Bouwen & Bewaren Nieuwsflits

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bouwen & Bewaren Nieuwsflits"

Transcriptie

1 Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Nummer 7 maart 2015 Geachte ouders/ verzorgers, U ontvangt Nieuwsflits B&B nummer 7. Dit keer komen de personeelsleden aan het woord die dagelijks met de kinderen werken binnen onze schoolmuren. Zij zijn dit keer dus verantwoordelijk voor de informatie vanuit de school. De verhalen geven vanuit hun beleving de dagelijkse schoolse praktijk weer. Veel leesplezier gewenst. In Nieuwsflits 4 heeft u wellicht de foto die hiernaast geplaats is al gezien. Op de foto zijn leerlingen aan het werk in de werkplaats. Niet zomaar, maar vanuit de leerpunten die we samen opgesteld hebben. Als kinderen de klas uitgaan en bij mij komen dan volgt er altijd een gesprek. Natuurlijk is het bij u als ouders bekend, bij de leerkracht en bij mij, maar ik acht het van belang dat kinderen weten waarvoor ze komen en waaraan ze willen werken. Op die wijze worden ze actief betrokken bij hun eigen leerproces. Een voorbeeldje hoe zoiets verloopt. Een leerling heeft wat moeite met het aanleren van de tafels. Zelf ervaart een kind dat als niet leuk. Is de leerling eenmaal binnen dan stel ik na verloop van tijd de vraag wat hij of zij komt doen en wat ze graag willen leren. Het mooie is dat dit natuurlijk allang geconstateerd is door de leerkracht en dat de leerling tot dezelfde conclusie komt. De leerling geeft dan aan dat hij of zij de tafels niet helemaal kent. Ik geef dan aan dat ze al heel veel van de tafels kennen, maar dat de leerling het misschien wel fijn zou vinden als hij of zij de tafels zou kunnen dromen. De reactie is dan positief en we formuleren dan ons doel en spreken af hoe vaak we dit op school gaan oefenen. Oefenen doen we op verschillende manieren door opzeggen, heen, terug en kriskras door elkaar. We gebruiken diverse computerprogrammaatjes, tafelkaarten, tafelwaaiers enz.

2 Een ander voorbeeld is dat een kind het moeilijk vindt om te rekenen over het tiental heen. Rekenen kan die leerling dus al, maar er is wat extra aandacht nodig, wat extra onderhoud m.b.t. de sommen over het tiental, 9+6= of 14-7=. Dit oefenen we dan. We gebruiken het honderdveld, het telraam, de kralenketting, het werkschrift en computerprogramma s. Telkens gieten we de oefening in een ander jasje en zo verveelt het eigenlijk nooit. Er zijn ook kinderen die een extra zetje nodig hebben om het op het sociale vlak de contacten met medeleerlingen gemakkelijk te laten verlopen. Ook dan is de werkplaats de ruimte bij uitstek om het hier over te hebben, er samen hard aan te werken zodat een kind beter functioneert. Meester Van Ravenswaaij Bouwen & Bewaren Nieuwsflits nummer 7 We zijn officieel van start met gestart. Elobasisonderwijs.nl is een online platform voor basisschool C.B.S. Nederwoud. De onderstaande foto s treft u hier: Schoolontwikkeling : -De methode Engels: My name is Tom is inmiddels aangeschaft en wordt dit jaar ingevoerd. -We gaan nog kijken of ons huidige leerling rapport meekan in onze nieuwe koers. Indien nodig zullen we dit aanpassen op onderdelen of geheel gaan vernieuwen.

3 Voor mij is dit jaar alles nieuw! Nieuwe school, nieuwe omgeving én met stamgroepen werken. Als onderwijsassistent is er voor mij veel uitdaging op deze school. Elke ochtend mag ik voor een gedeelte van stamgroep 1 staan. Aan het einde van de ochtend assisteer ik de leerkracht van stamgroep 2. Veel verschillende kinderen en groepen op één ochtend dus! Er is genoeg uitdaging met stamgroepen wat ik ontzettend leuk vind! Juf Anita Typecursus. De typecursus is gestart in december 2014 op De Wegwijzer. Het werken met stamgroepen en niveaugroepen. Dit jaar werken we in stamgroep 3 met de kinderen in niveaugroepen. Dit betekent in ons geval dat er een aantal kinderen die in groep zeven zit op groep 8 niveau werkt op het gebied van rekenen. Maar er zijn ook kinderen die extra tijd nodig om de instructie in zich op te nemen. Daarom is het goed om hen verlengde instructie te geven, bijvoorbeeld bij taal en rekenen. Het is belangrijk dat onze kinderen succeservaringen opdoen. Dat kan onder andere door het verminderen van het aantal sommen en hen extra tijd te geven om de sommen op te lossen. Met taal, spelling en rekenen probeer ik de instructie uit te bouwen. Geregeld krijgt niveaugroep zes instructie en niveaugroep zeven en acht kijken mee. De instructie wordt uitgebouwd. Niveaugroep zes gaat aan het werk en niveaugroep zeven krijgt instructie. Niveaugroep acht kijkt nog steeds mee. Dan valt niveaugroep zeven af en krijgt niveaugroep acht instructie. Een voorbeeld. Niveaugroep zes krijgt aangeboden de persoonsvorm en het onderwerp. Niveaugroep zeven ook, maar daar komt het lijdend voorwerp en het gezegde bij. Niveaugroep acht krijgt dit ook, maar leert ook het meewerkend voorwerp aan. Zo probeer ik de leerstof op te bouwen. Dit betekent dat ik niet meer vanuit de lesstof de les opbouw, maar vanuit leerlijnen. Dit klinkt natuurlijk goed, maar in de praktijk vind ik dit nog wel eens lastig. Zo vind ik het best moeilijk om iedereen op tijd zijn of haar individuele aandacht te geven. Daarom loop ik na de instructie rond en probeer iedereen te helpen, die het nodig heeft. Of de kinderen komen even bij mij. De kinderen van stamgroep 3 doen erg hard hun best. Ik besef dat er nog veel te leren valt voor de kinderen en voor mij, maar ik vind dit wel een uitdaging! Meester Remko (stamgroep 3)

4 Ervaringen vanuit stamgroep 1, In onze stamgroep komen 's morgens rond half 9 de 4 en 5 jarigen de klas in. Ouders brengen de kinderen en nemen afscheid. Klokslag kwart voor 9 komen de acht kinderen van groep 3 het lokaal binnen. Dit is helemaal nieuw, maar het gaat prima. De deur van de klas gaat dicht(er zwaaien nog wat ouders voor het raam) en de schooldag gaat beginnen! Door het werken in de stamgroep is het voor de leerkracht veel meer schakelen dan voorheen; een verhaal vertellen, iets uitleggen of een "feestje" vieren er is gewoon altijd een leeftijdsverschil wat het werken wel intensiever maar ook erg uitdagend maakt, iedere dag is anders! Als leerkracht heb je drie roosters (groep 1, 2 en 3) in je hoofd, daarnaast is er de samenwerking met de klassen assistent en de collega's van de VVE, op maandag zijn er de "boeken moeders" en tussendoor worden er kinderen gehaald die naar logopedie, oefentherapie of even naar de tandarts of de dokter moeten. Het is leerzaam maar ook heel bijzonder om op deze manier te werken, voor zowel leerkracht als kind. De kinderen leren werkelijk enorm veel van elkaar, daarnaast is het hartverwarmend om te zien hoe ouders zich iedere keer weer, voor de volle honderd procent voor onze school en de georganiseerde activiteiten inzetten! Echt geweldig! Juf Mechelien Bos (stamgroep 1) CBS de Nederwoud staat bekend als een kleine, maar gezellige school. Ook had ik veel zin om te werken met de kinderen en collega s. Elke dag geniet ik van de kinderen en ik ben dankbaar dat ik mag werken op deze school. Vanaf het eerste moment zie ik C.B.S. Nederwoud als een grote familie. Iedereen kent elkaar en iedereen staat open voor elkaars ideeën. Na een half jaar werken in verschillende groepen, ben ik gewend aan het nieuwe onderwijsconcept. Ook is het mooi om te zien dat ieder kind kan groeien op zijn of haar niveau. Ieder kind is speciaal, ieder kind heeft iets moois en dat waarderen kinderen en leerkrachten in elkaar. Ook is dit te merken in de klas en buiten de klas. Ik ben dankbaar dat ik mag invallen op zo n leuke school! Juf Annette Bloemendal (stamgroep 2) Vorig cursusjaar was er al veel werk verzet voor Bouwen & Bewaren. Met behoorlijk wat zenuwachtige kriebels keek ik uit naar het nieuwe cursusjaar. Een nieuw onderwijsconcept Hoe zou dat gaan? De eerste weken was het behoorlijk wennen voor de leerkrachten en kinderen. Het werken in niveaugroepen werd gelijk in praktijk gebracht in stamgroep 2. Er is een aantal kinderen dat met rekenen meedoet met een andere niveaugroep. Het is mooi om ieder kind te laten werken op zijn of haar niveau. Door het werken op eigen niveau doen de kinderen positieve ervaringen op. Er wordt vaak aan mij gevraagd: 'Is het niet druk?'. Ja, het is zeker heel hard werken, maar het zijn de kinderen die steeds weer nieuwe energie geven om verder te gaan! Juf Annette Landwaart (stamgroep 2)

5 In de december uitgave van Ede Totaal stond een artikel over onze school. Mocht u het gemist hebben.. Het bovenstaande artikel staat ook online:

6 Zelfs na een paar weken van de start van dit nieuwe schooljaar, heb ik me regelmatig afgevraagd: Waar ben ik aan begonnen?! Het werken met een stamgroep vraagt namelijk de nodige energie en inzet. Niet alleen bij de start van het schooljaar, maar ook nu. Nu we een half jaar verder zijn, is er meer rust en duidelijkheid gekomen voor de leerlingen, maar ook voor mij, als leerkracht. Iedereen heeft z n plek en zijn taak en alle dagelijkse dingen lopen eigenlijk wel heel goed. Een voorwaarde hiervoor is om uitgerust te zijn en een goede organisatie te hebben. Elke morgen loop ik in gedachten de dag door en bedenk ik of ik alles klaar heb liggen. Belangrijk daarbij blijft voor mij dat elke leerling krijgt wat hij/ zij nodig heeft, dat elk kind zich gezien en gewaardeerd weet. Plezier in leren moet bij elke leerling te zien zijn. Mooi (maar soms ook erg ingewikkeld) daarbij is om op verschillende niveaus met hetzelfde onderwerp bezig te zijn. Onmisbaar voor mij zijn mijn collega s. Even met elkaar praten, ervaringen delen, zorgen ervoor dat je weet dat je het samen doet. Wat er ook anders is geworden in dit schooljaar, voor mij blijft het werken met kinderen het mooiste wat er is! Juf Els van Haaften (stamgroep 1) Cito-toetsen op CBS Nederwoud We hebben net de periode van Cito toetsen afgesloten. Wat doen we als school met de uitslagen van de Cito toetsen? Het doel van de Cito toetsen heeft door Bouwen en Bewaren een andere rol gekregen. Aan de hand van de uitslag van de toets kijken we of een leerling een niveau omhoog kan, op hetzelfde niveau kan blijven of beter een treetje kan zakken. Op deze manier passen we het onderwijs aan het kind aan en niet het kind aan het onderwijs. Het doel is dus ons onderwijs bij het kind laten aansluiten. Het kind staat voorop en centraal dat willen we uitstralen. Verder willen we op een ontspannen manier met de toetsen omgaan. Daarbij blijven toetsen voor een aantal leerlingen altijd spannend. Kinderen weten nu eenmaal feilloos wat ze moeilijk vinden. Ook hierin proberen we de leerlingen goed te begeleiden. Daarnaast worden de uitslagen van de toetsen met u als ouders besproken tijdens de 10-minutengesprekken. Vraagt het meer tijd om de uitslagen te bespreken dan plannen we aparte gesprekken. Heeft u nog vragen/opmerkingen naar aanleiding van de toetsen dan mag u altijd contact met mij opnemen. Astrid Groeneveld (Intern begeleider) Tot slot. We hopen u voor de zevende keer via deze nieuwsflits een beeld gegeven te hebben van onze school. Dit keer door de bril van onze leerkrachten. Wellicht roept het voorgaande vragen op, stelt u ze dan gerust! Met vriendelijke groet, Team C.B.S. Nederwoud adres: bouwenenbewaren@cbsnederwoudlunteren.nl Bouwen & Bewaren Nieuwsflits nummer 7 C.B.S. Nederwoud, een klasse apart!

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Nummer 13 Juni 2016 Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt Nieuwsflits B&B nummer 13. Dit keer informatie over de CITO-Eindtoets en nog veel meer. Veel leesplezier gewenst.

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Nummer 8 juni 2015 Geachte ouders/ verzorgers, U ontvangt Nieuwsflits B&B nummer 8. Dit keer een terugblik op de ouderavond. Daarnaast informatie m.b.t. de bouwactiviteiten

Nadere informatie

Maandag 9 februari 2015, week 7

Maandag 9 februari 2015, week 7 Maandag 9 februari 2015, week 7 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 7: 9 t/m 15 februari 2015 Een blinde man wordt beter, Johannes 9:1-12 Is hij het wel? Johannes 9:13-23 Wie is hier blind?, Johannes

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Beste ouders/ verzorgers,

Beste ouders/ verzorgers, Beste ouders/ verzorgers, Even voorstellen: Mijn naam is Tom Neven. Uw zoon of dochter zit dit jaar bij mij in groep 5b. Ik ben 30 jaar oud en woon in Etten-Leur. Mijn favoriete bezigheid is muziek en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Nummer 14 Oktober 2016 Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt Nieuwsflits B&B nummer 14. Dit keer informatie over ons onderwijs en nog veel meer. Veel leesplezier gewenst. Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn 14 8 juli 2015 Personeel Nu alle sollicitatieprocedures afgerond zijn, kan ik u meedelen welke leerkrachten volgend schooljaar welke groepen gaan lesgeven: Groep 1/2

Nadere informatie

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren?

Checklist Rekenen Groep 3. 1. Tellen tot 20. 2. Getallen splitsen. Hoe kun je zelf het tellen controleren? Checklist Rekenen Groep 3 1. Tellen tot 20 Als kleuters, in groep 1 en groep 2, zijn de kinderen bezig met de zogenaamde voorbereidende rekenvaardigheid. Onderdelen hiervan zijn ordenen en seriatie. Dit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24

Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas DATA Bijbelverhalen groep 3-8 Week 22 Week 23 VERJAARDAGEN!! Week 24 Basisschool t Kompas Prinses Christinastraat 4 3615 AG Westbroek 0346-281475 info@kompaswestbroek.nl Nr. 18 > 1 juni Uit t Kompas Geachte ouder(s)/verzorger(s), Vandaag hebben we de kinderen van groep

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4)

Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Lisa: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Anne: Onderwijsassistent (MBO niveau 4) Ik kreeg vanaf de eerste dag een fijn gevoel bij deze school. Er hangt een gezellige sfeer. Je wordt goed opgevangen door de docenten. Als je ergens mee zit kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Nummer 17 September 2017

Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Nummer 17 September 2017 Bouwen & Bewaren Nieuwsflits Nummer 17 September 2017 Geachte ouders/verzorgers, U ontvangt Nieuwsflits B&B nummer 17. Dit keer informatie over ons onderwijs, het inspectiebezoek, interview meester Van

Nadere informatie

Zelfbewust en sociaal bewust leren, werken en leven DE BRUG NAAR DE TOEKOMST

Zelfbewust en sociaal bewust leren, werken en leven DE BRUG NAAR DE TOEKOMST Zelfbewust en sociaal bewust leren, werken en leven DE BRUG NAAR DE TOEKOMST DE BRUG NAAR DE TOEKOMST Zelfbewust en sociaal bewust leren, werken en leven De basisschool is de brug naar de toekomst. Een

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 19 Maandag 19 januari 2015. Resultaten ouderavond. Verslag leerlingenraad. Beste ouders, De ouderavond. De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 17 2013-2014 Nummer 17 2013-2014 2014 Kringgesprek Zoals u wellicht al wel gemerkt heeft zijn wij helaas telefonisch even niet bereikbaar. Achter de schermen wordt er hard gewerkt om dit zo spoedig mogelijk op te lossen.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

het Troubadourtje Een gelukkig nieuwjaar Agenda: Daarom nog eens voor iedereen: een heel gelukkig en gezond 2015!!

het Troubadourtje Een gelukkig nieuwjaar Agenda: Daarom nog eens voor iedereen: een heel gelukkig en gezond 2015!! het Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2014-2015 Datum: 09-01-2015 Inhoud: Gelukkig Nieuwjaar Typecursus Bouw IKC Citotoetsen Internetprotocol Wensen groep 3 Agenda:

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders

Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Samenvatting tevredenheidsmeting ouders Hierbij ontvangt u van mij een samenvatting van de uitkomsten van de tevredenheidsmeting, die begin november is afgenomen. We hebben deze in het team en met de MR

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe!

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe! www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-08 Inhoud Algemeen...1 Gelukkig nieuwjaar!... 1 Maandagmiddag 26 januari vrij... 1 Normering Cito aangepast... 1 Agenda... 1 Groep 3...2 Groep 7...2 De complimentenbox...

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl September 2018 Houden jullie 10 oktober tussen 12.00 en 14.00 vrij? Dan valt er namelijk weer van alles te beleven op Nobelhorst! Welkom

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Afscheid nemen is met zachte vingers, wat voorbij is, dicht doen en verpakken in de goede gedachten der herinnering. Nieuwsbrief Juli 2015 Inhoud Nieuwsbrief: Groep 8. Personeel. Schoolagenda. Engels.

Nadere informatie

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 De Achterban Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 Laatste schooldag Op deze laatste schooldag kijken wij terug op een geslaagd schooljaar!

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

(56 enquêtes) (62 enquêtes) (45 enquêtes) (57 enquêtes) Accent 2012. Accent 2013. Accent 2011. Accent 2014. score 1-10. score. score 10.

(56 enquêtes) (62 enquêtes) (45 enquêtes) (57 enquêtes) Accent 2012. Accent 2013. Accent 2011. Accent 2014. score 1-10. score. score 10. Evaluatie ouders: : Uitkomsten tevredenheidsonderzoek 2011 t/m 2014 uitgedrukt in een (waarderingscijfer) Accent 2011 (45 enquêtes) Accent 2012 (57 enquêtes) Accent 2013 (56 enquêtes) Accent 2014 (62 enquêtes)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2015 NIEUWS UIT HET TEAM Na een goede kerstvakantie zijn we in januari bijna allemaal weer met veel plezier begonnen. Helaas is juf Rina in januari ziek geweest. Op het moment van

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

LEERPROBLEMEN KIND/JONGERE

LEERPROBLEMEN KIND/JONGERE Training - Begeleiding - Coaching LEERPROBLEMEN KIND/JONGERE TIJDELIJKE ONDERSTEUNING BIJ SCHOOLVAKKEN MATRIXCOACHING BIJ LEER- EN EMOTIONELE PROBLEMEN HERKENT U DIT? Heeft uw kind moeite met een of meerdere

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Februari 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van februari. Enquête Binnenkort zijn in de meeste groepen de 10 - minutengesprekken. Tijdens deze gesprekken

Nadere informatie

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april

Belangrijk BO naar VO. Leerlingvolgsysteem. Leerling-kenmerken. november april Belangrijk BO naar VO Leerlingvolgsysteem Leerling-kenmerken november april leerstof groep 8 voorbereiding op de verwijzing VO CITO toetsen M8 LOVS VO informatieavond in oktober/november 2 verwijzingsgesprekken

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers

Nieuwsbrief 20 7 juli 2015. Aan alle ouders, verzorgers Nieuwsbrief 20 7 juli 2015 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: - Opbrengst doekoe actie - Luizenzakken niet meer op school - Schoonmaakavond - Zwemmen groep 3/4 - Laatste schooldagen - Eerste

Nadere informatie

Informatieboekje van groep 5/6

Informatieboekje van groep 5/6 Informatieboekje van groep 5/6 2017-2018 Het informatieboekje van groep 5/6 In dit boekje wil ik u informatie geven over het werken in groep 5/6. Verschillende praktische zaken komen hierin aan de orde,

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

En, wat hebben we deze les geleerd?

En, wat hebben we deze les geleerd? Feedback Evaluatie Team 5 En, wat hebben we deze les geleerd? FEED BACK in de klas En, wat hebben we deze les geleerd? Leerkracht Marnix wijst naar het doel op het bord. De leerlingen antwoorden in koor:

Nadere informatie

Enquête ouderbetrokkenheid

Enquête ouderbetrokkenheid Enquête ouderbetrokkenheid Hiervoor u ziet u de resultaten van de enquête over ouderbetrokkenheid. Wij willen graag de ouderbetrokkenheid in school vergroten. Hiervoor moeten wij goed in kaart hebben wat

Nadere informatie

Juf, wat gaan we eigenlijk leren? Jouw vakkennis - hun basis

Juf, wat gaan we eigenlijk leren? Jouw vakkennis - hun basis Juf, wat gaan we eigenlijk leren? Jouw vakkennis - hun basis Inleiding: Al eerder schreef ik het ebook `het kan zonder groepsplan`. In veel scholen ervaren leerkrachten het maken van groepsplannen als

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma

Het huiswerk heeft de volgende functies: - Het kan er toe bijdragen dat kinderen niet achterop raken met het onderwijsprogramma Huiswerk op De Springplank Informatiebrochure voor ouders / verzorgers Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op De Springplank. We hopen dat deze informatie

Nadere informatie

Donderdag 6 september 2012 week 36

Donderdag 6 september 2012 week 36 Donderdag 6 september 2012 week 36 AGENDA - Maandag 10 september: Informatieavond groepen 1 t/m 4 o Groepen 1/2 van 19.00 uur t/m 20.00 uur o Groepen 3 en 4 van 20.00 uur t/m 21.00 uur - Dinsdag 11 september:

Nadere informatie

De begeleider als instrument bij gedragsproblemen

De begeleider als instrument bij gedragsproblemen www.incontexto.nl De begeleider als instrument bij gedragsproblemen Nathalie van Kordelaar Mirjam Zwaan Doel voorlichting Grip krijgen op (probleem) gedrag Evalueren In kaart brengen Uitvoeren Analyse

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

nummer 14 8 januari 2016

nummer 14 8 januari 2016 nummer 14 8 januari 2016 Weekagenda: - Weeksluiting: Vrijdag 15-01-2016: Groepen 1-2a, 1-2c, 3, 5 en 8 Belangrijke data: 1 februari 2016: De kleutergroepen hebben een vrije dag (dit stond niet in de maandkalender

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 22 september 2014

Nieuwsbrief 5 22 september 2014 Nieuwsbrief 5 22 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie In de afgelopen week waren de eerste informatiemorgens voor de kleutergroepen, deze week volgt de twee

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7

Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Huiswerkbeleid Onderwijsteam 7 Inleiding: Het onderwijs op school is er onder meer op gericht de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van de leerlingen te vergroten. Ook het maken van huiswerk levert

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng?We hebben nu al een beetje geoefend met een boekbespreking, maar voor veel kinderen is praten met

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Er zijn slechts 2 dagen in het jaar, waaraan je niets kunt doen, de ene is gisteren, de andere morgen Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Nieuwsbrief - Beste ouders: nieuwe cao - Vakantierooster - Leerling tevredenheidpeiling

Nadere informatie

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond!

Fijn dat er afgelopen dinsdagavond een grote opkomst was op de informatieavond! 10 september 2015 Van de directie, Zoals u allemaal weet heeft juf Mirjam Doorn een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Afgelopen vrijdag mocht zij gelukkig weer naar huis. Ze moet het nog een poosje rustig

Nadere informatie

Algemene informatie groep 7/8. Welke leerkracht. Van maandag tot en met vrijdag werkt juf Wija in de groep.

Algemene informatie groep 7/8. Welke leerkracht. Van maandag tot en met vrijdag werkt juf Wija in de groep. Algemene informatie groep 7/8 Welke leerkracht. Van maandag tot en met vrijdag werkt juf Wija in de groep. Vakleerkrachten en ander personeel. Astrid Bibo, onderwijsassistente: maandag,dinsdag, donderdag,

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018

weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018 weekinfo Datum: vrijdag 9 november 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: Een engel met een boodschap, Rechters 13:1-8 De engel komt terug, Rechters 13:9-23 Simson wordt geboren, Rechters 13:24-14:4

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52

Nieuwsbrief. Wij maken werk van TALENT. En toen was het alweer kerst... Nieuw jaar. Wens. Nieuwsbrief 52 Dit is een uitgave van STIP VSO Utrecht. Een samenwerking tussen de VSO afdelingen van de Herderschêeschool en de Wilhelminaschool. Reacties op deze nieuwsbrief mailt u naar: nieuwsbrief@stipvso.nl. Nieuwsbrief

Nadere informatie

22 e jaargang nr juli 2018

22 e jaargang nr juli 2018 22 e jaargang nr.13 13 juli 2018 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. De eerstvolgende nieuwsbrief

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 21 augustus 2015 jaargang 13 nr. 1 agenda: 1 september Rapporten ingeleverd Internetprotocol ingeleverd Afspraken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 26 maart 2013

Nieuwsbrief. 26 maart 2013 Nieuwsbrief LJK: 075 6400214 Jachtenlaan: 075 6219267 26 maart 2013 G E E N A N D E R E S C H O O L T I J D E N Eerder hebben we u gevraagd om te reageren op het voorstel over aangepaste schooltijden.

Nadere informatie

Nieuws. Dalton. Hallo Allemaal, Ouders in de klas. Dit Daltonkrantje is gemaakt met inbreng van ouders, kinderen en leerkrachten.

Nieuws. Dalton. Hallo Allemaal, Ouders in de klas. Dit Daltonkrantje is gemaakt met inbreng van ouders, kinderen en leerkrachten. Dalton Wat is Dalton? Wat doen we? -------------------------------------------------------------- Nieuws 2010-2011/1 ------------------------------------------------------------ Hallo Allemaal, Dit Daltonkrantje

Nadere informatie

OPZOEKEN IN HET WOORDENBOEK (1)

OPZOEKEN IN HET WOORDENBOEK (1) OPZOEKEN IN HET WOORDENBOEK (1) In de les leer je vaak nieuwe woorden. Je docent kan je helpen, maar je kan nieuwe woorden ook in het woordenboek opzoeken. Wat moet je doen? 1. Neem een woordenboek en

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs)

Dag van de week. Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Dag van de week Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Wie? Juf Femke Juf Romy (stagiaire 1 e jaar PABO) Juf Michelle (stagiaire opleiding Bewegingsonderwijs) Juf Femke Juf Femke Juf Femke Meneer Marcel

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Vandaag zijn alle kinderen op school bezig met het maken van een Palm Pasen stok. In een mooie optocht zullen zij vanmiddag langs zieke en/of oudere

Vandaag zijn alle kinderen op school bezig met het maken van een Palm Pasen stok. In een mooie optocht zullen zij vanmiddag langs zieke en/of oudere Deze week was de week van de BMS. We zijn gestart met een prachtige viering op maandag. Tijdens de viering is er verteld over kinderen die op de vlucht zijn onder andere in Syrië, Libanon, Turkije, Jordanië

Nadere informatie

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool.

Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool. Schooljaar 2014 2015 Locatie Stroekeld Locatie Roerdomp info@julianaschool.net Donderdag 4 september 2014 tel. 0548-636000 www.julianaschool.net Nummer 3 Inhoud Kreet van de week Geboren! De school is

Nadere informatie

Sociale leeromgeving. Wie zit er in jouw netwerk? Leeromgeving sociale leeromgeving

Sociale leeromgeving. Wie zit er in jouw netwerk? Leeromgeving sociale leeromgeving Sociale leeromgeving Bij sociale leeromgeving gaat het om de mensen die jij kent en hoe je je bij hen voelt. Hoe voel je je in de klas?, kun je goed omgaan met je klasgenoten?, hoe zijn de docenten op

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

De Springplank: info 15 juni 2016.

De Springplank: info 15 juni 2016. De Springplank: info 15 juni 2016. Nieuwe leerling. We willen Luuk, Diede en Yeliz, van harte welkom heten bij ons op school. Diede en Yeliz zijn nu aan het oefenen in groep 1/2. Luuk is er al voor vast.

Nadere informatie

Welkom op de Pionier

Welkom op de Pionier Welkom op de Pionier Wat lees je allemaal in dit boekje? 1. Wat is de Pionier voor een school? 2. Op school zijn verschillende klassen. 3. Zo gaat het op de Pionier. 4. Hoe ziet een schooldag er op onze

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie