ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES"

Transcriptie

1 ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES GEMAKKELIJK STARTEN MET BELEGGEN Powered by

2 De beleggersinformatie in deze brochure dient uitdrukkelijk niet geïnterpreteerd te worden als individueel beleggingsadvies of een beleggingsaanbeveling. U dient als doe-het-zelf-belegger ( execution-only ) steeds, al naar gelang uw persoonlijke situatie, zélf de afweging te maken of u de gegeven beleggersinformatie wenst op te volgen. Wij raden u aan alleen te beleggen in producten die aansluiten bij uw kennis en ervaring. Think ETF s is voor 60% dochter van Binck.

3 ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES GEMAKKELIJK STARTEN MET BELEGGEN Beleggen ingewikkeld? Niet met Alles-in-1 Portefeuilles. U koopt in 1x een mix van aandelen, obligaties en vastgoed. Met wereldwijde spreiding en zorgvuldig beheer. En dat alles voor lage kosten. Na uw aankoop kunt u achterover leunen. Al kijkt u natuurlijk wel af en toe hoe uw portefeuille het doet. Bent u tevreden over het resultaat? Of heeft u uw geld weer nodig? Dan verkoopt u eenvoudig (een deel van) uw portefeuille. U zit dus nergens aan vast.

4 VOORDELEN ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES WERELDWIJDE SPREIDING Stopt u alle eieren in hetzelfde mandje? Met Alles-in-1 Portefeuilles kiest u voor wereldwijde spreiding van uw kansen en de risico s. Een dipje in de ene regio kan worden opgevangen door groei ergens anders. ZORGVULDIG BEHEER Sommige automobilisten zweren bij een koppeling. Met Alles-in-1 Portefeuilles rijdt u op de automaat. Uw portefeuille wordt zorgvuldig beheerd door een toonaangevende fondsbeheerder. Zij zorgen voor de tussentijdse onderhoudsbeurt. LAGE KOSTEN Achter de schermen van Allesin-1 Portefeuilles gaat het meeste geautomatiseerd. De fondsbeheerder heeft er nauwelijks werk aan. Dat houdt de kosten laag. En u weet: hoe lager de kosten, hoe meer rendement er overblijft voor u.

5 DE INDEX & ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES Index als graadmeter Een index van een markt of beurs, bijvoorbeeld de AEX-index, geldt als een graadmeter voor een markt of beurs. Dat komt omdat in de index een afspiegeling zit van bedrijven. Als het goed gaat met de economie in Nederland, stijgt de AEX. Gaat het minder, dan daalt de AEX. Gemakkelijke vorm van beleggen Met een Alles-in-1 Portefeuille belegt u met 1 aankoop in meerdere indexen (indices). In Amerika is indexbeleggen al langer populair. Ook in Nederland is deze gemakkelijke vorm van beleggen in opkomst. Niet voor niets, want zelfs de Nederlandse toezichthouder AFM * breekt een lans voor indexbeleggen. *AFM (2011), De wetenschap over de resultaten van actief en passief beleggen Uw portefeuille volgt de wereldeconomie Uw Alles-in-1 Portefeuille volgt min of meer de koers van de wereldeconomie. De economie kent af en toe een dip, maar als u uitzoomt en naar de lange termijn kijkt, ziet u dat de koers sinds 1900 stijgt. Het idee van indexbeleggen is dat uw portefeuille langzaam maar gestaag kan groeien. Indexbeleggen en kosten Het verschil tussen indexbeleggen en gewoon fondsbeleggen zit m in het beheer. Bij fondsbeleggen doet een fondmanager zijn best om uw fonds beter te laten presteren dan de index. Bij indexbeleggen volgt u simpelweg de index. Daardoor zijn de kosten lager. En door die lagere kosten houdt u meer rendement over voor uzelf.

6 Uw risicorendement kompas Bij uw keuze voor een Alles-in-1 Portefeuille bekijkt u eerst hoeveel risico wilt nemen. Zoals u ziet in de grafiek: hoe meer risico u bereid bent te nemen, hoe meer kans op een hoger rendement. Om in te schatten wat het risico is van een portefeuille, kunt u afgaan op: RENDEMENT B C 5 D 6 Percentage aandelen in uw portefeuille Over het algemeen geldt: hoe groter het percentage aandelen, hoe groter uw risico en hoe meer kans op hoog rendement. A 4 Het risicogetal De risicometer uit de Essentiële Beleggersinformatie van elke Alles-in-1 Portefeuille kijkt op basis van het verleden wat het risico is van een belegging. De belegging scoort op een schaal van 1 tot 7. Hoe hoger het risicogetal, hoe hoger uw risico.het risicogetal is een momentopname en kan veranderen. 3 OBLIGATIES RISICOGETAL 4 RISICO Deze grafiek is alleen bedoeld als illustratie. Het is een theoretische risicorendementsverdeling.

