marketing optimalisatie-kit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-mailmarketing optimalisatie-kit"

Transcriptie

1 marketing optimalisatie-kit

2 marketing optimalisatie-kit marketing is een belangrijk onderdeel van uw marketingmix. is meetbaar, kostenefficiënt en interactief. Je kunt daadwerkelijk de dialoog aangaan met je klanten en ontdekken wat zij het meest interessant vinden. Doordat alles meetbaar is, kun je campagnes continue analyseren en optimaliseren. Deze compacte optimalisatie-kit bevat must-haves en tips en tricks om ook jouw campagnes verder te verbeteren. Bij Yourzine zijn we dagelijks op zoek naar de meest effectieve en relevante manieren van design. Graag delen we onze kennis. Neem de volgende tips ter hand en handhaaf of creëer extra effect met . Vragen na het lezen? We helpen je graag! Kai Zaoui 2.

3 Inhoudsopgave 1. Pre-header pag Previewpane pag Afbeelding vs. tekst pag Rescuebox pag Social icons pag Lidmaatschap EMMA pag.8 7. Aanmeld- & afmeldflow pag. 9/ Eyetracking onderzoek pag Copy-check pag Prijslijst pag

4 Yourzine Pre-header Gallery Of een geopend wordt door de ontvanger, wordt bepaald door de afzendnaam, de onderwerpregel en de pre-header. De pre-header is de eerste regel tekst in de (zie onderstaand) die getoond wordt. Wanneer bij de ontvanger images geblokkeerd worden, is in ieder geval deze regel zichtbaar. De pre-header wordt vaak niet goed toegepast of ontbreekt volledig. Een gemiste kans; You never get a second chance for a first impression! De meeste clients (ook mobile clients) tonen in de inbox vaak de afzendnaam, de onderwerpregel en de pre-header; De pre header is dé extra trigger voor ontvangers om de te openen; BELANGRIJK: Plaats in de pre-header dus de primaire boodschap van je of probeer kort de inhoud van de te communiceren. Helder en ter zake. Kosten pre-header 250,- 3.

5 Yourzine Previewpane Gallery In de previewpane wordt het bovenste gedeelte van je weergegeven, wanneer de ontvanger de wel aanklikt, maar nog niet volledig opent. De grootte van previewpane verschilt per client [red. Microsoft Outlook, Google Gmail, etc.] Het is duidelijk dat de ontvanger bij het tonen van de previewpane nog kan besluiten tot het wel of niet openen van een . Je laatste kans tot overtuigen dus! De previewpane wordt getoond vanaf de linksboven-zijde. Daarom zijn de preheader, de bannerheader met meestal het logo en de titel vaak in ieder geval zichtbaar. Daarom: Plaats de belangrijkste call-to-action (CTA) in de eerste 10 centimeter (±380 pixels) van deze hoek. De meeste clients blokkeren automatisch de te weergeven afbeeldingen. Realiseer dus dat de afbeeldingen in dit deel van de staan vaak niet zichtbaar zijn. Zorg daarom dat uw CTA naast afbeeldingen getriggerd wordt met tekst! Kosten previewpane 250,- Gebied getoond in een previewpane 4.

6 Afbeelding Yourzine Gallery vs. tekst Zoals eerder gezegd blokkeren de meeste clients afbeeldingen automatisch. Zorg er daarom altijd voor dat de belangrijkste call-to-actions ook zonder afbeeldingen te begrijpen zijn. Dit voorkomt dat de lezer uw boodschap negeert als ze een nieuwsbrief ontvangen met uitsluitend kruisjes. Kosten: vraag naar een offerte op maat! met uitsluitend visuals waarin de aanbiedignen naast visuals ook tekstueel zijn weergegeven 5.

