Design jezelf online

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Design jezelf online"

Transcriptie

1

2 Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling online.

3 Persoonlijke merk Personal brand Je hoeft geen BN er of CEO te zijn om een brand te zijn en een online uitstraling te hebben.

4 Iedereen heeft een persoonlijke brand en meestal ook een online uitstraling. Het maakt niet uit hoe oud je bent, of je een ondernemer bent, of in een organisatie werkt.

5 Misschien denk je: Wat betekent het om een personal brand te hebben. Wat heeft dat te maken met mezelf online te designen. Het is wie je bent, waar je in gelooft, waar en om wie je geeft.

6 Het begint dus natuurlijk met: JIJ

7 De belangrijkste vraag voor een personal brand is:

8 Jouw brand vertelt iets over jouw unieke zelf. Het is een uitdrukking van wie je bent als persoon.

9 Maar eigenlijk beslissen we dat niet zelf, maar de mensen om ons heen. Door hoe ze ons zien en ervaren.

10 Maar we kunnen wel onze acties bepalen, zodat we onze brand in model kunnen vormgeven in hoe we het willen hebben.

11 Mijn missie is om mijn kennis te delen, zodat anderen hun eigen unieke stem vinden en vertrouwen krijgen in zichzelf en wat ze doen. Zowel persoonlijk als professioneel.

12 Jouw unieke uitstraling en stem online? Door: Jouw unieke toegevoegde waarde te bepalen Jouw unieke stem te definiëren Inzet op Social media Content strategie te ontwikkelen Website

13 Jouw persoonlijkheid is dè factor die jou onderscheidt van alle anderen.

14 Ook al zit je achter de computer of mobieltje. Je kunt nog steeds je unieke persoonlijkheid delen met de wereld om je heen en connecties maken.

15 Mensen verbinden zich met mensen en niet met logo s.

16 Of je nu een ondernemer, een medewerker in een organisatie of een werkzoekende bent. Een online brand is een gereedschap om jouw unieke stem te laten horen en zien. Het laat de mens achter het logo zien.

17 Het is voor onszelf vrij lastig om uit ons hoofd te gaan en van een afstand te bekijken wat ons zo uniek maakt. Wat wij in ons dagelijkse leven weten en gewoon vinden, kan voor een ander juist heel interessant zijn. Als ondernemer, blogger of student, heb je vaak een unieke manier om naar dingen te kijken. Deze inzichten zou je online kunnen delen. Dat is jouw unieke toegevoegde waarde.

18 WAAROM????? WAAROM?????

19 Ondertussen kijken we naar een filmpje van Simon Sinek over waarom we doen wat we doen

20 Waarom????? Het waarom is je hartbeat van je brand. Het is het anker waar je altijd op terug kunt vallen. Dit kun je ook toepassen als je ZZP er of werkzoekende bent.

21 Wat is jouw waarom? Oefening: Vul jouw redenen in waarom Op welke manier? Wat doe of bied je?

22 Nu we weten waarom, is de volgende vraag van belang: Wie ben jij? Wat maakt jou zo uniek?

23 Profielschets van jezelf Waarom een profielschets van jezelf en je brand? Be yourself Everybody else is already taken Het is je navigatiesysteem. Net als het waarom wat je net hebt ingevuld. Het helpt je met de toon van je content. Bijv. ben je iemand die veel emoticons gebruikt? Gebruik je veel kleur. Heb je een grappige uitstraling? Ben je sportief? Ben je druk of rustig. Als je het waarom weet en wat je profielschets is, dan kun je je content daarop afstemmen. De toon, kleur, tekstueel.

24 Oefening - Profielschets van jezelf Probeer de volgende vragen duidelijk te krijgen: Wie ben jij? Wat maakt je uniek? Schrijf een aantal unieke kenmerken van jezelf op. Wat is jouw stem? Ben je introvert, extravert, of een combi. Wat is niet jouw stem? Onderwerpen als politiek of geloof juist wel of niet. Wie is je publiek en vooral wie niet? We hebben nu een idee gekregen van wie je bent en waar je brand voor staat.

