Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker. Meer tools nodig? Kijk op

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker. Meer tools nodig? Kijk op"

Transcriptie

1 Actie toolbox van idee naar actie Auteur: Bas Bakker

2 1. Inhoudsopgave 2. Van idee naar actie Het idee Drie grote stappen bepalen Experiment: Je eerste klant Het weekproject Experiment: Wat wil je bereiken? Wie doet er wat en wanneer? En nu...13

3 2. Van idee naar actie De jetski staat aan. Rick geeft vol gas. En vliegt over het water. Met 14 mannen kijken we hem na. Ik ben bijna een de beurt. En denk: kan ik dit? Durf ik dit? Hoe werkt dit? Val ik niet om? Bij een jetski moet je namelijk gas geven, anders val je om. De instructeur geeft mij een zetje. Ik geef vol gas en schiet over het water. Damn. Wat een kracht. Door andere jetski's klap ik steeds op de golven. Na 10 rondjes is het klaar. Ik geef mijn jetski aan een vriend. Pijn in mijn knieën, maar wat is dit vet zeg. Ik wil nog een keer. Dit was mijn eerste jetski ervaring. Het staat symbool voor iets doen wat spannend is. Ik kan er heel lang over nadenken, maar pas als ik gas geef, dan ga ik vooruit. En dat ga jij ook doen. Gas geven. Ik wil dat je kiest en gaat vliegen over het water. Ik geef de instructies en jij zit op de jetski. Spannend? Ja. Krachtig? Ja. Waarom is het tijd om gas te geven? Omdat je al veel te lang rondloopt met je idee. En hoe langer je dat doet, hoe moeilijker het wordt om tot actie te komen. Ons brein maakt een idee steeds complexer. We denken na over hoe we social media gaan inzetten. Over de samenwerkingen. En over welke risico's je loopt. Het brengt je niet dichter bij het uitvoeren. Er is actie nodig. Dat is de enige manier om je idee tot leven te brengen. Zo ontdek je of een idee werkt en aan slaat. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je in actie? Door je grote idee klein te maken. In stukken hakken. Actie ondernemen bestaat altijd uit kleine stappen. Het schrijven van een boek doe je letter voor letter. Een berg op fietsen doe je trap voor trap. Een bord leg eten, hap voor hap.

4 Maar een nieuw idee? Ja, dat moet in één keer helemaal perfect en klaar zijn. Maar zo werkt het niet. Ook een idee bouw je stap voor stap. Hoe maak je het klein? Door in te zoomen. Ik ga je daarbij helpen. In zes opdrachten onderzoeken we je grote idee en bepalen we de kleine acties. Met als doel: stappen zetten. Maar kom ik wel vooruit met kleine stappen? Jazeker. Het klinkt cliché, maar elke reis van 1000 kilometer begint met een eerste stap. Die gaan we vandaag zetten. Ik hou van kleine stappen. In 2012 startte ik met de Betekenaar. Ik tekende een idee per keer. Dat is nu uitgegroeid tot coöperatie de Betekenaar, met grote klanten, een eigen opleiding en community. Toen ik begon voelde het alsof ik niet vooruit ging. Maar ik weet wat ik wil en dat is mensen helpen om hun idee concreet maken. Tekenen was het middel. Elke tekening was een stap in de richting naar waar het bedrijf nu staat. Ik maak nog steeds ideeën concreet. Want concrete ideeën leveren actie op. Ik doe dit voor mezelf, maar ook voor jou. Aan het eind van dit boek is je idee helder en de stappen ook. Het is dan ook onvermijdelijk om tot actie te komen. Ja maar, wat als de stappen mislukken? Grote kans dat ze mislukken. Maar dat hoort erbij. Ik zie alles als een experiment in een bepaald tijdframe. Binnen dat experiment mag iets mislukken. Niet omdat falen leuk is, maar omdat je op die manier leert. Dat is het doel. Mijn allereerste ondernemersexperiment begon in Netwerken, dat vind ik eng. Hoe werkt dat? Vinden mensen mij wel interessant? Moet ik mezelf verkopen? Ik besloot het anders aan te pakken en startten een maandelijkse bijeenkomst. Open Coffee Leiden. Ik bepaal een datum en locatie. Ik mail interessante mensen uit de regio. En wacht op de dag rustig af of ze komen. 20 ondernemers drinken koffie met elkaar en ik praat met iedereen. Het is een succes. Netwerken was vanaf dat moment heel simpel.

