Notulen ALV 18 oktober 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen ALV 18 oktober 2009"

Transcriptie

1 Notulen ALV 18 oktober 2009 Afgemeld: Ben van Kan, Bart Peeters, Gerrit Knijff, Michiel Gerards, Andre Lameris, Roel van Dooremaal 1. Welkom en opening. Jeep opent de vergadering en heet iedereen welkom. 2. Notulen ALV oktober 2008, ter vaststelling. Bladzijde 4: het administratiepakket is aangeschaft en ingevoerd. De samensmelting van de PR/Redactie en Website is gebeurd. De notulen zijn vastgesteld. 3. Mededelingen en correspondentie met betrekking tot deze vergadering. Het bestuur vraagt of zij een onderzoek mogen starten naar een eventuele samenwerking met de NsKiV. De leden hebben geen bezwaar. Het bestuur mag een onderzoek starten. Er zijn geen vragen. 4. Financieel- en algemeen jaarverslag: - financieel jaarverslag verenigingsjaar We zijn het tweede jaar ingegaan zonder donatie. Er was een tekort begoot van 4200,00. Dit stond nog op de rekening. Uiteindelijk viel de begroting tegen, doordat De Wolfskamer meer rekende voor de baanhuur. Echter is het nog steeds een schappelijke prijs voor de baan. Hierdoor viel de winst bij het Skiën Nederland tegen. De kinderreis is boekhoudkundig wat anders gelopen. De kinderreis wordt wel degelijk gesponsord. De sponsoren geven het geld direct aan de SGW. Deze sponsoring is niet terug te vinden in het financieel jaarverslag van de VGW. Jack Koster: is het niet handig om de jaarrekening van de VGW samen met die van de SGW te publiceren? Antwoord: De VGW legt het verzoek neer bij de SGW. - verslag kascontrolecommissie. De kascommissie heeft de financiële administratie gecontroleerd en zij adviseren de leden de begroting goed te keuren. De voorzitter vraagt de leden om de penningmeester te dechargeren. De leden keuren dit goed. De penningmeester bedankt de leden van de kascommissie.volgend jaar nemen plaats in de kascommissie Fred den Hertog en Bert ten Kate. - jaarrekening, ter vaststelling. - begroting , ter vaststelling: Volgend jaar op de Supportbeurs zijn er meer kosten. Volgend jaar voorzien we een tekort. Het bestuur heeft ervoor gekozen om de prijzen van de reizen niet te verhogen i.v.m. de recessie. Volgend jaar gaan de prijzen weer iets omhoog. Jack Koster: Hoe herstellen we het eigen vermogen? Antwoord Hans: Na de donatie van de SGW komen we weer terug op het eigen vermogen. Pieter Boon: Staan we met een eigen stand of delen we de stand op de Supportbeurs i.v.m. de kosten? Antwoord: We delen de stand met SSO net als de vorige keer. De Zeeuwen staan tegenover ons. De begroting is hierbij vastgesteld.

