Gebruikershandleiding AB-Check

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding AB-Check"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding AB-Check 1. Belplume-voorwaarde Na elke ronde wordt samen met de bedrijfsdierenarts het antibioticumgebruik geëvalueerd. Er wordt daarvoor best gebruik gemaakt van de ABcheck ( Het resultaat van de evaluatie (print) wordt door de pluimveehouder na elke ronde schriftelijk of per mail overgemaakt aan het Belplume-secretariaat a.d.h.v. het formulier opgenomen in de bijlagen. Ook wanneer er geen antibiotica werden toegediend, wordt dit doorgegeven. De evaluatie van het AB-gebruik en het doorgeven van het resultaat aan Belplume moet ten laatste 10 dagen na het afsluiten van de ronde gebeuren. 2. De webtoepassing starten U kan de webtoepassing starten binnen uw internetbrowser. In deze handleiding gebruiken we Microsoft Internet Explorer 6.0 en Adobe Reader. Dit zijn beiden programma s die gratis gedownload kunnen worden van volgende sites: Internet Explorer B02B-20B602228DE6&displaylang=nl Adobe Reader Op de meeste computers is dit reeds geïnstalleerd, zodat u onmiddellijk onderstaande procedure kunt volgen. Wanneer u in de adresbalk ingeeft, komt u terecht op de aanmeldpagina van de webtoepassing.

2 Indien de pagina niet in de juiste taal opent, kunt u links bovenaan de pagina de gewenste taal aanklikken (NL voor Nederlands). 3. AB-verbruik ingeven Voor het ingeven van het antibioticagebruik gaat u naar de navigatiebalk links op de pagina en klikt u op AB calculator. Vervolgens klikt u op de diersoort waarvoor u de berekening wenst te maken (pluimvee of kalkoenen).

3 U komt dan op een eerste invulblad waar informatie over de dieren van de voorbije ronde wordt gevraagd. Invulblad voor pluimvee (leghennen, braadkippen, opfokdieren of moederdieren):

4 Invulblad voor kalkoenen (kalkoenen of moederdieren): Bij de juiste diercategorie wordt het aantal dieren ingevuld dat op het bedrijf (in alle stallen) aanwezig was tijdens de voorbije ronde. Vervolgens wordt de duur van de ronde (in dagen) ingevuld. Gemiddelden staan reeds vermeld, maar dienen te worden aangepast aan uw bedrijfssituatie. Opfok leghennen worden bij de diercategorie opfokdieren ingevuld. Wanneer de juiste gegevens zijn ingevuld, klikt u onderaan op Verder. U komt dan op het tweede (en laatste) invulblad waar u de antibiotica dient te registreren die tijdens de voorbije ronde aan het pluimvee werden toegediend.

5 Indien er tijdens de voorbije ronde geen antibiotica werden toegediend, klikt u onmiddellijk op Resultaat. Indien er wel antibiotica werden toegediend, klikt u op Toevoegen. Er wordt dan een lijn toegevoegd waarin u de gegevens van één behandeling kunt invullen. Per lijn dienen volgende gegevens te worden ingevuld: Diercategorie Diercategorie waaraan de behandeling met antibiotica werd toegediend Toedieningswijze Injectie = in spier gespoten Drench = pompje in de bek Spray = spraybus Voer = topdressing, gemedicineerd of premix Water = oplosbaar in water Antibioticum Afhankelijk van de diercategorie en de toedieningswijze die ingevuld werden, wordt een keuzelijst met geregistreerde antibiotica getoond. Klik in de keuzelijst op het gebruikte antibioticum. Kunt u het door u gebruikte antibioticum niet vinden? Controleer dan of het niet geregistreerd staat voor een andere toedieningswijze. Verbruikt Totale verbruikte hoeveelheid van het product per behandeling (voor alle behandelde dieren en de complete behandelingsduur) Eenheid Eenheid waarin u de gebruikte hoeveelheid opgegeven heeft Gewicht Vul hier het geschatte gewicht in van één dier op het moment van de behandeling. Er is vooraf een gemiddelde waarde voor de gekozen diercategorie ingevuld. # dieren Aantal dieren dat een behandeling met het eerder gekozen product heeft ontvangen. Automatisch wordt hier het aantal dieren ingevuld dat op het eerste invulblad werd ingevuld (uitgaande van 100 % behandeling). Indien maar een deel van de dieren (bijvoorbeeld één stal) werd behandeld; dient het aantal dieren aangepast te worden.

6 Dagen behandeld Indicatie Vul hier het aantal dagen in dat u de dieren behandeld hebt. Heeft u het product preventief (dus standaard voor een groep dieren) gebruikt of juist curatief (ter behandeling van zieke dieren). Voor elke behandeling met antibiotica voegt u een lijn toe en vult u de nodige gegevens in. Wanneer alle behandelingen werden ingegeven, klikt u op Resultaat. 4. Interpretatie van de resultaten Wanneer u op resultaat geklikt heeft, krijgt u een aantal getallen en conclusies. Een belangrijke conclusie is te vinden midden op de pagina. Daar wordt het antibioticagebruik vergeleken met de data die reeds in de databank ingegeven werden en ziet u of het gebruik lager of hoger ligt dan het gemiddeld gebruik in België voor de aangeduide diercategorie. Ook vindt u per antibioticum dat toegediend werd informatie over de dosering. Een dosering kan correct, overgedoseerd of ondergedoseerd zijn. Een correcte dosering valt binnen een vastgestelde range. Spray producten hebben geen waardering gekregen qua onder- of overdosering, omdat hierover geen uitspraak te doen is. Overdosering betekent dat u uw dieren een hogere dosering heeft gegeven dan de fabrikant van het product voorschrijft. Anders gezegd had u dus ook meer dieren kunnen behandelen met de verbruikte hoeveelheid product.

7 Onderdosering betekent dat u te weinig antibiotica per dier geeft, uw dosering is te laag. Algemeen wordt aangenomen dat onderdosering resistentieontwikkeling van bacteriën tegen antibiotica nog stimuleert. Overdoseringen en onderdoseringen hebben alleen betrekking op standaardbehandelingen. Naast bovenstaande conclusies worden een aantal berekeningen gemaakt op basis van de door u doorgegeven cijfers. De behandelingsincidentie (BI) is een theoretische waarde die aangeeft hoeveel dieren per 1000 dieren op uw bedrijf er dagelijks één dagdosis antibiotica krijgen. Deze behandelingsincidentie kan worden berekend op basis van de door u daadwerkelijk toegediende dosis (Used daily dose = UDDA) en één op basis van de door de fabrikant vermelde geregistreerde dosis (Animal daily dose = DDDA). De verhouding van de twee cijfers geeft een indicatie voor al dan niet correct doseren. Voor de berekening van de behandelingsincidentie wordt gebruik gemaakt van onderstaande formule: Normaal gezien liggen de BI UDDA en de BI DDDA in dezelfde grootteorde. Indien dit niet zo is en de beide behandelingsincidenties met een factor van 10 of meer verschillen, werd waarschijnlijk een fout gemaakt bij het ingeven van het de gegevens. BI UDDA totaal BI UDDA preventief BI UDDA curatief BI DDDA totaal Behandelingsincidentie op basis van de toegediende behandelingen Percentage dat preventief werd toegediend. Percentage dat curatief werd toegediend. Behandelingsincidentie op basis van de door de fabrikant geregistreerde doseringsvoorschriften BI DDDA preventief BI DDDA curatief Dagen/jaar: Percentage dat preventief werd toegediend. Percentage dat curatief werd toegediend. Aantal dagen dat dieren in één jaar zouden behandeld worden (indien ze net één jaar zouden leven) Gemiddelde UDDA (BE): Gemiddelde behandelingsincidentie in België. DD dj (NL): De hoogte van uw gebruik op basis van het doseringsvoorschrift van de fabrikant, omgerekend naar de in Nederland gebruikte dagdoseringen per dierjaar. Het resultaat van de berekeningen wordt vervolgens per ingegeven antibioticum vermeld. Tegelijk wordt bij elk antibioticum ook informatie gegeven over de aard ervan: of het antibioticum belangrijk is voor de diergeneeskunde en/of voor de humane geneeskunde.

8 5. Registreren en aanmelden Indien u zich telkens aanmeldt, blijven alle resultaten in pdf-bestanden (anoniem) raadpleegbaar op de site. Een bijkomend voordeel is dat u de pdf-bestanden zelf kunt opslaan op uw persoonlijke computer en gemakkelijk kunt doormailen naar het Belplume-secretariaat (belplume@vlam.be). Bij een eerste aanmelding dient u zich te registeren. U klikt hiervoor rechts bovenaan de pagina op Registreer. Op de registratiepagina vult u uw naam (of de bedrijfsnaam), uw adres (2 x) en uw land in. Vervolgens klikt u op Registreer. Onmiddellijk na deze registratie ontvangt u een met uw wachtwoord op het door u opgegeven adres. Met dit wachtwoord en uw gebruikersnaam (= adres) kunt u zich vervolgens aanmelden. U klikt hiervoor rechts bovenaan de pagina op Aanmelden. Wenst u uw wachtwoord aan te passen, dan kan dat door rechtsboven op 'Profiel' te klikken en door vervolgens het ontvangen wachtwoord in te geven en vervolgens het nieuw, zelf gekozen wachtwoord (2 x). Om te eindigen klikt u op Wachtwoord opslaan.

9 6. Resultaat vergelijken met andere pluimveehouders Wanneer u aangemeld bent, kunt u de opgegeven data opslaan en vervolgens uw antibioticagebruik middels een grafiek vergelijken met dat van de andere pluimveehouders. Dit kan door aan te duiden dat de door u opgegeven data over reële gegevens gaan en door een begin- en einddatum van de periode waarvoor u uw resultaat hebt berekend aan te duiden en op te slaan. Op dat moment wordt het resultaat in pdf-formaat opgeslagen op de site. Dit pdf-document kunt u later telkens opnieuw raadplegen en kunt u eventueel opslaan op uw persoonlijke computer.

10 Bent u nog niet geregistreerd of aangemeld, kan dit nu alsnog gebeuren (zie punt 5 voor de procedure). 7. Resultaat doorsturen aan Belplume vzw Het resultaat van de evaluatie op de website kan afgeprint en (per mail of fax) doorgestuurd worden naar het Belplume-secretariaat of kan a.d.h.v. het standaard formulier uit de bijlagen doorgegeven worden. Nog gemakkelijker is om het resultaat (in pdf) op te slaan op de site en op uw eigen PC en om vervolgens het bestand naar Belplume vzw door te mailen. Belplume verstuurt maandelijks een overzicht van de binnen gekomen evaluaties van de AB-check (zonder vermelding van de resultaten) naar de controle-instellingen. Op die manier weten de controle-instellingen voor de aanvang van een audit op een bedrijf al of het bedrijf in kwestie de resultaten heeft doorgestuurd. Dit moet dan ook niet meer door de pluimveehouder aangetoond worden tijdens de audit.

Belpork. Gebruikershandleiding webtoepassing

Belpork. Gebruikershandleiding webtoepassing Belpork Gebruikershandleiding webtoepassing voor producenten (TRACY) Inhoudsopgave I. ALGEMENE WERKING 3 1. DE WEBTOEPASSING STARTEN 3 2. AANMELDEN 5 3. WACHTWOORD WIJZINGEN / VERGETEN 7 4. HOOFDMENU 8

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

Registratie als energiemeester (als je je voor het eerst aanmeldt).

Registratie als energiemeester (als je je voor het eerst aanmeldt). Handleiding website Energiejacht voor energiemeesters In deze handleiding vind je de nodige informatie over hoe je met de website van Energiejacht aan de slag kunt gaan. Met vragen over de website kun

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Handleiding voor vormingsverstrekkers

Handleiding voor vormingsverstrekkers www.fbz-pc314.be Handleiding voor vormingsverstrekkers Inhoudstafel 1. REGISTREREN... 3 2. AANMELDEN... 5 3. WACHTWOORD VERGETEN... 7 4. WACHTWOORD WIJZIGEN... 7 5. UW VORMINGEN BEHEREN... 8 5.1. EEN NIEUWE

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart

Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart Handleiding: Afdrukken Digitale Lidkaart Sinds maart 2013 kunnen alumni hun lidkaart zelf afdrukken vanuit het Alumni Portaal. De lidkaarten worden dus niet meer per post verzonden zoals dit vroeger gebeurden

Nadere informatie

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700

Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be. gratis 1700 Met vragen over de registratie kunt u terecht op: admin.inkom@vlaanderen.be gratis 1700 Agentschap Ondernemen, maart 2008 Surf naar : http://www.kmo-portefeuille.be Voor de registratie en het aanmelden,

Nadere informatie

September 2018 Betreft: Registratie antimicrobiële dierengeneesmiddelen. Beste dierenarts,

September 2018 Betreft: Registratie antimicrobiële dierengeneesmiddelen. Beste dierenarts, September 2018 Betreft: Registratie antimicrobiële dierengeneesmiddelen Beste dierenarts, De maatschappelijke bezorgdheid rond geneesmiddelengebruik en antibioticumresistentie is de laatste jaren sterk

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

VGT gebruikershandleiding Publichem versie maart 2010

VGT gebruikershandleiding Publichem versie maart 2010 VGT gebruikershandleiding Publichem versie maart 2010 Startpagina : http://www.publichem.com Eveneens bereikbaar via : http://www.vgt.nl/#/veiligheid/veiligheidsinformatiebladen_opvragen/ Voor het kunnen

Nadere informatie

Je kan het Wandelboekje terugvinden via of via de website van Wandelsport Vlaanderen vzw.

Je kan het Wandelboekje terugvinden via   of via de website van Wandelsport Vlaanderen vzw. Wandelboekje Je kan het Wandelboekje terugvinden via www.wandelboekje.be of via de website van Wandelsport Vlaanderen vzw. Nieuw wachtwoord aanmaken Ben je je wachtwoord vergeten of wil je een nieuw wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding

Handleiding Handleiding www.zorgneticuro.be 1. Aanmelden Surf naar www.zorgneticuro.be Klik in de bovenste menubalk, rechts op aanmelden Vul uw accountgegevens in (Gebruikersnaam en Wachtwoord) Klik op Aanmelden Bij

Nadere informatie

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows

Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Handleiding VANAD Comvio SBC Windows Toelichting In deze handleiding wordt beschreven hoe u te werk dient te gaan om uw computer voor te bereiden en in te loggen op VANAD Comvio SBC. Bestemming Dit document

Nadere informatie

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel

Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Handleiding : Opdrachten vanuit Excel Opdrachten vanuit Excel v2.1 Created on 1/21/2009 3:55:00 PM 1 1. Introductie Deze handleiding beschrijft de werkwijze voor het gebruik van de toepassing Domiciliëringen

Nadere informatie

Handleiding online DTB-Registratiemodule. Algemeen. Versie 2013. Aanmelden

Handleiding online DTB-Registratiemodule. Algemeen. Versie 2013. Aanmelden Algemeen Binnen de DOB-methode kunnen mechanische, thermische of chemische onkruidbestrijdingmethoden worden ingezet. Kiest men voor chemische onkruidbestrijding op verhardingen dan is het verplicht te

Nadere informatie

ROMG. Handleiding digitaal dossier

ROMG. Handleiding digitaal dossier ROMG Handleiding digitaal dossier ROMG 18-11-2014 Voorwoord Op de Algemene Leden Vergadering van de NVOMG d.d. 18 juni 2014 zijn de aangepaste herregistratie-eisen vastgesteld die per 1 juli 2014 van kracht

Nadere informatie

Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015

Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015 Handleiding Jaarverantwoording Kinderopvang 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen bestaand account... 4 1.2 Inloggen nieuw account... 5 1.3 Verschil specialist of coördinator... 6 2. Selecteren

Nadere informatie

Instructie gebruik Employee Self Service/App werknemerloket

Instructie gebruik Employee Self Service/App werknemerloket Instructie gebruik Employee Self Service/App werknemerloket Inhoudsopgave 1. Instructie Employee Self Service... 3 2. Wachtwoord wijzigen... 8 3. Gebruikersnaam wijzigen... 8 4. Wachtwoord kwijt?... 9

Nadere informatie

QUICKSTART GUIDE IGOLFINSTRUCTOR

QUICKSTART GUIDE IGOLFINSTRUCTOR QUICKSTART GUIDE IGOLFINSTRUCTOR 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Quickstart... 3 Stap 1: De Agenda... 3 Stap 2: Registreren... 4 Stap 3: Inloggen... 5 Stap 4: Les boeken... 5 Golfnieuws... 6 Informatie...

Nadere informatie

E-services: Ingave prestaties

E-services: Ingave prestaties Via deze webtoepassing kunt u op de website van uw sociaal secretariaat online de prestaties invullen van uw werknemers. Deze prestaties worden dan ingelezen bij uw sociaal secretariaat en berekend. U

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

AB Register: Instructieformulier voor de eenmalige registratie van een nieuwe deelnemer

AB Register: Instructieformulier voor de eenmalige registratie van een nieuwe deelnemer September 2018 Betreft: Registratie antimicrobiële dierengeneesmiddelen Beste IKM-deelnemer, Beste melkveehouder, De maatschappelijke bezorgdheid rond geneesmiddelengebruik en antibioticumresistentie is

Nadere informatie

Handleiding inschrijven van activiteit

Handleiding inschrijven van activiteit Handleiding inschrijven van activiteit Dit is enkel voor mensen die nog niet zijn geregistreerd. Voor mensen die al inlog gegevens hebben en gezinsleden willen toevoegen ga naar stap 16 op pagina 12, mensen

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

1. Inloggen op www.fedos.be

1. Inloggen op www.fedos.be 1 1. Inloggen op www.fedos.be Om uw eigen clubpagina te beheren dient u zich eerst aan te melden op het beheersysteem van uw clubpagina. Dit beheersysteem is een soort programma die u via het internet

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten. Met web applicatie Tropaz 2.0 Gebruikers Handleiding voor Zelfmetende patiënten Met web applicatie Tropaz 2.0 Ondervindt u problemen bij het gebruik van het programma Tropaz, neemt u dan contact op met uw eigen trombosedienst. 2012

Nadere informatie

Starten met Veeportaal voor rundveehouders

Starten met Veeportaal voor rundveehouders Dierengezondheidszorg Vlaanderen vzw FL_R_019_160128 Starten met Veeportaal voor rundveehouders 1. Registratie voor Veeportaal Om gebruik te maken van Veeportaal dient u over een gebruikersnaam en paswoord

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Algemene Handleiding KNGF. handleiding aanvragen accreditatie

Algemene Handleiding KNGF. handleiding aanvragen accreditatie Algemene Handleiding KNGF handleiding aanvragen accreditatie versie 1.1 25-9-2015 1 Inhoudsopgave 1. Introductie... 3 1.1 Voordat u kunt inloggen... 3 1.2 Navigeren op de site voor scholingsaanbieders...

Nadere informatie

DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie)

DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie) DEMO De koppelingsprocedure voor gekende ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille,, ecologiepremie en groeipremie) Versie juli 2010 (vroegere migratieprocedure) Toegang

Nadere informatie

Handleiding mijn.svro.nl

Handleiding mijn.svro.nl Handleiding mijn.svro.nl SVRO biedt de mogelijkheid om uw zorgplan en de dagelijkse rapportage, of dit van de cliënt waarvan u vertegenwoordiger bent, in te zien. Voor het inloggen heeft u nodig: - Computer

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Wanneer u nog beschikt over deze versie, download deze dan van onze site www.pigexpert.nl of neem contact op met PigExpert support: +31 495 747 104

Wanneer u nog beschikt over deze versie, download deze dan van onze site www.pigexpert.nl of neem contact op met PigExpert support: +31 495 747 104 Handleiding registratie van Moederloze Opfok Magnesiumstraat 23 B4 6031 RV Nederweert Nederland T +31-495 747 103 F +31-848 772 007 KvK: 12058539 Rabo: 1182.28.684 BTW/VAT: NL814818250B01 IBAN: NL17RABO0118228684

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW Handleiding Subsidieportaal Maart 2012 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Registreren 3 2. Inloggen 3 3. Welkomstpagina 4 4. Mijn gegevens 5 - Aanpassen 6 - Gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen 7 - Contactpersonen

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM

Toelichting inloggen beheermodule IZM Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Leidraad Antibioticamonitoring Producenten Versie /07/2014

Leidraad Antibioticamonitoring Producenten   Versie /07/2014 1 Leidraad Antibioticamonitoring Producenten www.abregister.be Versie 1.0 15/07/2014 2 1. INLEIDING AB Register werd op initiatief van Belpork vzw ontwikkeld met als doel het antibioticagebruik binnen

Nadere informatie

WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG

WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG blz 1 van 7 versie LVA2011201 WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG De veehouder van een I2-beslag dient een VACCINATIEREGISTER bij

Nadere informatie

ANTIBIOTICAGEBRUIK OP BEDRIJFSNIVEAU: RESULTATEN SANITEL-MED EN AB REGISTER

ANTIBIOTICAGEBRUIK OP BEDRIJFSNIVEAU: RESULTATEN SANITEL-MED EN AB REGISTER ANTIBIOTICAGEBRUIK OP BEDRIJFSNIVEAU: RESULTATEN SANITEL-MED EN AB REGISTER Wannes Vanderhaeghen AMCRA eenheid Data-analyse Wannes.vanderhaeghen@amcra.be Adviesraad AMCRA Brussel, 19 juni 2019 INHOUD Stand

Nadere informatie

Dit document probeert u te ondersteunen om uw tickets online te reserveren.

Dit document probeert u te ondersteunen om uw tickets online te reserveren. Dit document probeert u te ondersteunen om uw tickets online te reserveren. 1. Bezoek onze website Ga naar http://www.katkeerbergen.be. De link naar het reservatieformulier kan u vinden op de home pagina

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Iudex Non Aestimat

Gebruikershandleiding. Iudex Non Aestimat Gebruikershandleiding Iudex Non Aestimat INA Online Inhoud 1.Aan de slag met INAOnline 3 1.1 Introductie 3 1.2 Release note 3 1.3 Inloggen 4 1.4 Voor de eerste keer inloggen 4 1.5 Ingelogd 5 2. Nieuwe

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren

Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Handleiding online inschrijvingsprogramma Tervuren Inhoud 1. Registreren... 2 2. Aanmelden en gezinsleden toevoegen... 8 3. Inschrijven voor activiteiten... 16 1 1. Registreren Stap 1: Ga naar https://reservaties.tervuren.be/

Nadere informatie

Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden

Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden ss Junior Golf Kampenhout Handleiding Website voor Leden De nieuwe Junior Website biedt de mogelijkheid om in te schrijven voor allerhande activiteiten zoals lessen, wedstrijden,. Voorwaarde is dat je

Nadere informatie

DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie)

DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie) DEMO De registratieprocedure voor nieuwe ONDERNEMINGEN in kader van de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie) Versie september 2009 Toegang tot de digitale steunmaatregelen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Inhoud Hoe log ik in?... 2 Gevolgen van de privacyverklaring... 4 Werken op een groepsaccount van Cicero... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Ingelogd zijn... 5 Individueel

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Kotweb voor eigenaars

Gebruikershandleiding Kotweb voor eigenaars Registratie nieuwe eigenaar stap 1 Surf naar http://www.studentkotweb.be. Klik op de knop ik ben eigenaar en ik verhuur koten en vervolgens op registreer hier. stap 2 Vul uw persoonlijke gegevens in het

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Hoe maak ik gratis een Gmail adres aan? (= adres via Google)

Hoe maak ik gratis een Gmail adres aan? (=  adres via Google) Hoe maak ik gratis een Gmail adres aan? (= e-mail adres via Google) 1. Ga via internet explorer naar www.google.be en klik bovenaan op Gmail. of ga via volgende link: https://www.google.com/accounts/manageaccount

Nadere informatie

GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4)

GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4) GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave bij gebruik van

Nadere informatie

Inleiding. Instellingen. Agendamodule

Inleiding. Instellingen. Agendamodule Inleiding Instellingen Agendamodule Inhoudsopgave 1. Starten in Omniwize 2 a) opstarten en inloggen 2 b) mijn profiel wijzigen (enkel nodig bij eerste gebruik) 2 2. Een kleine rondleiding door het programma

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

Handleiding Website GerGemRijssen.nl

Handleiding Website GerGemRijssen.nl Handleiding Website GerGemRijssen.nl 2014 Gereformeerde Gemeenten te Rijssen. Alle rechten voorbehouden Publicatie datum: 6 Mei 2014 Contents Handleiding Website GerGemRijssen.nl... 1 Registreren... 3

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren...

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren... Inhoudsopgave Inleiding...2 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3 2. Declaraties... 4 3. Facturen... 5 4. Loonafrekeningen...5 5. Declaratiematrix... 5 6. DeclaratieGoedkeuren... 7 7. DeclaratieStappen...

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

Inloggen. Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig):

Inloggen. Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig): 1 Inloggen Klik rechtsboven op inloggen : Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op: deze zijn hoofdletter-gevoelig): Als je de eerste keer inlogt dan verschijnt (eenmalig) de disclaimer, deze kun

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor werkgevers Inhoudstafel Account aanmaken Organisatiegegevens ingeven Een job posten Post uw job op Facebook Een job kopiëren Collega s uitnodigen Job onzichtbaar maken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging

Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Registreren als Elia leverancier op Ariba met uitnodiging Over dit document Wanneer een aankoper van Elia een sourcing event publiceert en u uitnodigt om deel te nemen, ontvangt u een uitnodiging via e-

Nadere informatie

Handleiding MyUnifiedPost

Handleiding MyUnifiedPost Handleiding MyUnifiedPost Welkom in de papierloze wereld van MyUnifiedPost! Deel I: Registratie- en activatieprocedure Versie Datum laatste update 2.0 27 november 2009 Inhoud 1. Ik heb nog geen account

Nadere informatie

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING

UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING UW PERSOONLIJK DOSSIER ONLINE HANDLEIDING U wenst uw pensioendossier te raadplegen, veranderingen aan te brengen in uw gegevens (rekeningnummer, adres, ) of vooraf ingevulde formulieren voor een aanvullende

Nadere informatie

Ariba Supplier Self-Registation

Ariba Supplier Self-Registation Over dit document Wanneer uw bedrijf geselecteerd is als Elia leverancier, wordt het geregistreerd in het Elia systeem zodat een bestelbon kan uitgestuurd worden. De eerste stap is dat u zich aanmeldt

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie juli 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetsysteem.nl 1 Inhoud Korte introductie... 3 Over de handleiding... 3 Let op (info over browser)...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor zelfmanagementpatiënten Met web applicatie Tropaz 2.1

Gebruikers Handleiding voor zelfmanagementpatiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Gebruikers Handleiding voor zelfmanagementpatiënten Met web applicatie Tropaz 2.1 Trombosedienst Helmond Wesselmanlaan 25 5707 HA Helmond Telefoon:0492-595973 Fax: 0492-595059 E-mail: trombosedienst@elkerliek.nl

Nadere informatie

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl

Telefoon: +31(0)50 3183031 Fax: +31(0)50 3181656 E-mail: Groningen@mennens.nl Mennens Amsterdam BV Contactweg 40 1014 AN AMSTERDAM Postbus 8051 1005 AB AMSTERDAM Mennens Dongen BV Metaalstraat 5 5107 ND Dongen Postbus 260 5100 AG Dongen Mennens Groningen BV Duinkerkenstraat 33 9723

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding Portavita Antistolling Digitaal Logboek 3.1.0

Handleiding Portavita Antistolling Digitaal Logboek 3.1.0 Handleiding Portavita Antistolling Digitaal Logboek 3.1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Conformiteitsverklaring... 2 Inleiding... 3 Handleiding en instructievideo's... 4 Inloggen... 5 Uw gebruikersnaam...

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

HANDLEIDING. Versie 1.5

HANDLEIDING. Versie 1.5 HANDLEIDING Versie 1.5 Handleiding InZicht InZicht van VOC is het online hulpmiddel dat u helpt inzicht te hebben in het kennis- en opleidingsniveau van uw medewerkers. In deze handleiding nemen we u stapsgewijs

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG

WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG blz. 1 van 7 versie 4 20170208 WAT U VOORAF ZEKER MOET WETEN OVER DE VERPLICHTE ADMINISTRATIE VAN VACCINATIES UITGEVOERD OP EEN I2-BESLAG De veehouder van een I2-beslag dient een VACCINATIEREGISTER bij

Nadere informatie

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie).

Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Toegang tot de digitale steunmaatregelen (kmo-portefeuille, ecologiepremie en groeipremie). Wanneer u zich de eerste keer toegang wenst te verlenen als gemachtigde van een onderneming tot de digitale steunmaatregelen

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

Account registratie en aanvraag

Account registratie en aanvraag Account registratie en aanvraag 1 Surf naar www.shopenbeleef.be en klik rechtsboven op Login handelaars. Klik op Nieuwe account aanmaken en vul alle velden in. Gegevens categorie Categorie: Logo: Alternatieve

Nadere informatie

Basishandleiding. Werknemerloket. Loket.nl

Basishandleiding. Werknemerloket. Loket.nl Basishandleiding Werknemerloket Loket.nl Inhoudsopgave 1 WERKNEMERLOKET... 3 2 TOEGANG TOT WERKNEMERLOKET... 4 3 TOEGANG TOT DE APP WERKNEMERLOKET... 4 4 ESS VIA BANKPORTALEN (FINBOX)... 5 5 DE STARTPAGINA...

Nadere informatie

Pay history. Pay History v3.3.0 - Handleiding v1.0

Pay history. Pay History v3.3.0 - Handleiding v1.0 Pay history Pay History v3.3.0 - Handleiding v1.0 1 Inhoud Pay history... 1 Afsluiten... 3 Taal... 3 Login... 3 Instellingen... 4 Ingenomen... 5 Doorgestuurd... 7 Huidige situatie... 8 Niet Leden... 9

Nadere informatie

WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING

WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING WELKOM OP DHL EMAILSHIP HANDLEIDING DHL EMAILSHIP IS SNEL EN EENVOUDIG DHL emailship is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke elektronische tool van DHL Express. Verzenden gaat snel en eenvoudig dankzij

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Handleiding Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Directie Klant, Advies en Informatie Mei 2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Rabo OmniKassa Downloadsite Versie 2.0 januari 2012

Gebruikshandleiding Rabo OmniKassa Downloadsite Versie 2.0 januari 2012 Gebruikshandleiding Rabo OmniKassa Downloadsite GEBRUIKSHANDLEIDING RABO OMNIKASSA DOWNLOADSITE Pagina 1/13 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. VERBINDING... 4 2.1 INLOG PAGINA... 4 2.2 PROCEDURE BIJ EERSTE

Nadere informatie