5 Maar was als er niemand gekomen was? Dan had ik het anders aangepakt of niet meer gedaan. Het was een experiment. Mislukkingen ken ik ook. Een tekenworkshop voor coaches.vanuit een samenwerking bedachten we een programma, plande een meerdere workshops in, maar we ontvingen maar drie aanmeldingen. Een half jaar later probeerde we het nog eens. Geen succes. Daarna besloten we om het niet meer te doen. Dit is de manier hoe ik kijk naar acties. En dan is het nu tijd voor jouw experiment. Ben je er klaar voor? Wat heb je nodig? Voordat je begint, pak het volgende materiaal: 10 Blanco A4 papieren. Stiften / Potloden Je gaat aan de slag met zes visuele templates. De templates kun je invullen en natekenen. Ze helpen bij het nadenken en structureren van gedachten. Je gooit ideeën letterlijk uit je hoofd en op papier. Daardoor ontstaat er mentale ruimte. Dat is wat we willen, want zo lukt het om van idee naar concrete actie te gaan.

6 3. Het idee Laten we beginnen bij het begin, je idee. Dit doen wat aan de hand van zeven vragen. Het doel van de idea template is om te kiezen voor een idee en een beeld te krijgen. Pak een A4 en maken een mindmap (zoals de afbeelding) met de onderstaande vragen. Wat Wat is je idee? Wat zijn de noodzakelijke elementen? Wie Voor wie is dit idee? Waar Waar gaat dit idee plaats vinden? Online / Offline / locatie?

7 Wanneer Wanneer gaat dit plaats vinden? Is het eenmalig / voor altijd? Wanneer is je idee klaar? Hoeveel Hoeveel gaat het kosten voor jou? Hoeveel kost het voor de klant? Hoeveel gebruikers / klanten wil je hebben? Hoe Hoe gaat het idee werken? Waarom Waarom is dit idee belangrijk?

8 4. Drie grote stappen bepalen Je idee is gekozen en de grote lijnen zijn helder. De volgende stap is beweging. Wat is daar voor nodig? Waar willen we naar toe? Met de 3 bold steps template kijken we naar het heden en de toekomst. Vanuit die twee punten creëer je beweging. Dat doen we door drie hele grote acties te bepalen. 1. Verdeel een A4 papier in 3 stappen: Nu, toekomst en de bergen (stappen). 2. Focus op de het nu: Waar sta je nu? Wat heb je allemaal bereikt? Wat wil je dat er gaat veranderen? 3. Focus op de toekomst: Wat wil je hebben en doen in de toekomst? Wat is er anders in de toekomst? 4. Focus op de drie grote stappen. Welke drie grote stappen kun je nemen richting de toekomst? Omschrijf elke stap in een paar woorden en schrijf ze op als werkwoord.

9 5. Experiment: Je eerste klant Tijd om in te zoomen. Wat als je een product maakt voor maar één klant? Het doel van de one customer template is om een minimale versie van je product te bedenken. Je zoomt in op de essentie. Een minimale versie is meestal zonder techniek of moeilijke zaken. Stel jezelf de volgende vragen: Wat als je met mijn product maar één klant hoeft te helpen (in je leven), hoe zou je dat dan aanpakken? Wat zou je dan tegen die klant zeggen? Hoe zou je die klant helpen? Ken je zo'n iemand die je hulp kan gebruiken? Hoeveel moet iemand dan betalen? Heb je een minimale versie? Kijk of je dit kan voorstellen aan iemand. Zegt de klant ja, dan weet je dat het werk. Zegt iemand nee, vraag dan waarom. Feedback is waardevol