25 Social media

26 Lever toegevoegde waarde Wanneer / waar / hoe Jouw publiek het wil ontvangen

27 Social media Sociale media zegt het al - interactie met je publiek. Hoe doe jij dat? Media zijn de kanalen, zoals Twitter, facebook, pinterest etc. Welke gebruik jij het meest? Hierbij helpt

28 Content strategie Je weet nu wie je bent, waarom je dit doet en wat je brand zou kunnen zijn. Je kunt nu beginnen met je content strategie. Content wordt gebruikt op je website en social media. Content => Blogs, video s, informatie, quote s, infographics, verwijzingen etc. Content moet altijd toegevoegde waarde hebben en een reflectie zijn van jou en waar je voor staat.

29 We beginnen met het bepalen wat de waarde is die jij kunt bieden. Wat is jouw specifieke toegevoegde waarde. Waar zit jouw kennis, passie? We hebben een waarde schaal met 6 blokken voor de specifieke content die jij zou kunnen bieden en delen online. Het is content die jou vertegenwoordigt, het laat zien wie jij bent en wat jou uniek maakt. Alle waardevolle content die je zou willen delen, verdeel je over de bakjes. Als je één van de bakjes teveel vult met content dan, slaat de schaal door. Het is zaak om alles in evenwicht te houden. Inspiratie Entertainm ent Beantwoording Onderwijzen Informatie Exclusief

30 Stel: je organiseert evenementen en er komen BN rs. Je neemt foto s van het evenement en BN rs. Deze content valt onder Exclusief. Dit is dus exclusieve content voor jouw publiek. Zo kun je meer content bedenken voor alle bakjes op de weegschaal. Balans is hierbij belangrijk. Het is belangrijk dat je publiek de persoon achter de brand blijft zien. Via social media ga je verbinding aan met je publiek en kun je een community vormen. Oefening: bedenk eens voor alle bakjes een item die je zou kunnen gebruiken. Inspiratie Entertainm ent Beantwoording Onderwijzen Informatie Exclusief

31 Vragen over social media en content?

32

33 Een personal brand kan niet zonder een

34 Maar ziet deze er nog zo uit?

35 Of zo?

36 Jouw website?

37 Jouw website vertegenwoordigt jouw brand en stem. Je website zou in ieder geval responsive moeten zijn. Responsive is dat de site zich schaalt naar verschillende formaten, zoals voor tablet en mobiel. Wie heeft er een website? Ziet het eruit zoals je het wilt? Is deze responsive? Wordpress? Bloggen? Social share buttons? optin? Gekoppeld met een service? Wat doe jij met je website? Wat vind je moeilijk aan je website? Waar loop je tegen aan?

38 Goed om te weten!! Wist je dat het gemiddeld 18 maanden duurt voordat je een community met volgers hebt gevormd. Wist je dat we op het moment in en attentie markt werken iedereen schreeuwt om aandacht. Alleen door authentiek te blijven, lukt het om interactie met je publiek te hebben en te houden. De mens achter de brand. Weet je nog? Mensen verbinden zich niet met logo s, maar met mensen likes is nog geen verbinding. Het is beter om met 60 mensen interactie te hebben, dat brengt je verder. Weet je waarom?

39 Vragen?

40 BEDANKT

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

HET JUISTE ARTIKEL OP HET JUISTE MOMENT

HET JUISTE ARTIKEL OP HET JUISTE MOMENT Wat is de juiste content en wat is het juiste moment? Waardevolle artikelen (oftewel content ) creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op een

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

LEER CONTENTMAPPEN. Contentmapping wat is dat?

LEER CONTENTMAPPEN. Contentmapping wat is dat? Contentmapping wat is dat? Waardevolle content creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op een zelfde manier tot zich. Het is van belang om de

Nadere informatie

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie.

Contentmarketing voor evenementen. Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Contentmarketing voor evenementen Eenvoudige stappen om een start maken met je contentstrategie. Voor wie ga je content schrijven? Om te beginnen moet je duidelijk voor ogen hebben voor wie je de content

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

Stappenplan waarmee jij gaat opvallen binnen jouw niche!

Stappenplan waarmee jij gaat opvallen binnen jouw niche! Manon Toma Ik wil dat jouw potentiële klant ZIET hoe tof jouw merk is! Stappenplan waarmee jij gaat opvallen binnen jouw niche! BRANDING IS NIET ALLEEN VOOR DE BIG BOYS! Oké, branding! Je weet dat het

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

Checklist website bouwen

Checklist website bouwen Checklist website bouwen Je wilt een website voor je bedrijf. Of de bestaande website veranderen. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht van je. Er zijn veel mogelijkheden en je moet in het proces

Nadere informatie

BRAND & DESIGN YOUR BIZ!

