PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: oktober 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PSUB. gravita. Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import INHOUD. Versie: 1.12 22 oktober 2007"

Transcriptie

1 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: / Inschrijfnummer KvK: Postbank Fiscaalnummer B01 PSUB Handleiding PSU Boekhouden V4 module Import Versie: oktober 2007 INHOUD 1. Voorwoord Het programma Import Bestandsformaten Gecodeerde bestanden Import- en exportbestand PSU Boekhouden V Import- en exportbestand PSU Boekhouden Light Importbestanden in extern formaat...9

2 2 Handleiding PSU Boekhouden V4 module import 22 oktober Voorwoord De module Import van PSU Boekhouden V4 brengt een extra dimensie naar het boekhouden. Het geeft de mogelijkheid om journaalposten, rekeningen, debiteuren, crediteuren, dagboeken en facturen vanuit een externe bron automatisch op te nemen in een boekhouding. De module Import heeft daarbij de mogelijkheid om ongeacht het bedrijfsnummer waar de journaalpost voor is opgesteld, het in een willekeurig op te geven bedrijf door te boeken, daarbij de bedrijfsnummers in rekeningnummer te converteren naar het nieuwe bedrijf. Met het in productie nemen van de module import, zal de functionaliteit van PSU Boekhouden enorm toenemen. Het is nu immers ook mogelijk om in andere programma s, zelfs in bijvoorbeeld MS Excel, journaalposten te maken en door te boeken. Onder de toegevoegde functionaliteit valt onder andere: - back-up en restore; - consolidatie (meerdere boekhoudingen naar één nieuwe); - periodieke journaalposten (extern); - uitwisselen boekhoudingen tussen vestigingen; - kopiëren van rekeningschema s, debiteuren, crediteuren en dagboeken tussen bedrijven; - koppeling van andere programma s met de boekhouding. Om de beveiliging niet te compromitteren dient bij het starten van de module de toegangscode te worden ingegeven, als deze ook voor het starten van PSU Boekhouden nodig is. Dit omdat ook de gecodeerde exportbestanden van PSU Boekhouden V4 en PSU Boekhouden Light leesbaar kunnen worden weergegeven. In versie 1.0 van de module Import kunnen drie soorten bestanden worden doorgeboekt: - exportbestanden PSU Boekhouden (.B4X); - exportbestanden PSU Boekhouden Light (.BLX); - externe bestanden, formaat PSU Boekhouden of PSU Boekhouden Light (.TXT). Hoofdstuk 3 geeft een overzicht van de verschillen tussen de bestanden. Het programma PSU Boekhouden V4 module Import kent een modulaire opbouw, de huidige versie bestaat uit drie onderdelen: 1. Inlezen van het importbestand (PSU Boekhouden V4, PSU Boekhouden Light en extern); 2. Controle gegevens; 3. Doorboeken. Gravita zal in de toekomst zelf én op verzoek van gebruikers meerdere bestandsvormen toevoegen die automatisch kunnen worden opgenomen in PSU Boekhouden. Gezien de modulaire opbouw van de module Import kan op snelle en eenvoudige (=goedkope) wijze een bestandsvorm worden toegevoegd. Het enige deel dat dient te worden toegevoegd is "Inlezen van het importbestand" (deel 1 uit de vorige alinea).

3 Handleiding PSU Boekhouden V4 module import 22 oktober Het programma Import Het hoofdscherm van de module import bevat alle componenten die nodig zijn tijdens het proces van importeren. Het veld bestand dient de bestandsnaam te bevatten van het te importeren bestand. Met de knop naast het veld kan een bestand worden gekozen. De extensies die gebruikt kunnen worden zijn.b4x voor PSU Boekhouden V4 formaat, BLX voor PSU Boekhouden Light formaat en TXT voor extern formaat. In hoofdstuk 3 is meer te lezen over de verschillen formaten van bestanden. De knop Inlezen zal het bestand importeren en een eerste controle uitvoeren op de algemene indeling van het bestand. Bij foutmeldingen zal het importeren worden afgebroken. Met de Inzien knop kan het te importeren bestand eventueel worden bekeken. Als het bestand gecodeerd is, zal het vóór vertoning worden gedecodeerd.

4 4 Handleiding PSU Boekhouden V4 module import 22 oktober 2007 Tijdens het inlezen van het importbestand zal het kader Inleesgegevens steeds worden bijgewerkt met de juiste gegevens. Hierdoor is te volgen welke informatie in het bestand voorkomt. Het bedrijf zal en kan alleen worden weergegeven voor bestanden die zijn aangemaakt in de gecodeerde (standaard) vorm met de module Export van PSU Boekhouden V4 of PSU Boekhouden Light. Afhankelijk van de inhoud van het importbestand kunnen daarna, mits het inlezen foutloos is geschied, een aantal parameters voor de laatste controle en doorboeking worden ingegeven. Als tijdens het inlezen van het bestand in het statusvenster de melding Saldo mutaties ongelijk aan 0 of Saldo balans ongelijk aan 0 wordt weergegeven kan wel gewoon worden doorgegaan. Het importprogramma zal eventuele verschillen per dagboek op de verschillenrekening boeken. Als er in het importbestand een bedrijfsnummer is gevonden, zal het programma dat nummer automatisch weergeven in het kader Doorboeking test bij het veld Doorboeken in bedrijf. Als het importbestand bijvoorbeeld alleen dagboeken bevat, of als het een PSU Boekhouden Light bestand betreft zal het veld worden gevuld met 00. Hier kan altijd een ander bedrijfsnummer worden ingevuld waarin de doorboeking dient plaats te vinden. Als het bedrijf niet bestaat én het betreft een gecodeerd bestand vanuit PSU Boekhouden V4 of PSU Boekhouden Light, kan het bedrijf automatisch worden aangemaakt door het beantwoorden van nevenstaande vraag. Bij alle andere bestanden dient het bedrijf vooraf te handmatig te worden aangemaakt in PSU Boekhouden V4. Het programma PSU Boekhouden module Import bevat geen datumconversie. Als er dus in het importbestand data worden gevonden, zal het jaar in bovenstaand scherm worden ingevuld, en mag en kan dit niet wijzigen. Als het bestand geen data bevat omdat het alleen bijvoorbeeld rekeningen, debiteuren, crediteuren of dagboeken bevat, dient een jaartal te worden opgegeven (voor controle). Als het bestand een beginbalans of andere mutaties bevat, kan met de checkboxen Beginbalans en mutaties worden opgegeven of deze wel of niet dienen te worden doorgeboekt. De knop Testen zal de inhoud van het importbestand gaan testen. De gevonden regels of problemen zullen worden weergegeven in de Statuslijst. Bij fouten zal het programma worden onderbroken en kan niet worden doorgeboekt. De knop Doorboeken kan niet worden gebruikt. Het programma zal alle regels testen. Zo dienen bijvoorbeeld alle rekeningen voor te komen in de bestanden van PSU Boekhouden V4 óf in het importbestand. De regel De verwerking is gereed zal aangeven dat de controle akkoord is bevonden.