2 - Algemeen jaarverslag: Het is een mooi jaar geweest voor de VGW. De pilot van de jongerenreis is een succes geweest. De reis gaat verder ontwikkeld worden. Door de grote van de VGW wordt er een groot beroep gedaan op de vrijwilligers. De verwachting is, dat we in de toekomst meer gaan samenwerken met andere verenigingen. Hierdoor zou de druk van onze vrijwilligers wat kunnen afnemen. Skiën Nederland loopt goed en alle cursussen zitten vol. De skiclinics voor de krukkenskiërs worden goed bezocht. De reizen, die de VGW organiseert zijn een succes. Sandra Titulaer: Krukkenskiën is in Huizen lastig. Voor andere staande skiërs is het in Huizen wel mogelijk. Dit stukje passen we nog aan in het jaarverslag. 5. Bestuursverkiezing: Er treden geen bestuursleden af. Rob Reijmers wordt voorgedragen door het bestuur. Er zijn geen bezwaren en Rob Reijmers treedt toe tot het bestuur van de VGW. 6. Huishoudelijk reglement. Het bestuur heeft de op- en aanmerkingen meegenomen en ingevoerd. De nieuwe commissie Website/Pr./Redactie wordt opgenomen in het huishoudelijk reglement (8.5). Toegevoegd gaat worden de commissie Locaties. Deze gaat onderzoek verrichten naar nieuwe locaties. Dit is o.a. nodig voor de jongerenreis. In deze commissie zitten Francien de Rijk en Lucy Spee. De leden van de ALV gaan akkoord met het voorstel. Het huishoudelijk reglement is een dynamisch document, waarin uitgelegd wordt hoe de spelegels binnen de VGW zijn. Rini van der Schaaf: graag het leeftijdsverhaal bij de reizen wat flexibeler maken, zodat er nog wat uitzonderingen kunnen zijn. Eef Verhoeven: Staande reis is in eerste instantie bedoeld voor de staande/aangepaste skiërs. Hij zou graag zien, dat de voorrang wordt gegeven aan deze groep, eventueel aangevuld door gevorderde zitskiërs. 5.2.(?) Deelname aan de reis. De regel, die opgesteld is voor de zittende reis, zou een basis moeten zijn voor alle reizen. Het basisprincipe voor deelname aan de reis gaat naar 5.2 (?) bovenaan. * is 5.2 correct Jack Koster: is er een alinea in het huishoudelijk reglement, waarin staat dat het bestuur een beslissing neemt als het huishoudelijk reglement er niet in voorziet? Antwoord: Nog niet, maar het is een zinvolle opmerking. Sandra Titulaer: (blz. 5) De uitwerking van het medische gebeuren hoeft wat haar betreft niet. Ze geeft alle informatie door aan de desbetreffende reisleiders. Rini van der Schaaf: De jongerenreis heeft net als andere reizen het karakter van een ADL zelfstandige reis. Rini ziet graag dat er wordt opgenomen dat de ADL zelfstandigheid op de piste, in overleg met de reisleider, eventueel eenvoudige hulp kan worden geboden. Verder is het ADL verhaal duidelijk. Rini van der Schaaf: Bij het leerlingdossier ziet hij graag, dat er een maximum wordt gesteld van 5 jaar na actieve deelname.

3 Pieter Boon: Overstap van bi-unique naar zitski. Graag de vermelding, dat de cursist hiermee instemt. Sylvia Nieuwenhuis: Het dossier van de begeleiders is niet van toepassing, omdat dossiervorming tot tunnelvisie zou kunnen leiden. Het is een subjectief gebeuren en dynamisch van karakter. De begeleidercommissie heeft de e- mailadressen en het secretariaat de naam, adressen en gegevens. De zin van dossiervorming wordt eruit gehaald. Jack Koster: Wat is de status van het huishoudelijk reglement en wie stelt dit vast? Antwoord: De leden van de VGW stellen het huishoudelijk reglement vast, dit staat in de statuten. Aanvullend: Zet volgend jaar in mei het concept van het huishoudelijk reglement op de site en laat de leden hierop reageren. Zo kunnen op tijd de veranderingen worden toegevoegd en zou het volgende jaar op de ALV als hamerstuk kunnen worden meegenomen. Afspraak: in mei komt het concept van het huishoudelijk reglement op de site met de vraag aan de leden of zij nog aanvullende opmerkingen hebben. 7. Verslag commissies. Begeleidercommissie: Activiteiten - opleiden nieuwe begeleiders VGW in Huizen - opleiden begeleiders van Mauritsgroep t.b.v. jubileumreis - organiseren begeleiderdag Elektrum - overleg met reisleiders betreffende indeling begeleiders - evaluatie en begeleiding nieuwe begeleiders tijdens reizen, jongerenreis achteraf geëvalueerd - doorspelen van evaluatiepunten aan betreffende personen of commissies - bijdrage aan opzet samenwerking andere skiverenigingen - inzet t.b.v. eventuele certificering in samenwerking met NSkiV - bijhouden bestand begeleiders en inschrijvingen, inwerken in het nieuwe systeem hiervoor - hulp bieden bij het zoeken van begeleiders voor verschillende activiteiten - voorbereiden nieuwe opleidingsseizoen. Jaarplan begeleidercommissie Activiteiten - bijstellen opleidingsplan n.a.v. evaluatiepunten - opleiding nieuwe begeleiders - checken verbeterpunten die doorgegeven zijn aan anderen, o.a. ten aanzien van verminderen belasting - voortzetten proces certificering van begeleiders i.s.m. de NskiV - inschrijvingen voor de reizen bespreken met reisleiders en hulp bij crew samenstelling - het zoeken van opvolging, zodat we over niet al te lange tijd het stokje kunnen gaan overgeven. Opzet is om een periode samen te draaien om overdracht zo soepel mogelijk te laten lopen. De commissie is op zoek naar mensen, die de commissie gaan ondersteunen. Te denken valt aan onderdelen van de activiteiten (begeleidersdag, opleiding etc.).