7 Yourzine Rescuebox Gallery De rescuebox is een uitvalsbasis voor de lezer. De rescuebox kan het best onderaan de nieuwsbrief [in de footer, red.] worden geplaatst. Hierin bied je de lezer overige, relevante informatie. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen websitenavigatie overnemen door middel van deeplinks AANGEVEN IN HET PLAATJE!!!. Wat lezers vaak ook verwachten in de rescuebox zijn bijvoorbeeld openingstijden van de dichtstbijzijnde vestiging, contactgegevens of social icons (later meer). Een goed ingerichte rescuebox werkt stimulerend voor je site traffic. En is dus een uitgelezen kans om lezers je site te laten bezoeken. Kosten rescuebox 400,- Rescuebox 6.

8 Yourzine Social icons Gallery Wanneer je als organisatie actief bent binnen social media (LinkedIn, Facebook, Twitter, etc.) zorg dan voor verwijzingen naar deze communities. Hoe meer je deelt, hoe persoonlijker je relatie met een klant wordt. De diverse social media dienen verschillende doelen. Zorg dat je actief bent in de platformen die voor jou interessant zijn. is een mooie opstap om hier rukbaarheid aan te geven. Activeer je lezer en laat je online community groeien. We adviseren de icons te plaatsen in de rescuebox of de footer. NIET OVER ARTIKELEN EN CONTENT DELEN?! Kosten plaatsen Social Icons in de template 150,- Verwijzingen naar social communities 7.

9 Optimalisatietip: Yourzine Lidmaatschap Gallery EMMA Zoals KEMA garant staat voor een betrouwbaar product, zo garandeert het EMMA-lidmaatschap te allen tijde je betrouwbaarheid als verzender. EMMA-nl is het keurmerk voor professionele marketing. De kosten bedragen 750,- euro op jaarbasis. Inschrijven kan op (dit kan zonder tussenkomst van Yourzine). Kosten om het logo door Yourzine te laten implementeren in je template: 100,- Vermelding EMMA-lidmaatschap in de nieuwsbrief 8.

10 Optimalisatietip: Yourzine Aanmeld- Gallery & afmeldflow Om zoveel mogelijk lezers te verwelkomen in je database moet het inschrijven op een nieuwsbrief zo eenvoudig mogelijk zijn. Omdat een optimale aanmeld- & afmeldflow optimalisatie voor iedere klant anders is kunnen we er geen algemene oplossing voor bieden. Wel adviseren we graag persoonlijk en op maat over jouw optimale flows om zo uitvallers te voorkomen. Tips voor het optimaliseren van de aanmeldflow 1. De aanmeldpagina moet vanaf de homepage duidelijk vindbaar zijn 2. Vraag niet teveel gegevens. In eerste instantie is naam en adres voldoende. Verdere gegevens kun je altijd op een later moment vragen. Eventueel kan dit al op een aansluitende landingspage 3. Zorg ervoor dat de potentiële lezer weet waarvoor hij of zij zich aanmeldt; laat een voorbeeld van de nieuwsbrief zien en vermeld bijvoorbeeld de frequentie van verschijning. NIET MOGELIJK OM OP MEERDERE ONDERDELEN IN TE SCHRIJVEN? 4. Zorg dat de bevestiging van een inschrijving leuk wordt ontvangen: leuk dat u zich heeft aangemeld, we houden u op de hoogte in plaats van u bent aangemeld 5. Yourzine pleit voor een dubbel opt-in; de inschrijver ontvangt een met een link die bevestigd dient te worden. Hiermee zorg je voor een kwalitatief bestand. Kosten: een op maat advies voor de aanmeld- & afmeldflow bedraagt 220,- 9.

11 Optimalisatietip: Yourzine Aanmeld- Gallery & afmeldflow Wanneer iemand zich voor een nieuwsbrief afmeldt is dit het laatste contactmoment. Benut deze dus goed en beschouw het als een laatste kans! Tips voor het optimaliseren van de afmeldflow 1. Vraag waarom iemand zich wil afmelden (zie onderstaand) 2. Geef aan dat het jammer is dat deze persoon zich wil afmelden 3. Weet u het zeker? Geef de optie om toch weer aan te melden Kosten: een op maat advies voor de aanmeld- & afmeldflow bedraagt 220,- Trimbos Instituut vraagt keurig waarom iemand zich afmeldt voor de nieuwsbrief 10.

