Jaarvergadering OCGL 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarvergadering OCGL 2014"

Transcriptie

1 Jaarvergadering OCGL 2014 Algemene ledenvergadering Datum: donderdag 24 april 2014 Tijd: uur Plaats: Verenigingscentrum: An de Voeëgelsjtang 12 HEEMKUNDE LANDGRAAF (OCGL) Oudheidkundig Cultuurhistorisch Genootschap Landgraaf Secretariaat: J. Baur Bezoekadres: An de Voeëgelsjtang BJ Landgraaf Telefoon: Openingstijden: Woensdag en zaterdag van 13 tot 17 uur Website:

2 Pagina 2 Inhoudsopgave: Agenda Concept Verslag Algemene Ledenvergadering April 2013 Secretarieel Jaarverslag 2013 Overzicht van de activiteiten in 2014 Bladzijde Uitnodiging ledenvergadering 2014 Hierbij nodigen wij onze leden uit voor de Algemene Ledenvergadering Datum: donderdag 24 april 2014 Tijd: uur Plaats: Parochiezaal bij ons verenigingscentrum An de Voeëgelsjtang 12. De op de vergadering betrekking hebbende stukken zijn vanaf 1 april 2014 verkrijgbaar aan de balie van ons studiecentrum en als pdf te downloaden van de website. Bij binnenkomst van de zaal s.v.p. de presentielijst invullen en ondertekenen.

3 Pagina 3 Hierbij nodigen wij onze leden uit voor het bijwonen van de jaarlijkse ledenvergadering op donderdag 24 april 2014 om uur. Agenda 1. Welkom door de voorzitter 2. Een moment voor onze overleden leden 3. Opening en vaststellen van de agenda 4. Vaststellen van het verslag van de vergadering van april Eventuele mededelingen van het bestuur 6. Vaststellen van het jaarverslag over 2013 met toelichting van de secretaris 7. Rekening en verantwoording over de inkomsten en uitgaven door de penningmeester 8. Verslag van de kascommissie met voorstel tot het verlenen van decharge aan het bestuur 9. Toelichting op de begroting 2014 en het meerjarenperspectief door de penningmeester 10. Benoeming van een nieuw lid van de kascommissie 11. Korte toelichting op de activiteiten Bestuursverkiezing. Aftredend en herkiesbaar Hub Dortants, Stef Moonen, Jo Baur en Sjef Drabbe. Sjef Born stelt zich niet herkiesbaar. 13. Rondvraag 14. Sluiting om uur en daarna nakeuvelen onder het genot van koffie en iets lekkers.

4 Pagina 4 Concept verslag Algemene Ledenvergadering 2013 Aanwezige bestuursleden: Jo Schiffelers (voorzitter), Hub Dortants (vice-voorzitter), Jo Baur (secretaris), Sjef Drabbe (penningmeester), Sjef Born, Mathieu Offermans, Jo Erkens, Stef Moonen, Harrie Mulders. Aanwezige leden: Hub Brouns, Jos Haan, Jack Lussenburg, Jo Kobben, Wiel Langius, Gerda Schiffelers, Ton Berendsen, Hein Quaedflieg, Leo Thomas, Peter Wetzels, W. Noteborn, Laval, Gertie Thomas-Rongen, Kees Hessels, Mariet Kuijpers, Thecla van de Hijden, Ewald Haan, P. Wetzels, Lei Verhagen, G. Verreck, Jo Paffen. Afgemeld: Wiel Heinrichs, Reneé Lauwers, P. Meens, Tiny Stormen-Van Kan, Yvonne Schmitz en Hub Schetters, Wiel Muyrers, Jan Quaedvlieg, Philippe en Hanneke van Wersch, Jan van de Bolt, Oswald Ortmanns, Wim Schoenmaekers, Jacques Ritz, Paul Nellissen, Peter Siemensma, Erwin Russel, Frans Theunissen, Ger Janssen, John Smeets, Jo Nieswand, Miriam en Jules Janssens. Agendapunten: 1.Welkom door de voorzitter. De voorzitter opent met een woord van welkom. Hij attendeert op het tekenen van de presentielijst. 2.Een moment van herdenking van de overleden leden. In de periode april 2012 (jaarvergadering) en april 2013 overleden Joep Dörenberg, Thijs Spronck, John Mulders, Hans Strack, Anny Robbertz-Tilmans, Jo Bloemen, Mia Jongen. 3.Vaststelling van de agenda. Geen toegevoegde agendapunten. Agenda aldus vastgesteld. 4.Vaststellen verslag jaarvergadering Geen opmerkingen uit de vergadering. Verslag met dank aan de samensteller vastgesteld.

5 Pagina 5 5.Bestuursmededelingen. Wegens gebrek aan belangstelling zal de Platkloeb in september 2013 in de slaapstand gezet worden. Jubilarissen (25-jarig lidmaatschap): Joseph Bos, May Quaedflieg, mevr. Goebbel. 6.Vaststellen Jaarverslag De secretaris geeft hierbij een korte toelichting. Hij laat daarbij in beknopte vorm de belangrijkste gebeurtenissen de revue passeren. Geen opmerkingen uit de vergadering. De voorzitter bedankt en benadrukt het feit dat OCGL inmiddels bijna 400 leden telt. Een dergelijke ledengroei is binnen het Landgraafse verenigingsleven uniek te noemen. 7.Verantwoording over de inkomsten en uitgaven 2012 door de penningmeester. De penningmeester licht de diverse posten toe met behulp van overzichtelijke sheets.. De resultatenrekening laat ,- aan baten zien. Contributies zijn iets achtergebleven. Uitschieters zijn de grotere rente-opbrengst en de verkoop van het fotoboek en jaarboek Grootste kostenpost is de huisvesting. Afschrijvingskosten zijn aanzienlijk hoger uitgevallen. Totale kosten ,-.. Derhalve over 2012 een positief resultaat. In de meerjarenraming over is rekening gehouden met eventuele toekomstige korting op de gemeentesubsidie. 8.Verslag kascontrolecommissie. De kascontrole is op 4 maart 2013 door Gertie Thomas en Ewald Haan uitgevoerd. De overdracht der boeken door de vorige penningmeester Jo Erkens aan de nieuwe, Sjef Drabbe, is probleemloos verlopen.

6 Pagina 6 Hiervoor een woord van dank aan beide heren. Er is een accurate boekhouding aangetroffen die waarheidsgetrouwe informatie liet zien. De commissie verzoekt daarom aan de vergadering om de penningmeester(s) decharge te verlenen. Dit geschiedt onder luid applaus. 9.Benoeming nieuw lid kascontrolecommissie. Jo Erkens is aftredend bestuurslid en stelt zich kandidaat. Met applaus gekozen. Kascontrolecommissie 2013: Gertie Thomas en Jo Erkens. 10.Korte toelichting op de activiteiten De voorzitter somt de lezingen 2013 op. Hij deelt mede dat er een boek over kasteel Schaesberg zal verschijnen. Er zijn plannen om met subsidie van de gemeente Landgraaf een serie boeken over dit onderwerp te publiceren. May Quaedflieg legt de laatste hand aan een boek over Nieuwenhagen. De cursus paleografie zal zo lang als mogelijk door Jan Spiertz gegeven worden. Overige activiteiten en aandachtsgebieden zijn de straatnamencommissie, het Romeins evenement, de herbestemming van monumenten, monumentendag met als thema Kerken van Landgraaf, het werken aan archeologiekaarten, digitalisering en aanschaf nieuwe hardware. 11.Bestuursverkiezing. De aftredende bestuursleden Jo Erkens en Mathieu Offermans stellen zich niet meer herkiesbaar. Zijn gaan echter niet voor de vereniging verloren. De voorzitter stelt de twee nieuwe, kandidaatbestuurleden, Jo Kobben en Kees Hessels, aan de vergadering voor. Met applaus van de aanwezige leden wordt hun verkiezing een feit. Aan de nieuwe bestuursleden wordt een heemkundetas uitgereikt.

7 Pagina 7 Met Mathieu en Jo had de voorzitter twee uitmuntende bestuursleden aan zijn zijde. Jo voerde een nieuw financieel beleid in dat leidde tot een financieel gezonde vereniging. Mathieu was de perfecte gastheer van de vereniging. De voorzitter bedankt beide heren met een VVV-bon. Mathieu houdt aansluitend zijn afscheidswoordje. Jo Schiffelers, ook aftredend, wordt,eveneens met applaus, als bestuurslid herkozen. 12.Rondvraag. Hub Dortants: voor de excursie naar Aken zijn nog 20 plaatsen beschikbaar. Ewald Haan: Gemeente heeft kasteel Strijthagen gekocht. Is dat geen geschikte huisvesting voor OCGL? De voor zitter hoopt op toekomstige, vrijkomende ruimte binnen het MFC. Het kasteel ligt te afgelegen. Jack Lussenburg: is door omroep Landgraaf benaderd om een project Kruisen en Kapellen voor de omroep te realiseren. Peter Wetzels: fotograferen Landgraafse kunstwerken is ge schied. CD is klaar en kan bekeken worden. 13. Sluiting. De voorzitter vindt dat, gezien de activiteiten en resultaten, iedereen trots kan zijn om bij deze vereniging te behoren. Hij bedankt alle aanwezigen en nodigt uit op de aansluitende koffie met wafels.

8 Pagina 8 Jaarverslag 2013 met toelichting van de secretaris. 1.Bestuurssamenstelling. Voorzitter: Jo Schiffelers, vice-voorzitter: Hub Dortants, secretaris: Jo Baur, penningmeester: Sjef Drabbe. Leden: Sjef Born, Harrie Mulders, Stef Moonen. Jo Erkens en Mathieu Offermans traden af als bestuurslid op de jaarvergadering van 8 april Kees Hessels en Jo Kobben werden als nieuwe bestuursleden gekozen. 2.Vrijwilligers Ook voor 2013 moet opgemerkt worden dat de vele activiteiten van OCGL niet uitvoerbaar waren zonder de hulp van een groot aantal vrijwilligers. Daarom dank aan onderstaande leden die samen met de bestuursleden door hun werkzaamheden bijdroegen aan het succes van onze Heemkundevereniging: Jean Kölgen, Jo Nieswand, Thea Gielen, John Maassen, Jack Lussenburg, Toon Thomas, Albert Verreck, Jo Odekerken, Piet Wetzels, Rob Hamers, Andreas Rentzsch, Kitty Gybels, Ger Hanssen, Jan Joosten, Riet Nederpel, Gertie Thomas, Pierre Peters, Jo Paffen, Henk Postma, Jan Spiertz, Walter Warzybok, Jurgen Reinheckel, Frans Eekhout, Gerda Schiffelers, Frans en Lieke Boumans. Ook andere leden verleenden regelmatig of sporadisch hand- en spandiensten. 3.Interne werkgroepen. Slot Schaesberg: Jo Schiffelers, Sjef Born, Hub Dortants, Harrie Mulders, Kees Hessels. Monumentendag: Jo Schiffelers, Sjef Born, Harrie Mulders, Hub Dortants, Jo Kobben. Vervangen netwerk: Sjef Drabbe, Stef Moonen en Sjef Born. Redactie jaarboek: coördinatie Harrie Mulders, Frans en Lieke Boumans. Verder wisselende auteurs. Bulletin: Harrie Mulders, Sjef Born.

9 Pagina 9 N.B. De werkgroep Monumentendag is inmiddels gestart met de voorbereidingen van Monumentendag 2014, die, met instemming van de gemeente, in het teken zal staan van 70 jaar bevrijding van Landgraaf. Ook wordt met de gemeente en anderen samengewerkt om in 2014 Stolpersteine in Rimburg te leggen en in Waubach een herinneringsplaquette te plaatsen voor Joodse kinderen. Dit project loopt door tot in oktober Overleden leden. In de periode tussen de jaarvergaderingen van 2012 en 2013 overleden de heren Joep Dörenberg, Thijs Spronck, John Mulders, Hans Strack, Jo Bloemen, de dames Anny Robbertz-Tilmans en Mia Jongen. In de loop van 2013 overleden Hub Gerets, Johanna Loupen-Horsch, Wiel Beckers, Frans Mom, Jac. Kremers, Frans Vreuls en Coen de Jong. 5.Bezoek studieruimte en website. Ook in 2013 bezochten op woensdag- en zaterdagmiddagen ruim 2300 bezoekers de studieruimte. De website werd meer dan keer bezocht. Deze levendige belangstelling kwam uit binnen- en buitenland. De heren Hub Dortants en Jo Schiffelers probeerden ook nu weer op heel wat hulpvragen van leden, verenigingen, stamboomonderzoekers, studenten en andere geïnteresseerden een passend antwoord te vinden. Niet alleen via de eigen website is de inventaris van ons studiecentrum te raadplegen, maar ook via de openbare bibliotheek Landgraaf. Jongeren en scholen hebben ook in 2013, zij het in bescheiden mate, de weg weten te vinden naar ons documentatiecentrum. Bovendien werd voor de VAZOM een scholenproject ontwikkeld en werd de Heemkundevereniging verzocht om voor een 28-tal studenten van het Charlemagnecollege een schoolproject te ontwikkelen. Ook in 2013 werd het OCGL als nuttig en laagdrempelig kenniscentrum ervaren. De belangstelling vanuit zowel het primair onderwijs alsook vanuit het vervolgonderwijs is groeiende.

10 Pagina 10 6.Leden. Aan het eind van het kalenderjaar 2012 bedroeg het aantal contributie betalende leden 397. Eind 2013 waren dat er 396. Het aantal van vierhonderd leden werd net niet gehaald daar een aantal leden het lidmaatschap beëindigde. 7.Bestuursoverleg. Regulier bestuursoverleg vond plaats op zaterdagmorgen 12 januari, 9 maart, 27 april,15 juni, 24 augustus, 12 oktober, 9 november en 14 december. Vrije discussiebijeenkomsten waren er op 16 februari, 30 maart, 25 mei, 20 juli, 21 september en 30 november. Vaste, terugkerende agendapunten waren o.a. Slot Schaesberg, Monumentendag, vrijwilligerswerk, vervangen netwerk, samenwerking met andere verenigingen en lezingen. 8.Activiteiten in werd gekenmerkt door een rijk aanbod aan activiteiten. De samenstelling van dit aanbod was wederom een gevolg van bewuste keuzes die het bestuur maakte: Donderdag 31 januari: lezing door mevr. Kitty Janssen-Rompen over Carnaval. Vasteloavend in Limburg, een feest met vele gezichten. De uitleg bij de meest alledaagse carnavalsbegrippen was voor velen een eye-opener. Donderdag 28 februari: lezing Slot Schaesberg door Jo Nievelstein en Aryan Klein. Beide heren gaven op deze drukbezochte avond een uiteenzetting over de herbouwplannen m.b.t. Slot Schaesberg, de stand van zaken m.b.t. onderzoekstrajecten, samenwerkingsverbanden en de ontwikkelingsstrategie voor de komende vier jaar.

11 Pagina 11 Donderdag 21 maart: dhr. Rombout Nijssen was te gast voor een lezing over bezit en eigendom van de 14e tot de 18e eeuw. Donderdag 18 april: algemene ledenvergadering bedoeld als jaarvergadering. Agendapunten waren o.a.: het jaarverslag van de secretaris, de financiële verantwoording door de penningmeester en diens toelichting op de begroting Dhr. Jo Erkens werd, naast mevr. Gertie Thomas, gekozen als nieuw lid van de kascontrolecommissie. De herverkiezing van Jo Schiffelers en de verkiezing van de nieuwe bestuursleden Kees Hessels en Jo Kobben geschiedde met applaus. Donderdag 23 mei: de lezing over Alsdorf door dhr. Klaus Peschke kon helaas geen doorgang vinden. Zaterdag 22 juni: de excursie naar Aken ondervond op de heenreis nogal wat hinder van het Nederlands kampioenschap wielrennen te Kerkrade. In Aken zelf was er een zeer interessante rondleiding onder begeleiding van gidsen. Na de inwendige mens versterkt te hebben, waren de excursiegangers vrij om nog enkele uurtjes rond te kijken of te shoppen. Zaterdag 27 juli: vrijwilligersactiviteit die bestond uit een rondleiding door de stallen en langs de koetsen van de Rimburgerhoeve. Aansluitend een koud en warm buffet binnen. Het bloedhete weer van die dag ontlokte bij de voorzitter de opmerking om in 2014 de vrijwilligersavond maar weer in september te houden. Zaterdag 14 september: jaarlijkse Monumentendag met de presentatie van een nieuw boek over Slot Schaesberg.

12 Pagina 12 De heren Jo Schiffelers, Hub Dortants, Harrie Mulders, Kees Hessels en met name Sjef Born zijn vele uren in de weer geweest om dit fraaie boek samen te stellen. In de parochiezaal van het MFC was een tentoonstelling ingericht met als onderwerp Kerken in Landgraaf. Een bij deze gelegenheid uitgebrachte brochure over de betreffende kerkgebouwen was eveneens in kleur. Ondanks de vele activiteiten her en der was er een redelijke belangstelling voor dit evenement. Zaterdag 19 oktober: open dag Slot Schaesberg. Vanaf uur was de ruïne te bezichtigen. Informatie en uitleg bij het project werd ter plekke gegeven. Donderdag 24 oktober: lezing door drs Francois van Gehuchten over de Bokke(n)rijders in onze regionen. Daarbij ging hij in op ontdekkingen die hij gedaan had bij zijn reis door Bokke(n) rijdersland. Vrijdag 15 november: verenigingsavond in het MFC An d r Put te Waubach. Presentatie van het jaarboek 2013 met bijdragen van José Seerden -Pompl, Mariët Kuypers, Frans Theunissen, Jo Kobben, Rob Hamers, Jean Paulssen en Klaus Peschke. Het warme buffet was weer klasse. Een heel gezellige avond. Donderdag 21 november: lezing verzorgd door Frans Lei Heijenrath over Frans Corneli. Vrijdag 22 november: Nieuwenhagen, geschiedenis en oude foto s. Lezing in de bibliotheek door May Quaedflieg. Vrijdag 29 november: presentatie van het fotoboek Nieuwenhagen, samengesteld door May Quaedflieg. Donderdag 12 december: filmavond met bewegende beelden uit Landgraafs verleden.

13 Pagina 13 9.Samenwerking met de gemeente Landgraaf. Minimaal twee keer per jaar is er overleg met de betrokken ambtenaren en met wethouder Erkens. Aan dit overleg wordt deelgenomen door Jo Schiffelers en Sjef Born. De vereniging is o.a. door middel van actieve deelname of als kenniscentrum betrokken bij: Herstel van de Landgraaf; Herbouw van Slot Schaesberg; Straatnaamgeving en gebiedsaanduiding; De Romeinse weg; Het Romeins Evenement Rimburg; Aanwijzing van monumenten inclusief herbestemming; Opstellen nieuwe welstandsnota en de plaats van monu menten en beeldbepalende panden daarin; Erfgoednota van de gemeente Landgraaf; Advisering bij archeologisch onderzoek; 10.Samenwerking met andere verenigingen en instanties in en buiten Landgraaf. De Heemkundevereniging beheert de archieven van een aantal Landgraafse verenigingen. Het OCGL ondersteunt bovendien verenigingen die onderzoek doen naar hun verleden, ordent en completeert daar waar mogelijk hun archieven en verleent hulp bij het voorbereiden van publicaties. Een bijdrage werd ook geleverd aan het VAZOM-project Slot Schaesberg, een onderwijsproject. Samenwerking, uitwisseling en/of overleg was er o.a. met: Alle participanten in het MFC An de Voeëgelsjtang ; De Heimatsverein Baesweiler en met name met de genea logische werkgroep; Gemeentearchief Landgraaf; Rijksarchief Maastricht;

14 Pagina 14 Parochie Nieuwenhagerheide; Fontis Rodensis Kerkrade o.a. door het beheren van een deel van haar collectie; Afdeling Limburg van de Nederlandse Genealogische Vereniging door het beheer van de collectie die zich in de archieven van OCGL bevindt; Het Limburgs Geschiedkundig en Oudheidkundig Genoot schap (L.G.O.G.); De enige jaren geleden opgeheven Hamersvereniging als verkooppunt van haar boeken. De Archeologische Werkgroep Landgraaf: De Stichting Kruisen en Kapellen; Omroep Landgraaf; De regionale pers. Commissie Naamgeving Openbare Ruimte. Dhr. Hub Dortants had ook in 2013 namens het bestuur zitting in deze commissie. Organisatie, agenda en tijdstippen van de vergaderingen liepen via de gemeente Landgraaf. Stichting MFC. Aan de bestuursvergaderingen van de Stichting Multi Functioneel Centrum werd deelgenomen door Jo Schiffelers en Sjef Drabbe. Jo Baur is afgevaardigde in het gebruikersoverleg. Participanten in de Stichting MFC: Vrije Academie ZOM; Peuterspeelzaal Ukkepuk ; Muziek- & dansschool SMK; Heemkunde Landgraaf; Basisschool Op gen Hei ; BSO De Tovertuin ; Parochiehuis H.H. van Jezus.

15 Pagina 15 Genealogische Werkgroep Waubach. Tijdens bijeenkomsten van de werkgroep werden in het verleden de laatste plaatselijke ontwikkelingen en publicaties op genealogisch gebied uitgewisseld. Vanaf 2012 was een afnemende belangstelling en deelname aan de werkgroep duidelijk waarneembaar. In 2013 werd dan ook besloten om de werkgroep op te heffen. De mogelijkheid om op de eerste zaterdag van de maand minder formeel gesprekken met elkaar te voeren bleef bestaan. Cursus Paleografie. De cursus Paleografie werd in de eigen archiefruimte gegeven door dhr. Jan Spiertz. De coördinatie berustte bij Stef Moonen. Elke derde dinsdag van de maand van tot uur. D r Platkloeb. In 2013 kwamen de leden van d r Platkloeb bij elkaar op donderdagavond van tot uur en wel op de volgende data: 24 januari, 21 februari, 28 maart, 30 mei en 25 juli. Vanaf september 2013 leidt d r Platkloeb een slapend bestaan. Overleg Heemkundevereniging in Parkstadverband. Drie keer per jaar neemt OCGL deel aan een overleg tussen de Heemkundeverenigingen uit Parkstad. Deze bijeenkomsten worden gehouden in de studiezaal van het OCGL. Men wisselt ideeën uit, kijkt naar gezamenlijke activiteiten en bespreekt de laatste ontwikkelingen op archiefgebied. Voortdurend wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om beeldmateriaal digitaal beschikbaar te stellen. Een van de Heemkundeverenigingen organiseert de jaarlijkse Heemkundedag, waarop, naast een kijkje in de keuken van de organiserende vereniging, ook een gezamenlijk thema besproken wordt. Bovendien een gelegenheid om te netwerken en vaak is een excursie of lezing in het programma opgenomen.

16 Pagina Vrijwilligers. De vele en veelzijdige activiteiten die het OCGL ontplooit, zouden onmogelijk zijn zonder hardwerkende vrijwilligers. Hand- en spandiensten werden verricht door een dertigtal vrijwilligers, die op dinsdag- en vrijdagochtend of op woensdag en zaterdag actief bezig waren in het archief. De vrijwilligersavond 2013 op zaterdag 27 juli in de Rimburgerhoeve was dan ook een welverdiende beloning voor hun belangeloze inzet. 12.Publicaties. Publicaties in 2013 waren: 1. Brochures Monumenten te Kijk, deel 8 in de serie Kijk op Landgraaf in het kader van Monumentendag en met het thema Kerken in Landgraaf ; 2. Eerste boek Slot Schaesberg door Sjef Born, Jo Schiffelers, Hub Dortants, Kees Hessels en Harrie Mulders; 3. Jaarboek 2013; 4. Fotoboek Nieuwenhagen door May Quaedflieg. Het jaarboek 2013 kwam tot stand met bijdragen van eigen leden. De presentatie vond plaats op de verenigingsavond van vrijdag 15 november. Evenals voorgaande jaren een zeer aantrekkelijke uitgave met een verscheidenheid aan artikelen. In de serie Kijk op Landgraaf verscheen van de hand van Sjef Born bij gelegenheid van Monumentendag 2013 het boekwerk Monumenten in Landgraaf nader belicht. De Landgraafse monumenten die nader belicht werden, waren de nog in gebruik zijnde of reeds gesloten katholieke en protestante kerkgebouwen in Landgraaf. Het Bulletin, ons verenigingsblad, verscheen elk kwartaal, digitaal en als papieren versie. Een veelheid en verscheidenheid aan onderwerpen werd in deze vier edities door verschillende auteurs beschreven.

17 Pagina Publiciteit. Met medewerking van dhr. Jack Lussenburg werden regelmatig artikelen geplaatst in de regionale weekbladen en op de plaatselijke kabelkrant. Elke drie weken verscheen er in het parochieblad voor de parochies H.H. van Jezus, Nieuwenhagerheide en H. Familie, Schaesberg een artikel waarvoor Jo Schiffelers zorg droeg. De website werd wekelijks geactualiseerd en er werd bovendien gebruik gemaakt van sociale netwerken als Facebook. Op Facebook heeft de Heemkundevereniging een aparte pagina met twee beheerders (Jo Schiffelers en sinds december 2013 ook Frans Theunissen). Met Facebook heeft OCGL nu 165 zogenaamde likes en de berichten worden in het algemeen gelezen door meer dan 100 mensen en afhankelijk van het bericht kan dit oplopen tot meer dan 400. Op Facebook worden dagelijks items onder de aandacht van mensen gebracht. Ook wordt Facebook uitgewisseld met andere groepen die geïnteresseerd zijn in streekgeschiedenis. Webmaster is Jo Schiffelers. 14.Bijzondere projecten. Om de toegankelijkheid tot het Heemkundearchief te vergroten liet OCGL de documenten van de Schaesbergse Schepenbank digitaliseren. Eind 2012 werd nog een opdracht verstrekt voor een aanvullende digitalisering van documenten in het rijksarchief Maastricht die betrekking hebben op Landgraaf. Eerder werd al in eigen beheer het gedeelte, aanwezig in het archief van de gemeente Landgraaf gedigitaliseerd. Ook werd ter bevordering van een grotere toegankelijkheid een compleet nieuw netwerk met server aangeschaft. Het aantal werkplekken is vergroot om meer leden tegelijkertijd de mogelijkheid te bieden bestanden te raadplegen. Hiervoor was een werkgroep samengesteld bestaande uit Sjef Drabbe, Sjef Born, Stef Moonen en Hub Dortants en mag met name het werk van Sjef Drabbe worden benadrukt. Hij beheert ook het nieuwe systeem.

18 Pagina 18 Omroep Landgraaf verzorgde een aantal uitzendingen met door de Heemkundevereniging beschikbaar gesteld beeldmateriaal. Het OCGL is tevens partner in het herbouwproject Slot Schaesberg. Over dit megaproject vond zowel intern als extern overleg plaats. In dit overleg was de Heemkundevereniging een onmisbare partner. Meerdere keren vond overleg plaats met de gemeentelijke projectleider Aryan Klein en gemeenteambtenaar Jo Nievelstein. Daarnaast zijn door Sjef Born en Jo Schiffelers extra lezingen gegeven en informatie verstrekt. De interne projectgroep bestaat uit de heren Sjef Born, Jo Schiffelers, Harrie Mulders, Hub Dortants en Kees Hessels. De interne projectgroep presenteerde in 2013 het eerste boek over de rijke geschiedenis van het Slot Schaesberg. Voor dit project werd van de gemeente Landgraaf een extra subsidie verkregen. Dit boek was het eerste uit een serie die uiteindelijk een compleet overzicht moet geven over het slot, de hoeve, de adellijke familie, de kerk van Schaesberg, de kapellen in Leenhof en Palemig etc. In de externe werkgroep Landgoed Kasteel Schaesberg hebben o.a. zitting de heren Aryan Klein, Jo Nievelstein en Kees Hessels. Op de valreep van 2013 besloot het bestuur een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan met de Stichting Herbouw Slot Schaesberg.

19 Pagina Collectie. De inmiddels zeer uitgebreide en unieke collectie werd ook in 2013 actueel gehouden door het aanschaffen van nieuwe uitgaven en acquisitie bij verenigingen en particulieren. Het aantal items in de eigen bibliotheek is de gepasseerd. De archieven van lokale historici als Karel Specker, Hein Goossens en Jacob Jongen zijn geheel of gedeeltelijk in handen gesteld van de Heemkundevereniging. De collectie Jongen zal nog in omvang toenemen. Voor een gemakkelijke toegankelijkheid van alle in het OCGLarchief aanwezige informatie werden het computersysteem en de software in 2013 volledig vernieuwd. 16.Tot slot. Het verenigingsjaar 2013 werd afgesloten met een tevreden gevoel. Ook nu weer kon dankzij het nijvere werk van bestuur en onmisbare vrijwilligers veel aangepakt en gerealiseerd worden. Heemkunde Landgraaf is een nog steeds groeiende en bloeiende vereniging. Ze vormt een levendig, sociaal onderdeel van de Landgraafse samenleving, waarbij ze belangstellenden niet alleen helpt bij een terugblik in het verleden, maar tevens een perspectief op de toekomst opent. Het jaar 2014 zal o.a. in het teken blijven staan van intensieve bemoeienis bij de herbouw van Slot Schaesberg door middel van vooral kennisoverdracht en een bijdrage aan de organisatie van een tweede Romeins Evenement te Rimburg. Met al haar activiteiten, zoals ook nu weer in het jaarverslag beschreven, heeft OCGL haar bestaansrecht binnen de Landgraafse gemeenschap dubbel en dik aangetoond.

20 Pagina 20 Overzicht activiteiten Studiecentrum Het studiecentrum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van tot uur. In overleg met H. Dortants is het regelmatig mogelijk om eerder toegang te krijgen. Dit geldt niet voor de zaterdagen waarop bestuursvergaderingen (formeel en informeel) worden gehouden. Overzicht per maand Januari 04 bijeenkomst genealogie uur 11 bestuursvergadering uur 21 cursus paleografie 22 presentatie nieuw netwerk voor leden uur 25 werkgroep monumentendag uur Februari 01 bijeenkomst genealogie uur 08 informeel bestuur uur 08 presentatie nieuw netwerk voor leden cursus paleografie 20 lezing Scherpenseel vlak voor en na de bevrijding uur Willy Goertz 22 werkgroep monumentendag uur Maart 01 bijeenkomst genealogie uur 08 bestuursvergadering uur 18 cursus paleografie 20 lezing Graaf Friedrich Sigismund Von Schaesberg uur Emile Ramakers 22 werkgroep monumentendag uur

21 Pagina 21 April 05 bijeenkomst genealogie uur 12 werkgroep monumentendag uur 15 cursus paleografie 24 algemene ledenvergadering u alleen voor leden 26 bestuursvergadering uur Mei 03 bijeenkomst genealogie uur 10 werkgroep monumentendag uur 20 cursus paleografie 22 lezing over Alsdorf uur Klaus Peschke 24 informeel bestuur uur en regionale contact dag Juni 07 bijeenkomst genealogie uur 07 werkgroep monumentendag uur 17 cursus paleografie 21 bestuursvergadering uur 28 excursie naar Krickenbeck en Brüggen vertrek uur Juli 12 werkgroep monumentendag uur 26 informeel bestuur uur Augustus 09/10 Romeins Event Rimburg 23 bestuursvergadering uur 30 bijeenkomst genealogie uur September 13 Monumentendag Landgraaf 70 jaar bevrijding uur 13 Avond voor de vrijwilligers van de vereniging

22 Pagina cursus paleografie 27 informeel bestuur uur Oktober 04 bijeenkomst genealogie uur 11 bestuursvergadering uur 21 cursus paleografie 23 Lezing vliegtuigongeluk Finkenrath/Eygelshoven WO II hr. Ortmans 25 werkgroep monumentendag uur November 01 bijeenkomst genealogie uur 08 bestuursvergadering uur 18 cursus paleografie 21 Verenigingsavond en presentatie Jaarboek 2014 Alleen voor leden 22 informeel bestuur uur 28 presentatie fotoboek Schaesberg uur December 06 bijeenkomst genealogie uur 11 filmavond uur 13 bestuursvergadering uur 16 cursus paleografie Wijzigingen voorbehouden Projecten - Boekenserie over Slot Schaesberg, zijn bewoners en andere belangrijke zaken - Herbouw van Slot Schaesberg - Jaarlijkse monumentendag ( jaar bevrijding) - Jaarlijks project met de gebruikers van het MFC An de Voeëgelsjtang - Romeinse weg door Landgraaf en Romeins Event Rim burg

23 Pagina 23 - Beschrijven van de pandengeschiedenis met bewoners van Schaesberg, Nieuwenhagen en Ubach over Worms in de vorm van (foto)boeken - Actualisatie van de archeologische advies- en waardenkaart - Erfgoedbeleid van de gemeente met als nieuw wettelijk verplicht onderwerp Cultuurhistorie - Digitaliseren bronnen en documenten - Digitaliseren en beschrijven van foto s Communicatie Het Bulletin. Elk kwartaal verschijnt het ledenblad Het Bulletin met ingang van 2012 wordt dit ook digitaal als pdf worden toegezonden. In dat geval ontvangt men geen analoog exemplaar meer. Alle uitgaven van Het Bulletin zijn inmiddels gedigitaliseerd en op CD te koop. Digitale nieuwsbrief. Voor bijzondere activiteiten, lezingen etc. wordt een digitale nieuwsbrief verzonden. Ook voor andere snelle berichtgeving wordt gebruik gemaakt van de digitale nieuwsbrief. Brochure Wie zijn wijn, wat doen wij. Deze brochure voor nieuwe leden en geïnteresseerden worden regelmatig aangepast. Website. De website wordt nagenoeg wekelijks geüpdatet. Naast informatie over vereniging en collectie zijn er veel links naar andere websites en is het beperkt mogelijk om gegevens te downloaden. Social media. De vereniging is ook actief op Facebook Kerkklok Parochie Nieuwenhagerheide en Lichtenberg. In elk editie van de Kerkklok wordt een bijdrage opgenomen van de vereniging uit de geschiedenis van Landgraaf

24 Pagina 24 Lokale bladen, Omroep Landgraaf. Regelmatig wordt van deze media gebruik gemaakt voor het plaatsen van informatieve artikelen en wordt meegewerkt aan uitzendingen. Overleg en samenwerking met anderen Regionaal overleg Drie tot vier keer per jaar met de heemkundeverenigingen uit Parkstad 24 mei vanaf uur regionale bijeenkomst besturen heemkundeverenigingen Zuid Limburg in Schinveld Incidenteel is er overleg c.q. contact met Heemkundevereniging buiten de landsgrenzen zoals Baesweiler en Henri Chapelle Gebruikersoverleg en bestuur MFC Periodiek overleg tussen de gebruikers van het MFC Drie tot vier keer per jaar overleg met het bestuur van de Stichting MFC Periodiek overleg met wethouder H. Erkens en beleidsambtenaren Jo Nievelstein en Tinm Vaessen. Periodiek overleg met Aryan Klein als directeur/projectleider Herbouw Slot Schaesberg. Na afloop staat de koffie met iets lekkers klaar.

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015.

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015. Overzicht activiteiten 2015. Studiecentrum Het studiecentrum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In overleg met H. Dortants is het regelmatig mogelijk om eerder toegang

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail: heemkundelandgraaf@gmail.com www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden: woensdag en zaterdag van

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail: heemkundelandgraaf@gmail.com www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden: woensdag en zaterdag van

Nadere informatie

Jaarvergadering OCGL 2015

Jaarvergadering OCGL 2015 Jaarvergadering OCGL 2015 Algemene ledenvergadering Datum: donderdag 16 april 2014 Tijd: 19.30 uur Plaats: Verenigingscentrum: An de Voeëgelsjtang 12 HEEMKUNDE LANDGRAAF (OCGL) Oudheidkundig Cultuurhistorisch

Nadere informatie

Uitnodiging ledenvergadering 2016

Uitnodiging ledenvergadering 2016 Uitnodiging ledenvergadering 2016 Hierbij nodigen wij onze leden uit voor de algemene ledenvergadering 2016 die gehouden zal worden op donderdag 14 april 2016 om 19.30 uur in de parochiezaal bij ons verenigingscentrum

Nadere informatie

Jaarvergadering OCGL 2013

Jaarvergadering OCGL 2013 Jaarvergadering OCGL 2013 Algemene ledenvergadering Datum: donderdag 18 april 2013 Tijd: 19.30 uur Plaats: Verenigingscentrum: An de Voeëgelsjtang 12 HEEMKUNDE LANDGRAAF (OCGL) Oudheidkundig Cultuurhistorisch

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail : heemkundelandgraaf1982@gmail.com Website : www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden:

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail : heemkundelandgraaf1982@gmail.com Website : www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden:

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf

Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Heemkundevereniging Landgraaf An de Voeëgelsjtang 12 6373 BJ LANDGRAAF Tel: 0031 (0) 45 532 28 20 E-mail : heemkundelandgraaf1982@gmail.com Website : www.heemkundelandgraaf.nl Openingstijden:

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Heemkundevereniging Landgraaf. Sinds Jaarrekening Jaarrekening 2016 HKVL Pagina 1

Heemkundevereniging Landgraaf. Sinds Jaarrekening Jaarrekening 2016 HKVL Pagina 1 Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 HKVL Pagina 1 Heemkundevereniging Landgraaf Sinds 1982 Vestiging Voorzitter Secretaris Penningmeester An de Voeëgelsjtang 12,

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

Financieel jaaroverzicht 2012

Financieel jaaroverzicht 2012 Financieel jaaroverzicht 2012 Opgesteld: maart 2013 door Armin Hamers Hieronder een uitsplitsing van alle financiële transacties in 2012 per item: Af Bij 959 Huur 79 Contributie en giften 3213 Subsidie

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Heemkundevereniging Landgraaf

Jaarrekening 2015 Heemkundevereniging Landgraaf Heemkundevereniging Landgraaf Jaarrekening 2015 Heemkundevereniging Landgraaf Jaarrekening 2015 HKVL pagina 1 Heemkundevereniging Landgraaf Vestiging Voorzitter Secretaris Penningmeester An de Voeëgelsjtang

Nadere informatie

Heemkundekring Engelbrecht van Nassau

Heemkundekring Engelbrecht van Nassau Heemkundekring Engelbrecht van Nassau Beleidsplan Heemkundekring Engelbrecht van Nassau PERIODE 2016-2020 Vastgesteld in de bestuursvergadering van woensdag 10 februari 2016 Bekrachtigd in de algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen.

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen. TC De Viskoerier Jaargang 36 Nummer 2 jan. 2016 www.terracollinaria.nl Verslag jaarvergadering Terra Collinaria 15-januari 2016. Afgemeld: Nic Luijten, Hans Mommer, Remy Meertens en Hub Hartmans. Aanwezig:

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2015-2016 Beste sportvriend, AGENDA ALGEMENE VERGADERING D.D. 12 JUNI 2017 Hierbij nodig ik U uit tot het bijwonen van de algemene ledenvergadering van 12 juni a.s., aanvang 20.00 uur,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten

Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Beleidsplan Oudheidkundige Kring De Vier Ambachten Pagina 1 van 9 Inhoud Inleiding... 4 Aanleiding... 4 Betrokkenen... 4 Geldigheidsduur... 4 Publicatie... 4 Organisatie... 4 Rechtspersoonlijkheid....

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen

Huishoudelijk reglement van Fotogroep ƒ/2 van de PVGE afdeling Nuenen Pagina 1 van 5 Oprichting Artikel 1 Fotogroep ƒ/2 is opgericht op 04 februari 2014 en functioneert conform artikel 4 van het huishoudelijk reglement van de afdelingsvereniging, hierna te noemen de afdeling,

Nadere informatie

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017

VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 VvP NIEUWSBRIEF Jaargang 03, Jaar 2017 22e Algemene Ledenvergadering bij Avila op 23 Februari 2017 Dit jaar wordt onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) wederom in het Koetshuis van het Avila

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen.

Huishoudelijk Reglement Historische Vereniging Winsum-Obergum Waar in het onderstaande sprake is van hij, kan ook zij worden gelezen. Over het Huishoudelijk Reglement staat in de Statuten: Art. 19 1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling het bestuur gewenst

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg.

Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg. Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg. Verslag jaarvergadering over het verenigingsjaar 2010. Gehouden op dinsdag 25 januari 2011. Plaats: Maastricht-Airport. Aviation Competence Centre. Leeuwenborgh Opleidingen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017

Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017 Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017 Josien de Jonge opent als voorzitter deze vergadering en heet alle aanwezigen van harte welkom. De secretaris leest als eerste de namen

Nadere informatie

Wij, het bestuur van de afdeling KBO Landgraaf.

Wij, het bestuur van de afdeling KBO Landgraaf. Nieuwsbrief 20 februari 2018 De volgende KBO-PCOB-Ledenmagazine met nieuwsbrief ontvangt U omstreeks 23 maart 2018 Heeft u het Ledenmagazine niet ontvangen neem dan contact op met Sjef Jonker Tel: 045-531

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015

Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Notulen jaarvergadering 20 oktober 2015 Opening Ger lijnders opent de vergadering en heet de aanwezige leden, 52 in getal, van harte welkom. Ondanks de dag en het tijdstip een mooie opkomst. Het dames

Nadere informatie

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website.

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website. Verslag algemene ledenvergadering 9 november 2009 te Driebergen 13:19 Opening Voorzitter Jur v/d Velde opent de vergadering met het introduceren van de doelstellingen van Provero. Daarna stellen de oprichters

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN

AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN AFSPRAKENLIJST BESTUUR ERFGOEDPLATFORM GEMEENTE HEUMEN Plaats: Marishuis 27 juni 2016 Tijd: 14 uur Deelnemers: Leo Ewals (LE) vz. Jan Paul Bevoort (JB) Petra Thijssen (PT) penn. Harrie Joosten (HJ) secr.

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging

Huishoudelijk reglement Oudervereniging A DEFINITIES Huishoudelijk reglement Oudervereniging Artikel 1 Ouders :de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Oudervereniging :de vereniging, gevormd door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen DEFINITIE Artikel 1 Leden: Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: De geledingenraad

Nadere informatie

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg.

Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Notulen Algemene Ledenvergadering RRAF 2 016 op 12 maart 2016 Museum Wolfsburcht, Perzikstraat 9 in Wijk en Aalburg. Aanwezig : Jan den Hartog, Rolf Blei, Hans Schuttenbeld, Egbert Wits, Kees Kuijpers,

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen

Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen Notulen van de Algemene ledenvergadering van de NCCS d.d. 18 maart 2017 Aanwezig 5 bestuursleden, 41 leden + 24 machtigingen Locatie Complex La Finca te Benalmádena 1. Voorzitter opent om 11,00 uur de

Nadere informatie

Werkgroep Historie Leunen

Werkgroep Historie Leunen Jaarverslag 2017 Werkgroep Historie Leunen Werkgroep Historie Leunen Contact informatie: Telefoon nummer 0478-586941 Rooynet.nl/werkgroephistorieleunen/collectie-indeling info@werkgroep-historie-leunen.nl

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011 Concept 110511 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011 1. Opening Met een welkom aan een ieder en in bijzonder aan onze ereleden, met deze woorden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Algemene vergadering en thema avond Komt wel goed schatje

Algemene vergadering en thema avond Komt wel goed schatje Algemene vergadering en thema avond 27-01-2015 Komt wel goed schatje Agenda jaarvergadering 19.30-20.00 uur Opening en mededelingen door de voorzitter Presentatie jaarverslag door de voorzitter Presentatie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van Ootmarsum en omgeving.

De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van Ootmarsum en omgeving. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING HEEMKUNDE OOTMARSUM EN OMSTREKEN DOELSTELLING VERENIGING De vereniging heeft ten doel; De kennis en zorg te bevorderen omtrent de cultuur, historie en natuur van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017

Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 Notulen jaarvergadering biljartclub de Vliegert Dinsdag 9 mei 2017 De voorzitter Hans Janssen opent de vergadering om 13.35 uur en verzoekt alle aanwezigen om een minuut stilte om al onze biljartvrienden

Nadere informatie

Jaarvergadering Lasgroep Zuid Limburg.

Jaarvergadering Lasgroep Zuid Limburg. Jaarvergadering Lasgroep Zuid Limburg. Verslag jaarvergadering Lasgroep Zuid limburg over het verenigingsjaar 2016. Gehouden op vrijdag 20 Januari 2017. Plaats: Ontmoetings Centrum Jabeek. Gaatstraat 1

Nadere informatie

Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven;

Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven; HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS BRINKSCHOOL TE HAREN DEFINITIES Artikel 1 School: OBS Brinkschool te Haren; Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven;

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven.

Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven. Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven. 2014 Maak van elke dag iets bijzonders! Foto Rini van Oirschot Het bestuur van

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart 1999. Spoorweg Sportvereniging Venlo (artikel 01 t/m 33) (2 e wijziging ingaande 22 maart 2002) (3 e wijziging ingaande 26 maart 2004) (art.4a) (4 e wijziging

Nadere informatie

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011

STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011 STICHTING VOOR SURINAAMSE GENEALOGIE JAARVERSLAG 2011 1 Inhoudsopgave Jaarverslag 2011 Bestuurlijke ontwikkelingen... 3 Konmakandra... 3 In 2011 bereikte resultaten... 3 Tienjarig bestaan... 3 Aantal donateurs

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen

Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Huishoudelijk reglement van Vitiligo.nl) Paragraaf 1: Algemeen Artikel 1.1: Doel van het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement (HR) regelt de gang van zaken binnen Vitiligo.nl in samenhang

Nadere informatie

ANBI-status van het Limburgs Genealogisch en Geschiedkundig Informatiecentrum

ANBI-status van het Limburgs Genealogisch en Geschiedkundig Informatiecentrum van het Limburgs Genealogisch en Geschiedkundig Informatiecentrum LGGI is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom maakt het LGGI een aantal gegevens openbaar. 1. Naam van de instelling Limburgs

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Secretariaat Heggewikke RW Landgraaf tel

Secretariaat Heggewikke RW Landgraaf tel Nieuwsbrief 28 oktober 2016 Deze Nieuwsbrief verschijnt 10 maal per jaar en wordt met de Nestor verspreid onder de leden van de KBO in Landgraaf. De Nieuwsbrief bevat actueel nieuws en informatie over

Nadere informatie

Huurdersvereniging Twee Stromenland

Huurdersvereniging Twee Stromenland Huurdersvereniging Twee Stromenland Ledenvergadering 2016 met Jaarverslag 2015 Ledenvergadering huurdersvereniging Twee Stromenland 9 juni 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: De Ogtent, Remigiusplein 9 te

Nadere informatie

Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau

Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau Beleidsplan Erfgoedvereniging Engelbrecht van Nassau PERIODE 2016-2020 Vastgesteld in de bestuursvergadering van woensdag 10 februari 2016 Bekrachtigd in de algemene

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

Stichting Adel in Nederland

Stichting Adel in Nederland Publicatiegegevens 2016 Inhoud 1. Publicatieplicht 2. Algemene gegevens 3. Doelstelling 4. Beleidsplan 5. Bestuur 5.1 Bestuurssamenstelling 5.2 Namen van de bestuurders 5.3 Beloningsbeleid 6. Directeur

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN, LEZINGEN EN WORKSHOPS 2015-2016 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Cursussen Paleografie 5 Lezingen 8 Workshops 10 Inleiding Bent u geïnteresseerd

Nadere informatie

1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD

1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD 1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe

Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe Algemene gegevens Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe Statutaire naam: Vereniging Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe RSIN : 816512103 KvK: 40271212 ANBI-beschikking: 23-9-2011, nr. 80028 Secretariaat:

Nadere informatie

Erfgoedplatform Gemeente Heumen

Erfgoedplatform Gemeente Heumen NIEUWSBRIEF NR. 16 Erfgoedplatform Gemeente Heumen Ledenvergadering en presentatie Lage Hof op woensdag 15 april 2015 Plaats: Agrarisch museum De Lage Hof, Overasselt Tijd: 20.00 uur Agenda 1. Opening

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING HISTORISCH GENOOTSCHAP OUD SOETERMEER BESTUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING HISTORISCH GENOOTSCHAP OUD SOETERMEER BESTUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING HISTORISCH GENOOTSCHAP OUD SOETERMEER BESTUUR Artikel 1. Lidmaatschap Alle leden hebben het recht kandidaat-bestuursleden voor te dragen. Het bestuur beslist of

Nadere informatie

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1 OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ).

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NATUUR- EN MILIEUVERENIGING GEMEENTE HEUSDEN (Hierna NMVH ). Artikel 1. Leden/donateurs 1. De vereniging kent leden, gezins-leden, leden voor het leven en ereleden. Leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 september 2018

Nieuwsbrief 25 september 2018 Nieuwsbrief 25 september 2018 De volgende KBO-PCOB-Ledenmagazine met nieuwsbrief ontvangt U omstreeks 23 okt. 2018 Heeft u het Ledenmagazine niet ontvangen neem dan contact op met Sjef Jonker Tel: 045-531

Nadere informatie

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL DEFINITIE Artikel 1 - Oudervereniging De Kraal: De vereniging van ouders van de school. Opgericht 01-11-2005 en ingeschreven bij de KvK onder nummer 34237720 als een vereniging

Nadere informatie