7 HOE KIEST U UW ALLES-IN-1 PORTEFEUILLE? Met Alles-in-1 Portefeuilles biedt Binck 6 portefeuilles met indexbeleggingen. Van 2 toonaangevende fondsaanbieders: Think ETF s en BlackRock. U kiest voor een defensieve, neutrale of offensieve portefeuille. RISICOKLASSE KIEZEN Bij Alles-in-1 Portefeuilles bepaalt u zelf hoeveel risico u met uw beleggingen wilt nemen door te kiezen voor een defensieve, neutrale of offensieve risicoklasse. BlackRock en Think ETF s zorgen ervoor dat uw portefeuille altijd binnen deze risicoklasse blijft. Dat is wel zo n prettig en veilig idee. SAMENSTELLING De portefeuilles bestaan uit een mix van aandelen, obligaties en andere beleggingen, zoals vastgoed. De verhouding in die mix bepaalt de risicoklasse van uw portefeuille. Aandelen gelden als een risicovolle belegging met meer kans op rendement. Obligaties zijn historisch gezien een veiligere belegging met een lager rendement. Vastgoed zit tegen aandelen aan, qua rendement en risico. DEFENSIEF, NEUTRAAL OF OFFENSIEF? Kiest u een defensieve portefeuille, dan kiest u voor een portefeuille waarmee u minder risico loopt. Maar ook de kans op een hoog rendement is lager. Bij een offensieve portefeuille, kiest u voor meer risico en meer kans op rendement. Neutraal zit er tussen in. In een offensieve portefeuille zitten verhoudingsgewijs meer aandelen. Een defensieve portefeuille heeft meer obligaties.

8 THINK TOTAL MARKET UCITS ETF DEFENSIEF Eenvoud Het Nederlandse Think ETF s (60% dochter van BinckBank) belegt in 4 types beleggingen en zo n 340 beleggingen. DEFENSIEF STAATSOBLIGATIES BEDRIJFSOBLIGATIES VASTGOED Lopende kosten 0,27% ISIN NL Dividend elk kwartaal THINK TOTAL MARKET UCITS ETF NEUTRAAL Periodiek onderhoud Think ETF s zorgt voor het tussentijdse onderhoud. Uw portefeuille houdt dezelfde opbouw en blijft binnen de risicoklasse. NEUTRAAL STAATSOBLIGATIES BEDRIJFSOBLIGATIES VASTGOED Lopende kosten 0,28% ISIN NL Dividend elk kwartaal Lage kosten en fiscaal voordeel Omdat Think ETF s uw portefeuille passief beheert, zijn de jaarlijkse kosten lager. Bovendien kunt u fiscaal voordeel hebben, omdat u dividendbelasting kunt terugvragen van de Belastingdienst. THINK TOTAL MARKET UCITS ETF OFFENSIEF OFFENSIEF STAATSOBLIGATIES BEDRIJFSOBLIGATIES VASTGOED Lopende kosten 0,29% ISIN NL Dividend elk kwartaal

9 BLACKROCK MANAGED INDEX PF DEF DIS DEFENSIEF * STAATSOBLIGATIES BEDRIJFSOBLIGATIES Lopende kosten 0,50% ISIN LU Dividend elk kwartaal BLACKROCK MANAGED INDEX PF MODERATE DIS Breed aanbod BlackRock, s werelds grootste fondsaanbieder, belegt in 7 types beleggingen, met meer dan beleggingen. GEMATIGD * STAATSOBLIGATIES BEDRIJFSOBLIGATIES VASTGOED GRONDSTOFFEN Lopende kosten 0,50% ISIN LU Dividend elk kwartaal Dynamisch Beheer BlackRock speelt in op kansen in de markt. De samenstelling van uw portefeuille verandert regelmatig. Uw portefeuille blijft binnen de risicoklasse. BLACKROCK MANAGED INDEX PF GROWTH DIS GROEI * STAATSOBLIGATIES BEDRIJFSOBLIGATIES VASTGOED GRONDSTOFFEN Lopende kosten 0,50% ISIN LU Dividend elk kwartaal Lage kosten De vaste kosten van BlackRock zijn iets hoger, maar u krijgt actief beheer en profiteert van de kennis van s werelds grootste fondsaanbieder. *Peildatum: januari BlackRock werkt met dynamisch beheer. De samenstelling verandert vaak. Deze verdeling is een momentopname.