5 Handleiding PSU Boekhouden V4 module import 22 oktober Met de knop Inzien journaal, naast de knop Doorboeken, kan een correct importbestand in journaalvorm worden bekeken. Het bestand waarin de journaalpost is geplaatst heeft hetzelfde uiterlijk als het journaal onderweg scherm van PSU Boekhouden V4. De journaalpost kan alleen worden bekeken als de controles akkoord zijn. Bij een juiste verwerking zal de journaalpost altijd een saldo van 0,00 aangeven. Verschillen worden tijdens het maken van de journaalpost per dagboek op de verschillenrekening geboekt. De doorboeken knop zal de rekeningen, debiteuren, crediteuren en dagboeken in het bedrijf aanmaken als deze niet bestaan. Bestaande stamgegevens met andere gegevens zullen niet worden bijgewerkt. Omdat het debiteuren/crediteuren systeem per PSUB map één index bevat ten behoeve van de koppeling met PSU Relatiebeheer, kan het systeem bij gelijke nummers voor debiteuren/crediteuren met ongelijke gegevens de nummers uit het importbestand omnummeren. Daarna zal de journaalpost worden opgesteld en aan PSU Boekhouden V4 worden aangeboden voor doorboeking. In de Statuslijst zal worden aangegeven met welke handelingen het programma bezig is. Na deze handeling is het importeren gereed. Er kan nu worden gekozen voor een volgende import door de knop Opnieuw starten te klikken. De knop afsluiten dient om het programma te beëindigen.

6 6 Handleiding PSU Boekhouden V4 module import 22 oktober Bestandsformaten Zoals al eerder aangegeven kan PSU Boekhouden module Import drie bestandsoorten verwerken: De exportbestanden van PSU Boekhouden V4 en PSU Boekhouden Light (in zowel gecodeerde als leesbare vorm) en externe bestanden. De externe bestanden dienen altijd in het PSU Boekhouden V4 formaat te worden aangemaakt, of een 00 regel te bevatten, die aangeeft dat het een PSU Boekhouden Light formaat betreft (zie ook Hoofdstuk 3.4). De regels mogen in het importbestand in een willekeurige volgorde staan. In dit hoofdstuk zullen de verschillen in de bestandsvormen worden uitgewerkt. We kunnen daarom niet heen om de verschillen tussen PSU Boekhouden V4 en PSU Boekhouden Light. Die verschillen zijn: Omschrijving PSU Boekhouden V4 PSU Boekhouden Light. Invoer journaal dagboeken boekingsoorsprong Subadministratie debiteuren/crediteuren facturen* Rekeningnummer 6 cijfers, incl. bedrijf 4 cijfers Balans (beginbalans jaar) journaalpost saldi (virtueel journaal) Omschrijving 40 tekens 50 tekens Boekstuk 8 tekens geen * Bij gebruik van de module verkoop zijn wel debiteurgegevens bekend. 3.1 Gecodeerde bestanden De gecodeerde bestanden zijn voor de module Import altijd vertrouwd. De bestanden kunnen alleen worden gemaakt met de modules Export van PSU Boekhouden V4 en PSU Boekhouden Light of een door Gravita als maatwerk gemaakt programma. Vrijwel alle mogelijk verschillen tussen de opmaak in PSU Boekhouden V4 en PSU Boekhouden Light zullen automatisch worden opgevangen. Tevens heeft de module Import met deze bestandsvorm de mogelijkheid om bij een eventuele import in een niet-bestaand bedrijf, het bedrijf automatisch aan te maken. De importbestanden van PSU Boekhouden Light bevatten niet alle informatie, met name op het gebied van dagboeken en boekingsoorsprongen. De ontbrekende informatie zal worden opgevraagd tijdens het verwerken. Zie hoofdstuk 3.3 voor meer informatie hierover. Gecodeerde bestanden hebben dezelfde regelopbouw (zie 3.2 en 3.3) als leesbare bestanden. 3.2 Import- en exportbestand PSU Boekhouden V4 Het importbestand vanuit PSU Boekhouden V4 bevat de regels zoals weergegeven in de tabel op de volgende pagina en de 00 identificatieregel hieronder. De gecodeerde vorm bevat nog extra bedrijfsgegevens, zodat bij het eventuele importeren in een niet-bestaand bedrijf, het bedrijf automatisch kan worden aangemaakt. Omdat de regels met bedrijfsgegevens ervoor zorgen dat het exportbestand door de importmodule als vertrouwd wordt gezien, zal deze informatie alleen in uitzonderlijke gevallen worden gegeven. Als het bestand is gemaakt met de module Export van PSU Boekhouden V4, zal het bestand alle benodigde informatie bevatten van de boekhouding in één bedrijf over één jaar. Als het bestand is gemaakt op een andere manier, betreft het een extern bestand (zie 3.4) met PSU Boekhouden V4 formaat. reg soort record lengte rec veldnaam lengte veld soort veld ========================================================================== 00 bestand 15 - aanmaak datum jjjjmmdd 8 tekst - aangemaakt door 'PSUBL' 5 tekst