BRAND & DESIGN YOUR BIZ! Manon Toma BRAND & DESIGN YOUR BIZ! Ik wil dat jouw potentiële klant ZIET hoe tof jouw merk is! invulsheet: Wat is het DNA van jouw brand en business? BRANDING IS NIET ALLEEN VOOR DE BIG BOYS! Het is juist

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Succesvol-Bloggen.nl DE REIS VAN JE KLANT IN BEELD

Succesvol-Bloggen.nl DE REIS VAN JE KLANT IN BEELD Wat is de juiste informatie en wat is het juiste moment? Waardevolle artikelen (oftewel content ) creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op

Nadere informatie

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1

Opdrachten Social Media. Periode 1 deel 1 Opdrachten Social Media Periode 1 deel 1 Opdracht 1 Je werkt in tweetallen Kijk eerst welk profiel het beste bij jou past en werk alleen de opdracht voor dat profiel uit. Houd er rekening mee dat je later

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

LEER CONTENTMAPPEN. Contentmapping wat is dat?

LEER CONTENTMAPPEN. Contentmapping wat is dat? Contentmapping wat is dat? Waardevolle content creëren en verspreiden: daar zijn we allemaal van doordrongen. Maar niet iedereen neemt die content op een zelfde manier tot zich. Het is van belang om de

Nadere informatie

Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren.

Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren. Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren. Het is dus meer dan een logo en een banner. Het is het creëren van afbeeldingen met een verhaal, met een boodschap. Een

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Erfgoed Gelderland. Sociale media. Wat zijn dat en wat kan ik ermee?

Erfgoed Gelderland. Sociale media. Wat zijn dat en wat kan ik ermee? Erfgoed Gelderland Sociale media Wat zijn dat en wat kan ik ermee? In deze workshop: Waar hebben we het over? Wat zijn sociale media? Hoe worden ze gebruikt? Wat kun je er mee (en wat niet)? Iets voor

Nadere informatie

Tijdens ons eerste (gratis) kennismakingsgesprek bespreken we de onderstaande vragen, die voor jouw van toepassing zijn.

Tijdens ons eerste (gratis) kennismakingsgesprek bespreken we de onderstaande vragen, die voor jouw van toepassing zijn. Checklist Website Je wilt een website voor je bedrijf(je) of een bestaande website veranderen. Een website laten maken vraagt veel tijd en aandacht. Waar moet je op letten? Wat heb je allemaal nodig? Welke

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 1 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

Zichtbaarheid/ Be a changemaker

Zichtbaarheid/ Be a changemaker Zichtbaarheid/ Be a changemaker WE CAN Young is actief op Twitter en FaceBook. @WECAN_Y tweet nieuws, feiten en acties van changemakers in de WE CAN Young campagne. Wat kun je als changemaker doen met

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Social media pakketten

Social media pakketten Social media pakketten Social media Vergroot uw netwerk en vindbaarheid door de inzet van social media Bij Social media denkt u direct aan Facebook, Twitter, Linkedin, Youtube en Pinterest. Leuk, maar

Nadere informatie

Presenteert de workshop Social Media

Presenteert de workshop Social Media Presenteert de workshop Social Media Juice BV Canadabaan 18 5388 RT NISTELRODE 0412-611453 info@juicebv.nl www.facebook.com/juicebv www.twitter.com/juicebv Wat doen wij? Onze klanten 1 Onze klanten Onze

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers 5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers Erno Hannink Make your Coaching Biz No.1 in your Niche Tweet met Hoe krijg je meer verkeer naar de website? En meer leven in deze website?

Nadere informatie

Als je groen doet -> vertel het dan!

Als je groen doet -> vertel het dan! 10 Groene communicatie tips over jouw duurzame organisatie / initiatief Als je groen doet -> vertel het dan! 2. 3. 1. Zorg dat je verhaal klopt Als je wilt dat je duurzame inspanningen en het MVO beleid

Nadere informatie

Hoe zorg je dat klanten voor jou kiezen?

