DUDE'S CHIPSTEST CRACKITO NATUREL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DUDE'S CHIPSTEST CRACKITO NATUREL"

Transcriptie

1 DUDE'S CHIPSTEST

2 INLEIDING In de supermarkt kun je overweldigd worden door het schap met chips. De keus is enorm. Zo zijn er chips met stokbroodje kruidenboter smaak of Bratwurst Flavour. Klinkt exotisch, maar doe je jezelf wel een plezier door zo n zak aan te schaffen. Mudhoen redactieleden Alex, Kerat en Rico, geholpen door de lapswansen Klaas en Tsjeard, offerden hun gezondheid op om de alle chips op kwaliteit te onderzoeken en te beoordelen door ze 1 t/m 5 Mudhoens te geven. Chips gewaardeerd met 1 Mudhoen zijn waardeloos en die met 5 Mudhoens zijn het consumeren waard.

3 CRACKITO NATUREL Eerste indruk: Gewone naturel chips. Wel vrij zout en ook vettig. Toch best aardig. Is dan ook de goedkoopste optie bij de Mudhoen-buurtsuper.

4 LAYS NATUREL Bij het opentrekken van de zak kwam er een hele vieze geur naar buiten. Die bedorf onmiddellijk de eetlust. Maar goed, zo snel geven we niet op. Na een tijdje is de stank weg en kan het eten beginnen. Chips zijn lekker krokant. Wel erg zout, wat best minder kan.

5 PRINGLES ORIGINAL Een soort naturel chips. Niet van aardappel plakjes, maar van puree. Prutchips met zout smaak dus. Heel veel zout. Waarschijnlijk om de vieze basis smaak te verhullen? Chips-test-panel-lid Alex beweert dat ze de perfecte pasvorm voor de mond hebben en dat je er leuke dingen mee kunt maken. Toch niet meer dan 2 Mudhoens.

6 LAYS BRATWURST FLAVOUR Eerste indruk: Ruikt naar worst en ook een beetje naar zuurkool. De smaak: het smaakt op zich wel naar worst, maar of dat nu ook lekker is? Niet echt. De chemische nasmaak blijft enorm lang hangen. Na een paar happen hoef je niet meer. Je vraagt je af of er überhaupt liefhebbers voor deze rotzooi zijn en waarom dit verkocht wordt. Dit is geen reclame voor je bedrijf. Niet meer dan 1 Mudhoen waard. En dan zijn we gul!

7 LAYS CHEESE FONDUE FLAVOUR Eerste indruk: Stinkt! Roept vooral de associatie op met vieze stinksokken. Waarom heet het Cheese Fondue? En niet gewoon kaasfondue? Hoe Engels is een kaasfondue? Ach, wat maakt het uit. Veel aandacht verdienen deze chips niet. Het is gewoon te vies voor woorden. Deze chips met poeder van zure roomkaas roepen absoluut geen winters gevoel bij ons op. Ondanks dat het zo smerig is blijft Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex er wel van eten... Niet meer dan een halve Mudhoen waard.

8 LAYS STOKBROODJE KRUIDENBOTER O god, daar gaan we weer, dachten wij. Maar deze chips zijn niet zo erg als verwacht. Eigenlijk zijn ze best wel lekker. Je proeft het romige van de kruidenboter en de chips zijn niet te zout. Wel een paar Mudhoens waard.

9 CRUSTI CROC CHEESE & ONION Lidl versie van Chees onion chips. Beetje een branderige smaak, maar ook wel lekker. Zout met een raar smaakje eigenlijk.

10 EIGEN NATUREL CHIPS Volgens instructievideo s op Youtube moet het een eitje zijn om zelf chips te maken. Nou, als het makkelijk is, dan is Mudhoen er wel voor te porren. Nodig: Aardappelen, kaasschaaf, bakpapier en een magnetron. Maar ja, zo makkelijk als het op Youtube is, is het in het echt niet. Of Alex zijn magnetron is niet goed, want de chips worden niet echt knapperig. Pas na flink wat extra minuten komt er een eetbare chips uit de magnetron. En die is wel lekker, zoals Naturel hoort te zijn.

11 EIGEN CHIPS UIT DE FRITUUR Beter dan de magnetron chips. Al worden ze wel snel bruin. En ze zijn een beetje vettig. Maar ach, met zout erop zijn het net echt naturelchips. Maar naturel is veel te makkelijk en Mudhoen wil wel eens wat anders. Daarom maakten wij Erwtensoep, rode curry met kokos, nootmuskaat en kaneel chips. Ook hebben we zout en peper chips gemaakt. Die waren wel lekker. De andere smaken, zijn net zoals alle gekke smaken, soms aardig, maar na een paar happen heb je echt genoeg gehad. Toch vond Mudhoen-Chips-test-panel-lid Klaas ze stukken beter dan de Lays Cheese fondue chips.

12 SALT & VINEGAR Eerste indruk: Lekker! De smaak doet denken aan Engeland. Combi van zout en zuur is erg lekker. Het is wel erg zout, maar dat hoort ook zo. A Perfect Score: 5 out of 7!

13 KETTLE CHIPS HONEY BARBECUE Handgebakken chips met honing barbecue smaak. Wat moet je je daar nu bij voorstellen? De gedachte alleen al aan zoetige chips, doet braakneigingen oproepen (zo had de Lidl ooit chips met Apfelstrudel smaak... bah!). Toch valt dit mee. Weinig zout en weinig smaak überhaupt, met een beetje een weëe zoete nasmaak. Niet bijzonder.

14 CHIO KÄSELN Buitenbeentje, want het zijn niet echt chips natuurlijk. Dit valt meer onder de noemer zoutje. Mudhoen-Chips-test-panel-lid Tsjeard dacht dat ze wel lekker zouden zijn. De eerste hap doet helaas direct denken aan de kaasfondue Chips. Niet lekker dus. Het koppige Mudhoen-Chips-test-panel-lid Tsjeard blijft echter volhouden dat ze vroeger wel lekker smaakten, of was dat toch een andere smaak...

15 SUPERCHIPS KETCHUP Dit is Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex zijn favoriet (samen met Pickles ). De chips smaken in de eerste instantie wel naar ketchup, maar dan proef je voornamelijk iets zuurs. En is ketchup zuur? Nee, bij ketchup proef je altijd de kilo s toegevoegde suiker. Na een paar happen zijn de meeste Mudhoen- Chips-test-panel-leden er al zat van, alleen Alex blijft genieten.

16 CROKY BOLOGNESE De favoriet van Mudhoen-Chips-test-panel-lid Klaas. Rijkelijk gekruid, maar wel lekker. Is wel een hoop Mudhoens waard.

17 PRINGLES HOT & SPICY Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex wordt blij als hij een bus Pringles ziet. De meeste andere Mudhoeners niet. Pringles zijn chips van aardappel puree en geen gesneden plakjes aardappel. Dat smaakt anders. Als je alle poeder van een Pringle zou verwijderen, blijft er een smaakloze melige substantie over. Vandaar ook dat ze bij Pringles niet zuinig met de poeder zijn. Deze Hot & spicy smaken heel zout en zuur. Niet hot.

18 CROKY RIBBLE ROCK Dikke chips. Dat is wel lekker, al helpen de scherpe randjes Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex zijn gehemelte om zeep. De chips hebben een beetje raar grill smaakje,maar zijn op zich wel lekker.

19 JUMBO KAPSALON Chips met de smaak van patatje kapsalon (patat met shoarma met knoflooksaus. Er is erg veel zout gebruikt, maar toch is het wel lekker. En na het eten van de chips blijf je knoflook opboeren. Prima dus.

20 CHIO FLIPPIES Dit zijn dikke uitvoering van de pinda en kaas knabbels. Mudhoen-Chips-test-panel-lid Rico is hier wel voor te porren. Vooral de pindaversie valt in de smaak. Deze knabbels zijn groot en passen daardoor goed in je mond. Ze zijn ook lekker krokant.

21 BUGLES NATUREL Geef meteen maar 5 Mudhoens, aldus Mudhoen-Chips-test-panellid Tsjeard. Bugles zijn ook best lekker, al mist Mudhoen-Chipstest-panel-lid Alex de Danish Chef Cheese spread. Het blijven pulpchips, dus die smaken alleen maar lekker door de grote hoeveelheden kruiden die erop gestrooid worden.

22 BIOLOGISCHE PAPRIKA Smaken best. En ze zijn biologisch. Dus het Mudhoen-Chipstest-panel voelt zich nu heel eco en milieu bewust. De zak had eigenlijk ook van biologisch afbreekbaar plastic gemaakt moeten zijn. Maar ach, het gaat ons om de chips en die zijn best te eten. Niet overdreven gekruid.

23 CROKY CARBONARA Mudhoen-Chips-test-panel-lid Tsjeard kwam aanzetten met deze zak culinaire Ristorante chips met de smaak carbonara. Het leek hem wel wat. Nou, dat viel vies tegen. En dat is zwak uitgedrukt! Nog nooit hebben we zoiets ranzigs geproeft. De papagaai op de zak zegt Mmmh pasta, maar met Mmmm heeft dit absoluut niks te maken. Waar smaakt het naar? Naar oud papier, met overjarige romige en gerookte champignons er door. De smerigste chips tot nu toe. Deze bleven dan verder ook onaangeraakt. Waarom wordt dit in hemelsnaam gemaakt!?!? Smaakt niet naar eten, aldus een teleurgestelde Tsjeard. Nul Mudhoens! Minder nog eigenlijk! Bah!

24 KROSSO CHIPS Geen aardappel chips, maar chips van casave wortels. Ze zijn een stuk taaier en harder dan gewone chips. Veel smaak hebben ze niet. Geen aanrader.

25 JUMBO BOLOGNESE Smaakt net zoals de Bolognese van Croky. Misschien komen ze ook wel uit dezelfde fabriek. Best dus!

26 KROSSO BANANEN CHIPS Aaaah, dit is een teleurstelling, ze smaken niet zoals ik wil dat ze smaken, aldus Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex. Deze harde bananenchips zijn niet zoet, maar een beetje zoutig en vrij vettig. Toch blijf je er van eten en is de zak binnen de kortste keren gewoon leeg. Eindconclusie: best te eten.

27 DEEP RIDGED SWEET CHILLI Dikke chips: dus Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex zijn gehemelte raakt weer zwaar beschadigd tijdens de test. De chips zijn erg krokant (omdat ze zo dik zijn) en soms proef je iets pittigs (al moet je dan wel heel gevoelig zijn). Verder zijn ze qua smaak wat vlak, maar niet onaardig.

28 DEEP RIDGED AMERICAN BBQ Weer van die dikke krokante chips. Deze heeft wel een beetje een rare smaak. Bij de ingrediënten vinden we gerookte glucose. Tja... wat moeten we ons daar nu weer bij voorstellen? Nee, doe ons maar liever gewone chips.

29 AH BOLOGNESE PAPRIKA Wat doe je als je een hoop kruidenmixen voor twee soorten chips overhebt? Nou dan gooi je die bij elkaar en je hebt een nieuwe smaak. Zo lijkt het wel te zijn gegaan met de Bolognese paprika van Albert Heijn. Deze chips zijn wel heel erg overdreven gekruid. Dat is niet smerig, maar wel veel te zout. En wat voegt de combi van smaken toe? Geen idee. Je proeft toch voornamelijk zout.

30 LAYS OVEN Chips van aardappelvlokken. Dus geen aardappelplakjes. Het smaakt naar pesto. Dat is best aardig, maar ze zijn zo droog! Mudhoen- Chips-test-panel-lid Alex stikt er bijna in. Gelukkig doen we bij Mudhoen ook aan bieronderzoek tijdens het eten van chips en kon hij zijn keel spoelen.

31 MARKET DELI CHIPS Chips met de smaak van flame grilled Spanish Chorizo. Nee, dit verzinnen we niet zelf: het is echt te koop. Chorizoworst krijgt natuurlijk zijn smaak door de toevoeging van een hoop kruiden en die zitten misschien ook wel in deze chips. Ze zijn goed hard gebakken. Smaken meer naar bbq parika ofzo, maar misschien is dat wel zoals een flame grilled chorizo hoort te zijn? Idiote benaming, maar wel lekker. Vier Mudhoens!

32 SUPER SLURFJES WORTEL Mudhoen-Chips-test-panel-lid Tsjeard kwam weer eens aanzetten met een exotische zak chips: kaasknabbels met wortel smaak... Gezien het vrolijke olifantje op de zak, zijn dit chips voor kinderen. Bij het nemen van de eerste hap proef je zowaar wortel. Maar is dat nu ook lekker? Nee... Je kan beter gewoon een wortel eten dan deze pulp. Arme kinderen, wiens ouders dit voor hen kopen als lekkere knabbel...

33 CROKY SATÉ Smaakt helemaal niet naar Saté en in de ingredienten zitten niet eens pinda s, aldus het Mudhoen-Chips-test-panel. Maar wat is Saté nu eigenlijk? Pindasaus? (de papegaai zegt I m goning nuts ) Nee, dus. Een korte Googlespeurtocht leert ons dat Saté geroosterd vlees aan een stokje is. O... Nou daar smaakt het wel naar. Maar is het lekker? Nee.

34 DORITOS CHEESEBURGER Bij Doritos hebben ze een wedstrijd bedacht: twee rare smaken en één ervan mag worden vernietigd. Wij hebben nu B: de Doritos cheeseburger. Die smaakt raar. Er zit erg veel poeder op de chips. Ze smaken een beetje zurig, wat Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex wel kan waarderen, maar het smaakt absoluut niet naar cheeseburger. Vernietigen!

35 CHICKEN & SWEET CHILLI Een zak met 2 verschillende smaken chips. Die smaken zijn moeilijk van elkaar te onderscheiden. De kip is was branderig en de sweet chilli een beetje zurig. Het is niet vies, maar ook niet echt lekker. Ze zijn in iedergeval niet overdreven gekruid.

36 BACON & CHEESE MIX Weer een mix chips. Ditmaal bacon en kaas. Hier proef je duidelijk welke smaak je in je mond hebt. De combi is ook goed. Deze kaaschips zijn, net als de cheesefondue, van Lays, maar nu wel eetbaar!

37 TYRRELLS SWEET POTATO Chips van zoete aardappel. En dan ook nog met sweet chilli smaak. Klinkt veel belovend. Wat een afknapper! De chips zijn slecht kleine kruimels, een fractie van het formaat wat op de verpakking staat. En het zwart gebrande exemplaar is ook niet bevorderlijk voor de eetlust. Het smaakt ook raar. Beetje zoet, absoluut geen chili. Troep. Eigenlijk 0 Mudhoens, maar omdat Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex ze allemaal opeet (op de zwarte na) toch 1 Mudhoen.

38 ALDI ZOETE PAPRIKA Boerenchips van de Aldi met de smaak zoete parika. De chips van hard. En heel erg gekruid. Echt veel en veel te veel zout. Dat zoete komt nergens terug. Mudhoen-Chips-test-panel-lid Klaas: Als ik me zelf vol ga proppen dan het liefst met iets lekkers. Deze chips dus mooi laten staan.

39 ALDI PEPER & ZOUT De 2e variant van de Boerenchips van de Aldi. Nu peper & zout. Harde, dikke chips. Dat is op zich wel lekker, alleen weer veel en veel te zout. Jammer, dat kan echt beter.

40 ALDI ZEEZOUT De harde boerenchips van de Aldi. Gewoon naturel ditmaal, al noemen ze het zeezout, om het wat luxer te maken. Dat heeft de Aldi toch niet nodig? En ditmaal zijn de boerenchips niet te zout. Eerder te slap. Bij Aldi moeten ze beter op de verdeling van het zout gaan letten.

41 ALDI RINGS Mudhoen-Chips-test-panel-lid Alex vindt ze lekker. Ze smaken een beetje naar kruidenboter en dat is niet onaardig. Ze zijn niet echt krokant en dat is jammer.

42 CROKY SPECIAL Hier kunnen we kort over zijn. Bah! Alsof je een alleen de saus van de patat special aan het opeten bent. Zoet en veel te veel kruidenrotzooi er op.

43 LIDL SALT & PEPPER Ribbelchips van de Lidl met de smaak peper en zout. Lekker krokant, maar veel te zout, waardoor je de peper volledig mist. Jammer.

44 LIDL KROEPOEK CASSAVE Pureechips van casavepoeder. Eerder hadden we chips van Crosso: plakjes casave. Die waren hard en vier. Deze zijn vrij pittig en ook nog eens lekker lekker korkant. Smaakt goed!

45 LIDL KEBAB FLAVOUR Kleine chipjes met kebab smaak. Mudhoen-Chips-test-panellid Alex herkent de smaak. Toch smaakt het eerst een beetje raar, maar ook niet smerig. Niet onaardig.

46 LIDL SMOKED RIB Chips met een rooksmaak. Mudhoen-Chips-test-panel-lid Rico is er na de eerste hap al snel achter: gadver! Zijn ze in de fabriek uitgeschoten met hun rookaroma uit potje? Mudhoen-Chipstest-panel-lid Klaas is er na 1 hap ook snel klaar mee: goor! Hier willen we geen Mudhoens aan vuilmaken. Nul Mudhoens!

47 SWEET & SPICY Oosterse chips van de Lidl. Zoet? Nee. Spicey? Nee. Maar best te eten. Beetje een raar bijsmaakje, maar dat went. Zeker niet te zout.

48 KIMS HOLIDAY Chips met vakantiesmaak. Waar smaakt vakantie dan naar? Nou naar heel veel zout en rare kruiden. Mooi thuisblijven is ons advies.

49 CRUSHED BLACK PEPPER Kunnen we kort over zijn: lekker en niet te zout.

50 DORITOS A Daar is dan: de 2e versie van destroy Doritos: Sizzling Salsa. Versie B vonden we niet lekker en kreeg maar 1 Mudhoen. Deze is beter. Smaakt naar Doritos met dipsaus in een. Beetje te veel gekruid misschien.

51 HEMA ROOKWORST Onee toch, chips met rookworst smaak?! Dat moet gewoon walchelijk zijn. Maar... deze chips zijn juist heel goed eetbaar. Je proeft niet echt rookworst, maar het smaakt een beetje zuur en dat is best lekker.

52 MEXICAN PEPPERS & CREAM Lekker! Goed gekruid en de smaak is goed in balans. Zelfs een beetje pittig soms. De Cream proeven we niet, maar dat maakt niet uit, want het is lekker.

53 SOL & MAR PATATAS Chips met een exotisch naam. De smaak is niet echt exotisch, die is gewoon, zoals bij veel andere exotisch klinkende chips, niet echt lekker.

54 LIDL DELICIEUX CHIPS De verpakkingen van deze knabbels zien er smakelijk uit. Het zijn kleine luxe zakjes. De inhoud past echter niet bij dit beeld. De chips zijn knetterhard en smaken raar. Geen luxe voor ons!

55 PROVENÇAL FLAVOUR Franse week bij de Lidl, dus chips met iets Frans qua smaak. Deze smaakt alleen naar bedorven paturain en dat is niet fijn. Toch komt ook deze zak wel weer leeg.

56 DORITOS COOL AMERICAN Chips ruiken en smaken muf. Ze smaken een beetje romig en te zout. Verder niet bijzonder. We missen de dipsaus...

57 TORTILLA BOOSTED Bij de Lidl zijn ze nogal gul met het kruidenmengsel op de chips, maar dat heeft geen invloed op de smaak. Deze chips zijn ondanks de kruidenoverdosis flauw van smaak.

58 CHIO KETTLE COOKED Harde chips met zeezout. Zout is zout, dus daar kunnen we niet veel zinnigs over zeggen, behalve dan dat het te zout is. Toch niet onaardig.

59 Colofon Mudhoen, 2017 Testpanel: Alex, Kerat, Rico, Tsjeard, Klaas Chips: Lays, Croky, Crusti Croc, Aldi, Crackito, Pringles, Kettle chips, Chio, Jumbo, Bugles, Krosso, AH, Market Deli, Doritos, Tyrrell s, Lidl, Kim s, Hema, etc.

60

6.3. Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari keer beoordeeld. Inleiding

6.3. Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari keer beoordeeld. Inleiding Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari 2005 6.3 189 keer beoordeeld Vak Economie Inleiding En wij gaan een chips onderzoek houden. Wij willen wat te weten komen over: hoe chips gemaakt wordt;

Nadere informatie

1. geschiedenis van de chips. 2. hoe het wordt gemaakt. 3. chips en gezondheid. 4. soorten chips. 5. weetjes en records.

1. geschiedenis van de chips. 2. hoe het wordt gemaakt. 3. chips en gezondheid. 4. soorten chips. 5. weetjes en records. Ik hou mijn spreekbeurt over chips. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik chips heel lekker vindt, en omdat ik er ook wel meer over wou weten. Ik heb 5 hoofdstukken: 1. geschiedenis van de chips. 2. hoe

Nadere informatie

Lay s in België. natural PAPRIKA BOLOGNESE PICKLES BARBECUE HAM BARBECUE MUSTARD Ketchup Bicky Crisp

Lay s in België. natural PAPRIKA BOLOGNESE PICKLES BARBECUE HAM BARBECUE MUSTARD Ketchup Bicky Crisp Zaventem 10 december 2012: Het Lay s assortiment is in de loop der jaren uitgebreid met Lay s SuperChips, Lay s Sensations, Lay s Sticks en Lay s Light naast de gewone chips. Ook The Oven from Lay s is

Nadere informatie

Zoete aardappelpuree met geitenkaas

Zoete aardappelpuree met geitenkaas Zoete aardappelpuree met geitenkaas Een aantal weken geleden ontving ik een super leuk pakket met geitenkaas van Bettinehoeve. Hierin zaten meerdere soorten geitenkaas voor mij om uit te proberen. Laat

Nadere informatie

Aziatische Gravad Lax

Aziatische Gravad Lax Tamarinde Ketchup Ingrediënten: 250ml Tamarinde paste 2 eetlepels vissaus 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels rijstazijn 2 eetlepels suiker 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 theelepels fijngesneden Jalapeno

Nadere informatie

Bezoek nu: www.eduboek.nl En download twee gratis e-boeken voor de kinderboekenweek voor de groepen 5-6 en de groepen 7-8

Bezoek nu: www.eduboek.nl En download twee gratis e-boeken voor de kinderboekenweek voor de groepen 5-6 en de groepen 7-8 Snoep groep 3 en 4 Dit is een uitgave van Eduboek ter ere van de Kinderboekenweek 2009. Bezoek nu: www.eduboek.nl En download twee gratis e-boeken voor de kinderboekenweek voor de groepen 5-6 en de groepen

Nadere informatie

Eet-en Drinkhuus Wij bereiden onze producten in 100% plantaardige oliën

Eet-en Drinkhuus Wij bereiden onze producten in 100% plantaardige oliën Eet-en Drinkhuus Wij bereiden onze producten in 100% plantaardige oliën Voorgerechten Klein Groot Salade naturel frisse salade* 3,70 5,00 Griekse salade frisse salade met feta en olijven* 6,20 7,70 Tonijnsalade

Nadere informatie

Energie Drink sensagram

Energie Drink sensagram Energie Drink sensagram Setting Bij deze test hebben we verschillende merken energie drink tegenover elkaar gezet en bekeken wat we het beste merk vonden. Deze test heb ik samen met mijn vriendin uitgevoerd.

Nadere informatie

Ambachtelijk oven broodje (Vers gebakken vloerbroodjes, wit of bruin belegd met) Gezond met Leerdammer kaas, ham,ei, tomaat,komkommer,rode ui 6,25

Ambachtelijk oven broodje (Vers gebakken vloerbroodjes, wit of bruin belegd met) Gezond met Leerdammer kaas, ham,ei, tomaat,komkommer,rode ui 6,25 Lunchkaart Soepen (Geserveerd met smakelijke crustini s uit de oven) Franse uien soep huisgemaakte uien soep met croutons 4,95 Toscaanse tomatensoep met fijne groenten en geh,balletjes 4,95 Bospaddestoelen

Nadere informatie

6 p.p. Borrelplank met chorizo twisters, geitenkaas met spekjasje, warme brie met honing, Spanakopita & bread en spread.

6 p.p. Borrelplank met chorizo twisters, geitenkaas met spekjasje, warme brie met honing, Spanakopita & bread en spread. Catering Combi s Combi prijzen vanaf 6 personen 1 Cheers 6 p.p. Borrelplank met chorizo twisters, geitenkaas met spekjasje, warme brie met honing, Spanakopita & bread en spread. 2 Asian Flavours Rendang,

Nadere informatie

Eet-en Drinkhuus t Hoge Zand

Eet-en Drinkhuus t Hoge Zand Eet-en Drinkhuus t Hoge Zand Alle onderstaande gerechten kunt u ook afhalen Wij bereiden onze producten in 100% plantaardige oliën Voorgerechten Groentesoep heldere bouillon met veel verse groente en rundergehaktballetjes

Nadere informatie

Menu. Ambachtelijk lekker eten! Brink 64b, 7411 BW Deventer Tel. 0570-672 023 www.otsien.nl. Like ons op Facebook en blijf op de hoogte.

Menu. Ambachtelijk lekker eten! Brink 64b, 7411 BW Deventer Tel. 0570-672 023 www.otsien.nl. Like ons op Facebook en blijf op de hoogte. Menu Ambachtelijk lekker eten! Like ons op Facebook en blijf op de hoogte. Brink 64b, 7411 BW Deventer Tel. 0570-672 023 www.otsien.nl Soepen Tomatensoep 4,50 Mosterdsoep 4,50 Romige champignonsoep 4,50

Nadere informatie

Salsa warm gekruid gehakt-cheddar-ui-kidneybonen-guacamole-tortilla chips-sla. Gerookte zalm 9.00

Salsa warm gekruid gehakt-cheddar-ui-kidneybonen-guacamole-tortilla chips-sla. Gerookte zalm 9.00 vanaf 11:00u. Clubhouse Sandwiches met tomatentapenade keuze uit wit of bruin oerbrood Salsa 8.50 warm gekruid gehakt-cheddar-ui-kidneybonen-guacamole-tortilla chips-sla Gerookte zalm 9.00 gerookte zalm-kappertjes-ei-ui-wasabi

Nadere informatie

MIXRECEPTENBOEK VERRIJK JE SNACKS EN INSPIREER JE GAST MET ONZE VERNIEUWDE SAUSSPECIALS!

MIXRECEPTENBOEK VERRIJK JE SNACKS EN INSPIREER JE GAST MET ONZE VERNIEUWDE SAUSSPECIALS! MIXRECEPTENBOEK & MATCH! VERRIJK JE SNACKS EN INSPIREER JE GAST MET ONZE VERNIEUWDE SAUSSPECIALS! MIX & MATCH! MET DE VERNIEUWDE GOUDA S GLORIE SPECIAALSAUZEN! Met de vier nieuwe speciaalsauzen van Gouda

Nadere informatie

Eatcounter de Drait. boerenpatat 7,50 Gebakken groentemix met spek en pindasaus. Bord patat 5,25 Rauwkost patat en saus naar keuze

Eatcounter de Drait. boerenpatat 7,50 Gebakken groentemix met spek en pindasaus. Bord patat 5,25 Rauwkost patat en saus naar keuze Schotels Schotels Bord patat 5,25 Rauwkost patat en saus naar keuze Patatje kapsalon 8,25 Patat shoarma kaas rauwkost en knoflooksaus kapsalon DÖner 9,25 Patat kipreepjes kaas rauwkost en knoflooksaus

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

ACAN EAT MENU KOUD. Diner ALL YOU CAN EAT. 1. Stokbrood. kruidenboter. 2. Carpaccio rol. Rol van dungesneden ossenhaas, pijnboompitten,

ACAN EAT MENU KOUD. Diner ALL YOU CAN EAT. 1. Stokbrood. kruidenboter. 2. Carpaccio rol. Rol van dungesneden ossenhaas, pijnboompitten, ACAN EAT MENU Diner ALL YOU CAN EAT KOUD 1. Stokbrood kruidenboter 2. Carpaccio rol Rol van dungesneden ossenhaas, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, rode ui, tomaat, komkommer, pesto dressing 3. Ardennerham

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Buffetten. Leekzicht natuurlijk beleven

Buffetten. Leekzicht natuurlijk beleven Buffetten. Buffet de Meid: 14,- p.p. - Gemarineerde beenhammetjes, heerlijk gegrild en overgoten met whisky en bruine suiker. - Gegratineerde aardappelen met verse room en kaas. - Huzaren salade gegarneerd

Nadere informatie

RECIPES. Rockin Smokey Salmon. What you need. How we do it JOESBBQSMOKERS.NL. zalmfilet op de huid 1-2 kg grof zeezout bruine suiker 3 tenen knoflook

RECIPES. Rockin Smokey Salmon. What you need. How we do it JOESBBQSMOKERS.NL. zalmfilet op de huid 1-2 kg grof zeezout bruine suiker 3 tenen knoflook Barbecue Rockin Smokey Salmon zalmfilet op de huid 1-2 kg grof zeezout bruine suiker 3 tenen knoflook Los 90 gram zeezout op in 2 liter water. Wanneer het zout is opgelost, pers dan de knoflook uit en

Nadere informatie

Vers, eerlijk, heerlijk!

Vers, eerlijk, heerlijk! Vers, eerlijk, heerlijk! Onze buffetten zijn ideaal voor; Huis / tuin feesten Overwerk of vergadering Feest / evenement Wij kunnen oa ook voor u verzorgen: Borden en bestek Statafels met witte strakke

Nadere informatie

The Green parrot. Menu

The Green parrot. Menu The Green parrot Menu Starters Voorgerechten Basket of Bread with Garlic sauce 5.00 Broodmandje met kruidenboter Brotkorb mit Kräutenbutter Chips n dip (kaassaus, quacamole of pico de gallo) 5.50 Mais

Nadere informatie

Eatcounter de Drait. Bord patat 4,25 Rauwkost patat en saus naar keuze. boerenpatat 6,50 Gebakken groentemix met spek en pindasaus

Eatcounter de Drait. Bord patat 4,25 Rauwkost patat en saus naar keuze. boerenpatat 6,50 Gebakken groentemix met spek en pindasaus Schotels Bord patat 4,25 Rauwkost patat en saus naar keuze Patatje kapsalon 7,50 Patat shoarma kaas rauwkost en knoflooksaus kapsalon DÖner 8,50 Patat shoarma kaas rauwkost en knoflooksaus shoarma schotel

Nadere informatie

Tel: 0182 387449 KVK: 24481552 Bank: 154075116 Btw: 8217.56.692.

Tel: 0182 387449 KVK: 24481552 Bank: 154075116 Btw: 8217.56.692. Receptie hapjes en bittergarnituur. Klassieke hapjes. Leverworst Gekookte worst Grillworst Rolletje ham met augurk Rolletje kip met filet american Rookvlees met een eitje Plakje rosbief Blokjes kaas Klassieke

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

Club Sandwich - 9,60 Kipfilet, kaas, tomaat, komkommer, ei, gebakken uitjes en huisgemaakte mayonaise

Club Sandwich - 9,60 Kipfilet, kaas, tomaat, komkommer, ei, gebakken uitjes en huisgemaakte mayonaise Lunch Sizzling Teriyaki Wrap with Tenderloin - 9,60 Wrap met een Oosterse tint: Braziliaanse ossenhaas met Teriyaki saus, sesam en verse kruiden geserveerd op een hete Sizzling plate! Carpaccio Wrap -

Nadere informatie

Aan de slag met DE BEERBIRD

Aan de slag met DE BEERBIRD Aan de slag met DE BEERBIRD Op de volgende pagina s vindt U diverse recepten en ideeën om een hele kip op verschillende manieren met De Beerbird te bereiden en zo tot het meest sappige & smaakvolle stukje

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Soepen. Salades / koude gerechten. Italiaanse pomodorisoep. Vissoep. Soep van de dag Wisselende dagverse soep 6,50

Soepen. Salades / koude gerechten. Italiaanse pomodorisoep. Vissoep. Soep van de dag Wisselende dagverse soep 6,50 Soepen Italiaanse pomodorisoep Mascarpone (vegetarisch) 6,50 Vissoep Goed gevulde vissoep 8,50 Soep van de dag Wisselende dagverse soep 6,50 Salades / koude gerechten Normaal Klein Salade van het huis

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa

Lekker stel + + Kleur & vorm. Schaapje Slaaaaa Over de Tong Bekijk voordat je begint deel 1 van de film. Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen.

Nadere informatie

MENUKAART Wilt u iets te drinken?

MENUKAART Wilt u iets te drinken? MENUKAART Wilt u iets te drinken? Warme Dranken Koffie 2,00 Thee 2,00 Cappuccino 2,20 Latte Machiato 2,20 Espresso 2,00 Warme chocolademelk 2,50 Met slagroom + 0,50 Koffie de luxe pakket+ 1,00 incl. 1

Nadere informatie

Since Gewoon lekker eten bij Buuf & Buuf PIZZERIA BUUF & BUUF HOOGSTRAAT BB BERLICUM

Since Gewoon lekker eten bij Buuf & Buuf PIZZERIA BUUF & BUUF HOOGSTRAAT BB BERLICUM Since 2013 Gewoon lekker eten bij Buuf & Buuf PIZZERIA BUUF & BUUF HOOGSTRAAT 67 5258 BB BERLICUM 073-503 60 75 BUUFENBUUF@LIVE.NL BEB18001-01 A4 Menukaart.indd 1 02-11-18 09:07 Koffie & Frisdrank ESPRESSO

Nadere informatie

De meest verkochte koude broodjes

De meest verkochte koude broodjes Catharinastraat 20, 7001 BZ Doetinchem, Tel: 0314-343579 Email: bestelling@joopsjunior.nl www.joopsjunior.nl De meest verkochte koude broodjes Joop s Broodje 3,70 Broodje belegd met beenham, ei en ravigotesaus.

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Laat u. trek.. verse schotels. rijkelijk. ambachtelijke. Italiaanse keuken.. Eatcounter de Drait. onweerstaanbaar.. onze.

Laat u. trek.. verse schotels. rijkelijk. ambachtelijke. Italiaanse keuken.. Eatcounter de Drait. onweerstaanbaar.. onze. Eatcounter de Drait. Laat u verwennen door onze ambachtelijke Italiaanse keuken.. onze rijkelijk belegde broodjes zijn echt onweerstaanbaar.. verse schotels voor de lekkerste trek.. Eems 16-9204 JX Drachten

Nadere informatie

Hapjes & Salades & Buffetten Albert & Aukje, keurslager

Hapjes & Salades & Buffetten Albert & Aukje, keurslager Hapjes & Salades & Buffetten Albert & Aukje, keurslager Feestje? NIEUW! Diverse soorten Hapjesschalen. De Smulplank Stel uw eigen Hapjesplank samen Div. soorten luxe salades Smulsteen NIEUW! De Hapjespan

Nadere informatie

Grinders. Tall Grinders

Grinders. Tall Grinders Fire up the grill! Foodkitchen heeft een eigentijds merk ontwikkeld, speciaal voor BBQ en Outdoor Cooking. Een assortiment gevuld met verschillende food items die het buiten koken niet alleen makkelijker,

Nadere informatie

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen

Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel met pompoen Gehakt aubergine ovenschotel Een lekkere ovenschotel, zoals een jachtschotel, heeft vaak een laagje van aardappelpuree.

Nadere informatie

Diner By Onsz vanaf 17:00 uur

Diner By Onsz vanaf 17:00 uur Diner By Onsz vanaf 17:00 uur Voorgerechten Broodplank huisgemaakt kruidenboter en tapanade, 4,75 Soepen Romige tomaten soep 5,50 Uiensoep 5,50 Wisselende Soep 5,50 Duo soep, keuze uit 2 soepen 5,50 Salades

Nadere informatie

0129 Roomijs expoblok 16 stuks à 120 ml. Roomijs met 3 heerlijke smaken: aardbei, vanille en chocolade met losse wafeltjes.

0129 Roomijs expoblok 16 stuks à 120 ml. Roomijs met 3 heerlijke smaken: aardbei, vanille en chocolade met losse wafeltjes. Folder 11-2014, acties geldig bij levering van 18-08-2014 t/m 16-09-2014 tekst naar lc: 0129 Roomijs expoblok 16 stuks à 120 ml Roomijs met 3 heerlijke smaken: aardbei, vanille en chocolade met losse wafeltjes.

Nadere informatie

menukaart exposief lekkere gerechten! RESERVEREN OF MEER INFORMATIE?

menukaart exposief lekkere gerechten! RESERVEREN OF MEER INFORMATIE? menukaart exposief lekkere gerechten! RESERVEREN OF MEER INFORMATIE? 06 24 46 33 93 INFO@VEELSTELEKKER.NL WWW.VEELSTELEKKER.NL 4 gangen assortiment 1 Totaal: 15,75 p/p Minimale reservering: 63 personen

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 7 Les 1 de maaltijd Het is eten. Het kan warm of koud zijn. de vis Het is een dier dat zwemt in het water. Er zijn veel soorten vissen. sommige soorten kun je eten.

Nadere informatie

15. eten moet je toch

15. eten moet je toch GRATIS voorproefje 15. eten moet je toch Uitnodigen Ik zal zorgen dat ik honger heb. Hou het eenvoudig, hoor! Ik eet alles. Ik ben niet zo n moeilijke eter. Maar verder eet ik alles! Je ziet me wel verschijnen.

Nadere informatie

Mapo Tofu. Kenmerken: kruidig, heet, geurig, zacht, vers.

Mapo Tofu. Kenmerken: kruidig, heet, geurig, zacht, vers. Mapo Tofu Ingrediënten: 500 gr. zachte tofu, 40 gr. half-om-half gehakt, 30 gr. knoflookstengels (suen sum), 40 gr. gehakte knoflook, 20 gr. gehakte gember. Sauzen: 30 gr. Lee Kum Kee Sichuan Toban Chilli

Nadere informatie

EXPERIENCE DESIGN LES 3 SENSAGRAM ODETTE JANSEN & SHANNA VAN NAMEN & WARREN KOCH & MIRIAM KNIJF & MARTIN BOON - CMD3B

EXPERIENCE DESIGN LES 3 SENSAGRAM ODETTE JANSEN & SHANNA VAN NAMEN & WARREN KOCH & MIRIAM KNIJF & MARTIN BOON - CMD3B EXPERIENCE DESIGN LES 3 SENSAGRAM ODETTE JANSEN & SHANNA VAN NAMEN & WARREN KOCH & MIRIAM KNIJF & MARTIN BOON - CMD3B HET PRODUCT CHOCOLA Wij hebben gekozen voor product chocola omdat hier veel verschillende

Nadere informatie

Lunch (te bestellen tot 17:00 uur)

Lunch (te bestellen tot 17:00 uur) Lunch (te bestellen tot 17:00 uur) Uitsmijter 7,00 2 sneetjes (wit of bruin) brood belegd met 2 gebakken spiegeleieren. Met een keuze uit ham/kaas/spek. Omelet 7,50 Met een keuze uit ham, kaas, champignons

Nadere informatie

Pasta Huismerk verslaat prijzige pasta

Pasta Huismerk verslaat prijzige pasta Tekst 1 Lees eerst de vragen in het boekje Examen VMBO-KB. Zoek daarna de antwoorden op in de hierna volgende tekst. Je hoeft de tekst dus niet eerst door te lezen. Let op: deze tekst bestaat uit vijf

Nadere informatie

Waarom zijn bananen krom?

Waarom zijn bananen krom? Alles wat kinderen willen weten over... eten! Mary-Jo de Leeuw Waarom zijn bananen krom? Maak eens waar je over doen lezen WIST JE DAT... Je voor het bereiden van 1 kilo kaas ongeveer 10 liter melk nodig

Nadere informatie

www.labrochette.nl info@labrochette.nl

www.labrochette.nl info@labrochette.nl La Brochette Hoofdstraat 123 7902 ED Hoogeveen Tel: 0528-235773 www.labrochette.nl info@labrochette.nl Onze feestelijke smaakmakers. All Inn buffet Het buffet bestaat onder andere uit: Rundvleessalade

Nadere informatie

Groente en fruit beoordeeld Naar de groenteboer, markt of supermarkt?

Groente en fruit beoordeeld Naar de groenteboer, markt of supermarkt? Groente en fruit beoordeeld Naar de groenteboer, markt of supermarkt? Waar moet je zijn voor de beste groente en het beste fruit en wat kosten die? De Consumentenbond nam in de maand maart steekproeven

Nadere informatie

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur.

Proeven doe je met je tong. Op je tong zitten allemaal smaakpapillen. Je herkent daardoor dat banaan zoet smaakt en citroen zuur. Over de Tong Op heel veel scholen ga ik smaakproeven doen. Ook op jullie school! En jullie kunnen me daarbij helpen door aan mijn experimenten mee te doen. Als goede proefpersonen willen jullie je natuurlijk

Nadere informatie

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty!

Gerechten. Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes. Keep it simple and make it tasty! Gerechten Ontbijt Lunch Diner - Tussendoortjes Keep it simple and make it tasty! Intro Voeding... Het blijft allemaal lastig en ingewikkeld. Door de grote variatie en vele keuzes die je in het voedingsadvies

Nadere informatie

Heerlijke pompoensoep met gebakken brood

Heerlijke pompoensoep met gebakken brood SOEPEN INHOUD SOEPEN Heerlijke pompoensoep met gebakken brood... 3 Heerlijke rundvlees of tomaten soep met croutons... 4 Kippige tomaten soep... 5 Maaltijd soep op z n Spaans... 6 Oud Hollandse erwtensoep...

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Spreekbeurt over ZOUT

Spreekbeurt over ZOUT Wat is zout? Zout zit in bijna alle voedingsmiddelen die we eten. Zelfs in die producten waarin je het helemaal niet verwacht, zoals zoete koeken en zoete drop. Zout geeft smaak aan het eten. En het zorgt

Nadere informatie

Buffet Paxx 24,00 Vanaf 25 personen

Buffet Paxx 24,00 Vanaf 25 personen Buffet Paxx 24,00 Diverse broodsoorten met boter, whiskysaus en aioli Gemarineerde olijven van Pomodori tomaten Carpaccio van rund met pesto en Parmezaanse kaas Teruel ham met pikant gemarineerde meloen

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Tosti s. snel, verrassend en gevarieerd. Machteld Smid

Tosti s. snel, verrassend en gevarieerd. Machteld Smid Tosti s snel, verrassend en gevarieerd Machteld Smid 2 De tosti heeft het! Op dit moment is de tosti echt hot, en dat betekent niet dat hij warm is, of pittig, nee het is in om tosti s te eten. Er wordt

Nadere informatie

Soepen in Hoes. Hoofdgerechten in Hoes. Voorgerechten in Hoes. Altijd afwisselend, altijd lekker! Biefstuk en Moetje 19,90

Soepen in Hoes. Hoofdgerechten in Hoes. Voorgerechten in Hoes. Altijd afwisselend, altijd lekker! Biefstuk en Moetje 19,90 menu van 't hoes Soepen in Hoes Hoofdgerechten in Hoes Pompoen en Zoete aardappel 4,90 Crème soep van pompoen met chips van zoete aardappel en crème fraîche. Biefstuk en Moetje 19,90 In boterjus gebakken

Nadere informatie

Salade met tonijnmousse

Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Salade met tonijnmousse Vis is altijd lekker en helemaal als het zo makkelijk en belangrijk, niet zo duur!, is als tonijn. Je kan er alle kanten mee op en

Nadere informatie

GIEL BEELEN door Catherine Keyl

GIEL BEELEN door Catherine Keyl door Catherine Keyl Giel Beelen werkt bij de radio. Bij radio 3 FM. Hij presenteert daar verschillende programma s. Verder is hij regelmatig te zien bij het tv-programma De wereld draait door. Eigenlijk

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Waarom maakt KOOK-OOK gebruik van biologisch vlees? Naast dat het dier een beter leven heeft gehad, is de samenstelling van biologisch vlees veel beter voor onze gezondheid. Biologisch

Nadere informatie

Omdat iedereen verwend mag worden... ... en u alleen het allerbeste verdient!

Omdat iedereen verwend mag worden... ... en u alleen het allerbeste verdient! Omdat iedereen verwend mag worden...... en u alleen het allerbeste verdient! Amuso bvba is een jong en dynamisch Belgisch-Nederlands bedrijf, opgericht in oktober 2009. Amuso bvba opereert vanuit de Belgisch-Nederlandse

Nadere informatie

Gezond 7,90. Warme beenham 8,90. Warm vlees 8,90. Zalm & Roomkaas 8,90. Pulled Pork 9,90. In plaats van baguette Walkorn of Italiaanse bol +/+ 0,80

Gezond 7,90. Warme beenham 8,90. Warm vlees 8,90. Zalm & Roomkaas 8,90. Pulled Pork 9,90. In plaats van baguette Walkorn of Italiaanse bol +/+ 0,80 Onze baguettes(barra's) Gezond 7,90 Baguette met ham, kaas, sla, ei, tomaat, augurk en een frisse dressing. Warme beenham 8,90 Baguette met gebakken beenham, champignons, ui en een honing - mosterddressing.

Nadere informatie

Proefjes. Divieny, groep 6

Proefjes. Divieny, groep 6 Proefjes Ik vond het heel leuk en de leukste was ruiken En ik hoop dat het ook leuk is als we de volgende keer weer gaan En die ik niet leuk vond was proeven want er waren een Die ik niet lekker vond en

Nadere informatie

Klassieke Broodjes. Omdat ze gewoon goed zijn! Sandwich. Broodje. Broodje Jonge Kaas 4,25 3,25. Broodje Oude Kaas 4,25 3,25

Klassieke Broodjes. Omdat ze gewoon goed zijn! Sandwich. Broodje. Broodje Jonge Kaas 4,25 3,25. Broodje Oude Kaas 4,25 3,25 Klassieke Broodjes Omdat ze gewoon goed zijn! Sandwich Grof gesneden plakken brood Broodje Ovenheerlijke verwenbroodjes Broodje Jonge Kaas 4,25 3,25 Broodje Oude Kaas 4,25 3,25 Broodje Schouderham 4,25

Nadere informatie

Lekker eten met minder zout

Lekker eten met minder zout Lekker eten met minder zout Inleiding In deze brochure vindt u informatie over hoe u het zoutgehalte in uw voeding kunt verminderen en toch lekker kunt blijven eten. Gemiddeld krijgen we per dag 9 gram

Nadere informatie

Aster. Afhalen. deze brochure is nog in bewerking. excuses voor het ongemak. U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten

Aster. Afhalen. deze brochure is nog in bewerking. excuses voor het ongemak. U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten Aster TACOS - TAPAS EN ANDERE GERECHTEN VERRASSEND LEKKER VOOR LUNCH EN DINER deze brochure is nog in bewerking excuses voor het ongemak U vind de oude afhaalkaart onder het tabblad menukaarten Afhalen

Nadere informatie

Ideeën voor gezonde tussendoortjes

Ideeën voor gezonde tussendoortjes Ideeën voor gezonde tussendoortjes Heb je ook regelmatig behoefte aan een tussendoortje. Nu je zover bent dat je een nieuw gezond eet- en leefpatroon hebt geïntegreerd, wil je ook gezonde tussendoortjes

Nadere informatie

Voorbereidende les Peperduur

Voorbereidende les Peperduur Voorbereidende les Peperduur op ontdekking in de Gouden Eeuw ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Lesactiviteit: Specerijen ruiken en

Nadere informatie

Lunch. Soep van de Dag 5.50 Dagelijks vers bereid door onze chef, geserveerd met brood. Oma's Uiensoep 4.95 Met knapperige kaascroutons

Lunch. Soep van de Dag 5.50 Dagelijks vers bereid door onze chef, geserveerd met brood. Oma's Uiensoep 4.95 Met knapperige kaascroutons Lunch Lunch warm (tot 17.00u) Ons biologisch boerenbrood is door de bakker ambachtelijk bereid en al onze groenten komen rechtstreeks uit het Westland! Wij hebben de volgende broodsoorten: Donker en licht

Nadere informatie

Barbecue Basic. 19,95 per persoon Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 12,- per kind

Barbecue Basic. 19,95 per persoon Kinderen van 0 t/m 3 jaar zijn gratis Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 12,- per kind Barbecue Basic Stokbrood met kruidenboter Huzarensalade Rauwkost Knoflooksaus Whiskeysaus Gekruide karbonade Procureurlapje Braadworst Speklap Hamburger 15,50 per persoon Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen

Nadere informatie

!!!!! Soepen Soep van de dag 4,50 Franse uiensoep met croutons 6,00 Verse kreeftensoep 9,00

!!!!! Soepen Soep van de dag 4,50 Franse uiensoep met croutons 6,00 Verse kreeftensoep 9,00 Soepen Soep van de dag 4,50 Franse uiensoep met croutons 6,00 Verse kreeftensoep 9,00 Salades Salade du chef 12,50 Salade met stukjes gebakken ossenhaas, ui, champignons en croutons Carpaccio salade 12,50

Nadere informatie

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621.

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621. Mijn soepen maak ik op basis van goede groentebouillonblokjes of -poeder altijd zonder gist (E621 ofwel MSG). Ik weet dat ik ook bouillon kan trekken van groenten maar omdat ik veel biologische groenten

Nadere informatie

B s. freaking delicious Street menu BURGERTIME: Beef. = 100% Graan gevoederd rundvlees. = Krokante gegrilde speltbroodjes. 1.

B s. freaking delicious Street menu BURGERTIME: Beef. = 100% Graan gevoederd rundvlees. = Krokante gegrilde speltbroodjes. 1. B s freaking delicious Street menu BURGERTIME: Beef = 100% Graan gevoederd rundvlees Burgers 1. Classic Burger Knapperige rucola, verse tomaat, gekaramelliseerde ui en smockey BBQ saus 2. Classic Burger

Nadere informatie

Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht.

Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht. Woordenschat blok 7 gr 4 Les:1 De aardappelpuree: gestampte aardappels met een beetje boter of melk. De banaan: een lange, beetje kromme gele vrucht. Om een banaan zit een schil. De bloemkool: een witte

Nadere informatie

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing;

Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; Salade met gebakken lams haas met Mediterrane dressing. Ingrediënten voor de dressing; 2,5 dl olijf olie. 1 fijn gesnipperde rode ui. 2 fijn gesneden teentjes knoflook. 1/2 blikje maïs korrels. lepel gehakte

Nadere informatie

Salade en voorgerechten

Salade en voorgerechten Menukaart Salade en voorgerechten Uiensoep Tomatensoep Franse uiensoep. 5,50 Carpaccio dunne plakjes ossenhaas met pijnboompitten, pesto, parmezaanse kaas en rucola. 8,50 Griekse salade met feta kaas.

Nadere informatie

5,60. Pannensoep Rijk gevulde tomatensoep met worst, spekjes en kip. Ossenstaart soep met een beetje madeira 5,80

5,60. Pannensoep Rijk gevulde tomatensoep met worst, spekjes en kip. Ossenstaart soep met een beetje madeira 5,80 Pannensoep Rijk gevulde tomatensoep met worst, spekjes en kip Ossenstaart soep met een beetje madeira 5,60 5,80 Dagsoep v.a. 5,20 Stokbroodje roomkaas pesto uit de oven 4,50 Stokbroodje kruidenboter* 4,50

Nadere informatie

DE ZUID-AFRIKAANSE BRAAI CATERING

DE ZUID-AFRIKAANSE BRAAI CATERING DE ZUID-AFRIKAANSE BRAAI CATERING Ontdek de authentieke Afrikaanse smaak van de Braai De scharrelslager Michel Welling Voorbaan 5-1271 RR Huizen Tel. 035-5253415 www.scharrelslagerij.com - info@scharrelslagerij.com

Nadere informatie

WAT ZIT ER IN MAYONAISE? VET LEKKER!

WAT ZIT ER IN MAYONAISE? VET LEKKER! TEST MAYONAISE WAT ZIT ER IN MAYONAISE? VET LEKKER! 36 CONSUMENTENGIDS MAART 2017 TEKST THOMAS CAMMELBEECK Friet is niet af zonder. Maar wat is de lekkerste? En ben je erg aan het zondigen, of is helemaal

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest!

De Nationale. Smaaktest Groep 5 t/m 8. Beste Smaakprins of Smaakprinses, Veel plezier met de Nationale Smaaktest! De Nationale Smaaktest 2009 Beste Smaakprins of Smaakprinses, Mag ik me even voorstellen? Ik ben kok Pierre Wind. Die kale, die drukke. Misschien ken je me wel van de televisie of de smaaktest van andere

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Natriumbeperkt dieet. Afdeling Diëtetiek

Natriumbeperkt dieet. Afdeling Diëtetiek Natriumbeperkt dieet Afdeling Diëtetiek Wat doet natrium in het lichaam? Een van de belangrijkste taken van natrium in het lichaam is het regelen van de vochtbalans. Natrium is een mineraal dat zowel in

Nadere informatie

Olijven. Olijven zwart naturel Stevige zwarte ontpitte olijf. Olijven "konings"naturel. Olijven Kalamata. Olijven konings baby naturel.

Olijven. Olijven zwart naturel Stevige zwarte ontpitte olijf. Olijven koningsnaturel. Olijven Kalamata. Olijven konings baby naturel. Olijven Olijven zwart naturel Stevige zwarte ontpitte olijf. 1100g 1/4 Gastro/80 6x1100g 100114 3000g 1/2 Gastro/80 3x3000g 102289 1100g Emmertje 6x1100g 102150 3000g Emmer 2x3000g 101928 130 g bakje 6x130g

Nadere informatie

TWIST DINER KAART. Thood Man Plaa 7.75 Lekkere viskoekjes op smaak gebracht met citroenblad, kouseband en rode kerrie

TWIST DINER KAART. Thood Man Plaa 7.75 Lekkere viskoekjes op smaak gebracht met citroenblad, kouseband en rode kerrie TWIST DINER KAART Romantisch menu (min 2 personen) Begin met een glaasje bubbels aan een heerlijke proeverij van verschillende Indiaase en Thaise gerechten 45,00 pp Soepen Tom Kha Kai * 7.50 Heerlijke

Nadere informatie

(3 eitjes op brood met ham en kaas en bolletje limburgse kow sjottel) Uitsmijter de Uitvlucht 9,95

(3 eitjes op brood met ham en kaas en bolletje limburgse kow sjottel) Uitsmijter de Uitvlucht 9,95 Wraps Wrap gevuld met rauwkost, vlees en saus Taco 4,50 Pikante Kipfilet 4,95 Kipfilet 4,95 Zalm/Kruidenkaas 5,50 Eiergerechten Omelet ham/kaas 6,95 (met stokbroodje of 2 sneeën brood) Omelet spek 6,95

Nadere informatie

Soepen. Soep van de dag 4,50 Franse uiensoep met croutons 6,00 Verse kreeftensoep 9,00. Salades. Scampi 12,50 Salade met gebakken garnalen en bacon

Soepen. Soep van de dag 4,50 Franse uiensoep met croutons 6,00 Verse kreeftensoep 9,00. Salades. Scampi 12,50 Salade met gebakken garnalen en bacon Soepen Soep van de dag 4,50 Franse uiensoep met croutons 6,00 Verse kreeftensoep 9,00 Salades Du chef 13,50 Salade met stukjes gebakken ossenhaas, ui, champignons en croutons Scampi 12,50 Salade met gebakken

Nadere informatie

Geachte Gast, Wij wensen U een aangenaam verblijf en een smakelijke maaltijd in ons restaurant. Erwin & Nicole Daemen en medewerkers.

Geachte Gast, Wij wensen U een aangenaam verblijf en een smakelijke maaltijd in ons restaurant. Erwin & Nicole Daemen en medewerkers. Geachte Gast, Welkom in Restaurant " Gouden Leeuw ". Al meer dan 40 jaar is het ons een genoegen U in een gezellige, ongedwongen ambiance te mogen verwennen. Ons streven naar een "eerlijk" product in een

Nadere informatie

TAPAS & BITES. Tosti kaas 3,00 Tosti ham/kaas 3,50 Brabants worstenbroodje 3,00

TAPAS & BITES. Tosti kaas 3,00 Tosti ham/kaas 3,50 Brabants worstenbroodje 3,00 TAPAS & BITES Tosti kaas 3,00 Tosti ham/kaas 3,50 Brabants worstenbroodje 3,00 Portie gemarineerde olijven 3,75 Groene en zwarte olijven in huisgemaakte marinade Bitterballen 4,00 10 stuks met mosterd

Nadere informatie

Prijslijst - Satislife Gegenereerd op Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend

Prijslijst - Satislife Gegenereerd op Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend lijst - Satislife Gegenereerd op 25-01-2013 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend Balansdag Balansdag 1 10.95 Balansdag 2 10.95 Boeken Boek "Afvallen met het eiwitdieet" 18.95 Brood en toast

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

gerechtjes om je smaak papillen te kietelen uienringen in bierbeslag vegetarische loempia scampi in filodeeg gemengde olijven calamaris

gerechtjes om je smaak papillen te kietelen uienringen in bierbeslag vegetarische loempia scampi in filodeeg gemengde olijven calamaris gins, cocktails the lab & dining gerechtjes om je smaak papillen te kietelen 4,75 uienringen in bierbeslag vegetarische loempia scampi in filodeeg gemengde olijven calamaris tortilla chips met gesmolten

Nadere informatie

VOOR KINDEREN EN OUDERS

VOOR KINDEREN EN OUDERS KOKENMET VOOR KINDEREN EN OUDERS 40 RECEPTEN STAP-VOOR-STAP SHANE KLUIVERT www.kosmosuitgevers.nl Eerste druk, maart 2018 2018 Kosmos Uitgevers, Utrecht/Antwerpen, onderdeel van VBK media Concept en realisatie:

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

EMILY VAN RHEENEN GEMAAKT VOOR STUDENTEN, DOOR STUDENTEN

EMILY VAN RHEENEN GEMAAKT VOOR STUDENTEN, DOOR STUDENTEN DE STUDENTEN CHEF EMILY VAN RHEENEN GEMAAKT VOOR STUDENTEN, DOOR STUDENTEN CULINAIR KARAKTER Beste aankomende student, groentje, feut, sjaars, freshman, Bij studeren hoort een ander leefritme. Waar je

Nadere informatie