12 Optimalisatietip: Yourzine Eyetracking Gallery onderzoek Het Optimalisatielab, onderdeel van de Lectric Groep, kan op basis van eyetracking onderzoek een praktische analyse geven over de . Hoe werkt eyetracking onderzoek? Proefpersonen moeten bepaalde elementen in de nieuwsbrief zoeken. De eyetracking geeft informatie over de wijze waarop de nieuwsbrief wordt bekeken door de doelgroep. Op basis hiervan ontstaat een advies over de door te voeren optimalisaties. Dit kan betrekking hebben op design, copy, allocatie van elementen, etc. Kosten: vraag naar een offerte op maat! Voor meer informatie verwijzen we graag naar Voorbeeld van Eyetracking onderzoek (de rode gebieden geven aan dat mensen daar specifiek naar kijken) 11.

13 Optimalisatietip: Yourzine Gallery Copy-check 9. Copy check Content is waar het uiteindelijk om gaat in een . Je boodschap overbrengen. Informeren, inspireren, activeren. Ons team van copywriters heeft jarenlange ervaring met het schrijven van content voor campagnes en nieuwsbrieven. Het is mogelijk om de inhoud van uw nieuwsbrief door hen te laten checken. Zij weten wat werkt. Analyseren voor optimaliseren. Hier is veel winst te behalen. Het schrijven van online en content is een vak apart. Pijlers in de copy-check zijn: 1. Afzendnaam Voelt de doelgroep zich aangesproken door de huidige afzendnaam? 2. Onderwerpregel Wat werkt en wat werkt niet? Triggeren zonder in de spam te belanden. 3. Personalisatie Hoe persoonlijk wordt de ontvanger zich aangesproken? Sluit dit wel aan bij zijn of haar wensen en bij jou als zender? 4. Tone of voice Wat is de juiste tone of voice? Sluit deze aan bij je doelgroep én bij de organisatie? 5. Call-to-action Is de CTA duidelijk en aansprekend genoeg? Valt deze op de juiste manier in de ontvangers focus? 6. USP s Worden je USP s als organisatie voldoende en op de juiste wijze benoemd en benaderd? Kosten: vraag naar een offerte op maat! 12.

14 Prijslijst optimalisaties 1. Pre-header 250,- 2. Previewpane 250,- 3. Afbeelding vs. tekst op maat advies 4. Rescuebox 400,- 5. Social icons 150,- 6. Lidmaatschap EMMA 100,- 7. Aanmeld- & afmeldflow 220,- 8. Eyetracking onderzoek op maat advies 9. Copy-check op maat advies Bij vragen of opmerkingen kun je telefonisch, of per mail, contact opnemen. Kai Zaoui

15

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word.

12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker geopend word. 12 tips OM TE ZORGEN DAT JE NIEUWSBRIEF VAKER GEOPEND word Een nieuwsbrief verstuur je omdat je wilt dat de inhoud ervan gelezen wordt. Maar

Nadere informatie

Whitepaper. E-mail design best practices

Whitepaper. E-mail design best practices Whitepaper E-mail design best practices 14 tips voor het design van je e-mail Versterk de boodschap van je uiting Best practices voor je e-mail design Het design speelt een grote rol in de eerste indruk

Nadere informatie

E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk

E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk E-mailmarketing Do s & Don ts MailPlus & Kittyhawk Even Wat is voorstellen e-mailmarketing Loek Balvers Partner Managers bij MailPlus 06-40240261 / SMS loek@mailplus.nl 079 3631217 facebook.com/mailplusnl

Nadere informatie

HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES

HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES HANDLEIDING VORMGEVING E-MAIL TEMPLATES copyright 2012 Blinker BV Inhoudsopgave H1 H2 H3 Voorwoord... 2 Een e-mail nieuwsbrief ontwerpen... 3 2.1 Wat we verwachten... 3 2.2 De breedte van je ontwerp...

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

De magie van marketing = meer business

De magie van marketing = meer business De magie van marketing = meer business Jos Maassen Make Marketing Magic Agenda Huidige markt Accountants Hoe zorgt marketing voor meer business? De aanbieding van Exact Marketing abonnement Marketingscan,

Nadere informatie

15 Tips om meer E-mailadressen te verzamelen

15 Tips om meer E-mailadressen te verzamelen 15 Tips om meer E-mailadressen te verzamelen 15 TIPS OM MEER E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN Voor e-mailmarketing heb je e-mailadressen nodig. Maar hoe verkrijg je nou een digitaal klantenbestand? Er zijn

Nadere informatie

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt

Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt sendt Checklist opmaken van een e-mail nieuwsbrief Sendt MailExpert BV Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 316062 E info@mailexpert.nl W mailexpert.nl Sendt Gouw 60 1441 CR Purmerend T 0299 685572 E info@sendt.nl

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn

MailPlus. Kennissessie ism Van IJzendoorn MailPlus Kennissessie ism Van IJzendoorn Agenda 1 2 3 4 5 6 7 WIE IS MAILPLUS / WAAR STAAN WE VOOR? Van IJzendoorn en MAILPLUS WAT IS E-MAIL MARKETING E-MAIL & MOBILE DO S & DON TS HOE ZET IK HET GOED

Nadere informatie

Voorwoord Opvallen in de inbox Afzender Onderwerpregel Pre-header 36

Voorwoord Opvallen in de inbox Afzender Onderwerpregel Pre-header 36 Inhoudsopgave Voorwoord 7 1. Waarom e-mailmarketing 8 1.1 De succesformule van e-mailmarketing 8 1.2 Return on Investment 10 1.3 E-mail en mobiel gebruik 12 1.4 E-mail als onderdeel van je marketingstrategie

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Whitepaper. Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing. Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren

Whitepaper. Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing. Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren Whitepaper Van nieuwsbrieven naar e-mailmarketing Concrete e-mailmarketing tips Open- en klikpercentages verhogen Efficiënt verbeteringen doorvoeren Veel bedrijven sturen een wekelijkse of een maandelijkse

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM ZELF E-MAILADRESSEN TE VERZAMELEN copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Inleiding... 2 Algemeen... 3 Website algemeen... 4 Inschrijfpagina... 5 Formulieren... 6 Online communicatie... 7 Offline...

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Speak Mailer. De voordelen

Speak Mailer. De voordelen Speak Mailer Speak Mailer is een krachtige en flexibele alles-in-één oplossing voor e-mail marketing. Met Speak Mailer kunt u op doelgerichte wijze uw relaties informeren over nieuwe ontwikkelingen en

Nadere informatie

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24

Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 Opstart document 8 FEBRUARI v1.24 pagina 1 Welkom In dit document vind je stap voor stap instructie hoe je jouw eigen site kunt indelen, wat je moet verzamelen en natuurlijk hoe je uiteindelijk zelf jouw

Nadere informatie

ailexpert Tips & Tricks Email design

ailexpert Tips & Tricks Email design ailexpert Tips & Tricks Email design 1 Inleiding E-mail marketing is een vorm van direct marketing waarmee een bedrijf in contact kan komen te staan met haar klanten. De markt van E-mail marketing is de

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL

UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK ONLINE... NOORD-HOLLANDSE GOUDA MET HET RODE ZEGEL UW GOEDE NAAM IS GOUD WAARD, OOK... EEN PAAR CIJFERS. 80% van de Belgen is nu aanwezig op het internet, binnenkort zal dit 90% zijn. Het aantal mobiele gebruikers is de voorbije 2 jaar verdubbeld. 60%

Nadere informatie

25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen

25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen 25 praktische tips om zelf emailadressen te verzamelen Een nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend meetbaar. Het

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Inzet van e-mailmarketing

Inzet van e-mailmarketing Veilig internetten Inzet van e-mailmarketing Toepassing van de WCAG-richtlijnen Responseratio s ver boven Nederlands landelijk gemiddelde Abonnees kunnen artikelen eenvoudig via drie kanalen delen Over

