwezige bestuursleden: Hub Dortants (vice-voorzitter), Jo Baur (secretaris), Jo Erkens (penningmeester), Sjef Drabbe (penningmeester) Sjef Born, Mathieu Offermans, Harrie Mulders, Stef Moonen. Aanwezige leden: Jos Welkenhuizen, Jo Neelis, Dre., Mia Erkens, Jan Joosten, Ton Berendsen, Ewald Haan, May Quaedflieg, G, Verreck, L. Paffen-Heuts, J. Jung, Lei Nacken, H. Brouns, Hein Quaedflieg, Co Lauvenberg-Heijnen, C. Kölgen, Wiel Langius, J. Trijbels, Kees Hessels, Jo Nieswand, Peter Wetzels, Jo Paffen, J. Janssens, André Lindeboom, M. Nederpel, H. Dela Haye, Afgemeld: Jo Schiffelers, Gerda Schiffelers, Hans Bilo, Suzanne Schijns, Lei Quaedflieg, Oswald Ortmanns, J.A. Sporken, Frans Bremen, Wim Schoenmaekers, John van den Wildenberg, Wiel Muyrers, Wim Baur, Yvonne Schmitz, Hub Schetters, Joep Haan, Albert Verreck, Wiel Heinrichs. Agendapunten: 1.Opening Algemene ledenvergadering door de vice-voorzitter. De voorzitter is afwezig vanwege ziekte van zijn echtgenote. Vicevoorzitter Hub Dortants merkt op dat er nieuwe vlaggen en banners aangeschaft zijn. In het boekje met agenda en verslagen zijn enkele storende fouten geslopen. O.a. de lijst met activiteiten is weggevallen. Hij kan deze eventueel voorlezen. 2.Herdenking overleden leden, de heren Ed Russel, Ger Robberts, Hans Rietveld, Math van Kan, Ad Gubbels, Rien Geutjens, Hein Goossens en mevrouw Vera Houtman in In 2012, tot aan de jaarvergadering waren dat de heren Sjef Clement en Ton Karhausen. Zij worden in een moment van stilte herdacht. 3.Vaststellen agenda. De vergadering gaat ermee akkoord de voorliggende agenda als zodanig af te handelen. 4.Vaststellen verslag jaarvergadering Hub vraagt aan de aanwezigen om naam en handtekening op de presentielijst te noteren.

5 Pagina 5 Daar er geen op- of aanmerkingen op het verslag zijn, wordt dit met dank aan de secretaris vastgesteld. 5.Mededelingen bestuur: -Het 30-jarig bestaan van OCGL in 2012 wordt na de vergadering ingezet met koffie en koek. -Alle leden ontvangen t.z.t. gratis een door Sjef Born ontworpen jaaragenda In de verkoop 8,00 voor leden (extra exemplaren) en niet-leden 12,50. Portokosten 2,50. Sjef Born presenteert de agenda aan de vergadering. 156 pagina s. Met opmerkelijke Landgraafverhalen. Onderwerpen gekoppeld aan een bepaald seizoen, thema s uit verschillende wijken, kriskras door Landgraaf. Full color. Oplage 500 stuks. Mogelijkheid tot intekenen. 2 exemplaren liggen ter inzage. Aan de leden vanaf Monumentendag uit te delen. Sjef wordt voor zijn vele werkzaamheden aan dit project van harte bedankt. 6.Vaststellen Jaarverslag De secretaris geeft een korte toelichting bij dit verslag. Hij memoreert o.a. aan de werkzaamheden van de onmisbare vrijwilligers, de intensieve samenwerking met de gemeente Landgraaf, met de participanten van het MFC, de scholenprojecten en publicaties. Ook was er tevredenheid over de gestage groei van het aantal leden tot bijna 400. Omdat OCGL een vereniging van vrijwilligers is, waren in de werkzaamheden verantwoorde keuzes noodzakelijk. Daar er geen vragen of opmerkingen zijn, wordt het verslag aldus vastgesteld. 7.Verantwoording over inkomsten en uitgaven door de penningmeester. Jo Erkens neemt hierbij 2011 voor zijn rekening en Sjef Drabbe, de nieuwe 1 e penningmeester per 1 januari 2012, het gedeelte over Enkele opmerkingen bij begroting en resultaat: contributiebetalingen bleven iets achter subsidie gemeente over 2012 al ontvangen verkoop jaarboek valt enigszins tegen

6 Pagina 6 collectie Hamers bij OCGL in de verkoop. Hamersstichting is opgeheven. Boeken en cd s zijn overgegaan naar OCGL. Een bedrag ad. 3000,- is beschikbaar voor eventuele nieuwe uitgaven Hamers. Na 10 jaar gaat het geld, indien nog voorhanden, over in eigendom OCGL. verkoop oude fotoboeken en boekenmarkt leverden nog een mooi bedrag op representatiekosten zijn door de aanschaf van schrijfmappen iets opgelopen administratiekosten door softwarecrash penningmeester waren groter dan begroot geen reserveringen meer voor groot onderhoud. Voorschot door Movare aangepast aan de realiteit voor het gezamenlijk project MFC was 250,- gereserveerd. Dit bedrag was niet nodig afschrijvingskosten pc s: bedrag gereserveerd voor aanschaf nieuwe computers Geen vragen of opmerkingen uit de vergadering. 8.Verslag kascontrolecommissie. Namens de commissie (Ton Berendsen en Ewald Haan) complimenteert dhr. Ton Berendsen de penningmeesters met hun accuratesse. Op uitstekende en zeer professionele wijze werd de boekhouding gevoerd. Hij adviseert de vergadering dan ook om décharge te verlenen. Aldus geschiedt. Het financieel verslag wordt onder dank aan de samenstellers officieel vastgesteld. 9.Toelichting op de begroting Baten zijn er voornamelijk uit verenigingsopbrengsten, boekenverkoop en subsidies. Het grootste gedeelte van de opbrengsten (57%) wordt door de vereniging zelf gerealiseerd. Uitgaven o.a. aan contributies, verzekeringen, archiefkosten, communicatie, ledenactiviteiten, projecten, afschrijvingskosten etc. Daarbij komt nog de post huisvestingskosten als grootste kostenpost. (35%). De investeringskosten zijn te verdelen in duurzame activa (inventaris, apparatuur, computers) en collectie (digitalisering, Bulletin). Op een externe harde schijf worden bestanden opgeslagen.

