Allianz (ffi) Liability Plan. Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen. Algemene Voorwaarden. c.. U"l U"l

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allianz (ffi) Liability Plan. Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen. Algemene Voorwaarden. c.. U"l U"l"

Transcriptie

1 Allianz (ffi) Algemene Vrwaarden Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen U"l U"l c..

2 Allianz(OO

3 Allianz (ffi) INHOUDSTAFEL Blz. Algemene vrwaarden Begripsmschrijvingen 7 HOOFDSTUK I DOEL EN OMVANG VAN DE VERZEKERING Afdeling A : Burgerrechtelijke aansprakelijkheid uitbating Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 - Del - Persnen die de hedanigheid van verzekerde hebben - Persnen die de hedanigheid van derde hebben - Verzekerde bedragen - Territriale uitgestrektheid - Omvang van de waarbrg in smmige bijzndere gevallen Artikel 7 - Uitsluitingen A. Speciale risic's B. Mtrtestellen C. Verhaal van de verzekeraar "Arbeidsngevallen" D. Burgerrechtelijke aansprakelijkheid pdrachtgever E. Onderaannemers F. Schade aan tevertruwde gederen G. Zuiver nstffelijke schade Afdeling B : Burgerrechtelijke aansprakelijkheid na levering van prdukten f na uitvering van werken Artikel 8 - Del Artikel 9 - Persnen die de hedanigheid van verzekerde hebben Artikel 10 - Persnen die de hedanigheid van derde hebben Artikel 11 - Verzekerde bedragen Artikel 12 - Territriale uitgestrektheid Artikel 13 - Uitsluitingen Afdeling C : Bepalingen gemeenschappelijk aan de afdelingen a en b Artikel 14 - Artikel 15 - Artikel 16 - Uitsluitingen Dekking in de tijd Bijzndere verplichtingen tt vrkming van schadegevallen HOOFDSTUK 11 TOTSTANDKOMING, DUUR EN EINDE VAN HET CONTRACT Artikel 17 - Artikel 18 - Artikel 19 - Artikel 20 - Ttstandkming van het cntract - Aanvang van de dekking Duur van het cntract Mgelijkheden tt pzegging Opzeggingswijzen Lr! Lr! Cl..

4 Artikel 21 - Artikel 22 - Artikel 23 - Artikel 24 - Uitwerking van de pzegging Faillissement van de verzekeringnemer Gerechtelijk akkrd met bedelafstand Overlijden van de verzekeringnemer HOOFDSTUK 111: BESCHRUVING VAN HET RISICO BU HET SLUITEN VAN HET CONTRACT EN BU WUZIGINGEN IN DE LOOP VAN HET CONTRACT Artikel 25 - Beschrijving bij het sluiten van het cntract 20 Artikel 26 - Verplichting van aangifte in geval van wijzigingen 20 Artikel 27 - Aanpassing van het cntract in geval van nvlledige aangifte f verzwaring van het risic 20. Artikel 28 - Schadegeval vóór de aanpassing f de pzegging van het cntract 21 Artikel 29 - Vermindering van het risic 21 HOOFDSTUK IV : SCHADEGEVALLEN Artikel 30 - Verplichtingen van de verzekerde bij schadegeval Artikel 31 - Leiding van het geding Artikel 32 - Betalingen dr de maatschappij Artikel 33 - Eigen recht van de benadeelde Artikel 34 - Tegenstelbaarheid van excepties, nietigheden en verval van recht Artikel 35 - Recht van verhaal van de maatschappij Artikel 36 - Indeplaatsstelling HOOFDSTUK V: PREMIES Artikel 37 - Premies Artike138 - Cntrle van de gegevens ndzakelijk vr het berekenen van de premie Artikel 39 - Wijze van betaling Artike140 - Niet-betaling Artikel 41 - Terugbetaling van de premies dr de maatschappij HOOFDSTUK VI: WUZIGINGVAN DE VOORWAARDEN EN VAN HET TARIEF Artikel 42 - Wijziging van de vrwaarden en van het tarief 27 HOOFDSTUK VII: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 43 - Mededelingen en kennisgevingen Artikel 44 - Meer dan één verzekeringnemer Artike145 - Wetgeving die van tepassing is p het cntract U"l U"l 0..

5 Allianz (ffi) Algemene vrwaarden 1/ Rechtsbijstand Ondernemingen" HOOFDSTUK I: DOEL EN OMVANG VAN DE VERZEKERING Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 - Del - Prestaties - Persnen die de hedanigheid van verzekerde hebben - Persnen die de hedanigheid van derde hebben - Verzekerd bedrag - Territriale uitgestrektheid - Uitsluitingen HOOFDSTUK 11: SCHADEGEVALLEN Artikel 8 - Verplichtingen van de verzekerde bij schadegeval Artikel 9 - Vrije keuze Artikel 10 - Objectiviteitsdausule Artikel 11 - Indeplaatsstelling Bescherming van de persnlijke levenssfeer en rechten van de geregistreerde persnen LJ"l LJ"l c..

6 Lr> Lr> Cl..

7 AD 1005 NL - 10;05 Begripsmschrijvingen Vr de tepassing van dit cntract wrdt verstaan nder : MAATSCHAPPIJ De verzekeringsnderneming waarmee het cntract geslten wrdt. VERZEKERINGNEMER De natuurlijke f rechtspersn die het cntract met de maatschappij sluit. VERZEKERDE De persn wiens aansprakelijkheid gedekt is dr het cntract. BENADEELDE Degene aan wie schade, dr dit cntract gedekt, is tegebracht. LEIDINGGEVENDE PERSONEN Al wie ver het gezag van ndernemingshfd beschikt f aan wie dit gezag gedeeltelijk werd vergedragen met de bedeling beslissingen te nemen f instructies te geven, wanneer zij handelen in kader van hun pdracht en niet als gewne uitverende aangestelden. SCHADEGEVAL Het vrvallen van schade dat aanleiding geeft tt de waarbrg van de plis. Alle schades te wijten aan éénzelfde schadeverwekkend feit vrmen één en hetzelfde schadegeval, waarvan de datum die is van het eerste vrvallen. Indien de datum van het vrvallen van de schade niet vastgesteld kan wrden, zal de datum van de eerste uiting van de schade in aanmerking genmen wrden. ONGEVAL Een pltselinge, nvrijwillige en nvrzienbare gebeurtenis in hfde van de verzekerde. VRIJSTELLING Het deel van de schadevergeding dat bij de regeling van ieder schadegeval ten laste van de verzekeringnemer blijft. De vrijstelling, die in mindering kmt van het bedrag van de schadevergeding, wrdt slechts éénmaal per schadegeval tegepast, ngeacht het aantal erbij betrkken derden. Behudens afwijking in de Bijzndere Vrwaarden, zal, in het geval er meerdere vrijstellingen van tepassing zijn p een schadegeval, slechts de hgste vrijstelling wrden tegepast. TOEVERTROUWDE GOEDEREN De rerende en nrerende gederen die aan derden tebehren en die in het kader van de verzekerde activiteiten tijdelijk in het bezit zijn van de verzekerden LI') LI') 0..

8 Allianz AD 1005 NL - 10/05 LICHAMELIJKE SCHADE Iedere aantasting van de lichamelijke integriteit alsk de geldelijke en mrele gevlgen ervan. STOFFELIJKE SCHADE Iedere beschadiging, vernieling f verlies van zaken, met uitsluiting van diefstal. ONSTOFFELIJKE SCHADE leder geldelijk nadeel dat vrtvleit uit de derving van vrdelen verbnden met de uitefening van een recht, het gent van een ged en inznderheid: verlies van afzet, cliënteel, handelsfaam, winst, gebruiksderving van een rerend f nrerend ged, stilstand van prduktie en ander dergelijk nadeel. Deze nstffelijke schade zijn: Onstffelijke gevlgschade wanneer zij vrtspruiten uit dr huidig cntract gedekte lichamelijke f stffelijke schade; Onstffelijke niet gevlgschade wanneer zij vrtspruiten uit lichamelijke f stffelijke schade die dr huidig cntract niet gedekt zijn; Zuiver nstffelijke schade wanneer ze niet vrtspruiten uit lichamelijke f stffelijke schade. OMZETCIJFER Het ttale bedrag van de facturen, znder de taksen, die betrekking hebben p de geleverde prdukten f p de dr de nderneming uitgeverde werken, gedurende de in aanmerking genmen verzekeringsperide. BEZOLDIGINGEN De niet-geplafnneerde wedden en lnen m.i.v. het vakantiegeld, premies, cmmissielnen, gratificaties, deelnemingen in de winst, vergedingen vr verplaatsingen. PRODUKTEN De dr de verzekerde nderneming geleverde tastbare gederen en materiële werken. LEVERING VAN PRODUKTEN Het materieel bezitsverlies van prdukten f het in mlp brengen ervan. EINDE VAN UITVOERING VAN WERKEN Het eerst gebeurende van vlgende feiten : de vrlpige plevering, inntvangstname, inbezitneming, terbeschikkingstelling f inbedrijfsstelling van werken, zdra de verzekerde zijn beschikkings- f cntrlemacht ver deze werken effectief heeft verlren. VERZEKERINGSJAAR De peride van twaalf maanden tussen twee jaarlijkse vervaldata. Wrden als verzekeringsjaar beschuwd : de peride tussen de aanvangsdatum van het cntract en de eerste jaarlijkse vervaldag, de peride tussen de laatste jaarlijkse vervaldag en de datum van de pzegging van het cntract Lr> Lr> C.

9 Allianz (ffi) AD 1005 NL - 10;05 ~ HOOFDSTUK I 1 Del De maatschappij verzekert, binnen de perken en aan de vrwaarden van dit cntract, de extra-cntractuele burgerrechtelijke aansprakelijkheid, krachtens de Belgische f buitenlandse rechtsbepalingen, die p de verzekerden kan rusten uit hfde van lichamelijke en stffelijke schade - met inbegrip van de nstffelijke gevlgschade - verrzaakt aan derden dr het feit van de verzekerde nderneming waarvan de activiteiten in de bijzndere vrwaarden mschreven wrden. De waarbrg is ndermeer verwrven vr de schade verrzaakt : a) dr de vr de uitbating aangewende rerende en nrerende gederen, daarin begrepen de lichtreclames en de reclamebrden die zich binnen de mheining van de bedrijfszetels bevinden; b) dr het dr de verzekeringnemer bewnde gedeelte van de dr de nderneming gebruikte gebuwen; c) dr de werken uitgeverd dr de aangestelden van de verzekeringnemer vr privé-rekening van deze laatste, van de directie van de nderneming f van de familieleden die deel uitmaken van hun gezin; d) dr de aangestelden van de verzekeringnemer bij gelegenheid ter beschikking gesteld van andere ndernemingen vr het uitveren van gelijkaardige werkzaamheden als deze van de verzekerde nderneming p vrwaarde dat de verzekeringnemer aansprakelijk is; e) dr aangestelden bij gelegenheid ter beschikking gesteld van de verzekeringnemer vr het uitveren van gelijkaardige werkzaamheden als deze van de verzekerde nderneming p vrwaarde dat de verzekeringnemer aansprakelijk is en dat de bezldigingen betreffende de dr het geleend persneel uitgeverde werken bij de maatschappij wrden aangegeven; f) dr het luter feit van materieel f dieren van de verzekeringnemer bij gelegenheid ter beschikking gesteld van andere persnen, znder dat er sprake is van verhuring; g) dr bijkmende activiteiten en werken die verband huden met de hfdactiviteit van de nderneming, zals nderhuds-, schnmaak- en herstellingswerken, inbegrepen die aan gebuwen, tegangen, stepen en binnenplaatsen, de deelname aan tentnstellingen en beurzen, de bereiding en verdeling van maaltijden met inbegrip van het risic vedselvergiftiging. 2 Persnen die de hedanigheid van verzekerde hebben de verzekeringnemer ei!. indien het een fysisch persn betreft, zijn echtgen()t(e) en de leden van zijn familie tijdens de uitefening van hun functies in dienst van de nderneming; zijn vennten, beheerders, cmmissarissen, zaakverders en aangestelden tijdens de uitefening van hun functies in dienst van de nderneming L/'\ L/'\ c..

10 AD loos NL - 10;05 3 Persnen die de hedanigheid van derde hebben Iedere andere persn dan : de verzekeringnemer, zijn echtgen( 0 )t( e) en p vrwaarde dat zij nder zijn dak wnen en dr hem wrden nderhuden, zijn bled- en aanverwanten in de rechte lijn; de vennten, beheerders, cmmissarissen, zaakverders en aangestelden wanneer zij handelen in de uitefening van hun functies in dienst van de nderneming, nder vrbehud, vr deze laatsten, van artikel 6, C hierna. Niettemin blijft de stffelijke schade die aan aangestelden wrdt berkkend en waarvr de verzekeringnemer aansprakelijk is, gewaarbrgd. 4 Verzekerde bedragen Wat de in de hfdsm verschuldigde vergeding betreft, strekt de waarbrg zich, per schadegeval, uit tt de lichamelijke en stffelijke schade - met inbegrip van de immateriële schade die er het gevlg van is - tt de in de bijzndere vrwaarden aangeduide bedragen en na aftrek van elke cntractueel vrziene vrijstelling ten laste van de verzekeringnemer. 5 Territriale uitgestrektheid Tenzij anders bedngen in de bijzndere vrwaarden geldt de verzekering vr de activiteiten van de in België gevestigde bedrijfszetels van de verzekeringnemer en dekt ze de schade ten gevlge van deze activiteiten verkmen in de hele wereld. Nchtans, wat de werken betreft die buiten het grndgebied van de landen die lid zijn van de Eurpese Unie wrden uitgeverd, strekt de waarbrg zich pas uit tt deze werken na vrafgaandelijke schriftelijke aanvaarding dr de maatschappij. 6 Omvang van de waarbrg in smmige bijzndere gevallen A. Bijzndere risic's Is in de waarbrg begrepen tt belp van het in de bijzndere vrwaarden aangeduide bedrag, de lichamelijke en stffelijke schade verrzaakt dr de hierna pgesmde speciale gevaren. Zelfs indien het in de bijzndere vrwaarden pgenmen bedrag vr de dekking van de stffelijke schade hger is dan EUR, kan de tussenkmst van de maatschappij vr stffelijke schade verrzaakt dr de speciale gevaren - inclusief de nstffelijke schade die er het gevlg van is - enkel EUR per schadegeval verschrijden indien zulks uitdrukkelijk vermeld wrdt in de bijzndere clausules van het cntract. Onder dit vrbehud is de aansprakelijkheid van de verzekerden gedekt uit hfde van schade verrzaakt dr : 1. Brand, vuur, ntplffmg, rk als gevlg van deze gebeurtenissen, f water Deze waarbrg geldt nchtans niet vr de stffelijke schade die het gevlg is van bvenvermelde gebeurtenissen wanneer ze ntstaan in f medegedeeld wrden dr een gebuw waarvan de verzekerde, zelfs gedeeltelijk, eigenaar, huurder f gebruiker is U"l U"l Cl..

11 AD 1005 NL - 10;05 De waarbrg strekt zich evenwel uit tt de aansprakelijkheid van de verzekerden uit hfde van stffelijke schade en nstffelijke schade die er het gevlg van is, dr brand, vuur, rk, ntplffing f water verrzaakt aan de aan derden tebehrende gebuwen f gedeelten van gebuwen, inbegrepen de inhud ervan, die dr de nderneming vr een duur van minder dan 30 dagen in gebruik genmen f gehuurd wrden vr de inrichting van cmmerciële f sciale manifestaties. 2. Milieuaantasting ten gevlge van : verntreiniging van grnd, water f lucht dr het vrtbrengen, strten f pslaan van vaste, vleibare f gasvrmige stffen, lawaai, trillingen, glven, stralingen, stralen, temperatuurwijzigingen, vchtigheid, reuk f rk, znder afbreuk te den aan de tepassing van artikel 14 g). De waarbrg geldt slechts indien tegelijkertijd : de schade het rechtstreeks en uitsluitend gevlg is van een ngeval; de verzekeringnemer vrafgaandelijk de wetten en reglementen betreffende de milieubescherming in acht genmen heeft. 3. Burenhinder De waarbrg strekt zich eveneens uit tt aan persnen en gederen verrzaakte schade dr het feit van de in de bijzndere vrwaarden beschreven activiteiten en waarvan vergeding kan wrden verkregen p grnd van artikel 544 van het Belgisch burgerlijk wetbek wegens burenhinder f krachtens buitenlandse rechtsregels f rechtsnrmen met dezelfde inhud. Deze waarbrg geldt niet wanneer de aansprakelijkheid van de verzekeringnemer vr burenhinder uitsluitend vrtkmt uit een dr hem aangegane cntractuele verbintenis. Indien de schade bestaat uit milieuaantasting, zijn de vrwaarden van de tweede paragraaf van alinea A-2 hierbven van tepassing. 4. Grndverschuivingen Deze waarbrg dekt de schade vrtkmend uit verzakkingen, verschuivingen en instrtingen van grnd, steen- f slakkenbergen, phpingen f uitgravingen en in het algemeen uit elke beweging van de grnd, vr zver ze het gevlg is van een ngeval verkmen dr het feit van de in de bijzndere vrwaarden beschreven activiteiten. B. Mtrtestellen Schade verrzaakt dr heftrucks, hijs-, laad-, ls- en buwplaatstestellen, niet ingeschreven en vrijgesteld van verkeersbelasting, die uitsluitend in mlp gebracht wrden binnen de mheining van de uitbatingszetels van de verzekerde nderneming, haar werkterreinen f in de nmiddellijke nabijheid ervan, is verzekerd binnen de beperkingen : van dit cntract wanneer ze vrtvleit uit het gebruik van bvenvermelde rijtuigen f testellen als werktuig; van het mdelcntract vr de verplichte verzekering van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid mtrrijtuigen wanneer ze vrtvleit uit de circulatie van bvenvermelde rijtuigen. Schade verrzaakt dr ingeschreven rijtuigen f testellen is verzekerd indien deze vrtvleit uit het gebruik ervan als werktuig '" C.

12 Allianz (ffi) AD 1005 NL - 10/05 c. Verhaal van de verzekeraar" Arbeidsngevallen" De waarbrg blijft gelden vr de verzekeringnemer indien de Arbeidsngevallenverzekeraar van het persneel vermeld in artikel 1 e), verhaal p hem uitefent, alsmede in het kader van een verhaal van de Arbeidsngevallenverzekeraar van de aangestelden van de verzekeringnemer, p grnd van artikel 46, 1, 6 van de wet van p de arbeidsngevallen. In dit laatste geval, strekt de waarbrg zich k uit tt het verhaal van de aangestelde vr het gedeelte van zijn ln dat niet in aanmerking wrdt genmen dr de Arbeidsngevallenverzekeraar, mwille van de lngrens waarin de wet van vrziet. D. Burgerrechtelijke aansprakelijkheid pdrachtgever De dekking wrdt uitgebreid tt de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de verzekeringnemer in zijn hedanigheid van pdrachtgever naar aanleiding van schade aan derden berkkend dr zijn aangestelden terwijl zij bij de uitefening van hun functie gebruik maken van aut's, mtrrijwielen f brmfietsen die geen eigendm zijn van de verzekeringnemer, nch dr hem ter beschikking werden gesteld, en waarvr geen verzekeringsdekking bestaat f bij verhaal van de verzekeraar van de burgerlijke aansprakelijkheid aut van de aangestelde tegen de verzekeringnemer van huidig cntract. Als basis vr deze verzekeringsdekking gelden dezelfde bedragen en hetzelfde verzekeringsgebied als in het verzekeringscntract tt dekking van de burgerrechtelijke aansprakelijkheid vr mtrrijtuigen. De persnlijke burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de aangestelden is nit gedekt. Wanneer de bestuurder de schade pzettelijk f nder invled van verdvende middelen, in staat van drnkenschap f van alchlintxicatie verrzaakt heeft, behudt de maatschappij haar recht van verhaal tegen de aangestelde die de fut heeft begaan. E. Onderaannemers De waarbrg strekt zich eveneens uit tt de extracntractuele aansprakelijkheid die ten laste van de verzekerden kan wrden gelegd vr werken uitgeverd dr nderaannemers in het kader van de in de bijzndere vrwaarden mschreven activiteiten. Blijven echter uitgeslten : de schade die vrtvleit uit het niet uitveren f het gedeeltelijk uitveren van cntractuele verbintenissen, zals de vertraging bij het uitveren van een bestelling f een prestatie, de ksten pgelpen m een slecht uitgeverd werk te herbeginnen f te verbeteren; de schade die uitgeslten zu zijn mchten de nderaannemers de hedanigheid van verzekerde hebben; de persnlijke aansprakelijkheid van de nderaannemers. F. Schade aan tevertruwde gederen Wanneer er melding van wrdt gemaakt in de bijzndere vrwaarden en binnen de vrziene limieten, wrdt de dekking uitgebreid tt de schade aan gederen die aan de verzekerden wrden tevertruwd m het vrwerp uit te maken van een werk, een prestatie f een behandeling in het kader van de verzekerde activiteiten. Wanneer deze activiteiten bij derden wrden uitgeverd, wrdt enkel het gedeelte van het ged dat p het genblik van het schadegeval het vrwerp uitmaakte van de activiteiten, als tevertruwd ged aangezien U"l ::r

13 AD loos NL - 10;05 Naast de uitsluitingen bepaald in de artikelen 7 en 14, zijn eveneens uitgeslten: de schade die niet vrtvleit uit een gebeurtenis die buiten het beschadigd ged ligt; de schade aan gederen die gefabriceerd, verkcht f geleverd wrden dr de verzekerde nderneming, tijdens de installatie van deze gederen; de schade die vrtvleit uit diefstal, verlies f verdwijning van deze gederen; de schade die vrtvleit uit brand f ntplffing wanneer deze gevaren zich vrden in de lkalen gehuurd f bezet dr de verzekerden f die hem tebehren; de schade die rechtstreeks en uitsluitend vrtvleit uit een slechte uitvering van het vereengekmen werk; de schade aan gederen waarvan de verzekerden huurders, bewaarders f huders zijn f die hen tevertruwd werden als werkinstrumenten. De schade aan de gederen die gratis ter beschikking van de verzekerden wrden gesteld als werkinstrumenten, kunnen het vrwerp uitmaken van een bijzndere dekking mits vrafgaande uitdrukkelijke aanvraag en mits bijpremie. G. Zuiver nstffelijke schade De zuiver nstffelijke schade wrdt dr huidig cntract gedekt tt belp van EUR per schadegeval p vrwaarde dat zij verrzaakt is dr een abnrmale gebeurtenis die vr de verzekeringnemer, zijn rganen f leidinggevende aangestelden npzettelijk en nvrzien is. De zuiver nstffelijke schade die het gevlg is van een vertraging, een gebrek f een vergissing in de uitvering van een cntract blijft echter uitgeslten. 7 Uitsluitingen Zijn uit de waarbrg geslten: a) de schade die rechtstreeks en uitsluitend vrtvleit uit de keuze van de mdaliteiten van uitvering van de werken, inclusief het tekrt aan elementaire preventiemaatregelen; b) de schade aan de gederen die aan de verzekerden wrden tevertruwd, behalve vermelding in de bijzndere vrwaarden; c) schade die valt nder de bjectieve aansprakelijkheid in geval van brand f ntplffmg in de inrichtingen die gewnlijk tegankelijk zijn vr het publiek en die begd wrden dr de wet van 30 juli 1979 en het K.B. van 28 februari 1991; d) znder afbreuk aan de bepalingen van artikel 6.B en 6.D hierbven, schade verrzaakt dr mtrrijtuigen in de gevallen van aansprakelijkheid die begd wrden dr de Belgische f buitenlandse wetgeving p de verplichte verzekering van mtrrijtuigen; e) schade verrzaakt dr alle verkeers- f ververmiddelen vr de binnen-, zee- fluchtvaart alsk dr de zaken die zij ververen f slepen; f) schade die het gevlg is van de niet-uitvering, de laattijdige uitvering f de gebrekkige uitvering van cntractuele verplichtingen, tenzij de verzekerde het bewijs levert dat hij tch tt vergeding zu gehuden zijn p grnd van extra-cntractuele aansprakelijkheid; g) schade verrzaakt dr prdukten en werken van de nderneming (evenals hun tebehren zals verpakking, nderrichtingen, gebruiksaanwijzingen enz.) na hun levering f na hun uitvering; h) schade verrzaakt dr het gebruik f het luter bezit hebben van springstffen, munitie, rlgstuigen uit welke titel k Ll'l Ll'l Q..

14 AD 1005 NL - 10/ '''''-'''',,,,, """...,... " "...,..."""...,." A.. ~elidg ll-bûl'gertèclltèmkèaanspra.kêliik.hêidllaleveriîlgl'~pïdukt~óf... <lla1lit"v()~pllg!alî Werk,eri< Del a) De maatschappij verzekert de cntractuele en de extra-cntractuele burgerlijke aansprakelijkheid, krachtens de Belgische f buitenlandse rechtsbepalingen, van de verzekerden in het kader van de in de bijzndere vrwaarden beschreven activiteiten, uit hfde van lichamelijke en stffelijke schade - met inbegrip van de nstffelijke schade die er het gevlg van is - aan derden verrzaakt dr de prdukten na hun levering f dr de werken na hun uitvering. b) Geeft recht p waarbrg, schade die vrtvleit uit een gebrek van de prdukten f van de werken, te wijten aan een vergissing, verzuim f nalatigheid in de cnceptie, vervaardiging, verwerking, bereiding f klaar maken vr verzending, herstelling f nderhud, plaatsing, mntage, assemblage f andere dergelijke verrichtingen, verpakking, etikettering, pslag, verzending, beschrijving, specificatie, gebruiksaanwijzing f waarschuwing. 9 Persnen die de hedanigheid van verzekerde hebben de verzekeringnemer en indien het een fysisch persn betreft, zijn echtgen()t(e) en de leden van zijn familie tijdens de uitefening van hun functies in dienst van de nderneming; zijn vennten, beheerders, cmmissarissen, zaakverders en aangestelden tijdens de uitefening van hun functies in dienst van de nderneming. 10 Persnen die de hedanigheid van derde hebben Iedere andere persn dan : de verzekeringnemer, zijn echtgen()t(e) en p vrwaarde dat zij nder zijn dak wnen en dr hem wrden nderhuden, zijn bled- en aanverwanten in de rechte lijn; de vennten, beheerders, cmmissarissen, zaakverders en aangestelden wanneer zij handelen in de uitefening van hun functies in dienst van de nderneming. 11 Verzekerde bedragen Wat de in hfdsm verschuldigde vergeding betreft, strekt de waarbrg zich, per schadegeval en per verzekeringsjaar, uit tt de lichamelijke en stffelijke schade - met inbegrip van de immateriële schade die er het gevlg van is - tt de in de bijzndere vrwaarden aangeduide bedragen en na aftrek van elke cntractueel vrziene vrijstelling ten laste van de verzekeringnemer. Vr de tepassing van het grensbedrag van tussenkmst per verzekeringsjaar wrdt de schade vrtvleiend uit éénzelfde handeling f feit f uit een reeks van identieke handelingen f feiten, geacht te zijn vrgevallen in de lp van het verzekeringsjaar waarin de eerste schade zich vrdet LIl LIl "-

15 AD 1005 NL - 10;05 12 Territriale uitgestrektheid Tenzij anders bedngen in de bijzndere vrwaarden strekt de waarbrg zich uit tt de activiteiten van al de in België gevestigde zetels van de nderneming, vr de prdukten en werken geleverd ver heel de wereld, met uitsluiting van deze die, met kennis van de verzekerde, bestemd zijn vr de U.S.A. en vr Canada. 13 Uitsluitingen Zijn uit de waarbrg geslten : a) schade aan de geleverde prdukten die aangetast zijn met een gebrek f aan de gebrekkig uitgeverde werken. Indien het geleverde prdukt f het uitgeverde werk een element is dat niet kan wrden lsgemaakt van de andere bestanddelen van een dr de verzekerde geleverd f uitgeverd geheel, wrdt dit geheel uitgeslten; b) ksten betreffende de preventieve cntrle p prdukten f werken die geheel f gedeeltelijk gebrekkig zijn f vermed wrden het te zijn, de maatregelen genmen m het gevaarlijk prdukt nschadelijk te maken, ndermeer ksten vr pspring van de huders van het prdukt en waarschuwing van de bedreigde persnen, ksten van intrekking en nderzek van het prdukt dat schade heeft verrzaakt f zu kunnen verrzaken, nder vrbehud van de tepassing van artikel 32 van de huidige vrwaarden; c) het geheel van de ksten te wijten aan pspring, uiteenneming, terugplaatsing, herstelling, terugname, vervanging, terugbetaling, rehabilitatie dr publiciteit van prdukten f werken die geheel f gedeeltelijk gebrekkig zijn f vermed wrden het te zijn en andere gelijkaardige ksten; d) schade die enkel hieruit vrtvleit dat de geleverde prdukten f uitgeverde werken niet de functies vervullen f niet aan de beheften beantwrden waarte ze bestemd zijn, inznderheid de schade die bestaat uit een gebrek aan prestatie, deltreffendheid, duurzaamheid, geschiktheid, kwaliteit f rendement; e) dr schadelijk afval verrzaakte schade; f) tienjarige aansprakelijkheid van architecten, ingenieurs en aannemers, namelijk gebaseerd p artikel 1792 van het Burgerlijk Wetbek; g) schade waarvan de vergeding ten laste van de verzekeringnemer valt dr het uitveren van een verbintenis die hem ruimere verplichtingen plegt dan deze die vrtvleien uit het gemeen recht; h) schade die vrtkmt uit een gekend f een zichtbaar gebrek bij de levering; i) schade verrzaakt dr uitsluitend intellectuele diensten; j) schade die het gevlg is van nvldende tests en cntrles van de prdukten vóór zij in mlp werden gebracht In In Q..

16 AD 1005 NL - 10;05 A.fdeÜ1lgç.. - ijç()átingell g~dle~~sçliàppelijkaan de afdelinge~ i\. çi1b 14 Uitsluitingen Zijn uit de waarbrg geslten: a) pzettelijk verrzaakte schade. Nchtans, als de schuldige een aangestelde is en niet een leidinggevende persn f een technisch verantwrdelijke, dan geldt de dekking vr de verzekeringnemer nder aftrekking van een vrijstelling van 10% met een maximum van EUR en znder it lager te kmen dan de vrijstelling vermeld in de bijzndere vrwaarden; b) schade verrzaakt dr de grve schuld van een verzekerde, d.w.z. : schade verrzaakt nder invled van verdvende middelen, in staat van drnkenschap f van alchlintxicatie; het aanvaarden en uitveren van werken wanneer de verzekerde ervan bewust met zijn niet te beschikken ver de ndige bevegdheid, technische kennis, menselijke f materiële middelen m de pgenmen verbintenissen te kunnen uitveren; zware inbreuken p veiligheidsreglementen f p wetten, regels f gebruiken eigen aan de activiteiten van de verzekerde nderneming, alhewel de verzekerde had meten weten dat hieruit haast nvermijdelijk schade zu ntstaan; het niet nemen f het niet den nemen van vrzrgsmaatregelen m herhaling van schade met eenzelfde rzaak te vermijden na de eerste vastgestelde schade. Er zal slechts sprake zijn van zware fut wanneer de verzekeringnemer, zijn instellingen f leidinggevende aangestelden redelijkerwijs kennis mesten hebben van het bestaan van de fut f van de mgelijkheid dat deze fut klaarblijkelijk zu begaan wrden. c) schade die vrtvleit uit fmanciële transacties, misbruik van vertruwen, malversatie, verduistering f andere gelijkaardige praktijken, neerlijke cncurrentie en schending van intellectuele rechten zals ctrien, prduktmerken, ntwerpen f mdellen en auteursrechten; d) gerechtelijke, transactinele, administratieve f ecnmische beten, schade dr smmige buitenlandse rechtsstelsels betiteld als "punitive damages" f "exemplary damages" evenals ksten van strafvervlging; e) schade verrzaakt dr rlg, stakingen, lck-ut, een daad van terrrisme f sabtage, alle gewelddaden van cllectieve inspiratie, al dan niet gepaard gaand met pstand tegen het gezag; f) schade ten gevlge van de aanwezigheid f de dispersie van asbest, asbestvezels f prdukten die asbest bevatten, vr zver deze schade vrtvleit uit schadelijke eigenschappen van asbest; g) schade verrzaakt dr een feit f een peenvlging van feiten met dezelfde rzaak, mits dat feit f die feiten f enige daardr verrzaakte schade vrtkmt uit f het gevlg is van gelijk welke iniserende stralingsbrn van radi-actieve, giftige, explsieve f andere gevaarlijke eigenschappen van splijtstffen f van radi-actieve prdukten f afvalstffen; h) de nstffelijke niet-gevlgschade; i) alle schade, verlies, ksten f uitgaven van welke aard k, rechtstreeks f nrechtstreeks verrzaakt dr, resulterend uit f p enige wijze verbnden met electrmagnetische velden (EMF); Ln Ln Cl..

17 Allianz <00 AD 1005 NL - 10;05 j) alle schade, verlies, ksten f uitgaven van welke aard k, rechtstreeks f nrechtstreeks verrzaakt dr, resulterend uit f p enige wijze verbnden met genetisch gewijzigde rganismen (GMO); k) alle schade, verlies, ksten f uitgaven van welke aard k, rechtstreeks f nrechtstreeks verrzaakt dr, resulterend uit f p enige wijze verbnden met verdraagbare spngifrme encephalytis (TSE) met inbegrip van het zich manifesteren ervan bij de mens; 1) de geldelijke gevlgen van de burgerlijke aansprakelijkheid die de bestuurders kunnen plpen in de uitefening van hun mandaat als beheerder f van maatschappelijk bestuurder. 15 Dekking in de tijd De waarbrg heeft uitwerking vr schade die zich tijdens de duur van het cntract vrdet. 16 Bijzndere verplichtingen tt vrkming van schadegevallen De verzekeringnemer laat de afgevaardigden van de maatschappij in zijn nderneming te wanneer die belast zijn met het nderzek naar de te treffen maatregelen tt vrkming van schadegevallen en hij verbindt zich erte znder verwijl deze maatregelen te te passen die hem zuden vrgeschreven wrden. In geval van niet-naleving van deze verplichting evenals bij het niet nakmen van de dr dit cntract pgelegde bijzndere verplichtingen tt vrkming van schadegevallen, is de verzekerde vervallen van het recht p verzekeringsprestatie wanneer deze tekrtkming in rzakelijk verband staat met het schadegeval U"l U"l c..

18 AD 1005 NL - 10;05 ~ HOOFDSTUK Ttstandkming van het cntract - Aanvang van de dekking Het cntract kmt tt stand bij de ndertekening ervan dr de maatschappij en dr de verzekeringnemer. De dekking vangt aan p de datum bepaald in de bijzndere vrwaarden en na betaling van de eerste premie. 18 Duur van het cntract De duur van het cntract is één jaar, fractie van verzekeringsjaar niet inbegrepen, behalve indien in de bijzndere vrwaarden een andere duurtijd vermeld wrdt. Het cntract wrdt stilzwijgend verlengd vr peenvlgende perides van één jaar tenzij de verzekeringnemer f de maatschappij het cntract pzegt met uitwerking p de vervaldag en dit minstens drie maanden vrdien cnfrm artikel Mgelijkheden tt pzegging 1. De verzekeringnemer kan het cntract pzeggen : a. tegen het einde van de verzekeringsperide, vereenkmstig artikel 18; b. indien één maand na zijn aanvraag tt premieherziening ingevlge een risicvermindering vereenkmstig artikel 29, er geen akkrd werd bereikt; c. wanneer tussen de datum van het sluiten van het cntract met een duurtijd van één jaar en de datum van de aanvang van de dekking, een termijn van meer dan één jaar verlpt, maar ten laatste drie maanden vr de aanvang van de dekking; d. in geval van wijziging van de verzekeringsvrwaarden en/f van het tarief vereenkmstig artikel De maatschappij kan het cntract geheel f gedeeltelijk pzeggen : a. tegen het einde van de verzekeringsperide, vereenkmstig artikel 18; b. in de gevallen vrzien in de artikelen 26 en 27 m.b.t. de verzwijging, de njuiste aangifte f de verzwaring van het risic; c. in geval van faillissement van de verzekeringnemer vereenkmstig artikel 22; d. in geval van verlijden van de verzekeringnemer vereenkmstig artikel 24; e. indien de verzekeringnemer, de dr de maatschappij nntbeerlijk geachte vrzrgsmaatregelen m schade te vermijden, weigert te treffen; f. in geval van niet-betaling van het premievrscht, de premie, de bijpremie f de bijkmende bedragen; g. na het zich vrden van een schadegeval en ten laatste één maand na de uitbetaling f de weigering tt uitbetaling van de schadevergeding U"I U"I c..

19 Allianz( AD 1005 NL - 10;05 20 Opzeggingswijzen Het cntract kan wrden pgezegd per aangetekende brief ter pst afgegeven, per deurwaardersexplt f dr afgifte van de pzeggingsbrief tegen ntvangstbewijs. De pzegging in geval van niet-betaling van de premie dient echter gedaan te wrden vlgens de bepalingen beschreven in artikel Uitwerking van de pzegging Behudens vr de in artikelen 18, 40 en 42 bedelde gevallen en bij het bedrieglijk niet nakmen van de verplichtingen pgelegd bij schadegeval, heeft de pzegging uitwerking na het verstrijken van een termijn van één maand te rekenen van de dag vlgend p de betekening, p de datum van het ntvangstbewijs f p de afgifte ter pst in het geval van een aangetekende brief. 22 Faillissement van de verzekeringnemer In geval van faillissement van de verzekeringnemer blijft de verzekering bestaan ten vrdele van de massa van de schuldeisers, die jegens de maatschappij instaan vr de betaling van de premies die ng meten vervallen na de faillietverklaring. Niettemin hebben de maatschappij en de curatr van het faillissement het recht het cntract p te zeggen. Evenwel kan de pzegging van het cntract dr de maatschappij slechts gebeuren ten vregste drie maanden na de faillietverklaring, terwijl de curatr van het faillissement dit slechts kan gedurende de drie maanden na de faillietverklaring. 23 Gerechtelijk akkrd met bedelafstand In geval van gerechtelijk akkrd met bedelafstand van de verzekeringnemer, blijft de verzekering bestaan ten vrdele van de massa van schuldeisers zlang niet alle activa te gelde gemaakt zijn dr de vereffenaar. Deze laatste en de maatschappij kunnen evenwel in nderlinge vereenstemming het verzekeringscntract beëindigen. De premie wrdt betaald dr de vereffenaar en behrt tt de vrschtten die bij vrrang afgenmen wrden van het nder de schuldeisers te verdelen bedrag. 24 Overlijden van de verzekeringnemer In geval van verlijden van de verzekeringnemer blijven de rechten en verplichtingen die uit het verzekeringscntract vrtvleien, ten gunste en ten laste van de nieuwe titularis van het verzekerde belang bestaan. Het cntract kan evenwel pgezegd wrden dr : de nieuwe titularis, per aangetekende brief binnen de drie maanden en veertig dagen na het verlijden; de maatschappij, in de bij artikel 20 vrgeschreven vrmen, binnen de drie maanden na kennisname van het verlijden U") U") C.

20 AD 1005 NL - 10;05 ~ HOOFDSTUK Beschrijving bij het sluiten van het cntract De verzekeringnemer is verplicht alle hem bekende mstandigheden nauwkeurig mee te delen die hij redelijkerwijs met beschuwen als gegevens die van invled kunnen zijn p de berdeling van het risic dr de maatschappij. Het gebruik van een vragenlijst, pgesteld dr de maatschappij, ntslaat de verzekeringnemer niet van deze verplichting. In geval van npzettelijke verzwijging f npzettelijke njuiste mededeling van gegevens wrdt het cntract aangepast f pgezegd vereenkmstig de bepalingen van artikel 27. In geval van pzettelijk niet-nakmen van deze verplichting tt aangifte, zdat de maatschappij misleid wrdt in de berdeling van het risic, is het verzekeringscntract nietig. De premies die vervallen zijn tt p het genblik waarp de maatschappij hiervan kennis kreeg, zijn haar verschuldigd. 26 Verplichting van aangifte in geval van wijzigingen De verzekeringnemer is verplicht de hem bekende nieuwe f gewijzigde mstandigheden nauwkeurig mee te delen: indien die van die aard zijn m een aanmerkelijke en blijvende verzwaring van het risic wanneer het verzekerde vrval zich vrdet, te bewerkstelligen; en indien hij die redelijkerwijze met beschuwen als gegevens die van invled kunnen zijn p de berdeling van het risic dr de maatschappij. Het cntract zal dan aangepast f pgezegd wrden vereenkmstig de beschikkingen van artikel 27. Nchtans kan de maatschappij in geval van pzettelijk niet-nakmen van de meldingsplicht in de lp van het cntract, dit pzeggen binnen een termijn van één maand te rekenen vanaf de dag waarp zij er kennis van heeft gekregen. De premies vervallen tt p het genblik waarp de maatschappij kennis heeft gekregen van het bedrieglijk verzuim, zijn aan deze laatste verschuldigd. 27 Aanpassing van het cntract in geval van nvlledige aangifte f van verzwaring van het risic Wanneer het verzwijgen f het njuist meedelen niet pzettelijk geschiedt, f wanneer het risic dat het verzekerde vrval zich vrdet z verzwaard is dat de maatschappij, indien die verzwaring bij het sluiten van het cntract had bestaan, nder andere vrwaarden zu hebben verzekerd, dan stelt de maatschappij binnen een termijn van één maand, te rekenen vanaf de dag waarp zij ervan kennis kreeg, de aanpassing van het cntract vr met terugwerkende kracht tt p de dag waarp zij kennis kreeg van de verzwijging f de njuistheid, f tt p de dag van de verzwaring Ll"l Ll"l c..

21 Allianz (!ij) AD 1005 NL - 10;05 Als de maatschappij evenwel bewijst dat zij dat risic in geen geval zu hebben verzekerd dan kan zij het cntract binnen dezelfde termijn pzeggen. Als de verzekeringnemer het vrstel tt aanpassing van het cntract weigert f het niet aanvaard heeft binnen een termijn van één maand te rekenen vanaf de dag van de ntvangst ervan, dan kan de maatschappij het cntract pzeggen binnen de vijftien dagen. 28 Schadegeval vóór de aanpassing f de pzegging van het cntract Indien zich een schadegeval vrdet vrdat de wijziging van de vereenkmst f de pzegging vrzien in artikel 27 van kracht is gewrden, zal de maatschappij : de vereengekmen prestatie uitkeren wanneer de verzekeringnemer zijn mededelingsplicht vrzien in artikel 26 nagekmen is, evenals in geval de verzekeringnemer deze verplichting niet is nagekmen, maar deze tekrtkming hem niet kan verweten wrden; haar prestatie uitkeren p basis van de verhuding tussen de betaalde premie en de premie die de verzekeringnemer had meten betalen indien hij het risic regelmatig had medegedeeld, wanneer het ntbreken van de kennisgeving aan de verzekeringnemer kan verweten wrden. Indien de maatschappij echter het bewijs levert dat zij het verzwaarde risic in geen geval zu verzekerd hebben dan is haar prestatie bij schadegeval beperkt tt de terugbetaling van alle betaalde premies. De maatschappij kan haar waarbrg weigeren wanneer de verzekeringnemer met bedrieglijk pzet gehandeld heeft dr de verzwaring niet mee te delen. De premies die vervallen zijn tt p het genblik waarp de maatschappij kennis heeft gekregen van het bedrieglijk pzet, kmen haar te bij wijze van schadevergeding. 29 Vermindering van het risic Wanneer in de lp van het cntract, het risic dat het verzekerde vrval zich vrdet, aanzienlijk en blijvend verminderd is en wel z dat de maatschappij indien die vermindering bij het sluiten van het cntract had bestaan, nder andere vrwaarden zu hebben verzekerd, dan staat zij een vereenkmstige vermindering van de premie te vanaf de dag waarp zij van de vermindering van het risic kennis heeft gekregen Lr! Lr! 0..

22 Allianz (ffi) AD loos NL - 10/05 ~ HOOFDSTUK IV 30 Verplichtingen van de verzekerde bij schadegeval De verzekerde met alle redelijke maatregelen nemen m de gevlgen van het schadegeval te vrkmen en te beperken. De ksten die eruit vrtvleien, wrden dr de maatschappij ten laste genmen vereenkmstig de bepalingen van artikel 32. leder schadegeval met schriftelijk aan de maatschappij gemeld wrden ten laatste binnen de acht dagen nadat het zich vrdeed. De maatschappij kan er zich evenwel niet p berepen dat deze termijn niet in acht is genmen, indien die melding z spedig als redelijkerwijze mgelijk is geschied. De melding met, vr zver mgelijk, gedaan wrden dr middel van het frmulier dr de maatschappij ter beschikking gesteld van de verzekeringnemer en met de rzaken, de mstandigheden en de vermedelijke gevlgen van het schadegeval vermelden, alsk de namen, vrnamen en wnplaatsen van de getuigen en de benadeelden. De verzekeringnemer en de verzekerde bezrgen znder verwijl aan de maatschappij alle nuttige inlichtingen en dcumenten. Zij verbinden zich er eveneens te p de vragen te antwrden die hen dr de maatschappij wrden gesteld, teneinde de mstandigheden en de mvang van de schade te kunnen vaststellen. De verzekerde is verplicht alle gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken betreffende een schadegeval aan de maatschappij te bezrgen binnen 48 uur na hun kennisgeving, betekening f terhandstelling. Bij verzuim hiervan met hij de maatschappij vergeden vr de schade die deze geleden heeft. Elke erkenning van aansprakelijkheid, elke dading, elke vaststelling van schade, elke belfte tt schadevergeding f elke dr de verzekerde gedane betaling, znder schriftelijke testemming van de maatschappij, is haar niet tegenwerpbaar. Het erkennen van feiten f het verstrekken van eerste geldelijke f medische hulp dr de verzekerde kunnen vr de maatschappij geen grnd pleveren m haar dekking te weigeren. Indien de verzekerde één van de verplichtingen pgelegd bij schadegeval niet nakmt en er daardr een nadeel ntstaat vr de maatschappij, kan zij haar prestatie verminderen tt belp van het dr haar geleden nadeel. Wanneer de verzekerde echter deze verplichtingen met pzet niet is nagekmen, weigert de maatschappij haar dekking. Wanneer de verzekeringnemer, de verzekerde f de begunstigde één van de verplichtingen ntstaan dr het schadegeval, niet is nagekmen met de bedeling de maatschappij te misleiden en deze laatste het cntract pzegt, zal die pzegging van kracht wrden bij de betekening ervan. 31 Leiding van het geding Vanaf het genblik dat de maatschappij tt het geven van dekking is gehuden en vr zver deze wrdt ingerepen, is zij verplicht zich achter de verzekerde te stellen binnen de grenzen van de dekking Lrl Lrl c..

23 Allianz(ffi) AD 1005 NL Ten aanzien van de burgerlijke belangen en in zver de belangen van de maatschappij en van de verzekerde samenvallen, heeft de maatschappij het recht m, in de plaats van de verzekerde, de vrdering van de benadeelde te bestrijden. Zij kan deze laatste vergeden indien daarte grnd bestaat. De tussenkmsten van de maatschappij huden geen enkele erkenning in van aansprakelijkheid vanwege de verzekerde en zij mgen hem k geen nadeel berkkenen. Indien een gedekt schadegeval aanleiding geeft tt strafrechtelijke vervlgingen tegen een verzekerde en in zver de burgerlijke belangen niet geregeld zijn, belast de maatschappij zich met diens verdediging dr bemiddeling van een dr haar gekzen advcaat. De aangeklaagde mag een advcaat van zijn keuze tevegen, evenwel p eigen ksten. Bij strafrechtelijke verrdeling mag de maatschappij er zich niet tegen verzetten dat de verzekerde, p eigen ksten, alle rechtsmiddelen uitput, maar zij heeft het recht de burgerlijke schadevergedingen uit te betalen indien zij dit aangewezen acht. De verzekerde is verplicht persnlijk te verschijnen wanneer de prcedure dit vereist. Wanneer de verzekerde dr verzuim niet verschijnt f zich niet nderwerpt aan een dr de rechtbank bevlen nderzeksmaatregel, met hij de schade die de maatschappij zu hebben geleden, vergeden. 32 Betalingen dr de maatschappij De maatschappij betaalt de in hfdsm verschuldigde schadevergeding ten belpe van het bedrag van de dekking. De maatschappij betaalt eveneens : 1. de intrest p de in hfdsm verschuldigde schadevergeding, de ksten betreffende de burgerrechtelijke rechtsvrderingen, alsk de hnraria en de ksten van de advcaten en de deskundigen, maar alléén vr zver die ksten dr haar f met haar testemming zijn gemaakt f, in geval van belangencnflict dat niet te wijten is aan de verzekerde, vr zver die ksten niet nredelijk zijn gemaakt. De dadingen met het Openbaar Ministerie, de gerechtelijke geldbeten, de minnelijke f administratieve schikkingen, alsk de ksten van strafvervlgingen zijn niet ten laste van de maatschappij. 2. de reddingsksten die betrekking hebben p de gedekte schade, namelijk: a. de ksten die vrtvleien uit de maatregelen die de maatschappij heeft gevraagd m de gevlgen van de gedekte schadegevallen te vrkmen f te beperken; b. de ksten die vrtvleien uit de redelijke maatregelen die de verzekerde uit eigen beweging en als een ged huisvader heeft genmen vereenkmstig de regels van de zaakwaarneming, fwel m een gedekt schadegeval te vrkmen, fwel m de gevlgen ervan te vrkmen f te beperken, vr zver dat : deze maatregelen dringend zijn, dat wil zeggen dat de verzekerde verplicht is ze nmiddellijk te nemen, znder mgelijkheid m de maatschappij te verwittigen en vrafgaand haar akkrd te verkrijgen, p gevaar af de belangen van de maatschappij te schaden; indien het gaat m maatregelen m een gedekt schadegeval te vrkmen, er nakend gevaar is, dat wil zeggen dat er p zeer krte termijn zeker een gedekt schadegeval zu vlgen indien deze maatregelen niet werden genmen. De verzekerde verbindt er zich te de maatschappij nmiddellijk p de hgte te brengen van elke reddingsmaatregel die genmen is L/') L/') c..

24 AD 1005 NL - 10;05 Vr zver ndig, wrdt gepreciseerd dat de vlgende ksten ten laste van de verzekerde blijven : de ksten die vrtvleien uit maatregelen m een gedekt schadegeval te vrkmen bij ntstentenis van nakend gevaar f wanneer het nakend gevaar afgewend is; de ksten die vrtvleien uit de laattijdigheid van de verzekerde, uit zijn nalatigheid m preventiemaatregelen te nemen die vreger al hadden meten zijn genmen. Deze intresten, ksten en reddingsksten wrden integraal dr de maatschappij gedragen, vr zver het geheel van de schadelsstelling en van de intresten, ksten en reddingsksten per verzekeringnemer en per schadegeval het ttaal verzekerde bedrag niet verschrijdt. Bven het verzekerde ttaalbedrag wrden de intresten en ksten enerzijds en de reddingsksten anderzijds, elkeen afznderlijk ten laste genmen tt belp van : ,05 EUR wanneer het verzekerde ttaalbedrag lager is dan f gelijk is aan ,25 EUR; ,05 EUR plus 20 % van het deel van het verzekerde ttaalbedrag wanneer dit tussen ,25 EUR en ,24 EUR ligt; ,25 EUR + 10 % van het deel van het verzekerde ttaalbedrag bven ,24 EUR, met een maximumbedrag van ,99 EUR als intresten en ksten en ,99 EUR reddingsksten. Deze bedragen zijn gekppeld aan de evlutie van het indexcijfer der cnsumptieprijzen. Het basisindexcijfer is dit van nvember 1992, te weten 113,77 (p basis 100 in 1988). Het indexcijfer dat bij schadegeval zal wrden tegepast is dit van de maand die de maand van het verkmen van het schadegeval vrafgaat. 33 Eigen recht van de benadeelde Dit cntract geeft de benadeelde een eigen recht tegen de maatschappij. De dr de maatschappij, krachtens dit cntract, verschuldigde schadevergeding kmt te aan de benadeelde met uitsluiting van de verige schuldeisers van de verzekerde. 34 Tegenstelbaarheid van excepties, nietigheden en verval van recht De excepties, de nietigheden en het verval van recht vrtvleiend uit de wet p de landverzekeringsvereenkmst f het cntract, kunnen aan de benadeelde derden wrden tegengewrpen, vr zver ze hun rzaak vinden in een feit dat het schadegeval vrafgaat. Bij de verplichte burgerrechtelijke aansprakelijkheidsverzekeringen kunnen echter de excepties, de nietigheden en het verval van recht vrtvleiend uit de wet p de landverzekeringsvereenkmst f het cntract en die hun rzaak vinden in een feit dat zich vóór f na het schadegeval heeft vrgedaan, niet wrden tegengewrpen aan de benadeelde. De nietigverklaring, de pzegging, de beëindiging f de schrsing van het cntract ingetreden vóór het schadegeval, kunnen echter aan de benadeelden wrden tegengewrpen. 35 Recht van verhaal van de maatschappij Wanneer de maatschappij gehuden is ten aanzien van de benadeelden, heeft zij een recht van verhaal tegen de verzekeringnemer en, indien daarte grnd bestaat, tegen de verzekerde andere dan de U"l U"l 0..

25 Allianz AD 1005 NL - la/os verzekeringnemer, wanneer zij vlgens de wet p de landverzekeringsvereenkmst f het cntract de prestaties had kunnen weigeren f verminderen. De maatschappij zal de verzekeringnemer f, in vrkmend geval, de verzekerde, kennis geven van haar vrnemen m verhaal uit te efenen, zdra zij p de hgte is van de feiten waarp dat besluit gegrnd is. 36 Indeplaatsstelling Tt belp van het bedrag van de schadevergeding die zij betaald heeft, treedt de maatschappij in de rechten en rechtsvrderingen van de verzekerde. Indien dr teden van de verzekerde, de indeplaatsstelling geen gevlg kan hebben ten vrdele van de maatschappij, kan deze laatste van hem de terugbetaling vrderen van de betaalde schadevergeding in de mate van het geleden nadeel. De indeplaatsstelling mag nch de verzekerde nch de begunstigde die slechts gedeeltelijk verged zijn, benadelen. In dat geval kunnen zij hun rechten uitefenen, bij vrrang p de maatschappij, vr hetgeen hen ng verschuldigd is. Behudens bij kwaad pzet zal de maatschappij haar recht van indeplaatsstelling niet uitefenen tegen de bledverwanten in de rechte pgaande f nederdalende lijn, de echtgent, de aanverwanten in de rechte lijn van de verzekerde, de bij hem inwnende persnen, zijn gasten en zijn huispersneel. De maatschappij kan evenwel dit recht uitefenen p deze persnen, vr zver hun aansprakelijkheid daadwerkelijk dr een verzekeringscntract is gedekt. ~ HOOFDSTUK V 37 Premies De premie wrdt frfaitair bepaald f wrdt vlgens de in de bijzndere vrwaarden vastgestelde frmule, afgerekend. A. Frfaitaire premie De premie wrdt vastgesteld bij het sluiten van het cntract. Deze premie, vermeerderd met taksen en bijdragen, met p vrhand betaald wrden bij iedere vervaldag. De verzekeringnemer met aan de maatschappij iedere wijziging meedelen van de elementen die tt berekening van de premie dienen. B. Premie p afrekening De jaarpremie wrdt bepaald p basis van de gegevens vermeld in de bijzndere vrwaarden en mag niet minder bedragen dan de erin vastgestelde minimum premie. 1. Prvisinele premie Op iedere jaarvervaldag strt de verzekeringnemer, p vrhand, een prvisinele premie ten bedrage van : L/") L/") C.

Allianz. Objectieve aansprakelijkheid brand / ontploffing. ~ Algemene voorwaarden VERZEKERING. ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontploffing

Allianz. Objectieve aansprakelijkheid brand / ontploffing. ~ Algemene voorwaarden VERZEKERING. ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontploffing Allianz ~ Algemene vrwaarden ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontplffing VERZEKERING Objectieve aansprakelijkheid brand / ntplffing Lr> Lr> Q.. Allianz INHOUD Bladz Inhudstafel artikel I Begripsmschrijvingen

Nadere informatie

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN De bedrijfsplis aansprakelijkheidsverzekeringen zijn berepsleven. beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risic's in Delgrep Al wie een nderneming f een

Nadere informatie

Allianz@ ...".., Algemene Voorwaarden. n! l~ Controle Verzekering. r.-& o U"') U"') c..

Allianz@ ....., Algemene Voorwaarden. n! l~ Controle Verzekering. r.-& o U') U') c.. Allianz@...".., Algemene Vrwaarden n! l~ r.-& U"') U"') c.. Allianz@) CGASCON-05/00 INHOUDSTAFEL Pagina Begripsbepalingen 3 Artikel 1 Verzekerde Persnen 3 AFDELING A : DEKKINGEN BETREFFENDE DE OPRICHTINGSTERMIJN

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT

BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT De algemene vrwaarden Alle Buwplaats Risic s (Editie 2012) zijn van tepassing. Artikel 1 VERZEKERINGSNEMER De buwheer met name de VME, een mede-eigenaar, een huurder

Nadere informatie

Allianz@Y. Traffic Plan. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Traffic Plan o I.t') I.t') CL

Allianz@Y. Traffic Plan. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Traffic Plan o I.t') I.t') CL Allianz@Y Algemene Vrwaarden VERZEKERING I.t') I.t') CL Allianz@ Lr) Lr) a.. Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. Begripsmschrijvingen 5 DEEL EEN Uw cntract Artikel 1 - Vrwerp van het cntract Artikel 2 - Persnen

Nadere informatie

DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN

DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN INHOUD BLZ DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN AFDELING 1: UW CONTRACT Artikel 1 Vrwerp van het cntract.... 3 Artikel 2 Verzekerde bedragen en vrijstelling.... 3 Artikel

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

Allianz (ffi) lij. Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen. VERZEKERING Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen o Ir) Ir) 0..

Allianz (ffi) lij. Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen. VERZEKERING Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen o Ir) Ir) 0.. Allianz (ffi) lij Algemene Vrwaarden Persnlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen VERZEKERING Persnlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen Ir) Ir) 0.. Allianz@) '" c.. Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. DEEL

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden i m Storm

Algemene Voorwaarden i m Storm Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene vrwaarden wrdt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven, nder de hiernavlgende termen de vlgende betekenis verstaan: pdrachtgever: de wederpartij van i m Strm;

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen

Algemene voorwaarden. Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen Algemene vrwaarden Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen VERZEKERING ONDERNEMINGEN OVERZICHT Definities HOOFDSTUK I DOEL EN OMVANG VAN DE VERZEKERING Bladzijden 5 AFDELING A. Artikel 1 Artikel

Nadere informatie

Allianz (ffi) Lichamelijke Ongevallen lij ongeren" Algemene Voorwaarden. c.. IJ") IJ")

Allianz (ffi) Lichamelijke Ongevallen lij ongeren Algemene Voorwaarden. c.. IJ) IJ) Allianz (ffi) Algemene Vrwaarden Lichamelijke Ongevallen lij ngeren" IJ") IJ") c.. Allianz @) Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. DEEL EEN Uw cntract 5 Artikel I Artikel 2 Artikel 3 Vrwerp van het cntract Persnen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten :

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten : De Omnium verzekering : wat zit daar allemaal in? Naast de verplichte verzekering 1, waarbij de burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) met wrden gedekt bij het gebruik van een mtrvertuig p de penbare

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v.

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v. Algemene Vrwaarden Stepwise b.v. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze algemene vrwaarden wrdt verstaan nder: Opdrachtnemer: Stepwise bv te Bemmel Opdrachtgever De natuurlijke persn f rechtspersn die met

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING FORMULE GOLD

RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING FORMULE GOLD RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING FORMULE GOLD Wat is verzekerd? Frmule Silver plus Opspringsksten vr vermiste kinderen Echtscheiding dr nderlinge testemming Familiale bemiddeling Erf-, schenkings- en testamentenrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Aioi Nissay Dowa Insurance Co. of Europe Ltd. Belgian Branch. Algemene Voorwaarden. Burgerlijke Aansprakelijkheid. Privé leven. B.A.

Aioi Nissay Dowa Insurance Co. of Europe Ltd. Belgian Branch. Algemene Voorwaarden. Burgerlijke Aansprakelijkheid. Privé leven. B.A. Aii Nissay Dwa Insurance C. f Eurpe Ltd. Belgian Branch Algemene Vrwaarden Burgerlijke Aansprakelijkheid Privé leven B.A. Familiale Inhudstafel 1. Lexicn 2. Inleiding 3. Waarbrgen 4. Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Allianz (ffi) Restart : Verzekering van informatica- en. elektronisch kantoormateriaal + software. Algemene Voorwaarden

Allianz (ffi) Restart : Verzekering van informatica- en. elektronisch kantoormateriaal + software. Algemene Voorwaarden Allianz (ffi) Algemene Vrwaarden : Verzekering van infrmatica- en elektrnisch kantrmateriaal + sftware Verzekering Infrmatica- en elektrnisch kantrmateriaal + sftware Allianz@) AD990 N L-02/200 1 INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave:

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave: ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de nderneming Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen Tp-Hat Plus Plan 1 Type levensverzekering Waarbrgen Levensverzekering met gewaarbrgde rentevet (Tak 21). Mgelijkheid m te kiezen vr een frmule waarbij dit met betrekking tt de winstdeelname gecmbineerd

Nadere informatie

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN De KBG Bedrijfsplis Persneelsverzekeringen beschermt alle arbeidskrachten in uw nderneming tegen de financiële gevlgen van een ngeval. Delgrep De KBG-Bedrijfsplis

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Prestum.nl

Algemene Voorwaarden Prestum.nl Algemene Vrwaarden Prestum.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Tepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbd Artikel 4 - De vereenkmst Artikel 5 - Herrepingsrecht Artikel 6 - Ksten in geval van

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN

OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN OPLEIDING PORT FACILITY SECURITY OFFICER 24 UREN Prgramma Financiële vrwaarden ISPS-cde en aanverwante wetgeving Verantwrdelijkheden en functies van andere veiligheidsrganisaties Veiligheidsmaatregelen

Nadere informatie

Inhoudstafel. Algemene voorwaarden Easyplan Arbeidsongeschiktheid 01092013 V904NL 2

Inhoudstafel. Algemene voorwaarden Easyplan Arbeidsongeschiktheid 01092013 V904NL 2 V904 Inhudstafel Artikel 1. Cntracterende partijen... 4 Artikel 1.1. Verzekeringnemer... 4 Artikel 1.2. Verzekeringsnderneming... 4 Artikel 1.3. Verzekerde... 4 Artikel 1.4. Cllectieve verzekeringsvereenkmst...

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE 1. Algemeen De ft s p www.benkrtman.nl zijn alleen bestemd vr de eigenaar van Ben Krtman Cmmunicatie. Bezekers kunnen deze ft s bekijken, maar zijn

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl}

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl} Algemene vrwaarden Grandes Villas de France stelt haar webplatfrm www.grandesvillasdefrance.{be nl} ter beschikking van de verhuurder/eigenaar/aanbieder vr de prmtie en de publiciteit van diens vakantievilla.

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign Leveringsvrwaarden Eyecatcher Webdesign 1 Definities Opdrachtnemer : Opdrachtgever : Overeenkmst : Dienst : Prduct : Eyecatcher Webdesign De natuurlijke f rechtspersn met wie Eyecatcher Webdesign een vereenkmst

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN 1. Algemeen Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing behudens wijzigingen, welke beide partijen uitdrukkelijk en schriftelijk vereenkmen. 2. Ttstandkming van de vereenkmst

Nadere informatie

AANSCHAF EN ACTIVERING

AANSCHAF EN ACTIVERING 1. AANVAARDING Dr de aanschaf, het gebruik f een pging tt gebruik van een Cadeaubn: (a) aanvaardt u en stemt u ermee in dat u aan deze Vrwaarden bent gebnden; en Geeft u een ander testemming uw Cadeaubn

Nadere informatie

Informatie over 'Kosten en Lasten'

Informatie over 'Kosten en Lasten' NEWSFLASH VOOR TUSSENPERSONEN 22 september 2017 Infrmatie ver 'Ksten en Lasten' Het reglement Ksten en Lasten van de FSMA geldt vr wie in België diensten van verzekeringsbemiddeling aanbiedt. Het reglement

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden

WAARBORG TAX SHELTER Algemene Voorwaarden WAARBORG TAX SHELTER Algemene Vrwaarden Avenue des Nerviens, 85, b 2, Nerviërslaan Bruxelles 1040 Brussel Tel (02) 526 00 10 Fax (02) 526 00 11 BCE 0427 765 248 FSMA 45471 inf@vdhc.be www.vdhc.be UW CONTRACT

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

A. ADR REGLEMENT. A1. Vervoerdocument. A2. Schriftelijke richtlijnen

A. ADR REGLEMENT. A1. Vervoerdocument. A2. Schriftelijke richtlijnen A. ADR REGLEMENT A1. Ververdcument Artikel 5.4.1 van het ADR bepaalt de gegevens die in het ververdcument meten wrden pgenmen. Artikel 5.4.1.1 mvat de algemene gegevens en artikel 5.4.1.2.5 mvat de bijkmende

Nadere informatie

Definities Toepasselijkheid Algemeen

Definities Toepasselijkheid Algemeen Dr het aangaan van een relatie met Quinz zijn alle betrekkingen tussen Quinz en haar cliënten nderwrpen aan deze algemene vrwaarden, vr zver daar in nderlinge vereenstemming tussen partijen niet schriftelijk

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw

Aanmeldformulier voor Partnerschap Vernieuwing Bouw Aanmeldfrmulier vr Partnerschap Vernieuwing Buw ALGEMENE GEGEVENS OVER DE ORGANISATIE 1. Naam van de rganisatie 2. Ingangsdatum partnerschap 3. Cntactgegevens algemeen Pstbusnummer Pstcde + plaats Straatnaam

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Begripsomschrijvingen In deze polis verstaan wij onder:

ALGEMENE VOORWAARDEN. Begripsomschrijvingen In deze polis verstaan wij onder: ALGEMENE VOORWAARDEN Deze is bestemd vr curante vakantiereizen Ok gewne zakenreizen vallen nder het tepassingsgebied Deze plis is daarentegen niet bestemd vr reizen met een duidelijk verhgd risic zals

Nadere informatie

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?...

De arbeidsongevallen. Inhoud. Wat is een arbeidsongeval?...2. Wat te doen bij een arbeidsongeval?...3. Hoe verloopt de uitbetaling?... De arbeidsngevallen Inhud Wat is een arbeidsngeval?...2 Wat te den bij een arbeidsngeval?...3 He verlpt de uitbetaling?...4 En vr de leden van SMartBe?...5 Dit dcument werd gedwnlad van de site van SMartBe

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Stuur dit frmulier naar MKBdirect Pst: Kryptnstraat 41, 7463 PB Rijssen E-mail: inf@rab-rijssen.nl Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Selja

Algemene voorwaarden van Selja Algemene vrwaarden van Selja 1. Definities Opdrachtgever, afnemer f cliënt: de natuurlijke f rechtspersn met wie de vereenkmst tt levering van prducten en diensten van Selja wrdt geslten f wenst af te

Nadere informatie

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden Algemene cnsumentenvrwaarden verkp en levering buw- en afbuwmaterialen en uitvering van werkzaamheden Deze algemene Vrwaarden van de Verenging van Handelaren in Buwmaterialen in Nederland (HIBIN) zijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Personenalarmering Zorgalarm Nederland (versie januari 2014)

Algemene Voorwaarden Personenalarmering Zorgalarm Nederland (versie januari 2014) ZrgAlarm Nederland Klantenservice Antwrdnummer 68 7940 VB Meppel Telefn: 088-126 85 55 inf@zrgalarmnederland.nl www.zrgalarmnederland.nl Algemene Vrwaarden Persnenalarmering Zrgalarm Nederland (versie

Nadere informatie

Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk

Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk Checklist verzekeringen en vrijwilligerswerk 1. Verzekeringen algemeen Is het belangrijk als vrijwilliger verzekerd te zijn? Ja, bij het den van vrijwilligerswerk kunnen ngelukken gebeuren. Als vrijwilliger

Nadere informatie

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan

Artikel 75. Plaatsing openbare school op plan Wet p het primair nderwijs (tekst geldend p 4 mei 2012) Afdeling 2 aanvang van de bekstiging Artikel 74. Plan van nieuwe schlen 1. De bekstiging van een penbare en een bijzndere schl kan slechts een aanvang

Nadere informatie

Veiligheidsreglement van toepassing voor derden die werken uitvoeren in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR)

Veiligheidsreglement van toepassing voor derden die werken uitvoeren in de Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) 1 Veiligheidsreglement van tepassing vr derden die werken uitveren in de Kninklijke Biblitheek van België (KBR) Dit reglement sluit aan bij de tepassing van de wet van 4 augustus 1996 betreffende het welzijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling

Stichting Inspecteur Boelensschool Schiermonnikoog Klokkenluidersregeling https://dckinga.magister.net/accunt#/inlggen Stichting Inspecteur Belensschl Schiermnnikg Klkkenluidersregeling 1 Regeling inzake het mgaan met een vermeden van een misstand binnen de Inspecteur Belensschl

Nadere informatie

Voorwaarden Glasverzekering bedrijfsgebouw

Voorwaarden Glasverzekering bedrijfsgebouw Vrwaarden Glasverzekering bedrijfsgebuw Met de Glasverzekering bedrijfsgebuw verzekert u zich vr schade aan glas in uw bedrijfsgebuw(en). Lees de vrwaarden en het plisblad ged dr In deze vrwaarden leest

Nadere informatie

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :...

Modellencontract. TFP(Time for Prints)/TFCD (Time for CD) Contract tussen Model en amateurfotograaf. Naam :... Adres :... Postcode/Woonplaats :... Mdellencntract TFP(Time fr Prints)/TFCD (Time fr CD) Cntract tussen Mdel en amateurftgraaf Ondergetekenden: Naam :... Adres :... Pstcde/Wnplaats:... Telefn :... Email/Website :... Hierna genemd Ftgraaf,

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Administratiekantren/ Belastingadviseurs 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging

Nadere informatie

Opdracht: een overeenkomst van opdracht in de zin van artikel 7:400 e.v. BW.

Opdracht: een overeenkomst van opdracht in de zin van artikel 7:400 e.v. BW. Algemene Vrwaarden Algemene Vrwaarden bij de uitvering van webbuw, webdiensten, advies-, trainings- en cachingspdrachten dr Sparkling Business Innvatin (Papiermlen 30, 3994 DK, Huten, KVK:30262720), hierna

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Aanvraagformulier. BAM Verzekering. 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de onderneming. 1.2 Adres. 1.3 Website. www. 1.4 Rechtsvorm

Aanvraagformulier. BAM Verzekering. 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de onderneming. 1.2 Adres. 1.3 Website. www. 1.4 Rechtsvorm BAM Verzekering Aanvraagfrmulier 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 2. Omzetgegevens en aantal werkenemers 2.1 Graag pgave

Nadere informatie

(Beroeps) Aansprakelijkheidsverzekering Makelaars onroerende zaken

(Beroeps) Aansprakelijkheidsverzekering Makelaars onroerende zaken Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Makelaars nrerende zaken 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden BouwZorgKampen

Algemene Voorwaarden BouwZorgKampen Algemene Vrwaarden BuwZrgKampen Artikel 1: Definities In deze Algemene Vrwaarden wrdt verstaan nder: Klusbedrijf: BuwZrgKampen, de pdrachtnemer, die bedrijfsmatig kluswerkzaamheden verricht vr bedrijven

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

DE TIENJARIGE AANSPRAKELIJKHEID VAN AANNEMER EN ARCHITECT

DE TIENJARIGE AANSPRAKELIJKHEID VAN AANNEMER EN ARCHITECT DE TIENJARIGE AANSPRAKELIJKHEID VAN AANNEMER EN ARCHITECT FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E inf@frumadvcaten.be W www.frumadvcaten.be 1 JURIDISCH KADER

Nadere informatie

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.)

Bestemd voor NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Vennootschap onder firma (v.o.f.) Commanditaire vennootschap (c.v.) Mdel 2: frmulier vr vennt in een v..f. f c.v. Frmulier vr: vennt in v..f. f c.v. BIBOB VRAGENFORMULIER Bestemd vr NATUURLIJKE PERSONEN - VENNOOT in: Venntschap nder firma (v..f.) Cmmanditaire venntschap

Nadere informatie

TALENSIA. B.A. Na Levering. Specifieke bepalingen

TALENSIA. B.A. Na Levering. Specifieke bepalingen TALENSIA B.A. Na Levering Specifieke bepalingen De inleiding en voorstelling van het verzekeringsplan Ondernemingen De gemeenschappelijke bepalingen De woordenlijst zijn eveneens van toepassing. Artikel

Nadere informatie

Allianz (ffi) Algemene voorwaarden Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Diverse Risico's

Allianz (ffi) Algemene voorwaarden Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Diverse Risico's Allianz (ffi) Algemene vrwaarden Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Diverse Risic's VERZEKERING Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Diverse Risic's Lt') Lt') "'- Allianz (ffi) Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees Algemene Vrwaarden webshp (h)eerlijk vlees Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax

Facturatie in 2015 Definitieve regeling. Gonda Schelfhaut - Accountant/Belastingconsulent IAB Director VAT RSM Belgium InterTax Facturatie in 2015 Definitieve regeling Gnda Schelfhaut - Accuntant/Belastingcnsulent IAB Directr VAT RSM Belgium InterTax Inleiding Omzetting van Richtlijn 2010/45/EU in de Belgische wetgeving Unifrmiseren

Nadere informatie

SPECIALE VOORWAARDEN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID EN BA NA LEVERING VOOR VZW's

SPECIALE VOORWAARDEN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID EN BA NA LEVERING VOOR VZW's SPECIALE VOORWAARDEN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID EN BA NA LEVERING VOOR VZW's Deze speciale voorwaarden komen in aanvulling van de algemene voorwaarden «Verenigingen en Groeperingen» met referte AD971Ne

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Accuntants 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST 1. Algemeen In deze verwerkersvereenkmst wrdt verstaan nder: 1.1 Algemene vrwaarden: de Algemene vrwaarden van Verwerker, die nverkrt van tepassing zijn p iedere afspraak tussen Verwerker en Verantwrdelijke

Nadere informatie

TALENSIA. B.A. Na Levering. Specifieke bepalingen

TALENSIA. B.A. Na Levering. Specifieke bepalingen TALENSIA B.A. Na Levering Specifieke bepalingen De inleiding en voorstelling van het verzekeringsplan Ondernemingen De gemeenschappelijke bepalingen De woordenlijst zijn eveneens van toepassing en beschikbaar

Nadere informatie

1. De ontbinding, vereffening en herstructurering

1. De ontbinding, vereffening en herstructurering 1. De ntbinding, vereffening en herstructurering 1.1. Ontbinding 1.1.1. Grnden - Zals gemeenrechtelijke venntschap MAAR Kan niet wrden pgezegd (art. 645 lid 2 W.Venn.) Gaat niet teniet dr vereniging van

Nadere informatie

Inhoud Leveringsvoorwaarden... 2

Inhoud Leveringsvoorwaarden... 2 Inhud Leveringsvrwaarden... 2 DEFINITIES... 2 TOEPASSELIJKHEID... 2 AANBIEDING EN ACCEPTATIE... 3 UITVOERING VAN DE OVEREENKOMST... 3 DUUR EN BEËINDIGING... 4 LEVERING EN LEVERTIJD... 4 OVERMACHT... 5

Nadere informatie

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is.

Per artikel is aangegeven of het van toepassing is op het bovengrondse of ondergrondse deel van een bodemenergiesysteem is. Regels vr Bdemenergiesystemen: Regels vr Bdemenergiesystemen zijn pgenmen in het Wijzigingsbesluit Bdemenergiesystemen (Wbbe). In nderstaande mem een verzicht van de meest relevante artikelen vr het ntwerpen,

Nadere informatie

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv.

Dossier Ecocheques. Bron: Lex4you op www.securex.eu. BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77. helpdesk@bol budiv.be www.bol budiv. Dssier Eccheques Brn: Lex4yu p www.securex.eu BOL BUDIV vzw Kerkstraat 108 9050 Gentbrugge 09 324 38 77 helpdesk@bl budiv.be www.bl budiv.be Dssier Eccheques Wat is een eccheque? Eccheques zijn een initiatief

Nadere informatie

CVO maart Bemiddelingsovereenkomst voor verzekeringsmakelaars

CVO maart Bemiddelingsovereenkomst voor verzekeringsmakelaars 1 CVO19011 26 maart 2019 Bemiddelingsvereenkmst vr verzekeringsmakelaars Sectrale instructies vr de verwerking van persnsgegevens ten beheve van een verwerkingsverantwrdelijke Inleiding De Eurpese Algemene

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Begunstigde De persoon die de schadevergoeding ontvangt, in dit geval de Aangeslotene die zich heeft aangesloten bij deze collectieve overeenkomst.

Begunstigde De persoon die de schadevergoeding ontvangt, in dit geval de Aangeslotene die zich heeft aangesloten bij deze collectieve overeenkomst. Algemene vrwaarden van Extra Prtectin U hebt zich aangeslten bij de cllectieve verzekeringsvereenkmst nr. 113/B tussen Alpha Credit N.V. en Cardif Assurance Risques Divers N.V. Deze algemene vrwaarden

Nadere informatie