Team Fersh Plan van Aanpak

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Team Fersh Plan van Aanpak"

Transcriptie

1 Team Fersh Plan van Aanpak Freek Murk Lars Swemmer Tadek de Ruijter Yoreh Schipper Media Lab - Car2Cloud Rotterdam,

2 Debriefing In dit project is het de bedoeling dat er een concept wordt ontwikkeld voor een social media dienst die zich op basis van realtime autodata deelnemers uitdaagt duurzaam te rijden. Voor de werkgever moet er de mogelijkheid zijn om hun deelnemers extra te stimuleren. Het concept moet zo concreet mogelijk worden opgeleverd. Daarnaast moet gekeken worden vanuit de Open Data spirit hoe de stad als geheel kan profiteren van de geproduceerde data. Voor het technische gedeelte is het mogelijk om samen te werken met studenten van het ICTLAB. In de auto zit een OBD II interface geplugged. Deze haalt alle rij gegevens uit de auto en stuurt deze naar een dongel gemonteerd in de auto. In dit project moet er aangetoond kunnen worden dat deelnemers hun rijgedrag aanpassen. Het moet duidelijk worden hoe werkgevers gebruik kunnen maken van het platform, hoe het platform verder ontwikkeld moet worden en hoe verdien modellen gebruikt kunnen worden. Daarnaast moet er een meerwaarde voor de stad bij zitten. Concept In dit project, waarin we bestuurders van een auto milieu bewust laten rijden, is het belangrijk de juiste doelgroep te kiezen. In dit project willen wij een applicatie en website gebaseerd op bestaande modellen maken. Neem de Nike Running App. Deze applicatie houdt bij hoe snel, waar, hoe lang en wanneer wordt gerend. Daarnaast geeft het feedback om te laten zien hoe de prestaties van de renner verbeterd kan worden. Wij maken een telefoon applicatie die via een bluetooth dongel alle rijgegevens van de auto naar de telefoon verstuurd. Dit houd snelheid, remmen, afgelegde afstand, verbruikt enzovoorts in. Deze gegevens worden doorgestuurd naar een website waar alle statistieken bij worden gehouden. De bestuurder kan bijhouden hoe hij of zij gereden heeft. De bestuurder moet zichzelf verbeteren. Om de bestuurders te triggeren om deze applicatie te gebruiken wordt deze applicatie gebruikt door bedrijven. Werkgevers laten hun werknemers deze App. gebruiken. Wie het zuinigst rijd krijgt een beloning. Dit zou bijvoorbeeld bekostigd kunnen worden uit het geld dat is overgebleven uit het zuinige rijden. Als men zuinig rijd is dat een winwin situatie voor het milieu en het deelnemende bedrijf. Werkgever In de concept beschrijving wordt de werkgever genoemd. De werkgever kan elk moment het rij gedrag van de werknemers volgens. Het is niet de bedoeling dat het een Big Brother systeem wordt. Om werknemers enthousiast deel te laten nemen moet het zuinige rijden een leuke onderneming zijn. Als je onzuinig rijdt gebeurd er niets, als je zuinig rijd wordt je beloond. Op die manier wordt de druk van Big Brother weggehaald.

3 Feeback op rijgedrag. Tijdens het rijden is het gevaarlijk om cijfers en gegevens te laten zien op de telefoon applicatie. Geluid zou een oplossing kunnen zijn, maar dit kan tot ergernis leiding. Licht en kleur lijkt ons een betere optie. Tijdens het rijden wordt het gehele scherm een effen kleur. Rood voor onzuinig en groen zuinig rijden. Wanneer iemand begint met rijden weet de persoon vanaf de eerste rit al of er zuinig gereden wordt. In het milieu is rood een slechte kleur. Wij denken dat men graag van deze kleur groen maakt. Tussen rood en groen zitten oranje en gele kleurfases die de overige zuinigheid levels aangeven. Feedback na het rijden kan op een aantal manieren weergegeven worden. De eerste stap is de feedback direct vanaf de applicatie. Na het rijden wordt er overzicht van je rit gegeven. De oude (gemiddelde) rijgegevens worden vergeleken met die van de laatste rit. Op deze manier is te zien of het rijgedrag voor of achteruit is gegaan. De tweede manier is de website waar alle rij statistieken naar toe gestuurd wordt. In principe doet deze website het zelfde als de applicatie. Het verschil hierbij is dat de werkgever mee kan kijken. De website is dus een belangrijke tool voor de werkgever om een rijgedrag overzicht te hebben van de werknemers. Ook de werknemers zelf kunnen elkaars resultaten zien en daar feeback op geven. Via de automatische gegenereerde informatie is te zien wat er technisch beter kan, maar van werknemers kunnen elkaar tips geven hoe er zuiniger gereden kan worden. Een website waar veel informatie op staat die wij zullen gebruiken is: en Verhoudingen. Er zijn een aantal lastige punten in dit concept. Stel dat de ene werknemer in totaal twee ritjes maakt die heel zuinig zijn en de andere werknemer maakt er vijftig die redelijk zuinig zijn, dan heeft de eerste werknemer een groot voordeel. Iemand die meer rijdt heeft ook meer kans om onzuinig te rijden. Om te zorgen dat alle gegevens goed worden berekend kan je eind uitslag pas na een bepaald aantal kilometers bekend worden. Op deze manier kan de ene persoon 500km en de ander 1500km rijden. Door het gemiddelde te nemen komt er alsnog een goede uitslag. Doelgroep De doelgroep zakelijke bestuurders is enorm. Wij willen ons focussen op de bestuurders die het grootste deel van hun dag op de weg zitten. Denk aan: taxichauffeurs buschauffeurs Ambulance, politie, brandweer Privé Chauffeurs Voor bestuurders van bijvoorbeeld een ambulance of brandweer auto is het milieu minder belangrijk wanneer zij onderweg zijn om te helpen. Taxi en Privé chauffeurs daarin tegen kunnen wel degelijk zuiniger rijden. Ook personen die voor zaken veel onderweg zijn hebben kans om zuiniger te rijden.

4 Ons lijkt het een goed idee om te beginnen met de segmentatie taxichauffeurs. Zij rijden heel de dag op de weg en hebben mogelijkheden om zuiniger te rijden. Daarnaast hebben taxichauffeurs meestal vast routes naar bepaalde locaties. Hierdoor is de applicatie goed te gebruiken. Persona s en Scenario. Om een goed beeld te krijgen van onze doelgroep maken we persona s. Een persona van een ambulance medewerker en van een taxichauffeur. Taxichauffeur Uit onze ervaringen met taxiritjes is de volgende persona gekomen. Mark Zeeuwijk, 38 jaar. Taxichauffeur RTC (Rotterdam) Mark zit inmiddels al 15 jaar in het vak. Hij is begonnen bij St. Job in Rotterdam, maar door betere CAO voorwaarden bij RTC is hij overgestapt. Samen met zijn vrouw Lisette en zijn dochtertje van 6 Kim, wonen ze achter de Nieuwe binnenweg in Rotterdam. Mark rijdt in een Mercedez Benz C Klasse 220 CDI Diesel automaat uit Het is voordelig om diesel te rijden als je veel op de weg zit. De auto is een automaat, dus op het juiste moment schakelen geld voor Mark niet. Veel rijden in de stad betekend veel remmen en optrekken. Tijdens het wachten bij open brug laat Mark zijn motor aanstaan, hij heeft toch een tankpas. Om zijn klanten zo snel mogelijk van A naar B te brengen trekt hij snel op en remt hij laat af. Mark is zich bewust dat hij niet de meest zuinige rijder is, maar wat kan er beter? Hij heeft wel eens een bezoekje gebracht aan een groen website, maar daar weet hij niet meer zo veel van. Een telefoon applicatie die Mark vertelt wat hij wel en niet goed doet zou een uitkomst bieden. De applicatie laat bijvoorbeeld weten dat de airconditioning veel energie vreet. Ook het late remmen wordt opgemerkt door de app. Laat de auto lekker uitrollen. Het wachten op de parkeerplaats hoeft natuurlijk ook niet met de motor aan. Allemaal leuk en aardig zo n app, maar waarom zou hij het doen? Het milieu is wel belangrijk enzo, maar die mensen moeten toch gebracht worden. Om Mark te stimuleren heeft RTC er een competitie van gemaakt. Het is een test en deelname is vrijwillig. Er is redelijk wat animo om mee te doen. Dit komt door de beloning die er aan vast zit. De tien personen die na km het zuinigst hebben gereden, krijgen een deel van het bespaarde geld bijgestort op de persoonlijke bankrekening van de chauffeurs. Goed voor het milieu en de portemonnee.

5 Ambulance medewerker Conny Bloemendaal, 53 jaar. Spoedritten op Ambulance, Dijkzigt Rotterdam. Conny rijdt inmiddels al 20 jaar op de ambulance. Als stoere vrouw begon ze met het rijden van trucks. Voordat ze daar aan begon heeft ze een aantal medische opleidingen gevolgd. Ze wist van te voren dat ze een aantal jaar truck wilde rijden om daarna over te stappen op de ambulance. Conny woont samen met haar man Bas en haar twee kinderen (17 en 19) in de Proveniersstraat in Rotterdam. Het Dijkzigt ziekenhuis is niet al te ver weg. Gelukkig maar, want de werktijden zijn zeer onregelmatig. Conny werkt in shift s. Soms in de dag en soms in de nacht shift. Tijdens spoed ritten overdag is er extra veel optrekken en afremmen. Onderweg naar de plek van bijvoorbeeld een ongeval moet er redelijk wat gemanoeuvreerd en geracet worden. S Avonds en s nachts zijn de wegen wat leger, maar ook dan gaat alles met grote snelheid en precisie. Conny weet dat de rijstijl tijdens een spoedrit niet milieu bevorderend is, maar een mensen leven gaat toch zeker voor. Ze vertelt dat op het juiste moment schakelen. Haar automatisch schakelende Chevrolet Chevy Van, LPG uit 2005 is een echt werkpaard. Weinig onderhoud en veel kracht. Doordat er op elk moment een oproep kan zijn is er niet altijd tijd om de bandenspanning te checken, een belangrijk punt op het gebied van zuinig rijden. Daar is zijn dus nog voordelen te halen. Een applicatie in de auto met een competitie lijkt niet de juiste oplossing voor zuinig rijden. Iedereen is het er toch wel mee eens dat een leven redden belangrijker is? Voor de Fersh applicatie zijn ambulance bestuurders niet echt geschikt. Een goede zuinige auto is op het gebied van milieu de beste oplossing. Invloed. Er zijn een aantal belangrijke factoren waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen met onze app en website; de auto. Hoe nieuwer en zuiniger de auto, hoe meer er bespaard kan worden. Of toch niet? Is het mogelijk om met een ouder model toch heel zuinig te rijden? Door bijvoorbeeld op het juiste moment te schakelen, het gas en rempedaal te gebruiken en de bandenspanning op pijl te houden.