10 6. Het weekproject Je hebt een idee van een minimale versie. Nu gaan we bepalen wat je deze week gaat maken. Ik geef je een positieve deadline: één week. Tijd dwingt tot de essentie en creatie. Met de time constraint template bepaal je eerst vier versies van je product. Pak een A4 papier en verdeel het in vier vlakken. Stel je zelf de vragen en schrijf ze in het vlak.: Jaar: Als ik een jaar de tijd heb, wat kan ik dan maken? Maand: Als ik een maand de tijd heb, wat kan ik dan maken? Week: Als ik een week de tijd heb, wat kan ik dan maken? Dag: Als ik een dag de tijd heb, wat kan ik dan maken?

11 7. Experiment: Wat wil je bereiken? Focus op je product in het vlak: week. Dat gaan we omvormen tot experiment. Het vormgeven van een experiment doen we in vier stappen, met de experiment template. Zoals ik al eerder zei, een experiment mag falen. Daarom noemen we het ook een experiment. Vul de vlakken in aan de hand van de volgende stappen. 1. Idee: Schrijf hier het weekproject van de vorige opdracht. 2. Doel: Wat wil je maken? En bereiken? Wanneer is het een succes? 3. Tijd: Wat is je tijdframe? (week) 4. Doen: Welke acties moet je ondernemen?

12 8. Wie doet er wat en wanneer? En nu over naar de echte acties. Wie gaat wat doen? Deze template is praktisch. Maak een raster en bepaal wie, wat doet en wanneer voor je experiment. Doe je dit alleen? Schrijf dan in de kolom wanneer, de dagen van de week. Bepaal vervolgens wat je welke dag gaat doen. Simpel. Maar wel spannend.

13 9. En nu Neem je verantwoordelijkheid en voer de acties uit. Stok achter de deur nodig? Stuur je experiment op naar Dan houd ik je daar aan.

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Wat schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de ramadan voelen

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress

Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress Haalt mensen uit hun hoofd en brengt ze naar hun hart! 7 Tips tegen stress www.yourpassion.nl info@yourpassion.nl 0165-769010 06-81934470 Inleiding Iedereen ervaart stress anders. De ene persoon krijgt

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een krachtige boodschap maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Of we het leuk vinden of niet, als ondernemers zullen

Nadere informatie

om orde te scheppen om orde te scheppen in een wirwar van gevoelens in een wirwar van gevoelens

om orde te scheppen om orde te scheppen in een wirwar van gevoelens in een wirwar van gevoelens VijfVijf tipstips om orde te scheppen om orde te scheppen in een wirwar van gevoelens in een wirwar van gevoelens Vijf tips om orde te scheppen in een wirwar van gevoelens Als je in je zwangerschap afscheid

Nadere informatie

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf

30 Vragen voor. Meer Helderheid. Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf 30 Vragen voor Meer Helderheid Gemaakt voor de Getting Started Toolbox door Marcel Lagerwerf Om te weten wat je het liefste wilt doen in het leven is het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen dan

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges

Disclaimer. Bedrijfsgegevens Cherryl Challenges Disclaimer Met alle kennis, zorg, aandacht en liefde is dit e-book voor jou voorbereid opdat jij het beste en mooiste resultaat behaalt. Ten allen tijde is het jouw keuze en verantwoordelijkheid om dit

Nadere informatie

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt

Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Master Your Own Life Jouw weg naar Succes & Geluk Les 2: Weten wat je echt wilt Leroy Seijdel Company Les 2: Weten wat je echt wilt Je moet eerst mentaal presteren, voordat je fysiek kunt presteren Hoe

Nadere informatie

Voor jezelf? Les 1 Welkom!

Voor jezelf? Les 1 Welkom! Voor jezelf? Les 1 Welkom! Welkom! Dit is de cursus Voor jezelf? Wil je voor jezelf beginnen? Droom je ervan een eigen bedrijfje te starten? Zou je dit ook kunnen? In deze cursus ga je dit onderzoeken.