4 PR.commissie: De pr. bezoekt evenementen, beurzen etc., maar maakt daar wel een selectie in, omdat uit de praktijk blijkt dat de VGW er weinig nieuwe leden aan overhoudt. Vooral in januari zijn er beurzen, deze zijn geënt op zomeractiviteiten. De pr. organiseert ook de open dagen. Omdat de pr. te weinig mensen en tijd heeft om de revalidatiecentra te bezoeken heeft Roel van Dooremaal aangeboden om deze centra voor zijn rekening te nemen. We verwachten volgend jaar door de Supportbeurs meer leden te krijgen. Om aan de uitnodigingen van beurzen etc. die in het belang zijn van de Vereniging deel te nemen en ver buiten de regio van de pr. leden liggen, zou de pr.commissie graag meerdere vrijwilligers willen oproepen hen te assisteren. Uiteraard verzorgt de pr. gevraagde informatie. Pieter Boon biedt zich aan om de beurzen in zijn regio voor zijn rekening te nemen. Redactie/Websitecommissie: De samenwerking tussen de verschillende mensen loopt goed en er is een vervanging van de Snowexpress. Deze Sneeuwvlok valt twee keer per jaar bij de leden van de VGW op de mat. Verder is er twee keer per jaar een digitale versie van de Sneeuwvlok op onze website te vinden. Er is ook een Nieuwsbrief op de website, waar men zich voor in kan schrijven. Materiaalcommissie: Er is dit jaar veel onderhoud aan het materiaal gebeurd. Het meeste materiaal is nu in goede staat. Het poedercoaten van de bi-unique s is wel gebeurd, maar heeft geen voorrang in het onderhoud. Er is veel nieuw materiaal aangeschaft. Er zijn nieuwe shorties aangeschaft, alleen voor de sneeuw, met veiligheidsbindingen. Verder komen er dekjes voor de monoski. De krukkenskietjes zijn uitgerust met een quick- releasesysteem, zodat er op de piste eenvoudig een aanpassing gedaan kan worden. Bij Tessier is er nieuw materiaal aangeschaft (uni-ski, dual-ski en ski-kart) Binnenkort is er een training van de ski-kart. Dit, omdat de verwachtingen toch erg hoog waren. Er is voldoende reserve materiaal dat goed is opgeborgen. De commissie bestaande uit 9 mensen komt ongeveer 1 keer per maand bij elkaar. De pasdagen worden ondersteund door losse medewerkers. De opslag bij Welzorg is prima evenals de samenwerking. De verwachting, dat we daar ons materiaal kunnen blijven opslaan, is positief ook al staat het niet zwart op wit. De tijdsdruk door de planning van de reizen was dit jaar wel groot. De materiaalcommissie bedankt het bestuur voor de goede samenwerking. Dankzij de Stichting konden zij veel nieuw materiaal aanschaffen.

5 Klachtencommissie: Er zijn dit jaar geen klachten binnen gekomen. Skilerarencommissie: De reizen en lessen in Nederland zijn bemand door gecertificeerde leraren. Dit jaar zijn er nog eens drie extra mensen geslaagd voor het examen skileraar in Oostenrijk. De commissie is bezig om samen met de NsKiV te kijken of de certificering van leraren ook in Nederland kan plaatsvinden. Op deze manier kan je in Oostenrijk aantonen, dat je een officieel diploma hebt als skileraar. In deze onderzoeksfase doen ook andere verenigingen mee.uit de gesprekken blijkt, dat er veel verschillen zijn tussen de verenigingen. Jongeren+ reis: De reisleider is op zoek naar een nieuwe locatie. De commissie locatie gaat hiermee verder. Clinics voor krukkenski s: Afgelopen jaar was de deelname voldoende. Revalidatie arts: Complimenten voor de ontwikkeling van de digitale formulieren. Alle informatiestroom, loopt nu goed. 8. Toelichting bestuur SGW over haar jaarverslag. De verslagen worden uitgedeeld. Er is veel binnengekomen door Nick Simmonds ( ,00) Het is een goed jaar geweest. Er is aan sponsoring en materialen ca ,00 binnengekomen. De SGW heeft een gezonde positie als je kijkt naar drie jaar geleden. Zelfs de afschrijvingskosten kunnen we tot lasten laten komen van de kas. De SGW ziet toch wel een aantal risicofactoren. Dit jaar hebben ze toch even stil gestaan om naar de toekomst te kijken. De organisatie is best overweldigend. Er kan gesproken worden van een grote druk op een beperkt aantal mensen. Er wordt voldoende gesponsord, echter er zit wel een oormerk van deze sponsorgelden aan. Het materiaal is helemaal op orde. Het risico ligt bij de opslag van het materiaal. Er is geen contract met Welzorg. De SGW heeft een ANBI keurmerk. Hierdoor is het belastingtechnisch aantrekkelijk om te sponsoren. Dit gaat in 2010 veranderen. Het ANBI keurmerk was/ is voor het algemeen nut. Volgens de wetgeving, die in 2010 van kracht wordt, zijn verenigingen niet meer van algemeen nut. Hierdoor zou de sponsoring van de SGW in gevaar kunnen komen. De wetgeving is nog niet helder voor Op dit moment kan de SGW niet meer aan de regelgeving voldoen van de ANBI. In samenwerking met de VGW gaat de SGW hiermee actief aan de slag. Samen met VGW een idee maken voor de toekomst. Jack Koster: Is er een kascontrole bij de SGW? Antwoord: Formeel is er geen kascommissie in de SGW. Het bestuur van de SGW neemt dit mee naar haar volgende vergadering. Daarnaast bespreekt de SGW dit verslag door met de VGW. De materiaalcommissie bedankt de SGW voor de prettige samenwerking. Dit is wederzijds. De leden complimenteren de SGW voor het mooie jaarverslag.

6 9. Voorstel van het bestuur voor benoeming van Eef Mokkink tot erelid van de Vereniging. Dit voorstel wordt aangenomen. Eef bedankt het bestuur voor de samenwerking. Ook de samenwerking met de docenten was prettig. Hij heeft in de jaren dat hij actief was bij de VGW heel veel mooie nieuwe mensen ontmoet. Zijn opvolger wenst hij veel succes. 10. Blijk van waardering. Alle actieve leden van de VGW krijgen namens het bestuur een speldje uitgereikt. Het bestuur bedankt hen voor hun inzet en toewijding aan de VGW. 11. Rondvraag. Jos Alblas: Snowworld Zoetermeer is van plan om een vierde baan te maken. Er is nu een inspraakronde. Het zou misschien handig zijn om als VGW daarbij aan te sluiten. Antwoord: Het JCF zou de contacten met Zoetermeer onderhouden. Kennelijk loopt dit wat achter. Rob gaat hier achteraan om te kijken, welke status dit nu heeft. Hugo van Asch: Op dit moment wordt er alleen les gegeven op de reizen. Is het misschien mogelijk om met een groep uitgeleste mensen meer het gebied in te gaan? Antwoord: het bestuur is bezig met een nieuwe ontwikkeling om eventueel hier gehoor aan te geven Dit in samenspraak met de reisleiders. Ad de Kraker. Had dit jaar al aangeven om deze vraag op het inschrijfformulier op te nemen. Deze vraag is niet op het inschrijfformulier opgenomen. Antwoord. Op dit moment is het bestuur bezig met de ontwikkeling van deze vraag. Het bestuur kan nog niet goed schatten wat de consequenties zijn van deze stap. Rob geeft aan, dat de uiteindelijke verantwoordelijkheid hierin moet worden meegenomen. Misschien in het volgende skiseizoen? Rini van der Schaaf: Hoe zit het met de aansprakelijkheid van de fungroep? Antwoord: Hans geeft aan, dat iedereen die iets doet namens de VGW is verzekerd. Dit moet wel per situatie goed worden bekeken. Een van de skileraren gaat bij de komende reis goed bekijken hoe de fungroep en de verantwoordelijkheden hierin zijn afgedekt. Pieter Boon: Heeft nog een aantal dvd s van de afgelopen Maria Alm reis. Wie wil er nog een hebben? 12. Sluiting.

7 1 Correspondentie met betrekking tot deze vergadering moet uiterlijk 1 week voor deze vergadering bij het secretariaat aanwezig zijn.