Nadere informatie

3.1 TEST ONTWERP VAN JE BUTTONS... 12 3.2 LEESBAAR MAKEN VOOR MOBIELE APPARATEN... 12 3.3 CALL-TO-ACTION: GEBRUIK ANIMATIE... 13

3.1 TEST ONTWERP VAN JE BUTTONS... 12 3.2 LEESBAAR MAKEN VOOR MOBIELE APPARATEN... 12 3.3 CALL-TO-ACTION: GEBRUIK ANIMATIE... 13 1.1 SLUIT AAN OP DE ONLINE HUISSTIJL... 3 1.2 GEBRUIK EEN WEB LETTERTYPE... 3 1.3 STEL DE JUISTE BREEDTE IN... 3 1.4 PLAATS HET BEDRIJFSLOGO OF DE NAAM LINKSBOVEN IN DE E-MAIL... 4 1.5 MAAK DE E-MAIL LEESBAAR

Nadere informatie

TravMedia Company. professionaliseert e-mailmarketing

TravMedia Company. professionaliseert e-mailmarketing TravMedia Company professionaliseert e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Na deze presentatie 1. INSPIRATIE MARKETING 2. BELANG MARKETING

Na deze presentatie 1. INSPIRATIE  MARKETING 2. BELANG  MARKETING Na deze presentatie 1. INSPIRATIE E-MAILMARKETING 2. BELANG E-MAILMARKETING Aangenaam! Mark van den Berg Manager Marketing & Partners Negativity leads to failure E-mailmarketing en e-commerce 85% van

Nadere informatie

1. Aanleverspecificaties PSD

1. Aanleverspecificaties PSD E-mailmarketing Inhoud Dit document beschrijft een aantal belangrijke richtlijnen en adviezen die helpen bij het ontwerpen en samenstellen van de e-mailcampagne. De volgende onderwerpen worden beschreven:

Nadere informatie

Hoe maak je een nieuwbrief template met MailChimp? In dit document leg ik je stap voor stap uit hoe je met het drag and drop systeem van MailChimp jouw eigen layout bij elkaar sleept. Je geeft jouw template

Nadere informatie

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT 1 4 jaar geleden begon Frits Kok met een gratis platform voor jongeren over belastingteruggave. Hij had toen nooit durven dromen dat Hoeveelkrijgjij.nl binnen een paar jaar

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015

KBP Relatiedag. Digitale trends en ondernemen met Social Media. 17 september 2015 KBP Relatiedag Digitale trends en ondernemen met Social Media 17 september 2015 FACEBOOK LINKEDIN TWITTER OPLEIDING EVENTS ONLINE CAMPAGNES EVENTS Social Media Training & Advies Social Media Expert Businesscoach

Nadere informatie

Whitepaper marketing als verkoopkanaal. Haal meer uit je adressenbestand

Whitepaper  marketing als verkoopkanaal. Haal meer uit je adressenbestand Whitepaper E-mailmarketing als verkoopkanaal Haal meer uit je adressenbestand 1. Inleiding E-mailmarketing is de digitale variant van direct marketing en is daarom een krachtige marketing tool. Omdat je

Nadere informatie

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Engine Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 624 73 43 Hoe vergroot ik mijn database?...is een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn verschillende

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Succesvolle nieuwsbrieven

Succesvolle nieuwsbrieven Succesvolle nieuwsbrieven Pagina 1 Whitepaper Succesvolle nieuwsbrieven Trigger Tekst http://www.triggertekst.nl Voorwoord Kunnen jullie me helpen met een nieuwsbrief? Hoe weet ik nu of mijn nieuwsbrief

Nadere informatie

WHITE PAPER. Outlook versus Mailplus. Van Os Marketing www.vanosmarketing.nl info@vanosmarketing.nl 1

WHITE PAPER. Outlook versus Mailplus. Van Os Marketing www.vanosmarketing.nl info@vanosmarketing.nl 1 WHITE PAPER Outlook versus Mailplus 1 Introductie We spreken veel mensen die denken over het opzetten van een professionele e-mail nieuwsbrief. Ook spreken we veel mensen die al een nieuwsbrief versturen.