10 HOE KOOPT U ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES? OPEN EEN REKENING Vul het Openingsformulier Binck Fundcoachrekening in en stuur het op in de antwoordenvelop. KIES UW PORTEFEUILLE Kunt u inloggen op Binck Fundcoach? Dan ziet u daar Alles-in-1 Portefeuilles. Kies uw portefeuille of zoek hem op in het assortiment (op naam of ISIN-code). KOOP UW PORTEFEUILLE Op de aankooppagina vult u in hoeveel geld u wilt beleggen. Bij ons kunt u beleggen met elk bedrag. Er geldt namelijk geen minimuminleg. En klaar bent u!

11 KOSTEN ALLES-IN-1 PORTEFEUILLES Kosten fondsaanbieder Kosten die BlackRock en Think ETF s in rekening brengen voor het beheer van uw portefeuille. Service Fee Binck Fundcoach Kosten voor het platformgebruik. Geen minimum en maximaal 360 per jaar. Transactiekosten Per transactie 7,50 + 0,15% per transactie (maximaal 150) Maandelijkse transactie Gratis (periodiek beleggen) BLACKROCK THINK ETF S 0,5%* 0,27%* (defensief) 0,28%* (neutraal) 0,29%* (offensief) 0,15%* 0,15%* 5 + 0,10% per transactie (maximaal 150) Gratis Kosten en rendement Alles-in-1 Portefeuilles zijn bedoeld voor mensen met een lange adem, die hun vermogen graag zien groeien voor later. Dan is rendement natuurlijk belangrijk. Maar niemand heeft een glazen bol. En koersen en beurzen kunnen stijgen en dalen. Gelukkig kunt u zelf iets doen voor een beter rendement. Namelijk: de kosten zo laag mogelijk houden. Kosten gaan immers rechtstreeks af van uw rendement. Los van het rendement, ontvangt u voor de Alles-in-1 Portefeuilles elk kwartaal dividend. Dividend is de uitkering van winst aan de aandeelhouders. * Over het belegd vermogen in uw Alles-in-1 Portefeuille Als u uw Binck Fundcoachrekening nu opent, betaalt u de eerste 3 maanden geen service fee.

12 Binck Barbara Strozzilaan HN Amsterdam Postbus AA Amsterdam BB/ALLES-IN-1-/0417 T E info@binck.nl I

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd Koers Beleggen? of toch maar niet? Tijd 23-2-2018 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Oprichter & directeur Think ETF s Technische bedrijfskunde, Optiver Minder kosten & meer spreiding als recept voor een succesvolle

Nadere informatie

Persoonlijk Pensioen Plan

Persoonlijk Pensioen Plan Persoonlijk Pensioen Plan Verstandig beleggen voor een goed pensioen Zorgvuldig uw pensioen opbouwen Natuurlijk denkt u wel eens aan uw financiële situatie na uw pensionering. Misschien wilt u minder werken,

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Hypotheekrekening. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Hypotheekrekening Beleggen om uw hypotheek terug te betalen. Beleggen om uw hypotheek terug te betalen Kies voor goede fondsprestaties van Allianz met de

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN

INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN Beleggen brengt risico s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. NOVEMBER 2018 INFORMATIEBROCHURE BELEGGINGSFONDSEN 1. Omschrijving Een beleggingsfonds is te

Nadere informatie

RegioBank Doelbeleggen

RegioBank Doelbeleggen RegioBank Doelbeleggen Denkt u erover om te beleggen? En wilt u hierbij gemak en niet meer risico lopen dan bij u past? Dan is Doelbeleggen de oplossing voor u. Met Doelbeleggen beleggen onze experts uw

Nadere informatie

Mijn klant wil beleggen

Mijn klant wil beleggen Mijn klant wil beleggen Workshop portefeuillemanagement voor adviseurs 9-11-2017 Wie ben ik? Bouke van den Berg Business development Think ETF s > 10 jaar ervaring bij o.a. ING, Russell, Vanguard Tijdens

Nadere informatie

Beleggen op uw manier

Beleggen op uw manier Beleggen op uw manier 2 Professioneel beleggen U wilt uw vermogen snel laten groeien; sneller dan op een spaarrekening. U durft daarbij risico te lopen, maar u houdt wel graag zelf de controle over uw

Nadere informatie

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten 8 oktober 2015 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Oprichter

Nadere informatie

Direct Ingaand Pensioen

Direct Ingaand Pensioen Direct Ingaand Pensioen Ruime keuzemogelijkheden voor een pensioenuitkering die bij u past Gaat u binnenkort met pensioen? En hebt u pensioen opgebouwd via uw werkgever, waarbij op uw pensioendatum een

Nadere informatie

BlackRock Managed Index Portfolios. zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten

BlackRock Managed Index Portfolios. zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten BlackRock Managed Index Portfolios zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten BlackRock Managed Index Portfolios zorgeloos gespreid beleggen tegen lage kosten Herkent u zich hier in? U wilt eigenlijk

Nadere informatie

Beleggen binnen financieel Advies

Beleggen binnen financieel Advies Beleggen binnen financieel Advies Workshop passief beleggen met Exchange Traded Funds (ETF s) 25 april 2018 Wie ben ik? Bouke van den Berg Business development Think ETF s > 15 jaar ervaring bij o.a. ING,

Nadere informatie

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Informatiewijzer Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Beleggen op een manier die bij u past! Aangenomen mag worden dat beleggen een voor u een hoger rendement

Nadere informatie

ALLIANZ PENSIOEN LIFECYCLES. Samenstelling en beleggingsschema s actieve en passieve lifecycles

ALLIANZ PENSIOEN LIFECYCLES. Samenstelling en beleggingsschema s actieve en passieve lifecycles ALLIANZ PENSIOEN LIFECYCLES Samenstelling en beleggingsschema s actieve en passieve lifecycles ALLIANZ PENSIOEN LIFECYCLES Voor de opbouw van pensioenkapitaal beleggen we de pensioenpremie in beleggingsfondsen.

Nadere informatie

Allianz Pensioen Lifecycles

Allianz Pensioen Lifecycles Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen Lifecycles Samenstelling en beleggingsschema s actieve en passieve lifecycles 1 Allianz Pensioen Lifecycles Voor de opbouw van pensioenkapitaal

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen

NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen NL Belegt beter! 1 NL Belegt: Eenvoudig in een goed gespreide portefeuille beleggen Sparen levert tegenwoordig te weinig op om uw vermogen te laten groeien. NL Belegt biedt een prima alternatief, afgestemd

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actie in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage

Nadere informatie

Direct Ingaand Pensioen

Direct Ingaand Pensioen Direct Ingaand Pensioen Een pensioenuitkering die bij u past U heeft een Direct Ingaand Pensioen (van Delta Lloyd) aangekocht van uw opgebouwde pensioen. Hiermee heeft u de uitkering gekozen die bij u

Nadere informatie

ING Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen

ING Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen ING Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen Zoekt u een aantrekkelijke manier voor vermogensopbouw zonder veel omkijken? Dan zijn de ING Fondsen wellicht iets voor u. ING Fondsen als een moderne,

Nadere informatie

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel ETF s 35% Wat is indexbeleggen? 5% 5% Indexbeleggen is een simpele manier om gespreid te beleggen. Met indexbeleggen volgt u een bepaalde index. Hiermee

Nadere informatie

Beleggen binnen financieel Advies

Beleggen binnen financieel Advies Beleggen binnen financieel Advies Workshop passief beleggen met Exchange Traded Funds (ETF s) 6 juni 2018, Den Bosch Wie ben ik? Bouke van den Berg Business development Think ETF s > 15 jaar ervaring bij

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen?

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Over Think Think is opgericht in 2009 als eerste Nederlandse ETF aanbieder. Waarom? Omdat ETF s nog niet perfect waren. Think is sinds 2011 een 60% dochter

Nadere informatie

start Beleggen in de Reaal Vermogensverzekering

start Beleggen in de Reaal Vermogensverzekering start Beleggen in de Reaal Vermogensverzekering 2 > Zelf > Beleggingsmix > Life > Actief > Maatschappelijk > Wie > Bijlage > Bijlage > Bijlage de Reaal Vermogensverzekering afgestemd op risico Cycle: beginnen

Nadere informatie

Binck Forward Overeenkomst. augustus 2017

Binck Forward Overeenkomst. augustus 2017 Binck Forward augustus 2017 2 inzake Binck Forward U bent een overeenkomst aangegaan met ons voor Binck Forward. Hieronder vertellen wij wat dit betekent. U bent de klant. 1. Wie zijn wij? Wij zijn BinckBank

Nadere informatie

Slimmer beleggen met Think ETF s

Slimmer beleggen met Think ETF s Slimmer beleggen met Think ETF s Vrijdag 23 september 2016 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Hiervoor arbitrage handelaar bij Optiver In 2008 oprichter en sindsdien Managing Director Think

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Dinsdag 22 september 2015. Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie

Dinsdag 22 september 2015. Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie Dinsdag 22 september 2015 Beleggen met ETF s Van theorie tot strategie Wie geven deze presentatie? Tycho Schaaf Beleggingsspecialist LYNX Martijn Rozemuller Oprichter en directeur Think ETF s 1 De agenda

Nadere informatie

Gemaksbeleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen

Gemaksbeleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen Gemaksbeleggen Heel makkelijk zelf online beleggen 01 Wat is beleggen? 2 02 De 3 grootste misverstanden over beleggen 4 03 Uw voordelen op een rij 5 04 Zo werkt Gemaksbeleggen bij Centraal Beheer 6 05

Nadere informatie

Zelf Beleggen en Sparen

Zelf Beleggen en Sparen de vrijheid van Zelf Beleggen en Sparen 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is Zelf Beleggen en Sparen? 2 2. Hoe werkt Zelf Beleggen en Sparen bij ABN AMRO Pensioenen? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen?

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2016

Nieuwsbrief februari 2016 Nieuwsbrief februari 2016 In deze nieuwsbrief vindt u de volgende onderwerpen: - De beleggingsresultaten over 2015 - Vragen en antwoorden over de beleggingsresultaten en uw pensioenregeling bij Aegon PPI

Nadere informatie

Beleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen

Beleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen Beleggen Heel makkelijk zelf online beleggen Wat leest u in deze brochure? 01 Wat is beleggen? 3 02 De 3 grootste misverstanden over beleggen 4 03 Uw voordelen op een rij 5 04 Zo werkt beleggen bij Centraal

Nadere informatie

Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis

Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis Zelf Beleggen Voorbeeldprofielen Zelf Beleggen Basis Profiel A Dit fictieve voorbeeldprofiel geeft een indicatie van de kosten van beleggen in één jaar. Het belegd vermogen is 10.000. Er wordt belegd in

Nadere informatie

NN Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen

NN Dynamic Mix Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen NN Fondsen Vol vertrouwen aan uw vermogen bouwen Zoekt u een aantrekkelijke manier voor vermogensopbouw zonder veel omkijken? Dan zijn de NN Fondsen wellicht iets voor u. NN Fondsen als een moderne, heldere

Nadere informatie

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd.

ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. ABN AMRO Multi Manager Profiel Fondsen. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Toegang tot een selectie van de best presterende beleggingsfondsen wereldwijd. Beleggen

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017 Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017 Even voorstellen Bouke van den Berg Ruim 14 jaar actief in de financiële wereld Diverse commerciële functies bij ING, Vanguard en Russell

Nadere informatie

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel Waarom zou u beleggen? Sparen is een veilige oplossing om geld weg te zetten voor later. Het is echter niet verstandig om uw hele vermogen op een spaarrekening

Nadere informatie

start Beleggen in de Vermogensverzekering

start Beleggen in de Vermogensverzekering start Beleggen in de Vermogensverzekering 2 Inleiding ( en pools) De Vermogensverzekering is een beleggingsverzekering die voldoet aan de eisen van deze tijd. De verzekering is uitermate geschikt ter vervanging

Nadere informatie

Vragenlijst. - in te vullen door financieel adviseur -

Vragenlijst. - in te vullen door financieel adviseur - Vragenlijst - in te vullen door financieel adviseur - Vaststelling risicoprofiel Voor de bepaling van het risicoprofiel dient uw cliënt de volgende acht vragen naar waarheid te beantwoorden. 1. Met welke

Nadere informatie

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel Waarom zou u beleggen? Sparen is een veilige oplossing om geld weg te zetten voor later. Het is echter niet verstandig om uw hele vermogen op een spaarrekening

Nadere informatie

Zwitserleven Lifecycle Model.

Zwitserleven Lifecycle Model. Zwitserleven Lifecycle Model. Zwitserleven HorizonBeleggen. verschillende lifecycles, van voorzichtig tot offensief. Zwitserleven HorizonBeleggen betekent voor u beleggen In elke lifecycle verschilt de

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek EigenWoningRekening U heeft een inkomen en een eigen woning. En u wilt in de toekomst de hypotheek helemaal of voor een groot gedeelte aflossen, zodat u in uw eigen woning kunt blijven wonen. Vermogen

Nadere informatie

Presentatie ETF s voor BSC Duitenberg. Dinsdag 17 februari 2015

Presentatie ETF s voor BSC Duitenberg. Dinsdag 17 februari 2015 Presentatie ETF s voor BSC Duitenberg Dinsdag 17 februari 2015 De agenda Wat is een ETF De impact van kosten Wat is een index Manieren om een index te volgen Dividendlekkage Portefeuillemanagement & verhandeling

Nadere informatie

ETF s als bouwblokken voor een goed gespreide portefeuille Kant-en-klaar indexbeleggen

ETF s als bouwblokken voor een goed gespreide portefeuille Kant-en-klaar indexbeleggen ETF s als bouwblokken voor een goed gespreide portefeuille Kant-en-klaar indexbeleggen Vrijdag 22 april 2016 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Voormalig arbitrage handelaar bij Optiver Oprichter

Nadere informatie

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen. Alles over uw beleggingsmogelijkheden

Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen. Alles over uw beleggingsmogelijkheden Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Allianz Pensioen Alles over uw beleggingsmogelijkheden Allianz Pensioen Beleggen Welkom bij Allianz. Via uw werkgever neemt u deel aan een pensioenregeling bij

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017 Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017 Wie ben ik? Bouke van den Berg Ruim 15 jaar actief in de financiële wereld Gewerkt voor ING, Russel en Vanguard Sinds vijf jaar

Nadere informatie

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers

Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Indexbeleggen bij Legal & General met BlackRock, wereldwijd marktleider in indextrackers Wat is indexbeleggen? Wat zijn Exchange Traded Funds (ETF s)? Wat zijn de voordelen van ETF s? BlackRock Funds of

Nadere informatie

PODIUM 10. ProBeleggen Symposium Think ETF s/ Van Eck

PODIUM 10. ProBeleggen Symposium Think ETF s/ Van Eck PODIUM 10 ProBeleggen Symposium 2018 Think ETF s/ Van Eck ETF de oorzaak van een volgende crash? Is het waarschijnlijk dat ETF s de volgende crash veroorzaken? ETF-workshop voor gevorderden 14-6-2018 Wie

Nadere informatie

Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer

Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer Beleggingsprofielen Axento vermogensbeheer Wanneer u besluit uw geld te beleggen bij Axento vermogensbeheer doet u dit om bepaalde financiële doelstellingen te behalen. U wilt bijvoorbeeld uw pensioen

Nadere informatie

Tarieven Beleggen bij de Rabobank

Tarieven Beleggen bij de Rabobank Tarieven Beleggen bij de Rabobank In dit overzicht vindt u de tarieven voor de beleggings dienstverlening van de Rabobank. Laten beleggen Rabo BeheerdBeleggen fondsen Rabo RendeMix Basis dienst verlening

Nadere informatie

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN

Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Robeco Flexioen FLEXIBEL INDIVIDUEEL PENSIOEN Uw pensioen en Flexioen Via uw werkgever bouwt u een pensioeninkomen op. U ontvangt dit pensioeninkomen naast uw AOW-uitkering, nadat u gepensioneerd bent.

Nadere informatie

Risicoprofiel bepalen

Risicoprofiel bepalen Handleiding voor de adviseur: Met dit formulier heeft u een hulpmiddel om het risicoprofiel van uw cliënt te bepalen. De acht vragen leiden tot een standaard risicoprofiel. De risicobereidheid van uw cliënt

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Slimmer beleggen met ETF s. Donderdag 22 juni te Nijmegen

Slimmer beleggen met ETF s. Donderdag 22 juni te Nijmegen Slimmer beleggen met ETF s Donderdag 22 juni te Nijmegen Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actief in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage handelaar bij Optiver Oprichter en

Nadere informatie

ZELF VERMOGEN OPBOUWEN?

ZELF VERMOGEN OPBOUWEN? ZELF VERMOGEN OPBOUWEN? HOF HOORNEMAN MIX FONDSEN Als u zelf de regie wil houden en toch professionals het werk wil laten doen WILT U VERMOGEN OPBOUWEN EN ZELF DE REGIE HOUDEN? We moeten steeds meer zélf

Nadere informatie

RESULTAAT VERGELIJKING BELEGGINGSOPLOSSINGEN

RESULTAAT VERGELIJKING BELEGGINGSOPLOSSINGEN RESULTAAT VERGELIJKING BELEGGINGSOPLOSSINGEN ALGEMEEN Naam advies Risicoprofiel Type dienstverlening Rendement dit jaar Rendement 1 jaar n.v.t. n.v.t. Rendement 3 jaar n.v.t. n.v.t. Rendement 5 jaar n.v.t.

Nadere informatie

Veilig Klant: beleggingsadvies. met ETF s. Is beleggen een alternatief voor sparen? Donderdag 28 september2017

Veilig Klant: beleggingsadvies. met ETF s. Is beleggen een alternatief voor sparen? Donderdag 28 september2017 Veilig Klant: beleggingsadvies Is beleggen een alternatief voor sparen? met ETF s Donderdag 28 september2017 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actief in de financiële wereld In 1995 gestart als

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsadvies. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Deze toelichting maakt integraal onderdeel uit van het aanvraag/opdracht- en wijzigingsformulier c.q. de overeenkomst Rabo LevensloopSparen/Beleggen. Bewaar

Nadere informatie

Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank

Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank Private banking In dit overzicht vindt u de tarieven die wij hanteren voor Vermogensmanagement van de Rabobank. Het grootste deel van deze kosten bestaat

Nadere informatie

INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN

INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN INFORMATIE BELEGGINGSFONDSEN (NETTO) WERKNEMERS PENSIOEN Informatie voor werkgevers Ingangsdatum 1 januari 2016 Als uw werknemer niet kiest voor een gegarandeerde uitkering wordt zijn premie belegd. Dit

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Goed dat u erover denkt om bij de Rabobank te gaan beleggen! Beleggen kan helpen om vermogen op te bouwen voor een financieel gezond leven. Nu en later. Wij geloven namelijk dat u zelf regie kunt nemen

Nadere informatie

Beleggingsinformatie over

Beleggingsinformatie over Beleggingsinformatie over LifeCycle Beleggen van Bewust Pensioen LifeCycle Beleggen van Bewust Pensioen Visie van vermogensopbouw met LifeCycle Beleggen Over het onderwerp pensioen bestaan veel misverstanden.

Nadere informatie

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING

ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF ONLINE BELEGGEN BELEGGEN ZONDER TRANSACTIE- KOSTEN HOF HOORNEMAN REKENING ZELF BELEGGEN ONLINE Iedereen kan eenvoudig meeprofiteren van de beleggingsexpertise van Hof Hoorneman Bankiers door te beleggen

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK VKM-TCO 2019) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen hecht

Nadere informatie

Delta Lloyd Levensverzekering NV

Delta Lloyd Levensverzekering NV U koopt op uw pensioendatum met uw opgebouwde pensioenkapitaal een pensioen. Dit kan een vast of een variabel pensioen zijn. Met deze informatie kunt u het vaste en variabele pensioen met elkaar vergelijken.

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK Markten VKM-TCO 2019) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen

Nadere informatie

Alles over ETF s deel 2 Van strategie tot portefeuille

Alles over ETF s deel 2 Van strategie tot portefeuille Alles over ETF s deel 2 Van strategie tot portefeuille Dinsdag 10 november 2015 Wie geven deze presentatie? Tycho Schaaf Beleggingsspecialist LYNX Martijn Rozemuller Oprichter en Managing Director Think

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement. Rendementsoverzicht 2012 IV

Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement. Rendementsoverzicht 2012 IV Allianz Nederland Asset Management B.V. Rendement Rendementsoverzicht 2012 IV Toelichting rendementsoverzicht Dit rendementsoverzicht biedt u inzicht in de rendementen van onze Allianz Fondsen vanaf de

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat

Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat Triodos Bank Private Banking Meer over duurzaam beleggen met Triodos Advies op Maat Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

De kosten van ons vermogensbeheer

De kosten van ons vermogensbeheer 1 De kosten van ons sbeheer In dit document kunt u vinden welke vergoedingen u betaalt voor het sbeheer van Slim en aan wie. Bij financiële diensten zijn vaak meerdere partijen betrokken die vergoedingen

Nadere informatie

Beleggen bij de Rabobank

Beleggen bij de Rabobank Goed dat u erover denkt om bij de Rabobank om te gaan beleggen! Beleggen kan helpen om vermogen op te bouwen voor een financieel gezond leven. Nu en later. Wij geloven namelijk dat u zelf regie kunt nemen

Nadere informatie

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer.

Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer. Triodos Bank Private Banking. Meer over duurzaam beleggen met Triodos Fondsbeheer. Heeft u vragen? Neemt u dan telefonisch contact op met Triodos Bank Private Banking via 030 693 65 05. Of stuur een e-mail

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek

Vermogen opbouwen voor aflossen hypotheek EigenWoningRekening U heeft een inkomen en een eigen woning. En u wilt in de toekomst de hypotheek helemaal of voor een groot gedeelte aflossen, zodat u in uw eigen woning kunt blijven wonen. Vermogen

Nadere informatie

Delta Lloyd Levensverzekering NV

Delta Lloyd Levensverzekering NV U koopt op uw pensioendatum met uw opgebouwde pensioenkapitaal een pensioen. Dit kan een vast of een variabel pensioen zijn. Met deze informatie kunt u het vaste en variabele pensioen met elkaar vergelijken.

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Pag. 1/7 P 01.7.64-0513 Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Lifecycles op basis van Profiel Mixfondsen en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta

Nadere informatie

Verzekeringen. Werkgever en personeel. Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verzekeringen. Werkgever en personeel. Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen Defensieve Lifecycle Neutrale Lifecycle Offensieve Lifecycle Zelf beleggen Verzekeringen 2008 Werkgever en personeel Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen Werkgever

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK VKM-TCO 2017) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen hecht

Nadere informatie

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant

Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Vermogensbeheer Ontzorgt de klant Marcel van de Meent DSI geregistreerd Senior Accountmanager. Sinds 2011 relatiebeheerder bij Care IS vermogensbeheer. Care IS vermogensbeheer Opgericht in 2009 en gevestigd

Nadere informatie

Beleggen bij BeFrank. Helder. Eenvoudig. Online. I 101.7.06-0612

Beleggen bij BeFrank. Helder. Eenvoudig. Online. I 101.7.06-0612 Beleggen bij BeFrank Helder. Eenvoudig. Online. I 101.7.06-0612 Eindelijk een helder en eenvoudig pensioen tegen lage kosten. Binnen de pensioenwereld groeit de behoefte naar transparantie en eenvoud.

Nadere informatie

Einddatumgericht Beleggen

Einddatumgericht Beleggen Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Einddatumgericht Beleggen Allianz DGA Pakket Einddatumgericht Beleggen Bouwen aan een goed pensioen betekent voor u een afweging maken tussen rendement en risico.

Nadere informatie

UW MENSEN, UW kapitaal. Beleggingsinformatie. Vrij beleggen. Life Cycle beleggen. Rendement en risico s. Kosten

UW MENSEN, UW kapitaal. Beleggingsinformatie. Vrij beleggen. Life Cycle beleggen. Rendement en risico s. Kosten UW MENSEN, UW kapitaal Beleggingsinformatie 2 Life Cycle beleggen Vrij beleggen Rendement en risico s 4 6 8 Kosten 9 Beleggingsinformatie Hoe werkt het beleggingspensioen van Cappital? In de pensioenregeling

Nadere informatie

het gemak van het Pension Lifecycle Fund

het gemak van het Pension Lifecycle Fund het gemak van het Pension Lifecycle Fund 1 inhoud Omschrijving Pagina 1. Wat is een lifecycle fonds? 2 2. Hoe werkt het ABN AMRO Pension Lifecycle Fund? 2 3. Hoeveel rendement kunt u behalen? 3 4. Wat

Nadere informatie

Beleggen met persoonlijk advies

Beleggen met persoonlijk advies Beleggen met persoonlijk advies Beleggen bij de Rabobank is geen doel op zich, maar een manier om doelen te bereiken. Dat vraagt om een aanpak die op de lange termijn is gericht, met een evenwichtig opgebouwde

Nadere informatie

Slimmer beleggen met Think ETF s. 7 oktober 2016, Den Haag

Slimmer beleggen met Think ETF s. 7 oktober 2016, Den Haag Slimmer beleggen met Think ETF s 7 oktober 2016, Den Haag Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actie in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage handelaar bij Optiver Oprichter en

Nadere informatie

Actief vs. Passief. Niels Faassen, Fund Analyst HCC Beleggen Symposium "Je bent nooit te oud om te leren" 10 oktober 2015

Actief vs. Passief. Niels Faassen, Fund Analyst HCC Beleggen Symposium Je bent nooit te oud om te leren 10 oktober 2015 Actief vs. Passief Niels Faassen, Fund Analyst HCC Beleggen Symposium "Je bent nooit te oud om te leren" 10 oktober 2015 2014 Morningstar. All Rights Reserved. Agenda Morningstar Fondsbeleggen Introductie

Nadere informatie

Vaak is de eenvoudigste oplossing ook de beste!

Vaak is de eenvoudigste oplossing ook de beste! Vaak is de eenvoudigste oplossing ook de beste! 12 december 2014 Martijn Rozemuller Thinketfs.nl Wat is indexbeleggen? Indexbeleggen is passief beleggen Ac8ef beleggend fonds Er wordt geprobeerd een hoger

Nadere informatie

UW MENSEN, UW KAPITAAL. Beleggingsinformatie. Vrij beleggen. Life Cycle beleggen. Rendement en risico s. Kosten

UW MENSEN, UW KAPITAAL. Beleggingsinformatie. Vrij beleggen. Life Cycle beleggen. Rendement en risico s. Kosten UW MENSEN, UW KAPITAAL Beleggingsinformatie 2 Life Cycle beleggen Vrij beleggen Rendement en risico s 4 6 8 Kosten 9 Beleggingsinformatie Hoe werkt het beleggingspensioen van Cappital? In de pensioenregeling

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen

Uw pensioen en Flexioen. Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen Flexibel Individueel Pensioen Uw pensioen en Flexioen U bouwt een pensioeninkomen op via uw werkgever. Dit pensioeninkomen ontvangt u nadat u gepensioneerd bent, naast uw AOW-uitkering.

Nadere informatie

Profielwijzer. Profielwijzer - LCE-031 1

Profielwijzer. Profielwijzer - LCE-031 1 Profielwijzer Via uw (voormalige) werkgever heeft u bij Pensioenfonds Accountancy een pensioenkapitaal opgebouwd in een excedentregeling (beschikbare premieregeling). Uw pensioenkapitaal wordt belegd via

Nadere informatie

Ontwikkel eenvoudig innovatieve indexportefeuilles binnen het nationaal regime

Ontwikkel eenvoudig innovatieve indexportefeuilles binnen het nationaal regime Ontwikkel eenvoudig innovatieve indexportefeuilles binnen het nationaal regime Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actief in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage handelaar bij

Nadere informatie

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel

beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel beleggen in etf s efficient, transparant en flexibel Waarom zou u beleggen? Sparen is een veilige oplossing om geld weg te zetten voor later. Het is echter niet verstandig om uw hele vermogen op een spaarrekening

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie