Bijlage Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen LAWA 10-34

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen LAWA 10-34"

Transcriptie

1 LAWA Bijlage Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen LAWA Bijlage modelregeling telewerken Agendapunt 6 d.d Werknemers verwachten van een moderne organisatie dat werken op afstand mogelijk is. Thuiswerken, onderweg werken of op locatie werken maakt het werk aantrekkelijk, doordat het medewerkers meer de mogelijkheid biedt om de eigen tijd in te delen en tegelijk productief te zijn. Digitale en interactieve communicatiemiddelen maken telewerken technisch mogelijk. Partijen vinden dat telewerken in ieder waterschap mogelijk moet zijn, maar telewerken is niet bij ieder type werk/iedere functie mogelijk. Om de sectorale ontwikkeling in telewerken vaart te geven is overeengekomen dat ieder waterschap voor 1 januari 2011 decentraal een telewerkregeling overeengekomen moet zijn. Deze regeling moet in decentraal overleg met het GO, dan wel met instemming van de Ondernemingsraad (artikel 27 WOR) tot stand komen. Partijen hebben afgesproken te toetsen of de doelstelling bereikt is en decentraal regelingen zijn ingevoerd. De uitkomsten van dit onderzoek worden besproken in het LAWA december Indien niet alle waterschappen een eigen regeling hebben, wordt aan de centrale tafel een model telewerkregeling afgesproken. Deze geldt dan de eerste van de maand volgend op vaststelling in het LAWA voor waterschappen zonder eigen lokale regeling. De waterschappen hebben ervoor gekozen om deze afspraak gezamenlijk uit te werken tot een model telewerkregeling. Een werkgroep van P&O ers heeft dit opgepakt; een conceptregeling opgesteld, een toolkit voor leidinggevenden gemaakt en een arbochecklist opgesteld. De werkgroep is bij de telewerkregeling uit gegaan van de volgende uitgangspunten: Telewerken is op regelmatige basis werken op een andere plek dan de standplaats, waarbij de vrijheid om het eigen werk in te richten en de verantwoordelijkheid om afspraken na te komen hand in hand gaan. Telewerken is niet bij ieder type werk en/of iedere functie mogelijk. Daarom is telewerken geen recht. De bedrijfsvoering is leidend bij het vaststellen van de mogelijkheden voor telewerken (incidenteel of structureel); Telewerken is ook geen plicht: de werkgever stelt te allen tijde een (flex)werkplek op de standplaats beschikbaar aan de medewerker om zijn werk te kunnen verrichten; Vertrouwen staat centraal, zowel in de leidinggevende als in de medewerker. De leidinggevende wordt geacht goed in staat te zijn op grond van de bedrijfsvoering keuzes en afspraken over telewerken te maken met de medewerker. De medewerker wordt geacht consciëntieus het werk te verrichten conform de gemaakte afspraken. Telewerken betreft plaatsonafhankelijk werken en laat de keuze voor de werkplek aan de medewerker. De vrijheid om op een locatie van eigen keuze het werk te verrichten, brengt voor de medewerker de verantwoordelijkheid met zich mee om gebruik te maken van een gezonde en veilige werkplek, die voldoet aan de geldende (arbo)regelgeving.

2 De werkgever faciliteert telewerken, maar stelt geen vergoeding beschikbaar voor het inrichten van een werkplek. Telewerken is namelijk geen plicht. Indien de werkgever de medewerker verplicht geheel of gedeeltelijk van huis uit te werken, dan is deze regeling niet van toepassing en zal het waterschap voor deze situatie een eigen regeling moeten overeenkomen. De stuurgroep samenwerken P&O sector Waterschappen en het werkgeversberaad hebben dit breder getrokken. Ook voor incidenteel op afstand werken dient de regeling een kader te bieden. Deze telewerkregeling regelt een aantal aspecten rondom op afstand werken. Het biedt het kader voor leidinggevende en medewerker om afspraken te maken. Voorstel: Tekstvoorstel voor de SAW deel 1. Hierin wordt gesteld dat deze modelregeling geldt als er lokaal geen regeling is: Artikel Telewerkregeling 1. Het dagelijks bestuur stelt vóór 2011 een regeling vast voor het op afstand werken. 2. Indien het dagelijks bestuur niet vóór 2011 een regeling heeft vastgesteld, dient het algemeen bestuur de in deel 2 van de Sectorale arbeidsvoorwaardenregeling waterschapspersoneel opgenomen Modelregeling Telewerken vast te stellen.

3 Modelregeling Telewerken Preambule Flexibiliteit is een belangrijk thema van de SAW Telewerken kan aan verdere flexibilisering van de arbeid bijdragen en ondersteunt de stap naar het Nieuwe Werken. Telewerken biedt voor organisatie en werknemer mogelijkheden. Werktijden worden beter afgestemd op het werkproces en op de privé omstandigheden. Telewerken past in een cultuur van wederzijds vertrouwen en resultaat afspraken. Het draagt bij aan de aantrekkings- en concurrentiekracht van waterschappen op de arbeidsmarkt, waarbij tijd- en plaatsonafhankelijk werken een steeds grotere vlucht neemt en inspeelt op behoeften van de moderne werknemer; Tot slot leidt telewerken tot minder woon-werkverkeer en levert een bijdrage aan het terugdringen van CO2-uitstoot en het fileprobleem. Om de sectorale ontwikkeling in telewerken vaart te geven zijn partijen onderstaande modelregeling overeengekomen. Telewerken wordt hiermee in ieder waterschap mogelijk. Artikel 1. Algemeen De regeling telewerken geldt voor alle medewerkers, ambtenaren en arbeidscontractanten van het waterschap. Uitzondering hierop zijn de medewerkers die verplicht geheel of gedeeltelijk vanuit huis werken. Deze regeling bepaalt de definities, de voorwaarden, de faciliteiten en aanvullende regels voor het toepassen van telewerken. Artikel 2. Definities / begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. Telewerken: Van telewerken is sprake als de medewerker incidenteel met instemming van de leidinggevende of op regelmatige basis, volgens overeengekomen rooster, werkzaamheden verricht op een andere plaats dan op de standplaats. b. Leidinggevende: De hiërarchisch leidinggevende. c. Werkdag: Een dagduur conform het voor de betrokken medewerker van toepassing zijnde werkrooster. d. Telewerkovereenkomst: Overeenkomst waarin individuele afspraken zijn vastgelegd over het telewerken. e. Arbo-regels: Wet- en regelgeving die betrekking heeft op het inrichten van een werkplek. f. Medewerkers, ambtenaren en arbeidscontractanten volgens artikel 1.1 SAW. Artikel 3. Algemene voorwaarden 1. Medewerkers kunnen een verzoek indienen om te mogen telewerken. De leidinggevende besluit of een medewerker kan telewerken. 2. Bij het besluit over telewerken spelen de volgende afwegingen een rol: a. De medewerker vervult een functie die zich leent voor telewerken. b. Leidinggevende en medewerker kunnen periodiek afspraken met elkaar maken over de resultaten die de medewerker in een bepaalde periode levert.