7 Handleiding PSU Boekhouden V4 module import 22 oktober Het PSU Boekhouden V4 formaat import/exportbestand reg soort record lengte regel veldnaam lengte veld soort veld ========================================================================== 01 rekeningen 60 - rekeningnummer 6 num - rekening naam 50 tekst - soort rekening 1 tekst - niveau 1 num 05 debiteuren 83 - debiteurnummer 6 tekst - debiteur naam 50 tekst - BTW nummer 25 tekst 06 crediteuren 83 - crediteurnummer 6 tekst - crediteur naam 50 tekst - leeg veld 25 tekst 10 mutaties datum jjjjmmdd 8 tekst - dagboek 10 tekst - boekstuk 8 tekst - rekeningnummer 6 num - referentie 9 tekst - bedrag ,99- - omschrijving 50 tekst 16 debiteurmutaties 51 - factuurnummer 8 num - factuurdatum jjjjmmdd 8 tekst - dagboek (1 e 2 posities) 10 tekst - bedrag ,99- - Factuur of Verwerking 1 tekst - debiteurnummer 6 tekst - reserve 3 tekst 18 crediteurmutaties 51 - factuurnummer 8 num - factuurdatum jjjjmmdd 8 tekst - boekingsoorsprong 10 tekst - bedrag ,99- - Factuur of Verwerking 1 tekst - crediteurnummer 6 tekst - reserve 3 tekst 21 dagboeken 35 - dagboek 2 tekst - naam dagboek 25 tekst - leeg (toekomstig gebruik) 6 tekst 40 journaal 37 - nummer journaalpost 3 tekst - aantal mutatieregels 6 num - laagste datum journaal 8 tekst - hoogste datum journaal 8 tekst - dagboek 10 tekst

8 8 Handleiding PSU Boekhouden V4 module import 22 oktober 2007 Het hieronder weergegeven voorbeeld bevat geen volledig importbestand. Het bevat van elke regel één voorbeeld, met een volledige journaalpost voor beginbalans en een verkoop PSUB Invenstaris B Kapitaal B HTML Winkel ZZ Publishers BA BALANS GBK ,00 Auto boeking beginbalans BA BALANS GBK ,00-Auto boeking beginbalans DE GBK00a ,75-Systeemboeking verkoop DE GBK00a015 57,04-Systeemboeking verkoop DE GBK00a016 1,89-Systeemboeking verkoop DE 390,68 F a 21BABalans 21CRCrediteuren 21DEDebiteuren BA 4000a DE 3.3 Import- en exportbestand PSU Boekhouden Light Het importbestand vanuit PSU Boekhouden Light bevat de regels zoals weergegeven in de tabel op pagina 7. De gecodeerde vorm bevat nog extra bedrijfsgegevens, zodat bij het eventuele importeren in een niet-bestaand bedrijf, het bedrijf automatisch kan worden aangemaakt. Aangezien het gecodeerde bestand voor de aanmaak van het bedrijf niet beschikt over de dagboekgegevens voor debiteuren en crediteuren, zullen deze tijdens de aanmaak van het bedrijf worden opgevraagd. Gegevens die het programma zelf kan vinden zullen al zijn ingevuld. Omdat de regels met bedrijfsgegevens ervoor zorgen dat het exportbestand door de importmodule als vertrouwd wordt gezien, zal deze informatie alleen in uitzonderlijke gevallen worden gegeven. Als het importbestand is aangemaakt met de module Export van PSU Boekhouden Light zal de subadministratie automatisch worden aangepast aan het formaat van PSU Boekhouden V4. Alle facturen zullen als afzonderlijke mutaties worden opgenomen op een Diverse debiteur of Diverse crediteur. Bij gebruik van de module Verkoop zal het de juiste debiteurgegevens bevatten. Ook zal het bestand alle benodigde informatie bevatten van de boekhouding over één jaar. Als het bestand is gemaakt op een andere manier, betreft het een extern bestand (zie 3.4) met PSU Boekhouden Light formaat. Hiervoor is een 00 regel verplicht. Dagboeken en boekingsoorsprongen De boekhoudingen van PSU Boekhouden V4 en PSU Boekhouden Light verschillen van elkaar op het gebied van het invoeren van journaalposten. Voor elke boekingsoorsprong dient een dagboek en omschrijving te worden opgegeven met het volgende scherm. Het scherm zal alle gebruikte dagboeken en gekoppelde boekingsoorsprongen weergeven en behoeft enkel te worden aangevuld.

9 Handleiding PSU Boekhouden V4 module import 22 oktober Het hieronder weergegeven voorbeeld bevat geen volledig importbestand. Het bevat van elke regel één voorbeeld PSUBL Inventaris B Kapitaal/privé B Prins "Winkel van Sinkel" ZZ Publishers BBALANS BBALANS 1000,00 BBALANS BBALANS BBALANS 1000,00-BBALANS Verkoop GBK , / /Prins "Winkel van Sinkel" Verkoop GBK , / /Prins "Winkel van Sinkel" Verkoop 49, Verkoop Verkoop 21BBALANS BBALANS 40BB BBALANS Verkoop 3.4 Importbestanden in extern formaat Importbestanden in extern formaat zijn, in versie 1, altijd bestanden in het formaat van PSU Boekhouden V4 of PSU Boekhouden Light, waarbij altijd een 00 regel moet voorkomen. Het verschil met de in de voorgaande secties genoemde bestanden is dat niet een hele boekhouding hoeft te zijn opgenomen. Het kan in principe één regel bevatten, of één journaalpost, of alleen rekeningen, enzovoorts. Ook voor deze bestandsvorm geldt dat de regels in willekeurige volgorde mogen voorkomen. Bij een verschil in het journaal zal deze per dagboek op de verschillenrekening worden geboekt. Het formaat van de regels is af te lezen in sectie 3.2 en 3.3. De in die secties weergegeven voorbeelden van importbestanden zouden in de module Import worden gezien als externe bestanden. De importbestanden hoeven geen volledige boekhouding te bevatten. Bij het gebruik van het formaat van PSU Boekhouden Light, dient naast de 00 regel, de koppeling tussen dagboeken en boekingsoorsprongen te worden ingegeven in het scherm (zie sectie 3.3 Dagboeken en boekingsoorsprongen). Deze bestanden kunnen een niet-bestaand bedrijf niet aanmaken. Het bedrijf dient dus eerst te worden aangemaakt met PSU Boekhouden V4.

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Export. Versie: 1.01 3 mei 2005

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Export. Versie: 1.01 3 mei 2005 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Handleiding PSU Boekhouden

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden Light module Export. Versie: 1.01 16 maart 2005

Handleiding PSU Boekhouden Light module Export. Versie: 1.01 16 maart 2005 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Handleiding PSU Boekhouden

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal

Handleiding PSU Boekhouden V4 module Filiaal gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB-f Handleiding

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server

Handleiding PSU Boekhouden Light Module Administratie Server gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL-as Handleiding

Nadere informatie

PSU Boekhouden V5 Import

PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import PSU Boekhouden V5 Import Pagina 2 1 Hoofdscherm Import De module Import voor PSU Boekhouden V5 is met opzet in een afzonderlijk programma uitgebracht. Het programma zal ook niet

Nadere informatie

Na aanschaf van de PSU-GT module zal het hoofdscherm PSU V4 er als volgt uitzien:

Na aanschaf van de PSU-GT module zal het hoofdscherm PSU V4 er als volgt uitzien: gravita Handleiding PSU-GT V2 Girotel (Internet) / Mijn Postbank module voor PSU Boekhouding V4 Versie 2.10 per 22 oktober 2007. Algemeen Het programma PSU-GT V2 geeft de mogelijkheid om postbankmutaties,

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Inkoop V1 crediteuren en betaling Handleiding en inleiding tot de inkoopadministratie Versie 1.11 24 augustus 2007 2 Handleiding module

Nadere informatie

gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen

gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen gravita PSUR-C conversie en import van relaties in PSU Relatiebeheer Algemeen Het converteren van adres- en andere relatiegegevens in PSU Relatiebeheer, en wat dat betreft elke koppeling tussen verschillende

Nadere informatie

gravita PSUBL-GT PSU Boekhouden Light Module GT V1 bankadministratie

gravita PSUBL-GT PSU Boekhouden Light Module GT V1 bankadministratie gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL-GT PSU Boekhouden

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V4

Handleiding PSU Boekhouden V4 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUB Handleiding

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X

Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers 10.4.X Van 2014 naar 2015 JAARAFSLUITING Voor de procedure jaarafsluiting geldt het volgende (verkorte) stappenplan. De individuele stappen staan verderop nader

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls Handleiding voor DBS Standaard 753 journalisering in Excel.xls DBS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand DBS Standaard 753 journalisering

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor King journalisering in Excel.xls. King Memoriaal boekingen in Excel

Excel Controller. Handleiding voor King journalisering in Excel.xls. King Memoriaal boekingen in Excel Handleiding voor journalisering in Excel.xls Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 21-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand journalisering in Excel.xls maakt het inlees bestand

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor Davilex Business Account journalisering in Excel.xls Handleiding voor Account journalisering in Excel.xls Account Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 22-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand Account journalisering in Excel.xls

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Voorraad V1 Handleiding en inleiding tot de voorraadadministratie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Voorraad V1 Handleiding en inleiding tot de voorraadadministratie gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Voorraad V1 Handleiding en inleiding tot de voorraadadministratie Versie 1.11 22 oktober 2007 2 Handleiding module PSU Voorraad 22 oktober

Nadere informatie

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW de grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V5

Handleiding PSU Boekhouden V5 Handleiding PSU Boekhouden V5 Handleiding PSU Boekhouden V5 Pagina 2 Beginnen met PSU Boekhouden V5 Na het ingeven van de licentienaam en het nummer kunt u beginnen met het opzetten van de administratie.

Nadere informatie

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online

Handleiding conversie SnelStart naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. BTW-grondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

gravita PSUP-C conversie en import van NAW in PSU Postbode Algemeen

gravita PSUP-C conversie en import van NAW in PSU Postbode Algemeen gravita PSUP-C conversie en import van NAW in PSU Postbode Algemeen Het converteren van adresgegevens in PSU Postbode, en wat dat betreft elke koppeling tussen verschillende programma s, is een flink werk.

Nadere informatie

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex Onderwerpen: 1. Starten nieuw boekjaar in Autoflex 2. Aanmaken nieuwe administratie in AccountView 3. Autoflex en AccountView Dos 4. Autoflex en AccountView Windows 5. Factuur corrigeren uit een vorig

Nadere informatie

Administratie uitwisselen met accountant

Administratie uitwisselen met accountant Inleiding Minimaal 1 keer per jaar laat u uw administratie door uw controleren. De administratiebestanden (????cash.nd en????cash.nx) stuurt u, meestal via e-mail, naar uw. Het nadeel van deze werkwijze

Nadere informatie

A. Maak een back-up van uw administratie

A. Maak een back-up van uw administratie Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex

1: Starten nieuw boekjaar in Autoflex Onderwerpen: 1. Starten nieuw boekjaar in Autoflex 2. Aanmaken nieuwe administratie in Accountview 3. Autoflex en AccountView Dos 4. Autoflex en AccountView Windows 5. Factuur corrigeren uit een vorig

Nadere informatie

finast Brochure financiële software Grootboek

finast Brochure financiële software Grootboek Brochure De meeste systemen verlangen te veel en te complexe handelingen bij het invoeren en opvragen van de benodigde gegevens. Dat wil zeggen veel tijdverlies. FINAST ontzorgt. FINAST is een pakket wat

Nadere informatie

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online

Handleiding conversie Exact Globe naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel documenten en bijlages van de financiële data. BTW-code grondslagen worden niet geconverteerd, de mutaties worden geboekt

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor Exact/Grote Beer journalisering XML Formaat in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor Exact/Grote Beer journalisering XML Formaat in Excel.xls Handleiding voor /Grote Beer journalisering XML Formaat in Excel.xls /Grote Beer boekingen in Excel Auteur(s) M.S. van Dam Date of creation 03-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand journalisering in Excel.xls

Nadere informatie

Overgang naar een nieuw boekjaar

Overgang naar een nieuw boekjaar Overgang naar een nieuw boekjaar Met Unit 4 Multivers kunt u eenvoudig een nieuw boekjaar aanmaken en ervoor zorgen dat de balansgegevens worden doorgeboekt naar het nieuwe boekjaar. Onderstaand beschrijven

Nadere informatie

1 van 5 28-4-2016 12:31 Introductie Het importeren van gegevens is een snelle en efficiënte manier om uw financiële en logistieke gegevens in uw administratie te krijgen. U kunt dit doen via [XML, Financiële/Logistieke

Nadere informatie

gravita Psut-Info Handleiding PSU Tijdschrijven Informatie V2.0

gravita Psut-Info Handleiding PSU Tijdschrijven Informatie V2.0 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 Psut-Info Handleiding

Nadere informatie

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online

Handleiding conversie Multivers naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. De BTWgrondslagen worden niet geconverteerd,

Nadere informatie

Handleiding PSU Voorraad V5

Handleiding PSU Voorraad V5 Handleiding PSU Voorraad V5 Handleiding PSU Voorraad V5 Pagina 2 Beginnen met PSU Voorraad V5 Na het ingeven van de licentienaam en het nummer kunnen er administraties (zie 1. Administraties) worden aangemaakt.

Nadere informatie

Koppeling 4CIS InfoBase en Exact

Koppeling 4CIS InfoBase en Exact Zakelijke software voor verkoop, dienstverlening en administratie Koppeling 4CIS InfoBase en Exact Instellingen koppeling met Exact Overnemen van stamgegevens debiteuren en crediteuren Overnemen journaalposten

Nadere informatie

DBS Financieel. Release-informatie. Versie 13.50.00

DBS Financieel. Release-informatie. Versie 13.50.00 DBS Financieel Release-informatie Versie 13.50.00 Copyright Visma DBS Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvuldiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor SnelStart journalisering in Excel.xls. SnelStart Memoriaal boekingen in Excel

Excel Controller. Handleiding voor SnelStart journalisering in Excel.xls. SnelStart Memoriaal boekingen in Excel Handleiding voor SnelStart journalisering in Excel.xls SnelStart Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 21-02-2011 Voorwoord Met het Excel bestand SnelStart journalisering

Nadere informatie

Handleiding importeren Factuurregels

Handleiding importeren Factuurregels Voorwoord Het Excel bestand Exact Online importeren Factuurregels maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online.

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor CASH journalisering in Excel.xls

Excel Controller. Handleiding voor CASH journalisering in Excel.xls Handleiding voor CASH journalisering in Excel.xls CASH Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 21-02-2011 Voorwoord Het Excel bestand CASH Journalisering in Excel.xls maakt

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg 4 3882 TT Putten www.cervus.nl Profin Financiële administratie Cervus Automatisering BV Inhoudsopgave Algemeen pagina 3 Boekjaar aanmaken pagina 4 Grootboekrekeningen pagina 6 Dagboeken pagina 7 Dagboeken met een tegenrekening pagina

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0)

Aanvulling handleiding SupportWin. (voor SupportWin versie 7.0) Aanvulling handleiding (voor versie 7.0) Informatie Breekveldt Automatisering B.V. kunt u bereiken op het volgende adres: Breekveldt Automatisering B.V. Brinkstraat 30 6721 WV BENNEKOM Tel.: (0318) 49

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Handleiding conversie Twinfield naar Exact Online

Handleiding conversie Twinfield naar Exact Online Stap 0: Wat doen we wel/niet Wij converteren alleen financiële data. Optioneel kunnen wij documenten en bijlages van de financiële data mee converteren dit is maatwerk. Bij Basecone converteren wij de

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren en verwerken bankmutaties Bankmutaties Een belangrijk onderdeel in Incura Boekhouding is de verwerking van bankmutaties. Het tijdig en zorgvuldig bijwerken van uw bankmutaties zorgt voor een up-to-date inzicht in uw openstaande

Nadere informatie

Factuur2King 2.0.3 Single User release notes

Factuur2King 2.0.3 Single User release notes Factuur2King 2.0.3 Single User release notes Deze nieuwe versie van Factuur2King, versie 2.0.2, bevat nieuwe functionaliteit en oplossingen voor problemen die naar voren zijn gekomen sinds de release van

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving in- en verkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 In- en verkooprol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.1 Verkoopfacturen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Verkoopfacturen

Nadere informatie

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd

ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd ReadmeB12a d.d. Oktober 2017 Verder verbeterd Automatische functies in een kopie administratie In steeds meer administraties wordt gebruik gemaakt van functies die automatisch worden uitgevoerd wanneer

Nadere informatie

Algemene inrichting van import acties binnen Vision.

Algemene inrichting van import acties binnen Vision. Algemene inrichting van import acties binnen Vision. Deze beschrijving is bedoeld als ondersteuning van de importeer functie om externe gegevens op diverse plaatsen in Vision te importeren. Specifieke

Nadere informatie

Inlezen bankbestanden (bankafschriften)

Inlezen bankbestanden (bankafschriften) Inleiding. Wanneer u werkt met Internetbankieren, dan kunnen de mutaties van uw bank elektronisch worden ingelezen. U kunt deze direct automatisch laten inboeken. Dat gaat snel en de herkenning door CASH

Nadere informatie

JAAROVERGANG

JAAROVERGANG JAAROVERGANG 2018-2019 AaFinancieel Met de overgang naar een nieuw jaar dient ook de financiële boekhouding aangepast te worden en ingericht te worden voor het nieuwe jaar. Naast de jaarafsluiting dienen

Nadere informatie

PSUBL. gravita. Handleiding PSU Boekhouden Light. Inleiding tot eenvoudig boekhouden. Versie: 1.12 22 oktober 2007. Versie: 22 oktober 2007

PSUBL. gravita. Handleiding PSU Boekhouden Light. Inleiding tot eenvoudig boekhouden. Versie: 1.12 22 oktober 2007. Versie: 22 oktober 2007 gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUBL Handleiding

Nadere informatie

Twinfield conversie. Mogelijkheden en stappenplan. versie 2.3. Mei 2011. Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland

Twinfield conversie. Mogelijkheden en stappenplan. versie 2.3. Mei 2011. Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Twinfield conversie Mogelijkheden en stappenplan versie 2.3 Mei 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Twinfield Conversie versie 2.3 Mei 2011 p1/6 Introductie Twinfield

Nadere informatie

Handleiding importeren Afstemming

Handleiding importeren Afstemming Voorwoord Het Excel bestand Exact Online importeren Afstemming maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online.

Nadere informatie

XML-/ASCII-KOPPELING JOURNAALPOSTEN 1/5

XML-/ASCII-KOPPELING JOURNAALPOSTEN 1/5 XML-/ASCII-KOPPELING JOURNAALPOSTEN 1/5 Met deze optie kunt u in King een bestand in ASCII of XML-formaat inlezen met journaalposten, die door een ander programma zijn aangemaakt. Hierdoor bespaart u tijd,

Nadere informatie

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger

Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Exporteren naar imuis versie 4.2.3. of hoger Inhoud Keuzes in werken met combinatie The Nanny & imuis... 1 Automatische koppeling... 2 Controle stappen... 2 Exporteren machtigingen vanuit The Nanny...

Nadere informatie

Werkzaamheden jaarafsluiting

Werkzaamheden jaarafsluiting Werkzaamheden jaarafsluiting Voorbereiding (december) Indien in het systeem de administratie wordt bijgehouden van meerdere bedrijven, dan dienen de volgende handelingen per bedrijf herhaald te worden.

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar

Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Ridder R8 Financieel: openen nieuw boekjaar Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Nieuw boekjaar - Ridder R8 v8... 2 2. Journaalposten verplaatsen naar historie... 6 3. Koppeling met AccountView... 8 4.

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol

Samenwerken met icounting. Beschrijving inkooprol Samenwerken met icounting Beschrijving inkooprol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Inkooprol 3 3 Hoe werkt het? 3 4 Inrichting 3 5 Inkoopfacturen verwerken 4 6 Betalingen fiatteren 5 7 Betalingen uitschrijven

Nadere informatie

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen

Handleiding Incura Boekhouding Invoeren van inkoopfacturen Inleiding Om het financiële resultaat van uw organisatie te kunnen bepalen is het belangrijk dat u naast uw verkoopopbrengsten ook de kosten goed vast te leggen. In deze handleiding richten we ons op het

Nadere informatie

Wijzigen BTW-codes in stambestanden

Wijzigen BTW-codes in stambestanden V 3.1-Pag 1 Wijzigen BTW-codes in stambestanden 1. BTW-codes Crediteuren en Debiteuren aanpassen Exporteer het stambestand Crediteuren of Debiteuren Menu : Inkoop > Crediteuren/ Leveranciers of Menu: Verkoop

Nadere informatie

Downloaden & importeren bankbestanden

Downloaden & importeren bankbestanden HANDLEIDING Downloaden & importeren bankbestanden Voor u ligt de handleiding voor het downloaden en importeren van bankbestanden. Deze handleiding bestaat uit twee onderdelen: 1. Downloaden bankbestanden

Nadere informatie

Uitsplitsen relaties Bij grote bedragen wordt voortaan in de laatste kolom het gehele bedrag getoond.

Uitsplitsen relaties Bij grote bedragen wordt voortaan in de laatste kolom het gehele bedrag getoond. Versie B04d d.d. 1 augustus 2013 Vanwege een aantal verbeteringen is het noodzakelijk een nieuwe versie uit te brengen. Na deze korte Readme vindt u ook de voorgaande verbeteringen terug (Readme B04 c,

Nadere informatie

Offective > Boekhouding > Bank

Offective > Boekhouding > Bank Offective > Boekhouding > Bank Lees voorafgaand eerst de uitleg: Bank > Bankrekening instellingen en Bank > Bankrekening boekingsinstructies U kunt in Offective ook handmatig bankafschriften aanmaken en

Nadere informatie

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank...

INHOUD... 2. 1 Inleiding... 3. 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden Rabobank... Handleiding verwerking bankafschriften Versie 0.1 december 2011 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het downloaden van het bestand... 4 2.1 Downloaden ING... 4 2.2 Downloaden ABN AMRO... 4 2.3 Downloaden

Nadere informatie

Stappenplan automatische koppeling met Vendit

Stappenplan automatische koppeling met Vendit Stappenplan automatische koppeling met Vendit Het is mogelijk om een automatische koppeling tussen CASH en Vendit te maken. In dit stappenplan lees u stap voor stap hoe u de koppeling kunt realiseren.

Nadere informatie

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Verkoop V1 facturering en aanmaning Handleiding en inleiding tot facturering

PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Verkoop V1 facturering en aanmaning Handleiding en inleiding tot facturering gravita PSUB PSUBL PSU Boekhouden en PSU Boekhouden Light Module Verkoop V1 facturering en aanmaning Handleiding en inleiding tot facturering Versie 1.20 24 augustus 2007 2 Handleiding module PSU Verkoop,

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0

Handleiding Abakus. Bankmutaties. Naam handleiding: Bankmutaties Product: Abakus Compleet Datum publicatie: Versie: 1.0 Handleiding Abakus Bankmutaties 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 10 Inhoud Inhoud... 2 Bankmutaties... 3 Hoe voer ik mijn bankmutaties in?... 3 Hoe wijzig ik eerder ingevoerde bankmutaties?... 3 Handmatige

Nadere informatie

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol Samenwerken met icounting Beschrijving financiële rol Inhoudsopgave 1 Samenwerken 3 2 Financiële rol 3 2.1 Inkoopfacturen 3 2.2 Mutaties inlezen 3 3 Hoe werkt het? 3 3.1 Inkoopfacturen 3 3.2 Mutaties inlezen

Nadere informatie

Handleiding importeren Foto bij artikel

Handleiding importeren Foto bij artikel Voorwoord Het Excel bestand Exact Online foto bij artikel maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online. Met

Nadere informatie

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.5. Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt

Financieel Management Systeem. Versie beschrijving 4.5. Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt Financieel Management Systeem Versie beschrijving 4.5 Bizon Software B.V., Augustus 2014, versie 20140813 Opgesteld door Jaap van Vugt Inhoud 1. GROOTBOEK 3 1.1. ONDERHOUD 3 1.1.1. AFLETTERING 3 1.1.2.

Nadere informatie

LegalEagle Boekhouding Nieuw Boekjaar

LegalEagle Boekhouding Nieuw Boekjaar LegalEagle Boekhouding Nieuw Boekjaar ADVOCATENDESKSUPPORT is onderdeel van WebPlus Hosting info@webplushosting.nl www.advocatendesksupport.nl 2 LegalEagle Boekhouding - Nieuw Boekjaar Voorwoord In Legal

Nadere informatie

TS-Plus procedure Jaarafsluiting:

TS-Plus procedure Jaarafsluiting: TS-Plus procedure Jaarafsluiting: De jaarafsluiting, ook wel afsluiten administratie of jaarovergang genoemd, omvat twee verschillende zaken die wel met elkaar in verband staan. 1. Aanleveren gegevens

Nadere informatie

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens Handleiding Loket.nl / Import variabele gegevens Inhoudsopgave 1. Aanzetten product Import variabele gegevens (50)... 3 2. Bestandsstructuur... 3 2.1. Voorwaarden:... 3 2.2. Voorbeeld bestand:... 3 3.

Nadere informatie

Handleiding PSU Boekhouden V5

Handleiding PSU Boekhouden V5 Handleiding PSU Boekhouden V5 Handleiding PSU Boekhouden V5 Pagina 2 Beginnen met PSU Boekhouden V5 Na het ingeven van de licentienaam en het nummer kunt u beginnen met het opzetten van de administratie.

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Exporteren het bankafschrift...... 2 3. Bankmutaties aanbieden...... 3 4. Bankafschriften inlezen......4

Nadere informatie

Stappenplan elektronisch bankieren

Stappenplan elektronisch bankieren Pagina 1 van 7 Stappenplan elektronisch bankieren Inleiding Dit document bevat een beschrijving van de noodzakelijk stappen om optimaal gebruik te kunnen maken van de functionaliteit voor elektronisch

Nadere informatie

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED JAARAFSLUITING

UNIT4 MULTIVERS EXTENDED JAARAFSLUITING UNIT4 MULTIVERS EXTENDED JAARAFSLUITING Een white paper van UNIT4 2011 1. JAARAFSLUITING Hieronder vindt u in het kort de procedure van de jaarafsluiting voor UNIT4 Multivers Extended. 1.1. Voorbereiding

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening

Excel Controller. Jaarrekening Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 F. van Eedenstraat 2 I. www.excelcontroller.nl KVK Rotterdam 24.31.44.22 T. 087 8758788 3351 SM Papendrecht E. info@excelcontroller.nl

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1.

Handleiding Abakus. Inkoopfacturen. Naam handleiding: Inkoopfacturen Product: Abakus Compleet Datum publicatie: 31-12-2014 Versie: 1. Handleiding Abakus Inkoopfacturen 2014 Abakus Compleet Pagina 1 / 9 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Inkoopfactuur... 3 Boekingsregel(s)... 4 Aanmaken inkooprelatie... 5 Via de Kamer van koophandel...

Nadere informatie

EasyAdmin Versie 0.1

EasyAdmin Versie 0.1 EasyAdmin Versie 0.1 Boekhouden in Excel Handleiding 08 juli 2007 Inhoudsopgave : 1. Inleiding... 3 2. Installatie & Opstarten... 4 3. De Admininstratie... 5 4. Deel I: Registreren van de financiële feiten...

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting

Procedure jaarafsluiting 6 november 2018 Procedure jaarafsluiting Unit4 Wholesale Unit4 Business Software Benelux B.V. Papendorpseweg 100 Telefoon Supportlijn +31 88 247 17 77 +31 88 247 24 72 Postbus 500 Customer Support Portal

Nadere informatie

Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Informatie

Handleiding PSU Adressenbeheer Module: Informatie gravita Hoofdkade 95, 9503 HD Stadskanaal Tel. & fax: 0599-614815 E-mail: info@gravita.nl / www.gravita.nl Inschrijfnummer KvK: 02083322 Postbank 4491228 Fiscaalnummer 1345.68.266.B01 PSUA Handleiding

Nadere informatie

Excel Controller. Handleiding voor EXACT FINANCIALS journalisering in Excel.xls. EXACT FINANCIALS Memoriaal boekingen in Excel

Excel Controller. Handleiding voor EXACT FINANCIALS journalisering in Excel.xls. EXACT FINANCIALS Memoriaal boekingen in Excel Handleiding voor EXACT FINANCIALS journalisering in Excel.xls EXACT FINANCIALS Memoriaal boekingen in Excel Auteur(s) M.S. van Dam Date of creation 02-03-2011 Voorwoord Het Excel bestand EXACT FINANCIALS

Nadere informatie

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden

A Davilex Online Import Sjabloon downloaden Support Note Rekeningschema importeren in Davilex Online In deze Support Note leest u hoe u een rekeningschema importeert in Davilex Online en wordt toegelicht welke voorwaarden bij de import gelden. Davilex

Nadere informatie

Eindejaarsessie uitvoeren

Eindejaarsessie uitvoeren Afsluiten administratie/boekjaar Eindejaarsessie uitvoeren Met het onderdeel Eindejaarsessie kunt u het huidige boekjaar afsluiten en een nieuw boekjaar openen. In deze instructie staat beschreven hoe

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie

Gebruikershandleiding. NEO facturatie. Powered bij Twinfield. NEO facturatie Gebruikershandleiding NEO facturatie Powered bij Twinfield NEO facturatie Copyright Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband,

Nadere informatie

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation

Excel Controller. Jaarrekening in Excel. Handleiding Excel Controller. Jaarrekening. Auteur(s) G. Buurmans. Date of creation Handleiding in Excel Auteur(s) G. Buurmans Date of creation 13-04-2011 BTW NL 8107.42.159 B.01 1 Inhoudsopgave Inleiding Excel... 3 1 Beveiligingen afzetten in Excel... 4 2 Beveiligingen afzetten vanaf

Nadere informatie

Module Jaarafsluiting v6.3

Module Jaarafsluiting v6.3 Module Jaarafsluiting v6.3 Gebruikershandleiding Twinfield International N.V. De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken Nederland Copyright Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Handleiding importeren journaalposten

Handleiding importeren journaalposten Voorwoord Het Excel bestand Exact Online memoriaal maakt het Exact inlees bestand aan in het formaat xml, deze kunt u vervolgens handmatig of via ons extra programma inlezen in Exact Online. Met het huidig

Nadere informatie

De makers van de programmatuur wensen u veel plezier en vooral een nuttig gebruik van het MicroStar Windows pakket toe! Document versie 3.

De makers van de programmatuur wensen u veel plezier en vooral een nuttig gebruik van het MicroStar Windows pakket toe! Document versie 3. Aan de gebruikers van MicroStar Programmatuur, In deze brochure geven wij u een verkorte uitleg van het MicroStar Windows pakket. Om uw MicroStar Windows pakket snel onder de knie te krijgen adviseren

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers vanaf 10.0(*)

Procedure jaarafsluiting. UNIT4 Multivers vanaf 10.0(*) Procedure jaarafsluiting UNIT4 Multivers vanaf 10.0(*) (*) Dit document is alleen geldig vanaf UNIT4 Multivers versie 10.0, voor lagere versies is een apart document opgesteld, betreffende de jaarafsluiting.

Nadere informatie

Inlezen bankafschriften

Inlezen bankafschriften Datum: 13-3-2015 Ontwerp: MKG Nederland B.V. Auteur: MKG Nederland B.V. MKG versie: v004026-a02 2014, by MKG Nederland B.V. www.mkg.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden:

Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: Release 2013 Onderstaand treft u aan een opsomming van de belangrijkste wijzigingen die binnen Cashflow en/of CashflowPro hebben plaatsgevonden: IB47-formulieren Zoals onze kerkelijke relaties weten moeten

Nadere informatie

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3

HANDLEIDING. Conversie met PCM converter versie 1.3 HANDLEIDING Conversie met PCM converter versie 1.3 Na het downloaden van de Pharmacom/Medicom bestanden kunt u de geëxporteerde bestanden gaan converteren middels de PCM-converter. U start via de inlogmogelijkheid

Nadere informatie

Handleiding. Import van Loonjournaalposten. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4.

Handleiding. Import van Loonjournaalposten. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4. Laatste nieuws : De meest recent toegevoegd loonpakket is : Unit4. Als een door u gebruikt loonpakket niet genoemd wordt, gelieve dan contact op te nemen met de HelpDesk. Handleiding Import van Loonjournaalposten

Nadere informatie

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers CB

Procedure jaarafsluiting. Unit 4 Multivers CB Procedure jaarafsluiting Unit 4 Multivers CB Unit 4 Multivers CB is een product van: Unit 4 Agresso Software Telefoon 0184 444444 B.V. Postbus 102 Telefax 0184 444445 3360 AC Sliedrecht Supportlijn 0184

Nadere informatie

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

U kunt uw boekhouding ook in een ander formaat exporteren. Ga via de Zie ook lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies. Hoofdstuk 1 Boekhouding exporteren U kunt uw boekhouding vanuit Intramed exporteren door middel van een wizard. U kunt de boekhouding exporteren in FMuta-formaat, Auditfile-formaat (ADF), of een eigen

Nadere informatie