6 Groene bedrijven. Er zijn al heel wat bedrijven die veel bezig zijn met het milieu. Een belangrijke schakel in de zoektocht naar groene bedrijven is Op deze website staan tips die groene bedrijven hebben gegeven. Iedereen kan hier terecht om de ideeën over te nemen. Een paar van de vele tips: Carpoolen(daten), alternatieve vervoermiddelen, hybride/elektrische auto s en alternatieve brandstoffen. Korte ritten vervangen door de fiets, een zin van de website. Er is een mogelijkheid om dit te verwerken in onze applicatie. Zuinig rijden is goed, maar niet rijden is het best. Wegen bestaande uit zonnepanelen en auto s die zichzelf opladen tijdens het rijden, er bestaat al heel veel. Aan ons de taak er iets goeds mee te doen. Op 29 maar 2011 wordt in Nederland de top 100 van groene bedrijven bekend gemaakt. Wanneer we over deze informatie beschikken kunnen wij onderzoeken wat deze bedrijven goed hebben gedaan groene bedrijven Eén van de genomineerde is Go Greener greener.eu/ Zij verkopen groen pakketten voor auto s. Deze bevatten bijvoorbeeld long life motor olie en uitwasbare luchtfilters. Elementen die los van je rij gedrag de auto zuiniger maken. Planning. Inmiddels hebben wij gekozen voor Taxichauffeurs als doelgroep segmentatie om mee te beginnen. Deze doelgroep zit veel op de weg en heeft veel kansen om zuinig te rijden. Wij willen ons daarnaast focussen op een goede visuele stijl. Voor de gebruiker is het namelijk belangrijk dat alles er goed en verzorgd uitziet. Dit kan er voor zorgen dat onze app. en website beter en langer gebruikt wordt. Het is de bedoeling dat de gebruikers in een flow komen en daar in blijven. Bouwen is het laatste onderdeel. Ons team heeft veel marketing en visuele kracht. Echter zijn wij minder technisch, vooral op het gebied van mobiele telefoon applicaties. Om die reden willen wij een prototype van de applicatie bouwen. Het is mogelijk om de website volledig te laten functioneren.

Energie management actieplan 2016

Energie management actieplan 2016 Pagina : 1/7 Energie management actieplan 2016 In dit hoofdstuk wordt de doelstelling beschreven in het kader van de CO2-reductie, inclusief de reductiemaatregelen, die Oosterhuis BV vanaf het jaar 2016

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS. Fase 2 Rijgedrag/technisch onderhoud

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS. Fase 2 Rijgedrag/technisch onderhoud CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS Fase 2 Rijgedrag/technisch onderhoud 80% VAN DE CO2 BESPARINGSPOTENTIE IN UW ONDERNEMING LIGT BIJ 20% VAN DE MOGELIJKHEDEN

Nadere informatie

De CO2-footprint is weer bekend!

De CO2-footprint is weer bekend! De CO2-footprint is weer bekend! Energiebeleid In het eerste half jaar van 2018 is Gebr. van der Lee ook weer actief bezig om hun CO2- footprint in kaart te brengen. Hierbij wordt opnieuw gebruik gemaakt

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd en door het hebben en

Nadere informatie

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren.

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Tip 1 Schakelen Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Een toerenteller is hierbij een handig hulpmiddel. Een deel van het vermogen dat een automotor levert

Nadere informatie

IN BEELD TON PAGINA 40

IN BEELD TON PAGINA 40 Het nieuw IN BEELD TON 60 06-15 PAGINA 40 TON 60 06-15 PAGINA 41 Het Nieuwe RIJDEN is alom bekend. Maar er bestaat nu ook zoiets als Het Nieuwe HIJSEN. Dat is een richtlijn van de Vereniging Verticaal

Nadere informatie

[3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen]

[3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen] 2015 [3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen] Co2 prestatieladder 3.0 Conform niveau 3 Transportbedrijf R.Vels & Zn. BV Inhoud Inleiding... 2 1 Mogelijkhed en reductie CO2 uitstoot... 3 1.1. Input... 3 1.2.

Nadere informatie

ebook Wat Is Telematica?

ebook Wat Is Telematica? ebook Wat Is Telematica? Wat is telematica? Laten we bij het begin beginnen. Telematics, of telematica, is letterlijk een combinatie van de woorden telecommunicatie en informatica. Het is de technologie

Nadere informatie

Kilometerregistratie App. powered by SCOPE

Kilometerregistratie App. powered by SCOPE Kilometerregistratie App powered by SCOPE HANDLEIDING AAN DE SLAG! In dit document vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het gebruik van de Kilometerregistratie App, zodat u snel aan de slag kan

Nadere informatie

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv-ketel aanstuurt. Dit is een ander type thermostaat

Nadere informatie

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Dagelijks zijn mensen mobiel en reizen om verschillende redenen en op diverse manieren van de ene locatie naar de andere. Per spoor, over het water, te voet, per fiets maar

Nadere informatie

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan Datum: April 2015 versie 3 Pagina 1 van 8 3.B.1_1 CO 2 reductiedoelstellingen 2017 V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan te Nijkerk Datum: April 2015 versie 3 Pagina 2 van 8 Inhoud 1 Doelstellingen 3 1.1.

Nadere informatie

Deelnemerstraining GoodMoovs

Deelnemerstraining GoodMoovs Deelnemerstraining GoodMoovs In deze training GoodMoovs Elektrische auto s en opladen Ervaringen delen Zelf doen / rijden GoodMoovs: Stap voor stap naar duurzame mobiliteit 1. Reserveren via smartphone,

Nadere informatie

Handleiding Ritty-App

Handleiding Ritty-App Handleiding Ritty-App Installatie: U kunt de Ritty-App eenvoudig installeren door de deze te downloaden in de Apple Store of de Google Playstore. Let op dat je je automatische updates aan hebt staan of

Nadere informatie

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT Alstublieft, Dank voor uw deelname! 1 VOORWOORD De manier waarop we werken en reizen verandert snel. We werken steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk en het

Nadere informatie

Inhoud toolbox CO2-reductie

Inhoud toolbox CO2-reductie Inhoud toolbox CO2-reductie Datum: 7 oktober 2016 Aanwezig: Medewerkers van Bosman Watermanagement BV Deze toolbox is gepubliceerd op de publiocatieborden en de website van Bosman Besproken onderwerpen:

Nadere informatie

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT Alstublieft, Dank voor uw deelname! 1 VOORWOORD De manier waarop we werken en reizen verandert snel. We werken steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk en het

Nadere informatie

LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper.

LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper. LeasePlan Connected Car Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan Connected Car maken we zakelijk rijden veiliger, schoner én goedkoper. What s next? Wij zien toekomst in slimmer rijden. Met LeasePlan

Nadere informatie

Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten

Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten 23042012_WORKsmart_ECO_bro_NL WORKsmart -Eco Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten www.tomtom.com/business Let s drive business Inhoud 2 Hoe groen is uw onderneming? 3 Optimaliseer de inzet van

Nadere informatie

SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE

SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE SANDER VAN DE RIJT ONDERZOEK PROTOTYPE INTRODUCTIE Ons project Wij zijn een door zes studenten opgerichte start-up die naar aanleiding van een individueel onderzoek een gezamenlijke interesse hebben. De

Nadere informatie

Ons energiebeleid. Energieverbruik Scope 1 en 2 doelstellingen AGEL adviseurs

Ons energiebeleid. Energieverbruik Scope 1 en 2 doelstellingen AGEL adviseurs Ons energiebeleid In 2018 is AGEL adviseurs ook weer actief bezig om hun CO2-footprint in kaart te brengen. Hierbij wordt opnieuw gebruik gemaakt van het reductiesysteem conform de CO2-Prestatieladder

Nadere informatie

What s up in Town. Corrine Petrus, Webdiva Rotterdam, 4 juni 2011

What s up in Town. Corrine Petrus, Webdiva Rotterdam, 4 juni 2011 What s up in Town Corrine Petrus, Webdiva Rotterdam, 4 juni 2011 1 WhatsUp in Town Whats up in Town geeft in 1 opslag een overzicht van het centrum, in 2D en 3D. Whats up in Town geeft altijd een aktueel

Nadere informatie

GoodMoovs. Elektrische auto s en opladen. Ervaringen delen. Zelf doen / rijden

GoodMoovs. Elektrische auto s en opladen. Ervaringen delen. Zelf doen / rijden Deelnemerstraining GoodMoovs In deze training GoodMoovs Elektrische auto s en opladen Ervaringen delen Zelf doen / rijden GoodMoovs: Stap voor stap naar duurzame mobiliteit 1. Reserveren via smartphone,

Nadere informatie

DRIVING EXCELLENCE. Snel start handleiding. Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer

DRIVING EXCELLENCE. Snel start handleiding. Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer DRIVING EXCELLENCE Snel start handleiding Self assessment Ecodrive E-Learning Ecodrive Virtual Trainer Introductie Welkom bij deze snel-start handleiding. Deze handleiding helpt u op weg met de modules

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen"

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Truck van de Toekomst: Atego BlueTec Hybrid. Wout Benning Mercedes-Benz Nederland B.V. 4 september 2013 Symposium Truck van de Toekomst - Gorinchem

Truck van de Toekomst: Atego BlueTec Hybrid. Wout Benning Mercedes-Benz Nederland B.V. 4 september 2013 Symposium Truck van de Toekomst - Gorinchem Truck van de Toekomst: Atego BlueTec Hybrid Wout Benning Mercedes-Benz Nederland B.V. 4 september 2013 Symposium Truck van de Toekomst - Gorinchem CO 2 reductie Mobiliteit en Transport ambitieus Totale

Nadere informatie

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan

V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan Datum: Oktober 2015 versie 4 Pagina 1 van 10 3.B.1_1 CO 2 reductiedoelstellingen 2017 V.o.f. transportbedrijf G.L. De Haan te Nijkerk Datum: Oktober 2015 versie 4 Pagina 2 van 10 Inhoud 1 Doelstellingen

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 30 september 2015 Versie: 1.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding...2 2 Reductiedoelstellingen...3

Nadere informatie

Voortgang CO 2 Reductieplan 2014 Project GOLVO Noord Nederland

Voortgang CO 2 Reductieplan 2014 Project GOLVO Noord Nederland _ Voortgang CO 2 Reductieplan 2014 Project GOLVO Noord Nederland Opdrachtgever Gebroeders Van der Lee Contactpersoon Machteld Houben Auteur: Bjorn Benschop Autorisatiedatum: dd-mm-jjjj Versie: 1.0 Handtekening

Nadere informatie

Blik op. Let s drive business. Marktonderzoek: een onderzoek naar zakelijk rijgedrag.

Blik op. Let s drive business. Marktonderzoek: een onderzoek naar zakelijk rijgedrag. Blik op de weg Marktonderzoek: een onderzoek naar zakelijk rijgedrag Marktonderzoek: De weg die voor ons ligt: een onderzoek naar het rijgedrag van de zakelijke bestuurder Rijgedrag kan een belangrijke

Nadere informatie

Film Leer meer en Bekijk onze film over beperkingen van kinderen in het verkeer.

Film Leer meer en Bekijk onze film over beperkingen van kinderen in het verkeer. De afgelopen weken hebben de kinderen op speelse wijze verkeerslessen gevolgd. U heeft vast wel de werkjes op de groep gezien of de verhalen van de kinderen gehoord. We zijn enthousiast over de themakist

Nadere informatie

SLECHTE RIJGEWOONTEN EN DE GEVOLGEN VOOR UW BEDRIJF

SLECHTE RIJGEWOONTEN EN DE GEVOLGEN VOOR UW BEDRIJF SLECHTE RIJGEWOONTEN EN DE GEVOLGEN VOOR UW BEDRIJF INHOUD INLEIDING 1 VEELVOORKOMENDE SLECHTE RIJGEWOONTEN 2 DE FEITEN 2 DE REDENEN 3 EEN GOED SYSTEEM 4 DE VOORDELEN 5 INLEIDING Bedrijven met wagenparken

Nadere informatie

9 Tips zuinig rijden TIP TIP TIP TIP TIP TIP TIP TIP TIP TIP 1 Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling.

9 Tips zuinig rijden TIP TIP TIP TIP TIP TIP TIP TIP TIP TIP 1 Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling. 9 Tips zuinig rijden TIP 1: Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling. TIP 2: Ziet u dat u snelheid moet minderen of stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los en laat de auto

Nadere informatie

CORONA DIRECT LANCEERT CARO

CORONA DIRECT LANCEERT CARO PERSBERICHT CORONA DIRECT LANCEERT CARO Nationaal onderzoeksproject over rijstijl en rijveiligheid bij 5.000 chauffeurs Brussel, 25 januari 2016 De directe verzekeraar Corona Direct lanceert in samenwerking

Nadere informatie

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi Titanium Bjorn Blokzijl 9 augustus 2011 Focus op de ruimte Voor zowel de zakelijke als de particuliere markt is een stationwagon met een diesel in een lage bijtellingscategorie een absolute must voor een model

Nadere informatie

Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014

Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014 Na#onaal Zakenauto Onderzoek 2014 Bijlagenrapport BEDRIJVEN NATIONAAL ZAKENAUTO ONDERZOEK 2014 ZAKENAUTO IN NEDERLAND WAT WIL DE WERKGEVER? EN WAT MAG DE ZAKELIJKE RIJDER (NOG)? NATIONAAL ZAKENAUTO ONDERZOEK

Nadere informatie

brandstofverbruik vragen over brandstofverbruik van zuinige auto s in praktijk

brandstofverbruik vragen over brandstofverbruik van zuinige auto s in praktijk brandstofverbruik vragen over brandstofverbruik van zuinige auto s in praktijk FAQVeelgestelde pagina 2. RAI Vereniging Hoe wordt een voertuig getest? De emissietest wordt uitgevoerd door een erkend testinstituut,

Nadere informatie

Review CO2 reductiedoelstellingen

Review CO2 reductiedoelstellingen Transportbedrijf R.Vels & Zn. B.V. Review CO2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 4 2.1. Voortgang subdoelstelling

Nadere informatie

rten u are bu efb le

rten u are bu efb le leefbare buurten Gemiddeld gebruik 1 uur/dag Kostprijs: gemiddeld 5.000 /jaar WAT IS AUTODELEN? Meerdere personen maken gedurende een langere periode om beurten gebruik van één of meerdere Wat is autodelen

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder. Energie auditverslag. Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3

CO 2 Prestatieladder. Energie auditverslag. Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3 CO 2 Prestatieladder Energie auditverslag Auteur: Dhr. A.J. van Doornmalen Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3 Vrijgegeven: Dhr. A.J. van der Heul Datum: 11 juni 2014 Inhoudsopgave 1.0 Energie auditverslag...3

Nadere informatie

Per persoon aangeven of men rijbewijs heeft voor personenauto, motor of bromfiets

Per persoon aangeven of men rijbewijs heeft voor personenauto, motor of bromfiets In deze vragenlijst willen we graag weten hoe je je verplaatst. 1. Welke van de volgende vervoermiddelen zijn in jouw huishouden aanwezig? Geef per categorie het aantal aan. Als er van een bepaalde categorie

Nadere informatie

WEBFLEET Inhoud. Release-informatie maart 2015

WEBFLEET Inhoud. Release-informatie maart 2015 WEBFLEET 2.20 Release-informatie maart 2015 Inhoud OptiDrive 360 2 Voertuigspecificaties 6 Voertuiginstellingen kopiëren 8 Werktijdenoverzichtrapport 9 Verbeterde routeweergave 10 Mapcodes 11 TomTom WEBFLEET

Nadere informatie

Reisbalans voor uw organisatie. 22 mei 2014 Connekt MMI

Reisbalans voor uw organisatie. 22 mei 2014 Connekt MMI Reisbalans voor uw organisatie 22 mei 2014 Connekt MMI 2 Reisbalans in het kort Voor de medewerker (gebruiker) Mijn Reisbalans + mobiele app Rittenregistratie (o.a. met GPStracking) Declareren Multimodale

Nadere informatie

Alternatieve aandrijfvormen

Alternatieve aandrijfvormen Alternatieve aandrijfvormen Als alternatief voor de klassieke benzine- en dieselmotor zijn er momenteel acht andere aandrijfvormen beschikbaar. We lijsten ze even op met telkens een definitie, de voor-

Nadere informatie

Volkswagen Polo ( )

Volkswagen Polo ( ) Volkswagen Polo (2009-2017) Zo goed als nieuw Autotest Vol trots kondigt Volkswagen de nieuwe Polo aan. Maar is dit wel een nieuwe auto? Volkswagen is namelijk niet met een schoon blad papier begonnen

Nadere informatie

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift

BMW X1 ( ) Nog 1x. Facelift BMW X1 (2009-2015) Nog 1x Rij-impressie Wel de lusten, niet de lasten. Dat is in grote lijnen het idee achter de BMW X1. Want de X1 biedt veel meer ruimte dan de doorsnee BMW, maar tegelijkertijd dezelfde

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2016 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid De tabel op de volgende pagina toont de belangrijkste uitkomsten van de Gedragsmeting 2016, een landelijk mobiliteitsonderzoek

Nadere informatie

FAQ P&V Auto Jr. FAQ /6

FAQ P&V Auto Jr. FAQ /6 FAQ P&V Auto Jr. 1. Wat zijn de voordelen van P&V Auto Jr.? 2. Wat houden de extra diensten van P&V Auto Jr. precies in? 3. Welke informatie verzamelt P&V van mij? 4. Wie krijgt de informatie van mijn

Nadere informatie

ebook Hoe het rijgedrag van uw bestuurders van invloed is op uw bedrijfsresultaat

ebook Hoe het rijgedrag van uw bestuurders van invloed is op uw bedrijfsresultaat ebook Hoe het rijgedrag van uw bestuurders van invloed is op uw bedrijfsresultaat Rij ik goed? Bedrijven met een wagenpark waren vroeger afhankelijk van positieve dan wel negatieve feedback van mensen

Nadere informatie

Foursquare handleiding voor de Groenteman

Foursquare handleiding voor de Groenteman Foursquare handleiding voor de Groenteman In deze speciale Foursquare handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist

Nadere informatie

3e Landelijke Congres Voorrangsvoertuigen 1

3e Landelijke Congres Voorrangsvoertuigen 1 3e Landelijke Congres Voorrangsvoertuigen 1 Het gebruik van rijsimulatoren in rijopleidingen ir. Jorrit Kuipers Directeur Green Dino BV Coördinator/onderzoeker 3e Landelijke Congres Voorrangsvoertuigen

Nadere informatie

HOE GEMEENTE ROTTERDAM MET SHELL TAPUP 414 UUR TIJD BESPAARDE

HOE GEMEENTE ROTTERDAM MET SHELL TAPUP 414 UUR TIJD BESPAARDE STADSBEHEER OVER TAPUP: 5X 20 HOE GEMEENTE ROTTERDAM MET SHELL TAPUP 414 UUR TIJD BESPAARDE per week komen we 5 tanken keer we besparen bijna 20 uur per week 30 oktober 2018 Het bedrijf Eén keer per dag

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2012. Presentatie Auto van de zaak

Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2012. Presentatie Auto van de zaak Actualiteitenseminar Loonheffingen & Arbeidsrecht 2012 Presentatie Auto van de zaak Auto in de loonbelasting (vanaf 2006) Bijtelling voor ter beschikking gestelde personenauto s en bestelauto s Waarover

Nadere informatie

FAQ. Koppeling en verbinding

FAQ. Koppeling en verbinding FAQ Bluetooth Algemeen Bluetooth is een protocol voor radiocommunicatie met kort bereik, waarmee men gegevens en diensten kan uitwisselen tussen ten minste twee elektronische apparaten. Het geïntegreerde

Nadere informatie

CO2 Reductie. Samen beter voor buiten

CO2 Reductie. Samen beter voor buiten CO2 Reductie Samen beter voor buiten CO2 Reductie Door middel van deze presentatie willen wij u informeren over ons energiebeleid. Daarnaast willen wij u oproepen om ook binnen uw bedrijf een actief beleid

Nadere informatie

LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat.

LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat. LOODGIETERS BEDRIJVEN: Op weg naar een beter bedrijfsresultaat. INHOUD Inleiding 3 Betaal niet meer voor uren die niet zijn gewerkt 4 Stop ongeoorloofd voertuiggebruik 5 Stop tankpasmisbruik 6 Stop brandstofverspilling

Nadere informatie

Release-informatie wederverkopers: TomTom WEBFLEET 2.9.0

Release-informatie wederverkopers: TomTom WEBFLEET 2.9.0 Release-informatie wederverkopers: TomTom WEBFLEET 2.9.0 Status: beschikbaar TomTom WEBFLEET-release 2.9.0 bevat de volgende functies en verbeteringen: Inhoud Klaar voor TomTom Remote LINK 2 Routevergelijking

Nadere informatie

Files. We kunnen er samen wat aan doen.

Files. We kunnen er samen wat aan doen. Files. We kunnen er samen wat aan doen. Inhoud Files. We kunnen er samen wat aan doen. Inleiding Tip 1: Invoegen op snelheid Tip 2: Blijf bij drukte in uw rijstrook Tip 3: Gebruik de spitsstrook Tip 4:

Nadere informatie

Shared Data Store. Tom Demeyer, tom@waag.org Taco van Dijk, taco@waag.org

Shared Data Store. Tom Demeyer, tom@waag.org Taco van Dijk, taco@waag.org Shared Data Store Tom Demeyer, tom@waag.org Taco van Dijk, taco@waag.org Shared Data Store (SDS) De afgelopen jaren is de hoeveelheid slimme applicaties en de gebruikers die er toegang toe hebben enorm

Nadere informatie

Marktonderzoek rapport. Toon Oeyen

Marktonderzoek rapport. Toon Oeyen Marktonderzoek rapport Duo 2: Thijs Melis Toon Oeyen Inleiding Als duo 2 zijnde was onze kernopdracht tijdens het vak marktonderzoek focussen op de link tussen marktonderzoek en, al dan niet interne, communicatie.

Nadere informatie

CO2 prestatieladder. Het CO2-verbruik reduceren binnen de gehele organisatie. Inzicht. Doelstelling CO2-reductie

CO2 prestatieladder. Het CO2-verbruik reduceren binnen de gehele organisatie. Inzicht. Doelstelling CO2-reductie CO2 prestatieladder Het CO2-verbruik reduceren binnen de gehele organisatie Inzicht De CO2-emissie (footprint) van J. van Etten Holding geeft de totale hoeveelheid CO2- productie die vrijkomt onder andere

Nadere informatie

CO2 reductiedoelstellingen niveau 5

CO2 reductiedoelstellingen niveau 5 CO2 reductiedoelstellingen niveau 5 Aannemingsbedrijf van der Meer B.V. Benthuizen 19 november 2014 J. van der Meer. Afdeling KAM Akkoord directie: Datum: Handtekening: 0.0 Inhoudsopgave 0.0 Inhoud 1.0

Nadere informatie

Hoofdstuk 13 Luchtkwaliteit

Hoofdstuk 13 Luchtkwaliteit Hoofdstuk 13 Luchtkwaliteit Samenvatting Ruim één op de drie Leidenaren maakt zich wel eens zorgen over de luchtkwaliteit. Dit aandeel is vergelijkbaar met vorig jaar, maar is lager dan in 2008. Bewoners

Nadere informatie

POSTNL opdracht - pakketautomaat

POSTNL opdracht - pakketautomaat POSTNL opdracht - pakketautomaat Opdracht - case scenario Een standaard consument die een pakket verzendt via www. PostNL/versturen en de Pakket- en briefautomaat gebruikt om zijn/haar pakket aan te bieden

Nadere informatie

Toyota Prius Plug-in Dynamic Business

Toyota Prius Plug-in Dynamic Business Jarno van Maanen 27 november 2012 De tweede stap Hoe de auto van de toekomst er uitziet, is iets waar we alleen maar over kunnen speculeren. Het gaat er wel steeds meer op lijken dat de aandrijving elektrisch

Nadere informatie

GRIP OP UW WAGENPARK DANKZIJ DATA. Bespaar op kosten, voorkom ongeoorloofd voertuiggebruik en plan efficiënter

GRIP OP UW WAGENPARK DANKZIJ DATA. Bespaar op kosten, voorkom ongeoorloofd voertuiggebruik en plan efficiënter GRIP OP UW WAGENPARK DANKZIJ DATA Bespaar op kosten, voorkom ongeoorloofd voertuiggebruik en plan efficiënter 1 WAT GEBEURT ER OP DIT MOMENT MET UW VOERTUIGEN? Data. In bijna elke branche en beroepsgroep

Nadere informatie

Mercedes-Benz GLC 350e

Mercedes-Benz GLC 350e Mercedes-Benz GLC 350e Schijnbare tegenstrijdigheden Rij-impressie Een SUV (Sports Utility Vehicle) dient groot, stoer en sterk te zijn. Maar Mercedes-Benz introduceert nu een SUV die juist compact, elegant

Nadere informatie

Vebruikte diesel Verbruikte benzine. Gasverbruik (M3) Elektraverbruik (kwh)

Vebruikte diesel Verbruikte benzine. Gasverbruik (M3) Elektraverbruik (kwh) Twee maal per jaar voert Rail Partner Holland een review uit m.b.t. de stand van zaken aangaande CO2- reductiedoelstellingen. Tijdens deze halfjaarlijkse evaluatie worden alle genoemde maatregelen gecheckt.

Nadere informatie

DAG VAN HET MAGAZIJN 2013. Prof. Dr. R.B.M. De Koster S. Zahrai P. Bivol J. De Vries HET NIEUWE HEFFEN EXPERIMENT

DAG VAN HET MAGAZIJN 2013. Prof. Dr. R.B.M. De Koster S. Zahrai P. Bivol J. De Vries HET NIEUWE HEFFEN EXPERIMENT DAG VAN HET MAGAZIJN 2013 Prof. Dr. R.B.M. De Koster S. Zahrai P. Bivol J. De Vries HET NIEUWE HEFFEN EXPERIMENT 1. MOTIVATIE Wat is de samenhang tussen rijstijl, energieverbruik, productiviteit en kwaliteit

Nadere informatie

Verbruikte diesel Verbruikte benzine. Gasverbruik (M3) Elektraverbruik (kwh)

Verbruikte diesel Verbruikte benzine. Gasverbruik (M3) Elektraverbruik (kwh) Twee maal per jaar voert Rail Partner Holland een review uit m.b.t. de stand van zaken aangaande CO2- reductiedoelstellingen. Tijdens deze halfjaarlijkse evaluatie worden alle genoemde maatregelen gecheckt.

Nadere informatie

SMART MOBILITY: INNOVATIES IN STEDELIJKE MOBILITEIT. ir. Bart Vuijk

SMART MOBILITY: INNOVATIES IN STEDELIJKE MOBILITEIT. ir. Bart Vuijk SMART MOBILITY: INNOVATIES IN STEDELIJKE MOBILITEIT ir. Bart Vuijk TNO: MISSIE TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving

Nadere informatie

Botsing >> Snelheid >> Kracht

Botsing >> Snelheid >> Kracht Botsing >> Snelheid >> Kracht Voorwoord; Allemaal hebben we wel eens na zitten denken. Hoe hard reed ik óf juist die ander nou? Hoe groot is de impact nou eigenlijk geweest? etc.etc. Dat is ook wel logisch

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan

Energiemanagement actieplan Energiemanagement actieplan Periode: januari 2018 t/m december 2019 Versie: 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Reductiedoelstellingen... 2 3. Plan van aanpak... 2 3.1 Maatregelen voor het behalen van

Nadere informatie

Programmeren. Inhoudsopgave

Programmeren. Inhoudsopgave Programmeren Inhoudsopgave Beginpunt 2 Implementatie Karhoo 3 ETA & Prijs principe 4 Implementatie prijsberekening en gegevens database 4 Het versturen, ontvangen en beantwoorden van ritaanvragen. 7 Weergeven

Nadere informatie

CO 2 Prestatieladder. Energie auditverslag. Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3

CO 2 Prestatieladder. Energie auditverslag. Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3 CO 2 Prestatieladder Energie auditverslag Auteur: Dhr. A.J. van Doornmalen Aspect(en): 2.A.3, 1.B.2, 2.B.2, 2.B.3 Vrijgegeven: Dhr. A.J. van der Heul Datum: 11 april 2014 Inhoudsopgave 1.0 Energie auditverslag...3

Nadere informatie

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Mercedes-Benz CLS Shooting Brake Gat in de markt? Autotest Geen enkel automerk verkoopt zo veel modellen als Mercedes-Benz. Van groot tot klein, supersnel tot uiterst economisch; Mercedes-Benz biedt het

Nadere informatie

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF. Opvolgen Quick Start model

CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF. Opvolgen Quick Start model CO2 REDUCTIE BRANDSTOFBESPARING DOOR GEDRAGSVERANDERING WERKGROEP TACIDE KENNIS KETENINITIATIEF Opvolgen Quick Start model 80% VAN DE UITKOMSTEN WORDT VEROORZAAKT DOOR 20% VAN DE OORZAKEN VILFREDO PARETO

Nadere informatie

WAT WIL de BIJLAGENRAPPORT. en WAT WIL de Werkgever? nationaal zakenauto onderzoek. nationaal zakenauto onderzoek 2013

WAT WIL de BIJLAGENRAPPORT. en WAT WIL de Werkgever? nationaal zakenauto onderzoek. nationaal zakenauto onderzoek 2013 nationaal zakenauto onderzoek 2013 WAT WIL de zakelijke rijder? en WAT WIL de Werkgever? BIJLAGENRAPPORT nationaal zakenauto onderzoek 2013 NZO 2013 Basisanalyses Berijders Onderwerpen: 1. De Zakenauto

Nadere informatie

Keuzevak Automotive Design

Keuzevak Automotive Design Keuzevak Automotive Design Roeland Wielaard 0914800 Automotive Engineering 11-04-16 1 Inhoudsopgave Opdracht 1 blz 3 Opdracht 2 blz 4 Opdracht 3 blz 7 Opdracht 4 blz 10 Opdracht 5 blz 15 Opdracht 6 blz

Nadere informatie

CO 2 Voortgangsrapportage 2016

CO 2 Voortgangsrapportage 2016 CO 2 Voortgangsrapportage 2016 Datum: 30-8-2017 Versie: 1 1. Inleiding Dit is de voortgangsrapportage van Boeve Afbouw B.V. (Boeve Afbouw). Ieder half jaar communiceert Boeve Afbouw over haar energiebeleid,

Nadere informatie

Verkeersongevallen tijdens het werk Anita Venema, Annick Starren & Marloes van der Klauw TNO Work and Health NVVC, 19 april 2012.

Verkeersongevallen tijdens het werk Anita Venema, Annick Starren & Marloes van der Klauw TNO Work and Health NVVC, 19 april 2012. 0 NVVC april 2012 Verkeersongevallen tijdens het werk Verkeersongevallen tijdens het werk Anita Venema, Annick Starren & Marloes van der Klauw TNO Work and Health NVVC, 19 april 2012. Definitie arbeidsongeval

Nadere informatie

Betrouwbaar Eenvoud. Overzichtelijk. Privacy

Betrouwbaar Eenvoud. Overzichtelijk. Privacy Betrouwbaar Eenvoud Overzichtelijk Privacy Wilt u voor uw bedrijf: Efficiëntere inzet van uw medewerkers? Besparen op het brandstofverbruik en de onderhoudskosten? 24/7 beveiligde toegang tot de posities

Nadere informatie

Footprint Totaal scope 1 en 2. Scope 1 en 2 emissies Pilkes 2016 (totaal = 518,44 ton CO 2 )

Footprint Totaal scope 1 en 2. Scope 1 en 2 emissies Pilkes 2016 (totaal = 518,44 ton CO 2 ) Juli 2017 Extern Sinds november 2013 beschikt Pilkes over een CO2-bewust certificaat. In eerste instantie op niveau 3 van de ladder en vanaf januari 2015 is Pilkes gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-Prestatieladder.

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0 Auteur: Mariëlle de Gans - Hekman Datum: 5 september 2017 Versie: 2.0 Status: Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Reductiedoelstellingen...

Nadere informatie

BEDRIJFSMODEL STRESSTEST. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

BEDRIJFSMODEL STRESSTEST. Gebruik van de tool Template Voorbeeld BEDRIJFSMODEL STRESSTEST Gebruik van de tool Template Voorbeeld Bedrijfsmodel Stresstest De Bedrijfsmodel Stresstest helpt je te begrijpen of je bedrijf toekomstbestendig is. Veranderingen in de markt,

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Autorijden na TIA of CVA. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. Autorijden na TIA of CVA. rkz.nl Patiënteninformatie Autorijden na TIA of CVA rkz.nl Het rijbewijs is voor de meeste mensen een groot goed. Het betekent namelijk mobiliteit en vooral zelfstandigheid. Onlangs heeft u een (lichte) beroerte

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder?

CO 2 -Prestatieladder? CO 2 -Prestatieladder? Het is een milieu certificering voor bedrijven Een instrument met als doel de CO2-emissie in bedrijven te reduceren: Creëert inzicht en bewustzijn voor CO2-emissie Stellen van reductie

Nadere informatie

Welkom +31 (0) uur per dag, 7 dagen per week

Welkom +31 (0) uur per dag, 7 dagen per week Welkom Gefeliciteerd met uw nieuwe lease-auto. Fijn dat u uw keuze heeft gemaakt voor Terberg Leasing en wij heten u dan ook van harte welkom als bestuurder van een van onze lease-auto s. In deze bestuurdersmap

Nadere informatie

Arval Active Link DE VERSCHILLENDE MODULES VAN ARVAL ACTIVE LINK ACTIVE JOURNEY EUR 2,00 ACTIVE LINK EUR 3,00 ACTIVE ROUTING EUR 2,00

Arval Active Link DE VERSCHILLENDE MODULES VAN ARVAL ACTIVE LINK ACTIVE JOURNEY EUR 2,00 ACTIVE LINK EUR 3,00 ACTIVE ROUTING EUR 2,00 Arval Active Link Arval Active Link maakt fleet management nog efficiënter met zijn nieuwste telematica. De automatische verwerking in real time van gegevens die rechtstreeks uit de wagens zijn gehaald,

Nadere informatie

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1

Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel. Rekenvoorbeeld 1 Besparingsvoorbeelden voor MKB met glasvezel Rekenvoorbeeld 1 Ieder bedrijf beschikt tegenwoordig over een e-mail server. E-mail op smart Phones en tablets wordt steeds populairder en belangrijker maar

Nadere informatie

Veldhoven 13 Juni 2016

Veldhoven 13 Juni 2016 Test E-scooter Veldhoven 13 Juni 2016 16 mei 2016 De lancering van de STIGO De lancering van de STIGO in Beijing MOVE NIEUWS STIGO Beijing MOVE E-Magazine MOVE bv www.move-nl.com info@move-nl.com Telefoonnr.:

Nadere informatie

Wegwijs met Multiviewer 2.0

Wegwijs met Multiviewer 2.0 Wegwijs met Multiviewer 2.0 - Uitgave februari 2012 Versie 1.1e Allsetra B.V. Postbus 140 8090 AC WEZEP Kerkweg 72 8091 GB WEZEP Tel. 038-3760276 Fax. 038-3765799 Documenthistorie Versie Status Datum Wijzigingen

Nadere informatie

ebook Is uw wagenpark klaar voor de rit?

ebook Is uw wagenpark klaar voor de rit? ebook Is uw wagenpark klaar voor de rit? Inleiding Als u gebruikmaakt van een GPS-voertuigvolgsysteem, zult u daar directe voordelen mee realiseren. Het is echter belangrijk om die op peil te houden. Dat

Nadere informatie

[3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen]

[3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen] 2016 [3.B.1.3- CO2 reductiedoelstellingen] Co2 prestatieladder 3.0 Conform niveau 3 Transportbedrijf R.Vels & Zn. BV 1 Inhoud Inleiding... 3 1 Mogelijkheid en reductie CO2 uitstoot... 4 1.1. Input... 4

Nadere informatie

Smartphonegebruik in de auto

Smartphonegebruik in de auto Samenvatting Onderzoeksrapport Smartphonegebruik in de auto Juli 2014 1 Onderzoeksopzet Methode Doelgroep: beginnende bestuurders auto in de leeftijd 17 tot en met 34 jaar; Doelgroep is afgezet tegenover

Nadere informatie