Concept notulen ALV 3 oktober 2010

Concept notulen ALV 3 oktober 2010 Concept notulen ALV 3 oktober 2010 Aanwezig 22 leden. Er hebben zich 20 leden afgemeld bij het secretariaat. Afwezig van het bestuur: Rob en Romy konden allebei niet aanwezig zijn i.v.m. privé omstandigheden

Nadere informatie

Concept notulen ALV 30 september 2012. 3. Mededelingen en correspondentie Geen mededelingen en correspondentie.

Concept notulen ALV 30 september 2012. 3. Mededelingen en correspondentie Geen mededelingen en correspondentie. Concept notulen ALV 30 september 2012 Afwezig: Er hebben zich 8 leden afgemeld voor de ALV. 1. Opening: Jeep opent de vergadering om 14.05 uur en stelt de agenda vast. 2. Concept notulen ALV 2011 Op bladzijde

Nadere informatie

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni Vereniging van Gehandicapte Wintersporters Jaarverslag 2014-2015 Van 1 juli tot en met 30 juni Algemeen Jaarverslag Financieel Jaarverslag A. Balans B. Winst- en Verliesrekening C. Begroting 2015-2016

Nadere informatie

Plan van Aanpak Commissie skileraren

Plan van Aanpak Commissie skileraren Plan van Aanpak Commissie skileraren (september 2015) Inleiding. Met dit plan van aanpak willen wij voor zowel de leden, de diverse commissies binnen de VGW als het bestuur inzicht geven in de doelstelling

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 2 oktober 2005

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 2 oktober 2005 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 2 oktober 2005 Aanwezig: 29 leden 1. Welkom en opening Jeep ter Heide opent om 12.10 uur de vergadering. Er wordt 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Rob

Nadere informatie

van de leden 30 personen Jeep ter Heide, Britta Bouma, Anneke v.d. Berg, Rob Reijmers en Pieter Hanegraaf, Luc Flamand

van de leden 30 personen Jeep ter Heide, Britta Bouma, Anneke v.d. Berg, Rob Reijmers en Pieter Hanegraaf, Luc Flamand Concept notulen Algemene Ledenvergadering 2013 van de Vereniging Gehandicapte Wintersporters welke werd gehouden op 10 november 2013. Plaats: gebouw KLPD, Driebergen. Aanvang: 13.00 uur Aanwezig: Aanwezig

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging van Gehandicapte Wintersporters 2008/09

Jaarverslag Vereniging van Gehandicapte Wintersporters 2008/09 Jaarverslag Vereniging van Gehandicapte Wintersporters 2008/09 Algemeen Jaarverslag Het verenigingsjaar 2008/09 was een gedenkwaardig jaar. Naast de reizen die inmiddels traditiegetrouw worden georganiseerd,

Nadere informatie

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni Vereniging van Gehandicapte Wintersporters Jaarverslag 2015-2016 Van 1 juli tot en met 30 juni Algemeen Jaarverslag Financieel Jaarverslag A. Balans B. Winst- en Verliesrekening C. Begroting 2016-2017

Nadere informatie

BELEIDSPLAN ( )

BELEIDSPLAN ( ) BELEIDSPLAN (2012-2015) Beleidsplan Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) Stichting van Gehandicapte Wintersporters (SGW) 1. Inleiding De VGW is 30 jaar geleden opgericht als sportvereniging

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering VGW d.d. 1 oktober 2006

Notulen Algemene Ledenvergadering VGW d.d. 1 oktober 2006 Notulen Algemene Ledenvergadering VGW d.d. 1 oktober 2006 Er waren 30 leden aanwezig, zie presentielijst. Er waren 4 afmeldingen. 1. Opening Algemene Leden Vergadering Voorzitter Jeep ter Heide heet alle

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging van Gehandicapte Wintersporters 2009/10

Jaarverslag Vereniging van Gehandicapte Wintersporters 2009/10 Jaarverslag Vereniging van Gehandicapte Wintersporters 2009/10 Algemeen Jaarverslag Het verenigingsjaar 2009/10 was een jaar met twee gezichten. Aan de ene kant was er opnieuw sprake van een bruisend verenigingsjaar,

Nadere informatie

Jaarverslag Vereniging van gehandicapte Wintersporters 2010/11

Jaarverslag Vereniging van gehandicapte Wintersporters 2010/11 Jaarverslag Vereniging van gehandicapte Wintersporters 2010/11 Algemeen Jaarverslag Het verenigingsjaar 2010/11 zit er weer op. Gezien de deelnemersaantallen, een jaar waarin de verschillende activiteiten

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni Vereniging van Gehandicapte Wintersporters Jaarverslag 2016-2017 Van 1 juli tot en met 30 juni Algemeen Jaarverslag Financieel Jaarverslag A. Balans B. Winst- en Verliesrekening C. Begroting 2017-2018

Nadere informatie

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) Beleidsplan 2015-2018. Het huis op orde brengen na een periode van groei!

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) Beleidsplan 2015-2018. Het huis op orde brengen na een periode van groei! Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) Beleidsplan 2015-2018 Het huis op orde brengen na een periode van groei! Leiden 20 september 2015 Inleiding De Vereniging van Gehandicapte Wintersporters

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen Ski-Uniek leert en laat je skiën met je lichamelijke beperking

Jaarverslag seizoen Ski-Uniek leert en laat je skiën met je lichamelijke beperking seizoen 2016-2017 Ski-Uniek leert en laat je skiën met je lichamelijke beperking 1 stichting Ski-Uniek2016-2017 Voorwoord Het afgelopen jaar zijn we al weer voor de tweede keer met onze wintersportreis

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OKTOBER 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OKTOBER 2012 Stichting Wintersport Gehandicapten T.a.v. Dhr. L.J.A. Brosens Benraatshoef 104 4941 TE Raamsdonksveer Tel. 06-50734188 (na 17.00uur) E-mail: secretariaat@swg-nederland.nl Website: www.swg-nederland.nl

Nadere informatie

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015

Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Verslag (bijzondere) Algemene Ledenvergadering v.v. WODAN van 30 maart 2015 Dagelijks bestuur Karel Evers John Martens (afwezig) Commissieleden Mirjam Frijters Jan de Koning Geert van Almen Functie Voorzitter

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening 2008 / Hoorn, 21 september Dit rapport heeft 25 pagina s

Rapport inzake jaarrekening 2008 / Hoorn, 21 september Dit rapport heeft 25 pagina s Rapport inzake jaarrekening 2008 / 2009 Hoorn, 21 september 2009 Dit rapport heeft 25 pagina s Inhoudsopgave 1. Bericht van de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) 3 2. Bestuursverslag 4 Algemene

Nadere informatie

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni Vereniging van Gehandicapte Wintersporters Jaarverslag 2012-2013 Van 1 juli tot en met 30 juni 1) Algemeen Jaarverslag 2) Financieel Jaarverslag A. Winst- en Verliesrekening B. Balans C. Begroting 2013-2014

Nadere informatie

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni

Vereniging van Gehandicapte Wintersporters. Jaarverslag Van 1 juli tot en met 30 juni Vereniging van Gehandicapte Wintersporters Jaarverslag 2017-2018 Van 1 juli tot en met 30 juni Algemeen Jaarverslag Financieel Jaarverslag A. Balans B. Winst- en Verliesrekening C. Begroting 2018-2019

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen Ski-Uniek leert en laat je skiën met je lichamelijke beperking

Jaarverslag seizoen Ski-Uniek leert en laat je skiën met je lichamelijke beperking seizoen 2015-2016 Ski-Uniek leert en laat je skiën met je lichamelijke beperking 1 Voorwoord Het afgelopen jaar was voor Ski-Uniek een bijzonder en spannend jaar. Er was al een lang gekoesterde wens om

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012

Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012 Notulen jaarlijkse ALGEMENE LEDEN VERGADERING TCO van 17 januari 2012 Aantal leden aanwezig: 32 (waarvan 9 bestuursleden) Berichten van verhindering : 5 (Yvonne Koks, Arie de Zeeuw, Jan Roberts, Jolanda

Nadere informatie

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER

Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Ledennotulen Bestuursvergadering 15 5 februari 2015 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13:30 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Kim Schuurman, Manon Verheijen,

Nadere informatie

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht.

Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering Dartvereniging Marktzicht. Notule Bijzondere Algemene ledenvergadering 05-03-2010 Dartvereniging Marktzicht. De voorzitter opent de vergadering heet een ieder welkom en vraagt de aanwezige de presentielijst te tekenen. 2. Deponering

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer

plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer ALV notulen 19-04-2017 Notulist Joris Kaaks Start: 20.15 Baan 7 de Lockhorst 1. opening 2. vaststelling notulen plek notulen niet bekend bij leden, beter aangeven volgende keer 3. mededelingen Afscheid

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen seizoen 2014-2015 1 stichting Ski-Uniek2014-2015 Voorwoord Het tweede jaar van Ski-Uniek was een fantastisch jaar! We hebben weer volle lessen gat en zijn met een zeer grote groep naar het Lachtall in

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel

Concept - NOTULEN. Donderdag 28 februari 2019, aanvang uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Concept - NOTULEN 24 ste ALGEMENE LEDENVERGADERING VERENIGING VAN PENSHONADO S Donderdag 28 februari 2019, aanvang 19.30 uur Koetshuis, Avila Beach Hotel Aanwezig: 24 leden volgens de presentielijst Bestuur:

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Locatie: Turnhal TurnAround, 1 e straat 52 Afwezig met afmelding: Lisanne Krul, Rob van Hellemond, Chantal Beekman, Tine Noordman, Rina Oudenaarde,

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken

Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en Omstreken Aanwezig: 43 leden. Notulen 79 ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering Scheidsrechtersvereniging, 13 april 2015 Genodigden: VCN, COVS Oost, Servicegebied Midden en zustervereniging COVS Winterswijk e.o.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk.

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk. EHBO Vereniging St Camillus Vogelenzang - De Zilk Datum: 3 februari 2014 Blad 1 van 4 1 Opening; De voorzitter Marien van den Oever heet een ieder welkom in de vernieuwde Duinpan Buiten de aanwezigheid

Nadere informatie

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld.

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag vergadering : Datum : 30 mei 2013 Tijd : 13.30 uur Algemene Ledenvergadering (ALV) Locatie : Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag Kenmerk : V-13-59 Notulist : Amber Cornelissen 1. Opening en mededelingen

Nadere informatie

CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017

CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017 CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017 Aanwezig waren 28 leden (inclusief bestuursleden) zie originele presentielijst in archief). Van 5 leden kwam bericht van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018

Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018 Verslag Algemene Ledenvergadering 14 maart 2018 Locatie: Aanwezig: Kaap Hoorn, Kaapse Baan 1, Haren zie presentielijst (bijlage) 1. Opening. De voorzitter Jan Wijbenga opent de vergadering. Afzeggingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VINTRES (zoals vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei 2016) AFDELING 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement is vastgesteld met inachtneming van het in

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 1) De Dutch Foot and Ankle Society is de werkgroep Voet en Enkel van de Nederlandsche Orthopaedische Vereniging 2) Het dagelijks

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

WELKOM OP DE ALGEMENE JAARVERGADERING. periode 1 oktober september 2016

WELKOM OP DE ALGEMENE JAARVERGADERING. periode 1 oktober september 2016 WELKOM OP DE ALGEMENE JAARVERGADERING periode 1 oktober 2015 30 september 2016 opening & woord van welkom Louis van de Wiel, voorzi?er bedankt SJeM bestuurs & commissieleden Mieke van Doorn, Femke van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening 2009 / Hoorn, 31 augustus Dit rapport heeft 25 pagina s

Rapport inzake jaarrekening 2009 / Hoorn, 31 augustus Dit rapport heeft 25 pagina s Rapport inzake jaarrekening 2009 / 2010 Hoorn, 31 augustus 2010 Dit rapport heeft 25 pagina s Inhoudsopgave 1. Bericht van de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) 3 2. Bestuursverslag 4 Algemene

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken

Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Huishoudelijk Reglement van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg en omstreken Inhoudsopgave Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3. Artikel 4. Artikel 5. Artikel 6. Artikel 7. Artikel 8. Artikel 9. Artikel 10.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert.

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert. Notulen Stichting Boomberg -01-23 Aanwezig: Lambert, Helmi, Josien, Afwezig: Patrick, Geert Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d. 23-1- 1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering.

Nadere informatie

- Huishoudelijk Reglement -

- Huishoudelijk Reglement - - Huishoudelijk Reglement - Studievereniging SEC Sociologisch EpiCentrum Algemene bepalingen ART. 1 1. Behoudens de wettelijke bepalingen en het bepaalde in de statuten worden de inwendige aangelegenheden

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2016 Aanwezig: 30 leden (inclusief bestuursleden) Voorzitter: Wil Koot Secretaris: Vacant Penningmeester: André Kramer Algemeen bestuurslid: Robert-Jan Post

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Australian Cattle Dog Vereniging Nederland

Australian Cattle Dog Vereniging Nederland Australian Cattle Dog Vereniging Nederland Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 18 april 2015 Locatie: De Stoethoeve, Birkstraat 131, 3768HE te Soest. Aanwezig: PA. Roomenburg, A.D. Ligtenstein, J. Vermeulen,

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 14 oktober uur

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 14 oktober uur ALGEMENE LEDENVERGADERING 14 oktober 2015 20.00 uur 1. Opening 2. Agenda 1. Opening; 2. Vaststellen agenda; 3. Bestuursverkiezing Oudervereniging; 4. Vaststellen notulen ALV 12 november 2014; 5. Financieel

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk.

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk. Datum: 1 maart 2010 Blad 1 van 4 1 Opening; De voorzitter Marien van den Oever heet een ieder welkom, speciaal het kader Buiten de aanwezigheid van het bestuur zijn er circa 26 personen aanwezig bij deze

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

bijlage 1 1- Opening door de voorzitter Piet van Gemert heet de aanwezigen hartelijk welkom Aanwezig zijn 16 leden en 3 partners. 2- Mededelingen.

bijlage 1 1- Opening door de voorzitter Piet van Gemert heet de aanwezigen hartelijk welkom Aanwezig zijn 16 leden en 3 partners. 2- Mededelingen. bijlage 1 Verslag van de algemene ledenvergadering gehouden op dinsdag 6 februari 2007 in kasteel Groeneveld te Baarn Relevante documenten: (Reeds in uw bezit of uitgereikt tijdens de vergadering.) Agenda.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht (BOBB)

Huishoudelijk Reglement Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht (BOBB) Huishoudelijk Reglement Beroepsorganisatie voor specialisten in bedrijfsoverdracht (BOBB) 1. Vaststelling en reikwijdte 1.1 Dit reglement (het Huishoudelijk Reglement ) is vastgesteld in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Daphny Paap Hans Nijhuis (voorzitter) Seb Goezinnen Mascha van Trier Monique Hallegraeff (namens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 17 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Arenda Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Figge-Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Velthuis

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Verslagjaar 2010 Dinsdag 22 maart 2011 Glanerbrook Geleen oktober 4, 2011 slide 0 Agenda 1. Opening en welkom 2. Binnengekomen stukken en mededelingen 3. Notulen Algemene Leden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap.

a. Zie artikel 4 der Statuten. b. Het bestuur van de vereniging kan bij beëindiging van een lidmaatschap dit omzetten in een bijzonder lidmaatschap. HUISHOUDELIJK REGLEMENT CENTRALE HUURDERSRAAD WOB ZWOLLE. Artikel 1. NAAM EN ZETEL. a. Zie artikel 1 der Statuten. b. In dit huishoudelijk reglement wordt met Vereniging Centrale Huurdersraad van de Woningstichting

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016

Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Notulen Algemene Ledenvergadering 14 maart 2016 Volgens de presentielijst waren er 22 leden aanwezigen 1. Opening, en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder welkom. De voorzitter

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening 2007 / Hoorn, 7 oktober Dit rapport heeft 24 pagina s

Rapport inzake jaarrekening 2007 / Hoorn, 7 oktober Dit rapport heeft 24 pagina s Rapport inzake jaarrekening 2007 / 2008 Hoorn, 7 oktober 2008 Dit rapport heeft 24 pagina s Inhoudsopgave 1. Bericht van de Vereniging van Gehandicapte Wintersporters (VGW) 4 2. Bestuursverslag 5 Algemene

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan 1 Inhoudsopgave Organogram... 3 De oprichters... 3 Het bestuur... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 4 Penningmeester... 4 Algemeen bestuurslid 1... 5 Algemeen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort.

Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart uur in de Polderpoort. Verslag Algemene Ledenvergadering AV Fortuna 18 maart 2016 19.30 uur in de Polderpoort. 1. Welkom. De voorzitter heet iedereen welkom. Er zijn 34 leden aanwezig 2. Mededelingen en ingekomen stuk(ken).

Nadere informatie