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart. Hoe pak je het schrijven van een gedicht aan? Les 1: Een poëziekaart maken Wat voor tekst schrijf je en voor wie: een gedicht voor op een poëziekaart Lees over Verbonden zijn. Verbonden zijn De Nieuwsbegrip leesles gaat over de ramadan. Tijdens de

Nadere informatie

sochicken - broeden op een leuker leven.

sochicken - broeden op een leuker leven. Steeds leuker worksheet 1 Je leven steeds leuker maken - in kleine stappen Ben je klaar om jezelf een kickstart te geven? Om je leven in een opwaartse spiraal te brengen in kleine, praktische stappen?

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK

OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK OPDRACHTEN BIJ THEMA 9 FEEDBACK Van positieve feedback leer ik niets. INLEIDING Feedback geven en ontvangen moet je eerst oefenen en dan toepassen. In de opdrachten hieronder ga je ermee aan de slag. Doelstellingen

Nadere informatie

Lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één Lichaam en geest zijn één Je geest en lichaam zijn op een subtiele manier verbonden en reageren voortdurend op elkaar. Als we aan stress lijden heeft dat gevolgen voor ons lichaam omdat we bijvoorbeeld

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Info@piresearch.nl www.piresearch.nl Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Een beloningskaart helpt ouders gericht aandacht te besteden aan gewenst gedrag van hun

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING

90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING 90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING Voordelen 90-dagen planner Wat goed dat je de 90- dagen planner hebt gedownload. Het gaat je helpen gestructureerd aan je doel te werken.

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Je toekomst? Die bepaal je zelf!

Je toekomst? Die bepaal je zelf! 030-7511900 Je toekomst? Die bepaal je zelf! Youfit@retail helpt je op weg. Je werkt met plezier in een winkel. Dat doe je misschien al jaren en het gaat je prima af. Maar denk je weleens na waar je over

Nadere informatie

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman

De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman De best gelezen tips voor meer zelfvertrouwen! Ilonka Brakman Waarom dit e-book? Hoe lang droom jij er al van om nieuwe stappen voor jezelf te zetten? Je bent een leergierig en staat als vrouw middenin

Nadere informatie

15X hoe het wel moet. Tips, trucs en tools mbt online marketing, design en reclamecampagnes. 15x hoe het wel moet

15X hoe het wel moet. Tips, trucs en tools mbt online marketing, design en reclamecampagnes. 15x hoe het wel moet ELKE WEEK EEN HANDIGE TIP UIT ONZE NIEUWE SERIE: 15X hoe het wel moet Tips, trucs en tools mbt online marketing, design en reclamecampagnes 1. Duidelijke taal Praat met mensen, alsof ze échte mensen zijn.

Nadere informatie

Leren als een expert!

Leren als een expert! Leren als een expert! Welk vak vind jij lastig? Wiskunde, of juist Frans? Ken je iemand die heel goed is in dat vak? En heb je wel eens aan diegene gevraagd hoe hij/zij voor dat vak leert? Als je dat weet,

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken. Introductiefase

Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken. Introductiefase Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de vorige les hebben we weer met een kaart gewerkt. Daarop stonden alle 4 de vragen die we de vorige lessen gebruikt hebben

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens!

Introductie. Vrijheid. Moed. Verbinding. Hoi dapper mens! Introductie Hoi dapper mens! Hoe tof dat je de gratis tips hebt gedownload! In dit document geef ik een aantal tips die mij persoonlijk veel geholpen hebben. Ik ben af gaat over jezelf accepteren en dat

Nadere informatie

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN!

