Prijslijst Degustatie 08/03/2015. Per fles Ons Assortiment / Notre Assortiment Type Millesime Inh. per BTW EXCL BTW INCL. Tafel 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Prijslijst Degustatie 08/03/2015. Per fles Ons Assortiment / Notre Assortiment Type Millesime Inh. per BTW EXCL BTW INCL. Tafel 1"

Transcriptie

1 Tafel 1 Witte wijnen, rosé wijnen en bubbels Paltrinieri Emilia- Romagna 7,76 9,38 1 Bianco Dell'Emilia IGT Secco Frizzante S 0, ,84 8,28 100% Prosecco Een aangename zomerse frizzante, om zo maar te drinken op een terrasje. Ruggeri & C. Veneto 2 Valdobbiadene Prosecco Sup. DOCG Extra Dry S 0, ,43 11,40 100% Prosecco PROMO 5+1 Mooie fruitige prosecco, maar niet té fruitig. Een bestseller onder onze prosecco's. 3 Rosé di Pinot Brut S 0, ,72 11,75 100% Prosecco PROMO 5+1 Een mooie rosé op basis van pinot noir. Een feestelijke en fruitige brut. 4 Giall'Oro Valdobbiadene Prosecco Sup. DOCG Extra Dry S 0, ,47 13,88 100% Prosecco Zeer mooie Extra Dry die al veel prijzen mocht wegkapen. De best verkopende prosecco van het huis Ruggeri. Castello di Torre in Pietra 5 Elephas Bianco IGT Lazio - BIO W , ,79 7,01 Trebbiano, Malvasia Puntinata en Vermentino. Biologisch Dit is een lekker en gemakkelijk drinkbaar wijntje. Eenvoudige maar intense geur met hints van witte bloemen, appel en perzik aroma's in de afdronk. De frisse smaak, mineraliteit en zuren completeren het geheel. Past mooi bij witte vis en vegetarische voorgerechten. Ook bij wit vlees zoals kip en kalkoen en zachte, milde kaassoorten. Kan ook als aperitief. 6 Vermentino IGT Costa Etrusco Romana W , ,21 8,73 100% Vermentino. Briljante bleke strokleur. Tonen van wit fruit en rijpe perzik op de neus met hints typisch voor de Middellandse Zee, van aromatische kruiden. Vol in de mond en toch fris. Goede zuurtegraad. Een fruitigheid met typisch mariene minerale tonen. Een perfecte metgezel voor elk visgerecht; van het meest delicate tot het meest robuuste; van het eenvoudigste tot het meest complexe. Colli di Serrapetrona 7 Serrabianco IGT Marche Bianco W , ,10 11,02 Sauvignon Blanc en Pecorino elk 50% De wijn heeft een heel lichte strogele kleur met transparante reflecties. In de neus is de wijn initieel groots, floraal en doet denken aan rijp fruit. De tweede neus is erg schuchter en opent met aroma's van perzik, meloen, kamille, afgewisseld met een aanhoudend aroma dat doet denken aan de bladeren van tomaat en rode bes. Aangenaam en fris in de mond. Het is een wijn met karakter, die zijn verbinding met het terroir met bijna minerale zuren en een hartige afwerking toont. Persistentie is goed. Wijn om van te genieten met zeevruchten of een risotto met asperges.

2 Romagnoli 8 Verdicchio DOC Classico Superiore Cantus W , ,52 9,10 Verdicchio 100% Uitzicht: strogeel met groene reflecties.in de neus: droog, mineralig, met hints van aromatische kruiden zoals Salbian. Fruitige tonen die doen denken aan abrikozen. Smaak: mineralen, hints van kruiden, tonen van abrikoos, sappig, scherp, schoon. 9 Vino Marche Rosato IGT Rs 0, ,66 6,85 Een fruitige rosé, een typische terrasjeswijn. Monchiero Fratelli 10 Moscato d'asti DOCG S , ,37 14,97 100% Moscato PROMO 5+1 Een dessertwijn. Vreemd genoeg recent populair geworden in de VS als aperitief nadat een aantal rappers dit drankje aldus gepromoot hadden. Een lekkere wijn maar wat mij betreft toch beter als dessertwijn. Heerlijk bij een stukje cake. Het is een zeer aangename wijn, met een levendige gele kleur. Kan buiten dessert ook wel bij een koude namiddagsnack. Palagetto - Tenuta Niccolai 11 Vernaccia di San Gimignano Santa Chiara DOCG W , ,10 9,80 100% Vernaccia di San Gimignano PROMO 11+1 Kleur: Helder strogeel met een opvallende groene schijn. Neus: zachte en delicate bloemige noten die blijven hangen. Fris en schoon, met lichte tinten van amandel. Smaak: ondersteund door een goede zure ruggengraat die de frisheid versterkt. Neemt afscheid met een laatste nasmaak die perfect is afgestemd op zijn parfums. De ideale serveertemperatuur is C, maar de Vernaccia kan zelfs bij temperaturen die normaal bij rode wijnen horen nog het beste van zichzelf geven. Past goed bij soepen en risotto's. Perfect bij verse gekookte vis. Ook lekker bij een Pecorino die nog zacht is. Azienda Agricola Adanti Umbrië 12 Grechetto Colli Martani DOC W , ,07 8,56 100% Grechetto De wijn heeft een intens strogele kleur. In de neus is hij elegant, met een delicate mineraliteit, aangevuld met noties van perzik, amandel en hooi. De wijn heeft een goeie "body" en een mooie structuur en behoudt een levendige aciditeit en een smaak doordrongen van fruit tot in de finish. Als jonge wijn is hij goed gestructureerd, evenwichtig en zacht, maar houdt toch ook wat mooie verrassingen in na enige veroudering. (Hoewel de wijn jong gedronken wordt, is de smaak inderdaad nog voller na een jaar, en dat terwijl de zuren mooi bewaard blijven). Onze witte bestseller! Azienda Agraria Scacciadiavoli Umbrië 13 Montefalco Bianco W , ,25 12,40 Grecheto, Trebbiano en Chardonnay Om hun volledige scala aan wijnen te voltooien ontbrak het Scacciadiavoli aan een gestructureerde, full- bodied en complexe witte om rijkere gerechten te begeleiden. Door het mengen van Grechetto, Trebbiano en Chardonnay (volgens de DOC specificaties) creëert Scacciadiavoli zijn Montefalco Bianco DOC, een heldere en complexe, volle witte wijn. Eigen notitie: deze wijn en hoe hij gemaakt wordt is nog in evolutie, door bv hout in te brengen voor een deel van de witte druiven. Het is een mooie witte wijn geworden.

3 La Bollina Piëmonte 14 Gavi DOCG W , ,76 10,60 100% Cortese Nieuw! PROMO 5+1 Strogele witte wijn met groene reflecties, gekarakteriseerd door de aroma's van vers fruit en voorjaarsbloemen, droog, prettig koel met een aangename zachte smaak. 15 Gavi DOCG "Ventola" W , ,52 16,36 1, ,91 30,14 100% Cortese Nieuw! PROMO is het eerste jaar van productie van deze nieuwe wijn! Strogele kleur met gouden tinten, gekarakteriseerd door de geur van jasmijn en amandelen. Een hint van peer, perzik en vanille. De mooie aciditeit geeft frisheid, mineraliteit en persistentie. Mooi in balans. 16 Monferrato Bianco DOC Beneficio W , ,61 11,63 Cortese en Chardonnay Nieuw! PROMO 5+1 Intense en aanhoudende neus met bloemige tonen van accacia. Fruitige tonen van perzik, van peren en citrusvruchten. In de mond evenwichtig, smakelijk en met uitgesproken mineraliteit. Langdurende aroma's met tonen van honing, kastanjes, sinaasappels en perzikkensiroop. 17 Monferrato Bianco DOC Armasson W , ,86 16,77 100% Chardonnay Nieuw! PROMO 5+1 Strogele kleur met aroma's van fruit en hints van kamille, vanille, en iets tropisch dat aan passiefruit en ananas doet denken. Sterke smaak maar met zeer evenwichtige aciditeit: fris, elegant en aanhoudend. Over La Bollina: we hebben voor het eerst kennis gemaakt met deze producent op Megavino, waar ze een stand vlak bij onze eigen stand hadden. De "Ventola" was pas uit, nog niet machinaal gebotteld en dus recht uit het vat. We vonden vooral de witte wijnen erg mooi (kijk een beetje verder op deze lijst voor één rode, later in de lente komen er nog enkele bij. We waren verkocht. Omdat we normaal altijd het domein bezoeken alvorens te bestellen maar dit pas in september kan gebeuren besloten we toch een extra "test" in te bouwen: we vroegen Sara van La Bollina voor een aantal stalen en er werd een proefavond georganizeerd met een aantal vrienden/klanten. De scores waren hoog en wij waren ook nog meer overtuigd. Half maart gaan we nog eens extra proeven voor alle zekerheid maar de eerste pallet is alvast besteld en U kan er op onze degustatie van proeven (en bestellen natuurlijk)!