7 Pagina 7 De begroting 2012 wordt met goedkeuring van de vergadering vastgesteld. Het toekomstperspectief is niet te voorspellen. Verenigingsopbrengsten zullen iets teruglopen. Subsidie kan minder worden, huisvestingskosten kunnen stijgen etc. Het streven is om toch elk jaar een positief resultaat te boeken. 10.Benoeming nieuw lid kascontrolecommissie. Mevr. Gertie Thomas is het nieuw benoemde lid en zal samen met dhr. Ewald Haan de kascontrole 2012/2013 uitvoeren. 11.Activiteiten Streven naar een constante personeelsbezetting van het archief eist een enorme inspanning van bestuur en vrijwilligers. Vrijwilligers nodig voor kruisen en kapellen Digitalisering fotoarchief Wim Smeets is afgerond Excursie 2012 naar Alden Biesen Lezingen Ledenavond 2012 in november met presentatie jaarboek 2012 Monumentendag in september: 4 markten van Landgraaf, agenda 2013 Onthulling bord Rimburg op 16 juni Gezamenlijk project MFC Cursus paleografie Filmavond uit eigen archief in december i.p.v. D r Platkloeb Regionale samenwerking met de andere Heemkundeverenigingen Samenwerking met de gemeente met betrekking tot o.a kasteel Schaesberg en de Landgaaf Advisering bij straatnaamgeving Zichtbaar maken van de Via Belgica Herbestemming monumenten Landgraaf. Samenstellen monumentenlijst Cultuurhistorische waardenkaart. (panden en natuur) Actualisering archeologiekaarten: vindplaatsen en vondsten

8 Pagina 8 12.Bestuursverkiezing. Harrie Mulders is aftredend en herkiesbaar. Geen tegenkandidaten Harrie wordt met applaus herkozen. 13.Rondvraag. André Lindeboom doet de suggestie tot het fotograferen van Landgraafse kunstwerken. Hij zal dat voor OCGL ter hand nemen. Hij wil bovendien de lijst met kunstwerken en hun eventuele eigenaren zo compleet mogelijk aanleveren. Informatie bij de gemeente halen. Peter Wetzels zal nagaan of de wandschildering van Aad de Haas in zijn voormalige woning aan de Baanstraat nog aanwezig is. Mevr. Nederpel deelt mede dat de Oostenrijkse grenssteen, die zich in de hal van het Brandenbergcollege bevond, nu in een parkje te Abdissenbosch te vinden is. Verdere suggesties gaan over een glas-in-loodraam van Gène Eggen te Schaesberg en oude grafstenen in Rimburg. Niets meer aan de orde zijnde, sluit de vice-voorzitter de vergadering, echter niet nadat hij alle aanwezigen bedankt en uitgenodigd heeft voor de gezellige nazit met koffie en koek.

9 Pagina 9 Jaarverslag Bestuurssamenstelling: Voorzitter: Jo Schiffelers, vice-voorzitter: Hub Dortants, secretaris: Jo Baur, penningmeester: Sjef Drabbe, 2 e penningmeester: Jo Erkens. Leden: Sjef Born, Harrie Mulders, Stef Moonen, Mathieu Offermans. 2.Vrijwilligers 2012: Ook in 2012 kon, dankzij de hulp van onze vrijwilligers, veel gerealiseerd worden. Zonder de hulp van onderstaande mensen was het uitvoeren van een aantal geplande activiteiten niet mogelijk geweest. Daarom heel veel dank aan Jean Kölgen, Jo Nieswand, Thea Gielen, John Maassen, Jack Lussenburg, Toon Thomas, Albert Verreck, Jo Odekerken, Loek Leemhuis, Piet Wetzels, Rob Hamers, Andreas Rentzsch, Kitty Gybels, Ger Hanssen, Jan Joosten, Jo Kobben, Riet Nederpel, Gertie Thomas, Pierre Peters, Jo Paffen, Henk Postma, Jan Spiertz, Walter Warzybok, Felicia Jablonka, John Mulders, Gerda Schiffelers, Frans en Lieke Boumans. Ook andere leden verleenden regelmatig hand- en spandiensten. Interne werkgroepen: Slot Schaesberg: Jo Schiffelers, Sjef Born, Hub Dortants, Harrie Mulders, Kees Hessels. Monumentendag: Jo Schiffelers, Sjef Born, Harrie Mulders, Hub Dortants. Vervangen netwerk: Sjef Drabbe, Stef Moonen, en Sjef Born. Redactie jaarboek: Coördinatie Harrie Mulders, Frans en Lieke Boumans. Verder wisselende auteurs. Bulletin: Harrie Mulders, Sjef Born. 3.Overleden leden in 2012: Mevr. Van Gerwen-Rothkrans en de heren Huub Erkens, Ton Karhausen, Jef Clement, Joep Dörenberg, Thijs Spronck, John Mulders. 4.Bezoek studieruimte en website: In de loop van het verenigingsjaar 2012 bezochten op woensdag- en zaterdagmiddagen ruim 2000 bezoekers de studieruimte.

10 Pagina 10 De website werd ruim keer (in 2011 ruim keer) bezocht. De Heemkundevereniging kon zich hierbij verheugen op een levendige belangstelling uit binnen- en buitenland. De heren Hub Dortants en Jo Schiffelers probeerden ook nu weer op heel wat hulpvragen van leden, verenigingen, stamboomonderzoekers, studenten en andere geïnteresseerden een passend antwoord te vinden. Niet alleen via de eigen website is de inventaris van ons studiecentrum te raadplegen, maar ook via de openbare bibliotheek Landgraaf. 5.Leden: Aan het eind van het kalenderjaar 2011 bedroeg het aantal contributiebetalende leden 391. Eind 2012 waren dat er 397. Een gestage, constante groei. Wij wachten vol spanning op het vierhonderdste lid. Jongeren en scholen hebben ook in 2012, zij het in bescheiden mate, de weg weten te vinden naar ons documentatiecentrum. Het overgrote deel van onze leden heeft echter Abraham al gezien. Kortom, in 2012 kon het OCGL als nuttig en laagdrempelig kenniscentrum zich verheugen in een gestaag toenemende naamsbekendheid, 6.Bestuursoverleg: Regulier bestuursoverleg vond plaats op zaterdag 28 januari, 9 maart, 14 april,14 juli, 18 augustus, 20 oktober, 10 november en 8 december. Vrije discussiebijeenkomsten waren er op 18 februari, 31 maart, 16 juni, 6 oktober en 24 november. Vaste terugkerende agendapunten waren o.a. kasteel Schaesberg, Monumentendag, vrijwilligerswerk, vervangen netwerk, samenwerking met andere verenigingen en lezingen. 7.Activiteiten in 2012 In 2012 bestond de Heemkundevereniging 30 jaar. Er werden geen grote feestelijkheden gehouden. Door een werkgroep werd wel een speciale agenda samengesteld die de leden gratis hebben ontvangen. Ook 2012 werd gekenmerkt door een rijk aanbod aan activiteiten. De samenstelling van dit aanbod was een gevolg van bewuste keuzes die het bestuur maakte.

11 Pagina 11 Donderdag 9 februari: lezing door Sjef Born over het Romeins verleden van Heerlen. Een wandeling door Romeins Heerlen waarbij door middel van een PowerPointpresentatie o.a. de Via Belgica en de Thermen aan bod kwamen. Een druk bezochte, zeer interessante lezing. Dinsdag 22 maart: lezing over het thema Bokkerijders, historisch feit of mythe door Jos Meuwissen. Ook deze lezing, waarop de verschillende interpretaties van het fenomeen Bokkerijders belicht werden, was druk bezocht. Op 4 april kreeg de Heemkundevereniging Landgraaf de beschikking over een nieuwe vlag, 2 beachvlaggen en 1 banier. Donderdag 19 april: Algemene Ledenvergadering bedoeld als Jaarvergadering. Agendapunten waren o.a.: het jaarverslag 2011 van de secretaris, de verantwoording over inkomsten en uitgaven door de penningmeester, de toelichting op de begroting Mevrouw Gertie Thomas werd gekozen als nieuw lid van de kascontrolecommissie. De herverkiezing van Harrie Mulders als bestuurslid geschiedde met applaus. De vice-voorzitter kon met een tevreden gevoel, dat door de aanwezigen gedeeld werd, de vergadering sluiten. Donderdag 24 mei: lezing van mevrouw Truus Roks over het Oude Schrift. Paleografie als de onmisbare wetenschap bij het ontcijferen van oude, geschreven bronnen. Zondag 10 juni: afsluiting van gezamenlijke MFC-project Olympische Spelen. De bijdrage van het OCGL aan dit project was bescheiden en beperkte zich tot hand- en spandiensten. Wederom een zeer geslaagd en druk bezocht evenement, niet in de laatste plaats door het prachtige weer.

12 Pagina 12 Zaterdag 16 juni: In Rimburg werd door wethouder Harry Erkens een bord onthuld dat informatie verschaft over het Romeinse verleden van Rimburg. Na de onthulling vond er nog een klein Romeins event plaats op de speelplaats van de voormalige basisschool. Het evenement was voornamelijk bedoeld voor kinderen terwijl er in de zaal van D r Eck een expositie te zien was en de Archeologische Werkgroep Landgraaf en de Verein für Denkmalpflege und Landschaftsschutz e. v.im Kreis Heinsberg aanwezig waren met Romeinse voorwerpen uit Rimburg. De Heemkundevereniging Landgraaf heeft in de persoon van Sjef Born gezorgd voor de teksten en de afbeeldingen. Op 23 juni was de jaarlijkse excursie voor leden. Daarbij werd een bezoek gebracht aan de Commanderij Aldenbiesen van de Duitse Orde vanwege de binding met het adellijk geslacht Van Schaesberg. Deskundige gidsen gaven een rondleiding door het hele complex. Het tweede dagdeel werd doorgebracht in Maastricht. Op 27 juni werd de website Via Belgica Digitales geopend in Sint Gerlach te Valkenburg. Gedeputeerde Lebens verrichtte de onthulling van de website. Heemkundevereniging Landgraaf heeft in de persoon van Sjef Born de teksten, de afbeeldingen en de achtergrond verzorgd voor het Romeinse verleden van Landgraaf. Het vrouwengraf aan de Hereweg en Rimburg vormen een van de 40 ankerpunten langs de Romeinse weg van Maastricht naar Rimburg. Zaterdag 18 augustus: vrijwilligersactiviteit in de vorm van een gezellig etentje in het Mareveld te Schimmert, aangeboden aan de vele vrijwilligers van onze Heemkundevereniging als bedankje voor hun belangeloze inzet en werkzaamheden. Zaterdag 18 september: Landelijke Monumentendag met als onderwerp de vier markten van Landgraaf, t.w. de Oude Markt van Ubach over Worms, het Sunplein, Op de Kamp en de markt in Schaesberg. Sjef Born stelde een zeer mooie brochure over deze vier markten samen. De opening van de fototentoonstelling in de Parochiezaal werd verricht door wethouder Harry Erkens. Op de dag zelf konden alle leden de OCGL-agenda 2013 b.g.v. het 30- jarig bestaan gratis afhalen. Ook werd die dag de CD met alle gedigitaliseerde edities van het Bulletin gepresenteerd.

13 Pagina 13 Het is de bedoeling om jaarlijks, tijdens de nationale Monumentendag, enkele parels uit het cultuurhistorisch erfgoed van Landgraaf onder de aandacht te brengen. Sjef Born stond, samen met de werkgroep, weer garant voor de uitgave van een prachtig boekwerk in de serie Kijk op Landgraaf, waarin deze plaatselijke monumenten beschreven werden. In de parochiezaal was tevens met deze monumenten als onderwerp een expositie ingericht, terwijl in de kantine van het MFC een boekenmarkt van Limburgensia georganiseerd was. Donderdag 25 oktober: lezing over de Limburgse Mergelgrotten door dhr. Wiel Miseré. Een boeiend verhaal over de geologie, de winning, het gebruik van de kalksteen en de groeven. D.m.v. een PowerPointpresentatie werd een bezoek gebracht aan een ondergrondse mergelgroeve. Op 27 oktober heeft Sjef Born namens de Heemkundevereniging Landgraaf een rondleiding door Rimburg verzorgd voor de leden van het LGOG. Aangezien zich 75 deelnemers aangemeld hadden in het voortraject werd ondersteuning gevonden in de personen van Martin van der Weerden, voorzitter van LGOG Parkstad en Hans Bilo, lid van onze vereniging en lid van het Bakkes in Rimburg. Vrijdag 16 november: verenigingsavond voor de leden in het MFC An d r Put te Waubach. Presentatie van het Jaarboek 2012, waarvan het eerste exemplaar werd aangeboden aan wethouder Harry Erkens. Eregaste was mevrouw Hanna Geervliet die als jong meisje tijdens de 2 e W.O. enige tijd in Waubach doorbracht. De verschillende auteurs van het jaarboek lichtten hun verhalen toe. De avond werd muzikaal opgeluisterd door het trio van May Quaedflieg en Wiel Smeets met zijn wiener. Het buffet was wederom uit de kunst. Met dank aan Mathieu Offermans. Donderdag 13 december: filmavond met beelden uit het omvangrijke eigen archief. Tijdsbeelden uit de jaren zestig in het kader van de totstandkoming van de gemeente Landgraaf, Rimburg in de jaren vijftig en na de pauze werd Nieuwenhagen in de jaren vijftig gepresenteerd.

14 Pagina 14 8.Samenwerking met de gemeente Landgraaf. Minimaal twee keer per jaar is er overleg met de betrokken ambtenaren en met wethouder Erkens. Aan dit overleg wordt deelgenomen door Jo Schiffelers en Sjef Born. De vereniging is o.a. door middel van actieve deelname of als kenniscentrum betrokken bij: Herstel van de Landgraaf Herbouw van kasteel Schaesberg Straatnaamgeving en gebiedsaanduiding De Romeinse weg Het Romeins Evenement Rimburg Aanwijzing van monumenten inclusief herbestemming Opstellen nieuwe welstandsnota en de plaats van monumenten en beeldbepalende panden daarin Erfgoednota van de gemeente Landgraaf Advisering bij archeologisch onderzoek Aanleveren tekst en foto s voor een informatiebord over het Romeins verleden van Rimburg. 9.Samenwerking met andere verenigingen en instanties in en buiten Landgraaf. De Heemkundevereniging beheert de archieven van een aantal Landgraafse verenigingen. Het OCGL ondersteunt bovendien verenigingen die onderzoek doen naar hun verleden, ordent en completeert daar waar mogelijk hun archieven en verleent hulp bij het voorbereiden van publicaties. Een bijdrage werd geleverd aan het MFC-project Olympische Spelen. Dit project, tot stand gekomen in samenwerking met alle bewoners van het multifunctioneel centrum An de Voeëgelsjtang, werd op zondag 10 juni in de straten rond het MFC afgesloten met een sportmanifestatie voor de schooljeugd.

15 Samenwerking was er o.a. met: Pagina 15 Project MFC met alle participanten in het MFC An de Voeëgelsjtang Uitwisseling met de Heimatsverein Baesweiler en met name met de genealogische werkgroep Gemeentearchief Landgraaf Rijksarchief Maastricht Parochie Nieuwenhagerheide Samenwerking met Fontis Rodensis Kerkrade o.a. door het beheren van een deel van haar collectie Afdeling Limburg van de Nederlandse Genealogische Vereniging door het beheer van de collectie die zich in de archieven van het OCGL bevindt Het Limburgs Geschiedkundig en Oudheidkundig Genootschap (L.G.O.G) De onlangs opgeheven Hamersstichting door het beheren van haar archief De Archeologische Werkgroep Landgraaf De Stichting Kruisen en Kapellen De Koninklijke Fanfare Aloysiana in verband met het samenstellen van een brochure ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de fanfare Omroep Landgraaf Commissie Naamgeving Openbare Ruimte: Dhr. Hub Dortants heeft namens het bestuur zitting in deze commissie. Organisatie, agenda en tijdstippen van deze vergaderingen lopen via de gemeente Landgraaf. Stichting MFC: Aan de bestuursvergaderingen van de Stichting Multi Functioneel Centrum werd zoveel mogelijk deelgenomen door Jo Schiffelers, terwijl het gebruikersoverleg bezocht werd door Hub Dortants en Sjef Drabbe. Jo Baur was aanwezig bij het overleg MFC-project Olympische Spelen.

16 Pagina 16 Participanten in de Stichting MFC: Vrije Akademie ZOM Peuterspeelzaal Ukkepuk Muziek- & dansschool SMK Heemkunde Landgraaf Basisschool Op gen Hei BSO De Tovertuin Parochiehuis H.H. van Jezus In 2012 werd onder de naam Olympische Spelen voor het derde opeenvolgende jaar een project opgestart waarin alle genoemde participanten, gecompleteerd met de jeugdfanfare Eendracht Nieuwenhagerheide een gezamenlijke activiteit organiseerden. Doel was hierbij het bevorderen van de onderlinge samenwerking. De cultuurcoördinator van de gemeente Landgraaf, mevr. De Weerdt, nam daarbij de initiatieven. Voor 2013 zijn nog geen nieuwe plannen bekend. Genealogische werkgroep Waubach: Met uitzondering van juli, augustus en september, kwam deze werkgroep elke eerste zaterdag van de maand bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten werden de laatste plaatselijke ontwikkelingen en publicaties op genealogisch gebied uitgewisseld. Vooral in 2012 was een afnemende belangstelling en deelname aan de werkgroep duidelijk merkbaar. Besloten werd om de werkgroep op te heffen. De mogelijkheid om op de eerste zaterdag van de maand minder formeel gesprekken met elkaar te voeren, blijft bestaan. Cursus Paleografie: De cursussen Paleografie werden in onze eigen ruimten gegeven door Jan Spiertz. De coördinatie rustte bij Stef Moonen. Elke derde dinsdag van de maand van tot uur. D r Platkloeb: In 2012 kwamen de leden van D r Platkloeb bij elkaar op donderdagavond van tot uur en wel op de volgende data: 26 januari, 23 februari, 29 maart, 26 april, 31 mei, 26 juli, 27 september en 22 november.

17 Pagina 17 In april verzorgden Harrie Mulders en May Quaedflieg namens d r Platkloeb een mooie middag voor de Zonnebloem, afdeling Nieuwenhagen. Op 31 mei werd door beide heren een tweede middag verzorgd in de Calshof. Van deze lezing is een DVD gemaakt voor het archief. Overleg Heemkundevereniging in Parkstadverband: Drie keer per jaar neemt OCGL deel aan een overleg tussen de Heemkundeverenigingen uit Parkstad. Deze bijeenkomsten worden gehouden in de studiezaal van het OCGL. Men wisselt ideeën uit, kijkt naar gezamenlijke activiteiten en bespreekt de laatste ontwikkelingen op archiefgebied. Nu wordt er gewerkt aan een mogelijkheid om beeldmateriaal digitaal beschikbaar te stellen. Een van de Heemkundeverenigingen organiseert de jaarlijkse Heemkundedag, waarop, naast een kijkje in de keuken van de organiserende vereniging, ook een gezamenlijk thema besproken wordt. Bovendien een gelegenheid om te netwerken en vaak is een excursie of lezing in het programma opgenomen. Vrijwilligers: De vele en veelzijdige activiteiten die het OCGL ontplooit, zouden onmogelijk zijn zonder hardwerkende vrijwilligers. Hand- en spandiensten werden verricht door een dertigtal vrijwilligers, die op dinsdag- en vrijdagochtend of op woensdag en zaterdag actief bezig waren in het archief. De vrijwilligersavond op 18 augustus als blijk van waardering was dan ook volledig op zijn plaats. Publicaties in 2012: CD met alle publicaties van het Bulletin Brochure Monumenten te Kijk, deel 7, in de serie Kijk op Landgraaf in het kader van Monumentendag Jaarboek 2012 Jubileumagenda 2013 in het kader van 30 jaar OCGL

18 Pagina 18 Het Jaarboek 2012 kwam tot stand met bijdragen van mevrouw Hanna Geervliet en eigen leden. De presentatie ervan vond plaats op de verenigingsavond van vrijdag 16 november. Oplage 400 exemplaren. Een zeer aantrekkelijke uitgave met een verscheidenheid aan artikelen: Historie familie Van der Bolt Leentje Borghans uit Rimburg op missie in China (deel 2) Sterfte in de Nederlanden en de Lakigigar-uitbarsting van Van Kapsalon Spaetgens naar Kapsalon Meens Hanna Geervliet-Van der Velde De familie Cerfontaine Adriaens BV Terechtstellingsplaatsen Bokkerijders in de regio Landgraaf. In de serie Kijk op Landgraaf verscheen van de hand van Sjef Born en de daarvoor ingestelde werkgroep bij gelegenheid van Monumentendag 2012 het boekwerk Monumenten in Landgraaf nader belicht. De Landgraafse monumenten die nader belicht werden waren de oude markt in Ubach over Worms, het Sunplein, de markt in Op de Kamp en de markt in Schaesberg. Tevens tekende Sjef voor de totstandkoming van de jubileumagenda 2013 met opmerkelijke verhalen uit de geschiedenis van Landgraaf. Het Bulletin, ons verenigingsblad, verscheen elk kwartaal. Een veelheid en verscheidenheid aan onderwerpen werd in de verschillende Bulletins beschreven door diverse auteurs. Enkele titels: Het zangduo Maggy en May Dederich van Strijthagen überfällt Setterich Deel III. Openbare school te Nieuwenhagen t Koelmuseum in Heële Margraten Memorial Concert Voetballer Paul Nellissen H. Hartschool Nieuwenhagerheide

19 Publiciteit: Pagina 19 Met medewerking van Jack Lussenburg werden regelmatig artikelen geplaatst in de regionale weekbladen en op de plaatselijke kabelkrant. Elke drie weken verscheen er in het parochieblad voor de parochies H. Hart van Jezus, Nieuwenhagerheide en H. Familie, Schaesberg een artikel waarvoor Jo Schiffelers zorg droeg. De website werd wekelijks geactualiseerd en er werd bovendien gebruik gemaakt van sociale netwerken als Hyves en Facebook. Webmaster is Jo Schiffelers. Bijzondere projecten: Om de toegankelijkheid tot het heemkundearchief te vergroten liet het OCGL de documenten van de Schepenbank Schaesberg digitaliseren. Eind 2012 werd nog een opdracht verstrekt voor een aanvullende digitalisering van documenten in het rijksarchief die betrekking hebben op Landgraaf. Eerder werd al in eigen beheer het gedeelte aanwezig in het archief van de gemeente Landgraaf gedigitaliseerd. Omroep Landgraaf verzorgde een aantal uitzendingen met door de Heemkundevereniging beschikbaar gesteld materiaal. Het OCGL is bovendien partner in het herbouwproject Kasteel Schaesberg. Over dit megaproject vindt zowel intern als extern overleg plaats. In dit overleg is de Heemkundevereniging een onmisbare partner.

20 Pagina 20 Meerdere keren heeft overleg plaatsgevonden met de gemeentelijke projectleider Aryan Klein en Jo Nievelstein. Daarnaast zijn door Sjef Born en Jo Schiffelers extra lezingen gegeven en informatie verstrekt. Eind november 2012 bracht een bestuursafvaardiging een bezoek aan de projectlocatie en was ook aanwezig bij de opening van het informatiecentrum in de voormalige school in de Kakert. De interne projectgroep bestaat uit de heren Sjef Born, Jo Schiffelers, Harrie Mulders, Hub Dortants en Kees Hessels. De interne projectgroep heeft voor 2013 een nieuwe uitgave in voorbereiding genomen over de rijke geschiedenis van het slot Schaesberg. Voor dit project werd van de gemeente Landgraaf een extra subsidie verkregen, omdat dit project ook betrekking heeft op het onderwijs en de gidsen die op het kasteeleiland rondleidingen gaan geven. Dit boek zal het eerste zijn in een serie zodat uiteindelijk een compleet naslagwerk beschikbaar is over het kasteel, de hoeve, de adellijke familie, de kerk van Schaesberg, de kapellen in Leenhof en Palemig etc. In de externe werkgroep Landgoed Kasteel Schaesberg hebben o.a zitting de heren Aryan Klein, Jo Nievelstein en Kees Hessels. Ook wordt het project Michaelkerk in het Eikske van het Cuypersgenootschap door het OCGL ondersteund. Collectie: De inmiddels zeer uitgebreide en unieke collectie werd ook in 2012 actueel gehouden door het aanschaffen van nieuwe uitgaven en acquisitie bij verenigingen en particulieren. Het aantal items in de bibliotheek is de gepasseerd. De archieven van lokale historici als Karel Specker, Hein Goossens en Jacob Jongen zijn geheel of gedeeltelijk in handen gesteld van de Heemkundevereniging. De collectie Jongen zal nog in omvang toenemen.

21 Pagina 21 Tot slot: Het verenigingsjaar 2012 werd afgesloten met een tevreden gevoel. Ook nu weer kon dankzij het nijvere werk van onze onmisbare vrijwilligers veel aangepakt en gerealiseerd worden. Heemkunde Landgraaf is een nog steeds groeiende en bloeiende vereniging. Ze vormt een levendig, sociaal onderdeel van de Landgraafse samenleving, waarbij ze belangstellenden niet alleen helpt bij een terugblik in het verleden, maar tevens een perspectief op de toekomst opent. Het jaar 2013 zal o.a. in het teken staan van intensieve bemoeienis bij de herbouw van kasteel Schaesberg door middel van vooral kennisoverdracht. Met al haar activiteiten, zoals ook nu weer in dit jaarverslag beschreven, heeft het OCGL haar bestaansrecht binnen de Landgraafse gemeenschap dubbel en dwars aangetoond. Onthulling informatiebord in Rimburg op 16 juni 2012

22 Pagina 22 Overzicht activiteiten Studiecentrum Het studiecentrum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van tot uur. In overleg met H. Dortants is het regelmatig mogelijk om eerder toegang te krijgen. Dit geldt niet voor de zaterdagen waarop bestuursvergaderingen (formeel en informeel) worden gehouden. Bestuursvergadering (formeel) van tot uur op zaterdag: 12 januari maart april juni augustus oktober november december 2013 Bestuursvergadering (informeel) van tot uur op zaterdag: 16 februari mei juli september november 2013 Werkgroep kasteel Schaesberg en Monumentendag van tot op zaterdag: 19 januari februari maart april mei juni juli augustus oktober 2013

23 Pagina 23 Informatiebijeenkomst genealogen Elke eerste zaterdag van de maan van tot bestaat voor de leden van de voormalige genealogische werkgroep Waubach en genealogen van de vereniging de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en bijgepraat te worden over ontwikkelingen en aanwinsten. Platkloeb De leden van D r Platkloeb komen in principe elke laatste donderdag van de maand bij elkaar. Cursus Paleografie op dinsdagavond 15 januari februari maart april mei juni september oktober november december 2013 Lezingen in de parochiezaal vanaf tot circa januari 2013 Kitty Jansen-Rompen: Carnaval 28 februari 2013 Aryan Klein en Jo Nievelstein: herbouw van kasteel Schaesberg 21 maart 2013 Rombout Nijssen: bezit en eigendom in de 14 e tot 18 e eeuw 23 mei 2013 Klaus Peschke: Alsdorf Oktober 2013 François van Gehuchten: bokkenrijders 21 november 2013 Lei Heijenrath: Frans Corneli Andere activiteiten 18 april 2013 algemene ledenvergadering van tot uur Juni/juli 2013 nieuw boek over kasteel Schaesberg 22 juni 2013 excursie naar Aken met rondleiding 17 augustus 2013 avond voor de vrijwilligers van de vereniging

24 Pagina september 2013 vanaf uur Open Monumentendag tentoonstelling en presentatie themabrochure 15 november verenigingsavond met presentatie jaarboek november uur presentatie van het fotoboek 2013 Nieuwenhagen 12 december 2013 filmavond met oude beelden

25 Pagina 25 Projecten Boekenserie over kasteel Schaesberg, zijn bewoners en andere belangrijke zaken Herbouw van kasteel Schaesberg Jaarlijkse monumentendag Evaluatie Welstandsbeleid en het Monumentenbeleid van de gemeente Landgraaf Jaarlijks project met de gebruikers van het MFC An de Voeëgelsjtang Romeinse weg door Landgraaf en Romeins Event Rimburg Beschrijven van de pandengeschiedenis met bewoners van Schaesberg, Nieuwenhagen en Ubach over Worms Actualisering van de archeologische advies- en waardenkaart Erfgoedbeleid van de gemeente met als nieuw wettelijk verplicht onderwerp Cultuurhistorie Digitaliseren bronnen en documenten Aanschaf server met computers voor opslag digitale bestanden Communicatie Het Bulletin. Elk kwartaal verschijnt het ledenblad Het Bulletin. Met ingang van 2012 wordt dit ook digitaal, als pdf, toegezonden. In dat geval ontvangt men geen papieren exemplaar meer. Alle uitgaven van Het Bulletin zijn inmiddels gedigitaliseerd en op CD te koop. Digitale nieuwsbrief. Voor bijzondere activiteiten, lezingen etc. wordt een digitale nieuwsbrief verzonden. Brochure Wie zijn wij, wat doen wij. Deze brochure, voor nieuwe leden en geïnteresseerden, worden regelmatig aangepast. Moderne media Website. De website wordt nagenoeg wekelijks geupdated. Naast informatie over vereniging en collectie zijn er veel links naar andere websites en is het beperkt mogelijk om gegevens te downloaden. De vereniging is ook te vinden op Hyves en is actief op Facebook

26 Pagina 26 Lokale bladen, Omroep Landgraaf. Regelmatig wordt van deze media gebruik gemaakt voor het plaatsen van informatieve artikelen en wordt meegewerkt aan uitzendingen. Overleg en samenwerking met anderen Regionaal overleg Drie tot vier keer per jaar met de Heemkundeverenigingen uit Parkstad. Op 11 mei vanaf uur is er een regionale bijeenkomst van de besturen van de Heemkundeverenigingen in Zuid Limburg. Incidenteel is er overleg c.q. contact met Heemkundeverenigingen buiten de landsgrenzen zoals Baesweiler en Henri Chapelle Gebruikersoverleg Periodiek overleg tussen de gebruikers van het MFC Drie tot vier keer per jaar overleg met het bestuur van de Stichting MFC Periodiek overleg met wethouder H. Erkens

27 Pagina 27 Waar en ter ere waarvan werd dit geplaatst? Wie het weet mag het zeggen!

28 Pagina 28

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015.

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015. Overzicht activiteiten 2015. Studiecentrum Het studiecentrum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In overleg met H. Dortants is het regelmatig mogelijk om eerder toegang

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail: heemkundelandgraaf@gmail.com www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden: woensdag en zaterdag van

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail: heemkundelandgraaf@gmail.com www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden: woensdag en zaterdag van

Nadere informatie

Jaarvergadering OCGL 2014

Jaarvergadering OCGL 2014 Jaarvergadering OCGL 2014 Algemene ledenvergadering Datum: donderdag 24 april 2014 Tijd: 19.30 uur Plaats: Verenigingscentrum: An de Voeëgelsjtang 12 HEEMKUNDE LANDGRAAF (OCGL) Oudheidkundig Cultuurhistorisch

Nadere informatie

Jaarvergadering OCGL 2015

Jaarvergadering OCGL 2015 Jaarvergadering OCGL 2015 Algemene ledenvergadering Datum: donderdag 16 april 2014 Tijd: 19.30 uur Plaats: Verenigingscentrum: An de Voeëgelsjtang 12 HEEMKUNDE LANDGRAAF (OCGL) Oudheidkundig Cultuurhistorisch

Nadere informatie

Uitnodiging ledenvergadering 2016

Uitnodiging ledenvergadering 2016 Uitnodiging ledenvergadering 2016 Hierbij nodigen wij onze leden uit voor de algemene ledenvergadering 2016 die gehouden zal worden op donderdag 14 april 2016 om 19.30 uur in de parochiezaal bij ons verenigingscentrum

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail : heemkundelandgraaf1982@gmail.com Website : www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden:

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail : heemkundelandgraaf1982@gmail.com Website : www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden:

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail : heemkundelandgraaf1982@gmail.com Website : www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden:

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Heemkundevereniging Landgraaf

Jaarrekening 2015 Heemkundevereniging Landgraaf Heemkundevereniging Landgraaf Jaarrekening 2015 Heemkundevereniging Landgraaf Jaarrekening 2015 HKVL pagina 1 Heemkundevereniging Landgraaf Vestiging Voorzitter Secretaris Penningmeester An de Voeëgelsjtang

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf. Sinds Jaarrekening Jaarrekening 2016 HKVL Pagina 1

Heemkundevereniging Landgraaf. Sinds Jaarrekening Jaarrekening 2016 HKVL Pagina 1 Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 HKVL Pagina 1 Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Vestiging Voorzitter Secretaris Penningmeester An de Voeëgelsjtang 12,

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Financieel jaaroverzicht 2012

Financieel jaaroverzicht 2012 Financieel jaaroverzicht 2012 Opgesteld: maart 2013 door Armin Hamers Hieronder een uitsplitsing van alle financiële transacties in 2012 per item: Af Bij 959 Huur 79 Contributie en giften 3213 Subsidie

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht)

Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 (inclusief financiel inzicht) Jaarplan Vereniging Oud Valkenburg 2012 Inleiding Met die jaarplan geeft het bestuur van de Vereniging Oud Valkenburg aan wat de plannen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013

JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september en 12 december) Afmelding vrijwilligers in 2013 Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2013 In 2013 worden 5 vergaderingen gehouden (24 januari, 12 maart, 30 mei, 5 september

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Pagina 1 van 9 Inhoud Inleiding... 4 Aanleiding... 4 Betrokkenen... 4 Geldigheidsduur... 4 Publicatie... 4 Organisatie... 4 Rechtspersoonlijkheid....

Nadere informatie

Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg.

Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg. Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg. Verslag jaarvergadering over het verenigingsjaar 2010. Gehouden op dinsdag 25 januari 2011. Plaats: Maastricht-Airport. Aviation Competence Centre. Leeuwenborgh Opleidingen.

Nadere informatie

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen.

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen. TC De Viskoerier Jaargang 36 Nummer 2 jan. 2016 www.terracollinaria.nl Verslag jaarvergadering Terra Collinaria 15-januari 2016. Afgemeld: Nic Luijten, Hans Mommer, Remy Meertens en Hub Hartmans. Aanwezig:

Nadere informatie

Heemkundekring Engelbrecht van Nassau

Heemkundekring Engelbrecht van Nassau Heemkundekring Engelbrecht van Nassau Beleidsplan Heemkundekring Engelbrecht van Nassau PERIODE 2016-2020 Vastgesteld in de bestuursvergadering van woensdag 10 februari 2016 Bekrachtigd in de algemene

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN

JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN JAARVERSLAG 2011 VERENIGING OUD ENKHUIZEN Bestuur Het bestuur was in 2011 als volgt samengesteld: Dhr. K.E. Koeman voorzitter Dhr. E. Lijnzaad vice-voorzitter *) Mw. J. Albers secretaris Dhr. J. Koekkoek

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Jaarvergadering Lasgroep Zuid Limburg.

Jaarvergadering Lasgroep Zuid Limburg. Jaarvergadering Lasgroep Zuid Limburg. Verslag jaarvergadering Lasgroep Zuid limburg over het verenigingsjaar 2016. Gehouden op vrijdag 20 Januari 2017. Plaats: Ontmoetings Centrum Jabeek. Gaatstraat 1

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Verbouwing en inrichting gebouw Het jaar 2017 kenmerkte zich vooral door de ingrijpende verbouwing en inrichting van het mooie pand in de Kerkstraat.

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Geschiedenis online prijs

Geschiedenis online prijs Geschiedenis online prijs PeelenMaasNet doet mee aan de verkiezing van de beste historische website en app, de Geschiedenis Online Prijs. Er worden 2 prijzen uitgereikt: de Juryprijs en de Publieksprijs.

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

Werkgroep Historie Leunen

Werkgroep Historie Leunen Jaarverslag 2017 Werkgroep Historie Leunen Werkgroep Historie Leunen Contact informatie: Telefoon nummer 0478-586941 Rooynet.nl/werkgroephistorieleunen/collectie-indeling info@werkgroep-historie-leunen.nl

Nadere informatie

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel.

Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Het (Boxtels) landschap is de leesbare biografie van Boxtel. Erfgoednota gemeente Boxtel COMMUNICATIE Erfgoednota communicatie gemeente Boxtel 1 Inleiding en leeswijzer Boxtel is een prachtige gemeente

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Lezingen 5 Workshops 6 Cursussen Cursus paleografie voor beginners 8 Inleiding Ook

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1.

Na de ALV (ca. 20 minuten) en de pauze volgt de lezing: Olympisch Amsterdam door de heer Martin Ribbens. Agenda Algemene Leden Vergadering. 1. Hierbij nodig ik u uit tot het bijwonen van de Algemene Leden vergadering (ALV) van de ACHV die zal worden gehouden op dinsdag 10 maart 2015, in Huize Antonius Kamperfoelieweg 207 Amsterdam. Aanvang 20.00

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' maart 2019 - Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 11 maart: heem-natuur dinsdag 19 maart: heem ALGEMENE LEDENVERGADERING Vooruitblik

Nadere informatie

Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe

Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe Algemene gegevens Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe RSIN : 816512103 KvK: 40271212 ANBI-beschikking: 23-9-2011, nr. 80028 Secretariaat:

Nadere informatie

Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017

Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017 Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017 Josien de Jonge opent als voorzitter deze vergadering en heet alle aanwezigen van harte welkom. De secretaris leest als eerste de namen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Verder hebben we samen met de Gemeente Zoetermeer de activiteiten rondom Monumentendag, met als thema Europa, georganiseerd. In t Nieuwe Huys was

Verder hebben we samen met de Gemeente Zoetermeer de activiteiten rondom Monumentendag, met als thema Europa, georganiseerd. In t Nieuwe Huys was Jaarverslag 2018 1 Inleiding Het jaar 2018 was voor de vereniging een succesvol jaar, het was het eerste volle jaar in de nieuwe pand t Nieuwe Huys aan de Dorpsstraat 132 te Zoetermeer. De kinderziekten

Nadere informatie

RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur. Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november Opening

RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur. Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november Opening RKSV MIERLO-HOUT Hoofdbestuur Notulen Algemene Ledenvergadering van 23 november 2015 1. Opening De voorzitter opent om 20.00 uur de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2015 en heet iedereen welkom.

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012/2013

Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012/2013 Balans en resultatenoverzicht Jaarverslag 2012/2013 Publicatie verslag. Geertruidenberg 27-2-2014 Mevr. W.P.M. van Beijsterveldt-Nieuwenhuijsen penningmeester ANBI - erkenning G-80028 Bestuursamenstelling:

Nadere informatie

Vereniging Oud-Scherpenzeel neemt nieuw documentatiecentrum in gebruik. Opening en Open Huis tijdens Monumentendag.

Vereniging Oud-Scherpenzeel neemt nieuw documentatiecentrum in gebruik. Opening en Open Huis tijdens Monumentendag. Vereniging Oud-Scherpenzeel neemt nieuw documentatiecentrum in gebruik. Opening en Open Huis tijdens Monumentendag. Het Koetshuis, het nieuwe onderkomen van Ver.Oud-Scherpenzeel. Regelmatig publiceert

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST Het bestuur De stichting heeft een bestuur bestaande uit een oneven aantal leden met een minimum aantal van 5 personen. Bestuursleden

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud)

WERKPLAN 2014. Geplande tentoonstellingen 2014 (onder voorbehoud) 1 WERKPLAN 2014 1 COLLECTIE Beheer en behoud collectie. Het hele jaar door worden de gebruikelijke voorzorgs- en controlemaatregelen genomen. Het klimaat (de luchtvochtigheid en de temperatuur) worden

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN

AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN Plaats: Marishuis 27 juni 2016 Tijd: 14 uur Deelnemers: Leo Ewals (LE) vz. Jan Paul Bevoort (JB) Petra Thijssen (PT) penn. Harrie Joosten (HJ) secr.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 In 2016 worden 4 vergaderingen gehouden (17 maart, 26 mei, 29 september en 15 december).

JAARVERSLAG 2016 In 2016 worden 4 vergaderingen gehouden (17 maart, 26 mei, 29 september en 15 december). Stichting Heemkunde Hegelsom Opgericht 25 september 2009 Secretariaat: Past. Debijestraat 34 5963 AG Hegelsom JAARVERSLAG 2016 In 2016 worden 4 vergaderingen gehouden (17 maart, 26 mei, 29 september en

Nadere informatie

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat?

Genealogie voor Beginners. Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? O C G L Genealogie voor Beginners O C G Ik wil mijn familiegeschiedenis onderzoeken. Hoe doe ik dat? Even voorstellen: Jo Schiffelers, voorzitter Heemkundevereniging Landgraaf L Systemen en termen Genealogie/Stamboom

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

Geschied- en Oudheidkundige Kring van Stad en Land van Breda DE ORANJEBOOM opgericht in 1948 onder de zinspreuk Ex arbore fructus.

Geschied- en Oudheidkundige Kring van Stad en Land van Breda DE ORANJEBOOM opgericht in 1948 onder de zinspreuk Ex arbore fructus. Geschied- en Oudheidkundige Kring van Stad en Land van Breda DE ORANJEBOOM opgericht in 1948 onder de zinspreuk Ex arbore fructus Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 1 !!!! Geschied!en!Oudheidkundige!!Kring!!van!Stad!en!land!van!Breda!!

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Wie helpt. project De Bloesemgaard. Beste lezer,

Wie helpt. project De Bloesemgaard. Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr.21-4 e JAARGANG uitgave nr.3 van 2015 opmaak: mei 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en WOK)

Nadere informatie

JAARVERSLAG HKD MAART 2016

JAARVERSLAG HKD MAART 2016 JAARVERSLAG HKD 2015 15 MAART 2016 Verslag van het bestuur Het jaar 2015 stond voor het bestuur in het teken van het gestalte geven van onze vereniging en het uitvoeren van onze doelstelling. Historische

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP

LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP JAARVERSLAG 2018 April 2019 1. Bestuur Het Lewis Carroll Genootschap is opgericht in 1976 maar heeft na een actieve periode ruim 30 jaar een slapend bestaan geleid. In 2016 is

Nadere informatie

www.ehbomiddelburg.nl

www.ehbomiddelburg.nl KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN Programma Herhalingslessen Seizoen 2014 2015 www.ehbomiddelburg.nl EHBO afdeling Middelburg Secretariaat: Bianca Wiessner Nieuwe Vlissingseweg

Nadere informatie

Huurdersvereniging Twee Stromenland

Huurdersvereniging Twee Stromenland Huurdersvereniging Twee Stromenland Ledenvergadering 2016 met Jaarverslag 2015 Ledenvergadering huurdersvereniging Twee Stromenland 9 juni 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: De Ogtent, Remigiusplein 9 te

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer drie en dertig, de 2 e van 2017.

Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer drie en dertig, de 2 e van 2017. NIEUWSBRIEF Nr.33-6 e JAARGANG uitgave nr.2 van 2017 Opmaak: april 2017 www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en WOK) Beste lezer, Voor u ligt

Nadere informatie

Beste Donateurs, Op zaterdag 10 september zullen in het kader van open monumentendag open huis houden tussen 10:00 17:00. Foto met dank aan Dhr Mars

Beste Donateurs, Op zaterdag 10 september zullen in het kader van open monumentendag open huis houden tussen 10:00 17:00. Foto met dank aan Dhr Mars Beste Donateurs, Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van de Stichting Historie Stedum. Nog steeds worden we verrast door alle leuke en interessante zaken die ons worden aangeboden. Nu we ons gebouw prachtig

Nadere informatie

Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI

Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI Angrisa Heemkundekring Engelen en ANBI Bij de Belastingdienst is onze vereniging aangemerkt met een culturele ANBI-status. ANBI staat voor 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Met deze aanmerking heeft

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

Redactie nieuws. Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer acht en dertig, de 2 e van Nieuws van het bestuur. Beste Heemkunde leden,

Redactie nieuws. Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief nummer acht en dertig, de 2 e van Nieuws van het bestuur. Beste Heemkunde leden, NIEUWSBRIEF Nr.38-7 e JAARGANG Uitgave nr.2 van 2018 Opmaak: april 2018 www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (Naast feestzaal het Kroontje en WOK) Beste lezer, Voor u ligt

Nadere informatie

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Oud Wassenaer en is gevestigd te Wassenaar. Statuten Statuten (laatstelijk gewijzigd in 1984) Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar. Doel Artikel 2. De vereniging

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van Ootmarsum en omgeving.

De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van Ootmarsum en omgeving. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING HEEMKUNDE OOTMARSUM EN OMSTREKEN DOELSTELLING VERENIGING De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van vereniging Kring Vrienden van het Museum de Vier Quartieren op zondag 25 februari 2018.

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van vereniging Kring Vrienden van het Museum de Vier Quartieren op zondag 25 februari 2018. Verslag van de Algemene Ledenvergadering van vereniging Kring Vrienden van het Museum de Vier Quartieren op zondag 25 februari 2018. Aanvang: Einde: Aanwezig: 13.30 uur 14.20 uur 65 leden Afwezig m.k.

Nadere informatie

Jaarvergadering. 5 april 2018

Jaarvergadering. 5 april 2018 Jaarvergadering 5 april 2018 Veiligheid Weet je waar de nooduitgang is? Ben je bekend met de verzamelplaats van dit pand? 2 Agenda jaarvergadering 1A. Van het bestuur 2. Algemeen jaarverslag 2017 3. Financieel

Nadere informatie

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren.

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren. OuderVereniging Cortemich E-mail OV: ov-cortemich@hotmail.nl Notulen Datum: 9 september 2015 Onderwerp: OV bestuursvergadering Aanwezig: Anke Willems, Yvonne Sweers, Yvonne Hermans, Rob Vinken, Sanserai

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Financieel Verslag 2014

Financieel Verslag 2014 Financieel Verslag 2014 IVN HELLENDOORN-NIJVERDAL INHOUD ALGEMEEN TOELICHTIING LASTEN EN BATEN 2014 TOELICHTING BALANS PER 31-12-2014 VASTSTELLING BIJLAGEN: - OVERZICHT LASTEN EN BATEN 2014 - BALANS PER

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Wie staat er op de foto. Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief, nummer twintig, de 2e van 2015.

Wie staat er op de foto. Beste lezer, Voor u ligt onze nieuwsbrief, nummer twintig, de 2e van 2015. NIEUWSBRIEF Nr.20-4e JAARGANG uitgave nr.2 van 2015 opmaak: maart 2015 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje en WOK)

Nadere informatie

Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen

Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart 2017 Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen Locatie Complex La Finca te Benalmádena 1. Voorzitter opent om 11,00 uur de

Nadere informatie

1. Openen, mededelingen, vaststellen agenda

1. Openen, mededelingen, vaststellen agenda Notulen algemene ledenvergadering Algemeen Datum: dinsdag 2 oktober 2012 Locatie: Tijd: Notulist: Aanwezig: Afwezig: Basisschool de Klimop Mr. Treubstraat 3 2982 VN Ridderkerk 19.45 21.30 uur S. Oudijn

Nadere informatie