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! Zou je meer voldoening uit je leven willen halen? Hoe sta je er sowieso op dit moment in? Hoe voel jij je? Waar zou je naartoe willen? Waarom

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

Een boek schrijven voor dummy s

Een boek schrijven voor dummy s Mijn School Een boek schrijven voor dummy s Een how to guide voor vrij schrijven Sander Mulder 4-9-2017 Voorwoord: dit boek is een simpele stap voor stap gids die je alle ins en outs van het schrijven

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Stappenplan Van lege naar volle workshops. Voor workshopleiders die willen groeien

Stappenplan Van lege naar volle workshops. Voor workshopleiders die willen groeien Stappenplan Van lege naar volle workshops Voor workshopleiders die willen groeien hoevulikmijnworkshops.nl Super dat je het stappenplan hebt gedownload! Wanneer je de stappen gaat toepassen zul je een

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Workshop Persoonlijk Leiderschap

Workshop Persoonlijk Leiderschap 2015 Workshop Persoonlijk Leiderschap Margje Mul & Jorg Andree Hanzehogeschool Groningen 2-3-2015 Draaiboek Persoonlijk leiderschap. Doel: loskomen, kennismaken, ontmoeten, contact Een half uur voor start

Nadere informatie

FOCUSGROEP. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

FOCUSGROEP. Gebruik van de tool Template Voorbeeld FOCUSGROEP Gebruik van de tool Template Voorbeeld Focusgroep Een Focusgroep is een workshop waarin je om feedback, meningen, overtuigingen en houdingen van je (potentiële) klanten vraagt. Een Focusgroep

Nadere informatie

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019:

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: Bid dat de heilige Geest je een mooie bijbeltekst zal geven als leidraad voor het komende jaar en schrijf hem hier op: Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: God wil zijn genade en liefde geven aan iedereen

Nadere informatie

Wat is mindfulness? Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn in het hier en nu, zónder te oordelen.

Wat is mindfulness? Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn in het hier en nu, zónder te oordelen. Wat is mindfulness? Beoefening van mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn in het hier en nu, zónder te oordelen. Jon Kabat-Zinn Vaak zit ons verstand ons wat in de weg. We piekeren

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Spreken. Les 3: Wat zeg je? De supermarkt OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 3: Wat zeg je? De supermarkt OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Werkboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar.

Werkboek een nieuwe geest in 28 dagen Doe het zelf mindset transformatie voor de moedige mens _ en wereldverbeteraar. Module 2. Afleren. Dag 11. NEE zeggen tegen je beperkende overtuigingen. Met onderstaande oefening ga je NEE leren zeggen tegen overtuigingen die je beperken. Dit klinkt kinderlijk simpel maar herinner

Nadere informatie

www.professionelegastouders.com Stap 1: Blijf leren Wanneer jij groeit, groeit jouw bedrijf mee. Je kunt het ook omdraaien: Wanneer jouw bedrijf stilstaat, betekent dat dat er werk voor jou aan de winkel

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Activiteit: Filosoferen met kinderen over taal

Activiteit: Filosoferen met kinderen over taal Activiteit: Filosoferen met kinderen over taal Doelgroep groepen 5 t/m 8 Materialen handleiding Filosoferen met kinderen, informatie en tips schoolbord of flip-over schrijf- of tekenpapier pennen, potloden

Nadere informatie

Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat.

Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is van: Datum: INHOUD #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

lezen de kinderen samen met u wat er in de brief staat en schrijven gezamenlijk een brief terug. Groep 1 Groep 2

lezen de kinderen samen met u wat er in de brief staat en schrijven gezamenlijk een brief terug. Groep 1 Groep 2 1. Een brief van Tom Tijdens deze activiteit: lezen de kinderen samen met u wat er in de brief staat en schrijven gezamenlijk een brief terug. Taal Ontluikende en beginnende geletterdheid Oriëntatie op

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Sta daar eens even bij stil!

Sta daar eens even bij stil! Sta daar eens even bij stil! Timothy A.Carey De Method of Levels, een effectieve gespreksmethode in twee stappen INHOUDSOPGAVE VOORWOORD: EEN THEORIE EN EEN METHODE WAAROM DE METHOD OF LEVELS 5 HOE KUN

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Creëer je leukste leven. Werkboek. Met Laura & Alexander

Creëer je leukste leven. Werkboek. Met Laura & Alexander Werkboek Creëer je leukste leven Met Laura & Alexander Copyright 2017 - www.humanconnectionacademy.nl Week 1 - Week van het begin van de rest van jouw leven Hoi, je hebt onze kick-off video gezien. Je

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

Handleiding Voor de Personeelscyclus!