4 Tafel 2 Rode wijnen uit de Marche Colli di Serrapetrona 18 Collequanto Serrapetrona DOC R , ,07 12,18 100% Vernaccia Nera Kleur: intens robijnrood. In de neus: de rode fruitsmaak explodeert met aangename sensaties van pruimen, er kunnen rode en zwarte bessen worden waargenomen, samen met laurier en moerbei. Smaak: elegant en geconcentreerd. De zuurtegraad is evenwichtig. Het fruit en de unieke smaken van Vernaccia Nera druiven komen samen met minerale sensaties die typisch zijn voor deze streek. Zoals vele van de wijnen van het Colli di Serrapetrona terroir heeft ook deze duidelijke hints van peper. Heerlijk maar geen mainstream wijn en dus erg afhankelijk van persoonlijke smaak! Food- pairing: gegrild vlees, vleeswaren, gekookt vlees, pasta met eendesaus, varkensvlees met venkel, bonen met spek. Kaas: typisch Italiaanse kazen, zoals "scamorza" en "pecorino" 19 Robbione Serrapetrona DOC R , ,98 21,76 100% Vernaccia Nera Kleur: intens robijnrood met paarse reflecties. Geur: intens en elegant, doet denken aan rode vruchten zoals pruimen, zwarte kersen en rode bessen, met pittige en zwoele tonen van vanille en zoethout in de afdronk. Smaak: een vol aroma in balans gehouden door rijke en zachte tannines. De lange en aanhoudende smaak brengt in het boeket een bevestiging terug van de elegante tonen van de eerste geur. DFW: Voor de Robbione worden de druiven eerst een zestal weken gedroogd, een proces dat erg gelijkt op dat van de Amarone, en zorgt voor de intense smaak. Van deze druiven wordt behalve de Robbione ook nog de Sommo gemaakt, een "Passito" dessertwijn. De Robbione kan beschouwd worden als de Riserva van het domein. De Robbione is de referentiewijn voor Colli di Serrapetrona. Deze wijn is het resultaat van jaren onderzoek naar en uiteindelijk implementatie van bijna vergeten maar herontdekte gebruiken in de streek. 20 Ilborgiano Serrapetrona DOC R , ,58 7,97 Vernaccia Nera 80%, Merlot 10%, Syrah 10% PROMO 5+1 Dit is de instapwijn van Colli di Serrapetron. Voor een instapwijn is dit een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Vol van smaak, al door de rode vruchten van de Vernaccia Nera, maar nu aangevuld met Merlot en Syrah. De hint van peper van de 100% Vernaccia Nera's blijft en dat is omdat het eigen is aan de grond en niet aan de druif. Zelfs hun Pinot Noir moet er aan geloven! Romagnoli 21 Rosso di Casa Romagnoli IGT R , ,66 5,64 Montepulciano, Sangiovese en Lacrima PROMO 5+1 Een fruitige en sappige rode wijn voor alle dagen waarin het rijke montepulciano fruit, de elegante sangiovese en de typisch florale lacrima een ongecompliceerde expressie vinden. Een landwijn voor alle dagen met 3 typische druiven uit de Marche.

5 Tafel 3 Rode wijnen uit Piëmonte Filippo Gallino Piëmonte 22 Roero DOCG R , ,71 17,80 100% Nebbiolo PROMO 5+1 Uitbundige geur, kruidig met hints van viooltjes en framboos. In de mond warm, aanhoudend, met sterke maar geïntegreerde tannines. In de afdronk cacao, leder en kleine vruchten. Past goed bij rood vlees, wild of haas. 23 Roero Riserva DOCG "Sorano" R , ,72 21,43 100% Nebbiolo PROMO 5+1 Robijnrood met granaattinten. Weelderig en kruidig in de neus met een vleugje hars, viooltjes, vanilla en rood fruit.droge, volle en aanhoudende smaak met merkbare maar goed geïntegreerde tannines. Smaak van jam. 24 Langhe Nebbiolo DOC "Licin" R , ,29 12,45 100% Nebbiolo De fermentatie gebeurt op staal, maar daarna gaat de wijn in grote houten vaten van 25hl voor minstens 12 maanden om daar te rijpen. De kleur is een zeer levendig robijnrood. In de neus neemt men de geur van kleine rode vruchten en cacao waar. Hij smaakt naar rijp fruit, met zeer lichte tannines. Ook wilde aardbeien zijn van de partij. Lekker bij de traditionele Piëmontese keuken: pasta's met ragout, gerechten met truffel. La Bollina Piëmonte 25 Monferrato Rosso Bicocca DOC R , ,44 11,42 100% Barbera Nieuw! PROMO 5+1 Een jonge barbera, die zo niet mag genoemd worden in deze streek. Mooie instapwijn in de rode reeks van La Bollina. Later op het jaar komen de toppertjes op de markt! Attilio Ghisolfi 26 Barbera d'alba Maggiora R , ,73 15,41 100% Barbera Aantrekkelijk, weelderig en goed gebalanceerd, met hints van frambozen en bosvruchten. Minimum 12 maanden op kleine eiken vaten. Een pracht van een Barbera! 27 Barollo Bussia R , ,33 31,86 WS94 100% Nebbiolo Waar bij veel traditionele barolo's eiken barriques gebruikt worden worden hier grote eiken "casks" van Hl gebruikt om de wijn voor 30 maanden te laten rijpen. Daarna blijft de wijn nog minstens 6 maanden op fles bij een gecontroleerde temperatuur van 15 C. De kleur is robijn, bijna granaatrood. In de neus is hij floraal, rijk en vol uitdrukking. In de mond is de wijn goed gebalanceerd en rijp, diep en met mooie tannines. In tegenstelling tot vele barolo's kan deze Bussia al jong gedronken worden. Toch is er bewaarpotentieel voor enkele 10tallen jaren. Lekker bij rood geroosterd vlees, wild, schotels verrijkt met truffel of rijpe oudere kazen. De Bussia scoort hoge scores bij Decanter, Gamberro Rosso, Wine Enthousiast, Wine Spectator en andere recencenten. Dit jaar heeft de Bussia geen topscore gekregen van Gamberro Rosso maar dit is voornamelijk omdat die naar de Bussia Bricco Visette gegaan is.voor Wine Spectator was het een topper (94 punten). Wij zijn blij deze wijn exclusief in België te kunnen aanbieden.

6 Monchiero Fratelli 28 Barbera d'alba DOC R , ,87 13,15 100% Barbera De "basis" barbera van Monchiero, jong maar toch al zeer evenwichtig en aangenaam om te drinken. 29 Barbera d'alba DOC Superiore R , ,87 16,78 100% Barbera In deze wijn zijn de alcohol, de zuren en de tannines aangenaam in balans en er is een belofte van een lang leven van drinkbaarheid. Goed te drinken nu dus maar een tiental jaren bewaren mag geen probleem zijn. Robijnrode tot granaatrode kleur, intens parfum, droog, aangenaam gearomatiseerd en complex. Zo verlaat de wijn het vat na een jaar rijping, en dit is ook wanneer hij de naam Superiore verdiend heeft. Een ideale companion voor een pikante schotel. 30 Langhe Nebbiolo DOC R , ,37 18,60 100% Nebbiolo Bekend als Barolo's kleine broertje, en van dezelfde druif, rijpt deze wijn voor 18 maanden in eiken vaten. Daarna rijpt hij verder in de fles en ontwikkelt zo verder zijn eigen karakteristieken. Hij toont een levende rode kleur, intensieve aroma's and heeft potentieel voor een gemiddelde bewaartermijn. De wijn past uitstekend bij pasta en risotto maar ook bij vleesgerechten. 31 Barolo DOCG Rocche di Castiglione Falleto R , ,37 47,64 100% Nebbiolo Een top barolo, die al 7 jaar rijping er op heeft zitten en nu helemaal op dronk komt. Nochtans is het bewaarpotentieel minstens nog een twintigtal jaren. Alleen de Riserva kan nog meer bieden!

7 Tafel 4 Rode wijnen uit Toscane Agricola Il Borghetto 32 Monte de Sassi Chianti Classico Riserva DOCG R , ,29 22,13 80% Sangiovese, de rest Cabernet Sauvignon, Merlot en Canaiolo Il Borghetto blijft hier (voor de verandering) bij de traditie met en op vaten gerijpte Chianti Classico met het verplichte minimum van 80% Sangiovese, vermengd met Cabernet Sauvignon, Merlot en Cannaiolo allemaal geteeld op Borghetto. Eigen notitie: Een prachtige Chianti. De manier waarop Mr Cavallini beschrijft van "ik woon hier toch, laat me dan ook maar een DOCG wijn maken" reflecteert een beetje van de rebellie die volgens mij bij hem leeft tegen de sterk gereguleerde DOCG vereisten waar een kleine producent als hijzelf maar weinig in de pap te brokken heeft. Het belangrijkst is dat hij prachtig mooie wijnen maakt. 33 Montigiano IGP Toscana R , ,21 14,78 100% Sangiovese. PROMO maanden rijping in cement vaten en een deel in eik. 3 maanden rijping op fles voorafgaand aan de release. Ongeveer flessen gemaakt. Montigiano is een nieuwe start voor Borghetto. Het is hun eerste wijn gemaakt van niet- estate druiven. Ze werken nauw samen met de naburige telers die de druiven leveren, om ervoor te zorgen dat de druiven die in het maken Montigiano gebruikt worden van de kwaliteit zijn die verwacht bij Borghetto. Montigiano is een frisse, jeugdige uitdrukking van zuivere Sangiovese. Coltibuono 34 R.S. Chianto Classico 2011 DOCG R , ,51 12,72 Sangiovese De R.S. Classico wordt uitgebracht onder het label "Coltibuono" eerder dan "badia di Coltibuono" omdat sommige van de druiven bij andere wijngaarden aangekocht worden. De drang naar kwaliteit is er niet minder om en de andere wijnboeren worden ook aangemoedigd en ondersteund om 100% biologisch te gaan, wat zo goed als een feit is, en ik verwacht eigenlijk binnen enkele jaren wel certificatie. Voor chiantiliefhebbers is dit echt een aanrader en zeker verhouding prijs/kwaliteit is dit een prima Chianti Classico! Lumineus robijnrode kleur. Bosbessen, kruiden, leder, vochtige aarde en gedroogde pruimen, gelaagd in het aroma. Zachte, ronde smaak, Badia a Coltibuono 35 Chianti Classico DOCG R , ,36 14,96 Sangiovese en Canaiolo De kleur is helder robijn, de neus onthult lagen van iris, violet, tabak, zwarte peper en Marasca cherry. De smaak is goed gebalanceerd, hecht met soepele tannines, minerale tonen, een mond reinigende frisse aciditeit. Warm en hardnekkig. 36 Cultus Boni Chianti Classico DOCG R 2010 WE 91 0, ,46 22,34 80% Sangiovese, Colorino, Ciliegiolo etc als aanvulling Intense robijnrode kleur, elegante balsamico noties vermengd met bloem, kersen, zoethout en chocolade. Warm in de mond, maar zeer aangenaam, met grote harmonie tussen haar volle mondgevoel en de frisse afdronk. Een topper voor die prijs en een favoriet van DFW. 37 Chianti Classico Riserva DOCG R , ,39 25,88 WA 90 Sangiovese, Canaiolo, Ciliegiolo, Colorino W&S 92 WE 92 Intense, diepe robijnrode kleur; prachtige olfactorische intensiteit met hints van fruit als kersen, nootmuskaat, rode vruchten, violet, iris en zwarte peper. Warm en redelijk zacht in de mond, de impact is elegant en zeer fris, met volwassen tannines en een terugkeer naar de smaak van bloemen, fruitige noten. Zeer persistent met een gulle afdronk.

8 Lunadoro 38 Rosso di Montepulciano DOC R , ,13 12,26 Sangiovese (Prugnolo Gentile) 90% - Canaiolo e Mammolo 5% - Merlot 5% Deze rode wijn van Montepulciano vat perfect het onderliggende thema van de productie van Lunadoro: de hoge verhouding van kwaliteit en prijs. Donkere robijnrode kleur met een lichte granaattoets, de neus is zeer elegant. De Sangiovese kloon "Prugnolo gentile" heeft de typische bloemige noten van violet en citrus. De aroma's zoals leer en sint worden samengevoegd tot een lichte kruidigheid van kruidnagel. De mond is in harmonie met de neus en herinnert ons vooral van de fruitige geur van het boeket. Zachte tannines en aangenaam frisse afdronk 39 Nobile di Montepulciano DOCG "Traditionale" R , ,03 16,98 Sangiovese (Prugnolo Gentile) 100% Met de Nobile van Lunadoro komen we in het hart van het Lunadoro productiebedrijf. Van de wijngaarden gelegen in het gehucht van Montepulciano: Valiano, krijgen we een mooie zuivere Sangiovese met absoluut respect voor de traditie, vandaar de naam van de wijn. Robijnrode kleur, complexe neus en met de karakteristieken van de meest traditionele Vino Nobile met fruitige, zachte granaat en rijpe aroma's. De elegantie, meer dan de power, bepaalt het boeket met tonen van zwarte peper, pruimenjam, een florale toets van violet en tertiaire aroma's van donkere chocolade en sigaren. In de mond is de structuur goed uitgebalanceerd, met zachte tannines en aciditeit, en met een lange afdronk. Geweldig potentieel om ouder te worden en geweldige prijs/kwaliteits verhouding. Mulini di Segalari 40 Bolgheri DOC Rosso Ai Confini del Bosco Biologico R , ,81 19,13 Cabernet Sauvignon 70%, Merlot 20%, Petit Verdot 10% Bordeaux in Toscane. Het mag niet gezegd worden maar daar lijkt het wél op. Met dat verschil dat er hier biologisch geteeld wordt en er geen massa's pesticiden op de ranken gespoten worden. Ook hier een echte topwijn die we exclusief maar in beperkte mate kunnen aanbieden. Palagetto - Tenuta Niccolai 41 Chianti Colli Senesi DOCG 1 jaar op eik R , ,30 8,83 Sangiovese, Colorino en Merlot PROMO 11+1 Kleur: robijnrood. Neus: zeer fruitig fris, aangevuld met subtiele tonen van cacao. Smaak: onmiddellijk zachte tannines, fris en knapperig. Drinkt zeer gemakkelijk, op basis van een zure structuur. Ideale serveertemperatuur: C. Food pairing: Het is een veelzijdige metgezel aan tafel. Klassiek is om de wijn te koppelen met Toscaanse worstjes, maar hij vreest ook meer uitgebreide gerechten niet, zoals gebraad, geroosterd vlees en kazen. 42 Toscane IGT Solleone R , ,90 10,76 Sangiovese, Merlot PROMO 5+1 Kleur: Diep rood met paarse reflecties. Neus: hints van zwarte bessen begeleiden verfijnde bloemige noten en hints van rijpe pruimen, aangevuld met lichte tonen van tabak. Smaak: zacht eerst maar dan krachtig in het centrum van de mond, heeft een zachte en evenwichtige smaak progressie. Ideale serveertemperatuur: C. Serveertip: geef het beste van zichzelf met robuuste gerechten uit de Toscaanse traditie, maar het is ook interessant om te experimenteren met soepen en fois gras. 43 Rosso di Montalcino R , ,98 13,28 Sangiovese Grosso De kleine, vaak onderschatte broer van de Brunello. De Rosso van Palagetto heeft een zachte smaak en aangename afdronk. 44 Brunello di Montalcino R , ,30 33,03 Sangiovese Grosso Het paradepaardje van Palagetto. Beperkte voorraad!

9 Poggio Argentiera 45 Maremmante IGT Toscana Syrah R , ,04 9,73 Een blend van Syrah, Cabernet Franc en Alicante. Zoete specerijen, zoethout, pruim en zwarte bessen. Kruiden. Een echte mediterranese wijn. 46 Bellamarsillia Morellino di Scansano DOCG R , ,24 11,19 85% Sangiovese (Grosso), 15% Ciliegiolo. Rode en zure kers. Verleidelijk, delicieus. Men zegt wel eens dat Morellino de Brunello van de armen is, omdat hij van dezelfde Sangiovese kloon, Sangiovese Grosso gemaakt wordt, maar dat is écht te neerbuigend. Morellino in het algemeen is een té onbekende appellatie en zwaar onderschat. De wijnen van Gianpaolo Paglia worden in het bijzonder bekend als de benchmark van Morellino, en hoewel de Bellamarsillia de "instapmorellino is, is het een zeer elegante en genietbare wijn. 47 Capatosta Morellino di Scansano DOCG R , ,14 23,26 47H Capatosta Mezza Morellino di Scansano DOCG R , ,67 12,91 47MH Capatosta Magnum Morellino di Scansano DOCG (kist) R , ,90 53,11 47M Capatosta Magnum Morellino di Scansano DOCG R , ,65 43,13 85% Sangiovese (Grosso), 10% Ciliegiolo en 5% Grenache op 0,750 en 0,375; - 10% op magnums Dé benchmark in Morellino, en voor de kenners nog meer gewaardeerd buiten Italië dan lokaal. Een "textbook Morellino" zoals men in de UK zegt. Voor ons een rivaal van de middenklas brunello's maar aan minder dan de helft van de prijs. 48 Principio DOC Maremma Ciliegiolo R , ,34 10,10 100% Ciliegiolo PROMO 5+1 Bij Poggio Argentiera wordt de Ciliegiolo druif dikwijls als aanvulling gebruikt, maar wijnmaker Antonio zag de waarde en wou deze druif ook als monocépage op de markt.de druif blijkt het zo goed op zichzelf te doen dat er niet één maar twee wijnen van gemaakt zijn. Er is de "Principio", die gemarket wordt als dé Maremma druif, maar ook ondertussen als bewezen genetische vader vd Sangiovese, maar in ons gamma hebben we ook de "Vigna Vallerana Alta" met ranken van meer dan 50 jaar oud die aan de basis zijn van een superbe prijs/kwaliteit wijn en die nu als aparte wijn aangeboden wordt, terwijl die vroeger alleen in blend, gemaakt werd. Salchetto 49 Vino Nobile di Montepulciano DOCG R , ,53 20,00 49H , ,26 11,20 49M 100% Prugnolo Gentile 1, ,96 41,09 49DM 3, ,88 96,65 49J PROMO 10% vanaf 6 flessen, 10+2 op 0,375, 10% op 3 en 5 liter 5, ,58 155,58 We hebben hier een Nobile die kracht en elegantie uitstraalt. Deze prachtige wijn heeft dan ook internationaal erkenning opgeleverd. De Salcheto Nobile heeft een boeket vol van leven, doordringend, met verse kruiden zoals thym. Rode vruchten, een solide body. Sappig, met een aangename en lange finale. 47 "OBVIUS" Rosso di Montepulciano DOC R , ,28 17,28 100% Prugnolo Gentile PROMO 5+1 Geen sulfieten!!! Van de wijngaarden van de "Vino Nobile", maar jong en gemaakt van druiven alleen, zonder enige andere toevoeging (geen toegevoegde sulfieten, geselecteerde gisten, tannines of wat dan ook). De eerste selecties van de jongere Prugnolo Gentile wijnstokken (de Sangiovese in Montepulciano),worden gevinifieerd in roestvrij staal door middel van gisting en rijping, voor een "all fruit" ervaring. 48 Rosso di Montepulciano DOC (organic wine) R , ,93 12,02 85% Sangiovese, 8% Canaiolo, 7% Merlot De wijn wordt gemaakt met druiven van de jongste stokken van de Montepulciano percelen, alsook van specifieke eerste selecties van de andere. Alleen rijping in staal. Voor mij is dit een mooie wijn met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Terwijl alle aandacht gaat naar de (overigens prachtige) Nobile wordt deze wijn een beetje in een hoekje gezet, maar het is een mooie passe- partout, heel zacht en ideaal voor bv een feest omdat hij veel mensen zal aanspreken. Alle scherpe kantjes die Sangiovese soms kan hebben zijn afgerond door de Canaiolo en vooral de Merlot.

10 Tafel 5 Rode wijnen uit Umbrië Azienda Agricola Adanti 49 "Nispero" Rosso Umbria IGT R , ,34 7,67 90% Sangiovese, 10% Merlot De kleur is robijnrood. De wijn heeft een aangenaam aroma van zoete violet en rozen en fruitige texturen van kersen en frambozen. Het is een frisse wijn met een evenwichtige goede smaak, gefermenteerd in roestvrij stalen tanks en gerijpt gedurende minstens 9 maanden in grote eiken vaten. Het is een gemakkelijke wijn die jong gedronken wordt en bij zonder problemen bij een verscheiden aanbod van gerechten past. 50 Montefalco Rosso DOC R , ,78 10,62 50H Montefalco Rosso DOC R , ,01 6,07 70% Sangiovese, 15% Sagrantino, 5% Barbera, 5% Merlot, 5% Cabernet PROMO 10+2 voor kleine flesjes (0,375) Levendige robijnrode kleur met aroma's die kenmerkend zijn voor de terroir van Montefalco: een mix van fruitige en balsamico notities variërend van kersen tot bes, bramen en pruimen. Het mondgevoel is fris met een uitgebalanceerd pakket van tannines, en een rijke smaak verlevendigd met fruitige en balsamico tonen. De wijn wordt in grote eiken vaten gedurende minstens 12 maanden gerijpt vóór het bottelen. Ideaal bij hartige gerechten en gerijpte kazen. Eigen notitie DFW: dit is een mooie wijn voor een breed publiek: vol, zacht, drinkt zeer gemakkelijk. We hebben ook de 2011 al van het vat kunnen proeven en die belooft even mooi te worden. Eén van onze rode bestsellers! 51 Montefalco Rosso Riserva DOC R , ,02 14,55 75% Sangiovese, 15% Sagrantino, 15% merlot Voor deze riserva worden de druiven zorgvuldig geselecteerd, uitstekende Sagrantino, Sangiovese en Merlot. Rijping gebeurt in eikenhouten vaten voor 30 maanden. Dit is een gestructureerde en hardnekkige wijn. Het boeket bevat noties van rijp fruit en specerijen. Koppelen met volwassen harde kazen, gegrild vlees en goed gestructureerde maaltijden. 51 "Arquata" Rosso Umbria IGT R , ,12 19,50 40% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot, 20% Barbera Dit is een meer "internationale" wijn van Adanti, "the wacky wine" of gekke wijn genoemd door de veteraan wijnmaker van het domein Alvaro Palini (deze man doet wel meer straffe uitspraken, zoals bv de grechetto een middel om de tanden te poetsen te noemen, gelukkig heeft de zoon de wijnmakerij overgenomen). De kleur is robijnrood. Het is een complexe wijn. Het aroma is van opgelegde bessen, cacao, kruiden en een lang aanhoudende basilicum geur. Het is een ronde wijn met een solide structuur en een strek tannisch weefsel, maar toch heel fris dank zij de toevoeging van de barbera. De wijn "blijft hangen" en wordt alleen maar verbeteren door het verouderen. De wijn wordt sowieso al voor 30 maanden gerijpt in kleine eiken "barriques" an dan nog minstens een jaar op fles. Super bij gegrild vlees, half- harde kazen en vlees van wild. 53 Montefalco Sagrantino R , ,68 23,81 100% Sagrantino Een diepe robijnrode kleur. Wij hebben al vele Sagrantino's geproefd, en buiten enkele van de zeer (buiten proportie) dure topproducenten is dit één van de beste (zowel op zich als wat prijs/kwaliteit betreft). Er is een rijke volle smaak en de altijd sterk aanwezige tannines van de sagrantino zijn bijzonder goed geïntegreerd, wat de wijn nu drinkbaar maakt, maar indien men wil bewaren dan is er potentieel voor minstens 10 jaar, waarschijnlijk tot 20 jaar. De wijn zal al die tijd blijven evolueren. De Sagrantino's van Adanti zijn vele malen gelauwerd in de internationale pers. De voornaamste voor de 2 huidige jaargangen zijn de finale van de Gamberro Rosso voor de 2007 en de zilveren medaille op het Concours Mondial van Brussel; de 2008 is een absolute topper en heeft dan ook niet alleen de finale van Gamberro Rosso gehaald maar effectief de begeerde 3 rode bekertjes verdiend. (2007 nog beperkt verkrijgbaar)

11 Azienda Agraria Scacciadiavoli 54 Montefalco Sagrantino R , ,48 22,36 100% Sagrantino Het is verrassend wat een diversiteit aan aromas men in Montefalco Sagrantino kan ontdekken en wat een mooie structuur de wijn heeft. De kleur is diep, het boeket sensueel, en de wijn heeft een krachtige "body". De elegantie van de wijn kan al gewaardeerd worden als hij jong is, als zowel de druiven als de kruiden zich vermengen met het hout en de Sagrantino transformeert. Maar het is pas na enkele jaren dat men de Sagrantino ten volle kan genieten en waarderen. Dan komen de aromas van balsem vrij, en vooral dan verzachten de tannines: men ontdekt dan een wijn met grote personaliteit. 55 Montefalco Rosso R , ,65 11,67 Sangiovese, Sagrantino, Merlot Montefalco Rosso is een superieure wijn. Hij heeft een intense robijnrode kleur, een expansief, elegant boeket met geuren van kersen, en een zachte en voluptueuze smaak. Volgens de oude wijntraditie van de het Montefalco gebied, werden na het selecteren van de druiven voor de productie van de Montefalco Sagrantino, alle andere variëteiten van rode druiven geoogst voor de productie van een frissere wijn, die alle soorten gerechten kan begeleiden. 56 Rosso Umbria Scacciadiavoli IGT R , ,87 7,10 Voornamelijk Sangiovese Wijn van voornamelijk Sangiovese druiven. Dieprode kleur, geur van rijp fruit. Rijping in stalen tanks en dan uiteindelijk een paar maanden in de fles. De wijn is klaar om jong te drinken. Zo fris en fruitig als de druif. Deze wijn ziet geen hout. In ons gamma is dit een zeer populaire wijn en de meest verkochtte rode.

Bestelbon Degustatie 17/04/2016

Bestelbon Degustatie 17/04/2016 1 Argeo Prosecco DOC Treviso Brut S Promo 10% (6fl/btl) 0,750 6 12,60 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Giall'Oro Valdobbiadene DOCG Extra Dry Prosecco Superiore S Promo 10% (6fl/btl) 0,750 6 14,50 osé di Pinot

Nadere informatie

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC CIABOT BERTON La Morra Piemonte Langhe Favorita Alissa DOC De wijngaarden in Canale, Roero, een heuvelachtig gebied (250 m boven de zeespiegel), naar het oosten gepositioneerd. 100 % Favorita 2000 flessen/jaar

Nadere informatie

Kleur Licht strogeel. Smaak Zuivere smaak met frisse citrustoetsen en lichte kruidigheid, afgerond met amandelbitter.

Kleur Licht strogeel. Smaak Zuivere smaak met frisse citrustoetsen en lichte kruidigheid, afgerond met amandelbitter. Fratelli Pardi Montefalco Umbria Colli Martani Grechetto familiebedrijf uit Montefalco, een gemeente in de provincie Perugia in het hartje van Umbrië. De Colli Martani, de productiezone rond Todi waar

Nadere informatie

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc Heldergele kleur met groene reflecties. Frisse, schone en intense neus. Witte bessen, verse kruiden en limoenaroma's worden benadrukt, met asperges en minerale tonen. Grote balans en textuur

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco Ciro Bianco Druiven: Greco Bianco Vinificatie: na handmatige oogst (eind september) zachte pressing, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, rijping in stalen vaten, één maand op fles bij gecontroleerde

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

Witte wijnen. Turkije

Witte wijnen. Turkije Mousserende wijn fles Prosecco Spumante Extra Dry, Col de Salici, D.O.C. Prosecco, Veneto, Italië 31,50 Druif: Prosecco Heerlijk verfrissend met feestelijke bubbels. Aromatisch en elegant met naast een

Nadere informatie

Nostri Vini Rosso Arteo, rosso di torgiano D.O.C. Per fles (huiswijn) 18,75 Per glas 3,50 Preda del Falco Sagrantino di Montefalco D.O.C.G.

Nostri Vini Rosso Arteo, rosso di torgiano D.O.C. Per fles (huiswijn) 18,75 Per glas 3,50 Preda del Falco Sagrantino di Montefalco D.O.C.G. Nostri Vini Rosso Arteo, rosso di torgiano D.O.C. Een droge robijnrode wijn uit Umbrië van de druivensoorten Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Canaiolo. Veel body en verfijnd in Franse eiken vaten. Past

Nadere informatie

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano

Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano WINE BY Fiano I.G.T. 85% Fiano 15% divers Fiano In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename en aanhoudende nasmaak achter met duidelijke noten van exotische vruchten.

Nadere informatie

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen 2011 Damilano Barbera d'asti DOCG 100% Barbera uit wijngaarden in Casorzo, gelegen in de heuvels van Monferrato in de provincie Asti. Uit dit specifieke gebied komen

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

WINE BY. watertip: chaudfontaine rood

WINE BY. watertip: chaudfontaine rood WINE BY watertip: chaudfontaine rood Fiano 12,5% vol 3.20 19.50 FIANO I.G.T. 85% FIANO 15% ANDERE WITTE DRUIVENSOORTEN In de mond een wijn met structuur en een goede zuurgraad, laat een lange, aangename

Nadere informatie

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig, lichte

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

Menu Italiano Belgique Rue Kuiken Drogenbos Tel. 02/ Fax 02/

Menu Italiano Belgique Rue Kuiken Drogenbos Tel. 02/ Fax 02/ le grappe Menu Italiano Belgique Rue Kuiken 85 1620 Drogenbos Tel. 02/521.19.31 Fax 02/520.13.66 be@menu-italiano.com - www.menu-italiano.com i liquori, la birra, le grappe Menu Italiano Nederland - Platinastraat

Nadere informatie

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25 WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Pronol Frizzante 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco en de Frizzante druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig,

Nadere informatie

Carta dei Vini VINO DELLA CASA RISTORANTE DA BRACCINI. Spumante

Carta dei Vini VINO DELLA CASA RISTORANTE DA BRACCINI. Spumante VINO DELLA CASA Spumante Carta dei Vini Zacht mousserende wijn. Een beetje tropisch fruit met een frisse verkwikkende afdronk. Niet te droog en een heerlijk aperitivo! Levendig fris en droog met een verleidelijke

Nadere informatie

Huiswijnen (ook per glas te bestellen)

Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Wijnkaart Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Opta Wit Dão Vinho Branco 2015 20,50 Sappige, droge witte wijn uit de Dão regio. Deze wijn is gemaakt van de Encruzado, Malvasia Fina en Cerceal Branco.

Nadere informatie

Wijnpakket Verenigde Staten

Wijnpakket Verenigde Staten Wijnpakket Verenigde Staten Beringer Founders Estate, Zinfandel Soort: Rode wijn Druivensoorten: zinfandel Alcoholpercentage: 14.5% De zuiverste Californische zinfandel; een prachtige volle en intense

Nadere informatie

Wijnkaart. Deze wijnen hebben we persoonlijk voor jullie geselecteerd. Vini selezionati e raccomandati da AURELIE & MATTEO

Wijnkaart. Deze wijnen hebben we persoonlijk voor jullie geselecteerd. Vini selezionati e raccomandati da AURELIE & MATTEO Wijnkaart Vini selezionati e raccomandati da Deze wijnen hebben we persoonlijk voor jullie geselecteerd AURELIE & MATTEO Huiswijn WIT - ROSE - ROOD EEN GLAS... 1/4 LITER... 1/2 LITER... 1 LITER... Huiswijn

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

De Betere wijnhandel met meer dan 40 jaar wijnervaring!

De Betere wijnhandel met meer dan 40 jaar wijnervaring! Beste wijnliefhebber, Wij verzorgen ook uw relatiegeschenken en geschenkverpakkingen. Volledig assortiment van likeuren en sterke dranken in voorraad! Al onze wijnen bewaren en rijpen in donkere en koele

Nadere informatie

Presentatie SOPHIE PLUIM

Presentatie SOPHIE PLUIM AUSTRALIAN VALLEY WINES Presentatie SOPHIE PLUIM http://www.australianvalleywines.nl/nl/ AUSTRALIE WIJNLAND MET DIVERSITEIT Australië is het wijnsucces van de afgelopen decennia. Niet alleen in kwantiteit,

Nadere informatie

Witte wijnen. Arpeggio Bianco. Pinot Grigio. Verdicchio Castelli di Jesi. Rosé wijnen. Arpeggio Rosato. Rode wijnen.

Witte wijnen. Arpeggio Bianco. Pinot Grigio. Verdicchio Castelli di Jesi. Rosé wijnen. Arpeggio Rosato. Rode wijnen. Wijnkaart Witte wijnen Jaar Glas Fles Arpeggio Bianco 4,95 24,50 Settesoli, Sicilië Elegant / fruitig / verfijnd / zachte zuren Pinot Grigio 5,50 27,50 Galatheo, Veneto Verfrissend / puur / rijp / slank

Nadere informatie

Degustatiepakket Alle Bubbels. Degustatiepakket Wit en Rosé. Prijs in

Degustatiepakket Alle Bubbels. Degustatiepakket Wit en Rosé. Prijs in Degustatiepakket Alle Bubbels BO13 Riviera Bianco Frizzante Riesling Italico + Pinot Bianco 0,75-11,5 1 Licht sprankelende witte droge wijn ontstaan door natuurlijke fermentatie volgens de Charmat methode.

Nadere informatie

Montepulciano d Abruzzo

Montepulciano d Abruzzo Montepulciano d Abruzzo Rosso di Montepulciano Montepulciano d Abruzzo Plaats Montepulciano Druif Vino Nobile di Montepulciano Rosso Piceno Superiore Wijn 1 Wijn 1: Tesoruccio Montepulciano d'abruzzo

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo

ARTIKELFICHE. Rosso del Duca. Jaartal DOP Montepulciano d Abruzzo Rosso del Duca Jaartal 2014 fris, subtiel, droog DOP Montepulciano d Abruzzo 100% montepulciano en is uitgegroeid tot moderne sterspeler van de Abruzzen. De Rosso del Duca heeft een donker robijnrode kleur.

Nadere informatie

Bubbles. Mont Blanc Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada

Bubbles. Mont Blanc Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada Bubbles Mont Blanc 362 - Cava - Spanje - Brut Druiven: 50% Macabeo - 30% Xarello - 20% Parellada Mooie uitgebalanceerde cava. Fris met fijne bubbels. Mooie hinten van noten en appel. Perfecte balans tussen

Nadere informatie

Witte wijnen - Spanje

Witte wijnen - Spanje Amante - Macabeo Druivenras: Macabeo, Verdejo Karakteristieken: Deze wijn is gemaakt van Macabeo- en Verdejodruiven die geteeld worden op 700 meter onder het continentaal-mediterraans klimaat. Dit merken

Nadere informatie

Bicchiere-glas 4,00 ¼ L 7,00 ½ L 10,00 1 L 18,00. Bicchiere-glas 4,00 ¼ L 7,00 ½ L 10,00 1 L 18,00

Bicchiere-glas 4,00 ¼ L 7,00 ½ L 10,00 1 L 18,00. Bicchiere-glas 4,00 ¼ L 7,00 ½ L 10,00 1 L 18,00 Vino della Casa Huiswijn Bicchiere-glas 4,00 ¼ L 7,00 ½ L 10,00 1 L 18,00 Lambrusco Rosso e Bianco Bicchiere-glas 4,00 ¼ L 7,00 ½ L 10,00 1 L 18,00 Vin du Patron Tenuta Pepe Antica Fattoria(Campania) Aglianico

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

Carta dei Vini. Friuli Friulano wit La Tunella Friulano Col Livius wit La Tunella Refosco rood La Tunella 34.50

Carta dei Vini. Friuli Friulano wit La Tunella Friulano Col Livius wit La Tunella Refosco rood La Tunella 34.50 Carta dei Vini Piemonte Langhe Arneis wit Cristina Ascheri 33.00 Gavi del Comune di Gavi Minaia wit Nicola Bergaglio 33.00 Barberesco Nubiola rood Pelissero 47.50 Barolo La Fusina rood Azienda Agricola

Nadere informatie

SELECT. Tall Poppy Wines Shiraz Lijn:

SELECT. Tall Poppy Wines Shiraz Lijn: Produktblad 1 van 5 Tall Poppy Wines - Australië Tall Poppy Wines heeft 200 hectare aan wijngaarden in twee verschillende gebieden, te weten Dareton (New South Wales) en Robinvale (Victoria). De wijngaarden

Nadere informatie

De ripasso Austero wordt gemaakt van niet gedroogde druiven en vervolgens geweekt in de schillen van de Amarone s.

De ripasso Austero wordt gemaakt van niet gedroogde druiven en vervolgens geweekt in de schillen van de Amarone s. Pietro Zardini maakt mooie wijnen in de typische -lijn: van de rode van niet-gedroogde druiven, via een ripasso tot een tweetal s van gedroogde druiven. Wijnlijst De ripasso Austero wordt gemaakt van niet

Nadere informatie

Dinsdag 1 juni 2010: ITALIAANSE WIJNEN door ANDRE POES (LICATA)

Dinsdag 1 juni 2010: ITALIAANSE WIJNEN door ANDRE POES (LICATA) Dinsdag 1 juni 2010 ITALIAANSE WIJNEN door ANDRE POES (LICATA) PROEFNOTITIES Vandaag 1 juni 2010 is Andre Poës, freelance bij wijnhandel Licata, gastspreker en zal ons 12 Italiaanse wijnen laten proeven.

Nadere informatie

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO

MOUSSEREND. Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO WIJNKAART MOUSSEREND Frizzante Pinot Nero 'Sacchetto' Zachtzoet fruitige licht mousserende wijn met tonen van rood fruit als framboos en aardbei. ROSÉ, ITALIE, VENETO Frizzante Prosecco 'Sacchetto' Fijne

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Mousserende wijn. Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig. Bestel al deze wijnen op Huib

Mousserende wijn. Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig. Bestel al deze wijnen op Huib wijnkaart Mousserende wijn Bestel al deze op Huib Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig Een droge mousserende wijn, met licht fruitig karakter. Verpakking: 1 x 750 ml 8110638 8110681 Gerechten: lichte

Nadere informatie

Witte wijnen - Italië

Witte wijnen - Italië Feudi di San Marzano - I Tratturi Sauvignon Malvasia Bianco Druivenras: 30% Verdesca, 30% Malvasia Bianco, 40% Trebiano Karakteristieken: Intens boeket waarin de rijpe witte perzik domineert, vergezeld

Nadere informatie

Piemonte Toscane Alto Adige Veneto Friuli

Piemonte Toscane Alto Adige Veneto Friuli Carta dei Vini Wij selecteren onze wijnen met zorg voor ons restaurant en zijn altijd opzoek naar nieuwe interessante wijnen die qua smaak en geur volledig voldoen aan het karakter van de streek. Woorden

Nadere informatie

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25

Wijnkaart. Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30. Chardonnay Principato Per glas 3.30. Pinot Blanc Dopff en irion Per glas 4,25 Wijnkaart Witte wijnen per glas of per fles: Cogmans Kloof Kristal Per glas 3.30 Per fles 16.25 : Wine of origin Robertson : Robertson (Zuid-Afrika) : Colombard 80% en sauvignon 20% : Lichte witte wijn

Nadere informatie

Wine & Bubbels. drankenkaart

Wine & Bubbels. drankenkaart Wine & Bubbels drankenkaart Proeverij 4 Heerlijke wijnen proeven Niet één maar diverse heerlijke wijnen proeven en natuurlijk serveren wij hier passende hapjes bij! Proeverij 29,50 p.p. (minimaal 6 personen)

Nadere informatie

Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart

Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart Huiswijnen Rode wijnen Sangiovese 3. 75 Lambrusco d Emilia rosso i.g.t., Cantina Giacobazzo Karaf 1.0L Karaf 0.5L 9.75 3.50 Witte wijnen Chardonnay 3. 75 Lambrusco

Nadere informatie

Presentatie PETER SPRONCK

Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Nederland nieuw wijnland Presentatie PETER SPRONCK Wijngaarden in Nederland 1997 2017 De nieuwe druivenrassen Johanniter Muscaris Riesel Solaris Lijkt

Nadere informatie

Huiswijnen wit. Huiswijn rose

Huiswijnen wit. Huiswijn rose Huiswijnen wit Pasqua, Le Collezioni, Chardonnay Druif: Chardonnay Fris, fruitig, mild en makkelijk. Met de zwoele aroma's van exotisch fruit en een frisse, citrusachtige afdronk. Aangenaam en evenwichtig.

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog Löwengang Chardonnay Jaartal 2014 medium-vol, krachtig, droog 100% chardonnay De Chardonnay Löwengang heeft een briljante, goudkleurige kleur. Complexe aroma's van rijp tropisch fruit, vanille, geroosterde

Nadere informatie

Esteio Vihno Branco - 4,40 Nieuw in assortiment

Esteio Vihno Branco - 4,40 Nieuw in assortiment Esteio Vihno Branco - 4,40 Nieuw in assortiment Heerlijke lichte mousserende wijn uit Portugal. Land: Portugal Streek: Beiras Type: Wit Druivensoort: Fernão Pires Geur: Deze jonge Portugese wijn heeft

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDESGUSTATIE WIJNEN UIT PIEMONTE DOOR STAPPATO OP 10/05/2016.

VERSLAG WIJNDESGUSTATIE WIJNEN UIT PIEMONTE DOOR STAPPATO OP 10/05/2016. VERSLAG WIJNDESGUSTATIE WIJNEN UIT PIEMONTE DOOR STAPPATO OP 10/05/2016. Vandaag laat Jeroen Vandensande, bestuurder van Stappato, ons proeven van wijnen uit Piemonte. Hij heeft zelf een keuze gemaakt

Nadere informatie

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco HUISWIJN Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Glas Fles Drostdy-Hof Chenin Blanc 3,50 17,50 Klosterhof Bereich Bernkastel 3,50 17,50 Rosé d Anjou Couperin 3,50 17,50

Nadere informatie

Wijnpakket Noord-Italië

Wijnpakket Noord-Italië Wijnpakket Noord-Italië Cantine Lenotti Massimo Rosso Soort: Rode wijn Druivensoorten: corvina veronese, sangiovese Alcoholpercentage: 14.5% Deze wijn toont het beste van Italië s: finesse en elegantie.

Nadere informatie

Azienda Agricola Poggio

Azienda Agricola Poggio Azienda Agricola Poggio Azienda Agricola Poggio is een familiaal domein opgestart in 1899. De winery is gelegen op een hoogte van 350m, op de heuvels tussen de regio Langhe en Monferrato. De regio is Colina

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren 90 in Argentinië;

Nadere informatie

I S T A C H E C O C K T A I L S & B U R G E R S

I S T A C H E C O C K T A I L S & B U R G E R S P I S T A C H E C O C K T A I L S & B U R G E R S WIT URMENETA SAUVIGNON BLANC Geurige sauvignon met het exotische van passievrucht en het frisse van grapefruit. Makkelijk met milde afdronk. VENEA VITALI

Nadere informatie

2.BIANCO QUINTO QUARTO FRANCO TERPIN FRIULI euro

2.BIANCO QUINTO QUARTO FRANCO TERPIN FRIULI euro VERSLAG DEGUSTATIE ITALIAANSE WIJNEN OP 5 MAART 2013. Vanavond brengt de heer Stefan Vandenbosche van DIVINO uit Dendermonde een degustatie over Italiaanse wijnen. Het is onze eerste degustatie na het

Nadere informatie

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties

Vinificatie Fermentatie op inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. Kleur Strogeel met groene reflecties Azienda Agricola ORSOLANI San Giorgio Canavese Piemonte Erbaluce di Caluso DOCG Een wijn voor elke gelegenheid, met een fris karakter en levendige zuurtegraad. Zowel de druif als zijn wijn zijn uniek in

Nadere informatie

Druiven: Merlot, Sangiovese Hoogte wijnranken: 450 meter boven zeeniveau, 10 hectare. Alcoholpercentage: 13,5%

Druiven: Merlot, Sangiovese Hoogte wijnranken: 450 meter boven zeeniveau, 10 hectare. Alcoholpercentage: 13,5% CASA SAN CARLO OLIE- EN WIJNEXPORT 2009 OLIJFOLIE uit Monteleone d'orvieto; Eerste pers 2009, Extra vergine (biologisch). In november geplukt, in december bij u thuis (gratis bezorgd)! 0,5 liter in fles:

Nadere informatie

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH Malbec, Syrah, Merlot Luján de Cujo, Mendoza CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH : Stevige en toch ook zachte wijn met veel rood fruit, een mild pepertje en van de Malbec herkenbare kracht in smaak en afdronk

Nadere informatie

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk

Le Versant Sauvignon Blanc Vin de Pays d Oc, Frankrijk Witte wijnen Huiswijn: La Qroix d Argent Gascogne, Frankrijk Expressieve witte wijn met bloemen, wit fruit en citrus in het aroma. De smaak is levendig met een lekkere melange van citrusvruchten en tropisch

Nadere informatie

I Maestri del Vino Arjan Tiesing en Ed van Wijk Proeverij NWG Breda 13 maart 2019

I Maestri del Vino Arjan Tiesing en Ed van Wijk Proeverij NWG Breda 13 maart 2019 I Maestri del Vino Arjan Tiesing en Ed van Wijk Proeverij NWG Breda 13 maart 2019 www.maestridelvino.nl Italië Umbrië Gardameer en omstreken Pilandro Bronzo Spumante Extra Dry Druiven: Turbiana, Chardonnay.

Nadere informatie

Graag willen wij u verwennen en kennis laten maken met een 3 of 4 gangen menu met regionale gerechten. Iedere maand een nieuw menu.

Graag willen wij u verwennen en kennis laten maken met een 3 of 4 gangen menu met regionale gerechten. Iedere maand een nieuw menu. Ons wijnassortiment is zo breed, dat we niet alles in deze kaart kunnen vermelden. Buiten deze kaart hebben we nog ca 40 verschillende wijnen uit de diverse regio s van het land. Voor advies van wijn of

Nadere informatie

Karakteristieken: Volle, evenwichtige en zijdezachte wijn. Rood rijp fruit en fijne noties van heerlijke confituur.

Karakteristieken: Volle, evenwichtige en zijdezachte wijn. Rood rijp fruit en fijne noties van heerlijke confituur. Bellero - Barbera Jaar: 2011 Druivenras: Barbera Karakteristieken: Volle, evenwichtige en zijdezachte wijn. Rood rijp fruit en fijne noties van heerlijke confituur. Lekker bij: Alle soorten vlees, half

Nadere informatie

La vita è troppo breve per bere male

La vita è troppo breve per bere male SPUMANTE - PIEMONTE SPUMANTE BRUT "NIZZA ROYALE" 2016 12,5% 12,50 - gemaakt volgens de Martinotti methode Neus Fris - fruitig Smaak Droog - fruitige citrustoets, elegante en volle spumante Foodpairing

Nadere informatie

la Galera WINE LIST - WIJNKAART

la Galera WINE LIST - WIJNKAART la Galera WINE LIST - WIJNKAART Mousserend glas fles La Gioiosa, Prosecco, Friuli-Venecia-Giulia 4,00 20,00 Druivenras: Prosecco Deze klassieke Prosecco heeft een fijn en elegant bouquet van bloemen en

Nadere informatie

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002 GriekseProducten Cair ARCHONTIKO: MandilariaGrenache Rouge Rood Fles: 75cl ( per 6 ) Jaar: 2002 Rode wijn van diverse wijnstoksoorten: Cabernet Sauvignon, Grenache rood, Agiorgitiko en Xinomayro met een

Nadere informatie

Terre des Anges 2013

Terre des Anges 2013 Terre des Anges 2013 Sauvignon Blanc - Frankrijk Frisse, fijne witte wijn. Beschikt over een palet aan primair fruit en een expressief smaakpatroon. Per fles: 6,50 /st Per 6 flessen: 6,25 / st Per 12 flessen:

Nadere informatie

Catalogus Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen

Catalogus Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen Catalogus 2015 www.lambruscoworld.be Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen LINI 910 INHOUD - Labrusca Bianco. Wit Droog 0,75l... p.4 - Labrusca Rosato. Rosé Droog 0,75l... p.4 - Labrusca Rosso Rood

Nadere informatie

Limosecco, limoncello met prosecco 4.50. Bellini, perziksap met prosecco 4.50. Aperol Spritzz, bitterlikeur met prosecco 22,50 4.

Limosecco, limoncello met prosecco 4.50. Bellini, perziksap met prosecco 4.50. Aperol Spritzz, bitterlikeur met prosecco 22,50 4. Aperitivo, om de avond goed te beginnen! Limosecco, limoncello met prosecco 4.50 Bellini, perziksap met prosecco 4.50 Aperol Spritzz, bitterlikeur met prosecco 22,50 4.50 Martini Royale: bianco of rosato

Nadere informatie

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral

WITTE WIJNEN Vignobles Mourat (biologische wijn) Les Amourettes Brisa Brisa Tamaral WITTE WIJNEN Val de Loire, Collection Blanc - Chenin Blanc, Chardonnay Stuivende geur met een heerlijk smaakpallet van jong tropisch wit en groen fruit, in de afdronk zacht en licht mineralig. Côtes de

Nadere informatie

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Heerlijke frisse witte wijn uit de Languedoc gemaakt van de Rhone druif viognier. De wijn heeft in de geur elementen van gedroogde perzik en abrikoos.

Nadere informatie

Prosecco Mousserend / Italië, Veneto / Glera Aangenaam mousserend, geurig, verfrissend

Prosecco Mousserend / Italië, Veneto / Glera Aangenaam mousserend, geurig, verfrissend Prosecco Mousserend / Italië, Veneto / Glera Aangenaam mousserend, geurig, verfrissend GlAS 4,75 29,75 Pol Roger Mousserend / Frankrjk, Champagne / Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier Feestelijk, fris

Nadere informatie

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l

Wijnpakket Chili. Soort: Rode wijn Druivensoorten: syrah Land: Chili Alcoholpercentage: 14% Inhoud: 0.75l Wijnpakket Chili Castillo de Molina Syrah Reserva Druivensoorten: syrah Alcoholpercentage: 14% De Syrah komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende

Nadere informatie

Blindproeverij Rood de wereld rond...

Blindproeverij Rood de wereld rond... Blind 2007 Blindproeverij 2007 Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... 3 Franse wijnen: Blindproeverij 2007 Rood de wereld rond... 3 Franse wijnen: Bordeaux

Nadere informatie

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich mag verheugen in duidelijke seizoenswisselingen: in de zomer warm en droog, in de winter koud en regenachtig. Het lijkt onbelangrijk,

Nadere informatie

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST

CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST CULINAIR GENIETEN BEGINT BIJ BUITENLUST Met veel zorg selecteren wij in samenwerking met de wijn therapeut de wijnen, hierbij houden wij rekening met de seizoenen, maar bovenal met de gerechten van onze

Nadere informatie

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50

Wijnkaart. Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc. Glas : 4,00. Pichet : 7,00. Karaf : 13,00. Fles : 18,50 Wijnkaart Huiswijn : Marcel Martin Vin de Pays d Oc Glas : 4,00 Pichet : 7,00 Karaf : 13,00 Fles : 18,50 Witte Wijn : Chardonnay Deze Vin de Pays du Jardin de France is afkomstig uit de Loire streek en

Nadere informatie

BUBBELS. Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse.

BUBBELS. Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse. BUBBELS Rosanti Prosecco Spumante fles 30 glas 6,5 Italië - Treviso Frisse prosecco met tonen van citrusfruit en een verfijnde mousse. Rosanti Spumante Rosé Extra Dry fles 30 Italië - Treviso Licht roze

Nadere informatie

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

BODEGAS FABRE SA  Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina BODEGAS FABRE SA www.bodegasfabre.com Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina Best Argentinian Wine Producer of the year IWSC, 2010 De in Bordeaux geboren Fransman Hervé

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DUBL Brut fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DOP Sannio 100% falanghina bevindt zich in het hart van Campanië, op zo n tiental De Dubl Falaghina heeft een briljante lichtgele kleur en een fijne

Nadere informatie

Huiswijnen 20,50. Casa Silva Chardonnay- Semillion Chili Deze witte wijn is een ware topper. Licht kruidig, mooi, vol en lekker zwoel.

Huiswijnen 20,50. Casa Silva Chardonnay- Semillion Chili Deze witte wijn is een ware topper. Licht kruidig, mooi, vol en lekker zwoel. Huiswijnen Cuvee Orelie, Sauvignon-Chardonnay, Ardèche Frankrijk Heerlijk als aperitief. Een frisse witte wijn. Zeer geschikt bij vis en schelpdieren. Casa Silva Chardonnay- Semillion Chili Deze witte

Nadere informatie

Witte wijnen. Oostenrijkse. Huiswijn Franse 1 fles 3/4 l... 18,00 1/2 l... 13,00 1/4 l... 7,00 1 glas... 4,00

Witte wijnen. Oostenrijkse. Huiswijn Franse 1 fles 3/4 l... 18,00 1/2 l... 13,00 1/4 l... 7,00 1 glas... 4,00 Witte wijnen Huiswijn Franse 1/2 l......................... 13,00 1/4 l.......................... 7,00 1 glas......................... 4,00 Sauvignon/Chardonnay uit de Ardèche. Deze worden zodanig aangeplant

Nadere informatie

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe

Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Wijnkaart van Het Restaurant op de Veluwe Ons Lagerhuys is hèt restaurant in Garderen, waar je uit bent en je tegelijkertijd helemaal thuis voelt. Gezellig en gemoedelijk, dat is de sfeer, gekoppeld aan

Nadere informatie

D E S S E RT W I J N. Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L D E RT J E

D E S S E RT W I J N. Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L D E RT J E D E S S E RT W I J N M I G U E L T O R R E S, M O S C A T E L O R O F L O R A L I S S PA I N Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L

Nadere informatie

9.50 47.50 Een zachte frisse en kruidige wijn, met een lange afdronk en tonen van grapefruit

9.50 47.50 Een zachte frisse en kruidige wijn, met een lange afdronk en tonen van grapefruit Ti n t o H ui s WIT Callia Alta - Pinot Grigio - Argentinië Een zachte frisse en kruidige wijn, met een lange afdronk en tonen van grapefruit Callia Alta - Chardonnay - Argentinië Een volle romige Chardonnay,

Nadere informatie

Technische fiches: 1: MARIALVA RESERVA BRUTO

Technische fiches: 1: MARIALVA RESERVA BRUTO Technische fiches: 1: MARIALVA RESERVA BRUTO Portugese champagne gemaakt volgens de klassieke methode in onklopbare prijs/kwaliteit verhouding. Fijne aroma s in harmonieus geheel.peer, appel, citrus, touch

Nadere informatie

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo.

Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een deel van een heuvel in de gemeente Castellinaldo. Een familiebedrijf ontstaan aan het eind van de jaren 80 en op dit moment nog steeds geleid door Fiorella, haar broer en haar twee zonen Alessandro en Alberto. Bric Cenciurio ontleent zijn naam aan een

Nadere informatie

il Sodo vini d Italia

il Sodo vini d Italia il Sodo vini d Italia www.ilsodo.be Paul@ilsodo.be Karl@ilsodo.be Schoorstraat 15/3 2220 Heist-op-den-Berg GSM Paul 0478/25.19.23 GSM Karl 0487/52.31.73 24 2 23 Italië en wijn Italië en wijn zijn onlosmakelijk

Nadere informatie

monsieur cyrano moëlleux

monsieur cyrano moëlleux TINI WIT Droge witte wijn Land: Italië Druivensoort: Trebbiono, Chardonnay Karakter: heldere, strogele kleur. Fruitige tonen van meloen en ananas, de smaak is vol en fris. TINI ROOD Land: Italië Druivensoort:

Nadere informatie

Mousserende wijn. Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig. Bestel al deze wijnen op Huib

Mousserende wijn. Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig. Bestel al deze wijnen op Huib wijnkaart Mousserende wijn Bestel al deze op Huib Prosecco Ca Delle Italië Droog, fruitig Een droge mousserende wijn, met licht fruitig karakter. Verpakking: 1 x 750 ml 8110638 8110681 Gerechten: lichte

Nadere informatie

Cascina del Pozzo. Gianmario en Stefano Marchisio uit Castellinaldo Met als gasten:

Cascina del Pozzo. Gianmario en Stefano Marchisio uit Castellinaldo Met als gasten: Cascina del Pozzo 2012-03-10 Met als gasten: Gianmario en Stefano Marchisio uit Castellinaldo Via del Pozzo, 15 12050 Castellinaldo, Piemonte - Italia 1 Decimo Vino Spumante Brut,12 alc., ( 7) 50% chardonnay,

Nadere informatie

Digitale Wijnnieuwsbrief

Digitale Wijnnieuwsbrief Digitale, BQ products, Juli 2012 In deze editie Mouton Cadet Reserve Graves Blanc p.3 Mouton Cadet Reserve Graves Rouge p.4 Mouton Cadet Reserve Saint Medoc p.5 Mouton Cadet Reserve Saint Emilion p.6 Mouton

Nadere informatie

Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart

Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart Grande Selene Ristorante Italiano Wijnkaart Huiswijnen Per glas Pasqua Le Collezione, Chardonnay 3,75 17,25 Druivensoort: Chardonnay Fris, fruitig, mild en makkelijk. Een Chardonnay zonder houtlagering

Nadere informatie

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo :

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo : Romántica Verdejo : Romántica Verdejo wordt gemaakt in het hart van Rueda. Dit is een wijn met een intens aroma van fruit met kruidige notities, zijn frisheid en elegantie munten uit. Prijs/st : 75cl.:

Nadere informatie

Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt).

Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt). Wijnpromoties gelden tot 31 mei 2012 (zolang de voorraad strekt). Herckenrodestraat 51 3550 Heusden-Zolder Telefoon: 011-42 25 21 Fax: 011-42 99 43 Al onze wijnen bewaren en rijpen in donkere en koele

Nadere informatie

Wijnpakket Italië Wit

Wijnpakket Italië Wit Wijnpakket Italië Wit Cantine Lenotti Pinot Grigio delle Venezie Druivensoorten: pinot grigio Alcoholpercentage: 12.5% Pinot Grigio delle Venezie van Lenotti is een bleekgele wijn met een exotisch fruitaroma

Nadere informatie

Onze zeevruchten: Ons Wijnaanbod

Onze zeevruchten: Ons Wijnaanbod Ons aanbod Onze zeevruchten: Prijs: 5,5 / 250 gram Ons Wijnaanbod A) Picon Kluisbergen Klaargemaakte Picon met de juiste verhouding Picon wijn. Niet meer nodig om de juiste witte wijn te vinden om bij

Nadere informatie

wijn www.waterreus.nl

wijn www.waterreus.nl wijn www.waterreus.nl wijn HUISWIJN Rood: Montado Tempranillo Gonzalez Byass, Toledo, Spanje Volle Tempranillo met de zoete smaak van chocolade die perfect in balans is met de aroma s van de bramen. glas

Nadere informatie

WIT. Westkaap, Zuid-Afrika. Jonge frisse wijn met geur van peer en abrikoos. Heerlijk als aperitief en bij lichte gerechten.

WIT. Westkaap, Zuid-Afrika. Jonge frisse wijn met geur van peer en abrikoos. Heerlijk als aperitief en bij lichte gerechten. WIJNKAART WIT QUOTIDIANO BIANCO, 2015 25,00 Multipulciano, Italie. Vernaccia, Pinot Grigio, Garganega. Mooi geel van kleur, aangenaam fruitig van geur. Licht mineraal van smaak, past goed bij antipasti,

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend

ARTIKELFICHE. Feudi di San Gregorio. fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DUBL Brut fris, medium-intens, droog, fruitig, parelend DOP Sannio 100% falanghina bevindt zich in het hart van Campanië, op zo n tiental De Dubl Falaghina heeft een briljante lichtgele kleur en een fijne

Nadere informatie