Nadere informatie

Handleiding Glimworm nieuwsbrief

Handleiding Glimworm nieuwsbrief Handleiding Glimworm nieuwsbrief Auteur: Marten Hoekstra Datum: 26 Mei 2005 Versie: 1.0 Dit document bevat vertrouwelijk informatie die niet voor anderen dan de relatie van Glimworm bedoeld is. Op alle

Nadere informatie

Kennissessie. web conference: Haal meer uit marketing. De web conference start om uur

Kennissessie. web conference: Haal meer uit  marketing. De web conference start om uur Kennissessie web conference: Haal meer uit e-mailmarketing De web conference start om 16.00 uur Geluid: zet het geluid van de computer aan op de juiste volume Stel uw vragen via de chatfunctie @ValueProof

Nadere informatie

GW Management Marketing Automation

GW Management  Marketing Automation 40 tips om meer e-mailadressen te verzamelen 1 Coupon of actie Geef een coupon met een bepaalde korting of actie weg in ruil voor het e-mailadres. 2 Facebook Ads Gebruik Facebook Ads om mailadressen te

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites

E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites E-mailmarketing Do s & Don ts E-sites Even Wat is voorstellen e-mailmarketing Dick de Zwart Partner Manager MailPlus E-mail: dickdezwart@gmail.com (privé) dick@mailplus.nl (zakelijk) Sms / whatsapp: 06-51231345

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

E-mail Benchmark 2009

E-mail Benchmark 2009 E-mail Benchmark 2009 3e en 4e kwartaal NL versie kort Inleiding Wilt u ook snel inzicht in uw e-mailmarketing prestaties? Welke open- en click rates goed zijn en wat de gemiddelde cijfers zijn in uw branche?

Nadere informatie

Staat uw bedrijf online op de kaart?

Staat uw bedrijf online op de kaart? Staat uw bedrijf online op de kaart? Online geld verdienen is een hele onderneming. Een website alleen is niet meer genoeg; er wordt veel meer van u gevraagd om businesskansen te benutten. Uw bestaande

Nadere informatie

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio

Whitepaper. 7 tips voor een hogere openingsratio Whitepaper 7 tips voor een hogere openingsratio 7 tips voor een hogere openingsratio Eén van de grootste uitdagingen binnen e-mailmarketing is gelezen worden. Maar hoe zorg je er nu voor dat je mailing

Nadere informatie

Digitale Nieuwsbrief Bibliotheek Hoorn

Digitale Nieuwsbrief Bibliotheek Hoorn Digitale Nieuwsbrief Bibliotheek Hoorn Gemaakte keuzes en het optimaal inzetten van onze digitale nieuwsbrief binnen de marketingmix. Achtergrond informatie - 20.918 bibliotheekleden t.o.v. 72.172 inwoners

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 1 Een zakelijke mailinglijst is een sterke troef bij het uitbouwen van uw onderneming. Meer e-mailadressen van potentiële klanten zorgen voor meer bereik

Nadere informatie

Succesvolle nieuwsbrieven

Succesvolle nieuwsbrieven Succesvolle nieuwsbrieven Pagina 1 Whitepaper Succesvolle nieuwsbrieven Trigger Tekst www.triggertekst.nl Voorwoord Kunnen jullie me helpen met een nieuwsbrief? Hoe weet ik nu of mijn nieuwsbrief niet

Nadere informatie

Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek over verzendingen 2012

Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek over verzendingen 2012 Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek over verzendingen 2012 http://bit.ly/emailintravel De killer benchmark in de reisbranche De benchmark E-mailmarketing in Travel is het resultaat

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce

10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce 10 praktische tips voor succesvolle e-mailmarketing in e-commerce Beste lezer, De concurrentie groeit, om globalisering kunnen we niet meer heen en digitalisering neemt in alle sectoren gestaag toe. Dit

Nadere informatie

Whitepaper: De ideale onderwerpregel

Whitepaper: De ideale onderwerpregel Whitepaper: De ideale onderwerpregel Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De ideale onderwerpregel Hoe verbeter ik mijn open rate? Dat is de één van de meest gestelde vragen van een

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l

H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l - 1 - H A N D L E I D I N G W I N K EL K A R R E T J E S t a n d a a r d W e b w i n k e l 2 0 1 2 b y W i n k e l k a r r e t j e. c o m - 2 - A u t e u r s r e c h t e n Licentiehouders van dit softwareproduct

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Sportshopsdirect. Optimalisatie door koppeling met Magento

Sportshopsdirect. Optimalisatie door koppeling met Magento Sportshopsdirect Optimalisatie door koppeling met Magento Real-time koppeling tussen Measuremail en Magento Tien shops ondersteund door één e-mailmarketing database Relevante campagnes op basis van orderhistorie

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

398% meer omzet met e-mail design van E-Village

398% meer omzet met e-mail design van E-Village Case // 398% meer omzet met e-mail design van E-Village Winnaar E-mail Idol 2010 Klant E-Village Uitdaging Ontwerp het best scorende e-mail design Resultaat Winnaar op zowel OR, CTR en ROI E-Village laat

Nadere informatie

30 TIPS OM E-MAIL ADRESSEN TE VERZAMELEN

30 TIPS OM E-MAIL ADRESSEN TE VERZAMELEN 30 TIPS OM E-MAIL ADRESSEN TE VERZAMELEN WELKOM BIJ CAMPAI Een digitale nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing

Aan de slag met Social Media. Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Gemma Kregting, Corporate Communications & Marketing Aan de slag met Social Media Stap 1: Breng je doelgroep in beeld Stap 2: Richt je Social Media accounts in Stap 3: Van

Nadere informatie

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl

Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Linda Thuijs-Koopmans - LinnenArt, huisstijl en logo ontwerp - www.linnenart.nl Handleiding Gmail in huisstijl met een automatische e-mail handtekening.. Als je je drukwerk, online profielen en alle visuele

Nadere informatie

Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd

Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd Proteq, Zelf.nl Offerteproces verzekeringen geautomatiseerd Hoog rendement door uitgebreide personalisatie Polisaanvraag marketingtechnisch geoptimaliseerd Alle klantgegevens en contactmomenten in één

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1

Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF. digital4u.nl effectief op internet. www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Handleiding bijlage: NIEUWSBRIEF digital4u.nl effectief op internet www.digital4u.nl telefoon: 0223-746030 studio@digital4u.nl 1 Introductie Nieuwsbrief Uw website maakt gebruik van een Nieuwsbrief module.

Nadere informatie

Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek 2012-2013

Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek 2012-2013 Preview E-mailmarketing in Travel 2 Benchmark onderzoek 2012-2013 http://www.emailmonday.nl/email-marketing-benchmark-travel-reissector De killer-benchmark voor de Reisbranche De benchmark E-mailmarketing

Nadere informatie

7 tips: social media en marketing combineren

7 tips: social media en  marketing combineren White paper 7 tips: social media en e-mail marketing combineren www.vanijzendoorn.nl Uit het Nationale Social Media Onderzoek 2016 van Newcom komt duidelijk naar voren dat het gebruik van social media

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor het aanschaffen van. U heeft met deze aankoop een goede keuze gemaakt voor een zeer professionele E-mail marketing tool. In deze quickstart handleiding zullen

Nadere informatie

Kennisbundel 25 praktische tips. om zelf e-mailadressen te verzamelen. De prettigste software voor professionele e-mail marketing

Kennisbundel 25 praktische tips. om zelf e-mailadressen te verzamelen. De prettigste software voor professionele e-mail marketing Kennisbundel 25 praktische tips om zelf e-mailadressen te verzamelen De prettigste software voor professionele e-mail marketing Een nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële)

Nadere informatie

Wageningen UR. Één online uitstraling

Wageningen UR. Één online uitstraling Wageningen UR Één online uitstraling Centrale regie over huisstijl en opzet Alle profielen en contactmomenten in één systeem Verregaande koppeling tussen Measuremail en backoffice website Automatische

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

30 tips om e- mailadressen te verzamelen

30 tips om e- mailadressen te verzamelen 30 tips om e- mailadressen te verzamelen Welkom bij MailPlus Een digitale nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Whitepaper: A/B testen. Start vandaag en haal meer uit marketing! Engine Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: A/B testen. Start vandaag en haal meer uit  marketing! Engine Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: A/B testen Start vandaag en haal meer uit e-mailmarketing! Engine Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 624 73 43 Whitepaper: A/B testen A/B testen, split running, multivariate testen;

Nadere informatie

Prijslijst. Strategie & teksten ~ voor websites, contentmarketing & e-mailmarketing

Prijslijst. Strategie & teksten ~ voor websites, contentmarketing & e-mailmarketing Prijslijst Strategie & teksten ~ voor websites, contentmarketing & e-mailmarketing Bij Supercontent rekenen we per prestatie in plaats van per uur of dag. Waarom? Wat de een op een half uurtje fikst, daar

Nadere informatie

Samenwerken in het digitale tijdperk

Samenwerken in het digitale tijdperk Samenwerken in het digitale tijdperk Ghislaine Peters ghislaine.peters@ondernemerscooperatie.nl 06-10531177 Even voorstellen: Ghislaine Peters Zelfstandig sinds 2009 Achtergrond in Facility Management

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL

E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL E-MAILMARKETING GAAT SOCIAAL GraphicMail White Paper 2011 Inhoud Introductie Een online marketing evolutie E-mailmarketing en Social media versterken elkaar De voordelen van integratie van e-mailmarketing

Nadere informatie

white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren

white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren white paper E-mail marketing tips om je klikratio te verbeteren Blinker BV 2015 Inhoud Tips om je klikratio te verbeteren: 1. Wat vertelt de klikratio? 2. Hoe beïnvloed je je klikratio? 3. 7 tips om je

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

Adverteren op Marketingmed.nl

Adverteren op Marketingmed.nl 1. Online? - profiteer van scherpe prijzen Adverteren kost u altijd geld, de vraag is vooral: wat levert het op? Is dat meetbaar wanneer u in een krant of tijdschrift adverteert? Niet echt. U kunt uiteraard

Nadere informatie

WELKOM BIJ BLINKER. Veel succes, Het Blinkerteam. Pagina 2

WELKOM BIJ BLINKER. Veel succes, Het Blinkerteam. Pagina 2 Pagina 1 WELKOM BIJ BLINKER Een digitale nieuwsbrief is een fantastisch medium om te communiceren met (potentiële) klanten. Het is snel, flexibel, goedkoop en uitstekend meetbaar. Het zal leiden tot meer

Nadere informatie

10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL

10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL 10 GOUDEN REGELS VOOR HET GEBRUIK VAN SOCIAL MEDIA Zo overtuigt u uw doelgroep wél van de toegevoegde waarde Auteur: Wendy Appel Datum: 7 juli 2009 OnlineResults Databankweg 12p 3821 AL Amersfoort T 035

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

Privacyverklaring ViopTo

Privacyverklaring ViopTo Privacyverklaring ViopTo Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen

Nadere informatie

Naast deze specificaties zijn deze de volgende opzetten in PSD formaat een goede basis om mee aan de slag te gaan: Desktop Mobiel

Naast deze specificaties zijn deze de volgende opzetten in PSD formaat een goede basis om mee aan de slag te gaan: Desktop Mobiel Design aanleveren Zelf een design voor een nieuw e-mailtemplate aanleveren welke door ons moet worden omgezet in code? Houd dan rekening met specificaties en beperkingen die hierop van toepassing zijn.

Nadere informatie

Les 4 ... E-mail, de elektronische brief. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Les 4 ... E-mail, de elektronische brief. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 4... E-mail, de elektronische brief Deze iconen tonen aan voor wie het document is WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht Waarom? Hoewel de opkomst

Nadere informatie