Hoe zorg je dat klanten voor jou kiezen? Hoe zorg je dat klanten voor jou kiezen? 1. Wat wel werkt in marketing en wat niet. 2. Hoe kun je zorgen dat je doelgroep je kan vinden en juist voor jou gaat kiezen? 3. Hoe je authentiek kunt zijn en

Nadere informatie

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur

Beginnen met sociale media. E-learning Week van de Acupunctuur Beginnen met sociale media E-learning Week van de Acupunctuur Inhoudsopgave 1) Over sociale media 2) Waarom sociale media? 3) Beginnen met Facebook en Twitter 4) Inspiratie 5) Sociale mediaplan maken 1)

Nadere informatie

Business Brochure. Maak kennis met onze services TESWIK

Business Brochure. Maak kennis met onze services TESWIK C R E AT I VE M A R K E T I N G Business Brochure Maak kennis met onze services Teswik is jouw brug naar een succesvol online profiel. Wij zorgen ervoor dat jouw online boodschap aankomt, jouw klanten

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Een steengoede weggever maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Een "weggever" of gratis aanbod kan ongelooflijk veel

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Facebook lead-gating

Facebook lead-gating Facebook lead-gating Verzamel leads via je Facebook pagina! KG Online Marketing BV Diepenveenseweg 147 7413 AP Deventer Nederland T. 085 208 2100 W. karelgeenen.nl KvK: 51986302 BTW: NL850252301B01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

7 tips: social media en marketing combineren

7 tips: social media en  marketing combineren White paper 7 tips: social media en e-mail marketing combineren www.vanijzendoorn.nl Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2016 van Newcom komt duidelijk naar voren dat het gebruik van social media

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening

Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening Maak een vormgeving (geschikt voor meerdere devices), met een duidelijke huisstijl en visual, die aansluit bij jouw doelgroep, waarbij je rekening houdt met verschillende behoeftes binnen je doelgroep.

Nadere informatie

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee?

(VIDEO) Review ZEEF Wat is ZEEF en wat kan je hiermee? Inhoud Inleiding Voor Wie is ZEEF? Wat kan ik op ZEEF vinden? Hoe werkt ZEEF voor een bezoeker? Hoe werkt ZEEF voor een expert? Voordelen ZEEF Nadelen ZEEF Conclusie ZEEF Eigen ervaringen met ZEEF Bronnen

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

2016

2016 2016 Alle rechten voorbehouden 2015www.power2bloom.be ONLINE Dit zijn 2x GRATIS aanbiedingen van Power2Bloom: E-cursus in 6 delen : Geef jouw Business een Vliegende Start Online Business Magazine Femagine

Nadere informatie

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar

Werkblad. Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Werkblad Les 1 Jouw droom wordt zichtbaar Korte cursus Politica op social media Met jouw ideeën en jouw waarden heb jij alles in handen om mee te bouwen aan het welzijn en geluk van mensen in jouw gemeente,

Nadere informatie

Inzet van social media

Inzet van social media Missie Start Foundation is een maatschappelijk investeerder die werk wil creëren, behouden en toegankelijk maken voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Banen beïnvloeden levens van mensen

Nadere informatie

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT 1 4 jaar geleden begon Frits Kok met een gratis platform voor jongeren over belastingteruggave. Hij had toen nooit durven dromen dat Hoeveelkrijgjij.nl binnen een paar jaar

Nadere informatie

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou?

Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? Hoe help jij jouw doelgroep om de keuze te maken voor jou? INHOUD! Introductie! Begrijp je doelgroep! Onderscheiden ten opzichte van de concurrentie! Jouw verhaal INTRODUCTIE Storen of helpen? INTRODUCTIE

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing

10 onderdelen die niet mogen ontbreken in een online briefing Een goede online briefing past op één A4 [+ checklist] Auteur: Ronald Heijkens, Sabel Online Je wilt een nieuwe website, intranet, online magazine of app. Maar omdat je de expertise zelf niet in huis hebt,

Nadere informatie

Basis Boekpromotieplan

Basis Boekpromotieplan Basis Boekpromotieplan Inhoudsopgave Wat wil je met je boek? Waar sta je op dit moment, inventarisatie van je netwerken De rol van social media en je website Welke online en offline media zijn geschikt

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT?

CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT? CHECKLIST: KLOPT JOUW SOCIAL MEDIASTRATEGIE VOOR RECRUITMENT? BONU S: TIPS DRUK VOOR DE ONDE BEZETTE RNEM ER DIT IS EEN UITGAVE VAN ONDERNEMERS DIE IN CONTACT WILLEN KOMEN MET NIEUWE, TALENT- VOLLE MEDEWERKERS

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken

3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken 3 MANIEREN om LinkedIn voor jou te laten werken www.entopic.com 2 Over mij: HR & Communicatie achtergrond 5 jaar werkzaam in Recruitment Internationaal georiënteerd Geboren netwerker Ik geloof in wie goed

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Table of Contents. Jezelf presenteren op Social Media. Over Embrosa. Copyright

Table of Contents. Jezelf presenteren op Social Media. Over Embrosa. Copyright Table of Contents Jezelf presenteren op Social Media Over Embrosa Copyright 3 9 10 2 Jezelf presenteren op Social Media Je klant vangen zodat jij bepaalt wanneer je deze klant nog een keer terugziet in

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

werkboek Lets work together! Here s Something to fill in door jou you re most beautiful... Website Naam:...

werkboek Lets work together! Here s Something to fill in door jou you re most beautiful... Website Naam:... werkboek Lets work together! Here s Something to fill in door jou to create Website you re most beautiful... Naam:... website bouwen & vormgeven! Joehoe! Jij wil een nieuwe website! Om dit zo duidelijk

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

Melkweg #rewind. Melkweg #rewind. Jesse van van Thijn Ricardo Bindervoet Project Visual

Melkweg #rewind. Melkweg #rewind. Jesse van van Thijn Ricardo Bindervoet Project Visual Melkweg Jesse van van Thijn 5007272450 Ricardo Bindervoet 500729853 Project Visual 1 InhouDsopgave Onderzoek Visual research Planning Concept Customer Journey Schetsen Responsive design Prototype 3 4 5

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

EEN EFFECTIEVE VIDEO STRATEGIE IN 7 STAPPEN WHITEPAPER

EEN EFFECTIEVE VIDEO STRATEGIE IN 7 STAPPEN WHITEPAPER EEN EFFECTIEVE VIDEO STRATEGIE IN 7 STAPPEN WHITEPAPER Introductie Je probeert toch niet videomarketing toe te passen zonder een strategie, of wel? Natuurlijk niet, je weet dat een plan om je video s te

Nadere informatie

WHO AM I - ONLINE? EEN LESBRIEF OVER ONLINE IMAGO TER VOORBEREIDING OF NA AANLEIDING VAN DE 2.0 VAN STUDIO BOCK&BAAS

WHO AM I - ONLINE? EEN LESBRIEF OVER ONLINE IMAGO TER VOORBEREIDING OF NA AANLEIDING VAN DE 2.0 VAN STUDIO BOCK&BAAS ...? EEN LESBRIEF OVER ONLINE IMAGO TER VOORBEREIDING OF NA AANLEIDING VAN DE VOORSTELLING @JUNKIE 2.0 VAN STUDIO BOCK&BAAS WWW.STUDIOBOCKENBAAS.NL LESOPZET Korte omschrijving lesbrief WHO AM I - ONLINE?:

Nadere informatie

www.professionelegastouders.com Stap 1: Blijf leren Wanneer jij groeit, groeit jouw bedrijf mee. Je kunt het ook omdraaien: Wanneer jouw bedrijf stilstaat, betekent dat dat er werk voor jou aan de winkel

Nadere informatie

furnlovers mediakit Index: About: 4 Gastbloggers: 5 Social stats: 5 YouTube & Instagram: 6 Samenwerkingen: 7 3

furnlovers mediakit Index: About: 4 Gastbloggers: 5 Social stats: 5 YouTube & Instagram: 6 Samenwerkingen: 7 3 furnlovers mediakit 2 furnlovers mediakit Furnlovers ontdekt, inspireert en verbindt. We ontdekken dagelijks weer nieuwe trends. We inspireren onze volgers met mooie sfeerbeelden, video s, blogs en meer.

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

Blog handleiding voor de Groenteman

Blog handleiding voor de Groenteman Blog handleiding voor de Groenteman In deze speciale bloggers handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist een

Nadere informatie

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M

2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M W W W. D M O N T H E R O A D. N L 2 7 T I P S O M T E G R O E I E N O P I N S T A G R A M D I R E C T T O E P A S B A A R O P J O U W A C C O U N T Vooraf Ik heb deze tips geschreven uit eigen ervaring.

Nadere informatie

maandag 17 oktober 2011 Paul de Bruijn eigenstijl

maandag 17 oktober 2011 Paul de Bruijn eigenstijl Het merk IK? tips om vooral jezelf te blijven Op het NET werken tips om online zichtbaar te zijn Mijn EIGEN stijl tips om herkenbaar te zijn Het merk IK? tips om vooral jezelf te blijven Hoe verkoop ik

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker. Meer tools nodig? Kijk op

Actie toolbox. van idee naar actie. Auteur: Bas Bakker.  Meer tools nodig? Kijk op Actie toolbox van idee naar actie Auteur: Bas Bakker www.basblogt.com 1. Inhoudsopgave 2. Van idee naar actie... 3 3. Het idee...6 4. Drie grote stappen bepalen...8 5. Experiment: Je eerste klant... 9

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

STAP VOOR STAP. H a n d l e i d i n g b l o g g e n e n s c h r i j v e n v o o r I n s p i r e r e n d L e v e n

STAP VOOR STAP. H a n d l e i d i n g b l o g g e n e n s c h r i j v e n v o o r I n s p i r e r e n d L e v e n STAP VOOR STAP H a n d l e i d i n g b l o g g e n e n s c h r i j v e n v o o r I n s p i r e r e n d L e v e n thema's "fashion is a way Op Inspirerend Leven werken knop 'Thema's' en als je to say who

Nadere informatie

20/03/2018 Surf Plank (0/9) Webdesign. made with. 1/11

20/03/2018 Surf Plank (0/9) Webdesign. made with.   1/11 Webdesign made with http://beacon.by/magazine/pdf/surf-plank/webdesign?type=print 1/11 Inhoud 1. Introductie 2. Website 3. Wat is inbegrepen? 4. Eventuele aanvullingen 5. Zij gingen je voor 6. Waarom Surf

Nadere informatie

PEOPLE DON T BUY WHAT YOU DO THEY BUY WHY YOU DO IT! Dit alles heeft te maken met passie. Post Why you do the things you do.

PEOPLE DON T BUY WHAT YOU DO THEY BUY WHY YOU DO IT! Dit alles heeft te maken met passie. Post Why you do the things you do. SOCIAL MEDIA SOCIAL MEDIA 1991 kwam het World Wide Web 1994 kwam een Student Justin Hall met de eerste blog 2002 Myspace. De eerste Social Networking site. 2004 Facebook begonnen als een Social Networking

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten?

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? -OPLEIDINGEN Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist 10 Tips Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? Welkom bij AMV-Opleidingen! Nieuwe klanten aantrekken is voor elke mediator met een

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3. Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4. Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3. Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4. Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij

Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort. Nationale Academie voor Media en Maatschappij Doorlopende leerlijn naar thema Nationaal Media Paspoort 1 THEMA 1. Weet wat je ziet Alles wat je ziet in de media is door iemand met bepaalde bedoeling gemaakt. Deze producent wordt door allerlei dingen

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN

HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN ONLINE MASTERCLASS GELD VERDIENEN MET JE PASSIE HOE JE ELKE DAG BEZIG KUNT ZIJN MET DAT WAT JE HET ALLERLIEFSTE DOET EN ER OOK NOG EENS VAN KUNT LEVEN ONLINE MASTERCLASS GELD VERDIENEN MET JE PASSIE Van

Nadere informatie

STAGE VERSLAG LVB NETWORKS

STAGE VERSLAG LVB NETWORKS STAGE VERSLAG LVB NETWORKS Stagiair : Praktijkopleider : Stagebegeleider : Periode : Inlever Datum : Michael Scherpenisse Jeffrey van Draanen Bert de Boer 1 2 April, 2015 Opmerking Beoordeling stageverslag:

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven BESTSELLER-checklist Daisy Goddijn BESTSELLER-checklist Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf van het boek Experttips voor ondernemers die

Nadere informatie