TAALDORP FICHES: À L OFFICE DE TOURISME

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TAALDORP FICHES: À L OFFICE DE TOURISME"

Transcriptie

1

2 TAALDORP FICHES: À L OFFICE DE TOURISME Je bent als toerist in Parijs. Je kent de stad nog niet en wilt graag naar een voetbalwedstrijd. Je bezoekt de VVV. 1) Groet de medewerker aan de balie. 2) Vertel dat je hier op vakantie bent en dat je graag een voetbalwedstrijd wilt bezoeken van de club Paris Saint-Germain. Vraag of dit mogelijk is. 3) Vertel wanneer je het liefst gaat (zaterdag) en vraag waar je een kaartje kunt kopen. 4) Zeg dat je nu graag een kaartje wilt kopen en vraag hoeveel het kost. 5) Betaal en vraag of je lopend naar het stadion kunt gaan. 6) Vraag of de medewerker een plattegrond voor je heeft. 7) Vraag of de medewerker het voetbalstadion kan aanwijzen en vraag waar de dichtstbijzijnde bushalte is. 8) Reageer gepast en vraag of je de plattegrond mag meenemen. 9) Bedank en neem afscheid.

3 TAALDORP FICHES: DEMANDER LE CHEMIN Je bent in Parijs en je wilt het museum le Louvre bezoeken. Daarom vraag je aan een voorbijganger om informatie en de weg er naar toe. 1) Groet de voorbijganger en vraag om hulp. 2) Vraag waar het museum "Le Louvre" is. 3) Zeg dat je er liever te voet heen te gaan. Vraag of het mogelijk is. 4) Vraag of de voorbijganger de weg kan uitleggen. Luister goed en teken de weg in je beoordelingsboekje! 5) Vraag of het museum makkelijk te vinden is. 6) Zeg dat je het hebt begrepen. 7) Bedank de voorbijganger en neem afscheid.

4 TAALDORP FICHES: AU MAGASIN SITUATIE 4 ROL A (KLANT) Je zit op de camping en gaat een maaltijd voorbereiden voor je familie en vrienden. Je gaat naar de supermarkt en gaat op zoek naar de ingredienten. Het is geen zelfbediening! 1) Vraag aan een passerende mevrouw/meneer of ze/hij in de winkel werkt. 2) Vraag waar de groente en fruit afdeling is. OP DE GROENTE/FRUITAFDELING 3) Zeg dat je 6 tomaten wilt, sla en 1 kilo aardappels. 4) Zeg dat je een fruitsalade gaat maken. Je hebt meloen, perzik, appels en sinaasappels nodig. 5) Vraag waar je de afdeling brood en vlees kunt vinden. 6) Bestel 3 stokbroden en 6 chocoladebroodjes. OP DE VLEESAFDELING 7) Bestel 500 gram rundvlees en ham. 8) Vraag waar de kassa is. 9) Je schrikt van het bedrag en zegt dat 45 euro nogal duur is. 10) Zeg dat je toch betaalt en neem afscheid.

5 TAALDORP FICHES: AU RESTAURANT Je hebt een tafel gereserveerd in een restaurant om te lunchen. Je gaat iets bestellen en je gaat afrekenen. Een Franse jongen/meisje wil naast je komen zitten en en jullie raken in gesprek. 1) Begroet de ober en zeg dat je een tafel hebt geserveerd voor één persoon. 2) Zeg dat het op jouw naam is. 3) Bedank de ober. 4) Bestel iets te drinken. Vraag naar de menukaart. QUELQUES MINUTES PLUS TARD 5) Bevestig het antwoord. Bestel een uiensoep. UN(E) JEUNE FRANÇAIS(E) ENTRE 6) Bevestig het antwoord. Zeg dat de plaats vrij is. Zeg dat je het leuk vindt om met hem/haar kennis te maken.

6 TAALDORP FICHES: AU RESTAURANT 7) Vraag naar zijn/haar naam en zijn/haar leeftijd. 8) Zeg dat je Hollander bent en dat je op vakantie bent. En jij? 9) Zeg dat je dol bent op Parijs. Vraag of er veel activiteiten zijn voor jongeren. 10) Zeg dat je graag naar een discotheek wilt gaan. Stel voor om samen uit te gaan. 11) Zeg dat je graag met ze wilt uitgaan. Vraag waar en hoe laat jullie afspreken. 12) Bevestig het antwoord. Geef je adres en = aerobase 13) Vraag naar de rekening. LE GARÇON REVIENT 14) Betaal iets meer, zeg dat het lekker was en zeg dat hij/zij het wisselgeld mag houden. 15) Bedank en neem afscheid.

7 TAALDORP FICHES: À L OFFICE DE TOURISME Je bent als toerist in Parijs. Je kent de stad nog niet en wilt graag naar een voetbalwedstrijd. Je bezoekt de VVV. 1) Groet de medewerker aan de balie. 2) Vertel dat je hier op vakantie bent en dat je graag een voetbalwedstrijd wilt bezoeken van de club Paris Saint-Germain. Vraag of dit mogelijk is. 3) Vertel wanneer je het liefst gaat (zaterdag) en vraag waar je een kaartje kunt kopen. 4) Zeg dat je nu graag een kaartje wilt kopen en vraag hoeveel het kost. 5) Betaal en vraag of je lopend naar het stadion kunt gaan. 6) Vraag of de medewerker een plattegrond voor je heeft. 7) Vraag of de medewerker het voetbalstadion kan aanwijzen en vraag waar de dichtstbijzijnde bushalte is. 8) Reageer gepast en vraag of je de plattegrond mag meenemen. 9) Bedank en neem afscheid.

8 TAALDORP FICHES: DEMANDER LE CHEMIN Je bent in Parijs en je wilt het museum le Louvre bezoeken. Daarom vraag je aan een voorbijganger om informatie en de weg er naar toe. 1) Groet de voorbijganger en vraag om hulp. 2) Vraag waar het museum "Le Louvre" is. 3) Zeg dat je er liever te voet heen te gaan. Vraag of het mogelijk is. 4) Vraag of de voorbijganger de weg kan uitleggen. Luister goed en teken de weg in je beoordelingsboekje! 5) Vraag of het museum makkelijk te vinden is. 6) Zeg dat je het hebt begrepen. 7) Bedank de voorbijganger en neem afscheid.

9 TAALDORP FICHES: AU MAGASIN SITUATIE 4 ROL A (KLANT) Je zit op de camping en gaat een maaltijd voorbereiden voor je familie en vrienden. Je gaat naar de supermarkt en gaat op zoek naar de ingredienten. Het is geen zelfbediening! 1) Vraag aan een passerende mevrouw/meneer of ze/hij in de winkel werkt. 2) Vraag waar de groente en fruit afdeling is. OP DE GROENTE/FRUITAFDELING 3) Zeg dat je 6 tomaten wilt, sla en 1 kilo aardappels. 4) Zeg dat je een fruitsalade gaat maken. Je hebt meloen, perzik, appels en sinaasappels nodig. 5) Vraag waar je de afdeling brood en vlees kunt vinden. 6) Bestel 3 stokbroden en 6 chocoladebroodjes. OP DE VLEESAFDELING 7) Bestel 500 gram rundvlees en ham. 8) Vraag waar de kassa is. 9) Bekijk de kassabon en zegt dat 45 euro nogal duur is. 10) Zeg dat je toch betaalt en neem afscheid.

10 TAALDORP FICHES: AU RESTAURANT Je hebt een tafel gereserveerd in een restaurant om te lunchen. Je gaat iets bestellen en je gaat afrekenen. Een Franse jongen/meisje wil naast je komen zitten en en jullie raken in gesprek. 1) Begroet de ober en zeg dat je een tafel hebt geserveerd voor één persoon. 2) Zeg dat het op jouw naam is. 3) Bedank de ober. 4) Bestel iets te drinken. Vraag naar de menukaart. QUELQUES MINUTES PLUS TARD 5) Bevestig het antwoord. Bestel een uiensoep. UN(E) JEUNE FRANÇAIS(E) ENTRE 6) Bevestig het antwoord. Zeg dat de plaats vrij is. Zeg dat je het leuk vindt om met hem/haar kennis te maken.

11 TAALDORP FICHES: AU RESTAURANT 7) Vraag naar zijn/haar naam en zijn/haar leeftijd. 8) Zeg dat je Hollander bent en dat je op vakantie bent. En jij? 9) Zeg dat je dol bent op Parijs. Vraag of er veel activiteiten zijn voor jongeren. 10) Zeg dat je graag naar een discotheek wilt gaan. Stel voor om samen uit te gaan. 11) Zeg dat je graag met ze wilt uitgaan. Vraag waar en hoe laat jullie afspreken. 12) Bevestig het antwoord. Geef je adres en = aerobase 13) Vraag naar de rekening. LE GARÇON REVIENT 14) Betaal iets meer, zeg dat het lekker was en zeg dat hij/zij het wisselgeld mag houden. 15) Bedank en neem afscheid.

12 TAALDORP FICHES: À L OFFICE DE TOURISME Je bent als toerist in Parijs. Je kent de stad nog niet en wilt graag naar een voetbalwedstrijd. Je bezoekt de VVV. 1) Groet de medewerker aan de balie. 2) Vertel dat je hier op vakantie bent en dat je graag een voetbalwedstrijd wilt bezoeken van de club Paris Saint-Germain. Vraag of dit mogelijk is. 3) Vertel wanneer je het liefst gaat (zaterdag) en vraag waar je een kaartje kunt kopen. 4) Zeg dat je nu graag een kaartje wilt kopen en vraag hoeveel het kost. 5) Betaal en vraag of je lopend naar het stadion kunt gaan. 6) Vraag of de medewerker een plattegrond voor je heeft. 7) Vraag of de medewerker het voetbalstadion kan aanwijzen en vraag waar de dichtstbijzijnde bushalte is. 8) Reageer gepast en vraag of je de plattegrond mag meenemen. 9) Bedank en neem afscheid.

13 TAALDORP FICHES: DEMANDER LE CHEMIN Je bent in Parijs en je wilt het museum le Louvre bezoeken. Daarom vraag je aan een voorbijganger om informatie en de weg er naar toe. 1) Groet de voorbijganger en vraag om hulp. 2) Vraag waar het museum "Le Louvre" is. 3) Zeg dat je er liever te voet heen te gaan. Vraag of het mogelijk is. 4) Vraag of de voorbijganger de weg kan uitleggen. Luister goed en teken de weg in je beoordelingsboekje! 5) Vraag of het museum makkelijk te vinden is. 6) Zeg dat je het hebt begrepen. 7) Bedank de voorbijganger en neem afscheid.

14 TAALDORP FICHES: AU MAGASIN SITUATIE 4 ROL A (KLANT) Je zit op de camping en gaat een maaltijd voorbereiden voor je familie en vrienden. Je gaat naar de supermarkt en gaat op zoek naar de ingredienten. Het is geen zelfbediening! 1) Vraag aan een passerende mevrouw/meneer of zij/hij in de winkel werkt. 2) Vraag waar de groente en fruit afdeling is. OP DE GROENTE/FRUITAFDELING 3) Zeg dat je 6 tomaten wilt, sla en 1 kilo aardappels. 4) Zeg dat je een fruitsalade gaat maken. Je hebt meloen, perzik, appels en sinaasappels nodig. 5) Vraag waar je de afdeling brood en vlees kunt vinden. 6) Bestel 3 stokbroden en 6 chocoladebroodjes. OP DE VLEESAFDELING 7) Bestel 500 gram rundvlees en ham. 8) Vraag waar de kassa is. 9) Bekijk de kassabon en zegt dat 45 euro nogal duur is. 10) Zeg dat je toch betaalt en neem afscheid.

15 TAALDORP FICHES: AU RESTAURANT Je hebt een tafel gereserveerd in een restaurant om te lunchen. Je gaat iets bestellen en je gaat afrekenen. Een Franse jongen/meisje wil naast je komen zitten en en jullie raken in gesprek. 1) Begroet de ober en zeg dat je een tafel hebt geserveerd voor één persoon. 2) Zeg dat het op jouw naam is. 3) Bedank de ober. 4) Bestel iets te drinken. Vraag naar de menukaart. QUELQUES MINUTES PLUS TARD 5) Bevestig het antwoord. Bestel een uiensoep. UN(E) JEUNE FRANÇAIS(E) ENTRE 6) Bevestig het antwoord. Zeg dat de plaats vrij is. Zeg dat je het leuk vindt om met hem/haar kennis te maken.

16 TAALDORP FICHES: AU RESTAURANT 7) Vraag naar zijn/haar naam en zijn/haar leeftijd. 8) Zeg dat je Hollander bent en dat je op vakantie bent. En jij? 9) Zeg dat je dol bent op Parijs. Vraag of er veel activiteiten zijn voor jongeren. 10) Zeg dat je graag naar een discotheek wilt gaan. Stel voor om samen uit te gaan. 11) Zeg dat je graag met ze wilt uitgaan. Vraag waar en hoe laat jullie afspreken. 12) Bevestig het antwoord. Geef je adres en = aerobase 13) Vraag naar de rekening. LE GARÇON REVIENT 14) Betaal iets meer, zeg dat het lekker was en zeg dat hij/zij het wisselgeld mag houden. 15) Bedank en neem afscheid.

TAALDORP FICHES: À L OFFICE DE TOURISME

TAALDORP FICHES: À L OFFICE DE TOURISME TAALDORP FICHES: À L OFFICE DE TOURISME Je bent als toerist in Parijs. Je kent de stad nog niet en wilt graag informatie over een zwembad waar je met je vrienden heen wilt gaan. Je bezoekt de VVV. 1) Groet

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Opdracht 1 bij 2.1 ** Cursist A: vertel wat je eet of drinkt. Vraag wat cursist B eet of drinkt. Cursist B: geef antwoord. Voorbeeld Cursist A: Ik eet een tomaat.

Nadere informatie

De gesprekken in het Nederlands 3 Vmbo

De gesprekken in het Nederlands 3 Vmbo Taaldorp Frans De gesprekken in het Nederlands 3 Vmbo 1 A lʼoffice de tourisme (in het vvv-kantoor) Versie A Je bent op vakantie in de streek Bretagne, in de kleine plaats Bénodet. Jij gaat naar het VVV-kantoor

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Nodig: foldermateriaal van kleding, flappen en stiften, werkblad: gesprekje met de buurvrouw, werkblad: spreekkaarten, gesprekje in een winkel.

Nodig: foldermateriaal van kleding, flappen en stiften, werkblad: gesprekje met de buurvrouw, werkblad: spreekkaarten, gesprekje in een winkel. Themales kleding taalvrijwilliger/docent Nodig: foldermateriaal van kleding, flappen en stiften, werkblad: gesprekje met de buurvrouw, werkblad: spreekkaarten, gesprekje in een winkel. opwarming: Cursisten

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Leesboekje eten en drinken

Leesboekje eten en drinken Leesboekje eten en drinken Leesboekje Eten en Drinken Pagina 1 Dit is de groente Dit is het fruit. Dit is de sinaasappel. Dit is de banaan. Dit is de tomaat. Dit is de appel. Dit zijn de druiven. Dit is

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand

Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Gelukkige medewerkers en klanten gaan hand in hand Location: Date: Time: Ik ben gezien en voel me welkom 1. Opgemerkt en gezien worden 2. Hoe word je bij ontmoeting in de winkel door een medewerk(st)er

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 11 In de winkel 1 Woorden 1 de appel 2 de banaan 3 het blikje 4 de boodschappen 5 de chocolade 6 de drop 7 het plakje kaas 8 de kassa 9 het nummer 1 10 het pak 11 de

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2018 gedurende 640 minuten gedurende 625 minuten consumptief-horeca CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2014 gedurende XXX 560 minuten consumptief-horeca CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 620 minuten consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

TASKFORCE VLUCHTELINGEN

TASKFORCE VLUCHTELINGEN TASKFORCE VLUCHTELINGEN Provincie West-Vlaanderen LESPAKKETTEN 1 4 Boodschappen doen Je leert tellen tot 1000. Je leert euromunten en eurobiljetten kennen. Je leert vragen naar de prijs. Je leert de namen

Nadere informatie

Interne fraude is niet normaal. Praat erover!

Interne fraude is niet normaal. Praat erover! INSTRUCTIE De s die op de verschillende kaarten in deze standaard staan, hebben allemaal betrekking op situaties rond interne fraude, oftewel diefstal (in welke vorm dan ook) door eigen medewerkers. Uit

Nadere informatie

Reizen Uit Eten. Uit Eten - Bij de ingang. Uit Eten - Eten bestellen

Reizen Uit Eten. Uit Eten - Bij de ingang. Uit Eten - Eten bestellen - Bij de ingang Ik wil graag een tafel reserveren voor _[aantal mensen]_ om _[tijdstip]_. Een reservering doen Een tafel voor _[number of people]_ graag. Om een tafel vragen Neemt u creditcards aan? Vragen

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Werkwoordoefeningen bij les 5

Werkwoordoefeningen bij les 5 Werkwoordoefeningen bij les 5 Werkwoordoefening 1 1 Ik loop. Ik liep. 2 Ik loop naar huis. Ik liep naar huis. 3 Ik loop op straat. Ik liep op straat. 4 Ik ga naar school. Ik ging naar school. 5 Ik ga naar

Nadere informatie

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen

Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen www.edusom.nl Opstartlessen Les 4. Eten en drinken, boodschappen doen Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u iets lekker vindt of ergens van houdt. Praten over eten en drinken. Praten over boodschappen

Nadere informatie

DE BARBECUE BIJ CROY Wij heten u graag welkom in de Croy Restaurants. Hier kunt u genieten van een heerlijke maaltijd, dicht bij de natuur, in een sfeervolle, vriendelijke omgeving. En dit alles voor een

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Opdracht 1 Deze week ga je precies bijhouden wat je allemaal eet en drinkt. Dat kun je noteren in je weekmenu, dat je van je juf of meester krijgt.

Opdracht 1 Deze week ga je precies bijhouden wat je allemaal eet en drinkt. Dat kun je noteren in je weekmenu, dat je van je juf of meester krijgt. Opdracht 1 Deze week ga je precies bijhouden wat je allemaal eet en drinkt. Dat kun je noteren in je weekmenu, dat je van je juf of meester krijgt. Opdracht 2 Aten de mensen vroeger hetzelfde als wij nu?

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE KB

consumptief-breed CSPE KB Examen VMBO-KB 2012 gedurende 660 minuten consumptief-breed CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 19 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 640 minuten gedurende 640 minuten consumptief-horeca CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten. Voor

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Nakijkmodel KBL 2016 opdracht 1. Je hebt voor beautycentra Relax en Yasmine de kosten berekend.

Nakijkmodel KBL 2016 opdracht 1. Je hebt voor beautycentra Relax en Yasmine de kosten berekend. Nakijkmodel KBL 2016 opdracht 1 Je hebt voor beautycentra Relax en Yasmine de kosten berekend. Nakijkmodel KBL 2016 opdracht 2 Lay-out - de afdrukstand van de pagina is staand - de tabellen passen op één

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 2 Geld

Spreekopdrachten thema 2 Geld Spreekopdrachten thema 2 Geld Opdracht 1 bij 2.1 Cursist A is groenteman. Cursist B koopt iets bij hem op de markt. Cursist A begint het gesprek. Klaar? Dan begint cursist B het gesprek. Cursist A 1. Goedemiddag!

Nadere informatie

Gesprekken voeren A1: voorbeeldopgaven

Gesprekken voeren A1: voorbeeldopgaven Gesprekken voeren A1: voorbeeldopgaven Voorbeeld 1 Alle subvaardigheden: Kan zichzelf en anderen voorstellen en reageren als iemand voorgesteld wordt. Kan op een eenvoudige manier groeten en afscheid nemen.

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Les 24. Boodschappen doen in de supermarkt Wat leert u in deze les? Welke zinnen en woorden u kunt gebruiken tijdens het boodschappen doen. Welke producten

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2015 gedurende 560 minuten consumptief-horeca CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 17 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Proefversie. Taal voor Thuis Oefeningen. Thema: Eten Week 1

Proefversie. Taal voor Thuis Oefeningen. Thema: Eten Week 1 Proefversie Taal voor Thuis Oefeningen Week 1 1 De taal van je kind Kinderen moeten heel veel woorden leren om te kunnen meepraten. Ze leren heel veel woorden in een paar jaar. Elk kind doet dat verschillend.

Nadere informatie

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN Vers Vers sinds vanochtend Zo vroeg mogelijk in de ochtend je ingrediënten in huis halen, direct verwerken en vasthouden aan ambachtelijke recepten maken onze salades, slamixen

Nadere informatie

LESINSTRUCTIE GROEP 7/8

LESINSTRUCTIE GROEP 7/8 LESINSTRUCTIE GROEP 7/8 Bij Samsam nr. 2 2018 Aan tafel Burgerschap Samsam komt 5 x per jaar uit met een magazine, en een werkblad. Daarbij hoort een website met filmpjes en aanvullende informatie: samsam.net

Nadere informatie

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London.

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Treinstation At the train station Situation 1 Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Vraag hoe laat en van welk perron de eerst volgende trein vertrekt. Vraag hoe lang de reis ongeveer zal

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 700 minuten consumptief-breed CSPE BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 20 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam Programma en activiteiten in het Koophuis Van de voorzitter, Hierbij wil ik namens het bestuur alle bewoners van onze wijk een gelukkig nieuw jaar en een gezond 2016

Nadere informatie

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN

RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN RAUWKOSTEN SALADES EN SLAMIXEN Vers Vers sinds vanochtend Zo vroeg mogelijk in de ochtend je ingrediënten in huis halen, direct verwerken en vasthouden aan ambachtelijke recepten maken onze salades, slamixen

Nadere informatie

naam :.. nr. : klas :.. computer :..

naam :.. nr. : klas :.. computer :.. Je hebt het in module 8 knap gedaan. Je mag daarom zelfstandig verder werken aan module 9. Je hebt daarvoor wel je boek 2B nodig. Lees steeds goed de opgave, zodat je weet wat je moet doen. Wanneer je

Nadere informatie

les 1: Kennismaken. Schrijf de zinnen achter de plaatjes. Leer dan de zinnen uit je hoofd. Het is 7 uur. Het is ochtend. Wat zegt u dan?

les 1: Kennismaken. Schrijf de zinnen achter de plaatjes. Leer dan de zinnen uit je hoofd. Het is 7 uur. Het is ochtend. Wat zegt u dan? les 1: Kennismaken. Schrijf de zinnen achter de plaatjes. Leer dan de zinnen uit je hoofd. Het is 7 uur. Het is ochtend. Wat zegt u dan? goedemorgen - goedemiddag - goedenavond Het is 14.30 uur. Het is

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

Gasten. Gasten in middenklasse bedrijven

Gasten. Gasten in middenklasse bedrijven Gasten Inleiding Als Horeca-assistent zeker in de bediening heb je tijdens je werk praktisch altijd met gasten te maken. Het is je taak om het de gasten naar de zin te maken. Daarvoor moet je weten met

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen

Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Spreekopdrachten thema 2 Boodschappen Opdracht 1 bij 2.1 ** Praat samen. Cursist A: vertel wat je eet of drinkt. Vraag wat cursist B eet of drinkt. Cursist B: geef antwoord. Voorbeeld Cursist A: Ik eet

Nadere informatie

Deel D Spreken - Thema 1 Thuiskomen

Deel D Spreken - Thema 1 Thuiskomen Deel D Spreken - Thema 1 Thuiskomen 1. Leven jouw opa en oma nog? (grootmoeder) 2. Kun jij zelf een kast in elkaar zetten? (handig) 3. Waarom doet de stofzuiger het niet? (stekker) Je neef stelt jou een

Nadere informatie

Gesprekken voeren A2 'Can do'-descriptoren en voorbeelden

Gesprekken voeren A2 'Can do'-descriptoren en voorbeelden Gesprekken voeren A2 'Can do'-descriptoren en voorbeelden Subvaardigheden 1. Informele gesprekken 2. Formele discussies en bijeenkomsten 3. Doelgerichte samenwerking 4. Zaken regelen 5. Informatie uitwisselen

Nadere informatie

Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders

Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders Opdrachtkaart zoekopdracht fruit in reclamefolders 1. Elke dag worden we overspoeld door reclame voor allerlei verschillende producten. Weten jullie waar al die producten vandaan komen? 2. Vul in de tabel

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2013 gedurende 700 minuten consumptief-horeca CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 17 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Opdrachten bij cahier Foodtopia Het voedsel van de toekomst

Opdrachten bij cahier Foodtopia Het voedsel van de toekomst Opdrachten bij cahier Foodtopia Het voedsel van de toekomst BEWAREN EN BEHOUDEN Wij vinden het heel normaal dat de supermarkt vol eten ligt. Vandaag, morgen, volgende week en daarna. Dat is mogelijk doordat

Nadere informatie

Groeten. Wie groet je? Hoe laat? Welke woorden gebruik je?

Groeten. Wie groet je? Hoe laat? Welke woorden gebruik je? Groeten Je gaat deze week heel veel mensen groeten. Schrijf op wie je groet, hoe laat het is en wat je zegt. Groeten Tijden/morgen/middag/avond Het schrijven van de woorden Wie groet je? Hoe laat? Welke

Nadere informatie

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren. Woordenlijst bij hoofdstuk 6 de aardappel Wat eten we vanavond, rijst of a? alcoholvrij zonder alcohol Graag een a bier. Ik moet nog auto rijden. de andijvie A is een soort groente met grote groene bladeren.

Nadere informatie

Word jij een goede productiemedewerker?

Word jij een goede productiemedewerker? Werkblad Word jij een goede productiemedewerker? Bij de slagerij kun je allerlei soorten vlees kopen. Dit vlees komt bijvoorbeeld van een varken of rund (koe). Maar je kunt niet van elk stuk rundvlees

Nadere informatie

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen

Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen september 2003 Eetgewoonten van schoolkinderen Vragenlijst voor kinderen 630101 Hoe vul je de vragenlijst in? Beste leerling, Deze vragenlijst gaat over voeding. We willen graag weten hoe je daarover denkt.

Nadere informatie

antwoorden jaargroep 5 reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs blok D H T E werkboek samen beschuiten Hoeveel beschuiten samen?

antwoorden jaargroep 5 reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs blok D H T E werkboek samen beschuiten Hoeveel beschuiten samen? jaargroep 5 Zwijsen reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs D H T E blok 9 werkboek beschuiten Hoeveel beschuiten? Les Overal getallen Hoeveel bezoekers? Vul eerst in. Tel daarna op de getallenlijn.

Nadere informatie

Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE. Eten en drinken... 3

Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE. Eten en drinken... 3 Den Brink Catalogus Page: 2 INHOUDSOPGAVE Eten en drinken... 3 Den Brink Catalogus Page: 3 ETEN EN DRINKEN Z&Z ZOETWAREN Wij verkopen in onze winkel meer dan 200 soorten schepsnoep, chocolade, bonbons

Nadere informatie

5 Daags Afvalprogramma

5 Daags Afvalprogramma 5 Daags Afvalprogramma Dag 1 Dieetsnel.nl De eerste dag van mijn dieet is aangebroken, het zal je vast meevallen wat er vandaag op het menu staat! s Morgens 2 crackers met melk, s middags 2 boterhammen

Nadere informatie

NT 2 2003/2004 SPREKEN EXAMEN. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen

NT 2 2003/2004 SPREKEN EXAMEN. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen SPREKEN EXAMEN I 2003/2004 Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten Opgavenboekje Examennummer kandidaat: Aanwijzingen U gaat een spreektoets maken. De toets bestaat uit twee delen. Elk deel begint met een

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2017 gedurende 600 minuten consumptief-horeca BB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 16 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Uitwerkbijlage VMBO-BB 2006

Uitwerkbijlage VMBO-BB 2006 Uitwerkbijlage VMBO-BB 2006 tijdvak 1 FRANS BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in deze uitwerkbijlage. VERGEET NIET DEZE UITWERKBIJLAGE IN TE LEVEREN 600013-1-628u Meerkeuzevragen

Nadere informatie

Lekker afvallen en gezond eten

Lekker afvallen en gezond eten Lekker afvallen en gezond eten Welkom bij STARTMETLIJNEN.nl! Leuk dat je onze weekmenu s gaat volgen! De regels van het week-menu WISSELEN Je kunt wel hele dagen wisselen, maar bijvoorbeeld niet de lunch

Nadere informatie

... Dag 1... MentorMix Elke dag beter. Maak de wereld iedere dag een beetje mooier. Help mee!

... Dag 1... MentorMix Elke dag beter. Maak de wereld iedere dag een beetje mooier. Help mee! Maak de wereld iedere dag een beetje mooier. Help mee! In korte tijd kan er veel veranderen. Wat jij doet maakt uit! Begin vandaag en zorg een week lang voor een positieve verandering. Maak een plan voor

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-KB 2017 gedurende 570 minuten consumptief-horeca CSPE KB Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 18 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Melkweg. Een volle tas. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Boodschappen

Melkweg. Een volle tas. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Boodschappen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een volle tas Boodschappen Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een volle tas, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Foto s cover

Inhoudsopgave. Foto s cover Vakantiewerk 2010 Inhoudsopgave Vakantiewerk 2010 Wat mag je in je vakantie doen als je vijftien bent? Wat mag je in je vakantie doen als je zestien of zeventien bent? Let ook op het volgende Meer informatie

Nadere informatie

mode en commercie CSPE KB 2017 bijlage

mode en commercie CSPE KB 2017 bijlage mode en commercie CSPE KB 2017 bijlage PK-0841-b-17-1-b 1 / 6 lees verder opdracht 1 Informatie over de hardlooptraining Praktische informatie Hardlooptraining: eerste training op woensdag 14 juni 2017

Nadere informatie

Handleiding Groente- en fruitles

Handleiding Groente- en fruitles Groep 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 Handleiding Groente- en fruitles Groente- en fruitles voor groep 3 t/m 8 In de Groente- en fruitles leren kinderen spelenderwijs dat groente en fruit eten belangrijk is om te

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB 2017 bijlage

handel en verkoop CSPE BB 2017 bijlage handel en verkoop CSPE BB 2017 bijlage PB-0831-b-17-1-b 1 / 11 lees verder opdrachten 8 en 9 variant 1 mail van de bedrijfsleider Van: K. van Delwijnen Datum: zaterdag 8 april

Nadere informatie

Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige:

Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige: Welke werktijden gelden er voor een 13-jarige: je mag werken tussen 7.00 uur en 19.00 uur op een schooldag mag je maximaal twee uur werken op zaterdag mag je maximaal zeven uur werken per week mag je niet

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 2 bij 1.2 Vraag en antwoord. Cursist A: lees de vraag hardop. Cursist B: lees het antwoord hardop. Klaar? Dan leest cursist B de vragen. Cursist A Cursist

Nadere informatie

Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis!

Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis! 0113-649729 www.tropicalzoo.nl Nieuw! Berkenhof voor bij u thuis! Binnenkort jarig? iets anders feestelijks te vieren? En geen zin om u uit te sloven in de keuken of om uw feestje buiten de deur te vieren?

Nadere informatie

Aantekening Frans les pronoms personnels

Aantekening Frans les pronoms personnels Aantekening Frans pronoms personnels Aantekening door een scholier 648 woorden 16 februari 2016 0 keer beoordeeld Vak Frans Pronoms personnels Plaats in de zin: Voor alle persoonlijke voornaamwoorden die

Nadere informatie

Eten & drinken. Dagkaart vanaf uur tot uur. Let op! Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten.

Eten & drinken. Dagkaart vanaf uur tot uur. Let op! Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Eten & drinken Dagkaart vanaf 12.00 uur tot 16.30 uur Let op! Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten. Brood en zo. Lunch vis: Gerookte zalm,garnalenkroket, gegratineerde oester

Nadere informatie

Vakantie Doet wonderen

Vakantie Doet wonderen TRAITEUR: NICOLAS D HAESE OVERZICHT Nicolas is een professionele en gepassioneerde kok. Hij kookt met verse streekproducten en seizoensgebonden groenten. Hij levert het volgende : - Dagschotels (soep hoofdgerecht

Nadere informatie

Pak voor de activiteit Hoe eten astronauten? de foto van de etende astronaut uit de bijlage.

Pak voor de activiteit Hoe eten astronauten? de foto van de etende astronaut uit de bijlage. Mensen in de ruimte GROEP 5-6 58 50 minuten 1 en 23 Pak voor de activiteit Hoe eten astronauten? de foto van de etende astronaut uit de bijlage. De leerling: weet dat voedsel in de ruimte gaat zweven weet

Nadere informatie

Lesideeën Groente & fruit voor kleuters

Lesideeën Groente & fruit voor kleuters Lesideeën Groente & fruit voor kleuters Lesideeën groente & fruit voor kleuters In deze handleiding vind je ideeën om met het thema groente en fruit eten in de klas aan de slag te gaan. Het doel van de

Nadere informatie

waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf

waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf waar heb jij vandaag zin in? oktober - november - december Afhalen kan 7 dagen op 7 Bestellen doe je 2 dagen vooraf Folder_traiteur_okt-nov-dec_NL_v3.indd 1 22/08/16 16:30 WERKWIJZE Hoe bestellen? Het

Nadere informatie

de appel het fruit de peer de sinaasappel de banaan

de appel het fruit de peer de sinaasappel de banaan Werkbladen bij thema eten en drinken: dag 1 Naam:................. 1. Lezen en overschrijven: de appel het fruit de peer de sinaasappel. de banaan LOWAN-vo startpakket NT2 Werkbladen thema 4 Pagina 1 2.

Nadere informatie

Winkelen, uit eten, vakantie en barbecueën en tips

Winkelen, uit eten, vakantie en barbecueën en tips Winkelen, uit eten, vakantie en barbecueën en tips Deel 4 Etiketten Claims Neem claims zoals: bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten of zonder suiker niet al te serieus. Bedenk dat producenten van

Nadere informatie

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand. Examen VMBO-GL 2017 gedurende 150 minuten profielvak horeca, bakkerij en recreatie CSPE GL onderdeel C Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit examen horen bijlagen, een uitwerkbijlage en een digitaal bestand.

Nadere informatie

Engelse taal schrijfvaardigheid

Engelse taal schrijfvaardigheid Nederl Staatsexamen VMBO KB 2014 Engelse taal schrijfvaardigheid Tijdvak 1 Donderdag 22 mei 09.00 10.30 uur College-examen schriftelijk Opgavenboekje SK-0071-s-14-1-o 1 lees verder Schriftelijk college-examen

Nadere informatie

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding In gesprek Voor ouders en hun kinderen vanaf ca. 12 jaar Het is heerlijk om een goed gesprek te voeren met iemand waar je veel van houdt. Maar soms lukt dat niet goed. Laat je daarom uitdagen tot een eerlijk

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

Extra spreekopdrachten

Extra spreekopdrachten Extra spreekopdrachten 1** VERTEL. 1. Je loopt in het park. Er loopt een man voor je. Je ziet dat zijn sleutels uit zijn tas vallen. Wat zeg je tegen hem? 2. De studieadviseur van je opleiding vraagt wat

Nadere informatie

TOETS NT2-1 spreken. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SPREKEN. niveau B1. tijdsduur: 30 minuten

TOETS NT2-1 spreken. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SPREKEN. niveau B1. tijdsduur: 30 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SPREKEN niveau B1 tijdsduur: 30 minuten Deel 1: korte antwoorden 20 seconden spreektijd 1. Situatie: U werkt bij een reisbureau.

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Auditieve oefeningen: thema eten

Auditieve oefeningen: thema eten Auditieve oefeningen: thema eten Boek van de week: 1; Koekjes van Ted van Lieshout en Sieb Posthuma 2; Het pannenkoekenboek van Eric Carle 3; Olifantensoep Ingrid en Dieter Schubert 4; Finn kookt zelf

Nadere informatie

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of

Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of Het Studenten Uitgaven Onderzoek is in mei 2014 afgenomen bij 886 respondenten met een leeftijd van 17-25 jaar. De studenten volgen een HBO- of WO-opleiding in één van de twaalf grootste studentensteden

Nadere informatie

BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:...

BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:... BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:..................... INLEIDING Dit werkboek hoort bij de website Boer in de buurt (www.boerindebuurt.nl). Op deze website vind je filmpjes, illustraties en opdrachten

Nadere informatie

Chauvinisme Vlaming op vlak van kopen en koken. ivox in opdracht van VLAM

Chauvinisme Vlaming op vlak van kopen en koken. ivox in opdracht van VLAM Chauvinisme Vlaming op vlak van kopen en koken ivox in opdracht van VLAM Methode Online vragenlijst Respondenten gerekruteerd uit het panel van ivox Vlamingen 18+ N = 1.000 Representatief op leeftijd,

Nadere informatie

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht

Schijf van Vijf-spel. Opdracht 4C. Opdracht Opdracht 4C Schijf van Vijf-spel Opdracht Doel: Introductie: 15 min. Opdracht 1: Opdracht 2: Kinderen worden bewust gemaakt van wat gezonde basisvoeding is. Dit zijn producten uit de Schijf van Vijf. Als

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 2 GELD Opdracht 1: de pinpas de geldautomaten het geld het bedrag Opdracht 8 1. Hij betaalt in Nederland met de euro. 2. Wij wisselen geld. 3. Je hebt briefjes en munten.

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Instructies voor de examinator Afname-instructies DEEL C: Mondeling gedeelte Voorbeeldexamen 3 Inhoudsopgave Het boekje bevat de volgende onderdelen: ~

Nadere informatie

INLEIDING: Waarom lokaal en seizoensgebonden eten?

INLEIDING: Waarom lokaal en seizoensgebonden eten? INLEIDING: Waarom lokaal en seizoensgebonden eten? Ons voedsel legt gemiddeld 2000 km af voor het ons bord bereikt. Denk maar eens aan de groenten en het fruit dat we iedere dag eten. In de winkel vinden

Nadere informatie