Handleiding Voor de Personeelscyclus! Handleiding Voor de Personeelscyclus! Om goede professionele kinderopvang te blijven bieden moeten we ons blijven ontwikkelen. In deze handleiding lees je hoe we dat doen. We doorlopen elke twee jaar een

Nadere informatie

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller!

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller! 5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN Design Sprint Maak betere producten, sneller! Maak het verschil Hey! In dit e-boek zul je gaan ontdekken wat in mijn optiek de meest effectieve design werkwijze is van

Nadere informatie

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR

HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR HOE NIEMAND MIJ GELOOFDE EN IK BIJNA ALLES VERLOOR Deze lesbrief hoort bij Hoe niemand mij geloofde en ik bijna alles verloor van Gertrud Jetten. In dit boek wil Iris niets liever dan bij haar verzorgpony

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Dit kan ik al goed... Dit kan ik al goed... Hier moet ik nog aan werken...

Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Samenwerken. Dit kan ik al goed... Dit kan ik al goed... Hier moet ik nog aan werken... Kiezen: wanneer wil ik samenwerken? Soms kom je echt verder door samen te werken maar soms heb je de rust nodig iets juist alleen voor jezelf te doen. Ik kan uitleggen waarom ik kies voor samenwerken.

Nadere informatie

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22

C Relaties. C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C Relaties C1 Bij wie hoor ik? 3 C2 Vriendschap 7 C3 Verliefd 12 C4 Verkering 16 C5 Trouwen 22 C1 Bij wie hoor ik Geeft door middel van ja of nee aan of hij iemand aardig/lief vindt (leerlijn vso 4.1)

Nadere informatie

2016

2016 2016 Alle rechten voorbehouden 2015www.power2bloom.be ONLINE Dit zijn 2x GRATIS aanbiedingen van Power2Bloom: E-cursus in 6 delen : Geef jouw Business een Vliegende Start Online Business Magazine Femagine

Nadere informatie

INHOUD. #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken 29 #4 Bewegen 49 #5 Expressie 61 #6 Voelen 75 #7 Gezond zijn en ziek zijn 95 #8 Voeding 110 #9 Tijd 128

INHOUD. #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken 29 #4 Bewegen 49 #5 Expressie 61 #6 Voelen 75 #7 Gezond zijn en ziek zijn 95 #8 Voeding 110 #9 Tijd 128 INHOUD Dit boek is anders dan alle andere boeken. Het is helemaal voor jou alleen. Jij bent de enige die straks weet wat er in dit boek staat. Dit boek is van: Datum: #1 Mens zijn 5 #2 Slapen 17 #3 Taken

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

3 shortcuts naar meer klanten en omzet

3 shortcuts naar meer klanten en omzet 3 shortcuts naar meer klanten en omzet WERKBOEK Ellen Westerhout & Andrea Bakker 2017 @ Copyright De Kunst van Klanten 3 shortcuts naar meer klanten en omzet Superleuk dat je meedoet! Je maakt een start

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Opa, wie is God? Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Opa, wie is God? Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar DOELSTELLINGEN Grootouders wisselen ervaringen uit over geloofsopvoeding en kleinkinderen. Grootouders helpen elkaar op weg met tips en adviezen over geloofsopvoeding en kleinkinderen. Grootouders zijn

Nadere informatie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Doel: Je onderzoekt hoe jij jouw talenten kunt inzetten in je werk (nu en later). Je gaat een activiteit buiten school onderzoeken. Dit kan zijn: a.

Nadere informatie

Online Zichtbaarheid en De 3 Monsters in je hoofd: Ik kan het niet. Ik durf het niet. Ik wil het niet. succesvol-bloggen.nl

Online Zichtbaarheid en De 3 Monsters in je hoofd: Ik kan het niet. Ik durf het niet. Ik wil het niet. succesvol-bloggen.nl Online Zichtbaarheid en De 3 Monsters in je hoofd: Ik kan het niet. Ik durf het niet. Ik wil het niet. succesvol-bloggen.nl A Storybird Online Zichtbaarheid en De 3 Monsters in je hoofd: Ik kan het niet.

Nadere informatie

Cursus DE MACHTIGE MINDSET

Cursus DE MACHTIGE MINDSET Cursus DE MACHTIGE MINDSET Gelukkig worden, begint met de vraag: Wat houdt mij tegen? Neale D. Walsch Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet om gelukkiger

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam.

Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam. Je ziet het niet, toch gebeurt het Leeftijd: 9-12 Thema: avondmaal, Jezus, kerk, lichaam Verdiepingsbijeenkomst over hoe we in het Avondmaal verbonden zijn met Christus en met elkaar als één lichaam. Doelen

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl

Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken. coaching en energetische therapie. www.pranakompas.nl Nieuwsbrief 2015-3: Een nieuw jaar nieuwe kansen en 9 tips die je helpen je doelen te bereiken coaching en energetische therapie www.pranakompas.nl Een nieuw jaar nieuwe kansen! 9 Tips die je helpen je

Nadere informatie

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge

Franciens Manifesteer Series 2019 Manifesteer Meer Omzet Challenge OVERVLOED MANIFESTEER MEER OMZET 1 WERKBOEK MANIFESTEER MEER OMZET IK NODIG JE UIT ALLE OPDRACHTEN UIT HET WERKBOEK TE MAKEN ONDERNEMERSCOACH EN MANIFESTEER EXPERT 2 Dit is jouw werkboek voor Dag 5 De

Nadere informatie

Meer fans, meer focus, meer klanten. Met Anne Raaymakers

Meer fans, meer focus, meer klanten. Met Anne Raaymakers Meer fans, meer focus, meer klanten Met Anne Raaymakers Je bent op de goede plek als je weet dat je jezelf en je bedrijf online beter moet presenteren, maar je weet niet zeker hoe je dat moet doen niet

Nadere informatie

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld

Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Red met jouw klas de wereld! Handleiding van het digitale educatiepakket bij de voorstelling: Wij redden de wereld Kom op, trek je jas aan. 't Is tijd dat er een stap wordt gezet. In regen en zonnestralen.

Nadere informatie

HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN

HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN ONLINE MASTERCLASS GELD VERDIENEN MET JE PASSIE HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN ONLINE MASTERCLASS GELD VERDIENEN MET JE PASSIE Van

Nadere informatie

Die titel bepaalt de vervolg actie.

Die titel bepaalt de vervolg actie. De titel van je boek. Waarom is het belangrijk om een goede titel te hebben? De titel is de eerste kennismaking met je boek. Want als je boek op de schappen staat dan lezen toekomstige lezers eerst de

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

: denken/

:   denken/ : https://www.specialisthoogbegaafdheid.nl/werken-hb-kids/anders- Bron URL denken/ Auteur : Sonja Morbé Bedrijf auteur : www.wijssein.nl Onze artikelen worden geschreven om te delen. Maar. De artikelen

Nadere informatie

Samen leven met ziekte een praatpakket voor partners

Samen leven met ziekte een praatpakket voor partners Samen leven met ziekte een praatpakket voor partners Verdiepende opdrachten Jij en je partner ervaren de ziekte op jullie eigen manier. Met deze opdrachten neem je echter de tijd om zelf na te denken over

Nadere informatie

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt

Instructie 1. Heb jij je voelsprieten uitstaan? De relatie met je cliënt Instructie 1 De relatie met je cliënt Heb jij je voelsprieten uitstaan? Met behulp van dit werkblad onderzoek je of je je voelsprieten hebt uitstaan naar de cliënt. Kies een cliënt en vul met die cliënt

Nadere informatie

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - -

J L. Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills. Vaardigheden Gedragsindicatoren. 21st Century Skill - - Nordwin College Competentiemeter MBO - 21st Century & Green Skills 21st Century Skill Jouw talent Vaardigheden Gedragsindicatoren J L Ik weet wat ik wil Ik weet wat ik kan Ik ga na waarom iets mij interesseert

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie