Aloysius-De Roosten Ondersteuningsprofiel Aloysius De Roosten



Vergelijkbare documenten
Christiaan Huygens Coll, loc R havo vwo profiel

Montessori College MAVO/HAVO

Pleinschool Helder Pleinschool Helder

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Aanvullende informatie Sociaal-emotioneel functioneren Ondersteuningsbehoefte Ontwikkelingsperspectief Overig, nl. *) Dit zijn richtlijnen die gewogen



Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel


Ondersteuningsprofiel


Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel

Ondersteuningsprofiel PSE

Ondersteuningsprofiel

DYSLEXIE. Vragenformulier onderwijsgeschiedenis lees- en spellingsvaardigheid

Ondersteuningsprofiel

DYSCALCULIE. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum:... Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnummer:...

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten groep 8 van de basisscholen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland.

DYSLEXIE. Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Geboortedatum:... Naam:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Telefoonnummer:...

DYSLEXIEPROTOCOL VEURS LYCEUM per augustus 2016

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten groep 8 van de basisscholen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland.

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

PO-VO procedure algemeen

Dyslexie, Dyscalculie & Spellingsbegeleiding

Criteria zittenblijven / verlengde kleuterperiode

Verlenging of verkorting schooltijd. Concept protocol

Passend onderwijs. Passend onderwijs. SWV PO Twente Noord 1

IZC protocol Obs De Voorsprong

Schoolondersteuningsprofiel Scala. Schoolondersteuningsprofiel Scala. Algemeen

Monitor voor de 8 ste klas mavo

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

IB/Directiedag - 21 mei 2014

Aan de directies, intern begeleiders en leerkrachten groep 8 van de basisscholen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Maasland.


BEGELEIDING LEERLINGEN MET DYSCALCULIE

Laurens Heuzinkveld mei Dyslexiebeleid

Meldcode huiselijk geweld en. kindermishandeling

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

STELLA MARIS VMBO. Algemene informatie

Informatieavond voor verzorgers en ouders. 22 november 2017

Kwaliteitskaart Zorg en Begeleiding

Zorgroutes interne en externe zorgstructuur in basisscholen Versie oktober 2013

BEGELEIDING LEERLINGEN DYSCALCULIE EN ERNSTIGE REKENPROBLEMEN

De leerling centraal. Een generalistische aanpak

Deel 1 In te vullen door de ouder(s)/verzorger(s) van het kind

Pedagogisch klimaat en autisme. Pedagogisch klimaat en de Klimaatschaal. Groepsprocessen bij jongeren: rol van de leerkracht.

Zorgplan. 1.Passend Onderwijs

Protocol dyslexie. De Rietlanden

INHOUD. Hoofdstuk 1 Inleiding 2

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Schoolondersteuningsprofiel (SOP)

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken en alcohol.

Plaatsingsrichtlijnen Dr. Nassau College

Aanbod lesstof: basisstof, waar nodig herhalingsstof en extra uitdaging. Nav. de cito rekenresultaten wordt een verdeling in aanbod gemaakt.

FACTSHEET SAMENWERKING COA

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Elzendaalcollege

Indelen (nieuwe) groepen. Concept beleidsnotitie

Samenwerkingsschool Balans

AANMELDING VOOR SPECIAAL ONDERWIJS OF LEERLINGGEBONDEN FINANCIERING. (voor eerste indicatie en voor herindicatie) AANMELDINGSFORMULIER VOOR OUDERS

Zorgroutes interne en externe zorgstructuur in basisscholen Versie 24 februari 2012

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit.

Meldcode bij een vermoeden van kindermishandeling voor scheidingsbegeleiders [versie ]

Iedere keer nadat er een tafel is aangeboden. 5 De tafels van 1 t/m 5 en 10 herhalen

Cursus Kinderen met motivatie problemen in het onderwijs, motiveren kun je leren 9

Werkblad ontwikkelwijzer Gouden Standaard

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Opbrengsten VSO Panta Rhei College schooljaar

Handleiding voor een goed dossier

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0)

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Handreiking invulling zorgniveau 2 en 3 bij vermoeden ernstige enkelvoudige dyslexie (EED) RSV Breda e.o. OOK

Uitvoeringsbesluit Jeugdhulp Enschede 2015

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Welbevinden.

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL. Dit schoolondersteuningsprofiel heeft betrekking op Guido VMBO Amersfoort.

Bijlage 2 Basisondersteuning SWV VO Midden-Holland en Rijnstreek (versie 21 april 2013) 1 Algemene informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO Bertrand Russell College havo en vwo

8.2. Ziekteverzuim en (ziekte)verzuimbegeleiding

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn:

D i e n s t A m b u l a n t e B e g e l e i d i n g W S N S

Ter voorbereiding op uw aanvraag vindt u in dit document de criteria en vragenlijst voor het themacertificaat Roken, alcohol en drugspreventie.

Sociaal veiligheidsprotocol VMBO Helicon Eindhoven

Zorgplan. Rudolf Steiner College Rotterdam

Stichting voor Voortgezet Vrijeschoolonderwijs Noord-Holland

Criteria Plusklassen Samenwerkingsverband WSNS Kop van Noord-Holland

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen

Wij verzoeken u de toelichting voor het invullen van het formulier goed te lezen.

Transcriptie:

Alysius-De Rsten Ondersteuningsprfiel Alysius De Rsten Onderwijsaanbd Dit ndersteuningsprfiel heeft betrekking p het vlgende nderwijsaanbd: Regulier nderwijs praktijknderwijs vmb/basis vmb/kader vmb/gemengd þ vmb/theretisch hav vw Vrgezet speciaal nderwijs vr verstandelijk beperkte meervudig gehandicapten langdurig/veelvuldig zieke met gedragsprblemen vr met psychiatrische prblematiek vr met taal- spraakprblemen Uitstrmperspectief vervlgnderwijs arbeidsteleiding dagbesteding regulier beschermd beleving activiteiten arbeid Telating Vr de telating van is Heel belangrijk Redelijk belangrijk Niet z belangrijk Niet van tepassing Advies van de basisschl Intelligentieniveau Leerrendementen Cit Sciaal-emtineel functineren Alysius De Rsten neemt in haar besluitvrming ver telaatbaarheid alle beschikbare infmatie van het kind mee in haar rdeel. Het basisschladvies is hierbij de belangrijkste factr. Een leerling met vldende kunnen prfiteren van het nderwijs- en begeleidingsaanbd. Leerlingen met een vmb-k/t advies zijn welkm, wanneer de drgreimgelijkheden binnen 2 jaar naar vmb-t nderbuwd zijn dr de basisschl. Alysius De Rsten spant zich in m met een vmb-k/t advies te te leiden tt het behalen van een vmb-t diplma. Telatingsprcedure Altijd Indien hierte aanleiding is Nit Intakegesprek met uders Intakegesprek met leerling Overdrachtsgesprek met schl van herkmst Aanvullend nderzek dr VO Observatie p VO Observatie p schl van herkmst (PO) Cntact met betrkken zrginstelling(en) Overig

Alysius De Rsten baseert haar telatingsbesluit p een z vlledig mgelijk beeld van het kind en neemt k mgevingsfactren hierin mee. De mgelijkheden tt het behalen van het vmb-t diplma is hierbij drslaggevend. Ondersteuning Visie p ndersteuning: Alysius De Rsten begeleidt naar een vmb-t/mavdiplma. Alysius De Rsten is een kleine schl met een eigen karakter. Ouder(s)/verzrger(s) ervaren de schl als tegankelijk. Deze tegankelijkheid is de basis m samen met uder(s) / verzrger(s) de begeleiding van de kinderen vrm te geven. Leerlingen en dcenten kennen elkaar persnlijk. De lijnen zijn krt. het begeleidingssysteem van de schl is de mentr het eerste aanspreekpunt vr de leerling, de uders/verzrgers en de dcenten. Deze draagt zrg vr de nderwijskundige- en sciaal-emtinele begeleiding. Alysius De Rsten biedt persnlijke aandacht in een mgeving waar structuur, veiligheid en verzicht de rde draad zijn. We gaan uit van talenten en kansen van kinderen. Alysius De Rsten vlgt en stemt de begeleiding af p de individuele leerling m zich uiteindelijk te ntwikkelen tt jng vlwassenen die zich verantwrdelijk velen vr zichzelf, in staat zijn zelf keuzes te maken en uiteindelijk zelfstandig in het leven te kunnen staan. Alysius De Rsten ndersteunt m het beste uit zichzelf te halen. De schl biedt þ tijdelijke ndersteuning vr alle vr grepen þ vr individuele þ permanente ndersteuning þ vr alle vr grepen vr individuele Didactische ndersteuning In Individueel Op ksten Ambitie vaklessen grepsverband uders Technisch lezen þ þ Begrijpend lezen þ þ Spellen þ þ Rekenen þ þ Dyslexiebegeleiding þ þ Dyscalculiebegeleiding þ þ Studiebegeleiding (leren leren) þ þ Planning en rganiseren þ þ Vakinhudelijke bijles þ þ þ Huiswerkklas/-begeleiding þ þ þ Begeleiding bij hgbegaafdheid Begeleiding bij meilijk lerend Anders þ þ Naast de begeleiding in de reguliere lessen, krijgen de in de nderbuw waar ndig een specifiek nderwijsaanbd p een aantal van de vlgende gebieden; rekenen/ wiskunde, wrdenschat, technisch lezen, begrijpend lezen, spelling en mderne vreemde talen. Deze ndersteuning vindt plaats in de begeleidingscarrusel. In de bvenbuw zijn er naast de mentrlessen, uren die wrden ingezet vr het versterken van begrijpend lezen en begeleiding bij het maken van werkstukken en huiswerk.

Sciaal-emtinele ndersteuning In Individueel Op ksten Ambitie vaklessen grepsverband uders Faalangstreductie þ Examenvreesreductie þ þ SOVA þ þ þ Cunseling þ þ þ Jngerencaching þ Peermediatin Hgbegaafdheid Cncentratiesprblemen þ þ þ Mtivatieprblemen þ þ þ Werkhuding þ þ þ Agressieregulatie Psych-educatie Anders Alysius De Rsten biedt persnlijke aandacht in een mgeving waar structuur, veiligheid en verzicht de rde draad zijn. Mentren hebben het hele kind in beeld. Alle wrden tijdens de cijfer- en leerlingbesprekingen besprken. Hierbij wrden naast de didactische vrderingen k de sciaal-emtinele kansen en risic's in beeld gebracht en acties/ afspraken gemaakt met dcenten, en/f uders p nderwijskundig en sciaal-emtineel vlak. De leerlingbegeleider is ndersteunend vr de dcenten. De sciaal- emtinele ntwikkeling van wrdt bevrderd tijdens lessen met de methde Leefstijl. Daarnaast zijn er prjectweken rndm thema's. Leerlingen in de nderbuw krijgen daarnaast indien ndig een specifiek nderwijsaanbd p het gebied van structuur, huiswerk en mtivatie. Dit gebeurt binnen de begeleidingscarrusel. In de bvenbuw wrdt er extra begeleiding gegeven bij het maken van werkstukken en huiswerk waarbij cncentratie, mtivatie, plannen/structureren aan bd kmt. Daarnaast vindt er examentraining plaats waarbij k aandacht is vr examenvrees. Fysieke ndersteuning In Individueel Op ksten Ambitie vaklessen grepsverband uders Auditieve prblemen Visuele prblemen Spraakprblemen Mtrische prblemen Medische prblemen Het uitgangspunt van ndersteuning aan met fysieke prblemen, is dat een leerling met cmpenserende maatregelen kan functineren binnen het reguliere lesaanbd p Alysius De Rsten. Deskundigen binnen de schl

Op schl Op afrep Ambitie aanwezig beschikbaar Schlmaatschappelijk werker þ Psychlg þ Orthpedagg þ Leerlingbegeleider/cunselr þ Remedial teacher þ Decaan þ Vertruwenspersn þ Ambulante begeleider vanuit VSO þ Auticach þ Dyslexiecach/-cördinatr þ Dyscalculiecach/-cördinatr þ Zrgcördinatr þ IB-er Lgpedist Fysitherapeut Ergtherapeut Arbeidsteleider Overig Onderwijsmaterialen en -faciliteiten vr alle vr enkele p ksten van uders Laptps vr maken van tetsen þ Vrleesapparatuur (zals Kurzweil) þ þ RT-materiaal þ þ Anders Ambitie Inrichting gebuw vr alle vr grepen vr individuele Rlsteltegankelijk þ Minder-validetilet þ Prikkelarme werkplekken Rustige plek waar leerling zich kan þ terugtrekken Time ut vrziening þ Interne rebund þ Lift Verzrgingsruimte þ Anders Ambitie Leerlingen maken zveel mgelijk gebruik van reguliere faciliteiten binnen het gebuw. Vr individuele wrden er (indien mgelijk) aanpassingen gedaan zdat het nderwijsleerprces drgang kan vinden. Het gebruik van de interne rebund kunnen indien ndzakelijk wrden ingezet. Plaatsing is gebnden aan een aantal criteria en krtdurend van aard.

Expertise Alle dcenten Meerdere Expert Ambitie dcenten Signaleren van leer- en sc.-emt. prblemen þ þ þ Differentiëren þ Klassenmanagement þ Handelingsplanning þ þ Faalangst þ þ Dyslexie þ þ Dyscalculie þ þ AD(H)D þ þ Autisme (en verwant) þ þ Gedragsprblemen þ þ ODD þ þ Depressie þ þ Leerstrnissen þ þ NLD þ þ Hgbegaafdheid Zwakbegaafdheid Mtrische prblemen þ Anders Leerlingen wrden frequent besprken binnen de cijfer- en leerlingbesprekingen met het dcententeam. De kansen van een kind wrden als uitgangspunt genmen vr de inzet van de juiste hulp/begeleiding bij zwel didactische- als sciaal-emtinele prblemen. Expertise van diverse persnen binnen schl wrdt hierbij ingezet. Samenwerking met instanties buiten de schl Structureel / Systematisch verleg Incidenteel verleg p aard van de samenwerking Centrum vr Jeugd en Gezin þ bij individuele casussen Bureau Jeugdzrg þ bij individuele casussen MEE þ bij individuele casussen GGZ þ bij individuele casussen GGD þ GGD is deelnemer van het ZrgAdviesTeam Jeugdhulpverlening þ SMW Medische instantie þ bij individuele casussen Psychlgenpraktijk þ bij individuele casussen Remedial teacher þ Begeleidingscarrusel crdinatr Paramedische instelling þ bij individuele casussen Gezndheidszrg þ bij individuele casussen Plitie þ Is p afrep beschikbaar. Leerplicht þ Is deelnemer van het ZrgAdviesTeam Nvadic þ bij individuele casussen UWV Anders