4 c. De leidinggevende beoordeelt of de medewerker over de juiste competenties beschikt om te kunnen telewerken. d. De medewerker beschikt over een computer, besturingsprogramma, een virusscanner en internetaansluiting die aan de (compatibiliteits- en veiligheids)eisen van het Hoogheemraadschap van Delfland (verder: Delfland ) voldoen. De medewerker beschikt ook over een telefoonnummer waarop hij bereikbaar is gedurende het telewerken. e. De medewerker zorgt er voor dat de telewerkplek voldoet aan de geldende arbo-eisen. Aan deze regeling is een arbo-checklist als bijlage toegevoegd. Met deze checklist kan vastgesteld worden of de werkplek aan de arboeisen voldoet. Delfland kan de telewerkplek door een arbo-deskundige laten bezoeken. Artikel 4. Voorwaarden waterschap Voor het eigen waterschap kunnen verdere kaders met instemming van de Ondernemingsraad (artikel 27 WOR) worden gesteld. Onderwerpen waarover verdere afspraken gemaakt kunnen worden zijn onder andere: a. Functies waarvoor telewerken niet mogelijk is; b. Een minimale aanwezigheid op de standplaats; c. Een minimale aanwezigheid op de standplaats met onderscheid naar groepen functies; d. Bloktijden in bereikbaarheid. Artikel 5. Telewerken op initiatief van de werkgever 1. Indien het voor een goede bedrijfsvoering wenselijk is dat een medewerker gedeeltelijk vanuit huis werkt, kan de werkgever de medewerker verzoeken te gaan telewerken. 2. Indien een medewerker niet over een telewerkplek en/of benodigde apparatuur beschikt, stelt de werkgever tijdelijk voorzieningen ter beschikking aan de medewerker. Hiervoor wordt een gebruikersovereenkomst getekend. Zodra het telewerken wordt beëindigd, komen de voorzieningen weer ter beschikking van de werkgever c.q. vervalt het recht op deze voorzieningen. 3. De medewerker heeft het recht het verzoek van de werkgever tot telewerken te weigeren. Artikel 6. Overige bepalingen 1. Alle op de dienstbetrekking van toepassing zijnde regelingen en bepalingen aangaande gedrag, zoals: integriteit, vertrouwelijkheid, geheimhouding, gsmgebruik, internetprotocol, verkeer, gelden bij het telewerken. 2. De standplaats blijft ongewijzigd. 3. De reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer wordt conform fiscale regels bepaald op grond van het feitelijke aantal wekelijkse dagen dat de medewerker naar de standplaats reist. 4. De afspraken tussen leidinggevende en medewerker over telewerken worden vastgelegd in een telewerkovereenkomst en binnen de gesprekscyclus geëvalueerd. Artikel 7. Telewerkovereenkomst 1. De leidinggevende en medewerker maken afspraken over: - Bereikbaarheid, werkoverleg en samenwerking;

5 - De dag(en)/dagdelen waarop de medewerker zal gaan telewerken. Leidinggevende en medewerker bepalen in onderling overleg over de dag(en)/dagdelen waarop de medewerker zal gaan telewerken; - En/of bij incidenteel telewerken worden de werkzaamheden in de telewerkovereenkomst benoemd. 2. De ingevulde en ondertekende arbo-checklist (bijlage telewerkregeling) maakt integraal deel uit van de telewerkovereenkomst wordt jaarlijks besproken en aan de overeenkomst gehecht. 3. De telewerkovereenkomst wordt in beginsel aangegaan voor dit kalenderjaar. 4. De telewerkovereenkomst eindigt: - 31 december van het kalenderjaar. - Bij wijziging functie. - Wanneer de telewerkplek niet (langer) aan de geldende arbo-eisen voldoet. - Bij einde dienstverband. Artikel 8. Overige bepalingen 1. Wanneer het werk daarom vraagt gaat de beschikbaarheid op het kantoor voor op de afspraak om te telewerken. De leidinggevende kan op grond van organisatiebelang de medewerker opdragen op een telewerkdag(deel) naar de standplaats te komen. 2. Wanneer er op de telewerkplek geen digitale verbinding mogelijk is met de benodigde systemen van Delfland zal de medewerker, afhankelijk van het tijdstip, de geschatte storingsduur en de werkzaamheden, kiezen tussen verschuiven werktijden, verlof (plusuren) opnemen dan wel op de standplaats werken. 3. Delfland zorgt voor de mogelijkheid dat de medewerker in staat is om elektronisch informatie uit te wisselen met de organisatie. De medewerker zorgt er voor dat hiervoor technische voorzieningen op de werkplek voor handen zijn. Artikel 9. Niet voorziene gevallen In gevallen waarin deze regeling niet voorziet, beslist het dagelijks bestuur dan wel de voorzitter van het bestuur van Delfland naar redelijkheid en billijkheid. Artikel 10. Inwerkingtreding en evaluatie Deze regeling treedt in werking op 1 januari Deze regeling wordt na twee jaar, in 2013, geëvalueerd. Aldus vastgesteld in de vergadering van d.d.. Het bestuur van het Waterschap... besluit vast te stellen de volgende regeling:

6 Toolkit telewerken voor leidinggevenden Waar moet een leidinggevende rekening mee houden bij telewerken? Onderstaande aandachtpunten moeten het waterschap, de leidinggevende en de medewerker helpen bij het verantwoord inzetten van telewerken. Komen alle functies in aanmerking voor telewerken? Veel werk kan door middel van telewerken op afstand worden gedaan. Op het moment dat er ingelogd kan worden op het netwerk van het waterschap, zijn veel applicaties op afstand benaderbaar. Toch zijn er locatiegebonden werkzaamheden die daarmee niet geschikt zijn voor telewerken. Voorbeelden op het waterschapskantoor zijn het werk van een receptioniste, bode, enz. Ook meer operationele functies lenen zich niet of minder voor telewerken, zoals medewerkers onderhoud en beheer op zuiveringsinstallaties, buitendienstmedewerkers, muskusrattenbestrijders, enz. Het is aan de leidinggevende om af te wegen of de functie voor telewerken in aanmerking komt. Samengevat zijn aandachtpunten: - is het werk lokatiegebonden (receptie/balie, werkplaats, veldwerk, enz); - kan de software op afstand benaderd worden; - in hoeverre kan het werk met minder contact met collega s uitgevoerd worden. Het waterschap kan ook in overleg met de OR vaststellen dat bij bepaalde functies niet op afstand gewerkt kan worden. Wat speelt nog meer een rol bij het toekennen van telewerken? De bedrijfsvoering is doorslaggevend bij het toestaan van telewerken. Als de voortgang van bedrijfsprocessen in het geding komt, is dit een legitieme reden telewerken te weigeren of af te wijken van het afgesproken telewerkrooster. Voorbeelden voor het incidenteel afwijken van het rooster zijn vergaderingen, werkoverleg, opleidingen enz. Hoe garandeer ik de bezetting van afdeling op peil blijft? Het is niet raadzaam op bijvoorbeeld een maandag of een vrijdag alle verzoeken toe te staan, waardoor de afdeling fysiek onderbezet is. Wanneer door vakanties of ziekteverzuim onderbezetting van de afdeling dreigt, kan dit een reden zijn de telewerker tijdelijk weer te laten werken op de standplaats. Hoe manage ik de spreiding over de week bij de start van telewerken? Het is goed om bij de start van telewerken en jaarlijks bij het opstellen van de roosters eerst een beeld te krijgen van alle wensen die er op een afdeling zijn alvorens bij de invoering van de regeling telewerken individueel te besluiten telewerken toe te staan. Het is niet aan te bevelen bij de invoering verzoeken toe te staan volgens het principe: Wie het eerst komt die het eerst maalt. Nadat een rooster eenmaal is ingevoerd/gedurende het kalenderjaar, worden individuele aanvragen wel binnen het bestaande rooster getoetst. Kan ik mijn medewerkers zo aansturen? De leidinggevende moet het gevoel hebben dat hij met de verzoeken tot telewerken de afdeling kan blijven managen. Hij moet voor zichzelf duidelijk hebben hoe hij, in plaats van op aanwezigheid op output kan sturen. Dit vraagt specifieke managementkwaliteiten. In het bijzonder moet je als leidinggevende in staat zijn goede werkafspraken te maken die nodig zijn voor telewerken. Daarnaast stuur je meer op output dan op aanwezigheid.

7 Hoe manage ik het onderling contact tussen de medewerkers op mijn afdeling? Werkoverleg, collegiale contacten en het onderling stellen van vragen zijn belangrijk. Telewerken maakt dit moeilijker. Als leidinggevende is het daarom belangrijk overleg en afstemming te organiseren. Overigens betekent dit niet dat de medewerker niet de verantwoording heeft om zijn werk in voldoende mate af te stemmen met collega s en andere relevante partijen. Werken op standplaats en de bijbehorende contacten blijven belangrijk onderdeel. Voorkomen moet worden dat medewerkers door te weinig contacten met leidinggevende en collega s het werk minder goed en of met minder plezier doen. Hoe verhoudt telewerken zich tot werkoverleg? Het wordt met telewerken nog belangrijker individuele werkbesprekingen en teamoverleg gestructureerd te plannen en te houden. Het helpt om op 1 vaste dag per periode het afdelingsoverleg te organiseren. Hierdoor krijgen alle medewerkers de mogelijkheid het werkoverleg bij te wonen. Welke afspraken maak ik over bereikbaarheid? Gedurende de telewerkdag moet een medewerker voor zijn leidinggevende en collega s bereikbaar zijn. Maakt daarom afspraken over de tijden waarop de medewerker bereikbaar is (telefonisch of mail) of werkt. Beschikt de medewerker over de juiste competenties om zelfstandig en/of zonder directe ondersteuning van de leidinggevende te kunnen werken? Niet iedere medewerker beschikt (in voldoende mate) over de competenties die nodig zijn om telewerken tot een succes te maken. Zelfstandigheid, planningsvaardigheid en verantwoordelijkheidsbesef zijn voorbeelden van competenties die van belang zijn om telewerken tot een succes te maken. Van een leidinggevende wordt verwacht dat hij in kan schatten in hoeverre de medewerker hiertoe ook daadwerkelijk in staat is. Bij gerede twijfel zal de leidinggevende met de medewerker een ontwikkel traject afspreken. Hierbij kan incidenteel, met het karakter van een proeftijd en voorwaarden, tijdelijk toestemming voor telewerken gegeven worden. Wat is de duur van de af te spreken periode, waarin telewerken mogelijk wordt? In het kader van meer- en minderwerk zijn we gewend om per jaar te roosteren. De mogelijkheden voor structureel telewerken zijn onderdeel van dit jaarlijkse roostervraagstuk. Telewerken wordt in principe voor het kalenderjaar afgesproken, tenzij de leidinggevende en de medewerker hier op voorhand andere afspraken over maken. Naast het rooster vraagstuk is het ook goed om jaarlijks gezamenlijk de afspraken over afstemmen, bereikbaarheid en arbeidsomstandigheden te toetsen. Spelen ICT-mogelijkheden en beperkingen nog een rol? Beveiliging speelt altijd een belangrijke rol. Bepaalde toepassingen zijn misschien te zwaar om via een internetverbinding te kunnen werken. Servercapaciteit en licenties kunnen het gebruik van een applicatie beperken. Hierover moet vooraf duidelijkheid zijn. Daarom is het belangrijk om met de ICT-afdeling hierover vooraf te overleggen. Ontvangen medewerkers hulpmiddelen van het waterschap om te kunnen telewerken? Een medewerker beschikt thuis over de vereiste ICT-toepassingen (alleen bijvoorbeeld een token wordt door het waterschap beschikbaar gesteld). Als een

8 medewerker niet aan kan tonen dat hij over de noodzakelijke hulpmiddelen beschikt, kan toestemming voor telewerken worden geweigerd. Storing of defecten op de thuiswerkplek vallen niet onder de ondersteunende service van de ICT-afdeling. Speelt telewerken een rol in de personeelsgesprekken? In de cyclus van personeelsgesprekken is telewerken een logisch gespreksonderwerp. Je kunt bijvoorbeeld van gedachten wisselen en afspraken maken over bereikbaarheid, specifieke competenties, aansturing door leidinggevende bij telewerken, contacten met collega s, arbo-aspecten, enz. Wie is verantwoordelijk voor een goede inrichting van de thuiswerkplek? Een medewerker is zelf verantwoordelijk voor een juiste inrichting van de telewerkplek. Dit ontslaat de werkgever, en dus ook een leidinggevende, er niet van niet om de medewerker te wijzen op het belang van een verantwoorde telewerkplek. Hiervoor is een checklist beschikbaar. Vraag vooraf aan de medewerker of hij thuis beschikt over een geschikte werkplek en geef aan dat de mogelijkheid bestaat dat dit gecontroleerd wordt. Als de inrichting van de werkplek niet voldoet, vervalt de toestemming om te mogen telewerken. Telewerken is onderwerp bij een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE). Arbeidsomstandigheden en thuiswerken is het tekenen van de checklist voldoende? Het is belangrijk om als leidinggevende het gesprek met je medewerker aan te gaan. Weet de medewerker wat een verantwoorde werkplek is (zie ook checklist) en kan hij deze realiseren? Kan de medewerker het werk met voldoende afwisseling organiseren? Deze vragen keren jaarlijks terug bij het maken van de telewerkafspraken en zijn bij functionerings- en voortgangsgesprekken een vast onderwerp. De thuiswerkplek hoort in al deze gesprekken aan de orde te komen. In de RIE dient telewerken terug te keren. De werkgever blijft eindverantwoordelijk voor de goede arbeidsomstandigheden. Kan de toestemming voor telewerken worden ingetrokken? Er zijn verschillende gronden te noemen waarop het intrekken van de toestemming voor telewerken kan worden gebaseerd. Voor het geven van toestemming geldt dat bedrijfsorganisatorische leidend zijn. Dit geldt eveneens voor het intrekken van de toestemming. Ook disfunctioneren of het niet nakomen van gemaakte afspraken over telewerken kan een legitieme aanleiding zijn de toestemming in te trekken. Belangrijk blijft in alle gevallen een motivering van het besluit. Is een medewerker het niet een met een besluit over wel of niet telewerken dan kan hij in bezwaar gaan. Wat te doen bij een bedrijfsongeval? Ook tijdens het telewerken kan zich een bedrijfsongeval voordoen. Als dit het geval is geldt in ieder geval dat dit ongeval volgens de gebruikelijke procedure gemeld en geregistreerd wordt. Is er een relatie met andere HRM instrumenten? Ja, bij telewerken komt het resultaat centraal te staan, ook in de gesprekscyclus spelen resultaatafspraken een belangrijke rol. Met elkaar spreken over resultaten helpt bij de jaarlijkse keuzes rondom meer en minderwerk. Tot slot kan telewerken bijdragen aan een aantrekkelijk rooster. Welke kritische succesfactoren gelden er om tot telewerken te komen?

9 - Commitment van bestuur en management - Onderlig vertrouwen tussen leidinggevende en medewerker - Aandacht voor verandermanagement - Doorlopend informatie over de inrichtring van de werkplek beschikbaar - Discretie, integriteit en vertrouwelijkheid van gegevens moeten gewaarborgd zijn - Jaarlijkse evaluatie.

Regeling arbeidsduur en werktijden gemeente Waddinxveen 2014

Regeling arbeidsduur en werktijden gemeente Waddinxveen 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waddinxveen. Nr. 23928 30 april 2014 Burgemeester en wethouders van Waddinxveen; gelet op hoofdstuk 3 en 4 CAR-UWO; gelet op het instemmende advies van de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum; Telewerkregeling Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum; Gelet op het gestelde in artikel 160 Gemeentewet; Gelet op de instemming van de ondernemingsraad met deze regeling

Nadere informatie

Telewerkregeling CIZ 1

Telewerkregeling CIZ 1 Telewerkregeling CIZ 1 Inleiding Telewerken komt in Nederland steeds vaker voor. Uit het oogpunt van zowel aantrekkelijk werkgeversschap als efficiëntie en kostenbeheersing wil het CIZ haar medewerkers

Nadere informatie

WERKTIJDENREGELING GEMEENTE OOSTSTELLINGWERF Het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf;

WERKTIJDENREGELING GEMEENTE OOSTSTELLINGWERF Het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf; WERKTIJDENREGELING GEMEENTE OOSTSTELLINGWERF 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf; gezien de afspraken die in de CAO Gemeenten 2011-2012 zijn gemaakt over modernisering

Nadere informatie

CHECKLIST TELEWERKEN Werkzaamheden Voorwaarden en faciliteiten Telewerkovereenkomst Nota Bene

CHECKLIST TELEWERKEN Werkzaamheden Voorwaarden en faciliteiten Telewerkovereenkomst Nota Bene CHECKLIST TELEWERKEN Deze checklist biedt een aantal die behulpzaam zijn bij de invoering van telewerken binnen de arbeidsorganisatie. Werkzaamheden er zijn werkzaamheden die geschikt zijn voor telewerk:

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân;

Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân; Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân; gelet op het overgaan tot tijd- en plaatsonafhankelijk werken en de noodzaak van de verstrekking van een mobiele telefoon

Nadere informatie

gelet op de artikelen 4:1, 4:2, 4:3, 4:4, 4:5 en 4:6 van de CAR-UWO, zoals die per 1 januari 2014 luiden;

gelet op de artikelen 4:1, 4:2, 4:3, 4:4, 4:5 en 4:6 van de CAR-UWO, zoals die per 1 januari 2014 luiden; BESLUIT WERKTIJDENREGELING GEMEENTE HEUSDEN 2014 Het college van burgemeester en wethouders van Heusden; gezien de afspraken die in de CAO Gemeenten 2011-2012 zijn gemaakt over modernisering en flexibilisering

Nadere informatie

Protocol Telewerken 2012

Protocol Telewerken 2012 Protocol Telewerken 2012 Gemeente Heemskerk Januari 2012 Inhoudsopgave Protocol Telewerken 3 Geregistreerd onder nummer BIVO/2012/29960 Protocol Telewerken 1. Overwegingen Het terugdringen van de milieueffecten

Nadere informatie

Regeling telewerken. doc.: pz_alle/regelingen/telewerken

Regeling telewerken. doc.: pz_alle/regelingen/telewerken Regeling telewerken Nummer: 09.0003271 Versie: 1.0 Vastgesteld door het DB d.d. 10 februari 2011 Instemming COR d.d. 20 januari 2011 Deze regeling treedt in werking op 1 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/telewerken

Nadere informatie

Vergoeding reiskosten woon-werkverkeer, overwerk/buitendagvenster en onregelmatigheid

Vergoeding reiskosten woon-werkverkeer, overwerk/buitendagvenster en onregelmatigheid GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lingewaal. Nr. 5684 12 januari 2017 Thuiswerkregeling Gemeente Lingewaal 2015 Het college van burgemeester en wethouders van Lingewaal, gelet op artikel 160

Nadere informatie

LOKALE WERKTIJDENREGELING 2014

LOKALE WERKTIJDENREGELING 2014 LOKALE WERKTIJDENREGELING 2014 GEMEENTE SCHERPENZEEL September 2014 BELEID EN UITVOERING In deze regeling wordt de landelijke wijziging van de werktijdenregeling per 1 januari 2014 vormgegeven. 1 Inhoud

Nadere informatie

Deel 2: basisregelingen

Deel 2: basisregelingen Deel 2: basisregelingen Inhoudsopgave 1. Overlegregeling 2. Regeling Tijd- en Plaatsonafhankelijk Werken Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen 2013 1 Overlegregeling Overlegregeling Artikel

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 CVDR Officiële uitgave van Dongen. Nr. CVDR424088_1 12 september 2017 Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling

Nadere informatie

WERKT IJD ENR EG ELING

WERKT IJD ENR EG ELING WERKTIJDENREGELING Artikel 1 Algemene bepalingen Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: 1. medewerker: diegene die op basis van een ambtelijke aanstelling of arbeidsovereenkomst in

Nadere informatie

Hoofdstuk 3: Instructie Thuiswerken / webmail 3.1. Informatie over gezond werken aan de computer 5 3.2. Nog enkele tips 5

Hoofdstuk 3: Instructie Thuiswerken / webmail 3.1. Informatie over gezond werken aan de computer 5 3.2. Nog enkele tips 5 Thuiswerkbeleid / Webmail gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis Inhoudsopgave Pagina Hoofdstuk 1: Thuiswerkbeleid/webmail binnen de gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis 1.1. Inleiding 2 1.2.

Nadere informatie

Schiedarn. Werktijdenregeling gemeente Schiedam. Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: gemeente

Schiedarn. Werktijdenregeling gemeente Schiedam. Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: gemeente - gemeente Schiedarn Werktijdenregeling gemeente Schiedam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam besluit gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gelet op artikel 4:1 van de

Nadere informatie

Werktijdenregeling Samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2014

Werktijdenregeling Samenwerkingsverband Regio Eindhoven 2014 Het Dagelijks Bestuur van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven besluit: gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gelet op artikel 4:1 van de CAR-UWO en de arbeidstijdenwet; na verkregen instemming

Nadere informatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie besluit: gelet op artikel 30 Wet gemeenschappelijke regelingen jo. Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie; gelet op artikel

Nadere informatie

Provinciaal blad. vast te stellen de Algemene werktijdenregeling provincie Noord-Holland 2008

Provinciaal blad. vast te stellen de Algemene werktijdenregeling provincie Noord-Holland 2008 Provinciaal blad 2007 Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord- Holland van 1 november 2007, nr. 2007-64538, tot afkondiging van hun besluit inzake de vaststelling van de Algemene werktijdenregeling provincie

Nadere informatie

Toelichting op de jaarurensystematiek

Toelichting op de jaarurensystematiek Toelichting op de jaarurensystematiek Toelichting op de jaarurensystematiek Toelichting Artikel 4.3 CAO Kinderopvang Opgesteld door CAO-partijen in de Kinderopvang 1 van 8 Toelichting op de jaarurensystematiek

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling 1Stroom Nr. 242 6 maart 2018 Besluit van de Stuurgroep ambtelijke fusie Duiven en Westervoort houdende regels omtrent

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken Oasen stijl

Het Nieuwe Werken Oasen stijl Het Nieuwe Werken Oasen stijl Het Nieuwe Werken Oasen stijl pilot Sinds een jaar of vijf wordt binnen de kantoren van BV Nederland gepraat over Het Nieuwe Werken. En eigenlijk iedereen wil er wel aan,

Nadere informatie

Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis. Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis

Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis. Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hellevoetsluis. Nr. 8894 30 januari 2015 Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis; gelet

Nadere informatie

Regeling opleiding en ontwikkeling

Regeling opleiding en ontwikkeling Regeling opleiding en ontwikkeling Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; overwegende dat het gewenst is ter uitvoering van artikel 15:1:26 en hoofdstuk 17 de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad; Burgemeester en wethouders van de gemeente Haren; gelet op de instemming van de Ondernemingsraad; gelet op artikel 160 van de gemeentewet alsmede artikel 4:1 en 4:2 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie

Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie Het Algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie besluit: gelet op artikel 30 Wet gemeenschappelijke regelingen jo. Gemeenschappelijke regeling BAR-organisatie; gelet op artikel

Nadere informatie

Werktijdenregeling Gemeente Gooise Meren 2016

Werktijdenregeling Gemeente Gooise Meren 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Gooise Meren Nr. 218135 11 december 2017 Werktijdenregeling Gemeente Gooise Meren 2016 Het College van de gemeente Gooise Meren, gelet op hoofdstuk 4 van

Nadere informatie

Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van de Wet op de ondernemingsraden (instemmingsrecht);

Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van de Wet op de ondernemingsraden (instemmingsrecht); CVDR Officiële uitgave van Vught. Nr. CVDR347943_1 6 februari 2018 Regeling arbeidsduur en werktijden 2014 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vught Gelet op artikel 27 lid 1, aanhef en sub b van

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Assen, besluit:

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Assen, besluit: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Assen Nr. 139156 2 juli 2018 Werktijdenregeling Gemeente Assen Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Assen, besluit: gelet op artikel

Nadere informatie

Werktijdenregeling Drechtsteden/ Zuid Holland Zuid Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT;

Werktijdenregeling Drechtsteden/ Zuid Holland Zuid Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; CVDR Officiële uitgave van Dordrecht. Nr. CVDR601842_1 3 april 2017 Werktijdenregeling Drechtsteden/ Zuid Holland Zuid 2017 Het COLLEGE van BURGEMEESTER en WETHOUDERS van de gemeente DORDRECHT; gezien

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. tot het vaststellen van de navolgende regeling en deze op te nemen in de arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Maassluis

GEMEENTEBLAD. tot het vaststellen van de navolgende regeling en deze op te nemen in de arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Maassluis Officiële uitgave van de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Nummer: 73 Datum bekendmaking: 23 december 2014 Onderwerp: Regeling flexibele werktijden gemeente Maassluis 2015 Het college van burgemeester en

Nadere informatie

Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk

Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk Regeling POP en functioneringsgesprekken van de gemeente Waalwijk 12-0016257regeling POP en functioneringsgesprekken gemeente Waalwijk HRMHII/cfw d.d. augustus 2012 1 Regeling POP en functioneringsgesprekken

Nadere informatie

voor de vergadering van het algemeen bestuur RUD-Drenthe Vaststellen werktijdenregeling

voor de vergadering van het algemeen bestuur RUD-Drenthe Vaststellen werktijdenregeling Agendapunt voor de vergadering van het algemeen bestuur RUD-Drenthe Vergadering van 29 juni 2015 Datum: 21 mei 2015 Opsteller: R.G.J. Derksen Johan Vogelaar, directeur RUD Drenthe Openbaar ja Onderwerp

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 15:1e van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling- Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO),

gelet op het bepaalde in artikel 15:1e van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling- Uitwerkingsovereenkomst (CAR-UWO), Regeling gemeente Almere 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almere; gelet op het bepaalde in artikel 15:1e van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling- Uitwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus

Rechtspositieregelingen. Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Rechtspositieregelingen Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad & Regeling Personele jaarcyclus Inhoud Taakafbakening Georganiseerd Overleg en Ondernemingsraad... 3 Regeling Personele

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Regeling nevenwerkzaamheden gemeente Almere Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Almere; gelet op het bepaalde in artikel 15:1e van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling-Uitwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Beloning Delfland

Uitvoeringsregeling Beloning Delfland Uitvoeringsregeling Beloning Delfland Ter tenuitvoerlegging van Hoofdstuk 3, artikelen 3.1.1, 3.1.6, 3.1.8 t/m 3.1.13, en artikel 6.1.8 van de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregelingen Waterschapspersoneel

Nadere informatie

Bijlage gemeente Houten: IS

Bijlage gemeente Houten: IS Bijlage gemeente Houten: IS18.00294 Burgemeester en wethouders van Houten; Gelet op artikel 160, eerste lid sub c van de Gemeentewet; Gelet op hoofdstuk 4, 4a en 6 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Werktijdenregeling Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij

Werktijdenregeling Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij Werktijdenregeling Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij Het dagelijks bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling MijnGemeenteDichtbij; gelet op artikel 160 Gemeentewet; gelet op instemming

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Regeling werktijden Noord-Brabant Bijlage(n) Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant; Gelet op artikel D.2, eerste lid, van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Regeling Thuiswerken / webmail 2.1. Uitgangspunten De algemene voorwaarden Vaststelling, looptijd en evaluatie 4

Hoofdstuk 2: Regeling Thuiswerken / webmail 2.1. Uitgangspunten De algemene voorwaarden Vaststelling, looptijd en evaluatie 4 Thuiswerkbeleid / Webmail gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis Inhoudsopgave Pagina Hoofdstuk 1: Thuiswerkbeleid/webmail binnen de gemeente Boxmeer en gemeente Sint Anthonis 1.1. Inleiding 2 1.2.

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van Coevorden en de werkgeverscommissie van Coevorden; gelet artikel 4:1 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling;

Burgemeester en wethouders van Coevorden en de werkgeverscommissie van Coevorden; gelet artikel 4:1 van de Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Coevorden. Nr. 4272 14 januari 2016 Werktijdenregeling gemeente Coevorden Burgemeester en wethouders van Coevorden en de werkgeverscommissie van Coevorden; gelet

Nadere informatie

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d.

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d. Uitvoeringsregeling artikel 6.10 van de CAO sector Ambulancezorg ( vergoeding consignatiediensten ten behoeve van GHOR-taken ) Regionale Ambulancevoorziening Nummer: 11.0001183 Versie: 1.1 Vastgesteld

Nadere informatie

gelezen het voorstel d.d. 15 maart 2018 met dossiernummer 1833;

gelezen het voorstel d.d. 15 maart 2018 met dossiernummer 1833; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Gouda Nr. 79318 16 april 2018 Rectificatie Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gouda houdende regels omtrent werktijden

Nadere informatie

Bijlage II Procedure FuWater

Bijlage II Procedure FuWater Bijlage II Procedure FuWater Artikel 1.1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. ambtenaar: degene zoals bedoeld in artikel 1.2.1, van de Sectorale arbeidsvoorwaardenregelingen waterschapspersoneel

Nadere informatie

Regeling vrijwillig telewerken ambtenaren EZ 2008

Regeling vrijwillig telewerken ambtenaren EZ 2008 EZ Regeling vrijwillig telewerken ambtenaren EZ 2008 Regeling van de Minister van Economische Zaken van 10 januari 2008, nr. WJZ 7156190, houdende regels betreffende vrijwillig telewerken ambtenaren EZ

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling 2015 e.v. gemeente Best

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling 2015 e.v. gemeente Best GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Best. Nr. 113012 30 november 2015 Werktijdenregeling 2015 e.v. gemeente Best Paragraaf 1 algemene bepalingen Werktijdenregeling 2015 e.v. gemeente Best Deze

Nadere informatie

Decentrale vaststelling werktijden (de kanteling)

Decentrale vaststelling werktijden (de kanteling) Decentrale vaststelling werktijden (de kanteling) 1. Inleiding Decentrale vaststelling werktijden (hierna: kanteling). CAO VVT Artikel 5.1.A lid 1: De decentralisatie van de vaststelling van de werktijden

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Zeeland Vaststelling Werktijdenregeling provincie Zeeland 2014

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Zeeland Vaststelling Werktijdenregeling provincie Zeeland 2014 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zeeland. Nr. 169 31 maart 2014 Provincie Zeeland Vaststelling Werktijdenregeling provincie Zeeland 2014 Gedeputeerde Staten van Zeeland Gelet op artikel

Nadere informatie

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Statistiek: 455 (100%) P&O-ers zijn benaderd 161 (35%) P&O-ers hebben de enquete geopend maar niet afgerond 123 (27%) van de P&O-ers hebben

Nadere informatie

Regeling Werktijden gemeente Oldambt 2010

Regeling Werktijden gemeente Oldambt 2010 Regeling Werktijden gemeente Oldambt 2010 Doel: Regeling vaststellen betreffende de werktijden van de medewerkers van de gemeente Oldambt. Datum en nummer ingetrokken collegebesluiten N.V.T. Datum en nummer

Nadere informatie

KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG

KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG KLOKKENLUIDERREGELING WONINGSTICHTING VOLKSBELANG 1. Algemeen In de Governancecode Woningcorporaties d.d. november 2006 wordt gesteld dat de directeurbestuurder ervoor zorgt dat werknemers zonder gevaar

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 131202. Gemeente Raalte Werktijdenregeling

GEMEENTEBLAD. Nr. 131202. Gemeente Raalte Werktijdenregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Raalte. Nr. 131202 31 december 2015 Gemeente Raalte Werktijdenregeling Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

gelet op de instemming op grond van artikel 27, eerste lid, WOR van de Ondernemingsraad d.d. 8 november 2012;

gelet op de instemming op grond van artikel 27, eerste lid, WOR van de Ondernemingsraad d.d. 8 november 2012; Burgemeester en wethouders van Krimpen aan den IJssel; gelet op artikel 15:1:15 van CAR-UWO gelet op de instemming op grond van artikel 27, eerste lid, WOR van de Ondernemingsraad d.d. 8 november 2012;

Nadere informatie

Resultaten Het Nieuwe Werken Monitor

Resultaten Het Nieuwe Werken Monitor Resultaten Het Nieuwe Werken Monitor Totaalanalyse September 2012 Respons Deelname aan de monitor 10.618 medewerkers uit 22 organisaties 14 non profit organisaties: 7.399 medewerkers (70%) 8 profit organisaties:

Nadere informatie

LAWA Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen

LAWA Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen LAWA Landelijk Arbeidsvoorwaardenoverleg Waterschappen Bijlage Conceptteksten 1 januari 2013 Basisregeling 1: Overlegregeling Artikel 1 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: de

Nadere informatie

Hoe blijf je er gezond bij?

Hoe blijf je er gezond bij? Het Nieuwe Werken Hoe blijf je er gezond bij? Aandachtspunten bij een verantwoorde introductie W&V-64L240-A5 folder_07_def.indd 1 10-09-10 09:19 W&V-64L240-A5 folder_07_def.indd 2 10-09-10 09:19 Het Nieuwe

Nadere informatie

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid 3 november 2015

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid 3 november 2015 Duurzame inzetbaarheid uitgangspunt personeelsbeleid Het voorstel is duurzame inzetbaarheid centraal te stellen in het personeelsbeleid om medewerkers van alle levensfasen optimaal inzetbaar te houden

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Winsum. Nr. 7483 22 januari 2016 Werktijdenregeling Winsum 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winsum heeft op 15 december 2015 de

Nadere informatie

Artikel 4 Consulten en dergelijke Bezoek aan huisarts, tandarts, therapeut, specialist en het gebruik maken van bedrijfszorgpakket is geen werktijd.

Artikel 4 Consulten en dergelijke Bezoek aan huisarts, tandarts, therapeut, specialist en het gebruik maken van bedrijfszorgpakket is geen werktijd. CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR372351_1 12 juli 2016 Werktijdenregeling gemeente Heerlen Werktijdenregeling gemeente Heerlen Paragraaf 1 Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen: a. Leidinggevende:

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Inleiding 2

Hoofdstuk 1 Inleiding 2 Gesprekscyclus Scholengroep Rijk van Nijmegen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 2 Hoofdstuk 2 Gesprekscyclus Opbouw De tweejarige scyclus van SGRvN - Het voortgangs - Het beoordelings 4 4 4 5 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR datum vergadering 1 juli 2010 auteur M. Yag telefoon 033-43 46 363 e-mail myag@wve.nl afdeling AZ behandelend bestuurder drs. J.M.P. Moons onderwerp Rechtspositie, werktijden & verlof agendapunt registratienummer

Nadere informatie

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016;

Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer Gezien het voorstel van de afdeling Concernadvies van 1 december 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 183215 27 december 2016 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Roermond, Gezien het

Nadere informatie

Personeelsplan. Samenwerking Leiden - Leiderdorp

Personeelsplan. Samenwerking Leiden - Leiderdorp Bijlage behorend bij de Gemeenschappelijke Regeling sociale diensten gemeenten Leiden en Leiderdorp, 2006 Personeelsplan Samenwerking Leiden - Leiderdorp 1 van 5 01. Inleiding. Het besluit van de gemeente

Nadere informatie

De tijd waarin medewerkers op kantoor werkzaamheden kunnen verrichten.

De tijd waarin medewerkers op kantoor werkzaamheden kunnen verrichten. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerde. Nr. 105373 10 november 2015 Werktijdenregeling gemeente Heerde Het college van de gemeente Heerde, besluit: gelet op artikel 160 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

REGELING WERKTIJDEN EN VERLOF GEMEENTE MARUM 2015

REGELING WERKTIJDEN EN VERLOF GEMEENTE MARUM 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Marum. Nr. 60111 30 oktober 2014 REGELING WERKTIJDEN EN VERLOF GEMEENTE MARUM 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum; gelet op het bepaalde in

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt

vast te stellen de navolgende Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Hefpunt, overwegende dat: - het in het kader van de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregeling Waterschapspersoneel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Lingewaal. Nr. 5662 12 januari 2017 Werktijdenregeling gemeente Lingewaal 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Lingewaal; gelet op de schriftelijke

Nadere informatie

Rapportage HNW in de Zorg. 6 december 2012 Nieuwegein

Rapportage HNW in de Zorg. 6 december 2012 Nieuwegein Rapportage HNW in de Zorg 6 december 2012 Nieuwegein Respons Totaal 5.137 respondenten Respons Cure VU Medisch Centrum ZGT Almelo Spaarne Ziekenhuis Antonius Ziekenhuis GGD West-Brabant Care ParnassiaBavo

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting:

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting: Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Roosendaal Voorstel Samenvatting: Wij stellen u voor: 1 De arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Roosendaal, laatstelijk gewijzigd d.d. 12 maart 2013 en alle

Nadere informatie

Regeling Flexibele Werktijden gemeente Schouwen-Duiveland. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland,

Regeling Flexibele Werktijden gemeente Schouwen-Duiveland. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland, CVDR Officiële uitgave van Schouwen-Duiveland. Nr. CVDR613303_1 15 oktober 2018 Regeling Flexibele Werktijden gemeente Schouwen-Duiveland Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland,

Nadere informatie

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017

Uiterst voorstel CAO PARENCO juni 2017 Uiterst voorstel CAO PARENCO 2017-2019 13 juni 2017 Na drie intensieve onderhandelingsrondes over een nieuwe CAO hebben wij op 13 juni jl. een uiterst voorstel gedaan aan vakorganisaties om te komen tot

Nadere informatie

overwegende dat het in het kader van een goed personeelsbeleid vereist is een regeling voor de gesprekkencyclus

overwegende dat het in het kader van een goed personeelsbeleid vereist is een regeling voor de gesprekkencyclus CVDR Officiële uitgave van Heusden. Nr. CVDR336150_1 25 juli 2017 Regeling gesprekkencyclus gemeente Heusden 2014 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden; overwegende dat het in het kader van

Nadere informatie

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders

Voorstel aan college van Burgemeester en Wethouders Openbaar Registratienummer: 229134 Portefeuillehouder: De heer P. de Koning Datum voorstel: 5 oktober 2016 Afdeling: BV P&O agendapunt 2 Niet openbaar, want ook toelichten in paragraaf communicatie Onderwerp/Titel:

Nadere informatie

Adviesregeling Telewerken CAO Jeugdzorg

Adviesregeling Telewerken CAO Jeugdzorg Adviesregeling Telewerken CAO Jeugdzorg Een telewerker is een werknemer die gedurende tenminste twintig procent van de werktijd buiten het kantoor (dus niet noodzakelijk thuis) werkt, gebruikmakend van

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR348407_1. Regeling werktijden 2014 gemeente Dronten. Artikel 1. Begripsbepalingen a. CAR-UWO: de collectieve arbeidsvoorwaardenregeling;

CVDR. Nr. CVDR348407_1. Regeling werktijden 2014 gemeente Dronten. Artikel 1. Begripsbepalingen a. CAR-UWO: de collectieve arbeidsvoorwaardenregeling; CVDR Officiële uitgave van Dronten. Nr. CVDR348407_1 30 januari 2018 Regeling werktijden 2014 gemeente Dronten Het college van de gemeente Dronten gelet op het bepaalde in artikel 4:1 van de CAR UWO gelet

Nadere informatie

2a. Individueel jaargesprek Format medewerker

2a. Individueel jaargesprek Format medewerker 2a. Individueel jaargesprek Format medewerker 1 Introductie Vraagt u zich ook wel eens af doe ik in mijn werk de dingen waar ik goed in ben en waar ik plezier in heb, heb ik een goede werk/privé balans

Nadere informatie

REGELING GESPREKSCYCLUS GEMEENTE APPINGEDAM 2016

REGELING GESPREKSCYCLUS GEMEENTE APPINGEDAM 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Appingedam. Nr. 27426 22 februari 2017 REGELING GESPREKSCYCLUS GEMEENTE APPINGEDAM 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Appingedam, gelet op de desbetreffende

Nadere informatie

Flexibel roosteren iets voor u?

Flexibel roosteren iets voor u? Flexibel roosteren iets voor u? Het Landelijke Arbocongres 2012 Maandag 1 oktober 2012 Nicole Pikkemaat, trainer / adviseur Arbeid en Gezondheid 1 Programma Flexibel roosteren, waarom? Mogelijkheden en

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Onderwerp: Werktijdenregeling gemeente Overbetuwe 2016 Ons kenmerk: 15BWB00102 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelezen het advies van de Ondernemingsraad van 20 januari 2016; gelet

Nadere informatie

Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0

Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0 Medewerkers ontwikkeling Studiefaciliteitenregeling Versie 1 maart 2015: definitief 1.0 Studiefaciliteitenregeling OFGV Pagina 1 van 7 Overweging: Het volgen van opleidingen, cursussen en trainingen draagt

Nadere informatie

Gelet op de instemming van de Ondernemingsraad d.d. 31 mei 2018;

Gelet op de instemming van de Ondernemingsraad d.d. 31 mei 2018; CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR612198_1 14 augustus 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard houdende regels omtrent personeelsbeoordeling

Nadere informatie

Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische bereikbaarheid

Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische bereikbaarheid Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische Nummer: 10.0003457 Versie: 1.0 Vastgesteld door het AB d.d. 7 april 2011 Instemming GO d.d. 7 april 2011 Deze regeling treedt in werking op 1 mei

Nadere informatie

C O N C E P T. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer ;

C O N C E P T. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer ; De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 maart 2017, corsanummer 1700033154; overwegende, dat - de behoefte bestaat een interne klachtenadviesprocedure

Nadere informatie

Modelregeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen

Modelregeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen Modelregeling nevenwerkzaamheden en financiële belangen Deze regeling wil duidelijkheid bieden aan waterschapsmedewerkers over het opgeven van nevenwerkzaamheden en het hebben, houden en melden van financiële

Nadere informatie

Formulier functioneringsgesprek

Formulier functioneringsgesprek Formulier functioneringsgesprek Naam medewerker : Datum voorgaand gesprek : Functie : Gespreksdatum : Naam leidinggevende : >1 Evaluatie werkafspraken vorige functioneringsgesprek > 2 Inzet & instelling

Nadere informatie

Persoonlijk OntwikkelingsPlan 2009

Persoonlijk OntwikkelingsPlan 2009 Persoonlijk OntwikkelingsPlan 2009 Naam: 1 1. PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Datum Dienstverband Geboortedatum Afdeling Salarisschaal Maximum bereikt Ja nee Huidig salarisbedrag Max. schaalbedrag 1.1 Opleiding,

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1658 B.17.1658 Landgraaf, 19 september 2017 ONDERWERP: Generatiepact griffie gemeente Landgraaf 2017 Raadsvoorstelnummer: 71 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Arbo en de rechten van de OR

Arbo en de rechten van de OR Arbo en de rechten van de OR In de Arbowet zijn verplichtingen voor de werkgever en plichten en rechten voor de werknemer vastgelegd. De achtergrondfilosofie van de Arbowet is eenvoudig: de werkgever moet

Nadere informatie

Gemeente Veghel - Regeling Flexibel werken Gemeente Veghel - 5 november

Gemeente Veghel - Regeling Flexibel werken Gemeente Veghel - 5 november GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Veghel. Nr. 61971 5 november 2014 Gemeente Veghel - Regeling Flexibel werken Gemeente Veghel - 5 november 2014 Het college van burgemeester en wethouders en

Nadere informatie

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks Fusie convenant 1 van 7 INLEIDING Het fusie convenant bestaat uit: - het doorlopend

Nadere informatie

RAAMREGELING VOOR HET GEBRUIK VAN E-MAIL EN INTERNET

RAAMREGELING VOOR HET GEBRUIK VAN E-MAIL EN INTERNET RAAMREGELING VOOR HET GEBRUIK VAN E-MAIL EN INTERNET Het CBP krijgt regelmatig verzoeken van bedrijven en organisaties voor het toetsen van een e-mail en internetregeling. Dit rapport geeft een aantal

Nadere informatie

Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof

Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Spijkenisse. Nr. 60059 27 oktober 2014 Gemeente Spijkenisse: Bijlage 2a Regeling Flexibele Werktijden en Verlof Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT

BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT BOVENGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ICT ZUNDERT EN OOSTERHOUT Partijen, het college van burgemeester en wethouders van Oosterhout (hierna te noemen Oosterhout) en het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland

GEMEENTE. Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland GEMEENTE lansingerland Decentrale regelgeving Overheidsorganisatie Organisatie die de regeling vaststelt Vastgesteld door Gemeente Lansingerland Gemeente Lansingerland College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

CAO PARENCO november 2017

CAO PARENCO november 2017 CAO PARENCO 2017-2019 1 november 2017 Voorgesteld is het volgende: 1. Looptijd De cao heeft een looptijd van 24 maanden te weten van 1 april 2017 tot en met 31 maart 2019. 2. Inkomen Gedurende de looptijd

Nadere informatie

Reglement functioneringsgesprekken

Reglement functioneringsgesprekken Reglement functioneringsgesprekken 1. Inleiding Een centrale taak van het management is personeelszorg. Het functioneringsgesprek is voor het management een hulpmiddel om gestalte te geven aan personeelszorg.

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR464547_1. Werktijdenregeling. Werktijdenregeling

CVDR. Nr. CVDR464547_1. Werktijdenregeling. Werktijdenregeling CVDR Officiële uitgave van Hilversum. Nr. CVDR464547_1 20 februari 2018 Werktijdenregeling Werktijdenregeling Inleiding In de CAO Gemeenten 2011-2012 zijn afspraken gemaakt over modernisering en flexibilisering

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.17.1658 B.17.1658 Landgraaf, 19 september 2017 ONDERWERP: Generatiepact griffie gemeente Landgraaf 2017 Raadsvoorstelnummer: 71 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Rechtspositieregeling Groeibanen Maastricht en Heuvelland 2015

Rechtspositieregeling Groeibanen Maastricht en Heuvelland 2015 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 In deze overeenkomst wordt verstaan onder: a. de wet: de Participatiewet; b. BW: het Burgerlijk Wetboek; c. de uitvoeringsorganisatie: de stichting Podium24; d. werkgever: de

Nadere informatie